Page 1

06 / Lørdag 24. marts 2012

Lørdag 24. marts 2012 / 07

Tendens .

. Tendens I DAG HANDLER DET OM

BLØDE værdier Sengetøj

I februar var jeg med på »Gør din bolig bedre« messen i Århus. Det var skønt at møde mange af jer trofaste læsere og så er det altid godt at få inspiration til artikelemner fra jer læsere. Min næste messe bliver kvindemessen La Femme 30. marts – 1. april i Marselisborghallen i Århus og der vil jeg bl.a. have et udvalg med af denne artikels puder.

I denne artikel har jeg valgt kun at have et firma repræsenteret – RosenbergCph. Anne Rosenberg, der er designeren, er fantastisk til farver, former og mønstre. Det at købe et lækkert sæt sengetøj kan ændre looket i soveværelset fuldstændigt og peppe et måske mindre hyggeligt rum

Dugene her fås både i 100% bomuld og med en akrylbelægning, der gør, at de kan tørres af med en våd klud. Det er genialt til børnefamilien, hvor en almindelig dug ofte ikke holder mere end en enkelt aften på bordet. En sådan smuk dug kan også medvirke til, at man kan holde sit mindre pæne spisebord ud et par år længere og med mindre børn, kan det være en god prioritering. Disse akrylbelagte duge købes i metermål og at købe én

Kamilla Holt Christiansen er indretningskonsulent i Østjylland og skriver en gang om måneden på disse sider forslag til hvordan de enkelte rum derhjemme kan blive hyggeligere, mere personlige og med et strejf af humor. Hun oplever at mange familier køber dyre og lækre designerting til hjemmet men har svært ved at få dem til at tage sig rigtigt ud. Der mangler det sidste. Og her kommer hun ind i billedet. Med få – og til tider små – nyindkøb og ideer til hvordan gamle ting kan findes frem og sætte sammen med det nye.

Kamilla Holt Christiansen Indretningskonsulent www.kamillahc.dk kamilla@holtchristiansen.dk

i en længere udgave, der rækker bordet i dets udslåede mål til familiefødselsdagene, kan være en god investering. Hvor mange gange render man ikke rundt og leder efter to duge, der bare matcher hinanden en smule og resultatet bliver også ofte derefter. Investerer man i sådan en dug, bliver det den, der bliver brugt til familiefødselsdagene. Og det er da også lidt hyggeligt at have en fødselsdagsdug. De skønne farver er smukke med

alverdens blomster til og så behøver det smukke bord ellers ikke meget mere end flag og hvide servietter. Te og stempelkandehætterne taler vel også for sig selv. Og så synes jeg i øvrigt, at det vil være synd at vælge det samme mønster, som man har på dugen. Dels snyder man sig selv for et nyt mønster, dels ser det bare smukt ud at mikse – så det ikke matcher for meget.

Puder

gevaldigt op. Der er ikke et sæt af disse repræsenterede sengesæt, jeg ikke kunne tænke mig i mine skabe. De er i de skønneste farver og så er mønstret så diskret, at det ikke virker uroligt. Det laves også i baby og junior størrelser og vil peppe ethvert børneværelse op. Når jeg bliver spurgt om hjælp til at indrette et børneværelse, hører der stort set altid råd om indkøb af lækkert sengetøj i en dejlig farve med.

Som sagt kan du komme forbi på min næste messe og se nogle af de fine mønstre og designs – og er du ligesom mig faldet for dette design, kan du finde alle de fine ting i RosenbergCph’s egen webshop shop.rosenbergcph.dk

Jeg elsker puder og især når man mikser farver og mønstre, så det ikke passer for perfekt sammen. Det giver kant og et mere personligt udtryk. Puderne her egner sig rigtig godt til at mikse med hinanden og andre. De er grafisk enkle og selvom de har meget forskellige mønstre, har flere af dem den samme ›streg‹ og passer rigtig godt sammen. Mange køber ensfarvede sofapuder og blander ikke mere end to farver, og det er synd!

Det bliver nærmere beskrevet i en af de kommende artikler. De fleste soverværelser, jeg ser, er ca. 12-15 m2. Med at større skab og en dobbeltseng er der ikke megen plads tilbage og derfor skal der heller ikke ret meget til for at gøre det indbydende. Vær ikke bange for at købe farvet sengetøj, men er man farve- forskrækket, er der også et pænt udvalg med grålige nuancer.

Mine teenagepiger har dette sengetøj og idet sengene står, som det første man ser indenfor døren, er›kigget‹ derind knap så slemt med dette lækre sengetøj, når der er sprunget en bombe… og så holder farverne selv efter 100 gange i vaskemaskinen.

Duge m.m. Vil du efter at have læst artiklen ind og købe en ny dug, så overvej lige den gule nu det snart er påske – den vil pryde bordet til påskefrokosten. Hos www.ankerliving.sk kan du købe udpustede hønseæg, vagtelæg og gåseæg som er smukke både naturel eller dekorerede enten hængende på grene eller liggende hen ad påskebordet.

Jeg synes jo, at det er spild af penge forstået på den måde, at det ikke giver ret meget til sofaen – det bliver for pænt og anonymt. En enkelt ny pude eller to kan gøre en kæmpe forskel og især også i de hjem, hvor der er sparsomt med ting på væggene. Jeg kommer hos mange børnefamilier, der har boet i deres nybyggede

hus i en kortere periode, hvorfor de klart nok ikke har haft råd til at få udsmykket alle væggene endnu. Det at stille en stol op af en væg i alrummet med en lækker pude på, kan gøre meget ved f.eks. en hvid væg. Har man en trappe midt i huset kan

en aflang eller mindre rund pude herpå se rigtig sødt ud. I dag køber mange spisebordsstole med plast eller træsæder på. En pude til ryggen kan her være kært velkommen og en skøn pude i et par af stolene giver også hele spisebordsarrangementet et lækkert look.

Bløde værdier  
Bløde værdier  

Artikel i Aarhus Stiftstidende marts 2012