Page 1

No.2

Oktober 2010

godt begyndt

Lidt over halvt fuldendt

Almanakken lige pĂĽ trapperne

Bisssssssser Ruder konge

kapivandrehistorien ISBN 978-1-56592-479-6

9 781565 924796

Kapivardreng.dk

54495

Budding morskab

3X

tidspilde

Danmarks

største kapivardrenge


No.2

Tekst: Kapivardreng Foto fra noget der hedder internettet (det skal nok blive stort en gang)

Oktober 2010

Sidste nyt

Godt begyndt og over halv færdig... Fakta flyder i en lind strøm Efteråret og vinteren kommer til at byde på en del nyt læsestof på kapivardreng.dk. I sidste numemr skrev jeg om kapivarfakta, og arbejdet med denne bog skrider frem, i et jævnt, støt og roligt - og lidt for sløvt - tempo. Men de første 125 striber ud af 200 er tegnede og skrevne så nu er der ikke så lang vej igen. Det er en gammle drøm der går i oplfyldelse, når ”De glemta faktas almanak” bliver færdig: En tegnserie i stribeform. Godt nok bliver resultatet ikke helt, som den sribe jeg drømte om at tegne, en gang tilbage i 80’erne. Dengang drømt en meget und kapivardreng om, at tegne den nye Garfield. Men tiden og ikke mindst kapivardrengs smag har ændret sig meget siden de tegneseriefyldte dage i 80’erne. Så striberne er ikke de sædvanlige ”tre rammer og en one liner” men mere små korte fortællinger. Der kommer ikke så mange pointer. Men mon ikke der kan tvinges et enkelt smil frem alligevel.

Historiens første punktum, menes at være et fransk komma ved navn Pierre. Under slaget ved Marne, 1914, marcherede en deling sværtbevæbnede kommaer, under ledelse af sergent Lada la Berre, direkte ind i et tysk minefelt. Ud af de 13 soldater der kom på feltlazarettet, overlevede kun Pierre med afprængt ben. Han grundlagde senere Virgule-bevægelsen.


E

d e m F t e r e e r o t s t e g me r e d d fø

Skriften på maven Ny bog, der kan læses på kapivardreng.dk i løbet af oktober måned 2010. Alle de t-shirt budskaber der vil klæde ølvomme, sixpacksmaver og alle t-shirt beklædte maver ind imellem. Her er dømt pladpandede jordstrygere for æggehoveder. For alle der bærer meningerne uden på tøjet.


Kjeld og Dirch rimer da på kapivar.

Den ene var lille. Den anden var stor. Tilsammen var de enorme.

To ægte kapivardrenge

K

ellerdirk Bros. var ikke bare store i 50’ernes Danmark. Deres galskab og fandenivoldskhed gav dem en stjernestatus der truede med at sprænge landets grænser. Men nu har den serbiske professer i biologi, vandmærker og dyr påvirkning af den menneskelige dømmekraft, Gyldprool Niharfrut, skrevet den kontroversielle bog ”Kjelds kapivar”, hvori han fremsætter den noget opsigtvækkende påstand, at hele den dynamiske duo’s succes afhang af en enkelt ting: Kjeld Petersens kældekapivar Astrid. I sommeren 1956 tog Kjeld Petersen på en velfortjen 5 timers ferie i Peru. Formålet var at få lidt sol på kroppen, men istedet forvildede Kjeld sig uden for Lima. Og lidt til venstre for en indfaldsvej til Lima, snublede Kjeld over et skur, hvori bonden Yuli Gyukkolpastre (en ungarsk invandrer) avlede kapivarer til videnskabelige formål. Det var krælighed ved første blik, da Kjeld så mønsterkapivarerinden Astrid.

Kjeld Petersen skjuldte kapivaren som håndbagage, og tilbage i København, styrtede han direkte hen til sin ven og kompagnon, Dirch. Også Dirch blev betaget af dyret, og senere samme aften, under forestillingen ”Dyden svinger med køleskabe” tog de to venner kapivaren med på scenen. Og her er det så, at Gyldprool Niharfrut hævder, at tingene tog fart. Publikum gik ikke amok eller bersærk eller fuldstændig i selvsving - men alle tre dele på en gang. Kjeld og Dirch måtte flygte over hals og hoved - med deres kapivar, for ikke at blive flået til gullasch af ellevilde fans. Og herefter stod Astrid altid, i et lille bur bag scenetæppet - og de to herrers succes taler jo for sig selv. Astrid døde desværre i vinteren 1961 af en selm lungebetændelse - og det tog så hårdt på Kjeld, at han døde året efter. Arvinger efter de to komikere, har forgæves forsøgt at få Gyldprool Niharfrut til at trække bogen tilbage, da de mener den kaster smuds over de to geniale komikeres eftermæle.

Dette har professoren nægtet, under henvisning til, at kapivaren er et overset dyr, og den skal have den credit som den er berettiget til. Til det svarer familien: Du er en lille bæ! Og efterfølgende har de bombarderet Gyldprool Niharfrut hus i Svaneke med udstoppede kapivarer. Og her ville historien så være sluttet, hvis ikke en hændelse i sidste uge, havde løsnet op for den gordiske knude. For i onsdags troppede efterkommeren efter Kjeld og Astrid op. Kapivarpigen Klara opsøgte Kjelds efterkommere og forklarede, at hendes mor, Astrid, i virkeligheden var forklædt peruviansk heks, og at hun havde kastet en fortryllelse over de to komikere i 50’erne. Denne nye udvikling i sagen, har ført til, at Kjeld og Dirchs efterkommere er flyttet i kollektiv med Gyldprool Niharfrut og Klara ien campingvogn på Tåsinge, hvor de alle sidder og ser gamle filmklip med Kjeld og Dirch, mens de spiller blokfløjte.


