Page 1

Visokotlačni čistači Home Cleaning Vrt

CENTRALA ZA SREDNJOISTOČNU EUROPU A. Kärcher Ges.m.b.H. Lichtblaustraße 7 A-1220 Wien Tel.: +43/1/250 60-0 Fax: +43/1/250 60-53 30 E-Mail: info@kaercher.at www.kaercher.hr

Home & Garden 2013

Rado ćemo Vas savjetovati:

02/2013 · Br. za narudžbu. 9.501-955 · Kroatien · Zadržano pravo na tehničke izmjene, zabune i tiskarske greške.

Home & Garden 2013


Učinkovitost i odgovornost Kärcher serija eco!ogic koja čuva energiju i resurse stavlja nove akcente na tržište čišćenja. Nova generacija uređaja ne odgovara samo duhu vremena već je ponovno ispred svog vremena. Tako su npr. eco!ogic visokotlačni čistači serijski opremljeni motorima hlađenima vodom koji posebno oduševljavaju visokom učinkovitošću i životnim vijekom. Beskompromisna kvaliteta, vrhunska tehnologija, maksimalna udobnost pri rukovanju, odličan učinak čišćenja i ne manje važno vodeća rješenja za odgovorno i održivo korištenje prirodnih resursa čine modernu tradicionalnu marku svjetskim tržišnim liderom u području tehnologije čišćenja. S inovativnim i visoko učinkovitim modelima eco!ogic serije nastavlja se priča o uspjehu. Pođite s nama!

2


Sadržaj Visokotlačni čistači Pribor za visokotlačne čistače Sredstva za čišćenje za visokotlačne čistače Strojevi za metenje Mokro/suhi usisavači Usisavači za pepeo i suhi usisavači Usisavači za pranje Pribor za mokro/suhe usisavače Usisavači s vodenim filtrom Usisavači prašine RoboCleaner Uređaji za poliranje Uređaji za sakupljanje prašine kod bušenja Akumulatorske metle Parni čistači Usisavači na paru

Stranica 15 Stranica 36 Stranica 48 Stranica 53 Stranica 57 Stranica 68 Stranica 69 Stranica 71 Stranica 78 Stranica 79 Stranica 80 Stranica 81 Stranica Stranica Stranica Stranica

82 83 84 87

Sustav parnih glačala Akumulatorski usisavači za prozore Pribor za Home Cleaning Indoor Sredstva za čišćenje Home Cleaning Sustavi za navodnjavanje Prskalice i pištolji Vrtni tuševi i štapovi za zalijevanje Utični sustavi za crijevo Mesing linija Prskalice Mobilni spremnik za crijevo Crijeva, automati za navodnjavanje Pumpe za navodnjavanje Pumpe za odvodnjavanje Kućna vodoopskrba Pribor za sustave pumpi Kärcher servis

Stranica 88 Stranica 89 Stranica 91 Stranica 96 Stranica 99 Stranica 100 Stranica 102 Stranica 104 Stranica 106 Stranica 107 Stranica 108 Stranica 110 Stranica 117 Stranica 123 Stranica 127 Stranica 131 Stranica 135

3


Održivo gospodarenje – doprinos svih nas za budućnost. Uz nastojanja za održivim gospodarenjem cilj je pravi put. Ovim putem u budućnost Kärcher ide već desetljećima uzornom dosljednošću pri čemu se Kärcher održivo gospodarenje podjednako temelji na stupovima gospodarstva, društvene odgovornosti i zaštite okoliša. Tu spada i korektno odnošenje ­prema ljudima i odgovorno i savjesno odnošenje prema prirodnim resursima. To nastojanje je Kärcher utemeljio kao svoj poslovni cilj: poduzetničko djelovanje uz preuzimanje pune odgovornosti za ljude i okoliš.


Odgovornost za ljude i prirodu Kärcher pridaje veliku pažnju zdravom i održivom razvoju. Osim dosljednog razmatranja ekoloških aspekata Kärcher preuzima i društvenu odgovornost. Naš globalni angažman seže od potpore socijalnim projektima u okviru lokalnih i regionalnih inicijativa sve do pomoći žrtvama prirodnih katastrofa. Od 2011. Kärcher potpomaže aktivnu pomoćnu organizaciju u svijetu SOS dječje selo. Odgovorno djelovanje prema ljudima i okolišu je u ­Kärcherovom kodeksu ponašanja duboko ukorijenjeno. Ovaj kodeks se orijentira strogo prema UN Global ­Compact kojem je Kärcher pristupio 2011. te obvezuje sve podružnice kao i sve naše dobavljače. Ispred ekološki razumnog ponašanja prema resursima Kärcher kontinuirano provodi mjere uštede energije. Naša postrojenja za iskorištavanje otpadne topline rade s ogromnom efikasnošću. Tako npr. neiskorištena toplina naše tvornice za oblikovanje umjetnih masa grije susjednu halu. Godišnja ušteda: 19.000 l loživog ulja i 51.300 kg CO2 – to odgovara ispuštanju štetnih plinova kod automobila srednje klase koji je prešao 225.000 km. Blok toplana koja ne šteti okolišu štedi u usporedbi s dosadašnjim plinskim grijanjem 56 % CO2. Geotermijsko postrojenje koristi toplinu zemlje zimi kao grijanje a ljeti kao klimauređaj. Potreba za energijom zgrade će tako do iznad 80 % biti pokrivena iz obnovljivih izvora energije. Samo toplana na piljevinu od drva godišnje štedi 340.000 l loživog ulja odn. preko 1 mio. kg CO2. Sve su to mjere koje doprinose očuvanju okoliša a naposljetku i dobrobiti ­ljudi.

Misija: Čista voda Angažman u zaštiti okoliša i prirode je prioritet za ­Kärcher. Tako podržavamo npr. Global Nature Fund, međunarodnu nevladinu zakladu koja se zalaže, između ostalog, za poboljšanje kvalitete vode u rijekama i jezerima.Ta tema posebice leži na srcu tvrtki Kärcher kao vodećem stručnjaku za čišćenje. Zajednički projekt „­Clean Water for the World“ za održivi razvoj čistih unutarnjih voda pomoću prirodnih postrojenja za filtriranje vode je dobar primjer uspješne suradnje. Postrojenja za filtriranje vode koji se također nazivaju Green Filter postrojenja su vodeni kanali čija je površina prekrivena plutajućim vodenim biljkama. Izmjenom tvari u biljkama razgrađuju se prirodnim putem organske tvari koje se nalaze u otpadnim vodama. Prvo zajedničko postrojenje za filtriranje vode izgrađeno je 2012. g. u Boliviji. S jedne strane postrojenje unapređuje biološku raznolikost biljnog i životinjskog svijeta. S druge strane poboljšava higijenu i na taj način odlučujuće doprinosi većoj kvaliteti života ljudi u toj regiji. Već se planiraju nova postrojenja za filtriranje vode diljem svijeta. Osim toga: Svakim prodanim visokotlačnim čistačem iz serije eco!ogic slijevaju se dodatna sredstva u revolucionarni projekt „Clean Water for the World“.

