Page 1

No.1

September 2010

Gennembrud for Franske forskere

Kapivar klonet Kapivar FAKTA Sandheder fra hele verden - og alle tidsaldre ISBN 978-1-56592-479-6

9 781565 924796

Kapivardreng.dk

54495

Hvordan nyser man så alle får noget ud af det?

10 eksperttip

Så nuser er virkelighedens kapivardreng Roman i støbeskeen


No.1

Tekst: Kapivardreng Foto bl.a.: Caplin Rous

September 2010

Sidste nyt

Alt det du troede du vidste uden egentlig at have brug for Fakta er det, som alverdens klogeåger benytter til at pine og plage og ikke mindst udstille alle os faktafjolser med, så vi fremstår som lallende tåber uden begreb om andet, end de mest basale legemsfunktioner. I kender godt typen, der tropper op til samtlige fester og komsammener med Super deluxe Master udgaven af Trivial Pursuit, og på mindre end end halv time, slagter samtlige sine modspiller, og korsfæster dem på uvidenhedens kors fremstillet af TP-oste. Men nu er der godt nyt til alle, der regelmæssig lægger under for djævelskabet i en faktuel hånekampagne fra et omvandrende leksikon, personificeret i en vidende ”ven”. For snart kan du gå ombord i opslagsværket ”Den Store Glemsels Almanak”, der vil være proppet til bristepunktet med kapivarfakta, fra alverdens arkiver. Fakta der er fremkommet efter mange og lange nætters søgen efter ukendte faktuelle oplysninger, ikke tidligere offentliggjort. Det være sig på grund af deres

Der findes fakta og så findes der kapivarfakta kontroversielle karakter, deres ikke verificerbare oprindelse, eller bare fordi, oplysningerne er så utrolige, at det er svært at tro det virkelig kan være fakta. Og så er det ellers bare at komme i gang med at tage hævn over mange års klogeågeri. For det er garanteret de færreste der ved, at Pablo Picasso tjente tillivets ophold, som dragemaler. Samtlige faktuelle oplysninger vil være krydret med illustrationer, nedgriflet enten ganske kort før, under eller efter den omtalte begivenhed.

Pablo Picassos kubistiske billeder var ikke, som tidligere antaget, et udslag af, at han trængte til briller. I sine erindringer “En på kassen” skriver Pablo selv: “Efter i tolv år, hvert eneste efterår, at have dekoreret drager i mine gode ven, Juans, drageværksted, overførte jeg en gang jeg var i tidsnød til en udstilling, designet til lærred. Og min lykke var gjort!”


9 ud af 13 prinsesser plejer hestene i håret med POODLE shampoo

v

POODLE shampoo gør håret blødt som tynd budding i stærk solskin. De aktive 345 kemiske ingredienser blødgør håret, hvis ikke det falder af inden, eller hele issen løsner sig. Er det godt nok til en prinsesse, så er det også godt nok til dig. NÅ!

POODLE shampoo er testet på tolv geder på Syreklinikken i Bremen. Indeholdere spor af nødder. Bør afprøves på et ikke synligt sted før brug. Undgå at blande med vand og ilt.

shampoo

v

POODLE

Prinsesse Puddelkind brugte POODLE ved tilblivelsen af denne bog.


Sensation i gnaverkredse:

Dobbelt op på kapivarer Med sejlgarn, en stavblender og tolv sække kapivarefterladenskaber har franske forskere klonet en kapivar.

L

ige udenfor Lyon, i den lille forstadsflække Écully, har tre franske videnskabsmænd, brygget en kapivar i resterne af en gammel slagterbutik. De tre biokemikere, Pierre, Pierre og Pierre var egentlig i gang med at lave den ulitmative guacamole, men ved en fejl kommer de tre madforskere til, at hælde kapivarlort i stedet for avocado i skålen. Og resultatet var intet mindre end enestående. Tre dage efter blandingen, kunne de ryste en perfekt kopi af kapivaren Niel Daimaond, fra Lyon Zoo, ud af et reagensglas. De beretter selv at de med vantro betragtede den lille kapivar, der var en anelse krøllet efter opholdet i glasset, men dog hurtigt rettede sig, da den gav sig til at danse en peruviansk afart af breakdance, hen over det metalbeklædte arbejdsbord i laboratoriet. Da de tre forskere genvandt besindelsen og fik kontateret at kapivarkopien var en han, præcis som sin bror, fra hvis afføring den var vokset ud af, ville jublen ingen ende tage.

