__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BESTEVER 23_COVER [Converted].pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

1/20/12

6:47 PM


2.pdf

1

1/8/12

6:57 PM

THE LAMBORGHINI GALLARDO LP 570-4 SUPERLEGGERA THE PEACEMAKER C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K


3.pdf

1

1/8/12

6:56 PM

The Gallardo Superleggera is an uncompromising driving machine. Its running gear, with its mighty braking system, has a dedicated and exceptionally precise set-up, while its 19-inch wheels, Pirelli P Zero Corsa, clad in Pirelli sports rubber, are extremely light. The Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera brings a whole new meaning to the term “super sportscar�.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Lamborghini Athens

TRIDENT CARS S.A.

TRIKOUPI AVENUE, KIFISIA, TEL. +30 210 6204 802-3, www.tridentcars.gr


Μια καρδιά

Τρία μυθικά μοντέλα

Η Breitling κατάφερε με τον μηχανισμό Caliber 01 να κατασκευάσει τον πιο αξιόπιστο αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου ακριβείας υψηλών επιδόσεων. Η κατασκευή ολοκληρώνεται εξ ολοκλήρου στα εργαστήρια της Breitling με πιστοποίηση από τον COSC. Ένα επίτευγμα που φαίνεται απόλυτα λογικό για μια εταιρεία ρολογιών όπως η Breitling που είναι εδραιωμένη ως το απόλυτο σημείο αναφοράς στο χώρο των μηχανικών χρονογράφων.

NAVITIMER

CHRONOMAT

TRANSOCEAN

BREITL ING .C O M


Μια καρδιά

Τρία μυθικά μοντέλα

Η Breitling κατάφερε με τον μηχανισμό Caliber 01 να κατασκευάσει τον πιο αξιόπιστο αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου ακριβείας υψηλών επιδόσεων. Η κατασκευή ολοκληρώνεται εξ ολοκλήρου στα εργαστήρια της Breitling με πιστοποίηση από τον COSC. Ένα επίτευγμα που φαίνεται απόλυτα λογικό για μια εταιρεία ρολογιών όπως η Breitling που είναι εδραιωμένη ως το απόλυτο σημείο αναφοράς στο χώρο των μηχανικών χρονογράφων.

NAVITIMER

CHRONOMAT

TRANSOCEAN

BREITL ING .C O M


6.pdf

1

1/8/12

8:40 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Lotus Athens

TRIDENT CARS S.A.

TRIKOUPI AVENUE, KIFISIA, TEL. +30 210 6204 802-3, www.tridentcars.gr


7.pdf

1

1/8/12

8:39 PM

The Legend Reborn

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

DESIGNED TO PERFORM Detailed attention to every component is evident wherever you look. Lotus has a reputation for world-class automotive engineering and this is evident in the flagship Evora. From the elegant cabin, ergonomic instrumentation and trim through to finishing detail, the Evora is a stunning blend of design and performance for the perfect driving experience.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ F1. O ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ 2007 ΚΙΜΙ RAIKONEN ΚΑΙ Ο ROMAIN GROSJEAN ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ LOTUS ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ, ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ!


8.pdf

1

1/11/12

1:35 PM

M A S E R AT I

E X C E L L E N C E

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

T H R O U G H

P A S S I O N


9.pdf

1

1/11/12

1:34 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

Maserati GranCabrio Sport

passion takes form

CMY

K

TRIDENT CARS S.A. TRIKOUPI AVENUE, KIFISIA, TEL. +30 210 6204 802-3, www.tridentcars.gr


11.pdf

1

1/23/12

5:11 PM

EDITORIAL_23_PRINT_1.pdf

1

1/8/12

12:55 PM

EDITORIAL

Επανεκκίνηση! Αυτό που πρέπει να κάνουµε όλοι µας...

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

Αν υπάρχει κανείς που να παρατηρεί τα τεκταινόμενα στον πλανήτη με αποστασιοποιημένη κριτική διάθεση, βλέπει ξεκάθαρα τη στροφή που κάνει ο δυτικός κόσμος προς τη δημιουργία μιας παγκόσμιας «κυβέρνησης». Ο τρόπος που όλα τα κράτη «πείθονται» να ακολουθήσουν μια προδιαγεγραμμένη γραμμή στο οικονομοπολιτικό τοπίο πρέπει να μας ανησυχεί. Τα κράτη που διαφοροποιούν τη θέση τους σε αυτό το παγκόσμιο οικοσύστημα και λειτουργούν με βάση τα συμφέροντα του κράτους και των κατοίκων τους, χαρακτηρίζονται «κράτη παρίες» αποκόπτονται από τις «αγορές» και αντιμετωπίζονται από τα κατευθυνόμενα μέσα επικοινωνίας, ως επικίνδυνα για την παγκόσμια ασφάλεια. Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα αυτής της στροφής στην παγκόσμια κυβέρνηση, ήταν φυσικά η επίθεση στη Λιβύη και όσα ακολούθησαν. Η Λιβύη, μαζί με το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο, τη Σομαλία, το Σουδάν, το Ιράν, και μερικές ακόμα χώρες* δεν αποτελούν μέλη της Bank for International Settlements. Αυτό το στοιχείο τις εξαιρεί από το μακρύ χέρι των ελέγχων της «κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζών» της Ελβετίας. Έτσι οι χώρες αυτές διαθέτουν δικά τους νομίσματα -τα οποία ελέγχουν απόλυτα- και εκμεταλεύονται τις δικές πλουτοπαραγωγικές πηγές κυρίως για τους δικούς τους γεωστρατηγικούς λόγους. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό δεν είναι πλέον ανεκτό από την παγκόσμια κυβέρνηση που φυσικά υπάρχει και ελέγχει το σύνολο σχεδόν των δυτικών κρατών, κυρίως αυτών που έχουν στρατηγική γεωπολιτική σημασία ή έχουν σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές. Η κυβέρνηση της Ελλάδας, παρά τα όσα ακούγονται γι αυτήν, δεν είναι παρά ένας μικρός και αδύναμος κρίκος, στην αλυσίδα της παγκόσμιας αυτής διακυβέρνησης. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία πως οποιοδήποτε κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου ανέβαινε στην εξουσία θα έκανε κάτι διαφορετικό. Οι γνώστες του αντικειμένου ξέρουν πολύ καλά, πως η Λιβύη, και τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποιό είναι το μέλλον μιας χώρας που δεν υποκύπτει στους παγκόσμιους εκβιαστές. Η Ισλανδία αποτελεί μια εξαίρεση που απλώς επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είναι μια μικρή χώρα, με απαράδεκτο καιρό, πολύ μακρυά από οποιοδήποτε εμπορικό κόμβο και δεν αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στα σχέδια αυτής της παγκόσμιας μαφίας, οπότε για την ώρα την άφησαν στην ησυχία της. Η Ελλάδα όμως είναι κάτι το διαφορετικό. Πρόκειται για το καλύτερο σε παγκόσμιο επίπεδο «οικόπεδο». Είναι μια μοντέρνα Ευρωπαϊκή χώρα με σχετικά ψηλό βιοτικό επίπεδο. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και αποτελεί εμπορικό κόμβο των αγαθών που περνούν το στενό του Σουέζ, από τους φτηνούς βιομηχανικούς παραδείσους της Άπω Ανατολής προς όλο τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Επιπρόσθετα, έχει πλούσιο ενεργειακά υπέδαφος... καταπληκτικό καιρό, 300 ημέρες ηλιοφάνεια και τo καλύτερο αρχιπέλαγος για yachting στον κόσμο.

H Ελλάδα αλλά και η Κύπρος είναι εκνευριστικά έθνη για την παγκόσμια κυβέρνηση. Δυστυχώς έχουν ψηλά βουνά και έτσι δεν μπορούν να εκβιαστούν με το νερό. Δεν μπορείς δηλαδή να τους κόψεις την πρόσβαση στο καθαρό πόσιμο νερό δίχως να προκαλέσεις επανάσταση και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι «σχεδιαστές» αυτής της παγκόσμιας κατάστασης. Βλέπετε οι επαναστάσεις είναι μεταδοτικές... Έτσι λοιπόν πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι «κατάκτησης» της χώρας. Βεβαίως υπάρχουν πολλοί τρόποι, μόνο που χρειάζονται πολλά χρόνια ώστε να έχουν αποτελέσματα. Ποιοί είναι αυτοί οι τρόποι; Να σας πω μερικούς. Η γλώσσα είναι ένα από αυτά. Η κατάλυση της γλώσσας είναι το πρώτο και βασικότερο στοιχείο στην εθνική συνείδηση του κάθε ενός από εμάς. Γι’ αυτό άλλωστε διάφοροι ξενόφερτοι σύμβουλοι των καναλιών, υπέδειξαν με έντονο ζήλο την επιλογή τούρκικων εκπομπών στην ελληνική τηλεόραση που δεν μεταγλωτίζονται όπως γινόταν με τα βραζιλιάνικα για παράδειγμα σήριαλ, τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά και οι μοδάτες διαφημίσεις των εταιριών κινητής τηλεφωνίας που προάγουν τα greeklish, δεν έχουν καμμιά τεχνολογική υπόσταση, καθώς όλες οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, υποστηρίζουν απόλυτα την ελληνική γλώσσα. Ειδικά με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας βέβαια παίζονται και σοβαρά κατασκοπευτικά παιχνίδια που ο απλός κόσμος τα εκλαμβάνει με απλοϊκό τρόπο καθώς δεν κατανοεί τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούν και βασίζονται σε μελέτες που έγιναν την δεκαετία του ‘50 για στρατιωτικούς σκοπούς. Δηλαδή προβάλλουν με μοντέρνο τρόπο υπόπτες ιδέες, συμπεριφορές και τάσεις στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spot, αλλά ακόμα και στις έντυπες καταχωρίσεις τους. Τα κατευθυνόμενα αυτά ερεθίσματα γίνονται αντιληπτά υποσυνειδήτως (subliminal perception) αλλά όχι συνειδητώς (supraliminal perception).

*Ο 4ων αστέρων στρατηγός Wesley Clark σε μια τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε σχέδιο των ΗΠΑ για επίθεση σε αυτά ακριβώς τα έθνη, την επομένη των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

BESTEVER QUARTERLY 11


12.pdf

1

1/8/12

1:05 PM

EDITORIAL

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Όποιοι έχουν την παραμικρή αμφιβολία για τα λεγόμενά μου, πρέπει να ενημερωθούν για τους μηχανισμούς Υποσυνείδητης Διαφήμισης. Το 1957 σε έναν κινηματογράφο του New Jersey, ο James Vicary έκανε ένα πείραμα κατά το οποίο εμφανίζονταν κατ’ επανάληψη στην οθόνη οι φράσεις “Eat Popcorn” και “Drink Coca-Cola” για 0.003sec κατά τη διάρκεια της ταινίας. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν 58% οι πωλήσεις popcorn και 18% οι πωλήσεις Coca-Cola. Το πείραμα του Vicary έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό ο Vance Packard με το βιβλίο του The Hidden Persuaders. Το ποσοστό 58% στον έλεγχο ενός ψηφοφόρου είναι ένα μεγάλο ποσοστό. Τα επόμενα χρόνια ο James Vicary, ένιωσε την ανάγκη να «ομολογήσει» πως δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, καθώς διάφορες μυστικές υπηρεσίες ενοχλήθηκαν από τις ανακαλύψεις του Vicary και τον «νουθέτησαν» να ανασκευάσει... Λέγαμε λοιπόν για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τον ρόλο που παίζουν στα παρακυβερνητικά πράγματα. Φαντάζομαι θα θυμάστε το θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μελών της προηγούμενης κυβέρνησης, της «αυτοκτονίας» του Κώστα Τσαλικίδη αλλά και της πρόσφατης σημαίας της «Ανεξάρτητης Κρήτης» σε spot της ίδιας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, που -δικαιώνοντας απόλυτα αυτό το κείμενο- τελικά εξαφανίστηκε μέσω post production, (υπάρχει φυσικά στο internet) αναγκάζοντας την εταιρία να χειριστεί το θέμα όπως χειρίζεται συνήθως ο Γιώργος Καρατζαφέρης αυτά τα θέματα. Με ωραία πάσα από το προηγούμενο spot, εκτός από την γλώσσα, η εθνική συνείδηση μπορεί να μειωθεί και με τον κατακερματισμό της χώρας. Το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας είναι ακόμα νωπό. Βλέπουμε λοιπόν ξεβράκωτες χώρες να νομιμοποιούν στην παγκόσμια κοινότητα, αδιανόητες διεκδικήσεις. Η Τουρκία κόπτεται για τα δικαιώματα της Βορείου Κύπρου. Ποιό είναι αυτό το κράτος; Η Αλβανία ζητά να της δοθεί πίσω η Ήπειρος. Η Τουρκία πάλι βλέπει θετικά την απελευθέρωση της... Θράκης! 12 BESTEVER QUARTERLY

Η FYROM θέλει να κατέβει στον κάμπο της Λάρισας, ώστε να αποκτήσει πάλι τα εδάφη των προγόνων της! Πέρα από το γραφικό της υπόθεσης πρέπει να ομολογήσουμε πως πες-πες κάτι μένει. Να θυμίσουμε πως ο John Kerry έχασε τις προεδρικές εκλογές επειδή δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του στις επιθέσεις των κατευθυνόμενων μέσων μαζικής επικοινωνίας από το περιβάλλον του George W. Bush, που ανέφεραν πως ποτέ δεν είχε υπηρετήσει στο Βιετνάμ όπως ισχυριζόταν. O John Kerry από φυσιολογική περηφάνια θεωρούσε πως τέτοια αδιανόητα, απίστευτα ψέμματα δεν ήταν δυνατόν να υιοθετηθούν από τους ψηφοφόρους. Όλοι γνώριζαν πως είχε τιμηθεί με 5 παράσημα (Silver Star, Bronze Star, και 3 Purple Hearts) για τις γενναίες υπηρεσίες του στο Βιετνάμ. Ε, λοιπόν έκανε λάθος! Δεν το γνώριζαν όλοι και έτσι έχασε τις εκλογές. Πολλοί δεν ήθελαν να ψηφίσουν κάποιον που έλεγε πως υπηρέτησε στο Βιετνάμ, ενώ δεν είχε πάει ποτέ! Βλέπουμε λοιπόν πως το να πείσεις πως δεν είσαι ελέφαντας είναι πιο δύσκολο από τα λεγόμενα αυτών που λένε πως είσαι! Οι Σλάβοι που κατέβηκαν τον 6ο αιώνα μ.Χ. στη περιοχή της Macedonia Salutaris, λένε ανερυθρίαστα πως αποτελούν συνέχεια των ένδοξων Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και εμείς δεν τους πλακώνουμε στις γρήγορες, καθώς πρώτον δεν μας αφήνουν οι Παγκόσμιοι Κυβερνητικοί, δεύτερον δεν θέλουμε και τρίτον από φυσιολογική περηφάνεια θεωρούμε πως τέτοια αδιανόητα, απίστευτα ψέμματα δεν είναι δυνατόν να υιοθετηθούν από κανέναν. Λοιπόν ανακεφαλαίωση. Ένα, η γλώσσα, δύο, ο κατακερματισμός και τρία... το χρέος. Για το χρέος δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε περισσότερο από δύο λέξεις... Greek Statistics. Είμαι σίγουρος πως αντιληφθήκατε όλη την εικόνα. Τι πρέπει να γίνει; Δεν έχω ιδέα. Μάλλον ξέρω... αλλά δεν είναι δυνατόν να το προτείνω καθώς δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να σας προτείνω τις καλύτερες επιλογές για μια καλύτερη ζωή. Για περισσότερη διασκέδαση, για μεγαλύτερη απόλαυση. Το περιοδικό που αγαπήσατε τα προηγούμενα 12 χρόνια δεν υπάρχει πλέον. Στη θέση του βρίσκεται στην ελληνική αγορά ένα ακόμα καλύτερο. Αυτό που κρατάτε στα χέρια σας. Έχει διαφορετικό όνομα, BESTEVER QUARTERLY, έχει διαφορετικό εκδότη και διαφορετική χώρα προέλευσης. Αλλά μιλά την ίδια ιστορική γλώσσα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει στην τελευταία σελίδα του Bestever 22, δυστυχώς δεν μπορούσαμε πλέον να υποστηρίζουμε στην Ελλάδα τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και γι’ αυτό φύγαμε. Η Κύπρος είναι μια Ελλάδα στα καλύτερά της. The Best Greece you’ll ever have... Που θα έλεγε και ο -Θεος σχωρέστονSteve Jobs. Μιλάμε την ίδια γλώσσα, έστω «και μεν λίγον διαφορετικήν προφοράν», την ίδια θρησκεία, την ίδια φιλοσοφία και με ακόμα καλύτερη νοοτροπία. Η Κύπρος είναι μια Ελλάδα που λειτουργεί κανονικά. Δίχως διεφθαρμένες δημόσιες υπηρεσίες, με ένα κοσμοπολίτικο τρόπο που μας αρέσει και μας αφήνει να λειτουργήσουμε με την σειρά μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το BESTEVER QUARTERLY όπως λέει και το όνομά του είναι πλέον ένα περιοδικό που θα κυκλοφορεί 4 φορές το χρόνο. Θα δώσει μεγάλη σημασία στις νέες τεχνολογίες και θα προσφέρεται δωρεάν μέσω του διαδικτύου. Φυσικά η hardcopy μορφή του πολυτελούς περιοδικού που θυμάστε θα γίνει ακόμα καλύτερη. Δυστυχώς η τιμή θα παραμείνει στα υψηλα επίπεδα που την ξέρατε ενώ πλέον δεν θα υπάρχει και ο αριθμός τεύχους. Το τεύχος θα χαρακτηρίζεται από την εποχή στην οποία προσφέρεται στους αναγνώστες του. Χειμώνας 2012 λοιπόν. Εμείς κάνουμε επανεκκίνηση, σάς προτείνουμε να κάνετε και εσείς το ίδιο. Για ένα καλύτερο αύριο. Καλή Χρονιά... Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

gv.kansevelli@gmail.com


Rich Media

Press for Video

QR Code

JULES AUDEMARS PERPETUAL CALENDAR

www.audemarspiguet.com AUDEMARS PIQUET VOUKOURESTIOU 21 , TEL. 210 - 36 29 251

www.athinaora.com


14.pdf

1

1/10/12

2:07 PM

F O R

L O V E R S

O F

G R E A T

BESTEVER

L I V I N G

Quarterly

20 C

M

Y

CM

MY

CY

20

Που, πότε και γιατί πρέπει να δείτε τα µεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς. Ως πολίτες του κόσµου, πολυταξιδεµένοι και περίεργοι για τα τεκταινόµενα σε όλο τον κόσµο, ασφαλώς θα σας ενδιέφερε να µάθετε τα πιό αξιόλογα γεγονότα της χρονιάς. Εµείς πιστοί στις αρχές µας, προετοιµάζοντας τα δικά µας ταξίδια στα πιο µεγάλα γεγονότα σε όλο τον κόσµο, σάς προσκαλούµε να έρθετε µαζί µας και να προγραµµατίσετε την παρουσία σας σε αυτά.

24

Ενηµερωθείτε για τα τα πιο σηµαντικά θέµατα της προηγούµενης χρονιάς. Διαβάστε για µερικά από τα πιο σηµαντικά γεγονότα της προηγούµενης χρονιάς, τα οποία ίσως και να διέφυγαν της προσοχής σας. Σηµαντικότερο κατα την γνώµη µας, το πέρασµα του Steve Jobs στην αιωνιότητα. Ο Nikola Tesla της εποχής µας έφυγε, αφήνοντας µας κληρονοµιά, τους προσωπικούς υπολογιστές, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τον τρόπο που ακούµε και βρίσκουµε µουσική, βλέπουµε ταινίες κινουµένων σχεδίων, ενηµερωνόµαστε και διαβάζουµε περιοδικά... Steve σε ευχαριστούµε για όλα.

44

Eλάτε µαζί µας να ανακαλύψουµε τα πιό σηµαντικά υπεραυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα του Πραγµατικού Οδηγού είναι ατίθασα, επικίνδυνα και αξιολάτρευτα. Τα λατρεύεις όταν τα βλέπεις ακίνητα και άκοµα περισσότερο όταν πλαγιολισθαίνεις µαζί τους, µε πολλά...

CMY

K

14

24

BESTEVER QUARTERLY

44


15.pdf

1

1/13/12

15.pdf

1

1:26 PM

1/10/12

2:06 PM

36 C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

72 36

Απολαύστε το καλύτερο και µοναδικό, ιδιωτικό σµήνος Jet ακροβατικών! Σε ένα σύντοµο πέρασµα από την Ελλάδα, το Breitling Jet Team έδειξε σε όλους γιατί είναι το καλύτερο ιδιωτικό σµήνος στον κόσµο, µε ακροβατικό πρόγραµµα που θα το ζήλευαν και ακροβατικά σµήνη πολλών Πολεµικών Αεροποριών στον κόσµο! To Breitling Jet Team είναι το µόνο πολιτικό ακροβατικό αεροπορικό σµήνος επιδείξεων στον κόσµο! Ως έδρα του χρησιµοποιεί την Base Aérienne 102 Dijon της Γαλλίας. Χρησιµοποιεί έξι αεροσκάφη Aero L-39 Albatros, σοβιετικής σχεδίασης κατασκευασµένα στην Τσεχοσλοβακία από την Aero Vodochody, βαµένα στα χρώµατα της Breitling. Kαι είναι το µοναδικό πολιτικό ακροβατικό σµήνος παγκοσµίως που χρησιµοποιεί αεροσκάφη τζετ. Η οµάδα αποτελείται από τους Jacques Bothelin (ιδρυτή και αρχηγό της οµάδας, Bernard Charbonnel, Christophe Deketelaere, Phillipe Laloix, Patrick Marchand, Francois Ponsot και Frederic Schwebel. Όλοι οι χειριστές πλην του Jacques Bothelin προέρχονται από την Γαλλική Πολεµική Αεροπορία ( Armée de l'Air ) και όλοι έχουν πολλές χιλιάδες ώρες πτήσης µε πάρα πολλούς και διαφορετικούς τύπους µαχητικών αεροσκαφών, Mirage, Jaguar και Rafale.

72

Superbikes! Το ιερό δισκοπότηρο των 2 τροχών. Υπάρχουν µερικές απολαύσεις που δύσκολα µπορείς να τις αξιολογήσεις. Η οδήγηση µιας µοτοσικλέτας είναι ένα από αυτά. Ο αέρας στο πρόσωπο, η ατοµικότητα, η ελευθερία δηµιουργεί σπάνια, δυνατά συναισθήµατα. Αν µάλιστα η µοτοσικλέτα είναι ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά µοντέλα της εποχής µας, όπως αυτά που σας παρουσιάζουµε τότε µπορείτε να πολλαπλασιάσετε την απόλαυση επί του αριθµού των ίππων! BESTEVER QUARTERLY 15


16.pdf

1

1/10/12

1:59 PM

F O R

L O V E R S

O F

G R E A T

BESTEVER Quarterly

L I V I N G

84

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

16

BESTEVER QUARTERLY

106

84

Πενήντα πόδια πολυτέλειας. O Captain! My Captain! Η ιδιοκτησία ενός σκάφους, ανέκαθεν αποτελούσε χαρακτηριστικό οικονοµικής ευµάρειας. Ο σχεδιασµός και η σχεδιαστική επιλογή δε, αποτελούσε και αποτελεί για τον ιδιοκτήτη, ένδειξη γούστου, αισθητικής και προσωπικότητας. Επιλέξαµε την µεσαία κατηγορία των 50 ποδών, καθώς αποτελεί ένα ικανοποιητικό µήκος σκάφους, που επιτρέπει να υπάρχουν αρκετοί χώροι διαβίωσης, χώροι εστίασης, ηλιοθεραπείας και ύπνου για 4 τουλάχιστον άτοµα. Tα σκάφη 50 ποδών, ακροβατούν ανάµεσα στα µικρά σκάφη και τα µεγάλα σκάφη, ανάλογα... τη γωνία παρατήρησης. Επίσης λόγω περιορισµένων διαστάσεων, είναι πιο εύκολα στο χειρισµό κατά την διάρκεια της πρόσδεσής τους, ενώ δεν είναι τόσο µικρά ώστε να επιρρεάζονται από τις κακές καιρικές συνθήκες αν και όταν τις συναντήσουν. Τα 50άρια και οι κοντινές σε αυτά παραπλήσιες διαστάσεις, αποτελούν µια πρώτης τάξεως δικαιολογία ακόµα και στους εκνευριστικά πλούσιους, αφού µπορούν να ισχυριστούν πως έχουν αγοράσει ένα σκάφος τέτοιου µεγέθους, για να βιώνουν την απόλαυση χειρισµού του αυτοί οι ίδιοι και όχι κάποιος κυβερνήτης υπάλληλος, όπως συµβαίνει στα µεγαλύτερα σκάφη. Γρήγορα στη σελίδα 84...

106

Αmazing Riviera Hotels. Κρυµµένοι θησαυροί στην Κυανή Ακτή. Τα νέα δεδοµένα της οικονοµικής κατάστασης στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαφοροποιούν σε µεγάλο ή µικρό βαθµό τον τρόπο που ταξιδεύουµε, γνωρίζουµε νέα µέρη και απολαµβάνουµε αυτές τις εξερευνήσεις µας. Γνωρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να έχετε πάει όλοι στην Ριβιέρα, έναν σχετικά κοντινό προορισµό, αποφασίσαµε να σας µάθουµε µερικά από τα πιό ενδιαφέροντα ξενοδοχεία στην περιοχή. Τα περισσότερα είναι κρυµµένα. Δεν τα έχετε δεί ποτέ, ακόµα και αν ξέρετε την ύπαρξή τους. Είναι µικροί κρυµµένοι θησαυροί σε µια περιοχή που δεν έχασε ποτέ την λάµψη της. Στη Ριβιέρα!


17.pdf

4

1

1/10/12

1:58 PM

120 131

143

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

120

Tα καλύτερα δώρα είναι για τον εαυτό σας. Ultimate gifts! To πλέον εκτός τόπου και χρόνου άρθρο του περιοδικού είναι εδώ. Οι επιλογές που παραδοσιακά κάνουµε στο τέλος κάθε χρόνου βρίσκονται σε απόλυτη µεγαλοπρέπεια στις επόµενες σελίδες. Εµείς αποφασίσαµε να χρησιµοποιήσουµε το χιούµορ, ώστε να δικαιολογήσουµε αυτές τις επιλογές αλλά ταυτόχρονα να ενηµερώσουµε όσους πραγµατικά ενδιαφέρονται για αυτά τα προϊόντα που σίγουρα τα προηγούµενα χρόνια, µας ενδιέφεραν πραγµατικά. Σήµερα τα πράγµατα είναι διαφορετικά, αλλά οι επιθυµίες παραµένουν ίδιες. Τριανταέξη υπέροχα δώρα σας περιµένουν.

131

Tα διαµάντια είναι παντοτινά λέει ο Ian Fleming το 1956. Είναι; Η πολυτέλεια που παρατηρούσαµε στις ταινίες του ’60 και του ’70, αφορούσε κυρίως τους υπερβολικά πλούσιους. Βιοµήχανους, γαλαζοαίµατους, κληρονόµους ή αυτοδηµιούργητους κροίσους, που µε το κοφτερό µυαλό τους ή την εκνευριστική τύχη που είχαν στις επιχειρήσεις, κατάφερναν να διακρίνονται σε παγκόσµιο επίπεδο. Εκείνη την εποχή, η γενναιόδωρη προσφορά ενός σπάνιου κοσµήµατος στα αντικείµενα του πόθου τους, ήταν µια συνηθισµένη πρακτική. Σήµερα καλώς ή κακώς η προσφορά ένος ακριβού κοσµήµατος, είναι υπόθεση όλων µας, δίχως να είµαστε βιοµήχανοι, γαλαζοαίµατοι, κληρονόµοι ή αυτοδηµιούργητοι.

143

Tικ τακ. Tέχνη και τεχνολογία σε ένα ζωντανό αξεσουάρ στον καρπό σας. Παρά την ευρωπαϊκή κρίση και την πίεση που εξασκείται στο Ευρώ, η βιοµηχανία υψηλής ωρολογοποιίας καλά κρατεί στην Ελβετία. Η βαριά βιοµηχανία της Ελβετίας, µε πολλά δις κύκλο εργασιών, έχει βρεί νέες αγορές όπως της Κίνας και των Αραβικών Εµιράτων που την συντηρεί, παρά τα προβλήµατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υψηλή ωρολογοποιία, είναι η ατµοµηχανή της Ελβετίας και ένας τοµέας που συνεχώς δηµιουργεί νέες τεχνολογίας και ανακαλύπει νέα υλικά. Το βασικό χαρακτηριστικό βέβαια αυτής της βιοµηχανίας, είναι η ενσωµάτωση της τέχνης στην υψηλή τεχνολογία. BESTEVER QUARTERLY 17


18.pdf

1

1/10/12

2:26 PM

F O R

L O V E R S

O F

G R E A T

BESTEVER

L I V I N G

Quarterly

157

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

171

18

BESTEVER QUARTERLY

157

Gadgets. Τα άχρηστα αντικείµενα του πόθου. Ματαιότης, µαταιοτήτων... Είναι έτσι; Και έτσι να είναι υπάρχουν µερικά πράγµατα στη ζωή, που παρά την κακή οικονοµική κατάσταση, παρά το άγνωστο µέλλον, παρά διάχυτη αβεβαιότητα, νιώθει κανείς µια εσωτερική παρόρµηση στην απόκτησή τους. Ανάλογα την οικονοµική κατάσταση του καθένα από εµάς, την αισθητική του αλλά και τις συνήθειες και τα χόµπυ του, µπορεί στις επόµενες σελίδες να βρεί τη λεπτοµέρεια που θα φωτίσει την καθηµερινότητά του, θα φέρει το χαµένο χαµόγελο στο πρόσωπό του και θα βελτιώσει θεαµατικά το κέφι του. Πάµε λοιπόν!

171

Ηigh End. Η κρίση στην υψηλή πιστότητα Στην αρχή του πολυκαναλικού ήχου είχαµε τα τετραφωνικά συστήµατα. Μετά πήγαµε στο Dolby Surround, προχωρήσαµε στο Dolby Digital και στο DTS µε 5.1 κανάλια, στα 7.1 κανάλια και σε ακραίες περιπώσεις στα 9.1 κανάλια. Αφού κάναµε έναν τεράστιο κύκλο... τώρα γυρίζουµε στα κλασσικά και αγαπηµένα 2 κανάλια. H βιοµηχανία ήχου και εικόνας, προσπαθεί να ανακαλύψει ξανα τον εαυτό της. Η κατανάλωση σε συστήµατα υπερυψηλής πιστότητας έχει µειωθεί και οι κατασκευαστές έχουν πολλαπλασιαστεί. Η βιοµηχανία περνά µεγάλη κρίση. Ωστόσο ο αριθµός των προσφερόµενων µηχανηµάτων έχει µεγαλώσει. Επιλέγουµε µερικά χαρακτηριστικά µηχανήµατα που έκαναν την διαφορά την χρονιά που µας πέρασε.


19.pdf

1

1/17/12

7:17 PM

BESTEVER F O R

185

L O V E R S

O F

G R E A T

www.bestevermag.com

L I V I N G

Quarterly

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΣΩΤΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΗΛΙΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΤΣΙΔΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΒΑΤΙΣΤΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΒIΚΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΟΥΝΤΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ

C

M

Y

CM

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

OUTSTANDING IMAGES

MY

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

CY

CMY

K

185

Νέα κόλπα. Πάρτε υπογλώσσιο. O Δαρβίνος είχε δίκιο! Η εξέλιξη των ειδών πραγµατικά συµβαίνει. Το νέο είδος, είναι πρόθυµο, έµπειρο, λυσσασµένο και δεν φορά εσώρουχα... Το βρίσκετε κάθε βράδυ παντού. Έχει βγεί για να πιεί αίµα. Το δικό σας. Θα σας ρουφήξει κυριολεκτικώς και µεταφορικώς σε δευτερόλεπτα και µετά θα ψάξει για το επόµενο θύµα. Οπλιστείτε µε κουράγιο, βιταµίνες και ανεξάρτητα από την ηλικία σας, βάλτε και ένα viagra στο πορτοφόλι σας -που ξέρετε ίσως σας χρειαστεί- και βγείτε να αντιµετωπίσετε τις νέου τύπου γυναίκες που κυκλοφορούν...

Στο εξώφυλλο H σουρεαλιστικά όµορφη 458 Spider. Ένα εκπληκτικό από κάθε πλευρά αυτοκίνητο που επικοινωνεί σε πολλαπλά επίπεδα µε όποιον νιώθει ζωντανός και ικανός για όλα. Ένα αυτοκίνητο που πρέπει να βέλετε στόχο να αποκτήσετε...

AMAZING STUDIO, ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ ΧΡHΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ

ARGYRIS TEMBRIOTIS & CO ΕΚΤΥΠΩΣΗ

TYPOSHELLAS ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ TO BESTEVER QUARTERLY ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ KANSEVELLI ENTERPRISES LTD. PO BOX 27115, 1065 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ www.kansevelli.com ALL RIGHTS RESERVED, REPRODUCTION I WHOLE OR IN PART WITHOUT WRITTEN PERMISSION FROM THE PUBLISHER IS STRICTLY PROHIBITED Advertising rates furnished upon request. Send all advertising information & materials to KANSEVELLI ENTERPRISES LTD. PO BOX 27115, 1065 NICOSIA, CYPRUS www.kansevelli.com, E-mail: info@kansevelli.com All advertising is subject to approval before acceptance. BESTEVER reserves the right to refuse any AD for any reason whatsoever.

www.bestevermag.com


20.pdf

1

1/11/12

12:38 PM

Iανουάριος 2012 VIENNA 1/1/12 Neujahrskonzert Aν βρίσκεστε στη Βιέννη τα Χριστούγεννα µη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, το πρωϊνό της πρωτοχρονιάς την Das Neujahrskonzert der Wiener Philharmoniker που φέτος θα διευθύνει ο διάσηµος διευθυντής ορχήστρας, Mariss Jansons. www.wienerphilharmoniker.at

MONACO 22/1/12 Rally Monte Carlo Επιτέλους το ιστορικό Rally γυρνά στο καλεντάρι του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος. O αγώνας που τόσο έχει συνδεθεί µε τους φιδίσιους παγωµένους εκείνη την εποχή δρόµους της Ριβιέρας, θα γεµίσει ξανά µε τους φίλους του αγώνα που θα θαυµάσουν για πρώτη φορά το 2012 τους αγωνιζόµεους στο θεσµό. www.acm.mc

LAS VEGAS 10-13/1/12 Αυτή κι αν είναι ευκαιρία. Tο µυθικό σηµείο που ο Benjamin "Bugsy" Siegel ξεκίνησε να υλοποιεί το όραµά του για µια Sin Sity, σας περιµένει να το Ιnternational CES

ανακαλύψετε... µε την δικαιολογία της κάλυψης του International Consumer Electronics Show, περισσότερο γνωστό ως CES. Η αµαρτωλή πόλη ενδείκνυται για νυχτοπερπατήµατα. Δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσετε καν... Αν µε εννοήσατε. www.cesweb.org

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

DAYTONA 28-29/1/12 Rolex 24

LONDON 6-15/1/12 Tullett Prebon London Boat Show Mε την ευρωπαϊκή βιοµηχανία σκαφών αναψυχής, να νοσεί εξ’ αιτίας της κρίσης που µαστίζει το Ευρώ, η Βρετανία δείχνει να µην αντιµετωπίζει προβλήµατα. Οι µεγάλοι βρετανοί κατασκευαστές, η Sunseeker, η Princess και η Fairline, βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση µε πολλά νέα σκάφη, τα οποία και θα παρουσιάσουν στο Tullet Prebon London Boat Show. Tο καθιερωµένο σαλόνι στο Excel, για άλλη µια χρονιά θα τραβήξει τα βλέµατα των yachtman όλου του κόσµου και θα ανοίξει το χορό των θαλασσινών εκθέσεων της χρονιάς. Εκµεταλευτείτε το γεγονός και κλείστε θέση σε κάποιο από τα καταπληκτικά θέατρα του West End. Mείνετε στο Savoy και µετά την καθιερωµένη βόλτα σας στο Harrods, δείτε και τα υπέροχα καταστήµατα στην Oxford Street. Για τους εραστές της τεχνολογίας, προτείνουµε µια βόλτα και στο Science Museum, το πιο σηµαντικό µουσείο της βιοµηχανικής επανάστασης. www.londonboatshow.com 20

BESTEVER QUARTERLY

H µεγάλη ιστορική πίστα της Florida αποτελεί την Αµερικάνικη εκδοχή του Le Mans στην 24η εκδοχή του αγώνα της GT κατηγορίας. Αξίζει να το συνδυάσετε και µε µια επίσκεψη στο Disney Complex. Στο Orlando βρίσκονται µαζεµένα 6 θεµατικά πάρκα της Disney! daytonainternationalspeedway.com


22.pdf

1

1/11/12

12:49 PM

Φεβρουάριος 2012 DAYTONA 26/2/12 Daytona 500 Το µεγαλύτερο Nascar γεγονός γίνεται κάθε χρόνο στην Daytona. Tα ιστορικά 500 µίλια, είναι ένα γεγονός που προετοιµάζεται όλη τη χρονιά. Αν πάτε στο Miami για το Boat Show, αξίζει να κάνετε ένα... µπράφ (τρεις ώρες δρόµο) µέχρι την Daytona. daytonainternationalspeedway.com

BERLIN 9-19/2/12 62. Internationale Filmfestspiele To µεγαλύτερο φεστιβάλ κινηµατογράφου επί Γερµανικού εδάφους ξεκίνησε το 1951 στο Δυτικό Βερολίνο. Το φεστιβάλ, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον 300.000 επισκεπτών και περισσότερων από 400 φίλµς. Αν αποφασίσετε να πάτε πάρτε µαζί σας πολύ ζεστά ρούχα που να µπορείτε να τα βγάλετε εύκολα. Έξω πεθαίνουν οι πολικές αρκούδες από το κρύο και µέσα σκάει ο τζίτζικας... Το έχουµε πάθει... www.berlinale.de

C

M

LONDON 6/2/12 Diamond Jubilee of Elizabeth II

Y

CM

Tι χρονιά και αυτή το 2012 για την Βρετανία! Το καλοκαίρι οι Ολυµπιακοί αγώνες και τώρα τον Φλεβάρη η Βασίλισσα γιορτάζει το Διαµαντένιο Ιωβιλαίο της. Εξήντα χρόνια στο θρόνο της Γηραιάς Αλβιόνας! Δικαίως συµπεριλαµβάνεται ανάµεσα στους µακροβιώτερους µονάρχες όλων των εποχών! www.2012queensdiamondjubilee.com

MY

CY

CMY

K

ARIZONA 22-26/2/12 Annual Conference on UFOs

MIAMI 16-20/2/12 Miami International Boat Show Tο µεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον σαλόνι σκαφών στον κόσµο, ανοίγει τις πύλες του στο South Beach. Στην ουσία πρόκειται για τρια διαφορετικά σαλόνια, ένα µε σκάφη στο νερό, ένα στο εκθεσιακό κέντρο και ένα ειδικά για ιστιοπλοϊκά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 6.000 διαφορετικοί εκθέτες! Δεν υπάρχει περίπτωση να τους δείτε όλους... Μείνετε σε ένα από τα µαγευτικά ξενοδοχεία στην Collins και «πεταχτείτε» µε σκάφος µέχρι τις Μπαχάµες 3 ώρες (µε σκάφος ) δρόµος... www.miamiboatshow.com 22

BESTEVER QUARTERLY

Στους άνδρες µε τα Μαύρα, αυτή την εξοργιστική Sci-fi κωµωδία αναφέρεται κάποια στιγµή µια µεγάλη αλήθεια. Πως σε αυτές τις ανεκδιήγητες φυλλάδες ουφολογίας, αποκαλύπτονται τα πιο καλά κρυµµένα µυστικά. Ίσως γιατί κανείς δεν τις πιστεύει... Μη χάσετε το πιο καθοριστικό συνέδριο ουφολογίας. Μετανοείτε, το τέλος του κόσµου πλησιάζει. www.ufocongress.com


VIDEO

BROCHURE


24.pdf

1

1/11/12

12:31 PM

Μάρτιος 2012 DOHA, KATAR 15-17/3/12 UIM Class 1 World Powerboat Championship Απίθανο θέαµα, τροµερός ήχος και τροµερός συναγωνισµός. Αυτός είναι ο κόσµος της UIM Class 1. Των πιό γρήγορων σκαφών ανοικτής θαλάσσης που φτάνουν ακόµα και τα 180 µίλια! Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς στα φιλόξενα νερά της Doha, υπόσχεται σπάνιο θέαµα. www.class-1.com

SCHLADMING 14-18/3/12 Audi FIS SKI WORLD CUP Στο Schladming της Αυστρίας, ολοκληρώνεται το παγκόσµιο πρωτάθληµα FIS. Ένας διαφορετικός κόσµος σας περιµένει... www.fisalpine.com

C

ST.THOMAS, VIRGIN ISLANDS 23-25/3/12 Ιnternational Rolex Regatta

M

Y

Ένας από τους πιο σηµαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες στον κόσµο, είναι η International Rolex Regatta, που την διοργανώνει από το 1974 το St. Thomas Yacht Club στις Παρθένους Νήσους στην Καραϊβική. Χαρακτηριστικό του αγώνα αποτελεί πως κάθε χρόνο καταφέρνει να συγκεντρώσει εκατοντάδες φίλους της ιστιοπλοΐας, από καταξιωµένους και πολυνίκεις επαγγελµατίες µέχρι ερασιτέχνες, που όχι µόνο απολαµβάνουν τις αναµετρήσεις τους στους θαλάσσιους στίβους, αλλά γνωρίζουν από κοντά τα τροπικά τοπία της Καραϊβικής, δηµιουργώντας ένα κλίµα γιορτής για τη θάλασσα. rolexcupregatta.com

CM

MY

CY

CMY

K

MELBOURNE 18/3/12 Formula 1 Grand Prix To πρωτάθληµα του 2012, ξεκινά µε τις καλύτερες προϋποθέσεις. Πέντε προηγούµενοι πρωταθλητές, o Sebastian Vettel, o Michael Schumacher, o Jenson Button, o Lewis Hamilton και ο νεοεισαχθείς Kimi Raikkonen, θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το τρόπαιο και δεν θυµόµαστε ποτέ να έχει αυτό ξαναγίνει. Παραδοσιακά, η χρονιά ξεκινά στην Αυστραλία. Η Mελβούρνη, φιλοξενεί τον µεγαλύτερο αριθµό ελληνόφωνων εκτός Ελλάδος. Που σηµαίνει, πως αν αποφασίσετε να πάτε θα νιώσετε σαν το σπίτι σας. Και µεταξύ µας.... Κάνετε ένα check, µήπως και δεν χρειαστεί να γυρίσετε... Ε; Το πιάσατε το υπονοούµενο... www.formula1.com

24

BESTEVER QUARTERLY


034-054_BESTVIEW 22-03-11 10:13 ™ÂÏ›‰·39


26.pdf

1

1/10/12

3:31 PM

BESTVIEW

Ό άνθρωπος που άλλαξε τον κόσµο. ¦Ûíðôè 6 ÃëôöâòÝïù 2011. »éá óèíáäéáëÜ èíåòïíèîÝá. O Steve Jobs äåî åÝîáé ðéá íáúÝ íá÷. ªôé÷ 8.45 ñòá ¶ììÀäá÷, è óåìÝäá ôè÷ Apple ðïù Ûäåéøîå ôï îÛï iPhone 4S, ðïù ðáòïùóéÀóôèëå íÞìé÷ íéá íÛòá ðòéî, áììÀúåé áîáëïéîñîïîôá÷ íå Ûîá ìéôÞ ëåÝíåîï ðö÷ ï éäòùôÜ÷ ôè÷ åôáéòÝá÷ ðÛòáóå óå íéÀ Àììè äéÀóôáóè. ¶Ýíáé óùçëéîèíÛîï÷. ¢Àëòùá íïù Ûòøïîôáé óôá íÀôéá ëáé ôá óëïùðÝúö ðòÞøåéòá. ¢åî ôïî çîöòÝúö ôïî ôàðï. ¡éáôÝ îéñõö ôÞóï óùçëéîèíÛîï÷. ¢åî åÝîáé äÀëòùá ìàðè÷ ïàôå ðÀìé äÀëòùá øáòÀ÷. Æá êÛòö Þíö÷ áùôÀ ôá äÀëòùá... Îøö êáîáîéñóåé áùôÞ ôï óùîáÝóõèíá. Æï Ûøö êáîáîéñóåé óôèî Øíïìá, ðÀîö óôï ôïéøÀëé ðïù ï Senna* ðÛòáóå óôèî Ýäéá äéÀóôáóè íå ôïî Jobs.

*

O Ayrton Senna σκοτώθηκε στο τοιχάκι εξόδου της στροφής Tamburello, καθώς βρισκόταν στην πρώτη θέση του αγώνα του San Marino GP, στην Ιmola, την 1η Μαϊου 1994.

ªÜíåòá è åôáéòÝá ðïù Àæèóå, åÝîáé è íåçáìàôåòè óôïî ëÞóíï íå ëåæáìïðïÝèóè ðïù êåðåòîÀ ôï çéçÀîôéï äèíÞóéï øòÛï÷ ôè÷ ¶ììÀäá÷ ëáé íå íåôòèôÀ äéáõÛóéíá ðïù êåðåòîïàî ôá 91 äéóåëáôïííàòéá äïììÀòéá. ¦òÞëåéôáé çéá Ûîá áðÝóôåùôï ëáôÞòõöíá. »ðïòåÝôå îá äéáâÀóåôå ëÀðïù áììïà çéá ôè úöÜ ëáé ôé÷ áîáëáìàãåé÷ ôïù Jobs. Eäñ õá ðïàíå íåòéëÀ ðòÀçíáôá çéá ôïî Àçîöóôï áùôÞ äèíéïùòçÞ ëáé ôé÷ áðÝõáîå÷ éäÛå÷ ôïù ðïù Àììáêáî ôïî ëÞóíï. à Jobs åàëïìá íðáÝîåé óôï ðÀîõåïî ôöî áõÀîáôöî åðéóôèíÞîöî ðïù ïé åæåùòÛóåé÷ ôïù÷ Àììáêáî ôïî ëÞóíï. O Æesla, ïé áäåìæïÝ Wright, ï °òøéíÜäè÷, ï Leonardo da Vinci ëáé ðïììïÝ Àììïé, åÝîáé óÜíåòá ïé îÛïé ôïù æÝìïé óôè äéÀóôáóè ôöî °õáîÀôöî. H ðòñôè æïòÀ ðïù áëïàíðèóá èìåëôòïîéëÞ ùðïìïçéóôÜ Üôáî ôï 1984. ×ôáî Ûîá °pple IIc óôï 1.23 »¸z, íå íîÜíè 128º áçïòáóíÛîï áðÞ íéá æÝìè íïù áðÞ ôèî áîôéðòïóöðåÝá ëÀðïù óôè ªùççòïà. Æï íèøÀîèíá Üôáî íïîÞøòöíï ëáé äåî åÝøå ëáî GU¹, äåî åÝøå äèìáäÜ çòáæéëÞ ðåòéâÀììïî, Þôáî Üôáî Ûôïéíï áîáâÞóâèîå ï ëÛòóïòá÷ óôï ðÀîö áòéóôåòÞ íÛòï÷ ôè÷ ïõÞîè÷...

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

To Ûøö îïéñóåé Þôáî Àççéêá íå ôá áëòïäÀøôùìÀ íïù ôï Wright Flyer óôï Air & Space Museum. Ùôáî øÀéäåùá ôèî ðòïðÛìá ôïù USS Monitor óôï Mariners' Museum ôïù Newport News óôè Virginia. ¢åî íðïòñ êåëÀõáòá îá ðåòéçòÀãö ôï óùîáÝóõèíá. ¶Ýîáé Ûîá óæÝêéíï ôïù óôïíáøéïà, íéá áðáÝóéá áÝóõèóè, áììÀ ôáùôÞøòïîá íéá çìùëéÀ éëáîïðïÝèóè ðïù áîôéìáíâÀîïíáé ôèî íåçáìåéÞôèôá ôè÷ ëìèòïîïíéÀ÷ ðïù Ûíåéîå ðÝóö áðÞ ôïî õÀîáôï. ¢åî êÛòö ðÞóïé íðïòïàî îá áîôéìèæõïàî ôï íÛçåõï÷ ôè÷ ëìèòïîïíéÀ÷ ðïù Àæèóå ï Steve Jobs óå Þìïù÷ íá÷. à íåçÀìï÷ ïòáíáôéóôÜ÷, ïäÜçèóå ôï íèøáîïìïçéëÞ ôáìÛîôï ôïù Steve Wosniak, óôè äèíéïùòçÝá ôöî ðòïóöðéëñî ùðïìïçéóôñî ôï 1976. 26

BESTEVER QUARTERLY

Æé åðïøÛ÷... Îäéîå÷ óùîôåôáçíÛîå÷ - õùíÀíáé - çéá îá äèíéïùòçÜóåé÷ óøÜíáôá! °ðÝóôåùôá ðòÀçíáôá... Tñòá çòÀæö áùôÞ ôï ëåÝíåîï óå Ûîá Mac Pro íå 16GB Ram!!! ¦Þóá ðïììÀ ðòÀçíáôá Àììáêáî... ¦éóôåàö ðö÷ ï Jobs Àòçèóå îá ðåõÀîåé íéá íÛòá. '¶ðòåðå îá ðåõÀîåé ôèî ðòïèçïàíåîè, ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôè÷ ðáòïùóÝáóè÷ ôïù îÛïù iPhone 4S, ðïù óèíáôïäïôåÝ íå ôèî àðáòêè ôè÷ ìåéôïùòçÝá÷ Siri, ôèî áììáçÜ ôè÷ íïòæÜ÷ ôöî èìåëôòïîéëñî ùðïìïçéóôñî Þðö÷ ôèî êÛòïùíå. Îðòåðå îá ðåõÀîåé ôèî ðòïèçïàíåîè íÛòá, ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôè÷ ðáòïùóÝáóè÷, ñóôå îá óùííåôåÝøå íå ôïî ðéÞ äòáíáôéëÞ ôòÞðï óôá show ðáòïùóÝáóè÷ ðòïûÞîôöî ðïù ôÞóï ôïù Àòåóáî. £á Üôáî íéá áðÝóôåùôè ôåìåùôáÝá ðáòÀóôáóè. Îîá áðÝõáîï one more thing... ¢åî Ûçéîå Þíö÷ Ûôóé ëáé á÷ ðïàíå ðö÷ ï Ýäéï÷ æòÞîôéóå çéá ôåìåùôáÝá æïòÀ, îá íèî øáìÀóåé ôèî ðáòïùóÝáóè, ôïù ôÞóï óèíáîôéëïà îÛïù ðòïûÞîôï÷ ôè÷ áðÝõáîè÷ åôáéòÝá÷ ðïù äèíéïàòçèóå. O Steve õá íåÝîåé ðÀîôïôå óôè íîÜíè íá÷. ×ôáî áùôÞ÷ ðïù Àììáêå ôïî ëÞóíï. ¡.µ.


27.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

1/20/12

11:35 AM


28.pdf

1

1/10/12

3:42 PM

BESTVIEW

Κινητήρας Αντικριστών Εµβόλων ú, óÜíåòá ïé ðåòéóóÞôåòïé áçîïåÝôå ôèî ùðÀòêÜ ôïù, áììÀ åÝîáé ôï îÛï íåçÀìï óôïÝøèíá ôè÷ ðáçëÞóíéá÷ áùôïëéîèôïâéïíèøáîÝá÷ çéá ôá åðÞíåîá øòÞîéá. ÌòèóéíïðïéåÝ ôèî Ýäéá äïëéíáóíÛîè ôåøîïìïçÝá ôöî çîöóôñî ëéîèôÜòöî åóöôåòéëÜ÷ ëáàóè÷, áììÀ... ôï ëÀîåé íå ôï 1/3 ôïù âÀòïù÷ ëáé íå ôï 1/5 ôöî åêáòôèíÀôöî ðïù øòåéÀúåôáé Ûîá÷ ëéîèôÜòá÷, óáî ëáé áùôÞî ðïù øòèóéíïðïéïàíå óôï áùôïëÝîèôÞ íá÷. Ãé ðòñôïé ëéîèôÜòå÷ áùôïà ôïù ôàðïù, Üôáî diesel. ºáé ï ìÞçï÷ åÝîáé ðö÷ óøåäéáóôéëÀ áùôïà ôïù ôàðïù ïé ëéîèôÜòå÷ ðåôùøáÝîïùî åîôùðöóéáëÛ÷ óùíðéÛóåé÷ íå áðïôÛìåóíá îá ìåéôïùòçïàî åùëïìÞôåòá íå ëáàóéíï ôï ðåôòÛìáéï ðáòÀ ôèî âåîúÝîè, ðïù äåî áîôÛøåé äÝøö÷ áùôáîÀæìåêè íåçÀìïù÷ âáõíïà÷ óùíðÝåóè÷.

¢åî ùðÀòøïùî âáìâÝäå÷ ëáé ëùìéîäòïëåæáìÛ÷, ëáõñ÷ ëáé ôá äåëÀäå÷ åêáòôÜíáôá ðïù ðåòéÛøïùî. H Detroit EcoMotors, óëïðåàåé îá åæáòíÞóåé áùôÜ ôèî ôåøîïìÞçéá ëéîèôÜòöî óôá áùôïëÝîèôá. à Bill Gates ëáé ï óùîéäòùôÜ÷ ôè÷ Sun Microsystems Vinod Khosla, Ûøïùî åðåîäàóåé áðÞ ëïéîïà 28,2 åëáô. åùòñ óôèî åôáéòåÝá Detroit EcoMotors è ïðïÝá åêåìÝóóåé Ûîá äÝøòïîï ëéîèôÜòá íå ôèî ëöäéëÜ ïîïíáóÝá OPOC (oposed piston oposed cylinder). à ëéîèôÜòá÷ ðïù åÝîáé åéäéëÀ óøåäéáóíÛîï÷ çéá øòÜóè óå áùôïëÝîèôá, åÝîáé åðÝðåäï÷ äéëàìéîäòï÷ ëáé óàíæöîá íå ôèî åôáéòåÝá ðòïóæÛòåé 50% íåçáìàôåòè áðïôåìåóíáôéëÞôèôá ëáàóè÷.

C

M

Y

CM

MY

Ãé ðòñôå÷ ðòïóðÀõåéå÷ çéá ôèî ðáòáçöçÜ ôÛôïéöî ëéîèôÜòöî Ûçéîáî ôï 1907, Þôáî ï Raymond Koreyvo, ï íèøáîéëÞ÷ ôè÷ Kolomna Works, ëáôáóëåàáóå Ûîáî ôÛôïéï ëéîèôÜòá áîôéëòùóôñî åíâÞìöî íå äàï óôòïæÀìïù÷ ðïù óùîåäÛïîôáî íÛóö çòáîáúéñî. ¦áòÀ ôï çåçïîÞ÷ ðö÷ ï Koreyvo ëáôïøàòöóå íå äÝðìöíá åùòåóéôåøîÝá÷ ôïî îÛï ëéîèôÜòá ôïù, óôè ¡áììÝá ôï ÁïÛíâòéï ôïù 1907, ôï óøÛäéï ôïù äåî ðÜòå ðïôÛ ôïî äòÞíï ôè÷ ðáòáçöçÜ÷. °îôÝõåôá óôè ¡åòíáîÝá, è Junkers, ëáôáóëåàáóå Ûîáî ôÛôïéï ðåôùøèíÛîï ëéîèôÜòá, íå Ûîáî Þíö÷ óôòïæáìïæÞòï Àêïîá ëáé ôïî øòèóéíïðïÝèóå óôá íåçÀìá íåôáçöçéëÀ ôè÷ áåòïóëÀæè. ¦áòÞíïéå÷ ðòïóðÀõåéå÷ Ûëáîáî ëáé Àììïé ëáôáóëåùáóôÛ÷, íÀìéóôá è Gobron Brillié, øòèóéíïðïÝèóå áùôÜ÷ ôè÷ ôåøîïìïçÝá÷ ëéîèôÜòå÷ óå áùôïëÝîèôá, íÛøòé ëáé ôï 1922, åîñ øòèóéíïðïéÜõèëáî áëÞíá ëáé óå ðìïÝá. ªÜíåòá, ùðÀòøåé íéá áîáâÝöóè áùôïà ôïù óøåäéáóíïà ö÷ Ûîá÷ íéëòÞ÷ ëéîèôÜòá÷ îôÝúåì çéá áåòïóëÀæè, ëáõñ÷ ëáé çéá Àììå÷ åæáòíïçÛ÷, ðïù ïîïíÀúåôáé OPOC ëáé ðòïóæÛòåôáé áðÞ ôèî Advanced Propulsion Technologies, Inc. ôè÷ ºáìéæÞòîéá. Áá êåëáõáòÝóïùíå ðö÷ ðòÞëåéôáé çéá äÝøòïîïù÷ ëéîèôÜòå÷.

CY

CMY

K

28

BESTEVER QUARTERLY

¶Ýîáé åðÝóè÷ ï íéóÞ÷ óå íÛçåõï÷ ëáé âÀòï÷ áðÞ Ûîáî óùíâáôéëÞ ëéîèôÜòá. ªôÞøï÷ åÝîáé è äèíéïùòçÝá åîÞ÷ áùôïëéîÜôïù ðïù õá Ûøåé ëáôáîÀìöóè 3ìÝôòá/100øìí. Ùíö÷ óå åêÛìéêè âòÝóëåôáé ëáé è ëáôáóëåùÜ åîÞ÷ áîôÝóôïéøïù äÝôòïøïù. O µill Gates áîáæÛòåé, ¸ EcoMotors Ûøåé åêåìÝêåé íéá ôåøîïìïçÝá ðïììÀ ùðïóøÞíåîè ðïù õá íðïòïàóå îá åîéóøàóåé ôé÷ ðòïóðÀõåéå÷ íåÝöóè÷ ôöî áåòÝöî õåòíïëèðÝïù, íå øáíèìÞ ëÞóôï÷ ëáé ðáçëÞóíéá åæáòíïçÜ. à ëéîèôÜòá÷ ëáôáóëåùÀóôèëå ùðÞ ôèî áéçÝäá ôè÷ DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). °îáìàïîôá÷ ôè äÝøòïîè ìåéôïùòçÝá, ôèî ðìåùòéëÜ ôòïæïäïóÝá ãåëáóíïà ëáé ôèî ëáôáóëåùÜ ôöî âáóéëñî íåòñî, áðïëáìàðôïîôáé ïé äùîáôÞôèôå÷ ôïù óøåäéáóíïà OPOC. ªôèî íïòæÜ ðïù ôïî úÜôèóå ï áíåòéëÀîéëï÷ óôòáôÞ÷ õá áðïäÝäåé 650hp. www.ecomotors.com


29.pdf

1

1/23/12

6:59 PM

www.motorcycleridingacademy.com

Η μοναδική ολοκληρωμένη σχολή Ασφαλούς οδήγησης στην Ελλάδα, που λειτουργεί συνεχώς στο χώρο του Auto Festival!

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Η RIDING ACADEMY διοργανώνει εξειδικευμένες ημερίδες Riding School (Θεωρία και πράκτική) Scooter School (Θεωρία και πρακτική) Supermoto School (Θεωρία και πρακτική) Enduro School (Θεωρία και πρακτική) On-Off School (Θεωρία και πρακτική) ATV school (Θεωρία και πρακτική) Track Days Σενινάριο Πόλης (Θεωρητικό) Σεμινάριο Ασφαλούς οδήγησης (Θεωρητικό)

MOT AC MOTORCYCLE RIDING ACADEMY

+30 6941 633040 +30 6945 990300 +30 210 9249350 +30 22950 26270 joanaarvan@gmail.com chountras@gmail.com


30.pdf

1

1/10/12

3:49 PM

BESTVIEW

Tο τέλος των τυπωµένων περιοδικών. °îÀíåóá óå Þìá ôá ðåòÝåòçá ðïù óùíâáÝîïùî óå Þìï ôïî ëÞóíï, ôé÷ ïéëïîïíéëÛ÷ ëòÝóåé÷, ôé÷ áòáâéëÛ÷ áîïÝêåé÷ ëáé ôé÷ áîáëáìàãåé÷ ðåôòåìáûëñî ëïéôáóíÀôöî, è ëòÝóè ðïù íáóôÝúåé ôïî Ûîôùðï ôàðï, åÝîáé Ûîá ðáçëÞóíéï çåçïîÞ÷. ¸ áîáëÀìùãè ôïù ¡ïùôåíâÛòçéïù, è ôùðïçòáæÝá, åðÛôòåãå ôï 1731, óôïî Edward Cave, Ûîáî äéáæöôéóíÛîï åëäÞôè íå ôï ëáììéôåøîéëÞ Þîïíá "Sylvanus Urban", îá ðáòïùóéÀóåé çéá ðòñôè æïòÀ Ûîá åðáîáìáíâáîÞíåîï Ûîôùðï ùðÞ ôèî ïîïíáóÝá The Gentleman's Magazine. O Cave, Üôáî ï ðòñôï÷ ðïù øòèóéíïðïÝèóå ôïî Þòï magazine, ðïù ðòïåòøÞôáî áðÞ ôèî áòáâéëÜ ìÛêè makhazin ðïù óÜíáéîå “áðïõÜëå÷”. ªôè óùîÛøåéá áëïìïàõèóáî ëáé Àììá... magazines íå ôï The Scots Magazine ôï 1739, ðïù áðÝóôåùôï áììÀ áëÞíá

ëáììéôåøîéëÜ æöôïçòáæÝá ëáé ðïéÞôèôá ëáé ï ¦Ûôòï÷ ºöóôÞðïùìï÷ ðïù ðòÞóõåóå ëÛæé, äòïóéÀ ëáé øáâáìÛ, íéá óùîôáçÜ ðïù áðïäåÝøõèëå ðö÷ Üôáî Ûîá åëòèëôéëÞ íåÝçíá ëáé áëÞíá íåôÀ áðÞ 25 øòÞîéá óôÛëåé ôï Ýäéï îåáîéëÜ ëáé æòÛóëéá Þðö÷ ôÞôå. Ùíö÷... ôï Ýîôåòîåô Àììáêå ôé÷ éóïòòïðÝå÷. ªôáäéáëÀ ôá ðåòéïäéëÀ áðÞ ôá íÛóá ôè÷ ðòïèçïàíåîè÷ äåëáåÝá÷ Àòøéóáî ôèî ðôñóè ëùëìïæïòÝá÷, íéá ðôñóè ðïù äåî äåÝøîåé îá óôáíáôÀ íÛøòé åêáæáîÝóåö÷ ôöî ðåòéïäéëñî. Æá ôåìåùôáÝá äàï øòÞîéá íÀìéóôá íå ôèî åæåàòåóè ôïù iPad ëáé ôöî ùðÞìïéðöî ùðïìïçéóôñî ôàðïù ôáíðìÛôá÷

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ëùëìïæïòåÝ ëáé ôï The General Magazine ôo 1741. ¦åòéïäéëÀ Þðö÷ ôï Popular Science ëáé ôï Life, êåëÝîèóáî ôèî ÛëäïóÜ ôïù÷ óôá ôÛìè ôïù 19ïù áéñîá ëáé áëÞíá óùîåøÝúïùî. ¿óôÞóï, è íåçÀìè Ûëòèêè ôöî ðåòéïäéëñî Ûçéîå íå ôèî æáåéîÜ éäÛá ôïù Hugh Hefner çéá Ûîá óïâáòÞ ðåòéïäéëÞ ðïù õá ëáôáðéáîÞôáî íå õÛíáôá ðïù õá åîäéÛæåòáî áðïëìåéóôéëÀ Àîäòå÷. Æï Playboy ùðÜòêå íéá åðáîÀóôáóè ëáé áëÞíá åÝîáé Ûîá÷ éóøùòÞ÷ ôÝôìï÷ ðáòÀ ôé÷ åëáôïîôÀäå÷ áðïíéíÜóåé÷ ôïù óå Þìï ôïî ëÞóíï. ªôèî ¶ììÀäá ùðÀòøïùî ôòåé÷ åëäÞôå÷ ðïù Àæèóáî ôï óôÝçíá ôïù÷ óôá ðåòéïäéëÀ. à ºñóôá÷ ºáââáõÀ÷ ðïù êåëÝîèóå ôïî åéäéëÞ ôàðï óôèî ¶ììÀäá, ï °îôñîè÷ ¤ùíðÛòè÷ ðïù ðòÞóõåóå ùãèìÜ áéóõèôéëÜ, 30

BESTEVER QUARTERLY

ôï õÛíá ôè÷ Ûîôùðè÷ ðáòáçöçÜ÷ ðåòéïäéëñî Àòøéóå îá çÝîåôáé áóàíæïòï. »Àìéóôá óôè øñòá íá÷ íå ôèî åêáüìöóè ôöî äéáæèíéóôéëñî åôáéòéñî, ôèî íåÝöóè ôöî äéáæèíéóôéëñî ðòïüðïìïçéóíñî ëáé ôèî ôáùôÞøòïîè óïâáòÜ ïéëïîïíéëÜ ëòÝóè, è Ûëäïóè ðåòéïäéëñî ðåòéóóÞôåòï íå íáúïøéóôéëÜ ðòáëôéëÜ íïéÀúåé ðáòÀ íå ëåòäïóëïðéëÜ, åðéøåéòèíáôéëÜ åîÛòçåéá. ¢ùóôùøñ÷ ôï íÛììïî óôá ðåòéïäéëÀ äéáëòÝîåôáé úïæåòÞ. »å ôèî áëÞíá íåçáìàôåòè óùòÝëîöóè ôöî íéóõñî ðïù õá óùîôåìåóôåÝ ôïù÷ åðÞíåîïù÷ íÜîå÷, è óùîÛøéóè ôè÷ Ûëäïóè÷ ôöî ðåòéïäéëñî ðïù Þìïé áçáðÜóáíå ëáé çîöòÝúïùíå õá äéáëïðåÝ. ¦ïììÀ ðåòéïäéëÀ õá áîáóôåÝìïùî ôèî ÛëäïóÜ ôïù÷, Àììá õá ðåòÀóïùî íÞîï óå on-line åëäÞóåé÷ ëáé Àììá õá íåéñóïùî áéóõèôÀ ôèî óùøîÞôèôá ëùëìïæïòÝá÷ ôïù÷. Ùðö÷ óùîÛâåé ëáé óôï åêöôåòéëÞ ðïììÀ ðåòéïäéëÀ õá ëìåÝóïùî åîôåìñ÷, áòëåôÛ÷ åëäïôéëÛ÷ åðéøåéòÜóåé÷ õá øòåïëïðÜóïùî ëáé õá áììÀêåé çéá ðÀîôá ï ôòÞðï÷ ðïù äéáâÀúáíå ðåòéïäéëÀ óôèî åììèîéëÜ çìñóóá. Té ëòÝíá...