5


Vanjske površine

eco!ogic – novo razmišljanje za novo doba. Kärcher se smatra uzornim tržišnim liderom. Održivo gospodarenje i zaštita okoliša su čvrsto utemeljeni sastavni dio razmišljanja i djelovanja te počivaju u inicijativi poduzeća „eco!ogic“. Serijom eco!ogic ­Kärcher je razvio potpuno novu generaciju uređaja koja uvjerljvo sjedinjuje sofisticiranu tehnologiju, izvanrednu učinkovitost, lako rukovanje i ekološku racionalnost. Rezultat toga su visoko učinkoviti ­kvalitetni uređaji koji čuvaju resurse i tako postavljaju nova mjerila.


Vanjske površine

Ušteda vode Odgovoran odnos prema vodi je sve važniji. Kärcher uređaji eco!ogic jamče ciljanu i odgovornu potrošnju vode.

Manja bučnost Kärcher uređaji eco!ogic odlikuju se djelomice smanjenom bukom.

Ušteda energije Učinkovito korištenje energije je važna prednost uređaja eco!ogic. Kärcherova inteligentna i inovativna tehnologija to omogućuje.

Učinkovito filtriranje prašine Kärcher proizvodi brinu se za zdravu radnu sredinu zahvaljujući pouzdanom filtriranju prašine. To naravno vrijedi i za nove uređaje eco!ogic.

Očuvanje pitke vode Korištenje kišnice čuva dragocjene resurse pitke vode. I serija eco!ogic nudi rješenja za korištenje alternativnih izvora vode.

Odlična sposobnost recikliranja Svi Kärcher uređaji se mogu reciklirati preko 90 % pa tako i nova serija eco!ogic.

Smanjenje opterećenja otpadnih voda Kärcher uređaji s doziranjem sredstva za čišćenje te sredstva za čišćenje eco!ogic ­pridonose smanjenom opterećenju otpadnih voda.

Dugi životni vijek Načelno visoki Kärcherovi standardi kvalitete brinu se i kod uređaja eco!ogic za natprosječno dugi životni vijek uređaja.

Odgovoran odabir materijala Izbjegavanje tvari štetnih po okoliš i zdravlje kao što su ftalati ili PVC je prioritet za seriju eco!ogic.

Jednostavan popravak Kärcher proizvodi generalno se odlikuju dobrom sposobnošću popravka. To naravno vrijedi i za uređaje eco!ogic.

Uporaba materijala koji čuvaju resurse Uređaji eco!ogic osvajaju laganim ekološki prihvatljivim materijalima kao što su plastika za reciklažu ili FSC karton. Za ambalažu se ne koristi stiropor.

Dobra raspoloživost rezervnih dijelova Naravno i uređaji iz serije eco!ogic profitiraju od bogatog Kärcher servisa rezervnih dijelova.

7


Kärcher visokotlačni čistači Limited KTM-Edition K 4.650 Limited KTM Edition

n Jaka komfor klasa za čestu uporabu n Motor s vodenim hlađenjem s aluminijskom ­ umpom: p  dulji životni vijek, manja težina, veća energetska učinkovitost

Visokotlačni čistači

K 4.650 Limited KTM Edition

n Quick Connect-priključak na oba kraja ­visokotlačnog crijeva

n Sustav Plug ’n’ Clean: Jednostavno umetnite ­sredstvo za čišćenje i idemo!

n Pištolj s visokotlačnim crijevom od 6 m i držačem n Vario Power mlazna cijev n Glodalo za čišćenje n Usisno crijevo za korištenje alternativnih izvora vode n Veliki vodeni filtar Uklj. komplet za Vaš motocikl:

n Sredstvo za čišćenje motocikla 1 l n Dvostruka mlazna cijev n Četka za naplatke n KTM lopatica za mulj n KTM ispušni čep za zatvaranje mali/veliki Tehnički podatci Tlak

20 – max. 130 bar

Količina vode

Max. 440 l/h

Dolazna temperatura

Max. 40 °C

Priključna snaga

1,9 kW

Broj za narudžbu

1.180-631

8

ličina! Limitirana ko


K 5.530 T 400 Special Edition

S fantastističnom potpunom opremom K 5.530 T 400 Special Edition

n Jaka komfor klasa za čestu uporabu n Indukcijski motor s vodenim hlađenjem:

dulji životni vijek, manja težina, veća energetska učinkovitost

n Quick Connect sustav na oba kraja visokotlačnog crijeva n Kompaktan uređaj s izvlačnom ručkom za nošenje

Visokotlačni čistači

K 5.530 T 400 Special Edition

n Odlikovan s Efficiency Label Fraunhofer Instituta za rad koji posebno štedi energiju

n Pištolj s visokotlačnim crijevom od 7,5 m n Vario Power mlazna cijev n Glodalo za čišćenje

n Softbag za pribor n Površinski čistač T 400 n Rotirajuća četka za pranje

Tehnički podatci Tlak

20 – max. 140 bar

Količina vode

Max. 460 l/h

Dolazna temperatura

Max. 40 °C

Priključna snaga

2,1 kW

Broj za narudžbu

1.181-114

9


Mokro/suhi usisavači WD 3.320 M Steel Edition n Položaj odlaganja i robusni držač kabela za sigurno ­spremanje mrežnog kabela

n Funkcija puhanja: za jednostavno uklanjanje prljavštine i lišća gdje nije moguće usisavanje

n Mrežni kabel i svi uključeni dijelovi pribora mogu se ­pohraniti sigurno i na dohvat ruke na uređaju

n Nova za 10 cm duža ručka omogućuje ugodnije držanje pri radu

n Plosnati filtar s patronama: za veću količinu vode; ­omogućava mokro/suho usisavanje bez zamjene filtra

n Spremnik od plemenitog čelika n Usisno crijevo 2,2 m n Papirna filtarska vrećica Dodatna oprema:

n Usisne cijevi od plemenitog čelika 2 x 0,5 m n Mlaznica za pod s mogućnošću prebacivanja n Posebno duga mlaznica za fuge n Mlaznica za usisavanje automobila

Tehnički podatci Priključna snaga

1,4 kW

Količina zraka

68 l/s

Vakuum

210 mbar

Spremnik l

17 l, Plemeniti čelik

Dužina kabela

4m

Broj za narudžbu

1.629-669

10

Mokro/suhi usisavači

WD 3.320 M Steel Edition


Mokro/suhi usisavači WD 5.220 M Steel Edition n Položaj odlaganja i dva velika držača kabela za sigurno spremanje crijeva i mrežnog kabela

n Funkcija puhanja: za jednostavno uklanjanje prljavštine i lišća gdje nije moguće usisavanje

n Ergonomska ručka za nošenje za jednostavno

Mokro/suhi usisavači

WD 5.220 M Steel Edition

otvaranje, zatvaranje i pražnjenje spremnika

n Plosnati filtar s patronama: za veću količinu vode; omogućava mokro/suho usisavanje bez zamjene filtra

n Spremnik od plemenitog čelika n Usisno crijevo 2,2 m n Papirna filtarska vrećica n Okretna sklopka (Uklj/Isklj) Dodatna oprema:

n Usisne cijevi od plemenitog čelika 2 x 0,5 m n Mlaznica za pod s mogućnošću prebacivanja n Posebno duga mlaznica za fuge n Mlaznica za usisavanje automobila

