KannustaloNews 2022

Page 1

KANNUSTALONEWS 2022

AUMA KOHDE NRO 4

Uusi upea Villinki-mallisto s.16 Sijoittaja Jukka Oksaharjun rakentajatarina s.22

Messutalon pohjakuva s.6 + erikokoiset muunnosmallit

KANNUSTALON

HINTATURVA Sopimus pitää!


TERVETULOA KANNUSTALON AUMAAN! Auma on Kannustalon ammattilaisten ja upeiden yhteistyökumppaneiden uusin taidonnäyte. Talon pohjaratkaisu on tarkkaan suunniteltu, arjessa hyvin toimiva. Aumassa on runsaasti säilytystilaa, eikä lainkaan hukkatilaa. Jokaiseen huoneeseen tulee luonnonvaloa monesta suunnasta – mikä on tärkeää meille suomalaisille. Auman tilaratkaisu on muuntautumiskykyinen. Tästä esitteestä löydät erikokoisia versioita messutalostamme. Kannustalo tunnetaan toimivasta suunnittelusta, aikaa kestävistä materiaaleista ja tinkimättömästä työnjäljestä. Rakennamme jokaisen talon niin kuin tekisimme itsellemme. Koti kannattaa rakentaa silloin, kun tarve on suurin. Pidämme valmistuskapasiteettimme rajallisena, koska haluamme taata jokaiselle työmaalle ammattitaitoiset tekijät ja hyvän asiakaspalvelun. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin ensi vuoden toimitusviikot täyttyvät nopeasti ja pian meillä Kannustalossa on taas kädet täynnä töitä. Mikäli haluat rakentaa ensi vuonna, nyt on oikea hetki toimia! Ole yhteydessä talomyyjiimme. Tehdään yhdessä perheellesi unelmien koti!

Mika Uusimäki Toimitusjohtaja MESSUTALOMME RAKENTAMISESTA VASTANNEET AMMATTILAISET

ANNIKA TORKKO ARKKITEHTISUUNNITTELIJA

JUUSO VERTANEN RAKENNESUUNNITTELIJA

HELENA KARIHTALA SISUSTUSSUUNNITTELIJA

MINNA JA AKSEL TOIVANEN PIHASUUNNITTELIJAT

JUKKA VUOHIJOKI TYÖPÄÄLLIKKÖ

SISKO-RIITTA IKÄVALKO ASIAKASVASTAAVA


SUURET MAISEMAIKKUNAT

Kannustalon Aumassa ensimmäinen näkymä sisäänkäynnistä avautuu kohti suuria maisemaikkunoita, jotka ulottuvat lähes lattiasta kattoon. Yli kuusi metriä leveässä ikkunapinnassa on iso lasiliukuovi, joka yhdistää sisä- ja ulkotilat. Upea 50 neliön terassi on viihtyisä kesäolohuone, jossa on tilaa isolle ruokaryhmälle sekä oleskelutilalle. Terassi tuo suojaa ja varjoa sisätiloihin helteisinä kesäpäivinä. 3


Ajatonta suunnittelua ja kestäviä materiaaleja OLIIVINVIHREÄLLÄ MAUSTETTU Messutalon kalustekumppani on Nomart Oy. Talon sisustuksessa nähdään paljon pohjoismaisten kalustetoimittajien tuotteita, mukana mielenkiintoisia, juuri lanseerattuja uutuuksia. Kalusteiden orgaaniset muodot täydentävät luonnonväreistä muodostuvaa väripalettia: pehmeää luonnonvalkoista, oliivinvihreää ja sikarin ruskeaa. Makuuhuoneen ylellinen vuode, päiväpeitto ja sängynpääty Matri Oy.

”Kannustalon Auman selkeä pohja ja tilojen toiminnallisuus ovat olleet hieno lähtökohta suunnittelulle” -Annika Torkko

MESSUTALON ARKKITEHTISUUNNITTELIJA

4


PEHMEITÄ LUONNONMATERIAALEJA Sisustuksen Kannustalon messutaloon on suunnitellut sisustussuunnittelija Helena Karihtala, joka on ollut Kannustalon luottosuunnittelija jo vuosien ajan. Helenaa on inspiroinut Kannustalon Auman ajaton, pohjoismainen tyyli. Hän on käyttänyt sisustuksessa ylellisiä luonnonmateriaaleja tuomaan lämpöä ja pehmeää kodikkuutta. Helena on suunnitellut avokeittiön osaksi olohuonetta, ja keittiössä on mahdollisimman vähän korkeita kaappeja tilan avaruuden säilyttämiseksi.

5


AUMA

-MESSUTALO 4h + k, huoneistoala 133,0 m² kerrosala 155,0 m² (150,5 m²*)

Messutalo on suunniteltu arjen ehdoilla kauneutta unohtamatta. Taloon tuo paljon avaruutta erikoiskorkea huonekorkeus. Käytännöllisessä pohjassa on kiinnitetty huomiota eri tilojen luonnonvaloon, jota tulee tiloihin monesta eri suunnasta. Huoneet avautuvat kauniisti toisiinsa luoden hienoja näkymiä.