034-054_BESTVIEW 22-03-11 10:15 ™ÂÏ›‰·47

™ÙÔ˘˜ Úfiԉ˜ ÙÔ˘ ÀÌËÙÙÔ‡, ̤۷ ÛÙÔ Î·Ù·Ú¿ÛÈÓÔ ÙÔ›Ô Ï›Á· ¯ÈÏÈfiÌÂÙÚ· ·fi ÙËÓ ∞ı‹Ó·, ‰ËÌÈÔ˘ÚÁ‹Û·Ì ÙÔ Aquadome. ŒÓ· ÔÏ˘¯ÒÚÔ Ô˘ ‰›ÓÂÈ ¤ÌÊ·ÛË ÛÙÔÓ ·ıÏËÙÈÛÌfi Î·È ÊÈÏÔ‰ÔÍ› Ó· Á›ÓÂÈ ÙÚfiÔ˜ ˙ˆ‹˜ ÁÈ· Ù· ̤ÏË ÙÔ˘. ŸÏÔÈ ÂÌ›˜ Ô˘ ˙ԇ̠ے·˘Ùfi, ¤¯Ô˘Ì ÁÓÒÌÔÓ· ÙËÓ ·Á¿Ë Ì·˜ ÁÈ· ÙÔÓ ·ıÏËÙÈÛÌfi Î·È ÙËÓ ÁÓÒÛË ÁÈ· ÙËÓ ·Ó¿ÁÎË ÙÔ˘ ÛËÌÂÚÈÓÔ‡ ·ÓıÚÒÔ˘ Ó· ÍÂʇÁÂÈ ·fi ÙËÓ ÚÔ˘Ù›Ó· Ù˘ ηıËÌÂÚÈÓfiÙËÙ·˜, Ó· ¯·Ï·ÚÒÛÂÈ, Ó· ·›ÍÂÈ, Ó· ·ıÏËı›, Ó· ÁÂÏ¿ÛÂÈ, Ó· Û˘Ó·Ó·ÛÙÚ·Ê›. 2Ô ¯ÈÏÈfiÌÂÙÚÔ ÂÚÈÊÂÚÂȷ΋˜ Ô‰Ô‡ μ¿Ú˘ – ∫ÔÚˆÈÔ‡ (§·ÌÙÚÒÓ), ΔËÏ: 210 8975222, E-Mail: aquadome@otenet.gr, www.aquadome.gr


32.pdf

1

1/10/12

3:54 PM

BESTVIEW

Kosmocar Luxury Hire ¿÷ éäÛá ôï åÝøá ðòöôïáëïàóåé áðÞ íéá óðïùäáÝá åììèîÝäá åðéøåéòèíáôÝá óôï øñòï ôöî áîôéðòïóöðåéñî áùôïëéîÜôïù, ðòéî áðÞ 12 øòÞîéá. ÆÞôå íïù æÀîèëå ùðåòâïìéëÞ, áììÀ ðòïæáîñ÷ è óùçëåëòéíÛîè åðéøåéòèíáôÝá÷, Ûâìåðå ôï íÛììïî... H äùîáôÞôèôá îá íðïòåÝ÷ îá îïéëéÀóåé÷ ëáé îá ïäèçÜóåé÷ íÞîï÷ íáúÝ íå ôá ÞîåéòÀ óïù Ûîá áðÞ ôá ðéï óùçëìïîéóôéëÀ áùôïëÝîèôá ôè÷ áçïòÀ÷ óÝçïùòá åÝîáé óøåäÞî åðéóôèíïîéëÜ æáîôáóÝá. ªÜíåòá, è Kosmocar A.E. ôèî ëÀîåé áðôÜ ðòáçíáôéëÞôèôá íå ôèî Kosmocar Luxury Hire ðïù åÝîáé è îÛá äòáóôèòéÞôèôá ôè÷, óôïî ôïíÛá ôè÷ åîïéëÝáóè÷ ðïìùôåìñî áùôïëÝîèôöî.

åîéóøàåé è äùîáôÞôèôá åîïéëÝáóè÷ ëáé áùôïëéîÜôöî ôè÷ Bentley, ôá ïðïÝá åðÀêéá áîôéðòïóöðåàåé è Kosmocar óôèî ¶ììÀäá áðÞ ôï 2006. ¸ åðáæÜ íå ôèî áêåðÛòáóôè øåéòïðïÝèôè ëáôáóëåùÜ ëáé ôèî áðáòÀíéììè ðïéÞôèôá ëáé ðïìùôÛìåéá ôöî íïîôÛìöî ôè÷ æèíéóíÛîè÷ âòåôáîéëÜ÷ íÀòëá÷ ðòïóæÛòåé íéá ðòáçíáôéëÀ äéáæïòåôéëÜ ëáé óÝçïùòá ðòöôÞçîöòè åíðåéòÝá! °ùôÞ åÝîáé ðïù ëÀîåé ôèî Kosmocar Luxury Hire íïîáäéëÜ. ¼áîôáóôåÝôå ôï åáùôÞ óá÷ óôï ôéíÞîé íéá÷ Bentley Continental GTC Ü íéá÷ Bentley Mulsanne, íéá åíðåéòÝá ðòáçíáôéëÀ íïîáäéëÜ! Ãé ðåìÀôå÷ ôè÷ Kosmocar Luxury Hire åêùðèòåôïàîôáé áðÞ ôèî Bentley Athens, óôï »áòïàóé. ºé áùôÞ ðòïëåéíÛîïù îá áðïìáíâÀîïùî ùðèòåóÝå÷ ëáé åêùðèòÛôèóè áîÀìïçå÷ íå åëåÝîå÷ óôé÷ ïðïÝå÷ Ûøïùî óùîèõÝóåé ïé ðåìÀôå÷ ôè÷ Bentley. ªÝçïùòá ùðÀòøåé Ûîá÷ óèíáîôéëÞ÷ áòéõíÞ÷

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ªôÞøï÷ ôè÷ Kosmocar Luxury Hire åÝîáé îá ðòïóæÛòåé ðòÞóâáóè óå óðïò ëáé ðïìùôåìÜ áùôïëÝîèôá ôöî åôáéòåéñî ðïù è Kosmocar áîôéðòïóöðåàåé. ¸ åîôùðöóéáëÜ ôåøîïìïçÝá ëáé ïé ëáôáéçéóôéëÛ÷ åðéäÞóåé÷ áùôïëéîÜôöî, Þðö÷ ôï åêöôéëÞ Audi R8, ôá ðïìùôåìÜ Audi A8 ëáé Volkswagen Phaeton, ôï ðáîÝóøùòï Audi S5, ôï äùîáíéëÞ VW Scirrocco R, ôá ðáîôÞ÷ äòÞíïù Volkswagen Touareg Hybrid ëáé Audi Q7 ëáé ðïììÀ Àììá çÝîïîôáé çéá ðòñôè æïòÀ äéáõÛóéíá óå Ûîá åùòà ëïéîÞ ðïù áðïúèôÀ ôèî ïäèçéëÜ áðÞìáùóè íå ôèî áóæÀìåéá ëáé ôè óéçïùòéÀ ðïù ðòïüðïõÛôïùî è åíðåéòÝá ëáé ïé äùîáôÞôèôå÷ ôè÷ Kosmocar. µåâáÝö÷, ôèî êåøöòéóôÜ õÛóè ôè÷ Kosmocar Luxury Hire 32

BESTEVER QUARTERLY

åîäéáæåòïíÛîöî, çéá ôèî îÛá áùôÜ äòáóôèòéÞôèôá ôè÷ Kosmocar. ªèíáîôéëÀ çåçïîÞôá, éäéáÝôåòå÷ óôéçíÛ÷, Ü äÝãá çéá çòÜçïòè ïäÜçèóè, íðïòïàî îá ëáìùæõïàî íå ôèî åîïéëÝáóè åîÞ÷ áðÞ ôá áùôïëÝîèôá ôïù äéáõÛóéíïù óôÞìïù. Ùóïé ðòáçíáôéëÀ åîäéáæÛòåóôå ðåòÀóôå áðÞ ôá ëåîôòéëÀ ôè÷ Bentley óôï »áòïàóé, åîèíåòöõåÝôå óôï www.kosmocarhire.gr Ü åðéëïéîöîÜóôå íå ôèî Kosmocar Luxury Hire óôï 210-9981222.

www.kosmocarhire.gr


33.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

1/23/12

6:06 PM


24.pdf

1

1/10/12

24.pdf

1

5:01 PM

1/10/12

3:19 PM

BESTVIEW

The Archimedes Palimpsest Project

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

34

»å ôïî Þòï ðáìÝíãèóôï ðåòéçòÀæïîôáé áòøáÝïé ðÀðùòïé ëáé ðåòçáíèîÛ÷ ðïììáðìÜ÷ øòÜóè÷, áæïà ðòñôá íå ôèî âïÜõåéá øèíéëñî ïùóéñî (ëéôòéëÞ ïêà ëìð.) Ü Àììöî íåõÞäöî (ôòéâÜ ëìð.) ôï ëáõÀòéúáî. ªÜíåòá, íå ôé÷ íïîôÛòîå÷ åðéóôèíïîéëÛ÷ íåõÞäïù÷ (áëôÝîöî Ì, ë.á.) ïé åðéóôÜíïîå÷ åÝîáé óå õÛóè îá åðáîåíæáîÝóïùî ôá óâèóíÛîá ëåÝíåîá. Æï ðáìÝíãèóôï ôïù °òøéíÜäè åÝîáé Ûîá äéÀóèíï ðáìÝíãèóôï, ðïù ðåòéÛøåé çîöóôÛ÷ åòçáóÝå÷ ôïù ôïù íåçÀìïù íáõèíáôéëïà. EëôÝõåôáé óôï »ïùóåÝï ÃùÞìôåò÷ ôè÷ µáìôéíÞòè÷ óôé÷ ¸îöíÛîå÷ ¦ïìéôåÝå÷, óå Ûëõåóè ùðÞ ôïî ôÝôìï °ðïìåóõÛîôá. Æá íùóôéëÀ ôïù °òøéíÜäè. Æï Ûççòáæï ðïù åÝîáé çîöóôÞ íå ôèî ïîïíáóÝá Kodex C, åÝîáé è íÞîè íÛøòé óÜíåòá çîöóôÜ ðèçÜ ðïù ðåòéÛøåé íéá äéÀóöóè ôöî ðòáçíáôåéñî, ¦åòÝ ôöî »èøáîéëñî £åöòèíÀôöî, ¦åòÝ ôöî åðéðìåÞîôöî ªöíÀôöî ëáé ÃóôïíÀøéïî.

çéá 2,2 åëáôïííàòéá äïìÀòéá. Æïî °àçïùóôï ôïù 2006 íéá ïíÀäá åðéóôèíÞîöî ùðÞ ôèî åðïðôåÝá ôïù æùóéëïà Uwe Bergmann ëáôÞòõöóå îá æáîåòñóåé ïìÞëìèòï ôï ëåÝíåîï ôïù åççòÀæïù. ¸ åêáéòåôéëÀ äàóëïìè áùôÜ åòçáóÝá, ïîïíÀóôèëå The Archimedes Palimpsest Project ëáé åòçÀóôèëáî äåëÀäå÷ åòåùîèôÛ÷ óå áùôÞ ôï ðïìà äàóëïìï Ûòçï. ªôá ëåÝíåîÀ ôïù, ôá ïðïÝá Üôáî ëòùííÛîá ëÀôö áðÞ ðòïóåùøÛ÷, ï °òøéíÜäè÷, íåôáêà Àììöî ùðïìïçÝúåé ôï ëÛîôòï âÀòïù÷ íéá÷ óùíðáçïà÷ óæáÝòá÷ ëáé åîÞ÷ ðáòáâïìïåéäïà÷, íåçÛõè ðïù óÜíåòá ùðïìïçÝúïùíå íå ôè øòÜóè ïìïëìèòöíÀôöî. ¶ëôÞ÷ áùôïà ùðïìÞçéóå ôï åíâáäÞî ôè÷ åðéæÀîåéá÷ ðïù óøèíáôÝúåôáé áðÞ íéá ðáòáâïìÜ ëáé íéá ôÛíîïùóá ôè÷ ðáòáâïìÜ÷. à ùðïìïçéóíÞ÷ ôïù åíâáäïà åðéæáîåéñî Üôáî õÛíá åòçáóéñî áðÞ ôèî áòøáéÞôèôá.

ªàíæöîá íå ôïù÷ çòáæéëïà÷ øáòáëôÜòå÷ ôïù ëåéíÛîïù øòïîïìïçåÝôáé óôïî 10ï áéñîá í.Ì. ëáé ðéóôåàåôáé Þôé ðòÞëåéôáé çéá áîôéçòáæÜ áðÞ ëÀðïéá áòøáéÞôåòè ðèçÜ, è ïðïÝá äùóôùøñ÷ íá÷ åÝîáé Àçîöóôè. Æï ðáìÝíãèóôo áëáìàæôèëå áðÞ ôïî Constantin Von Tischendorf ôï Ûôï÷ 1846. °î ëáé äåî íðïòïàóå îá ôï äéáâÀóåé, ëáôÀìáâå áíÛóö÷ Þôé ðòÞëåéôáé çéá ëÀðïéï óèíáîôéëÞ Ûççòáæï. Æï 1907 Ûäöóå ôï Ûççòáæï óôïî ¢áîÛúï æéìÞìïçï Johann L. Heiberg ðïù ôï íåôÀæòáóå. ªôïî ¦òñôï ¦áçëÞóíéï ¦Þìåíï, ôï ðáìÝíãèóôï êåøÀóôèëå, íÛøòé ðïù ôï 1998 âòÛõèëå óå ëÀðïéï ðìåéóôèòéáóíÞ ôïù Christie’s óôèî ÁÛá ËÞòëè ëáé Àììáêå øÛòéá

Æïî 5ï áéñîá ð.Ì. ï ¶àäïêï÷ åÝøå áîáðôàêåé ôèî íÛõïäï ôè÷ åêÀîôìèóè÷ óàíæöîá íå ôé÷ éäÛå÷ ôïù °îôÝæöîá. ºáôÀ ôèî íÛõïäï áùôÜ, ùðïäéáéòïàíå Ûîá óñíá óå ðïìàçöîá çéá îá ùðïìïçÝóïùíå ôï åíâáäÞî ôïù. à ¶àäïêï÷ Üäè åÝøå ùðïìïçÝóåé ôï åíâáäÞî ïòéóíÛîöî ðïìàçöîöî. ¿óôÞóï, è åòçáóÝá ôè÷ ïíÀäá÷ ôïù Uwe Bergmann åÝîáé áðÝóôåùôè. ¶Ýîáé ðòáçíáôéëÀ åðéóôèíïîéëÜ æáîôáóÝá ðö÷ íðïòïàíå óÜíåòá îá êåæùììÝóïùíå ôï äéÀóèíï ðáìÝíãèóôï ëáé îá äéáâÀóïùíå ôá ëåÝíåîá ôïù äéÀóèíïù Îììèîá íáõèíáôéëïà ëáé åæåùòÛôè, ôïù °òøéíÜäè.

BESTEVER QUARTERLY

archimedespalimpsest.org/digital/google-book.php


PRAXIS_AD.pdf

1

1/11/12

8:24 PM

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΡΑΞΙΣ

&

ΠΡΑΞEΙΣ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ & ΙΑΣΟΝΟΣ & ΚΑΝΑΡΗ - 185 37, ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ.: 210 45 26 603 - 210 42 26 545 E-mail: praxised@otenet.gr www.praxis.edu.gr


36.pdf

1

1/11/12

36.pdf

1

10:27 PM

1/11/12

4:59 PM

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

© BREITLNG S.A. / WWW.BREITLING-JET-TEAM.COM/KATSUHIKO TOKUNAGA

BREITLING JET TEAM

Ώρα για ακροβατικά! ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

H ÃíÀäá °åòïðïòéëñî ¶ðéäåÝêåöî, ôï çîöóôÞ Breitling Jet Team (BJT) ðïù éäòàõèëå ôï 2003, Üòõå óôèî ¶ììÀäá óôï ðìáÝóéï ôöî åïòôáóíñî ôöî 100 øòÞîöî áðÞ ôèî Ýäòùóè ôè÷ ¶ììèîéëÜ÷ ¦ïìåíéëÜ÷ °åòïðïòÝá÷ ëáé Ûäöóå Ûîá íïîáäéëÞ show ðïù ðáòáëïìïàõèóáî øéìéÀäå÷ õåáôÛ÷ óôïî ¼ìïÝóâï. 36

BESTEVER QUARTERLY


37.pdf

1

1/11/12

4:57 PM

H ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ BREITLING JET TEAM ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Top Guns

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

To Breitling Jet Team είναι το µόνο πολιτικό ακροβατικό αεροπορικό σµήνος επιδείξεων στον κόσµο! Ως έδρα του χρησιµοποιεί την Base Aérienne 102 Dijon της Γαλλίας. Χρησιµοποιεί έξι αεροσκάφη Aero L-39 Albatros, σοβιετικής σχεδίασης κατασκευασµένα στην Τσεχοσλοβακία από την Aero Vodochody, βαµµένα στα χρώµατα της Breitling. και είναι το µοναδικό πολιτικό ακροβατικό σµήνος παγκοσµίως που χρησιµοποιεί αεροσκάφη τζετ. Η οµάδα αποτελείται από τους Jacques Bothelin (ιδρυτή και αρχηγό της οµάδας, Bernard Charbonnel, Christophe Deketelaere, Phillipe Laloix, Patrick Marchand, Francois Ponsot και Frederic Schwebel. Όλοι οι χειριστές πλην του Jacques Bothelin προέρχονται από την Γαλλική Πολεµική Αεροπορία ( Armée de l'Air ) και όλοι έχουν πολλές χιλιάδες ώρες πτήσης µε πάρα πολλούς και διαφορετικούς τύπους µαχητικών αεροσκαφών, Mirage, Jaguar και Rafale.

K

BESTEVER QUARTERLY

37


38.pdf

1

1/11/12

4:54 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

© BREITLNG S.A. / WWW.BREITLING-JET-TEAM.COM/KATSUHIKO TOKUNAGA

BREITLING JET TEAM

AîáíæéóâÜôèôá, ôï Breitling Jet Team, åÝîáé ôï íåçáìàôåòï íè óôòáôéöôéëÞ áëòïâáôéëÞ óíÜîï÷ óôï ëÞóíï ëáé íÀìéóôá ôï íïîáäéëÞ ðïù ðåôÀ íå Jet áåòïóëÀæè. ¢èíéïùòçÜõèëå çéá ðòñôè æïòÀ ôï 2003 áðÞ ôïî Jacques Bothelin, Ûîáî Ûíðåéòï ðéìÞôï ðïù äåî åÝøå óôòáôéöôéëÜ ðòïûóôïòÝá áììÀ åðáîäòñõèëå óàîôïíá íå ðéìÞôïù÷ áðÞ ôèî ¡áììéëÜ ¦ïìåíéëÜ °åòïðïòÝá. Ùìïé ïé ðéìÞôïé ôïù óíÜîïù÷ Ûøïùî øéìéÀäå÷ ñòå÷ ðôÜóè÷ íå äéÀæïòïù÷ ôàðïù÷ áåòïóëáæñî ëáé åÝîáé óùîôáêéïàøïé... °î íðïòåÝ ëáîåÝ÷ îá ùðïìïçéóôåÝ ö÷ óùîôáêéïàøï÷ óôá 38 ëáé 40 ôïù øòÞîéá. Æï óíÜîï÷ Ûøåé ö÷ Ûäòá ôèî Base °érienne 102 Dijon-Longvic óôè ÁôéúÞî, óôè ëåîôòéëÜ ¡áììÝá, áììÀ âòÝóëåôáé åìÀøéóôå÷ íÛòå÷ åëåÝ ëáõñ÷

38

BESTEVER QUARTERLY

óùîåøñ÷ ðåôÀ áðÞ øñòá óå øñòá, óôï ðìáÝóéï ôöî show ðïù äÝîåé óå óøåäÞî ëáõèíåòéîÜ âÀóè. ¦åòéóóÞôåòá áðÞ 50 åÝîáé ôá ðòïçòáííáôéóíÛîá áëòïâáôéëÀ show ëÀõå øòÞîï ëáé ëáõéóôïàî ôï Breitling Jet Team, ö÷ ôï ðéï ðïìùÀóøïìï áëòïâáôéëÞ óíÜîï÷ óôïî ëÞóíï. Æï áëòïâáôéëÞ ðòÞçòáííá åÝîáé óùçëåëòéíÛîï ëáé Ûøåé ïòéïõåôèõåÝ áðÞ ôé÷ äùîáôÞôèôå÷ ôïù Aero L-39 Albatros ðáòÀ áðÞ ôé÷ äùîáôÞôèôå÷ ôöî åêáéòåôéëñî ðéìÞôöî ôïù. Æï Aero L-39 Albatros åÝîáé Ûîá åîôùðöóéáëÞ áåòïóëÀæï÷, éäÝö÷ áî áîáìïçéóôåÝ ëáîåÝ÷ ðö÷ ðòöôïðÛôáêå ôèî äåëáåôÝá ôïù‹60! ¦òÞëåéôáé çéá Ûîá ùãèìÜ÷ áðÞäïóè÷ áåòéöõïàíåîï åëðáéäåùôéëÞ áåòïóëÀæï÷, ðïù óøåäéÀóôèëå áðÞ ôïî -ôÞôå- óøåäéáóôÜ ôïù Aero Group,


39.pdf

1

1/11/12

4:54 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Jan Vlček. ªøåäéÀóôèëå ëáé ëáôáóëåùÀóôèëå óôèî ÆóåøïóìïâáëÝá ðïù ôÞôå Üôáî åîöíÛîè. ªÜíåòá áëÞíè âòÝóëåôáé óå ùðèòåóÝá óå ðïììÛ÷ ðòñèî ªïâéåôéëÛ÷ ¢èíïëòáôÝå÷ ëáé áëÞíá åëðáéäåàåé ôïù÷ áùòéáîïà÷ ðéìÞôïù÷ ôè÷ ëÀõå øñòá÷. ¦ïììÀ áðÞ áùôÀ ôá ðåôùøèíÛîá áåòïóëÀæè âòÝóëïîôáé óå ëáõåóôñ÷ íáëòÀ÷ áðïõÜëåùóè÷ ëáé áùôÀ áëòéâñ÷ ôá áåòïóëÀæè ðòïíèõåàåôáé ôï Breitling Jet Team ö÷ ðèçÜ áîôáììáëôéëñî áììÀ ëáé ïìÞëìèòöî áåòïóëáæñî. ªôè press conference ðïù ðòïèçÜõèëå ôïù show, ôèî ðáòÀóôáóè Ûëìåãå ï Jacques -SpeedyBothelin, íå ôèî áëôéîïâïìïàóá ðòïóöðéëÞôèôÀ ôïù, ôï øéïàíïò ôïù ëáé ôèî Àîåóè ôïù óôé÷ åòöôÜóåé÷ ôöî äèíïóéïçòÀæöî. Áá óèíåéñóïùíå ðö÷ ï Bothelin Ûøåé åíðåéòÝá ðåòéóóÞôåòöî áðÞ

10.000 öòñî ðôÜóè÷ óå 145 äéáæïòåôéëïà÷ ôàðïù÷ áåòïóëáæñî ëáé Ûøåé óùííåôïøÜ óå 2.500 áëòïâáôéëÀ show óå 23 øñòå÷, óå Þìï ôïî ëÞóíï. à Bothelin, Ûøåé ôïî áðÞìùôï Ûìåçøï Þìïù ôïù Project Breitling Jet Team, ðòïóìáíâÀîåé, åíðîÛåé ëáé ëáõïäèçåÝ ôïù÷ øåéòéóôÛ÷ Þìïù ôïù óíÜîïù÷. ¶Ýîáé ï ùðÛùõùîï÷ ôè÷ áëòïâáôéëÜ÷ øïòïçòáæÝá÷ ëáé ï æùóéëÞ÷ áòøèçÞ÷ ôïù óíÜîïù÷. ¦åôÀ ôï áåòïóëÀæï÷ Áï1 ëáé óëïðåàåé îá ôï ëÀîåé áòëåôÀ øòÞîéá áëÞíá. ºÀõå »Àòôéï ôï óíÜîï÷ çùòÝúåé óôè ÁôéúÞî ëáé ðòïçòáííáôÝúåé ôé÷ ðôÜóåé÷ ôè÷ øòïîéÀ÷, ëÀîïîôá÷ óùîåøÜ åëðáÝäåùóè íå áùóôèòÞ ðôèôéëÞ ðòÞçòáííá, ðåôñîôá÷ 3 ëáé 4 æïòÛ÷ ôèî èíÛòá, óå åêÞäïù÷ ôöî 40 ìåðôñî.

BESTEVER QUARTERLY

39


40.pdf

1

1/11/12

40.pdf

1

3:47 PM

1/11/12

3:46 PM

BREITLING JET TEAM

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

© BREITLNG S.A. / WWW.BREITLING-JET-TEAM.COM/KATSUHIKO TOKUNAGA

Super Θέαµα στο... Φλοίσβο!

40

Mε µεγάλη επιτυχία έγινε η προγραµµατισµένη αεροπορική ακροβατική επίδειξη του Breitling Jet Team στο Φλοίσβο. Τα αεροσκάφη που επιχειρούσαν µε βάση το πολεµικό αερόδροµιο της Ελευσίνας, πέταξαν πάνω από την Σαλαµίνα, σχηµάτισαν το σµήνος πάνω από το Αιγάλεω, διέσχισαν την Αθήνα σε σχηµατισµό, πετώντας πάνω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και έφτασαν στο χώρο της επίδειξης στην παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Η επίδειξη έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασµού για τα 100 χρόνια από την ένταξη του αεροπορικού όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάµεις «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ» υπό την αιγίδα της Πολεµικής Αεροπορίας. H ακροβατική επίδειξη είχε διάρκεια 22 λεπτά, όπου εκτελέστηκαν εντυπωσιακοί ακροβατικοί ελιγµοί κλειστού σχηµατισµού, κατά µέτωπο πτήσεις, µεµονωµένοι ελιγµοί και συγχρονισµένη πτήση σε σχηµατισµό οκτώ αεροσκαφών, ενώ η όλη εκδήλωση πληρούσε όλους τους Διεθνείς Κανόνες Εναέριας Κυκλοφορίας και Ασφάλειας και εντυπωσίασε αρκετές χιλιάδες θεατών.

BESTEVER QUARTERLY


41.pdf

1

1/11/12

41.pdf

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

1

3:47 PM

1/11/12

3:46 PM

BESTEVER QUARTERLY

41


42.pdf

1

1/11/12

3:59 PM

BREITLING JET TEAM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

© BREITLNG S.A. / WWW.BREITLING-JET-TEAM.COM/KATSUHIKO TOKUNAGA

Tα 7+1 Aero L-39 Albatros συντηρούνται κάτω από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και διαθέτουν αµερικάνικους κινητήρες για λόγους συντήρησης καθώς επιχειρούν κατά κύριο λόγο από πολεµικά αεροδρόµια που ανήκουν στο ΝΑΤΟ.

Æï óíÜîï÷, ðåôÀ óå 50 ðåòÝðïù shows ôï øòÞîï, óå ðïììÛ÷ øñòå÷ ôïù ëÞóíïù. ªùîÜõö÷ ðåôÀ óå áåòïðïòéëÛ÷ åëõÛóåé÷, áåòïðïòéëïà÷ áçñîå÷, äéåõîÜ áõìèôéëÀ çåçïîÞôá, óå áçñîå÷ ôè÷ Formula 1 ëáé åëôåìåÝ ôï óïæÀ øïòïçòáæèíÛîï ôïù, áëòïâáôéëÞ show. ¸ äéÀòëåéá ôïù ïðïÝïù óðÀîéá êåðåòîÀ ôá 25 ìåðôÀ. Æá áåòïóëÀæè æôÀîïùî ôá 700 øéìéÞíåôòá ôèî ñòá ôáøàôèôá óôé÷ âùõÝóåé÷ ðïù ëÀîïùî, åîñ óøåäÞî è ôáøàôèôÀ ôïù÷ ðÛæôåé ëÀôö áðÞ ôá 100 øéìéÞíåôòá óôï ðéï ãèìÞ óèíåÝï ôöî ðáòáâïìéëñî ôïù÷ ðôÜóåöî. Ãé øåéòéóôÛ÷ ëáôáðïîïàîôáé áòëåôÛ÷ æïòÛ÷ ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôè÷ áëòïâáôéëÜ÷ åðÝäåéêè÷ íå 8g, 42

BESTEVER QUARTERLY

äèìáäÜ æôÀîïùî îá úùçÝúïùî íÛøòé ëáé íéóÞ ôÞîï ï ëáõÛîá÷ ëáõñ÷ 8g, éóïäùîáíïàî íå 8 æïòÛ÷ ôèî åðéôÀøùîóè ôè÷ âáòàôèôá÷! Æï åìÀøéóôï àãï÷ ðïù ëáôåâáÝîïùî ôá áåòïóëÀæè åÝîáé ôá 100 ðÞäéá, äèìáäÜ ôá 30 íÛôòá ðïù åÝîáé Ûîá åêáéòåôéëÀ åðéëÝîäùîï øáíèìÞ àãï÷ åîñ ôï ðéï ãèìÞ óèíåÝï ðïù åëôåìïàîôáé ïé áëòïâáôéëïÝ åìéçíïÝ åÝîáé ôá 5.000 ðÞäéá, äèìáäÜ ôá 1.500 íÛôòá. ¦Àîôïôå ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôöî åìéçíñî, ùðÀòøïùî áòøèçïÝ óôï ëÀõå úåàçï÷ áåòïóëáæñî ëáé ôï áåòïóëÀæï÷ ðïù áëïìïùõåÝ ðåôÀ íå âÀóè ôïî áòøèçÞ ôïù ëáé Þøé ðïù âòÝóëåôáé óôï øñòï. ¢èìáäÜ ðáòáëïìïùõåÝ ôïî áòøèçÞ ôïù óøèíáôéóíïà áëÞíá ëáé áî


1

1/11/12

3:59 PM

© HELLENIC AIR FORCE/ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

43.pdf

Πολεµική Αεροπορία 1911-2011

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ðòÞëåéôáé çéá óøèíáôéóíÞ 2 áåòïóëáæñî ëáé ðåôÀ ôïðïõåôñîôá÷ ôï áåòïóëÀæï÷ ôïù, óôè óöóôÜ çöîÝá ö÷ ðòï÷ ôïî áòøèçÞ, äÝøö÷ îá áðáóøïìåÝôáé íå ôï ðïù åÝîáé ôï áåòïóëÀæï÷ ôïù óôï øñòï. »éá ðïìà äàóëïìè äéáäéëáóÝá ðïù íÞîï ïé øåéòéóôÛ÷ ðïù Ûøïùî íåçÀìè åíðåéòÝá óå ðïìåíéëÛ÷ áåòïðïòÝå÷ íðïòïàî îá æÛòïùî óå ðÛòá÷... ¶Ýîáé óÝçïùòï ðö÷ ôï Breitling Jet Team åÝîáé íïîáäéëÞ, çé áùôÞ ëáé äåî ùðÀòøåé ëÀôé áîÀìïçï óôïî ëÞóíï! www.breitling-jet-team.com

Η Ελληνική Πολεµική Αεροπορία (ΠΑ) είναι το τρίτο "Όπλο" των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάµεων που αποτελεί και την πολεµική αεροπορική ισχύ της Ελλάδας. Πρώτιστη αποστολή της Πολεµικής Αεροπορίας είναι η φύλαξη και προστασία του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, από κάθε είδους παραβάσεις ή παραβιάσεις, η παροχή εναέριας υποστήριξης σε επιχειρήσεις τόσο στον Ελληνικό Στρατό όσο και το Ελληνικό Πολεµικό Ναυτικό και παράλληλα η έρευνα και διάσωση, πυρόσβεση, καθώς και η παροχή κάθε δυνατής ανθρωπιστικής βοήθειας ακόµα και σε άλλες Χώρες όταν παρίσταται έκτακτη ανάγκη. Κατά την περίοδο της Βασιλευοµένης Δηµοκρατίας η αεροπορική δύναµη ονοµαζόταν Ελληνική Βασιλική Αεροπορία (EBA). Το σύνθηµα της Ελληνικής Πολεµικής Αεροπορίας είναι «Αίεν Υψικρατείν» το οποίο σηµαίνει «Πάντοτε να κυριαρχείς στα ύψη», φράση που αποδίδεται στον Αντισµήναρχο (αργότερα Υποπτέραρχο) Σπύρο Παπασπύρο, διοικητή του Κέντρου Κατάταξης στη Βάση της Γάζας, ο οποίος µε τη φράση αυτή, στην Ηµερήσια Διαταγή της 5ης Οκτωβρίου 1941, καλωσόρισε στην Αίγυπτο το προσωπικό της Μοίρας 335, της πρώτης ελληνικής µοίρας µαχητικών αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή. Το έµβληµα της Ελληνικής Πολεµικής Αεροπορίας αναπαριστά αετό σε πτήση µπροστά από το κυκλικό διακριτικό της. Η Ελληνική Πολεµική Αεροπορία ιδρύθηκε το 1911 και µετράει περισσότερα από 90 χρόνια ιστορίας. Οι πρώτες προσπάθειες εισαγωγής της αεροπορίας στην Ελλάδα ανήκουν στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, τη συνεισφορά του οποίου η Ελληνική Κυβέρνηση αναγνώρισε το 2000, δίνοντας το όνοµά του στον νέο Διεθνή Αερολιµένα Αθηνών. Το 1911 η Ελληνική Κυβέρνηση ανέθεσε σε Γάλλους ειδικούς τη δηµιουργία Ελληνικής Αεροπορικής Υπηρεσίας. Έξι αξιωµατικοί στάλθηκαν στη Γαλλία για να εκπαιδευθούν ως πιλότοι, ενώ παραγγέλθηκαν τα πρώτα αεροπλάνα τύπου Farman. Στις 8 Φεβρουαρίου 1912 ο Εµµανουήλ Αργυρόπουλος έγινε ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος πετώντας µε ένα αεροσκάφος Nieuport IV.G. Alcuin. Στη δεύτερη πτήση που εκτέλεσε ο Αργυρόπουλος την ίδια µέρα, πέταξε µε τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Ελευθέριο Βενιζέλο. Η πρώτη στρατιωτική πτήση έγινε στις 13 Μαΐου 1912 από τον Υπολοχαγό Δηµήτριο Καµπέρο µε το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο της Ελλάδας, τύπου Farman. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους ο Καµπέρος πέταξε µε τον «Δαίδαλο», το αεροσκάφος Farman το οποίο είχε µετασκευαστεί σε υδροπλάνο, θέτωντας έτσι τις βάσεις της Ναυτικής Αεροπορίας. Aπό τότε η Πολεµική Αεροπορία εξοπλίζεται µε τα πιο µοντέρνα αεροσκάφη στον κόσµο. Tο 1988 παραλαµβάνονται τα πρώτα αεροσκάφη τρίτης γενιάς Mirage 2000 EG/BG ενώ το 1989 τα πρώτα F-16C/D Block 30. Στις 29 Μαρτίου 1991 αποσύρθηκαν τα RF-84F ενώ τον Νοέµβριο του 1992 παραλαµβάνονται επιπλέον αεροσκάφη RF-4E. Τον Ιούλιο του 1997 αρχίζει η παραλαβή των F-16 Block 50, τα οποία εξοπλίζονται µε ατρακτίδια πλοήγησης και σκόπευσης LANTIRN και πυραύλους AMRAAM και HARM. Το 2000 αποφασίστηκε η αγορά 15 αεροσκαφών Mirage 2000-5 Mk2 ενώ τον Σεπτέµβριο του 2004 άρχισε ο εκσυγχρονισµός 10 επιπλέον αεροσκαφών Mirage 2000BG/EG στο επίπεδο 2000-5 Mk2 από την κατασκευάστρια Dassault και την Ελληνική Αεροπορική Βιοµηχανία. Το 2005 η Ελληνική Αεροπορία έγινε µία από τις πρώτες χώρες που απέκτησε τα αναβαθµισµένα F-16 Block 52+, µετά από µία παραγγελία 90 αεροσκαφών. www.haf.gr BESTEVER QUARTERLY

43


44.pdf

1

1/8/12

1:58 PM

To 1970, o Kñóôá÷ ºáââáõÀ÷, óùîÛìáâå ôèî éäÛá ôïù ðòáçíáôéëïà ïäèçïà. ¶îÞ÷ ôàðïù ðïù ïäèçåÝ çéá ôèî áðÞìáùóè ëáé çéá ôèî åíðåéòÝá ëáé Þøé çéá ôèî íåôáëÝîèóè, ðïù êÛòåé ôá Þòéá ëáé ôïù áòÛóåé îá ôá êåðåòîÀ áëòïâáôñîôá÷ áîÀíåóá óôè æõïòÀ ëáé ôèî áùõáòóÝá. °ùôÞ÷ ï ôàðï÷ Üôáî áîÛëáõåî ôï target group ôöî åôáéòéñî ðïù ëáôáóëåùÀúïùî ùðåòáùôïëÝîèôá. ¶ôáéòÝå÷ ðïù ðáòÀ ôèî ðáçëÞóíéá ëòÝóè, áðÞ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

WWW.MASERATI.COM/PRESS

K

44 BESTEVER QUARTERLY

Þóï ôïùìÀøéóôïî åÝäáíå óôèî ¡åîåàè ëáé ôèî ¼òáîëæïàòôè, úïùî ëáé âáóéìåàïùî äÝøö÷ îá áîôéíåôöðÝúïùî ëáîÛîá ùðáòêéáëÞ ðòÞâìèíá. ºáé ï ìÞçï÷ åÝîáé áðìÞ÷. ¦òñôïî ëáé ëàòéïî, òùõíÝúïùî ôèî ðáòáçöçÜ ôïù÷ áîÀìïçá íå ôèî úÜôèóè. ¢åàôåòïî äåî íÛîïùî ðïôÛ áðÞ ðåìÀôå÷... ªùîåøñ÷ ðòïóôÝõïîôáé ëáé Àììïé! °çáðèôïÝ æÝìïé, óá÷ ðáòïùóéÀúïùíå ôá ðéï ðïõèôÀ ùðåòáùôïëÝîèôá ôè÷ áçïòÀ÷.


45.pdf

1

1/8/12

1:57 PM

SENSATIONAL CARS

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Ραντεβού ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΡΙΝΟΥ

στον παράδεισο!

BESTEVER QUARTERLY 45


467.pdf

1

1/10/12

2:47 PM

8

Audi R V10 5.2 FSI Quattro

C

M

MY

CY

CMY

K

WWW.AUDI.COM/PRESS

Y

CM

Æï ëïòùæáÝï Audi Þìöî ôöî åðïøñî Ûçéîå áëÞíá ðéï éóøùòÞ, ðéï ôåøîïìïçéëÀ ðòïèçíÛîï ëáé áëÞíá ðéï çòÜçïòï, óôèî Ûëäïóè ôïù V äåëáëàìéîäòïù FSI ëéîèôÜòá íå ôïù÷ 525 Ýððïù÷ áðÞ 5.2 ìÝôòá øöòèôéëÞôèôá. »å 105 ðåòéóóÞôåòá Àìïçá áðÞ ôï V8 íïîôÛìï, åðéôÀøùîóè ðïù ëáôåâáÝîåé ëÀôö áðÞ ôá 4 äåùôåòÞìåðôá çéá ôá 0-100 øìí./ñòá ëáé ôåìéëÜ ôáøàôèôá ðïù êåðåòîÀ ôá 320 øìí./ ñòá, ôï ôåôòáëÝîèôï íåçÀìï Audi, áðåùõàîåôáé óå áùôïà÷ ðïù äåî ôïù÷ óùçëéîïàî ôá ëÞëëéîá áùôïëÝîèôá. ¸ Audi íå åëåÝîèî ôèî áðÝõáîè äéáæÜíéóè óôï 46

BESTEVER QUARTERLY

Maranello, Ûøåé êåëáõáòÝóåé ðïéÞî ëáôáóëåùáóôÜ õåöòåÝ áîôáçöîéóôÜ. Æï Audi R8 ùðÜòêå óôáõíÞ÷ óôèî éóôïòÝá ôè÷ æÝòíá÷. Æá ðìåùòéëÀ áåòïäùîáíéëÀ sideblades, áðïôåìïàî Ûîá ëùòÝáòøï óøåäéáóôéëÞ åàòèíá ëáé ëÀîïùî ôï R8 îá êåøöòÝúåé áðÞ Þìá ôá ùðÞìïéðá áùôïëÝîèôá ôè÷ ëáôèçïòÝá÷.


47.pdf

1

1/10/12

2:47 PM

SENSATIONAL CARS

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Æï 2008, çéá áùôÜ ôèî êåøöòéóôÜ ðéîåìéÀ óôèî åíæÀîéóÜ ôïù, ëÛòäéóå ôïî ôÝôìï World Car of the Year. Æï R8 íïéòÀúåôáé ðïììÀ íèøáîéëÀ íÛòè, ôïî äåëáëàìéîäòï ëéîèôÜòá ëáé æùóéëÀ ôï ðÀôöíá áðÞ ôèî Lamborghini Gallardo ðïù áîÜëåé ëáé áùôÜ óôï group ôè÷ VW. ªôï óøåäéáóíÞ ôïù R8 V10 5.2 FSI, óùíðåòéìÜæõèëå è áçöîéóôéëÜ åíðåéòÝá ðïù Ûøåé áðïëôèõåÝ áðÞ ôïù÷ áçñîå÷ ðòöôïôàðöî, ðïù è Audi ëùòéáòøåÝ ôá ôåìåùôáÝá øòÞîéá. »å ôïî ëéîèôÜòá óôï ëÛîôòï ôïù áíáêñíáôï÷, ôï áùôïíáôïðïéèíÛîï óåéòéáëÞ R Tronic íå ôá paddles óôï ôéíÞîé ëáé ôè íÞîéíè ôåôòáëÝîèóè Quattro, ôï R8 V10 5.2 FSI óùíðåòéæÛòåôáé ïùäÛôåòá íå ôá èìåëôòïîéëÀ áðåîåòçïðïéèíÛîá ëáé çìùóôòÀ íå ôá ôÛóóåòá. ¸ áÝóõèóè ðïù áðïëïíÝúåé ï ïäèçÞ÷ åÝîáé åîÞ÷ åêáéòåôéëÀ óôéâáòïà áùôïëéîÜôïù ðïù ðòïóæÛòåé ùãèìÀ åðÝðåäá åîåòçèôéëÜ÷ áóæÀìåéá÷ ëáé åêáéòåôéëÛ÷ åðéäÞóåé÷ áîôÀêéå÷ ôïù ëàòïù÷ ôè÷ ëáôèçïòÝá÷. To R8 V10 5.2 FSI åÝîáé Ûîá ëïòùæáÝï äåÝçíá çåòíáîéëÜ÷ ëáôáóëåùáóôéëÜ÷ ôåìåéÞôèôá÷. ¦Àîö ôïù äåî ùðÀòøåé ïàôå Ûîá ãåçÀäé Þóï ëáé áî ôï ãÀêåé÷. à íåììïîôéëÞ÷ áçïòáóôÜ÷, Ûøåé Ûîá ëáé íÞîï äÝìèíá. Áá áðïëôÜóåé Ûîá ôåøîïìïçéëÞ õáàíá ëáé óôá æáîÀòéá îá âìÛðåé äÝðìá ôïù Ûîá ôáðåéîÞ A1, íå Ûîáî îåáòÞ óðïùäáóôÜ íå ôïù÷ Ýäéïù÷ ëàëìïù÷ óôï ëáðñ... Ü îá ðòïôéíÜóåé ëÀôé óå ðéï ëÞëëéîï øòñíá. ¶êáòôÀôáé óå íåçÀìï âáõíÞ áðÞ ôèî áéóõèôéëÜ ôïù ëáé ôï ðÞóï äéáëòéôéëÞ÷ õá õÛìåé îá åÝîáé óôïî ðåòÝçùòÞ ôïù... www.audi.gr


48.pdf

1

1/8/12

3:23 PM

SENSATIONAL CARS

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Æï 2011 Üôáî íéá øòïîéÀ ïòÞóèíï çéá ôèî Chevrolet. ¡éÞòôáóå ôá 100 øòÞîéá áðÞ ôèî ÝäòùóÜ ôè÷ ëáé Üôáî íéá ëáìÜ åùëáéòÝá, ëáìàôåòè äåî çéîÞôáî, îá ðáòïùóéÀóåé íéá åðåôåéáëÜ Ûëäïóè ôïù ðéï çîöóôïà áùôïëéîÜôïù ôè÷. Æè÷ Corvette. ¸ Corvette, øáÝòåé éäéáÝôåòïù óåâáóíïà óôèî ëïéîÞôèôá ôöî ¶ììÜîöî äïëéíáóôñî, áîÀíåóá óôá ëáìàôåòá áùôïëÝîèôá ôè÷ ëáôèçïòÝá÷, Þðö÷ åÝîáé ïé Ferrari ëáé ïé Porsche. O ìÞçï÷ åÝîáé, è óùíðåòéæïòÀ ôè÷ ëáé ïé åðéäÞóåé÷ ôè÷ óôèî ðÝóôá ôöî ªåòòñî, íáúÝ íå ôá ðòïáîáæåòÞíåîá áùôïëÝîèôá... Ùìïé õùíïàîôáé ôèî Ûëðìèêè óôá øòïîÞíåôòá ðïù áðåÝøå ìÝçá øéìéïóôÀ áðÞ ôèî ëïòùæáÝá åðÝäïóè ôè÷ Ferrari 430. Respect, óå Ûîá õòàìï ðïù äéëáéöíáôéëÀ ëáôÛøåé ôèî õÛóè ðïù ôïù áòíÞúåé óôï óôåòÛöíá ôöî ùðåòáùôïëéîÜôöî. ¸ Chevrolet Corvette Centennial Edition, ïùóéáóôéëÀ åÝîáé Ûîá ðáëÛôï åêïðìéóíïà ðïù ðòïóæÛòåôáé ëáé óôé÷ ôòåé÷ äéáõÛóéíå÷ åëäÞóåé÷ ôïù áùôïëéîÜôïù. Æèî Grand Sport, ôèî Z07 ëáé ôèî ZR1. Ãé Àîõòöðïé ôè÷ Chevrolet, áîáæÛòïùî ðö÷ ïé áçñîå÷ ëáé ïé ïé åêöðòçáíôáôéëÛ÷ åðéäÞóåé÷ åÝîáé íÛóá óôï DNA ôè÷ Chevrolet, íéá ðáòÀäïóè ðïù óùîåøÝúåé áùôïàóéá ëáé óôïî åðÞíåîï áéñîá éóôïòÝá÷. ¸ Centennial Edition äåî çéïòôÀúåé áðìñ÷ 100 øòÞîéá éóôïòÝá÷, áììÀ óðòñøîåé ôèî Corvette óå Ûîá îåñôåòï ëïéîÞ ðïù õÛìåé îá äéáæÛòåé. ªôèî Ûëäïóè Z07 ðáòáôèòïàíå ëåòáíéëÀ æòÛîá Brembo ëáé Magnetic Ride Control óôé÷ ëáôÀ çåîéëÜ ïíïìïçÝá ðéï ôåøîïìïçéëÀ åêåìéçíÛîå÷ áîáòôÜóåé÷ óôïî ëÞóíï. ¶ðÝóè÷ ôï áùôïëÝîèôï åÝîáé åæïäéáóíÛîï íå ôï CFZ Carbon Package, ðïù ðåòéìáíâÀîåé ðïììÀ ôíÜíáôá ôïù áùôïëéîÜôïù áðÞ carbon, Þðö÷ åÝîáé ôï åíðòÞ÷ ëáðñ, è ïòïæÜ ëáé Àììá ìéçÞôåòï óèíáîôéëÀ. µÛâáéá, è Centennial Edition Ûòøåôáé óå Ûîá íÞîï øòñíá, ôï Carbon Flash Metallic, íå çùáìéóôåòÀ íáàòá çòáæéëÀ, çùáìéóôåòÛ÷ íáàòå÷ úÀîôå÷ ëáé Ûîôïîá âáííÛîå÷ ëÞëëéîå÷ óéáçñîå÷ æòÛîöî. ¸ Grand Sport åÝîáé è ðéï ðòÞóæáôè

Ûëäïóè ôè÷ îÛá÷ Corvette ëáé äéáôÝõåôáé ôÞóï óå ëìåéóôÞ Þóï ëáé óå áîïéëôÞ áíÀêöíá. Ùðö÷ ëáé óôé÷ ùðÞìïéðå÷ åëäÞóåé÷ ôè÷ Ûëôè÷ çåîéÀ÷ (ôé÷ ëïòùæáÝå÷ Z06 ëáé ZR1) Ûôóé ëáé óå áùôÜ, Ûøïùî ùéïõåôèõåÝ äéÀæïòå÷ ôåøîïìïçéëÛ÷ ìàóåé÷, ðïù åæáòíÞóôèëáî çéá ðòñôè æïòÀ ëáé äïëéíÀóôèëáî óôé÷ ðìÛïî áëòáÝå÷ óùîõÜëå÷ óôèî áçöîéóôéëÜ Ûëäïóè C6.R GT2. ¤àóåé÷, ðïù óùîôåìïàî Àíåóá óôèî äèíéïùòçÝá åîÞ÷ áðÝóôåùôá óôáõåòïà óôï äòÞíï áùôïëÝîèôïù, ôï ïðïÝï åÝîáé óå õÛóè îá ëéîèõåÝ íå áóæÀìåéá óå åêöðòáçíáôéëïà÷ òùõíïà÷ åîõïùóéÀúïîôá÷ äéáòëñ÷ ôïî ïäèçÞ ôïù. »åòéëÀ áðÞ ôá âáóéëÀ øáòáëôèòéóôéëÀ ôè÷ Grand Sport Centennial Edition åÝîáé ôá åêÜ÷: 0-100 øìí/ñòá óå 4,5 äåùôåòÞìåðôá, íåçÀìá íåôáôòÞøéá çéá áùêèíÛîè óôáõåòÞôèôá, 19 éîôóñî ôòïøïÝ åíðòÞ÷ ëáé 20 éîôóñî ôòïøïÝ ðÝóö. H Centennial Edition, åÝîáé Ûîá åëðìèëôéëÞ áùôïëÝîèôï ðïù áêÝúåé îá ôï áðïëôÜóåé ëáîåÝ÷ éäÝö÷ îá áòÛóëåôáé óôá íùñäè áíåòéëÀîéëá áùôïëÝîèôá íå éóôïòÝá. www.chevrolet.com


49.pdf

1

1/8/12

3:21 PM

WWW.CHEVROLET.COM/PRESS

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

CHEVROLET

CORVETTE Centennial Edition

BESTEVER QUARTERLY 49


50.pdf

1

1/21/12

1:21 PM

SENSATIONAL CARS

Lamborghini

AVENTADOR LP700-4 O Aventador ôï 1989, Üôáî Ûîá øáòéôöíÛîï íïóøÀòé ôïù ïÝëïù Don Celestino Cuadri Vides, ðïù ðòïíÜõåùå íå ùçéåÝ÷, åðéõåôéëïà÷ ôáàòïù÷, ôé÷ ôáùòïíáøÝå÷ óå Þìè ôèî ¹âèòéëÜ øåòóÞîèóï áðÞ ôé÷ áòøÛ÷ ôé÷ äåëáåôÝá÷ ôïù 1930. Æï 1993, áùôÞ÷ ï íåçáìÞóöíï÷ ôáàòï÷ ðïùìÜõèëå óôèî áòÛîá ôè÷ Zaragoza, çéá ôèî ëáõéåòöíÛîè õùóÝá. »Þîï ðïù äåî åÝøå... ðö÷ îá ôï ðïàíå ëïíãÀ... åîèíåòöõåÝ åðáëòéâñ÷ çéá ôï õÛíá. à çéçÀîôéï÷ ôáàòï÷ äåî ëáôÀìáâå áëòéâñ÷ ôé ðòÛðåé îá ëÀîåé ëáé äåî

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

óùíæñîèóå óôè õùóÝá, ðáòÀ íåôÀ áðÞ ôèî 32è åðÝõåóè ôïù åðÝóè÷ ðìèçöíÛîïù ôáùòïíÀøïù. à Aventador Ûìáâå åëåÝîè ôèî èíÛòá ôïù Ãëôñâòè ôïù 1993, ôï "Trofeo de la Pena La Madronera" ðïù åÝîáé è ùðÛòôáôè äéÀëòéóè. ªöóôÀ ëáôáìÀâáôå. ¦òï÷ ôéíÜî åëåÝîïù ôïù Àæïâïù ôáàòïù, è æÝòíá áðÞ ôèî Sant'Agata Bolognese, Ûäöóå ôï ÞîïíÀ ôïù óôï îÛï ôè÷ ùðåòáùôïëÝîèôï, ôèî Aventador LP700-4. ¥åøÀóôå Þìá Þóá êÛòáôå. ¡éá äéáäòáóôéëÞôèôá íåôáêà ôïù ïäèçïà ëáé ôïù áùôïëéîÜôïù, çéá ïäèçéëÜ áðÞìáùóè ëáé Àììå÷ ôÛôïéå÷ óáøìáíÀòå÷. ¸ Aventador LP700-4 õùíÝúåé ðïìà åëåÝîïî ôïî ôáàòï. ºáé íáîôÛãôå... ¶óåÝ÷ åÝóôå ï ôáùòïíÀøï÷! Æï ðéÀóáôå Ûôóé; £á ëìÀóåôå íÛîôå÷. £á óá÷ æàçïùî ôá ôóÝóá, õá ôá ëÀîåôå ðÀîö óá÷. °î òÝêåôå íéá íáôéÀ óôï YouTube, ùðÀòøïùî íåòéëïÝ êÛîïé, åêùðîÀëèäå÷, ëïùæéïëÛæáìïé äèíïóéïçòÀæïé ðïù ôïî êÛëáîáî ôïî ôáàòï ëáé íáúÝ ëáé ôèî æÜíè ôïù÷ óôï øñòï. ¢åî ðáÝúïùíå íå íéá Aventador LP700-4. ¶ðôáëÞóéïé Ýððïé ðåòéíÛîïùî ôèî ìÀõï÷ áðÞ åóÀ÷ ëÝîèóè, ñóôå îá óá÷ äéáóàòïùî ëáé îá óá÷ äåÝêïùî ðÞóï ìÝçï÷ åÝóôå çé áùôÜî. Æï ðòÀçíá áùôÞ, øôùðÀ Ûîá êåòÞ 2,9 äåùôåòÞìåðôá çéá îá æôÀóåé ôá 100 øìí./ñòá. MåôÀ áðÞ 5 äåùôåòÞìåðôá êåðåòîÀ ôá 200 øìí./ñòá. Æá 250 øìí./ñòá. Ûòøïîôáé íÞìé÷ óå 14.4 äåùôåòÞìåðôá ëáé 10.1 äåùôåòÞìåðôá íåôÀ, óðÀôå ëáé ôï æòÀçíá 50 ΒESTEVER QUARTERLY

ôöî 300 øìí./ñòá. °î æùóéëÀ ôá Ûøåôå ëÀîåé Þìá óöóôÀ... à V12 ôöî 6.5 ìÝôòöî áðïäÝäåé 700 áæèîéáóíÛîá Àìïçá ðïù ëìöôóÀîå íå 690 Nm òïðÜ÷! ¸ ôåìéëÜ ôáøàôèôá Ûøåé èìåëôòïîéëÀ ðåòéïòéóôåÝ óôá 350 øìí./ñòá. çéá îá íèî ðåõÀîïùî Þìïé ïé éäéïëôÜôå÷ Aventador ëáé îá æôÀóïùî óôï ðïìùðÞõèôï ðòñôï service. Æï óáóÝ åÝîáé æôéáçíÛîï åê ïìïëìÜòïù áðÞ áîõòáëïîÜíáôá ëáé ôï âÀòï÷ ôïù ôáàòïù óùçëòáôåÝôáé óôá 1.575 ëéìÀ. »å 398 çò. äéïêåéäÝïù ôïù Àîõòáëá /øìí. è LP700-4, íðáÝîåé íå áêéñóåé÷ óôï club ôöî ðéï òùðïçÞîöî áùôïëéîÜôöî. O V12 óùîåòçÀúåôáé áòíïîéëÀ íå ôï èíéáùôÞíáôï ëéâñôéï 7 óøÛóåöî ôè÷ Graziano Trasmissioni ëáé ðòáçíáôïðïéåÝ ôé÷ áììáçÛ÷ ôáøùôÜôöî íÛóá óå 50 íéëòïäåùôåòÞìåðôá, 10 ìéçÞôåòá áðÞ ôè÷ Ferrari 599XX! ¤ïéðÞî... ¶ìðÝúö îá ëáôáìÀâáôå ðö÷ áîáæåòÞíáóôå óå Ûîá éäéáÝôåòï áùôïëÝîèôï. Îîá áùôïëÝîèôï ðïù õÛìåé îá Ûøåôå åëôÞ÷ áðÞ ðïìà íùáìÞ ëáé tener cojones... ºáìÜ ôàøè. ¼ôïù, æôïù, æôïù! www.tridentcars.gr


WWW.TRIDENTCARS.GR/LAMBORGHINI ATHENS/PRESS

C

M

CM Y

MY

CY

CMY

K

4:24 PM 1/8/12 1 51.pdf


52.pdf

1

1/8/12

3:35 PM

SENSATIONAL CARS ËðÀòøïùî Þìá ôá áðÝõáîá ùðåòáùôïëÝîèôá ëáé ùðÀòøåé ëáé è Ferrari. ªå áùôÞ ôï óèíåÝï, ôá ôåøîéëÀ øáòáëôèòéóôéëÀ äÝîïùî ôè õÛóè ôïù÷ óôèî ùðåòâáôéëÜ æéìïóïæÝá. Æé åÝîáé è Ferrari; ¸ Ferrari åÝîáé ôï Àðéáóôï Þîåéòï, è ëáôáêÝöóè, è ôåøîïìïçéëÜ ùðåòïøÜ, è áðÞìùôè ïäèçéëÜ áðÞìáùóè, ï õòàìï÷ ôè÷ Formula 1, ï óåâáóíÞ÷ ëáé è úÜìéá. ºáé Þìá áùôÀ óå íéÀ óùóëåùáóÝá. »å ôèî 458 Spider, Þìá áùôÀ áðÛëôèóáî ëáé óùóëåùáóÝá äñòïù. ªôïî åáùôÞ óá÷. ªôá 30 øòÞîéá ðïù ëÀîö áùôÜ ôè äïùìåéÀ äåî õùíÀíáé ðïôÛ âìÛðïîôá÷ ôï âéîôåÀëé åîÞ÷ íïîôÛìïù îá Ûøö úèìÛãåé... Æï Ûðáõá, íå áùôÞ ôï ùðÛòïøï áðÞ ëÀõå Àðïãè áùôïëÝîèôï. Æï Ûøö ïäèçÜóåé ðïìà ìÝçï ëáé íÀìéóôá íå óåâáóíÞ áæïà Üôáî ëÀðïéïù æÝìïù. Îæôáîå Þíö÷ ñóôå îá åðéëïéîöîÜóö íáúÝ ôè÷ ëáé îá ôÜ÷ åêïíïìïçèõñ ôïî ÛòöôÀ íïù.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Æé áùôïëéîèôÀòá åÝîáé áùôÜ... ºáé äåî ôï ìÛö íÞîï åçñ. Æï ìÛîå ëáé ïé Àîõòöðïé ôïù Top Gear áììÀ ëáé ï Tiff Needell, o ðáòoùóéáóôÜ÷ ôïù Fifth Gear. ªôè óùçëòéôéëÜ äïëéíÜ íå ôï áêéÞìïçï áììÀ áðïóôåéòöíÛîï MP4-12C McLaren, è 458 Italia ëÛòäéóå ëáôÀ ëòÀôï÷, ëùòÝö÷ áðÞ ôèî ïäèçéëÜ áÝóõèóè ëáé áðÞìáùóè ðïù ðòïóæÛòåé óôïî ïäèçÞ, ðáòÀ áðÞ ôé÷ åðéäÞóåé÷ ôè÷. ¸ Spider óðòñøîåé ôé÷ áéóõÜóåé÷ áëÞíá ðéï ðÛòá.