Tehnički podatci Priključna snaga

1,6 kW

Količina zraka

75 l/s

Vakuum

220 mbar

Spremnik l

25 l, Plemeniti čelik

Dužina kabela

5m

Broj za narudžbu

1.347-814

11


a za 8 dobrih razlog : ­čišćenje parom n Para čisti tako da ne šteti okolišu – bez sredstava za čišćenje i s malom ­potrošnjom vode.

n Para je higijenski čista i čisti – također na teško dostupnim mjestima. n Para čisti bez muke – bez ribanja i poliranja. n Para čisti zdravije – bez sredstava za čišćenje. n Para se može raznoliko upotrebljavati – za čišćenje kuhinje, kupaonice ili prozora, te za peglanje i njegu tekstila.

n Para štedi vrijeme – jer je čišćenje brže. n Para štedi novac – jer nisu potrebna sredstva za čišćenje. n Para ne ostavlja naslage kamenca – jer stvaranje para demineralizira vodu.

Paket snage! Kod svakog Kärcher SC 2.550 C Parni ­čistač s ovim uključenim priborom: 4 dodatne okrugle četke Dvije različite boje za različite namjene: u kuhinji i kupaonici. Parna turbo-četka Za sve radove čišćenja kod kojih bi uobičajeno bilo potrebno ribanje. Osigurava čišćenje bez muke u dvostruko kraćem vremenu. Abrazivna krpa za ručnu mlaznicu Za uklanjanje tvrdokornih naslaga kamenca i sapuna. Krpa za pod od frotira Krpa za pod od kvalitetnog pamuka, ne otpušta vlakanca, dobro upija i otporna je na trošenje.

12


Parni čistač Kärcher SC 2.550 C Uključujući i komplet pribora Parni čistač SC 2.550 C

n Odvojivi spremnik za vodu za stalno ­dolijevanje bez prekida rada

n Mlaznica za pod i ručna mlaznica s ­navlakom

n Mlaznica s točkastim mlazom

Parni čistač

SC 2.550 C

Para bez prekida

n Štapići za odstranjivanje kamenca n Poseban komplet pribora: – 4 dodatne okrugle četke – parna turbo-četka – abrazivna krpa za ručnu mlaznicu – krpa za pod od frotira Tehnički podatci Snaga grijanja

1500 W

Količina punjenja vode

0,5 l + 0,8 l

Max. temp. pare.

140 °C

Tlak

Max. 3,2 bar

Vrijeme zagrijavanja

6 min

Broj za narudžbu

1.512-357

13


Visokotlačni čistači

Postoji li itko tko želi čistiti satima? Pa postoje i ljepši načini da provedete vaše vrijeme. Lako: Čišćenje s Kärcher visokotlačnim čistačima zaista je zabavno. Kvalitetni, komforni i snažni uređaji već unutar ­nekoliko sekundi skidaju čak i tvrdokornu prljavštinu i skorene nečistoće – brzo, jednostavno i bez ­poteškoća pritiskom na gumb. A i ruke uvijek ostaju čiste. Ugodnije zaista ne ide.

1

2

3

4 bar

ca. 3500 l/h

Ušteda vode cca. 3100 l/h 120 bar

1

Maksimalna čistoća, minimalni troškovi

Onaj koji voli čist auto, voljet će i Kärcher visokotlačne čistače. Dosta je bilo mukotrpnog i skupog čišćenja sa spužvom i crijevom. Kärcher visokotlačni čistači se u tren oka pobrinu za blistavu čistoću. Inteligentna kombinacija visokog tlaka i vode jamči gotovo dvostruko brže čišćenje nego sa spužvom i uobičajenim crijevom za vodu. I oko kuće i u vrtu naši uređaji čiste gotovo sve površine te štede dragocjeno vrijeme i puno snage. Zajedno sa sredstvima za čišćenje i programom dodatnog pribora koji su specijalno namijenjeni za uređaje, visokotlačno čišćenje s Kärcherom ispunjava sve želje. I na kraju vam ostaje puno više vremena za uistinu važne stvari u životu. Osim toga: ­Kärcher visokotlačni čistači se mogu reciklirati preko 90 %.

ca. 400 l/h

2

Naš savjet glede okoliša

Visokotlačni čistači štede u usporedbi s čišćenjem crijevom za vodu do 3100 litara vode u satu! Vode ima sve manje. Stoga se Kärcher od početka zauzimao za što je moguće pažljiviji odnos prema ovoj sirovini od životne važnosti. Stalni daljnji razvoj Kärcher Tehnike u visokotlačnom čišćenju brine se za dobar rezultat čišćenja s malom potrošnjom vode. Jer u usporedbi s čišćenjem crijevom za vodu Kärcher visokotlačnim čistačima potrebno je cca. 80 % manje vode. To čuva okoliš i štedi novac.

3

Čuva okoliš i resurse

Visokotlačni čistači klasa K 3 – K 7 mogu također raditi na povoljnu potrošnu vodu. Uz to usisavaju vodu iz postojećeg spremnika za vodu kao primjerice iz bačve s kišnicom. ­Korisnik tako štedi na uporabi pitke vode te istodobno čuva okoliš. Daljnja prednost je ta da ne trebate vodovod.

15

Vanjske površine

Kärcher visokotlačni čistači.


Vanjske površine

Serija eco!ogic – nedostižno ekološki prikladna. Uređaji eco!ogic provjerene Kärcher kvalitete su tržišni lider što se tiče ekološke neškodljivosti. Omogućuju uporabu vode po potrebi a time i smanjenje potrošnje vode. Inovativna tehnologija i inteligentna rješenja omogućuju odlično korištenje resursa. Uređaji iz serije eco!ogic napravljeni su do cca. 60 % iz recikliranog materijala i ne sadrže ftalate i PVC. Ambalaža je napravljena od FSC kartona i za nju se ne koristi materijal koji sadrži stiropor.


Vanjske površine

Ušteda vode Priklopiv eco! stupanj štedi kod uređaja K 3 do K 7 jednim okretom 20 % vode. eco! stupanj je idealan za čišćenje s manjom potrošnjom vode (npr. automobila, bicikala ili vrtnog namještaja). I K 2 je namješten na uštedu vode: Zahvaljujući optimiziranoj tehnologiji mlaznica troši po čišćenju 10 % manje vode u usporedbi sa standardnom mlaznom cijevi.

Ušteda struje Zahvaljujući eco! stupnju ušteda energije kod modela K 3 – K 7 iznosi 20 %. Korisnici sami odlučuju kada će koristiti eco! stupanj za uštedu vode i energije. Ali i K 2 štedi struju zahvaljujući optimiziranoj tehnologiji mlaznica: 10 % po čišćenju.