KÄYTÄNNÖLLINEN RUOKAKOMERO Moni rakentaja haaveilee nyt amerikkalaistyylisestä pantrysta eli ruokakomerosta. Suunnitteilla olevaan omakotitaloon ruokakomerolle on yleensä helppo löytää sopiva paikka. Ruokakomerossa on monia etuja keittiön muihin säilytysratkaisuihin verrattuna. Hyvin suunnitellusta ja valaistusta ruokakomerosta on helppo löytää etsimänsä tavarat. Ruokakomerossa säilytettäviksi sopivat esimerkiksi kattilat, pannut, säilykkeet, kuiva-aineet, mausteet, sähkövatkain ja muut pienkodinkoneet.

6

Julkisivut ovat sydänpuoli ulospäin sahattua 195 millimetriä leveää ja 28 millimetriä paksua paneelia. Julkisivut on maalattu Tikkurilan peittävällä Vinha-puunsuojamaalilla, joka jättää puun syyt kauniisti näkyviin.


AUMAN MUUNNOSMALLIT

Katso hinnat kannustalo.fi

Auma-mallistossa on moneen erilaiseen elämäntilanteeseen ja tarpeeseen sopivia malleja, joita voidaan vielä räätälöidä toiveidesi mukaan. Mallit voidaan toteuttaa aumakaton lisäksi myös harja- tai pulpettikattoisena kts. sivu 19.

AUMA 100

AUMA 111

4h + k, huoneistoala 100,0 m2, kerrosala 115,0 m2 (111,0 m2*)

4h + k, huoneistoala 110,5 m2, kerrosala 126,0 m2 (122,0 m2*)

MH 10.5

MH 11.5

MH 9.5

KEITTIÖ+RUOK+OH 42.0

VH 3.0

MH 11.0

KEITTIÖ+RUOK+OH 46.5

VH 3.0

TH 9.5 KHH 9.0

TH 11.0

KHH 10.0

WC 2.5

S 2.5

PH 4.0

WC 2.5

8,7 9,3

12,6 13,2

Pienissäkään Auma-kodeissa ei ole hukkatilaa, vaan kaikille kodin toiminnoille on runsaasti tilaa. Koti näyttää avaralta ja tuntuu usein neliömääräänsä suuremmalta. Erkkerimäinen olohuone, isot maisemaikkunat ja terassit olohuoneen molemmin puolin tuovat tilan tuntua. Auma-koteihin saa myös korotetun huonekorkeuden 2,8 m (normaali korkeus 2,6 m).

Talon avarassa sydämessä nautitaan yhdessäolosta, seurustelusta ja ruoanlaitosta. Makuuhuoneet tarjoavat yksityistä tilaa. Kodinhoitotiloihin on käynti kätevästi suoraan keittiöstä, ja talossa on runsaasti säilytystilaa. Useimmissa Auma-malleissa on myös vaatehuone. Tyylin selkeys antaa sisustajalle paljon houkuttelevia mahdollisuuksia tehdä Aumasta juuri omannäköinen koti.

MH 11.5

MH 15.0

MH 12.0

MH 11.5

VH 4.0

KEITTIÖ+RUOK+OH 48.5 VH 2.5

KEITTIÖ+RUOK+OH 56.0

VH 5.0

VH 2.5 MH 10.0

WC 3.0

KHH 12.0 KHH 11.0

PH 4.0

S 3.0

PH 5.5

TH 11.5

VH 2.5

S 3.5

WC 3.0

MH 10.0 9,9

9,6

15,3

14,4

AUMA 151

AUMA 124 4h + k, huoneistoala 124,0 m , kerrosala 140,5 m (136,5 m *)

5h + k, huoneistoala 151,5 m2, kerrosala 168,5 m2 (164,5 m2*)

Kolmen makuuhuoneen Auman pohjaratkaisu takaa sujuvan arjen. Keittiö ja oleskelutilat ovat avointa tilaa, johon isot maisemaikkunat tuovat runsaasti valoa. Terassille on kaksi uloskäyntiä. Keittiön vieressä on tilava kodinhoitohuone. Talossa on kaksi vaatehuonetta, joista toinen sijaitsee sisäänkäynnin yhteydessä.

Kodin sydän on iso ja valoisa keittiö-oleskelutila, jonka ympärillä ovat makuuhuoneet. Tässä mallissa on talon toisessa päässä kolme tilavaa makuuhuonetta perusversion kahden sijasta. Näistä suurimman makuuhuoneen (11,5 m²) yhteyteen on suunniteltu iso vaatehuone, joka on helppo sisustaa myös etätyöpisteeksi. Takapihalle voi lisätä katettua terassia.

2

* maankäyttö- ja rakennuslain sallima 250 mm:n seinävahvuudella laskettu kerrosala.

2

2

7


Parempia koteja


Valmiita seinäelementtejä varastotelineessä tehtaalla.

Rakennamme jokaisen käsistämme lähtevän talon niin kuin tekisimme sen itsellemme.

