Page 1

Visokotlačni čistači Home Cleaning Garten

Home & Garden 2014


Rješenja za čišćenje prema mjeri. Nečistoća nije jednaka nečistoći. A svaki korisnik ima stavlja naglasak na drugoj primjeni. Novi osnovni asortiman Kärcher visokotlačnih čistača sada se prezentira još vjernije i svojim serijama proizvoda Compact, Standard, Premium i Premium eco!ogic za svakog korisnika nudi savršen uređaj s odgovarajućim kompletom pribora. Apropo Pribor: Novi Vario Power Jet Short 360° omogućuje komforno čišćenje krivudavih, teško dostupnih mjesta. Inovativna mlaznica za pjenu Connect ’n’ Clean za automobile, motocikle i slično opremljena je praktičnim sustavom za zamjenu sredstava za čišćenje. Posebno su praktični novi, univerzalno primjenjivi višenamjenski usisivači. Izvanrednom usisnom snagom, malom potrošnjom struje i specijalno razvijenom mlaznicom za pod nova generacija uređaja brine uvijek za optimalno uklanjanje nečistoće i posvuda savršene rezultate čišćenja. A i za vrt Kärcher donosi mnoge dobre ideje: Nova eco!ogic-Pumpa privlačna je zbog funkcije netrošenja energije u stanju mirovanja. Novo upravljanje „SensoTimer“ nude senzori vlažnosti koji se baziraju na radio vezi. Uz to vrtna crijeva bez ftalata u kombinaciji s novim Kärcher „Rain SystemTM“ čini učinkoviti sustav navodnjavanja kojim štiti okoliš. Otkrijte novu raznovrsnost made by Kärcher!

2


Sadržaj Visokotlačni čistači Pribor za visokotlačne čistače Sredstva za čišćenje za visokotlačne čistače Strojevi za metenje Višenamjenski usisavač Usisavači za pepeo i suhi usisavači Usisavači za pranje Pribor za visokotlačne čistače Usisavači s vodenim filtrom Usisavači prašine RoboCleaner Uređaji za poliranje Uređaji za sakupljanje prašine kod bušenja Akumulatorske metle Usisavači na paru Parni čistači

Stranica 16 Stranica 42 Stranica 54 Stranica 58 Stranica 62 Stranica 76 Stranica 77 Stranica 78 Stranica 86 Stranica 87 Stranica 88 Stranica 89 Stranica Stranica Stranica Stranica

90 91 92 93

Sustav parnih glačala Akumulatorski usisavači za prozore Pribor Home Cleaning Sredstva za čišćenje Home Cleaning Sustavi za navodnjavanje Kärcher Rain SystemTM Prskalice i pištolji Vrtni tuševi i štapovi za zalijevanje Utični sustavi za crijevo Mesing linija Prskalice Mobilni spremnik za crijevo Crijeva, automati za navodnjavanje Tlačne pumpe Pumpe za odvodnjavanje Pribor za sustave pumpi Kärcher Servis

Stranica 96 Stranica 98 Stranica 100 Stranica 106 Stranica 108 Stranica 112 Stranica 116 Stranica 118 Stranica 120 Stranica 122 Stranica 123 Stranica 124 Stranica 126 Stranica 132 Stranica 140 Stranica 144 Stranica 148

3


Kärcher već desetljećima čisti po cijelom svijetu spomenike i zgrade, kao što su Narodno kazalište u Pragu (Češka), Most laži u Sibiu (Rumunjska), Glave predsjednika na Mount Rushmore te Space Needle u Seattleu (oba SAD), spomenik Sv. Gellertu u Budimpešti (Mađarska) ili kip Isusa Krista u Rio de Janeiru (Brazil).


Kärcher navršava 30 godina Kärcher visokotlačni čistači za kuću i vrt. 1984. Kärcher je izumio prvi prenosivi visokotlačni čistač. Težak samo 15 kg visokotlačni 555 profesionalac ubrzo postaje sve popularniji. Među korisnicima je postao omiljen prije svega zbog iznimne fleksibilnosti i učinkovitosti. Time je započeo jedinstveni pobjednički pohod oko svijeta – praćen uvijek novim tehnološkim inovacijama. Prvi visokotlačni čistač u svijetu Alfred Kärcher patentirao je već 1950. godine. „Čistač kipućom vodom 350“ koristio se prije svega u poljoprivredi, u građevinskom sektoru i u industriji teretnih motornih vozila. Svoju vodeću ulogu u tehnologiji Kärcher je do danas uvijek iznova dojmljivo potvrđivao. Okoliš pritom nije ostao uskraćen: Kärcher visokotlačni čistač u usporedbi sa čišćenjem vrtnim crijevom ostvaruje uštedu i do 80 posto vode. Za visoku energetsku učinkovitost Kärcher visokotlačnih čistača od presudne su važnosti tri aspekta: n Iskušana tehnologija uređajai prvorazredni pribor za iznimno dobre učinke čišćenja. n Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji mlaznica vrijeme čišćenja skraćeno je za oko 50 posto. n Kratko vrijeme čišćenja utječe na smanjivanje potrošnje struje i vode – to je aktivni doprinos zaštiti okoliša.

Razvojne faze Kärcher visokotlačnih čistača

HD 555 (1984) Prvi prenosivi visokotlačni čistač na svijetu

K 580 (1993) Prvi visokotlačni čistač s tlakom koji se može regulirati

K 5.96 MD Open Me (2006)

K 5.700 (2010)

K 5.800 T 250 eco!ogic (2012)

Visokotlačni čistač sa spremnikom za

Prvi visokotlačni čistač s vodenim

Prvi eco! Visokotlačni čistač – prihvat-

pribor integriranim u kućištu

hlađenjem za kućnu uporabu

ljiv za okoliš i energetski ekonomičan

K 5.50 M (1999) Pokretni visokotlačni čistač s integriranim bubnjem za crijeva i kabele

5


Oduševljenje. Inovacija. Uspjeh. Od svojih početaka prije više od 75 godina se je obiteljska tvrtka dostojna povjerenja Kärcher razvila u svjetsku robnu marku, koja u sebi nosi tri snažna argumenta: Vrhunsko dostignuće, inovativnost i kvalitetu. Kärcher se danas smatra vodećim svjetskim dobavljačem učinkovitih sustava za čišćenje koji doprinose očuvanju prirodnih resursa – te se odlikuje pouzdanim proizvodima prilagođenim korisniku, jakim servisom i trajnim angažmanom na području okoliša, kulture i sporta.

1

3

4

2

1

5

Inovativni od samog početka

Kärcher je izumio visokotlačni čistač– i uvijek ga iznova usavršava. Naravno, neprestano povećavajući kvalitetu proizvoda. Godine 1950. Kärcher je razvio prvi europski visokotlačni čistač na toplu vodu za profesionalno čišćenje. Potom je 1984. Kärcher na tržište plasirao prvi nosivi visokotlačni čistač HD 555 za domaćinstva – bila je to prekretnica u povijesti tvrtke i čišćenja.

2

Nagrade za konstrukcije i patenti

Kärcher uređaji sjedinjuju funkcionalnost, prilagođenost korisniku i sofisticiranu optiku. Naši su proizvodi tako već nagrađeni s više od 100 nacionalnih i internacionalnih nagrada za uzoran dizajn. Uz to više od 1300 patenata i registriranih uzoraka za korisnike svjedoče o izumiteljskom duhu i inovativnosti tvrtke.

3

Vlastito istraživanje i razvoj

Kärcher razvija učinkovite sustave uređaja za čišćenje, pribora i specijalno namijenjenih sredstava za čišćenje i održavanje. Redovitim istraživanjima savjesno otkrivamo želje i potrebe naših kupaca. Dobivene spoznaje pretaču se izravno u razvoj proizvoda.

4

Na  raspolaganju smo vam – gdje god nas ­trebali

Kärcher simbolizira vrhunsko dostignuće – ne samo u proizvodima, nego i u servisu. Kao najveći proizvođač uređaja za čišćenje na svijetu, mi smo za naše kupce posvuda dostupni, u više od zemalja i na preko 50.000 prodajnih mjesta.

5

Angažman u sportu

Kärcher kao službeni partner podržava svjetski poznati reli Rallye Dakar. Na primjer s potpuno automatiziranim Kärcher sustavom za recikliranje. Opremljen pješčanim filtrom, sustav ponovno priprema vodu za pranje.

7


Održivo gospodarenje – doprinos svih nas za budućnost. Uz nastojanja za održivim gospodarenjem cilj je pravi put. Ovim putem u budućnost Kärcher ide već desetljećima uzornom dosljednošću pri čemu se Kärcher održivo gospodarenje podjednako temelji na stupovima gospodarstva, društvene odgovornosti i zaštite okoliša. Tu spada i korektno odnošenje prema ljudima i odgovorno i savjesno odnošenje prema prirodnim resursima. To nastojanje je Kärcher utemeljio kao svoj poslovni cilj: poduzetničko djelovanje uz preuzimanje pune odgovornosti za ljude i okoliš.


Odgovornost za ljude i prirodu

Misija: Čista voda

Kärcher pridaje veliku pažnju zdravom i održivom razvoju. Osim dosljednog razmatranja ekoloških aspekata Kärcher preuzima i društvenu odgovornost. Naš globalni angažman seže od potpore socijalnim projektima u okviru lokalnih i regionalnih inicijativa sve do pomoći žrtvama prirodnih katastrofa. Od 2011. Kärcher potpomaže aktivnu pomoćnu organizaciju u svijetu SOS dječje selo.

Angažman u zaštiti okoliša i prirode je prioritet za ­K ärcher. Tako podržavamo npr. Global Nature Fund, međunarodnu nevladinu zakladu koja se zalaže, između ostalog, za poboljšanje kvalitete vode u rijekama i jezerima.Ta tema posebice leži na srcu tvrtki Kärcher kao vodećem stručnjaku za čišćenje. Zajednički projekt „Clean Water for the World“ za održivi razvoj čistih unutarnjih voda pomoću prirodnih postrojenja za filtriranje vode je dobar primjer uspješne suradnje. Postrojenja za filtriranje vode koji se također nazivaju Green Filter postrojenja su vodeni kanali čija je površina prekrivena plutajućim vodenim biljkama. Izmjenom tvari u biljkama razgrađuju se prirodnim putem organske tvari koje se nalaze u otpadnim vodama. Prvo zajedničko postrojenje za filtriranje vode izgrađeno je 2012. g. u Boliviji. S jedne strane postrojenje unapređuje biološku raznolikost biljnog i životinjskog svijeta. S druge strane poboljšava higijenu i na taj način odlučujuće doprinosi većoj kvaliteti života ljudi u toj regiji. Već se planiraju nova postrojenja za filtriranje vode diljem svijeta.

Odgovorno djelovanje prema ljudima i okolišu je u ­K ärcherovom kodeksu ponašanja duboko ukorijenjeno. Ovaj kodeks se orijentira strogo prema UN Global Compact kojem je Kärcher pristupio 2011. te obvezuje sve podružnice kao i sve naše dobavljače. Ispred ekološki razumnog ponašanja prema resursima Kärcher kontinuirano provodi mjere uštede energije. Naša postrojenja za iskorištavanje otpadne topline rade s ogromnom efikasnošću. Tako npr. neiskorištena toplina naše tvornice za oblikovanje umjetnih masa grije susjednu halu. Godišnja ušteda: 19.000 l loživog ulja i 51.300 kg CO2 – to odgovara ispuštanju štetnih plinova kod automobila srednje klase koji je prešao 225.000 km. Blok toplana koja ne šteti okolišu štedi u usporedbi s dosadašnjim plinskim grijanjem 56% CO2. Geotermijsko postrojenje koristi toplinu zemlje zimi kao grijanje a ljeti kao klima-uređaj. Potreba za energijom zgrade će tako do iznad 80% biti pokrivena iz obnovljivih izvora energije. Samo toplana na piljevinu od drva godišnje štedi 340.000 l loživog ulja odn. preko 1 mio. kg CO2. Sve su to mjere koje doprinose očuvanju okoliša a naposljetku i dobrobiti ljudi.

Osim toga: Svakim prodanim visokotlačnim čistačem iz serije eco!ogic slijevaju se dodatna sredstva u revolucionarni projekt „Clean Water for the World“.

9


Visokotlačni čistači K 4 Premium Home Idealno za spontanu uporabu vezano za kuću i oko nje. Sa serijom K 4 Premium lagano se uklanjaju srednja onečišćenja – na primjer s automobila, plotova ili velikih i okomitih površina. Uređaji su opremljeni bubnjem za crijeva za najveći mogući komfor u primjeni i pospremanju.

Visokotlačni čistači K 4 Premium Home Uključujući i pribor

n Indukcijski motor s vodenim hlađenjem: dulji životni vijek, manja težina, veća energetska učinkovitost

n Pištolj s visokotlačnim crijevom od 6 m n Bubanj za crijevo integriran u ručki scientifically verified by

n Quick Connect n Vario Power mlazna cijev n Glodalo za čišćenje n Površinski čistač T 250 n 1 l Čistač kamena 3-u-1

Tehnički podatci Tlak

20–130 bar

Količina vode

420 l/h

Max. površinski učinak

30 m2/h

Dolazna temperatura

Max. 40 °C

Broj za narudžbu

1.180-315

11


Najsnažniji usisavači svih vremena Visoka usisna snaga pri maloj potrošnji struje.* Bilo da se radi o suhoj ili mokroj, krupnoj ili sitnoj nečistoći: Novi, univerzalno primjenjivi Kärcher višenamjenski usisavači osiguravaju optimalno usisavanje nečistoće i savršene rezultate čišćenja u kući i vrtu. Početne klase MV 2 i MV 3

n Visoka usisna snaga uz malu potrošnju struje: Snaga kao 1600 vata uz potrošnju energije od samo 1000 vata!*

n Specijalno razvijene podne mlaznice za savršeno usisavanje prašine i nesmetanu navigaciju. n Specijalna geometrija usisne ručke osigurava idealnu zračnu struju. n Fleksibilno usisno crijevo velikog promjera sprječava začepljenje.

Jedinstvena tehnologija filtra. Još snažniji i komforniji. Srednja klasa MV 4 – Vrhunska klasa MV 5 i MV 6 Jedinstveno na tržištu! Kärcher višenamjenski usisavač s profesionalnim filtarskim sustavom, praćen inovativnom, patentiranom tehnologijom vađenja filtra. Filtar se u svako doba može jednostavno izvaditi bez kontakta s nečistoćom.

Najbrže vađenje filtra n Vađenje samo jednom rukom n Više nije potrebno skidanje glave uređaja

Najčišće vađenje filtra

Lagano ručno čišćenje filtra

n Prašina ostaje u

n Jednostavno protresti filtar

kaseti filtra

n Bez kontakta s nečistoćom

* Uspoređeno s Kärcher višenamjenskim usisavačima 2013

12

iznad posude za smeće

n Filtar se ne mora vaditi iz kasete


Višenamjenski usisavač s filtrom s ravnim naborima. Jaka usisna snaga – jaka cijena. Uređaji srednje klase predstavljaju se usisavačem snage 1600 vata uz istodobno ekstremno malu potrošnju energije od samo 1000 vata.* Zahvaljujući novim priborima nečistoća svake vrste brzo se i lagano uklanja.

n Power kao 1600-watni usisavač – stvarna potrošnja energije samo 1000 vata* Višenamjenski usisavač MV 4

n Kaseta filtras filtrom s ravnim naborima može se izvaditi n Higijenska filtarska vrećica od flisa n Praktično odlaganje i pospremanje pribora n Položaj odlaganja za usisno crijevo

Višenamjenski usisavač MV 4 Premium sa spremnikom od plemenitog čelika

Tehnički podatci

MV 4 Premium

MV 4

Snaga odgovara*

1600 vata

1600 vata

Potrošnja energije

1000 vata

1000 vata

Dužina kabela

5m

5m

Usisno crijevo 35 mm

2,2 m

2,2 m

Broj za narudžbu

1.348-150

1.348-110

* Uspoređeno s Kärcher višenamjenskim usisavačima 2013

13


a za 8 dobrih razlog : ­čišćenje parom n Para čisti tako da ne šteti okolišu – bez sredstava za čišćenje i s malom potrošnjom vode.

n Para je higijenski čista i čisti – također na teško dostupnim mjestima. n Para čisti bez muke – bez ribanja i poliranja. n Para čisti zdravije – bez sredstava za čišćenje. n Para se može raznoliko upotrebljavati – za čišćenje kuhinje, kupaonice ili prozora te za peglanje i njegu tekstila.

n Para štedi vrijeme – jer je čišćenje brže. n Para štedi novac – jer nisu potrebna sredstva za čišćenje. n Para ne ostavlja naslage kamenca – jer stvaranje para demineralizira vodu.

Paket snage! Kod svakog Kärcher SC 2.550 C parnog čistača je uključen ovaj pribor 4 dodatne okrugle četke Dvije različite boje za različite namjene: u kuhinji i kupaonici. Parna turbo-četka Za sve radove čišćenja kod kojih bi uobičajeno bilo potrebno ribanje. Osigurava čišćenje bez muke u dvostruko kraćem vremenu. Abrazivna krpa za ručnu mlaznicu Za uklanjanje tvrdokornih naslaga kamenca i sapuna. Krpa za pod od frotira Krpa za pod od kvalitetnog pamuka, ne otpušta vlakanca, dobro upija i otporna je na trošenje.

14


Parni čistač Kärcher SC 2.550 C S dodatnim kompletom pribora. n Čistoća bez kemije – samo parom n Idealno za uporabu u kuhinji, kupaonici i WC-u

Parni čistač SC 2.550 C

n Sigurnosni zatvarač: Bez nehotičnog otvaranja,

Uključujući i pribor

kada je uređaj pod tlakom

n Odvojivi spremnik za vodu za stalno dolijevanje bez prekida rada

n Mlaznica za pod i ručna mlaznica s navlakom n Mlaznica s točkastim mlazom n Štapići za odstranjivanje kamenca n Poseban komplet pribora:

– Parna turbo-četka – Abrazivna krpa za ručnu mlaznicu – Krpa za pod od frotira – 4 okrugle četke – Krpa od frotira za ručnu četku Tehnički podatci Snaga grijanja

1500 vata

Količina punjenja vode

0,5 l + 0,8 l

Tlak

Max. 3,2 bar

Vrijeme zagrijavanja

6 min

Broj za narudžbu

1.512-357

uklj. besplatan pribor!

Poseban dodatni pribor

Parna turbo-četka

Abrazivna krpa za ručnu mlaznicu

Krpa za pod od frotira

4 okrugle četke

* Kod temeljitog čišćenja Kärcher parnim čistačem se s uobičajenih kućanskih tvrdih podova uklanja 99,99% svih uobičajenih kućanskih bakterija.

Krpe od frotira za ručnu mlaznicu

15


Visokotlačni čistači

Kärcher visokotlačni čistači nude za svaku vrstu čišćenja savršeno rješenje – bez obzira radilo se o laganoj njezi ili snažnom čišćenju. Tamo gdje je ranije dominirala nečistoća, sada sve blista. S Kärcherom oplemenjujete svoj dom a stvarima ponovno vraćate njihovu vrijednost: staro postaje novo, zaprljano postaje otmjeno. Riječ ovdje nije o čaroliji. Nego vrhunskoj tehnologiji made in Germany.

1

2

4

3

4

4 bar

cca. 3500 l/h

Ušteda vode oko 3100 l/h 120 bar

1

Malo ulaganje, veliki učinak

S Kärcher visokotlačnim čistačima doista se mogu tako reći sve površine u kući i vrtu optimalno očistiti. Ovi uređaji štede vrijeme i snagu – a korisniku pružaju mogućnost svoju okolinu uljepšati za tili čas. Posve jednostavno pritiskom na gumb. Inteligentna kombinacija visokog tlaka i vode jamči gotovo dvostruko brže čišćenje nego spužvom i crijevom za vodu. A za još djelotvornije čišćenje Kärcher nudi raznovrsni program pribora te odgovarajuća 3-u-1 sredstva za čišćenje za jednostavno i besprijekorno čišćenje i njegu.

2

Čuva okoliš i resurse

Visokotlačni čistači klasa K 3–K 7 mogu također raditi na povoljnu potrošnu vodu. Uz to usisavaju vodu iz postojećeg spremnika za vodu kao primjerice iz bačve s kišnicom.

3

Naš savjet glede okoliša

Visokotlačni čistači štede u usporedbi sa čišćenjem ­crijevom za vodu do 3100 litara vode u satu! Vode ima sve manje. U usporedbi sa čišćenjem crijevom za vodu ­Kärcher visokotlačnim čistačima potrebno je cca. 80% manje vode. To čuva okoliš i štedi novac.

4

Kvaliteta robne marke made in Germany

Kao izumitelj visokotlačnih čistača Kärcher posjeduje jedinstveno specijalno znanje koje inače na tržištu u ovom obimu nitko drugi ne može ponuditi. Već više od 60 godina Kärcher usavršava visokotlačno čišćenje te time omogućuje da se neprestano govori o istaknutim inovacijama koje se uvijek vežu uz njegovo ime. Kao vodeća svjetska robna marka na tržištu nudimo najpouzdanije visokotlačne čistače. Sve naše uređaje proizvodimo u nekoliko tvornica prema najvišim proizvodnim ­standardima.

17

Vanjske površine

Promijeniti. Preobraziti. Uljepšati.


Visokotlačni čistači

Razred snage kod visokotlačnih čistača je glavna razlika i mjerodavni parametar za potrebno vrijeme čišćenja. Ispred ove pozadine odgovarajući uređaj znatno olakšava čišćenje. Treba dodati da su s različitim razredima snage povezana i tehnička obilježja koja su optimalno namijenjena zahtjevima čišćenja i time čine rad još ugodnijim i učinkovitijim.

1

2

K2

20 m²/h

ca.

110 bar max. 360 l/h max. 1400 Watt

K4 K5 K7

Power

K2

K3

K4 K5 K7

25 m²/h

ca.

120 bar max.

20 -

380 l/h max. 1600 Watt

Power

K2

K4 K5 K7

Power

130 bar max.

Power

K2

K4 K5 K7

60 m²/h

ca.

ca.

145 bar max.

20 -

420 l/h max. 1800 Watt

K4 K5 K7

40 m²/h

30 m²/h

ca.

20 -

K2

500 l/h max. 2100 Watt

160 bar max.

20 -

600 l/h max.

3

3000 Watt

EF

FICIENCY

R

G

1

Pravi razred snage

Učinak čišćenja visokotlačnog čistača dobiva se kombinacijom tlaka vode i količine vode. Što su ova dva faktora veća, to se lakše može skinuti tvrdokorna prljavština i mogu se brže očistiti velike površine. Uzimajući u obzir različite zahtjeve čišćenja Kärcher svrstava svoje uređaje u određene razrede snage. Što je veća površina za čišćenje odn. što je veća prljavština, to je veći preporučeni razred snage. Za čišćenje velikih površina kao primjerice fasada preporučamo nabavu uređaja K 7 s odgovarajućim priborom. Osim boljih radnih karakteristika više klase uređaja nude i praktične dodatne funkcije. Primjerice veće dužine crijeva za bitno širi radni radijus. To posebno doprinosi radnom komforu pri češćim uporabama.

18

2

IM

ENE

E

Power

·T

Vanjske površine

Za svaku potrebu odgovarajući razred snage.

Y·W TER A

Uvijek dobro ohlađen

Razredi K 4–K 7 Kärcher serija Standard, Premium i eco!ogice serije opremljeni su inovativnom tehnologijom motora s vodenim hlađenjem te time postavljaju nove standarde. Prije nego se voda upotrijebi za čišćenje, dolazi do njezinog optoka oko kućišta motora te se tako dobiva stalno hlađenje. Prednost: Motor osvaja posebnom učinkovitošću i dugim životni vijekom.

3

Namješteni na najveću učinkovitost

I to zahvaljujući patentiranoj Kärcher tehnologiji mlaznica i idealnoj prilagođenosti pojedinačnim modelima. U usporedbi s konkurencijom Kärcher uređaji se odlikuju manjom potrošnjom energije i većim učinkom čišćenja. Drugim riječima: čišćenje se odvija brže i štedi se do 50% vremena a time i do 50% energije i vode – značajne prednosti koje je znanstveno potvrdio ugledni i nezavisni Fraunhofer Institut.


Visokotlačni čistači

Raznovrsnost je kod Kärchera plan i program: Osim visokotlačnih čistača različitih razreda snage na raspolaganju su i različite serije proizvoda. Iza svake serije proizvoda stoji vlastiti koncept proizvoda koji uvažava individualne želje kupca. U fokusu su primjerice jednostavno rukovanje, kompaktnost, održivost, težina, mobilnost ili specijalna područja uporabe. Jednom riječju: Kod Kärchera svatko će zajamčeno pronaći svoj savršeni visokotlačni čistač.

1

2

3

1

4

5

1

eco!ogic serija

Ekološka tehnologija eco!ogic serija zastupa uzorno ­održivo postupanje prirodnim resursima i odgovoran izbor materijala.

2

Premium serija

Atraktivni vizualni izgled određen je uvjerljivom funkcionalnošću: Kärcher serija Premium ispunjava svaku želju. Uređaji s primjenom sredstava za čišćenje opremljeni su čak i dodatnim bubnjem za crijevo – za još jednostavnije rukovanje.

3

4

Compact serija

Malen i snažan: Kärcher serija Compact primamljuje kompaktnim dimenzijama, zauzimajući vrlo malo mjesta, lako se pospremaju i iznimno su mobilni.

5

Serija s benzinskim motorima

Vrhunska fleksibilnost Kärcher serija s benzinskim motorima radi neovisno o mreži električne energije te jamči maksimalnu mobilnost i neograničenu čistoću.

Standard serija

Visokotlačni čistači Kärcher serije Standard fasciniraju sofisticiranim dizajnom i nude sve što suvremeni uređaj danas mora imati. U to se primjerice ubraja primjena sredstva za čišćenje za šire mogućnosti uporabe.

19

Vanjske površine

Za svaku potrebu odgovarajuća serija proizvoda.


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

eco!ogic serija. Uređaji eco!ogic provjerene Kärcher kvalitete su tržišni lider što se tiče ekološke neškodljivosti. Omogućuju uporabu vode po potrebi a time i smanjenje potrošnje vode. Inovativna tehnologija i inteligentna rješenja omogućuju odlično korištenje resursa. Uređaji iz serije eco!ogic napravljeni su do cca. 60% iz recikliranog materijala i ne sadrže ftalate i PVC. Ambalaža je napravljena od FSC kartona i za nju se ne koristi materijal koji sadrži stiropor.

Ušteda vode Priklopiv eco! stupanj štedi kod uređaja K 4 do K 7 jednim okretom 20% vode. Idealan je eko! stupanj za radove čišćenja koji zahtijevaju manje vode. Ujedno usisno crijevo za vodu koje se nalazi u opsegu isporuke omogućuje uporabu sakupljene potrošne vode.

Ušteda struje Zahvaljujući eco! stupnju ušteda energije kod modela K 4–K 7 iznosi 20%. Korisnici sami odlučuju kada će koristiti eco! stupanj za uštedu vode i energije.

Odgovoran odabir materijala Kärcher pridaje veliku pažnju pažljivom odabiru materijala, pazi na dobru ekološku neškodljivost te izbjegava tvari štetne po okoliš i zdravlje kao što su ftalati i PVC.

20

Uporaba materijala koji čuvaju resurse Gotovo 60% udjela plastike u Kärcher proizvodima su od plastike za reciklažu. Ambalaža se sastoji od 50% recikliranog materijala i nema stiropora. Preostalih 50% potječe iz održivog šumarstva.

Čista voda za svijet Kärcher ne samo što proizvodi uređaje uvažavajući čuvanje prirodnih resursa nego je angažiran i na području zaštite voda. Kärcher je u suradnji s Global Nature Fund izradio projekt „Clean Water for the World“. Svakim prodanim visokotlačnim čistačem eco!ogic se potpomaže izgradnja bioloških postrojenja za filtriranje vode u cijelom svijetu. Sa svakim prodanim uređajem tako se može sačuvati 1000 l čiste vode u rijekama i jezerima. Korist za ljude i prirodu.


Visokotlačni čistači

Kärcher asortiman svojim serijama proizvoda Compact, Standard i Premium nudi za svakog korisnika odgovarajući uređaj. Koji visokotlačni čistač vam odgovora?

1

1

1

2

1

Varijante opreme

Kärcher mnogo polaže na odgovarajući cjeloviti paket. U usporedbi s konkurencijom Kärcher uređaji privlače patentiranom i savršeno pumpama prilagođenoj ­K ärcher tehnologiji mlaznica koja se odlikuje visokom učinkovitošću uklanjanja nečistoće i djelotvornošću čišćenja. Ovo vrhunska izvedba konzekventno se nadopunjuje i priloženim paketima pribora. Specijalni pribor isporučuje se istodobno s uređajima i time nudi optimalnu opremu za svaku svrhu čišćenja. Što je veći razred snage to je kvalitetniji i pribor u paketu.

2

2 Kärcher Upright-uređaji – sada još komforniji  Kärcher uređaji su promišljeni do u detalje. Zahvaljujući komfornom Plug ’n’ Clean sustavu sredstva za čišćenje se jednim pokretom mogu zamijeniti. Jednostavno izvadite staru bocu, umetnite novu bocu u sustav i to je to. Također je i zamjena različitih sredstva za čišćenje moguća bez problema. I kod uređaja osnovne klase mogu se koristiti sredstva za čišćenje, npr. preko usisnog crijeva ili spremnika. Premium modeli imaju namotaj za crijevo koja omogućuje posebno čisto i komforno spremanje visokotlačnog crijeva. S Quick Connect ­K ärcher nudi svojim kupcima komforan sustav s brzom spojkom. Visokotlačno crijevo može se jednostavno spojiti s pištoljem i uređajem te ponovno skinuti pritiskom na gumb. Na taj način se može brzo i jednostavno pohraniti. I pribori se mogu uredno staviti izravno na uređaj.

21

Vanjske površine

Asortiman: Serija Compakt, Standard i Premium.


Visokotlačni čistači

K 7 Premium eco!ogic serija s eco!motorom s vodenim hlađenjem odlikuje se ne samo maksimalnim komforom u primjeni i pospremanju. Uz obilježja kao što je praktičan bubanj za crijevo uređaji oduševljavaju i svojom iznimnom prihvatljivošću za okoliš. Visokotlačni čistači bez ftalata i PVC-a štede zahvaljujući eco!modu do 20% vode i energije. Uređaji su idealni za čestu uporabu i tvrdokorne nečistoće, npr. na putevima, u bazenima na biciklima ili automobilima.

Ušteda u tren oka Zahvaljujući eco! sklopki smanjuje se potrošnja vode i energije jednim okretom za 20%.

NOVO

Oprema

Usisavanje vode

EF

G

FICIENCY

E

Sustav Plug ’n’ Clean

Vodeni filtar

IM

Uporaba sredstva za čišćenja putem

·T

fiksno s bubnjem za crijevo

Quick Connect

R

10 m eco!ogic

Ručka

ENE

Visokotlačni pištolj s HD crijevom

Y·W TER A

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–160/2–16

Protok

l/h

600

Površinski učinak

m2/h

60

Priključna snaga

kW

3,0

Max. ulazna temperatura

°C

60

Težina bez pribora

kg

20,6

Dimenzije (D x Š x V)

mm

404 x 461 x 968

K 7 Premium eco!ogic  20% uštede vode i energije priključivim eco!stupnjem  Korištenje ekološki prihvatljivih materijala  Posebno snažan eco!motor s vodenim hlađenjem

Pribor

K 7 Premium eco!ogic Home

1-struka mlazna cijev

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 400

Usisno crijevo za vodu Sredstva za čišćenje

 1 Univerzalni čistač eco!ogic

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.168-174

  Sadržano u opsegu isporuke. Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 42–53. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 54–57.