Odgovoran odabir materijala Kärcher pridaje veliku pažnju pažljivom odabiru materijala, pazi na dobru ekološku neškodljivost te izbjegava tvari štetne po okoliš i zdravlje kao što su ftalati i PVC.

Uporaba materijala koji čuvaju resurse Gotovo 60 % udjela plastike u Kärcher ­proizvodima su od plastike za reciklažu. Ambalaža: 50 % materijala za reciklažu (nema stiropora), 50 % iz održivog šumarstva. Tenzidi u Kärcher sredstvima za čišćenje eco!ogic sastoje se do 100 % od sirovina koje ponovno rastu i ne sadrže sirovu naftu.

Najveća učinkovitost Kao i svi Kärcher visokotlačni čistači tako su i modeli eco!ogic K 3 – K 7 opremljeni patentiranom Kärcher tehnologijom mlaznica koja je savršeno namijenjena za pumpe. Na taj način uređaji odlučujuće doprinose odgovornom korištenju dragocjenih resursa. U usporedbi s konkurencijom, Kärcher uređaji osvajaju manjom potrošnjom energije i većim učinkom čišćenja. Drugim riječima, čišćenje se odvija brže do 50 % a time se štedi i do 50 % energije i vode. Prednosti koje je potvrdio ugledni nezavisni Fraunhofer Institut.

Vrhunska snaga Razredi K 3 – K 7 Kärcher serije eco!ogic su opremljeni inovativnim eco! motorom s vodenim hlađenjem. Uređaji su posebno duga vijeka i snažni a osim toga i do 10 % lakši. Čista voda za svijet Kärcher je u suradnji s Global Nature Fund izradio projekt „Clean Water for the World“. Svakim prodanim visokotlačnim čistačem eco!ogic se potpomaže izgradnja bioloških postrojenja za filtriranje vode u cijelom svijetu. Svaki prodani uređaj donosi 1.000 l čiste vode u rijeke i jezera diljem svijeta. Korist za ljude i prirodu.

17


Visokotlačni čistači

IC

K

Visokotlačni čistači eco!ogic napravljeni pretežno od materijala za reciklažu koji čuvaju resurse su ekološki najprikladniji na tržištu i stoga su pravi uređaji koji štede vodu! Zahvaljujući eco! sklopki količina vode kod modela K 3 do K 7 ovisno o objektu čišćenja može se sniziti po želji za 20 % – 20 % uključena ušteda energije. Serija eco!ogic označava revolucionarnu generaciju uređaja koja dojmljivo sjedinjuje vrhunsku tehnologiju, veliku snagu, lako rukovanje za korisnike i ekološku neškodljivost.

CL

Vanjske površine

Serija eco!ogic – odlično štedi vodu.

Quick Connect Visokotlačno crijevo brzo uskoči i iskoči.

K 2.800 eco!ogic

K 3.800 eco!ogic

K 4.800 T 250 eco!ogic

 Ušteda vode i energije  Ušteda vode i energije  Ušteda vode i energije

10 % zbog tehnologije 20 % zbog priklopivog 20 % zbog priklopivog mlaznica modusa uštede modusa uštede  Korištenje ekološki  Korištenje ekološki  Korištenje ekološki prihvatljivih materijala prihvatljivih materijala prihvatljivih materijala  kompaktan  Posebno duga  Posebno duga vijeka zahvaljujući vijeka zahvaljujući eco! ­motoru eco! ­motoru s vodenim hlađenjem

Oprema Visokotlačno crijevo

4m

6m

6m

Namotaj za crijevo

Quick Connect

1-struka mlazna cijev

 –

 –

 –

Vario Power mlazna cijev

Površinski čistač

 –

 –

 T 250

Četka za pranje

Sustav Plug ’n’ Clean

Boca s napunjenim sredstvom za čišćenje 1 l

 Univerzalni čistač eco!ogic

Usisavanje vode uklj. usisno crijevo

Integrirani fini vodeni filtar

Glodalo za čišćenje

Tehnički podatci Tlak

bar/MPa

Max. 110/max. 11

20 – max.120/2 – max. 12 20 – max.130/2 – max. 13

Protok

l/h

Max. 360

Max. 420

Max. 440

Max. ulazna temperatura

°C

40

40

40

Priključna snaga

kW

1,4

1,8

1,9

Težina bez pribora

kg

4,8

10,9

13,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

280 x 242 x 783

285 x 325 x 876

349 x 395 x 655–867

1.673-280

1.180-180

1.180-650

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

18


Visokotlačni čistači Jednostavan za ­usisavanje Praktično usisavanje vode omogućuje korištenje alternativnih izvora vode koje čuva resurse (npr. kanistar).

K 5.800 T 250 eco!ogic

K 6.800 T 300 eco!ogic

K 7.800 T 400 eco!ogic

 Ušteda vode i energije 20 % zbog

 Ušteda vode i energije 20 % zbog

 Ušteda vode i energije 20 % zbog

priklopivog modusa uštede  Korištenje ekološki prihvatljivih ­materijala  Posebno duga vijeka zahvaljujući eco! motoru s vodenim hlađenjem

priklopivog modusa uštede  Korištenje ekološki prihvatljivih ­materijala  Posebno duga vijeka zahvaljujući eco! motoru s vodenim hlađenjem

Vanjske površine

Ušteda u tren oka Zahvaljujući eco! sklopki smanjuje se potrošnja vode i energije jednim okretom za 20 %.

priklopivog modusa uštede

 Korištenje ekološki prihvatljivih ­materijala

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

eco! motoru s vodenim hlađenjem

7,5 m

7,5 m

12 m

 –

 –

 –

 T 250

 T 300

 T 400

 Univerzalni čistač eco!ogic

 Univerzalni čistač eco!ogic

 Univerzalni čistač eco!ogic

20 – max.140/2 – max. 14

20 – max.150/2 – max. 15

20 – max.160/2 – max. 16

Max. 460

Max. 550

Max. 600

40

60

60

2,1

2,5

3

14,5

18,6

21,8

349 x 426 x 878

362 x 459 x 972

404 x 448 x 968

1.181-250

1.167-150

1.168-170

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 36–47. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 48–51.

19


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

Za svaku potrebu odgovarajući razred snage. Razred snage kod visokotlačnih čistača je glavna razlika i mjerodavni parametar za potrebno vrijeme čišćenja. Ispred ove pozadine odgovarajući uređaj znatno olakšava čišćenje. Treba dodati da su s ­različitim razredima snage povezana i tehnička obilježja koja su optimalno namijenjena zahtjevima ­čišćenja i time čine rad još ugodnijim i učinkovitijim.