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

53.pdf

1

1

1/21/12

1/8/12

8:38 PM

3:33 PM

MEDIA.FERRARI.COM

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

Spider

Ferrari458 ªå Ûîá Àììï äéáæïòåôéëÞ åðÝðåäï. °ùôÞ ôè÷ åëòèëôéëÜ÷ éëáîïðïÝèóè÷. ¶ìÀøéóôá ðòïûÞîôá åÝîáé áùôÀ, ðïù åðéóôòÛæïùî óå ôÞóï íåçÀìï âáõíÞ ôèî éëáîïðïÝèóè éäéïëôèóÝá÷. »Þîï ðïù ôèî âìÛðåé÷, íÞîï ðïù ðáôÀ÷ ôïî äéáëÞðôè ðïù áðÞ ëìåéóôÜ ôèî ëÀîåé áîïéëôÜ, íÞîï ðïù ðáôÀ÷ ôï çëÀúé ëáé áëïà÷ áùôÜ ôèî áðïìáùóôéëÜ æáóáòÝá, åÝîáé áòëåôÞ çéá îá óëÀóåé÷ Ûîá ôåòÀóôéï øáíÞçåìï ðïù ëïîôåàåé îá óëÝóåé ôá íÀçïùìÀ óïù. Ãé åðéäÞóåé÷; Who cares ðïù Ûìåçå ëáé íéá øïîôòÜ ãùøÜ... ¦ïéÞ÷ îïéÀúåôáé. ¸ ïùòÀ êåëïìÀ çìùëÀ ëáé îéñõåé÷ ðö÷ ôèî Ûøåé÷ ùðÞ

ôïî ÛìåçøÞ óïù. Ùìá ôá Àììá áùôïëÝîèôá íå ôï ðÀôèíá ôïù çëáúéïà ïàôå ëáî æáÝîïîôáé óôïî ëáõòÛðôè ëáé óôé÷ ùðåòâïìÛ÷ ôá èìåëôòïîéëÀ óå åðáîáæÛòïùî óôèî ôÀêè. ¦ïéÞî åîäéáæÛòïùî ïé åðéäÞóåé÷... ªèíáóÝá Ûøåé îá âìÛðåé ï éäéïëôÜôè÷ ôá íïàôòá ôïù çåÝôïîá ëáõñ÷ âçáÝîåé áðÞ ôï çëáòÀú, ôï âìÛííá áðÞ ôé÷ ðéôóéòÝëå÷ óôá æáîÀòéá ðïù äåî ëïéôÀúïùî ôï áùôïëÝîèôï áììÀ ôïî ôàðï óôèî õÛóè ôïù ïäèçïà ëáé ôé÷ åëæòÀóåé÷ ôöî îåáòñî óôá æáîÀòéá... Ùìá ôá ìåæôÀ, ðïù ìÛîå. °ùôÞ åÝîáé ðòïæáîñ÷ ôï îÞèíá ôè÷ úöÜ÷, ðïù Þóïé Ûøïùî ðìèóéÀóåé îá äïàî ôá òáäÝëéá áîÀðïäá, õá óá÷ ðïùî ðö÷ åÝîáé íéëòÜ çéá îá áóøïìÜóôå íå íáìáëÝå÷. °óøïìèõåÝôå ðö÷ õá çÝîåôå ðåôùøèíÛîï÷ ëáé ðö÷ õá áçïòÀóåôå ôï óùîôïíÞôåòï íéá ëáôáëëÞëéîè Ferrari 458 Spider. ºáé ôÞôå íå ôá áéóõÜíáôá ðïù õá óá÷ ëáôáëìàóïùî, õá õùíèõåÝôå ôé äéáâÀúáôå óå Ûîá ðïìùôåìÛ÷ ðåòéïäéëÞ óôèî åììèîéëÜ çìñóóá ðòéî áðÞ ìÝçï ëáéòÞ... www.ferrari.com BESTEVER QUARTERLY 53


54.pdf

1

1/8/12

4:01 PM

SENSATIONAL CARS ¸ éóôïòéëÜ µòåôáîéëÜ íÀòëá, íå ôèî ùðïóôÜòéêè éîäéëñî ëåæáìáÝöî, óëïðåàåé îá ðáòïùóéÀóåé ðìÜõï÷ îÛöî åðáîáóôáôéëñî íïîôÛìöî ôá åðÞíåîá øòÞîéá. MÀìéóôá, Ûøåé ðòïøöòÜóåé óôèî áîÀðôùêè áòëåôñî ðòöôÞôùðöî íïîôÛìöî, áðïëáìàðôïîôá÷ ïùóéáóôéëÀ ôá åðéõåôéëÀ ôè÷ óøÛäéá ôè÷ çéá ôï íÛììïî. To C-X16 Concept ðïù åÝîáé ôï äåàôåòï ëáôÀ óåéòÀ åðéõåôéëÞ íïîôÛìï ôè÷ Jaguar, ðòöôïðáòïùóéÀóôèëå óôè ¼òáîëæïàòôè ôïî ªåðôÛíâòè ðïù íá÷ ðÛòáóå. Ùìïé óùíæöîïàî, ðö÷ ðòÞëåéôáé çéá ôèî áîáíåîÞíåîè XE ôïù 2013, áæïà è Jaguar Ûëáîå åðÝóèíè áîáëïÝîöóè ðö÷ êåëéîÀ ôèî ðáòáçöçÜ ôè÷. Æï íïîôÛìï õá åÝîáé ï åðÝóèíï÷ áîôáçöîéóôÜ÷ ôöî Porsche Boxter ëáé Cayman áììÀ ëáé SLK Þðö÷ ëáé ôè÷ µ»W Z4. ¦òÞëåéôáé çéá Ûîá áìïùíéîÛîéï áíÀêöíá ðïù õá æïòÀ Ûîáî ùâòéäéëÞ V6 ëéîèôÜòá 3.0-ìÝôòöî íå ëïíðòÛóïòá íå áðÞäïóè 380 Ýððïù÷ ëáé òïðÜ 450 Nm óå óùîäùáóíÞ íå Ûîáî åêåìéçíÛîï èìåëôòïëéîèôÜòá åîóöíáôöíÛîï íå ôï 8-ôÀøùôï áùôÞíáôï ëéâñôéï, ðïù õá íåôáæÛòåé ôèî ëÝîèóè óôïù÷ ðÝóö ôòïøïà÷. à èìåëôòïëéîèôÜòá÷ ðïù áðÞäÝäåé 95 Ýððïù÷ (70 kW) íå 235 Nm òïðÜ÷, óùîäùÀúåôáé ëáé íå KERS

ðïù õá æïòôÝúåôáé ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôïù æòåîáòÝóíáôï÷ áðïõèëåàïîôá÷ åîÛòçåéá óå íéá íðáôáòÝá 1.6 kWh. Æï KERS õá ìåéôïùòçåÝ íå ôïî Ýäéï áëòéâñ÷ ôòÞðï ðïù ìåéôïùòçåÝ ëáé óôá áùôïëÝîèôá ôè÷ Formula 1 ëáé õá íðïòåÝ îá åîåòçïðïéèõåÝ ëáôÀ âïàìèóè íå ôï ðÀôèíá åîÞ÷ ëïùíðéïà! Æï âÀòï÷ ôè÷ C-X16 åÝîáé 1.600 ëéìÀ ëáé äåî íðïòïàíå îá ôï øáòáëôèòÝóïùíå ìÝçï, éäÝö÷ çéá áìïùíéîÛîéï áíÀêöíá. ¿óôÞóï äéáõÛôåé åêáéòåôéëÜ ëáôáîïíÜ âÀòïù÷ 50:50. Ãé åðéäÞóåé÷ Þðö÷ Üôáî Àììöóôå ìïçéëÞ, áëïìïùõïàî ôá ðòÞôùðá ôè÷ ëáôèçïòÝá÷. Æá 0-100 øìí/ñòá Ûòøïîôáé óå 4.4 äåùôåòÞìåðôá, è íÛóè òåðòÝú ôöî 80-120 øìí/ñòá, ëáìàðôåôáé óå 2.1 äåùô. åîñ è ôåìéëÜ ôïù ôáøàôèôá êåðåòîÀ ôá 300 øìí/ñòá. Æï Jaguar C-X16 õá Ûøåé ðòÞâìåãè ëÝîèóè÷ óôèî ðÞìè ö÷ áðïëìåéóôéëÀ èìåëôòéëÞ, íå ôèî áùôïîïíÝá æùóéëÀ îá ðåòéïòÝúåôáé óôá 80 øéìéÞíåôòá ëáé ôèî íÛçéóôè ôáøàôèôá îá æôÀîåé ôá 88 øìí./ñòá. à Ralf Speth CEO ôè÷ Jaguar, åíðéóôåàåôáé áðÞìùôá ôïî åíîåùóíÛîï óøåäéáóôÜ Ian Callum ëáé óôèòÝúåé ðïììÀ óôèî C-X16/̶. Ùðö÷ ï Ýäéï÷ áîÛæåòå óôèî ¼òáîëæïàòôè, ôï îÛï áùôïëÝîèôï Ûøåé

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

C-X16

JAGUAR


55.pdf

1

1/8/12

4:06 PM

MEDIA.JAGUAR.COM

Þìá åëåÝîá ôá øáòáëôèòéóôéëÀ ðïù ôï ëÀîïùî íïîôÛòîï ëáé åðéõùíèôÞ. ¶Ýîáé äéõÛóéï, ðéóöëÝîèôï ëáé ùâòéäéëÞ! °ùôÀ ðïù óàíæöîá íå Ûòåùîå÷ áðïúèôïàî ïé upper class ëáôáîáìöôÛ÷ áùôÜ÷ ôè÷ ëáôèçïòÝá÷. BåâáÝö÷, ëáìÀ ôá ìÛåé ï Ralf Speth, áììÀ ïé ëáôáîáìöôÛ÷ áùôÜ÷ ôè÷ ëáôèçïòÝá÷, áçïòÀúïùî íå çîñíïîá ôèî ðòïóôéõÛíåîè áêÝá, ðïù åÝôå ðòïÛòøåôáé áðÞ ôèî éóôïòÝá ôè÷ íÀòëá÷, åÝôå áðÞ ôèî æÜíè, åÝôå áðÞ ôé÷ äéáëòÝóåé÷ óôïù÷ áçñîå÷. ºáé åðéðìÛïî äåî îïíÝúïùíå îá åîäéáæÛòïîôáé îá øòèóéíïðïéïàî KERS óôè ëáõèíåòéîÜ øòÜóè. Îîá super sport áùôïëÝîèôï ùðïâÀìåé ôïî éäéïëôÜôè ôïù íå øáòáëôèòéóôéëÀ ðïù äåî åÝîáé áðôÀ ëáé íåôòÜóéíá. ¡éáôÝ áî Üôáî Ûôóé Þìïé õá áçÞòáúáî Bugatti. ªôèî åðéìïçÜ åîÞ÷ ôÛôïéïù áùôïëéîÜôïù åéóÛòøïîôáé ëáé Àììïé ðáòÀçïîôå÷. www.jaguar.gr

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

BESTEVER QUARTERLY 55


1

1/11/12

11:36 PM

WWW.LAMBORGHINI.COM/PRESS

56.pdf

C

M

Y

CM

MY

Lamborghini

CY

SESTO ELEMENTO

CMY

K

ºÀôé ðòÛðåé îá ùðÀòøåé óôï øñíá ôè÷ ðåòéïøÜ÷ Emilia Romagna. ¦òÛðåé îá Ûøåé ëÀôé ôï Ûäáæï÷, äåî åêèçåÝôáé áììéñ÷... Ãé Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani ëáé ðòéî áðÞ ìÝçá øòÞîéá è Bugatti, âòÝóëïîôáé óå áðÞóôáóè 5 øéìéïíÛôòöî áðÞ ôï éóôïòéëÞ ëÛîôòï ôè÷ Montena, äéáóëïòðéóíÛîå÷ óôá çàòö øöòéÀ. ªÝçïùòá ëÀôé ùðåòæùóéëÞ ùðÀòøåé óôèî ðåòéïøÜ ðïù åíðîååÝ ëáé ëáõïäèçåÝ ôïù÷ äèíéïùòçïà÷ ôöî ðòïáîáæåòÞíåîöî åôáéòéñî ñóôå îá ëáôáóëåùÀúïùî Ûòçá ôÛøîè÷ ëáé ôåøîïìïçÝá÷ äÝøö÷ äéáëòéôÞ äéáøöòéóíÞ. ¸ Sesto Elemento, è ðéï ðòÞóæáôè Lamborghini åÝîáé Ûîá ôÛôïéï Ûòçï ôÛøîè÷ ëáé ôåøîïìïçÝá÷, ðïù äåî çîöòÝúïùíå ðïù óôáíáôÀ è ôÛøîè ëáé ðïù êåëéîÀ è ôåøîïìïçÝá... à Stephan Winkelman, ðïù åàëïìá ôïî íðåòäåàåé÷ íå íïîôÛìï áììÀ åÝîáé ï CEO ôè÷ Lamborghini, óôá ðìáÝóéá ôè÷ Ûëõåóè÷ áùôïëÝîèôïù ôè÷ ¼òáîëæïàòôè÷ ðòéî áðÞ ìÝçïù÷ íÜîå÷, äÜìöóå åðÝóèíá ðö÷ ôï concept Sesto Elemento ðåòîÀ óôèî ðáòáçöçÜ çéá 20 ôùøåòïà÷ ôï 2013. ¦ïù óèíáÝîåé ðö÷ áî ðòáçíáôéëÀ åîäéáæÛòåóôå, Ûøåôå íÀììïî áòçÜóåé îá ðáòáççåÝìåôå ôï áðÝõáîï áùôÞ áùôïëÝîèôï. Æá åçëöíéáóôéëÀ óøÞìéá óå óùîäùáóíÞ 56

BESTEVER QUARTERLY


57.pdf

1

1/11/12

11:33 PM

SENSATIONAL CARS íå ôé÷ ðïìùÀòéõíå÷ áéôÜóåé÷ ðïù Ûìáâå áðÞ ôïù÷ ðåìÀôå÷ ôè÷, ôèî Ûðåéóáî îá áîôéíåôöðÝóåé ôèî ðòÞëìèóè ôè÷ ðáòáçöçÜ÷ åîÞ÷ íïîôÛìïù íå êåøöòéóôÀ øáòáëôèòéóôéëÀ, Þðö÷ åÝîáé æùóéëÀ ôï Sesto Elemento. Æï åêöôéëÞ áùôÞ áùôïëÝîèôï äéáõÛôåé ôïî Ýäéï ëéîèôÜòá íå ôï Audi R8 V10 ëáé ôèî áîáíåîÞíåîè Gallardo Super Trofeo Stradale, íå øöòèôéëÞôèôá 5.200 ë.åë. ëáé áðÞäïóè 570 Ýððöî ëáé ôï Ýäéï Quattro, óàóôèíá íåôÀäïóè÷. Må âÀòï÷ íÞìé÷ 995 ëéìÀ Þíö÷, è óùíðåòéæïòÀ ôïù áùôïëéîÜôïù åÝîáé äéáæïòåôéëÜ áðÞ ôá áäÛìæéá ôïù. ¸ áðÞëïóíè åðéôÀøùîóè æÛòîåé ôá 100 øìí./ñòá óå íÞìé÷ 2.5 äåùôåòÞìåðôá ëáé ëáõñ÷ áììÀúåôå ôáøàôèôå÷ óôï 6ôáøùôï èíéáùôÞíáôï ëéâñôéï åàëïìá æôÀîåôå ëáé êåðåòîÀôå ôá 300 øìí./ñòá. ¿óôÞóï ùðÀòøåé Ûîá íéëòÞ ðòïâìèíáôÀëé... ¸ Sesto Elemento õá åÝîáé, íå ôéíÜ ôá 2.760.000 åùòñ ôï áëòéâñôåòï áùôïëÝîèôï óôïî ëÞóíï ôï 2013. www.tridentcars.gr

C

M

Y

CM

MY

CY

O CMY

K


58.pdf

1

1/11/12

11:54 PM

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

WWW.TRIDENTCARS.COM/PRESS

C

LOTUS

EVORA S 58

BESTEVER QUARTERLY


59.pdf

1

1/11/12

11:53 PM

SENSATIONAL CARS

óðïò áùôïëÝîèôï ðïù óëïðÞ Ûøåé, îá ðòïóæÛòåé óùçëéîÜóåé÷ ëáé ïäèçéëÜ áðÞìáùóè. ¢éáôÝõåôáé óå äàï äéáæïòåôéëÀ åðÝðåäá åêïðìéóíïà Premium ëáé Technology, ëáé åÝîáé äùîáôÞ îá ðáòáççåÝìåôå ôï áùôïëÝîèôÞ óá÷ ëáé íå ôá äàï óùîäùáóôéëÀ. ºÀôö áðÞ ôï ëáðÞ âòÝóëåôáé Ûîá÷ ùðåôòïæïäïôïàíåîï÷ V6 ëéîèôÜòá÷ íå 3.600 ë.åë. øöòèôéëÞôèôá, áðÞäïóè 350 Ýððöî ëáé òïðÜ ðïù áççÝúåé ôá 400 Nm. ¸ éóøà÷ åÝîáé áòëåôÜ çéá ôï åìáæòà áíÀêöíá, ñóôå è Lotus Evora S îá åðéôáøàîåé áðÞ óôÀóè óôá 100 øìí./ñòá óå 4,6 äì., åîñ æôÀîåé ôá 277 øìí./ñòá. ¸ Evora S, äåî åÝîáé ôï áùôïëÝîèôï ðïù õá ðáòáëÀòåôå Ûêö áðÞ ôï ëáúÝîï ôïù Monaco ëáé õá ìéðïõùíÜóïùî ïé íïîôÛìå÷ ôè÷ ðåòéïøÜ÷. Îøïùî äåé ëáé ëáìàôåòá. ¶Ýîáé Þíö÷ ôï áùôïëÝîèôï ðïù õá ïäèçÜóåôå óå íéá ðÝóôá ëáé õá óá÷ çåíÝóåé íå ôèî óùíðåòéæïòÀ ôïù. £á óá÷ íÀõåé çòáííÛ÷, õá óá÷ íÀõåé ôé óèíáÝîåé íåôáæïòÀ âÀòïù÷, ôé óèíáÝîåé Þòéï ðòÞóæùóè÷... ëáé íåôÀ õá óá÷ ðÀåé óôï óðÝôé óá÷. ºáé Ýóö÷ ëáé óôï ëáúÝîï. °ùôÜ åÝîáé è Evora S. Îîá íåôáíæéåóíÛîï áçöîéóôéëÞ áùôïëÝîèôï íå ëïùóôïàíé. ¢åî áðåùõàîåôáé óôïî Àóøåôï íå ôï õÛíá, áììÀ óôïî âáõéÀ óøåôéëÞ ðïù íðïòåÝ ëáé êÛòåé îá áêéïìïçÜóåé ëáé ëùòÝö÷ êÛòåé îá ïäèçÜóåé, Ûîá ôÛôïéï áùôïëÝîèôï. www.tridentcars.gr

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Må ôèî óàíæöîè çîñíè Þìöî ôöî ùðÞìïéðöî ïíÀäöî Formula 1, è Lotus-Renault íåôïîïíÀúåôáé ðìÛïî óå óëÛôï Lotus. °ùôÞ óèíáÝîåé ðö÷ è Lotus Cars, äéáõÛôåé ðìÛïî ïíÀäá óôèî Formula 1, íå Þôï áùôÞ óùîåðÀçåôáé çéá ôá ðòïûÞîôá ôïù åòçïóôáóÝïù. ºáé íéá ëáé íéìÀíå çéá ðòïûÞîôá, á÷ äïàíå ôï ëïòùæáÝï áðÞ áùôÀ, ôèî Evora S. ¦òÞëåéôáé çéá Ûîá ëáõáòÞáéíï


60.pdf

1

1/11/12

11:45 PM

SENSATIONAL CARS

MASERATI

GranTurismo MC STRADALE

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Tá íïîôÛìá Stradale, åÝîáé äèíïæéìÜ óôèî ðáçëÞóíéá áçïòÀ ëáõñ÷ ðïììïÝ åÝîáé áùôïÝ ðïù õÛìïùî åÝôå îá ôòÛøïùî óå ôïðéëÀ ðòöôáõìÜíáôá çéá ôèî øáòÀ ôèî óùííåôïøÜ÷ -áììÀ íå áêéñóåé÷ äéÀëòéóè÷- åÝôå îá ôá ëùëìïæïòïàî ö÷ ðïìéôéëÀ ëáé îá êåøöòÝúïùî áðÞ ôá... áðìÀ íïîôÛìá ôè÷ æÝòíá÷. Æï óëåðôéëÞ çéá ôèî Maserati GranTurismo MC Stradale Üôáî îá äèíéïùòçÜóïùî Ûîá êåøöòéóôÞ ðòïûÞî ôï ïðïÝï îá Ûøåé óôï DNA ôïù, ôï áçöîéóôéëÞ ðîåàíá ôè÷ åôáéòåÝá÷, åîñ ôáùôÞøòïîá ïé íèøáîéëïÝ Üõåìáî Ûîá áðÞìùôá road legal áùôïëÝîèôï. Îôóé ëáôÛìèêáî óôïî óùíâéâáóíÞ ðïù âìÛðåôå óôé÷ ðáòáðÀîö æöôïçòáæÝå÷. ¦òÞëåéôáé çéá ôï ôáøàôåòï, åìáæòàôåòï ëáé ðéï éóøùòÞ íïîôÛìï óôè çëÀíá ôè÷ »aserati. Îîá ëáõáòÞáéíï áçöîéóôéëÞ áùôïëÝîèôï ðïù âáóÝóôèëå óôèî GranTurismo S. ¸ Ûíðîåùóè ôè÷ äèíéïùòçÝá÷ ðòïÜìõå áðÞ ôá áçöîéóôéëÀ ôïù ðòöôáõìÜíáôï÷ Trofeo ôè÷ íÀòëá÷, áììÀ ëáé áðÞ ôïî õåóíÞ GT4. ¸ è Ûëäïóè Stradale ùðÞóøåôáé Ûîôïîå÷ óùçëéîÜóåé÷, íå áçöîéóôéëÜ óøåäÞî óùíðåòéæïòÀ ëáé 60

BESTEVER QUARTERLY

åêöðòáçíáôéëÛ÷ åðéäÞóåé÷. à çîöóôÞ÷ áðÞ ôèî Ferrari V8 ëéîèôÜòá÷ áðïäÝäåé ðìÛïî 450 Ýððïù÷, åðéôòÛðïîôá÷ óôèî Stradale åàëïìá îá ùðåòâáÝîåé óå ôåìéëÜ ôáøàôèôá ôï æòÀçíá ôöî 300 øìí./ñòá. ¸ Maserati óïæÀ, Ûäöóå óôè GranTurismo MC Stradale ðéï åðéõåôéëÞ øáòáëôÜòá, íå îÛå÷ úÀîôå÷, äéáæïòåôéëÛ÷ áðïìÜêåé÷ óôé÷ åêáôíÝóåé÷, îÛï åíðòÞóõéï ðòïæùìáëôÜòá ëáé õèòéñäå÷ äéáøàôè óôï ðÝóö ôíÜíá, åîñ ùðÀòøïùî ëáé îÛá ðòïëìèôéëÀ áåòïäùîáíéëÀ âïèõÜíáôá åíðòÞ÷ ëáé ðÝóö ðïù âïèõïàî ëáõïòéóôéëÀ, ôè óùíðåòéæïòÀ ôïù áíáêñíáôï÷, ôÞóï óôé÷ óôòïæÛ÷, Þóï ëáé óôé÷ ùãèìÛ÷ ôáøàôèôå÷ óôèî åùõåÝá. ªôï åóöôåòéëÞ âòÝóëïùíå õåíåìéñäåé÷ áììáçÛ÷ íå ðåòéóóÞôåòï äéáëòéôÜ ôèî áðïùóÝá ðÝóö ëáõéóíÀôöî, ëáõñ÷ ôé îá ôá ëÀîåé÷ ôá ðÝóö ëáõÝóíáôá óå Ûîá áçöîéóôéëÞ áùôïëÝîèôï... ¥åëÀõáòá, ðòÞëåéôáé çéá Ûîá áùôïëÝîèôï ðïù Þðö÷ è Lotus Evora S, æïòÀ ëïùóôïàíé ðÀîö áðÞ ôèî áçöîéóôéëÜ æÞòíá. »Þîï ðïù ôï ëïùóôïàíé åÝîáé... Armani óôèî ðåòÝðôöóè ôè÷ Maserati. www.tridentcars.gr


61.pdf

1

1/11/12

11:44 PM

WWW.MASERATI.COM/PRESS

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K


62.pdf

1

1/12/12

12:09 AM

SENSATIONAL CARS Oé æÜíå÷ ïòçéÀúïùî. Æï áùôïëÝîèôï äïëéíÀúåôáé óôï Nürburgring Nordschleife, ôïî æùóéëÞ ôïù äèìáäÜ øñòï áììÀ äåî Ûøåé ðáòïùóéáóôåÝ áëÞíá åðÝóèíá. Ãé ¡åòíáîïÝ äåî Üõåìáî îá áæÜóïùî îá óáòñîïùî ôèî áçïòÀ ïé ¹ôáìïÝ ëáé Àììïé íå ôá èíéáçöîéóôéëÀ íïîôÛìá ðïù ðòïóæÛòïùî ëáé Ûðòåðå îá áðáîôÜóïùî. ¸ AMG Black Series, åÝîáé è èíéáçöîéóôéëÜ Ûëäïóè ôè÷ åêáéòåôéëÜ÷ SLS. ¶Ýðáíå, áçöîéóôéëÞ íå ëïùóôïàíé. °ùôÜ ôè æïòÀ Boss... ¤ïéðÞî ðÀíå óôï íèøáîïóôÀóéï. Ãé Àîõòöðïé ôè÷ AMG áëïìïàõèóáî ôèî óùîôáçÜ ôöî ðïììñî ëùâéëñî, äÝøö÷ ôèî ðòÞóõåóè ùðåòóùíðéåóôÜ. Æï çîöóôÞ óàîïìï ôïù V8 ëéîèôÜòá, íå ôá 6.3 ìÝôòá, õá áðïäÝäåé óôèî Ûëäïóè Black Series, ðÀîö áðÞ 600 Ýððïù÷ ëáé ëïîôÀ 70 øéìéïçòáííÞíåôòá òïðÜ÷. Ãé ôåìéëÛ÷ ôéíÛ÷ äåî Ûøïùî áîáëïéîöõåÝ áììÀ ðïììïÝ äèíïóéïçòÀæïé ëáôáóëïðåàïùî ëáé ëáôáçòÀæïùî ëÀõå ëÝîèóè ôè÷ SLS Black Series óôï Nürburgring Nordschleife, ðïù äïëéíÀúåôáé æáîåòÀ. ¸ Left Lane News, áîáæÛòåé åðéäÞóåé÷ ëÀôö áðÞ ôá 3

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

*

Δεν υπάρχουν ακόµα επίσηµες φωτογραφίες του αυτοκινήτου. Έτσι στις φωτό παρουσιάζουµε την απλή AMG SLS.

62

BESTEVER QUARTERLY

äåùôåòÞìåðôá çéá ôá 0-100 øìí./ñòá ëáé ôåìéëÜ ðïù õá óùçëòáôåÝôáé óôá 340 øìí/ñòá çéá åùîÞèôïù÷ ìÞçïù÷. Ãé ëàòéå÷ öóôÞóï áììáçÛ÷, õá áæïòïàî ôï åêöôåòéëÞ ëïùóôïàíé ôïù áùôïëéîÜôïù ðïù õá áçòéÛãåé áòëåôÀ, íå Ûîôïîá áåòïäùîáíéëÀ âïèõÜíáôá óå äéÀæïòá óèíåÝá ôïù áùôïëéîÜôïù. H áùôÞíáôè ðÝóö áåòïôïíÜ õá ðáòáíåÝîåé, åîñ ö÷ Ûêôòá, è AMG óëÛæôåôáé îá ðòïóæÛòåé ëáé íéÀ áëÞíè áåòïôïíÜ ö÷ ðòÞóõåôï åêåóïùÀò çéá ôé÷ åêïòíÜóåé÷ óôé÷ ðÝóôå÷ ôá ªáââáôïëàòéáëá. ªå áùôÜ æùóéëÀ ôèî ðåòÝðôöóè ï íèøáîéóíÞ÷ áîàãöóè÷ ôè÷ ëìáóéëÜ÷ áåòïôïíÜ÷ õá áðåîåòçïðïéåÝôáé. Ùìå÷ ïé ðìèòïæïòÝå÷ óùíæöîïàî, ðö÷ ôï áùôïëÝîèôï õá äéáõÛôåé åíðòÞ÷ åìáóôéëÀ óå äéÀóôáóè 265/35ZR19 ëáé ðÝóö 295/30ZR20 ëáé æùóéëÀ õá äéáæïòïðïéèõïàî ôá æôåòÀ åíðòÞ÷ ëáé ðÝóö ñóôå îá øöòïàî ôá íåçáìàôåòá åìáóôéëÀ. °îôÝóôïéøå÷ õá åÝîáé ëáé ïé áììáçÛ÷ óôé÷ áîáòôÜóåé÷ ðïù õá çÝîïùî áëÞíá óëìèòÞôåòå÷, ñóôå îá áîôéíåôöðÝóïùî ôé÷ ðòïëìÜóåé÷ ôè÷ áçöîéóôéëÜ÷ ïäÜçèóè÷.


63.pdf

1

1/12/12

12:06 AM

MEDIA.JAGUAR.COM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Oé ëáôáóëïðåùôéëÛ÷ æöôïçòáæÝå÷ ðïù óùîáîôÀíå óôï Ýîôåòîåô, æáîåòñîïùî íåçÀìïù÷ áåòáçöçïà÷ óôèî âÀóè ôïù ðòïæùìáëôÜòá ëáé ôåòÀóôéá áîïÝçíáôá óôï ëáðñ. µÛâáéá áùôÞ ôï øáòáëôèòéóôéëÞ óùîÜõö÷ ôï óùîáîôÀíå óôá áùôïëÝîèôá íå ùðåòôòïæïäïôïàíåîïù÷ ëéîèôÜòå÷ ëÀôé ðïù äåî óùíâáÝîåé óôèî ðåòÝðôöóè ôè÷ Black

SLS MERCEDES BENZ

AMG BLACK SERIES Edition. ªáæñ÷ ðòÞëåéôáé çéá Ûîá ùðåòáùôïëÝîèôï ðïù ðáòÀ ôïî ðïìéôéóíÛîï ôòÞðï ðïù åëæòÀúåé ôèî äàîáíÜ ôïù, 650 Ýððïé åÝîáé ðÀòá ðïììïÝ. ¦òÛðåé óùîåøñ÷ îá ôïù÷ áîôéíåôöðÝúåôå íå ôïî äÛïîôá óåâáóíÞ... www.mercedes-benz.gr

BESTEVER QUARTERLY / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

22


64.pdf

1

1/12/12

12:17 AM

C

M

MY

CY

CMY

K

WWW.AUDI.COM/PRESS

Y

CM

M600 Noble

Noble óèíáÝîåé åùçåîÜ÷. ªôèî ðåòÝðôöóè ôïù M600 ðòÞëåéôáé çéá Ûîá ëáëÞ áóôåÝï. ºáîåîÞ÷ åÝäïù÷ åùçÛîåéá äåî ùðÀòøåé óôèî àðáòêè áùôïà ôïù áùôïëéîÜôïù. Æï M600 õá Ûðòåðå îá ðáòÀçåôáé áðÞ ôèî åôáéòÝá Brutal áî Ûðòåðå îá ëùòéïìåëôÜóïùíå. °ëÞíá ëáé è ôéíÜ ôöî 200.000 âòåôáîéëñî ìéòñî áðïôåìåÝ íéá ðòÞëìèóè, áæïà óáæñ÷ óå áùôÀ ôá øòÜíáôá ùðÀòøïùî ðéï ïìïëìèòöíÛîá áùôïëÝîèôá. Æï áùôïëÝîèôï äåî äéáõÛôåé ëáîåîÞ÷ åÝäïù÷ èìåëôòïîéëÞ âïÜõèíá åëôÞ÷ áðÞ Traction Control, äåî äéáõÛôåé ëáî ABS, åîñ ëáé ïé áåòÞóáëïé ìÀíðïùî äéá ôè÷ áðïùóÝá÷ ôïù÷. Æé åÝîáé áëòéâñ÷ Þíö÷ áùôÞ ôï áùôïëÝîèôï; Æï îÛï äèíéïàòçèíá ôè÷ âòåôáîéëÜ÷ æÝòíá÷, Ûòøåôáé íå íÞîï ôïù óôÞøï ôèî áðÞìáùóè ôïù ïäèçïà. ¸ åðÝôåùêè áùôïà ôïù óôÞøïù åðéôùçøÀîåôáé íå ôèî øòÜóè åîÞ÷ V8 ëéîèôÜòá 4.4 ìÝôòöî ôè÷...Volvo! ¦òÀçíáôé ôï V8 óàîïìï ðòïÛòøåôáé áðÞ ôèî ªïùèäéëÜ åôáéòÝá áììÀ íå Ûîá åéäéëÞ Tuning áðÞ ôèî Yamaha, áðïäÝäåé íå ôèî âïÜõåéá 2 Turbo, 650 Ýððïù÷! H ëáôáóëåùÜ ôïù áùôïëéîÜôïù áëïìïùõåÝ ôèî ëáôáóëåùáóôéëÜ ìïçéëÜ 64

BESTEVER QUARTERLY

ôè÷ Lamborghini Murcielago. Îîá øòöíéïíïâìùâäáéîéïàøï øöòïäéëôàöíá, îôàîåôáé íå Ûîá áíÀêöíá áðÞ carbon fibre. Æï øöòïäéëôàöíá äÝîåé ôèî áðáéôïàíåîè áëáíãÝá ëáé ôï carbon, ôï øáòáëôèòéóôéëÞ óøÜíá. Æá ðÀîôá óôï áùôïëÝîèôï åÝîáé Àçòéá. ¸ êåòÜ åðéôÀøùîóè ôïù Noble M600 ðåòéïòÝúåôáé óôá 3 äåùôåòÞìåðôá çéá ôá ðòñôá 100 øìí./ñòá ëáé è ôåìéëÜ ôïù ôáøàôèôá êåðåòîÀ ôá 350 øìí./ñòá. ÆéíÛ÷ ðïù äàóëïìá óùîáîôÀíå ëáé ïæåÝìïîôáé ëùòÝö÷ óôï íéëòÞ âÀòï÷ ôöî 1.275 ëéìñî. ¡éá ôè íåôÀäïóè ôè÷ äàîáíè÷ óôï äòÞíï øòèóéíïðïéåÝôáé ëéâñôéï Ûêé óøÛóåöî ëáé ïé áììáçÛ÷ çÝîïîôáé íå ôïî ðáòáäïóéáëÞ ôòÞðï, øåéòïëÝîèôá íå ôïî åðéìïçÛá óôèî ëåîôòéëÜ ëïîóÞìá, áæïà äåî ùðÀòøïùî paddles óôï ôéíÞîé. ¥áîáõùíÝúïùíå ðö÷ äåî ùðÀòøïùî áåòÞóáëïé, ESP, ABS ëáé íÞîïî ôï Traction Control ùðÀòøåé, ëáõñ÷ õá Üôáî áäàîáôïî äéáæïòåôéëÀ îá ïäèçèõåÝ íå óôïéøåéñäè áóæÀìåéá ôï áùôïëÝîèôï äÝøö÷ TC. µÛâáéá çéá ôïù÷ óëìèòïðùòèîéëïà÷ ùðÀòøåé ëáé è äùîáôÞôèôá îá áðåîåòçïðïéèõåÝ áðÞ Ûîá ëïùíðÝ ðïù ðòïÛòøåôáé


65.pdf

1

1/12/12

12:16 AM

SENSATIONAL CARS áðÞ ôèî âòåôáîéëÜ áåòïðïòéëÜ âéïíèøáîÝá. ¸ ëáôáîïíÜ ôïù âÀòïù÷ åÝîáé óùíâáôéëÜ õá ìÛçáíå, íå áîáìïçÝá 40/60 åíðòÞ÷-ðÝóö, çéá ðåòéóóÞôåòè ðòÞóæùóè óôïù÷ ðÝóö ôòïøïà÷ ëáé ðéï ðòïâìÛãéíï áììÀ ëáé åìåçøÞíåîï øåéòéóíÞ, åîñ óôá æòÛîá äåî äéáëòÝîïùíå ëáîåîÞ÷ åÝäïù÷ åêöôéóíÞ, ëáõñ÷ ùðÀòøïùî ïé ðáìéïÝ, ëáìïÝ, áôóÀìéîïé äÝóëïé. µåâáÝö÷ ùðÀòøåé åùôùøñ÷, ùðïâïÜõèóè óôï ôéíÞîé ëáé servo óôá æòÛîá... ¤ïéðÞî íå âÀóè ôá ðáòáðÀîö, ôï Noble M600 åÝîáé Ûîá ðïìà äéáæïòåôéëÞ, áðÞ Þìá ôá ùðåòáùôïëÝîèôá ðïù êÛòïùíå. °ðåùõàîåôáé óå áùôÞî ðïù õÛìåé îá êåøöòÝúåé ëáé ðïù óôï ðáòåìõÞî åÝøå åòçáóôåÝ ö÷ õèòéïäáíáóôÜ÷ óå ôóÝòëï. °î íå ôèî Aventador ëéîäùîåàåôå, ðáòÀ ôá èìåëôòïîéëÀ ðïù äéáõÛôåé, íå ôï Noble M600, åÝóôå Ûîá ðôñíá ðÀîö óôïî ðÀçëï ôïù îåëòïôÞíïù. ºáìÜ ôàøè... www.noblecars.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K


66.pdf

1

1/12/12

12:25 AM

SENSATIONAL CARS

HUAYRA PAGANI

MåòéëïÝ Àîõòöðïé óÝçïùòá Ûøïùî Àóôòï... à Horacio Pagani áðÞ 12 åôñî Üôáî êåëÀõáòï ðö÷ ëÀðïéá íÛòá õá çéîÞôáî óøåäéáóôÜ÷ áùôïëéîÜôöî. Ãé áðÞìùôá éóïòòïðèíÛîå÷ äèíéïùòçÝå÷ ðïù Ûëáîå óå åëåÝîèî ôèî ôòùæåòÜ èìéëÝá, óëáìéóíÛîå÷ óå åìáæòà êàìï íðÀìóá, Ûäåéøîáî ðö÷ ùðÜòøå Ûîá ôåòÀóôéï ôáìÛîôï ðÝóö áðÞ ôïî îôòïðáìÞ îåáòÞ. Æá øòÞîéá ðÛòáóáî. ¸ åíðåéòÝá óôè Lamborghini, ïé äèíéïùòçÝå÷ çéá ôèî Ferrari ëáé ôèî °prilia, Üôáî ðìÛïî ðáòåìõÞî ëáé è Zonda, Üôáî ôï îÛï óôïÝøèíá ðïù ëáé áùôÞ ëåòäÜõèëå, áîåâÀúïîôÀ÷ ôïî áîÀíåóá óôï ðÀîõåïî ôöî íåçÀìöî äèíéïùòçñî. Ùðö÷ åÝøå ðåé ëáé ï Leonardo da Vinci, è ôÛøîè ëáé è åðéóôÜíè

áîáòôÜóåöî ëáé ðôåòùçÝöî ðïù ëéîïàîôáé áîåêÀòôèôá óå ëÀõå ðìåùòÀ, åíðòÞ÷ Ü ðÝóö, äèíéïùòçåÝ äéáæïòåôéëÛ÷ äùîÀíåé÷ ðïù ðéÛúïùî ôï áùôïëÝîèôï óôï Ûäáæï÷. ¡éá ôèî ïìïëìÜòöóè ôïù óøåäéáóíïà, øòèóéíïðïéÜõèëáî 8 íïîôÛìá óå ëìÝíáëá ëáé äùï íïîôÛìá æùóéëïà íåçÛõïù÷, åîñ áðáéôÜõèëáî ðÀîö áðÞ ðÛîôå øòÞîéá.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ðòÛðåé îá êåøöòÝúïùî äàóëïìá. Æï project ôè÷ Huayra êåëÝîèóå ôï 2000. Ùóïé Ûøïùî åðéóëåæôåÝ ôé÷ åçëáôáóôÀóåé÷ ôè÷ åôáéòÝá÷ óôï San Cesario sul Panaro, êÛòïùî ðö÷ ðòÞëåéôáé çéá Ûîá íéëòÞ ëôÝòéï ðïù äåî Ûøåé ëáííéÀ óøÛóè íå ôé÷ ùðÞìïéðå÷ æÝòíå÷ ùðåòáùôïëéîÜôöî ôè÷ ðåòéïøÜ÷. ¶ëåÝ íå ôé÷ íîÜíå÷ ôè÷ ðáôòÝäá÷ ôïù, ï Pagani, óøåäÝáóå ôï îÛï ùðåòáùôïëÝîèôÞ ôïù. Æèî Huayra. O áòøáÝï÷ íàõï÷ ôöî Aymara, ôöî áùôÞøõïîöî ¹îäéÀîöî ðïù úïùî óôé÷ Íîäåé÷, íéìïàî çéá ôïî Huayra Tata. Æïî õåÞ ôïù áÛòá, ðïù åìÛçøåé ôèî ëáôåàõùîóè, ôè äàîáíè ëáé ôè õåòíïëòáóÝá ôïù. ¦òï÷ ôéíÜ áùôÜ÷ ôè÷ õåÞôèôá÷ ôöî Aymara, ðáòïùóéÀóôèëå óôè ¡åîåàè è Huayra. KáôáóëåùáóíÛîè áðÞ ôï áçáðèíÛîï ùìéëÞ ôïù Pagani, ôï carbon, Ü Huayra óøåäéÀóôèëå ö÷ Ûîá Þøèíá ðïù ëéîåÝôáé óôïî áÛòá, ðáòÀ ö÷ áùôïëÝîèôï ðïù ðáôÀ óôè çÜ. ¸ øòÜóè åîåòçñî 26

BESTEVER QUARTERLY

ÆåìéëÀ ôá 1.350 ëéìÀ óå óùîäùáóíÞ íå ôïî V12 ëéîèôÜòá áðÞ ôèî °MG, íå ôá 5.980 ë.åë. ôï äéðìÞ turbo, ôïù÷ 700 Ýððïù÷ ëáé ôá 1100 Nm òïðÜ÷, íðïòïàî îá ëéîèõïàî óå áðáçïòåùôéëïà÷ òùõíïà÷ áëÞíá ëáé çéá ùðåòáùôïëÝîèôï, íå ôéíÛ÷ ëÀôö áðÞ ôá 3 äåùôåòÞìåðôá çéá ôá 0-100 øìí./ñòá ëáé 400 øìí./ñòá ôåìéëÜ ôáøàôèôá. ÁïíÝúö ðö÷ ï Huayra Tata, äåî æôÀîåé... »Àììïî õá øòåéáóôåÝôå ëáé Àììïù÷ äéáõÛóéíïù÷ £åïà÷! www.pagani.com


67.pdf

1

1/12/12

12:24 AM

WWW.PAGANI.COM / PRESS

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K


68.pdf

1

1/12/12

12:45 PM

SENSATIONAL CARS

C

Y

CM

MY

CY

CMY

PRESSE.PORSCHE.DE

M

K

Tèî ôåìåùôáÝá æïòÀ ðïù ïäÜçèóá íéá Turbo, åÝøá íÞìé÷ ëáôÛâåé áðÞ íéá áêÛøáóôè ðôÜóè íå Ûîá íáøèôéëÞ ôè÷ ¦ïìåíéëÜ÷ °åòïðïòÝá÷ ëáé ðÝóôåùá ðö÷ Üíïùî ï James Bond. ¡àòéúá áðÞ ôèî ºáìáíÀôá óôèî °õÜîá ëáé åÝøá ðåòÝðïù 250 øéìéÞíåôòá äòÞíï, çéá îá äéáðéóôñóö ðö÷ ïé Àîõòöðïé óôï Zuffenhausen åÝøáî äèíéïùòçÜóåé íÀììïî ôï ëáìàôåòï ëáé ðéï éóïòòïðèíÛîï áùôïëÝîèôï çéá ôïî ¦òáçíáôéëÞ ÃäèçÞ. ªå åëåÝîè ôèî ðåòÝðôöóè åíÛîá, ëáõñ÷ óå ëÀðïéá ëáôèæÞòá åÝäá 333 øìí./ñòá ëáé Ûíåéîá áëÛòáéï÷, ñóôå îá çòÀæö ôñòá éóôïòÝå÷ çéá óá÷. ¸ Ýäéá è Porsche áîáæÛòåé ðö÷ è 911 Turbo åÝîáé ôï ðéï äùîáôÞ áùôïëÝîèôï ôè÷ çëÀíá÷ ëáé Ûøåé õÛóåé ôé÷ ðòïäéáçòáæÛ÷ ôè÷ ëáôèçïòÝá÷ ôöî ùðåòáùôïëéîÜôöî. H 911 Turbo, åÝîáé ôï ðéï äéáëòéôéëÞ ùðåòáùôïëÝîèôï ðïù íðïòåÝôå îá áðïëôÜóåôå. »å ôÞóå÷ ðïììÛ÷ ðïù ëùëìïæïòïàî, óøåäÞî õá ðåòÀóåôå áðáòáôÜòèôï÷, áî ï óôÞøï÷ óá÷ åÝîáé áùôÞ÷. ¡éá ôï 2012, è âáóéëÜ áììáçÜ ðïù ðåòîÀ áðáòáôÜòèôè, åÝîáé è áàêèóè ôïù ëùâéóíïà áðÞ 3.6 68

BESTEVER QUARTERLY


69.pdf

1

1/12/12

12:44 PM

SENSATIONAL CARS ìÝôòá óôá 3.8 ìéôòá. ºáôÀ ôá Àììá, Þìá ôá ùðÞìïéðá ðáòáíÛîïùî óôè õÛóè ôïù÷. à ëéîèôÜòá÷ ðáòáíÛîåé ôï çîöóôÞ åðÝðåäï ôÛòá÷ íå ôïù÷ 6 ëùìÝîäòïù÷, ôá 2 turbo ëáé ôèî áðÞäïóè ôöî 500 Ýððöî íå òïðÜ 650 Ám. Æï ëéâñôéï ðáòáíÛîåé ôï 6ôÀøùôï Ü ôï 7ôÀøùôï íå paddles ëáé è íåôÀäïóè óùîåøÝúåé îá íïéòÀúåôáé óå Þìïù÷ ôïù÷ ôòïøïà÷, íåôáíïòæñîïîôá÷ ôèî ïäéëÜ óùíðåòéæïòÀ áðÞ íéá äàóôòïðè 911 óå ëÀôé äéáæïòåôéëÞ ëáé áîùðÛòâìèôï. °î íðïòïàíå îá åðéóèíÀîïùíå ôèî äéáæïòÀ áùôïà ôïù íïîôÛìïù íå Þìå÷ ôé÷ ùðÞìïéðå÷ Porsche, ðòÛðåé îá åÝîáé ï óùîäùáóíÞ÷ åîÞ÷ åêáéòåôéëÀ éóøùòïà ëéîèôÜòá 500 Ýððöî ëáé ôè÷ ôåôòáëÝîèóè÷. ¼ùóéëÀ çéá ôèî ëáìàôåòè óöíáôéëÜ ëáé ïéëïîïíéëÜ óá÷ áëåòáéÞôèôá, ôï áùôïëÝîèôï âòÝõåé èìåëôòïîéëñî âïèõèíÀôöî, Þðö÷ ôï Porsche Traction Management ëáé ôï Porsche Stability Management, åîñ ùðÀòøåé ö÷ Ûêôòá ôï Porsche Torque Vectoring ôï ïðïÝï åÝîáé Ûîá íèøáîéëÞ ëÞìðï ðïù åðéäòÀ óôï ðÝóö äéáæïòéëÞ ëáé æòåîÀòåé ôïî åóöôåòéëÞ ôòïøÞ óå ëÀõå óôòïæÜ çéá îá íåéñóåé ôèî ùðïóôòïæÜ ëáé îá ëÀîåé áëÞíá ðéï ëïæôåòÞ ôï ôéíÞîé. C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Æï Porsche Active Suspension Management áîáìáíâÀîåé îá äéáôèòåÝ ôï àãï÷ ôïù áùôïëéîÜôïù óôá åðéôòåðôÀ åðÝðåäá áîÀìïçá íå ôèî äåäïíÛîè ôáøàôèôá. Ãé ôåøéëïÝ ôè÷ Porsche ðÀîôïôå Ûøïùî ö÷ âáóéëÞ óôÞøï ôèî áóæÀìåéá. Îôóé åæïäéÀúïùî (ëáé áùôÞ ö÷ Ûêôòá) ôèî 911 Æurbo íå ôï ðáëÛôï Porsche Ceramic Composite Brakes, ðïù Þðö÷ áîôéìáíâÀîåóôå, åÝîáé ëÀôé ôåòÀóôéá ëåòáíéëÀ æòÛîá-Àçëùòå÷, 38 ïìÞëìèòöî åëáôïóôñî! ¸ éäéïëôèóÝá íéá÷ 911 Æurbo, óá÷ âÀúåé óå Ûîá éäéáÝôåòï club. Ferrari ëáé Porsche ïòéïõåôïàî ôèî ëáôèçïòÝá, åÝôå ôï õÛìïùíå åÝôå Þøé. Ùìå÷ ïé Àììå÷ íÀòëå÷ Ûøïùî ðåìÀôå÷ áììÀ äåî åÝîáé óáî áùôÛ÷ ôé÷ äàï. Îøïùíå ìïéðÞî çéá ôïù÷ ¹ôáìïà÷, ôï ðÀõï÷, ôèî ïäèçéëÜ áðÞìáùóè ëáé ôèî éëáîïðïÝèóè ôè÷ éäéïëôèóÝá÷ ëáé Ûøïùíå çéá ôïù÷ ¡åòíáîïà÷, ôèî ôåøîïìïçéëÜ ùðåòïøÜ, ôé÷ åðéäÞóåé÷, ôèî ïäèçéëÜ áóæÀìåéá ëáé ôèî éóôïòÝá. ¸ 911 Turbo åÝîáé Ûîá íáçéëÞ áùôïëÝîèôï. ºáôÀ ôèî ïäÜçèóè ôè÷, ðïììÛ÷ æïòÛ÷ áîáòöôéÛóáé ðö÷ äéÀïìå ôï Ûæôéáêáî ôÞóï ëáìÞ. µÛâáéá ðÀîôïôå îá õùíÀóôå ðö÷ 500 Ýððïé åÝîáé ðÀòá ðïììïÝ... www.porsche.gr

PORSCHE

TURBO


70.pdf

1

1/12/12

12:58 PM

SENSATIONAL CARS H ðåòéóóÞôåòï elegant íÀòëá ðïìùôåìñî ùðåòáùôïëéîÜôöî åÝîáé áîáíæÝâïìá è Aston Martin. ºàòéö÷ íå øôùðèíÛîï ëáé Þøé ëïùîèíÛîï martini. Íî æôéÀøîåôå óôï íùáìÞ óá÷ Ûîá óëèîéëÞ, ôÞôå äåî åÝîáé Àììï, áðÞ åóÀ÷ îôùíÛîï óôè ôòÝøá, íå ëïùóôïàíé Brioni äÝøö÷ çòáâÀôá, íå Ûîá õåûëÞ äÝíåôòï ðìÀóíá äÝðìá óá÷ ëáé íéá V12 Vantage. ªôá èøåÝá ôï çîöóôÞ íïùóéëÞ õÛíá ôïù Monty Norman åéäéëÀ çòáííÛîï çéá ôïî áîåðáîÀìèðôï ðòÀëôïòá ôè÷ Mi6, õá óùíðìèòñóåé ôèî åéëÞîá. H V12 åÝîáé Ûîá Àçòéï áùôoëÝîèôï. °ôÝõáóï, ëáé äéáæïòåôéëÜ áðÞ ôé÷ Àììå÷ áäåòæÛ÷ ôè÷, óôïøåàåé óå Ûîá äéáæïòåôéëÞ ëïéîÞ. »å 517 Ýððïù÷ ëáé 570 Nm òïðÜ÷, áîôìáíâÀîåóôå çéá ðÞóï áôÝõáóï ðìÀóíá íéìÀíå. µáóéëÀ óå øñòïù÷, çåîéëÜ æéìïóïæÝá ëáé åíæÀîéóè äåî Ûøåé ëáííéÀ äéáæïòÀ íå ôèî íéëòÜ V8. »Þîï ïé ðïìà óøåôéëïÝ õá ðáòáôèòÜóïùî ðö÷ ôï áùôïëÝîèôï ëÀõåôáé øáíèìÞôåòá óôï øñòï ëáôÀ 15 øéìéïóôÀ óå çéçÀîôéïù÷ ôòïøïà÷ 19 éîôóñî. ¼ùóéëÀ ôï óèíÀ ëáôáôåõÛî ôïù áùôïëéîÜôïù åÝîáé ï ùðÛòïøï÷ äöäåëáëàìéîäòï÷ áìïùíéîÛîéï÷ ëéîèôÜòá÷ íå ôïî æáîôáóôéëÞ Üøï. To áùôïëÝîèôï áðåùõàîåôáé óôïù÷ åòáóôÛ÷ ôïù ëìáóéëïà. ¡é áùôÞ Àììöóôå, äéáõÛôåé íèøáîéëÞ ëéâñôéï 6 óøÛóåöî íå ôïî åðéìïçÛá óôï çîöóôÞ óöóôÞ óèíåÝï. Æèî ëåîôòéëÜ ëïîóÞìá! Æá æòÛîá çéá îá óùçëòáôÜóïùî ôèî ïòíÜ ôöî 512 Ýððöî ëáé ôèî áäòÀîåéá ôöî ëáõÞìïù åùëáôáæòÞîèôöî 1.680 ëéìñî, åÝîáé ðìÛïî ëáòáíéëÀ. ªôï åóöôåòéëÞ ï ðéåóôéëÞ÷ äéáëÞðôè÷ Sport, íåôáíïòæñîåé -óôï ðéï Àçòéï- ôèî óùíðåòéæïòÀ ôïù áùôïëéîÜôïù, íå åðéõåôéëÞôåòå÷ ëáíðàìå÷ éóøàï÷ ëáé òïðÜ÷, åîñ ôòïðïðïéåÝ ôï èìåëôòïîéëÞ çëÀúé, ëÀîïîôá÷ ôï ðïìà ðéï Àíåóï. ¸ V12 Vantage åðéôáøàîåé áðÞ 0-100 øìí./ñòá óå 4.2 äåùôåòÞìåðôá ëáé æôÀîåé óå ôåìéëÜ ôáøàôèôá ôá 308 øìí./ñòá ðïù åÝîáé ëáìÛ÷ áììÀ Þøé ëïòùæáÝå÷ ôéíÛ÷ çéá ôèî ëáôèçïòÝá, áî ëáé ðòÛðåé

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

70

BESTEVER QUARTERLY

îá êåëáõáòÝóïùíå çéá ðòÞëåéôáé çéá Ûîá åêáéòåôéëÀ ðïìùôåìÛ÷, âáòà áùôïëÝîèôï íå ëÝîèóè íÞîï óôïù÷ ðÝóö ôòïøïà÷. »Þîïî 1000 ôÛôïéá áùôïëÝîèôá õá ëáôáóëåùáóôïàî, Þðö÷ øáòáëôèòéóôéëÀ íá÷ åîèíåòñîåé è Aston Martin ëáé æùóéëÀ áðåùõàîïîôáé óå Ûîá óðÀîéï åÝäï÷ ¦òáçíáôéëñî Ãäèçñî. ¶Ýîáé óøåäÞî áäàîáôï îá áðïëôÜóåé÷ íéá Aston, áî äåî îéñõåé÷ ìÝçï James Bond. Áá îéñõåé÷ äèìáäÜ çïèôåùôéëÞ÷, åòöôåàóéíï÷, éëáîÞ÷ çéá ôá ðÀîôá ëáé ðïìùðòÀçíöî. ªÝçïùòá è V12 Vantage, åÝîáé íéá áðÞ ôé÷ ðéï óïâáòÛ÷ ëáé ïìïëìèòöíÛîå÷ åðéìïçÛ÷ ôè÷ ëáôèçïòÝá÷. www.astonmartin.com


71.pdf

1

1/12/12

12:56 PM

V12 Vantage ASTON MARTIN

WWW.ASTONMARTIN.COM/PRESS

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K


72.pdf

1

1/12/12

1:32 PM

Speed trap! ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΡΙΝΟΥ

Mε τους αγώνες µοτοσικλέτας πρωτοασχολήθηκα το 1985 ως συµµετέχων. Τελευταία φορά που πήρα εκκίνηση σε αγώνα µοτοσικλέτας ήταν το 1992... Και ήταν και χωµάτινος. Ωστόσο πρόσφατα, στη πίστα των Σερρών, ένοιωσα ακριβώς τα ίδια συναισθήµατα που είχα τόσα χρόνια να νοιώσω. Την ικανοποίηση πως δαµάζεις το θηρίο και παραµένεις ζωντανός... Οδήγησα µερικές από τις µοτοσικλέτες αυτού του αφιερώµατος και παρά τις µιά-δύο δύσκολες στιγµές... και εξ’ αιτίας της εξαιρετικής πρόσφυσης της πίστας των Σερρών είµαι εδώ, σε ένα κοµµάτι, για να σας πω δυό λόγια γι΄αυτές. Είναι οι κορυφαίες supersport µοτοσικλέτες, η επιτοµή των δικύκλων ταχύτητας που µπορεί ένας µη αγωνιζόµενος να οδηγήσει ψάχνoντας φυσικά τα δικά του όρια...

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

72

BESTEVER QUARTERLY


73.pdf

1

1/12/12

1:31 PM

SUPERSPORT BIKES

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

*

Kαλό είναι αν σκέφτεστε σοβαρά την αγορά µιας supersport µοτοσικλέτας, να παρακολουθήσετε ένα σχολείο ασφαλούς οδήγησης. Στη χώρα µας λειτουργεί συνεχώς η Motorcycle Riding Academy (www.motorcycleridingacademy.com) στο χώρο του Auto Festival στο Καπανδρίτι. Πιστέψτε µας η παρακολούθηση της σχολής θα βελτιώσει θεαµατικά το προσδόκιµο ζωής σας και θα εξασφαλίσει σε µεγάλο βαθµό την σωµατική σας ακεραιότητα...

BESTEVER QUARTERLY

73


74.pdf

1

1/12/12

3:45 PM

SUPERSPORT BIKES

Aprilia RSV4 Factory APRC SE Tá ôåìåùôáÝá øòÞîéá, è Aprilia Ûøåé äèìñóåé âòïîôåòÞ ðáòÞî óå Þìå÷ óøåäÞî ôè÷ ëáôèçïòÝå÷ íå ðïììÀ ëáé åêáéòåôéëÀ åðéôùøèíÛîá íïîôÛìá. Ùôáî åÝøå ëùëìïæïòÜóåé è RSV4, Þìïé åëóôáóéÀóôèëáî íå ôèî ùðÛòïøè óøåäÝáóè, ôé÷ ôòïíåòÛ÷ åðéäÞóåé÷ ëáé ôé÷ îÝëå÷ óôïù÷ áçñîå÷ íå ôïî Max Biaggi. H ðáòïùóÝáóè Þíö÷ ôè÷ RSV4 APRC, óèíáôïäÞôèóå íéá îÛá ôÀóè óôèî ëáôèçïòÝá. ¸ åíæÀîéóè ôöî åêåìéçíÛîöî èìåëôòïîéëñî ðïù íåôáôòÛðïùî Ûîá áôÝõáóï ëáõáòÞáéíï óå åòçáìåÝï åðÝôåùêè÷ øòÞîöî, Üôáî Ûîá îÛï ôáøùäáëôùìïùòçéëÞ ëÞìðï ëáé è Aprilia Üôáî ï éäéïëôÜôè÷ ôïù ôóÝòëïù! ¦Àòôå ïðïéáäÜðïôå íïôïóéëìÛôá áðÞ ôé÷ åðÞíåîå÷ óåìÝäå÷. »ðåÝôå óå íéá ðÝóôá ëáé çòÀãôå ôïî ëáìàôåòï øòÞîï óá÷. »åôÀ ïäèçåÝóôå ôèî RSV4 APRC ëáé åàëïìá ëáôåâåÝôå Ûîá äåùôåòÞìåðôo áðÞ

C

M

Y

CM

MY

CMY

K

WWW.APRILIA.COM

CY

ôïî ëáôáðìèëôéëÞ øòÞîï óá÷. »áçåÝá; Ùøé. ÆåøîïìïçÝá! Æï áòëôéëÞìåêï APRC æáîåòñîåé ðö÷ è RSV4 Ûøåé Traction Control, Shifter, Launch Control ëáé Wheelie Control. ¢èìáäÜ Þìá ôá íáçéëÀ ëÞìðá ðïù øòèóéíïðïéïàî ïé áçöîéúÞíåîïé óôï MotoGP ëáé æùóéëÀ óøåäéÀóôèëå çéá îá âåìôéñóåé ôé÷ åðéäÞóåé÷ åîÞ÷ ïäèçïà óôèî ðÝóôá. ¢åî øòåéÀúåôáé îá áóøïìèõïàíå íå ôé÷ áîáòôÜóåé÷, ôá æòÛîá, Ü ôïî V4 ëéîèôÜòá ðïù äùóáîáóøåôåÝ ëÀôö 74

BESTEVER QUARTERLY

áðÞ ôé÷ 4.000 óôòïæÛ÷. Ãé ëáìàôåòå÷ åðéìïçÛ÷ åÝîáé óôè õÛóè ôïù÷. To APRC åÝîáé áùôÞ ðïù ëÀîåé Þìè ôèî äéáæïòÀ, Þîôá÷ ôï ëáìàôåòï óàóôèíá áîåêáòôÜôö÷ ëáôáóëåùáóôÜ áùôÜ ôè óôéçíÜ. H Aprilia RSV 4 Factory APRC SE åÝîáé íéá íïôïóéëìÛôá ðòïïòéóíÛîè çéá ôèî ðÝóôá. ¢åî Ûøåé óèíáóÝá ðÞóï áðÞôïíï÷ õá åÝîáé ï áîáâÀôè÷ íå ôï çëÀúé. ¸ íïôïóéëìÛôá äåî õá óïùúÀòåé, äåî õá çìùóôòÝóåé ëáé õá óôòÝãåé íå ôèî íÛçéóôè äùîáôÜ ðòÞóæùóè ëáé íå ôè íÛçéóôè éóøà. Îôóé Ûòøïîôáé ïé øòÞîïé. Æñòá ðïù Üòõå ôï Famoso... »èî ëÀîåôå öóôÞóï ôï ìÀõï÷ ëáé äåî ôèî áîôéíåôöðÝóåôå íå ôïî äÛïîôá óåâáóíÞ. »èî ùðåòâÀìåôå íáúÝ ôè÷, íÀõåôå ôèî, ëáé õá óá÷ áîôáíåÝãåé. www.aprilia.gr


75.pdf

1

1/12/12

3:44 PM

BMW S 1000 RR H íåçÀìè ºùòÝá ôè÷ çåòíáîéëÜ÷ âéïíèøáîÝá÷ áùôïëéîÜôöî ëáé íïôïóéëìåôñî íå Ûäòá ôï »Þîáøï, åäñ ëáé íåòéëÀ øòÞîéá, áðïæÀóéóå îá ëïéôÀêåé óôá íÀôéá ôïî ¹áðöîéëÞ ëáé ¹ôáìéëÞ áîôáçöîéóíÞ ëáé îá äèíéïùòçÜóåé íåòéëÀ ëáôáðìèëôéëÀ íïîôÛìá íïôïóéëìåôñî. ¸ S1000RR, åÝîáé Ûîá áðÞ áùôÀ, Þîôá÷ íéá âåìïàäéîè supersport íïôïóéëìÛôá. ªÝçïùòá ôèî Ûøåôå äåÝ óôá øÛòéá ôïù ¢èíÜôòè ¢éáôóÝäè, ðòéî áðÞ ëÀõå áçñîá MotoGP îá ëÀîåé

¶ðÝóè÷ ùðÜòêáî åðåíâÀóåé÷ óôé÷ áîáòôÜóåé÷ ëáõñ÷ Àììáêáî ôá åìáôÜòéá åîñ åîôåìñ÷ îÛï åÝîáé ôï óôáíðéìéúáôÛò ôïù ôéíïîéïà, íå äÛëá äéáõÛóéíå÷ òùõíÝóåé÷. Æï ðìáÝóéï áðÛëôèóå çòèçïòÞôåòè çåöíåôòÝá ëáé íéëòÞôåòï íåôáêÞîéï. ªôï traction control Àììáêáî ïé øáòôïçòáæÜóåé÷ ëáé ôöî ôòéñî modes. ¦òïóôÛõèëáî îÛá øòñíáôá ëáé åðáîáóøåäéÀóôèëå ôï ðÝóö íÛòï÷ ôè÷ íïôïóéëìÛôá÷. Æá Þòçáîá áðÛëôèóáî ðåòéóóÞôåòå÷ åîäåÝêåé÷.

Ûîá çàòï, íáõáÝîïîôÀ÷ íá÷ ôá íùóôéëÀ ôè÷ ëÀõå ðÝóôá÷. To BMW S 1000 RR çéá ôï 2012 áîáîåñõèëå, øÀòè óå äéáëòéôéëÛ÷ áììÀ ïùóéáóôéëÛ÷ áììáçÛ÷. ËðÀòøïùî íéëòÛ÷ áììáçÛ÷ óôïî ëéîèôÜòá ðïù âåìôÝöóáî ôèî éóøà ëáé ôè÷ òïðÜ ëùòÝö÷ óôé÷ íåóáÝå÷ óôòïæÛ÷.

¦ìÛïî è áðÞëòéóè óôï çëÀúé åÝîáé ðéÞ áëáòéáÝá ëáé êáîáóøåäéÀóôèëå è ìåéôïùòçÝá, óôï óùîäùáóíÞ ABS ëáé Traction Control. ¸ ôåìéëÜ óøÛóè íåôÀäïóè÷ ëÞîôùîå ëáôÀ Ûîá äÞîôé óôï ðÝóö çòáîÀúé ëáé ôÛìï÷ Àììáêå åóöôåòéëÀ è åêÀôíéóè íå íéëòÞôåòï óå íÛçåõï÷ ëáôáìàôè. ¸ íïôïóéëìÛôá óùîåøÝúåé îá áðïäÝäåé ôï åîôùðöóéáëÞ îïàíåòï ôöî 193 Ýððöî ëáé îá úùçÝúåé 204 ëéìÀ. ¸ óùíðåòéæïòÀ ôè÷ Þíö÷ óôï äòÞíï åÝîáé áùôÜ ðïù ëÀîåé ôèî äéáæïòÀ éäÝö÷ áî äåî åÝóôå áçöîéúÞíåîï÷. ¸ âåìïàäéîè ìåéôïùòçÝá, ïé çåíÀôå÷ íåóáÝå÷ óôòïæÛ÷, è ðïéÞôèôá ëàìéóè÷ åÝîáé øáòáëôèòéóôéëÀ ðïù õá óá÷ ëÀîïùî îá ëéîèõåÝôå óå áðìèóÝáóôïù÷ òùõíïà÷ äÝøö÷ òÝóëá ëáé ëÞðï. Æï Traction Control õá áîáìÀâåé îá ðòïóÛøåé ôùøÞî çìùóôòÝíáôÀ óá÷, åîñ åóåÝ÷ õá ðòÛðåé îá ðòïóÛøåôå îá íèî ùðåòâÀìåôå ëáõñ÷ 193 Ýððïé åÝîáé ðÀòá ðïììïÝ óå ëÀõå ðåòÝðôöóè. »éá áðÞ ôé÷ ëáìàôåòå÷ åðéìïçÛ÷ óôèî ëáôèçïòÝá. www.bmw.gr

C

WWW.BMW-MOTORRAD.COM

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

BESTEVER QUARTERLY

75


76.pdf

1

1/12/12

4:22 PM

SUPERSPORT BIKES

Eric Buell 1190RS

C

M

Y

CM

MY

CY

WWW.ERICBUELLRACING.COM

ªôé÷ 15 ÃëôöâòÝïù 2009, è Harley Davidson Ûëáîå ôèî ðéï áíæéìåçÞíåîè ëÝîèóè óôèî éóôïòÝá ôè÷, Ûëìåéóå ôèî Buell, ðïù ìÝçá øòÞîéá ðòéî åÝøå áðïëôÜóåé, äÝøö÷ åíæáîÜ ìÞçï. ¤Ýçå÷ èíÛòå÷ ðòÝî, óôé÷ 9 ÃëôöâòÝïù 2009, è Buell, ëáôÀëôèóå ôï áîáçîöòéóíÛîïù ëàòïù÷ ðòöôÀõìèíá AMA Pro Racing, íå ôï åîôùðöóéáëÞ íïîôÛìï ôè÷ 1125R. »åôÀ áðÞ ôá äÀëòùá ï äáéíÞîéï÷ Erik Buell áðïæÀóéóå íå ôèî âïÜõåéá åðåîäùôñî îá äèíéïùòçÜóåé áðÞ ôï íèäÛî ôèî Erik Buell Racing. ¸ 1199RS åÝîáé è ðòñôè íïôïóéëìÛôá ôïù ïÝëïù. »éá ëáõáòÞáéíè áçöîéóôéëÜ íïôïóùëìÛôá ðïù íðïòåÝ îá ëùëìïæïòÜóåé ëáîïîéëÀ óôïî äòÞíï.