23

Vanjske površine

K 7 Premium eco!ogic serija.


Visokotlačni čistači

K 7 Premium serija privlači atraktivnim detaljima opreme: motorom s vodenim hlađenjem, bubnjem za crijevo za najveći mogući komfor u primjeni i spremanju, pištoljem Quick Connect, 10 m gumenim visokotlačnim crijevom, filtrom za vodu, Vario Power mlaznom cijevi, glodalom za čišćenje te sredstvom za čišćenje u praktičnoj Plug ’n’ Clean boci. Tako se u tren može ukloniti i intenzivna nečistoća na putevima, u bazenima, na biciklima ili u automobilima.

Najbolje se mogu spremiti Uvijek su uredno spremljeni – zahvaljujući ­p raktičnom namotaju za crijevo.

NOVO

Oprema

Sustav Plug ’n’ Clean

Vodeni filtar

Usisavanje vode

EF

G

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–160/2–16

Protok

l/h

600

Površinski učinak

m2/h

60

Priključna snaga

kW

3,0

Max. ulazna temperatura

°C

60

Težina bez pribora

kg

20,3

Dimenzije (D x Š x V)

mm

404 x 461 x 968

K 7 Premium  Posebno snažan motor s vodenim hlađenjem  Namotaj za visokotlačno crijevo  Sustav Plug ’n’ Clean

Pribor

K 7 Premium

1-struka mlazna cijev

K 7 Premium Home –

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 400

Usisno crijevo za vodu

Sredstva za čišćenje

1 l Univerzalni čistač

1 l Čistač kamena 3-u-1

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.168-604

1.168-608

  Sadržano u opsegu isporuke.

24

FICIENCY

E

Uporaba sredstva za čišćenja putem

IM

fiksno s bubnjem za crijevo

Quick Connect

R

Guma od 10 m

Ručka

ENE

Visokotlačni pištolj s HD crijevom

·T

Vanjske površine

K 7 Premium serija.

Y·W TER A


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

K 7 serija. K 7 serija opremljena je motorima s vodenim hlađenjem i konstruirana za česte uporabe i tvrdokorne nečistoće s kakvim se primjerice susrećemo na putevima, u bazenima, na biciklima ili automobilima. Veliki paket opreme obuhvaća pištolj s praktičnim priključkom Quick Connect, 10 m dugo gumeno visokotlačno crijevo, filtar za vodu za zaštitu pumpe, vario power mlaznu cijev, te glodalo za čišćenje s rotirajućim točkastim mlazom. Sredstvo za čišćenje u Plug ’n’ Clean boci zaokružuje paket.

Home Kit Čistač površina T 400 i čistač kamena 3 u 1. Za elike površine primjenjiv i na okomitim ­p ovršinama.

NOVO

Oprema

Sustav Plug ’n’ Clean

Vodeni filtar

Usisavanje vode

EF

G

R

FICIENCY

E

Uporaba sredstva za čišćenje putem

IM

fiksno

Quick Connect

·T

Guma od 10 m

Ručka

ENE

Visokotlačni pištolj s HD crijevom

Y·W TER A

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–160/2–16

Protok

l/h

600

Površinski učinak

m2/h

60

Priključna snaga

kW

3,0

Max. ulazna temperatura

°C

60

Težina bez pribora

kg

19,1

Dimenzije (D x Š x V)

mm

404 x 461 x 968

K7  Posebno snažan motor s vodenim hlađenjem  Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean

Pribor

K7

1-struka mlazna cijev

K 7 Home –

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 400

Usisno crijevo za vodu

Sredstva za čišćenje

1 l Univerzalni čistač

1 l Čistač kamena 3-u-1

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.168-502

1.168-506

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 42–53. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 54–57.

25


Visokotlačni čistači

Kao iznimno ekološki prihvatljiva i učinkovita predstavlja se K 5 Premium eco!ogic serija sa snažnim eco!motorom s vodenim hlađenjem za uštedu do 20% vode i energije. Snažna otopina za visokotlačno čišćenje za povremenu uporabu i srednje jaku nečistoću na površinama i na vozilima, kamenim zidovima ili biciklima. Bogata oprema s pištoljem Quick Connect 8 m dugim visoko tlačnim crijevom, usisnim crijevom za vodu, Vario Power mlazna cijevi, glodalom za nečistoću, filtrom za vodu, Home kitom i praktičnim eco!ogic univerzalnim čistaćem. Čuvanje resursa Crpljenje vode omogućuje korištenje ­a lternativnih izvora vode kao što su npr. bačve za kišnicu.

NOVO

Oprema

Sustav Plug ’n’ Clean

Vodeni filtar

 

R

Usisavanje vode

EF

G

FICIENCY

E

Uporaba sredstva za čišćenje putem

IM

fiksno s bubnjem za crijevo

Quick Connect

·T

8 m eco!ogic

Ručka

ENE

Visokotlačni pištolj s HD crijevom

Y·W TER A

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–145/2–14,5

Protok

l/h

500

Površinski učinak

m2/h

40

Priključna snaga

kW

2,1

Max. ulazna temperatura

°C

40

Težina bez pribora

kg

14,3

Dimenzije (D x Š x V)

mm

349 x 426 x 878

K 5 Premium eco!ogic  20% uštede vode i energije priključivim eco!stupnjem  Korištenje ekološki prihvatljivih materijala  Posebno snažan eco!motor s vodenim hlađenjem

Pribor

K 5 Premium eco!ogic Home

1-struka mlazna cijev

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 250

Usisno crijevo za vodu Sredstva za čišćenje

 1 Univerzalni čistač eco!ogic

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.181-260

  Sadržano u opsegu isporuke. Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 42–53. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 54–57.

27

Vanjske površine

K 5 Premium eco!ogic serija.


Visokotlačni čistači

Za povremenu uporabu i srednje jake nečistoće preporučuje se serija K 5 Premium sa snažnim motorima s vodenim hlađenjem. Veći automobili, kameni zidovi i bicikli se mogu vrlo brzo očistiti. Oprema sadržava pištolj s brzim priključkom Quick Connect 8 m dugo visokotlačno crijevo, Vario Power mlaznu cijev, glodalo za čišćenje ekstremnih nečistoća, filter za vodu te Kärcher sredstvo za čišćenje u praktičnoj boci Plug ’n’ Clean.

Plug ’n’ Clean Brzo, jednostavno, praktično – zahvaljujući Plug ’n’ Clean sustavu moguća je jednostavna zamjena sredstva za čišćenje samo jednim potezom ruke.

NOVO

Oprema 

Uporaba sredstva za čišćenje putem

Sustav Plug ’n’ Clean

Vodeni filtar

Usisavanje vode

EF

G

R

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–145/2–14,5

Protok

l/h

500

Površinski učinak

m2/h

40

Priključna snaga

kW

2,1

Max. ulazna temperatura

°C

40

Težina bez pribora

kg

14,5

Dimenzije (D x Š x V)

mm

349 x 426 x 878

K 5 Premium  Posebno snažan motor s vodenim hlađenjem  Namotaj za visokotlačno crijevo  Sustav Plug ’n’ Clean

Pribor

K 5 Premium

1-struka mlazna cijev

K 5 Premium Home –

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 250

Usisno crijevo za vodu

Sredstva za čišćenje

1 l Univerzalni čistač

1 l Čistač kamena 3-u-1

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.181-313

1.181-317

  Sadržano u opsegu isporuke.

28

FICIENCY

E

fiksno s bubnjem za crijevo

Quick Connect

IM

8m

Ručka

ENE

Visokotlačni pištolj s HD crijevom

·T

Vanjske površine

K 5 Premium serija.

Y·W TER A


Visokotlačni čistači

K 5 serija proizvedena je za srednje jake čistoće i pruža sjaj jednako velikim automobilima, kamenim zidovima ili biciklima. Uređaji su opremljeni snažnim motorom s vodenim hlađenjem te raspolažu pištoljem Quick Connect, 8 m dugim visokotlačnim crijevom, Vario Power mlaznom cijevi za osjetljive površine, te glodalom za čišćenje protiv tvrdokornih nečistoća. Pumpu pouzdano čisti vodeni filtar. Paket se zaokružuje Kärcher sredstvom za čišćenje u praktičnoj Plug ’n’ Clean boci.

Vrhunska snaga Motor s vodenim hlađenjem je na najnovijem stupnju tehnike i fascinira svojim dugim životnim vijekom i učinkom.

NOVO

Oprema

Sustav Plug ’n’ Clean

Vodeni filtar

Usisavanje vode

EF

G

R

FICIENCY

E

Uporaba sredstva za čišćenje putem

IM

fiksno

Quick Connect

·T

8m

Ručka

ENE

Visokotlačni pištolj s HD crijevom

Y·W TER A

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–145/2–14,5

Protok

l/h

500

Površinski učinak

m2/h

40

Priključna snaga

kW

2,1

Max. ulazna temperatura

°C

40

Težina bez pribora

kg

12,8

Dimenzije (D x Š x V)

mm

344 x 396 x 875

K5  Posebno snažan motor s vodenim hlađenjem  Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean

Pribor

K5

1-struka mlazna cijev

K 5 Home –

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 250

Usisno crijevo za vodu

Sredstva za čišćenje

1 l Univerzalni čistač

1 l Čistač kamena 3-u-1

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.180-633

1.180-637

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 42–53. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 54–57.

29

Vanjske površine

K 5 serija.


Visokotlačni čistači

Čistoća se odražava na zaštiti okoliša: K 4 Premium eco!ogic serija s eco!motorima s vodenim hlađenjem štedi zahvaljujući eco!modu do 20% vode i električne energije. Uz to visokotlačni čistač bez ftalata i PVC-a proizveden od gotovo 60% recikliranog materijala privlači iznimno velikim komforom pri uporabi. S bubnjem za crijevo, Quick Connect pištoljem, 6 metara dugim visokotlačnim crijevom, filtrom za vodu, usisnim crijevom za vodu, mlaznom cijevi Vario Power, glodalom za nečistoću, univerzalnim čistačem eco!ogic. Idealno za automobile, ograde, bicikle i sl. Ušteda u tren oka Zahvaljujući eco! sklopki smanjuje se potrošnja vode i energije jednim okretom za 20%.

NOVO

Oprema

Sustav Plug ’n’ Clean

Vodeni filtar

 

R

Usisavanje vode

EF

G

FICIENCY

E

Uporaba sredstva za čišćenje putem

IM

fiksno s bubnjem za crijevo

Quick Connect

·T

6 m eco!ogic

Ručka

ENE

Visokotlačni pištolj s HD crijevom

Y·W TER A

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–130/2–13

Protok

l/h

420

Površinski učinak

m2/h

30

Priključna snaga

kW

1,8

Max. ulazna temperatura

°C

40

Težina bez pribora

kg

14,1

Dimenzije (D x Š x V)

mm

349 x 426 x 878

K 4 Premium eco!ogic  20% uštede vode i energije priključivim eco!stupnjem  Korištenje ekološki prihvatljivih materijala  Posebno snažan eco!motor s vodenim hlađenjem

Pribor

K 4 Premium eco!ogic Home

1-struka mlazna cijev

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 250

Usisno crijevo za vodu Sredstva za čišćenje

 1 Univerzalni čistač eco!ogic

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.180-660

  Sadržano u opsegu isporuke. Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 42–53. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 54–57.

31

Vanjske površine

K 4 Premium eco!ogic serija.


Visokotlačni čistači

K 4 Premium serija s motorima s vodenim hlađenjem preporučuje se za spontanu uporabu u kući. Srednje jaka onečišćenja, npr. na automobilima, ogradama ili biciklima lagano se uklanjaju. Uređaji su opremljeni bubnjem za crijeva za najveći mogući komfor u primjeni i pospremanju. Uz to dobivamo Quick Connect pištolj, 6 metara dugo visokotlačno crijevo, Vario Power mlaznu cijev, glodalo za čišćenje, filter za vodu te Kärcher sredstvo za čišćenje u praktičnoj Plug ’n’ Clean boci.

Najbolje se mogu spremiti Uvijek su uredno spremljeni – zahvaljujući praktičnom namotaju za crijevo na K 4 Premium.

NOVO

Oprema 

Uporaba sredstva za čišćenje putem

Sustav Plug ’n’ Clean

Vodeni filtar

Usisavanje vode

EF

G

R

Tehnički podatci Tlak

bar/MPa

20–130/2–13

Protok

l/h

420

Površinski učinak

m2/h

30

Priključna snaga

kW

1,8

Max. ulazna temperatura

°C

40

Težina bez pribora

kg

14,1

Dimenzije (D x Š x V)

mm

349 x 426 x 878

K 4 Premium  Posebno snažan motor s vodenim hlađenjem  Namotaj za visokotlačno crijevo  Sustav Plug ’n’ Clean

Pribor

K 4 Premium

1-struka mlazna cijev

K 4 Premium Home –

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 250

Usisno crijevo za vodu

Sredstva za čišćenje

1 l Univerzalni čistač

1 l Čistač kamena 3-u-1

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.180-310

1.180-315

  Sadržano u opsegu isporuke.

32

FICIENCY

E

fiksno s bubnjem za crijevo

Quick Connect

IM

6m

Ručka

ENE

Visokotlačni pištolj s HD crijevom

·T

Vanjske površine

K 4 Premium serija.

Y·W TER A


Visokotlačni čistači

Snažni i dugovječni motori s vodenim hlađenjem najvažnije su obilježje serije K 4. Uređaji s Quick Connect pištoljem i 6 m dugim visokotlačnim crijevom izrađeni su za povremenu uporabu i srednje jaka onečišćenja. Zahvaljujući Vario Power mlaznoj cijevi i glodalu za čišćenje optimalno se mogu čistiti automobili, vrtne ograde, bicikli i sl. Ugrađeni filtar za vodu pumpu pouzdano štiti od čestica nečistoća. Sadržano u opsegu isporuke: Kärcher sredstvo za čišćenje.

Red na kuki Velika kuka za crijevo za uredno spremanje ­c rijeva direktno na uređaju.

NOVO

Oprema

Sustav Plug ’n’ Clean

Vodeni filtar

Usisavanje vode

EF

G

R

FICIENCY

E

Uporaba sredstva za čišćenje putem

IM

fiksno

Quick Connect

·T

6m

Ručka

ENE

Visokotlačni pištolj s visokotlačnim crijevom

Y·W TER A

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–130/2–13

Protok

l/h

420

Površinski učinak

m2/h

30

Priključna snaga

kW

1,8

Max. ulazna temperatura

°C

40

Težina bez pribora

kg

11,8

Dimenzije (D x Š x V)

mm

300 x 394 x 876

K4  Posebno snažan motor s vodenim hlađenjem  Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean

Pribor

K4

K 4 Car

K 4 Home

1-struka mlazna cijev

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 250

Usisno crijevo za vodu

Sredstva za čišćenje

1 l Univerzalni čistač

1 l Auto-šampon 3-u-1

1 l Čistač kamena 3-u-1

Mlaznica za pjenu

– –

 rotirajuća

Četka za pranje Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.180-150

1.180-155

1.180-158

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 42–53. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 54–57.

33

Vanjske površine

K 4 serija.


Visokotlačni čistači

U opremu K 3 serije spada spremnik sredstva za čišćenje, dvije vanjske gume, pištolj, 6 m dugo visokotlačno crijevo, Vario Power mlazna cijev, glodalo za čišćenje s rotirajućim točkastim mlazom za još veću snagu te filtar za vodu za zaštitu pumpe. Za još veći komfor i ugodan rad! Idealno za povremeno čišćenje kod srednje jakih onečišćenja. Zahvaljujući Home Kit garnituri s površinskim čistačem T 250 i koncentratom sredstva za čišćenje „Patio & Deck“ mogu se brzo i bez prskanja očistiti i veće površine.

Čisto rješenje za spremnik Praktičan spremnik za sredstvo za čišćenje pojednostavljuje uporabu sredstava za čišćenje.

NOVO

Oprema Visokotlačni pištolj s visokotlačnim crijevom

6m

Ručka

fiksno

Quick Connect

Uporaba sredstva za čišćenje putem

Spremnik

Vodeni filtar

 –

Usisavanje vode

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–120/2–12

Protok

l/h

380

Površinski učinak

m2/h

25

Priključna snaga

kW

1,6

Max. ulazna temperatura

°C

40

Težina bez pribora

kg

5,8

Dimenzije (D x Š x V)

mm

275 x 279 x 803

K3  Kotači  Spremanje mlazne cijevi  Quick Connect  Spremnik za sredstvo za čišćenje

Pribor

K3

K 3 Car

K 3 Home

1-struka mlazna cijev

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 250

Usisno crijevo za vodu

Sredstva za čišćenje

Mlaznica za pjenu

Auto-šampon koncentrat 

Patio & Deckkoncentrat* –

Četka za pranje

– –

 –

Krpa za suho brisanje Broj za narudžbu

1.601-812

1.601-819

1.601-813

  Sadržano u opsegu isporuke.   * za drvene i kamene površine Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 42–53. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 54–57.

35

Vanjske površine

K 3 serija.


Visokotlačni čistači

Spremnik sredstva za čišćenje osobito pojednostavljuje rad sa serijom K 2 Premium. Uređaji su idealni za povremeno čišćenje lagano zaprljanih površina poput onih na biciklima, vrtnim alatima ili namještaju. Zahvaljujući Home Kit garnituri s površinskim čistačem T 50 i kocentriranim sredstvom za čišćenje „Patio & Deck“ mogu se brzo i bez prskanja očistiti i veće površine. Ostala oprema: pištolj, 6 metara dugo visokotlačno crijevo, mlazna cijev Vario Power, glodalo za nečistoću i filtar za vodu.

Red na kuki Velika kuka za crijevo za uredno spremanje ­c rijeva direktno na uređaju.

NOVO

Oprema Visokotlačni pištolj s visokotlačnim crijevom

6m

Ručka

fiksno

Quick Connect

Uporaba sredstva za čišćenje putem

Spremnik

Vodeni filtar

 –

Usisavanje vode

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–110/2–11

Protok

l/h

360

Površinski učinak

m2/h

20

Priključna snaga

kW

1,4

Max. ulazna temperatura

°C

40

Težina bez pribora

kg

4,9

Dimenzije (D x Š x V)

mm

280 x 242 x 783

K 2 Premium  Kotači  Spremanje mlazne cijevi  Spremnik za sredstvo za čišćenje

Pribor

K 2 Premium

K 2 Premium Home

1-struka mlazna cijev

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 50 –

Usisno crijevo za vodu

Sredstva za čišćenje

Koncentrirano sredstvo za čišćenje Patio & Deck*

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.673-305

1.673-300

  Sadržano u opsegu isporuke.   * za drvene i kamene površine Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 42–53. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 54–57.

37

Vanjske površine

K 2 Premium serija.


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

K 2 serija. Oprema K 2 serije obuhvaća dvije vanjske gume za glatku vožnju, pištolj, 4 m dugo visokotlačno crijevo, Vario Power mlaznu cijev, glodalo za čišćenje s rotirajućim točkastim mlazom za još veću snagu te filtar za vodu za zaštitu pumpe od prodora čestica nečistoće. K 2 serija konstruirana je za povremena čišćenja i lagano zaprljana mjesta u kući i oko kuće. Tu ubrajamo primjerice nečistoće na biciklima, ­vrtnim alatima i vrtnom namještaju.

Puna snaga za čišćenje Oprema Kärcher visokotlačnog čistača K 2 sadržava integrirani usisni mehanizam za ­s redstvo za čišćenje.

NOVO

Oprema Visokotlačni pištolj s visokotlačnim crijevom

4m

Ručka

fiksno

Quick Connect

Uporaba sredstva za čišćenje putem

Usisavanje

Vodeni filtar

 –

Usisavanje vode

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

110/11

Protok

l/h

360

Površinski učinak

m2/h

20

Priključna snaga

kW

1,4

Max. ulazna temperatura

°C

40

Težina bez pribora

kg

4,8

Dimenzije (D x Š x V)

mm

280 x 242 x 783

K2  Kotači  Spremanje mlazne cijevi  Usisavanje sredstva za čišćenje

Pribor

K2

K 2 Home

1-struka mlazna cijev

 –

 –

Vario Power mlazna cijev Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 50

Usisno crijevo za vodu

Sredstva za čišćenje

Patio & Deck- koncentrat*

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.673-220

1.673-223

  Sadržano u opsegu isporuke.   * za drvene i kamene površine

38


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

K 2 Compact serija. Serija K 2 Compact osvaja fleksibilnošću, mobilnošću i štednjom prostora. U opseg isporuke ulazi ­pištolj, 4 m visokotlačno crijevo, jednostruka mlazna cijev, glodalo za čišćenje s rotirajućim točkastim mlazom te filtar za vodu. S garniturom Home Kit učinkovito se i bez prskanja čiste i veće površine.

Leži dobro u ruci Zahvaljujući ergonomskoj ručki za nošenje i maloj težini uređaj se lagano i jednostavno transportira.

Oprema

NOVO

Visokotlačni pištolj s visokotlačnim crijevom

4m

Ručka

Malen

Quick Connect

Uporaba sredstva za čišćenje putem

Usisavanje

Vodeni filtar

 –

Usisavanje vode

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

110/11

Protok

l/h

360

Površinski učinak

m2/h

20

Priključna snaga

kW

1,4

Max. ulazna temperatura

°C

40

Težina bez pribora

kg

4,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

280 x 176 x 443

K 2 Compact  Ručka za nošenje  Spremanje mlazne cijevi

Pribor

K 2 Compact

K 2 Compact Home

1-struka mlazna cijev

 –

 –

Vario Power mlazna cijev Glodalo za čišćenje

Površinski čistač

T 50

Usisno crijevo za vodu

Sredstva za čišćenje

Patio & Deck koncentrat*

Mlaznica za pjenu

Četka za pranje

Krpa za suho brisanje

Broj za narudžbu

1.673-121

1.673-124

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 42–53. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 54–57.

39


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

Serija s benzinskim motorima. Maksimalna fleksibilnost – u potpunosti bez struje. To omogućuje G-serija. Zahvaljujući jakim benzinskim motorima, ovi su uređaji nezavisni od napajanja električnom energijom. Zbog stabilnog okvira i velikih kotača je G-serija prikladna i za primjenu na zahtjevnom terenu.

Autonomija Jaki benzinski motor se lako pokreće i omogućuje čišćenje neovisno o struji.

G 7.10

G 4.10

 Jaki benzinski motor  Držač pištolja i

 Jaki benzinski motor  Držač pištolja i

 Gume prikladne za neravan teren

 Robustan okvir

Visokotlačno crijevo

 7,5 m

 6,0 m

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Integrirani fini filtar za vodu

držač za crijevo

držač za crijevo

Oprema Visokotlačni pištolj

Tehnički podaci Tlak

bar/MPa

20–160/2–16

20–120/2–12

Protok

l/h

Max. 470

Max. 420

Max. ulazna temperatura

°C

40

40

Snaga

PS/kW

5,5/4,0

2,8/2,0

Težina bez pribora

kg

30,5

23,9

Dimenzije (D x Š x V)

mm

597 x 547 x 620

400 x 501 x 584

1.194-701

1.133-622

Broj za narudžbu   Sadržano u opsegu isporuke

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 42–53. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 54–57.

41


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Savršena oprema – savršena čistoća. Program Kärcher posebnog dodatnog pribora i sredstava za čišćenje uvijek nudi pravo rješenje. Do uskih, krivudavih i time teško dostupnih mjesta najlakše se može doprijeti s novim Vario Power Jet Short 360°. Glava mlaznice zakretna za 360° i kratka mlazna cijev omogućuju ugodno čišćenje, pogodan kut rada a time i manje vode za prskanje. Za obradu osjetljivih površina tlak se može kontinuirano regulirati.


1

1

1

2

3

4

5

6

1

Nova sredstva za čišćenje s 3-strukim  ­djelovanjem

Kärcher sredstva za čišćenje impresioniraju svojim jedinstvenim 3-u-1-principom: savršeni učinak, pomna njega i pouzdana zaštita. Kärcher uz to uporabom prirodnih sirovina ustraje na održivosti. I inteligentni koncept boca ispunjava očekivanja. Bilo za spajanje (Plug ’n’ Clean), za punjenje spremnika za sredstvo za čišćenje ili kao spremnik za usisavanje pomoću crijeva – nova sredstva za čišćenje su univerzalno prikladna za sve Kärcher visokotlačne čistače.

2

Učinkovito sprječavanje nastajanja algi

Na terasama se brzo hvata mahovina i stoga ih moramo redovito čistiti. Čistač kamena 3-u-1 je pritom pouzdana pomoć. Njegova učinkovita formula koja sprječava nastajanje algi dokazano usporava nastanak mahovine. Dodatno aktivno otapalo za nečistoće bez poteškoća uklanja ulja, mahovinu i emisijska onečišćenja – dapače i hladnom vodom. Osim toga postoji i zaštita od raspadanja koja se poput zaštitnog filma stvara iznad pora i na taj način otežava prodiranje vode.

3

Jednostavno čišćenje vozila

Novi Kärcher auto-šampon 3-u-1 jamči optimalno čišćenje i njegu svih vrsta vozila. Dodatno aktivno otapalo za prljavštinu bez problema uklanja tvrdokornu prljavštinu koja sadrži ulje i masti. Formula za brzo sušenje olakšava dosadno brisanje vozila kožnom krpom.

4

Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

Potpuna zaštita drvenih površina

Novo Kärcher sredstvo za čišćenje drva s 3-strukim djelovanjem nudi čišćenje, njegu i zaštitu u jednom. Aktivno otapalo za nečistoću je dopunjeno UV-zaštitnom formulom koja usporava naknadno potamnjenje odn. izbljeđivanje drvenih površina. Treba dodati i integriranu intenzivnu njegu koja drvo čini podatnim.

5

Univerzalni čistač eco!ogic

Univerzalni čistač eco!ogic je u potpunosti u znaku održivog gospodarenja. Tako je i boca proizvedena 96% od bioplastike. Umjesto nafte iskorištena je šećerna trska. Tenzidi u Kärcher sredstvima za čišćenje eco!ogic sastoje se do 100% od sirovina koje ponovno rastu i ne sadrže sirovu naftu.

6

Mlaznica za pjenu Connect ’n’ Clean FJ 10 C

Inovativna mlaznica za pjenu za stvaranje i izbacivanje snažne pjene idealna je za čišćenje automobila, motocikla i sl. te za nanošenje sredstava za njegu na kamene, drvene i fasadne površine. Mlaznica za pjenu se dobiva u kompletu s različitim sredstvima za čišćenje. Zahvaljujući praktičnom sustavu brze zamjene različita se sredstva za čišćenje (1 l boce) mogu zamijeniti jednostavnim pritiskom na gumb.

43


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Posebne primjene.

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Posebne primjene Komplet za čišćenje ­podvozja 2.642-561

Visokoučinkoviti uređaj za čišćenje podvozja za učinkovito i lako uklanjanje prljavštine, blata, mulja, pijeska i stvrdnute soli. Uključena je i mlaznica za održavanje za nanošenje voska na podvozje. Odgovara za sve visine vozila od 11 cm – 38 cm, od sportskih automobila do terenaca, kamp-kućica ili prikolica. Uklj. mlaznica za održavanje & vosak za podvozje 250 ml

Teleskopska mlazna cijev 2.642-347

Teleskopska mlazna cijev s dometom do 4 m. Idealno za praktično visokotlačno čišćenje npr. roleta ili fasada na visini. S komfornim pojasom za nošenje i integriranim podesivim pištoljem. Traka za rame, bajunetni spoj i integrirani, ergonomski podesivi pištolj. Težina: cca. 2 kg.

Čišćenje krovnih žljebova i cijevi-Komplet PC 20, 20 m 2.642-240

Visokotlačno crijevo (20 m) Sa super fleksibilnim crijevom za čišćenje cijevi, koje je priključeno na Vaš Kärcher visokotlačni čistač, možete čistiti cijevi ili krovne žljebove u duljini do 20 metara u jednom komadu. Stezaljka za pričvršćenje Pomoću stezaljke možete bez problema pričvrstiti čistač krovnih žljebova na krovne žljebove. Na ovaj način je moguće sigurno korištenje i na višim krovnim žljebovima. Klizači za čišćenje krovnih žljebova Klizači s visokotlačnom mlaznicom se kreću samostalno pod pritiskom vode iz visokotlačnog crijeva kroz krovne žljebove i učinkovito ih čiste. Ako uređaj dođe do začepljenog mjesta, kratko uzastopce okidajte pištolj dok se začepljenje ne otopi. Zaštitno sito Kod čišćenja krovnih žljebova zaštitno sito sprječava da ­lišće i prljavština dospiju u odvodnu cijev i začepe je. Visokotlačna mlaznica U nekoliko poteza od čistača cijevi dobivate čistač odvoda – pomoću odgovarajućih visokotlačnih mlaznica K2–K7. Njih jednostavno nataknete na crijevo čistača krova i cijevi.

44


Pribor za visokotlačne čistače

Super brzo – super čisto! Kärcher površinski čistači T 250, T 300 i T 400 brinu se za sjajne rezultate kod čišćenja terasa i drugih velikih površina. Potpuno brzo i bez prskanja. Ovaj je princip jednako jednostavan koliko i učinkovit: Dvije mlaznice pokreću propeler u kućištu čistača putem tlaka vode. Propeler lebdi iznad tla i manjih neravnina. T 300 Plus i T 400 Plus dodatno imaju okretnu ručicu kojom se može namjestiti udaljenost mlaznice od objekta čišćenja. Integrirana drška omogućava također čišćenje fasada ili garažnih vrata bez prskanja garažnih vrata bez prskanja. Vaše prednosti:  Optimalna zaštita od prskanja vode  Ravnomjeran rezultat čišćenja  Savršena prilagodba dotičnoj podlozi  Do četiri puta brže u odnosu na mlaznicu s plošnim mlazom  Za drvene terase, prirodni kamen, pločice, beton itd.

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Površinski čistač T-Racer T 250 za K2–K7 2.642-194

T-Racer T 250. Za čišćenje ravnih površina bez prskanja (npr. terasa). Dodatna ručka za okomite površine (npr. vrata garaža). Veća snaga čišćenja zahvaljujući dvjema rotirajućim mlaznicama plošnog mlaza.

Površinski čistač T-Racer T 300 za K2–K7 2.640-212

T-Racer T 300. Za čišćenje ravnih površina bez prskanja. Dodatna ručka za okomite površine. Veća snaga čišćenja zahvaljujući dvjema rotirajućim mlaznicama plošnog mlaza. Prilagodba snage čišćenja namještanjem razmaka mlaznica prema objektu čišćenja. Podesivi učinak „zračnog jastuka“.

Površinski čistač T-Racer T 400 za K4–K7 2.641-647

T-Racer T 400. Za čišćenje ravnih površina bez prskanja. S dodatnom Power mlaznicom za čišćenje uglova i rubova. Prebacivanje na Power mlaznicu lagano pritiskom nožnog gumba. S dodatnom ručkom za okomite površine. Veća snaga čišćenja zahvaljujući dvjema rotirajućim mlaznicama plošnog mlaza. Prilagodba snage čišćenja namještanjem razmaka mlaznica prema objektu čišćenja. Sa specijalnom zaštitnom rešetkom za čišćenje šljunčanih površina.

Površinski čistač Power ribač PS 40 2.643-245

Power ribač PS 40 s tri integrirane visokotlačne mlaznice. Snažno, pouzdano i u kratkom vremenu skida tvrdokornu nečistoću s najrazličitijih površina. Idealno za stepenice i rubove. S integriranim izvlakačem za uklanjanje prljave vode.

Površinski čistač

45

Vanjske površine

Površinski čistači.