1

2

10

min

8

30

min

25

min

22

min

20

min

15

min

10

min

40

min

35

min

30

min

25

min

20

min

15

min

50

min

40

min

35

min

30

min

25

min

20

min

90

min

210

min

7

min

180

min

min

150

min

6

min

130

min

5

min

100

min

4

3

min

Prosječno vrijeme čišćenja u minutama scientifically verified by

Vozila na dva kotača

1

Automobili

Zidovi

Kuća i vrt

Fasade

Pravi razred snage

Učinak čišćenja visokotlačnog čistača dobiva se kombinacijom tlaka vode i količine vode. Što su ovi faktori ­namijenjeni jedni drugima, to se lakše može skinuti tvrdokorna prljavština i mogu se brže očistiti velike površine. Gledajući različite zahtjeve Kärcher svrstava svoje uređaje u određene razrede snage. Što je veća površina za čišćenje odn. što je veća prljavština, to je veći preporučeni razred snage. Za velike površine (npr. fasade) preporuča se uređaj K 7 s odgovarajućim priborom. Pored boljih većih podataka o snazi više klase uređaja nude i praktične dodatne funkcije (npr. veću dužinu crijeva, bolju kvalitetu crijeva itd.). To osigurava kraće vrijeme sastavljanja i rastavljanja i značajan plus komfora u radu.

2

voda upotrijebi za čišćenje, dolazi do njezinog optoka oko kućišta motora te se tako dobiva stalno hlađenje. Prednost: Motor osvaja posebnom učinkovitošću i dugim životni vijekom.

3

Namješteni na najveću učinkovitost

Razredi K 3 – K 7 Kärcher serije X-Range i Kärcher serije eco!ogic jamče odgovoran odnos prema resursima. I to zahvaljujući patentiranoj Kärcher tehnologiji mlaznica i idealnoj prilagođenosti pojedinačnim modelima. U usporedbi s konkurencijom, uređaji se odlikuju manjom potrošnjom energije i većim učinkom čišćenja. Drugim riječima, čišćenje se odvija brže i štedi se do 50 % vremena a time i do 50 % energije i vode – vrhunske prednosti koje je potvrdio ugledni nezavisni Fraunhofer Institut.

Uvijek dobro ohlađen

Razredi K 3 – K 7 Kärcher serije X-Range i serije eco!ogic postavljaju nove standarde inovativnom tehnologijom motora. Za hlađenje motora se koristi voda: Prije nego se - 50%

20

Save Time

- 50% Save Water

- 50% Save Energy


Visokotlačni čistači 2

3

4

I CL

1

Sustav Plug ’n’ Clean – zadivljujuća mogućnost  izmjene

Zahvaljujući novom, iznimno komfornom sustavu, sada je omogućeno brže dodavanje sredstva za čišćenje kod serije X-Range koje štedi vrijeme i to samo jednim potezom – bez dosadnog punjenja, bez kapljica. Garantirano nema više kapanja! Jednostavno izvadite staru bocu, umetnite novu bocu u sustav i to je to. Također je i zamjena različitih sredstva za čišćenje moguća bez problema. I uvijek nam je jedna ruka slobodna. I kod uređaja osnovne klase mogu se koristiti sredstva za čišćenje, npr. preko usisnog crijeva ili spremnika.

2

Namatanje crijeva i kabela

Kod svih modela iz serije X-Range visokotlačno crijevo se može pohraniti direktno na uređaju po završetku rada. U tu svrhu su manji uređaji opremljeni velikom kukom za crijevo ili fleksibilnom torbom na stražnjoj strani uređaja. Premium modeli imaju naprotiv namotaj za crijevo na ručki uređaja koja omogućuje posebno čisto i komforno spremanje visokotlačnog crijeva.

Vario Power mlazna cijev: kontinuirano prebacivanje s visokog na niski tlak okretanjem na mlaznoj cijevi

3

Vanjske površine

1

CK

Quick Connect – snažno spajanje

Stvar je u dobrom spajanju. To vrijedi i za visokotlačne čistače. S Quick Connect Kärcher nudi svojim kupcima komforan sustav s brzom spojkom. Visokotlačno crijevo može se jednostavno spojiti s pištoljem i uređajem te ponovno skinuti pritiskom na gumb. Na taj način se može brzo i jednostavno pohraniti. Osim toga: Svi ­Kärcher visokotlačni čistači za privatnu uporabu mogu se povoljno naknadno opremiti kompletom Quick Connect. Na taj način će profitirati i vlasnici starijih modela od prednosti patentiranog sustava s brzom spojkom.

4

Dobro sortirano

Zahvaljujući promišljenom spremniku za pribor mogu se pištolji, dva nastavka, mrežni kabel i crijevo sigurno i uvijek na dohvat ruke spremiti izravno na uređaju. Bilo s kovčegom ili softbagom – uvijek ima prostora za pohranjivanje, npr. za pribor za četke.

Glodalo za čišćenje: rotirajući točkasti mlaz za posebno snažno čišćenje

21


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

Balcony Cleaner – Čistoća na balkonu i krovnoj terasi. Jednostavno čišćenje balkona: S praktičnim Kärcher Balcony Cleaner imate u tren oka i na balkonu savršenu čistoću. S ovim snažnim uređajem radite bolje i brže nego s još tako dobrim ribačem i ­metlom. Balcony Cleaner je idealno rješenje za sve vrste balkona i jamči posebice jednostavno i snažno čišćenje.

1

1

Temeljito i praktično

Čišćenje pod visokim tlakom: Zahvaljujući snažnom mlazu vode s Balcony Cleaner može se skidati i najtvrdokornija prljavština brzo i jednostavno. Pribor koji se nalazi u ­kompletu – primjerice Balcony Power Scrubber PS 20 – je specijalno namijenjen posebnim zahtjevima čišćenja na balkonima i jamči odlične rezultate.

1

2

3

4

3

4 2

Višestruka primjena

Bilo da je riječ o podu, vrtnoj garnituri ili tegli za cvijeće – s Kärcher Balcony Cleaner čitav balkon se u tren oka ­pretvara u blistavo čistu ugodnu oazu. Ovisno o području primjene koristi se ili Balcony Power Scrubber PS 20 s integriranom zaštitom od prskanja za pod ili 1-struka ­mlazna cijev primjerice za balkonski namještaj.

22

Jednostavno i odmah u akciju

Balcony Cleaner je u tren oka spreman za uporabu: ­Jednostavno priključite na unutarnju ili vanjsku slavinu (adapter je priložen), utaknite mrežni utikač u najbližu utičnicu i spojite visokotlačno crijevo zahvaljući Quick Connect samo jednim klikom. I idemo!

Lako spremanje

Zahvaljujući svojim dimenzijama, praktičnom namotavanju kabela te spremanju mlazne cijevi direktno na uređaju Balcony Cleaner možete odložiti štedeći prostor u plastičnom ormaru. Pouzdana zaštita od kapanja osigurava da se ne pojavi niti jedna kap.


Visokotlačni čistači Balcony Power Scrubber PS 20 je opremljen s dvije optimalno namještene ­visokotlačne mlaznice i zaštitom od prskanja s čekinjom. Mlazna cijev s 2-strukim produžetkom pruža ergonomsku visinu ručke.

Vanjske površine

Bez kapanja Uz uređaj dolazi adapter koji je primjeren i za unutarnje slavine te pouzdanu zaštitu od kapanja. Stoga se bez straha od vodenih mrlja može priključiti i unutra.