KANNUSTALO – SUOMEN KAUNEIMPIA KOTEJA Valkoinen tehdas Kannuksessa.

Laadukkaat materiaalit kestävät aikaa. Puutavara sahattu sydänpuoli ulospäin.

Pienestä kannuslaisesta rakennusliikkeestä on reilun neljän vuosikymmenen aikana kasvanut puutalorakentamisen vahva suunnannäyttäjä Suomessa. Mallistomme uudistuu ja laajenee jatkuvasti, ja hiomme palveluamme yhä paremmaksi. Haluamme tehdä kodin rakentamisesta mahdollisimman helppoa. Kannustalo on yksi vanhimmista suomalaisista, perheomisteisista talovalmistajista. Kannustalo tunnetaan kauniista arkkitehtuurista, korkeasta laadusta sekä ammattitaitoisesta palvelusta. Talomme ovat olleet suomalaisen omakotirakentamisen edelläkävijöitä. Rakastetut perinnetalot Ainola, Onnela, Rauhala, Aurora ja Vihervaara ovat voittaneet Asuntomessujen Paras talo -yleisöäänestyksen, ja ne ovat edelleen suosittuja malleja. Rakentajien suosikeiksi ovat nousseet modernit talomme, kuten Harmaja ja Lato. Kannustalosta on tullut Suomen arvostetuin valmistalorakentaja. Rakennustiedon vuosittain teettämän Omakotirakentajatutkimuksen mukaan meillä on jo monen vuoden ajan ollut Suomen tyytyväisimmät asiakkaat. Myös talojemme arkkitehtuuri ja julkisivut arvioidaan markkinoiden parhaiksi. Kannustalossa teemme työtä kehittääksemme jatkuvasti yhä parempia, kustannustehokkaampia ja ekologisempia rakentamisratkaisuja. Olemme käyneet läpi talomallistomme jokaisen neliön löytääksemme kohdat, joissa voimme säästää hinnassa. Emme tingi laadusta vaan keskitymme kustannustehokkaaseen suunnitteluun. Kannustalo on aina arvokas ja yksilöllinen. Me teemme Koteja!

Seinä tehdään valmiiksi ihanneolosuhteissa tehtaalla.

9


NIMELTÄ TUNNETUT MENESTYSTALOMME Kannustalon talomallistosta löydät monta talonrakentajien suosikkia. Valitse sopiva talomalli ja räätälöidään siitä yhdessä unelmakoti.

HARMAJA Harmaja-mallisto on suomalaisen puutalorakentamisen edelläkävijä jo vuodesta 2005. Harmajasta on helppo räätälöidä toiveet täyttävä, arvonsa säilyttävä koti. Talon sydän on avara keittiö-olohuone-ruokailutila. Pitkät näkymät tilasta toiseen ja maisemaikkunat tekevät Harmajasta avaran ja valoisan. Harmaja Orginal 135

LATO Kannustalon paras messutalo -äänestyksen voittanut Lato-mallisto syntyi muotoilija Ulla Koskisen perheelleen suunnitteleman kodin pohjalta. Ladossa on vaikutteita modernista loftista ja vanhasta tuvasta. Pohjaratkaisu on helposti muokattavissa. Lato on kustannustehokas ja sopii pienelle tontille. Lato 122

Villinki Kannustalon Villinki-talomalliston tunnistettava piirre on huvilatyylinen, kodikas ulkonäkö. Mallisto on saatavana auma- tai harjakattoisena. Villingissä on ajateltu toimivaa arkea ja tilojen monikäyttöisyyttä sekä muunneltavuutta. Talomalleissa on myös hyvin kakkoskodiksi sopivia vaihtoehtoja. Villinki 124

AURORA Aurora on valittu vuonna 2015 Asuntomessujen kaikkien aikojen kauneimmaksi messutaloksi. Klassinen perinnetalo on yhdistelmä suomalaista puutaloarkkitehtuuria ja siirtomaatyyliä. Taloa kiertävät viihtyisät terassiparvekkeet ja isot ruutuikkunat. Mallistosta löytyy koti kaikenkokoisille perheille. Aurora 178

10


RAUHALA Perinteinen, julkisivuiltaan symmetrinen Rauhala on saanut vaikutteita Länsi-Suomen kartanoista. Tilankäytössä on huomioitu tehokkuus ja hyvät säilytystilat. Lasisten ruutuovien läpi aukeaa pitkiä, avaria näkymiä huoneesta toiseen. Rauhalan terassin voi lasittaa viihtyisäksi kesähuoneeksi. Rauhala 183

Vihervaara Klassisessa Vihervaarassa on Kannustalon perinnetalojen lämpöä. Mallisto on saanut inspiraationsa Amerikan itärannikon tunnelmallisista ja kodikkaista taloista. Vihervaaran selkeälinjainen tyyli kestää hyvin aikaa. Pohjaratkaisultaan selkeä Vihervaara on toteutettavissa esteettömänä. Vihervaara 166