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Četkanje. Čišćenje nove generacije: Revolucionarna Power četka je prva četka koja čisti visokim tlakom! Power četka čisti brzo, djelotvorno i pažljivo sve površine na vanjskom području. S Power četkom se zahvaljujući inteligentnoj kombinaciji visokotlačnog mlaza i ručnog pritiska na četku štedi energija, voda i do 30% vremena. Čak i osjetljive površine mogu se pažljivo i djelotvorno očistiti Power četkom. Zbog svog praktičnog trokutastog oblika lagano čisti i uglove te rubove.

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Četkanje

46

Power četka WB 150 2.643-237

Power četka WB 150 za čišćenje osjetljivih površina bez prskanja. Efikasan način djelovanja visokog tlaka i ručnog pritiska četki štedi energiju, vodu i do 30% vremena.

Rotirajuća četka za pranje sa zglobom WB 100 2.643-236

Rotirajuća četka za pranje sa zglobom za čišćenje svih glatkih površina kao što su lak, staklo ili plastika. zglob na ručki s mogućnošću kontinuiranog pomicanja do 180° za čišćenja teško dostupnih mjesta.

Četka za pranje naplataka 2.643-234

Četka za pranje naplataka za učinkovito 360°-čišćenje i na teško dostupnim mjestima. Ravnomjerno raspodjela vode u rasponu do 360° za ravnomjerni i potpuno čisti ­rezultat čišćenja.


Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Četkanje Meka četka za pranje WB 50 2.643-246

Meka četka za pranje WB 50 za temeljito čišćenje svih mogućih površina. S mekim čekinjama koje čuvaju površinu, s protektor prstenom po cijelom obodu, holender ­maticom i gumenim podloškom.

Meka četka za pranje WB 60 2.643-233

Meka četka za pranje WB 60 za čišćenje većih površina kao npr. automobila, kamp kućica, broda, zimskog vrta ili roleta. Dobar površinska snaga zahvaljujući radnoj širini od 248 mm.

47


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Pribor za sve slučajeve. Pravilan pribor pridonosi svestranosti Kärcher visokotlačnog čistača te se može koristiti i za brojne dodatne primjene. Na primjer za pjeskarenje i čišćenje mokrim mlazom ili za čišćenje cijevi i krovnih žljebova. Pomoću Vario-zgloba se i teško dostupna mjesta sasvim lako čiste. Usisno crijevo s filtrom omogućuje usisivanje vode iz različitih izvora poput jezerca, bačvi s kišnicom i bazena.

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Pribor za sve slučajeve

48

Komplet za čišćenje cijevi PC 7,5, 7,5 m: 2.637-729 PC 15, 15 m: 2.637-767

Visokoučinkoviti specijalni komplet protiv začepljenih cijevi i odvoda.

Komplet za čišćenje krovnih žljebova i cijevi PC 20, 20 m 2.642-240

2-u-1 sustavno rješenje za brzo i jednostavno visokotlačno čišćenje krovnih žljebova i cijevi. Čistač krovnih žljebova se samostalno i efikasno pomiče po krovnim žljebovima. Crijevo za čišćenje cijevi pouzdano oslobađa začepljene cijevi i odvodne cijevi od prljavštine. S visokotlačnim crijevom od 20 m. (pogledajte stranicu 44)

Vario zglob 2.640-733

Mogućnost kontinuiranog pomaka za 180° za praktično ­ išćenje teško dostupnih mjesta. Montira se između visoč kotlačnog pištolja i pribora ili između produžetka mlazne ­cijevi i pribora.

Zaštita od prskanja za glodalo za čišćenje 2.640-916

Zaštita od prskanja za glodalo za čišćenje. Štiti korisnika pouzdano od prskanja vode – primjerice kod čišćenja uglova i rubova. Za postavljanje na sva glodala za čišćenje ­Kärcher (osim 4.763-184).

Sustav za odlaganje ­„Organiser” 2.641-630

Kärcher Organiser – praktični zidni držač za pregledno ­ dlaganje Kärcher pribora. o Sa dva modula za fleksibilnu montažu. Idealno, za zaštitu četki za pranje od deformacija.

• označavanje po metrima čavanje • fleksibilni prsten za ozna ma• p oboljšana zaštita od prela nja


Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Pribor za sve slučajeve Komplet za čišćenje podvozja 2.642-561

Visokoučinkoviti čistač podvozja za učinkovito i lako uklanjanje prljavštine, blata, mulja, pijeska i stvrdnute soli. Uključena je i mlaznica za održavanje za nanošenje voska na podvozje. Odgovara za sve visine vozila od 11 cm – 38 cm, od sportskih automobila do terenaca, kamp-kućica ili prikolica. Uklj. mlaznica za održavanje & vosak za podvozje 250 ml.

Usisno crijevo SH 5 eco!ogic 2.643-100

Omogućuje crpljenje vode iz alternativnih izvora kao npr. bačvi za kišnicu. 5 m dugačak s filtrom-funkcijom za povratno ispiranje, bez ftalata i PVC-a, reciklira se do 90% i s iznimno ekološki prihvatljivom ambalažom.

Filtar za vodu 4.730-059

Sprječava da čestice prljavštine kod prljave vode dospiju u visokotlačnu pumpu i oštete ju.

Komplet za pjeskarenje/ čišćenje mokrim mlazom 2.638-792

Komplet za pjeskarenje i čišćenje mokrim mlazom za uklanjanje hrđe, boje i tvrdokornih nečistoća zajedno s Kärcher sredstvom za mlaznice.

Adapter za vrtno crijevo 2.640-732

Za spajanje Kärcher četki za pranje na vrtno crijevo.

NOVO

49


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Visokotlačna crijeva. Bilo kao zamjensko crijevo ili kao produžno crijevo za još veću fleksibilnost – Kärcher kvalitetna crijeva udovoljavaju svakom zahtjevu. Mogu se dobiti s praktičnim Quick Connect-priključkom kao i klasičnim vijčanim priključkom. S kompletom za naknadno opremanje mogu se stari uređaji naknadno opremiti komfornim sustavom Quick Connect – jedina iznimka: uređaji s bubnjem za crijevo.

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Produžetak za visokotlačno crijevo, Sustav do 2007. godine Visokotlačno crijevo – ­produžeci XH 10, 10 m, K2–K7 6.389-092

Produžetak visokotlačnog crijeva za veću fleksibilnost. Za uređaje klase K 2–K 7 s priključkom za vijke (bez Quick Connecta). 10 m dugački robusni DN-8-kvalitetno crijevo. Ojačano tekstilnim pletivom, sa zaštitom crijeva od prelamanja i s mesinganim priključkom za dulju trajnost. Spojiti između uređaja i visokotlačnog crijeva.

Produžetak za visokotlačno crijevo XH 10, 10 m, K2–K7 6.390-961

Produžetak visokotlačnog crijeva za veću fleksibilnost. Za uređaje klase K 2–K 7 s Quick Connect priključkom. 10 m dugački robusni DN-8-kvalitetno crijevo. Ojačano tekstilnim pletivom, sa zaštitom crijeva od prelamanja i s mesinganim priključkom za dulju trajnost. Spojiti između uređaja i visokotlačnog crijeva.

Produžetak za visokotlačno gumeno crijevo XH 10 R guma, 10 m, K2–K8 6.390-096

Produžetak visokotlačnog gumenog crijeva za veću fleksibilnost. Za uređaje klase K 2–K 8 s priključkom za vijke (bez Quick Connecta). 10 m kvalitetnog gumenog crijeva s čeličnim umetkom za veću dugotrajnost. Temperatura: do 80 °C. Tlak do 160 bar.

Produžetak za visokotlačno crijevo, Sustav od 2008. godine (Quick Connect)

50

Produžetak za visokotlačno crijevo XH 10 Q, 10 m, K3–K7 2.641-710

Spojiti između pištolja s brzom spojkom (od 2008. godine) i visokotlačnog crijeva. Robusno, kvalitetno crijevo DN-8, sa zaštitom od prelamanja i s mesinganim priključkom. Prikladno za ­primjenu sa sredstvima za čišćenje. Do 160 bar, do 60 °C.

Produžetak za visokotlačno gumeno crijevo XH 10 QR guma, 10 m, K5–K7 2.641-708

Kvalitetno gumeno crijevo s čeličnim umetkom za veću ­fleksibilnost. Do 160 bar, do 80 °C.


KLI

K

KLIK

IK KL

Proizvod/ Broj za narudžbu

Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

Opis

Komplet zamjenskih visokotlačnih crijeva, Sustav od 1992. godine NOVO

Komplet zamjenskog visokotlačnog crijeva HK 4, 4 m, K 2 2.643-312

Visokotlačni adapter, pištolj, visokotlačno crijevo 4 m, max. 110 bar. Za preinaku starijih visokotlačnih čistača (od godine proizvodnje 1992. nadalje) u jednostavni i praktični Quick Connect sustav.

Komplet zamjenskog visokotlačnog crijeva HK 7,5, 7,5 m, K 2–K 7 2.641-828

Visokotlačni adapter, pištolj, visokotlačno crijevo 7,5 m, max. 160 bar. Za preinaku starijih visokotlačnih čistača (od godine proizvodnje 1992. nadalje) u jednostavni i praktični Quick Connect sustav.

Komplet zamjenskog visokotlačnog crijeva HK 12, 12 m, K 2–K 7 2.642-953

Visokotlačni adapter, pištolj, visokotlačno crijevo 12 m, max. 160 bar. Za preinaku starijih visokotlačnih čistača (od godine proizvodnje 1992. nadalje) u jednostavni i praktični Quick Connect sustav.

Visokotlačni adapter 4.470-041

Za Quick Connect sustave, odgovara za sve Home & Garden visokotlačne čistače. (od godine proizvodnje 1992.)

Adapter B 2.642-893

Adapter B za priključivanje visokotlačnog čistaća s vijcima (do godine proizvodnje 1989).

Pištolj Quick Connect G 160 Q 2.642-172

S Quick Connect opremljeni pištolj Premium s Softgrip umecima jamči visoki komfor tijekom čišćenja.

Pištolj G 160 2.641-959

Zamjenski pištolj za Kärcher Consumer visokotlačne čistače klase K 2 do K 7. Za sve visokotlačne čistaće kod kojih se visokotlačno crijevo spojnicom pričvršćuje za pištolj (bez Quick Connecta).

Ostalo

51


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Mlazne cijevi i produžetci. Bilo da je riječ o Multi-Power-Jet cijevi s 5 različitih oblika mlaza, glodalu za čišćenje s rotirajućom mlaznicom s točkastim mlazom protiv naročito ­t vrdokorne nečistoće ili 4 m dugoj teleskopskoj mlaznoj cijevi za efikasno i komforno čišćenje povišenih mjesta – Kärcher za svaku primjenu nudi odgovarajuću mlaznu cijev s odgovarajućim priborom.

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Mlazne cijevi i produžetci

NOVO

Multi-Power-Jet* MP 145, K 3–K 5 2.643-239 MP 160, K 6–K 7 2.643-238

Mlazna cijev s 5 različitih vrsta mlaza: Niskotlačni mlaz sredstva za čišćenje, visokotlačni plošni mlaz, srednje široki plošni mlaz, točkasti mlaz i rotirajući mlaz. Vrsta mlaza se bira okretanjem na mlaznoj cijevi.

Vario Power mlazna cijev** VP 120, K 2: 2.643-241 VP 145, K 3–K 4: 2.643-235 VP 160, K 5–K 7: 2.643-242

Kontinuirana regulacija tlaka jednostavnim okretanjem na ­mlaznoj cijevi: od niskotlačnog mlaza sredstva za čišćenje do visokotlačnog mlaza.

Glodalo za čišćenje*** DB 145, K 2–K 4, HC 10: 2.643-244 DB 160, K 5–K 7: 2.643-243

Rotirajući visokotlačni mlaz s 50% više snage čišćenja. Za ­tvrdokorne i debele naslage nečistoće.

Vario Power Jet Short 360° VP 145 S K 2–K 4 2.643-253 Vario Power Jet Short 360° VP 160 S K 5–K 7 2.643-254

Kratki Vario Power Jet Short 360° s kontinuiranim reguliranjem tlaka i podesivim zglobom u rasponu do 360° idealna je za ­čišćenje tijesnih, teško dostupnih mjesta.

*

5 različitih vrsta mlaza na Multi-Power-Jetmlaznoj cijevi.

** Vario Power mlazna cijev: kontinuirano prespajanje s visokog na niski tlak. *** Glodalo za čišćenje: rotirajući točkasti mlaz za posebno snažno čišćenje.

52


Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Mlazne cijevi i produžetci Kutna mlazna cijev 2.638-817

Krovni žljebovi, blatobrani i druga teško dostupna mjesta sada su u tren oka ponovno čista; Dužina cca. 1 m.

Produžetak mlazne cijevi 2.643-240

Produžetak za 40 cm. Za učinkovito čišćenje teško dostupnih mjesta.

3-stupanjski produžetak ­mlazne cijevi 2.639-722

Mogu se podesiti 3-stupnja (90 cm, 130 cm, 170 cm), za visoke objekte koji se čiste, kao npr. prozori, fasade ili zimski vrtovi.

Teleskopska mlazna cijev 2.642-347

Teleskopska mlazna cijev s dometom do 4 m. Idealno za praktično visokotlačno čišćenje npr. roleta ili fasada na visini. S komfornim pojasom za nošenje i integriranim podesivim pištoljem. Traka za rame, bajunetni spoj i integrirani, ergonomski podesivi pištolj. Težina oko 2 kg.

53


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Sredstva za čišćenje i njegu za privatne korisnike. Kärcher sredstva za čišćenje su točno namijenjena za uređaje. To ne jamči samo optimalne rezultate čišćenja već štedi vodu, vrijeme i energiju. Laka biološka razgradivost se ionako podrazumijeva. Kod novog univerzalnog čistača eco!ogic Kärcher ide i korak dalje koristeći za proizvodnju isključivo tenzide iz sirovina koje 100% ponovno rastu što je dodatni plus po pitanju zaštite okoliša.

Opis proizvoda

Primjena

Br. za ­narudžbu

Univerzalno sredstvo za čišćenje

54

Univerzalni čistač eco!ogic Snažan i ekološki univerzalni čistač s tenzidima iz sirovina koje 100% ponovno rastu i bocom na bazi šećerne trske. Bez poteškoća uklanja ulja, masti i prljavštinu koja sadrži minerale oko kuće, u vrtu i na vozilima. Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem 6.295-747 Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čišćenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod visokim tlakom.

Univerzalni čistač Snažan univerzalni čistač za obradu s Kärcher visokotlačnim čistačima. S novim aktivnim otapalom za prljavštinu koje samo bez poteškoća uklanja ulja, masti i tvrdokornu prljavštinu koja sadrži minerale hladnom vodom. Koristi se oko kuće, u vrtu i za vozila. Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem 6.295-753 Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čišćenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod visokim tlakom.

Univerzalni čistač RM 555 Snažan višenamjenski čistač bez poteškoća uklanja ulja, masti i prljavštinu koja sadrži minerale. Za vrtni namještaj, vozila, fasade i sve vodootporne površine. Sadržaj: 5 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ručno promiješati u omjeru 1:10 u kanti i nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje, zatim dobro isprati.

6.295-357

Multifunkcionalni čistač Bez poteškoća uklanja ulja, masti i prljavštinu koja sadrži minerale. Za vrtni namještaj, vozila, fasade i sve vodootporne površine. Sadržaj: 5 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ručno promiješati u omjeru 1:5 u kanti i nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje, zatim dobro isprati.

6.295-355

Clean Tabs Samootapajuće univerzalno sredstvo za čišćenje Tabs, pojedinačno zapakirano u foliji koja se rastapa u vodi. Otapa ulja, masti i prljavštinu koja sadrži minerale. Sadržaj: 10 tableta

S visokotlačnim čistačem ili ručno Otopiti 1 tabletu u cca. 0,5 l vode i nanijeti visokotlačnim čistačem. Podesiti doziranje ovisno o stupnju prljavštine. Ručno otopiti 1 tabletu u cca. 10 l vode i dobiva se otopina gotova za uporabu.

6.290-626

Mlazno sredstvo Fino mlazno sredstvo (zrnatost 0,2–0,8 mm) za čišćenje klinkera, cigle, čelika, tvrdog drva i betona. Najprikladnije za uklanjanje hrđe i laka.

Za visokotlačni čistač zajedno s Kärcher 25-kg-vreća kompletom za pjeskarenje/čišćenje mokrim 6.280-105.0 mlazom (stranica 49). 25-kg-kanta 6.280-106.0


Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

Opis proizvoda

Primjena

Br. za ­narudžbu

Oko kuće: Primjena visokotlačnog čistača Čistač kamena 3-u-1 Jedinstvena formula 3-u-1: najveći učinak čišćenja, učinkovita formula koja sprječava nastajanje algi, zaštita od vjetra i nevremena. Najveći učinak čišćenja, njega i zaštita u jednom. Za kamene terase, zidove i fasade. Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem 6.295-765 Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čišćenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Ponovno izvlačenje pojačava njegu i zaštitu.

Sredstvo za čišćenje drva 3-u-1 Jedinstvena formula 3-u-1: najveći učinak čišćenja, formula za UV zaštitu i intenzivna njega. Najveći učinak čišćenja, njega i zaštita u jednom. Za sve obrađene i neobrađene drvene površine u vanjskom području. Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem 6.295-757 Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čišćenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Ponovno izvlačenje pojačava njegu i zaštitu.

Sredstvo za čišćenje plastike 3-u-1 Jedinstvena formula 3-u-1: najveći učinak čišćenja, formula za zaštitu boja i materijala. Najveći učinak čišćenja, njega i zaštita u jednom. Za vrtni namještaj, prozorske okvire i ostale plastične površine. Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem 6.295-758 Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čišćenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Ponovno izvlačenje pojačava njegu i zaštitu.

Sredstvo za čišćenje kamena i fasada Bez poteškoća uklanja ulja, masti, čađu, prašinu, alge i emisijska onećišćenja s kamenih i aluminijskih fasada, kamenih zidova, terasa i ostalih kamenih površina. Sadržaj: 5 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ručno promiješati u omjeru 1:10 u kanti i nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje i dobro isprati.

6.295-359

Sredstvo za čišćenje drva Za temeljito čišćenje svih obrađenih i neobrađenih vodootpornih drvenih površina kao što su vrtni namještaj, drveni podovi i terase. Posebno čuva materijal. Sadržaj: 5 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ručno promiješati u omjeru 1:10 u kanti i nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje i dobro isprati.

6.295-361

Sredstvo za čišćenje plastike Za temeljito čišćenje vrtnog namještaja, okvira prozora iz PVC-a, dječjih tobogana i ostalih plastičnih površina. Posebno čuva materijal. Sadržaj: 5 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ručno promiješati u omjeru 1:10 u kanti i nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje i dobro isprati.

6.295-358

55


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Sredstva za čišćenje i njegu za privatne korisnike.

Opis proizvoda

Primjena

Br. za ­narudžbu

Njega vozila: Primjena visokotlačnog čistača Auto-šampon 3-u-1 S jedinstvenom formulom 3-u-1: najveći učinak čišćenja zahvaljujući aktivnom otapalu za prljavštinu, formula za brzo sušenje i formula za ultra sjaj. Najveći učinak čišćenja, njega i zaštita u jednom. Blago čišćenje svih vozila. Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem 6.295-750 Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čišćenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Ponovno izvlačenje pojačava njegu i zaštitu.

Auto-šampon Blago alkalno sredstvo za čišćenje koje se pjeni za temeljito čišćenje vozila. Neškodljiv za okoliš i posebno pažljiv prema svim lakiranim i plastičnim površinama. Sadržaj: 5 l, 10 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ručno promiješati u omjeru 1:10 u kanti i nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje i dobro isprati.

6.295-360 (5 l) 6.295-671 (10 l)

S mlaznicom za pjenu Ulijte ultra sredstvo za čišćenje pjenom u spremnik s mlaznicom za pjenu, podesiti doziranje na Min. ili Max. ovisno o stupnju prljavštine i nanijeti. Pustiti da kratko djeluje, očistiti četkom i isprati pod visokim tlakom. Ne pustiti da se osuši.

6.295-743

Njega vozila: Primjena mlaznica za pjenu Ultra sredstvo za čišćenje pjenom S ekstra pojačivačem pjene za još intenzivnije čišćenje. Novo aktivno otapalo za prljavštinu, otapa ulje, prljavštinu koja sadrži mast i tipičnu prljavštinu sa vozila i cesta. Bez fosfata i čuva materijal. Sadržaj: 1 l

Njega vozila: Primjena na podvozju Vosak za podvozje Njegujući vosak za podvozje za primjenu s čistačem podvozja zajedno s mlaznicom za održavanje. Intenzivna njega podvozja i zaštitna formula protiv soli osiguravaju djelotvornu zaštitu od prljavštine koja nastaje zbog cestovnog prometa, zimske soli i korozije. Sadržaj: 1 l Boca za prskanje

S mlaznicom za održavanje na čistaču 6.295-759 podvozja Uliti u spremnik s mlaznicom za održavanje na čistaču podvozja i nanijeti. Pri tome polako spustiti cijelo podvozje vozila.

Boca za prskanje Ručna primjena 6.394-374 S Kärcher bocom za prskanje s pumpicom bez Uliti sredstvo za čišćenje ili njegu, pumpapoteškoća se nanose sredstva za čišćenje i njegu. njem staviti bocu pod tlak, podesiti mlaz za prskanje i nanijeti.

56


Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

Opis proizvoda

Br. za ­narudžbu

Primjena

Njega vozila: Ručna primjena Sredstvo za čišćenje naplataka Pažljivo skida prašinu od kočnica, zimsku sol itd. s čeličnih naplataka i od lakog metala. Inteligentna promjena boje pokazuje kada treba isprati sredstvo za čišćenje. Sadržaj: 500 ml

Ručna primjena 6.295-760 Poprskati na suhe, hladne naplatke. Pustiti da djeluje dok sredstvo za čišćenje ne postane crveno. Uporabom četke pojačava se učinak čišćenja. Zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Ne čistiti vruće ­dijelove.

Sredstvo za odstranjivanje insekata Pažljivo uklanja insekte s lakiranih površina, rešetki hladnjaka, vanjskih zrcala, stakala i plastike. Sadržaj: 500 ml

Ručna primjena 6.295-761 Poprskati na suhu, hladnu površinu, pustiti da djeluje 3–5 min, zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Uporabom četke pojačava se učinak čišćenja.

Gel za čišćenje stakla Za ručno čišćenje staklenih i zrcalnih površina te sjajnih vodootpornih površina. Odstranjuje čak i nečistoće od masti i ulja. Gel-formula sprječava curenje na okomitim površinama. Sadržaj: 500 ml

Ručna primjena Poprskati na površinu, ravnomjerno ­razmazati krpom a zatim i utrljati.

Sredstvo za čišćenje motocikla Za ručno čišćenje vozila na dva kotača. Pažljivo i učinkovito uklanja prašinu s kočnica, tragove guma, insekte, blato, prljavštinu koja sadrži ulje itd. Sadržaj: 500 ml

Ručna primjena 6.295-763 Poprskati na suho hladno vozilo na dva kotača, pustiti da djeluje 3–5 min i temeljito isprati pod visokim tlakom. Ne čistiti vruće dijelove. Uporabom četke pojačava se učinak čišćenja.

6.295-762

Mlaznice za pjenu Mlaznice za pjenu FJ 6 Prikladno za stvaranje i nanošenje jake pjene za čišćenje i njegu automobilskih, drvenih, kamenih i fasadnih površina. Sadržaj: 600 ml

NOVO

Mlaznica za pjenu Connect ’n’ Clean FJ 10 C Sustav za brzu zamjenu za nanošenje sredstva za čišćenje s jakom pjenom. Zamjena različitih sredstava za čišćenje samo jednim pritiskom na gumb. U kompletu različita sredstva za čišćenje.

2.643-147

Čistač pjenom (1 l)

2.643-143

Auto-šampon (1 l)

2.643-144

Čistač kamena (1 l)

2.643-145

57


Strojevi za metenje

Vanjske površine

Metenje – 5x brže nego s metlom. Metenje može biti tako jednostavno. Pomoću Kärcher strojeva za metenje moguće je brzo, praktično i pouzdano ukloniti nečistoću s pločnika, ulaza u garažu ili terasa. Sve vanjske površine će u kratkom vremenu dobiti novi sjaj – i to bez napornog sagibanja. Tu ne može sudjelovati ni jedna metla.

1

2

3

3

1

Brzo, brže, Kärcher

Pomoću naših strojeva za metenje korisnici čiste i do pet puta brže nego s metlama i lopaticama. Rukovanje uređajima je dječja igra.

2

3

Najjednostavnije vađenje

Spremnici za smeće Kärcher strojeva za metenje se mogu sasvim jednostavno izvaditi te isprazniti – uhvatiti, podignuti, gotovo.

Pravi užitak

Jednostavno metenje, sasvim bez truda i napora – na taj način čini metenje pravo zadovoljstvo.

59


Strojevi za metenje

Vanjske površine

Brži od bilo koje metle. Tko bi rekao da je metenje tako lako? S Kärcher strojevima za metenje je pločnik i cestu, ulaz i dvorište moguće i do pet puta brže pomesti nego s metlom i lopaticom. Pometeno smeće se pouzdano odvodi u spremnik smeća: jednostavno, brzo i čisto. Tako se danas mete!

Jednostavno i ­kompaktno Svi naši strojevi za metenje se spremaju u nekoliko poteza i štede prostor: jednostavno preklopiti izvlačnu ručku i stroj za metenje postaviti okomito. ­G otovo!

S 750  Podesiva izvlačna ručka s praktičnom drškom  Položaj za spremanje  Posebno velika bočna metla  Podesiva sila pritiskanja bočne metle  Samostojeći spremnik za smeće

Tehnički podatci Max. površinski učinak

m²/h

2500

Radna širina s bočnom metlom

mm

700

Radna širina bez bočne metle

mm

480

Spremnik za smeće

l

32

Težina, stanje pripravnosti za rad

kg

13,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

940 x 770 x 1090

Broj za narudžbu

60

1.766-910


Spremnik za velike ­p rostore S 750 ima veliki spremnik s dovoljno prostora za veće količine pometenog smeća.

Najjednostavnije vađenje Spremnici za smeće Kärcher strojeva za metenje se mogu sasvim jednostavno izvaditi te isprazniti – uhvatiti, podignuti, gotovo.

S 650

S 550

 Podesiva izvlačna ručka

 Podesiva izvlačna ručka  Položaj za spremanje  Samostojeći spremnik za smeće  Jedna bočna metla

1800

1600

650

550

16

16

11,0

11,0

690 x 670 x 930

690 x 610 x 930

1.766-300

1.766-200

s praktičnom drškom  Položaj za spremanje  Samostojeći spremnik za smeće  Dvije bočne metle

61

Vanjske površine

Strojevi za metenje


Višenamjenski usisivač

Novi univerzalni Kärcher višenamjenski čistači impresioniraju svojom izvanrednom usisnom snagom, malom potrošnjom struje, specijalno razvijenim podnim mlaznicama i iznimno praktičnim priborom za uređaj. Bilo da se radi o suhoj ili mokroj, krupnoj ili sitnoj nečistoći: Nova generacija uređaja brine uvijek za optimalno uklanjanje nečistoće i posvuda savršene rezultate čišćenja.

1

2

3

1

Snažan kao nikada

Zahvaljujući specijalnim energetski učinkovitim motorima te konstrukcijom uređaja i pribora Kärcher višenamjenski čistači nisu samo bitno jači od prethodnih modela nego predstavljaju i najjače Kärcher usisavače za krajnjeg potrošača ikad proizvedene. Vaše prednosti u pregledu: optimalno usisavanje nečistoće, velika ušteda vremena, raznovrsne mogućnosti primjene.

2

2

3

4

4

3

Temeljito kao nikada

Zahvaljujući u cijelosti novo razvijenim priborima kao što su podne mlaznice, cijevi, usisno crijevo ili ručka svi novi modeli jamče savršene rezultate čišćenja i najveći mogući komfor u primjeni. Svaka vrsta nečistoće se može brzo i bez ostataka usisati. Vaše prednosti u pregledu: savršeni rezultati čišćenja, vrhunski komfor, minimalni napor, maksimalna sloboda kretanja, bez začepljenja, bez prekida rada.

Komforno kao nikad dosad

Inovativna tehnologija vađenja filtra od srednje klase na dalje omogućuje komforno vađenje filtra u sekundi. Pri tom je filtar s ravnim naborima inače poznat među profesionalcima uložen u kasetu glavi uređaja – za iznimno brzo vađenje u dva koraka. Jednostavno rasklopite filtar kasetu, izvadite filtar – gotovo! Vaše prednosti u pregledu: brzo i jednostavno vađenje filtra, bez kontakta s nečistoćom, bez prašine.

4

Permanentno visoki usisni učinak

Zahvaljujući integriranoj funkciji čišćenja filtra zaprljani filtri se mogu kod svih vrhunskih uređaja MV 5-6 serije brzo i djelotvorno očistiti aktiviranjem tipke za čišćenje. Tako se može raditi s konstantno visokim usisnim učinkom i kod zahtjevnih čišćenja. Vaše prednosti u pregledu: nije potrebno ručno čišćenje, nema kontakta s nečistoćom, iznimna usisna snaga.

63

Unutarnje površine

Najsnažniji svih vremena.


Višenamjenski usisivač

Unutarnje površine

Kärcher oznaka snage. Novi Kärcher višenamjenski usisavači nose oznaku snage, koja za svaku klasu uređaja ima dva označna broja: potrošnju struje i snagu. Dobar primjer: Usisna snaga najsnažnijeg modela vrhunske klase, MV 6 P Premium, odgovara usisnoj snazi Kärcher 2000 W višenamjenskog usisivača serije modela 2013. Stvaran potrošnja struje iznosi samo 1300 W.

V 53 MV6P MV 42 MV MV 53 MV6P MV 42 MV MV 53 MV6P MV MV 42 MV MV 1200 Watt* 1600 2000

1400 Watt* 1800

Power Power Power as asas

Watt*

Watt* Watt*

Energy Energy use Energyuse use

1000 Watt 1000 1300

Watt Watt

Watt Watt

1400Watt* 1800

Power Power as as

Watt*

Energy use use Energy

1000Watt 1100

Watt

1200Watt* 1600 2000

Power Power Power as as as

1000Watt 1000 1300

* Uspoređeno s Kärcher višenamjenskim usisavačima 2013

64

Watt* Watt*

Energy useuse Energy Energy

Watt Watt

1400 Watt* 1800

Power Power as as

Watt*

Energy useuse Energy

1000Watt 1100

Watt

1200Watt* 1600 2000

Power Power Power as as as

Watt* Watt*

Energy use Energy use use Energy

1000 1000 1300 Watt

WattWatt

140 1800

PowerPower as as

Energy use Energy use

1000 1100 Watt

Watt


Višenamjenski usisivač

Novi standardni pribor specijalno je razvijen za nove Kärcher višenamjenske usisavače te u kombinaciji s uređajima daju neslućenu učinkovitost čišćenja. S novim podnim mlaznicama stiže se do svih uglova. Zbog dva reda četki odnosno zahvaljujući dvostrukim gumenim rubovima mokra se i suha nečistoća optimalno uklanja. Ujedno novo fleksibilno usisno crijevo s ergonomskom ručkom koja se skida iznimno podiže komfor.

1

2

3

1

2

4

1

Prvoklasne podne mlaznice

Bez obzira radilo se o suhoj ili mokroj, finoj ili gruboj nečistoći – vlastito razvijene podne mlaznice jamče savršeno uklanjanje nečistoće, impresioniraju optimalnim klizanjem i mogu se jednostavno i brzo podesiti na mokru ili suhu nečistoću: Kod podne mlaznice sa spojnicama prebacivanje se provodi zamjenom umetka, kod preklopivih podnih mlaznica posve jednostavno uz pomoć nožnog prekidača. Specijalne podne mlaznice jamče ugodno usisavanje. Vaše prednosti u pregledu: brzo uklanjanje nečistoća bez ostataka, idealno za mokru i suhu nečistoću, usisavanje bez napora.