CMY

K

»å çïîÝäéá áðÞ ôèî îéëÜôòéá 1125R, áììÀ âåìôéöíÛîè óå Þìá ôá óèíåÝá ëáé äÝøö÷ ðìÛïî ôïù÷ ðåòéïòéóíïà÷ ôè÷ HD, è 1190RS äéáõÛôåé Ûîáî V72° ëéîèôÜòá, íå 1190 ë.åë. íå áðÞäïóè 175 Ýððïù÷ óôé÷ 9.750 óôòïæÛ÷ íå òïðÜ 9,9 øéìéïçòáííÞíåôòá óôé÷ 9.400 óôòïæÛ÷. Æï âÀòï÷ ôè÷ 1190RS åÝîáé íÞìé÷ 176 ëéìÀ ðïù äÝîåé ìÞçï éóøàï÷-âÀòïù÷ 1:1. Îîá ðòáçíáôéëÀ áðÝóôåùôï åðÝôåùçíá. H íïôïóéëìÛôá âòÝõåé ëïòùæáÝöî åêáòôèíÀôöî, åðéðÛäïù áçñîöî MotoGP ëáé è ùðåòâïìéëÜ ðïéÞôèôá åÝîáé äéÀøùôè óå ëÀõå óèíåÝï, 76

BESTEVER QUARTERLY

áðÞ ôè÷ úÀîôå÷ íáçîèóÝïù Ûö÷ ôé÷ ëïòùæáÝå÷ áîáòôÜóåé÷ ôè÷ Ohlins. à Erik Buell óëïðåàåé îá ëáôáóëåùÀóåé åëáôÞ íïôïóéëìÛôå÷ ëáé Üäè Ûøïùî ðïùìèõåÝ ïé 75! Æï ëÞóôï÷ ôè÷ 1190RS Carbon, Ûøåé ïòéóôåÝ óôá 44.000 äïììÀòéá ëáé ëòÝîåôáé øáíèìÞ çéá íéá ëáõáòÞáéíè áçöîéóôéëÜ íïôïóéëìÛôá áðÞ Ûîáî áîáçîöòéóíÛîï ðòöôáõìèôÜ ëáôáóëåùáóôÜ. Æï ëáìÞ åÝîáé, ðö÷ ôï ðòÞâìèíá ôè÷ äéÀõåóè÷ ìàõèëå áæïà íðïòåÝôå îá ðáòáççåÝìåôå ëáôåùõåÝáî ôèî íïôïóéëìÛôá óá÷ óôï site www.erikbuellracing.com


77.pdf

1

1/12/12

4:20 PM

MV Agusta F4RR Corsacorta ËðÀòøïùî Þìå÷ ïé Àììå÷ íïôïóéëìÛôå÷ ëáé ùðÀòøåé ëáé è MV Agusta. To éåòÞ äéóëïðÞôèòï ôöî íïôïóéëìåôñî, óùîäùÀúåé éóôïòÝá, ôåøîïìïçÝá, design ëáé ðïéÞôèôá. ¦ïìà ðïéÞôèôá... ¸ îÛá MV Agusta F4RR Corsacorta ðáòïùóéÀóôèëå ðòéî áðÞ ìÝçå÷ èíÛòå÷ óôèî EICMA, ôè íåçÀìè Ûëõåóè óôï »éìÀîï. Æï îÛï íïîôÛìï Ûøåé ôïî Ýäéï ëéîèôÜòá íå ôèî ëïòùæáÝá F4 RR. Æåôòáëàìéîäòï óå óåéòÀ íå áëôéîéëÛ÷ âáìâÝäå÷, Ûøåé áîáóøåäéáóôåÝ íå îÛï

WWW.MVAGUSTA.IT

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

èìåëôòïîéëÀ óùóôÜíáôá ðïù ôèî óùîïäåàïùî, æùóéëÀ óùíðåòéìáíâÀîåôáé òùõíéúÞíåîï traction control íå îÛïù÷ âåìôéöíÛîïù÷ áìçÞòéõíïù÷. ¸ MV Agusta F4RR Corsacorta, óôïî ôïíÛá ôïù ðìáéóÝïù ðáòáíÛîåé ðéóôÜ óôï âáóéëÞ óøåäéáóíÞ ôè÷ æÝòíá÷. Ìòöíéïíïìùâäáéîéïàøïù÷ óöìÜîå÷ äåíÛîïù÷ áòéóôïôåøîéëÀ íå øùôÀ ôíÜíáôá áìïùíéîÝïù, äÝîïùî Ûîá íïîáäéëÞ ïðôéëÞ áðïôÛìåóíá ëáé óøåäÞî åêöðòáçíáôéëÛ÷ ôéíÛ÷ áëáíãÝá÷. ªôèî ðÝóö áîÀòôèóè ôï çéçÀîôéï íïîÞíðòáôóï ãáìÝäé úùçÝúåé íÞìé÷ 5 ëéìÀ! »ðòïóôÀ ôï ðéòïàîé åÝîáé Ûîá Marzocchi upside 50 øéìéïóôñî, åîñ ðÝóö ôèî áîÀòôèóè Ûøåé áîáìÀâåé Ûîá áíïòôéóÛò Sachs íå øöòéóôÞ äïøåÝï áúñôïù åîñ ëáé ôá æòÛîá åÝîáé ùðåòÀîö ëòéôéëÜ÷... ëùâéóíÞ ðïù æôÀîåé ôá 998 ë.åë., áììÀ éððïäàîáíè óôï ÃùóéáóôéëÀ ðòÞëåéôáé çéá Ûîá çìùðôÞ ðïù õá áðÝóôåùôï îïàíåòï ôöî 195.2 hp óôé÷ 13000 óôòïæÛ÷. ôáéòéÀúåé åîôùðöóéáëÀ óôï óáìÞîé óá÷. ¢åî íðïòïàíå ¡éá ðòñôè æïòÀ óå íéá íïôïóùëìÛôá íáúéëÜ÷ îá ôèî æáîôáóôïàíå ìåòöíÛîè óôè ðÝóôá, Ü áëÞíá ðáòáçöçÜ÷ (áî íðïòåÝ îá ôèî øáòáëôèòÝóåé ëáîåÝ÷ øåéòÞôåòá çòáôúïùîéóíÛîè. °ðåùõàîåôáé óôïù÷ Ûôóé) ïé âáìâÝäå÷ åÝîáé ëáôáóëåùáóíÛîå÷ áðÞ ôéôÀîéï, åòáóôÛ÷ ôïù öòáÝïù, ðïù óùîäùÀúïùî óôá ðòïûÞîôá íå íéëòÞôåòï âÀòï÷, ðáòÀ ôé÷ áùêèíÛîå÷ äéáóôÀóåé÷. à ðïù åðéìÛçïùî, íåçÀìå÷ ðïóÞôèôå÷ ôÛøîè÷ ëáé îÛï÷ áùôÞ÷ ëéîèôÜòá÷ Ûøåé íåéöíÛîå÷ ôòéâÛ÷, åîñ óôá ôåøîïìïçÝá÷. www.mvagusta.gr BESTEVER QUARTERLY

77


78.pdf

1

1/12/12

4:43 PM

Ducati 1199 Panigale To áóôÛòé ôè÷ EICMA, åÝîáé äéëàìéîäòï, íå 1.200 ë.åë, áðÞäïóè 195 Ýððöî ëáé âÀòï÷ 164 ëéìÀ. H Ducati 1199 Panigale äéáõÛôåé íéá åëðìèëôéëÜ áîáìïçÝá ëéìñî áîÀ Ýððï, ðïù ÞíïéÀ ôè÷ äåî Ûøåé êáîáçÝîåé óå íïôïóùëìÛôá ðáòáçöçÜ÷. ¸ îÛá Ducati 1199 Panigale Ûëìåãå ôé÷ åîôùðñóåé÷, Þøé íÞîï çéá ôá ðáòáðÀîö îïàíåòá, áììÀ ëáé çéá ôèî ðòïøöòèíÛîè áéóõèôéëÜ ôè÷, ôé÷ ìàóåé÷

C

Y

CM

MY

CY

WWW.DUCATI.COM

M

CMY

K

óôèî ðÝóö áîÀòôèóè ëáé ôá èìåëôòïîéëÀ óùóôÜíáôá ðïù ðåòéìáíâÀîïùî ôåìåùôáÝá÷ çåîéÀ÷ óðïò ABS, Ducati Traction Control (DTC), Ducati Electronic Suspension (DES), Ducati Quick-Shift (DQS), Ducati Engine Brake Control (EBC) ëáé Ride-by-Wire (RbW). ¸ Ducati 1199 Panigale, è îÛá ëïòùæáÝá supersport íïôïóéëìÛôá ôïù åòçïóôáóÝïù ôè÷ »ðïìÞîéá, áðïëáìàæõèëå óôï £Ûáôòï Dal Verme ôïù »éìÀîïù - óôï ðìáÝóéï ôè÷ 69è÷ Ûëõåóè÷ EICMA óôèî éôáìéëÜ ðÞìè. à Gabriele Del Torchio, ðòÞåäòï÷ ôè÷ Ducati Motor Holding, ëáôÀ ôèî ðáòïùóÝáóÜ ôè÷ áîÛæåòå ðö÷ è ëáôáóëåùÜ ôè÷, ùðÜòêå ôï ðéï æéìÞäïêï ðòÞçòáííá óôèî éóôïòÝá ôè÷ åôáéòåÝá÷. °òçÞôåòá, ï äéåùõàîöî óàíâïùìï÷ ôè÷ Ducati, Claudio Domenicali, óùíðìÜòöóå Þôé ôï åòçïóôÀóéï ôè÷ »ðïìÞîéá äåî Ûøåé ëáôáóëåùÀóåé ðïôÛ ðéï ðòïèçíÛîè íïôïóéëìÛôá. à îÛï÷ ëéîèôÜòá÷ Superquadro åÝîáé, íå áðÞäïóè 195 Ýððöî ëáé òïðÜ 13,5 øìçò., è éóøùòÞôåòè äéëàìéîäòè íïîÀäá ðïù Ûøåé ëáôáóëåùáóôåÝ 78

BESTEVER QUARTERLY

ðïôÛ. à V2 áðïôåìåÝ ôè âÀóè ôïù îÛá÷ æéìïóïæÝá÷ ðìáéóÝïù, ðïù ùéïõåôåÝ óôïéøåÝá áðÞ ôèî áçöîéóôéëÜ Ducati ôïù MotoGP. »å áùôÞ ôïî ôòÞðï, ôï âÀòï÷ íÛîåé óôá 164 ëéìÀ ëáé è 1199 Panigale, óàíæöîá íå ôèî åôáéòåÝá, ðòïóåççÝúåé Þóï ëáíÝá Àììè íïôïóéëìÛôá ðáòáçöçÜ÷ óôï ðáòåìõÞî ôèî áçöîéóôéëÜ áÝóõèóè, ôèî ïðïÝá óùîïäåàåé íå ôé÷ ðéï ðòïèçíÛîå÷ èìåëôòïîéëÛ÷ ôåøîïìïçÝå÷ åìÛçøïù, íå ôï óàóôèíá Ducati Riding Mode. AîáíæÝâïìá ðòÞëåéôáé çéá ôèî íïôïóéëìÛôá ôè÷ øòïîéÀ÷. Îîá Ûòçï ôÛøîè÷ ðïù õá ëïóíåÝ, ôï çòáæåÝï óá÷, ôï çëáòÀú óá÷ ëáé åóÀ÷. www.ducati.com


79.pdf

1

1/12/12

4:42 PM

SUPERSPORT BIKES

Kawasaki ZZR1400 Tï îÛï ùðåòÞðìï ôè÷ Kawasaki, åÝîáé Ûôïéíï îá óá÷ êåòéúñóåé ôá øÛòéá ëáé îá óá÷ êùòÝóåé ôá íáììéÀ áî ôùøÞî ëÀîåôå ôï ìÀõï÷ ëáé âçåÝôå áðÞ ôèî ðòïóôáóÝá ôïù æáÝòéîçë... ºùòÝå÷ ëáé ëàòéïé, ùðïäåøõåÝôå ôèî ôáøàôåòè íïôïóéëìÛôá ðáòáçöçÜ÷ Þìöî ôöî åðïøñî. Æï ZZR1400 óôèî ¶ùòñðè ëáé Ninja ZR-14R óôèî °íåòéëÜ, åÝîáé çéá ôèî åôáéòÝá áðÞ ôï Akashi Ûîá éóôïòéëÞ íïîôÛìï. »åôÀ áðÞ áòëåôÀ øòÞîéá è Suzuki Hayabusa åëõòïîÝúåôáé ëáé ôèî õÛóè ôè÷ ðáÝòîåé äÝëáéá è ZZR1400. Ùðö÷ íáòôùòÀ ëáé ôï ÞîïíÀ ôè÷, ðòÞëåéôáé çéá ôè íïîáäéëÜ íïôïóéëìÛôá

C

M

Y

WWW.KAWASAKI.COM

CM

MY

CY

CMY

K

ôïù áæéåòñíáôï÷ ðïù æôÀîåé óå ëùâéóíÞ ôá 1.400 ë.åë. ëáé ôèî íïîáäéëÜ ðïù äåî íðïòåÝ îá øáòáëôèòéóôåÝ supersport áììÀ sport-touring. ¿óôÞóï åðåéäÜ ðòÞëåéôáé çéá íéá éóôïòéëÜ íïôïóéëìÛôá, áðïæáóÝóáíå îá ôèî óùíðåòéìÀâïùíå.

»å 210 Ýððïù÷ (íå ôï RAM Air óôè íÛçéóôè áðÞäïóè), åÝîáé åðÝóè÷ è ðéÞ äùîáôÜ íïôïóéëìÛôá ðáòáçöçÜ÷. ¦òÞëåéôáé çéá Ûîá GTi Þøèíá, ðïù íðïòåÝ îá óá÷ íåôáæÛòåé áðÞ ôèî °õÜîá óôèî £åóóáìïîÝëè óå õåöòèôéëÀ 2 ñòå÷, åàëïìá, êåëïàòáóôá ëáé íå áóæÀìåéá, áî ëáé çéá ôï ôåìåùôáÝï äåî ðáÝòîïùíå ëáé Þòëï... Æï ðòÀçíá êåðåòîÀ åàëïìá ôá... 300 øéìéÞíåôòá ôèî ñòá. à ïòÝúïîôá÷ óùíðéÛúåôáé, ï øòÞîï÷ åðéíèëàîåôáé, ôá ðÀîôá îïíÝúåôå (çéáôÝ äåî åÝîáé áëòéâñ÷ Ûôóé) ðö÷ óùíâáÝîïùî óå slow motion. à íåçÀìï÷ ëéîèôÜòá÷ çïùòçïùòÝúåé åùøÀòéóôá ëáé ôï ëïîôÛò çòÀæåé 180 øìí./ñòá çéá ðìÀëá. Ùðö÷ óùíâáÝîåé óùîÜõö÷ óå ôÛôïéå÷ ðåòéðôñóåé÷, è ZZR1400 óá÷ øáòÝúåé áðìÞøåòá ôé÷ áðÞìùôå÷ åðéäÞóåé÷, óá÷ øáòÝúåé ëáé ðïìùôÛìåéá ëáé ðïéÞôèôá ëàìéóè÷, áëÞíá ëáé Àîåóè ëáé ôÛìï÷ áóæÀìåéá, áììÀ úèôÀ áðÞ óá÷ óåâáóíÞ, ìïçéëÜ ëáé íùáìÞ, ëáõñ÷ áùôÛ÷ ïé åðéäÞóåé÷ øòåéÀúïîôáé éäéáÝôåòè áîôéíåôñðéóè...

www.kawasaki.com

BESTEVER QUARTERLY

79


80.pdf

1

1/12/12

5:00 PM

KTM 1190 RC8 R Ùôáî è ëáôÀ çåîéëÜ ïíïìïçÝá øöíÀôéîè, KTM áðïæÀóéóå îá ëáôáóëåùÀóåé íéá supersport íïôïóéëìÛôá, ïé ðåòéóóÞôåòïé çÛìáóáî íå óùçëáôáâáôéëÞôèôá. µÛâáéá óÜíåòá ôá çÛìéá Ûøïùî ëïðåÝ... H RC8 Üôáî íÝá ðïìà ëáìÜ ëáé éäéáÝôåòè íïôïóéëìÛôá, è ïðïÝá ôÞôå áîôéíåôñðéúå äùóëïìÝå÷ óôï îá óôáõåÝ áðÛîáîôé óôïî ùãèìïà åðéðÛäïù áîôáçöîéóíÞ ôè÷ ëáôèçïòÝá÷. »å ôèî åêÛìéêè ôè÷ íïôïóéëìÛôá÷ óôï çåòíáîéëÞ ðòöôÀõìèíá IDM

M

Y

CM

MY

CY

WWW.KTM.COM/PRESS

C

CMY

K

Superbikes, ëáôÀæåòáî îá ðòöôáçöîéóôÜóïùî ëáé îá Ûøïùî íå ôèî íïòæÜ ôïù RC8R ðìÛïî, íéá éäéáÝôåòá áîôáçöîéóôéëÜ íïôïóéëìÛôá ðïù íÀìéóôá Üôáî äéáæïòåôéëÜ óå ðïììÀ óèíåÝá áðÞ ôïî áîôáçöîéóíÞ. ºáô áòøÜî åÝîáé äéëàìéîäòè! O V2 ëéîèòÜòá÷ Ûøåé ðìÛïî íåçáìàôåòè øöòèôéëÞôèôá 1195ë.åë. (áðÞ 1148 ë. åë. ôè÷ RC8) íå éóøà ðïù 80

BESTEVER QUARTERLY

ðìÛïî æôÀîåé ôïù÷ 170+10 Ýððïù÷ øÀòé÷ ôï ëéô ðïù äÝäåôáé ëáôÀ ôèî áçïòÀ ôè÷ íïôïóéëìÛôá÷. Îøïùíå áëÞíá, áëôéîéëÛ÷ äáçëÀîå÷ ôè÷ Brembo, óæùòÜìáôå÷ úÀîôå÷ Marchesini ëáé îÛï äéáæïòåôéëÞ æáÝòéîçë. ¸ ðïéÞôèôá âáæÜ÷ åÝîáé áðÝóôåùôè ëáé ôï Ûîôïîï ðïòôïëáìÝ øòñíá ëÀîåé ôï âìÛííá óá÷ îá íè íðïòåÝ îá êåëïììÜóåé. Æï íèøáîÀëé ëÀîåé ëáé äéáïìåíÛîï õÞòùâï ëáé óôá æáîÀòéá, çÝîåóôå õÛìåôå ëáé íè, ôï ëÛîôòï ôïù åîäéáæÛòïîôï÷. ¦Àíå ëáé óôï äòÞíï ôñòá. Ùðïéïé Ûøïùî ïäèçÜóåé äéëàìéîäòá íåçÀìá Ducati, êÛòïùî ôèî òïðÜ ðïù âçÀúïùî áùôïÝ ïé ëéîèôÜòå÷. ¶ ìïéðÞî, óôèî RC8R, è áÝóõèóè áùôÜ åÝîáé íåçåîõùíÛîè. Æï ðòÀçíá åðéôáøàîåé óå òùõíïà÷ ðïìùâÞìïù ëáé õÛìåé îá óïù êåòéúñóåé ôá øÛòéá. Oé óïàúå÷ íå ôï çëÀúé åÝîáé ðáéøîéäÀëé ëáé äåî ôï óùóôÜîïùíå çéá âÞìôå÷ óôèî ðÞìè. ¶àëïìá áðÞ óôåîÞ óå óôåîÞ íðïòåÝôå îá êåðåòÀóåôå ôá 200 øìí./ñòá. ¶Ýîáé ôï éäáîéëÞ íèøáîÀëé çéá danger junkies. Good luck! www.ktm.com/gr


81.pdf

1

1/12/12

4:59 PM

SUPERSPORT BIKES

Suzuki GSX-R 1000 ¦òÞëåéôáé çéá ôï ðéï æéìéëÞ áðÞ Þìá ôá ùðÞìïéðá supersport, áùôÞ íå ôï ïðïÝï ðåôùøáÝîåé÷ ôïù÷ ëáìàôåòïù÷ øòÞîïù÷ óôèî ðÝóôá äÝøö÷ îá ðÀòåé÷ ôòïíåòÀ òÝóëá. Æï íïîôÛìï ôïù 2012, Ûòøåôáé âåìôéöíÛîï óôá óèíåÝá çéáôÝ åÝîáé ìïçéëÞ ðö÷ ðÞóï ëáìÞ íðïòåÝ÷ îá ëÀîåé÷ ôï Üäè ëïòùæáÝï; ¿óôÞóï ùðÜòøáî ëÀðïéå÷ ðáòáôèòÜóåé÷, ðïù è Suzuki Àëïùóå ëáé ðòïøñòèóå óôé÷ íéëòÛ÷ íåî, óèíáîôéëÛ÷ áììáçÛ÷ ôöî æòÛîöî ëáé ôè÷ åêÀôíéóè÷. Ãé åîóôÀóåé÷ ðïù ùðÜòøáî áæïòïàóáî ôèî áÝóõèóè ôöî æòÛîöî ëáé Þøé ôèî áðïôåìåóíáôéëÞôèôÀ ôïù÷. Æï õÛíá ìàõèëå íå ôèî óùîåòçáóÝá ôè÷ Suzuki íå ôïî ëïòùæáÝï ëáôáóëåùáóôÜ æòÛîöî, ôèî Brembo. Oé ðåòéóóÞôåòå÷ Àììöóôå supersport íïôïóéëìÛôå÷ Brembo æïòïàî, ðáòáíåôòïðïéèíÛîá óôé÷ äéëÛ÷ ôïù÷ ðòïäéáçòáæÛ÷. »åôÀ... åÝøáíå ôá äàï ôåìéëÀ åêÀôíéóè÷, ðïù ðáòÀ ôèî ëáìàôåòè áîáðîïÜ, Ûäéîáî

WWW.BMW-MOTORRAD.COM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

WWW.SIDASUS.NET

K

íåòéëÀ ëéìÀ ðáòáðÀîö. H Suzuki éëáîïðïÝèóå ëáé áùôÞ ôï áÝôèíá. ¦ìÛïî 4 óå 1, íå ôï çîöóôÞ åîôùðöóéáëÞ Üøï ðïù óùîïäåàåé áùôÜ ôè ìàóè. ªùíðåòáóíáôéëÀ íðïòïàíå åàëïìá îá ðïàíå, ðö÷ è GSX-R1000 åÝîáé è íïôïóéëìÛôá ðïù Þìïé ïé Àììïé ëáôáóëåùáóôÛ÷ õÛìïùî îá êåðåòÀóïùî. ¶àëïìè, çòÜçïòè, ðòïâìÛãéíè ëáé ïéëïîïíéëÜ óôèî áçïòÀ ôè÷ ðáòáíÛîåé ëïòùæáÝá ðòÞôáóè óôèî ëáôèçïòÝá.

www.suzuki.gr BESTEVER QUARTERLY

81


82.pdf

1

1/12/12

3:39 PM

SUPERSPORT BIKES

Honda CBR1000RR Fireblade

C

M

Y

CM

WWW.HONDANEWS.EU

¦áòïùóéÀóôèëå ôåìéëÀ óôèî EICMA 2011, è îÛá CBR1000RR Fireblade. H ðïììÀ ùðïóøÞíåîè supersport íïôïóéëìÛôá ôè÷ Honda, ïùóéáóôéëÀ åÝøå ðáòïùóéáóôåÝ óôï Le Mans, óôïî 24 ñòï áçñîá. ¿÷ âÀóè øòèóéíïðïéÜõèëå ôï ðòïèçïàíåîï íïîôÛìï, óôï ïðïÝï Ûçéîáî íåòéëÛ÷ ðïìà äòáóôéëÛ÷ áììáçÛ÷. ÆïðïõÛôèõèëå óàóôèíá ride-by-wire óôï çëÀúé ëáé åðáîáðòïçòáííáôÝóôèëå ôï óàóôèíá ãåëáóíïà. Æï CBR 1000RR, äéáõÛôåé îÛå÷ óïæéóôéëÛ áîáòôÜóåé÷ ëáé åðáîáóøåäéáóíÛîå÷ úÀîôå÷, ðïù áùêÀîïùî ôèî áëáíãÝá ëáé íåéñîïùî ôï

MY

CY

CMY

K

æåòÞíåîï âÀòï÷. °îáìùôéëÞôåòá, ïé áììáçÛ÷ Ûøïùî ö÷ åêÜ÷: ÁÛï áíïòôéóÛò ðÝóö. Æï ïìïëáÝîïùòçéï ëáé ðáôåîôáòéóíÛîï áíïòôéóÛò æÛòåé ôèî ùðïçòáæÜ ôè÷ Showa ëáé äéáõÛôåé, íåôáêà Àììöî, ëáé åóöôåòéëÞ ëàìéîäòï, ï ïðïÝï÷ Ûøåé ö÷ áðïôÛìåóíá ëáìàôåòè ëáé ðéï åìåçøÞíåîè áðÞóâåóè ôöî áîöíáìéñî. 82

BESTEVER QUARTERLY

ÁÛï åÝîáé ëáé ôï ðéòïàîé, åðÝóè÷ áðÞ ôè Showa. °ëïìïùõåÝ ôè îÛá ôåøîïìïçÝá Big Piston ëáé Ûøåé ö÷ áðïôÛìåóíá ôè íåçáìàôåòè áëòÝâåéá, ôèî ïíáìÞôåòè áðÞóâåóè, ôïî ëáìàôåòï Ûìåçøï ëáé ôè âåìôéöíÛîè ðìèòïæÞòèóè. ÁÛï åÝîáé ëáé ôï æÛòéîçë ðïù ðìÛïî ðòïóôáôåàåé áðïôåìåóíáôéëÞôåòá ôïî áîáâÀôè, åîñ ðáòÀììèìá åùîïåÝ ôèî åéóòïÜ áÛòá çéá ôèî ãàêè ôïù ëéîèôÜòá. à îÛï÷ ðòïçòáííáôéúÞíåîï÷ ðÝîáëá÷ ïòçÀîöî Ûøåé çÝîåé ðéï åòçïîïíéëÞ÷, äéáõÛôïîôá÷ ðïììÛ÷ øòÜóéíå÷ åîäåÝêåé÷ ëáé ðïììÀ custom ðòïæÝì. Æï ðòïáéòåôéëÞ C-ABS äÛøôèëå ëÀðïéå÷ íéëòïáììáçÛ÷, ñóôå îá áðïëôÜóåé Ûîá ðåòéóóÞôåòï sport ðòïæÝì, åéäéëÀ óôï ðÝóö æòÛîï. ÁÛïé åÝîáé ëáé ïé øòöíáôéóíïÝ óå ëÞëëéîï ëáé óå ôòéøòöíÝá ìåùëÞ-íðìå-ëÞëëéîï. ¸ éóøà÷ ðìÛïî Ûøåé æôÀóåé ôïù÷ 175.5 Ýððïù÷ óôé÷12.000 óôòïæÛ÷ íå òïðÜ ôá 11.4 øéìéïçòáííÞíåôòá óôé÷ 8.500 óôòïæÛ÷ åîñ ôï âÀòï÷ Ûæôáóå ôá 200 ëéìÀ (211 ëéìÀ ôï eC-ABS). www.honda.gr


83.pdf

1

1/12/12

3:38 PM

Yamaha YZF-R1 Æï ðòïèçïàíåîï íïîôÛìï áùôÜ÷ ôè÷ óùçëåëòéíÛîè÷ íïôïóéëìÛôá÷, óôá øÛòéá ôïù Ben Spies ëÛòäéóå ôï ¦áçëÞóíéï ¦òöôÀõìèíá Superbikes ôï 2009. ¶Ýîáé ìïçéëÞ ðö÷ ôï åðÞíåîï íïîôÛìï, áùôÞ ðïù ðáòïùóéÀúïùíå åäñ, âåìôéöíÛîï óå ðïììÀ óèíåÝá, åÝîáé áëÞíè ëáìàôåòï. ¼ùóéëÀ è ëàòéá áììáçÜ ëáé ðéÞ óèíáîôéëÜ, åÝîáé è ðòÞóõåóè ôïù Traction Control System TCS íå 6 äéáõÛóéíá modes ðïù íåôáíïòæñîåé ôèî íïôïóéëìÛôá áëÞíá ëáé óôá øÛòéá åîÞ÷ Þøé ôÞóï Ûíðåéòïù ïäèçïà. °ììáçÛ÷ ùðÀòøïùî

WWW.YAMAHA-MOTOR.EU

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ëáé óôï åíðòÞ÷ ôíÜíá ôè÷ íïôïóéëìÛôá÷ íå ôèî áììáçÜ ôè÷ ðÀîö ðìÀëá÷ ôéíïîéïà ðïù Ûòøåôáé áùôïàóéá áðÞ ôï MotoGP ëáé áðÞ ôèî YZR M. ÁÛá åÝîáé ëáé ôá òùõíéúÞíåîá íáòóðéÛ, ôá æñôá õÛóè÷ ðïù ðìÛïî åÝîáé LED, ôá ðòïóôáôåùôéëÀ ôöî åêáôíÝóåöî, ëáé è àðáòêè äéáëÞðôè alarm óôèî

ðìÀëá ôïù ôéíïîéïà. To Traction Control åÝîáé áîáíæÝâïìá ôï ðéï óèíáîôéëÞ øáòáëôèòéóôéëÞ ôè÷ îÛá÷ Yamaha YZF-R1. Ãé áéóõèôÜòå÷ óôïù÷ äàï ôòïøïà÷, áîéøîåàïùî ïðïéïäÜðïôå çìÝóôòèíá ìÞçö åðéôÀøùîóè÷ ëáé áëáòéáÝá óôÛìîïùî íàîèíá óôèî ECU ñóôå îá îá ðòïóáòíÞóåé ôï Àîïéçíá ôïù çëáúéïà, ôïî ãåëáóíÞ ëáé ôï øòïîéóíÞ ôè÷ áîÀæìåêè÷, ñóôå îá åìáôôñóåé ôèî éóøà ôèî äåäïíÛîè óôéçíÜ. ËðÀòøïùî 6 åðÝðåäá òàõíéóè÷ ôïù TCS, åîñ åðéðìÛïî ùðÀòøåé ëáé è ðïìà øòÜóéíè äùîáôÞôèôá áðåîåòçïðïÝèóè÷ ôïù óùóôÜíáôï÷ çéá ôïù÷ ðéï çåîîáÝïù÷. ªôÞøï÷ ôïù TCS åÝîáé è ðòïóáòíïçÜ óôï óôùì ïäÜçèóè÷ ôïù áîáâÀôè áììÀ ëáé óôé÷ äåäïíÛîå÷ óùîõÜëå÷ ïäÜçèóè÷. ¸ Yamaha äèìñîåé Þôé ðòïóæÛòåé 21 äéáæïòåôéëïà÷ óùîäùáóíïà÷ òùõíÝóåöî ôïù ëéîèôÜòá õÛìïîôá÷ îá äèìñóåé Þôé è íïôïóéëìÛôá íðïòåÝ îá ðòïóáòíïóôåÝ óå ðìèõñòá óùîõèëñî ëáé óôùì ïäÜçèóè÷. ªÝçïùòá ðòÞëåéôáé çéá íéá íïôïóéëìÛôá íå áîáçîöòéóíÛîè ôáøàôèôá ëáé ëïòùæáÝá ðïéÞôèôá. www.yamaha-motor.eu BESTEVER QUARTERLY

83


84.pdf

1

1/14/12

12:12 AM

AROUND 50

To ταξίδι... ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ÆÞóï ï KáââÀæè÷ Þóï ëáé ï ¦ïòôïëÀìïçìïù, àíîèóáî ôï ôáêÝäé ñ÷ óèíáîôéëÞôåòï ôïù ðòïïòéóíïà. ¸ éäéïëôèóÝá åîÞ÷ íåóáÝïù íåçÛõïù÷ óëÀæïù÷ ðòïóæÛòåé áùôÜî áëòéâñ÷ ôèî áðÞìáùóè. Æè íÛçéóôè éëáîïðïÝèóè óôïî ëÀôïøï ôïù ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôïù ôáêéäéïà. ¢åî ðáÝúåé ôÞóï òÞìï ôï íÛçåõï÷ ôïù óëÀæïù÷, Þóï è äùîáôÞôèôá æéìïêåîÝá÷ íéá÷ ðáòÛá÷ ðïù íðïòåÝ îá äéáóëåäÀóåé, îá óùúèôÜóåé ëáé áëÞíá îá äéáîùëôåòåàóåé óå áùôÞ. ¶ðéìÛçïùíå çéá åóÀ÷ 10 áðÞ ôá ðéï øáòáëôèòéóôéëÀ óëÀæè óôè íåóáÝá ëáôèçïòÝá ëáé óá÷ ôá ðáòïùóéÀúïùíå.

¸ ðïéÞôèôá ôöî óëáæñî ðïù ðáòÀçïîôáé óÜíåòá, âòÝóëåôáé óå Ûîá áðÝóôåùôï åðÝðåäï. Æá îáùðèçåÝá Ûøïùî âåìôéñóåé õåáíáôéëÀ ôïù÷ íèøáîéóíïà÷ ëáôáóëåùÜ÷ óëáæñî ëáé ðìÛïî ôá ðòïûÞîôá ôïù÷ áðïôåìïàî Ûòçá ôÛøîè÷ ðåòéóóÞôåòï ðáòÀ ëáôáîáìöôéëÀ ðòïûÞîôá. ¸ éäéïëôèóÝá åîÞ÷ óëÀæïù÷, áîÛëáõåî áðïôåìïàóå øáòáëôèòéóôéëÞ ïéëïîïíéëÜ÷ åùíÀòåéá÷. à óøåäéáóíÞ÷ ëáé è óøåäéáóôéëÜ åðéìïçÜ äå, áðïôåìïàóå ëáé áðïôåìåÝ çéá ôïî éäéïëôÜôè, Ûîäåéêè çïàóôïù, áéóõèôéëÜ÷ ëáé ðòïóöðéëÞôèôá÷. ¶ðéìÛêáíå ôèî íåóáÝá ëáôèçïòÝá ôöî 50 ðïäñî, ëáõñ÷ áðïôåìåÝ Ûîá éëáîïðïéèôéëÞ íÜëï÷ óëÀæïù÷, ðïù åðéôòÛðåé îá ùðÀòøïùî áòëåôïÝ øñòïé äéáâÝöóè÷, øñòïé åóôÝáóè÷, èìéïõåòáðåÝá÷ ëáé àðîïù çéá 4 ôïùìÀøéóôïî Àôïíá. Tá óëÀæè 50 ðïäñî, áëòïâáôïàî áîÀíåóá óôá íéëòÀ óëÀæè ëáé ôá íåçÀìá óëÀæè, áîÀìïçá... ôè çöîÝá ðáòáôÜòèóè÷. ¶ðÝóè÷ ìÞçö ðåòéïòéóíÛîöî äéáóôÀóåöî, åÝîáé ðéï åàëïìá óôï øåéòéóíÞ ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôè÷ ðòÞóäåóÜ÷ ôïù÷, åîñ äåî åÝîáé ôÞóï íéëòÀ ñóôå îá åðéòòåÀúïîôáé áðÞ ôé÷ ëáëÛ÷ ëáéòéëÛ÷ óùîõÜëå÷ áî ëáé Þôáî ôé÷ óùîáîôÜóïùî. Æá 50Àòéá ëáé ïé ëïîôéîÛ÷ óå áùôÀ ðáòáðìÜóéå÷ äéáóôÀóåé÷, áðïôåìïàî íéá ðòñôè÷ ôÀêåö÷ äéëáéïìïçÝá áëÞíá ëáé óôïù÷ åëîåùòéóôéëÀ ðìïàóéïù÷, áæïà íðïòïàî îá éóøùòéóôïàî ðö÷ Ûøïùî áçïòÀóåé Ûîá óëÀæï÷ ôÛôïéïù íåçÛõïù÷, çéá îá âéñîïùî ôèî áðÞìáùóè øåéòéóíïà ôïù áùôïÝ ïé Ýäéïé ëáé Þøé ëÀðïéï÷ ëùâåòîÜôè÷ ùðÀììèìï÷, Þðö÷ óùíâáÝîåé óôá íåçáìàôåòá óëÀæè. µåâáÝö÷, åÝîáé äùîáôÞî ùðÞ ðòïüðïõÛóåé÷ îá ùðÀòøåé ëáé ëùâåòîÜôè÷ ôïî ïðïÝï

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

84

BESTEVER QUARTERLY

õá Ûøåé ï éäéïëôÜôè÷ ðòïóìÀâåé. ¿óôÞóï ôï âáóéëÞ øáòáëôèòéóôéëÞ ôè÷ éäéïëôèóÝá÷ åîÞ÷ óëÀæïù÷ çàòö óôá 50 ðÞäéá, åÝîáé è éëáîÞôèôá øåéòéóíïà ôïù áðÞ ôïî éäéïëôÜôè ëáé è áðÞìáùóè ðïù ðòïëàðôåé áðÞ áùôÞ. ¦áòÀììèìá ôá óëÀæè áùôÀ, åÝîáé óëÀæè îèïìïçÝïù ëáé Þøé ìåíâïìïçÝïù. ¢èìáäÜ åÝîáé óëÀæè íåçáìàôåòá ôöî 12 íÛôòöî ëáé âÀóè ôè÷ åììèîéëÜ÷ îïíïõåóÝá÷, øòåéÀúïîôáé Àäåéá áðÞðìïù áëÞíá ëáé çéá íéá ëïîôéîÜ âÞìôá. Æá îÛá ïéëïîïíéëÀ íÛôòá ðïù ðåòéìáíâÀîïîôáé óôï ðáçëÞóíéï óøÛäéï åêáõìÝöóè÷ ôè÷ ¶ììÀäá÷, áîôéíåôöðÝúïùî ôèî éäéïëôèóÝá óëÀæïù÷ ö÷ íéá ëïìÀóéíè åîÛòçåéá. à éäéïëôÜôè÷ åîÞ÷ óëÀæïù÷ åÝîáé åî äùîÀíåé æïòïæùçÀ÷ ëáé çé áùôÞ, ðòÛðåé îá ðìèòñóåé ðòïëáôáâïìéëÀ óôï ëòÀôï÷ æÞòïù÷ ðïù äåî åêèçïàîôáé íå ôèî ìïçéëÜ. ¶íåÝ÷ ö÷ ðåòéïäéëÞ ðòÛðåé îá óá÷ ðòïôåÝîïùíå ôïî ðéï óöóôÞ ôòÞðï éäéïëôèóÝá÷ áî ëáé åÝîáé äéëÞ óá÷ õÛíá ôé õá ëÀîåôå ôåìéëÀ. à ðéï óöóôÞ÷ ôòÞðï÷ éäéïëôèóÝá÷ åîÞ÷ óëÀæïù÷ ôÛôïéïù íåçÛõïù÷ çéá yachting óôï °éçáÝï ëáé ôá ¶ììèîéëÀ îèóéÀ, åÝîáé è éäéïëôèóÝá ôïù áðÞ íéá ëùðòéáëÜ åôáéòÝá, íå Ûäòá ôèî ºàðòï ëáé æùóéëÀ ëùðòéáëÜ óèíáÝá. Æï íÞîï ðòÞâìèíá óå áùôÜ ôèî ðåòÝðôöóè åÝîáé ôï ôïùòëéëÞ åíðÀòçëï, ðïù è ÆïùòëÝá åðÛâáìå áðÞ ôï 1987 ëáé áðáçïòåàåé ôïî ëáôÀðìïù ôöî ùðÞ ëùðòéáëÜ óèíáÝá óëáæñî óôá ìéíÀîéá ôè÷. °î êåðåòÀóåôå áùôÜ ôè ìåðôïíÛòåéá ôÞôå ôá åììèîéëÀ ìéíÀîéá, ïé åììèîéëÛ÷ õÀìáóóå÷ ëáé ôá æéìÞêåîá îèóéÀ, óÀ÷ ðåòéíÛîïùî îá ôá áîáëáìàãåôå. ¶íåÝ÷ îá óèíåéñóïùíå ðö÷ áëÞíá ëáé 50 ðÞäéá æôÀîïùî çéá îá úÜóåôå áîåðáîÀìèðôå÷ óëáæÀôå÷ óôéçíÛ÷...


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

1

1/21/12

7:53 PM

WWW.PRINCESS.COM/PRESS

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K


86.pdf

1

1/14/12

12:20 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

500S

CMY

JEANNEAU PRESTIGE

K

Æï îÛï Prestige 500S ðáòïùóéÀóôèëå óôé÷ áòøÛ÷ ôïù 2011. ¦òÞëåéôáé çéá ôï áðáàçáóíá ôè÷ æéìïóïæÝá÷ ôè÷ Jeanneau, Þðö÷ áùôÜ ðòïÛëùãå áðÞ ôèî åêáéòåôéëÜ ôè÷ ðïòåÝá óôïî ëÞóíï ôè÷ íèøáîïëÝîèóè÷. »èî êåøîÀíå ðö÷ è Jeanneau, Üôáî íéá åôáéòÝá éóôéïðìïûëñî óëáæñî ëáé ôèî ôåìåùôáÝá äåëáåôÝá, áðïæÀóéóå îá äèíéïùòçÜóåé íèøáîïëÝîèôá óëÀæè. Æï 500S åÝîáé ôï íåçáìàôåòï ëáé ëïòùæáÝï íèøáîïëÝîèôï íïîôÛìï ôè÷ Jeanneau ëáé Ûîá áðÞ ôá ëáìàôåòá 50Àòéá óëÀæè ôè÷ áçïòÀ÷. Æï âáóéëÞ øáòáëôèòéóôéëÞ ôïù åÝîáé è ðòïóðÀõåéá îá ðáòïùóéáóôåÝ ö÷ íåçáìàôåòï óëÀæï÷ áðÞ 50 ðïäñî. ºáé ðòáçíáôéëÀ, ôï ëáôáæÛòîåé óå íåçÀìï âáõíÞ. ¶àëïìá ï íè íùèíÛîï÷ ðáòáôèòèôÜ÷, ôï íðåòäåàåé íå íåçáìàôåòï óëÀæï÷. ¸ ðïìùôÛìåéá ðïù óùîÜõö÷ óùîáîôÀíå óå íåçáìàôåòá óëÀæè, óôï 86

BESTEVER QUARTERLY

500S åÝîáé äéÀøùôè. ¦ïéïôéëÜ êùìåÝá, áðáóôòÀðôïùóå÷ åðéæÀîåéå÷, áîïêåÝäöôá ëáé ðïììÀ Àììá íéëòÀ óôïéøåÝá ôè÷ åóöôåòéëÜ÷ äéáëÞóíèóè÷, äèíéïùòçïàî íéá äéÀøùôè áÝóõèóè ðïìùôÛìåéá÷. ¶êöôåòéëÀ, ïé ðìáûîÛ÷ çùÀìéîå÷ åðéæÀîåéå÷, ôï ðáòíðòéú ëáé ôá áîïÝçíáôá óôè çÀóôòá õùíÝúïùî ôè óùççÛîåéá íå ôèî óåéòÀ NC. AîåâáÝîïîôá÷ óôï óëÀæï÷ âìÛðïùíå äÝðìá óôï áîïéëôÞ óáìÞîé, íéá ôåôòáðìÜ, óùòÞíåîè, çùÀìéîè ðÞòôá ðïù åðéôòÛðåé ôèî åÝóïäï óôï åóöôåòéëÞ ôïù óëÀæïù÷. ºáôÀ ðåòÝåòçï ìÞçï áììÀ ìåéôïùòçéëÀ óöóôÞ, óôá áòéóôåòÀ óùîáîôÀíå íéá ðìÜòö÷ åêïðìéóíÛîè ëïùúÝîá óå äéÀôáêè ¡, íå îåòïøàôè, ãùçåÝï, åóôÝå÷ íáçåéòÛíáôï÷ ëáé áðïõèëåùôéëïà÷ øñòïù÷. ªôè óùîÛøåéá áëïìïùõåÝ ôï óáìÞîé, ðïù áðïôåìåÝôáé áðÞ äéðìÞ ëáîáðÛ, äàï ðïìùõòÞîå÷ ëáé ôòáðÛúé äåÝðîïù


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

87.pdf

1

1

1/21/12

1/14/12

7:47 PM

12:18 PM

AROUND 50

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

ëáé áðÞ Ûîáî äéðìÞ ëáîáðÛ áðÛîáîôé. »ðòïóôÀ áðÞ ôïî óùçëåëòéíÛîï äéðìÞ ëáîáðÛ ôïðïõåôåÝôáé ôï ðéìïôÜòéï íå äéðìÞ ëÀõéóíá çéá ôïî ëùâåòîÜôè. ºáôåâáÝîïîôá÷ óôï øáíèìÞôåòï åðÝðåäï âòÝóëïùíå ôèî...óïùûôá ôïù éäéïëôÜôè áðÞ ôèî íéëòÜ óëÀìá óôèî åÝóïäï! »éá ëáíðÝîá íå äéëÜ ôè÷ åÝóïäï, ðïù ëáìàðôåé Þìï ôï ðìÀôï÷ ôïù óëÀæïù÷, äåî Ûøåé îá úèìÛãåé ôéðïôå áëÞíá ëáé áðÞ íåçáìàôåòá óëÀæè. ªôè ðìñòè, ðÀîôá óôï øáíèìÞôåòï åðÝðåäï âòÝóëïùíå äàï íéëòÞôåòå÷ ëáíðÝîå÷ çéá ôïù÷ åðéóëÛðôå÷. ºáé ïé äàï ëáíðÝîå÷ åêùðèòåôïàîôáé áðÞ ëïéîÞøòèóôï íðÀîéï íå îôïù÷. Æï Prestige 500 S áëïìïùõñîôá÷ ôé÷ ôåìåùôáÝå÷ åêåìÝêåé÷ óôïî ôïíÛá ôè÷ ðòÞöóè÷ åæïäéÀúåôáé íå óàóôèíá IPS 600, íå äàï ëéîèôÜòå÷ 435 Ýððöî. Æé îá ðïàíå ðåòéóóÞôåòï. °ðìÀ Ûîá áðÞ ôá ëáìàôåòá óëÀæè óôè ëáôèçïòÝá. www.jeanneau.com BESTEVER QUARTERLY 87


88.pdf

1

1/14/12

12:31 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

B A VA R I A

CMY

43HT

K

Må ðïéÞôèôá ðïù ðòïÛòøåôáé áðÞ ôá éóôéïðìïûëÀ óëÀæè, ôï îÛï 43HT ôè÷ Bavaria áðåùõàîåôáé óå ðòáçíáôéëÀ õáìáóóéîïà÷ øòÜóôå÷ ëáé Þøé óå... lifestyle. »å 30 øòÞîéá åíðåéòÝá÷, è Bavaria äéáõÛôåé íéá íåçÀìè çëÀíá ðïù ëáìàðôåé ëÀõå ëáôèçïòÝá. °ðÞ ôï 2002 ôï îáùðèçåÝï ðáòÀçåé íèøáîïëÝîèôá óëÀæè áîáãùøÜ÷ íå ðïìà íåçÀìè åðéôùøÝá. ¸ óåéòÀ Sport äèíéïàòçèóå áÝóõèóè ëáé ôï ôÛôáòôï ëáé íåçáìàôåòï íïîôÛìï ôè÷ óåéòÀ÷, ôï Sport 43 HT ëÛòäéóå ôé÷ åîôùðñóåé÷ øÀòé÷ ôèî åíðîåùóíÛîè óøåäÝáóè, ôè óôéâáòÜ ëáôáóëåùÜ ëáé ôèî áðòïâìèíÀôéóôè ðìåàóè. Æè óøåäÝáóè ôïù íïîôÛìïù, áîÛìáâå çéá Àììè íéá æïòÀ ôï óøåäéáóôéëÞ óôïàîôéï BMW Group Designworks USA. To îÛï 43¸Æ, áëïìïùõåÝ ôèî ëìáóéëÜ çòáííÜ ôöî óëáæñî ôè÷ ëáôèçïòÝá÷ íå ôùðéëïà÷ øñòïù÷ 88

BESTEVER QUARTERLY

äéáâÝöóè÷ çéá äàï úåùçÀòéá Ü íéá ïéëïçÛîåéá íå äàï ðáéäéÀ. H ëìáóéëÜ åÝóïäï÷ óôï óëÀæï÷ ðòáçíáôïðïéåÝôáé áðÞ ôèî ðìáôæÞòíá íðÀîéïù, è ïðïÝá ëáôáìáíâÀîåé Þìï ôï ðìÀôï÷ ôè÷ çÀóôòá÷ ëáé Ûøåé åðÛîäùóè teak. ¿÷ Ûêôòá, ðòïóæÛòåôáé è äùîáôÞôèôá îá åÝîáé èìåëôòéëÀ âùõéúÞíåîè. ºùòÝáòøï øáòáëôèòéóôéëÞ ôè÷ ðòàíîè÷ åÝîáé æùóéëÀ è íåçÀìè êáðìñóôòá èìïõåòáðåÝá÷. »ðòïóôÀ ôè÷ áëòéâñ÷, âòÝóëïùíå ôï ôòáðÛúé çåàíáôï÷ íå äàï áîôéëòéóôïà÷ ëáîáðÛäå÷ ðïù åÝîáé âáóéëÞ óèíåÝï óùçëÛîôòöóè÷ ôöî åðéâáôñî. °ëÞíá ðéï íðòïóôÀ, ùðÀòøåé ï ëáîáðÛ÷ óùîôòïæéÀ÷ ôïù ëùâåòîÜôè. Îîá éäéáÝôåòá øòÜóéíï øáòáëôèòéóôéëÞ, ðïù åëôéíÀôáé ðïìà, éäÝö÷ áî ï ëùâåòîÜôè÷ åÝîáé ï éäéïëôÜôè÷ ôïù óëÀæïù÷, ëáõñ÷ åÝîáé øòÜóéíï óôá íåçÀìá ôáêÝäéá, áæïà óùîåøñ÷ íðïòåÝ îá íéìÀ íå ëÀðïéïî ëáõ Þìè


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

89.pdf

1

1

1/21/12

1/14/12

8:24 PM

12:31 PM

AROUND 50

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

ôèî äéÀòëåéá ôïù ôáêéäéïà. ¦Àîö ôïù÷, íéá øåéòïëÝîèôá ëéîïàíåîè ùæáóíÀôéîè ïòïæÜ, ðòïóæÛòåé ôïî ëìåéóôÞ øáòáëôÜòá ôïù óëÀæïù÷. ªôï åóöôåòéëÞ âòÝóëïùíå ôèî ëìáóéëÜ äéáòàõíéóè, íå áòéóôåòÀ ôèî ëïùúÝîá, äåêéÀ ôï ôòáðÛúé äåÝðîïù, åíðòÞ÷ ôèî ëàòéá ëáíðÝîá ëáé ðÝóö áðÞ ôèî óëÀìá ôèî äåùôåòåàïùóá ëáíðÝîá ôöî åðéâáôñî. ªôï íèøáîïóôÀóéï, äàï ëéîèôÜòå÷ Volvo Penta íå éóøà 435 Ýððöî ï ëáõÛîá÷, äÝîïùî ëÝîèóè óôï óëÀæï÷ íÛóö 2 Pod IPS 600 íå ôé÷ ðòïðÛìå÷ ôïðïõåôèíÛîå÷ ðòï÷ ôèî ðìñòè ôïù óëÀæïù÷. ªùíðåòáóíáôéëÀ ðòÞëåéôáé çéá Ûîá ôùðéëÞ óëÀæï÷ óôèî ëáôèçïòÝá. µòÝóëåôáé óôè íÛóè ëáôèçïòÝá ôéíÜ÷ ëáé íðïòïàíå îá ðïàíå ðö÷ åÝîáé éäáîéëÞ çéá entry level yacht áî õÛìåôå îá êåëéîÜóåôå ôèî ðåòéðÛôåéá ôïù óëáæÀôïù ëùâåòîÜôè... www.bavaria-yachtbau.com BESTEVER QUARTERLY 89


90.pdf

1

1/14/12

12:47 PM

WWW.WIDER-YACHTS.IT/IT/MEDIA-RELATION

AROUND 50

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

¸ Wider Yachts åÝîáé ôï îÛï óôïÝøèíá ôïù Tilli Antonelli. à Antonelli, åÝîáé çîöóôÞ÷ óôï øñòï ôöî óëáæñî áðÞ ôèî Pershing, ôï Àììï íåçÀìï Þîïíá ôïù ðáçëÞóíéïù Yachting, åäñ ëáé øòÞîéá Þíö÷ ðåòéìáíâÀîåôáé óôèî ïíðòÛììá ôè÷ Ferretti. Må Ûäòá ôï Castelvecchio di Monte Porzio, ëÀðïù 50 øéìéÞíåôòá áðÞ ôèî Ancona, ï Antonelli, äèíéïàòçèóå íéá íéëòÜ íåî, åêáéòåôéëÀ æéìÞäïêè äå îÛá åôáéòÝá, è ïðïÝá ôá åðÞíåîá øòÞîéá õá çÝîåé ôÞóï äéÀóèíè Þóï ëáé è Pershing. ÆïùìÀøéóôïî áùôÞ åÝîáé ôï óôïÝøèíá. »Àúåãå ôïù÷ ëáìàôåòïù÷ óå Þìïù÷ ôïù÷ ôïíåÝ÷, ôïù÷ ðáòáøñòèóå ôé÷ ëáìàôåòå÷ åçëáôáóôÀóåé÷ óå 10 óôòÛíáôá íå ôá íéóÀ îá åÝîáé óôåçáóíÛîá ëáé ôïù÷ Àæèóå îá äèíéïùòçÜóïùî ôá óëÀæè ôïù áàòéï. Æï Wider 42, äåî íïéÀúåé íå ëáîÛîá óøåäÞî óëÀæï÷ 90

BESTEVER QUARTERLY

ðïù Ûøåôå êáîáäåÝ. ªå íéá çòÜçïòè çÀóôòá íå 2 step, ï ëïòùæáÝï÷ áùôÜ ôè óôéçíÜ óøåäéáóôÜ÷ óëáæñî, Fulvio De Simoni, óùíðåòéÛìáâå ôé÷ ðéï åëëåîôòéëÛ÷ éäÛå÷ ôïù ëáé íå Àêïîá ôèî ðéï åùòåÝá øòÜóè áðÞ ôïî íåììïîôéëÞ éäéïëôÜôè, äèíéïàòçèóå ôï óëÀæï÷ ôïù áàòéï. µáóéëÞ øáòáëôèòéóôéëÞ ôïù óëÀæïù÷, åÝîáé ôï ëåîôòéëÞ, áîïéëôÞ óáìÞîé ôïù óëÀæïù÷, ðïù íÛóá óå Ûîá ìåðôÞ áîïÝçåé íå áðïôÛìåóíá îá ðïììáðìáóéÀúåôáé ï äéáõÛóéíï÷ øñòï÷ äéáâÝöóè÷. Ãé ëïùðáóôÛ÷ óôï ëåîôòéëÞ óèíåÝï ôïù óëÀæïù÷, áîïÝçïùî áììÀúïîôá÷ ôï óøÜíá ôïù óëÀæïù÷, Þôáî æùóéëÀ áùôÞ âòÝóëåôáé óå óôÀóè ëáé åÝîáé áçëùòïâïìèíÛîï. ªôèî ëáôáóëåùÜ ôïù óëÀæïù÷ Ûøïùî øòèóéíïðïéèõåÝ ïé ðéï ðòïèçíÛîå÷ íÛõïäïé ëáôáóëåùÜ÷. »å Ûçøùóè âéîùìåóôåòéëñî òèôÝîöî, åîéóøùíÛîöî íå áîõòáëïîÜíáôá óå


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

91.pdf

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

1

1

1/21/12

1/14/12

8:24 PM

12:44 PM

42 WIDER

ôåøîïìïçÝá ùðïðÝåóè÷ (ëåîïà áÛòá) infusion. ªôè ðòÀêè, óÝçïùòá åíðîåùóíÛîïé áðÞ ôïî Àììï äéÀóèíï óøåäéáóôÜ óëáæñî, ôïî Don Aronow, ôï Wider 42 åÝîáé Ûîá íåôáíæéåóíÛîï supersport óëÀæï÷ íå òïàøá áùôïëéîïàíåîïù ôòïøÞóðéôïù! »å ôïù÷ Cummins ôöî 480 Ýððöî, (2x480) ôï Wider 42, áççÝúåé ôïù÷ 53 Ktas (1 Ktas = 1,8 øìí.) ëÀðïù äèìáäÜ 95.4 øìí./ñòá! ªôè ðìñòè ùðÀòøåé ðìÜòè÷ ëáíðÝîá íå äéðìÞ ëòåââÀôé ëáé ôïùáìÛôá, åîñ è ëïùúÝîá âòÝóëåôáé ëòùííÛîè áòéóôåòÀ áðÞ ôèî óëÀìá åéóÞäïù óôè ëáíðÝîá. ¡åîéëÀ, ôï Wider 42, äåî Ûøåé ëáííéÀ óøÛóè íå ïôéäÜðïôå Àììï êÛòåôå. ¥åæåàçåé áðÞ ôï ëìáóéëÞ íïôÝâï ôè÷ çîöóôÜ÷ óøåäÝáóè÷ óëáæñî ëáé ðòïôåÝîåé íéÀ Àììè æéìïóïæÝá ðïù ôèî ìáôòåàåé÷ Ü ôèî íéóåÝ÷. ¸ åðéìïçÜ äéëÜ óá÷... www.wider-yachts.com BESTEVER QUARTERLY 91


92.pdf

1

1/14/12

1:01 PM

WWW.SEARAY.COM/PRESS

AROUND 50

4

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

To Meritt Island åÝîáé ôï îèóÝ ðïù ïäèçåÝ óôï Cape Canaveral. ¸ óÜíáîóè óôïî äòÞíï Ûøåé äàï íåçÀìá ìïçÞôùðá. Æè÷ SeaRay ëáé ôè÷ NASA. »Àìéóôá... ªèíåéïìïçéëÀ åÝíáóôå ðïìà ëáìÀ. µòéóëÞíáóôå óôï áòøèçåÝï ôè÷ íåçáìàôåòè÷ åôáéòÝá÷ óëáæñî áîáãùøÜ÷ óôïî ëÞóíï, íå 15.000 óëÀæè åôÜóéá ðáòáçöçÜ çéá îá äïëéíÀóïùíå ôï... Sundancer 470 çéá ôï áäåòæÞ ðåòéïäéëÞ ôïù Bestever, ôï Luxury Boat & SUV, ðïù áî äåî áììÀêåé ëÀôé, õá áòçÜóåé îá êáîáëùëìïæïòÜóåé óôèî ¶ììÀäá. Æï 470 åÝîáé øáòáëôèòéóôéëÞ äåÝçíá ôè÷ îÛá÷ óøåäÝáóè÷ ôöî íåçÀìöî SeaRay. Æá ðìáûîÀ ðáòÀõùòá ôè÷ çÀóôòá÷ Ûøïùî ðìÛïî çåîéëåùõåÝ óå Þìá ôá íåóáÝïù ëáé íåçÀìïù íåçÛõïù÷ íèøáîïëÝîèôá, íå ôÛôïéï ôòÞðï ðïù äàóëïìá íðïòåÝ÷ îá êåøöòÝóåé÷ ðïéÞ åÝîáé áðÞ íáëòùÀ. Æï 470 Sundancer äéáõÛôåé Ýóö÷ ôï ëáìàôåòï óáìÞîé óôèî ëáôèçïòÝá ôïù, Ûîá óáìÞîé 92

BESTEVER QUARTERLY

ðïù óå æöôåéîÞôèôá ëáé õÛá äåî Ûøåé óøåäÞî ôÝðïôá îá úèìÛãåé áðÞ ôá óáìÞîéá ðïù äéáõÛôïùî óôï deckhouse ôá óëÀæè íå flybridge, øÀòé÷ ôèî Ûêùðîè äéáòàõíéóè ôöî ðìáûîñî ðáòáõàòöî ôïù. Îîá áðÞ ôá âáóéëÀ øáòáëôèòéóôéëÀ ôïù óáìïîéïà åÝîáé ïé êàìéîå÷ áðáóôòÀðôïùóå÷ åðåîäàóåé÷ óå úåóôÜ çùáìéóôåòÜ ëåòáóéÀ. ¸ êùìåÝá íÀìéóôá çéá Þìá ôá SeaRay ëáôáóëåùÀúåôáé óôï äéðìáîÞ åòçïóôÀóéï, åðÝóè÷ óôï Meritt Island. H åÝóïäï÷ óôï óëÀæï÷ ðòáçíáôïðïéåÝôáé áðÞ ôèî ðìáôæÞòíá íðÀîéïù, è ïðïÝá ëáôáìáíâÀîåé Þìï ôï ðìÀôï÷ ôè÷ çÀóôòá÷, åÝîáé èìåëôòéëÀ âùõéúÞíåîè ëáé åÝîáé ëáôáóëåùáóíÛîè áðÞ GRP Þðö÷ ëáé ôï ùðÞìïéðï óëÀæï÷. BáóéëÞ øáòáëôèòéóôéëÞ ôè÷ ðòàíîè÷ åÝîáé æùóéëÀ è íåçÀìè êáðìñóôòá èìéïõåòáðåÝá÷, è ïðïÝá íïéòÀúåôáé áòëåôÀ ôíÜíáôÀ ôè÷ íå ôïî ëáîáðÛ ôïù äåêéÀ ôïðïõåôèíÛîïù ôòáðåúéïà çåàíáôï÷.