AUMA Auma on japanilaista minimalismia henkivä talomallisto. Aumakaton kaltevuudeksi on valittavissa joko jyrkkä 1:3 tai loiva 1:4. Ulkoseinät laudoitetaan pysty- tai vaakalaudoin tai Lato-paneloinnilla. Auman erikoismallistossa on korkeat maisemaikkunat ja katetulle terassille aukeavat lasiliukuovet. Auma 123

Must A MustA-talomallisto on suunniteltu yhteistyönä sisustussuunnittelija Helena Karihtalan kanssa. Pienille tonteille suunniteltu talo on ajaton ja käytännöllinen, ihmisen mittakaavaan sopiva kokonaisuus. MustA-talo vastaa arjen tarpeisiin, elää ja muuntuu helposti perheen elämänvaiheiden mukaan. MustA 133

Lohjan asuntomessuilla ensiesittelynsä saaneesta pulpettikattoisesta Suomi-talomallista voi tarkalla suunnittelulla rakentaa kustannustehokkaan kodin. Asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan helposti muuntuva talo näyttää parhaat puolensa perheen arjessa. Kannustalon Suomi 126

11


KANNUSTALO ON SUOMALAISEN PIENTALORAKENTAMISEN SUUNNANNÄYTTÄJÄ Tutustu Kannustalon suosittuihin talomalleihin. Niissä yhdistyvät kustannustehokkuus ja korkea laatu, joista Kannustalo tunnetaan. Lisää vaihtoehtoja löydät osoitteesta kannustalo.fi

LATO 101 4h + k, huoneistoala 100,5 m2 kerrosala 115,5 m2 (112,0 m2*) Tässä mallissa keittiö-oleskelutila avautuu läpi talon. Kolmen makuuhuoneen koti on valoisa ja avara, sillä Ladolle ominaisten kapeiden ja korkeiden ikkunoiden kautta valo kulkee kauniisti. Jos haluat vaihtaa Ladon kattomuotoa, kysy vaihtoehdoista talomyyjältämme. Lato-koteihin saa myös korotetun huonekorkeuden 2,8 m (normaali korkeus 2,6 m). Lato sopii hyvin myös kakkoskodiksi.

KHH 9.5

MH 10.5 OH+K 41.5

Selkeän ulkomuotonsa ansiosta Lato-koti on kustannustehokas rakentaa. Pelkistetty, moderni tyyli sopii sekä maalle että kaupunkiympäristöön. Lato on hyvä vaihtoehto myös pienelle tontille.

WC 2.5

S 2.0

PH 3.0

MH 10.5

MH 11.0

7,8 13,5

LATO 139

LU E RA KENTAJATAR

IN A KOTI LASTEN EH DO ILL A KA NN US TA LO.FI

5h + k, huoneistoala 139,0 m2 kerrosala 161,0 m2 (156,5 m2*) Suurten ikkunoiden ja lasisen parioven ansiosta luonnonvaloa tulee monesta suunnasta ja se kulkee kauniisti läpi yhdistetyn olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön. Avara, yhtenäinen oleskelutila on kodin sydän. Makuuhuoneet ja märkätilat sijoittuvat talon päätyihin. Eteisestä on käynti yhteen makuuhuoneeseen, joka sopii hyvin vaikka työtilaksi. Isoon eteiseen mahtuu myös erillinen vaatehuone kausivaatteille.

S 3.0

VH 2.0 MH 13.0

PH 5.5 K+RUOK+OH 49.5

KHH 8.0 MH 11.0

WC 3.0

(VH 3.5)

ET 10.5

TH 10.5

MH 13.0

TT 4.5 8.7

16.5

Tämä talomalli on suunniteltu Kisorladon inspiroimana. Lue rakentajatarina Koti lasten ehdoilla ja katso sisustuskuvat kannustalo.fi. Löydät kuvia myös perheen instagramista @kisorlato

12


HARMAJA 109 4h + k , huoneistoala 109,0 m² kerrosala 127,5 m² (123,5 m²)

S 3.0 KHH 9.5

PH 4.0

K+RUOK+OH 43.0

TT/VH 3.0

WC 2.5 MH 10.5

MH 10.5

MH 11.5

VH 4.5

Harmaja 109 -talomalli on hyvä esimerkki Kannustalon arjessa toimivasta suunnittelusta. Talo tuntuu neliöitään suuremmalle. Sisäänkäynnistä on näkymä olohuoneen korkeiden maisemaikkunoiden läpi talon takapihalle. Valoisassa oleskelu-keittiötilassa on vino sisäkatto. Tilan huonekorkeus on korkeimmillaan lähes 3,5 metriä. Vanhempien makuuhuone on omassa rauhassa talon toisessa päässä. Sen yhteydessä on ylellinen walk in -vaatehuone. Halutessa makuuhuoneesta voi lisätä käynnin kodinhoitohuoneeseen ja pesutiloihin. Harmaja 109 -talomalliin sopii myös harjakatto.