Nu forestår der så en del arbejde med, at finde ud af hvorfor kapivarern er 100% ens i udseendet, af Neil Diamond, men kun i 17,3% af størrelsen. Men som de tre glade biokemikere siger: Så kan vi ha’ den i et akvarie, og foderbudgettet er til at overse. P.t. har ingen af de tre forskere noget bud på, hvorfor størrelsen er så afvigende - men det kan måske skyldes en smule tørke i de to første dage, biomassen opholdt sig reagensglasset. Pierre, Pierre og Pierre overvejer for øjeblikket hvad de skal bruge den lille kapivar til. Andet end forskerblær. Muligvis er dette det første spæde trin til en miniature zoo. Pierre mener sagtens at han kan undvære et værelse til en zoologisk have, hvorimod Pierre og Pierre hellere så de små dyr skænket til at kollektiv af dværge, som så ville have klappedyr passende til deres størrelse. Kloningen har givet genlyd i store dele af den

internationale forskerverden. Og ikke mindst i sydamerika, hvor kapivaren jo stammer fra. Den generelle holdning har været, en vis skepsis over hvor brugbar en kapivar på kun knap 16 cm er, men efterhånden som overbefolkningen sikkert breder sig til denne del af verden også, vil de lokale beboere sikkert finde det praktisk med dyr, af minimal højde og drøjde på pampasen. I løbet af næste uge, forbereder de tre forskere sig på at lave en kloning af klonen. Går det som planlagt, vil denne blive ca. 2,6 cm høj, og vil kunne holdes i et lille bur i en halskæde. Især Pierre, der har en fortid som guldsmed, før han gik forskervejen, er helt oppe at køre over dette fremtidige eksperiment. (Vi her på redaktionen afventer resultatet med spænding. Og hvis det lykkes, vil der blive bragt en konkurrence her i magasinet, hvor førstepræmien er en kapivar i et halskædebur.) Pierre, Pierre og Pierre har i øvrigt døbt kapivarklonen Barry Manilow.


Når du kører i bil, skal du åben vinduet lige før du nyser. På den måde blæses hele nyset - med saft - ind i bilen.

Nys i hænderne og sig goddag til alle i gågaden.

Når du cykler hjemmefra, skal du sætte dig omvendt på cyklen. Så kan du nyse alle cyklister bag dig, lige i ansigtet.

Når du skal nyse mens du vasker op, skal gribe et rent krus eller glas, og så nyse ned i det.

Lige før du skal i bad efter fodboldtræning, nyser du ned i alle dine holdkammeraters håndklæder.

10 måder du kan dele dine baciller med dine venner, familie og kolleger.

Atjuuuu! Nys i en ballon, og lad den svæve ind til naboen. Når den er over deres terrasse skyder du ballonen ned med en slangebøsse.

Ved et busstoppested, skal du vente på bussen, storme ind ad fordøren når den standser, løbe gennem bussen mens du nyser, og skynde dig ud ad bagdøren. Er du hurtig kan du nå to ture.

I et rum med en Inhaler tre flask- loftsventilator er med helium, skal du gribe fat og svæv ind over i ventilatoren, et fyldt fodbold- og nyse mens du stadion mens du svinges rundt i luften. nyser.

Er du i et fly, skal du få piloten til at flyve på hovedet. Mens flyen vender omvendt nyser du mange gange, og når flyet så vender om igen, daler alle dine baciller ned på dine medpassager.


At tegne med ord Kapivardreng udlever for tiden en gammel drøm. Pennen er gemt væk. Istedet tegnes der med ord... Min første roman har været længe undervej - og det kommer nok også til, at tage en rum tid endnu, at komme til sidste kapitel. Men der skrives. Jeg vil ikke afsløre så frygtelig meget endnu. Historiens titel er ”Stalagmitter”, og den foregår i en ikke så fjern fremtid. Helt uden billeder bliver bogen ikke. Her på siderne kan I se tre af de collager jeg har lavet til hvert sit kapitel. Med lidt held bliver bogen færdig til sidst på vinteren 2011.