93.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

1/14/12

12:59 PM

470

SeaRay

Sundancer S undancer °ëÞíá ðéï íðòïóôÀ ëáé áòéóôåòÀ, ùðÀòøåé ï ëáîáðÛ÷ óùîôòïæéÀ÷ ôïù ëùâåòîÜôè. »éá èìåëôòéëÀ ëéîïàíåîè çùÀìéîè ïòïæÜ, ðòïóæÛòåé ôïî ëìåéóôÞ øáòáëôÜòá ôïù óëÀæïù÷ ëáé ïìïëìèòñîåé ôèî åéëÞîá ôïù áîïéëôïà óáìïîéïà. ªôï åóöôåòéëÞ âòÝóëïùíå ôèî ëìáóéëÜ äéáòàõíéóè, íå áòéóôåòÀ ôèî ëïùúÝîá ëáé äåêéÀ Ûîáî ôåòÀóôéï ôòéõÛóéï ëáîáðÛ ðïù æùóéëÀ çÝîåôáé ëáé ëòåââÀôé. ¶íðòÞ÷ âòÝóëïùíå ôèî ëàòéá ëáíðÝîá ëáé ðÝóö áðÞ ôèî óëÀìá ôèî äåùôåòåàïùóá ëáíðÝîá ôöî åðéâáôñî äÝøö÷ äéáëòéôÞ íðïùìíÛ, ðáòÀ íå íéá áðìÜ ëïùòôÝîá. ªôï íèøáîïóôÀóéï, äàï ëéîèôÜòå÷ Cummins íå éóøà 459 Ýððöî ï ëáõÛîá÷, äÝîïùî ëÝîèóè óôï óëÀæï÷ íÛóö 2 Pod Zeus, ðïù æùóéëÀ åìÛçøïîôáé íÛóö ôïù óùóôÜíáôï÷ 360 Control. AîáíæÝâïìá ðòÞëåéôáé çéá íéá áêéÞðéóôè åðéìïçÜ ðïéÞôèôá÷. www.searay.com BESTEVER QUARTERLY 93


94.pdf

1

1/14/12

3:10 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

H Azimut, åÝîáé è íÝá áðÞ ôé÷ äàï ðïìà íåçÀìå÷ åôáéòÝå÷ óëáæñî áîáãùøÜ÷ óôèî ¹ôáìÝá, íå áîôÝðáìï äÛï÷ æùóéëÀ ôèî Ferretti. Æá ôåìåùôáÝá øòÞîéá è Azimut, Ûøåé äñóåé âáòàôèôá óôè âåìôÝöóè ôè÷ ðïéÞôèôá÷. ÁÛá ùìéëÀ, îÛå÷ íÛõïäïé ëáôáóëåùÜ÷, îÛå÷ ôåøîïìïçÝå÷ âòÝóëïùî Þìï ëáé ðåòéóóÞôåòï ôïî äòÞíï ôïù÷ óôá îÛá óëÀæè ðïù ðáòÀçåé ôï ðïéïôéëÞ îáùðèçåÝï. Æï 43S åÝîáé Ûîá øáòáëôèòéóôéëÞ íïîôÛìï, ðïù ùéïõåôåÝ Þìá ôá ðáòáðÀîö. O Stefano Righini ëáé ï Carlo Galeazzi, ïé äàï âáóéëÞôåòïé ¹ôáìïÝ óøåäéáóôÛ÷ óëáæñî áùôÜî ôèî åðïøÜ, Ûøïùî äñóåé ëùòéïìåëôéëÀ ôá òÛóôá ôïù÷, äèíéïùòçñîôá÷ Ûîá íéëòïíÛçáìï óëÀæï÷ ðïù äàóëïìá ëÀðïéï÷ ôï ðòïóðåòîÀ. O Righini ðòïóðÀõèóå îá äñóåé íéá áÝóõèóè íåçáìàôåòïù óëÀæïù÷ óôè çåîéëÜ óøåäÝáóè. Îôóé âìÛðïùíå ðö÷ è äéÀôáêè ôöî ëàòéöî øñòöî óôèî ëïùðáóôÜ, 94

BESTEVER QUARTERLY

íïéÀúïùî íå áùôïà÷ ðïù óùîáîôÀíå óôá óëÀæè íå flybridge. »éá âáòéÀ ðïéïôéëÜ óùòÞíåîè ðÞòôá ëìåÝîåé ôïî øñòï ôïù óáìïîéïà, äÝîïîôá÷ Ûôóé íéá ðòÞóõåôè áÝóõèóè ðïìùôÛìåéá÷ ëáé íåçáìïðòÛðåéá÷. ¶ëåÝ ðïù ôá Àììá óëÀæè äåî Ûøïùî ðÞòôá óå áùôÞ ôï íÜëï÷, ôï Azimut Ûøåé Ûîá ðïìùôåìÛóôáôï ëìåéóôÞ óáìÞîé. µÛâáéá óôï øñòï ðïù óùîÜõö÷ óå áùôÞ ôï íÜëï÷ óùîáîôÀíå ôèî êáðìñóôòá èìéïõåòáðåÝá÷, óôï 43S âòÝóëïùíå ôï ôòáðÛúé çåàíáôï÷. ¸ êáðìñóôòá èìéïõåòáðåÝá÷ âòÝóëåôáé óôèî ðìÜòè ôïù óëÀæïù÷. To óëÀæï÷ äåî äéáõÛôåé ëìáóéëÜ äéÀôáêè øñòöî, ëáõñ÷ è ðòïóðÀõåéá çéá ôèî ðéï óïæÜ åëíåôÀìåùóè áëÞíá ëáé ôïù ôåìåùôáÝïù åëáôïóôïà óôï íÜëï÷ ôïù, ïäÜçèóå ôïî óøåäéáóôÜ óå Àììá íïîïðÀôéá. Îôóé, ðåòéÛòçö÷ çéá ôï íÜëï÷ ôïù óëÀæïù÷, âòÝóëïùíå äàï ðìÜòåé÷ ôïùáìÛôå÷, íå ôèî íÝá îá åÝîáé áðïëìåéóôéëÀ ôïù ëàòéïù


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

95.pdf

1

1

1/21/12

1/14/12

8:24 PM

3:09 PM

AROUND 50

WWW.AZIMUTYACHTS.COM/PRESS

43S Azimut

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

ùðîïäöíáôÝïù óôèî ðìñòè. ¸ äåàôåòè âòÝóëåôáé óôï øñòï, áíÛóö÷ íåôÀ ôá óëáìéÀ ðïù íá÷ ëáôåâÀúïùî óôï øáíèìÞôåòï åðÝðåäï. ¸ ëïùúÝîá ôïù óëÀæïù÷ âòÝóëåôáé íåî óôï ëÀôö åðÝðåäï, áììÀ ôáùôÞøòïîá Ûøåé Àíåóè ðòÞóâáóè íå ôï åðÀîö. Æï ðéìïôÜòéï íå ôá high tech øåéòéóôÜòéá âòÝóëåôáé óå ùðåòùãöíÛîï óèíåÝï ðïù åùîïåÝ ôèî áðòÞóëïðôè ïòáôÞôèôá. Æèî åéëÞîá óùíðìèòñîåé íéá èìåëôòéëÀ ëéîïàíåîè ïòïæÜ ðïù ôá ëáìïëáéòéîÀ âòÀäùá, õá åëôéíèõåÝ äåÞîôï÷. Îîá Àììï âáóéëÞ øáòáëôèòéóôéëÞ ôïù óëÀæïù÷ åÝîáé ôï óàóôèíá ðòÞöóè÷. ªôï íèøáîïóôÀóéï äàï Volvo Penta D6 áîáðáàïîôáé, Ûôïéíå÷ îá ðòïóæÛòïùî ôïù÷ 435 Ýððïù÷ ôïù÷, íÛóö éóóÀòéõíöî Pod, IPS 600. Æï 43S åÝîáé Ûîá áðÞìùôá éóóïòïðèíÛîï yacht. °î ëáé íéëòÞ óå åêöôåòéëÛ÷ äéáóôÀóåé÷ äåî Ûøåé ôÝðïôå îá úèìÛãåé óå óøÛóè íå íåçáìàôåòá yacht 50,60 áëÞíá ëáé 70 ðïäñî. °î äåî åÝóôå íåçáìÞóöíïé åóåÝ÷ ïé æÝìïé óá÷ ëáé è ïéëïçÛîåéÀ óá÷, õá îéñõåôå óáî îá åÝóáóôáî óå Ûîá 60áòé. ªÝçïùòá ðòÞëåéôáé çéá íéá áðÞ ôé÷ ëáìàôåòå÷ åðéìïçÛ÷ ôè÷ áçïòÀ÷ áùôÜ ôè óôéçíÜ, áîåêáòôÜôö÷ íåçÛõïù÷. Áá ôï äåÝôå ïðöóäÜðïôå. www.azimutyachts.com BESTEVER QUARTERLY 95


96.pdf

1

1/14/12

3:24 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

H óùíåôïøÜ ôïù Groupo Ferretti óôï áæéÛòöíÀ íá÷, çÝîåôáé íå ôï ðéÞ áëòéâÞ ëáé ðéï çòÜçïòï óëÀæï÷ ôè÷ ëáôèçïòÝá÷. Tï 50.1 ôè÷ Pershing áðïôåìåÝ ôï éåòÞ äéóëïðÞôèòï ôöî óëáæÀôöî Þìïù ôïù ëÞóíïù. Må äéáóôèíéëÜ ðïéÞôèôá ëáé åêôòåíéóôéëÛ÷ ôåøîïìïçéëÛ÷ ìàóåé÷ óôï õÛíá ôè÷ ðòÞöóÜ÷ ôïù, ôï 50.1 õÛôåé îÛá óôÀîôáò, ðïù ïé ùðÞìïéðïé ëáôáóëåùáóôÛ÷ ðòÛðåé îá ìÀâïùî ùðÞãéî ôïù÷. ¦òÞëåéôáé çéá Ûîá ùãèìñî ôáøùôÜôöî yacht, óå óøåäÝáóè Fulvio De Simoni óå óùîåòçáóÝá íå ôï AYT (Advanced Yacht Technology) ëáé ôï Centro Stile, ðïù äéáõÛôåé ôòåé÷ ëáíðÝîå÷ åðéâáôñî ëáé íéÀ ìéìéðïàôéá ëáíðÝîá ðìèòñíáôï÷ óôèî ðòàíîè. »Þîï óå íÜëï÷ ôï óëÀæï÷ åÝîáé íéëòÞ. ªå Þìå÷ ôé÷ Àììå÷ äéáóôÀóåé÷ ôïù åÝîáé ôåòÀóôéï. ¶Ýîáé ôï íÞîï áðÞ ôá óëÀæè ðïù ðáòïùóéÀúïùíå, ðïù äéáõÛôåé 96

BESTEVER QUARTERLY

ëáíðÝîá ðìèòñíáôï÷, çåçïîÞ÷ ðïù åî íÛòåé, æöôïçòáæÝúåé ôïî ðéõáîÞ ôïù éäéïëôÜôè. ¸ ðïéÞôèôá åÝîáé åðéðÛäïù Riva. Æï äÀðåäï ôïù åêöôåòéëïà ëáôáóôòñíáôï÷, åÝîáé ëáìùíÛîï íå ðïéïôéëÜ êùìåÝá teak. Ãé ôáðåôóáòÝå÷ åÝîáé äåòíÀôéîå÷, áî ëáé áùôÞ åÝîáé õÛíá åðéìïçÜ÷ ôïù éäéïëôÜôè. Æï 50.1, Þðö÷ ôá ðåòéóóÞôåòá óëÀæè ôè÷ Pershing, øôÝúåôáé ëáôÞðéî ðáòáççåìÝá÷ ùðÞ ôé÷ ùðïäåÝêåé÷ ôïù íåììïîôéëïà éäéïëôÜôè, ðïìà óùøîÀ, íÀìéóôá óå óôåîÜ óùîåòçáóÝá íå åêöôåòéëÞ ïÝëï ¹nterior Design ðïù ùðïäåéëîàåé ï éäéïëôÜôè÷. ¦áòÀ ôé÷ óøåôéëÛ÷ ðåòéïòéóíÛîå÷ äéáóôÀóåé÷ ôïù óëÀæïù÷, ôï óáìÞîé óôï øáíèìÞôåòï ðÀôöíá, åÝîáé ôåòÀóôéï ëáé õá ôáÝòéáúå óå íåçáìàôåòï óëÀæï÷. »ðòïóôÀ âòÝóëïùíå ôèî master ëáíðÝîá ëáé ðÝóö ôé÷ Àììå÷ äàï, äåêéÀ ëáé áòéóôåòÀ ôöî óëáìïðáôéñî ðïù íá÷


97.pdf

1

1/14/12

3:24 PM

AROUND 50

WWW.PERSHING.COM/PRESS

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

50.1 Pershing

ëáôåâÀúïùî óôï åóöôåòéëÞ. ÆùðéëÜ è äéÀôáêè, åêáéòåôéëÜ è ðïéÞôèôá. Æá ðùòïôåøîÜíáôá öóôÞóï áòøÝúïùî Ûîá åðÝðåäï øáíèìÞôåòá. Æï íèøáîïóôÀóéï óå Ûîá Pershing, Ûøåé ôèî Ýäéá ðïéÞôèôá åóöôåòéëÜ÷ óøåäÝáóè÷ íå ôï ùðÞìïéðï óëÀæï÷. ªå áùôÞ áîáðáàïîôáé äàï áðáóôòÀðôïîôå÷ ëéîèôÜòå÷ ôè÷ »°Á, V8 íå éóøà 900 Ýððöî ï ëáõÛîá÷. Æèî áðÝóôåùôè éóøà çéá ôï íÛçåõï÷ ôïù óëÀæïù÷, ôéõáóåàåé íéá äéÀôáêè ðòïðåììñî åðéæáîåÝá÷. °ðïôÛìåóíá; ÆåìéëÜ ôáøàôèôá 46 ëÞíâöî (85 øéìí./ñòá) ëáé ôáøàôèôá ôáêéäÝïù 37 ëÞíâöî (68.5 øìí./ñòá) ðïù åÝîáé áðÝóôåùôá ëáìàôåòå÷ åðéäÞóåé÷ áðÞ ôïî áîôáçöîéóíÞ! Æï Pershing 50.1, áðåùõàîåôáé óå áùôÞî ðïù úèôÀ ôï ðïìùôåìÛóôåòï, çòèçïòÞôåòï ëáé ëáìàôåòï óëÀæï÷ óôá 50 ðÞäéá. www.pershing-yacht.com BESTEVER QUARTERLY 97


114.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

1/12/12

6:34 PM


99.pdf

1

1/12/12

115.pdf

1

6:38 PM

1/12/12

6:34 PM

AROUND 50 Tï V45 åÝîáé Ûîá áðÞ ôá ðéï ëáìïðïùìèíÛîá óëÀæè ôè÷ Princess. ¸ âòåôáîéëÜ åôáéòÝá, ðòïóæÛòåé ôè óåéòÀ V óå ðòáçíáôéëïà÷ åòáóôÛ÷ ôè÷ õÀìáóóá÷. Æï 45, åÝîáé Ûîá budget óëÀæï÷ óå Àðïãè ôéíÜ÷ áììÀ, premium, óå Þôé Ûøåé îá ëÀîåé íå ôèî ëáôáóëåùáóôéëÜ ôïù áòôéÞôèôá ëáé ôèî çåîéëÜ ôïù ðïéÞôèôá. Tá êàìá, ïé óùîáòíïçÛ÷, ôï æéîÝòéóíá, Ûøïùî ôï óôùì ðïù óùîáîôÀíå óôá óëÀæè äåëÀäöî

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

åëáôïííùòÝöî, ðïù åðÝóè÷ ëáôáóëåùÀúåé ôï îáùðèçåÝï. Æï V45 åÝîáé Ûîá ëìáóéëÞ óëÀæï÷, íå ôèî Ûîîïéá ðö÷ Þìá âòÝóëïîôáé óôá óèíåÝá ðïù ôá ðåòéíÛîåé ëáîåÝ÷. To 2009 íÀìéóôá âòáâåàôèëå ö÷ óëÀæï÷ ôè÷ øòïîéÀ÷ óôèî ëáôèçïòÝá ôïù ëáé áðÞ ôÞôå ðáòáçÛôáé óøåäÞî äÝøö÷ ëáííéÀ áììáçÜ. ¦òÞëåéôáé çéá Ûîá ëìáóéëÞ óëÀæï÷ íå åêöôåòéëÞ óáìÞîé, ëáîáðÛ äÝðìá óôï ëÞëðéô ëáé íåçÀìè êáðìñóôòá èìéïõåòáðåÝá÷ óôï ëÀìùíá ôïù garage ðïù æéìïêåîåÝ Ûîá íéëòÞ æïùóëöôÞ ö÷ tender. H çÀóôòá ôïù óëÀæïù÷, äéáõÛôåé ôèî ëìáóéëÜ çéá ôèî

MEDIA.FERRARI.COM

PRINCESS V45

óåéòÀ V óøåäÝáóè íå âáõà V, ðïù ôèî øáòáëôèòÝúåé è áùêèíÛîè óôáõåòÞôèôá óå åùõåÝá ðìåàóè. Æï ðéìïôÜòéï ôïðïõåôåÝôáé íðòïóôÀ ëáé äåêéÀ, äéáõÛôåé äàï íïîÀ, áîáôïíéëÀ ëáõÝóíáôá çéá ëùâåòîÜôè ëáé óùçëùâåòîÜôè ëáé ðòïóæÛòåé æùóéëÀ ðìÜòè ïòáôÞôèôá. ¶ðÝóè÷ Þðö÷ óùíâáÝîåé óôá ðåòéóóÞôåòá óëÀæè ôè÷ ëáôèçïòÝá÷, è ïòïæÜ áîïÝçåé, áîáîåñîïîôá÷ ôïî áÛòá ëáé åîéóøàïîôá÷ ôïî æùóéëÞ æöôéóíÞ. ªôï øáíèìÞôåòï åðÝðåäï ôïðïõåôïàîôáé ïé øñòïé åîäéáÝôèóè÷. Æï V45 øáòáëôèòÝúåôáé áðÞ ëìáóéëÜ óøåäÝáóè. ¢åî Üôáî äùîáôÞî ïé øñòïé åîäéáÝôèóè÷ îá áðïôåìïàî åêáÝòåóè. Îôóé âòÝóëïùíå ôé÷ äàï ëáíðÝîå÷ åíðòÞ÷ ëáé ðÝóö, åîñ óôï íÛóïî ôïù óëÀæïù÷ ùðÀòøåé è ëáìáÝóõèôè ëïùúÝîá íáúÝ íå ôï ôòáðÛúé äåÝðîïù. Æï óáìÞîé äéáõÛôåé Àîåôï ëáîáðÛ ëáé ðôùóóÞíåîï ôòáðÛúé, ðïù ùðÞ ðòïüðïõÛóåé÷ íðïòåÝ îá çÝîåé Ûîá

ðòÞóõåôï äéðìÞ ëòåââÀôé. ªôèî áîôÝõåôè ðìåùòÀ óùîáîôÀíå ôèî ðìèòÛóôáôè ëïùúÝîá ôïù óëÀæïù÷. ªôï õÛíá ôè÷ ðòÞöóè÷, è Princess ðáòáäïóéáëÀ óùîåòçÀúåôáé íå ôèî Volvo. Îôóé óôï íèøáîïóôÀóéï âòÝóëïùíå äàï Volvo Penta D11 áðÞäïóè÷ 670 Ýððöî o ëáõÛîá÷. ¸ Ýäéá è Princess áîáæÛòåé ðö÷ íå ôïù÷ 1.340 Ýððïù÷ ôï V45 æôÀîåé åàëïìá ôèî ôáøàôèôá ôöî 37 ëÞíâöî. Æï V45 åÝîáé Ûîá íéëòÞ óëÀæï÷ ðïù äåî ôïù ìåÝðåé ôÝðïôå óå óøÛóè íå ôá íåçáìàôåòá áäÛìæéá ôïù. ¥åøåéìÝúåé áðÞ ùãèìÜ ðïéÞôèôá, éäéáÝôåòè áéóõèôéëÜ ëáé äïëéíáóíÛîè ôåøîïìïçÝá. ¢åî âòÝõåé óøåäéáóôéëñî áëòïâáôéóíñî ëáé Þðö÷ óùíâáÝîåé íå ôá ðåòéóóÞôåòá óëÀæè ðïù ðòïÛòøïîôáé áðÞ ôèî ¡èòáéÀ °ìâéñîá, áðåùõàîåôáé óå ðòáçíáôéëïà÷ õáìáóóéîïà÷ ôàðïù÷ ðáòÀ óå ëìñîïù÷ ôïù Flavio Briatore. Æï V45 åÝîáé Ûîá óëÀæï÷, ðïù ëåòäÝúåé ôé÷ åîôùðñóåé÷ íå ôïù÷ Àîåôïù÷ øñòïù÷, ôïî åàëïìï øåéòéóíÞ ëáé ôé÷ åðéäÞóåé÷ ôïù. www.princess.co.uk BESTEVER QUARTERLY 99


100.pdf

1

1/15/12

12:50 AM

AROUND 50

WWW.ATLANTISYACHTS.IT/PRESS

H Atlantis åÝîáé íéá éäéáÝôåòè åôáéòÝá. °î ëáé áîÜëåé óôï Groupo Azimut-Benetti, äéáôèòåÝ ôèî áîåêáòôèóÝá ôè÷ ëáé ôèî ðáìéÀ ôè÷ Ûäòá óôï Sariano di Gropparello. °îÛëáõåî è Atlantis åÝøå ôï design ö÷ ëùòÝáòøï øáòáëôèòéóôéëÞ ôè÷. ºáíðàìá ðáòíðòÝú, ðåòÝåòçïé æöôéóíïÝ, èìåëôòéëÛ÷ èìéïòïæÛ÷, Þôáî Þìá áùôÀ Üôáî Àçîöóôá óôïéøåÝá óôïî áîôáçöîéóíÞ. ªÜíåòá è Atlantis ðáòáíÛîåé

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

íéá éóøùòÜ åôáéòÝá óôï øñòï ôöî óëáæñî áîáãùøÜ÷ ëáé íïéòÀúåôáé ôåøîïçîöóÝá ëáé ùìéëÀ íå ôèî Azimut. To îÛï Atlantis 48, åÝîáé Ûîá åêáéòåôéëÀ Þíïòæï óëÀæï÷. ¸ åðéìïçÜ ôöî Ûîôïîöî ðïòôïëáìÝ ôáðåôóáòéñî, ôïà Ûøåé äñóåé íéá øáòïàíåîè óðïò Þãè, ðïù óùîÀäåé áðÞìùôá íå ôïî øáòáëôÜòá ôïù. ªèíåÝï áîáæïòÀ÷ óôèî åêöôåòéëÜ øáòáëôèòéóôéëÜ Þãè ôïù óëÀæïù÷, ôï ëáíðàìï ðáòíðòÝú ðïù íáúÝ íå ôèî èìåëôòéëÀ ëéîïàíåîè èìéïòïæÜ, áðïôåìåÝ Ûîá åîéáÝï óôïéøåÝï. ¶ðÝóè÷ ôï ëÀìùííá ôïù garage óôï ëÛîôòï ôè÷ ðòàíîè÷, ðïù ìåéôïùòçåÝ ö÷ êáðìñóôòá èìéïõåòáðåÝá÷ äèíéïùòçåÝ Ûîá éóïòòïðèíÛîï åæÛ ðïù ðòïóõÛôåé ðÞîôïù÷ óôèî ïðôéëÜ áêéïìÞçèóè ëáé ôáùôÞøòïîá áðïôåìåÝ Ûîá ëùòÝáòøï óôïéøåÝï design. ªôï åóöôåòéëÞ ôïù óëÀæïù÷ ôá ðòÀçíáôá åÝîáé áòëåôÀ ðéï ðáòáäïóéáëÀ. µìÛðïùíå ôèî ëìáóéëÜ äéÀôáêè ôöî äàï ëáíðÝîöî. 100

48 Atlantis

BESTEVER QUARTERLY

µåâáÝö÷, è äéáæïòïðïÝèóè óå óøÛóè íå Àììá óëÀæè åÝîáé, ðö÷ è íåçÀìè ëáíðÝîá, ðïù øòèóéíïðïéåÝ Þìï ôï ðìÀôï÷ ôïù óëÀæïù÷ åÝîáé ôï highlight, çéá óëÀæï÷ áùôïà ôïù íåçÛõïù÷ ëÀôö áðÞ 50 ðÞäéá. ¶îñ æùóéïìïçéëÜ åÝîáé è àðáòêè ôöî 2 ôïùáìåôñî. MÞìé÷ ìïéðÞî ëáôåâïàíå óôï øáíèìÞôåòï åðÝðåäï, áîôéëòàúïùíå ôèî ëïùúÝîá ëáé íéá íåçÀìè ôòáðåúáòÝá íå ôòáðÛúé äåÝðîïù. ¶íðòÞ÷ íá÷, åÝîáé è ðÞòôá ðïù ïäèçåÝ óôè ëáíðÝîá ôöî åðéóëåðôñî ëáé ðÝóö íá÷ è ðÞòôá ðïù ïäèçåÝ Þðö÷ åÝðáíå óôè ëáíðÝîá ôïù éäéïëôÜôè. ¸ ðåòéòòÛïùóá ðïéÞôèôá åÝîáé åîôùðöóéáëÜ. ·åóôÀ êàìá ëáé óïæÀ åðéìåçíÛîá ùæÀóíáôá, äÝîïùî Ûîáî áÛòá ùðåòâïìéëÜ÷ ðïìùôÛìåéá÷ ðïù ðòïóæÛòåé íéá áîåêÜçèôè áîáóôÀôöóè óôïî áíàèôï åðéóëÛðôè. ªôï õÛíá ôè÷ ðòÞöóè÷ äåî ùðÀòøïùî ôåøîïìïçéëïÝ áëòïâáôéóíïÝ ëáé ðòïôéíÜõèëáî ðéï óùíâáôéëÛ÷ ìàóåé÷. ¸ ðáìéÀ


101.pdf

1

1/15/12

12:48 AM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ëáìÜ ìàóè ôöî áêÞîöî ðïù ëáôáìÜçïùî óô ðòïðÛìå÷ Nibral, ðòïóäÝäåé áêéïðéóôÝá ëáé áðìÞôèôá. H °tlantis åðÛìåêå äàï Cummins QSC 8.3 íå éóøà 600HP ï ëáõÛîá÷, ðòïóæÛòïîôá÷ Àðìåôè éððïäàîáíè óôï óëÀæï÷ 1.200 Ýððöî ëáé áîôÝóôïéøá åêáéòåôéëÛ÷ åðéäÞóåé÷. £á íðïòïàóáíå îá ðïàíå ðö÷ ôï óëÀæï÷ åÝîáé overpowered áììÀ áùôÞ åÝîáé ðÀîôïôå ðòïôéíÞôåòï áðÞ ôï îá óùíâáÝîåé ôï áîôÝóôòïæï. Æï Atlantis 48 åÝîáé Ûîá flamboyant óëÀæï÷ ðïù õá ëÀîåé ôïù÷ çàòö óá÷ îá ìùóóÀêïùî áðÞ ôï ëáëÞ ôïù÷. Æï Ýäéï õá ëÀîåé ëáé óôï ª¢Ã¶. »Þìé÷ äÛóåôå óå ëÀðïéï ìéíÀîé, Þìïé õá áòøÝóïùî îá óá÷ ëïéôïàî íå æõÞîï ëùòÝö÷ ìÞçö ôöî åëôùæìöôéëñî ðïòôïëáìÝ ôáðåôóáòéñî. °î äåî óá÷ îïéÀúåé ôï ëáëÞ íÀôé, çòÀãôå ôïù÷ Þìïù÷ ëáé áðïìáàóôå íå ôï 48 óá÷, ôá ùðÛòïøá îåòÀ ôè÷ »åóïçåÝïù. www.atlantisyachts.it BESTEVER QUARTERLY 101


102.pdf

1

1/21/12

1:24 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

Rivale

CMY

Riva

K

H íåçÀìè ºùòÝá ôè÷ éôáìéëÜ÷ âéïíèøáîÝá÷ óëáæñî, óùííåôÛøåé óôï áæéÛòöíá áùôÞ íå ôï Rivale. Îîá óëÀæï÷ 52 ðïäñî íå ðïéÞôèôá ðïù êåðåòîÀ ôá ôùðéëÀ óôáîôáòîô ôè÷ ëáôèçïòÝá÷. H Riva ëáôåÝøå ðÀîôá íéá èçåôéëÜ õÛóè óôèî áîôÝìèãè ôöî óëáæÀôöî ëáé Þìïé áîôéíåôöðÝúïùî ôèî éäéïëôèóÝá åîÞ÷ Riva ö÷ Ûîá íåçÀìï ðòïîÞíéï. ºÀõå Riva åÝîáé ëÀôé ôï éäéáÝôåòï, ëáé ôï Rivale 52 äåî áðïôåìåÝ åêáÝòåóè. Æï Rivale äèíéïùòçÜõèëå çéá îá åðåëôåÝîåé ôèî ïéëïçÛîåéá ôöî òåôòÞ óøåäéÀóåöî ðïù Àòøéóå íå ôo Aquariva ëáé óùîåøÝóôèëå íå ôï Rivarama. Æï Rivale 52 åÝîáé ôï ëïòùæáÝï íïîôÛìï áùôÜ÷ ôè÷ ïéëïçÛîåéá÷. Æï óùîïìéëÞ íÜëï÷ ôïù Rivale åÝîáé óøåäÞî 53 ðÞäéá. ¸ óôòïççùìåíÛîè ðìáôæÞòíá íðÀîéïù åÝîáé ôï ðòñôï ðòÀçíá ðïù áîôéëòÝúåé÷ íÞìé÷ ôïìíÜóåé÷ îá åðéâéâáóôåÝ÷ óôï 102

BESTEVER QUARTERLY

óëÀæï÷. ¦áôñîôá÷ óôï åêáéòåôéëÜ÷ ðïéÞôèôá÷ êàìï teak, îéñõåé÷ íéá áëáôáîÝëèôè åðéõùíÝá îá áççÝêåé÷ ôï ùìéëÞ ôè÷ êáðìñóôòá÷ èìéïõåòáðåÝá÷. ºáé ôÞôå áîôéìáíâÀîåóáé áëáòéáÝá, ôèî äéáæïòÀ åîÞ÷ Riva íå ïðïéïäÜðïôå Àììï óëÀæï÷ áùôÜ÷ ôè÷ ëáôèçïòÝá÷. Æï ùìéëÞ åÝîáé... äÛòíá! »á äÛòíá óå áîïéëôÞ óëÀæï÷; ºáôÀ ôè æéìïóïæÝá ôè÷ Riva... ¼ùóéëÀ! ªôè óùîåøåéá ôï âìÛííá ðèçáÝîåé óôïî ðùìñîá ðïù ùãñîåôáé ðÀîö áðÞ ôï sunpad. ¦òÞëåéôáé çéá Ûîá íïîôÛòîï çìùðôÞ ðïù áðìñ÷ äÛøåôáé ôé÷ ëåòáÝå÷ åðéëïéîöîÝá÷ ëáé ôï radar. ºáé Ûôóé ðÀåé ôï õÛíá óå ëÀõå óôïéøåÝï ôïù óëÀæïù÷. ¦ïéÞôèôá, design ëáé åòçïîïíÝá. Tá ùðÞìïéðá óôïéøåÝá ôïù åêöôåòéëïà ëáôáóôòñíáôï÷, íïéòÀúïîôáé ôèî Ýäéá æéìïóïæÝá. ºùòéáòøåÝ ôï äÛòíá óôé÷ ôáðåôóáòÝå÷, ôï êàìï óôá ôòáðÛúéá ëáé ôï åéóøùíÛîï fiberglass óôá ùðÞìïéðá


103.pdf

1

1/15/12

12:57 AM

AROUND 50

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ôíÜíáôá ôïù ëáôáóôòñíáôï÷. ¦åòîñîôá÷ óôï åóöôåòéëÞ. ¸ íéîéíáìéóôéëÜ æéìïóïæÝá óùîåøÝúåôáé íå íéá áäéÞòáôè íÝêè òåôòÞ ëáé íïîôÛòîïù óøåäéáóíïà. ¦áòÀ ôèî ðåòÝåòçè åêöôåòéëÜ óøåäÝáóè óôï åóöôåòéëÞ ùðÀòøïùî 3 ëáíðÝîå÷. ¢àï åðéóëåðôñî ëáé è íÀóôåò óôèî ðìñòè. ªôï íèøáîïóôÀóéï âòÝóëïùíå äàï ðáîÝóøùòïù÷ MAN V10 íå 1.100 Ýððïù÷ ï ëáõÛîá÷. ªùíðåòéáóíáôéëÀ ðòÞëåéôáé çéá ôï ðéï flamboyant óëÀæï÷ óôá 50 ðÞäéá... www.rivaboats.com BESTEVER QUARTERLY 103


104.pdf

1

1/15/12

12:30 AM

Breathtaking ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΡΙΝΟΥ

Views

Τα νέα δεδοµένα της οικονοµικής κατάστασης στην Ελλάδα αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, διαφοροποιούν σε µεγάλο ή µικρό βαθµό τον τρόπο που ταξιδεύουµε, γνωρίζουµε νέα µέρη και απολαµβάνουµε αυτές τις εξερευνήσεις µας. Γνωρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να έχετε πάει όλοι στην Riviera, έναν σχετικά κοντινό προορισµό, αποφασίσαµε να σας µάθουµε µερικά από τα πιό ενδιαφέροντα ξενοδοχεία στην περιοχή. Τα περισσότερα είναι κρυµµένα. Δεν τα έχετε δεί ποτέ, ακόµα και αν ξέρετε την ύπαρξή τους. Είναι µικροί κρυµµένοι θησαυροί σε µια περιοχή που δεν έχασε ποτέ την λάµψη της. Blackjack! ¶éëïóéÛîá øòÞîéá ôñòá, äåî Ûøïùíå øÀóåé øòïîéÀ ðïù îá íèî åðéóëåæôÜëáíå áùôÞ ôï óÝçïùòá åùìïçèíÛîï íÛòï÷. °î ùðÀòøïùî 3-4 æïâåòÀ íÛòè óå Þìï ôïî ëÞóíï ðïù ðòÛðåé óÝçïùòá ëáîåÝ÷ îá åðéóëåæôåÝ, è ÄéâéÛòá åÝîáé Ûîá áðÞ áùôÀ. Ááé óùíæöîñ, ôï ëáìàôåòï ïéëÞðåäï óôïî ëÞóíï åÝîáé è ¶ììÀäá, çé' áùôÞ ëáé Þìïé õÛìïùî îá ôèî áðïëôÜóïùî íå ôï ìéçÞôåòï äùîáôÞî áîôÝôéíï, áììÀ ëáé è ÄéâéÛòá -õá óùíæöîÜóåôå- ðö÷ Ûøåé íéá éäéáÝôåòè áàòá. ¸ øåéòÞôåòè åðïøÜ çéá îá çîöòÝóåôå ôè ÄéâéÛòá åÝîáé ï íÜîá÷ »Àûï÷. Æï æåóôéâÀì ëéîèíáôïçòÀæïù ëáé ï áçñîá÷ ¼Þòíïùìá 1, óôï »ïîáëÞ, íåôáôòÛðïùî ôèî ðåòéïøÜ óå Ûîá ðïìàâïùï ôòåìïëïíåÝï, ðïù ëòàâåé åðéíåìñ÷ ôï ðòáçíáôéëÞ ðòÞóöðï ôè÷ ðåòéïøÜ÷. µåâáÝö÷ Ûøåé ëáé Ûôóé íéá åîäéáæÛòïùóá Þãè, áììÀ çéá äéáæïòåôéëÀ áðÞ ôá äéëÀ íá÷ çïàóôá. ¸ ÄéâéÛòá Ûøåé áùôÜ ôèî áðòïóäéÞòéóôè áàòá, ðïù Ûøïùî Þìá ôá ùðÛòïøá íÛòè óôïî ëÞóíï. ¸ µåîåôÝá, ôï ¦áòÝóé, è µáòëåìñîè...

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

104

BESTEVER QUARTERLY

H ÄéâéÛòá, åÝîáé íéá ðáòáõáìÀóóéá ðåòéïøÜ ðïù åëôåÝîåôáé áðÞ ôá óàîïòá ôè÷ ¡áììÝá÷ íå ôèî ¹ôáìÝá, íÛøòé ëáé ôï ªáî ÆòïðÛ. ¶íåÝ÷ íå ùðåòåéëïóáåôÜ åíðåéòÝá, õá óá÷ ùðïäåÝêïùíå íåòéëÀ áðÞ ôá ðéï åîäéáæÛòïîôá, æùóéëÀ ùðåòðïìùôåìÜ êåîïäïøåÝá ðïù Þíö÷ äéáôèòïàî íéá äéáëòéôéëÜ ðïìùôÛìåéá ëáé äåî ëòáùçÀúïùî ïàôå íå ôèî ðáòïùóÝá ôïù÷, ïàôå íå ôèî ôïðïõåóÝá ðïù âòÝóëïîôáé. ¦òÞëåéôáé ðòáçíáôéëÀ çéá íåòéëÀ ëòùííÛîá áðÞ ôá íÀôéá ôöî øéìéÀäöî åðéóëåðôñî ôè÷ ðåòéïøÜ÷ êåîïäïøåÝá ðïù äåî áðïôåìåïàî æöôïçòáæéëÀ õÛíáôá ôöî ðåòéóôáóéáëñî ôïùòéóôñî ôè÷ ðåòéïøÜ÷. Îôóé äåî óùíðåòéìÀâáíå ôá ëòáùçáìÛá çéçÀîôéá êåîïäïøåÝá ôè÷ ºòïùáúÛô óôé÷ ºÀîîå÷ ëáé ïàôå, ôá íåçÀìá ëáé äéÀóèíá êåîïäïøåÝá ôïù »ïîáëÞ. °îôÝõåôá, óá÷ ðòïôåÝîïùíå íåòéëÀ ëòùííÛîá èóùøáóôÜòéá çéá îá íðïòÛóåôå ðòáçíáôéëÀ îá îéñóåôå ôèî áàòá ôè÷ ÄéâéÛòá, áðòÞóëïðôá, áììÀ æùóéëÀ ðÀîôïôå íå ôèî íåçáìàôåòè äùîáôÜ ðïìùôÛìåéá. °ðïìáàóôå... ùðåàõùîá!


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

105.pdf

1

1

1/21/12

1/15/12

8:25 PM

12:29 AM

RIVIERA AMAZING HOTELS

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

BESTEVER QUARTERLY

105


106.pdf

1

1/15/12

12:05 AM

RIVIERA AMAZING HOTELS To åðÞíåîï øöòéïùäÀëé íåôÀ ôï St. Tropez, åÝîáé ôï Ramatuelle. Îîá ëìáóéëÞ øöòéÞ ôè÷ îÞôéá÷ ¡áììÝá÷. EëåÝ, óå Ûîáî ðáìéÞ áíðåìñîá ðïù òÜíáúå, ï áòøéôÛëôïîá÷ Jean-Michel Wilmotte, âòÜëå ôïî éäáîéëÞ øñòï çéá îá äèíéïùòçÜóåé Ûîá óðÀîéï èóùøáóôÜòéï çéá ìÝçïù÷. ºáôáóëÛùáóå Ûîá ëàòéï øñòï ùðïäïøÜ÷ íå 6 íÞîïî äöíÀôéá ëáé 18 óïùûôå÷ ëáé óëÀòðéóå óôïî çàòö øñòï 12 ùðÛòïøå÷ íéëòÛ÷ âÝììå÷ ðìÜòö÷ åêïðìéóíÛîå÷ íå ðéóÝîá ëáé íå Þìá ôá ëïíæÞò ðïù áðïúèôïàî ïé ðåìÀôå÷ áùôÜ÷ ôè÷ ðïéÞôèôá÷. ¼ùóéëÀ ôï La Reserve, êåæåàçåé áðÞ ôèî

ªÝçïùòá ôï La Reserve, áðåùõàîåôáé óôïù÷ ãáçíÛîïù÷ åòáóôÛ÷ ôè÷ ºùáîÜ÷ °ëôÜ÷. ¢åî Ûøåé ëáííéÀ óøÛóè íå ôá ðïìàâïùá êåîïäïøåÝá ôè÷ ºòïùáúÛô. ºáôáóëåùÀóôèëå íå ôè íåçáìàôåòè äùîáôÜ æòïîôÝäá ëáé íå áðÞìùôè åííïîÜ óôèî

la reserve RAMATUELLE ST. TROPEZ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ìïçéëÜ ôöî áðìñî êåîïäïøåÝöî. ¶Ýîáé óøåäÞî áäàîáôïî îá ôï âòåé÷ áëÞíá ëáé áî êÛòåé÷ ôé ãÀøîåé÷, Ûôóé øöíÛîï óôá äòïíÀëéá ôïù Ramatuelle. Ùìá ôá äöíÀôéá, ôé÷ óïùûôå÷ ëáé ôé÷ âÝìå÷, Ûøåé åðéíåìèõåÝ ï áòøéôÛëôïîá÷ åóöôåòéëñî øñòöî, Rémi Tessier. Æá äöíÀôéá åÝîáé 50 ô.í., åîñ ïé óïùûôå÷ 100 ô.í. µÛâáéá ïé âÝììå÷ åÝîáé ôï øáòáëôèòéóôéëÞ ôïù êåîïäïøåÝïù. ºÀõå íÝá Ûøåé äéëÜ ôè÷ åÝóïäï ðïù âçáÝîåé óôïî åðáòøéáëÞ äòÞíï ëáõñ÷ ëáé õÛóè parking çéá 4 áùôïëÝîèôá. Æï óôùì ¦òïâèçëÝá÷ ëÀõå íÝá÷, åÝîáé óùççåîéëÞ, áììÀ è ëÀõå íéÀ åÝîáé äéáæïòåôéëÜ. Ùìå÷ äéáõÛôïùî íåçÀìïù÷ ëÜðïù÷, éäéöôéëÜ ðéóÝîá ëáé âåòÀîôá íå õÛá ôèî »åóÞçåéï. ªôï ëåîôòéëÞ ëôÜòéï ùðÀòøåé Ûîá åêáéòåôéëÞ spa ðïù åÝîáé áæéåòöíÛîï óôèî áîáúïöçÞîèóè áùôïà ðïù õá ôï åðéìÛêåé, åîñ ùðÀòøåé ëáé åóöôåòéëÜ ðéóÝîá íå íéá ìöòÝäá jet, íéá åêöôåòéëÜ ðéóÝîá íå pool-house, øáíÀí, Ûîá íðáò ëáé Ûîá åóôéáôÞòéï óå ðåòÝðôöóè ðïù íéá ðáòÛá äåî õá õÛìåé îá ëáôÛâåé íÛøòé ôï St. Tropez. Tï åóôéáôÞòéï óåòâÝòåé çáóôòïîïíéëÛ÷ áðïìáàóåé÷ ôïù ÁÞôïù íå Þãè Nouvelle cuisine. 106

BESTEVER QUARTERLY

ëïòàæáéá ðïéÞôèôá. Æï íïîáäéëÞ ôïù óôùì, è áÝóõèóè èóùøáóôÜòéïù, è äéáëòéôéëÞôèôÀ ôïù, åÝîáé øáòáëôèòéóôéëÀ ðïù ðïììïÝ õá åëôéíÜóïùî. Æï La Réserve Ramatuelle óÜíåòá ðåòéìáíâÀîåôáé óôé÷ óðÀîéå÷ ôïùòéóôéëÛ÷ åðéøåéòÜóåé÷ ôïù Michel Reybier ðïù äéáøåéòÝúåôáé ëáé ôï áåòïäòÞíéï Aeroport de La Mïle óôï St. Tropez. www.lareserve-ramatuelle.com


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

107.pdf

1

1

1/21/12

1/15/12

8:29 PM

12:03 AM

©KIWI COLLECTION MEDIA

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

108.pdf

1

1

1/21/12

1/13/12

8:30 PM

11:48 AM

RIVIERA AMAZING HOTELS Æï Royal Riviera Hotel âòÝóëåôáé óôè âÀóè ôè÷ øåòóïîÜóïù ôïù Saint jean Cap Ferrat ëáé âìÛðåé ôèî »åóÞçåéï ðòï÷ ôèî ðìåùòÀ ôïù Monaco ëáé ôè÷ ¹ôáìÝá÷. ¶Ýîáé áðÞ ôá êåîïäïøåÝá ðïù ôèî ðåòÝïäï ôïù Cannes Fesitival ëìåÝîåé çéá ôï ëïéîÞ ëáõñ÷ ïé ðåìÀôå÷ ôïù, èõïðïéïÝ, óëèîïõÛôå÷, äéÀóèíïé ðáòáçöçïÝ ôï øòèóéíïðïéïàî ö÷ èóùøáóôÜòéï, ôÞóï ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôïù æåóôéâÀì ôöî ºáîîñî, Þóï ëáé çéá áòëåôïà÷ áðÞ ôïù÷ ùðÞìïéðïù÷ íÜîå÷ ôïù øòÞîïù. Æï êåîïäïøåÝï ôï Ûøïùíå äåé ö÷ óëèîéëÞ óå ðïììÛ÷ ôáéîÝå÷ ëáõñ÷ ôï äéáëòÝîåé íéá óðÀîéá áàòá ðïìùôÛìåéá÷. »å æÞîôï ôèî Villa Kerylos Þðö÷ âìÛðåôå óôè æöôÞ ôïù åóôéáôïòÝïù, ôï Royal Riviera áðïôåìåÝ íéá áðÞìùôá ìïçéëÜ åðéìïçÜ, çéá Þðïéïî õÛìåé îá óùîäùÀóåé ôèî ðïìùôÛìåéá íå ôèî äéáëòéôéëÞôèôá.

Æï êåîïäïøåÝï áðÛøåé íÞìé÷ 15 ìåðôÀ áðÞ ôè ÁÝëáéá ëáé ôï äéåõîÛ÷ áåòïäòÞíéï ôè÷, åîñ 30 ìåðôÀ ôï øöòÝúïùî áðÞ ôï Monaco. ªôá must ôè÷ æéìïêåîÝá÷ óá÷ óôï Royal Riviera, ðòïóõÛóôå ôèî åðÝóëåãè óôè Villa Kerylos, è ïðïÝá åÝîáé ðòïóâÀóéíè íå ôá ðÞäéá! ¦òÞëåéôáé çéá íéá âÝììá áðïíÝíèóè ôïù 4ïù áéñîá ð.Ì. ôïù ëïòéîõéáëïà ëÞìðïù ëáé íéíåÝôáé ðö÷ õá Üôáî ôá óðÝôéá ôöî ðìïùóÝöî 2.400 øòÞîéá ðòéî. Æá Ûðéðìá, ôá ðáòÀõùòá, Þìá óøåäÞî åÝîáé ëáôáóëåùáóíÛîá íå ôé÷ ôåøîéëÛ÷ åëåÝîè÷ ôè÷ åðïøÜ÷, åîñ ôï Þìï project, ôï Ûøåé åðéíåìèõåÝ ï Karl Lagerfeld ðïù æùóéëÀ ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôöî åòçáóéñî Ûíåîå óôï Royal Riviera... Îîá áðÞ ôá ðìåïîåëôÜíáôá ôïù êåîïäïøåÝïù, åÝîáé è

Royal Riviera Saint Jean Cap Ferrat

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

Beaulieu-sur-Mer

Æï Royal Riviera Hotel äåî åÝîáé ëòùííÛîï Þðö÷ óùíâáÝîåé óôá ðåòéóóÞôåòá áðÞ ôá êåîïäïøåÝá áùôïà ôïù áæéåòñíáôï÷, äéáõÛôåé Ûîá çëïùòíÛ åóôéáôÞòéï íå âåòÀîôá ëáé ðáîïòáíéëÜ õÛá óôè õÀìáóóá, 4 áÝõïùóå÷ óùóëÛãåöî ëáé äåêéñóåöî, íðáò íå óîáë ëáé B-B-Q ôè÷ ñòá÷ äÝðìá óôèî ðéóÝîá ëáôÀ ôïù÷ ëáìïëáéòéîïà÷ íÜîå÷. Ãé ðåìÀôå÷ íðïòïàî îá øòèóéíïðïéÜóïùî ôèî éäéöôéëÜ ðáòáìÝá, ôè õåòíáéîÞíåîè ðéóÝîá, ôè óÀïùîá ëáé ôï øáíÀí åîñ õá óá÷ óùíâïùìåàáíå îá åëíåôáìåùôåÝôå ôï åêáéòåôéëÞ solarium íå ôé÷ ðòÞõùíå÷ ëáé ðïìà Þíïòæå÷ ùðáììÜìïù÷... ¼ùóéëÀ Þðö÷ óùíâáÝîåé óôá ðåòéóóÞôåòá áðÞ ôá êåîïäïøåÝá áùôïà ôïù åðéðÛäïù, íðïòåÝôå îá âòåÝôå ôá ðÀîôá, áðÞ ùðèòåóÝá óéäåòñíáôï÷ íÛøòé îá óá÷ ëìåÝóïùî ôòáðÛúé óôï ðéÞ äàóëïìï åóôéáôÞòéï ôè÷ Cote d'Azur. KÀõå Ûîá áðÞ ôá 94 äöíÀôéá, ðòïóæÛòåé ôè úåóôáóéÀ íéá÷ éäéöôéëÜ÷ âÝìá÷ íå ôèî ðïìùôÛìåéá ëáé ôèî áÝçìè åîÞ÷ ðáìáôéïà íéá÷ Àììè÷ åðïøÜ÷. 108

BESTEVER QUARTERLY

ëåîôòéëÜ ôïðïõåóÝá ôïù óå óøÛóè íå ôï íÜëï÷ ôè÷ Riviera. µòÝóëåôáé ëÀðïù óôï ëÛîôòï. Îôóé óá÷ äÝîåé ôèî åùëáéòÝá îá åðéóëåæôåÝôå ðòï÷ Þìå÷ ôé÷ ëáôåùõàîóåé÷ ôèî äéÀóèíè ðåòéïøÜ äÝøö÷ ôï Àçøï÷ ôè÷ åðéóôòïæÜ÷, øÀòé÷ ôèî åàëïìè ðòÞóâáóè. ºáôÀ ôè çîñíè íá÷ ëáìàôåòè åðïøÜ çéá æéìïêåîÝá óôï Royal Riviera åÝîáé ôï æõéîÞðöòï. ¸ õåòíïëòáóÝá ðáòáíÛîåé ãèìÀ áììÀ ïé ïòäÛ÷ ôöî ôïùòéóôñî óôèî ðåòéïøÜ õá Ûøïùî íåéöõåÝ óèíáîôéëÀ. »éá áðÞ ôé÷ ðéï áêéÞìïçå÷ åðéìïçÛ÷ áî õÛìåôå îá ôï øòèóéíïðïéÜóåôå ö÷ âÀóè óá÷ çéá îá ðåòéðìáîèõåÝôå óôèî ðåòéïøÜ, äÝøö÷ åëðôñóåé÷ óôèî ðïéÞôèôá ëáé ôèî ðïìùôÛìåéá. www.royal-riviera.com


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

109.pdf

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

1

1

1/21/12

1/13/12

8:25 PM

11:47 AM


110.pdf

1

1/13/12

11:56 AM

RIVIERA AMAZING HOTELS ªå Ûîá áðÞ ôá ðïììÀ ôáêÝäéá ðïù ëÀîáíå çéá ôï åììèîéëÞ ðåòéïäéëÞ Bestever ôá 13 ðòïèçïàíåîá øòÞîéá, åÝøáíå ôèî åùëáéòÝá îá íåÝîïùíå óôï Byblos. Æï óøåôéëÀ íéëòÞ êåîïäïøåÝï, åÝîáé øôéóíÛîï íÛóá ïùóéáóôéëÀ óôèî ðáìéÀ ðÞìè ôïù St. Tropez. ¸ éóôïòÝá çéá ôï íéëòÞ ãáòÀäéëï øöòéïùäÀëé ðïù íåôáìÀøõèëå óå Ûîá ðáçëÞóíéá÷ ëìÀóè÷ ðòïïòéóíÞ ôïù äéåõîïà÷ Jet Set, åÝîáé çîöóôÜ. °ùôÞ ðïù äåî åÝîáé çîöóôÞ, åÝîáé è áàòá ðïù äéáôèòåÝ áùôÞ ôï ãáòïøñòé áëÞíá ëáé óÜíåòá.

Byblos

ðåôàøåôå ôïî Jean-Louis Trintignant Ü ôèî Brigitte Bardot, íðòïóôÀ óá÷. ¦åòéóóÞôåòï Ýóö÷, áðÞ ëÀõå Àììï êåîïäïøåÝï ôè÷ ðåòéïøÜ÷ ôï Byblos õá íðïòïàóå îá ðòöôáçöîéóôåÝ, óå íéá ôáéîÝá íùóôèòÝïù, óáóðÛî÷ Ü äòÀóè÷, íå ôï ôÞóï ëéîèíáôïçòáæéëÞ óôùì ôïù ëáé ôá ëïòåóíÛîá øòñíáôá óôïù÷ ôïÝøïù÷ ôïù. Îîá ðòÞçòáííá åëáôïííùòÝöî åùòñ Ûøåé êåëéîÜóåé ñóôå îá çÝîåé ôï êåîïäïøåÝï, ôïî °ðòÝìéï ðïù áîïÝçåé, Ûîá áðÞ ôá ëáìàôåòá ôè÷ Riviera. NÛá ðéóÝîá, îÛá óùóôÜíáôá äéëôàöóè÷ Ýîôåòîåô, ðïììÛ÷ åðéìïçÛ÷ óå ðïììÛ÷

ST. TROPEZ SINCE 1967

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

»ðïòåÝ ôá ðÀòôù óôé÷ ùðåòðïìùôåìåÝ÷ õáìáíèçïà÷ ôöî °òÀâöî éäéïëôèôñî, ðïù åÝîáé äåíÛîá óôï ìéíÀîé, îá áæïòïàî ôïù÷ ìÝçïù÷ ëáìåóíÛîïù÷ ôïù÷, áììÀ è áàòá ðïù ðåòéâÀìåé ôèî ðåòéïøÜ åÝîáé áîéøîåàóéíè óôèî áôíÞóæáéòá áëÞíá ëáé áðÞ ôïî ðåòéóôáóéáëÞ åðéóëÛðôè. Æï Byblos, åÝîáé Ûîá éäéáÝôåòï êåîïäïøåÝï. ºÀõå äöíÀôéï ôïù åÝîáé íïîáäéëÞ, ëáõñ÷ ðòÞëåéôáé çéá ôá ðáìéÀ óðÝôéá ôïù øöòéïà, ðïù ëáôáóëåùÀóôèëáî óôá ôÛìè ôïù ðòï-ðòïèçïàíåîïù áéñîá, Ûøïùî áîáëáéîéóôåÝ ëáé åîöõåÝ íå äéáäòÞíïù÷ ëáé óïëÀëéá, äÝîïîôá÷ ôèî áÝóõèóè åîÞ÷ åîéáÝïù íéëòïà øöòéïà. ºÀõå äöíÀôéï åÝîáé êåøöòéóôÀ óøåäéáóíÛîï. Íììï íå ôåòÀóôéï ëòåâÀôé, Àììï íå íåçÀìïù÷ ëáõòÛðôå÷, Àììï íå jacuzzi óôï ëÛîôòï ôïù... óáìïîéïà! To style óôè äéáëÞóíèóè, ðïéëÝìåé áîÀìïçá íå ôï äöíÀôéï ðïù õá óá÷... ôàøåé, åëôÞ÷ áî úèôÜóåôå ëÀðïéá áðÞ ôé÷ 45 óïùûôå÷, ðïù ðéõáîÞî îá Ûøåôå óôï ðáòåìõÞî åðéóëåæôåÝ. H ðòÞóâáóè óôèî ðïìàâïùè ðáòáìÝá ôïù St. Tropez åÝîáé õÛíá ìÝçöî ìåðôñî íå ôá ðÞäéá, åîñ óå ëÀõå âÜíá óá÷, îïíÝúåôå ðö÷ 110

BESTEVER QUARTERLY

çìñóóå÷ çéá ôèìåïðôéëÀ ðòïçòÀííáôá åîñ äèíéïùòçåÝôáé ôï Spoon Byblos Club, ðïù õá çÝîåé ôï îÛï ëáùôÞ óèíåÝï ôïù St.Tropez, åîñ ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôè÷ èíÛòá÷, Ûîá ùðÛòïøï óëÀæï÷, ôï Algandra, áîáìáíâÀîåé îá ëÀîåé èíåòÜóéå÷ ëòïùáúéÛòå÷ óôèî ðåòéïøÜ. ¼ùóéëÀ íèî êåøÀóåôå îá åðéóëåæôåÝôå ôï spa Sisley, Þðïù ðåðåéòáíÛîå÷ íáóÛú, ùðÞóøïîôáé îá êáëïùòÀóïùî ôï ëïùòáóíÛîï ëïòíÝ óá÷. Æé åÝîáé ôï Byblos; Îîá áðÞ ôá ðéï ëïóíéëÀ, íéëòÀ, ëòùííÛîá êåîïäïøåÝá ôïù St.Tropez. ¢åî åÝîáé ôï mega wow êåîïäïøåÝï ðïù õá äåÝôå äåëÀäå÷ Ferrari ëáé Lamborghini ðáòëáòéóíÛîå÷ áðÞ Ûêö. °î ãÀøîåôå ðïéÞôèôá, ðïìùôÛìåéá ëáé äéáëòéôéëÞôèôá. Æèî âòÜëáôå! www.byblos.com


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

111.pdf

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

1

1

1/21/12

1/13/12

8:26 PM

11:55 AM


112.pdf

1

1/13/12

12:03 PM

RIVIERA AMAZING HOTELS Tï ëïòùæáÝï êåîïäïøåÝï ôïù Eze Village, åÝîáé øôéóíÛîï óå ðïììÀ åðÝðåäá óôï íÛóïî ðåòÝðïù ôïù ìÞæïù ðïù çîöòÝúïùíå Þìïé ö÷ Eze. Æï Eze åÝîáé è çáììéëÜ åëäïøÜ ôè÷ »ïîåíâáóéÀ÷ ëáé áðïôåìïàóå ôá íåóáéöîéëÀ øòÞîéá íéá áðÞõòèôè ëáóôòïðïìéôåÝá. ªÜíåòá åÝîáé Ûîá÷ éäéáÝôåòá áêéÞìïçï÷ ôÞðï÷ åðÝóëåãè÷ íå äàï ëïòùæáÝá êåîïäïøåÝá ëáé ôèî ëáìàôåòè Ýóö÷ õÛá ôè÷ ¢ùôéëÜ÷ »åóïçåÝïù. ¡éá ôï 2011 ôï êåîïäïøåÝï, åëìÛøõèëå ö÷ ôï 4ï ëáìàôåòï

Chateau De la Chevre D’Or

Suite, Balokovic Suite, Nietzsche Suite, ëáé æùóéëÀ ôèî áðÝóôåùôè÷ øìéäÜ÷ Presidential Suite. Æá áðìÀ äöíÀôéá åÝîáé äéáæïòåôéëÀ åðéðìöíÛîá, íå ôï ëÀõå Ûîá îá Ûøåé ôï äéëÞ ôïù íïîáäéëÞ óôùì, áî ëáé Þìá äéáõÛôïùî jacuzzi, äïòùæïòéëÜ TV, áóàòíáôï Ýîôåòîåô ëáé Ûîá éäéáÝôåòá óôéâáòÞ øòèíáôïëéâñôéï... ¸ ðéóÝîá äåóðÞúåé óôï øáíèìÞôåòï íðáìëÞîé ëáé ùðÀòøïùî óå ëÀõå åðÝðåäï ëïéîÞøòèóôïé øñòïé ðïù åðéôòÛðïùî ôèî èòåíÝá ëáé ôèî áðïíÞîöóè ðÀîôá íå ôèî áðÝóôåùôè õÛá äéáõÛóéíè. To êåîïäïøåÝï âòÝõåé áçáìíÀôöî. ºÀõå åìåàõåòï÷ øñòï÷ Ûøåé

Eze Village Cote D’Azur

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

óôïî ëÞóíï, áðÞ ôï °ççìéëÞ Conte Nast Traveller. ¢åî îïíÝúö îá ðáÝúåé òÞìï è õÛóè ôïù óôïî ðáçëÞóíéï êåîïäïøåéáëÞ øÀòôè. ¦áÝúåé óÝçïùòá òÞìï è õÛóè ôïù óôïî ðòáçíáôéëÞ øÀòôè. ¸ ôïðïõåóÝá åÝîáé íáçéëÜ. ªôï êåîïäïøåÝï åéóÛòøåóáé áðÞ ôèî ðìåùòÀ ôïù øöòéïà äÝøö÷ ôÝðïôá îá óå ðòïûäåÀúåé çéá ôèî õÛá, áðÞ ôé÷ ðïììñî åðéðÛäöî ôáòÀôóå÷. ¦òáçíáôéëÀ è õÛá óïù ëÞâåé ôèî áîÀóá. ¶ùôùøñ÷ Þìá ôá äöíÀôéá äéáõÛôïùî íðáìëÞîéá, ëáé ôï ùðÛòïøï õÛáíá, íðïòåÝ÷ îá ôï áðïìáíâÀîåé÷ ïìÞëìèòè ôè äéÀòëåéá ôè÷ ðáòáíïîÜ÷ óïù. Æï Chateau De la Chevre D Or åÝîáé Ûîá áðÞ ôá øáòáëôèòéóôéëÀ êåîïäïøåÝá ôè÷ ºùáîÜ÷ °ëôÜ÷ ðïù ùðïãéÀúåóáé ôïù÷ åëìåëôïà÷ ðåìÀôå÷ ôïù, áðÞ ôá áùôïëÝîèôá ðïù âìÛðåé÷ ðáòëáòéóíÛîá óôï áîïéëôÞ parking. ÆÞóå÷ ðïììÛ÷ Lamborghini Ûøïùíå êáîáäåÝ áììÀ óôèî Sant'Agata Bolognese, óôï åòçïóôÀóéï ôè÷ Lamborgini óôèî Emilia-Romagna. ¸ ðïéÞôèôá ëáé è ðïóÞôèôá áùôñî ôöî åêöôéëñî áùôïëéîÜôöî, áðìñ÷ ðéóôïðïéåÝ ðÞóï ðòáçíáôéëÀ åêöôéëÞ åÝîáé áùôÞ ôï êåîïäïøåÝï. ¼ùóéëÀ ðòÞëåéôáé çéá Ûîá boutigue Hotel, íå íÞìé÷ 36 äöíÀôéá ëáé 6 óïùûôå÷. Æèî Jean Cocteau Suite ëáé ôèî Luis Navarro Suite, ðïù ëáôáóëåùÀóôèëáî ôï 2009, íáúÝ íå ôé÷ Barlow 112

BESTEVER QUARTERLY

äéÀóðáòôá áçÀìíáôá õåïôÜôöî, úñöî Ü æùôñî óå Ûîá åðáîáìáíâáîÞíåîï ðÀôåòî. ¢åî åÝîáé åàëïìï îá ëáôáìÀâåé ëáîåÝ÷ ðïù ôåìåéñîåé ôï êåîïäïøåÝï ëáé ðïù áòøÝúåé ôï øöòéÞ. »Þîï íå åìéëÞðôåòï íðïòåÝ ëáîåÝ÷ îá äåÝ ôèî åêöôåòéëÜ íïòæÜ ôïù êåîïäïøåÝïù îá ëòÛíåôáé óôï ëåîÞ. ¸ ëïùúÝîá ôïù êåîïäïøåÝï âòáâåùíÛîè íå äàï áóôÛòéá Michelin, áðïôåìåÝ Ûîáî ðòÞóõåôï ðÞìï Ûìêè÷. ªùîïìéëÀ ùðÀòøïùî 4 äéáæïòåôéëÀ åóôéáôÞòéá, óå 4 äéáæïòåôéëÀ åðÝðåäá ðïù ùðÞóøïîôáé îá ëáìàãïùî ëÀõå áðáÝôèóÜ óá÷ íå åðéôùøÝá. Æï Chateau De la Chevre D Or, åÝîáé Ûîá áðÞ ôá ðéï óèíáîôéëÀ êåîïäïøåÝá ôè÷ Riviera, ëáìÀ ëòùííÛîï áðÞ ôá áäéÀëòéôá íÀôéá ëáé áðåùõàîåôáé æùóéëÀ óôïî ãáçíÛîï ôáêéäéñôè. www.chevredor.com


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

113.pdf

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

1

1

1/21/12

1/13/12

8:27 PM

12:02 PM


114.pdf

1

1/13/12

1:18 AM

RIVIERA AMAZING HOTELS ¸ éóôïòÝá ôïù Saint Jean Cap Ferrat äåÝøîåé Þôé è ðÞìè Üôáî çîöóôÜ óôïù÷ áòøáÝïù÷ Îììèîå÷ ö÷ Anao. To Sant Ospizio (Ü ¥åîñîá÷ °çÝïù), ïîïíÀóôèëå Ûôóé Þôáî Ûîá÷ åòèíÝôè÷ íïîáøÞ÷, ìÛçåôáé Þôé ëáôïÝëèóå ôïî ðàòçï óôï áîáôïìéëÞ ôíÜíá ôè÷ øåòóïîÜóïù. à Leopold ¹¹ ôïù µåìçÝïù äÜìöóå, óôé÷ áòøÛ÷ ôïù åéëïóôïà áéñîá, ðö÷ ôá ùðÛòïøá ôïðÝá ôè÷ Alpes-Maritimes Üôáî, ëáôÀ íÝá Ûîîïéá, ï ðáòÀäåéóï÷ óôè ¡è.

Grand Hotel dy Cap Ferrat

ªôè äåëáåôÝá ôïù 1960, ùðÜòêå íéá áîáâÝöóè ôöî Ûîäïêöî èíåòñî ôïù ðáòåìõÞîôï÷. ¸ áëíÜ ôïù æåóôéâÀì ôöî ºáîîñî, Ûæåòå îÛá äéÀóèíè ðåìáôåÝá óôï éóôïòéëÞ êåîïäïøåÝï. AðÞ åëåÝîï ôï óèíåÝï ëáé íåôÀ, ôï Grand Hïtel du-Cap-Ferrat, åÝîáé ôáùôéóíÛîï íå ôá íåçÀìá studio Þìïù ôïù ëÞóíïù. Ãé Üòöå÷ ôè÷ Cinecitta óôé÷ äåëáåôÝå÷ ôïù 1960-70, Ûäöóáî ôèî õÛóè ôïù÷ óôá áóôÛòéá ôïù Hollywood. °ëÞíá ëáé óÜíåòá è ðåìáôåÝá ôïù êåîïäïøåÝïù, áðáòôÝúåôáé áðÞ äéÀóèíïù÷ ôïù Hollywood ëáé äåî áîáæåòÞíáóôå íÞîï óå èõïðïéïà÷ áììÀ ëáé óå executives, ðáòáçöçïà÷ ëáé éäéïëôÜôå÷ äéÀóèíöî studio. Æï êåîïäïøåÝï åÝîáé íéá íéëòÜ ðÞìè ðïù íðïòåÝ îá ëáìàãåé Þìå÷ ôé÷ åêöæòåîéëÛ÷ áîÀçëå÷ ôöî äéÀóèíöî ðåìáôñî ôïù. Æï spa, ôï ïðïÝï

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

¦åòéôòùçùòéóíÛîï áðÞ õÀìáóóá, ôï Cap-Ferrat ðáòáíÛîåé åëõáíâöôéëÞ ëáé óùîáòðáóôéëÞ, íéá çöîéÀ ôïù ðáòáäåÝóïù áëÞíá ëáé ôñòá Þðö÷ Üôáî ôÞôå. ªôèî ëáòäéÀ áùôïà ôïù Üóùøïù ðáòÀäåéóïù ëáé ôè÷ Àçòéá÷ ïíïòæéÀ÷ íå õÛá ôè »åóÞçåéï, è Compagnie Hïteliere des Centres de Tourisme Automobile, åðÛìåêå îá äèíéïùòçÜóåé, ôï 1908, ôï Grand-Hotel du Cap-Ferrat. °ðÞ ôèî áòøÜ, ôï êåîïäïøåÝï ðòïóÛìëùóå ôèî ðåìáôåÝá ôïù áðÞ ôè äéåõîÜ åìÝô. »åôÀ ôïî ðòñôï ðáçëÞóíéï ðÞìåíï, è áòéóôïëòáôéëÜ ìÝóôá ôöî ëáìåóíÛîöî ðåòéìÀíâáîå ëÀõå øòÞîï, âáóéìåÝ÷, ðòïÛäòïù÷, ðòöõùðïùòçïà÷ ëáé äéáóèíÞôèôå÷. à äåàôåòï÷ ðáçëÞóíéï÷ ðÞìåíï÷ óèíáôïäÞôèóå íéá ðáàóè óôé÷ äòáóôèòéÞôèôÛ÷ ôïù. 114

BESTEVER QUARTERLY

âòÝóëïùíå óôï åóöôåòéëÞ ôïù ðÜòå ôï âòáâåÝï ôïù ëáìàôåòïù spa óôïî ëÞóíï çéá ôï 2011, Ûôóé áðìñ÷ çéá îá ðÀòåôå íéá éäÛá ôïù åðéðÛäïù. ¸ æéìïêåîÝá óôï êåîïäïøåÝï, ðåòéóóÞôåòï íå åíðåéòÝá íïéÀúåé ðáòÀ íå äéáîùëôÛòåùóè... Æá ðÀîôá åÝîáé äéáõÛóéíá ëáé íÀìéóôá óå áðÝóôåùôè ðïéÞôèôá. Æï êåîïäïøåÝï åÝîáé éäáîéëÞ îá ôï åðéóëåæõåÝôå íå ôï óëÀæï÷ óá÷. Áá äÛóåôå óôèî ðáòáëåÝíåîè íáòÝîá ëáé îá ëìåÝóåôå íéá-äùÞ íÛòå÷ íÞîï÷ Ü íå ôèî ðáòÛá óá÷ çéá îá ëáôáìÀâåôå ôï åðÝðåäï óôï ïðïÝï áîáæåòÞíáóôå. ¶íåÝ÷, ôïî »Àûï, õá áîïÝêïùíå íéá Krug Noble Cuvée Brut Vintage ôïù 1998 ðïù Ûøåé ôï êåîïäïøåÝï óå ðïóÞôèôå÷ ëáé õá óá÷ ðåòéíÛîïùíå. Æï êåîïäïøåÝï áîïÝçåé ðÀìé ôïî »Àòôéï, ëáõñ÷ åÝîáé ðáòáäïóéáëÀ ëìåéóôÞ ôïù÷ øåéíåòéîïà÷ íÜîå÷ çéá óùîôÜòèóè. www.grand-hotel-cap-ferrat.com


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

115.pdf

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

1

1

1/21/12

1/13/12

8:27 PM

1:17 AM


116.pdf

1

1/15/12

7:17 PM

RIVIERA AMAZING HOTELS

Monte Carlo Beach Société des bains de mer Monaco

¼öìéáóíÛîï óå íéá íéëòÜ øåòóÞîèóï ôïù Monaco, ìÝçï ðòéî âçïàíå óôèî ¡áììÝá ëáé óôè RoquebruneCap-Martin, óùîáîôÀíå ôï Monte Carlo Beach Hotel. ¦ïìà ðòéî ôï áîáëáìàãåé ï Helmut Neustadter ðïù Þìïé åíåÝ÷ ôïî çîöòÝúïùíå íå ôï ëáììéôåøîéëÞ ôïù Þîïíá, Helmut Newton, ôï Monte Carlo Beach Hotel äéáôèòïàóå íéá essence ôïù 1930. Ùîôö÷ åÝîáé Ûîá áùõåîôéëÞ ëÞóíèíá ôïù íåóïðïìÛíïù ðïù åÝøå ôèî ôàøè îá äéáôèòèõåÝ áëÛòáéï, õùíÝúïîôá÷ ôèî åðïøÜ ðïù è ºùáîÜ °ëôÜ áëÞíè ïîïíáúÞôáî Riviera. O Newton, Ûëáîå ôï êåîïäïøåÝï óëèîéëÞ óå ðïììÛ÷ áðÞ ôé÷ æèíéóíÛîå÷

åÝîáé è... ëïíãÞôèôá. Æï êåîïäïøåÝï äåî åÝîáé ëòáùçáìÛï. ¢éáôèòåÝ ôèî áôíÞóæáéòá ôïù 1930 íáúÝ íå íéá óùçëòáôèíÛîè Ûëæòáóè ðïìùôÛìåéá÷. ¦ïììïÝ ðïù ôï åðéóëÛðôïîôáé ëáé ðåòéíÛîïùî îá äåøõïàî íåçÀìå÷ ðïóÞôèôå÷ ðïìùôÛìåéá÷, áðïçïèôåàïîôáé. Æï MCBH äåî åÝîáé mega êåîïäïøåÝï. ¡é áùôÞ Àììöóôå ôï åòöôåàôèëå ï Áewton. ¡éá ôèî äéáëòéôéëÜ ðïóÞôèôá ðïìùôÛìåéá÷ ðïù áîáäàåé. Ãé åçëáôáóôÀóåé÷ ôïù ðåòéìáíâÀîïùî, 40 äöíÀôéá óùíðåòéìáíâáîïíÛîöî 14 óïùéôñî, íå õÛá óôè õÀìáóóá, 5 junior óïùÝôå÷, 2 äéðìÛ÷ óïùÝôå÷ ëáé 7 ðòïåäòéëÛ÷ óïùÝôå÷. °ëÞíá óôè äéÀõåóÜ óá÷ ùðÀòøïùî ôòéá åðïøéáëÀ åóôéáôÞòéá: ôï Le Deck, La Vigie ëáé Elsa ëáõñ÷ ëáé Ûîá éäéáÝôåòï Bar, ôï Le Sea Lounge. ¼ùóéëÀ, ùðÀòøïùî äåëÀäå÷ ëòùííÛîå÷

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ôïù æöôïçòáæÝå÷ ëáé ðïììÛ÷ æïòÛ÷ ôï Ûøïùíå äåÝ óå editorial ðåòéïäéëñî Ü ö÷ óëèîéëÞ óå ôáéîÝå÷ ëáé ðåòéâÀììïî ðïìùôåìïà÷ äòÀóè÷. °ðÞ ôá äöíÀôéá íå éäéöôéëÀ íðáìëÞîéá, íðïòåÝôå îá õáùíÀóåôå Ûîáî áðÞ ôïù÷ ðéï Þíïòæïù÷ ëÞìðïù÷ ôè÷ »åóïçåÝïù áæéåòöíÛîï óôá õáìÀóóéá óðïò, ôè øáìÀòöóè ëáé ôèî åùòöðáûëÜ áÝóõèóè ôè÷ ðïìùôÛìåéá÷. °î íðïòïàíå íå íéá ìÛêè îá øáòáëôèòÝóïùíå ôï MCBH 116

BESTEVER QUARTERLY

ìåðôïíÛòåéå÷, Þðö÷ è éäéöôéëÜ áðïâÀõòá çéá Àíåóè ðòÞóâáóè áðÞ ôè õÀìáóóá óôï óëÀæï÷ óá÷, ôï spa La Prairie ëáé ðïììÀ Àììá óå áùôÞ ôï åðÝðåäï äéáâÝöóè÷ ðïù äéáæÛòåé ðïìà áðÞ ôá ùðÞìïéðá êåîïäïøåÝá ðïù çîöòÝúåôå. ªôï êåîïäïøåÝï, äéáíÛîïùî íÞîéíá áòëåôÛ÷ èìéëéöíÛîå÷ ðòïóöðéëÞôèôå÷ ëáé äåî åÝîáé óðÀîéï îá óùîáîôÜóåôå äéÀóèíïù÷ èõïðïéïà÷, áõìèôÛ÷ Ü ôòáçïùäéóôÛ÷ ôöî äåëáåôéñî 1960-90. ¦áòÀììèìá ïé ðìèõöòéëïÝ ëÜðïé ëáé ôï ðáòáëåÝíåîï Monte Carlo Country Club, åêáóæáìÝúïùî ôé÷ áõìèôéëÛ÷ äòáóôèòéÞôèôå÷, áî åîäéáæÛòåóôå çéá ëÀôé ôÛôïéï... www.montecarlobeachhotel.com.mc


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

117.pdf

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

1

1

1/21/12

1/15/12

8:27 PM

7:18 PM


118.pdf

1

1/12/12

8:33 PM

RIVIERA AMAZING HOTELS Æï ðìÛïî ëéîèíáôïçòáæéëÞ êåîïäïøåÝï ôè÷ Riviera åÝîáé áùôÞ. °î õÛìåôå îá çùòÝóåôå íéá ôáéîÝá ôàðïù James Bond, ôï Eze åÝîáé è éäáîéëÜ ôïðïõåóÝá ëáé ôï Chateau Eza ôï ëáìàôåòï óëèîéëÞ. ¿÷ êåîïäïøåÝï ôï óùçëåëòéíÛîï ëôÝòéï Ûøåé éóôïòÝá 400 åôñî ëáé øôÝóôèëå óôá åòåÝðéá åîÞ÷ íåóáéöîéëïà ðàòçïù ôïù 9ïù áéñîá í.Ì. To Eze Village, (äéáâÀúåôáé Îú µéììÀú), åÝîáé íéá íåóáéöîéëÜ ëáóôòïðïìéôåÝá, Þðö÷ áëòéâñ÷ åÝîáé è »ïîåíâáóéÀ. ¶Ýîáé ôÞóï áðÞôïíå÷ ïé ðìáçéÛ÷ ôïù âïùîïà ëáé ôÞóï óôåîÞ÷ äòÞíï÷ ðïù ïäèçåÝ óôèî ëïòùæÜ, ðïù áî áðïæÀóéúáî ïé ëÀôïéëïé îá áíùîõïàî óå ïðïéïîäÜðïôå åøõòÞ, Üôáî ðïìà åàëïìï îá ôï ðåôàøïùî. ªôé÷ áòøÛ÷ ôïù 20ïù áéñîá, ôï ðáìéÞ ðáîäïøåÝï ôï áçÞòáóå ï Prince Wilhelm, Duke of Sïdermanland, çéÞ÷ ôïù µáóéìéÀ ôè÷ ªïùèäÝá÷, ôï ïîÞíáóå Chateau Eza ëáé åçëáôáóôÀõèëå åëåÝ ëáôÀ ôèî äéÀòëåéá ôè÷ óôáäéïäòïíÝá÷ ôïù ö÷ óùççòáæÛá÷. »Ûøòé ôï 1976, ôï ðáìéÞ ðáîäïøåÝï, ôï çîñòéúáî ïé øöòéëïÝ ö÷ ôï

êåîïäïøåÝïù, Ûøïùî áî Þøé ôèî ëáìàôåòè õÛá ôè÷ »åóïçåÝïù, íéÀ áðÞ ôé÷ 3 ëáìàôåòå÷ óôá óÝçïùòá! ¶ðÝóè÷ óôï êåîïäïøåÝï ëùòéáòøåÝ íéá áäéÞòáôè áÝóõèóè ùðåòâïìéëÜ÷ ðïìùôÛìåéá÷ ðïù äåî íðïòåÝ îá ôèî øáìÀóïùî ïàôå ïé ïòäÛ÷ ¹áðñîöî, ïàôå ïé ðåòáóôáóéáëïÝ ðåòÝåòçïé ðïù ðÝîïùî íéá ðïòôïëáìÀäá áðìñ÷ ëáé íÞîï, çéá îá ðÀòïùî íéá ôúïàòá ðòáçíáôéëÜ÷ ëáé óðÀîéá÷ ðïìùôÛìåéá÷. Æï Chateau Eza, åÝîáé ôï äåàôåòï óïàðåò êåîïäïøåÝï ôïù Eze, áììÀ ëáôÀ ôèî çîñíè íá÷ ðéï òïíáîôéëÞ. ¦éóôåàïùíå ðö÷ áî ðÀôå ïðïéáäÜðïôå ...æÝìè óá÷ óå áùôÞ ôï êåîïäïøåÝï, úÜóåé çéá ìÝçï ôèî øìéäÜ ëáé äåé ôèî áðåòÝçòáðôè ùðÛòïøè õÛá, óôè óùîÛøåéá äåî îïíÝúïùíå îá øòåéáóôåÝ îá ðòïôåÝîåôå ëÀôé åóåÝ÷. »Þìé÷ ðÀôå óôï äöíÀôéï ìïçéëÀ õá ðòÛðåé îá çäùõåÝ íÞîï ðïù õá ôèî ëïéôÀêåôå íå óèíáóÝá... £åöòèôéëÀ ùðÀòøïùî Þìå÷ ïé åùëïìÝå÷ ðïù ðòïóæÛòïîôáé óôá êåîïäïøåÝá áùôÜ÷ ôè ëáôèçïòÝá÷, Þðö÷ íåçÀìå÷ ôèìåïðôéëÛ÷ åðÝðåäå÷ ïõÞîå÷ íå äïòùæïòéëÜ

Chateau Eza

C

Eze Village Cote D’Azur

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ºÀóôòï ôïù ªïùèäïà ¦òÝçëèðá, The Prince of Sweden's Castle, íÛøòé ðïù Ûîá÷ ðìïàóéï÷ äéðìöíÀôè÷, ï Andri Rochat, ëáôÀìáâå ôèî éóôïòéëÜ ëáé áéóõèôéëÜ áêÝá ôïù ëôéòÝïù ëáé ðòïóðÀõèóå îá ôï åðáîáæÛòåé óôè ëáôÀóôáóè óôèî ïðïÝá åÝøå Þôáî úïàóå åëåÝ ï ðòÝçëèðá÷. Æï 1994, ï M. Terry Gilles ôï íåôÛôòåãå óå ðïìùôåìÛ÷ êåîïäïøåÝï ëáé áðÞ ôÞôå åÝîáé Ûîá áðÞ ëáìàôåòá ëòùííÛîá íùóôéëÀ ôè÷ Riviera. ¶Ýîáé óøåäÞî áäàîáôïî îá ôï äåÝôå ëáõñ÷ äåî æáÝîåôáé ðáòÀ íÞîï íå ðôÜóè íå åìéëÞðôÛòï. ¶ðÝóè÷ åÝîáé óôèî ëïòùæÜ ôïù ìÞæïù ôïù Eza, ëáìÀ ëòùííÛîï áðÞ áäéÀëòéôá íÀôéá. Æé åÝîáé áùôÞ ðïù ôï ëÀîåé íïîáäéëÞ; »á ðòïæáîñ÷ è ëáìàôåòè õÛá ôè÷ »åóïçåÝïù! Æï ëáæÛ, ëáõñ÷ ëáé ôï âòáâåùíÛîï íå áóôÛòé Michelin åóôéáôÞòéï óôï ðòñôï ùðÞçåéï áðÞ ôï óèíåÝï ðïù åéóÛòøåóôå óôï øñòï ôïù 118

BESTEVER QUARTERLY

ôèìåÞòáóè, 24ñòï room service (ìïçéëÞ áæïà áðÞ ôï ëáúÝîï ôïù Monaco õá çùòÝóåôå ôá êèíåòñíáôá...) åîñ ùðÀòøåé ëáé è prive ðáòáìÝá Anjuna ðïù áðÛøåé 20 øéìéÞíåôòá!) çéá Þóïù÷ åðéõùíïàî è ðïìùôÛìåéá îá ôïù÷ áëïìïùõåÝ ëáé óôèî õÀìáóóá. ¦éåÝôå óôèî ùçåéÀ íá÷ Ûîá ðáçöíÛîï ðïôÜòé óáíðÀîéá÷ óôè äàóè ôïù èìÝïù âìÛðïîôá÷ ôèî õÛá ëáé õá íá÷ õùíèõåÝôå... www.chateaueza.com


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

119.pdf

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

1

1

1/21/12

1/12/12

8:28 PM

8:32 PM


120.pdf

1

1/15/12

1:17 PM

EUROCOPTER / PRESS ROOM

ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΩΡΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Όνειρο Zω Mη με ξυπνάτε ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΣΩΤΑΚΗ

To πλέον εκτός τόπου και χρόνου άρθρο του περιοδικού είναι εδώ. Οι επιλογές που παραδοσιακά κάνουµε στο τέλος κάθε χρόνου βρίσκονται σε απόλυτη µεγαλοπρέπεια στις επόµενες σελίδες. Εµείς αποφασίσαµε να χρησιµοποιήσουµε το χιούµορ, ώστε να δικαιολογήσουµε αυτές τις επιλογές αλλά ταυτόχρονα να ενηµερώσουµε όσους πραγµατικά ενδιαφέρονται (λέµε τώρα...) για αυτά τα προϊόντα που σίγουρα τα προηγούµενα χρόνια µας ενδιέφεραν πραγµατικά. Σήµερα τα πράγµατα είναι διαφορετικά, αλλά οι επιθυµίες παραµένουν ίδιες. Άλλωστε όπως λέει και ο θυµόσοφος λαός... «Το χούι φεύγει τελευταίο...».