B u d d i n g

Giv dine børn en bærepose med buddingpulver når de skal i svømmehallen. Vent og se.

Fyld en murerbalje med 50 liter budding. Sæt dig på garagetaget og vent på naboens kommer forbi, og hæld så buddingen ud over den.

Fyld din kammerats bil med budding gennem soltaget.

Fyld budding i dine marsvins drikkeflaske og se dem kæmpe for at få det ud.

Træk i en våddragt som du pumper fuld af budding.

10 måder du kan underholde dig selv og dine venner med menneskets bedste ven: Budding. Brug budding i håret istedet for voks. Udhul en agurk, fuld den med budding og drik det gennem et sugerør.

Fyld budding i vandballoner, og kast dem efter de andre biler på motorvejen. Så føles køreturen ikke så lang.

Fyld kalkunen med budding til jul. Kan med fordel også anvendes som sauce.

Anvend budding oven på pasta. Eller bedre endnu: anvend budding ovenpå budding.


3

du kan lĂŚse i l

Mens Kapivard


løbet af efteråret

dreng skriver på sin roman, skal I ikke snydes for lidt nyt læsestof.

I løbet af efteråret bliver der lagt ikke færre end 3 nye bøger

eller morsomt punktum for en emne i en diskussion eller

op på Kapivardreng.dk.

samtale. Kapivardreng har valgt at se stor på åndrigheden,

”Skriften på maven” handler om alle de t-shirts-tekster

og istedet koncentrere sig om sætningerne.

man lige står og mangler i hverdagen, Her kan du finde en t-shirt, med en påskrift til snart sagt enhver utænkelige si-

Den 3. og sidste bog i efterårets række af ”udgivelser” på

tuation. Inten er for plat, intet er helligt, intet er for langt

kapivardreng.dk, er ”Lydord vi savner i hverdagen”.

eller for kort.

Ord som ”knæk”, ”bøvs” og ”graaarrggleggarlllglegeee” er alle ord hvis udtale passer til den ting eller handling de

Hel anderledes er ”bon mot”. Bon mot betyder gode ord, og

dækker over. ”Lydord vi savner i hverdagen” vil udstyre læ-

er egentlig en betegnelse for et træffen udtryk eller åndrig-

seren med en god stak nye lydord, klar til at benytte i næ-

hed. En lille klog sætning, der som oftest sætter et finurligt

sten enhver sætning der kræver ekstra decibelstyrke.


Kapivandrehistorien Nabohævn over ruder konge Magnus var kendt i lokalområdet, for ikke at kunne lade være med, at kigge ind ad naboernes vinduer. Ja faktisk var han gentagne gange blevet taget i, at stå ude i folks haver, og lure ind ad ruderne. Efterhånden var naboerne i Magnus’ lokalområde ved at løbe tør for tålmodighed, med deres lurende nabo. Noget måtte gøres - men hvad? Flere af naborne var stemte for, at Magnus skulle have en regulær afklapsning, men det blev nedstemt. Andre mente han skulle anmeldes - men politiet kunne intet gøre , med mindre der var uigendrivelige beviser for at Magnus virkelig var lurer. Og desværre var det altid lykkedes for Magnus, at fortække fra stedet, før de uheldige naboer havde pågrebet ham.

Noget om tænder

Evighedstænder.

Bid mærke i tænderne Kapivaren er, foruden at være det smukkeste dyr på kloden, også udstyret med et par små raffinementer, der kan tage pusten fra selv den mest ligeglade dyrehader. Her vil vi springe let og elegant hen over det fakta, at alle kapivarer er udstyret med skjulte vinger i skulderbladene. Vinger de bruger, når de flyver op i toppen af junglens træer og jagter aber. Men også vinger, som kommer til anvendelse som ventilatorer når det er for varmt, eller som kan transportere en hel lille kapivarfamilie på ferie i en anden verdensdel. Nej, den lille feature som disse pragtfulde skabninger er så heldige at være berigede med, er, at deres tænder vokser evigt. Eller i hvert fald lige så længe som dyret lever. Tænderne vokser uendeligt, men slibes ned af den mad som kapivarerne spiser. Og hvorfor nu et? Jo, for kapivarer er vilde med bolcher. Og det giver huller i tænderne men ikke hvis tænderne vokser hele tiden. Det er da smart!

Ved flere lejligheder havde naboerne forsøgt at fotografere Magnus på fersk gerning, ligeledes uden held. Et par af naboerne havde sågar forsøgt at appellere til Magnus samvittighed, og forklaret ham, at alle følte sig krænkede af hans lureri. Uden held. Men så en dag fik Magnus nabo, Ivar, nok. Han pågreb Magnus gennem et åbent vindue. Ophidset slæbte han Magnus ned i sit splinternye drivhus i bunden af haven, bandt ham til en sæk med spagnum, og hentede alle naboerne. Endelig var det Magnus’ tur til at mærke hvordan det var at blive overbegloet gennem vinduerne.

Capybara Magazine no. 2  

Kapivardrengs nyhedsbrev no. 2 gældende for oktober måned 2010.