2

Ručka na skidanje

Ergonomski oblikovana ručka koja se može skinuti jamči optimalno vođenje zraka. Ujedno omogućuje ergonomsko držanje tijela tijekom usisavanja budući da se pribor može brzo i jednostavno izravno utaknuti na usi-

sno crijevo. Kod klasa uređaja MV 5+6 specijalni sastav materijala ručke sprječava elektrostatski naboj i omogućuje usisavanje bez smetnji – i kod radova renoviranja. Vaše prednosti u pregledu: bez začepljenja, jednostavno i ugodno usisavanje i u najužem prostoru, sigurna zaštita od elektrostatskog pražnjenja.

3

Optimirano usisno crijevo

Nova usisna crijeva omogućuju veći protok i vrlo su fleksibilna. Vaše prednosti u pregledu: bez začepljenja, usisavanje bez prekida rada, velika sloboda kretanja pri usisavanju.

4

Stabilne plastične cijevi

Nove plastične cijevi prezentiraju se u najboljoj kvaliteti. Iznimno su opteretile i dugotrajne. Vaše prednosti u pregledu: veća kvaliteta za duži životni vijek.

65

Unutarnje površine

Novi pribor – više komfora, više čistoće.


Višenamjenski usisivač

MV 5 P Premium

MV 5 Premium

MV 5

MV 4 Premium

MV 4

MV 3 P

MV 3 Premium

MV 3

MV 2

Mala količina vode

Auto

Ulazno područje

Podrum

Prostor za radionicu/ Hobi

Funkcija puhanja

Garaža

Vanjske površine

Velika količine vode

Renoviranje

Primjena alata

Unutarnje površine

MV 6 P Premium

Za svaku svrhu odgovarajući uređaj.

Garden

 = Preporučljiva primjena uređaja  = Nepreporučljiva primjena uređaja

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 78–83

67


Višenamjenski usisivač

Unutarnje površine

Nova vrhunska klasa – još jača, još komfornija. Novi vrhunski Kärcher model troši samo 1300 W i istodobno nudi snagu usisavača* od 2000 W. Uz to nova top klasa nudi sve za učinkovitiji i ugodniji rad Filtar s ravnim naborima u kaseti za filtar za brzo i čisto vađenje, integrirano čišćenje filtra za munjevito ponovno uspostavljanje usisnog učinka, novi Komfort-pribor za savršenu čistoću, veliki spremnik za velike nečistoće te novi sustav spremanja za sigurno odlaganje svog pribora.

NOVO

Izuzetno snažan Specijalni motori, konstrukcija uređaja i pribora čine nove MV modele bitno snažnijim od dosadašnjih.

MV 6 P Premium  Power kao 2000 W usisivač  Kaseta filtra s filtrom s ravnim naborima može se izvaditi  Čišćenje filtra  Utičnica s automatikom za uključenje/isključenje  Vijak za ispuštanje vode

Oprema Usisno crijevo (35 mm)

2,2 m

Ručka na skidanje

S elektrostatskom zaštitom

Usisne cijevi 2 x 0,5 m (35 mm)

Plemeniti čelik

Mlaznica za mokro/suho usisavanje

Preklopivo s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Filtar s ravnim naborima

U kaseti za filtar

Mlaznica za fuge Filtarska vrećica

 Flis

Funkcija puhanja

Položaj odlaganja

Čišćenje filtra

Vijak za ispuštanje

Spremanje pribora na uređaju

Tehnički podaci Snaga odgovara*

W

2000

Potrošnja energije

W

1300

Spremnik

l

30, Plemeniti čelik

Priključni kabel

m

6

Nazivna širina pribora

mm

35

Težina

kg

9,4

Dimenzije (D x Š x V)

mm

420 x 380 x 670

Broj za narudžbu

1.348-270

  Sadržano u opsegu isporuke.   * Uspoređeno s Kärcher višenamjenskim usisavačima 2013

68


Najjednostavnije vađenje filtra Inovativna patentirana tehnologija, za brzo, praktično vađenje filtra bez kontakta s nečistoćom: Kasetu deblokirati, izvaditi, gotovo.

Od ožujka 2014

NOVO

Čisto na pritisak gumba Potpuni usisni učinak u nekoliko sekundi: zahvaljujući integriranom čišćenju filtra nečistoća se snažnim impulsima zraka otprema u spremnik pritiskom na gumb.

NOVO

NOVO

MV 5 P Premium

MV 5 Premium

MV 5

 Power kao usisivač od 1800 vata  Kaseta filtra s filtrom s ravnim

 Power kao usisivač od 1800 vata  Kaseta filtra s filtrom s ravnim

 Power kao usisivač od 1800 vata  Kaseta filtra s filtrom s ravnim

­naborima može se izvaditi

­naborima može se izvaditi

­naborima može se izvaditi

 Čišćenje filtra  Čišćenje filtra  Utičnica s automatikom za uključenje/

 Čišćenje filtra

2,2 m

2,2 m

2,2 m

S elektrostatskom zaštitom

S elektrostatskom zaštitom

S elektrostatskom zaštitom

Plastika

Plastika

Plastika

Preklopivo s 2 gumena vijenca i 2 reda četki U kaseti za filtar

Preklopivo s 2 gumena vijenca i 2 reda četki U kaseti za filtar

Preklopivo s 2 gumena vijenca i 2 reda četki U kaseti za filtar

 Flis

 Flis

 Flis

 –

 –

 –

1800

1800

1800

1100

1100

1100

25, Plemeniti čelik

25, Plemeniti čelik

25, Plastika

5

5

5

35

35

35

8,2

8,2

7,9

420 x 380 x 625

420 x 380 x 625

420 x 380 x 625

1.348-234

1.348-230

1.348-190

isključenje

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 78–83

69

Unutarnje površine

Višenamjenski usisivač


Višenamjenski usisivač

Unutarnje površine

Nova srednja klasa – ekstremno snažna. To može samo Kärcher Filtarski sustav iz profesionalnog područja – sjedinjen s jedinstvenom, patentiranom tehnologijom za vađenje filtra. Filtar se u svako doba može u sekundi izvaditi bez kontakta s nečistoćom. Uređaji srednje klase predstavljaju se usisivačem* snage 1600 vata uz istodobno ekstremno malu potrošnju energije (1000 vata). Zahvaljujući novom priboru nečistoća svake vrste brzo se i lagano uklanja.

NOVO

Pribor je uvijek tu Zahvaljujući praktičnom pospremanju pribora isporučeni se pribor kao i usisno crijevo mogu sigurno i na dohvat ruci odložiti na uređaj.

MV 4 Premium  Power kao usisivač od 1600 vata  Kaseta filtra s filtrom s ravnim naborima može se izvaditi  Higijenska filtarska vrećica od flisa

Oprema Usisno crijevo (35 mm)

2,2 m

Ručka na skidanje Usisne cijevi 2 x 0,5 m (35 mm)

 Plastika

Mlaznica za mokro/suho usisavanje

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Filtar s ravnim naborima

U kaseti za filtar

Mlaznica za fuge Filtarska vrećica

 Flis

Funkcija puhanja

Položaj odlaganja

Spremanje pribora na uređaju

Tehnički podaci Snaga odgovara*

W

1600

Potrošnja energije

W

1000

Spremnik

l

20, Plemeniti čelik

Priključni kabel

m

5

Nazivna širina pribora

mm

35

Težina

kg

7,2

Dimenzije (D x Š x V)

mm

385 x 365 x 530

Broj za narudžbu

1.348-150

  Sadržano u opsegu isporuke.   * Uspoređeno s Kärcher višenamjenskim usisivačima 2013

70


Bitno jednostavnije vađenje filtra Već i uređaji srednje klase nude novu tehnologiju vađenja filtra za jedinstveno jednostavno vađenje filtra. Specijalni filtar s ravnim naborima nalazi se u kaseti na glavi uređaja. Kaseta se može izvana vrlo brzo deblokirati i izvaditi. Nečistoća ostaje u kaseti i ne prosipa se po podu.

NOVO

NOVO

Od ožujka 2014

MV 4 Car Kit

MV 4

 Power kao usisivač od 1600 vata  Kaseta filtra s filtrom s ravnim naborima može se izvaditi  Higijenska filtarska vrećica od flisa  Posebni pribor za čišćenje unutrašnjosti automobila

 Power kao usisivač od 1600 vata  Kaseta filtra s filtrom s ravnim naborima može se izvaditi  Higijenska filtarska vrećica od flisa

2,2 m

2,2 m

 Plastika

 Plastika

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

U kaseti za filtar

U kaseti za filtar

 Flis

 Flis

1600

1600

1000

1000

20, Plastika

20, Plastika

5

5

35

35

7,0

7,0

385 x 365 x 530

385 x 365 x 530

1.348-114

1.348-110

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 78–83

71

Unutarnje površine

Višenamjenski usisivač


Višenamjenski usisivač

Unutarnje površine

Nova početna klasa – kompaktna, praktična, multifunkcionalna. Osnovna klasa osvaja svojstvima opreme koja odgovaraju visokim standardima. Tu se, između ostalog, ubrajaju funkcija puhanja, veći spremnik i komforni položaj odlaganja za jednostavno odlaganje usisne cijevi i podne mlaznice. Specijalni filtar s patronama, kojeg samo Kärcher ima već u osnovnoj opremi, omogućuje mokro i suho usisavanje bez izmjene filtra.

NOVO

Kao otpuhano Svuda gdje nije moguće usisavanje pomaže praktična funkcija puhanja koja je raspoloživa od modela MV 3 dalje. Tako se, na primjer, lišće može bez muke ukloniti sa šljunka.

NOVO

MV 3 Premium Fireplace Kit

MV 3 Premium Car Kit

 Spremnik od plemenitog čelika  Funkcija puhanja  Položaj odlaganja  Filtar za krupnu nečistoću/pepeo

 Spremnik od plemenitog čelika  Funkcija puhanja  Položaj odlaganja  Posebni pribor za čišćenje

Usisno crijevo

2m

2m

Ručka na skidanje

 Plastika

 Plastika

Mlaznica za mokro/suho usisavanje

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Mlaznica za fuge Filtarska vrećica

 Papir

 Papir

Filtar s patronama

Standard

Standard

Funkcija puhanja

Položaj odlaganja

Spremanje pribora na uređaju

unutrašnjosti automobila

Oprema Usisne cijevi 2 x 0,5 m

Tehnički podaci Snaga odgovara*

W

1400

1400

Potrošnja energije

W

1000

1000

Spremnik

l

17, Plemeniti čelik

17, Plemeniti čelik

Priključni kabel

m

4

4

Nazivna širina pribora

mm

35

35

Težina

kg

5,8

5,8

Dimenzije (D x Š x V)

mm

390 x 340 x 525

390 x 340 x 525

1.629-845

1.629-844

Broj za narudžbu

  Sadržano u opsegu isporuke.   * Uspoređeno s Kärcher višenamjenskim usisivačima 2013

72


Bez izmjene filtra Zbog posebnog materijala u Kärcher filtru s patronama omogućeno je mokro kao i suho usisavanje bez izmjene filtra.

Čista stvar Utičnica s automatikom za uključenje/isključenje. Kod priključivanja električnih alata se prljavština može usisati već u trenutku nastajanja.

NOVO

NOVO

MV 3 Premium

MV 3 P

 Spremnik od plemenitog čelika  Funkcija puhanja  Položaj odlaganja

 Utičnica s automatikom za uključenje/isključenje

2m

2m

 Plastika

 Plastika

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

 Papir

 Papir

Standard

Standard

1400

1400

1000

1000

17, Plemeniti čelik

17, Plastika

4

4

35

35

5,8

5,7

390 x 340 x 525

388 x 340 x 502

1.629-840

1.629-880

za primjenu s električnim alatom

 Funkcija puhanja  Položaj odlaganja

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 78–83

73

Unutarnje površine

Višenamjenski usisivač


Višenamjenski usisivač

Unutarnje površine

Jednostavno za otvaranje Sa zapornim sustavom „Pull & Push“ kojeg je razvio ­K ärcher spremnik se lagano može otvoriti i zatvoriti.

Pribor je uvijek tu Zahvaljujući praktičnom pospremanju pribora isporučeni se pribor kao i usisno crijevo mogu sigurno i na dohvat ruci odložiti na uređaj.

NOVO

NOVO

MV 3 Fireplace Kit

MV 3 Car Kit

 Robusni plastični spremnik  Funkcija puhanja  Položaj odlaganja  Filtar za grubu nečistoću/pepeo

 Robusni plastični spremnik  Funkcija puhanja  Položaj odlaganja  Posebni pribor za čišćenje

Usisno crijevo

2m

2m

Ručka na skidanje Usisne cijevi 2 x 0,5 m

 Plastika

 Plastika

Mlaznica za mokro/suho usisavanje

Kopče

Kopče

Mlaznica za fuge Filtarska vrećica

 Papir

 Papir

Filtar s patronama

Standard

Standard

Funkcija puhanja

Položaj odlaganja

Spremanje pribora na uređaju

unutrašnjosti automobila

Oprema

Tehnički podaci Snaga odgovara*

W

1400

1400

Potrošnja energije

W

1000

1000

Spremnik

l

17, Plastika

17, Plastika

Priključni kabel

m

4

4

Nazivna širina pribora

mm

35

35

Težina

kg

5,4

5,4

Dimenzije (D x Š x V)

mm

388 x 340 x 503

388 x 340 x 503

1.629-804

1.629-805

Broj za narudžbu

  Sadržano u opsegu isporuke.   * Uspoređeno s Kärcher višenamjenskim usisivačima 2013

74


Komforno i štedi vrijeme Bez obzira je li riječ o tekućinama ili suhoj nečistoći – Kärcher višenamjenski usisivači brinu za beskompromisnu čistoću.

Uvijek na dohvat ruke Električni kabel ovješa se za integriranu kuku za kabel te je tako odložen uvijek na dohvat ruke.

NOVO

NOVO

MV 3

MV 2

 Robusni plastični spremnik  Funkcija puhanja  Položaj odlaganja

 Robusni plastični spremnik  Filtar za pjenu  Praktični spremnik za pribor na uređaju

2m

1,9 m

 Plastika

Kopče

Kopče

 Papir

 Papir

Standard

1400

1200

1000

1000

17, Plastika

12, Plastika

4

4

35

35

5,4

4,6

388 x 340 x 503

369 x 337 x 430

1.629-800

1.629-760

Plastika

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 78–83

75

Unutarnje površine

Višenamjenski usisivač


Usisavači za pepeo/suhi usisavači

Unutarnje površine

Usisavači za pepeo i suhi usisavači – snažni i provjereni od TÜV-a. Novi usisavači za pepeo i suhi usisavači s turbinom od 1200 W osvajaju velikom i dugotrajnom snagom usisavanja te pružaju najveću sigurnost kod usisavanja pepela. Uređaj je certificiran od strane TÜV-a i prije toga je prošao njihov ispitni program. Na taj način se može jednostavno i bezopasno ukloniti pepeo s kamina i roštilja. Model AD 3.200 može se koristiti zajedno s usisnom cijevi i mlaznicom za pod kao i odgovarajući suhi usisavač.

Provjeren od TÜV-a TÜV Süd potvrdio je u okviru posebnog ispitivanja za Kärcher, da usisavači za pepeo i suhi usisavači pružaju maksimalnu sigurnost kod usisavanja pepela.

AD 3.200

AD 3.000

 Metalni spremnik i crijevo  Inovativni filtarski sustav  Usisne cijevi i mlaznica za pod

 Metalni spremnik i crijevo  Inovativni filtarski sustav  Kosi ručni nastavak cijevi

Usisno crijevo

1,7 m

1,7 m

Usisne cijevi 2 x 0,5 m

Pocinčani metal

Mlaznica za pod

Kopča s 2 reda četki

Filtarski sustav

Metalni filtar s ravnim naborima i filtar za krupne nečistoće

Metalni filtar s ravnim naborima i filtar za krupne nečistoće

Spremanje pribora

Oprema

Tehnički podaci Max. ulazna snaga

W

1200

1200

Vakuum

mbar

200

200

Količina zraka

l/s

65

65

Spremnik

l

17, Metal

17, Metal

Priključni kabel

m

4

4

Nazivna širina pribora

mm

35

35

Težina bez pribora

kg

6,5

6,5

Dimenzije (D x Š x V)

mm

380 x 340 x 560

380 x 340 x 560

1.629-660

1.629-667

Broj za narudžbu   Sadržano u opsegu isporuke.

76


Usisavači za pranje

Kärcher usisavači za pranje osiguravaju duboku i temeljitu čistoću, primjerice na tepisima, tapeciranom namještaju, madracima, tekstilnim ukrasima na zidovima i auto-sjedalima. Tekućina za čišćenje pomoću tlaka prodire duboko u tepih i usisava se zajedno s rastvorenom prljavštinom. Masnoće, prljavština i neugodni mirisi se tako učinkovito odstranjuju.

Sustav s 2 spremnika Odvojeni spremnici za svježu i prljavu vodu – uvijek s ručkom za jednostavno vađenje, punjenje i pražnjenje.

SE 5.100

SE 4002

 Veliki kapacitet spre-

 Veliki, odvojivi spremnik  Veliki, odvojivi spremnik

mnika zbog filtra s ravnim naborima  Može se koristiti i kao mokri i suhi usisavač  Komforni sustav 2-u-1: integrirano prskajuće crijevo

za svježu vodu

SE 4001 za svježu vodu

 Komforni sustav 2-u-1:

 Može se koristiti i kao

integrirano prskajuće crijevo  Plus: Mlaznica za dubinsko pranje tapeciranih površina

mokri i suhi usisavač

Oprema Usisno-prskajuće crijevo s ručkom

2m

2m

2m

2 usisno-prskajuće cijevi, svaka 0,5 m

Mlaznica za pranje s nastavkom za tvrde površine

Mlaznica za pod

mogućnost prebacivanja

Kopče

Kopče

Mlaznica za fuge i tapecirane površine Filtarska vrećica

/ Papir

/ Papir

/ Papir

Filtar

Filtar s ravnim naborima

Filtar za pjenu

Filtar za pjenu

RM 519

Tehnički podatci Količina zraka

l/s

70

70

70

Vakuum

mbar

210

210

210

Spremnik svježe/ prljave vode

l

4/4

4/4

4/4

Max. snaga turbina/pumpa

W

1400/40

1400/40

1400/40

Radna širina

mm

230

230

230

Količina prskanja

l/min

1

1

1

Tlak prskanja

bar

1

1

1

Dužina kabela

m

5

7,5

7,5

Težina bez pribora

kg

7,0

8,0

8,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

370 x 290 x 470

385 x 385 x 500

385 x 385 x 500

1.081-200

1.081-140

1.081-130

Broj za narudžbu

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 78–83

77

Unutarnje površine

Usisavači za pranje – za temeljite rezultate čišćenja.


Pribor višenamjenski usisivač

Za mokro/suhe usisavače Kärcher nudi opsežan i koristan pribor za svakodnevnu uporabu. Od prave usisne mlaznice preko odgovarajućeg crijeva pa do specijalnih filtarskih sustava, sve naše komponente su optimalno usklađene. Tako Kärcher mokro/suhi usisavači uvijek ispunjavaju specifične zahtjeve određenog područja primjene i na svim poljima osiguravaju beskompromisnu čistoću.

1

2

2

3

1

Filtar za pepeo/filtar za krupne nečistoće

Kamini, ložišta u saunama ili roštilji su nakon svake uporabe zaprljani pepelom. On se može bez problema usisati Kärcher mokro/suhim usisavačem s predspojenim filtrom za pepeo. Pepeo i nečistoća se pouzdano hvataju. Nakon uporabe filtar za pepeo se jednostavno čisti i ispire vodom.

2

Komplet za unutarnje čišćenje automobila

Ovaj opsežni komplet pribora omogućava kompletno unutarnje čišćenje osobnog automobila. Komplet je koncipiran tako da se njime može očistiti sve, od auto-sjedala preko međuprostora i automata pa do osjetljivih armatura.

3

Komplet za usisivanje za električne alate

Komplet sadrži 1 m dugo, ekstra tanko i savitljivo ­crijevo za priključivanje nastavaka s adapterom za priključivanje električnih alata na višenamjenski usisavač (s utičnicom). Prašina koja nastaje prilikom bušenja, piljenja ili brušenja može biti direktno usisana.

79

Unutarnje površine

Čistoća po mjeri.


Pribor višenamjenski usisivač

Kompleti pribora i usisne mlaznice. Unutarnje površine

Posebno praktični i višestrani: Kärcher kompleti pribora i specijalne mlaznice. Zahvaljujući opsežnim mogućnostima opreme, mokro/suhi usisavači se mogu primijeniti gotovo svuda. Tako je npr. kompletom za unutarnje čišćenje vozila moguće kompletno unutarnje čišćenje osobnog automobila.

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Kompleti pribora

80

Komplet za usisivanje za ­električne alate 2.863-112

Savitljivo usisno crijevo (1 m) uključujući i adapter za priključivanje crijeva na nastavak za izlazni zrak električnih alata (npr. ubodnih pila, električnih blanjalica, i sl.). Prašina koja nastaje tijekom rada može biti odmah i direktno usisana.

Komplet za čišćenje ­unutrašnjosti automobila 2.862-128

Opsežan pribor za sve radove čišćenja u automobilu: 1,5 m produžno crijevo, posebno duga mlaznica za fuge (350 mm), mlaznica za usisavanje automobila, četka za usisavanje s mekom čekinjom, četka za usisavanje s tvrdom čekinjom, krpa za prozore, višenamjenska krpa od mikro-vlakana.

Komplet za grubu nečistoću 2.637-945

Opsežni komplet za usisavanje krupnih nečistoća svih vrsta, npr. strugotine od drva i građevinskog otpada: usisno crijevo 2,0 m, 2 usisne cijevi po 0,5 m, mlaznica za fuge, mlaznica za krupnu nečistoću širine 60 mm.

Komplet za domaćinstvo 2-dijelni 2.863-002

Nožnim prekidačem mlaznica za pod se može jednostavno prespojiti te je prikladna kako za tepihe tako i za tvrde površine. Mlaznica za tapecirane površine omogućuje pažljivo usisavanje tapeciranog namještaja i auto sjedala.


Unutarnje površine

Pribor višenamjenski usisivač

Komplet za unutarnje ­č išćenje automobila

Komplet za krupne ­n ečistoće Proizvod/ Broj za narudžbu

Komplet za usisavanje u domaćinstvu

Komplet za usisivanje za električne alate

Opis

Mlaznice za usisavanje Prespojiva mlaznica za mokro i suho usisivanje s integriranim vrškom za odlaganje 2.863-000

Prespojiva mlaznica za mokro i suho usisavanje izdvaja se sljedećim karakteristikama: optimalno uklanjanje nečistoće, kako kod suhog tako i mokrog usisivanja zbog dva integrirana reda četki odnosno gumenih usni. Najpraktičnije prilagođavanje vrsti nečistoće aktiviranjem nožnog prekidača. Zahvaljujući bočnim kotačima vrlo dobra klizna svojstva zahtijevaju malo napora pri usisavanju. Uključivo vršak za odlaganje mlaznice za pod na uređaju.

Posebno duga mlaznica za fuge (350 mm) 2.863-144

Specijalno za čišćenje teško dostupnih mjesta, kao npr. između tapeciranih površina i bočnih džepova u automobilu.

Mlaznica za automobil 2.863-145

Za lako i brzo čišćenje auto-sjedala, tepiha, prtljažnika i prostora za noge.

Četka za usisavanje s tvrdom čekinjom 2.863-146

Za temeljito čišćenje tapeciranih površina i tepiha u automobilu. Osušena prljavština se ovom četkom može jednostavno odstraniti.

Četka za usisavanje s tvrdom čekinjom 2.863-147

Za čišćenje osjetljivih površina u vozilu bez oštećivanja, npr. armaturne ploče.

Turbo četka za čišćenje tapeciranih površina 2.903-001

Praktična mlaznica s rotirajućom četkom na zračni pogon. Čisti tapecirani namještaj i tekstilne površine. Idealna za uklanjanje životinjskih dlaka. Radna širina 160 mm.

81


Pribor višenamjenski usisivač i usisivač za pranje

Posebne primjene. Unutarnje površine

Posebni problemi u primjeni zahtijevaju specifična rješenja: Na primjer, pomoću kvalitetnog metalnog Kärcher filtra za pepeo (za mokro/suhe usisavače) moguće je čistiti kamine, peći na drva ili roštilje. Također je posebno praktičan i produžetak crijeva dužine 3,5 m, koji jamči optimalnu slobodu pokreta pri radu.

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Posebne primjene Filtar za krupne nečistoće/ filtar za pepeo Basic 2.863-139

Sastoji se od: spremnika 20 l i 1 m fleksibilnog metalnog usisnog crijeva. Čišćenje kamina, roštilja, ložišta u saunama. Također prikladan i za odstranjivanje krupnih nečistoća kao što su pijesak i piljevina. Prikladno za sve Home & Garden višenamjenske usisivače.

Filtar za krupne nečistoće/ filtar za pepeo Premium 2.863-161

Sastoji se od: spremnika 20 l, 1 m fleksibilnog metalnog usisnog crijeva i finog filtra koji sigurno zaustavlja i najsitniju prašinu. Za čišćenje kamina, roštilja, ložišta u saunama, kao i za odstranjivanje krupnih nečistoća kao što su pijesak i piljevina. Prikladan za sve Home & Garden višenamjenske-usisivače.

Metalna mlaznica za fuge (za filtar za krupne nečistoće/ pepeo) 2.640-951

Posebno duga metalna mlaznica za fuge (360 mm) za učinkovito odstranjivanje pepela i čišćenje teško dostupnih mjesta, kao npr. u kaminima, kod ložišta u saunama i roštilja. Osim toga, odstranjuje krupne nečistoće, kao što su ­pijesak i piljevina.

Produžetak usisnog crijeva 3,5 m 2.863-001

Produžetak usisnog crijeva 3,5 m za veće radijuse kod ­rada.

Pribor i filtri za usisavače za pranje

82

Papirnata filtarska vrećica 6.959-130

5 papirnatih filtarskih vrećica

Filtar s patronima za SE 4.xxx 6.414-552

Omogućava mokro i suho usisavanje bez zamjene filtra.

Filtar s ravnim naborima za SE 5.xxx 6.414-498

Omogućava mokro i suho usisavanje bez zamjene filtra.

Mlaznica za tapecirane površine za vlažno čišćenje 2.885-018

Tapecirano pokućstvo i auto-sjedala se čiste dubinski ­ laznicom za dubinsko pranje tapeciranih površina. m Radna širina 110 mm.


Pribor višenamjenski usisivač i usisivač za pepeo

Unutarnje površine

Filtri i filtarske vrećice.

Papir Nova tehnologija vađenja filtra kod uređaja MV 4, 5 i 6. Proizvod/ Broj za narudžbu

Flis

Duže usisivanje s filtarskim vrećicama od flisa.

Filtar za pepeo.

Opis

Filtar Papirnati filtar za WD 2.xxx & MV 2 6.904-322 za WD 3.xxx & MV 3 6.959-130 za WD 4.xxx/5.xxx 6.904-409 Filtarska vrećica od flisa za WD 7.xxx 6.904-413 Filtarske vrećice od flisa za MV 4, MV 5, MV 6 2.863-006 Filtar s ravnim naborima za MV 4, MV 5, MV 6 2.863-005

5 kom. papirnatih filtar-vrećica

Filtar s patronama za MV 2, MV 3 6.414-552 Filtar s patronama s nano premazom za WD 4.xxx/5.xxx 6.414-960

Prikladan za sve spomenute Kärcher tipove uređaja i WD 2.xxx/3.xxx. Omogućava mokro i suho usisavanje bez zamjene filtra. Filtar s patronama s nano premazom. Potpuna snaga usisavanja traje duže, budući da filtar ostaje dulje čist. Visoki stupanj odbijanja prašine osigurava da prašina ostaje tamo gdje joj je mjesto. Omogućava mokro i suho usisavanje bez zamjene filtra.

Filtar s ravnim naborima s nano premazom za WD 7.xxx 6.414-971

Omogućuje neprekidno usisivanje suhe i vlažne prljavštine, bez zamjene filtra i bez prekida rada. Zahvaljujući nano premazu puna snaga usisavanja traje duže. Filtar ima visoki stupanj odbijanja prašine – prašina ostaje tamo gdje joj je mjesto.

4 filtarske vrećice od flisa. Izrazito otporna na kidanje, visoki stupanj odbijanja prašine. Omogućuje znatno duže usisivanje nego s papirnatim filtarskim vrećicama. Izrazito otporna na kidanje, visoki stupanj odbijanja prašine. Omogućuje znatno duže usisivanje nego s papirnatim filtarskim vrećicama (4 komada). Uložen u kaseti filtar s ravnim naborima se iznimno jednostavno i brzo može zamijeniti – u potpunosti bez kontakta s nečistoćom. Omogućava mokro i suho usisavanje bez zamjene filtra.

Pribor za usisavače za pepeo i suhe usisavače Filtar s ravnim naborima za AD 3.xxx 6.415-953 Filtar s ravnim naborima za AD 3.xxx 2.863-004

Robusni filtar s ravnim naborima za dugotrajni učinak ­usisavanja Ekstra duga mlaznica za fuge (350 mm) od negorivog materijala za usisavanje hladnog pepela s teško dostupnih mjesta, npr. u kaminima,pećima, roštilju.

83


Home Cleaning Indoor

Postoje i ljepše aktivnosti od mučnog čišćenja – posebno u vlastita četiri zida. Stoga je Kärcher za ­unutarnje čišćenje razvio mnoštvo pametnih rješenja za savršeno čiste rezultate. Naši uređaji su maksimalno učinkoviti, što korisniku štedi snagu i vrijeme. Rezultat je uvijek blistava čistoća. Dakle, zasučite rukave i idemo!

1

2

3

1

Snažno dubinsko djelovanje bez kemije

S prirodnom parom Kärcher parni čistači osiguravaju higijensku i dubinsku čistoću u cijeloj kući! Zahvaljujući visokoj temperaturi pare, snažnom razvijanju pare, i time povezanom vrlo dobro vlaženju krpe uređaji uklanjaju 99,99% uobičajenih bakterija na čvrstim podovima u domaćinstvima. Bilo mali i praktični, s funkcijom da neprestano proizvodi paru ili kao uređaj vrhunske klase: Kärcher nudi za svaki zahtjev i potrebu odgovarajući model a time i idealnu alternativu dosadašnjem čišćenju. Zahvaljujući VapoHydro funkciji i najtvrdokornije nečistoće mogu se sasvim lako skinuti pomoću uređaja vrhunske klase: Pritiskom na gumb vruća voda prelazi u paru i rastvorena prljavština se jednostavno ispire. Kärcher parni čistači su prikladni za gotovo sve podne obloge. Uređaji pažljivo i efikasno otklanjaju i masne mrlje na površinama u kuhinji i u kupaonici.

2

Window Vac – kapljice nestaju

Jednostavno čišćenje prozora: Inovativnim Window Vac sustavom Kärcher nudi jednostavno, brzo i uvjerljivo temeljito rješenje za blistavo čiste prozore. Postupak čišćenja je jednostavan: Pomoću isporučenog spreja u boci i jastučića za čišćenje se nečistoće prvo učinkovito rastapaju. Zatim se pomoću Window Vac sustava usisava prljava voda tako da ne ostaju ni tragovi niti kapljice – za apsolutno blistavi pogled.