Collagen herunder forestiller udsigten fra en af de små holme, der befinder sig i farvandet omkring stalagmitbyen, Stad 1


Overstyret holder hemmelige møder, i det forladte metrosystem under byen. Her har vi sneget os ind. Shhh - vÌr stille, sü vi ikke bliver opdaget. En del af handlingen udspiller sig i bokuberne, hvor en af bogemshovedpersoner bor, i en af stalagmitterne. Den lille robot til venstre hedder M.O.R.


Kapivandrehistorien En trillebørfuld gullasch En mand var ude og købe en ny trillebør. Han smider den nyindkøbte bør op i det åbne lad på sin varvogn og begiver sig hjemad. Undervejs skal han passerer et fartbump, men han kører lidt for stærkt, og det voldsomme bump, får trillebøren til at falde af. Trillebøren ligger nu midt på fartbumpet. da en bybus kommer kørende. Den rammer trillebøren med voldsom kraft, så den flyver op i luften, falder ned i en have, hvor den lander på en trampolin. Trampolinen skyder trillebøren højt op i luften. Og der rammer den flyet fra Karup, med kurs mod København. Flyet er lige lettet, og har ikke trukket landingsstellet op endnu. Og det hårde slag fra trillebøren, slår landingsstellet i stykker, så flyet nu ikke har mulighed for at lande normalt.

Men piloten er snarrådig, da han på en landevej ser en mand i en varevogn med lad - den nøjagtig samme varevogn, hvori trillebøren oprindeligt lå. Med utrolig præcision sætter piloten flyet ned på bilen, uden manden bemærker det. Han fortsætter ufortrødent hjem, hvor konen forbavset åbner hoveddøren, da hun har hørt støjen fra de stadigt tændte flymotorer. Manden stikker hovedet ud af vinduet, og spør: Hvad skal vi ha’ til middag? I det samme griber det voldsomme sug fra den ene flymotor fat i manden, og syger ham ind i rotoren med en blødt svup. Og mens manden spyttes ud af udstødningen på motoren, svarer konen på spørgsmålet: Gullasch!

Så nuser er virkelighedens kapivardreng

Virkelighedens kapivardreng hedder Nurg og bor i Nürnberg.

Fra flodvand til mælkeskæg Da familien Niedenöffel åbnede hoveddøren, en søndag for 3 uger siden, var de ikke klar over, at familien skulle komme til at tælle et nyt medlem. Ude på hovedtrappen stod en grædefærdig kapivarmor med en lille kurv. Kapivarmoderen forsøgt at gøre sig forståelige overfor den tyske familie, og det lykkedes dem at tyde så meget, at de forstod at hun var direkte efterkommer af højtstående tyske nazister, der

flygtede til Sydamerika efter 2. verdenskrig. Kapivarmoderen mumlede noget uforståeligt, og forsvandt derefter på en opsadlet gnu, efterladende kurven, der indeholdt en tre uger gammel kapivarunge. Efter den første forbløffelse havde lagt sig, besluttede familien at tage sig af ungen, indtil den kunne overdrages til en zoologisk have. Men allerede efter tre døgn, blev de tæt knyttede til den lille pelsbold, så meget, at den nu er blevet et fuldgyldigt medlem af familien.

“Den skal godt nok fodre med flaske 23 gange i døgnet!” fortæller fruen i huset, Irmgard Niedernöffel. “Men han er så kærlig - og elsker at svømme med vores akvariefisk!” Navnet har den lille fyr fået efter dens kaldelyd: Nuuuuuuurg! Nuuuurg! “Vi glæder os til han bliver fuldvoksen - så er han lige stor nok til en pels til fruen!” tilføjer Wolfgang Niedernöffel. “Og så kan vi også få fyldt fryseren til jul!”

Capybara Magazine No. 1  
Capybara Magazine No. 1  

Seneste nyt fra kapivardreng.dk