__MAIN_TEXT__

Page 1

2019

10 -19 november


et är en stor glädje för oss att vi har förmånen att få inbjuda dig till en ny Israelresa tillsammans med Kanal 10. Israel, landet mitt i händelsernas centrum. Landet där Jesus själv en gång vandrade omkring tillsammans med sina lärjungar.

Vi har också försökt att forma en resa med lite annorlunda upplägg, än de tidigare resorna. Denna resa går söderut i Israel via Bear Sheba ner till Eilat och därifrån upp till Jerusalem. I programmet finns både de mer traditionella platserna, samt lite nya platser och upplevelser. Vi hoppas att du skall tycka om resan och välja att resa med oss.

grävningarna, som bekräftar den bibliska historien. En Israelresa skall också vara en profetisk upplevelse, den knyter an vår tid till det profetiska ordet om den sista tiden och Jesu återkomst. Men framför allt skall en Israelresa vara en Jesus upplevelse. Vi vandrar i hans fotspår och möter hans närvaro och kraft på plats efter plats.

En Israelresa är en naturupplevelse med en fantastiskt skiftande natur, allt från grönskande kulle och blomsterprakt till torr och het sandöken, en historisk upplevelse där vi besöker två av världens äldsta städer, Jerusalem och Jeriko, vi vandrar omkring mitt i historiens vingslag och ser de spännande arkeologiska ut-

Resan erbjuder också härlig gemenskap med underbara människor, kvälls samlingar med sång och musik, Guds ord och levande vittnesbörd. Du kommer också att få tillfälle att möta Börje och Britt Claesson m.fl. från Kanal 10. Detta vill du inte missa.


DAG 1 Vi flyger från Stockholm alternativt Köpenhamn och gruppen strålar samman på Ben Gurions flygplats i Tel Aviv. Där möter bussen upp oss för att ta oss ner till Bear Sheva där vi bor på hotell Kibbutz Mashabi Sade första natten.


DAG 2 Denna dag reser vi vidare ner emot Eilat som är vårt slutmål för andra dagens resa. På vägen stannar vi till vid kibbutz Sde Boker som är David Ben Gurions kibbutz. Ben Gurion var mannen som proklamerade staten Israel 14 maj 1948 och blev landet Israels först premiärminister. Vi gör en rundvandring på kibbutzen och får höra berättelsen om denne intressante man. David Ben Gurion levde med drömmen om staten Israels proklamerande men också med drömmen om ett blomstrande land. Ett av hans mest kända uttalanden är: ”Vår största fiende är inte de fientliga grannländerna, vår största fiende är öknen. Antingen besegrar vi den eller så besegrar den oss”.

Han har också sagt: ”Upprättelsen av staten Israel är en Messias trumpet som skallar över världen – Messias är snart här”. Han valde därför att bosätta sig i öknen och vara med som pionjär i uppbyggandet av landet. Resan går sedan vidare till den vackra naturparken med den stora kratern Mitzpe Ramon, som ligger mitt i öknen, som är vårt nästa stopp. Den lgger vid toppen av Mount Negev, cirka 85 km söder om staden Bear Sheva. Kratern är en av världens största ”erosion cirque.” Kratern är 40 km lång, 2-10 km bred och 500 meter djup, och är formad som ett långsträckt hjärta.  Därefter reser vi ner till naturparken Timna. Detta är en intressant plats med storslagen natur. Här kan du


DAG 3 – 5 se det som kallas ”Salomos pelare” gigantiska sandstenspelare, ”Sandstensbågarna” som uttrycker naturens kreativitet, ”Svampen” en naturskulptur i den röda sandstenen och mycket mera. Vi besöker också en av Israels mest exklusiva platser, Tabernakttältet. En exakt och autentisk replikat av det bibliska Tabernaklet, som används av Israeliter i åren som de vandrade genom öknen, så som det är beskrivet i bibeln. Detta är vårt sista stopp innan vi framåt kvällen kommer fram till Eilat och checkar in på hotell Nova. Här skall vi nu tillbringa tre dagar.

Dessa tre dagar är fria dagar för avkoppling, gemenskap, sol och bad, i den fina staden Eilat som ligger alldeles vid Röda havet. Här kan du bada i det sköna, salta Röda havet eller i poolen på hotellet Under dessa dagar kommer vi också att ha härliga samlingar för i lovsång, tillbedjan, bön och Guds ord. En av dagarna erbjuder vi också en extraresa till Petra. (Mer info kommer)


DAG 6 Denna dag startar vi resan upp till Jerusalem. Resan går genom öknen upp till Döda havet, som är jordens lägsta punkt, 422 meter under havet. Vi gör ett stopp för lunch och bad i Döda havet. Resan går sedan vidare via Qumran och upp till den härliga staden Jeriko. Jeriko, som också kallas Palmstaden, grundades cirka år 9 600 f.kr och är en av världens äldsta städer. Vi tar oss upp på en kulle där vi har fin utsikt över en del av staden, samt emot Frestelsens berg, en tänkbar plats för Jesu 40 dagars vistelse i Öknen då han frestades av djävulen. Här får vi tillfälle att handla den fantastiska Jerikofrukten och mycket mera och köpslå med de härliga arabiska försäljarna. För den som vill kan du också få en kortare ridtur på en Kamel.