Balcony Power Scrubber PS 20: jednostavno i snažno čišćenje balkonskih površina Pouzdana zaštita od kapanja – za spremanje bez kapanja u unutarnjem prostoru

K 2.200 Balcony  Jednostavno i snažno čišćenje balkona  Kompaktno spremanje  Prikladan i za unutarnje priključke  Uklj. Balcony Power Scrubber PS 20 s integriranom ­zaštitom od prskanja

Oprema Visokotlačni pištolj Visokotlačno crijevo

 3m

Quick Connect

1-struka mlazna cijev Balcony Power Scrubber

 PS 20

Komplet priključaka na slavinu (za unutra i van)

Zaštita od kapanja

Čičak traka (za pričvršćenje na ogradu)

Tehnički podatci Tlak

bar/MPa

Max. 100/10

Protok

l/h

Max. 340

Max. ulazna temperatura

°C

40

Priključna snaga

kW

1,3

Težina bez pribora

kg

3,8

Dimenzije (D x Š x V)

mm

435 x 173 x 247

Broj za narudžbu

1.671-800

 Sadržano u opsegu isporuke. Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 36–47. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 48–51.

23


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

Nova osnovna klasa: serija X – za čistoću s lakoćom. Mala težina, komforno rukovanje te odlične sposobnosti transporta i manevriranja čine ove praktične uređaje brzim i pouzdanim pomagačima kod manjih čišćenja različitih vrsta. Za blistavo čiste rezultate!

Pribor je uvijek tu Zahvaljujući praktičnom spremniku za pribor se mogu visokotlačni pištolj i mlazna cijev pohraniti sigurno i na dohvat ruke.

K 2.120

K 2.300

 Ručka za nošenje  Spremnik za pribor  Spremnik za crijevo i mrežni kabel

 Ručka za nošenje  Spremnik za pribor  Pokretni uređaj

 4m

 4m

Površinski čistač

 –

 –

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

Integrirani fini vodeni filtar

Oprema Visokotlačni pištolj Visokotlačno crijevo 1-struka mlazna cijev

Tehnički podatci Tlak

bar/MPa

Max. 100/max. 10

Max. 110/max. 11

Protok

l/h

Max. 340

Max. 360

Max. ulazna temperatura

°C

40

40

Priključna snaga

kW

1,3

1,4

Težina bez pribora

kg

4,0

4,8

Dimenzije (D x Š x V)

mm

280 x 176 x 443

280 x 242 x 783

1.673-104

1.673-200

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

24


Quick Connect Visokotlačno crijevo jednostavno uskoči i ponovno iskoči.

CLIC

Čisto rješenje za ­spremnik Praktičan spremnik za sredstvo za čišćenje pojednostavlja uporabu sredstava za čišćenje.

K

K 2.390 T 50

K 2.425

K 2.425 T 50

 Ručka za nošenje  Spremnik za pribor  Pokretni uređaj

 Ručka za nošenje  Spremnik za pribor  Pokretni uređaj  Spremnik za crijevo i mrežni kabel  Teleskopska ručka  Spremnik za sredstvo za čišćenje

 Ručka za nošenje  Spremnik za pribor  Pokretni uređaj  Spremnik za crijevo i mrežni kabel  Teleskopska ručka  Spremnik za sredstvo za čišćenje

 4m

 6m

 6m

 T 50

T 50

Max. 110/max. 11

20 – max. 110/2 – max. 11

20 – max. 110/2 – max. 11

Max. 360

Max. 400

Max. 400

40

40

40

1,4

1,6

1,6

4,8

5,5

5,5

280 x 242 x 783

280 x 242 x 623

280 x 242 x 623

1.673-211

1.674-103

1.674-107

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 36–47. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 48–51.

25

Vanjske površine

Visokotlačni čistači


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

Srednja klasa: serija X – mnogo prednosti, mali troškovi. Motori s vodenim hlađenjem duga vijeka, brzo vrijeme sastavljanja i rastavljanja, bolja pokretljivost – uređaji iz serije modela K 3 i K 4 se predstavljaju kao praktični i učinkoviti pomagači u otklanjanju ­srednje jakih onečišćenja oko kuće. Uz pomoć odgovarajuće opreme posao se vrlo lako obavlja, a ­prljavština nestaje.

Red na kuki Velika kuka za crijevo za uredno spremanje crijeva direktno na uređaju.

K 3.550

K 3.550 T 250

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

motoru s vodenim hlađenjem  Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean

motoru s vodenim hlađenjem

 Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean

Oprema Visokotlačni pištolj Visokotlačno crijevo

 6m

 6m

Namotaj za crijevo

Quick Connect

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje Površinski čistač

 –

 T 250

Četka za pranje

Sustav Plug ’n’ Clean Boca s napunjenim sredstvom za čišćenje, 1 l

 Univerzalni čistač

 Univerzalni čistač

Usisavanje vode

Integrirani fini vodeni filtar

Tehnički podatci Tlak

bar/MPa

20 – max.120/2 – max. 12

20 – max.120/2 – max. 12

Protok

l/h

Max. 420

Max. 420

Max. ulazna temperatura

°C

40

40

Priključna snaga

kW

1,8

1,8

Težina bez pribora

kg

12,6

12,6

Dimenzije (D x Š x V)

mm

300 x 325 x 876

300 x 325 x 876

1.180-130

1.180-131

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

26


Naročito korisno Praktičan kovčeg za spremanje pribora neposredno na uređaju.

Dobro spremljeno K 4.600 i K 5.600 imaju teleskopsku ručku koja se nakon obavljenog posla ponovno može utaknuti. Tako se uređaj može do sljedeće uporabe spremiti štedeći prostor.

AKCIJA

K 4.600

K 4.600 T 250

K 4.650 Limited KTM Edition

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

 Sustav Plug ’n’ Clean  Kompaktan zahvaljujući teleskopskoj

 Sustav Plug ’n’ Clean  Kompaktan zahvaljujući teleskopskoj

 Sustav Plug ’n’ Clean  Quick Connect  Opsežan pribor

motoru s vodenim hlađenjem

ručki

motoru s vodenim hlađenjem

ručki

motoru s vodenim hlađenjem

 Quick Connect

 Quick Connect

 6m

 6m

 6m

 –

 T 250

 –

Četka za naplatke

 Univerzalni čistač

 Univerzalni čistač

 Univerzalni čistač

20 – max.130/2 – max. 13

20 – max.130/2 – max. 13

20 – max.130/2 – max. 13

Max. 440

Max. 440

Max. 440

40

40

40

1,9

1,9

1,9

13,0

13,0

13,8

349 x 395 x 655–867

349 x 395 x 655–867

344 x 396 x 875

1.180-600

1.180-601

1.180-631

(pogledajte stranicu 8)

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 36–47. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 48–51.

27

Vanjske površine

Visokotlačni čistači


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

Srednja klasa: serija X – hlađena vodom i komforna. Serija K 5 je svakako najbolje opremljena. Uz motore s vodenim hlađenjem jako duga vijeka ovi uređaji nude visoki komfor u primjeni i uvjerljiva svojstva opreme kao primjerice praktični namotaj za crijevo i promišljeni koncept spremanja za pribor i ostalo. Idealne pretpostavke za redovito, učinkovito i praktično čišćenje – čak i na većim površinama.