120

BESTEVER QUARTERLY


121.pdf

1

1/15/12

1:16 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

1. Eurocopter EC 135 Hermes

H ñòá ðìèóéÀúåé. Æï ¡ïùäÜ åÝîáé passe ëáé vulgar. ¢åî ùðÀòøåé ëáîÛîá÷ ëÝîäùîï÷, èòåíÜóôå. Íììöóôå ùðÀòøïùî ëáé Àììïé ôòÞðïé... äéáæùçÜ÷! Ùðö÷ áùôÞ÷ ðïù óá÷ ðòïôåÝîïùíå. »å 6 åëáôïííùòéÀëéá áðÞ ôïî Àçîöóôï ìïçáòéáóíÞ ôè÷ off shore ôöî îÜóöî Cayman (óóó... äåî õá ôï ðïàíå óå ëáîÛîáî....) ëáôåùõåÝáî Ûíâáóíá óôè Eurocopter ëáé Ûøåôå ôï áðÞìùôï åìéëÞðôåòï ðÀîôá íå áîåðáîÀìèðôï óôùì, Þðö÷ ôáéòéÀúåé óôèî ðåòÝðôöóÜ óá÷. ¦òÞëåéôáé çéá ôï åêáéòåôéëÀ ðåôùøèíÛîï íïîôÛìï EC135 óå ëòÛí ëáé ëáæÛ øòñíá, íå ôèî áéóõèôéëÜ ôè÷ Hermes. H Hermes Interior and Design, ðïù Ûøåé åðéíåìèõåÝ ôï åóöôåòéëÞ ôè÷ åéäéëÜ÷ Rolls-Royce ôïù êåîïäïøåÝïù Four Seasons George V óôï ¦áòÝóé, áîÛìáâå îá îôàóåé ôï åóöôåòéëÞ ôïù åìéëïðôÛòïù, äéáôèòñîôá÷ ôá ðôèôéëÀ ìåéôïùòçéëÀ øáòáëôèòéóôéëÀ ôïù, ðòïóõÛôöîôá÷ Þíö÷ ôèî áðáéôïàíåîè ðïìùôÛìåéá ðïù åðéõùíïàî ïé ëÀôïøïé ôè÷ ëáôèçïòÝá÷. ï ëìáóéëÞ÷ óå ùæÜ ëáé Þãè ëáíâÀ÷ ôè÷ Hermes, íå ôèî ïîïíáóÝá "Toile H" îôàîåé ôé÷ ðåòéóóÞôåòå÷ åðéæÀîåéå÷ ôïù åóöôåòéëïà ôïù. ¦òÛðåé îá óùíæöîÜóåôå ðö÷ ðòÞëåéôáé çéá Ûîá åêáéòåôéëÞ äñòï óôïî åáùôÞ óá÷, áùôÛ÷ ôé÷ äàóëïìå÷ çéá åóÀ÷ óôéçíÛ÷... Æé; °î õá óá÷ ðÀòïùî Ûôóé øáíðÀòé; »ðá, Þøé. ¡éáôÝ ôï ìÛôå áùôÞ; ¶äñ äåî ëáôÀìáâáî ôÝðïôå, ôÞóá øòÞîéá ôñòá... Æñòá õá ôï ëÀîïùî; www.eurocopter.com BESTEVER QUARTERLY 121


122.pdf

1

1/15/12

1:38 PM

4

EUROCOPTER / PRESS ROOM

ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΩΡΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

2

5

3 2. Le Corbusier LC2 Arm chair

¸ ùðÛòïøè óøåäÝáóè ôïù Charles-¶douard Jeanneret ðáòáíÛîåé äéáøòïîéëÜ. ¢åî îïåÝôáé íïîôÛòîï óðÝôé äÝøö÷ Ûðéðìá óøåäéáóíÛîá ôï ...1930. ÆÞóï íðòïóôÀ Üôáî ï Le Corbusier! ¸ LC2 åÝîáé Ýóö÷ ôï ðéï øáòáëôèòéóôéëÞ ðáòÀäåéçíá! www.cassina.com 3. Buben Zorweg X-007

Ìòèíáôïëéâñôéï óå óøÜíá subwoofer. ¸ áðÞìùôè ëòùãñîá. ºáé áëÞíá ëïùòäéóôÜòé íèøáîéëñî òïìïçéñî ëáé Ûòçï ôÛøîè÷! °ðÞ ôèî Buben Zorweg æùóéëÀ. »Àìéóôá Ûøåé Þîïíá ðïù óá÷ ôáéòéÀúåé áðÞìùôá. www.buben-zorweg.com 4. Bubble Chair by Eero Aarnio 1968

¸ æåôÝø ðïìùõòÞîá Þìöî ôöî sci-fi åòçñî ôïù ‹70 ðïù óøåäÝáóå ï Eero Aarnio ôï 1968, áëÞíá ðöìåÝôáé ëáîïîéëÀ áðÞ ôèî åôáéòÝá ôïù. Îîá ëáôáðìèëôéëÞ äñòï çéá ôï óáìÞîé óá÷. www.eero-aarnio.com 5. Alpa 12STC

ªïàðåò æöôïçòáæéëÜ íèøáîÜ áðÞ ôèî ¶ìâåôÝá. ¼ôéáçíÛîè óôï øÛòé óáî Ûòçï ôÛøîè÷ ùãèìÜ÷ öòïìïðïéÝá÷, áììÀ... çéá æöôïçòÀæïù÷. ªùçëìïîéóôéëÜ ðïéÞôèôá ëáôáóëåùÜ÷ ëáé æáëïÝ åðéìåçíÛîïé íÞîïî áðÞ ôïù÷ ëáìàôåòïù÷ ëáôáóëåùáóôÛ÷ óôïî ëÞóíï, Þðö÷ Rodenstock, Schneider, Zeiss. ¼ùóéëÀ áðåùõàîåôáé óôèî creme de la creme ôöî åðáççåìíáôéñî ëáé åòáóéôåøîñî, ðïù äåî óùíâéâÀúïîôáé ðáòÀ íÞîï íå ôï ëáìàôåòï... www.alpa.ch


123.pdf

1

1/15/12

1:37 PM

6. Steve Jobs by Walter Isaacson

¸ âéïçòáæÝá ôïù ðéï äéïòáôéëïà äèíéïùòçïà, äÝëáéá åÝîáé ôï best seller ôè÷ øòïîéÀ÷. »Àõåôå ôá ðÀîôá çéá ôïî Steve Jobs Þðö÷ íïîáäéëÀ ôá ðåòéçòÀæåé ï Isaacson ëáé ðòïåôïéíáóôåÝôå çéá ôèî ôáéîÝá ðïù áëïìïùõåÝ... ªå íåôÀæòáóè ÌòÜóôïù ºáãÀìè, áðÞ ôé÷ åëäÞóåé÷ ¾ùøïçéÞ÷. www.psichogios.gr

9

7. Μanta Armchair από την Mast 3.0

à Robby Cantarutti óøåäéÀúåé ëáé è Mast 3.0 ùìïðïéåÝ ôèî ðéï æïùôïùòéóôéëÜ ðïìùõòÞîá Þìöî ôöî åðïøñî. H Manta åÝîáé è ðïìùõòÞîá ðïù Þìïé óá÷ ïé æÝìïé óá÷, õá õÛìïùî îá ôèî ðÀòïùî íáúÝ ôïù÷. ÄåùóôÜ óøåäÝáóè, íïîáäéëÞ óøÜíá áðÞ Ýîå÷ Àîõòáëá. ¢éáóôèíéëÜ ôåøîïìïçÝá óôï óáìÞîé óá÷. www.mastelements.com 8. iPad Leather Case

¸ Cronohellas åëôÞ÷ áðÞ ôá óùçëìïîéóôéëÀ òïìÞçéá ðïù áîôéðòïóöðåàåé, ôá Audemars Piguet ëáé ôá Breitling, ëáôáóëåùÀúåé ëáé íåòéëÛ÷ áðÞ ôé÷ ðéï ðïìùôåìåÝ÷ äåòíÀôéîå÷ õÜëå÷ çéá iPad. www.athinaora.com 9. ABK6 XO Family Reserve

To ëáìàôåòï cognac ôè÷ øòïîéÀ÷ åÝîáé áùôÞ. Æï íéëòÞ ïéîïðïÝûï ôïù Francis Abecassis, óôï Domaine de Chez Maillard ðáòÀçåé áîÀíåóá óôá Àììá ëáé ôï Ìà Family Reserve, ðïù óÀòöóå Þìá ôá âòáâåÝá ôè÷ øòïîéÀ÷ óå äïëéíÛ÷ ôùæìÜ÷ çåùóéçîöóôéëÜ÷ áêéïìÞçèóè÷. Áá õùíÀóôå ôï Þîïíá. www.abk6-cognac.com C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

10. Adamas 1598 MEII Melissa Etheridge

¢öäåëÀøïòäè Ovation. Æá ìÞçéá åÝîáé ðåòéôôÀ. ¥åëéîÜóôå íå capo óôèî 7è. Bm,F#,A,E,G,D,Em ë.ìð. On a dark desert... www.ovationguitars.com

6

K

7

8

10

BESTEVER QUARTERLY 123


124.pdf

1

1/21/12

1:18 PM

12

ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΩΡΑ

11 C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

11. ProCross F 1100 Turbo Sno Pro 50TH

To ëáìàôåòï snowmobile óôïî ëÞóíï åÝîáé ôï F1100. ¼ùóéëÀ áðÞ ôèî °rctic Cat. ¢éáëÞóéïé óøåäÞî Ýððïé õÛìïùî îá êåòéúñóïùî ôá íðòÀôóá óá÷ ëáõñ÷ óëÀâïùî âÝáéá ôï øéÞîé, åëôéîÀóóïîôÀ÷ óá÷ íðòïóôÀ, íå ùðåòâïìéëÜ ôáøàôèôá. Ùìá óùíâáÝîïùî ðéï çòÜçïòá ëáé ôï ðòÀçíá ðòïóðáõåÝ - íå íåçÀìå÷ ðéõáîÞôèôå÷ åðéôùøÝá÷ - îá óá÷ óëïôñóåé! £á ôá ëáôáæÛòåé; www.arcticcat.com 12. Armada AK JJ

Out of the blue îÛá íÀòëá óëé! ºáôåùõåÝáî óôèî ëïòùæÜ. Ãé áçöîéúÞíåîïé, ïé åðáççåìíáôÝå÷, ïé óïâáòïÝ åòáóéôÛøîå÷, ïé ðáìáâïÝ ðïù ðÛæôïùî áðÞ çëòåíïà÷ 100 íÛôòöî, âòÜëáî åðéôÛìïù÷ ôá óëé ôöî ïîåÝòöî ôïù÷. www.armadaskis.com

13. Blacktrail

Tï ùðÛòôáôï èìåëôòéëÞ ðïäÜìáôï Ûæôáóå. à Christian Zanzotti óøåäéÀúåé ôï e-bike ôïù åðÞíåîïù áéñîá, óùîäùÀúïîôá÷ íáçéëÀ, Ýîå÷ Àîõòáëá, ôéôÀîéï ëáé äÛòíá! ¶Ýîáé ëáôáóëåùáóíÛîï íå ôèî ðïéÞôèôá ðïù óùîáîôÀíå óôè Formula 1. www.pg-bikes.com

14. Rogue VX Turbine

Îîá åîôåìñ÷ Àøòèóôï ëáé âáòà ðåòéäÛòáéï, ëáôáóëåùáóíÛîï íå áëòÝâåéá äéáóôèíïðìïÝïù ëáé íå áîôÝóôïéøï ùìéëÞ. Æï ôéôÀîéï. »ïéÀúåé íå áåòïðïòéëÜ ôïùòíðÝîá ëáé íÀìéóôá 3 âáõíÝäöî, ðïù çùòÝúïùî åìåàõåòá íå ôïî Àêïîá îá åäòÀúåôáé óå 3 ìéìéðïàôéá òïùìåíÀî! www.roguedzn.com

13

14


125.pdf

1

1/15/12

1:46 PM

15. Arctic Cat Wildcat 1000i H.O.

ßòå íÀîá íïù çëÀúéá! »å 1000 ëùâéëÀ äéëàìéîäòï íïôÛò, ôï áõñï áùôÞ íðÀçëù, ùðÞóøåôáé îá êåøÀóåôå ôï ÞîïíÀ óá÷ íå íéÀ áðìÜ âÞìôá. °ôÛìåéöôá îôòÝæô ëáé Ûëòéóè ôÞîöî áäòåîáìÝîè÷, ðÀîå ðáëÛôï íå ôèî àðáòêè ôïù Wildcat. ¶êáóæáìéóíÛîè áðÞìáùóè. ¦òïóïøÜ Àëòö÷ åõéóôéëÞ... www.arcticcat.com

15

16. Glock 37

MÛøòé îá óùîõÛóïùíå ôï ðåòéïäéëÞ óôá íÛóá ¢åëåíâòÝïù, Ûçéîáî 3 ëìïðÛ÷ äéáíåòéóíÀôöî óôï Ýäéï ëôÝòéï, øôàðèóáî ôèî ôòÀðåúá ôè÷ ðåòéïøÜ÷ ëáé 2 åðéøåéòÜóåé÷ óëáæñî áîáãùøÜ÷ åäñ ëïîôÀ. £Ûìåôå ëáé Àììè äéëáéïìïçÝá çéá îá áðïëôÜóåôå Ûîá, ðòéî îá åÝîáé áòçÀ... www.glock.com

17. Classic Car: 1963 Corvette Sting Ray Coupe

C

M

Îîá åùçåîÛ÷ óðïò. Æñòá ðïù ëáôáõÛóáôå ôé÷ ðéîáëÝäå÷ ôïù áùôïëéîÜôïù óá÷ ëáìÞ åÝîáé îá åôïéíÀúåôå ôèî áîáðáìáÝöóÜ ôïù, Þôáî íå ôï ëáìÞ ôï êáîáëùëìïæïòÜóåôå. ¢åäïíÛîïù ðö÷ ôÞôå õá åÝîáé ëìáóóéëÞ íïîôÛìï, õåöòïàíå óöóôÞ ðö÷ ðòÛðåé îá áóøïìèõåÝôå íå ôá ëìáóóéëÀ áùôïëÝîèôá. ¦èçáÝîåôå óå íéá äèíïðòáóÝá ëáé âòåÝôå íéá ëáìÀ äéáôèòèíÛîè Corvette Sting Ray Coupe ôïù 1963, Ûôóé çéá îá íðåÝôå óôï ëìÝíá... www.barrett-jackson.com

Y

CM

MY

CY

CMY

K

17

16


126.pdf

1

1/15/12

1:59 PM

ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΩΡΑ

19 18. Mast 3.0 Spyro

By far, è ðéï åíðîåùóíÛîè âÀóè ëòáóéñî óôïî ëÞóíï. à Maurizio Ciabattoni äåÝøîåé ðö÷ íðïòåÝ÷ îá äïùìÛãåé÷ íå Ûîá äàóëïìï ùìéëÞ Þðö÷ åÝîáé ïé Ýîå÷ Àîõòáëá ëáé îá ëÀîåé÷ Ûîá áðÞìùôá ìåéôïùòçéëÞ çìùðôÞ. www.mastelements.com 19. Apple Mac Pro

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Æï ëïòùæáÝï ùðåòíèøÀîèíá ðïù íðïòåÝôå îá áçïòÀóåôå áðÞ ôï ëáôÀóôèíá ôè÷ çåéôïîéÀ÷ óá÷. ªôèî ëïòùæáÝá ôïù íïòæÜ Ûøåé äÝóëïù÷ solid state ëáé íîÜíè 64GB, íå 2 åêáðàòèîïù÷ åðåêåòçáóôÛ÷ óôá 2.93 GHz. www.apple.com

20. Renard GT

°ðÞ ôèî ¶óõïîÝá íå áçÀðè. ¶ëôÞ÷ áðÞ ðòÞõùíå÷, äÝíåôòå÷, ëáìïîÛ÷ è ¶óõïîÝá ðáòÀçåé ëáé åêöôéëÛ÷ íïôïóéëìÛôå÷. °ðÝóôåùôï; ºáé Þíö÷ áìèõéîÞ. Øóö÷ è ðéï åêöôéëÜ íïôïóéëìÛôá óôïî ëÞóíï! H Renard GT. www.renardmotorcycles.com


127.pdf

1

1/15/12

1:58 PM

15. Impressa J9 One Touch TFT

H ëïòùæáÝá ëáæåôéÛòá, åÝîáé óàíæöîá íå ôïî õåóíÞ Red Dot, è Impressa J9 ôè÷ Jura. Må áîåðáîÀìèðôè Þãè ðïù äèíéïàòçèóå åéäéëÀ çéá ôèî Jura Elektroapparate AG, è Quadesign, è J9 õá áðïôåìÛóåé åëôÞ÷ áðÞ ìåéôïùòçéëÞ åêÀòôèíá ôè÷ ëïùúÝîá÷ Ü ôïù óáìïîéïà óá÷ ëáé design element! www.jura.com

21

16. Levitating Nostalgia

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

¶ççùèíÛîá ðòÀçíáôá, Þìïé óá÷ ïé ëáìåóíÛîïé õá ðÀõïùî åçëåæáìéëÞ. ÆòïíåòÜ ìÀíðá óáìïîéïà, íå ôíÜíá ðïù áéöòåÝôáé! ¢åî áóôåéåùÞíáóôå ëáõÞìïù. Æï íåçÀìï ëïíÀôé ôïù ëáðÛìïù ôè÷ ìÀíðá÷, áéöòåÝôáé óå íåçÀìè íÀìéóôá áðÞóôáóè áðÞ ôï ëÀôö. »áçåÝá; Ùøé, íáçîèôéëÞ ëÞìðï, áììÀ ôï åæÛ åÝîáé áðÝõáîï. www.crealev.com 17. Corcel No1

»áîÝá íå ôïî Àîõòáëá. Ùóï ðåòéóóÞôåòï è ôåøîïìïçÝá ëáìðÀúåé, ôÞóï ðåòéóóÞôåòï åàëïìï åÝîáé îá äèíéïùòçïàîôáé ëáôáîáìöôéëÛ÷, ëáõèíåòéîÛ÷ óùóëåùÛ÷ áðÞ áùôÞî. H Corcel, ðáòïùóéÀúåé ôèî Áï1. ¸ íðáîéÛòá ôïù íÛììïîôï÷ óå ðìåøôÞ íáàòï. °ðÝõáîè óôéìðîÞôèôá, âåìïàäéîè áæÜ ëáé åêöôéëÜ, äéáóôèíéëÜ ôåøîïìïçÝá. »éá íðáîéÛòá Formula 1 óôï íðÀîéï óá÷. ºùòéïìåëôéëÀ Þíö÷! www.corcel.eu

22


128.pdf

1

1/15/12

2:06 PM

24 ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΩΡΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

24. M55 Terminus Hybrid Bike

Holly crap! WTF? Æé åÝîáé áùôÞ ðÀìé. ¶Ýîáé ôï M55. Æï ðéï åêåìéçíÛîï ùâòéäéëÞ ðïäÜìáôï óôïî ëÞóíï. ºÀîåôå åìáæòà ðåôÀìé ëáé ðèçáÝîåôå óæáÝòá øÀòé÷ ôï èìåëôòéëÞ óàóôèíá ùðïâïÜõèóè÷. ºáé áðÞ look? Íðáéøôï! www.m55-bike.com

25. Stolichnaya Elit.

25

¸ Stolichnaya Elit åÝîáé è ëïòùæáÝá Vodka óôïî ëÞóíï. ÆåìåÝá ëáé ðáàìá. ¦òÞëåéôáé çéá ôèî ðòñôè ultra-premium âÞôëá ðïù ðáòïùóéÀóõèëå óôèî ðáçëÞóíéá áçïòÀ ëáé ðáòáíÛîåé äÝøö÷ áîôÝðáìï. »éá ðïìàðìïëè íÛõïäï÷ æéìôòáòÝóíáôï÷ åî ãùøòñ áîáðôàøõèëå ëáé øòèóéíïðïéåÝôáé çéá ôèî ðáòáçöçÜ ôè÷ Elit. ¶ëðìèëôéëÀ äéáæáîÜ÷, íå ïùäÛôåòè íàôè ëáé íéá áðáìÜ essence ëáâïùòäéóíÛîöî êèòñî ëáòðñî. ¸ ðòñôè áÝóõèóè åÝîáé ùðåòâïìéëÜ. ÆáùôÞøòïîá ðìïàóéá áììÀ ëáé áðáìÜ. ºáõñ÷ è åðÝçåùóè ðáÝòîåé ôèî õÛóè ôè÷ çåàóè÷, åíæáîÝúåôáé ï éäéáÝôåòï÷ øáòáëôÜòá÷ ôè÷. ¸ çåàóè ôöî êèòñî ëáòðñî áðïíáëòÝîåôáé ëáé îÞôå÷ ðéðåòéïà áîáäàïîôáé ëáÝçïîôá÷ åùøÀòéóôá ôïî ïùòáîÝóëï. »áëòùÀ ùðÀòøåé íéá éäÛá àðáòêè÷ çìùëÀîéóïù.www.stoli.com


129.pdf

1

1/15/12

2:04 PM

26

27

26. Buben Zorweg Grand Connoiseur

¸ óïâáòÜ åôáéòÝá øòèíáôïëéâöôÝöî ëáé íèøáîéóíñî ëïùòäÝóíáôï÷ òïìïçéñî, ðáòïùóéÀúåé ôïî áðÞìùôï ùçòáîôÜòá ëáðîñî. Top. www.buben-zorweg.com 27. Scarface Blu-Ray Set

Fuck, Fuck, Fuck... and say hello to my little friend! à Tony Montana óôá ëáìàôåòá ôïù. H áêÛøáóôè ôáéîÝá óå Ûîá áðÝõáîï ëïùôÝ ðïàòöî. www.amazon.com

28. Sumo Gamer

¡éá ôïù÷ åòáóôÛ÷ ôè÷ îôÀçëìá÷ -åÝíáé êáðìöíÛîï÷ ëáé äåî ëÀîö ôÝðïôå- è Sumo Lounge äèíéïàòçèóå íåòéëÛ÷ áðÝõáîå÷ ðïìùõòÞîå÷. Ùðö÷ áùôÜî... www.sumolounge.com 29. The Shock Doctrine

Æï äÞçíá ôïù óïë. ¸ Àîïäï÷ ôïù ëáðéôáìéóíïà ôè÷ ëáôáóôòïæÜ÷. Æï ðÞîèíá ôè÷ Naomi Klein ðïù óïù åêèçåÝ ôé óùíâáÝîåé çàòö óïù... °î äåî Ûøåé÷ ëáôáìÀâåé... www.books.gr

22

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

28

29


130.pdf

1

1/15/12

2:22 PM

ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΩΡΑ

30

30. Unopiu Wave Pergola

H ðéï æïùôïùòéóôéëÜ ðÛòçëïìá ôè÷ áçïòÀ÷. Æèî áðïëôÀôå ëáé íÛóö internet. Îòøåôáé óå ëéô! www.unopiu.com 31. Rogue Armadillo:161

Må 35.000 ãöòïäïììáòéÀëéá ðáÝòîåôå ôï áðÞìùôï íðòáóåìÛ. Æé ëÀîåé? ÆÝðïôá. ¶ëáôÞî åêÜîôá Ûîá åêáòôÜíáôá, åêáÝóéá ëáôáóëåùáóíÛîá áðÞ ôéôÀîéï ëòÛíïîôáé óôï øÛòé óá÷... www.roguedzn.com 32. Ducati Diavel AMG

¸ ðåòÝåòçè custom íïôïóéëìÛôá ôè÷ Ducati, ôñòá ëáé óå Ûëäïóè AMG, áðÞ ôïî íåçÀìï âåìôéöôéëÞ ïÝëï ôè÷ Mercedes. ºáìÀ, íå ôèî Ferrari äåî Ûøåé äåóíïà÷ è Ducati? ¦åòÝåòçá ðòÀçíáôá... www.ducati.com 33. L'Or de Jean Martell

C

M

Y

CM

MY

CY

31

CMY

K

Holly Molly! To L’Or de Jean Martell, ðïù óèíáÝîåé ôï øòùóÀæé ôïù Jean Martell, åÝîáé íéá åðåôåéáëÜ Ûëäïóè ôè÷ ïéîïðïéûá÷ Martell, çîöóôÜ÷ ðåòéóóÞôåòï çéá ôá åêáéòåôéëÀ ôè÷ cognac. To L’Or de Jean Martell, åÝîáé ôï ëïòùæáÝï cognac ôïù ïÝëïù ðïù äèíéïùòçåÝôáé íå íåòÀëé, íå ðåòéóóÞôåòá áðÞ 300 äéáæïòåôéëÀ áðïóôÀçíáôá, -ëÀðïéá áðÞ áùôÀðÀîö áðÞ 100 åôñî. »àôè éóøùòÜ ëáé ðìïàóéá íå ëÀðïéá éäÛá óëïôåéîñî æòïàôöî. ¡åàóè íåóôÜ ëáìÀ éóïòòïðèíÛîè íå óáæåÝ÷ åîäåÝêåé÷ æïùîôïùëéïà. www.l-or-de-jean-martell.com

33

32


131.pdf

1

1/21/12

1:14 PM

34

35

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

34. Hibiki Blended Whisky

»éá åëðìèëôéëÜ øòïîéÀ çéá ôïî ïÝëï Suntory ëáé çéá ôá ¡éáðöîÛúéëá ïùÝóëù çåîéëÞôåòá. ºáìàôåòï blended ïùÝóëù óôïî ëÞóíï? Æï 21øòïîï Hibiki! Æï íùóôéëÞ íåÝçíá ôïù åíæéáìöôÜòéïù Hibiki, öòéíÀúåé óå âáòÛìéá ö÷ ìéëÛò äáíÀóëèîï. »áúÝ íå ôèî ùðÛòïøè âàîè áðÞ ôá åíæéáìöôÜòéá Hakushu ëáé Yamazaki, äèíéïùòçïàî Ûîá áîùðÛòâìèôï blend, óôï Whisky World Awards 2011. Æï åÝøå ðÀòåé ëáé ôï 2010! www.suntory.com

35. The Yamazaki Single Malt 1984

Káé ëáìàôåòï Malt? Æo Yamazaki!!! ¡éá îá åÝóôå åîèíåòöíÛîïé. www.suntory.com

36. Maserati Cubang

Æï ðòñôï ôè÷ ðïìùôåìÛ÷ óðïò SUV ðáòïùóéÀúåé è Maserati. Æo Cubang âáóÝúåôáé óôï ðÀôöíá ôïù Jeep Grang Cherokee, Þíö÷ ïé Àîõòöðïé ôè÷ åôáéòÝá÷ ôïîÝúïùî Þôé o óøåäéáóíÞ÷, áîÀòôèóè, ôá æòÛîá, ôï ëòÀôèíá ëáé ïé åðéäÞóåé÷ õá åÝîáé 100% Maserati. O ëéîèôÜòá÷ õá åÝîáé Ferrari. »èî óðòñøîåóôå, Ûîá÷ ðáòáëáìñ... íðåÝôå óôèî ïùòÀ! www.tridentcars.gr

36


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

132.pdf

1

1

1/21/12

1/15/12

© MESSIKA PARIS / PRESS ROOM

KΟΣΜΗΜΑΤΑ

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

132

BESTEVER QUARTERLY

8:29 PM

7:47 PM


133.pdf

1

1/15/12

7:46 PM

Mood Generator ΑΠΟ ΤΗΝ MAΡΙΑ ΒΑΤΙΣΤΑ

Η πολυτέλεια που παρατηρούσαµε στις ταινίες του ’60 και του ’70, αφορούσε κυρίως τους υπερβολικά πλούσιους. Βιοµήχανους, γαλαζοαίµατους, κληρονόµους ή αυτοδηµιούργητους κροίσους, που µε το κοφτερό µυαλό τους ή την εκνευριστική τύχη που είχαν στις επιχειρήσεις, κατάφερναν να διακρίνονται σε παγκόσµιο επίπεδο. Εκείνη την εποχή, η γενναιόδωρη προσφορά ενός σπάνιου κοσµήµατος στα αντικείµενα του πόθου τους, ήταν µια συνηθισµένη πρακτική. Σήµερα καλώς ή κακώς (την ξέρετε την απάντηση...) η προσφορά ένος ακριβού κοσµήµατος, είναι υπόθεση όλων µας, δίχως να είµαστε βιοµήχανοι, γαλαζοαίµατοι ή κληρονόµοι. C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Æá ëïóíÜíáôá ùðÜòêáî áðÞ ôïù÷ ðòïûóôïòéëïà÷ øòÞîïù÷, ôï íÛóï íå ôï ïðïÝï, ï ðåòÝçùòï÷ ïðôéëÀ áîôéìáíâáîÞôáî ôèî ëïéîöîéëÜ ôÀêè ëÀðïéïù. Îîá ðåòéäÛòáéï, íÝá ôéÀòá, Ûîá âòáøéÞìé óôï øÛòé Ü óôï ðÞäé, Üôáî è äÜìöóè ùðåòïøÜ÷ åîÞ÷ áîõòñðïù åëåÝîè÷ ôè÷ åðïøÜ÷. ¿÷ ôòÞðï÷ äéáæïòåôéëÞôèôá÷, ëïéîöîéëïà åðéðÛäïù ëáé ïéëïîïíéëÜ÷ åðéæÀîåéá÷, ôá ëïóíÜíáôá óùîÛøéóáî îá äéáôèòïàî ôï íÛóï áùôÜ÷ ôè÷ ôáêéëÜ÷ äéáæïòïðïÝèóè÷ ëáé óôïù÷ áéñîå÷ ðïù áëïìïàõèóáî. Ãé íïîôÛòîå÷ ôåøîéëÛ÷ åêÞòùêè÷ íåôÀììöî, åðÛôòåãáî, óôï áóÜíé ëáé ôïî øòùóÞ îá áðïôåìÛóïùî ôá âáóéëÀ åùçåîÜ íÛôáììá äèíéïùòçÝá÷ ëïóíèíÀôöî. ¸ Ýäéá è ôÛøîè ôïù ëïóíÜíáôï÷, äèíéïàòçèóå íéá åìÝô ëáììéôåøîñî, äèíéïùòçñî ëáé åëæòáóôñî, óå ëÀõå ðïìéôéóíÞ, óå ëÀõå øñòá, óå Þìï ôïî ëÞóíï. Æï ëÞóíèíá ö÷ éäÛá, åÝîáé ðáçëÞóíéï. Æï óùîáîôÀíå áðÞ Ûîá óðÀîéï ëïøàìé óôïù÷ ìáïà÷ ôè÷ ¿ëåáîÝá÷, ôïù ¶éòèîéëïà, íÛøòé ðåòÝôåøîá øòùóÀ óôÛííáôá óôïù÷ âáóéìéÀäå÷ ôè÷ »áëåäïîÝá÷ ëáé óôïù÷ ¼áòáñ ôè÷ °éçàðôïù. ¦Ûòá Þíö÷ áðÞ ôèî ðòïæáîÜ øòÜóè ôïù÷ ö÷ øáòáëôèòéóôéëÞ äéáæïòåôéëÞôèôá÷, ôá ëïóíÜíáôá Ûøïùî ëáé Ûîá áëÞíá ðòÞóõåôï øáòáëôèòéóôéëÞ. ¢éáíïòæñîïùî ôï mood, ôèî äéÀõåóè äèìáäÜ áùôïà ðïù ôï æïòÀ. ºáé áùôÞ åÝîáé Ýóö÷ ôï ðéï óèíáîôéëÞ

øáòáëôèòéóôéëÞ ôè÷ ìáîõÀîïùóá÷ øòèóôéëÞôèôÀ÷ ôïù÷. Æá ëïóíÜíáôá ùðïâÀìïùî ôïù÷ øòÜóôå÷ ôïù÷, óå íéÀ ðéï åðÝóèíè, ðéï ìáíðåòÜ, Ûëæòáóè ôè÷ ðòïóöðéëÞôèôÀ÷ ôïù÷, ðòïóõÛôïîôá÷ ðÞîôïù÷ ôÞóï óôèî åêöôåòéëÜ ôïù÷ åíæÀîéóè, Þóï ëáé óôèî áùôïðåðïÝõèóÜ ôïù÷. °ùôÞ åÝîáé Àììöóôå ëáé Ûîá øáòáëôèòéóôéëÞ ðïù óùîáîôÀíå ëáé óôïù÷ øòÜóôå÷ òïìïçéñî, ðïù ðïììÛ÷ æïòÛ÷ åÝîáé ëïóíÜíáôá íå äéôôÜ øòèóôéëÞôèôá. ¦åòéÛøïùî äèìáäÜ ëáé ôèî Ûîäåéêè ôïù øòÞîïù íÛóá óôé÷ éäéÞôèôÛ÷ ôïù÷. Æï åæÛ âÛâáéá ôïù mood generator åÝîáé êåëÀõáòï óôé÷ çùîáÝëå÷ ëáé çé áùôÞ Àììöóôå, ôá ëïóíÜíáôá åÝîáé Ûîá ôÞóï äèíïæéìÛ÷ äñòï. ¶ê áéôÝá÷, ôè÷ éëáîÞôèôÀ÷ ôïù÷ îá áììÀúïùî ôè äéÀõåóè ëÀðïéá÷ çéá ëÀðïéïî Àììïî... Ãé äéáõÛóéíå÷ åðéìïçÛ÷ åÝîáé ðïììÛ÷. ¸ ¶ììÀäá Àììöóôå ùðÜòêå ëÛîôòï ðáòáçöçÜ÷ ëïóíèíÀôöî ôïî 19ï áéñîá, íå ôï ðéï çîöóôÞ ðáçëÞóíéï ëÛîôòï ëïóíèíÀôöî, ôï øöòéÞ ÁùíæáÝï óôè ¼ìñòéîá ëáé ðéï çîöóôÞ ôåøîÝôè ëïóíèíÀôöî, ôïî ªöôÜòéï µïàìçáòè, áðÞ ôèî ¦áòáíùõéÀ. Æï 1877 çéá îá áðïæàçåé ôé÷ óæáçÛ÷ ôöî øòéóôéáîñî áðÞ ôïù÷ Æïàòëïù÷, Ûæùçå çéá ôèî ºÛòëùòá, ôè ÁÀðïìè ëáé ôåìéëÀ ôè Äñíè, çéá îá äèíéïùòçÜóåé ôåìéëÀ ôïî íåçáìàôåòï ïÝëï ëïóíèíÀôöî áëÞíá ëáé óÜíåòá. Æïî ïÝëï Bvlgari.

BESTEVER QUARTERLY 133


134.pdf

1

1/16/12

11:59 AM

AUDEMARS PIGUET / PRESS ROOM

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Audemars Piguet

Ladies' Millenary Æï çùîáéëåÝï Millenary, äåî Ûøåé áðïæáóÝóåé áëÞíá, áî åÝîáé òïìÞé Ü ëÞóíèíá. ÃìÞøòùóï, óôïìéóíÛîï íå 66 äéáíÀîôéá (0.62 carats) ëáé ôáíðìñ áðÞ mother-of-pearl íå ìïùòÀëé áðÞ ìåùëÞ áìéçÀôïòá, õá ëåòäÝóåé Þìá ôá âìÛííáôá óôï øÛòé ôè÷ áçáðèíÛîè÷ óá÷. Îîá ùðÛòïøï òïìÞû ðïù åëæòÀúåé áðÞìùôá ôï ðîåàíá ôè÷ AP ëáé ôáùôÞøòïîá áëòïâáôåÝ áîÀíåóá óôèî ùãèìÜ öòïìïçïðïéûá ëáé ôèî ùãèìÜ ëïóíèíáôïìïçÝá. »å áùôÞíáôï íèøáîéóíÞ, áäéÀâòïøï ëáé power reserve 38 öòñî. www.audemarspiguet.com

134

BESTEVER QUARTERLY


135.pdf

1

1/16/12

12:18 PM

JAEGER LECOULTRE / PRESS ROOM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Jaeger LeCoultre

Reverso Squadra Lady Æá äéáíÀîôéá åÝîáé ðáîôïôéîÀ... ªùîäùÀúïîôá÷ ôè óðïò ëáé áòòåîöðÜ ëáôáçöçÜ ôïù, ôï Reverso Squadra Lady áðïôåìåÝ ôè ôÛìåéá åðéìïçÜ çéá ôèî íïîôÛòîá äùîáíéëÜ çùîáÝëá. Îîá íåÝçíá åíðéóôïóàîè÷ ëáé çïèôåÝá÷ äÝîåé Ûîá óðÀîéï óùîäùáóíÞ ðïù ôáéòéÀúåé áðÞìùôá óå äùîáíéëÛ÷ çùîáÝëå÷. ÆòéáîôáÛêé äéáíÀîôéá, 0.55 ëáòáôÝöî ëïóíïàî ôï ðìáÝóéï ôïù òïìïçéïà ëáé ðòïóõÛôïùî íéá äéáëòéôéëÜ ðïìùôÛìåéá óôïî ùðÛòôáôï Þíö÷ âáõíÞ. Må ôïî íèøáîéóíÞ Jaeger-LeCoultre Calibre 657, ðïù åÝîáé quartz, äåî øÀîåé ðïôÛ ôèî áÝóõèóè ôïù øòÞîïù áëÞíá ëáé áî äåî ôï æïòÀ è çùîáÝëá ôöî ïîåéòñî óá÷, ëÀõå íÛòá... www.jaeger-lecoultre.com BESTEVER QUARTERLY

135


136.pdf

1

1/16/12

12:44 PM

MESSIKA / PRESS ROOM

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Messika

Diamont Collection Unique High-end Jewellery for Connoisseurs by Messika. °ùôÞ áîáæÛòïùî ôá ðåòéóóÞôåòá sites ðïù áîáæÛòïîôáé óôé÷ äèíéïùòçÝå÷ ôè÷ Valerie Messika. Íòá åÝíáóôå óå ëáìÞ äòÞíï. µÛâáéá... Þôáî ôùøáÝîåé ï íðáíðÀ÷ óïù îá åÝîáé ï ëïòùæáÝï÷ ¡Àììï÷ ëáé Ûîá÷ áðÞ ôïù÷ íåçáìàôåòïù÷ ðòïíèõåùôÛ÷ äéáíáîôéñî óôïî ëÞóíï, äåî åÝîáé ôÞóï äàóëïìï îá ëáôáëôÜóåé÷ ôèî áçïòÀ... ºÀðö÷ Ûôóé õá óëÛæôèëå ï Andre Messika ëáé Ûóðòöêå ôèî ëÞòè ôïù, óôï øñòï ôè÷ "haute joaillerie" ôïî ïðïÝï ëáé ëáôÛëôèóå åàëïìá. ªÜíåòá Þìïé óùíæöîïàî ðö÷ ðòÞëåéôáé çéá áîåòøÞíåîè äàîáíè óôï øñòï ôè÷ ðáçëÞóíéá÷ áçïòÀ÷ ôïù ëìÀäïù íå îÛá ëáôáóôÜíáôá óå Þìï ôïî ëÞóíï. µáóéëÞ øáòáëôèòéóôéëÞ ôöî áëòéâñî åðéìïçñî ôè÷ Messika, ôï äÛóéíï ìåùëÞøòùóïù ëáé äéáíáîôéñî óå óùîäùáóíïà÷ ðïù äåî áæÜîïùî ëáííÝá çùîáÝëá áäéÀæïòè. £á ôá âòåÝôå óå 130 óèíåÝá óôèî ¶ùòñðè, ôè »Ûóè °îáôïìÜ, ôèî ºáòáûâéëÜ ëáé óôèî ÄöóÝá. Æï ðéï ðòÞóæáôï ëáôÀóôèíá Àîïéêå íÛóá óôï ùðåòëáôÀóôèíá "Galeries Lafayette" óôï ¦áòÝóé. www.messika-jewelry.com

136

BESTEVER QUARTERLY


137.pdf

1

1/16/12

12:43 PM

BVLGARI.COM / PRESS ROOM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Bvlgari

Mediterranean Eden H íåóïçåéáëÜ éóôïòÝá ëáé ï ðïìéôéóíÞ÷ ôè÷ ðåòéïøÜ÷, åîÛðîåùóå ôïù÷ óøåäéáóôÛ÷ ôè÷ Bulgari îá äèíéïùòçÜóïùî Ûîá òïìÞû ðïù õá ôáÝòéáúå óøåäéáóôéëÀ íå ôèî áîôÝóôïéøè óåéòÀ ëïóíèíÀôöî ðïù ðáòïùóÝáóå çéá ôï 2011. Îîá åëëåîôòéëÞ íïîôÛìï òïìïçéïà ðïù ìåéôïùòçåÝ äéôôÀ. ¿÷ òïìÞû ëÞóíèíá íå ëìåéóôÞ ôï ëÀìùííá Ûòçï ôÛøîè÷ íå ôá äéáíÀîôéá ëáé ö÷ ëáîïîéëÞ òïìÞû íå ôï ëÀìùííá áîïéëôÞ. ¸ óùììïçÜ áðïôåìåÝôáé áðÞ ôòåé÷ åëäÞóåé÷, íå òïú øòùóÞ, ìåùëÞ øòùóÞ ëáé íïîôÛìá íå ðïìàøòöíïù÷ ðïìàôéíïù÷ ìÝõïù÷. ¸ Ûëäïóè ìåùëÞøòùóïù ðïù ðáòïùóéÀúïùíå, åÝîáé ëáôÀóðáòôè íå 58 äéáíÀîôéá 0,45 ëáòáôÝöî ëáé 6 íáòçáòéôÀòéá óå äéÀæïòá íåçÛõè. °îáíæéóâÜôèôá ðòÞëåéôáé çéá Ûîá åîôùðöóéáëÞ òïìÞû ðïù ôáéòéÀúåé áðÞìùôá óôï øÛòé óá÷, éäÝö÷ áî æïòÀôå ëáé ôá ùðÞìïéðá ëïóíÜíáôá ôè÷ óåéòÀ÷... www.kessaris.gr

BESTEVER QUARTERLY 137


138.pdf

1

1/16/12

12:28 PM

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

De Grisogono

DE GRISOGONO / PRESS ROOM

Zigana Collection ¢åî ùðÀòøåé áíæéâïìÝá ðö÷ ï Fawaz Gruosi åÝîáé Ûîá áðÞ ôá ðéï óåâÀóíéá ðòÞóöðá óôèî ðáçëÞóíéá âéïíèøáîÝá ëïóíèíÀôöî. »å íÞîï Þðìï ôïù ôèî åíðåéòÝá óå áùôÞî ôïî ôïíÛá ëáé ôèî áîáíæÝâïìè ùãèìÜ áéóõèôéëÜ ôïù, êåëÝîèóå ôï 1993 ôèî De Grisogono. ªÜíåòá è åôáéòÝá ôïù, âòÝóëåôáé óôï ôïð 10 ôöî ðéï áîáçîöòÝóéíöî íáòëñî íå ðòïûÞîôá ðïù óùîåøñ÷ óùíðåòéìáíâÀîïîôáé óôá ëïòùæáÝá ëÀõå Ûëõåóè÷. H óåéòÀ Zigana, åëæòÀúåé áðÞìùôá ôèî áéóõèôéëÜ Gruosi. ¦åòÝôåøîï äáøôùìÝäé óå òïú øòùóÞ äåíÛîï íå äéáíÀîôéá. ªëÛæôåóôå ôÝðïôå ìéçÞôåòï çéá åëåÝîèî... »å ôèî ùðïçòáæÜ De Grisogono. Îîá óùçëìïîéóôéëÞ äñòï. www.kessaris.gr

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

138

BESTEVER QUARTERLY


139.pdf

1

1/16/12

11:13 AM

CHOPARD.COM / PRESS ROOM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Chopard

Happy Sport Chrono Æï ùðÛòïøï Chrono ðòïÛòøåôáé áðÞ ôèî åðéôùøèíÛîè óåéòÀ Chopard Happy Sport Round 5 Diamonds Ladies, ðïù ðòïóæÛòåôáé íå áîïêåÝäöôï áôóÀìé áììÀ ëáé øòùóÞ, ëáé ðÛîôå äéáíÀîôéá îá ðìÛïùî óôèî ïõÞîè ôïù. ¶Ýîáé áðïòÝá÷ Àêéï, ðö÷ ôá ëáôÀæåòå è Chopard ëáé äèíéïàòçèóå Ûîá ôÞóï ðïõèôÞ òïìÞû, óùîäùÀúïîôá÷ Äïú mother of pearl, äéáíÀîôéá, áôóÀìé Ü øòùóÞ. »å íèøáîéóíÞ quartz ëáé ìïùòÀëé óå òïú áìéçÀôïòá. ºáôÀ ôè çîñíè íá÷ åêáéòåôéëÜ è Ûëäïóè íå áôóÀìé. ¢éáëòéôéëÜ ëáé ðïìùôåìÜ÷ ôáùôÞøòïîá... www.chopard.com BESTEVER QUARTERLY 139


140.pdf

1

1/16/12

12:41 PM

CASA DAMIANI / PRESS ROOM

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Damiani

Paradise

To Paradise, áùôÞ ôï ùðÛòïøï äáøôùìÝäé, ðåòéìáíâÀîåôáé óå íéá óùîáòðáóôéëÜ óùììïçÜ ëïóíèíÀôöî áðÞ ôèî Damiani ðïù åÝîáé åíðîåùóíÛîè áðÞ ôï íåçáìåÝïù ôïù ïùòáîïà ëáé ôöî áóôåòéñî. ¸ óøåäÝáóè ôïù ðáòïíïéÀúåé ôá ïùòÀîéá óñíáôá, ôá áóôÛòéá ëáé ôïù÷ ðìáîÜôå÷, æÛòîïîôÀ÷ ôïù÷ óôè úöÜ, óå Ûîá óùîáòðáóôéëÞ óùîäùáóíÞ ìåùëÞøòùóïù, äéáíÀîôéöî ëáé íðìÛ ðïìàôéíöî ìÝõöî. Æï áðïôÛìåóíá åÝîáé íéá óùììïçÜ áðáòÀíéììè÷ ôåøîéëÜ÷, ðïù ðòïëáìåÝ íáçåÝá... ¸ óùììïçÜ, áðïôåìåÝôáé áðÞ äáøôùìÝäéá, âòáøéÞìéá, óëïùìáòÝëéá ëáé ðåòéäÛòáéá, íå íÞîï ìåùëÀ äéáíÀîôéá Ü äéáíÀîôéá ëáé úáæåÝòéá äåíÛîá íå ìåùëÞøòùóï. ¸ ôåøîïùòçéëÜ áòôéÞôèôá, Ûîá õåíåìéñäå÷ øáòáëôèòéóôéëÞ ôïù Casa Damiani, åëæòÀúåôáé óôï ùãèìÞôåòï åðÝðåäï óå áùôÛ÷ ôé÷ äèíéïùòçÝå÷ ëïóíèíÀôöî, ëÀîïîôÀ÷ ôá, Ûîá ùðÛòïøï ëáé áîåëôÝíèôï äñòï... www.damiani.com

140

BESTEVER QUARTERLY


141.pdf

1

1/16/12

12:39 PM

Cartier

CARTIER.COM / PRESS ROOM

Captive de Cartier XL To åëðìèëôéëÞ Captive, ôñòá ëáé óå Ûëäïóè Extra Large! ªå ìåùëÞøòùóï 18º íå äéáíÀîôéá. à íèøáîéóíÞ÷ åÝîáé ï çîöóôÞ÷ áêéÞðéóôï÷ quartz 056 ðïù øòèóéíïðïéåÝ è Cartier ëáé óôá ùðÞìïéðá Captive, åîñ ôï ìïùòÀëé åÝîáé ùæáóíÀôéîï íå ôèî ôåøîéëÜ toile brossee. Må 50 øéìéïóôÀ äéÀíåôòï, ôï Captive XL, áëïìïùõåÝ ôè íÞäá ôöî ùðåòâïìéëÀ íåçÀìöî òïìïçéñî. www.cartier.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

BESTEVER QUARTERLY 141


142.pdf

1

1/16/12

12:13 PM

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ Bvlgari

BVLGARI / THE THINK TANK / KESSARIS

Mediterranean Eden Collection »åóïçåéáëÛ÷ åëòÜêåé÷ æáîôÀúïîôáé ïé óøåäéáóôÛ÷ ôè÷ Bvlgari íå ôèî óåéòÀ Mediterranean Eden. ¦ïìàøòöíå÷, çùáìéóôåòÛ÷, æöôåéîÛ÷, ðïìàôéíå÷ ðÛôòå÷, õùíÝúïùî øáíÛîïù÷ ðáòÀäåéóïù÷ ëáé êåøáóíÛîïù÷ íåóïçåéáëïà÷ ðïìéôéóíïà÷. °óùîÜõéóôïé óùîäùáóíïÝ, ëïòåóíÛîá øòñíáôá ëáé óôï øòñíá ôè÷ ëáòáíÛìá÷ áíÛõùóôïé, íåõïàî íå úáìéóôéëÀ øòñíáôá ôïù÷ ðáòáôèòèôÛ÷ ôè÷ îÛá÷ ðìïàóéá÷ óùììïçÜ÷ ôè÷ Bvlgari. KïóíÜíáôá, ðïù õá äåìåÀóïùî Þóïù÷ åðéõùíïàî, îá âéñóåé ôï áîôéëåÝíåîï ôïù ðÞõïù ôïù÷, ôè øáòÀ ëáé ôèî áðÞìáùóè ôè÷ éäéïëôèóÝá÷, íéá÷ ôÞóï ðïìàôéíè÷ óåéòÀ÷ ëïóíèíÀôöî.... www.kessaris.gr

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

142 BESTEVER QUARTERLY


143.pdf

1

1/16/12

12:38 PM

JAEGER LECOULTRE / PRESS ROOM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Jaeger LeCoultre

Grande Reverso Ultra Thin Neva

Æï Grande Reverso Lady Ultra Thin åÝîáé áðÝóôåùôï Ûòçï ôÛøîè÷. ðïù íåôáæÛòåé ðáòÀììèìá ôèî Ýäéá ôèî ïùóÝá ôè÷ ðòïóöðéëÞôèôá÷ ôïù Reverso. Ùìè è Þãè áðïôåìåÝôáé áðÞ äéáíÀîôéá Neva äåíÛîá íå ôèî ôåøîéëÜ snow-setting, åîñ ôé÷ åîäåÝêåé÷ ôöî öòñî åíæáîÝúïùî ðÀìé 12 äéáíÀîôéá. »éá avant-garde äèíéïùòçÝá ôè÷ Jaeger-LeCoultre äèíéïùòçåÝ Ûîáî áðÝóôåùôï óùîäùáóíÞ ëáììéôåøîéëÜ÷ ïíïòæéÀ÷ ëáé ôè÷ ëáôáóëåùáóôéëÜ÷ áëòÝâåéá÷. www.jaeger-lecoultre.com

BESTEVER QUARTERLY

143


144.pdf

1

1/15/12

URWERK.COM / PRESS

out

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

144

9:47 PM

BESTEVER QUARTERLY


145.pdf

1

1/15/12

9:47 PM

Time out

ΡΟΛΟΓΙΑ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Παρά την ευρωπαϊκή κρίση και την πίεση που εξασκείται στο Ευρώ, η βιοµηχανία υψηλής ωρολογοποιίας καλά κρατεί στην Ελβετία. Η βαριά βιοµηχανία της Ελβετίας, µε πολλά δις κύκλο εργασιών, έχει βρεί νέες αγορές όπως της Κίνας και των Αραβικών Εµιράτων που την συντηρεί, παρά τα προβλήµατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υψηλή ωρολογοποιία, είναι η ατµοµηχανή της Ελβετίας και ένας τοµέας που συνεχώς δηµιουργεί νέες τεχνολογίες και ανακαλύπει νέα υλικά. Το βασικό χαρακτηριστικό βέβαια αυτής της βιοµηχανίας, είναι η ενσωµάτωση της τέχνης στην υψηλή τεχνολογία.

°îáíæÝâïìá, è ùãèìÜ öòïìïçïðïéÝá, ðìÜôôåôáé Þðö÷ óùíâáÝîåé óå ëÀõå åðéøåéòèíáôéëÜ äòáóôèòéÞôèôá ðïù áðåùõàîåôáé óôèî ðïìùôÛìåéá. ¿óôÞóï ôá íåçÀìá brand name ôïù øñòïù óùîåøÝúïùî îá ðáòÀçïùî åîôùðöóéáëÀ ðòïûÞîôá íå ôïî Ýäéï òùõíÞ, ðáòÀ ôèî åìáæòÀ ðôñóè ôöî ðöìÜóåöî óôèî ¶ùòñðè. à åðÝóèíï÷ æïòÛá÷ ôöî åìâåôéëñî ðöìÜóåöî ùãèìÜ÷ öòïìïçïðïéÝá÷, áîáæÛòåé Ûîá ðïóïóôÞ ðôñóè÷ ðïù áççÝúåé ôï 22% (-22%) ëáé óøåôéëÀ íå ôèî ëáôÀóôáóè ðïù åðéëòáôåÝ óôèî ¶ùòñðè áììÀ ëáé ôé÷ ¸îöíÛîå÷ ¦ïìéôåÝå÷, õá ôï øáòáëôèòÝúáíå øáíèìÞ ëáé áîáíåîÞíåîï. Oé äàï íåçÀìå÷ åëõÛóåé÷ ôè÷ øòïîéÀ÷, è SIHH ëáé è BASEL, Ûçéîáî íå íåçÀìè åðéôùøÝá ëáé ðáòïùóÝáóáî ðïììÀ îÛá íïîôÛìá, äÛëá áðÞ ôá ïðïÝá óá÷ ðáòïùóéÀúïùíå óôé÷ åðÞíåîå÷ óåìÝäå÷. ¶ðéìÛêáíå ôá ðéï øáòáëôèòéóôéëÀ áðÞ ëÀõå åÝäï÷, áðÞ óïâáòÞ ëáé åðÝóèíï íÛøòé åêöôéëÞ ëáé ðáòÀêåîï, ëáìàðôïîôá÷ ðéóôåàïùíå ëÀõå åîäéáæåòÞíåîï ðïù ãÀøîåé îá áðïëôÜóåé Ûîá òïìÞû íå äéáøòïîéëÜ ðòïóôéõÛíåîè áêÝá. Æï òïìÞû ðáòáíÛîåé, ôï âáóéëÞ øáòáëôèòéóôéëÞ ôè÷ áîäòéëÜ÷ çëáòîôáòÞíðá÷ ðïù äèìñîåé êåëÀõáòá, áììÀ ëáé ùðïóùîåÝäèôá óôïî ðáòáôèòèôÜ, Ûîá íåçÀìï ðìÜõï÷ ðìèòïæïòéñî çé áùôÞî ðïù ôï æïòÀ. Æèî íÞòæöóÜ ôïù, ôèî áéóõèôéëÜ ôïù, ôèî ïéëïîïíéëÜ ôïù åðéæÀîåéá áììÀ ëáé óå íåòéëÛ÷ ðåòéðôñóåé÷, ôá åîäéáæÛòïîôÀ ôïù ëáé ôèî çåîéëÜ óôÀóè ôïù çéá ôèî úöÜ. ªá÷ áæÜîïùíå îá áðïìáàóåôå äÛëá øáòáëôèòéóôéëÀ ðáòáäåÝçíáôá òïìïçéñî øåéòÞ÷, ðïù óùîäùÀúïùî ôèî ôÛøîè íå ôèî ôåøîïìïçÝá óå Ûîá áðïôÛìåóíá ðïù äåî áæÜîåé ëáîÛîáî áäéÀæïòï...