HARMAJA 150B 5h + k, huoneistoala 149,5 m2 kerrosala 181,5 m2 Tähän kaksikerroksiseen taloon sisään astuessa näet heti läpi koko talon: eteisestä suureen keittiö-olohuone-ruokailutilaan ja ison takaterassin kautta takapihalle. Alakerrassa sijaitsee avoin olohuone-keittiö-ruokailutila ja yksi makuuhuone, joka sopii mainiosti esimerkiksi työhuoneeksi. Makuuhuoneet, pesu- ja saunatilat ovat yläkerrassa. Kodinhoitohuone on kätevästi lähellä makuuhuoneita, joten pyykkiä ei tarvitse kannella kerroksesta toiseen.

MH VARAUS 8.0

MH 13.5 MH 13.0 OH+RUOK 38.5

AULA 23.0

KPH 3.5

PH 2.5

S 3.0

TH 12.0

VH 3.0

MH 12.0

WC 5.5

KH 6.5 8,1 9,9

13


AIKAA KESTÄVÄÄ ARKKITEHTUURIA Katso hinnat kannustalo.fi

AURORA 145 5h+k, huoneistoala 145,0 m² kerrosala 162,5 m² (158,0 m²)

Erillinen keittiö ja olohuone tekevät taas tuloaan. Aurora 145:n tilavaan keittiöön mahtuu iso ruokapöytä. Ruoanlaittoa ja keittiössä työskentelyä helpottaa keittiön vieressä oleva apukeittiö ja kodinhoitohuone. Olohuoneen tunnelman luo iso ruutuikkuna, josta aukeaa näkymä takaterassille. Olohuoneeseen on myös mahdollista asentaa tulisija. Huoneiden määrä on muunneltavissa tarpeen mukaan, mallin peruspohjassa on neljä makuuhuonetta.

16.8 9.0 OH 24.0

MH 13.0

TH 12.0

S 3.5

VH 4.0

VH 3.0

WC 3.0

Auroran tunnusmerkki, terassi kauniine kaiteineen reunustaa talon toista pitkää sivua.

PH 5.5

KEITTIÖ 18.5 MH 11.5

MH 11.5 KHH 12.0

RAUHALA 145 5h + k, huoneistoala 145,0 m² kerrosala 167,0 m² (161,5 m²)

Rauhala 145:n kartanotyylinen klassinen julkisivu kestää aikaa ja katseita. Taloon sisään astuttaessa vastaan tulvahtaa kaunis valo vastakkain olevista suurista ikkunoista. Kannustalon arkkitehdin suunnitellessa talomallia ajatuksena oli, että mahdollisimman moneen huoneeseen tulee luonnonvaloa kahdesta eri suunnasta. Tämän talomallin ikkunoiden koko ja rytmi ihastuttavat monia rakentajia. Rauhalan tilankäyttö on suunniteltu huolellisesti, tässä talomallissa ei ole lainkaan hukkaneliöitä. Talon takana on iso terassi, joka soveltuu kesäaikaan ulko-olohuoneeksi.

KEITTIÖ 9.0 MH 10.0

AULA 25.0

MH 12.5

OH+RUOK 33.0

MH 10.0 WC 3.0

14

VH 3.5

TH 9.5

S 3.0

PH 3.5

KHH 8.5


WWW.PUUSTELLI.FI WWW.PUUSTELLI.FI

PUUSTELLISTA YKSILÖLLISET KOKO KODIN KALUSTERATKAISUT PUUSTELLI - SUOMEN OSTETUIN JA ARVOSTETUIN KEITTIÖMERKKI JO VUODESTA 1983 ALKAEN

BSH-konserni on Siemens AG:n tavaramerkin käyttöluvan haltija.

230x148+3_KannustaloNews_22.indd 1

(RTS)

16.6.2022 10.31


Rakastu Villinkiin

VILLINKI 124B

Kannustalon uusin talomallisto Villinki hurmaa klassisella ulkomuodolla ja toimivalla, helposti muunneltavalla pohjaratkaisulla. VILLINKI 138

Villinki-talomalleissa on ajateltu toimivaa arkea ja tilojen monikäyttöisyyttä sekä muunneltavuutta. Pohjaratkaisut on suunniteltu käytännöllisiksi. Kun perhekoko muuttuu tai tarvitaan etätyöpiste, kodilta vaaditaan kykyä muuntautua. Suunnittelun lähtökohtana ovat olleet kustannustehokkaat ratkaisut, joissa hyödynnetään neliöt järkevästi. Monissa Villinki-malleissa on arkieteinen sekä keittiön yhteydessä erillinen ruokakomero. Talomallit ovat myös julkisivuiltaan muuntautuvia.

16


Merkitse kalenteriin: SUURI VILLINKI-VIIKONLOPPU ESPOOSSA 29.–30.10.2022

VILLINKI 139

Villinki sopii yhtä hyvin rauhaisaan peltomaisemaan, järven tai meren rantaan kuin metsän reunaan tai pienelle kaupunkitontille. Talo on helposti muokattavissa ympäristöön sopivaksi ja asukkaidensa toiveiden mukaiseksi muun muassa julkisivuväritystä tai kattomuotoa muuttamalla. Talomalleissa on myös hyvin kakkoskodiksi sopivia vaihtoehtoja. Kannustalon talomyyjät ja suunnittelijat auttavat mielellään kaikissa muutostoiveissa.