3

Za brzo povremeno čišćenje

Kärcher akumulatorska metla K 55 Plus može prema potrebi biti opremljena s dvije različite četke – zamjena je jednostavna pritiskom na gumb. Standardna četka otklanja prljavštinu u tren oka i omogućuje optimalan rezultat čišćenja do ruba. Pomoću specijalno razvijene četke sa životinjskim dlakama kosa se može odstraniti sa svih površina, posebice s tepiha, bez poteškoća.

* Kod temeljitog čišćenja Kärcher parnim čistačem se s uobičajenih kućanskih tvrdih podova uklanja 99,99% svih uobičajenih kućanskih bakterija.

85

Unutarnje površine

Uređaji za čišćenje unutarnjih prostora.


Usisavači s vodenim filtrom

Usisavač s vodenim filtrom DS 5.800 ne osigurava samo čiste podove već i svježi i čisti zrak a time i ugodnu klimu u prostoriji. Pored svojeg snažnog učinka usisavanja filtrira 99,9% prašine iz zraka zahvaljujući inovativnom vodenom filtru. Ne ostaje ništa osim čiste svježine. Za razliku od dosadašnjih usisavača s filtarskom vrećicom novo razvijeni DS 5.800 radi uz pomoć prirodne snage vode.

Filtarski sustav s više stupnjeva – za 99,9% čisti zrak

**

 Filtarski sustav s više stupnjeva zadržava i mikroskopski male čestice prljavštine. Ono što izađe je 99,9% čisti zrak.

 Dugotrajni međufiltar, koji se može prati, filtrira sićušne lebdeće čestice iz kondenziranog vlažnog zraka.

 HEPA-visokoučinkoviti filtar zadržava peludi koje

­u zrokuju alergiju, spore gljivica, bakterije i izlučevine ­g rinja.

HEPA 12 Filter

Unutarnje površine

Usisivanje bez filtarske vrećice.

CLEAN AIR

DS 5.800  Idealno za alergičare  Pretinac za pribor  Nije potrebna filtarska vrećica

Oprema Mlaznica za pod s mogućnošću prebacivanja

Mlaznica za fuge

Mlaznica za tapecirane površine

HEPA 12 Filtar*

Teleskopska usisna cijev

 s pomičnom manžetom

Softgrip-umetak na ručki

Pomoć za odlaganje i pospremanje

Odstranjivač pjene „FoamStop“

Tehnički podaci Snaga

W

900

Zapremina vodenog filtra

l

2

Radijus djelovanja

m

10,2

Broj za narudžbu 1.195-210   U opsegu isporuke sadržano.   * EN1822:1998   ** Smanjena izloženost peludi, kućnim grinjama, alergenima pasa i mačaka,

plijesni i bakterijama znanstveno je dokazano.

86


Usisavači prašine

Pomoću uređaja iz serije VC usisavanje ide posebno brzo i lako – gotovo samo od sebe. Ovi usisavači spajaju izvanredno veliku snagu usisavanja s neuobičajenim obilježjima komfora. Na primjer, u svijetu jedinstveni sustav QuickClick za brzu i jednostavnu. Ili EasySlider, praktično zaobilaženje zapreka.

Daljinski upravljač u ručki

EasySlider zaobilaženje prepreka Mekani okretni prsten s mogućnošću okretanja za 360° vodi usisivač pažljivo oko zapreka. Time se štite predmeti i omogućuje brzo usisavanje prašine bez zamornih prekida.

VC 6300

VC 6200

 Daljinski upravljač na

 Zamjena pribora u

VC 6100

 Zamjena pribora u ručki sa stand-by sekundi pomoću jedinsekundi pomoću jedin­funkcijom stvenog QuickClick stvenog QuickClick  Bočni dio s izgledom sustava sustava  Temeljito usisavanje kvalitetnog plemenitog  Temeljito usisavanje bez zapreka pomoću oko zapreka pomoću čelika i s LED-prikazom EasySlider okretnog EasySlider okretnog snage na uređaju  Čisti izlazni zrak – prstena prstena  Čisti izlazni zrak – alergeni nemaju šanse  Čisti izlazni zrak – alergeni nemaju šanse alergeni nemaju šanse

Oprema ComfoGlide mlaznica za pod

 Integrirani QuickClick-pribor: kist za namje-  štaj, mlaznica za tapecirane površine, mlaznica za fuge s teleskopskom drškom

Električna regulacija snage usisavanja

Na ručki

Na uređaju

Na uređaju

HEPA 12 filtar

 Flis

 Flis

 Flis

Filtarska vrećica s higijenskim zatvaračem Teleskopska usisna cijev

 s pomičnom manžetom  s pomičnom manžetom

 s pomičnom tipkom

Softgrip-umetak na ručki

Prikaz zamjene filtra

Automatsko namatanje kabela

Pomoć za odlaganje i pospremanje

Tehnički podaci Snaga

W

2000

2000

1800

Volumen filtarske vrećice

l

4

4

4

Radijus djelovanja

m

10

10

10

Težina bez pribora

kg

7,0

7,0

7,0

1.195-541

1.195-521

1.195-501

Broj za narudžbu

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 100–105. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 106–107.

87

Unutarnje površine

Usisavači prašine s glavicom.


RoboCleaner

Unutarnje površine

RoboCleaner – potpuno automatski profesionalac za čišćenje. Više nema savijanja prstiju kod usisavanja – to omogućuje RoboCleaner: Ovaj uređaj čisti sve podne obloge uobičajene u kućanstvu. Čak i kada nema nikoga kod kuće. Jednostavno treba spojiti stanicu za punjenje, uključiti uređaj, zadati vrijeme čišćenja i RoboCleaner kreće u akciju. Pri tome bez problema savladava prepreke. Bez muke prepoznaje i zaobilazi čak i stepenice. Pomoću infracrvenog zračenja se nakon obavljenog posla automatski vraća u bazu. Tu prazni nečistoću i ponovo puni svoje baterije.

Sve automatski Pomoću infracrvenog zračenja se navigira. RoboCleaner se sam vraća u bazu.

RC 3000  Za sve podne obloge uobičajene u kućanstvu

 Plug & clean

Oprema Četka za čišćenje

Senzor zaprljanosti (4 programa čišćenja)

Senzori pada

Infracrvena navigacija

Kontaktni senzori

Letvica za zaštitu namještaja po cijelom obodu

 Papir

Filtarska vrećica

Na internetskim stranicama www.robocleaner.de navodimo detaljne informacije u vezi s našim potpuno autonomnim robotom za čišćenje. Video-isječci prikazuju inovativnu tehniku u svakodnevnoj primjeni.

Tehnički podaci Snaga čišćenja

m2/h

15

Ulazna snaga

W

600

Vrijeme punjenja akumulatorske baterije min

10–20

Spremnik za nečistoće RoboCleaner

l

0,2

Spremnik za nečistoće Baza za punjenje

l

2

Bučnost u Quiet načinu rada dB (A)

54

Težina RoboCleaner

kg

2,0

Dimenzije RoboCleaner (D x V)

mm

285 x 105

Dimenzije (D x Š x V)

mm

500 x 250 x 230

Broj za narudžbu   Sadržano u opsegu isporuke.

88

1.269-101

Optimalno pozicioniranje stanice za punjenje. Maksimalni radijus djelovanja: 20 m.


Uređaji za poliranje

Poliranje je sada dječja igra: FP 303 osigurava posvuda savršene rezultate poliranja. Može se koristiti na različitim podnim oblogama kao što su parket, laminat, kamen, PVC, pluto ili linoleum. Pri tome je vrlo lagan za korištenje i nudi mnoge praktične detalje. Na primjer trokutasti oblik, koji osigurava dobro poliranje kutova. Prašina kod poliranja se jednostavno usisava, a kabel se uredno pohranjuje na namotaju za kabel izravno na dršci. Na taj način poliranje predstavlja užitak! Poliranje kutova Zahvaljujući optimiziranom trokutastom obliku glave za poliranje kutovi postaju lakše dostupni.

Praktično spremljeno Na dršci je kvalitetna tekstilna vrećica koja sadrži filtarsku vrećicu. U zasebnom pretincu za pribor mogu se pohraniti podloge za poliranje, što štedi prostor.

FP 303  Optimalan rezultat poliranja zahvaljujući velikom broju ­okretaja

 Ergonomska izvedba i optimiziran oblik  Spremanje pribora na uređaju

Oprema 3 podloge za poliranje Filtarska vrećica (1 kom.)

 Papir

Namotaj kabela

Tekstilna vrećica uklj. pretinac za pribor

Tehnički podaci Broj okretaja

U/min

1000

Radna širina

mm

290

Volumen filtarske vrećice

l

4

Ulazna snaga

W

600

Težina

kg

7,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

385 x 340 x 1155

Dužina kabela

m

7

Broj za narudžbu

1.056-820 Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 100–105. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 106–107.

89

Unutarnje površine

Usisno laštilo FP 303 – blistavi sustav.


Uređaji za sakupljanje prašine kod bušenja

Unutarnje površine

Bušenje bez prašine uz pomoć uređaja DDC 50. Rupe su brzo izbušene, ali uklanjanje sitne prašine od bušenja traje dulje. Ovaj problem rješava K ­ ärcher uređaj za sakupljanje prašine kod bušenja DDC 50. Pomoću svoje funkcije vakuumskog d ­ ržanja on se priljubljuje uz sve uobičajene unutarnje površine. I pouzdano sakuplja prašinu koja nastaje kod bušenja.

Čisto rješenje Zahvaljujući funkciji držanja pomoću vakuuma DDC 50 se drži čvrsto priljubljen uz zid i skuplja prašinu od bušenja izravno na mjestu gdje ona nastaje. Nije potreban dodatni uređaj ni ­p ribor. Prikladan za svaku bušilicu i za veličine svrdla do 10 mm. Sasvim jednostavno Uređaj postaviti, uključiti, bušiti i nakon obavljenog posla isključiti DDC 50. I to je to.

DDC 50  Funkcija držanja vakuumom za sve uobičajene površine u unutarnjem prostoru

 Nije potreban dodatni usisavač  Obje ruke su slobodne za bušenje

Oprema Baterije: 2 x 1,5 V Mignon AA LR 6

Zaštitna kapa

Tehnički podaci Volumen spremnika

cm³

23

Veličine svrdla

mm

max. 10

Težina

g

236

Dimenzije (D x Š x V)

mm

160 x 80 x 40

Broj za narudžbu   Sadržano u opsegu isporuke.

90

1.679-100


Akumulatorske metle

Kärcher akumulatorske metle su idealne za povremeno čišćenje tepiha i tvrdih podova. Ove metle su korisne uvijek kada je čišćenje usisavačem suviše komplicirano, a metlom suviše nepraktično. Valjak s akumulatorskom metlom brzo uklanja nečistoću – bez nepraktičnog kabela, bez nepotrebnog sagibanja. Za učinkovito uklanjanje životinjske dlake Kärcher nudi specijalnu četku za životinjsku dlaku sa svjetski jedinstvenom tehnikom četkanja. Čišćenje blizu ruba Uređaj K 55 Pet Plus zbog dodatnog vijenca četki omogućuje čišćenje blizu ruba.

Pametna ideja Oko četke za životinjsku dlaku se nalazi mrežasti tuljak koji se skida za čišćenje. Dlaka ostaje visjeti na tuljku te se tako može vrlo jednostavno odstraniti.

K 55 Pet Plus  Fleksibilne mogućnosti primjene zahvaljujući mogućnosti izmjene četki

 2 različite četke  Promjena četki pritiskom na gumb

Oprema Zidni držač

Punjač za akumulatorsku bateriju

Dugotrajna akumulatorska baterija Standardna četka

 Odvojivo

Četka za životinjsku dlaku

Odvojivo

Tehnički podaci Autonomija

min

30

Radna širina

mm

235 (Četka za životinjsku dlaku)/265 (Standardna četka)

Volumen spremnika

l

0,5

Napon akumulatorske baterije

V

4,8

Težina uklj. akumulatorsku bateriju

kg

2,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

260 x 300 x 96

Broj za narudžbu

1.258-509 Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 100–105. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 106–107.

91

Unutarnje površine

Brže od metle – praktičnije od usisavača.


Usisavači na paru

Unutarnje površine

Premium klasa – čišćenje na paru i usisavanje u jednom. Kärcher parni usisavači ujedinjuju prednosti parnih čistača i usisavača na suho. Oni usisavaju npr. ­mrvice s poda te istovremeno brišu pod korištenjem vlage. S ovim svestranim i odgovarajućim priborom svatko ima čisto kućanstvo – jednostavno, praktično, brzo i bez kemije.

Para bez prekida

Trojka visoke čestoće Naši parni usisavači mogu usisivati, čistiti na paru i sušiti – sve u jednoj etapi. Time su savršeni čak i za velike površine iz pločica, ­p rirodnog kamena ili PVC-a.

SV 1902

SV 1802

 Moguć kontinuirani rad zahvaljujući  Učinkoviti filtarski sustav s sustavu s 2 spremnika

 Učinkoviti filtarski sustav s 4 stupnja

4 stupnja

 S opcionalnim priborom ­mogućnost korištenja kao stanica za glačanje

 S opcionalnim priborom

­ ogućnost korištenja kao m stanica za glačanje

Oprema Zaštita od neovlaštenog uključenja/sigurnosni ventil

/

/

HEPA 12 filtar

Komplet za čišćenje poda s funkcijom parnog usisavanja

Ručna/točkasta mlaznica za prozore

//

//

Mlaznica za fuge

Mlaznica za tapecirane površine

Odstranjivač pjene „FoamStop“

Tehnički podaci Max. snaga

W

2300

2300

Volumen kotla

l

1,2

1,2

Spremnik za dolijevanje

l

0,5

Max. tlak pare

bar

4

4

Vodeni filtar

l

1,2 + 0,6

1,2 + 0,6

Vakuum

mbar

210

210

Dužina kabela

m

6

6

Dimenzije (D x Š x V)

mm

520 x 340 x 340

520 x 340 x 340

1.439-310

1.439-300

Broj za narudžbu   Sadržano u opsegu isporuke.

92


Parni čistači

Vrhunska klasa označava maksimalan učinak čišćenja i zadovoljstvo korisnika. Neprestana proizvodnja pare jamči učinkovito čišćenje i konstantan rad. VapoHydro funkcija omogućuje praktično uzimanje vruće vode tako da se rastvorena prljavština pod utjecajem pare jednostavno i praktično ispire. Zahvaljujući regulaciji količine pare na uređaju količina pare se može u bilo koje vrijeme optimalno prilagoditi bilo kojoj površini i intenzitetu prljavštine. Jednostavno vrhunski!

Para bez prekida

Para bez prekida

SC 5.800 C

SC 5.800 CB

 Brzo spreman za rad zahvaljujući

 Brzo spreman za rad zahvaljujući

Iznimno čisto zahvaljujući VapoHydro Kod tvrdokornih nečistoća može se zahvaljujući VapoHydro funkciji dodati topla voda. Para rastvara nečistoću – voda je ispire !

Kod temeljitog čišćenja ­Kärcher parnim čistačem se s uobičajenih kućanskih tvrdih podova uklanja 99,99% svih uobičajenih kućanskih bakterija.

vrlo kratkom vremenu zagrijavanja  Mogućnost stalnog punjenja  VapoHydro funkcija vode  Pretinac za pospremanje kabela na uređaju  S kompletom za čišćenje

vrlo kratkom vremenu zagrijavanja

 Mogućnost stalnog punjenja  VapoHydro funkcija vode  Pretinac za pospremanje kabela na uređaju

 S kompletom za čišćenje te ­glačalom na paru

Oprema Zaštita od neovlaštenog uključenja

Sigurnosni ventil

Komplet za čišćenje poda

Štapići za odstranjivanje kamenca (3 kom.)

 Na uređaju

 Na uređaju

Ručna/točkasta mlaznica/okrugla četka

//

//

Integrirani lijevak za punjenje

Regulacija količine pare

Tehnički podaci Snaga grijanja

W

1800

1800

Volumen spremnika

l

0,5 + 1,5 (odvojivi spremnik)

0,5 + 1,5 (odvojivi spremnik)

Max. tlak pare

bar

4,0

4,0

Težina bez pribora

kg

6,0

6,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

439 x 301 x 305

439 x 301 x 305

1.439-130

1.439-150

Broj za narudžbu

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 100–105. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 106–107.

93

Unutarnje površine

Vrhunska klasa – vrhunsko dostignuće za najveće zahtjeve.


Parni čistači

Unutarnje površine

Srednja klasa – čišćenje bez prekida rada. Čistači na paru od srednje klase nadalje isporučuju non-stop paru bez prekida rada. Odvojivi spremnik se može u tren oka ponovno napuniti. Na taj se način čak i velike površine mogu brzo očistiti – u potpunosti bez kemijskih sredstava. Kompaktna izvedba i kvalitetan pribor nude veliku dozu fleksibilnosti i komfora.

Para bez prekida

Para bez prekida

Para bez prekida

Odvojivi spremnik za Non-Stop paru Za rad bez prekida spremnik se može brzo i jednostavno odvojiti i napuniti pod slavinom.

Kod temeljitog čišćenja Kärcher parnim čistačem se s uobičajenih kućanskih tvrdih podova uklanja 99,99% svih uobičajenih kućanskih bakterija.

SC 2.600 CB

SC 2.550 C

SC 2.500 C

 Kontinuirani rad zahvalju-

 Kontinuirani rad zahvalju-

 Kontinuirani rad zahvalju-

jući sustavu s 2 spremnika

jući sustavu s 2 spremnika

jući sustavu s 2 spremnika

 Odvojivi spremnik  Odvojivi spremnik  Odvojivi spremnik  Pretinac za pospremanje  Brzo vrijeme zagrijavanja  Pretinac za pospremanje  Mlaznica za pod i ručna kabela na uređaju kabela na uređaju  Brzo vrijeme zagrijavanja  Brzo vrijeme zagrijavanja mlaznica s navlakom  Uklj. glačalo s glatkom  Mlaznica s točkastim podlogom od plemenitog mlazom  Štapići za odstranjivanje čelika kamenca  Uklj. besplatan pribor (pogledajte stranicu 15)

Oprema Zaštita od neovlaštenog uključenja

Sigurnosni ventil

Komplet za čišćenje poda

 Na ručki

 Na ručki

 Na ručki

Ručna/točkasta mlaznica/okrugla četka

//

//

//

Integrirani lijevak za punjenje

Regulacija količine pare

Tehnički podaci Snaga grijanja

W

1500

1500

1500

Volumen spremnika

l

0,5 + 0,8 (odvojivi spremnik)

0,5 + 0,8 (odvojivi spremnik)

0,5 + 0,8 (odvojivi spremnik)

Max. tlak pare

bar

3,2

3,2

3,2

Težina bez pribora

kg

4,1

4,1

4,1

Dimenzije (D x Š x V)

mm

350 x 280 x 270

350 x 280 x 270

350 x 280 x 270

1.512-361

1.512-357

1.512-350

Broj za narudžbu   Sadržano u opsegu isporuke.

94


Parni čistači

Snažni Kärcher parni čistači se u kućanstvu prakitčki mogu svugdje primjeniti – bez obzira radilo se o tvrdim podnim površinama, armaturama u kupaonici i kuhinji, zidnim pločicama, prozorima, tuš kabinama ili ostalim tvrdim površinama. Čak i kod peglanja ovi svestrani uređaji ostvaruju upečatljiv posao.

Jednostavno ­g enijalno Jedinstvena abrazivna krpa od mikro-vlakana – koja se može dobiti kao poseban dodatni pribor u kvalitetnom kompletu krpa od mikro-vlakana za kupaonicu – jednostavno skida naslage kamenca i sapuna. Kod temeljitog čišćenja Kärcher parnim čistačem se s uobičajenih kućanskih tvrdih podova uklanja 99,99% svih uobičajenih kućanskih bakterija.

SC 1.030 B

SC 1.020

SC 952

 Uključujući glačalo s

 Lagan, kompaktan

 Ručni parni čistač

glatkom podlogom od plemenitog čelika i komplet za čišćenje  Lagan, kompaktan ­uređaj

­uređaj

za povremeno čišćenje

 S kompletom za čišćenje  Vrijeme zagrijavanja oko 15 sek.  Funkcija uklanjanja ­kamenca

Oprema Zaštita od neovlaštenog uključenja

Sigurnosni ventil

Komplet za čišćenje poda

 –/–

 –/–

Mlaznica/čistač za prozore

 – –

Regulacija količine pare

Na ručki

Na ručki

–/ –

Ručna/točkasta mlaznica/okrugla četka

//

//

–/–/

Integrirani lijevak za punjenje

Tehnički podaci Snaga grijanja

W

1500

1500

1600

Volumen spremnika

l

1

1

0,25

Max. tlak pare

bar

3,2

3,2

Težina bez pribora

kg

3,0

3,0

1,2

Dimenzije (D x Š x V)

mm

Broj za narudžbu

380 x 254 x 260

380 x 254 x 260

190 x 100 x 280

1.512-231

1.512-227

1.516-201

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 100–105. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 106–107.

95

Unutarnje površine

Početna klasa – višenamjenska.


Sustav parnih glačala

Unutarnje površine

Dvostruko dobro: glačanje i čišćenje na paru. Pored čišćenja poda, druga namjena Kärcher parnih čistača je glačanje. Sustav parnih glačala SI 2.600 CB ovdje nudi maksimalni komfor u primjeni. Dokazani univerzalni parni čistač SC 2.600 CB s aktivnim stolom za glačanje AB 1000 čini savršen tim za prvoklasne rezultate glačanja i čišćenja.

Para bez prekida

AB 1000

SI 2.600 CB

 Stol za glačanje s funkcijom puha-

 Stol za glačanje s funkcijom puha-

nja i aktivnim usisavanjem

nja i aktivnim usisavanjem

 Parni čistač SC 2.600 CB

s kompletnim priborom (pogledajte stranicu 94)  Kontinuirano se može puniti

Oprema Zaštita od neovlaštenog uključenja

Sigurnosni ventil

Komplet za čišćenje poda

Mlaznica/čistač za prozore

 –/–

Regulacija količine pare

Na ručki

Ručna/točkasta mlaznica/okrugla četka

//

Integrirani lijevak za punjenje

Stol za glačanje s funkcijom puhanja i aktivnim usisavanjem pare

Tehnički podaci Snaga grijanja

W

1500

Volumen spremnika

l

0,5 + 0,8

Max. tlak pare

bar

3,2

Težina bez pribora

kg

9,0

13,1

Dimenzije (D x Š x V)

mm

120 x 38

120 x 38

2.884-933

1.512-367

Broj za narudžbu   Sadržano u opsegu isporuke.

96

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 100–105. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 106–107.


Akumulatorski usisavači za prozore

Unutarnje površine

Uživanje u pranju prozora. Kärcher Window Vac je prvi usisavač za prozore na svijetu. Pomoću njega će glatke površine kao što su prozori, pločice, ogledala itd. biti očišćene u kraćem vremenskom roku i bez tragova čišćenja. Inovativni usisavač vode usisava prljavu vodu prije nego kapne na pod. Usisavač za prozore omogućuje higijenski rad bez ostavljanja crtica. Vrlo je jednostavan za rukovanje, a zahvaljujući pogonu na akumulatorske baterije može se koristiti uvijek i svuda.

1

1

2

Čišćenje prozora – brzo, ugodno i čisto

Nema do originala! Kao izumitelj akumulatorskih čistača prozora Kärcher je revolucionirao čišćenje prozora – i perfekcionirao ga. Uz pomoć ovog uređaja čišćenje prozora i ostalih glatkih površina dječja je igra i štedi mnogo vremena i truda. Zahvaljujući električnom usisavanju zamorno kapanje je za sva vremena passé. Pametna kombinacija boce za prskanje i brisača te usisna funkcija usisivača za prozore pridonose vrhunski djelotvornom čišćenju i blistavo čistim prozorima – bez pruga i mrlja. Kärcher akumulatorski usisivač za prozore ergonomskog oblika i lagan za rukovanje omogućuje posebno ugodno i higijensko čišćenje prozora,jer nema izravnog kontakta s prljavom vodom.

98

2

Savršena čistoća – i kod visokih prozora

Čak i kod visokih prozorskih površina koje nalazimo primjerice na zimskim vrtovima mogu se optimalno i bez velikog napora čistiti akumulatorskim usisivačem za prozore. To omogućuje praktičan komplet produživača iz našeg asortimana pribora. Komplet se sastoji od krpe s mikro vlaknima s abrazivnim prugama s kojom se može ukloniti tvrdokorna nečistoća te od dva teleskopska štapa: jedan za prihvat uređaja a drugi za brisanje prozora. Izvlačivi štapovi imaju doseg od 1,20 m do 1,90 m.


Akumulatorski usisavači za prozore Kompaktan i lagan za rukovanje S Kärcher akumulatorskim usisivačem za prozore lako se mogu dosegnuti i najdonji rubovi prozora.

Unutarnje površine

Uska usisna mlaznica Savršen dodatak za prozore s prečkama i druge male površine.

WV 60 Plus

WV 50 Plus

 Kompletno rješenje za čišćenje

 Kompletno rješenje za čišćenje

 Električno usisavanje vode  Nema kapanja vode  Uklj. torbicu oko struka

 Električno usisavanje vode  Nema kapanja vode

glatkih površina

glatkih površina

Oprema Punjač za akumulatorsku bateriju

Litij-ionska akumulatorska baterija

Sprej u boci s krpom od mikro-vlakana

Koncentrat za čišćenje prozora

Torbica oko struka

Tehnički podatci 100

100

Autonomija akumulatorske baterije min

20

20

Snaga čišćenja po snazi akumulatora

do 60 (cca. 15 prozora)

do 60 (cca. 15 prozora)

Vrijeme punjenja akumulatorske baterije h

2

2

Radna širina usisne mlaznice

280

280

Težina uklj. akumulatorsku bateriju kg

0,7

0,7

Dimen. ili usisna mlaznica (D x Š x V)

130 x 90 x 355

130 x 90 x 355

1.633-111

1.633-101

Spremnik prljave vode

Broj za narudžbu

ml m2

mm

mm

  Sadržano u opsegu isporuke Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 100–105. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 106–107.

99


Pribor za Home Cleaning Indoor

Bilo usisavanje, čišćenje tapeciranog namještaja ili promjena tapeta – u domaćinstvu uvijek imamo posla. Za različite primjene postoji opsežan Kärcher originalni pribor. Od svakog uređaja stvori učinkovit specijalni uređaj. S točno namijenjenim dijelovima pribora za usisavače ili parne čistače možemo svakoj kompliciranoj zadaći čišćenja pogledati uvijek opušteno u oči.

1

1

2

3

1

Čistoća do najmanjeg detalja

Bilo na površinama od plemenitog čelika, ogledalima, tuš kabinama ili podovima – Kärcher krpe od mikro-vlakana uklanjaju tvrdokornu prljavštinu u tren oka. Specijalni kompleti krpa za kupaonicu i kuhinju se brinu za beskompromisnu čistoću bez ako i ali. U kombinaciji s Kärcher parnim čistačima kvalitetne krpe od mikro-vlakana čine nepobjediv tim koji izlazi na kraj i bez sredstava za čišćenje. Za komforno čišćenje koje štedi snagu i vrijeme. Uz to Kärcher nudi za svoje parne čistače puno zanimljivih dijelova pribora koji mogu znatno proširiti mogućnosti primjene.

2

Za sjajni nastup

Polirani podovi daju čistu sliku prostorija. Svojim modelom FP 303 Kärcher nudi kompletno rješenje za optimalnu njegu i očuvanje vrijednosti tvrdih podova: Uređaji za poliranje, podloge za poliranje i različita sredstva za njegu – za svaku podnu oblogu imamo pravu kombinaciju. Podloge za poliranje za FP 303 brinu se da su podovi optimalno polirani i njegovani.

3

Za optimalno uklanjanje nečistoće

Presvlaka za brisanje od mikro-vlakana za usisavač za prozore WV čini glatke površine ponovno savršeno čistima. Prikladna je za optimalno uklanjanje nečistoće sa svih glatkih površina poput prozora, ogledala, pločica itd. Zajedno s usisavačem za prozore i Kärcher koncentratom za čišćenje prozora opet brzo zavlada čistoća. Zahvaljujući mikroskopski tankim mikro-vlaknima nečistoća se lako uklanja s malo napora.

101

Unutarnje površine

Pripada obitelji – odgovarajući pribor.


Pribor za Home Cleaning Indoor

Usisavači prašine, uređaji za poliranje, RoboCleaner, čistači prozora. Unutarnje površine

Bez pravog pribora čak i najjače usisavanje ostaje više-manje bez učinka. Stoga Kärcher ima opsežnu ponudu pribora, specijalnih mlaznica i četki za sva područja primjene. Odgovarajući pribor jamči maksimalno čiste rezultate na najrazličitijim materijalima te maksimalni komfor u radu.

Proizvod/ Broj za narudžbu

Opis

Sapnica za parkete 4.130-172

S četkom od prirodne čekinje za čišćenje parketa i tvrdih podova bez oštećivanja, širina rada 360 mm.

Turbo četke 4.130-177

Četka sa zračnim pogonom, optimalna za tepihe i za usisavanje životinjske dlake, širina rada 280 mm.

Turbo mlaznica za tapecirane površine 2.903-001

Praktična mlaznica s rotirajućom četkom na zračni pogon. Čisti tapecirani namještaj i tekstilne površine. Radna širina 160 mm.

Mlaznica za madrace 6.906-755

Za usisavanje madraca, kao i teško dostupnih međuprostora na krevetu.

Filtarska vrećica od flisa za usisavač (VC) 6.904-329 HEPA 12 filtar za usisavač (VC) 6.414-805 HEPA 13 filtar za usisavač s vodenim filtrom DS 5.600/DS 6.414-630 DS 5.800 2.860-273

Veliki učinak filtriranja, izrazito otporna na kidanje, sustav zatvaranja za higijensko vađenje. 5 kom.

Usisavači prašine

HEPA 12 visokoučinkoviti filtar zadržava pelud, spore gljivica, ­ akterije i izlučevine grinja. Filtrira se 99,9% svih čestica većih od b 0,3 µm. Poseban visokoučinkoviti filtar, koji pouzdano filtrira 99,99% svih čestica većih od 0,3 µm. Sa skupom brtvom za zaštitu od peludi, spora gljivica, bakterija i izlučevina grinja.

Uređaji za poliranje

102

Podloge za poliranje (universal) 2.863-193

3 podloge za poliranje za savršeno poliranje svih tvrdih podova.

Podloge za poliranje parketa, navoštene 2.863-196 Podloge za poliranje ­impregniranih parketa/laminata 2.863-197 Podloge za poliranje kamena/linoleuma/PVC-a 2.863-198 Papirnata filtarska vrećica 6.904-128

3 podloge za poliranje za savršeno poliranje navoštenih podova.

3 podloge za poliranje za savršeno poliranje impregniranih podova.

3 podloge za poliranje za savršeno poliranje kamena, PVC-a ili ­linoleuma. 3 papirnate filtarske vrećice.


Unutarnje površine

Pribor za Home Cleaning Indoor

Turbo četka

Izvaličivi WV-produžetak Proizvod/ Broj za narudžbu

Mlaznica za tekstil i tapecirani namještaj

Uska usisna mlaznica za akumulatorski usisivač za prozore.

Opis

RoboCleaner Komplet filtra 6.904-257

5 papirnatih filtarskih vrećica i 1 mikro-filtar za bazu za punjenje.

Navlaka za brisanje od mikrovlakana 2.633-100

Za optimalno uklanjanje nečistoće. 2 kom.

Gumeni brisač 280 mm 2.633-005

2 rezervna brisača (280 mm) za široku usisnu mlaznicu usisavača za prozore.

Gumeni brisač 170 mm 2.633-104

2 rezervna brisača (170 mm) za usku usisnu mlaznicu usisavača za prozore.