Vi stannar också till vid det gamla Mullbärsfikonträdet och läser texten om Jesus och Sackeus. Vi besöker också Elisa källan som försett staden med friskt vatten ända sedan Elisas mirakel då vattnet förvandlades från bittert till sunt. Nu börjar dagen nå sitt slut och bussen tar oss upp till Jerusalem som ligger ca. 800 meter över havet. Vi reser verkligen upp till Jerusalem, precis som vi sjunger i påsk psalmen ”Se vi gå upp till Jerusalem”. Från vilket håll man än kommer till Jerusalem, åker man upp. Staden ligger på berget Sion. Vi kommer fram till våra drömmars stad där vi checkar in på hotell Jerusalem Tower. Här kommer vi att tillbringa resen av dagarna på resan.


DAG 7 Denna dag startar vi i Kaifas Palats, med den vackra utsikten över Kidron dalen och upp emot Oljeberget och ner mot Döda havet. Kaifas palats, är platsen dit Jesus fördes av soldaterna från Getsemane. Här finns en kyrka, “Hanegällets kyrka” med de fängelse grottor, där man tror att Jesus hölls i förvar innan han fördes till korsfästelsen Detta är en av de säkraste autentiska platserna från Jesu tid. Här finns en trappa som troligtvis Jesus vandrade på när han fördes till Kaifas palats. Vi fortsätter upp till Sions berg och Övre Salen. Vi tar oss upp på taket och tittar på den fina utsikten. Här läser vi texten om händelsen den första pingstdagen i Jerusalem och får tillfälle att prisa Gud för Andens utgjutelse. Vi vandrar sedan in i Gamla Jerusalem via Sion porten och kommer in i de vackra judiska kvarteren med de intressanta utgrävningarna av Cardo. Efter en

lunchpaus går vi sedan vidare ner till Västra muren/ Klagomuren som är judarnas heliga böneplats. Vi blandar oss med judarna och ber tillsammans med dem, männen på sin sida och kvinnorna på sin. Vi gör ett besök vid Davidssons Archaeological park. Det är en utgrävning av den gamla tempelmuren och templet från Jesu tid. Denna plats som har mycket intressant att berätta. Vi går sedan vidare ner till Davids stad, med Hiskia tunneln, en vattentunnel som leder ända ner till dammen Siloam. De som önskar kan gå tunneln ner till Siloam. Siloam dammen har också en intressant berättelse om den blinde mannen som botades av Jesus. Jesus blandar till en deg av grus som han sedan stryker på mannens ögon och uppmanar honom att gå och tvätta sig i dammen Siloam. Mannen gör det och kommer tillbaka seende.


DAG 8 Vi Startar på Oljeberget, platsen för Jesu himmelsfärd, där vi läser bibeltexterna om Jerusalem och håller ett kortare morgonmöte. vi promenerar vidare från Oljebergets topp ner via Palmsöndagsvägen, till Tårarnas kapell och Getsemane örtagård, platsen där Jesus utkämpade sin kam i ensamhet, innan han går till Korset. Detta är verkligen en speciell plats, som inbjuder till både eftertanke och stillhet men också tacksägelse över det Jesus gjorde för oss. Vi besöker Betseda dammen platsen för den lame

mannens helande, och därefter tar vi en fikapaus på ett litet arabiskt café. Vi vandrar sedan vidare in i gamla Jerusalem där vi går Via Dolorosa (lidandets väg) som går via de trånga gränderna, och slutar vid den heliga Gravens kyrka. Efter denna vandring tar vi lunch vid en restaurang i gamla stan. Efter den här vandringen, lämnar vi tid för egna strövtåg i gamla stans basarer. Vi utgår från en gemensam plats, som vi kommer att ha som mötesplats, för de som inte vill ta sig hem själva.


DAG 9 Vi börjar dagen med att resa ut till Betlehem, staden för Jesu födelse. Vi gör ett stopp vd en finsouvenirbutik som under många generationer haft samma ägare. Här får vi en demonstration av hur de tillverkar sina produkter i äkta olivträ. Vi får sedan i lugn och ro strosa omkring i butiken och för den som vill är det ett utmärkt ställe att köpa sina souvenirer och gåvor. Vi åker vidare ut till den plats om pekas ut som Herdarnas äng, där änglakören steg ner och proklamerade Jesu födelse för herdarna. Här läser vi texterna om Jesu födelse mm. Efter detta stannar vi för en härlig lunch på en exotisk och mysig restaurant, där v serveras grillat kött med massor av arabiska sallader, kaffe och kaka. Efter besöket i Betlehem, återvänder vi till Jerusalem. För den som önskar besöker vi Yad va Shem, ”Min-

nenas berg” som är en av de viktigaste upplevelserna under dagarna i Jerusalem. Det påminner oss om andra världskrigets fasor för det judiska folket. Detta är en stark upplevelse som gör djupa intryck på besökaren. Dagen avslutas med ett härligt besök vid Trädgårdsgvaren där vi håller en härlig gudstjänst och firar Herrens måltid tillsammans.