Villinki 124

S 3.5

VH 2.5

MH 13.5

TH 10.0

OH 21.0

ET 5.5

MH 12.0

WH 3.0

VH 2.0

K+RUOK 21.0

PH 5.0

RK 2.5

KHH 12.5 8,1 15,3

Tutustu Villinki-mallistoon kannustalo.fi

17 VILLINKI 124


Valitset minkä tahansa toimitustavan, Kannustalon myyjät auttavat budjettiisi sopivan talopaketin räätälöinnissä.

TOIMITUS­TAVAT Voit valita Kannustalon toimitustavan kolmesta eri vaihtoehdosta. Kaikki toimitustavat sopivat niin Kannustalon valmiisiin talomalleihin kuin räätälöityihin ja mittatilauksena suunniteltuihin taloihin.

MUUTTOVALMIS Yhdellä sopimuksella saat tarkan budjetin ja valmistumisaikataulun, valmiin talon ja avaimet käteen! Talon elementit rakennetaan tehtaalla. Työmaalla Kannustalo rakentaa elementeistä talosi muuttovalmiiksi niin ulkoa kuin sisältä.

‘’Muuttovalmis-toimitus sopii hyvin ensirakentajalle, mutta myös kokeneemmalle rakentajalle, joka arvostaa rakentamisen helppoutta.’’ SISKO-RIITTA IKÄVALKO ASIAKASVASTAAVA

SISUSTA ITSE Kannustalo rakentaa kotisi pinnat levyvalmiiksi ja huolehtii talotekniikasta, kuten sähköistä. Osallistut talon sisäpintojen rakentamiseen ja sisustamiseen itse hankkimillasi materiaaleilla ja kiintokalusteilla.

‘’Sisusta itse -vaihtoehto sopii rakentajalle, joka haluaa valita pintamateriaalit markkinoilla olevista vaihtoehdoista ja osallistua rakentamiseen.’’ OTTO SYVÄHUOKO TYÖPÄÄLLIKKÖ

TALOPAKETTI Kannustalo toimittaa rakennusmateriaalit ja asentaa elementit. Sen jälkeen huolehdit itse talon rakentamisesta valmiiksi, myös talotekniikan osalta. Talopaketti on edullinen vaihtoehto, ja voit vaikuttaa valinnoillasi talon lopulliseen hintaan. ‘’Talopaketissa voi omalla työpanoksella sekä sisustus- ja materiaalivalinnoilla vaikuttaa kokonaisbudjettiin.’’ RIIKKA MATILAINEN ARKKITEHTISUUNNITTELIJA

18


TALOMALLI MUKAUTUU TARPEISIISI Näin räätälöit Kannustalosi: Kun olet löytänyt parhaan pohjaratkaisun ja mieleisesi talomallin, voit räätälöidä taloasi perheesi toiveiden mukaan. Katso lisää muuntelusta kannustalo.fi/nain-rakennamme/muuntelu/

1.

TEE TALON POHJASTA ARKEESI SOPIVA Jokaisen Kannustalo-talomallin pohjaratkaisua on helppo muokata perheesi toiveiden ja tontin vaatimusten mukaan. Tontin sijainti usein määrää, millaisen talon alueelle saa rakentaa. Lisäksi tontin muoto ja ilmansuunnat vaikuttavat kodin tilojen suunnitteluun. Oma Kannustalo-myyjäsi vastaa mielellään kysymyksiisi.

SIIRRÄ HUONEIDEN PAIKKOJA

MUUTA HUONEIDEN MÄÄRÄÄ

VALITSE HUONEKORKEUS: 2,6/2,8 M

SYVENNÄ TAI PIDENNÄ POHJAA

MUUTA IKKUNOITA JA OVIA

POISTA VÄLISEINIÄ

2. AURORA

RAUHALA

MURRETTU HARJAKATTO

HARJAKATTO

3.

MUOKKAA JULKISIVUSTA MIELEINEN Kaikki Kannustalon pohjaratkaisut voidaan toteuttaa sekä moderneilla että perinteisillä julkisivutyyleillä. Tässä on samasta kodista esimerkit eri julkisivutyyleillä. Lisäksi voit valita katon muodon.

VIHERVAARA

LATO

HARMAJA

EPÄSYMMETRINEN HARJAKATTO

PULPETTIKATTO

AUMAKATTO

SISUSTUSRATKAISUT Kannustalon Muuttovalmis-talotoimituksessa ammattilaisemme ovat apunasi myös kodin sisätilojen ratkaisuissa. Pääset valitsemaan mieluiset pintamate­r iaalit Kannustalon laajasta sisustuskokoelmasta. Kaikki pintamateriaalit on jaettu eri hinta­r yhmiin, joista sinun on helppo koota mieleisesi kokonaisuus lattioihin, seiniin ja kattoihin. Talokaupan jälkeen tapaat Kannus­t alon sisustussuunnittelijan Sisustus­s tudiollamme. Käyt ammattilaisen johdolla läpi yksityiskohtaisesti jokaisen tilan pintamateriaalit ja saat apua kokonaisuuden ideointiin.

