Page 1

Jan Holdgaard Dissing

FRE

GNE

-FIS

kEN Kapivardreng.dk


Copyright Kapivardreng.dk


FRE FISkGNe EN Af Jan Holdgaard Dissing

Tegnet p책 en iPad.


Ved en hjernevinding i Saltatoria’s tinding var en fregnefisk parkeret. Den var lysebrun og barberet og klar til en forsvinding.

5


Den sejlede ned over kinden og var borte længe inden Saltatoria kunne kvække et ”Stop!”. Fregnefisken var løs på hans krop og baskede med halefinnen.

7


Den slog rast på Saltatorias knæ. Ret uheldigt for det lille fæ. Den blev søsyg og temmelig skidt for hvert af Saltatorias skridt - og kastede op på et træ.

9


Fregnen svømmed’ retur til panden. Der lå den og gylped’ i spanden. Med opkast i sine mundvige som en hundesyg fra Hundige, ønsked’ den at være en anden.

11


Saltatoria mumlede: Min ven, svøm ud på min krop igen. Kropsekskursion gør dig bulderglad. Men start på mit skulderblad. Så står jeg ganske stille imens.

13


Med et virrende halesmut svømmed’ den lille gale gut videre som kropturist. Saltatoria skreg: Stop nu. Pist! Nul fregner pü min hale - slut!

15


Dit lår er jo stenhårdt og stærkt! Smigrede fregnefisken, så kært. Men din knæhase lugter lidt surt, som en hengemt rådden urt! Nå! mumlede Saltatoria tvært.

17


På skinnebenet var luften frisk, og det glædede vores fregnefisk. Den snoede sig og baskede så skinnebenshuden plaskede. Og åndede ind, begærligt og grisk.

19


Fregnefisken snoede sig som en ål og nåede helt ned til fodens sål. Den gispede efter vejr mellem de syrlige tæ’r for odeuren var som sved og kål.

21


Dunsten rev i fregnefiskens gælder. Saltatoria skreg: Væk fra min kælder, hvis du ikke vil syde og ætse. Så må du hellere gæste min albue, min hage - eller...

23


- udforske mine fingre eller tænder. Så får du noget at fortæl’ dine venner. Fregnefisken svømmed’ non-stop hen over Saltatorias krop. Den måtte bare se hans hænder.

25


Fregnefisken havde besøgt top og bund. Den havde gransket Saltatorias mund. Men der var rigeligt savlen. Så hellere tørvejr i navlen midt på maven, grøn og rund.

27


Fregnefisken gemte sig i navlehullet. Der var mørkt, og den blev helt befnullet. Men Saltatoria havde fået nok, og under fregneråb og brok hev han den ud fra mellemgul’et. Fregne, din visit den slutter her. Du har besøgt min isse, mås og tæer. Saltatoria sagde farvel, med et buk og slap Fregne, der, som et fnug svæved bort mellem byens træer...

29


Er du en af dem der sætter pris, på en morale - får du ikke en fis. For historien har ingen, desværre. Af teksten kan du intet lære. Men den er slut nu, heldigvis.

31


FRE FISkGNe EN En dag beslutter Saltatorias eneste pandefregne, at svømme på eventyr på hans krop.

Kapivardreng.dk

Fregne-fisken  

En fregne-fisk sejler en tur på Saltatorias krop.