DAG 10 Hemresedag. Vi flyger med ett kvällsflyg vilket gör att vi har halva dagen på oss att njuta i Jerusalem. Under eftermiddagen får vi busstransfer till Ben Gurions flygplats.


Övrig information

10-19 november ANMÄLAN: Anmälan sker direkt till Duveskogs reseservice via länken www.duvres.se/resor/ israel-2019/israel-10-19-nov2019-kanal-10 Du kan också kontakta Kanal 10 Tel. 0476-53350, eller info@ kanal10.se eller Hans och Eva Marklund Tel. 072-967 2794 för att få hjälp med anmälan och svar på dina frågor. Pris: 15 900 kr (dubbelrum) Enkelrumstillägg: 5.790 kr I PRISET INGÅR: flyg, flygskatt, hotell, frukost, middag, turer och inträden enligt program, guide, reseledare, kvällsmöten och samlingar mm. FLYGTIDER: Utresa Arlanda – Tel Aviv: 10 Nov 2019 DY4545 07:00 - 12:35 Arlanda - Tel Aviv Hemresa: Tel Aviv - Arlanda 19 Nov 2019 DY4546 18:10 - 22:05 Tel Aviv – Stockholm Utresa Köpenhamn – Tel Aviv via Istanbul: 10 Nov 2019 TK1788 06.55 – 12.10 Köpenhamn - Istanbul 10 Nov 2019 TK 786 13.15 – 14.25 Istanbul - Tel Aviv

Hemresa Tel Aviv – Köpenhamn via Istanbul: 19 Nov 2019 TK 787 15.20 – 18.50 Tel Aviv - Istanbul 19 Nov 2019 TK1787 21.25 – 22.50 Istanbul - Köpenhamn Med på resan är också Börje och Britt Claésson samt Joakim och Cecilia Claésson från Kanal 10. HOTELL: Ber Sheva – Kibutz Mashavbi Sade Eilat – Hotell Nova Jerusalem – Jerusalem Tower

Extratur 1: PETRA Vi besöker Jordaniens främsta sevärdhet den rosafärgade klippstaden Petra. (avfärd från Eilat) Den märkliga staden höggs en gång i tiden direkt ur den rosafärgade sandstensklippan. Några av Petras stora sevärdheter är passagen in till klippstaden, ”The treassure”, palats, gravar, tempel, bostäder och en stor teater. Något av det mäktigaste man kan se. Vi startar på morgonen kl. 07:00, beräknad hemkomst 18:30. Pris ca 350 USD (barn 265 USD) Utflykten till Petra är relativt dyr, vilket beror på det höga inträdet till klippstaden, jordansk turistbuss inkl. guide, gränsskatter på båda sidor gränsen samt ett lunchpaket.

Reseledare Hans och Eva Marklund Hans och Eva arbetar tillsammans med Kanal 10 och Israelresorna. De har stor erfarenhet av resor till Israel och har lett över 50 resor till det heliga landet. Att resa till Israel är en av de största händelserna en kristen kan få uppleva. Att se landet och möta folket är en fantastisk upplevelse. Vi försöker alltid att komma så nära människorna och dess vardagsliv som möjligt på våra resor. Efter alla resor vi gjort har vi förmånen att få ha vänner både bland det judiska, arabiska och palestinska folket. Vi tycker också att det är viktigt att få dela det bibliska perspektivet, både historiskt, profetiskt om framtiden och få sprida kunskap om Israel som land och folk. Detta och mycket mer vill vi gärna dela med oss av under resorna. Men framför allt kommer en Israelresa att fördjupa din relation med Jesus själv. Bibeln kommer att bli en ny bok för dig efter resan. Vi ser fram emot att få vandra genom landet och möta en levande Jesus tillsammans med er. Välkomna. GUIDE: Sara Rivai (svensktalande)


VÄLKOMMEN MED PÅ RESAN För frågor och information och beställning av programfolder kontakta: Kanal 10, Tlf. 0476-53350, eller Hans och Eva Marklund Tfn. 072-967 2794 eller info@kanal10.se

Profile for Bill Mattsson

Israel 10-19 november 2019  

Välkommen till Israel. Det är en stor glädje för oss att vi har förmånen att få inbjuda dig till en ny Israelresa tillsammans med Kanal 10....

Israel 10-19 november 2019  

Välkommen till Israel. Det är en stor glädje för oss att vi har förmånen att få inbjuda dig till en ny Israelresa tillsammans med Kanal 10....

Profile for kanaltio
Advertisement