Myyjäsi auttaa muutoksissa ja laskee toiveillesi tarkan hinnan.

19


KANNUSTALOSSA TAPAHTUU Villinki-päivä Espoossa

Kannustalon uusi Villinki-talomallisto esitellään Boknäsin Tapiolan-myymälässä 29.–30.10.2022. Tervetuloa tutustumaan Villinkiin!

TULOSSA:

OPTIMI-MALLISTO

Kehitämme Kannustalossa yhä parempia, kustannustehokkaampia ja ekologisempia rakentamisratkaisuja. Olemme käyneet läpi talomallistomme jokaisen neliön löytääksemme kohdat, joissa voimme säästää hinnassa, laadusta tinkimättä.

ARKKITEHTIPALVELU

Eikö mallistostamme löydy juuri sopivaa talomallia? Nyt voit teettää talosi luonnossuunnitelmat Kannustalon Arkkitehtipalvelussa. Voit käyttää palvelua myös täysin räätälöityihin ratkaisuihin. Kannustalon suunnittelija ottaa jo luonnoksia piirtäessään huomioon talotehtaalla valmistettavan talon tekniset ratkaisut. Näin saadaan pidettyä kokonaiskustannukset hyvin hallinnassa, etkä maksa turhasta. Ole yhteydessä alueesi Kannustalo-myy-

Olemme suunnitelleet suosituimmista pohjaratkaisuista entistä kustannustehokkaampia versioita. Nämä mallit on koottu Optimi-mallistoksi, joka julkaistaan syksyllä 2022.

Rakentajatarinat

Löydä inspiraatiota ja ideoita rakentajatarinoistamme, joissa Kannustalon rakentajat kertovat omista kokemuksistaan. kannustalo.fi/inspiroidu/kauneimmat-kodit/

jään.

PIHAPUOTI

Kannustalon Pihapuodista löydät talomalliemme henkeen suunniteltuja pihatuotteita, muun muassa leikkimökkejä, pergoloita, aitoja, pihakaappeja ja katoksia. Valikoima laajenee jatkuvasti. kauppa.kannustalo.fi Osallistu Asuntomessujen aikana pihakaapin arvontaan kannustalo.fi

SYKSYN TALOESITTELYT Esittelemme tulevana syksynä eri puolella Suomea monia eri vaiheissa olevia Kannustalo-koteja. Osa taloista on suoraan mallistostamme ja osaa on muokattu rakentajan toiveiden ja tontin vaatimusten mukaan. Esittelyssä on myös Kannustalon Arkkitehtipalvelun mittatilaustyönä suunnittelemia koteja. Esiteltävät kohteet kannustalo.fi/tapahtumat

20


Suomen luotetuin katto jo 60 vuotta


UUTEEN KOTIIN Jenna ja Jukka Oksaharju rakennuttivat täysin räätälöidyn Kannustalon Helsingin Paloheinään. Kuinka eteni nelilapsisen perheen rakennusprojekti?

JENNA JA JUKKA, KUINKA VALITSITTE TONTIN? Asuimme rivitalossa Helsingin Paloheinässä vuodesta 2012. Halusimme rakentaa omakotitalon ja ostimme lähistöltä rintamamiestalon tontteineen kesällä 2018. Lähellä luontoa sijaitsevalta tontilta purettiin vanha talo pois. KUINKA SUUNNITTELITTE TALON? Talo suunniteltiin räätälöidysti tontin rajoitteista johtuen. Jalostimme omia ajatuksiamme pääsuunnittelijamme ja Kannustalon suunnittelijoiden kanssa. Halusimme rakennuttaa nelilapsiselle perheellemme talon, joka on muunneltavissa elämänvaiheiden muuttuessa. MITEN LAADITTE BUDJETIN? Meillä oli jo rakennuslainaan tarvittava omarahoitusosuus, koska olimme ostaneet tontin kaksi vuotta aiemmin ja ehtineet lyhentää tonttilainaa. Rakennuslainaa neuvotellessamme teimme budjetin yhdessä pankin kanssa. Pyrimme varmistamaan, että valmiin talon jälleenmyyntihinta ylittää rakennuskustannukset. MITEN VALITSITTE TALOTOIMITTAJAN? Valitsimme Kannustalon Muuttovalmis-toimituksen. Kannustalon talomyyjällä oli vankka kokemus rakentamisesta ja halu auttaa meitä onnistumaan projektissa. Rakennuttamisen ensikertalaisina nämä asiat puhuttelivat meitä. Nautimme rakennusajasta. Unelmamme toteutui monen vuoden jahkailun jälkeen.

22

Lue Koti Paloheinässä -blogia Kannustalon sivuilla.