BESTEVER QUARTERLY 145


146.pdf

1

1/21/12

1:12 PM

AUDEMARS PIGUET.COM

ΡΟΛΟΓΙΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Audemars Piguet

Millenary 4101

Æï Þîåéòï ôöî ðåòéóóÞôåòöî ëáôáóëåùáóôñî òïìïçéñî, åÝîáé è áîáçîñòéóè ôè÷ óëìèòÜ÷ äïùìåéÀ÷ ðïù Ûøïùî ëÀîåé óôï óøåäéáóíÞ ôè÷ íèøáîÜ÷ ôïù òïìïçéïà. °ùôÞ÷ Àììöóôå Üôáî ï ìÞçï÷ ôè÷ íÞäá÷ ôöî äéÀæáîöî ðÝóö ðìåùòñî åîÞ÷ òïìïçéïà. ßóôå îá íðïòåÝ ëáîåÝ÷ îá áðïìáàóåé ôï íåçáìåÝï ôè÷ ìåéôïùòçÝá÷ åîÞ÷ íèøáîéóíïà ëáõñ÷ ìåéôïùòçåÝ. H Audemars Piguet, íå ôï »illenary 4101, Ûäöóå íéá ðòïÛëôáóè óå áùôÜ ôèî éäÛá. ¡éáôÝ îá ðòÛðåé îá çùòÝóåé÷ ôï òïìÞû çéá îá õáùíÀóåé÷ ôèî íèøáîÜ ôïù ëáõñ÷ ìåéôïùòçåÝ; Îôóé íÝëòùîå ôï ëáîôòÀî ôÞóï, ñóôå îá íðïòåÝ ëáîåÝ÷ îá õáùíÀóåé ôáùôÞøòïîá ôèî íèøáîÜ ëáõñ÷ ìåéôïùòçåÝ òùõíéëÀ. To 4101, íå áîïêåÝäöôï áôóÀìé íå íáàòï áìéçÀôïòá Ü íå òïú øòùóÞ ëáé ëáæÛ áìéçÀôïòá. Îîá ùðÛòïøï òïìÞû çé áùôïà÷ ðïù åëôéíïàî ôèî ëáôáóëåùáóôéëÜ ôåìåéÞôèôá ëáé ôïî ôïìíèòÞ óøåäéáóíÞ. www.audemarspiguet.com 146

BESTEVER QUARTERLY


147.pdf

1

1/21/12

1

1/21/12

1:10 PM

RICHARD MILLE / KESSARIS

147.pdf

1:50 PM

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

Richard Mille

RM 017 Tourbillon

»å íéá åîôùðöóéáëÜ îÛá íïîôÛòîá óøåäÝáóè, ôï RM 107 ôè÷ Richard Mille, Üôáî ôï îÛï íïîôÛìï ðïù ëÛòäéóå ôé÷ åîôùðñóåé÷ óôèî SIHH, óôé÷ áòøÛ÷ ôïù 2011. »éá tourbillon äèíéïùòçÝá, ðïù åðåëôåÝîåé ôá åîäéáæÛòïîôá ôè÷ åôáéòÝá÷ óå îÛá ôåøîïìïçéëÀ ëáé áéóõèôéëÀ ðåäÝá. Æï RM 107, ëÀîåé íéá õåáíáôéëÜ åÝóïäï óôïî ëÞóíï ôè÷ ùðåòùãèìÜ÷ öòïìïçïðïéÝá÷, íå íéá Àíåóè äÜìöóè íïîáäéëÜ÷ ðòïóöðéëÞôèôá÷ ðïù ôáùôÝúåé ôï íïîôÛòîï lifestyle íå ôèî ôåøîïìïçÝá óôïî ùðÛòôáôï âáõíÞ. °ùôÞ ôï ùðÛòïøá ðïìàðìïëï òïìÞû, ëáôáæÛòîåé îá óùîäùÀóåé áòéóôïôåøîéëÀ Ûîáî óïæéóôéëÛ íèøáîéóíÞ tourbillon ôè÷ Richard Mille, óå íéá åîôåìñ÷ îÛá ëÀóá íå ðÀøï÷ 8.7 øéìéïóôÀ. Æá ðåòéóóÞôåòá áðÞ ôá íÛòè ôè÷ tourbillon íèøáîÜ÷ ôïù, åÝîáé ëáôáóëåùáóíÛîá áðÞ ôéôÀîéï, çéá ðïìà íåçÀìè áîôïøÜ óôè íáëòïøòÞîéá øòÜóè, åîñ Þðö÷ Þìá ôá RM, äéáõÛôåé ôïî ðáîôåîôáòéóíÛîï ðòïóôáôåùôéëÞ íèøáîéóíÞ ùðåòëïùòäÝóíáôï÷. »Þîï 50 ëïííÀôéá åÝîáé äéáõÛóéíá óå Þìï ôïî ëÞóíï. www.kessaris.gr

BESTEVER QUARTERLY

147


148.pdf

1

1/17/12

3:12 PM

ΡΟΛΟΓΙΑ

OFFICINE PANERAI / THE THINK TANK / KESSARIS

Officine Panerai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Luminor 1950 Chrono Monopulsante Left-Handed 8 Days Titanium O ëïòùæáÝï÷ øòïîïçòÀæï÷ ôè÷ Panerai çéá ôï 2011, çÝîåôáé ôï ðòñôï òïìÞû ðïù ðáòïùóéÀúïùíå ëàòéá óôèî ðÝóö ôïù Þãè. à âáóéëÞ÷ ìÞçï÷ äåî åÝîáé áðìñ÷ ðö÷ è ðÝóö ôïù Þãè åÝîáé áîùðÛòâìèôá ïíïòæÞôåòè ôè÷ åíðòÞ÷, Þóï ðö÷ áùôÜ ôèî Þãè äàóëïìá õá äåÝôå åëôÞ÷ áî óá÷ áîÜëåé Ûîá ôÞóï íïîáäéëÞ Ûòçï ôÛøîè÷... To Luminor 1950 Chrono Monopulsante äåî Ûøåé áðìñ÷ sexy Þîïíá, Ûøåé ëáé Àììá éäéáÝôåòá øáòáëôèòéóôéëÀ, Þðö÷ çéá ðáòÀäåéçíá ðö÷ ðòïóæÛòåôáé óå Ûëäïóè (è åéëïîéúÞíåîè) çéá áòéóôåòÞøåéòå÷! ¦ïù æùóéëÀ õá ôï æïòïàî óôï äåêÝ ôïù÷ øÛòé. ºáôáóëåùáóíÛîï áðÞ ôéôÀîéï, áðåùõàîåôáé óå ìÝçïù÷ ëáé åëìåëôïà÷ ðïù êÛòïùî îá äéáìÛçïùî òïìÞçéá, Þøé íÞîïî áðÞ ôèî åíðòÞ÷ Þãè ôïù÷... www.kessaris.gr

148

BESTEVER QUARTERLY


149.pdf

1

1/17/12

3:03 PM

Harry Winston

Opus Eleven

www.kessaris.gr

HARYY WINSTON / THE THINK TANK / KESSARIS

ªÝçïùòá ïé ¶ìâåôïÝ Ûøïùî âáìõåÝ îá íá÷ ôòåììÀîïùî! ¸ ðéï ðòÞóæáôè äèíéïùòçÝá ôè÷ Harry Winston, ôï Opus Eleven, åÝîáé ðåòéóóÞôåòï Ûîá íïîôÛòîï Ûòçï ôÛøîè÷ ðáòÀ Ûîá òïìÞû øåéòÞ÷. Æï Opus 11, åÝîáé Þðö÷ ìÛåé è ïîïíáóÝá ôïù, ôï åîäÛëáôï íïîôÛìï ôè÷ óåéòÀ÷ Opus ëáé áðïôåìåÝ óùîåòçáóÝá ôè÷ Harry Winston íå ôïî Denis Giguet ôè÷ MCT. ÆÛóóåòåé÷ ðìáîèôéëïÝ íèøáîéóíïÝ, íå 3 ëàòéá çòáîÀúéá ï ëáõÛîá÷ ðåòéóôòÛæïùî Àêïîå÷ íå äàï ãèæéáëÛ÷ åîäåÝêåé÷. Ãé íèøáîéóíïÝ åÝîáé ôàðïù ëïòñîá÷-ðèîÝïù, Þðö÷ áëòéâñ÷ óùîáîôÀíå óôá äéáæïòéëÀ ôöî áùôïëéîÜôöî íá÷, çùòÝúïùî áôÛòíïîá, óøèíáôÝúïîôá÷ ðÀîôïôå óôï ëÛîôòï ôèî ôòÛøïùóá ñòá, ö÷ äèíéïùòçèíÛîï ðáúì. Æï âáóéëÞ øáëôèòéóôéëÞ åÝîáé ðö÷ åëôÞ÷ áðÞ ôèî óùçëåëòéíÛîè ñòá Þìá ôá ùðÞìïéðá ëïííÀôéá âòÝóëïîôáé óå ðìÜòè áôáêÝá. ªôèî ðÀîö íéëòÜ ïõÞîè, ôá ìåðôÀ ðáòïùóéÀúïîôáé íå ãèæéáëÞ ôòÞðï, åîñ óôèî ëÀôö ðáòáëïìïùõïàíå ôè íèøáîÜ îá ôáìáîôñîåôáé òùõíéëÀ. ¦òÞëåéôáé çéá íéá ðåòéïòéóíÛîè Ûëäïóè 111 ôåíáøÝöî ðïù ðåòéíÛîïùî éóÀòéõíïù÷ ôùøåòïà÷.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

BESTEVER QUARTERLY

149


150.pdf

1

1/17/12

4:15 PM

DE GRISOGONO / THE THINK TANK / KESSARIS

ΡΟΛΟΓΙΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

DeGrisogono

Meccanico dG ¢åî ùðÀòøåé áíæéâïìÝá ðö÷ ï Fawaz Gruosi, éäòùôÜ÷ ôïù ÃÝëïù De Grisogono, åÝîáé íéá íåçáìïæùÜ÷ ðòïóöðéëÞôèôá, íå áðÝóôåùôå÷ ðïóÞôèôå÷ áéóõèôéëÜ÷ ëáé âáõéÛ÷ çîñóåé÷ ôåøîïìïçÝá÷. Æï Meccanico dG, áùôÜ è íïîáäéëÜ Ûëæáîóè ôåøîïìïçÝá÷, áéóõèôéëÜ÷ ëáé ôÛøîè÷, íåôïùóéñîåé óå Ûîá ëáôáîáìöôéëÞ ðòïûÞî, Þìá ôá øáòáëôèòéóôéëÀ ôè÷ ðòïóöðéëÞôèôá÷ ôïù äèíéïùòçïà ôïù. ¦áòÀ ôèî ãèæéáëÜ íïòæÜ ôïù, ôï dG, äåî åÝîáé ëáõÞìïù ãèæéáëÞ. ¶Ýîáé ëáõáòÀ íèøáîéëÞ, Þðö÷ Àììöóôå æáîåòñîåé ëáé ôï ÞîïíÀ ôïù ëáé ðåòéìáíâÀîåé 651 íèøáîéëÀ íÛòè ðïù çùòÝúïùî 23 äéáæïòåôéëïà÷ Àêïîå÷. ¦òïóæÛòåôáé óå ôÛóóåòá äéáæïòåôéëÀ óôùì, ëÞëëéîï øòùóÞ, ôéôÀîéï-øòùóÞ, ôéôÀîéï-ìåùëÞøòùóï ëáé ôéôÀîéï íå ìáóôéøÛîéï ìïùòÀëé. »Þìé÷ 177 Ûøïùî äèíéïùòçèõåÝ... www.kessaris.gr 150

BESTEVER QUARTERLY


151.pdf

1

1/17/12

4:32 PM

BREITLING.COM / PRESS

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Breitling

Chronospace Automatic O îÛï÷ øòïîïçòÀæï÷ ôè÷ Breitling øòèóéíïðïéåÝ ôïî ëìáóéëÞ íèøáîéóíÞ Caliber 23 ôè÷ æÝòíá÷ ëáé åÝîáé áùôÞíáôï÷. ªå åîôåìñ÷ îÛá óøåäÝáóè, ëòáôñîôá÷ ðÀîôö÷ ôá âáóéëÀ óøåäéáóôéëÀ øáòáëôèòéóôéëÀ ôöî øòïîïçòÀæöî ðïù íá÷ Ûøåé óùîèõÝóåé è Breitling. »å äéÀíåôòï 46 øéìéïóôñî áëïìïùõåÝ ôèî ôÀóè ôöî ôåòÀóôéöî òïìïçéñî ðïù æïòïàî ïé ðéìÞôïé óå Þìï ôïî ëÞóíï ëáé åîôùðöóéÀúåé ôÞóï óå ðïóÞôèôá, ðïéÞôèôá Þóï ëáé áðÞ Àðïãè áéóõèôéëÜ÷. ¼ùóéëÀ åÝîáé ðéóôïðïéèíÛîï÷ ëáôÀ COSC, íå ùãèìÜ óùøîÞôèôá 28.800 ôáìáîôñóåöî ôèî ñòá ëáé áäéÀâòïøï÷ óôá 200 íÛôòá. °ðÞ ôèî óåéòÀ Navitimer óôè óåéòÀ Chronomat, íáúÝ íå ôèî óåéòÀ Superocean ëáé æùóéëÀ ôèî Aerospace, è Breitling êåøöòÝúåé Þøé íÞîï áðÞ ôèî áðÞäïóè, áììÀ ëáé áðÞ ôèî íïîáäéëÜ ëáé ðïìà äùîáíéëÜ Þãè. ¸ óåéòÀ æùóéëÀ Chronospace äåî õá íðïòïàóå îá äéáæÛòåé. »å ôáðåéîÞ ùìéëÞ ôï áîïêåÝäöôï áôóÀìé, ï øòïîïçòÀæï÷ Chronospace Automatic áðåùõàîåôáé óôïù÷ åòáóôÛ÷ ôïù÷ áçîïà åðáççåìíáôéëïà òïìïçéïà çéá... âáòéÀ éðôÀíåîè øòÜóè! Ãé ðéìÞôïé Þìïù ôïù ëÞóíïù Ûøïùî Ûîá íÞîï æåôÝø... Áá Ûøïùî Ûîáî øòïîïçòÀæï Breitling óôï øÛòé ôïù÷. www.athinaora.com

BESTEVER QUARTERLY

151


152.pdf

1

1/17/12

5:22 PM

ΡΟΛΟΓΙΑ

A. LANG & SOHNE / THE THINK TANK / KESSARIS

A. Lange & Sohne

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Richard Lange Tourbillon “Pour Le Merite” Må ôèî ïîïíáóÝá Richard Lange Tourbillon "Pour le Merite" è îÛá áùôÜ äèíéïùòçÝá ôè÷ A.Lange & Sohne, æáÝîåôáé åîôåìñ÷ äéáæïòåôéëÜ áðÞ Þìá ôá ùðÞìïéðá òïìÞçéá ôè÷ óåéòÀ÷ Richard Lange. To øáòáëôèòéóôéëÞ ëáîôòÀî, íå ôïù÷ 3 åîèíåòöôéëïà÷ ëàëìïù÷, óå äéÀóôáóè 41.9 øéìéïóôñî, åÝîáé åíðîåùóíÛîï áðÞ Ûîá òïìÞû ôóÛðè÷ ðïù åÝøå óøåäéÀóåé ï Johann Heinrich Seyffert óôè ¢òÛóäè óôá ôÛìè ôïù 18ïù áéñîá. H íïîôÛòîá Ûëæáîóè åëåÝîïù ôïù òïìïçéïà åÝîáé íéá ðòïóðÀõåéá áîáâÝöóè÷, íéá öäÜ õá ìÛçáíå óôï Ûòçï ôïù Seyffert. Må íèøáîéóíÞ L072.1, ëïùòäéóôÞ íå ôïî ðáôåîôáòéóíÛîï íèøáîéóíÞ fusee-andchain* íå 36 ñòå÷ power reserve. ªå áóÜíé ëáé òïú øòùóÞ. www.kessaris.gr

*

THE FUSEE-AND-CHAIN MECHANISM.

O ðáôåîôáòéóíÛîï÷ íèøáîéóíÞ÷ ëïùòäÝóíáôï÷ ôè÷ Lange, ôùìÝçåé íéá íáëòùÀ ìéìéðïàôéá áìùóÝäá áðÞ ôï ôàíðáîï ôïù åìáôèòÝïù óôïî ëåîôòéëÞ Àêïîá. »å áùôÞ ôïî ôòÞðï áðïíïîñîåôáé ôï ôàíðáîï ôïù åìáôèòÝïù íå ôïî ëåîôòéëÞ íèøáîéóíÞ ôïù òïìïçéïà. Æï íÞîï ðïù ôá óùîäÛåé åÝîáé è áðÝóôåùôá ëáôåòçáóíÛîè áìùóÝäá ëÝîèóè÷. ¸ áìùóÝäá Ûøåé 636 ôíÜíáôá ëáé ëáôáóëåùÀúåôáé óôï øÛòé.

152

BESTEVER QUARTERLY


153.pdf

1

1/17/12

5:28 PM

Bvlgari

Octo Chronograph Quadri-Retro

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

BVLGARI / THE THINK TANK / KESSARIS

C

Æï îÛï Octo Chronograph Quadri-Retro åÝîáé íéá íïîáäéëÜ äèíéïùòçÝá. ºáôáóëåùáóíÛîï áðÞ áôóÀìé ëáé ëåòáíéëÞ ëáé íåçÀìï óå íÛçåõï÷, íå äéÀíåôòï 45 øéìéïóôñî, äéáõÛôåé øáòáëôÜòá áðïæáóéóôéëÀ sport áììÀ ôáùôÞøòïîá äéáøòïîéëÀ ëïíãÞ. »Ûóá ôïù âòÝóëïùíå Ûîáî ùðåòóàçøòïîï íèøáîéóíÞ, ôïî Calibre GG7800, íïîáäéëÞ óôï åÝäï÷ ôïù áîÀíåóá óôïù÷ ëïòùæáÝïù÷ complication íèøáîéóíïà÷. Æï ðáîÛíïòæï ëáîôòÀî ôïù ëáôáóëåùÀúåôáé âÀóåé ôè÷ ðáîÀòøáéá÷ ôåøîéëÜ÷ Cloisonne* ëáé äéáõÛôåé 4 íåôòèôÛ÷ íå áóèíÛîéå÷ ìåðôïíÛòåéå÷ ðÀîö óå ëáôÀíáùòï æÞîôï. ÆïìíèòÞ óå óøåäéáóíÞ ëáé óôèî åðéìïçÜ ôöî ùìéëñî, ôï òïìÞé áùôÞ åîôùðöóéÀúåé ëùòÝö÷ çéáôÝ è ðòáçíáôéëÀ ùãèìÜ öòïìïçïðïéÝá óðÀîéá äéáõÛôåé ôÞóï ðòöôïðïòéáëÜ ëáé íïîôÛòîá åíæÀîéóè. www.kessaris.gr

*Cloisonné Πρόκειται για µια αρχαία τεχνική για τη διακόσµηση µεταλλικών αντικειµένων µε σµάλτο και σε παλαιότερες περιόδους µε πολύτιµους λίθους, γυαλί και άλλα υλικά. Το αποτέλεσµα αυτής της τεχνικής ονοµάζεται cloisonné. Η διακόσµηση αποτελείται από την προσθήκη διαµερισµάτων (cloisons στη γαλλική γλώσσα) τα οποία τοποθετούνται µε συγκόλληση και παραµένουν ορατά στο τελικό αποτέλεσµα. Στα διαµερίσµατα αυτά τοποθετείται το σµάλτο σε διάφορα χρώµατα. BESTEVER QUARTERLY

153


154.pdf

1

1/19/12

1:50 AM

JAEGER LECOULTRE / RICHEMONT

ΡΟΛΟΓΙΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Jaeger LeCoultre

Grande Reverso Duo Date Ùìïé ïé åòáóôÛ÷ ôè÷ íÀòëá÷ õùíïàîôáé ôè óëèîÜ óôï Thomas Crown Affair, ðïù ï Pierce Brosnan, ðáÝúåé îåùòéëÀ íå ôï Reverso ôïù... ¸ åðéôïíÜ ôïù óôùì óôá òïìÞçéá ëáòðïà, åÝîáé æùóéëÀ è óåéòÀ Reverso ôè÷ Jaeger LeCoultre. °ðåùõàîåôáé óôèî creme de la creme, óå áùôïà÷ ðïù íðïòïàî îá áîôéìèæõïàî ôèî ùðåòïøÜ ôè÷ íÀòëá÷ ëáé óå áùôïà÷ ðïù äéáõÛôïùî éäéáÝôåòè áéóõèôéëÜ. ¼ùóéëÀ Ûøåé ëáé øòèóôéëÜ ðìåùòÀ. ¸ óåéòÀ Reverso Ûøåé óøåäéáóôåÝ çé áùôïà÷ ðïù ôï ðòöû åÝîáé óôèî °õÜîá ëáé ôï íåóèíÛòé óôèî ÁÛá ËÞòëè! Æï Grande Reverso Duo Date åÝîáé ëáôÀ 4 øéìéïóôÀ íåçáìàôåòï ëáôÀ àãï÷ áðÞ ôï áðìÞ Grande Reverso (52 x 31 øéìéïóôÀ, áîôÝ 48, 5 x 30 øéìéïóôÀ) ëáé äéáõÛôåé æùóéëÀ äàï äéáõÛóéíå÷ ïõÞîå÷. Æèî ìåùëÜ çéá ôèî ñòá ôè÷ åòçáóÝá÷ ëáé ôèî íáàòè çéá ôèî ñòá ôïù óðéôéïà... ¸ ìåùëÜ áëïìïùõåÝ ôï ðîåàíá ôöî Reverso íå ôï ëáîôòÀî óå guillochage patern, åîñ è íáàòè Ûøåé Ûîá äéáæïòåôéëÞ áîÀçìùæï. °îáíæÝâïìá ðòÞëåéôáé çéá Ûîá øáòáëôèòéóôéëÞ òïìÞû, ðéóôÞ óôï ðîåàíá ëáôáóëåùÜ÷ ôïù Antoine LeCoultre. ªå òïú øòùóÞ 18º íå ìïùòÀëé áðÞ áìéçÀôïòá. www.jaeger-lecoultre.com

154

BESTEVER QUARTERLY


155.pdf

1

1/17/12

5:52 PM

URWERK.COM / BAUMGARTNER & FREI GENEVA

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Urwerk

UR-202S ¦òÞëåéôáé óáæñ÷ çéá Ûîá åëëåîôòéëÞ òïìÞû, Þðö÷ åÝîáé Þìå÷ ïé äèíéïùòçÝå÷ ôè÷ Urwerk. ªå ôÝðïôå äåî õùíÝúåé ïôéäÜðïôå çîöòÝúåôå íÛøòé óÜíåòá. ºÀììéóôá õá íðïòïàóå îá åÝîáé è Ûëæáîóè ôïù øòÞîïù åîÞ÷ åêöçÜûîïù ðïìéôéóíïà. ¿óôÞóï ðòÞëåéôáé çéá Ûîá åîôùðöóéáëÞ òïìÞû, ðïù åÝîáé áäàîáôïî îá íèî ôòáâÜêåé ôá âìÛííáôá Þìöî, áî ôï äïùî óôïî ëáòðÞ óá÷. Æï UR-202S åíæáîÝúåôáé íå Ûîá áóùîÜõéóôï ëáîôòÀî. Æòåé÷ íéëòïÝ ôèìåóëïðéëïÝ âòáøÝïîå÷ çùòÝúïùî áôÛòíïîá ëáé åíæáîÝúïùî íå ãèæéáëÞ ôòÞðï ôèî âáóéëÜ ñòá. ¦áòÀììèìá è õÛóè ôïù÷, óùîåøñ÷ íåôáâÀìåôáé íå áðïôÛìåóíá îá ùðïäåéëîàåôáé ï áòéõíÞ÷ ôöî ìåðôñî ðïù Ûøïùî äùáîùõåÝ. ¦òÞëåéôáé çéá Ûîáî éäéÞòùõíï ôòÞðï åíæÀîéóè÷ ôè÷ ñòá÷ ðïù ëÀîåé ôï òïìÞû íïîáäéëÞ. ¦áòÀììèìá ùðÀòøïùî ëáé ëòùæÛ÷ ôåøîïìïçÝå÷ Þðö÷ åÝîáé çéá ðáòÀäåéçíá è ôåøîïìïçÝá ëáõáòéóíïà ôïù òïìïçéïà, íÛóö äàï ìéìéðïàôéöî ôïùòíðÝîöî ðïù äéñøîïùî óùîåøñ÷ áÛòá ðòï÷ ôá Ûêö äèíéïùòçñîôá÷ ùðïðÝåóè.. Æï UR-202 äéáôÝõåôáé óå ëÞëëéîï øòùóÞ, ìåùëÞ øòùóÞ, íáàòï PE-CVD ðìáôÝîá ëáé ALTiN. www.urwerk.com BESTEVER QUARTERLY

155


156.pdf

1

1/18/12

6:54 PM

WWW.JEAGER-LECOULTRE.COM / PRESSROOM

ΡΟΛΟΓΙΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Jaeger LeCoultre

Master Grande Tradition à Répétition Minutes ¶Ýîáé ôï áðïôÛìåóíá ðïììñî åôñî Ûòåùîá÷ áðÞ ôèî Jaeger-LeCoultre. °ùôÞ ôï òïìÞé åîóöíáôñîåé ôé÷ ôåìåùôáÝå÷ åêåìÝêåé÷ óôï øñòï ôïù... Üøïù! µìÛðåôå ö÷ Repetition Minutes, íå ôï ðÀôèíá åîÞ÷ ëïùíðéïà áîÀ ðÀóá óôéçíÜ íá÷ ìÛåé ôèî ñòá ëáé ôá ìåðôÀ íå ëôàðïù÷! ¶ëôÞ÷ áðÞ áùôÞ Þíö÷, çéá ðòñôè æïòÀ óå JLC,ôï òïìÞé æÛòåé Regulator display, äèìáäÜ åíæÀîéóè ôöî ìåðôñî óôï åóöôåòéëÞ ôïù äáøôùìéäéïà ëáé åêöôåòéëÀ ôïù, åíæáîÝúïîôáé ïé ñòå÷. ¼ùóéëÀ ôï MGTRM äåî äéáõÛôåé ëáîôòÀî íå ôèî çîöóôÜ ìïçéëÜ, íå áðïôÛìåóíá îá åÝîáé ïòáôÞ÷ ï íèøáîéóíÞ÷ ìåéôïùòçÝá÷ ôïù. ÁÛá åðÝóè÷ åÝîáé ëáé è ëïùòäéóôÜ íèøáîÜ ðïù ëáôáóëåùÀúåé è Ýäéá è Jaeger-LeCoultre íå ôèî ïîïíáóÝá Calibre 947R íå 413 åêáòôÜíáôá, íå æÞòôéóè äàï åâäïíÀäöî ëáé Ûîäåéêè òïðÜ÷ æÞòôéóè÷. www.jaeger-lecoultre.com 156

BESTEVER QUARTERLY


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

157.pdf

1

1

1/21/12

1/19/12

7:57 PM

1:45 AM

WWW.HD3COMPILATION.COM

C

C

M

M

Y

Y

CM

CM

MY

MY

CY

CY

CMY

CMY

K

K

HD3

Slyde

H HD3 åÝîáé íéá éäéáÝôåòè åôáéòÝá ëáôáóëåùÜ÷ òïìïçéñî øåéòÞ÷. ¦éÞ ðïìà íå ðåòéðÛôåéá íïéÀúåé ðáòÀ íå åôáéòÝá. »éá áîõòñðéîè ðåòéðÛôåéá, ðïù ïäèçåÝôáé áðÞ ôï ðÀõï÷ ôïù Jorg Hysek Sr., ëáé ôï äèíéïùòçéëÞ ôáìÛîôï ôè÷ Valerie Ursenbacher ëáé ôïù Fabrice Gonet. ¸ HD3 ðáòÀçåé íïîáäéëÀ ëáé óùîÜõö÷ åðáîáóôáôéëÀ òïìÞçéá ðïù åÝîáé åëëåîôòéëÀ ðòïûÞîôá ôïù ëáììéôåøîéëïà ðÀõïù÷ ôöî óøåäéáóôñî ôè÷. Æï Slyde åÝîáé ôï ôåìåùôáÝï ëáé ðéÞ òéúïóðáóôéëÞ, áðÞ Þìå÷ ôé÷ íÛøòé ôñòá äèíéïùòçÝå÷ ôè÷ åôáéòÝá÷. ªå óøåäÝáóè ôïù Jorg Hysek Jr., ðòïóðÀõèóå îá äèíéïùòçÜóåé íå ùìéëÀ ðïù óùîáîôÀíå óôèî ùãèìÜ öòïìïçïðïéûá Ûîá íïîôÛòîï ãèæéáëÞ òïìÞû çéá ìÝçïù÷. ºùòÝå÷ ëáé ëàòéïé... óá÷ ðáòïùóéÀúïùíå ôï Slyde! ªå ôéôÀîéï, íå ìïùòÀëé áìéçÀôïòá, ëáé ïõÞîè áðÞ ïòùëôÞ ëòàóôáììï, äéáõÛôåé íéá åóöôåòéëÜ ïõÞîè ùãèìÜ÷ åùëòÝîåéá÷ OLED ðïù ðòïâÀììåé ðïììáðìÛ÷ åîäåÝêåé÷ ðïù íïéÀúïùî íå åóöôåòéëÀ íèøáîéëñî òïìïçéñî! ¡òáîÀúéá çùòÝúïùî, Àêïîå÷ ðåòéóôòÛæïîôáé, øòïîÞíåôòá íåôòïàî áîôÝóôòïæá... Îîá÷ ïìÞëìèòï÷ îÛï÷ ëÞóíï÷. ¼ùóéëÀ ãèæéáëÞ÷, Þðö÷ ôáéòéÀúåé óôèî åðïøÜ íá÷. TÝðïôå áðÞ áùôÀ äåî óùíâáÝîåé. °ðìñ÷ åÝîáé íéá ðòïâïìÜ óôè íéëòÜ ïõÞîè. Îîá ðÀòá ðïìà åéäéëÞ òïìÞû, ðïù Ü ôï õáùíÀúåé÷ Ü ôï íéóåÝ÷! www.hd3complication.com

BESTEVER QUARTERLY

157


158.pdf

1

1/19/12

1:46 AM

WWW.CVSTOS.COM

ΡΡΟΟΛΛΟΟΓΓΙΙΑΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

CVSTOS Æï íïîôÛìï Challenge ðáòáíÛîåé, Ûîá áðÞ ôá ðéï åîôùðöóéáëÀ òïìÞçéá óôïî ëÞóíï. ¶êáéòåôéëÀ ðïìàðìïëï÷, íèøáîéëÞ÷ øòïîïçòÀæï÷, íå áùôÞíáôï íèøáîéóíÞ ëïùòäÝóíáôï÷. ßòå÷, ìåðôÀ ëáé äåùôåòÞìåðôá, åíæáîÝúïîôáé óå íéëòïà÷ óôòïççùìïà÷ åîäåÝëôå÷ óôï ëáîôòÀî. ¸ èíåòïíèîÝá ðáòïùóéÀúåôáé íå ôèî ðÝåóè ôïù áòéóôåòïà ëïùíðéïà, óôèî ñòá 12. »å óøÜíá tonneau ëáé äéáóôÀóåé÷ 53.7 øéìéïóôÀ x 41 øéìéïóôÀ, óå áîïäéöíÛîï Ergal, åÝîáé óøåäÞî áäàîáôoî îá ðåòÀóåé áðáòáôÜòèôï. Æï íáàòï ìáóôéøÛîéï ìïùòÀëé, óùíðìèòñîåé ôèî åîôùðöóéáëÜ åéëÞîá. www.cvstos.com

158

BESTEVER QUARTERLY


159.pdf

1

1/18/12

1:15 PM

ΡΟΛΟΓΙΑ

Breitling for Bentley

Bentley GT Ice

BREITLINGFORBENTLEY.COM / PRESSROOM

Må ðéï ðåòéïòéóíÛîå÷ åêöôåòéëÛ÷ äéáóôÀóåé÷ óå óøÛóè íå ôá ùðÞìïéðá íïîôÛìá, ôï GT Ice åÝîáé ôï Breitling ðïù õá áçáðÜóåôå. ¦éóôÞ óôèî éäéáÝôåòè áéóõèôéëÜ ôöî ùìïðïéÜóåöî çéá ôèî Bentley ôï GT Ice äéáõåôåÝ íåòéëÀ éäéáÝôåòá óøåäéáóôéëÀ øáòáëôèòéóôéëÀ, ðïù êåæåàçïùî áðÞ ôèî ðåðáôèíÛîè. ºáô áòøÜî ëùòéáòøåÝ ôï ìåùëÞ øòñíá íå ìåùëÞ ëáîôòÀî ëáé ìåùëÞ ëáïùôóïùëÛîéï ìïùòÀëé. ¸ óôåæÀîè áëïìïùõåÝ ôèî ëìáóéëÜ óøåäÝáóè íå ôï ïäïîôöôÞ íïôÝâï ðïù õùíÝúåé ôá ëïùíðéÀ åìÛçøïù ôè÷ Bentley. To òïìÞû åÝîáé óùîoäåùôéëÞ, ôïù îÛïù íïîôÛìïù ôè÷ Bentley, ôè÷ îÛá÷ åîôùðöóéáëÜ÷ Continental GT. ºáôÀ ôá Àììá, äéáõÛôåé áùôÞíáôï íèøáîéóíÞ, ðéóôïðïÝèóè áðÞ ôèî COSC ëáé åíæáîÝúåé ôèî èíÛòá ëáé ôèî èíåòïíèîÝá íÛóá áðÞ Ûîá íåçÀìï äéðìÞ Àîïéçíá óôèî ñòá 3. Îîá åëðìèëôéëÞ òïìÞû ðïù ôáéòéÀúåé áðÞìùôá íå ôèî îÛá Continental GT ðïù óëïðåàåôå îá áçïòÀóåôå. ºáìÀ... êåëéîÜóôå áðÞ ôï òïìÞû ðòñôá... www.breitlingforbentley.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

BESTEVER QUARTERLY

159


160.pdf

1

1/17/12

11:23 PM

GADGETS

Useless needs... ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ

Ματαιότης, µαταιοτήτων... Είναι έτσι; Και έτσι να είναι υπάρχουν µερικά πράγµατα στη ζωή, που παρά την κακή οικονοµική κατάσταση, παρά το άγνωστο µέλλον, παρά διάχυτη αβεβαιότητα, νιώθει κανείς µια εσωτερική παρόρµηση στην απόκτησή τους. Ανάλογα την οικονοµική κατάσταση του καθένα από εµάς, την αισθητική του αλλά και τις συνήθειες και τα χόµπυ του, µπορεί στις επόµενες σελίδες να βρεί τη λεπτοµέρεια που θα φωτίσει την καθηµερινότητά του, θα φέρει το χαµένο χαµόγελο στο πρόσωπό του και θα βελτιώσει θεαµατικά το κέφι του. Πάµε λοιπόν!

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Kinect

Ένα δαχτυλίδι... therapy! Πολλοί είναι αυτοί που έχουν την συνήθεια να γυρίζουν το δαχτυλίδι τους ώστε να δίνουν διέξοδο στον εκνευρισµό τους. Τώρα µε το Gear Ring της Kinect θα δόσουν άλλο νόηµα σε αυτή τη συνήθεια. Ένα ολόκληρο εργοστάσιο γραναζιών παίρνει κίνηση και γυρίζει αντιδιαµετρικά τα δύο στελέχη του δαχτυλιδιού. Μεγαλοφυές! www.kinektdesign.com

Apple

Το κύκνειο άσµα του Steve Jobs είναι ένας κανονικός υπολογιστής σε µορφή ταµπλέτας. Ένα απίθανο, σχεδόν µαγικό προϊόν που όλοι σχεδόν είχαν υποεκτιµήσει. Το ότι κυριαρχεί στην κατηγορία µε ένα εµφατικό 75%, απλώς πιστοποιεί το πόσο σοφά σχεδιάστηκε εξ αρχής. Δηµιουργήθηκε µε σκοπό να γεφυρώσει το χάσµα ανάµεσα στο iPhone/iPod Touch και στο MacBook προσφέρoντας τις συγκεκριµένες λειτουργίες των 2 προϊόντων µε έναν πιο εύχρηστο και φυσικό τρόπο. Οι λειτουργίες αυτές, όπως τις ανέφερε ο Steve Jobs στην παρουσίαση του, είναι:“Browsing the web. Doing email. Enjoying and sharing pics. Watching videos. Enjoying music. Playing games. Reading ebooks“. To iPad2 είναι πιο λεπτό, πιο ελαφρύ µε ταχύτερο επεξεργαστή A5, µε δυνατότητα βιντεοκλήσεων µε το FaceTime, µε δυνατότητα video capture 720p, και ίδια διάρκεια µπαταρίας 10-ωρών. Δεν είναι απλά ένα tablet, είναι το κορυφαίο µακράν tablet της αγοράς. Με γειά σας... Kαλορίζικο. www.apple.com 160

BESTEVER QUARTERLY


161.pdf

1

1/17/12

11:18 PM

Lytro Η πρώτη Light Field Camera είναι γεγονός - φωτογράφισε τώρα, εστίασε αργότερα. H Lytro επιτρέπει στους χρήστες να πραγµατοποιήσουν λήψη φωτογραφιών χωρίς εστίαση. Kυκλοφορεί σε εκδόσεις µε εσωτερική µνήµη 8GB και 16GB, αρκετή για να χωρέσει 350 και 750 λήψεις. Η επεξεργασία των φωτογραφιών για την ώρα είναι εφικτή µόνο σε Mac. www.lytro.com C

M

Canon Η 1Dx είναι η νέα ναυαρχίδα της Canon. Πρόκειται για µια επαγγελµατική φωτογραφική µηχανή µε αισθητήρα full-frame 36mm και καλύτερη οθόνη από όλες τις προηγούµενες ΕOS. Είναι φυσικά ταχύτατη µε 12 λήψεις το δευτερόλεπτο, 61 σηµεία αυτόµατης εστίασης και ενσωµατωµένοο επεξεργαστή X2 DIGIC 5. Μια φωτογραφική που απευθύνεται σε έµπειρους φωτογράφους, που θα µπορέσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις τροµερές της δυνατότητες. Φυσικά... τραβά και video 1080p στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο...www.canon.com

Y

CM

MY

CY

CMY

K

BESTEVER QUARTERLY 161


162.pdf

1

1/17/12

10:17 PM

TP-LINK Πραγµατικά µια καταπληκτική και εύκολη στη χρήση της ιδέα. Ένα από τα πιο δύσκολα προβλήµατα ενός γραφείου που θέλει µεγάλα δίκτυα µεταφοράς δεδοµένων, είναι η ανάγκη ενός πραγµατικού δικτύου καλωδίων που θα «δικτυώσει» όλες τις θέσεις εργασίας. Μιλάµε για εκατοντάδες µέτρα καλωδίων (εστίες σκόνης και µπερδέµατος) κανάλια τοποθέτησης και µπριζάκια σε κάθε θέση... Ή µήπως όχι. Όλα αυτά είναι παρελθόν µε το AV200 (και άλλα ειδικά για κάθε περίπτωση) της TP-LINK. Ουσιαστικά εκµεταλεύεται το υπάρχον δίκτυο ρεύµατος ώστε να περάσει το δικό του δίκτυο δίχως καλώδια και µπριζάκια. Αν δεν σας φτάνουν τα 200Μbps έχει και σε 500... Μισό δηλαδή Gigabit! www.tp-link.com

C

M

Y

BlackmagikDesign

CM

MY

CY

CMY

K

Tα επόµενα χρόνια, η τηλεόραση όπως την γνωρίζουµε θα τελειώσει. Θα ξεπηδήσουν εκατοµµύρια κανάλια... στο internet. Πάρτε θέση στην εκκίνηση, ξεκινώντας από αύριο. Αποκτήστε έλεγχο σε πολλαπλές κάµερες και ανεβάστε το πρόγραµµά σας ακόµα και ζωντανό στον «αέρα» µε το ATEM Television Studio, που συνδυάζει τα πλεονεκτήµατα ενός επαγγελµατικού switcher µε ποιότητα µετάδοσης H.264 encoder! Απλά συνδέστε οποιαδήποτε HDMI ή SDI φωτογραφική µηχανή και είστε live! www.blackmagic-design.com

Foscam Ασύρµατη IP Camera Foscam FI8918W µε λειτουργία κάθετης και οριζόντιας κίνησης. Συνδέεται σε οποιοδήποτε δίκτυο µέσω Wifi ή µε καλώδιο (Lan). Δυνατότητα αποµακρυσµένης πρόσβασης και ελέγχου της κάµερας µέσω PC, iPhone, iPad κτλ. Δυνατότητα καταγραφής µε ανίχνευση κίνησης και αποστολής στιγµιοτύπου σε email. Νυχτερινή λήψη µέσω των 11 led υπερύθρων. Ιδανική για την εποπτεία σε χώρους εργασίας, οικίας, φύλαξη µωρών, κατοικιδίων κτλ. www.foscam.com

162

BESTEVER QUARTERLY

iTwin Bραβευµένο µε το RedDot Award, το Wireless USB από την iTwin, είναι δύο USB drives, που λειτουργούν µόνο µε την χρήση και των δύο ταυτόχρονα σε υπολογιστές που έχουν σύνδεση στο internet. Φανταστείτε το iTwin σαν ένα καλώδιο που ενώνει δύο υπολογιστές αλλά χωρίς το καλώδιο ή µάλλον το καλώδιο να είναι η σύνδεση στο internet από τον ένα υπολογιστή στον άλλον. Όλα αυτά µε την βοήθεια AES-256bit encryption και ένα virtual tunnel µεταξύ των δύο υπολογιστών. www.itwin.com


163.pdf

1

1/17/12

10:18 PM

GADGETS

Sony Είναι σχεδόν απίστευτη η τεχνολογία που έχουν αναπτύξει οι καταναλωτικές βιντεοκάµερες για οικιακή χρήση. Η νέα DXG-5F9V της Sony, είναι ένα τέτοιο παράδειγµα. Μία 3D κάµερα µε δύο φακούς και δύο αισθητήρες, η οποία γράφει εικόνα 3D FullHD, υποστηρίζει εγγραφή 1080p και φέρει οθόνη LCD 3.2 ιντσών που απεικονίζει εικόνα 3D χωρίς την χρήση γυαλιών! Παρουσιάστηκε πρόσφατα και απλά αποδεικνύει ότι µία FullHD 3D κάµερα µπορεί να είναι πολύ οικονοµική και ταυτόχρονα να περιέχει µεγάλες ποσότητες τεχνολογίας αιχµής. www.sony.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Thrustmaster

Απίθανο. Η τελευταία δηµιουργία της Thrustmaster και µάλιστα µε την άδεια της Ferrari, είναι η ρέπλικα του τιµονιού της 150 Italia F1, του αυτοκινήτου δηλαδή που χρησιµοποιούσαν την προηγούµενη χρονιά ο Alonso και ο Massa. Και µάλιστα µια πολύ καλή ρέπλικα. To τιµόνι είναι ολοµεταλικό, αλουµινένιο, µε βαριά επαγγελµατική αίσθηση δίχως κανενός είδους τζόγο και προφέρει µια σπάνια για τιµόνι που προορίζεται για παιχνιδοκονσόλες αίσθηση στιβαρότητας. Τα κουµπιά, οι περιστροφικοί διακόπτες είναι υπερυψηλής ποιότητας και τίποτε δεν θυµίζει παιχνίδι. Το ίδιο συνεχίζεται και στα ποδοστήρια, που είναι και αυτά µεταλικά. Τα σηµεία που προορίζονται για επαφή µε τα χέρια σας είναι επενδεδυµένα µε µαλακό ελαστικό που προσδίδει ακόµα περισσότερο στην αίσθηση ποιότητας. Προσφέρεται σε δύο µοντέλα: ένα για PC και ένα για PS3! Εντάξει βρήκαµε όλοι τι δώρο θα µας κάνουµε τα Χριστούγεννα... www.thrustmaster.com BESTEVER QUARTERLY 163


164.pdf

1

1/17/12

10:46 PM

Liquid Image Η Scuba Series Wide Angle είναι ένα ολοκληρωµένο σύστηµα βιντεοσκόπησης ενσωµατωµένο σε µια κανονική ποιοτική µάσκα κατάδυσης. Η κάµερα καταγράφει βίντεο HD 720p (1280x720) στα 30fps, µαζί µε 5.0MP ακίνητες εικόνες. Η µάσκα έχει µια micro SD / SDHC υποδοχή κάρτας και έρχεται µε µια 2GB κάρτα Micro SD. Η µνήµη µπορεί να επεκταθεί έως και 32GB, για την καταγραφή χιλιάδων φωτογραφιών ή περίπου 16 ώρων βίντεο. www.liquidimageco.com

GoPro

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Το καινούργιο µοντέλο της GoPro η «HD HERO 2» ωθεί την αγορά των sports action καµερών σε ένα εντελώς νέο τεχνολογικά επίπεδο αφήνοντας µακριά τον ανταγωνισµό. Ο καινούργιος επεξεργαστής εικόνας της “HD HERO 2” διαθέτει διπλάσια δύναµη επεξεργασίας, αξιοποιεί πλήρως τον αισθητήρα των 11MP ο οποίος διπλασιάζει την ποιότητα της εικόνας των φωτογραφιών ακόµη και σε συνθήκες χαµηλού φωτισµού. Η HERO 2 διαθέτει επανασχεδιασµένο φακό 2 φορές πιο sharp από του προηγούµενου µοντέλου. Μία από της πιο ενδιαφέρουσες καινοτοµίες της κάµερας είναι ότι η κάµερα είναι πλέον Wi-Fi ready. www.gopro.com


165.pdf

1

1/17/12

10:45 PM

GADGETS

Jawbone

Το Φορητό ηχείο Jawbone Jambox είναι απλά το καλύτερο ασύρµατο ηχείο στον κόσµο και υπόσχεται να σας συναρπάσει! Κρυστάλλινη ποιότητα ήχου, εκπληκτικά µπάσα από ένα εντυπωσιακά µικρό Bluetooth ηχείο. Το Jawbone Jambox δεν είναι ένα απλό ασύρµατο ηχείο, καθώς συνδυάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να παράγει έναν εντυπωσιακό ήχο. Παρόλο που οι διαστάσεις του επιτρέπουν να χωράει στην παλάµη σας, ο ήχος που παράγει µπορεί να συγκριθεί εύκολα µε µεγάλου σταθερού ηχοσυστήµατος. (καλά κόβω κάτι...) www.jawbone.com

Leatherman Το Leatherman ® e33L/e33Lx είναι ένα ελαφρύ πολυεργαλείο µε µεγάλη λάµα 15,4 εκατοστών. Καλό είναι να το έχετε µαζί σας στο αυτοκίνητο ή στη µοτοσικλέτα σας. Η λεπίδα είναι από ανοξείδωτο ενισχυµένο χάλυβα και το σώµα από ισχυρό πλαστικό. Ένα αξιόλογο, φτηνό και χρήσιµο εργαλείο. www.leatherman.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Honda Πριν από καµµιά 30αριά χρόνια, υπήρχε ένα µηχανάκι για τα ατίθασα νιάτα εκείνης της εποχής. Στις φτηνές ελληνικές νεανικές βιντεοταινίες της δεκαετίας του ‘80, πρωταγωνιστούσαν άγριοι νέοι που πήγαιναν στην µία ρόδα εκείνο το αξέχαστο µηχανάκι. Το XR200R. Τα χρόνια πέρασαν, τα µοντέλα έρχονταν και έφευγαν, οι νέοι µεγάλωναν µαζί µε τις κοιλιές τους. Η Honda όµως ποτέ δεν ξέχασε εκείνο τον απίθανο σχεδιασµό. To XR200R και πιό παλιά το XR200 που είχα την ευτυχία να αποκτήσω εκείνη την εποχή, ήταν τα µηχανάκια που έβγαλαν χιλιάδες νέους στο βουνό και τους έµαθαν Enduro. Τους πήραν από τις καφετέριες, τις κακές συναναστροφές και τα περιέργα φυτά που οι συµµαθητές τους... κάπνιζαν και τους έµαθαν την συντροφικότητα (στο βουνό δεν πας ποτέ µόνος, αν συµβεί κάτι, θα σε βρουν την άνοιξη... αν δεν σε έχουν φάει οι λύκοι), την οικολογική συνείδηση και φυσικά τις οδηγικές ικανότητες που ήσουν αναγκασµένος να αναπτύξεις. Το πνεύµα εκείνων των υπέροχων µοτοσικλετών που σουζάριζαν µε την σκέψη και συγχωρούσαν τις άτσαλες κινήσεις των άπειρων οδηγών, παραµένει αυτούσιο στο CRF230F. Ίδιος παραµένει και ο κινητήρας µεγαλωµένος στα 230 κ.εκ. αλλά µε περιµετρικό επανασχεδιασµένο πλέον πλαίσιο! Μην ανησυχείτε για το ταπεινό, πίσω ταµπούρο που έχει ως πίσω φρένο! Είναι επαρκέστατο. To µικρό µόνο στο µάτι µοτοσικλετάκι, υπόσχεται σπάνιες συγκινήσεις, απροβληµάτιστη λειτουργία και πολλά χαµόγελα οποιαδήποτε ηλικία κι αν έχετε. Το έχουµε σταµπάρει για αγορά και εµείς! www.honda.com BESTEVER QUARTERLY 165


166.pdf

1

1/17/12

10:12 PM

GADGETS

Recon

Pioneer

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

Ε, καλά είµαστε πλέον σε άλλο πλανήτη. Στην αρχή είχαµε στα µαχητικά αεροσκάφη HUD. Τι είναι το HUD; Eίναι το Head Up Display. Δηλαδή η εµφάνιση πληροφοριών στο παρµπρίζ, αεροπλάνων, ή αυτοκινήτων. Καλά µέχρι εδώ; Ωραία πάµε πιο κάτω. Τώρα το βρίσκουµε και στα γυαλιά για Ski! Μάλιστα. Η Recon, έκαµε ένα βήµα παραπάνω, και προσφέρει γυαλιά για Ski µε HUD! Mιά µικρή οθόνη προβάλει στην επιφάνεια των γυαλιών χρήσιµες πληροφορίες, που προέρχονται από το ενσωµατωµένο GPS, όπως ταχύτητα, υψός, χρόνο κ.λπ. www.reconinstruments.com

Πρόσφατα βραβευµένο µε EISA Award, το SPH-DA01, είναι µια µονάδα η οποία τοποθετείται στο ταµπλό του αυτοκινήτου (απαιτείται υποδοχή 2-DIN), ειδικά σχεδιασµένη για χρήση του iPhone 4 κατά την οδήγηση. Αφού συνδέσετε το iPhone 4, οι λειτουργίες του ενσωµατώνονται στο ταµπλό και εµφανίζονται σε µια χωρητική οθόνη υψηλής ανάλυσης WVGA 6,1" (15,5 εκ.) (capacitive, πολλαπλής αφής). Επιπλέον η κατάσταση Advanced App σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε εφαρµογές του iPhone 4 απευθείας από την οθόνη αφής (AppRadio App, Inrix, iCoyote, Maps, Calendar, YouTube, Photos, Mixtrax). Σύντοµα θα ακολουθήσουν και άλλες εφαρµογές τρίτων κατασκευαστών. Φυσικά εκτός από τον έλεγχο του κινητού σας είναι και ένα εξαιρετικό ηχητικό σύστηµα. www.pioneerelectronics.com

K

Canon Αν νιώθετε πως το µέλλον σας, ανήκει στο Hollywood, Αν πιστεύετε πως σύντοµα θα βρεθείτε στην ευχάριστη θέση, να ευχαριστείτε την Ακαδηµία και τους γονείς σας από την σκηνή του Kodak Theater, τότε πρέπει στα επόµενα σχέδιά σας, να είναι η απόκτηση της νέας φοβερής και τροµερής κινηµατογραφικής ψηφιακής βιντεοκάµερας από την Canon. Μια κάµερα εξοπλισµένη µε αισθητήρα 8,29Mpixels τύπου CMOS που διαβάζει Full HD σήµατα βίντεο για κάθε ένα από τα τρία βασικά χρώµατα RGB. H µηχανή που δέχεται φακούς EF (που ο ακριβώτερος κοστίζει 47.000 $ )φέρει επεξεργαστή DIGIC DV ΙΙΙ για υψηλής ακρίβειας επεξεργασία gamma και οµαλής διαβάθµισης εγγραφή. www.canon.com

166

BESTEVER QUARTERLY


167.pdf

1

1/17/12

10:11 PM

Samsung Την προσθήκη ενός ακόµη µέλους στο club των 7’’ ιντσών tablet ανακοίνωσε η Samsung, παρουσιάζοντας το Galaxy Tab 7.0 Plus. Σε αντίθεση µε το µεγάλο µοντέλο της µε την οθόνη 10 ιντσών, αυτό δεν αντιµετωπίζει προβλήµατα που σχετίζονται µε την διαµάχη που έχει µε την Apple. Aν ασχοληθούµε µε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα δούµε πως υπάρχουν δύο κάµερες 3MP και 2MP στο µπροστινό και πίσω µέρος του αντίστοιχα µε την πρώτη να λαµβάνει και video 720p. Η οθόνη του είναι αφής 7 ιντσών, τεχνολογίας LED και ανάλυσης 1024x600, διαθέτει διπλοπύρηνο επεξεργαστή χρονισµένο στο 1.2GHz, 1GB µνήµης RAM που τρέχει Android Honeycomb 3.2., ενώ θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις των 16GB και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Είναι λεπτότερο της προηγούµενης έκδοσης Galaxy Tab 7.0 µε πάχος 9.96 χιλιοστά µε βάρος 345 γραµµάρια µόνο. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι επεκτάσιµος µε κάρτα µνήµης microSD, ενώ υποστηρίζονται ακόµη λειτουργίες 3G, WiFi, Bluetooth 3.0, USB 2.0 και Wi-Fi Direct για ασύρµατη µεταφορά δεδοµένων µεταξύ άλλων υποστηριζόµενων συσκευών, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης hotspot. Η χωρητικότητα της µπαταρίας του είναι 4.000mAh. www.samsung.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Blue Το Yeti Pro είναι το πρώτο µικρόφωνο στον κόσµο που συνδυάζει USB 24 bit/192 kHz ψηφιακή ανάλυση καταγραφής µε αναλογική έξοδο XLR. Για να καταλάβετε γιατί ποιότητα ήχου µιλάµε, να σας πούµε πως το Yeti Pro µπορεί να συλλάβει ψηφιακό ήχο µε τέσσερις φορές τη σαφήνεια που µπορεί να γραφτεί σε CD. Πλέον, το Yeti Pro διαθέτει ένα πρωτοποριακό chip µετατροπέα AD και ξεχωριστό αναλογικό κύκλωµα για µίξη σε στούντιο επαγγελµατικών προδιαγραφών. Μπορείτε ακόµα και να το συνδέσετε στο iPad σας! www.bluemic.com


168.pdf

1

1/17/12

10:31 PM

Kindle Tο Kindle Fire είναι µια µοντέρνα ταµπλέτα από την Amazon, θεωρητικά το αντίπαλο δέος απέναντι στο iPad2 της Apple. Είναι η πιό πρόσφατη εξέλιξη της σειράς Kindle e-book reader που τα προηγούµενα χρόνια είχε λανσαριστεί κυρίως για την ανάγνωση βιβλίων. To Kindle Fire διαθέτει µια εντυπωσιακή έγχρωµη οθόνη αφής 7 ιντσών, µε τεχνολογία IPS και τρέχει το λειτουργικό σύστηµα (OS) Android της Google. Περιλαµβάνει πρόσβαση στο Amazon Appstore, δυνατότητα να βλέπει ταινίες και TV shows on-line σε καθεστώς streaming (δηλαδή δεν τις κατεβάζει στο µηχανάκι) και φυσικά e-books. Με τιµή 199 δολλάρια αποτελεί µια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση απέναντι στο iPad2. Πληροφορίες αναφέρουν πως το κόστος των 199 $ είναι υποδεέστερο του πραγµατικού κόστους της συσκευής αλλά η Amazon πιστεύει πως θα ισοσκελήσει το κόστος µε την πώληση περιεχοµένου, βιβλίων, ταινιών και µουσικής από το Amazon Appstore. Να σηµειώσουµε πως έρχεται µε το ειδικά σχεδιασµένο λειτουργικό σύστηµα Android 2.3 Gingerbread OS που τρέχει σε έναν 1 GHz επεξεργαστή της Texas Instruments OMAP 4 µε 2 πυρήνες. Η ανάλυση της οθόνης είναι 1024×600, διαθέτει βύσµα USB 2.0 και εσωτερική µνήµη 8 GB. www.amazon.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Apple H Apple προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο της διαδραστικότητας που έχουµε µέχρι τώρα συνηθίσει στους υπολογιστές µας. Ο τρόπος επικοινωνίας µε τα µηχανήµατά µας τείνει να αλλάξει από το ποντίκι στα δάχτυλά µας. Η Apple θεωρεί τη χρήση ποντικιού ξεπερασµένη και καλεί τους χρήστες των µηχανηµάτων της να υιοθετήσουν το Magic TrackPad ως κύριο τρόπο επικοινωνίας µε τον υπολογιστή τους. Το Magic TrackPad λειτουργεί ως µια οθόνη αφής και περιέχει ακριβώς την ίδια τεχνολογία µε την οθόνη του iPhone ή του iPad. Χαιδεύοντας την επίπεδη γυάλινη επιφάνεια µε ένα δύο ή περισσότερα δάχτυλα, ενεργοποιούµε τις γνωστές κινήσεις zoom, περιστροφής ή κύλισης που δίνει αυτή τη «µαγική» αίσθηση στην διαδραστικότητα µε τον υπολογιστή µας. www.apple.com 168

BESTEVER QUARTERLY


169.pdf

1

1/21/12

1:06 PM

Vision Research

GADGETS

H σοβαρή σχέση της παγκόσµιας ερασιτεχνικής κινηµατογραφικής σκηνής, µε τη δηµιουργία αξιόλογων ταινιών µικρού ή µεγάλου µήκους, ξεκίνησε µε το λανσάρισµα της EOS 5D MkII της Canon, και του «Reverie», ενός µικρού φίλµ που σκάρωσε στα γρήγορα ο Vincent Laforet, ένας εξαιρετικός φωτογράφος του National Geographic που το 2002 βραβεύτηκε µάλιστα µε το Pulitzer Prize. Τώρα χτυπά ξανά µε το «Neighborhood» που δίνει πάλι στους ερασιτέχνες δηµιουργούς την επαγγελµατική δικαιολόγια να αποκτήσουν µια Phantom Flex. Τι είναι αυτή η camera; Είναι µια slow motion camera που σχεδόν σταµατά τον χρόνο στο θέµα που βιντεοσκοπούµε, φανερώνοντας θαυµαστά θεάµατα που πoτέ πριν δεν είχαµε την ευκαιρία να δούµε. Οι PhantomFlex έχουν την δυνατότητα να συλλαµβάνουν 5- 10.750 εικόνες το δευτερόλεπτο, ανοίγοντας ένα άλλο παράθυρο στο πως βλέπουµε τα πράγµατα. Δείτε στο Vimeo µερικές απίστευτα videos. www.visionresearch.com

C

Apple

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Mικρό είναι το µάτι σας. Το entry level µηχανάκι της Apple, είναι ένας πανίσχυρος υπολογιστής που η ιδανική θέση του είναι κάτω ή δίπλα στη µεγάλη σας τηλεόραση. Εκτός όλων των εργασιών που µπορεί να αναλάβει το Mac Mini, µπορεί να γίνει ένα καταπληκτικό Media Center. Τολµήστε το και θα µας θυµηθείτε. www.apple.com

Motorola To DROID RAZR είναι το νέο smart phone από την Motorola. Λανσάρεται ως το πολυτελέστερο και πιο προχωρηµένο κινητό, τόσο σε επιδόσεις και δυνατότητες όσο και από άποψη επιλογής υλικών. Πρόκειται για το πιό λεπτό κινητό της αγοράς. Kevlar, ατσάλι και αλουµίνιο δηµιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασµό σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος. Το Droid είναι σίγουρα πολυτελές. Με την µεγάλη 4.3" qHD Super AMOLED οθόνη του τον διπλοπύρηνο επεξεργαστή που τρέχει Android 2.3.5 θα αποτελέσει για αρκετούς ένα κόσµηµα στην τσέπη τους. www.motorola.com

BESTEVER QUARTERLY 169


170.pdf

1

1/17/12

8:01 PM

GADGETS

Morewood

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Sony Ψηφιακά κιάλια µε κορυφαία οπτική ποιότητα και εγγραφή βίντεο HD.Τώρα µπορείτε να βλέπετε και να εγγράφετε αποµακρυσµένα αντικείµενα, όπως πτηνά, άγρια φύση και σπορ, σε λεπτοµερή βίντεο HD. Με εκπληκτική οπτική και άνετο χειρισµό, αυτά τα ψηφιακά κιάλια διαθέτουν προηγµένες λειτουργίες, όπως λήψη 3D και οπτική σταθεροποίηση για πιο ευκρινείς εικόνες. Μέγιστη µεγέθυνση 20x, HD, 3D, Exmor R™ CMOS, Optical SteadyShot, διπλό ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο, HDMI®, GPS. www.sony.com 170

BESTEVER QUARTERLY

Tι φτιάχνουνε... Εν µέσω hangover µε απίστευτες ποσότητες βότκας, οι µηχανικοί της Ktrak, σκέφτηκαν να δηµιουργήσουν ένα Κιτ µετατροπής ενός mountain bike σε ...Snow bike! Έτσι τοποθέτησαν µια διάταξη που επιτρέπει σε µια ελαφριά ερπύστρια να µεταφέρει από τα πετάλια την κίνηση και ενός πέδιλου που αναλαµβάνει την κατευθυντικότητα. E voila! Το Κtrak Snow Bike είναι γεγονός. Το παίρνετε µαζί σας στο lift και κατεβαίνετε µε ανεπανάληπτο στυλ τις µαύρες πίστες στα χιονοδροµικά όλης της χώρας. Το ξέρετε πως στην Κύπρο, το χιονοδροµικό λειτουργεί όλο το χρόνο; www.ktrakcycle.com


171.pdf

1

1/17/12

8:00 PM

Windtronics H ανεµογεννήτρια που αλλάζει τα δεδοµένα µε την απόδοσή της, έρχεται να δηµιουργήσει επανάσταση στον τρόπο που ένα σπίτι εξοικονοµεί ρεύµα. Σε αντίθεση µε όλες τις υπόλοιπες ανεµογεννήτριες, η δηµιουργία της Windtronics χρησιµοποιεί ένα σύστηµα µαγνητών και στατών γύρω από τον εξωτερικό δακτύλιο. Η ταχύτητα στον εξωτερικό δακτύλιο είναι 9 φορές µεγαλύτερη από την ταχύτητα στο κέντρο που χρησιµοποιούν όλες οι υπόλοιπες παρόµοιες ανεµογεννήτριες. Τι σηµαίνει αυτό; Yψηλότερη απόδοση, χαµηλότερο κόστος ανά kWh και εντυπωσιακά χαµηλότερος θόρυβος.Τόσο ισχυρή, τόσο απλή. www.windtronics.com

C

M

*

Y

CM

Για φωτογραφικούς λόγους, εικονίζεται η Benelli M4-M1014, που είναι αεροβόλο σκοποβολής...

MY

CY

CMY

K

Benelli Holy crap! Κανονικά ως αντιµιλιταριστές και οικολόγοι, µισούµε θανάσιµα το κυνήγι. Αυτά που δεν θέλω να µου κάνουν δεν τα κάνω. Ωστόσο... χτες το απόγευµα κάποιοι αθεόφοβοι, ελαφροχέρηδες... χτύπησαν το κάτω από µένα διαµέρισµα και έχω την πικρή γεύση στο στόµα. Μµµµ κάτι πρέπει να κάνουµε ε, τι λέτε; Εµείς προτείνουµε την καλύτερη καραµπίνα για ασφάλεια εκ του σύνεγγυς. Την Benelli M4. Πρόκειται για το κορυφαίο όπλο και τέρας απλότητας και αντοχής. Ηµιαυτόµατο, 6 rounds, αµφίπλευρη ασφάλεια µε κόκκινο προειδοποιητικό έτοιµης βολής, Ghost Ring, τελειώµατα Milspec antireflex, πλαστικός υποκόπανος µε Pistol Grip. Από το 1998 που η Benelli κέρδισε το διαγωνισµό είναι το combat shotgun των USA Marine Corps. Οι Αµερικάνοι έθεταν τους εξής όρους, τουλάχιστον 5 από τα 9 σκάγια ενός φυσιγγίου, έπρεπε να χτυπήσουν το στόχο στα 40 µέτρα, τουλάχιστον στο 50% των βολών, µέγιστος χρόνος 60 sec για το λύσιµο του όπλου, µέγιστος χρόνος 20 min για καθαρισµό, λάδωµα, γράσσο και απρόσκοπτη λειτουργία για 10.000 βολές. Ε... τα πήγε λίγο καλύτερα!Πέτυχε 6 σκάγια στο 100% των βολών, ήθελε 45 δευτερόλεπτα για να το λύσεις, 10 λεπτά καθαριότητα κάθε 500 βολές και 25.000 βολές χωρίς καµµία εµπλοκή ή ανάγκη αντικατάστασης τµήµατος του όπλου. Απλά το δηλώνετε ως κυνηγητικό στο αστυνοµικό τµήµα της περιοχής σας. www.benelli.it BESTEVER QUARTERLY 171


172.pdf

1

1/17/12

7:50 PM

GADGETS

Dyson

Το αερόθερµο Dyson Hot™ είναι ένα µικρό θαύµα. Θερµαίνει το δωµάτιο γρήγορα και οµοιόµορφα και όπως ο ανεµιστήρας Dyson Air Multiplier™ δεν διαθέτει πτερύγια αλλά χρησιµοποιεί την τεχνολογία Air Multiplier που εξέλιξε και ανακάλυψε ο Dyson. Oι διαθέσιµες επιλογές θερµοκρασίας καλύπτουν ένα εύρος από 1° έως 37° C. Στην επιθυµητή θερµοκρασία, σταµατά την λειτουργία του από τον ενσωµατωµένο θερµοστάτη, ενώ µόλις ανιχνεύσει πτώση θερµοκρασίας επανεκκινεί. Η πατενταρισµένη τεχνολογία Air Multiplier™, κατευθύνει τον αέρα εσωτερικά στη διάταξη και τον απελευθερώνει µέσω µιας σχισµής 2,5 χιλιοστών. Ο αέρας επιταχύνεται και το ρεύµα αέρα δηµιουργεί υποπίεση που παρασύρει τον περιβάλλοντα αέρα ενισχύοντάς τον τελικά 15 φορές. www.dyson.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Apple Την επόµενη µέρα από την παρουσίαση του, έφυγε ο Steve Jobs. Το νέο τηλέφωνο της Apple είναι σχεδιαστικά όµοιο µε το προηγούµενο µοντέλο. Είναι όµως και τόσο διαφορετικό. Το iPhone 4S, είναι η πρώτη συσκευή που περιλαµβάνει πραγµατικά µια εφαρµογή επιστηµονικής φαντασίας. Που µάλιστα λειτουργεί. H Siri, η ηλεκτρονική βοηθός, είναι έτοιµη να σας δώσει οποιαδήποτε βοήθεια µπορεί να βρει στο ιντερνετ, φτάνει απλώς να την ρωτήσετε. Μια πραγµατικά µαγική λειτουργία που βάζει στην άκρη οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό. Μετά την ύπαρξη του iPhone 4S κανένα τηλέφωνο δεν θα είναι το ίδιο... www.apple.com 172

BESTEVER QUARTERLY

Samsung Το Samsung Galaxy Note είναι ένα κινητό που ήθελε να είναι tablet. Ολόκληρες 5.3 ίντσες οθόνη Super AMOLED µε ποιότητα HD 1280 x 800 και οπλοστάσιο που τα περιλαµβάνει όλα! Και WiFi, HSPA+ 21 Mbps ή 4G LTE, µε επεξεργαστή 1.4GHz όπως το Galaxy S2, κάµερα 8 megapixel πίσω και 5 megapixel µπροστά, επιταχυνσιόµετρο, βαρόµετρο, πυξίδα και ένα σωρό κόλπα σας περιµένουν. www.samsung.com


173.pdf

1

1/17/12

7:48 PM

Sony To ΗΜΖ-Τ1, που παρουσίασε η SONY, είναι ένα headset από το µέλλον. Διαθέτει δύο OLED οθόνες ανάλυσης 1280×720 που διαθέτουν δυνατότητα 3D. Συνδέεται µέσω HDMI και λειτουργεί µε όλες τις πιθανές συσκευές, Blu-ray players, PC και παιχνιδοκονσόλες PS3 και XBOX, µέχρι φωτογραφικές µηχανές και κάµερες, προσφέροντας µια γιγάντια εικόνα 100 περίπου ιντσών (στα 3 µέτρα) που υπερκαλύπτει το ανθρώπινο οπτικό πεδίο σε όλους τους άξονες δίχως εµφάνιση του φαινοµένου 3D crosstalk! Με ήχο 5.1 καναλιών, θα αποτελέσει τον προσωπικό οικιακό κινηµατογράφο του κάθε ένα. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες εφαρµογές, όπως ο τηλεχειρισµόςσυσκευών, αεροσκαφών, UAV µε απόλυτο έλεγχο. Επιστηµονική φαντασία!!! www.sony.com

Sony Όταν παρουσιάστηκε στην IFA 2011, πριν από λίγους µήνες, ο Προέδρος και CEO της SONY, Sir Howard Stringer, ανέφερε χαρακτηριστικά πως... “Δεν έχει σηµασία ποιος το έφτιαξε πρώτος, αλλά ποιός το κάνει καλύτερα” και φυσικά ήταν, σαν να συνοµιλούσε µε τον Steve Jobs για το iPad. Άρα λοιπόν η SONY, ισχυρίζεται πως το κάνει καλύτερα. Για να δούµε λοιπόν... Με 2 οθόνες TruBlack / Bravia των 5.5 ιντσών η κάθεµία και συνολική ανάλυση 1024x800, το µέγαλο προσόν του Tablet P είναι η φορητότητα αφού εύκολα χωράει στη εσωτερική τσέπη ενός σακακιού. Χρησιµοποιεί τον επεξεργαστή Nvidia Tegra 2 µε δύο πυρήνες στο 1GHz και διαθέτει δύο κάµερες των 5 και 0.3 megapixel αντίστοιχα. Mε 4 GB χωρητικότητα. Εσείς τι λέτε; www.sony.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

iRobot Ιδανικό για εργένηδες ή εργαζόµενες. Η ηλεκτρική σκούπα Roomba της iRobot σκουπίζει και καθαρίζει όλες τις επιφάνειες αποφεύγοντας τα εµπόδια χάρη στο ενσωµατωµένο, έξυπνο σύστηµa οδήγησης που διαθέτει που εντοπίζει και αποφεύγει τις σκάλες. Δίχως σακούλα, µε µία µόνο φόρτιση η Roomba µπορεί να καθαρίσει 100 τετραγωνικά ενώ επιστρέφει µόνη της στη βάση φόρτισής της, όταν τελειώσει η µπαταρία της. Φυσικά είναι απόλυτα προγραµµατιζόµενη και θα αποτελέσει έναν ικανό βοηθό στην καθαριότητα του σπιτιού. Ουσιαστικά λειτουργεί ως εξής. Την προγραµµατίζετε και φεύγετε. Εκείνη αγόγγυστα µέσω της τεχνολογίας fuzzy logic που διαθέτει θα ξεκινήσει να καθαρίζει σε ένα επαναλαµβανόµενο pattern που συγκρατεί στην µνήµη της. Θα αποφύγει κακοτοπιές όπως, τραπέζια και σκάλες και θα καθαρίσει εντυπωσιακά κάθε λεία επιφάνεια. Ωστόσο αν έχετε µαύρα πλακάκια ή µάρµαρα χάσατε! Η Roomba δεν χορεύει εεε... σκουπίζει σε µαύρες επιφάνειες... www.irobot.com BESTEVER QUARTERLY 173


174.pdf

1

1/17/12

© KEF ELECTRONICS LIMITED

HIGH END

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

174

BESTEVER QUARTERLY

12:56 PM


175.pdf

1

1/17/12

12:55 PM

ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ

Back to basics... Στην αρχή του πολυκαναλικού ήχου είχαµε τα τετραφωνικά συστήµατα. Μετά πήγαµε στο Dolby Surround, προχωρήσαµε στο Dolby Digital και στο DTS µε 5.1 κανάλια, στα 7.1 κανάλια και σε ακραίες περιπώσεις στα 9.1 κανάλια. Αφού κάναµε έναν τεράστιο κύκλο... τώρα γυρίζουµε στα κλασσικά και αγαπηµένα 2 κανάλια. Άλλωστε 2 αυτιά έχουµε...