T 250 T-Racer s ručkom S T 250 velike površine se čiste bez muke i bez prskanja vode. Ovaj je uređaj također prikladan i za čišćenje okomitih površina.

K 5.600

K 5.600 T 250

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

 Posebno duga vijeka zahvaljujući motoru s vodenim hlađenjem motoru s vodenim hlađenjem  Kompaktan zahvaljujući teleskopskoj  Kompaktan zahvaljujući teleskopskoj ručki ručki  Sustav Plug ’n’ Clean  Sustav Plug ’n’ Clean  Quick Connect  Quick Connect

Oprema Visokotlačni pištolj Visokotlačno crijevo

 7,5 m

 7,5 m

Namotaj za crijevo

Quick Connect

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje

 –

 T 250

Boca s napunjenim sredstvom za čišćenje 1 l

 Univerzalni čistač

 Univerzalni čistač

Usisavanje vode

Integrirani fini vodeni filtar

Površinski čistač Sustav Plug ’n’ Clean

Tehnički podatci Tlak

bar/MPa

20 – max.140/2 – max. 14

20 – max.140/2 – max. 14

Protok

l/h

Max. 460

Max. 460

Max. ulazna temperatura

°C

40

40

Priključna snaga

kW

2,1

2,1

Težina bez pribora

kg

13,3

13,3

Dimenzije (D x Š x V)

mm

349 x 427 x 655–867

349 x 427 x 655–867

1.181-200

1.181-201

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

28


Dugi životni vijek Motor s vodenim hlađenjem je na najnovijem ­stupnju tehnike i fascinira svojim dugim životnim ­vijekom.

Najbolje se mogu spremiti Uvijek su uredno spremljeni – zahvaljujući praktičnom namotaju za crijevo na K 5.700.

AKCIJA NOVO

K 5.530 T 400 Special Edition K 5.700

K 5.700 T 250

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

motoru s vodenim hlađenjem

 Posebno duga vijeka zahvaljujući motoru s vodenim hlađenjem

motoru s vodenim hlađenjem

 Namotaj za visokotlačno crijevo  Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean  Rotirajuća četka za pranje  Kompaktan zahvaljujući teleskopskoj ručki  Quick Connect  Softbag za pribor  Opsežan pribor (pogledajte stranicu 9)

 Namotaj za visokotlačno crijevo  Sustav Plug ’n’ Clean  Quick Connect

 7,5 m

 9m

 9m

 T 400

 –

 T 250

 –

 Univerzalni čistač

 Univerzalni čistač

20 – max. 140/2 – max. 14

20 – max. 140/2 – max. 14

20 – max. 140/2 – max. 14

Max. 460

Max. 460

Max. 460

40

40

40

2,1

2,1

2,1

13,3

14,5

14,5

349 x 427 x 867

349 x 426 x 878

349 x 426 x 878

1.181-114

1.181-300

1.181-312

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 36–47. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 48–51.

29

Vanjske površine

Visokotlačni čistači


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

Vrhunska klasa: serija X – vrhunski motor, vrhunsko rukovanje. Posebice kod većeg, intenzivnog čišćenja i visokog stupnja prljavštine modeli iz serije K 6 pokazuju suvereno svoju snagu. Odmah su opremljeni motorom s vodenim hlađenjem izuzetno duga vijeka i osvajaju enormnom učinkovitošću i visokim komforom pri rukovanju. Kao pouzdani saveznici u borbi protiv tvrdokorne prljavštine uređaji iz serije K 6 ponašaju se odlično prilikom svakog čišćenja koje ­možete zamisliti.

Čistoća iz boce Kärcher za svaku vrstu čišćenja nudi odgovarajuću recepturu sredstva za čišćenje.

K 6.550

K 6.550 T 300

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

motoru s vodenim hlađenjem  Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean  Kovčeg za spremanje pribora

motoru s vodenim hlađenjem

 Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean  Kovčeg za spremanje pribora

Oprema Visokotlačni pištolj Visokotlačno crijevo

 9m

 9m

Namotaj za crijevo

Quick Connect

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje Površinski čistač

 –

 T 300

Četka za pranje

Sustav Plug ’n’ Clean Boca s napunjenim sredstvom za čišćenje, 1 l

 Univerzalni čistač

 Univerzalni čistač

Usisavanje vode

Integrirani fini vodeni filtar

Tehnički podatci Tlak

bar/MPa

20 – max.150/2 – max. 15

20 – max.150/2 – max. 15

Protok

l/h

Max. 550

Max. 550

Max. ulazna temperatura

°C

60

60

Priključna snaga

kW

2,5

2,5

Težina bez pribora

kg

17,6

17,6

Dimenzije (D x Š x V)

mm

363 x 461 x 968

363 x 461 x 968

1.167-400

1.167-402

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

30


Samostalno doziranje Savršeno doziranje po potrebi – to omogućuje praktična regulacija sredstva za čišćenje.

T 300 T-Racer Dvije rotirajuće mlaznice plošnog mlaza podesive po visini jamče veću snagu čišćenja – idealno za velike površine poput terasa ili fasada.

K 6.600

K 6.610 T 300

 Posebno duga vijeka zahvaljujući motoru s vodenim

 Posebno duga vijeka zahvaljujući motoru s vodenim

­hlađenjem  Namotaj za visokotlačno crijevo  Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean  Kovčeg za spremanje pribora

 Namotaj za visokotlačno crijevo  Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean  Kovčeg za spremanje pribora

­hlađenjem

 9m

 7,5 m (guma)

 –

 T 300

 Univerzalni čistač

 Univerzalni čistač

20 – max.150/2 – max. 15

20 – max.150/2 – max. 15

Max. 550

Max. 550

60

60

2,5

2,5

18,4

18,4

363 x 448 x 968

363 x 448 x 968

1.167-500

1.167-501

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 36–47. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 48–51.

31

Vanjske površine

Visokotlačni čistači


Visokotlačni čistači

Vanjske površine

Vrhunska klasa: serija X – visokotlačno čišćenje s „wow“ efektom. Prvoklasni učinak, bogata oprema, maksimalno praktično rukovanje – serija K 7 i najteža čišćenja pretvara u jednostavnu vježbu. Pomoću ovih snažnih vrhunskih uređaja se čak i najtvrdokornija prljavština može temeljito i brzo odstraniti bez puno muke. Korisna svojstva proizvoda, kao npr. Quick Connect, sustav Plug ’n’ Clean i namotaj za crijevo ispunjavaju sve zahtjeve, a posao pretvaraju u pravo zadovoljstvo.

T 400 T-Racer Sa svoje dvije mlaznice plošnog mlaza T 400 daje visoku površinsku učinkovitost. Za učinkovito čišćenje kutova i bridova moguće je uključiti dodatnu jaku mlaznicu.