Čistač prozora

NOVO

NOVO

170 mm široka usisna mlaznica za akumulatorski usisivač za

Mlaznica za brisač 170 mm WV 50/WV 60 2.633-002

­prozore.

Torbica oko struka WV 2.633-006

Praktična torbica oko struka za primanje usisavača za prozore kao i spreja u boci. Prikladna za sve Kärcher usisivače za prozore.

Komplet produžetak za akumulatorske usisivače 2.633-111

Zahvaljujući kompletu produžetaka s teleskopskom drškom za sve Kärcher akumulatorske usisivače za prozore mogu se savršeno i bez napora očistiti i visoki prozori. Drška je izlačiva od 1,20 m do 1,90 m. Prikladna za sve Kärcher akumulatorske usisivače za prozore.

može se dobiti od ožujka

Posebno prikladna za prozore s prečkama ili male prozore.

Komplet boca za prskanje 2.633-114

Komplet boca za prskanje za Kärcher akumulatorske usisivače za prozore sastoji se od boce za prskanje, nastavka za brisanje, presvlake od mikrovlakana i 20 ml koncentrata za čišćenje prozora.

Mrežni dio 2.633-107

Europski strujni adapter za punjenje usisavača za prozore Karcher. Prikladna za sve Kärcher usisivače za prozore.

103


Pribor za Home Cleaning Indoor

Parni čistači i stanice s parnim glačalima. Unutarnje površine

Kärcher nudi široki asortiman dijelova pribora koji znatno proširuju područje primjene parnih čistača. Odlikuje ih jednostavno rukovanje, štede vrijeme i snagu te predstavljaju veliku pomoć kod svih redovitih radova čišćenja.

Proizvod/Broj za narudžbu

Opis

Parni čistači/parni usisavači/glačala Glačalo na paru I 6006 2.863-208

Visokokvalitetno glačalo na paru s glatkom podlogom od plemenitog čelika, žuto/crno. Samo za parne čistače SC 1.030 i sve nove parne čistače.

Glačalo na paru l 6002 za parne usisavače (SV) 4.862-165

Visokokvalitetno glačalo na paru s glatkom podlogom od plemenitog čelika, žuto/crno, uklj. adapter. Primjereno samo za parni usisivač.

Podloga glačala sa zaštitom od prianjanja za I 6002 2.860-132 Podloga glačala sa zaštitom od prianjanja za I 6006 2.860-142 Presvukla za stol za glačalo 2.884-969 Parna turbo četka 2.863-159

Za osjetljive materijale (svila, lan, crna odjeća, majice s otiscima, čipka itd.) Za glačalo na paru s glatkom podlogom od plemenitog čelika. Za BE 6006, s glatkom podlogom od plemenitog čelika, za ­osjetljive materijale (svila, lan, crna odjeća, čipka).

Power-mlaznica s produžetkom 2.884-282

Izrazito povećava snagu čišćenja mlaznice s točkastim mlazom. Idealna za teško dostupna mjesta (npr. kutova).

Mlaznica za njegu tekstila 4.130-390

Za osvježavanje odjeće i tekstila, uklanja mirise, glača komplicirana mjesta. Integrirani odstranjivač vlakanaca.

Mlaznica za prozor 4.130-115 Mlaznica za pod 2.885-142

Za lagano i temeljito čišćenje staklenih površina i ogledala.

Ručna mlaznica 2.884-280

104

Od pamuka i spužve, velike propusnosti, za bolje prodiranje pare u rublje. Za sve radove čišćenja kod kojih bi uobičajeno bilo potrebno ribanje. Osigurava čišćenje bez muke u dvostruko kraćem vremenu.

Bolji učinak čišćenja – zahvaljujući optimiziranom korištenju pare i većoj površini za čišćenje. Koristiti sa svim dostupnim krpama za pod. Ručna mlaznica s dodatnom čekinjom za čišćenje malih površina kao što su tuš kabine, zidne pločice i puno toga. Može se koristiti sa ili bez navlake.

Mlaznica s točkastim mlazom 2.884-281

Mlaznica s točkastim mlazom jamči čišćenje fuga, kutova, rubova i ostalih teško dostupnih mjesta bez muke.

Univerzalni komplet pribora za parne čistače 2.863-215

Komplet pribora za parne čistače sastoji se od 3 krpe za pod, 3 ­krpe od frotira za ručnu mlaznicu, 2 crne okrugle četke i 2 crvene okrugle četke za različita područja primjene kao što su kuhinja i ­kupaonica.


Unutarnje površine

Pribor za Home Cleaning Indoor

Glačalo s pritiskom na paru

Krpa za paru od ­m ikrovlakana

Proizvod/Broj za narudžbu

Stol za glačanje s više ­komfora

Abrazivna krpa od mikro ­v lakana

Opis

Parni čistači/parni usisavači/glačala Komplet okruglih četki 2.863-058 Komplet okruglih četki s čekinjama od mesinga 2.863-061

Dvije različite boje za različite namjene: u kuhinji i kupaonici.

okrugla četka sa strugalom 2.863-140

S dva reda četki otpornih na visoke temperature i strugalom za uklanjanje tvrdokorne prljavštine, npr. na štednjaku. Nije primjereno za osjetljive površine.

Komplet krpa od mikro-vlakana za kupaonicu 2.863-171

2 meke krpe za pod od pliš-velura, 1 abrazivna krpa za uklanjanje tvrdokornih naslaga kamenca i sapuna; 1 krpa za poliranje za ­čišćenje bez tragova crtica i vlakanaca.

Komplet krpa od mikro-vlakana za kupaonicu 2.863-172

2 meke krpe za pod (pliš-velur), 1 meka navlaka za ručnu mlaznicu (pliš-velur) za bolje otapanje nečistoće, 1 krpa za čišćenje bez tragova i njegu površina od plemenitog čelika.

Komplet krpa od mikro-vlakana za kupaonicu 2.863-173 Komplet krpa od mikrovlakana mekana presvlaka 2.863-174 Komplet krpa od mikrovlakana 6.905-921

2 meke krpe za pod od pliš-velura: za bolje otapanje i upijanje nečistoće.

Krpe od frotira, uske 6.369-357

5 krpa za pod od kvalitetnog pamuka. Ne otpuštaju vlakanca, ­ obro upijaju i otporne su na trošenje. d

Krpe od frotira za ručnu ­mlaznicu 6.370-990 Komplet krpa od frotira 6.960-019

5 navlaka od kvalitetnog pamuka. Ne otpuštaju vlakanca, dobro upijaju i otporne su na trošenje.

HEPA 12 filtar za parni usisavač (SV) 2.860-229

HEPA-visokoučinkoviti filtar zadržava pelud, spore gljivica, bakterije i izlučevine grinja. Filtrira se 99,9% svih čestica većih od 0,3 µm.

Komplet okruglih četki za parni usisavač (SV) 2.860-231

4 različite boje za različite namjene.

Za lagano uklanjanje tvrdokorne prljavštine, skorene nečistoće na rešetki pećnice. Nije primjereno za osjetljive površine.

2 meke navlake za ručnu mlaznicu od pliš-velura: za bolje otapanje i upijanje nečistoće. 1 krpa za pod + 1 navlaka od kvalitetnih mikro-vlakana za još bolje upijanje nečistoća.

2 krpe za pod, 3 krpe od frotira za ručnu mlaznicu.

105


Sredstva za čišćenje

Unutarnje površine

Sredstva za čišćenje i njegu za privatne korisnike.

Opis proizvoda

Primjena

Br. za ­narudžbu

Sredstva za čišćenje i njegu za usisavače za pranje Sredstvo za čišćenje tepiha, RM 519 Ovisno o prljavštini uliti 100–200 ml sredstva za 6.295-771 Tekuće sredstvo za čišćenje s formulom za brzo čišćenje tepiha u spremnik za svježu vodu, nadolisušenje za povremeno čišćenje. Prikladno za ti vodu (< 50 °C). Odmah nakon toga istovremeno tapisone, tepihe, tapecirani namještaj, auto-­ poprskati i usisati. sjedala itd. Sadržaj: 1 l Sredstvo za impregnaciju tekstila Care Tex, Prije toga očistiti tekstilne površine. 6.295-769 RM 762 Pomiješati 500 ml sredstva za impregnaciju tekstiVisokoučinkovita zaštita s dugotrajnim djelova- la a 3,5 l vode. Uliti otopinu za impregnaciju u njem za sve tekstilne obloge. Na tepisima, tape- spremnik za svježu vodu, ravnomjerno poprskati ciranom namještaju i auto-sjedalima stvara mlaznicom za pranje na odstojanju od cca. 30 cm zaštitni film koji usporava ponovno prljanje. i pustiti da se osuši. Prljavština se može lakše i temeljitije usisati. Sadržaj: 0,5 l Odstranjivač pjene za usisavače s vodenim filtrom i parne usisavače FoamStop neutralni Dodati jedan čep Foam Stop (2 ml) u puni spre6.290-892 S ovim tekućim sredstvom za odstranjivanje mnik za vodu. Kod prekomjernog stvaranja pjene pjene u tren oka ćete je odstraniti. može se dodati još jedan čep. Sadržaj: 125 ml FoamStop citrus S ovim tekućim sredstvom za odstranjivanje pjene s mirisom limuna bez alergen u tren oka ćete je odstraniti. Štapići za odstranjivanje kamenca za parne čistače Štapići za odstranjivanje kamenca Brzo i učinkovito odstranjivanje kamenca iz Kärcher parnih čistača. Jednostavno doziranje i izrazito blago djelovanje na materijal. 9 x 13

Dodati jedan čep Foam Stop (2 ml) u puni spremnik za vodu. Kod prekomjernog stvaranja pjene može se dodati još jedan čep.

Ovisno o veličini uređaja i stupnju naslaga kamen- 6.295-206 ca staviti 1–3 štapića u uređaj, nadoliti mlaku vodu i pustiti da djeluje cca. 10–12 sati. Zatim najmanje 2x isprati čistom vodom.

Proizvodi za čišćenje stakla i prozora kod usisavača za prozore Koncentrat za čišćenje stakla Uliti koncentrat u bocu za prskanje i nadoliti vodu Za čišćenje svih staklenih površina i ogledala (doziranje prema. etiketi na boci). bez ostavljanja tragova. Uklanja također i tvrdokornu prljavštinu kao što su slojevi masnoće, masnoća od kože i emisije. Sadržaj: 500 ml Koncentrat za čišćenje prozora Otkinuti pakiranje, uliti koncentrat u bocu za Sredstvo za čišćenje stakla u praktičnim pakira- ­prskanje i nadoliti 250 ml vode. njima na otkidanje, za čišćenje svih vodootpornih, glatkih površina kao što su stakla, prozori, ogledala, tuš kabine itd. Zahvaljujući ovom sredstvu kišne kapi brže klize po prozoru a usporava i ponovno onečišćenje. Sadržaj: 4 x 20 ml

106

6.295-805

6.295-772

6.295-302


Unutarnje površine

Sredstva za čišćenje

Opis proizvoda

Primjena

Br. za ­narudžbu

Sredstvo za njegu tvrdih površina u kombinaciji s uređajima za poliranje Sredstvo za čišćenje kamena/linoleuma/ Za temeljito odstranjivanje starih slojeva sjaja/ 6.295-775 PVC-a, RM 533 tvrdokorne prljavštine: Za temeljito odstranjivanje starih slojeva sjaja i Usisati pod. Uliti 100 ml/l sredstva za čišćenje u tvrdokorne prljavštine na kamenu, linoleumu, vodu za pranje vjetrobranskog stakla i ravnomjerPVC-u, impregniranom parketu i plutu. Optimal- no razmazati mopom. Pustiti da kratko djeluje ali ni rezultat sjaja trenutnim korištenjem Kärcher ne pustiti da se osuši i prebrisati 1 do 2 puta proizvoda za njegu. Napomena: Nije primjereno čistom vodom. Kod normalne prljavštine: Usisati za nelakirane drvene površine. pod. Uliti 100 ml na 5 l vode i obrisati pod. Sadržaj: 1 l

Sredstvo za njegu navoštenog parketa/parketa sa završnom obradom uljnim voskom, RM 530 Optimalna njega i zaštita navoštenih drvenih podova sa završnom obradom uljnim voskom. Uklanjaju se tragovi od hodanja, obnavlja se zaštitni film i pod dobiva blago svilenkasti sjaj. Sadržaj: 1 l

Kod prve uporabe: 6.295-778 Usisati pod i obrisati. Isprati mop i ižmikati. Nanijeti 10 ml/m² proizvoda za njegu i ravnomjerno razmazati mopom. Pustiti da se vlažan zaštitni film u potpunosti osuši (cca. 20–30 min), zatim ispolirati pod, primjena na već održavanim podovima: Usisati pod. Uliti 30 ml/l u vodu za pranje vjetrobranskog stakla, obrisati pod, pustiti da se osuši i po potrebi ispolirati.

Sredstvo za njegu impregniranog parketa/ laminata/pluta, RM 531 Optimalna njega i zaštita podova od impregniranog parketa, laminata i pluta. Uklanjaju se tragovi od hodanja, obnavlja se zaštitni filmi pod dobiva blago svilenkasti. Sadržaj: 1 l

Kod prve uporabe: 6.295-777 Usisati pod i obrisati. Isprati mop i ižmikati. Nanijeti 10 ml/m² proizvoda za njegu i ravnomjerno razmazati mopom. Pustiti da se vlažan zaštitni film u potpunosti osuši (cca. 20–30 min), zatim ispolirati pod. Primjena na već održavanim podovima: Usisati pod. Uliti 30 ml/l u vodu za pranje vjetrobranskog stakla, obrisati pod, pustiti da se osuši i po potrebi ispolirati.

Sredstvo za njegu mat kamenih podova/ linoleuma/PVC-a, RM 532 Optimalna njega i zaštita mat podova od umjetnog i prirodnog kamena, linoleuma i PVC-a. Uklanjaju se tragovi od hodanja, obnavlja se zaštitni film i pod dobiva blago svilenkasti sjaj Napomena: Pustiti da ulašteni podovi otvrdnu 24 sata, ne nanositi vodu, ne pomicati namještaj, ne hodati po podu u cipelama. Zaštititi od smrzavanja.

Kod prve uporabe: 6.295-776 Usisati pod i obrisati. Isprati mop i ižmikati. Nanijeti 10 ml/m² proizvoda za njegu i ravnomjerno razmazati mopom. Pustiti da se vlažan zaštitni film u potpunosti osuši (cca. 20–30 min), zatim ispolirati pod. Primjena na već održavanim podovima: Usisati pod. Uliti 30 ml/l u vodu za pranje vjetrobranskog stakla, obrisati pod, pustiti da se osuši i po potrebi ispolirati.

107


Sustavi za navodnjavanje

Raskošno zeleni i cvjetajući vrt zahtijeva silnu njegu. I vodu. Kärcher proizvodi za vrt spoj su inovativne vrhunske tehnologije i održivosti te omogućuju odgovorno korištenje vode uz očuvanje prirodnih resursa. To konkretno znači inteligentno upravljanje potrebnom vodom, transportiranje uz štednju energije i po mogućnosti njezino trošenje na krajnjem odredištu bez gubitaka. Točno tamo gdje je najpotrebnija.

Opskrba

Upravljanje

iz alternativnih izvora vode

količinama vode

Učinkovito navodnjavanje s Kärcherom

Navodnjavanje bez rasipanja vode

Transport potrebnih količina vode

Ciljano navodnjavanje Novi Kärcher Rain SystemTM egzaktno je prilagođen potrebi vaših biljaka i savršeno se integrira u živičnjake, grmlje, povrtne i cvjetne gredice. Voda dospijeva točno tamo gdje je potrebna bez gubitaka uz očuvanje okoliša i budžeta.

Održivi uspjeh zahtijeva održivo ­r azmišljanje Kärcher se smatra tvrtkom u funkciji pružanja uzora. Proširenjem eco!ogic serije na vrtne proizvode Kärcher i u svojoj najnovijoj liniji proizvoda svjedoči ekološku odgovornost.

Štednja vode Novo računalo za navodnjavanje Senso­T imer s bežičnim senzorima vlage jamči inteligentno i učinkovito navodnjavanje. Svakih se 30 minuta dobivaju podaci o vlažnosti tla a navodnjavanje počinje tek kada je to doista potrebno. Zahvaljujući eco!ogic funkciji navodnjavanje se po želji može odgoditi i dodatno uštedjeti voda.

Štednja struje Po potrebi pumpe se automatski uključuju i ponovno isključuju. Pri istoj protočnoj količini potrošit ćete 30% manje energije u usporedbi s dosadašnjim Jet pumpama. Još su štedljiviji eco!ogic modeli s funkcijom netrošenja energije u stanju mirovanja.

Odgovoran odabir materijala Kärcher pridaje veliku važnost pomnom izboru materijala i ne koristi po okoliš i zdravlje štetne tvari kao što su ftalati i teški metali.

109

Vrt

Uživanje u vrtu – čiste savjesti.


Sustavi za navodnjavanje

Savršeno međusobno usklađeni Kärcher proizvodi za navodnjavanje osiguravaju odgovoran odnos prema prirodnim resursima. Time se dragocjena voda koristi optimalno i ekološki svjesno. Inovativna tehnika i precizni senzori jamče da istječe upravo toliko vode koliko je biljkama potrebno za rast. Za radost u vrtu u suglasju s prirodom Kärcher nudi prskalice, pištolje, brizgaljke, crijeva, automate za navodnjavanje, utične sustave crijeva i sustave za spremanje crijeva namještene na najveću učinkovitost.

1

1

2

Spojke za crijeva

Robusne, nelomljive i dugovječne univerzalne Kärcher spojke za crijeva su kompatibilne s tri najprihvaćenija promjera crijeva i svim postojećim klik-sustavima. Aqua Stop funkcija omogućuje jednostavno rastavljanje i bez prskanja.

2

3

4

3

Ciljano navodnjavanje

Novi Kärcher Rain SystemTM iznimno je jednostavan za instaliranje. Zahvaljujući prilagodljivosti sustava voda se transportira točno tamo gdje je potrebna. Količina istjecanja se pritom može prema potrebi mijenjati i točno podesiti. Jednom riječju: maksimalna fleksibilnost za najveću moguću učinkovitost navodnjavanja.

Uvijek sve nadohvat ruci

Kompaktna stanica za navodnjavanje HR 7.300 je iznimno prikladna za odlaganje i spremanje s mogućnošću pričvršćivanja za prskalice ili štapove za zalijevanje a ima i prostranu kutiju za vrtne rukavice i slično. Bubanj za crijevo lagano se skida i prema potrebi služi kao stacionarni ili mobilni spremnik za crijevo.

4

SensoTimer ST6 eco!ogic

Novi automati za navodnjavanje ST6 i ST6 Duo eco!ogic nude fleksibilne opcije namještanja i omogućuju individualno i za vrt prikladno upravljanje navodnjavanjem. Senzor mjeri vrijednost vlage u blizini korijena biljke i prenosi radio vezom do mjerača SensoTimer. Prekorači li se željena vrijednost vlage, automatski se pokreće navodnjavanje na sljedeće podešeno vrijeme.

111

Vrt

Navodnjavanje čiste savjesti.


Kärcher Rain SystemTM

Vrt

Kiša po narudžbi! Novi Kärcher Rain SystemTM sjedinjuje prednosti Micro-Dripping sustava i tradicionalnog navodnjavanja. Sustav radi s tlakom do 4 bara te nudi 1/2"-PVC crijevo s obujmicama za kapanje i raspršivanje. Reduktor tlaka i filtar za zaštitu od tlačnog preopterećenja i čestica nečistoće mogu se dodatno ugraditi. Kärcher Rain SystemTM može se individualno prilagoditi svakom vrtu i savršeno funkcionira zajedno sa SensoTimer sustavom za upravljanje navodnjavanjem prilagođeno potrebama.

SensoTimer* ST6 Duo eco!ogic Broj za narudžbu 2.645-214

Reduktor tlaka s filtrom Broj za narudžbu 2.645-226

T-komad s reguliranjem Broj za narudžbu 2.645-231

Obujmica za kapanje Broj za narudžbu 2.645-234

Obujmice za ­raspršivanje 360°, 180°, 90° Broj za narudžbu 2.645-236

Uzemljeni šiljak Broj za narudžbu 2.645-237

I-komad Broj za narudžbu 2.645-232

Crijevo za sustav Kärcher Rain SystemTM Broj za narudžbu 2.645-227

Crijevo za zalijevanje kap na kap Broj za narudžbu 2.645-229 (10 m) Broj za narudžbu 2.645-228 (25 m)

Završni komad Broj za narudžbu 2.645-233

* SensoTimer ST6 Duo eco!ogic vidi stranica 131.

112

Brtveća obujmica Broj za narudžbu 2.645-235


Kärcher Rain SystemTM Učinkovito navodnjavanje kapanjem Pouzdano navodnjavanje od biljke do biljke. Prikladno za nasade duge do 50 m.

Vrt

Površinsko navodnjavanje Obujmice za raspršivanje s tri različite vrste mlaza (360°, 180°, 90°) i podesivom količinom vode.

NOVO

NOVO

NOVO

Obujmica za kapanje

Obujmice za raspršivanje

Brtveća obujmica

 Za pričvršćivanje na crijevo za

 Za pričvršćivanje na crijevo za

 Za pričvršćivanje na crijevo za

sustav Kärcher Rain SystemTM  Iznimno jednostavna instalacija zahvaljujući obujmici s integriranom iglom  Količina vode se može ­individualno namjestiti  Količina kapanja se može namjestiti od 0–10 l/h  Uklj. 5 komada

sustav Kärcher Rain SystemTM  Izuzetno jednostavna instalacija zahvaljujući obujmici s integriranom iglom  Količina vode se može individualno namjestiti na glavi mlaznice (od 0–55 l/h)  Podesive mlaznice  Uklj. 1 x 360°, 2 x 180°, 2 x 90°

sustav Kärcher Rain SystemTM

 Za ponovno zatvaranje rupica na obujmicama

 Pričvršćivanje iznimno jednostavno zahvaljujući obujmici

 S brtvećom gumenom ­površinom iznutra

 Uklj. 5 komada

Kärcher Rain SystemTM 360°, 180°, 90°

Kut raspršivanja

2 bara = 1,3 m; 4 bara = 1,8 m

Radijus raspršivanja Broj za narudžbu

2.645-234

NOVO

T-komad s regulacijom

2.645-236

2.645-235

NOVO

NOVO

I-komad

 Za povezivanje tri crijeva

 Za povezivanje crijeva za za sustav Kärcher Rain sustav Kärcher Rain TM System ili crijeva za SystemTM ili crijeva za ­zalijevanje kap na kap ­zalijevanje kap na kap  Bočno otjecanje s reguliraju-  Ergonomski dizajn za ćim protokom ­jednostavno rukovanje  Omogućuje postavljanje  Uklj. 2 komada 2 nezavisna voda crijeva  Ergonomski dizajn za ­jednostavno rukovanje  Uklj. 2 komada

Završni komad  Za zatvaranje crijeva za sustav Kärcher Rain SystemTM  Za zatvaranje crijeva za zalijevanje kap na kap  Ergonomski dizajn za ­jednostavno rukovanje  Uklj. 2 komada

Kärcher Rain SystemTM Broj za narudžbu

2.645-231

2.645-232

2.645-233

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16“ = 8 mm; 1/2“ = 13 mm; 5/8“ = 15 mm; 3/4“ = 19 mm

113


Kärcher Rain SystemTM

NOVO

NOVO

Vrt

NOVO

Filtar za krute čestice

Reduktor tlaka s filtrom

 Za zaštitu sustava Kärcher

 Za zaštitu sustava Kärcher

Rain SystemTM od nečistih čestica  Filtarski umetak se može izvaditi i očistiti  Ergonomski dizajn za jednostavno rukovanje  Uklj. priključak za slavinu G3/4 i priključak za crijeva za sustav Kärcher Rain SystemTM

Uzemljeni šiljak

 Za fiksiranje crijeva za sustav Rain SystemTM od čestica Kärcher Rain SystemTM i prljavštine crijeva za zalijevanje kap na  Filtarski umetak se može kap u gredicu  Uz pomoć oznake za izvaditi i očistiti  Ulazni tlak smanjuje na optimalnu dubinu ubadanja  Uklj. 5 komada 4 ­bara izlaznog tlaka  Uklj. filtar  Uklj. priključak za slavinu G3/4 i priključak za crijeva za sustav Kärcher Rain SystemTM

Kärcher Rain SystemTM Broj za narudžbu

2.645-225

2.645-226

2.645-237

NOVO

NOVO

Crijevo za sustav Kärcher Rain SystemTM Crijevo za zalijevanje kap na kap  Dovodno crijevo u sustav Kärcher Rain

SystemTM  Obujmice za kapanje, brtvljenje i raspršivanje mogu se savršeno pričvrstiti na crijevo  Optimalno se može kombinirati sa ­spojnicama  Vanjski sloj s UV-zaštitom otporan na ­vremenske utjecaje  Ne sadrži kadmij, barij ni olovo  Može se po želji skratiti i kombinirati sa ­crijevom za zalijevanje kap na kap

 Učinkovito navodnjavanje od biljke do biljke  Jednakomjerno istjecanje kroz cijelu dužinu  Može se po želji skratiti i kombinirati sa ­sustavom Kärcher Rain SystemTM

 Može se produžiti do 50 m  Optimalan rad kod 2 bara tlaka  2-slojno crijevo s unutarnjim slojem i obloženo tekstilom

 Kvalitetno crijevo koje nije štetno po zdravlje budući da ne sadrži ftalate

 Ne sadrži barij, kadmij ni olovo

Kärcher Rain SystemTM Unutarnji promjer

1/2"

1/2"

1/2"

Dužina

10 m

10 m

25 m

Broj za narudžbu

2.645-227

2.645-229

2.645-228

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16" = 8 mm; 1/2" = 13 mm; 5/8“ = 15 mm; 3/4" = 19 mm

114


Kärcher Rain SystemTM

NOVO

Vrt

NOVO

Kärcher Rain kutija

Komplet mlaznica

 Idealni komplet za početnike za učinkovito

 Dopunski komplet za Kärcher Rain kutiju  Pričvršćivanje na crijevo za sustav Kärcher

navodnjavanje vrta  Sustav se individualno može prilagoditi ­gotovo svakom obliku vrta  Sadrži proizvode za lokalizirano i površinsko navodnjavanje  Uklj. praktična nosiva plastična kutija  Uklj. 1/2" 10 m crijeva za zalijevanje kap na kap  Uklj. 1/2" 15 m crijeva za sustav Kärcher Rain SystemTM (kao dovodno crijevo i za stavljanje obujmica)  Uklj. 4 T-komada s regulacijom, 4 I-komada, 10 obujmica za kapanje, 5 uzemljenih šiljaka, 5 završnih komada, 1 filtar, 2 spojke  1 G1-priključak za slavinu s reduktorom G3/4  Opcionalni pribor za posebno učinkovito navodnjavanje: SensoTimerTM eco!ogic

Rain SystemTM

 Za individualno navodnjavanje različitih ­skupina biljki

 Uklj. 5 obujmica za kapanje  Uklj. 10 brtvećih obujmica  Uklj. 10 obujmica za raspršivanje (4 x 90°, 4 x 180°, 2 x 360°)

 Uklj. 5 uzemljenih šiljaka  Ne sadrži kadmij, barij ni olovo

Kärcher Rain SystemTM Broj za narudžbu

2.645-238

2.645-239

NOVO

NOVO

Komplet spojnica

Komplet crijeva za zalijevanje kap na kap

 Dopunski set za Kärcher Rain kutiju  Za priključivanje ostalih crijeva za sustav

 Idealan komplet za ciljano navodnjavanje

uzduž živica i biljaka Kärcher Rain System ili crijeva za zalijevanje  Kompletna garnitura spremna za kap na kap ­priključivanje  Uklj. 4 T-komada s regulacijom  Sadrži 20 m dugačko crijevo za zalijevanje  Uklj. 4 I-komada kap na kap  Uklj. 5 završnih komada  Uklj. filtar za čestice i završni komad TM

Kärcher Rain SystemTM Broj za narudžbu

2.645-240

2.645-241

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16" = 8 mm; 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm

115


Prskalice i pištolji

Vrt

Voda u svom najljepšem obliku. Optimalno navodnjavanje se postiže samo savršeno namještenim vrstama mlaza. Svojom raznovrsnom ponudom prskalica i štapova za zalijevanje Kärcher jamči odgovarajuće rješenje za svaku potrebu. Vrsta mlaza i količina vode mogu se namjestiti od biljke do biljke precizno, po potrebi i da čuvaju biljke i na taj način osiguravaju primjerenu njegu biljaka. Ljepši sporedni efekt: nepotrebno rasipanje vode je gotovo isključeno.

Premium metalni ­pištolj za prskanje

Premium pištolj za ­prskanje

Premium multifunkcijski pištolj za prskanje

 Ergonomsko rukovanje

 Ergonomsko rukovanje

 Ergonomsko rukovanje

jednom rukom  Kontinuirana regulacija ­količine vode  Mogućnost regulacije vrste mlaza od punog mlaza do maglice  Automatsko zatvaranje/deblokiranje jednim prstom  Komforna ručka  Izrazito robustan i dugotrajan

jednom rukom  Kontinuirana regulacija ­količine vode  Mogućnost regulacije vrste mlaza od punog mlaza do maglice  Automatsko zatvaranje/deblokiranje jednim prstom  Komforna ručka

­jednom rukom­

 4 vrste mlaza  Komforna ručka  Automatsko zatvaranje/deblokiranje jednim prstom

 Komforna ručka

Prskalice i pištolji Broj za narudžbu

2.645-046

2.645-045

2.645-047

Pištolj za prskanje Plus Pištolj za prskanje

Regulacijski r­ aspršivač

 Mogućnost regulacije vrste mlaza  Mogućnost regulacije vrste

 Podešavanje količine proto-

od punog mlaza do maglice mlaza od punog mlaza do  Robusno metalno tijelo maglice  Otporan na udarce i klizanje  3-stupanjska regulacija  Ergonomski dizajn za lagano ­količine vode  Kuka za vješanje rukovanje  Otporan na udarce i klizanje

ka vode jednom rukom

 4 vrste mlaza

Prskalice i pištolji Broj za narudžbu

2.645-048

2.645-105.0

2.645-051

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16" = 8 mm; 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm

116


Prskalice i pištolji Premium multifunkcijski pištolj za prskanje Četiri podesiva oblika mlaza – od jakog punog mlaza do blage maglice.

Vrt

Pištolj za prskanje Plus Vaše velike prednosti su kontinuirano podešavanje vrste mlaza te robusnog metalnog tijela.