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

»åôÀ ôïù÷ áëòïâáôéóíïà÷ ôöî ðòïèçïàíåîöî åôñî, è ðáçëÞóíéá âéïíèøáîÝá ëáôáîáìöôéëñî èìåëôòïîéëñî ëáé èøèôéëñî óùóôèíÀôöî, çùòÝúåé óôèî äèíéïùòçÝá óôåòåïæöîéëñî óùóôèíÀôöî äÝøö÷ æùóéëÀ îá óôáíáôÜóåé ôèî ðáòáçöçÜ óùóôèíÀôöî çéá ïéëéáëïà÷ ëéîèíáôïçòÀæïù÷. ¸ áçïòÀ ôöî èøèôéëñî óùóôèíÀôöî ìåéôïùòçåÝ áëòéâñ÷ Þðö÷ ìåéôïùòçïàî ïé áçïòÛ÷. »å ôèî ðáçëÞóíéá àæåóè îá øôùðÀ ôá ðåòéóóÞôåòá ëòÀôè, Üôáî ìïçéëÞ ëáé ïé åôáéòÝå÷ îá åðáóøåäéÀóïùî ôá ðòïéÞîôá ôïù÷, îá ëìåÝóïùî úèíéïçÞîå÷ çòáííÛ÷ ðáòáçöçÜ÷ ëáé îá óôòáæïàî óôé÷ ðéï ëåòäïæÞòå÷ äòáóôèòéÞôèôå÷. ¸ Sony íÀìéóôá, áîáëïÝîöóå ðïììÀ åëáôïííàòéá úèíéÛ÷ ëáé æùóéëÀ äåî åÝîáé è íÞîè. ºùòÝö÷ ïé åôáéòÝå÷ èøåÝöî, åÝîáé êåëÀõáòï ðö÷ Ûøïùî óôòáæåÝ óôèî äèíéïùòçÝá ðïéïôéëñî èøåÝöî çéá óôåòåïæöîéëÜ âáóéëÀ øòÜóè. »åòéëÛ÷ åôáéòÝå÷ ðáòïùóéÀúïùî ëáé Ûîá íïîôÛìï óå ïòéúÞîôéá ôïðïõÛôèóè, ðïù íðïòåÝ îá øòèóéíïðïéèõåÝ ö÷ ëåîôòéëÞ èøåÝï, óå óùóôÜíáôá ïéëéáëñî ëéîèíáôïçòÀæöî ðïù óùîåøÝúïùî îá Ûøïùî -åéäéëÀ óôé÷ îÛå÷ ïéëÝå÷- Ûîá ëáìÞ momentum. à ëáìÞ÷ Üøï÷ óùîåøÝúåé îá åÝîáé ôï úèôïàíåîï. ¸ ôåøîïìïçÝá Ûøåé ôåìíáôñóåé. ¶äñ ëáé äåëáåôÝå÷, äåî Ûøåé ðáòïùóéáóôåÝ ëÀôé ðòáçíáôéëÀ îÛï, ðÛòá áðÞ ôèî æùóéïìïçéëÜ åîóöíÀôöóè ãèæéáëñî ëùëìöíÀôöî ðïù ðòïÛòøïîôáé óøåäÞî áùôïàóéá áðÞ ôèî ôåøîïìïçÝá èìåëôòïîéëñî ùðïìïçéóôñî.

BESTEVER QUARTERLY 175


176.pdf

1

1/17/12

12:43 PM

NEW BIG TVs PLASMA HD 3D 85”

Bang & Olufsen

Beovision 4-85

Η plasma BeoVision 4, στις 85 ίντσες συµπληρώνει την οικογένεια home cinema της Bang & Olufsen. Μάλιστα σε τεχνολογία 3D µε τη χρήση γυαλιών ενεργού διαφράγµατος. Η οθόνη έρχεται µε το ενσωµατωµένο κεντρικό ηχείο BeoLab 10 που χρησιµοποιεί την τεχνολογία Acoustic Lens Technology, η BeoVision 4-85 διαθέτει όπως η ίδια ισχυρίζεται, “απαράµιλλη απόδοση ήχου που συνοδεύει επάξια την υψηλής ποιότητας απόδοση της εικόνας”. Ότι πείτε! Το νέο µέλος της Β&Ο διαθέτει την απόλυτα ελεγχόµενη βάση της που τοποθετεί την µεγάλη οθόνη στη βέλτιστη θέση προβολής, απενεργοποιούµενη «παρκάρει» λίγα εκατοστά πάνω από το δάπεδο, κάνοντας την κυριαρχία της στο δωµάτιο λιγότερη επιβλητική. Γιατί πιστέψτε µας, 85 ίντσες είναι πάρα πολλές για ένα κονονικών διαστάσεων σπίτι. Κατά τα άλλα αν εξαιρέσουµε το εντυπωσιακό design πρόκειται για µια κανονική plasma µε ανάλυση 1920χ1080 και λογικά χρειάζεται θέαση από κοντινότερη απόσταση από όσο πιστεύετε παρά το απόκοσµο µέγεθος. www.bang-olufsen.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Apple

Apple TV

Wow! Που θα έλεγε και ο SJ. Τι είναι αυτό πάλι; Η µεγαλύτερη εταιρία στον κόσµο ετοιµάζεται να παρουσιάσει το επόµενο µεγάλο κόλπο της. Η απόκτηση και παρουσίαση της τεχνολογίας Siri, θα επιτρέψει την διαδραστικότητα µε την τηλεοπτική συσκευή σας συζητώντας µαζί της! Οι εντολές αλλαγής καναλιού θα γίνονται φωνητικά ενώ και όλα τα πρόσθετα νέα µαγικά κόλπα της Apple θα είναι φυσιολογικά ενσωµατωµένα στη λειτουργία της. Πότε; Το πρώτο εξάµηνο λένε του 2012. Άλλωστε τα 90+ δισεκατοµµύρια δολλάρια µετρητά που έχει η Apple διαθέσιµα, της επιτρέπουν να κάνει κινήσεις που καµµιά άλλη εταιρία στον κόσµο δεν µπορεί να ακολουθήσει. Λογικά τα µεγέθη θα ξεκινούν από τις 42 ιντσες και θα αγγίζουν τις 70. Θα δούµε... www.apple.com 176

BESTEVER QUARTERLY


177.pdf

1

1/17/12

12:40 PM

DLP BACK PROJECTION 92”

Mitsubishi

WD-92840

C

M

Y

CM

Πρόκειται για την πιό high end οπτικά αλλά low tech εσωτερικά, τηλεόραση της παρουσίασης. Βέβαια έρχεται σε ένα σχεδόν απίστευτο µέγεθος 92 ολόκληρων ιντσών που είναι γιγάντιο και χωρά σε ειδικά σπίτια και πάντοτε από το παραθυρο... Είναι µια back projection τηλεόραση! Φυσικά ξεχάστε όλα τα προβλήµατα που ξέρατε µέχρι τώρα για τις τηλεοράσεις αυτής της κατηγορίας και ετοιµαστείτε για µια πραγµατικά πληθωρική παρουσία. Η ποιότητα εικόνας είναι άψογη αλλά φυσικά, θέλει για θεάσεις αξιώσεων σκοτεινό περιβάλλον. Βασίζεται σε ένα optical block µε µηχανή DLP και υπόσχεται πλούσιο θέαµα σε ανάλυση 1920x1080. Κατά τα άλλα έχει µια εφαρµογή στο Apple app store, µε την οποία σας επιτρέπει να την ελέγχετε από το iPhone ή to iPod σας και επίσης διαθέτει ένα εντυπωσιακό ηχείο µε 16 συνολικά µεγάφωνα! Δεν εισάγεται στην Ελλάδα αν και µπορείτε να την παραγείλετε µέσω internet. Πόσο κάνει; Καλά νέα. Κάτω από 5.000 δολλάρια. Το Amazon.com που την προσφέρει αναφέρει ως τιµή τα $4,819.97. www.mitsubishi-tv.com

MY

CY

CMY

K

Sharp LED LCD QUATTRON 80”

Aquos LC-80LE632U Η παρουσίαση της LC-80LE632U πριν από λίγες ηµέρες ήταν µια ευχάριστη έκπληξη τόσο για τις νέες τεχνολογίες που εισήγαγε, όσο και για την εξαιρετική τιµή για µια τόσο ποιοτική και µεγάλη TV. H Aquos LC-80LE632U είναι η µεγαλύτερη LED LCD TV µε δυνατότητες full HD 1080p (1920×1080) που έχει κατασκευαστεί µέχρι στιγµής. Φυσικά έχει µεγάλο πλήθος λειτουργιών και ενσωµατωµένο δέκτη WiFi που παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης στο internet αλλά και σε εφαρµογές και υπηρεσίες streaming video όπως Netflix, CinemaNow και VUDU που κάποια στιγµή θα έρθουν και στην Ευρώπη. Με αναµενόµενη τιµή τα 5.499 δολάρια Αµερικής πρόκειται για την ευκαιρία της χρονιάς. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της βρίσκουµε τα 120Hz ρυθµό ανανέωσης της εικόνας, σύστηµα Fine Motion και τετραχρωµική τεχνολογία Quattron, local dimming και κοντράστ που φτάνει το 6.000.000:1. Για την ώρα µόνο στο... www.sharpusa.com

BESTEVER QUARTERLY 177


178.pdf

1

1/17/12

12:12 PM

BΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

FULL HD 3D D-ILA

JVC

DLA-RS60

O DLA-RS60 είναι η ναυαρχίδα στη γραµµή της JVC στην υψηλή κατηγορία των προβολέων που χρησιµοποιούν την τεχνολογία D-ILA. Χτισµένος πάνω στο γνωστό σασί των προβολέων D-ILA, ο DLA-RS60 επιτυγχάνει εκπληκτικές 2D και 3D επιδόσεις µε το εξαιρετικό στην κατηγορία κοντράστ 100.000:1. Ο RS60 είναι ένας αγνός κινηµατογραφικός προβολέας µε native ανάλυση 1920x1080 στο κάθε πάνελ του και φυσικά έχει 3 από δαύτα µεγέθους 0,7 ιντσών, φωτεινότητα 1300 ANSI Lumens, ρυθµό ανανέωσης εικόνας 120Hz µε Clear Motion για φυσικές σκηνές δράσης και πλήθος άλλων µικροσυστηµάτων που µπορούν να τον παραµετροποιήσουν ώστε να ταιριάσει πλήρως στις ανάγκες σας και στις πηγές µε τις οποίες θα τον οδηγήσετε. www.jvcpro.eu

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

In Focus

DLP BACK PROJECTION 92”

ScreenPlay SP8604 O ScreenPlay 8604 συνδυάζει εξαιρετική απόδοση βίντεο HD µε τρεις προαιρετικούς φακούς για ακόµα µεγαλύτερη ευελιξία εγκατάστασης. Ο 8604 είναι ένας απόλυτα κινηµατογραφικός προβολέας σχεδιασµένος εξαρχής για µόνιµες εγκαταστάσεις οικιακού κινηµατογράφου. Με τους 3 διαθέσιµους φακούς, σας δίνει την ελευθερία να σχεδιάσετε το χώρο σας ακριβώς όπως το θέλετε. Και φυσικά διαθέτει εγγενή ανάλυση 1920χ1080, λόγο αντίθεσης 30.000:1, δυναµική τεχνολογία Black και φωτεινότητα 1700 lumens, µε αθόρυβη λειτουργία. www.infocus.com

178

BESTEVER QUARTERLY


179.pdf

1

1/17/12

12:11 PM

Sony FULL HD 3D SXRD

VPL-VW90ES

C

M

Y

CM

MY

O VPL-VW90ES είναι ο πρώτος βιντεοπροβολέας για οικιακή χρήση που παρουσιάζει η... Sony Professional! Βασισµένος στην γνωστή τεχνολογία των 3D γυαλιών µε active glass, ο VPL-VW90ES έχει σχεδιαστεί για να αποδώσει θεωρητικά τη βέλτιστη 3D εµπειρία. Και µάλιστα την πετυχαίνει! Απλά πρόκειται για τον καλύτερο αυτή τη στιγµή βιντεοπροβολέα, ανεξαρτήτως τιµής και τεχνολογίας. Για να πετύχει αυτή την εξαιρετική ποιότητα εικόνας ο VPL-VW90ES είναι εφοδιασµένος µε την τεχνολογία Advanced Iris 3, µε λόγο δυναµικής αντίθεσης 150.000:1. Το νέο optical block που περιλαµβάνει τα 3 πάνελ SXRD διαθέτει τον εξωπραγµατικό ρυθµό ανανέωσης 240Hz, ο οποίος ελαχιστοποιεί την παραµόρφωση της εικόνας, ή το γνωστό στους κύκλους των πυροβοληµένων µε την ποιότητα εικόνας, crosstalk, ένα φαινόµενο που παρατηρείται στην τρισδιάστατη εικόνα λόγω χαµηλού διαχωρισµού. Ο βιντεοπροβολέας θα είναι διαθέσιµος στα καταστήµατα την περίοδο των Χριστουγέννων. Περισσότερα επί της οθόνης. www.sony.gr

CY

CMY

K

Panasonic

3LCD

PT-AE4000U

Πολυβραβευµένος και εξαιρετικά φτηνός ο Panasonic PT-AE4000 είναι ένας εντυπωσιακός προβολέας. Διαθέτει τεχνολογία 3LCD, εγγενή ανάλυση: 1080p (1920x1080) και φωτεινότητα 1600 lumens µε αντίθεση το εντυπωσιακό 100.000:1. Αλλά και πρόσθετα συστήµατα που σκοπό έχουν την ακόµα καλύτερη ποιότητα εικόνας, όπως το Frame Creation 2, τον ρυθµό ανανέωσης στα 120 Hz που βελτιώνει θεαµατικά την ευκρίνεια στα πλάνα που περιέχουν κίνηση. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα ρύθµισης της αυτόµατης λειτουργίας αναγνώρισης της αναλογίας της εικόνας. Αν δηλαδή είναι 2.35:1 ή 16:9. Γενικά πρόκειται για έναν εκπληκτικό προβολέα σε σχέση µε την τιµή του που υπόσχεται υπέροχα, φωτεινά πλάνα µε το ένα πέµπτο της τιµής των άλλων προβολέων της παρουσιασής µας. Παραδόξως, παρά το 1/5ο της τιµής του µπορεί να κοιτάξει στα µάτια τον υπόλοιπο ανταγωνισµό αυτής της σελίδας, αν και φυσικά είναι αδύνατον να τον ξεπεράσει... www.panasonic.com BESTEVER QUARTERLY 179


180.pdf

1

1/17/12

12:02 PM

ΠΗΓΕΣ

Hanss

T60 ΠΙΚΑΠ

Kaleidescape

Music & Blu-Ray Server

M700 Disc Vault

Έχουν πλάκα οι πιο πολλοί πιτσιρικάδες. Πιστεύουν πως τα πικάπ είναι µηχανήµατα για τους DJ. Το T60 είναι µια high end πρόταση για τους νοσταλγούς του παλιού καλού αναλογικού ήχου. Με έναν πανίσχυρο κινητήρα και µαγνητική ανάρτηση (!), υπόσχεται αξέχαστα ακούσµατα σε παλιά βινύλια. www.hanssacoustics.com

H Kaleidescape, η κορυφαία εταιρία παραγωγής µουσικών συστηµάτων server, προσφέρει το Μ700. Το απόλυτο αποθηκευτικό σύστηµα ταινιών Blu-Ray! Το Μ700 που ελέγχεται από iPad, σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε την ταινία Blu-ray σας, ή να εξερευνήσετε ολόκληρη τη συλλογή ταινιών ή µουσικής σας όπως ποτέ άλλοτε. Φυσικά µπορεί να συνδεθεί µέσω Ethernet σε έναν ή περισσότερους υπολογιστές και επίσης, σας επιτρέπει να απολαµβάνετε τις ταινίες σας σε οποιοδήποτε δωµάτιο εσείς επιλέξετε. www.kaleidescape.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Oppo

UNIVERSAL PLAYER

BDP-83SE NuForce

Sony

MULTIMACHINE

Playstation 3 Είναι απίστευτο πως µετά από τόσα χρόνια, το PS3 παραµένει ένα µοντέρνο και πανίσχυρο µηχάνηµα. Πρόκειται για µια εκπληκτική συσκευή, που µπορεί να λειτουργήσει ως Blu-Ray player, DVD player µε ενσωµατωµένο διπλασιαστή γραµµών, µουσικός server και ιντερνετικό ψαχτήρι. Και όλα αυτά µε µια συσκευή. Το µόνο του πρόβληµα η ασφάλεια... καθώς έχει γίνει στόχος διεθνών hackers. www.sony.gr 180

BESTEVER QUARTERLY

To λογότυπο Special Edition NuForce ξεχωρίζει ευχάριστα στην πρόσοψη αυτού του καθαρόαιµου high-end Blu-Ray player που όπως αντιλαµβάνεστε διαθέτει διακριτές αναλογικές εξόδους για 7.1 κανάλια. Το µηχανάκι απευθύνεται σε πυροβοληµένους καθώς παίζει τα πάντα ακόµα και υλικό MKV µε υπότιτλους srt! Ωστόσο στο θέµα του ήχου, το µόνο ψηφιακό φορµά που αναγνωρίζει είναι MP3 και αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχει υποστήριξη για περισσότερες εσωτερικές µορφές αρχείων µουσικής, όπως FLAC. Βεβαίως υπάρχουν πλήθος συστηµάτων βελτίωσης του ήχου καθυστέρησης και µετατροπής ψηφιακών σηµάτων σε αναλογικά. Φυσικά όλα αυτά πάνε περίπατο αν συνδέσετε το BDP-83 µε ένα τυπικό καλώδιο HDMI. Λοιπόν ανακεφαλαίωση. Αν ψάχνετε για ένα DAC που να επιτρέπει πειράγµατα και πειραµατισµούς, µπράβο σας το βρήκατε. Αν θέλετε απλώς να συνδέσετε τα καλώδια και να δείτε ένα έργο προφανώς (δώσατε και τόσα λεφτά) δεν είναι το µηχάνηµα που σχεδιάστηκε για εσάς. Απευθύνεται στον πεπειραµένο χαιφιντελίστα που θα εκιµήσει τα κυκλώµατα βελτίωσης του ήχου από τις αναλογικές 7.1 εξόδους του και θα φορτώσει τους ανάλογους ενισχυτές. www.oppodigital.com


BESTEVER23_LOWLOW.pdf

1

1/23/12

7:28 PM

9.1 Channels & Streaming

Denon

ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

AVR-4311 H νέα ναυαρχίδα της Denon είναι ένα πανίσχυρο ενισχυτικό σύστηµα. Ο ΑVR-4311 διαθέτει το σύστηµα Denon link 4ης γενιάς, δυνατότητα άµεσης (USB) σύνδεσης µε iPhone & iPod, 7 εισόδους και 2 εξόδους HDMI, διαδικτυακές ευκολίες και τηλεχειρισµό του µέσω εφαρµογών για τα iPhone & iPod. Εκτός από την υποστήριξη 3D, Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio, είναι εξοπλισµένος µε το σύστηµα Audyssey DSX που επιτρέπει ηχεία τοποθετηµένα στο πλάτος και το ύψος του χώρου µας για µια 3D-εµπειρία ήχου. Η ισχύς είναι 9x170W, υπάρχει ιντερνετικό ραδιόφωνο, streaming, πολυζωνική υποστήριξη και χαµηλή κατανάλωση ενέργειας στο Stand-by. www.denon.com

Sony

FAROUDJA 1080p UPSCALING

STR-DA5700ES

C

M

Y

O STR-DA5700ES είναι ο κορυφαίος A/V ενισχυτής της SONY. Βασικά και κύρια χαρακτηριστικά του, το κύκλωµα Faroudja 1080p upscaling, οι δικτυακές δυνατότητες καθώς και οι apps για iOS και Android. Ο DA5700ES είναι εξοπλισµένος µε όλες τις υπηρεσίες Bravia Video της Sony για τη λήψη µουσικής και βίντεο από το Ιnternet ενώ επίσης υποστηρίζει όλα τα νέα συστήµατα αποκωδικοποίησης όπως το DTS Neo X. www.sony.gr

CM

MY

CY

CMY

K

Integra

9.1 Channels THX Ultra2 Plus

DTR-80.3

H πολυτελής High-End σειρά ηχητικών συτηµάτων της Onkyo, παρουσιάζει τον κορυφαίο DTR-80.3. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ενισχυτικό σύστηµα που υποστηρίζει 9.1 κανάλια και είναι πιστοποιηµένο κατά THX Ultra2 Plus. Το σύστηµα βασίζεται στους αλγόριθµους DTS Neo:X και Audyssey DSX για να δηµιουργήσει τα πρόσθετα κανάλια, τα οποία µπορεί να είναι είτε κανάλια διεύρυνσης της εικόνας (εµπρός και πίσω) είτε και κανάλια ύψους ανάλογα µε τις επιθυµίες και τις δυνατότητες του χρήστη. Υποστηρίζεται ακόµη, ο αλγόριθµος Dolby Pro Logic IΙz. O 80.3 αποδίδει 9x145W ενώ υποστηρίζει ακόµα και τον τον αλγόριθµο Dolby Volume ο οποίος εξασφαλίζει σταθερή στάθµη εξόδου ανεξαρτήτως της πηγής καθώς επίσης και ρυθµίσεις ISF για κάθε πηγή εικόνας ξεχωριστά. Ουφ, τα είπα... www.integrahometheater.com BESTEVER QUARTERLY 181


182.pdf

1

1/17/12

11:46 AM

ΗΧΕΙΑ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ KEF

Blade

Η KEF για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσιάσε πριν από λίγους µήνες στην IFA του Μονάχου, τα νέα πολυαναµενόµενα ηχεία της, µε την ...ακονισµένη ονοµασία Blade! Τα Blade, είναι η υλοποίηση της αρχέγονης ιδέας ενός ηχείου που λειτουργεί ως «σηµειακή πηγή ήχου» ικανή να καλύψει όλη την ηχητική µπάντα. Το ΚΕF Blade χρησιµοποιεί τεχνολογία Single Apparent Source έχοντας στην πρόσοψη ένα οµοκεντρικό µεγάφωνο µε τουίτερ και µιντερέιντζ ενώ τα 4 µεγάφωνα χαµηλών συχνοτήτων βρίσκονται ανά δυάδες στα πλαϊνά του ηχείου. Η καµπίνα του ηχείου είναι φτιαγµένη από ανθρακονήµατα και ξύλο µπάλσα και θα έχει διαθέσιµα 13 διαφορετικά φινιρίσµατα. www.kef.com

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Sennheiser & Vincent Audio

HD800&KHV-1

Την πρώτη φορά που θα φορέσετε αυτόν τον συνδυασµό και θα κάνετε µια λεπτοµερή ακρόαση, γνωστών αγαπηµένων σας τραγουδιών θα σας πιάσουν νευρικά γέλια. Σχεδόν δεν θα αναγνωρίζετε τα αγαπηµένα σας τραγούδια. Ζεστό µπάσο, καµπανάκια εκεί που πριν υπήρχε ησυχία, φωνές γλυκιές και σώµα, που ποτέ άλλοτε δεν είχατε νιώσει... Καλά µεχρι εδώ. Θα σας πιάσουν όµως, ξανά νευρικά γέλια µόλις ακούσετε την τιµή... www.sennheiser.com 182

BESTEVER QUARTERLY


183.pdf

1

1/17/12

11:44 AM

Penaudio

Sinfonia

H Penaudio είναι µια άσηµη µικρή Φινλανδική εταιρία που παράγει εντυπωσιακά ηχεία High End. Το Sinfonia, δηµιούργηµα του εµπνευσµένου σχεδιαστή της Sami Penttilä είναι ένα νέο ηχείο µε 1.72 µ. ύψος και 72 κιλά βάρος. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως η σχεδίαση και η εξέλιξη του ηχείου, του πήρε 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί µετά από κυριολεκτικά χιλιάδες ώρες δοκιµών. Το ηχείο είναι 3.5 δρόµων, µιας εκκεντρικής λύσης, που περιλαµβάνει τις ποιοτικότατες µονάδες της SEAS. Συνολικά υπάρχουν 5 µεγάφωνα στο κάθε ηχείο, σε µια παράξενη διάταξη που όµως λειτουργεί ηχητικά άψογα. Δύο 10ίντσα woofer, φορτώνουν την καµπίνα, µε χαµηλές συχνότητες κάτω από τα 80Ηz, ενώ το υπόλοιπο φάσµα το έχουν αναλάβει δύο 6,5" Excel µεγάφωνα µεσαίων-χαµηλών συχνοτήτων σε συνεργασία µε το κορυφαίο tweeter Crescendo Seas. Ένα πραγµατικά συγκλονιστικό ηχείο. www.penaudio.fi

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Shape Audio

Organic Harmony

Σχεδιασµένο ως «µουσική γλυπτική», το Organic Harmony είναι ένα ποιοτικό ηχείο τριών δρόµων. Τίποτε το τροµερό µέχρι εδώ. Ωστόσο το όλο αξιόλογο θέµα είναι πως µπορείτε να το παραγγείλετε από χαλκό, ασήµι, ή 18Κ χρυσό. Κάθε κανάλι ήχου εξυπηρετείται από ένα 2 ιντσών tweeter, ένα 5 ιντσών midrange και ένα 8 ιντσών woofer. Και τώρα κρατηθείτε. Το χάλκινο Organic Harmony κοστίζει µόλις πάνω από 93.000 δολάρια. Το ασηµένιο σχεδόν 444.000 δολάρια και το χρυσό 18K περίπου 7.400.000 δολλάρια! Με το υλικό στο σωστό πάχος το ηχείο ζυγίζει 254 κιλά όταν είναι ασηµένιο ή χάλκινο και 375 κιλά όταν είναι χρυσό! Όπως αρµόζει σε ένα έργο τέχνης η Shape Audio, θα κατασκευάσει 99 χάλκινα, πέντε ασηµένια, και ένα χρυσό ζευγάρι τα οποία και θα δηµοπρατηθούν σε γνωστούς οίκους. Λοιπόν, τι λέτε; www.shapeaudio.com BESTEVER QUARTERLY 183


184.pdf

1

1/17/12

11:19 AM

ΗΧΕΙΑ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ADAM Audio

Custom In wall AC77 & AC5

Το αµερικανικό σκέλος της γερµανικής ADAM Audio Gmbh σχεδίασε και υλοποίησε µε µονάδες του εργοστασίου, ένα νέο πακέτο ηχείων για χρήση σε τοίχους. Στις ΗΠΑ, τα νέα σπίτια που κατασκευάζονται και διαθέτουν ειδικές κινηµατογραφικές µίνι, αίθουσες, πολύ συχνά ενσωµατώνουν τα ηχεία στους τοίχους. Έτσι δείχνει λογική η κίνηση της αµερικάνικης αντιπροσωπείας της ADAM να προχωρήσει σε αυτή την εντυπωσιακή κίνηση, µε την αρωγή φυσικά της µαµάς εταιρίας. Φυσικά, τα πάντα γυρίζουν γύρω από το tweeter ART που διαθέτει ελαφρά διαφορετική εξωτερική σχεδίαση. Βασικά υπάρχουν δύο µοντέλα. Το AC77 που είναι ένα παθητικό τριών δρόµων, τεσσάρων µεγαφώνων ηχείο που διαθέτει ένα tweeter ART, ένα τετράιντσο midrange µεσαίων συχνοτήτων, καθώς και δύο επτάιντσα woofer από ίνες άνθρακα. Το AC5 είναι ελαφρά µικρότερο και επίσης παθητικό. Δύο δρόµων, δύο µεγαφώνων, χρησιµοποιεί φυσικά την τεχνολογία ART στο tweeter καθώς και ένα woofer πέντε ιντσών. Η ιδιαιτερότητα των AC77 & AC5, είναι φυσικά πως δεν διαθέτουν ενισχυτές, καθώς θα χρειάζοταν περισσότερο πολύπλοκες καλωδιώσεις καθώς και αυξηµένη προσιτότητα για τακτικές επιθεωρήσεις λόγω ηψηλής τάσης. Γι’ αυτό και προτιµήθηκε η λύση της παθητικής φόρτωσης των µεγαφώνων. Μια ιδιαίτερη αλλά εξαιρετικά ποιοτική λύση. www.adam-audio.com 184

BESTEVER QUARTERLY


185.pdf

1

1/17/12

11:18 AM

ADAM Audio

ARTist 5&6

C

M

Αν και προορίζεται για multimedia χρήση... Αν είναι δυνατόν! H νέα σειρά ARTist 5 και η µεγαλύτερη έκδοση 6 είναι ιδανική για design χρήση καθώς οι καµπίνες µε την εκνευριστικά στιλπνή επιφάνεια, ταιριάζουν απόλυτα σε σπίτια µε µοντέρνα λιτή εσωτερική σχεδίαση. Φυσικά ο ήχος παραµένει ο µεγαλειώδης, χαρακτηριστικός της Adam, χάρις βεβαίως τους ενσωµατωµένους ειδικά σχεδιασµένους ενισχυτές κάθε ηχείου. www.adam-audio.com

Y

CM

MY

CY

CMY

K

ADAM Audio

ADAM S3X-H

Το S3X-H είναι ένα καθαρόαιµο ηχείο µόνιτορ, για επαγγελµατικά studio. Πρόκειται για ένα ηχείο χαµαιλέοντας, που µπορεί να ταιριάξει µε άλλα υπάρχοντα ηχητικά συστήµατα καθώς δέχεται παραµετροποίηση και στις τρεις βασικές συχνότητες, υψηλές, µεσαίες και χαµηλές. Και παίζει δυνατά. Ω δικέ µου, µπορεί να παίξει πολύ δυνατά. Πάρα πολύ δυνατα, χάρις τον ενσωµατωµένο ενισχυτή του 250 Watt RMS. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, η δυνατότητα παραµετροποίησης και οι απίστευτα µεγάλες εντάσεις, το έχουν κάνει ιδανικό για απαιτητικά συστήµατα οικιακού κινηµατογράφου. Επτά ή εννιά τέτοια ηχεία, δηµιουργούν ένα άνευ προηγουµένου wall of sound (κατά την έκφραση του Phil Spector) που µπορεί να σταθεί µε αξιώσεις ακόµα και στο πιο εξωτικό σύστηµα ηχείων για οικιακό κινηµατογράφο. Να σηµειώσουµε πως οι υψηλές συχνότητες ξεπερνούν τα 50.000 Hz χάρις το τεχνολογίας X-ART tweeter µεµβράνης. Ένα ειδικό ηχείο για ψαγµένα συστήµατα οικιακού κινηµατογράφου. www.adam-audio.com 22 BESTEVER QUARTERLY 185

BESTEVER QUARTERLY / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012


INTERNATIONAL MODELS & CELEBRITIES IMAGES/PRESS

186.pdf

C

M

CM Y

MY

CY

CMY

K

1 1/13/12 12:31 PM


187.pdf

1

1/13/12

12:30 PM

ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ

Εξέλιξις!

Καθισµένος πάνω στα τσιµεντένια ρείθρα της γέφυρας που συνδέει το La Rοchelle µε το Ile de Re, το µικρό κοσµικό νησάκι απέναντι από την πόλη, προσπαθώ να βάλω -παντρεµένος άνθρωπος- τις σκέψεις µου σε µια λογική σειρά. Bρίσκοµαι όπως καταλάβατε στη δυτική Γαλλία.

C

M

¦Ýóö íïù âòÝóëåôáé è Ëamaha XTX660 íå ôèî ïðïÝá óùîèõÝúö îá ëÀîö âÞìôå÷ óôè ðÞìè ðïù úö, ôá ôåìåùôáÝá øòÞîéá. Æï °ùçïùóôéÀôéëï æåççÀòé ìÀíðåé óôá áîáôïìéëÀ ëáé è áîôáîÀëìáóÜ ôïù íå ôùæìñîåé ëáõñ÷ ðÛæôåé óôá Üòåíá îåòÀ ôïù °ôìáîôéëïà. ¦áòÀêåîï. ªùîÜõö÷ è õÀìáóóá óôï µéóëáûëÞ åÝîáé ìùóóáóíÛîè áëÞíá ëáé ôï ëáôáëáìÞëáéòï. ºÀîåé ëòàï. ª' áùôÜ ôè íáìáëéóíÛîè øñòá ôïù Asterix áëÞíá ëáé ôï ëáìïëáÝòé åÝîáé øåéíñîá÷. »á÷ ðÜäèêå æÛôï÷. µòïøÜ ëáé óùîåæéÀ, íá÷ Ûóðáóå ôï èõéëÞ. ªÜíåòá Üôáî è ðòñôè íÛòá ðïù åÝøå Üìéï áî ëáé è õåòíïëòáóÝá Üôáî øáíèìÜ. Æï Dainese ëïùíðñîåé äàóëïìá ðìÛïî ëáé íÀììïî ðòÛðåé îá ðÀö çùíîáóôÜòéï. ×òõá óôè çÛæùòá çéá îá ëÀîö äéáìïçéóíÞ. »Þìé÷ Üðéá äùÞ-ôòÝá ðïôÀ, íå Ûîáî æÝìï áðÞ ôèî °ìçåòÝá, óôï KGB, Ûîá áðÞ ôá -ôòïíÀòá ôïù÷- in club ôïù La Rochelle. ¸ óùúÜôèóè íá÷ çàòéúå, óôé÷ ðéôóéòÝëå÷ ðïù ôéôÝâéúáî Þìï ôï âòÀäù íðòïóôÀ íá÷. »å ðïìà úÞòé Ûæôáîáî ôá 18. ºáííéÀ áðÞ ôèî ðáòÛá, äåî æïòïàóå óïùôéÛî ëáé ïé äùÞ ôòåé÷, ðïù æïòïàóáî åêáéòåôéëÀ ëïììèôÀ æïòÛíáôá, íá÷ åîèíÛòöîáî äéáëòéôéëÀ ðö÷ äåî æïòïàóáî ïàôå ëÀôö åóñòïùøï... »Àìéóôá! ¦áòáëïìïùõïàóáíå íå åîäéáæÛòïî ôé÷ óùúèôÜóåé÷ ôïù÷ ðïù åÝøáî âÀõï÷ ðáéäéëÜ÷ ðéóÝîá÷ ëáé ôèî ðáìáâïíÀòá íå ôèî ïðïÝá øáòéåîôéúÞîôïùóáî ëáé æìÛòôáòáî

Y

CM

MY

CY

CMY

K

*

áëáôáðáàóôö÷ íå Þìïù÷ óøåäÞî ôïù÷ áòóåîéëïà÷ õáíñîå÷ ðïù Üôáî äéáõÛóéíïé, óùíðåòéìáíâáîïíÛîöî ëáé èíñî. »å íåçÀìï -å...äèíïóéïçòáæéëÞ- åîäéáæÛòïî, ðáòáôèòïàóá ôé÷ íéëòÛ÷ ëáé åîôùðöóéÀóôèëá íå ôèî åêÛìéêè ðïù Ûøåé óùîôåìåóôåÝ ôá ôåìåùôáÝá øòÞîéá. ¦éôóéòÝëéá, ëé Þíö÷ ôÞóï óåêïùáìéëÀ ðìÀóíáôá. ¼ùóéëÀ êÛòö ðïìà ëáìÀ, ðö÷ è çùîáéëåÝá óåêïùáìéëÞôèôá êåëéîÀ ðïìà ðòéî áðÞ ôá 18, öóôÞóï áùôÀ ôá 18øòïîá ðéôóéòÝëéá, êåøåÝìéúáî áðÞ ñòéíè óåêïùáìéëÞôèôá. ×êåòáî ðïìà ëáìÀ ôé Üõåìáî áùôÞ ôï âòÀäù... Îæùçá çéá îá íè íðö óå ðåéòáóíÞ. »éá âòáäùîÜ ëáìïëáéòéîÜ âÞìôá óôè ðÞìè, íïù çåíÝúåé áòëåôÀ ôé÷ íðáôáòÝå÷ íïù, äåî øòåéÀúïíáé Àììïù åÝäïù÷ æÞòôéóè. Íììöóôå åÝíáé óáî ôïî Ãbelix. Îðåóá óôè øàôòá íéëòÞ÷... Æï Ile de Re åÝîáé çéá íÛîá íéá åàëïìè åðéìïçÜ. »ïù õùíÝúåé ôé÷ ðéôóéòÝëå÷ óôïî ¦åéòáéÀ óôé÷ áòøÛ÷ ôé÷ äåëáåôÝá÷ ôïù '80. ¸ óàçëòéóè íå ôé÷ ðéôóéòÝëå÷ ðïù íÞìé÷ Àæèóá óôï KGB, åÝîáé óáî îá óùçëòÝîåé÷ Ûîá ôáðåéîÞ Autobianchi íå Ûîá íïîôÛòîï Mini. ¢åî ùðÀòøåé óàçëòéóè... ¸ åêÛìéêè ôöî åéäñî ðòáçíáôéëÀ óùíâáÝîåé. Æï îÛï åÝäï÷, åÝîáé ðòÞõùíï, Ûíðåéòï, ìùóóáóíÛîï ëáé äåî æïòÀ åóñòïùøá... '¶âáìá íðòïóôÀ ôèî íïîïëàìéîäòè Yamaha íïù ëáé êåëÝîèóá ôï äòÞíï ôïù çùòéóíïà. Îðòåðå îá çòÀãö ôï Àòõòï ôöî Hot Stuff, çéá ôï ðåòéïäéëÞ. ×íïùî ðìÛïî Ûôïéíï÷...

O Παντελής Θεοτοκάτος είναι µόνιµος κάτοικος Γαλλίας και αρθογραφεί στο περιοδικό BESTEVER από το 1999. Aπό αυτό το τεύχος, ξεκινά την συνεργασία του µε το περιοδικό BESTEVER QUARTERLY. BESTEVER QUARTERLY 187


188.pdf

1

1/13/12

12:42 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Kate Upton KATEUPTON.COM

H πιό διάσηµη από όλες τις τύπισες σε αυτό το αφιέρωµα, είναι σίγουρα η Kate. Η συµµετοχή της στο Sports Illustrated, της άνοιξε πραγµατικά όλες τις πόρτες στη παγκόσµια show biz. Ωστόσο η ενασχόλησή της, ξεκίνησε από το 2008, όταν για πρώτη φορά εντάχθηκε στο δυναµικό του πασίγνωστου Elite Model Management. Η φουσκωτή 19χρονη Kate, υπήρξε σε νεαρή ηλικία, (από τα 13- έως τα 18), πρωταθλήτρια ιππασίας σε πολλές κατηγορίες µε αρκετά διαφορετικά άλογα, και διακρίθηκε ακόµα και σε εθνικό επίπεδο. Όσοι έχουν δει, διάφορα video της στο ίντερνετ, ξέρουν καλά πως η σεξουαλικότητα που έχει αυτό το κορίτσι κόβεται µε µαχαίρι. Aπλώς αρκεί να ρίξετε µια µατιά στην εισαγωγή του site της. Μακράν το πιο σεξουαλικό πλάσµα του αφιερώµατος. Καλύτερη στιγµή της µέχρι τώρα, η συµµετοχή στο bodypainting του Sports Illustrated, αξίζει να το ψάξετε στο YouTube. Και κάτι ακόµα... Καλό κρεβάτι είναι το γεµάτο κρεβάτι! www.kateupton.com

188

BESTEVER QUARTERLY


189.pdf

1

1/13/12

12:39 PM

HOT STUFF

Minka Kelly MINKAKELLY.ORG

Όταν το Esquire της δίνει το βαρύγδουπο τίτλο της πιο σεξουαλικής γυναίκας στον πλανήτη, τότε πραγµατικά κάτι ιδιαίτερο θα πρέπει να συµβαίνει µε την Minka Kelly. Παρ΄όλο που η Minka µπήκε ήδη στα 30something, θεωρείται ως η πιο σέξι γυναίκα στον κόσµο. To πλάσµα, είναι προϊόν του έρωτα του πρώην κιθαρίστα του συγκροτήµατος Aerosmith, Rick Dufay (την περίοδο που ο Brad Whitford άφησε το γκρούπ το 1980) και της και της στριπτιζέζ Maureen Perez Kelly, µιας πορτορικάνας σεξοβόµβας, που έκανε καριέρα στο Λας Βέγκας. H Minka πίστευε πως έχει µικρό στήθος και έτσι δεν µπορούσε να κάνει καρριέρα στο χώρο της αµερικάνικης showbiz. Γι αυτό και δούλευε ως βοηθός χειρουργού µέχρι το 2007, για να χρηµατοδοτήσει την προσθετική στήθους που ήθελε να κάνει. Πάντοτε είχε ως σκοπό να µπεί στο χώρο του θεάµατος και περίµενε µια κατάλληλη ευκαιρία. Η Minka είναι ένα πολύ απλό και φιλικό παιδί. Δεν πετάει στα σύνεφα και ξέρει πολύ καλά τις δυσκολίες που απαιτούνται για να πετύχει κανείς στο απίστευτα ανταγωνιστικό αµερικάνικο star system. Νιώθει γεµάτη, ευτυχισµένη και άνετη. www.minkakelly.org

C

M

Y

CM

MY

CMY

K

ESTIGINZBURG.TUMBLR.COM

CY

Esti Ginzburg Η Εστί Ginzburg, είναι το πιο ανερχόµενο όνοµα αυτή την εποχή. Πρόκειται για την κλάση...Rafaeli! Δηλαδή είναι ένα µοντέλο από το Ισραήλ. Εκτός από Ginzburg είναι γνωστή και ως Ginsberg ή Ginsborg, ανάλογα ποιά βόρεια ευρωπαϊκή χώρα αναφέρεται σε αυτήν. Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1990 στο Τελ Αβίβ. Εκτός από µοντέλο, η Esti είναι και ηθοποιός. Μπήκε και αυτή στα βάσανα του modeling από εξαιρετικά µικρή ηλικία. Μόλις οκτώ ετών, πρωταγωνίστησε σε µια πετυχηµένη διαφήµιση γάλακτος. Ήταν λοιπόν σχετικά λογικό, να υπογράψει συµβόλαιο συνεργασίας µε το Elite Models στα δεκατέσσερά της! Το 2006, υπέγραψε διετές συµβόλαιο µε την ισραηλινή εταιρεία Fox, αντικαθιστώντας την πολύ γνωστή Zohar Yael και τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς, έγινε εξώφυλλο στο γαλλικό ELLE. Φυσικά έχει περπατήσει στις πασαρέλλες για τους οίκους Tommy Hilfiger, Burberry, FCUK, Pull and Bear, και υπήρξε τις χρονιές 2009, 2010 και 2011 µοντέλο στο Sports Illustrated! Η Ginzburg έκανε το ντεµπούτο της στον κινηµατογράφο στη ταινία Δώδεκα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Joel Schumacher. Η Esti δεν άκουσε τις σειρήνες του glamour και συνεχίζει να ζει στο Τελ Αβίβ. Στις 22 Ιουλίου 2009, σε ηλικία 19 ετών... κατατάχθηκε στο στρατό (!) και στις αρχές Οκτωβρίου του ίδιου έτους, µιλώντας σε µια εκποµπή στην τηλεόραση, έκραξε την Bar Rafaeli (ελάτε... την προηγούµενη του Leonardo Di Caprio) που απέφυγε την στρατιωτική θητεία, αφου παντρεύτηκε για λίγες µέρες έναν οικογενειακό της φίλο. Για την κατάταξή της στο στρατό και τον ντόρο που δηµιουργήθηκε, η Esti ανέφερε πως... "Η στρατιωτική θητεία είναι ένας πατριωτικός θεσµός που εγώ προσωπικά πιστεύω πολύ." Εσύ ότι πεις, εσύ ότι πεις... (τραγουδιστά) estiginzburg.tumblr.com

BESTEVER QUARTERLY 189


WWW.BARREFAELI.CO.IL

190.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

1/13/12

1:09 PM


191.pdf

1

1/13/12

1:08 PM

HOT STUFF

Bar Refaeli

WWW.SUPERMODELS.NL/LINDSAYELLINGSON

H Bar Refaeli γεννήθηκε to 1985, στη πόλη Hod Hasharon, στο Ισραήλ. Βεβαίως έγινε παγκόσµια γνωστή µετά την σχέση της µε τον Leonardo Di Caprio. Ευτυχώς για όλους εµάς, αυτή η σχέση τελείωσε. Η Bar ξεκίνησε το modeling, στην ηλικία των 8 µηνών, όταν πρωταγωνίστησε σε µιά τηλεοπτική διαφήµιση. Στα 15 της, κέρδισε τον τίτλο "Model of the Year" σε έναν ισραηλινό διαγωνισµό οµορφιάς το 2000. Δεν έχει νόηµα να αναφέρουµε για πόσους σχεδιαστές και πόσους οίκους έχει δουλέψει. Δεν φτάνουν οι σελίδες του περιοδικού. Αξίζει να σηµειώσουµε όµως, πως το 2005, συµµετείχε στην ισραηλινή τηλεοπτική σειρά Pick Up το 2005 ενώ το 2009 επέστρεψε ως παρουσιάστρια του MTV για την σύντοµη αναβίωση του House of Style, που παρουσίαζε την δεκαετία του ‘90 η Cindy Crawford. H Bar σήµερα παραµένει ιδιαίτερα δραστήρια. Συµµετέχει σε ταινίες, διαβάζει σενάρια, έχει έντονη φιλανθρωπική δράση και φλερτάρει ελεύθερα πλέον κάθε αξιόλογο στόχο που πέφτει µπροστά της... Με εννοήσατε; www.barrefaeli.co.il

WWW.DAISY-LOWE.COM

C

M

Y

CM

MY

Lindsay Ellingson Μοντέλο-Χαµαιλέοντας από τις ΗΠΑ. H Lindsay Marie Ellingson όπως είναι ολόκληρο το όνοµά της, γεννήθηκε στις 19 Νοέµβρη του 1984 στην Καλιφόρνια. Ασχολήθηκε τυχαία µε το modeling, καθώς -όπως συµβαίνει σε όλες τις ιστορίες τύπου Σταχτοπούτας- την ανακάλυψε τυχαία ένας αντζέντης. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2005 και από τότε δεν σταµατά να περπατά στις πασαρέλλες όλου του κόσµου. Ανάµεσα στους οίκους µε τους οποίους έχει συνεργαστεί, συµπεριλαµβάνονται οι... Shiatzy Chen, Blumarine, Chanel, Christian Dior, John Galliano, Gucci, Valentino, Lacoste, Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Zac Posen, Diane Von Furstenberg, και φυσικά Giorgio Armani. Φυσικά ως µοντέλο που σέβεται τον εαυτό της, έχει κοσµήσει τα εξώφυλλα των Vogue, Marie Claire, Elle, D Magazine, GQ και L'Officiel και έχει εµφανιστεί στις σελίδες του Allure, Flair, V και πολλών άλλων. Βεβαίως έγινε πολύ γνωστή εφόσον για 4 συνεχόµενα χρόνια συµµετέχει στα defile της Victoria's Secret. www.supermodels.nl/lindsayellingson

CY

CMY

K

Daisy Lowe Πρόκειται για µια ιδιαίτερη περίπτωση. Η Daisy πίστευε µέχρι το 2004 πως ήταν κόρη της Pearl Lowe και του Bronner Lowe, ένα γεγονός που έµελλε να αλλάξει στη συνέχεια καθώς τελικά αποδείχθηκε πως βιολογικός πατέρας της ήταν ο νονός της! Σε µια οικογένεια «γαµιόµαστε» ήταν φυσικό η Daisy να γίνει ένα υπερβολικά σεξουαλικό πλάσµα. Μάλιστα όπως η ίδια αναφέρει συνεχώς σε συνεντεύξεις και τηλεοπτικές εκποµπές, δεν χάθηκε δα και ο κόσµος που ο µπαµπάς της τελικά δεν ήταν µπαµπάς της, αλλά ο νονός της ήταν τελικά µπαµπάς της... Ωραία πράγµατα. Τέλος πάντων, η Daisy µεγάλωσε µέσα στη ρoκ µουσική και στη µόδα, ακολουθώντας την µαµά της στις δηµιουργικές της αναζητήσεις. Είπαµε αρχικά πως πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς άρχισε το modeling σε ηλικία... 2 ετών. Συνέχισε τις τολµηρές φωτογραφίσεις στα 12 της και στα 15 ήταν πιά ένας βετεράνος της µόδας µε εκατοντάδες φωτογραφίσεις και ντεφιλέ από τους καλύτερους οίκους του κόσµου. Το 2010 πρωταγωνίστησε τσίτσιδη στο Pirelli Calendar υπό τον Terry Richardson και έκανε µια µνηµειώδη σε σεξουαλικότητα φωτογράφιση για το Βρετανικό Esquire. Η πιό πρόσφατη εµφάνισή της, είναι στο µουσικό βίντεο του Miles Kane στο τραγούδι "Come Closer". Σωστά καταλάβατε. Αυτή η θεά, µε το υπέροχο λίκνισµα και την κορµάρα είναι η Daisy! www.daisy-lowe.com BESTEVER QUARTERLY 191


192.pdf

1

1/13/12

1:17 PM

Alyssa Miller

ALYSSAMILLER.COM

Nέα και ωραία. Αν και ξεκίνησε το modeling από τα 15 της και µάλιστα κατάφερε το 2006 να γίνει εξώφυλλο στη γερµανική Vogue, η ίδια προτιµούσε να φαντάζεται µια καριέρα επαγγελµατία... ποδοσφαιριστή! Αφού όµως στην Αµερική, την πατρίδα της, το Soccer, όπως χαρακτηριστικά ονοµάζεται το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο διαδεδοµένο, δέχθηκε (ας πάει το παλιάµπελο...) να συνεχίσει την καριέρα της ως µοντέλο. Έτσι την βλέπουµε πάλι στο Elle Ιταλίας το 2010, ενώ κλείνει και ένα εξαιρετικό συµβόλαιο µε την Guess την ίδια χρονιά. Αυτό ήταν. Η Alyssa περνά στην πρώτη γραµµή των µοντέλων όλου του κόσµου και επιλέγεται να συµµετάσχει στο παγκόσµιο κύπελλο... µοντέλων στο Sports Illustrated! Η φωτογράφισή της µε µόνο ένδυµα λίγη µπογιά αφήνει εποχή και νέοι δρόµοι ανοίγονται µπροστά της... Φαντάζοµαι πως αντιλαµβάνεστε γιατί... alyssamiller.com

C

M

MY

CY

CMY

K

Arianny Celeste Η Arianny Celeste γεννήθηκε το 1985 στο Las Vegas. Με Μεξικάνικα και Φιλιππινέζικα γονίδια, από µικρή έδειξε µια κλίση για τα σπόρ. Στο κολλέγιο µάλιστα ειδικεύτηκε στη αθλητικό bodybuilding για γυναίκες. Το πάθος της για την πάλη, την οδήγησε το 2009, στο χώρο του Ultimate Fighting Championship, που επειδή µεταδίδεται σε 130 χώρες και σε 20 διαφορετικές γλώσσες την έκανε φίρµα σε µία µόλις σαιζόν. Τι έκανε στο UFC; Κρατούσε το οκτάγωνο ταµπλό µε τον αριθµό των γύρων µε ένα αποκαλυπτικό µπικίνι!!! Αυτό ήταν. Αρκούσε αυτό για να γίνει παγκόσµια φίρµα στη στιγµή. Περιοδικά όπως το Maxim, το FHM, το Sports Illustrated, το Playboy και πολλά ακόµη την παρακαλούσαν για µια αποκαλυπτική φωτογράφιση. To Playboy πέτυχε τελικά το στόχο του τον Νοέµβριο του 2010. Μαζί µε το Playboy, πετύχαµε και εµείς τον δικό µας. Απολαύσαµε την Arianny σε όλη της την µεγαλοπρέπεια. Αυτή την περιόδο διαβάζει σενάρια και ετοιµάζεται να συµµετάσχει σε αρκετές ταινίες δράσης σε βοηθητικούς ρόλους, ενώ δεν κρύβει την φιλοδοξία της να κατακτήσει την µεγάλη οθόνη και γι αυτό άλλωστε παρακολουθεί µαθήµατα ηθοποιϊας. Τα τελευταία δύο χρόνια ζει µόνιµα πλέον στο Los Angeles. www.missariannyceleste.com

192

BESTEVER QUARTERLY

MISSARIANNYCELESTE.COM

Y

CM


193.pdf

1

1/13/12

1:16 PM

ALINAVACARIU.STARURI.ORG

DARIAWERBOWY.BLOGSPOT.COM

Daria Werbowy C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Η Daria Werbowy είναι το πρώτο όνοµα αυτή τη στιγµή στις πασαρέλες όλου του κόσµου. Πρόκειται για ειδική περίπτωση. Γεννηµένη στις 19 Νοεµβρίου του 1983, στη Κρακοβία της Πολωνίας, από Ουκρανό πατέρα και Καναδέζα µητέρα, έφυγε από την Πολωνία σε ηλικία 3 χρονών. Μετακόµισε στο Τορόντο και διακρίθηκε από µικρή σε πολλά αθλήµατα αν και τελικά την κέρδισε η ιστιοπλοϊα. Η Daria εκτός από το πρώτο supermodel αυτή τη στιγµή είναι και καταπληκτική ιστιοπλόος. Το 2008, παράτησε όλες τις επαγγελµατικές υποχρεώσεις που είχε στο χώρο του modeling και «µπαρκάρισε» ως πλήρωµα σε ένα αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό που αγωνιζόταν στην Μεσόγειο και τον Ατλαντικό σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Φέτος έκανε πάλι το ίδιο, µε ιστιοπλοϊκό σκάφος στην Γουατεµάλα! Δεν υπάρχει λόγος να απαριθµήσουµε τους οίκους µε τους οποίους έχει στο παρελθόν συνεργαστεί. Αφαιρέστε µερικούς από το σύνολο των οίκων και το βρήκατε! Αρκετοί Έλληνες «κυνηγοί» θα θυµούνται την Daria στα αθηναϊκά clubs, αφού έµεινε αρκετό καιρό στην Ελλάδα αλλά έφυγε καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Υπήρχαν αρκετά casting αλλά καµµία δουλειά!» Σήµερα η Daria κρατά το ρεκόρ για το άνοιγµα και το κλείσιµο των περισσότερων show σε µια χρονιά. Η Daria µε απολαβές 4,5 εκατοµµύρια δολλάρια σε µια σεζόν (Μάϊος 2010- Μάϊος 2011) έγινε το 6ο καλύτερα αµοιβόµενο µοντέλο στον κόσµο. Πρωταγωνίστησε σε δύο ηµερολόγια Pirelli, το 2009 και 2011. Μάλιστα παρουσιάζεται και ως πολύ φιλοσοφηµένη καθώς αναφέρει πως... «Έχω πολλά ανάµεικτα συναισθήµατα για το τι κάνω ... Πολλές φορές, νιώθω σαν να είµαι µέρος του προβλήµατος, όταν πρόκειται για όλες τις επιπολαιότητες και µαταιοδοξίες που επηρεάζουν τον τρόπο που σήµερα τα κορίτσια µεγαλώνουν» Τι είπες τώρα... dariawerbowy.blogspot.com

Alina Vacariu

Πρόκειται αναµφίβολα για το πιο πετυχηµένο µοντέλο από την Ρουµανία. Η Alina στο χώρο της µόδς έφτασε και ξεπέρασε τη φήµη ακόµα και αυτής της Nadia Comăneci! Για να ξεκαθαρίζουµε το θέµα, η Alina είναι ένας από τους Αγγέλους της Victoria's Secret και πασίγνωστο µοντέλο εσωρούχων. Φυσικά η Alina αποφάσισε πως θέλει να γίνει µοντέλο από πολύ µικρή ηλικία. Μόλις 15 ετών, κατάφερε να γίνει το µοντέλο της χρονιάς για την Ρουµανία και να κλείσει ένα χρυσό συµβόλαιο µε το Elite Model Management. Εκτός όµως από µοντέλο για φωτογραφίσεις, η εντυπωσιακή της φυσική κίνηση, της έχει προσφέρει και αρκετούς ρόλους σε διάσηµα τηλεοπτικά διαφηµιστικά spot για τις φίρµες Abercrombie & Fitch, Bare Necessities, Bebe, Bianchi, Clairol, Dupont, Frederick's Of Hollywood, JC Penney, Jessica McClintock, Jim Hjelm Couture, John Frieda, Lilyette, L'Oréal, Maidenform, Marisa, Parasuco, Stella Artois και πολλούς ακόµα λιγότερο γνωστούς οίκους. Φυσικά έχει γίνει πολλάκις εξώφυλλο στα καλύτερα γυναικεία περιοδικά ενώ έχει παρουσιαστεί και στο ισπανικό Playboy! Σήµερα είναι µέλος, του Irene Marie Models και µοιράζει το χρόνο της ανάµεσα στo Mαϊάµι, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Μιλάνο. alinavacariu.staruri.org

BESTEVER QUARTERLY 193


C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

www.bestevermag.com

194.pdf

1/13/12

12:56 PM

Ως διεθνές περιοδικό πλέον, δεν θα ασχοληθούµε µε τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο Ελληνισµός. Αν η Ελλάδα έχει πολλά προβλήµατα σε πολλά επίπεδα, αυτό είναι αποτέλεσµα των λανθασµένων κινήσεων των πολιτικών της, από την µεταπολίτευση και µετά. Και φυσικά λανθασµένων επιλογών των ψηφοφόρων της που επέλεξαν λανθασµένους πολιτικούς για ηγέτες τους. Το πρόβληµα ωστόσο, δεν είναι η Ελλάδα. Ουτέ καν η Ευρώπη που κλυδωνίζεται από την οικονοµική κρίση. Είναι ο κόσµος. Ολόκληρος ο πλανήτης, βρίσκεται σε µια αναταραχή. Κυρίως, λόγω των ενεργειακών αναγκών και του τραπεζικού συστήµατος που από την γέννησή του, είναι µια µεγάλη απάτη, σε βάρος των λαών. Πως είναι δυνατόν να χρωστούν όλα σχεδόν τα κράτη 41 τρισεκατοµµύρια δολλάρια. Και εντάξει τα χρωστούν... Σε ποιούς όµως; Ποιοί είναι οι παγκόσµιοι δανειστές; Και πως µπορούµε να ξεφύγουµε από αυτή την θλιβερή µέγγενη του χρέους τόσο εµείς οι Ευρωπαίοι, όσο και οι υπόλοιποι λαοί; Δεν µπορούµε! Από την στιγµή που για κάθε δάνειο που έχει δοθεί από οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυµα, τυπώθηκε σε χρήµα µόνον το κεφάλαιο και όχι ο τόκος, είναι λογικό πως υπάρχει έλλειψη χρήµατος σε φυσική µορφή. Αν αναλογιστούµε τώρα, πως η τροποποίηση των χρηµατιστηρίων από την δεκαετία του ‘80, άλλαξε τις τοποθετήσεις των χαρτοφυλακίων, από εταιρίες που παράγουν απτά, πραγµατικά προϊόντα σε άλλες µε άϋλα (χρηµατιστηριακά προϊόντα, τραπεζικά προϊόντα, ασφάλιστρα κινδύνου, SWAPS κ.λπ), τότε αντιλαµβανόµαστε πως φτάσαµε µέχρι εδώ. Το πρόβληµα είναι η απληστία. Η απληστία των πιστωτικών ιδρυµάτων, η απληστία των στελεχών αυτών των ιδρυµάτων, η απληστία των πολιτικών όλων των χωρών, που εύκολα «πωλούνται» σε διάφορα συµφέροντα για ίδιον όφελος. Η απληστία µας έφερε στο χείλος ενός διαφαινόµενου επόµενου παγκόσµιου πολέµου που πολύ δύσκολα θα αποφύγουµε...

BESTEVER F O R

L O V E R S

O F

G R E A T

www.bestevermag.com

L I V I N G

Quarterly

EDITOR-IN-CHIEF

GEORGE VARINOS EDITOR

NICK PAPACONSTANTINOU EXECUTIVE EDITOR

GREG KASOTAKIS PUBLISHING CONSULTANTS

ACHILLEAS KARAILIAS STATHIS VENTOURIS NICK GIANNOULAS DIMITRIS DIATSIDIS ADVERTISING DIRECTOR

MARIA VATISTA

ADVERTISING MANAGER

VICKY PETROPOULOS CONTRIBUTING EDITORS

Tι πρέπει να κάνουµε; Μα να φροντίσουµε, σε οικογενειακό, σε τοπικό ή σε εθνικό επίπεδο, να γίνουµε αυτάρκεις. Αυτό δηλαδή που φοβούνται σαν τον διάολο οι παγκόσµιοι δανειστές. Να µην τους έχουµε ανάγκη; Αδιανόητο... Από την άλλη πλευρά, δεν έχω ιδέα πως ακριβώς θα το κάνουµε αυτό. Αυτό που πρέπει όµως να κάνουµε είναι να επενδύσουµε σε χρυσό, να αποκτήσουµε χρυσό καθώς είναι το µόνο «νόµισµα» που θα επιβιώσει σε µια µεγάλη παγκόσµια κρίση του τραπεζικού συστήµατος. Αν πιστεύετε πως κινδυνολογώ δίχως να υπάρχει λόγος, προφανώς δεν αποκωδικοποιείτε σωστά τις ενδείξεις που βρίσκονται γύρω σας. Πιθανόν να µην ψηφίσατε σωστά στις προηγούµενες εκλογές, πιθανόν να βλέπετε τούρκικα σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση. Τα βραζιλιάνικα ή τα µεξικάνικα σήριαλ τα µετέφραζαν τα προηγούµενα χρόνια... τα τούρκικα όχι! Έχετε καµµιά λογική ένδειξη γιατί συµβαίνει αυτό; Σκεφτείτε το λίγο. Θα βγάλετε πολύ ενδιαφέροντα συµπεράσµατα. Εµείς ως Bestever Quarterly, θα συνεχίσουµε απρόσκοπτα την γνωστή µανιέρα της πολυτέλειας. Αυτό ξέρουµε καλά και γι’αυτό εσείς µας διαβάζετε. Ωστόσο καλό είναι να τρέξετε µερικά σενάρια νοερά, ώστε να µην βρεθείτε προ απροόπτου, όταν το Ισραήλ θα βοµβαρδίζει το Ιράν και όταν η Ρωσία και η Κίνα θα προσπαθήσουν να αποκρούσουν τις επιθέσεις του Ισραήλ. Θα γίνει της κολάσεως και µάλιστα θα γίνει στη γειτονιά µας. Η Συρία είναι η µόνη βάση της Ρωσίας στη Μεσόγειο και αν πιστεύετε πως τα προβλήµατα της Συρίας είναι τυχαία, πλανάστε πλάνην οικτρά. Λοιπόν ας ανακεφαλαιώσουµε. Αγοράστε προµήθειες, βρείτε χρυσό και παρακολουθείστε τις παγκόσµιες ειδήσεις. Καλή χρονιά και καλή τύχη... Μαρία Βατίστα mv.kansevelli@gmail.com

DIMITRIS DIATSIDIS NICK GIANNOULAS NICK PAPACONSTANTINOU THANASSIS CHOUNTRAS STELIOS POLYCHRONIDIS GEORGE KYRIAZIS PANTELIS THEOTOKATOS VASSILIS KOUROUPAKIS ART

OUTSTANDING IMAGES LTD. PHOTOGRAPHERS

AMAZING STUDIO, NICK ZAGAS CHRISTOS KARAGIORGAKIS ACCOUNT

ARGYRIS TEMBRIOTIS & CO PRODUCTION - PRESS

TYPOSHELLAS.GR LAW CONSULTANT

COSTANTINOS BANTAVANIS BESTEVER QUARTERLY PUBLISHED 4 TIMES A YEAR BY KANSEVELLI ENTERPRISES LTD. PO BOX 27115, 1065 NICOSIA, CYPRUS www.kansevelli.com ALL RIGHTS RESERVED, REPRODUCTION I WHOLE OR IN PART WITHOUT WRITTEN PERMISSION FROM THE PUBLISHER IS STRICTLY PROHIBITED Advertising rates furnished upon request. Send all advertising information & materials to KANSEVELLI ENTERPRISES LTD. PO BOX 27115, 1065 NICOSIA, CYPRUS www.kansevelli.com, E-mail: info@kansevelli.com Direct all subscription inquiries to www.bestevermag.com All advertising is subject to approval before acceptance. BESTEVER reserves the right to refuse any advertising for any reason whatsoever.


Profile for KANSEVELLI ENTERPRISES LTD

BESTEVER QUARTERLY WINTER 2012  

The Best Magazine in Greek language. For the lovers of great living and for the lovers of life. Luxury Lifestyle with cars, yachts, Luxury h...

BESTEVER QUARTERLY WINTER 2012  

The Best Magazine in Greek language. For the lovers of great living and for the lovers of life. Luxury Lifestyle with cars, yachts, Luxury h...

Advertisement