Page 13

Στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε, για πρώτη χρονιά, η έκθεση Πελοπόννησος Expo, η σημαντικότερη έκθεση της Πελοποννήσου, η οποία προβάλλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ενεργητικότητα της ελληνικής επιχείρησης. Στην έκθεση, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους 250 και πλέον εκθέτες, Δήμους της Πελοποννήσου και φυσικά τον συνδιοργανωτή της έκθεσης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, στην πρώτη επίσημη παρουσία του ως αν. υπουργός και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης. Στιγµιότυπο από τα εγκαίνια της έκθεσης.

Η ICAP Group, η μοναδική εταιρία αναγνωρισμένη ως Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη European Securities and Markets Authority (ESMA), βράβευσε για 6η χρονιά, στις 16 Νοεμβρίου, τις εταιρίες και τους ομίλους - ηγέτες, βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα. Η λαμπρή τελετή παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου και συμμετείχαν σε αυτή κοντά στα 400 ανώτατα στελέχη της ελληνικής αγοράς. Μέσα από ένα σύνολο 14.000 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, μόνον 58 εταιρίες και 13 όμιλοι πέτυχαν να διακριθούν ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στα ακόλουθα κριτήρια: -Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρίες ή στους 200 ομίλους για το 2015. -Συγκαταλέγονται στις 500 εταιρίες ή 200 ομίλους με τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2014 στο 2015. -Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου τους με βάση τον κύκλο εργασιών. -Έχουν υψηλό ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας). Στιγµιότυπο από τη λαµπερή βραδιά µε τους κ.κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο ΕΒΕΑ, Σέργιο Πιρτσιόλα, υφυπουργό Οικονοµίας και Ανάπτυξης, Νικήτα Κωνσταντέλλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύµβουλο του οµίλου ΙCAP, τη δηµοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου, τον κ. Κώστα Ευριπίδη, πρόεδρο της Λέσχης Επιχειρηµατικότητας, τον κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο, εκτελεστικό αντιπρόεδρο ΣΕΒ και τον κ. Νικόλαο Κογιουµτσή, πρόεδρο του Εµπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με κοινό στόχο την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας, που αποτελεί σημαντικό «κεφάλαιο» για τον τουρισμό, υπογράφηκε «Σύμφωνο Συνεργασίας» μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές. Η Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού συμβάλλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού της Αττικής και των Νησιών του Αγροσαρωνικού, η δε Εταιρία Προστασίας της Φύσης ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιδρύματος Foundation for Environmental Education είναι ο Εθνικός Χειριστής α) των παγκοσμίων Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ευαισθητοποίησης «Green Key», που απευθύνονται σε τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και συνεδριακά κέντρα και β) «Γαλάζια Σημαία» που αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ακτών, μαρινών, και τουριστικών σκαφών. Θερµή χειραψία µεταξύ του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, κ. Αλέξανδρου Βασιλικού και του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, κ. Νίκου Πέτρου.

ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ |

13

Τεύχος Δεκεμβρίου 2016 - ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  
Τεύχος Δεκεμβρίου 2016 - ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  
Advertisement