Prskalica

Prskalica Plus

Regulacijska prskalica

Komplet priključnih pištolja za prskanje Premium

 Mogućnost regulaci-  Mogućnost regulaci-  Mogućnost regulaci-  Premium metalni je vrste mlaza od jakog do slabog

je vrste mlaza od jakog do slabog  Ergonomski oblikovana ručka

je vrste mlaza od jakog do slabog  Podešavanje količine protoka vode jednom rukom

pištolj za prskanje 2.645-046  Univerzalna premium spojka crijeva s funkcijom Aqua Stop 2.645-196

2.645-177

2.645-050

2.645-112

Prskalice i pištolji Broj za narudžbu

2.645-053

Komplet pištolja za prskanje Plus

Komplet pištolja za prskanje

Komplet priključnih Komplet prskalica regulacijskih prskalica

 Pištolj za prskanje Plus

 Pištolj za prskanje

 Regulacijska prskalica

2.645-048  Priključak za slavinu G3/4 s reduktorom G1/2 2.645-006  Univerzalna spojka crijeva Plus 2.645-193  Univerzalna spojka crijeva Plus s funkcijom Aqua Stop 2.645-194

2.645-110

2.645-105  Priključak za slavinu G3/4 s reduktorom G1/2 2.645-006  Univerzalna spojka crijeva 2.645-191  Univerzalna spojka crijeva s funkcijom Aqua Stop 2.645-192

2.645-109

2.645-050  Univerzalna spojka crijeva Plus s funkcijom Aqua Stop 2.645-194

2.645-111

 Prskalica 2.645-053  Priključak za slavinu G3/4

s reduktorom G1/2 2.645-006  Univerzalna spojka crijeva 2.645-191  Univerzalna spojka crijeva s funkcijom Aqua Stop 2.645-192

2.645-123

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16" = 8 mm; 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm

117


Vrtni tuševi i štapovi za zalijevanje

Vrt

Vrtna zabava za cijelu obitelj. Za ljetnih vrućih dana ljudi i biljke žude za osvježenjem. S novim vrtnim tuševima i štapovima za zalijevanje svaki vrt postaje u tren oka prava oaza osvježenja! Kärcher šipka tuša ne nudi samo prštavu zabavu prilikom tuširanja već je idealna i za navodnjavanje biljaka. Vrtni tuš koji se brzo sastavlja je stabilan i kod spremanja ne zauzima puno prostora. A također je i novi ergonomski Kärcher Premium štap za zalijevanje remek-djelo perfekcije i komfora. Njegove svestrane mogućnosti primjene čine ga univerzalnim multitalentom.

Zadivljujuća mogućnost promjene U kombinaciji sa zidnim držačem štap za zalijevanje u tren oka postaje vrtni tuš.

Vrtni tuš

Zidni držač

 Sastavljen u 3 minute  S tronošcem i šiljkom  Podesiv po visini od 1,50–2,20 m  Odvojiva šipka tuša i za navodnjavanje

 Štapovi za zalijevanje mogu se fiksirati tako

Priključni navoj

G3/4 i G1

G3/4 i G1

Broj za narudžbu

2.645-181

2.645-182

(2-u-1)  Široki mlaz raspršivanja  Regulacija količine protoka vode jednom rukom i pomoću funkcije ON/OFF  Pomična glava prskalice (180°)  S komfornom mogućnošću spremanja uz štednju prostora

da se koriste kao vrtni tuš

 Može se montirati na unutarnje zidove za spremanje štapova za zalijevanje i ostalih cijevi (promjer cijevi 16–20 mm)  Uklj. čepovi i vijci

Vrtni tuš i zidni držač

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16" = 8 mm; 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm

118


Za velike i male Pritiskom na gumb se visina tuša može jednostavno podesiti jednom rukom na visinu između 1,50 m i 2,20 m.

Premium štap za ­z alijevanje Praktično rješenje za univerzalne primjene – od navodnjavanja tla do radova na visini iznad glave.

Premium štap za zalijevanje

Štap za zalijevanje Plus

Štap za zalijevanje

 Pomična glava prskalice (180°)  Teleskopski štap (70–105 cm)  Regulacija količine protoka vode

 Regulacija količine protoka vode

 Regulacija količine protoka vode

2.645-158

2.645-157

jednom rukom i pomoću funkcije ON/OFF  Mogućnost praktičnog vješanja  6 vrsti mlaza

jednom rukom i pomoću funkcije ON/OFF  6 vrsti mlaza  Pomična glava prskalice (180°)  Mogućnost praktičnog vješanja

jednom rukom i pomoću funkcije ON/OFF  6 vrsti mlaza

Štapovi za zalijevanje 2.645-137

119

Vrt

Vrtni tuševi i štapovi za zalijevanje


. ovara e. Odg Nalijež tibilan sa svim a! a vim ­Komp -susta im klik n je a ič uob

Utični sustavi za crijevo

Vrt

Jedna spojka, tri promjera.

Univerzalne spojke za crijeva ispunjavaju očekivanja izvrsnom stabilnošću i maksimalnom vlačnom i prijelomnom čvrstoćom. Mogu se dobiti sa ili bez funkcije Aqua Stop. Premium univerzalna spojka dodatno ima pričvršćenje za crijevo od aluminija i utore za držanje od meke plastike za još bolje rukovanje. Svi Kärcher utični sustavi su, naravno, kompatibilni sa svim uobičajenim klik-sustavima.

Premium univerzalna spojka za ­crijevo

Premium univerzalna spojka za ­crijevo

Univerzalna spojka za ­crijevo

Univerzalna spojka za ­crijevo

Plus

Plus

 Robusno pričvrš-

 Robusno pričvrš-

 Utori za držanje od  Utori za držanje od

2.645-195

2.645-196

2.645-193

Univerzalna spojka za ­crijevo

Univerzalna spoj- Univerzalni ka za crijevo ­reparator za s funkcijom Aqua crijevo

ćenje za crijevo od ćenje za crijevo od aluminija aluminija  Utori za držanje od  Utori za držanje od meke plastike za meke plastike za lagano rukovanje lagano rukovanje  Aqua Stop

meke plastike za lagano rukovanje

meke plastike za lagano rukovanje  Aqua Stop

Utični sustavi za crijevo Broj za narudžbu

2.645-194

Regulacijski ventil

Stop

 Ergonomski

dizajn za lagano rukovanje

 Ergonomski dizajn  Univerzalno odgo-  Univerzalno odgoza lagano rukovanje

 Odvajanje bez

prskanja zahvaljujući funkciji Aqua Stop

varaju svim uobivaraju svim uobičajenim vrtnim čajenim vrtnim crijevima crijevima  Ergonomski dizajn  Za regulaciju za lagano rukovanje ­protoka  Za spajanje ili po-  Uklj. 2-kraka pravak 2 crijeva ­spojka  Za spajanje između crijeva i vrtnog tuša ili 2 crijeva

Utični sustavi za crijevo Broj za narudžbu

2.645-191

2.645-192

2.645-197

2.645-198

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16" = 8 mm; 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm

120


1/2" = 13 mm 5/8" = 15 mm

Utori za držanje izuzetno komforni utori za držanje od meke plastike olakšavaju spajanje i odspajanje Kärcher spojki Premium i Plus.

Spojka za crijevo Bez obzira o kojem se promjeru crijeva radi, o 1/2", 5/8" ili 3/4": Kärcher spojke za crijevo uvijek odgovaraju.

3/4" = 19 mm

2-kraki razdjelnik

3-kraki razdjelnik

2-kraka spojka

3-kraka spojka

 2 nezavisna podesi-  Priključak za slavine  Za spajanje 2 crijeva  Za spajanje triju  Robusni dizajn va priključka za vodu s navojem G1- i crijeva  Priključak za slavinu  Robusni dizajn reduktorom G3/4 G3/4 s reduktorom  Omogućuje istovreG1/2

meno navodnjavanje s najviše 3 crijeva

 Kontinuirani ­regulatori

 S 3 priključka za slavinu

Priključak za ­slavinu za ­unutarnje ­armature  Omogućuje priključi-

vanje vrtnog priključka u kući  Robusno fiksiranje zahvaljujući unutarnjem navoju od mesinga  Zaštita navoja radi lakšeg fiksiranja

2.645-199

2.645-200

2.645-008

2.645-009

Priključak za ­slavinu G3/4

Priključak za ­slavinu G1

s reduktorom G1/2

s reduktorom G3/4

Priključak za uređaje G1/2/ G3/4

Univerzalni ­komplet Univerzalni spojki za crijeva ­komplet spojki s priključkom za za crijeva ­slavinu

 Posebno robusno  Posebno robusno  Reduktor omoguća-  Reduktor omogućava priključak na 2 veličine navoja

2.645-006

va priključak na 2 veličine navoja  Prije svega prikladno za priključenje na Kärcher vrtne pumpe

2.645-007

 Za spajanje spojki za  Univerzalna spojka crijeva i npr. prskalica s unutarnjim navojem

2.645-098/-099

za crijevo

2.645-010

s 2-krakom spojkom

 Univerzalna spojka za crijevo

 Priključak za slavinu  2-kraki razdjelnik G1 s reduktorom G3/4  Idealno za priključenje crijeva na sve Kärcher vrtne ­pumpe

2.645-107

2.645-108

121

Vrt

Utični sustavi za crijevo


Mesing linija

Vrt

Navodnjavanje s glavicom. Kärcher kvalitetna mesing linija specijalno je razvijena za zahtjevnu primjenu u vrtu. Robusni proizvodi osvajaju odličnom obradom i životnim vijekom. Time mesing linija ne samo da doprinosi visokim ­Kärcher-ovim zahtjevima za kvalitetu, već i ispunjava očekivanja u pogledu ekološki razborite uporabe materijala s ciljem sprječavanja nastanka otpada.

Mesing spojka za crijevo

Mesing spojka za crijevo

Mesing spojka za crijevo

Mesing spojka za crijevo

Mesing ­reparator za crijevo

1/2"

1/2"

3/4"

3/4"

1/2"

+ Aqua Stop

+ Aqua Stop

+ 3/4"

 Komforni gu-

 Jednostavni  Jednostavni  Jednostavni  Za spajanje meni prsten na gumeni prsten gumeni prsten gumeni prsten crijeva unutardršci za lagano na ručki za na ručki za na ručki za njeg promjera 1/2" i 5/8" ili 3/4" rukovanje i lagano rukovalagano rukovalagano rukova Za popravak bolje fiksiranje nje i bolje nje i bolje nje i bolje  Odgovara za oštećenog fiksiranje fiksiranje fiksiranje  Odvajanje bez  Odgovara  Odvajanje bez 1/2"-crijeva crijeva prskanja zaza crijeva prskanja zahvaljujući funk3/4" hvaljujući funkciji Aqua Stop ciji Aqua Stop  Odgovara za  Odgovara za crijeva 1/2" crijeva 3/4"

Mesing linija Broj za narudžbu

2.645-015

2.645-017

2.645-016

2.645-018

2.645-102/-103

2-kraka ­mesing ­spojka

3-kraka ­mesing ­spojka

Priključak za Mesing Mesing slavinu G3/4 priključak za ­prskalica s reduktorom slavinu G1 G1/2

 Za spajanje

dvaju crijeva i za produžetak crijeva

 Za spajanje triju  Jednostavni crijeva

gumeni prsten na ručki za postavljanje 2 lagano rukovanezavisna voda nje i bolje fiksicrijeva ranje  Reduktor omogućuje priključak na 2 veličine navoja

 Omogućuje

 Komforni gu-

 Gumena drška meni prsten na za lagano rukodršci za lagano vanje  Mogućnost rukovanje i regulacije vrste bolje fiksiranje mlaza od jakog do slabog

Mesing linija Broj za narudžbu

2.645-100

2.645-101

2.645-013

2.645-014

2.645-054

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16" = 8 mm; 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm

122


Četverokutna ­prskalica OS 3.220

Četverokutna ­prskalica OS 5.320 S

Četverokutna ­prskalica OS 5.320 SV

Impulsna, kružna i sektorska prskalica PS 300

 Za srednje i velike

 Za srednje i velike

 Za srednje i velike

 Za velike površine

površine i vrtove

površine i vrtove

površine i vrtove

i vrtove

 Kontinuirano podeša-  Komforno usmjerava-  Komforno usmjerava-  Površine navodnjavavanje dometa  Posebno dugotrajan prijenosnik  Max. površina navodnjavanja 220 m²

nje zahvaljujući zaštiti od prskanja  Podesiva količina vode (0–max)  Max. površina navodnjavanja 320 m²

nje zahvaljujući zaštiti od prskanja  Podesiva količina vode (0–max)  Max. površina navodnjavanja 320 m²  Regulacija širine navodnjavanja

Dužina m Širina m m2

Dužina m Širina m m2

Dužina m Širina m m2

nja od 30–360°

 Mogućnost namješta-

nja kuta, npr. za navodnjavanje ispod drveća  Robusni šiljak za ­neravnu ili strmu ­podlogu  Max. površina navodnjavanja 706 m2

Prskalice Domet navodnjavanja

Ø u m

m2

kod 2 bara

5–14

9 45–120 5–16

12

60–190

5–16

5–12

25–190 25 490

kod 4 bara

6–17

13

16

100–320 6–20

6–16

36–320 30 706

80–220 6–20

Vrsta mlaza Broj za narudžbu

2.645-133

2.645-134

2.645-135

2.645-023

Kružne prskalice RS 130/3

Kružne prskalice RS 120/2

Raspršivači CS 90 Spike i CS 90 Vario

Multifunkcijske površinske prskalice MS 100, 6-struke

 Za srednje površine i

 Za srednje površine i

 Za male površine

 Za male površine i

 Robusni metalni

 Mogućnost namješta-  Robusni šiljak za nja kuta navodnjavanja  Max. površina navodnjavanja 113 m2

­neravnu ili strmu ­podlogu  Max. površina navodnjavanja 64 m2  Dodatni adapter za navodnjavanje pravokutnih površina (CS 90 Vario)

 Različiti oblici navod-

vrtove

­krakovi

 Max. površina navodnjavanja 133

m2

vrtove

i vrtove

vrtove

njavanja zbog 6 različitih oblika mlaznica  Zidni držač  Max. površina navodnjavanja 78 m2

Prskalice Ø u m m2

Ø u m m2

Ø u m m2

Ø u m m2

kod 2 bara

11 95

8 50

9 64

8,4 55

kod 4 bara

13 133

12 113

9 64

10 78

2.645-019

2.645-020

2.645-024/2.645-025

2.645-026

Domet navodnjavanja

Vrsta mlaza Broj za narudžbu

123

Vrt

Prskalice


Mobilni spremnik za crijevo

Vrt

Nova sloboda pokreta.

Metalna kolica za crijevo HT 80 M Kit

Metalna kolica za crijevo HT 80 M

 Kao kolica za crijevo HT 80 M  S 20 m 1/2"-crijeva PrimoFlex® Plus,

 Robusni nehrđajući metalni okvir i bubanj  Ergonomska ručka koja ne kliže ­pištoljem za prskanje Plus, 4 univerzalne  Poluga za guranje podesiva po visini spojke za prskanje Plus i priključkom za  Vodilica za crijevo i ručica sa slobodnim hodom

slavinu G3/4

 Zaobljeni priključak za crijevo  S 2 univerzalne spojke za crijevo Plus

Spremnik za crijevo Kapaciteti crijeva 1/2" (13 mm)

Max. 80 m

Max. 80 m

3/4" (19 mm)

Max. 40 m

Max. 40 m

2.645-043

2.645-042

Broj za narudžbu

Kolica za crijevo HT 4.520 Kit

Kolica za crijevo HT 4.500

Kolica za crijevo HT 3.420 Kit

 Poput HT 4.500  S 20 m 1/2"-PrimoFlex®

 Ergonomska ručka

 Poluga za guranje

crijevom, prskalicom Plus, 3 spojke za crijevo, 1 spojkom za crijevo s funkcijom Aqua Stop i priključkom za slavinu G3/4

koja ne kliže  Poluga za guranje podesiva po visini  Preklopivo, za uštedu prostora kod spremanja  Zaobljeni priključak za crijevo  Mogućnost fiksiranja za štap za zalijevanje ili ­prskalicu  Kuka za vješanje za ­kratko crijevo  2 spojke za crijeva

podesiva po visini

 Preklopivo, za uštedu

prostora kod spremanja

 S 20 m 1/2"-PrimoFlex®

crijevom, prskalicom Plus, 3 spojke za crijevo, 1 spojkom za crijevo s funkcijom Aqua Stop i priključkom za slavinu G3/4

Spremnik za crijevo Kapaciteti crijeva 1/2" (13 mm)

Max. 50 m

Max. 50 m

Max. 40 m

3/4" (19 mm)

Max. 23 m

Max. 23 m

Max. 20 m

2.645-168

2.645-170

2.645-166

Broj za narudžbu

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16" = 8 mm; 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm

124


Vrt

Mobilni spremnik za crijevo

Premium nosač za crijevo HR 7.315 Kit

Premium nosač za crijevo HR 7.300

 Kao nosač crijeva

 Mogućnost spremanja za  Za spajanje kolica za

HR 7.300  Sa zidnim držačem, 15 m 1/2"-PrimoFlex® crijevom, prskalicom Plus, 3 spojke za crijevo, 1 spojkom za crijevo s funkcijom Aqua Stop i priključkom za slavinu G3/4

Priključni komplet za kolica za crijevo

prskalice i raspršivače

crijevo i nosača crijeva sa slavinom  Odgovara za sve uobičaspremanje vrtnih rukavijene proizvode ca, škara, lopatica, itd.  Mogućnost fiksiranja za  Priključak za slavinu G3/4 štap za zalijevanje ili s reduktorom G1/2  2 x univerzalna spojka ­prskalicu  Odvojivi bubanj za crijevo crijeva  1,5 m 5/8"-KEVLAR® (2 u 1)  Sa zidnim držačem i crijevo 2 spojke za crijevo

 Prostrana kutija za po-

Spremnik za crijevo Kapaciteti crijeva 1/2" (13 mm) Broj za narudžbu

Max. 30 m

Max. 30 m

2.645-164

2.645-163

2.645-122

Premium držač ­crijeva s kutijom

Držač crijeva Plus

Držač crijeva

 Praktično čuvanje crijeva

 Praktično čuvanje crijeva koje zauzima malo mjesta koje zauzima malo mjesta  Mogućnost spremanja za  Mogućnost spremanja za prskalice i raspršivače prskalice i raspršivače  Pretinac za odlaganje za  Pretinac za odlaganje za priključke za slavinu, priključke za slavinu, spojke i vrtne rukavice spojke i vrtne rukavice  Dodatna kutija za pospremanje za vrtne škare i ostali vrtni pribor

 Robusna obrada  Jednostavno postavljanje

2.645-162

2.645-044

na vanjske zidove

 Praktično i štedi prostor,

s mogućnošću spremanja za prskalice i raspršivače  Za sva poznata vrtna crijeva

Spremnik za crijevo Broj za narudžbu

2.645-161

125


Crijeva, automati za navodnjavanje

Vrt

Spremnik za crijevo u svom savršenstvu. Gotovo je s opasnim spoticanjem i nepospremljenim crijevima. Pomoću praktičnih Kärcher sustava za spremanje crijeva se mogu elegantno spremiti i po potrebi ponovno izvaditi. Premium kutija za crijevo CR 7.220 Automatic je opremljena s ravnomjernim automatskim uvlačenjem crijeva, integriranim kutnim namještanjem i funkcijom zakretanja za 180°. Ili kompaktna kutija za crijevo CR 3.110 s tankim crijevom od 10 m: idealno za navodnjavanje balkona i krovnih terasa. Osim toga: Zahvaljujući odgovarajućem priključku za slavinu za unutarnje armature kutija za crijevo CR 3.110 Balcony može se priključiti i na unutarnje slavine.

1

2

3

1

Funkcionalno & nenametljivo

Ne možete zapeti, ne smeta očima: Zidni držač u ekstra uskoj izvedbi djeluje jako decentno. CR 7.220 Automatic možete sigurno montirati – i ponovno skinuti.

2

Jako prilagodljivo

Zahvaljujući podesivim zakretnim štoperima područje zakretanja CR 7.220 Automatic može se smanjiti za ­svakih 30°. Na taj način se mogu izbjeći oštećenja.

126

3

4

Pametno zapakirano

CR 3.110 Balcony s inteligentnim konceptom spremanja prskalica i dovodnih crijeva brine se da na putu od stana do balkon ne izgubi niti jedna kap vode.

4

Predivno kompaktno

Idealno za balkon: Zahvaljujući maloj težini i kompaktnim dimenzijama CR 3.110 Balcony može se lako ­transportirati.


Crijeva, automati za navodnjavanje Uvlačenje crijeva S automatskim uvlačenjem crijeva je gotovo s opasnim spoticanjem i nepospremljenim crijevima.

Vrt

Kutija za crijevo Kompaktna kutija za crijevo CR 3.110 Balcony se može pospremiti i u stanu da ne zauzima puno mjesta.

Premium kutija za crijevo CR 7.220 Automatic

Kompaktna kutija za crijevo CR 3.110 Balcony

 S automatskim i urednim uvlačenjem

 Prvi bubanj za crijevo za navodnjavanje

crijeva  Lako povlačenje crijeva  Mogućnost zakretanja od 0°–180°  Podesivi zakretni štoper izbjegava oštećenja na zidovima ili predmetima pokraj kutije za crijevo  Uklj. 20 plus 2 m kvalitetnog 1/2"-crijeva koje ne sadrži ftalate, prskalicu Plus, 1 spojku za crijevo, 1 spojku sa crijevom s funkcijom Aqua Stop, priključak za slavinu G3/4 i reduktor G1/2  Komforno spremanje pribora  Gotovo montiranje

balkona, krovnih terasa i malih vrtova

 Idealan i kao dovodno crijevo za čistač balkona K 2.200 Balcony

 Mogućnost spremanja u stanu jer ne zauzima puno mjesta

 Nema prljanja ili istjecanja vode u stanu  Komforno i brzo namatanje i odmatanje crijeva

 Mogućnost spremanja dovodnog crijeva i pribora direktno na kutiji za crijevo

 Uklj. 10 plus 2 m kvalitetnog crijeva,

koje ne sadrži ftalate, prskalicu Plus, 2 spojke za crijevo s funkcijom Aqua Stop za odvajanje bez prskanja, priključak za slavinu G3/4 i reduktor G1/2, plosnati zidni držač, priključne elemente za vanjsku i unutarnju slavinu  Već montirano

Stacionarni spremnik za crijevo Kapaciteti crijeva

1/2" (13 mm) = Max. 20 m

5/16" (8 mm) = Max. 10 m

Br. za ­narudžbu

2.645-218

2.645-210

127


Crijeva, automati za navodnjavanje

Bez ftalata i teških metala. Vrt

Kärcher PrimoFlex® kvalitetna crijeva ne sadrže omekšivače štetne po zdravlje. Odlikuje ih maksimalna robusnost, fleksibilnost i otpornost na prelamanje te su optimizirani za svoju funkciju i rukovanje.

Crijevo PrimoFlex® Premium  Za zahtjevne korisnike vrta  Kvalitetno vrtno crijevo koje nije štetno

 Srednji sloj koji ne propušta svjetlost sprječava stvaranje algi u crijevu

po zdravlje jer ne sadrži ftalate  Otporno na visoki tlak zahvaljujući patentiranoj dvostrukoj armaturi: pletivo i križno tkanje s inovativnim žutim KEVLAR® vlaknima proizvođača D ­ uPontTM  5 slojeva  Vanjski sloj s UV-zaštitom otporan na vremenske utjecaje

 Izrazito fleksibilno, otporno na

Unutarnji promjer

1/2"

1/2"

Dužina

20 m

20 m

Težina g/m

155 155

Broj za narudžbu

2.645-150

prelamanje i uvijanje

 Probojni tlak 50 bara  Velika otpornost na temperature od –20 do +65 °C

 Ne sadrži kadmij, barij ni olovo  18 godina jamstva

Crijeva

2.645-151

Crijevo PrimoFlex® Plus

Crijevo PrimoFlex®

 Za napredne korisnike vrta  Kvalitetno vrtno crijevo koje nije štetno po

 Praktično vrtno crijevo s opletenom ­armaturom otpornom na tlak

zdravlje jer ne sadrži ftalate  Ekstremno robusno, fleksibilno crijevo otporno na prelamanje  Križno pletivo s inovativnim žutim KEVLAR® vlaknima proizvođača DuPontTM  3 sloja  Unutarnji sloj koji ne propušta svjetlost sprječava stvaranje algi u crijevu  Tlak rasprskavanja 45 bara  Visoka postojanost na temperaturu od –20 do +65 °C  Ne sadrži kadmij, barij ni olovo  15 godina jamstva

 Kvalitetno vrtno crijevo koje nije štetno po zdravlje jer ne sadrži ftalate

 3 sloja  Vanjski sloj s UV-zaštitom otporan na ­vremenske utjecaje

 Srednji sloj koji ne propušta svjetlost ­sprječava stvaranje algi u crijevu

 Tlak rasprskavanja 24 bara  Visoka postojanost na temperaturu od –20 do +65 °C

 Ne sadrži kadmij, barij ni olovo  12 godina jamstva

Crijeva Unutarnji promjer

1/2" 1/2" 3/4" 3/4"

1/2" 1/2" 3/4" 3/4"

Dužina

20 m

20 m

Težina g/m

130 130 230 230 110 110 220 220

Broj za narudžbu

2.645-144 2.645-145 2.645-148 2.645-149 2.645-138 2.645-139 2.645-142 2.645-143

50 m

25 m

50 m

50 m

25 m

50 m

KEVLAR® je registrirana marka E.I. du Pont de Nemours and Company. G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16" = 8 mm; 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm

128


Crijeva, automati za navodnjavanje Spiralno crijevo Komplet spiralnog crijeva može ostati pričvršćen na slavini za redovito navodnjavanje. Zahvaljujući fiksiranju na zidni držač spiralno crijevo je uvijek spremno za uporabu.

Vrt

Držač crijeva Praktični držač crijeva za postavljanje na zid.

Komplet crijeva s držačem crijeva, 15 m

Komplet crijeva, 20 m

 Idealan komplet za korištenje kao dovodno

 Idealan komplet za početnike  20 m crijeva 1/2" PrimoFlex®  Pištolj za prskanje  Priključak za slavinu G3/4 s reduktorom G1/2  Univerzalna spojka za crijevo  Univerzalna spojka crijeva s

crijevo za visokotlačni čistač  Držač crijeva  15 m crijeva 1/2" PrimoFlex®  Prskalica  Priključak za slavinu G1 s reduktorom G3/4  Univerzalna spojka za crijevo  Univerzalna spojka crijeva s funkcijom Aqua Stop

funkcijom Aqua Stop

Crijeva Dužina

15 m

20 m

Broj za narudžbu

2.645-114

2.645-115

Komplet spiralnog crijeva/komplet spiralnog crijeva za početnike, 10 m  Idealno za navodnjavanje biljaka u manjim vrtovima, na balkonima, terasama ili kampovima

 10 m spiralnog crijeva koje ne sadrži ftalate, otporno je na prelamanje i UV zrake  Multifunkcijski pištolj s 4 vrste mlaza  Spojka za spiralno crijevo sa zaštitom od prelamanja  Spojka za spiralno crijevo sa zaštitom od prelamanja i funkcijom Aqua Stop  Priključak za slavinu G3/4  Priključak za slavinu za unutarnje armature (samo kod 2.645-178.0)  Zidni držač (samo kod 2.645-178.0)

Crijeva Dužina

10 m

Broj za narudžbu

2.645-178/2.645-179

129


Crijeva, automati za navodnjavanje

Vrt

Automati za navodnjavanje. Samoposluživanje za vaše cvijeće. Čak i kada ste na godišnjem odmoru, ne morate se više brinuti za vaš vrt: Automati za navodnjavanje tvrtke Kärcher upravljaju vaš sustav navodnjavanja prema zadanom planu.

Sat za navodnjavanje WT 2.000

Sat za navodnjavanje WT 4.000

 Idealno za spajanje 3 crijeva na jednu

 Max. trajanje navodnjavanja 120 min  Moguće ručno navodnjavanje ­slavinu  2 kontinuirano podesiva priključka za vodu  Odvojivi zaslon za jednostavno  1 priključak za vodu sa satom za navodnjaprogramiranje  Uklj. priključak za slavinu i predfiltar vanje  Navodnjavanje do 120 min  Baterija od 9 V nije uključena  Navodnjavanje se automatski zaustavlja nakon isteka zadanog vremena

Automati za navodnjavanje Priključni navoj

G3/4 i G1

G3/4 i G1

Broj za narudžbu

2.645-209

2.645-174

Automat za navodnjavanje WU 60/2 sun

Automat za navodnjavanje WU 60/49

 Program navodnjavanja s 1 do

 49 programa za navodnjavanje ovisno o

2 navodnjavanja dnevno  Moguće ručno navodnjavanje  Solarni/UV-senzor aktivira navodnjavanje kod izlaska sunca  Uklj. priključak za slavinu i predfiltar  Baterija od 9 V nije uključena

potrebi

 Max. trajanje navodnjavanja 60 min.  LCD-prikaz  Uklj. priključak za slavinu i predfiltar  Navodnjavanje se automatski pokreće i ­zaustavlja prema zadanom vremenu

 Kompatibilno sa senzorom za kišu  Baterija od 9 V nije uključena

Automati za navodnjavanje Priključni navoj

G3/4 i G1

G3/4 i G1

Broj za narudžbu

2.645-034

2.645-035

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva: 5/16" = 8 mm; 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm

130


Crijeva, automati za navodnjavanje Pametno navodnjavanje Kod premale vlažnosti tla navodnjavanje se automatski pokreće prema sljedećem zadanom vremenu.

Vrt

Stalni radio kontakt Izmjerena vrijednost vlažnosti tla se bežično svakih 30 min. radijski prenosi na SensoTimerTM.

Automat za navodnjavanje WU 90/72

Senzor kiše

 72 programa za navodnjavanje ovisno o

 Mjerenje količine kiše i uvrštavanje u plan

 Max. trajanje navodnjavanja 90 min.  LCD-prikaz  Uklj. priključak za slavinu i predfiltar  Navodnjavanje se automatski pokreće i

 Za priključenje na automate za navodnjava-

potrebi

­zaustavlja prema zadanom vremenu

 Kompatibilno sa senzorom za kišu  Baterija od 9 V nije uključena

navodnjavanja

nje WU 60/49 i WU 90/72

 Cca. 4,5 m priključnog kabela  Nije potrebno napajanje el. energijom  Uključujući zidni držač i šiljak

Automati za navodnjavanje Priključni navoj

G3/4 i G1

Broj za narudžbu

2.645-036

2.645-037

NOVO

SensoTimer ST6 eco!ogic

NOVO

SensoTimer ST6 Duo eco!ogic

NOVO

Podložak za rezervni senzor

 Navodnjavanje s kontrolom vlažnosti  Podložak za rezer Automatsko pokretanje navodnjavanja kada je vrijednost vlažnosti tla vni senzor za ispod željene

 Željena vrijednost vlažnosti podesiva u 5 stupnjeva  Mogućnosti namještanja 2 vremena navodnjavanja (ujutro i uvečer)  Tipka za prekidanje navodnjavanja na 24 sata  eco!ogic-funkcija: Moguće je odgađanje vremena navodnjavanja za 1–7 dana

 Uklj. priključak za slavinu i predfiltar  Baterija od 9 V nije uključena  Uklj. 1 izlaz vode koji se može

programirati  Uklj. 1 radio senzor za vlažnost

­SensoTimer ST6 eco!ogic i ST6 Duo eco!ogic  Preporuka: podložak zamijeniti jednom godišnje  Uklj. 2 komada

 Uklj. 2 izlaza vode koji se mogu programirati

Automati za navodnjavanje Priključni navoj

G3/4 i G1

Broj za narudžbu

2.645-213

2.645-214

2.645-242

131


Tlačne pumpe

Već i samim pogledom na račun za vodu vlasnik kuće spoznaje koliko je vrijedna pitka voda. Zašto dakle ne koristiti jeftinu vodu iz alternativnih izvora? Tlačne kvalitetne Kärcher pumpe nude odgovarajuće rješenje za svaku primjenu. Voda iz bunara, podzemna voda, kišnica i voda iz izvora najprikladnija je za perilicu rublja, ispiranje Wc-a ili navodnjavanje vrta. Rezultat: pouzdana opskrba potrebnom vodom – i čista savjet.

1

1

2

Razumno korištenje vode

Kućne i vrtne pumpe serije BP Home & Garden nude uz visoki učinak i najveći mogući komfor: Po potrebi pumpe se automatski uključuju i ponovno isključuju. Perilicu i ispiranje WC-a u kući možete opskrbljivati iz cisterne a zahvaljujući konstantnom radnom tlaku istodobno koristiti i za navodnjavanje vrta. Najveća moguća snaga, učinak i tihi hod nude višestupanjske pumpe, budući da kod iste protočne količine trebaju slabiju snagu motora od dosadašnjih vrtnih pumpi s mlaznicama. To štedi oko 30% energije. K tome su eco!ogic modeli opremljeni s funkcijom netrošenja energije u stanju mirovanja – i time još štedljiviji.