KANNUSTALON

HINTATURVA Sopimus pitää!

HINTATURVA Kannustalon kanssa sovittu hinta pitää Kodinrakentamista suunnittelevien foorumeissa on keskusteltu viime aikoina vilkkaasti joidenkin rakentajien kaupanteon jälkeen talotehtaaltaan saamista yllättävistä lisälaskuista.

MUUTTUUKO KANNUSTALON HINTA KAUPANTEON JÄLKEEN? Kannustalon kuluttajakaupassa kauppasopimukseen kirjattu hinta on kiinteä ja sitova. Kannustalo-rakentajana voit keskittyä kaupanteon jälkeen rauhassa uuteen kotiisi. Kiinteä hinta koskee kauppasopimuksessa määriteltyä toimitussisältöä ja toimitusaikaa. Kannustalo kantaa vastuun hinnoittelusta ja mahdollisesta hinnanmuutoksesta sen jälkeen, kun talokauppa on vahvistettu tehtaalla. Mikäli toimitussisältöä tai toimitusaikaa muutetaan kaupanteon jälkeen asiakkaasta johtuvasta syystä, hinta muuttuu kustannusmuutosta vastaavasti. Saat yksityiskohtaisempaa tietoa Kannustalo-myyjältäsi.

KULUTTAJA-ASIAMIEHEN HYVÄKSYMÄT SOPIMUSEHDOT TUOVAT TURVAA KODINRAKENTAJALLE Kannustalo Oy on alan kattojärjestön, Pientaloteollisuus ry:n, jäsenyritys. Kuluttajakaupassa kauppasopimustemme liitteenä on aina kuluttaja-asiamiehen tarkastamat ja hyväksymät Pientaloteollisuus ry:n yleiset sopimusehdot. Ne ovat toimintamme perusta ja tuovat turvaa kodinrakentajalle. Yleisissä sopimusehdoissa on otettu kantaa mm. hinnanmuutoksiin, toimituksen viivästymisiin ja muihin käytännön asioihin.

Hyvät yhteydet kuuluvat kaikille. Varmista omasi. Kannustalo Auman mobiilikuuluvuus on varmistettu Tiivi Antennilasilla.

Yhteistyössä: www.tiivi.fi

0800 184 484


OTA YHTEYTTÄ LÄHIMPÄÄN KANNUSTALO-MYYJÄÄSI. ALOITETAAN UUDEN KOTISI SUUNNITTELU.

​P ORVOO, ITÄ-UUSIMAA

PÄÄKAUPUNKISEUTU, LÄNSI-UUSIMAA

PÄÄKAUPUNKISEUTU, LAHTI, LÄNSI-UUSIMAA

SERA HONKAVAARA-TUOMINEN

SIRKKU KONTINEN

PETRI NOPONEN

040 702 4265 sera.honkavaara-tuominen@kannustalo.fi

050 538 0268 sirkku.kontinen@kannustalo.fi

050 561 7484 petri.noponen@kannustalo.fi

050 567 7043 jarkko.rossi@kannustalo.fi

FORSSA, PK-SEUTU, LÄNSI-UUSIMAA, HÄMEENLINNA, LAHTI

HYVINKÄÄ, PÄÄKAUPUNKISEUTU, LÄNSI-UUSIMAA

SATAKUNTA, PORI

TOMI TAKA-EILOLA

JERRY PATOMERI

HANNU ERÄNUMMI

PIRKANMAA, TAMPERE, JYVÄSKYLÄ

050 561 3747 jerry.patomeri@kannustalo.fi

050 3040 994 hannu.eranummi@kannustalo.fi

040 5755 845 miikka.susi@kannustalo.fi

040 665 7226 tomi.taka-eilola@kannustalo.fi

PÄÄKAUPUNKISEUTU, LAHTI, LÄNSI-UUSIMAA, KOTKA, KOUVOLA

JARKKO ROSSI

MIIKKA SUSI

TURKU, VARSINAIS-SUOMI

TURKU, VARSINAIS-SUOMI

TURKU, VARSINAIS-SUOMI

JOENSUU, KUOPIO, MIKKELI, SAVONLINNA, LAPPEENRANTA.

SAMI KIVILÄHDE

KAARLE KOIVUKANGAS

ERKKI KOIVUSALO

TARMO TURTIAINEN

040 5900 500 sami.kivilahde@kannustalo.fi

040 502 5529 kaarle.koivukangas@kannustalo.fi

0400 786 515

050 3395 360 tarmo.turtiainen@kannustalo.fi

KOKKOLA, ETELÄ- JA KESKI-POHJANMAA, POHJOIS-SUOMI

JARNO KIVELÄ 050 521 0087 jarno.kivela@kannustalo.fi

erkki.koivusalo@kannustalo.fi Sirkku Koivusalo-Löytänä aloittaa 18.7.

Me teemme Koteja

KANNUS, LESTIJOKILAAKSO, KESKI- JA POHJOISPOHJANMAA, KAINUU

SEVERI LÄSPÄ 050 5854 823 severi.laspa@kannustalo.fi