2

Dokazano uvjerljiva snaga i kvaliteta

Uz pomoć kompaktnih i fleksibilnih Kärcher podvodnih tlačnih pumpi od plemenitog čelika za navodnjavanje se mogu komforno i uz očuvanje prirodnih resursa koristiti i alternativni izvori vode iz većih dubina. Bez obzira je li instalirana u cisterni ili dubinskim bunarima – višestupanjska hidraulika u svako doba omogućuje crpljenje kišnice, bunarske, podzemne i izvorske vode s dostatnim tlakom. Kärcher BP 4 & 6 Deep Well potvrđuju se pritom posebno jednostavnim i praktičnim rukovanjem. To omogućuje direktna sklopka za uključivanje i isključivanje na kraju kabela. Integrirano razmačno podnožje pouzdano štiti pumpu tijekom instalacije od nečistoća.

133

Vrt

Tlačne pumpe – pouzdane i dugotrajne.


Tlačne pumpe

Vrt

Pregled tlačnih pumpi.

 Pouzdane pumpe dugog životnog vijeka  Visoki sigurnosni standardi  Čuvaju okoliš i prirodne resurse  Lagane za instaliranje i rukovanje  Komforna dvostruka uporaba u kući & vrtu

Podaci o snazi

Primjena u vrtu

Primjena u kući*

Primjena u kući i & u vrtu*

Garden 1.000 W

BP 4 Komplet za vrt

4.000 l/h

800 m2 max.

500 m2 max.

350 m2 max.

45 m / 4,5 bar

800 W

BP 3 Garden

3.500 l/h 40 m / 4 bar 700 W

BP 2 Garden

3.000 l/h 35 m / 3,5 bar

Home & Garden BP 7 Home & Garden eco!ogic

1.200 W 6.000 l/h

1200 m2 max.

12 osoba max.

900 m2 max. + 4 osoba max.

1000 m2 max.

12 osoba max.

800 m2 max. + 4 osoba max.

800 m2 max.

10 osoba max.

600 m2 max. + 4 osoba max.

500 m2 max.

8 osoba max.

300 m2 max. + 4 osoba max.

60 m / 6 bar

1.000 W

BP 5 Home & Garden BP 4 Home & Garden eco!ogic

6.000 l/h 48 m / 4,8 bar 950 W 3.800 l/h 45 m / 4,5 bar 800 W

BP 3 Home & Garden

3.300 l/h 40 m / 4 bar

Barrel 400 W 3.800 l/h

BP 1 Barrel

11 m / 1,1 bar

100 m2 max.

Deep Well 1.000 W

BP 6 Deep Well

12 osoba max.

500 m2 max. + 6 osoba max.

6 osoba max.

300 m2 max. + 4 osoba max.

6 osoba max.

600 m2 max. + 2 osoba max.

5.000 l/h 55 m / 5,5 bar

1200 m max. 2

700 W

BP 4 Deep Well

4.600 l/h 43 m / 4,3 bar

900 m max. 2

Cisterna 800 W

BP 2 Cistern

5.700 l/h 32 m / 3,2 bar

* Preporučene vrijednosti za opskrbu kuće temelje se na najviše 3 kata.

134

1200 m2 max.


Tlačne pumpe

Snažne pumpe iznimno su prikladne za navodnjavanje vrta iz alternativnih izvora vode kao što su cisterne i bačve s kišnicom. Poseban komfor osigurava praktična nožna sklopka. ­Termoosigurač vrtne pumpe BP 4 garden štiti od pregrijavanja te uz sigurnost povećava i trajnost pumpe.

NOVO

Savršeno zaštićeno Ugrađeni termoosigurač štiti pumpu od pregrijavanja.

NOVO

BP 4 Komplet za vrt BP 3 Garden

NOVO

BP 2 Garden

 Zahvaljujući praktičnoj  Zahvaljujući praktičnoj  Zahvaljujući praktičnoj nožnoj sklopci, uključivanje i isključivanje je jednostavno i bez saginjanja  Optimalna zaštita zahvaljujući integriranom termoosiguraču za dugi životni vijek  Izravna uporaba zahvaljujući isporučenom spiralnom crijevu 3/4"-uklj. filtar i povratnom ventilu (priključni navoj G1, 3,5 m)

nožnoj sklopci uključivanje i isključivanje je jednostavno i bez saginjanja

nožnoj sklopci uključivanje i isključivanje je jednostavno i bez saginjanja

Oprema Komforna ručka za nošenje

Optimirani priključni nastavak

Adapterski priključak za pumpe, G1

Praktičan nožni prekidač

Termoosigurač

 –

 –

Uklj. komplet usisnog crijeva

Tehnički podaci Snaga motora max.

W

1000

800

700

Protočna količina max.*

l/h

4000

3500

3000

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

45/4,5

40/4,0

35/3,5

Visina usisa max.

m

8

8

8

Jet

Jet

Jet

Vrsta pumpe Težina bez pribora

kg

9,0

8,3

8,1

Dimenzije (D x Š x V)

mm

340 x 220 x 230

340 x 220 x 230

340 x 220 x 230

Priključni navoj

G1

G1

G1

Broj za narudžbu

1.645-352

1.645-351

1.645-350

 Uključeno u opseg isporuke.   * Savjet Učinak prijenosa pumpe ovisi o visini prijenosa i priključenim crijevima i sustavima za navodnja-

vanje. Što je manja visina prijenosa i što je veći promjer priključenih crijeva i sustava za navodnjavanje, to se postiže veća količina protoka. Bogati asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 144–147.

135

Vrt

Kärcher vrtne pumpe – lagano i učinkovito.


Tlačne pumpe

Savršene pumpe za kuću i vrt. Vrt

Bez obzira na to radilo se o navodnjavanju vrta, opskrbi vodom perilica rublja ili toaleta – inteligentne Kärcher kvalitetne pumpe idealne su za korištenje alternativnih izvora energije. Po potrebi uređaji se automatski uključuju – a kasnije isključuju. Još veću snagu učinkovitost i tihi hod nude višestupanjske pumpe. To štedi oko 30% energije. Još su štedljiviji eco!ogic modeli s funkcijom netrošenja energije u stanju mirovanja.

NOVO

NOVO

30%**

30%**

Ušteda energije

Ušteda struje Eco!ogic modeli s funkcijom netrošenja energije u stanju mirovanja smanjuju potrošnju struje. Time se štedi i novac i okoliš.

Ušteda energije

BP 7 Home & Garden eco!ogic

BP 5 Home & Garden

 Savršeno za kuću & vrt  Extra dugi životni vijek  Višestupanjskapumpa za veću

 Savršeno za kuću & vrt  Extra dugi životni vijek  Višestupanjskapumpa za veću

energetsku učinkovitost i tiši zvuk

energetsku učinkovitost i tiši zvuk

 Štednja energije zahvaljujući funkciji

netrošenja energije u stanju mirovanja

Oprema Automatska start/stop funkcija

Uklj. predfiltar i povratni ventil

Zaštita od rada na suho

Veliki nastavak za punjenje

Adapterski priključak za pumpe, G1

Dva izlaza za vodu

Optimirani priključni nastavak

Praktičan nožni prekidač

Pospremanje kabela

Prikaz greške

Tehnički podaci Snaga motora max.

W

1200

1000

Protočna količina max.*

l/h

6000

6000

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

60/6,0

48/4,8

Visina usisa max.

m

8

8

5-stupanjska

4-stupanjska

Vrsta pumpe Težina bez pribora

kg

13,0

12,5

Dimenzije (D x Š x V)

mm

550 x 225 x 290

550 x 225 x 290

Priključni navoj

G1

G1

Broj za narudžbu

1.645-356

1.645-355

  Uključeno u opseg isporuke.   * Savjet: Učinak prijenosa pumpe ovisi o visini prijenosa i priključenim crijevima i sustavima za navodnjavanje.

Što je manja visina prijenosa i što je veći promjer priključenih crijeva i sustava za navodnjavanje, to se postiže veća količina protoka.   ** Prenesena količina vode u usporedi s Jet-pumpama.

136


Automatski pametna Kärcher pumpe za kuću & vrt rade samo kada su potrebne. Automatski se pokreću i zaustavljaju već prema potrebi za vodom.

NOVO

Komfor u kući & vrtu Pumpe pouzdano opskrbljuju vodom perilicu za rublje i ujedno proizvode konstantni tlak za ravnomjerno navodnjavanje vrta.

NOVO

BP 4 Home & Garden eco!ogic

BP 3 Home & Garden

 Savršeno za kuću & vrt  Extra dugi životni vijek  Štednja energije zahvaljujući funkciji netrošenja energije u

 Savršeno za kuću & vrt  Extra dugi životni vijek

950

800

3800

3300

45/4,5

40/4,0

8

8

Jet

Jet

10,6

10,3

550 x 225 x 290

550 x 225 x 290

G1

G1

1.645-354

1.645-353

stanju mirovanja

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 144–147.

137

Vrt

Tlačne pumpe


Tlačne pumpe

Pumpe za bačve – pažljivo korištenje resursa. Vrt

Zahvaljujući inovativnim pumpama za montažu u bačvu moguće je jednostavno i povoljno navodnjavanje vrtova kišnicom bogatom hranjivim tvarima. Više nema dizanja teških kanti za zalijevanje. Nema troškova skupe pitke vode. Bez nepotrebno visokog računa za vodu.

Jednostavno i lagano Savršena zamjena za kantu za zalijevanje Korištenjem pumpe za bačve za pumpanje kišnice čuvaju se leđa i štedi skupa pitka voda.

BP 1 Barrel

BP 1 Barrel – komplet

 Fleksibilno pričvršćenje na rubu

 Idealan komplet za početnike  BP 1 Barrel s priborom:

bačve  Uključujući predfiltar  Integrirani prekidač za uklj./isklj. u prekidaču s plovkom

Pištolj za prskanje 2.645-104, 15 m 1/2"-PrimoFlex®-crijevo, univerzalna-spojka za crijevo 2.645-191, Univerzalna spojka za crijevo s Aqua Stop 2.645-192

Oprema Komforna ručka za nošenje

Fleksibilno pričvršćenje na rub bačve

Crijevo s namještanjem po dužini

Uključujući predfiltar

Integrirani prekidač za uklj./isklj.

Regulacijski i blokirajući ventil

Jednostavno definiranje visine uključenja

Tehnički podaci Snaga motora max.

W

400

400

Količina prijenosa max.*

l/h

3800

3800

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

11/1,1

11/1,1

Veličina zrna max.

mm

1

1

Težina bez pribora

kg

3,0

3,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

172 x 137 x 266

172 x 137 x 266

1.645-460

1.645-465

Broj za narudžbu

  Uključeno u opseg isporuke.   * Savjet: Učinak prijenosa pumpe ovisi o visini prijenosa i priključenim crijevima i sustavima za navodnjava-

nje. Što je manja visina prijenosa i što je veći promjer priključenih crijeva i sustava za navodnjavanje, to se postiže veća količina protoka.

138


Tlačne pumpe

Tlačne podvodne pumpe – jako uvjerljive.

30 m dubina uranjanja Zahvaljujući ekstra dugom kabelu (30 m) BP 6 Deep Well crpi vodu i iz velikih dubina. uključujući uže za pričvršćivanje.

NOVO

NOVO

BP 6 Deep Well

BP 4 Deep Well

 3/4"- i 1"-priključni

 3/4"- i 1"-priključni

Vrt

Pomoću Kärcher tlačnih podvodnih pumpi alternativni izvori vode u tren oka se koriste za navodnjavanje vrta koje čuva resurse. Svojim dimenzijama jamče svestrane i fleksibilne ­mogućnosti primjene.

NOVO

BP 2 Cistern

 Praktična rtučka za element za pumpu element za pumpu nošenje od plemeniuklj. povratni ventil i uklj. povratni ventil tog čelika  3/4"- i 1"-priključni obujmicu crijeva i obujmica crijeva  Integrirano razmačno  Integrirano razmačno element za pumpu podnožje kao pomoć podnožje kao pomoć uklj. povratni ventil i kod instalacije kod instalacije obujmica crijeva  Zasebna spojka za  Zasebna spojka za  Sklopka s plovkom s uključivanje i isključiuključivanje i isključifleksibilnom podesivanje na kraju kabela vanje na kraju kabela vom sklopnom visi uklj. uže za pričvršće-  uklj. uže za pričvršćenom nje 30 m i priključni nje 15 m i priključni kabel kabel

Oprema Kućište pumpe i navojni nastavci

Plemeniti čelik

Plemeniti čelik

Plemeniti čelik

Priključni element za crijevo s obujmicom za crijevo

1", ¾"

1", ¾"

1", ¾"  –

Integrirani povratni ventil

Integrirano razmačno podnožje kao pomoć kod instalacije

 30 m

 15 m

Uže za pričvršćenje

Tehnički podaci Snaga motora max.

W

1000

700

800

Količina prijenosa max.*

l/h

5000

4600

5700

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

55/5,5

43/4,3

32/3,2

Dubina uranjanja max.

m

27

12

7

9-stupanjska

6-stupanjska

3-stupanjska 130

Pogonska jedinica pumpe Promjer

mm

102

102

Težina bez pribora

kg

13,7

10,1

10,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

720 x 102 x 102

625 x 102 x 102

445 x 130 x 130

Priključni navoj

G1

G1

G1

Broj za narudžbu

1.645-422

1.645-421

1.645-420

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 144–147.

139


Pumpe za odvodnjavanje

Kärcher podvodne pumpe svojim inteligentnim IQ senzorom razine nude pouzdanu zaštitu od šteta uzrokovanih vodom. Zahvaljujući elektronskom senzoru pumpe odmah reagiraju pri dodiru s vodom. Pomoću prilagodljivog ritma pumpe podešavaju se različitim uvjetima i točno se isključuju u pravo ­vrijeme. Keramička prstenasta klizna brtva jamči ekstra dugi životni vijek.

1

2

3

1

Voda ide od A do B

Kärcher pumpe za odvodnjavanje ne ostavljaju nikoga u vodi. One rade iznimno pouzdano i idealno su prikladne za ispumpavanje ili prepumpavanje također i većih količina vode. Izrazito učinkovite podvodne pumpe sigurno transportiraju hladnu vodu na bilo koje mjesto – kako iz bazena, praonice rublja, podruma ili drenažnog okna. Pouzdan rad osigurava IQ senzor razine koji se može kontinuirano namještati po visini i koji odmah reagira na dodir s vodom te uključuje, odnosno isključuje pumpu. Inteligentni sustav prilagođava ritam pumpe točno pojedinom nadolaženju vode i time automatski nudi optimalnu zaštitu. Ili drugim riječima: Tako jednostavna i sigurna kontrola razine vode kao nikada prije!

2

Podvodne pumpe za otpadnu vodu

Zahvaljujući inteligentnom IQ senzoru razine Kärcher podvodne pumpe jamče najveću pouzdanost. Jer se ritam pumpe uvijek prilagođava točno pojedinom nadolaženju vode. Uključujući uštedu električne energije.

3

Podvodne pumpe za bistru vodu

Pomoću prilagodljivog ritma pumpe Kärcher pumpe za bistru vodu znaju uvijek točno kada i koliko vode moraju ispumpavati – ovisno koliko vode i koliko brzo voda istječe. To jamči optimalnu zaštitu i maksimalnu uštedu električne energije. zahvaljujući preklopnim postoljima voda se može ispumpati čak do 1 mm. Zajamčeno samo brisanje krpom!

141

Vrt

Pametne podvodne pumpe.


Pumpe za odvodnjavanje

Podvodne pumpe za otpadnu vodu – nepromočive prednosti. Vrt

Kärcher pumpe za prljavu vodu nose pečat kvalitete „Ceramic tehnologija“. Provjerena keramička prstenasta klizna brtva koja se koristi i profesionalno čini pumpu robusnijom, dugotrajnijom i u vrhunskoj formi za ekstremne zahtjeve u privatnom području. Nov je i IQ senzor razine: Zahvaljujući prilagodljivom ritmu pumpe IQ senzora razine se ispumpava uvijek točna količina vode.

Trenutno reagira IQ senzor razine uključuje pumpu čim dođe u kontaktu s vodom. Razina uključivanja se može kontinuirano regulirati jednostavnim pomicanjem.

SDP 18000

SDP 14000

IQ senzor razine

IQ senzor razine

SDP 9500

 Reling ručka  Reling ručka  Reling  Elektronički  Elektronički ručka  OdzračivaIQ senzor IQ senzor nje pritirazine: kontirazine: kontiskom na nuirana visina nuirana visina gumb uključenja uključenja  Odzračiva-  Odzračiva-  Prekidač s nje pritiskom nje pritiskom plovkom na gumb na gumb  Odvojivi predfiltar od plemenitog čelika

SDP 7000

SDP 5000

 Reling

 Ručka za

ručka  Prekidač s plovkom

nošenje

 Prekidač s plovkom

Oprema Optimirani priključni nastavak

Izmjena normalnog rada, plošno usisavanje

Odzračivanje pritiskom na gumb

 

 –

– –

Sklopka utikača ON/OFF/automatski

 –

– – –

Keramička prstenasta klizna brtva

 1 1/4", 1"

 1 1/4", 1"

 1", 3/4"

Priključni element za crijevo

uklj. holender maticu i povratni ventil

uklj. povratni ventil

1"

1"

Tehnički podaci Snaga motora max.

W

1100

800

450

320

250

Količina prijenosa max.*

l/h

18.000

14.000

9500

7000

5000

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

9/0,9

8/0,8

6/0,6

6/0,6

5/0,5

Dubina uranjanja max.

m

9

9

9

9

8

Plošno usisavanje (do)

mm

Veličina zrna max.

mm

30

25

20

20

20

Težina bez pribora

kg

7,5

6,9

4,3

4,3

4,3

Dimenzije (D x Š x V)

mm

220 x 220 x 400

220 x 220 x 390

200 x 210 x 315

170 x 190 x 310

170 x 190 x 310

G1 1/4

G1 1/4

G1

G1

G1

Priključni navoj

Broj za narudžbu 1.645-122 1.645-121 1.645-120 1.645-119 1.645-123  Uključeno u opseg isporuke.   * Savjet: Učinak prijenosa pumpe ovisi o visini prijenosa i priključenim crijevima i sustavima za

navodnjavanje. Što je manja visina prijenosa i što je veći promjer priključenih crijeva i sustava za navodnjavanje, to se postiže veća količina protoka.

142


143 Pumpe za odvodnjavanje

Pumpa za bistru vodu SCP 16000 IQ senzor razine s funkcijom plošnog usisavanja i kontinuirano podesivim IQ senzorom razine reagira na dodir s vodom. Prilagodljivi ritam pumpe jamči pumpanje vode točno prilagođeno pojedinom nadolaženju vode. Pumpa usisava vodu do razine od 1 mm, što se može obrisati krpom.

SCP 16000

SCP 9000

SCP 7000

SCP 6000

SCP 5000

 Prekidač s plovkom plovkom  Elektronički IQ  Elektronički IQ senzor razine: senzor razine: kontinuirana kontinuirana visina uključenja visina uključenja  Odzračivanje  Odzračivanje pritiskom na pritiskom na gumb gumb  Plošno usisavanje do  Plošno usisavarazine 1 mm nje do razine  Odvojivi predfiltar 1 mm od plemenitog čelika

 Prekidač s

 Reling ručka  Prekidač s

 Ručka za

 Ručka za

 

 –

 1 1/4"

 1 1/4"

uklj. holender maticu i povratni ventil

uklj. povratni ventil

900 16.000

IQ senzor razine

SCP 12000

IQ senzor razine

 Prekidač s

plovkom  Plošno usisavanje do razine 1 mm  Prekidač s plovkom  Odzračivanje pritiskom na gumb

plovkom

nošenje  Prekidač s plovkom

nošenje

 Prekidač s plovkom

 –

 –

 –

 –

 1", 3/4"

1"

1"

1"

600

350

280

250

220

12.000

9000

7000

6000

5000

9/0,9

7/0,7

7/0,7

6/0,6

5/0,5

5/0,5

9

9

9

9

9

8

1

1

1

5

5

5

5

5

5

5

5

5

7,6

6,6

4,2

4,2

4,0

4,0

215 x 215 x 385

210 x 215 x 335

180 x 195 x 280

175 x 190 x 260

175 x 190 x 260

175 x 190 x 260

G1 1/4

G1 1/4

G1

G1

G1

G1

1.645-174

1.645-173

1.645-172

1.645-171

1.645-170

1.645-175

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 144–147.

143

Vrt

Podvodne pumpe za bistru vodu – za kontinuirano ispumpavanje.


Pribor za sustave pumpi

S odgovarajućim Kärcher priborom pumpe se mogu koristiti brzo i jednostavno. Usisna crijeva, usisne garniture, predfiltri, priključci, zaštita od rada na suho i elektronički tlačni prekidači – bogati asortiman pribora osigurava da se svaki krajobraz optimalno navodnjava. Na taj način voda se može učinkovito koristiti iz alternativnih izvora vode individualno i čuvajući resurse.

1

2

3

4

1

Robusni i sigurni

Spiralna crijeva otporna na vakuum za priključak na Kärcher pumpe raspoloživa su kao gotovi kompleti ili na metre za individualnu prilagodbu.

2

Optimalna zaštita

Filtri štite pumpe od onečišćenja i začepljenja te osiguravaju neograničenu učinkovitost. Za svaku namjenu Kärcher ima odgovarajući filtar.

3

Najbolje spajanje

S Kärcher adapterima i priključcima moguće je bez ­problema i sigurno priključiti crijeva na odgovarajuću pumpu.

4

Savršeno opremljeni

Odgovarajući pribor od zaštite od rada na suho pa do crijeva za izjednačenje tlaka osigurava komforno i sigurno korištenje.

145

Vrt

Odgovarajući pribor za pumpe.


Pribor za sustave pumpi

Vrt

Pribor za sustave pumpi.

Usisna crijeva

Br. za n­ arudžbu Veličine

Usisno crijevo, na metre 3/4"

6.997-347

Dužina: 25 m

Usisno crijevo, na metre 1"

6.997-346

Dužina: 25 m

Usisno crijevo 3/4"

6.997-348

Dužina: 3,5 m

Usisna garnitura 3/4"

6.997-350

Dužina: 3,5 m

Usisna garnitura 3/4"

6.997-349

Dužina: 7 m

Usisno crijevo za cjevovode 3/4"

6.997-360

Dužina: 0,5 m

Filtar

Br. za n­ arudžbu Veličine

Usisni filtar sa zaštitom od povratnog toka, Basic 3/4"

6.997-345

Za 3/4" crijeva

Usisni filtar sa zaštitom od povratnog toka, Basic 1"

6.997-342

Za 1" crijeva

Usisno crijevo sa zaštitom od povratnog toka, premium

6.997-341

Komplet za 3/4" i 1" crijeva

Predfiltar pumpe, mali

6.997-343

Do 4000 l/h

Predfiltar pumpe, veliki

6.997-344

Do 6000 l/h

Predfiltar za podvodne pumpe, veliki

6.997-353

Predfiltar za podvodne pumpe, mali

6.997-351

Adapter/Priključci

Br. za n­ arudžbu Veličine

Priključni element za crijevo uklj. povratni ventil, mali

6.997-359

Za crijeva 3/4" i 1"

Priključni element za crijevo uklj. povratni ventil, veliki

6.997-418

Za crijeva 1" i 1 1/4"

Adapterski priključak za pumpe, G1

6.997-473

1" na 1"

Adapterski priključak s 2 izvoda za pumpe, G1

6.997-474

1" na 1"

Priključni komplet Basic

6.997-358

G1

Priključni komplet Premium

6.997-340

G1

Ostalo

Br. za n­ arudžbu Veličine

Zaštita od rada na suho

6.997-355

Elektronički tlačni prekidač sa zaštitom od rada na suho

6.997-357

Prekidač s plovkom

6.997-356

Crijevo za izjednačenje tlaka 3/4"

6.997-417

Dužina: 1 m

Komplet plosnatih crijeva 1"

6.997-419

Dužina: 10 m

 Uključeno u opseg isporuke.   Mogući pribor.  

146

NOVO  


Opis Spiralno crijevo otporno na vakuum. Prodaje se na metre za rezanje individualnih dužina crijeva. Mogućnost primjene u kombinaciji s Kärcher priključnim elementima i Kärcher usisnim filtrima kao individualna usisna garnitura. Spiralno crijevo otporno na vakuum. Prodaje se na metre za rezanje individualnih dužina crijeva. Mogućnost primjene u kombinaciji s Kärcher priključnim elementima i Kärcher usisnim filtrima kao individualna usisna garnitura. Kompletno spiralno crijevo otporno na vakuum, spremno za izravni priključak na pumpe. Za produženje usisne garniture ili za primjenu s usisnim filtrima. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm). Kompletno spiralno crijevo otporno na vakuum, spremno za priključak, s usisnim filtrom i zaštitom od povratnog toka. Može se također primijeniti i kao produžetak usisnog crijeva. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm). Kompletno spiralno crijevo otporno na vakuum, spremno za priključak, s usisnim filtrom i zaštitom od povratnog toka. Može se također primijeniti i kao produžetak usisnog crijeva. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm). Priključak pumpe na zabijeni bunar ili cjevovode na usisnoj strani, otporan na vakuum. Kod priključka pumpe treba se pridržavati lokalnih propisa o vodama. Obostrano s priključnim navojem G1 (33,3 mm).

      

  

      

   

          

                           

Opis Za priključak na usisno crijevo na metre. Zaštita od povratnog toka sprječava povratni tok transportirane vode i time smanjuje vrijeme ponovnog usisavanja. Uključujući stezaljku za crijevo. Za priključak na usisno crijevo na metre. Zaštita od povratnog toka sprječava povratni tok transportirane vode i time smanjuje vrijeme ponovnog usisavanja. Uključujući stezaljku za crijevo. Robusna izvedba od metala/plastike. Za priključak na usisno crijevo na metre. Zaštita od povratnog toka sprječava povratni tok transportirane vode i time smanjuje vrijeme ponovnog usisavanja. Uključujući stezaljku za crijevo. Predfiltar pumpe za sve uobičajene pumpe bez integriranog filtra. Za zaštitu pumpe od velikih čestica prljavštine ili pijeska. Fini filtar se može prati. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm). Predfiltar pumpe za sve uobičajene pumpe bez integriranog filtra. Za zaštitu pumpe od velikih čestica prljavštine ili pijeska. Fini filtar se može prati. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm). Odvojivi predfiltar od plemenitog čelika povećava sigurnost funkcioniranja Vaše podvodne pumpe i štiti rotor pumpe od začepljenja. Odvojivi predfiltar od plemenitog čelika povećava sigurnost funkcioniranja Vaše podvodne pumpe i štiti rotor pumpe od začepljenja.

                                    

  

  

   

Opis Priključak usisnih crijeva na pumpu, otporan na vakuum. Uključujući holender maticu, stezaljku za crijevo, plosnatu brtvu i povratni ventil. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm) i crijevima 3/4" i 1". Priključak crijeva na pumpu, otporan na vakuum. Uklj. holender maticu, dva priključna elementa pumpe, plosnatu brtvu i povratni ventil. Za pumpe s priključnim navojem G1 1/4 (41,9 mm) i crijeva 1" i 1 1/4". Za spajanje pumpi s unutarnjim navojem na priključke za vodu. Za spajanje pumpi s unutarnjim navojem na priključke za vodu. Fleksibilan za uporabu s jednim ili dva aktivna izvoda. Oba izvoda se mogu primijeniti bočno ili alternativno s jednim izvodom prema gore. Za spajanje crijeva za vodu 1/2" (12,7 mm) na pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm). Za spajanje crijeva za vodu 3/4" (19 mm) na pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm). Za veći protok vode.

                     

 

                                       

Opis Kada voda ne teče kroz pumpu, zaštita od rada na suho štiti pumpu od oštećenja i automatski ju isključuje. S priključnim navojem G1 (33,3 mm). Posebno prikladno za kućne vodovode. Idealno za preinaku vrtne pumpe u automat za kućni vodovod. Kod potrošnje vode pumpa se automatski uključuje i opet isključuje. Kada voda ne teče kroz pumpu, zaštita od rada na suho štiti pumpu od oštećenja i automatski ju isključuje. S priključnim navojem G1 (33,3 mm). Prekidač s plovkom automatski uključuje/isključuje pumpu ovisno o razini vode. Sa specijalnim priključnim kabelom dužine 10 m. Spojno crijevo za krute cjevovodne sustave. Pad tlaka u kućištu kompenzira se putem elastičnog unutarnjeg crijeva od silikona. Na taj način se javlja manje vibracija i znatno se smanjuje šum. Unutarnja dilatacija u crijevu dodatno sprječava povremeno uključenje i isključenje pumpe. Priključni navoj G1 (33,3 mm) na oba kraja. Dužina: 1,0 m, promjer: 3/4"

Savitljivo plosnato crijevo iz PVC-a i s umetkom od tekstilne tkanine s pocinčanom stezaljkom za crijevo 25–40 mm. Posebno se preporuča kod odvođenja vode u slučaju poplava. Max. radni tlak: 4–5 bar

  

  

  

  

  

  

   

          

147

Vrt

BP 4 Garden komplet BP 3 Garden BP 2 Garden BP 7 Home & Garden BP 5 Home & Garden BP 4 Home & Garden eco BP 3 Home & Garden BP 6 Deep Well BP 4 Deep Well BP 2 Cistern SDP 18000 IQ senzor razine SDP 14000 IQ senzor razine SDP 9500 SDP 7000 SDP 5000 SDP 16000 IQ senzor razine SDP 12000 IQ senzor razine SCP 9000 SCP 7000 SCP 6000 SCP 5000

Pribor za sustave pumpi


Kärcher servis

Kärcher servis se razlikuje. Kärcher uređaji već se desetljećima proizvode pažljivo i nedostižne su kvalitete. To čini svaki proizvod inovativnim i pouzdanim pomagačem oko kuće i vrta. Naravno želimo Vam i nakon kupnje Kärcher uređaja pružiti trajnu kvalitetu i optimalno spreman uređaj za uporabu. S Kärcher servisnom službom te originalnim priborom i rezervnim dijelovima ste kod nas uvijek u najboljim rukama.

U slučaju popravka možete se obratiti najbližem ­K ärcher centru, svakom Kärcher poslovnom partneru ili svakoj poznatoj trgovini – bez obzira gdje ste kupili svoj uređaj. Stalno školovanje naših tehničara, stalne kontrole kvalitete, originalni rezervni dijelovi i brzi pristup centralnom skladištu jamče vrhunski servis u najboljoj Kärcher kvaliteti.

Kontakt:

Telefon: +43 1 250 60-0 info@kaercher.at Alfred Kärcher Ges.m.b.H. Lichtblaustraße 7 1220 Wien

Ostale informacije dobit ćete i na internetskoj stranici www.kaercher.at

149


Bilješke

150


Bilješke

151


02/2014 · Broj za narudžbu 9.501-955 · KROATIEN · Pridržano pravo na tehničke izmjene i odstupanja u boji te zabune i pogreške u tisku.

CENTRALA ZA SREDNJU EUROPU A. Kärcher Ges.m.b.H. A-1220 Wien, Lichtblaustraße 7 www.kaercher.hr Tel.: (+43) 1 / 25060-0 Fax: (+43) 1 / 25060-5330 E-mail: info@kaercher.at

Katalog home garden 2014  
Katalog home garden 2014  

Program za Kuću i Vrt

Advertisement