K 7.650

K 7.650 T 400

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

 Posebno duga vijeka zahvaljujući

 Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean

 Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean

Visokotlačno crijevo

 12 m

 12 m

Namotaj za crijevo

Quick Connect

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje Površinski čistač

 –

 T 400

Četka za pranje

Sustav Plug ’n’ Clean Boca s napunjenim sredstvom za čišćenje, 1 l

 Univerzalni čistač

 Univerzalni čistač

Usisavanje vode

Integrirani fini vodeni filtar

motoru s vodenim hlađenjem

motoru s vodenim hlađenjem

Oprema Visokotlačni pištolj

Tehnički podatci Tlak

bar/MPa

20 – max.160/2 – max. 16

20 – max.160/2 – max. 16

Protok

l/h

Max. 600

Max. 600

Max. ulazna temperatura

°C

60

60

Priključna snaga

kW

3

3

Težina bez pribora

kg

20,9

20,9

Dimenzije (D x Š x V)

mm

407 x 459 x 972

407 x 459 x 972

1.168-500

1.168-501

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

32


Visokotlačni čistači Pribor je uvijek tu Ovdje je uvijek sve na dohvat ruke zahvaljujući praktičnom spremniku za pribor.

Vanjske površine

Preko drvlja i kamenja Veliki kotači jamče nesmetano manevriranje čak i na teškim terenima.

K 7.700

K 7.710 T 400

 Posebno duga vijeka zahvaljujući motoru s vodenim h­ lađenjem  Namotaj za visokotlačno crijevo  Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean  Veliki kotači prikladni za neravan teren

 Posebno duga vijeka zahvaljujući motoru s vodenim hlađenjem  Namotaj za visokotlačno crijevo  Quick Connect  Sustav Plug ’n’ Clean  Veliki kotači prikladni za neravan teren

 12 m

 12 m (guma)

 –

 T 400

 Univerzalni čistač

 Univerzalni čistač

20 – max.160/2 – max. 16

20 – max.160/2 – max. 16

Max. 600

Max. 600

60

60

3

3

21,8

21,8

404 x 448 x 968

404 x 448 x 968

1.168-601

1.168-602

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 36–47. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 48–51.

33


Visokotlačni čistači

Maksimalna fleksibilnost – u potpunosti bez struje. To omogućuje G-serija. Zahvaljujući jakim benzinskim motorima, ovi su uređaji nezavisni od napajanja električnom energijom. Zbog stabilnog okvira i velikih kotača je G-serija također prikladna i za primjenu na zahtjevnom terenu. G-serija je, primjerice, idealna za prikolice, kamione, čamce, kolne prilaze i puno više.

Autonomija Jaki benzinski motor se lako pokreće i omogućuje čišćenje neovisno o struji.

G 4.10

G 7.10

 Jaki benzinski motor  Držač pištolja i držač za crijevo  Robustan okvir

 Jaki benzinski motor  Držač pištolja i držač za crijevo  Robustan okvir  Gume prikladne za neravan teren

Visokotlačno crijevo

 6m

 7,5 m

Vario Power mlazna cijev

Glodalo za čišćenje Površinski čistač

 –

 –

Četka za pranje

Integrirani fini vodeni filtar

Oprema Visokotlačni pištolj

Tehnički podatci Tlak

bar/MPa

20–120/2–12

20–160/2–16

Protok

l/h

Max. 420

Max. 470

Max. ulazna temperatura

°C

40

40

Snaga

kW

2

4

Težina bez pribora

kg

23,9

30,5

Dimenzije (D x Š x V)

mm

400 x 501 x 584

597 x 547 x 620

1.133-622

1.194-701

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 36–47. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 48–51.

35

Vanjske površine

„G“ kao grandiozni.


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Savršena oprema – savršena čistoća. Stvar je u kompletnom paketu! S pravom kombinacijom uređaja i pribora čak i najtvrdokornija nečistoća nema izgleda. Program Kärcher posebnog dodatnog pribora i sredstava za čišćenje uvijek nudi pravo rješenje. Primjerice Kärcher čistač podvozja za savršeno čišćenje i njegu vozila. Zbog podešavanja po visini odgovara za sva vozila, od sportskih automobila do terenaca, kamp-kućica ili prikolica. Uklanja prljavštinu, pijesak i stvrdnutu sol bez muke te tako pridonosi očuvanju vozila.


Pribor za visokotlačne čistače 1

2

3

1

1

4

5

Vanjske površine

1

1 Nova sredstva za čišćenje s trostrukim ­djelovanjem Nova Kärcher generacija sredstava za čišćenje osvaja svojim jedinstvenim 3-u-1-djelovanjem. Uz savršeno čišćenje novi multitalenti nude i njegu bez oštećivanja i pouzdanu zaštitu a time Vam štede puno vremena i ­truda. Uz to Kärcher sada još više polaže pažnju na ­održivo gospodarenje korištenjem prirodnih sirovina koje ponovno rastu. I inteligentni koncept boca ispunjava očekivanja: Bilo za spajanje (Plug ’n’ Clean), za punjenje spremnika za sredstvo za čišćenje ili kao spremnik za usisavanje pomoću crijeva – nova sredstva za čišćenje su univerzalno prikladna za sve Kärcher visokotlačne čistače.

2

Učinkovito sprječavanje nastajanja algi

Terase brzo obrastaju mahovinom – novo Kärcher sredstvo za čišćenje kamena s jedinstvenom recepturom 3-u-1 pouzdano pomaže. Njegova učinkovita formula koja sprječava nastajanje algi dokazano usporava nastanak mahovine. Dodatno aktivno otapalo za prljavštinu bez poteškoća uklanja ulja, mahovinu i emisijska onečišćenja i to čak s hladnom vodom. Treba dodati i zaštitnu formulu od raspadanja: Ona stvara zaštitni film na porama i na taj način otežava prodiranje vode.

3

Jednostavno čišćenje vozila

Blistavi sjaj – brže nego ikad: Novi Kärcher auto-šampon 3-u-1 jamči optimalno čišćenje i njegu svih vrsta vozila. Dodatno aktivno otapalo za prljavštinu bez problema uklanja tvrdokornu prljavštinu koja sadrži ulje i masti. Formula za brzo sušenje olakšava dosadno brisanje vozila kožnom krpom. I formula za ultra sjaj dat će vozilu ponovno savršeni sjaj.

4

Potpuna zaštita drvenih površina

Novo Kärcher sredstvo za čišćenje drva s trostrukim ­djelovanjem nudi čišćenje, njegu i zaštitu u jednom. Aktivno otapalo za prljavštinu je dopunjeno UV-zaštitnom formulom koja usporava naknadno potamnjenje odn. izblijeđivanje drvenih površina. Treba dodati i integriranu intenzivnu njegu koja drvo čini podatnim. Jednom riječju: pouzdana potpuna zaštita svih drvenih površina.

5

Univerzalni čistač eco!ogic

Novi univerzalni čistač eco!ogic je u potpunosti u znaku održivog gospodarenja. Već je i boca napravljena do preko 96 % od plastike na biljnoj bazi (šećerna trska umjesto nafte). Naravno i receptura sadrži prirodne sastojke i tenzide na bazi sirovina koje 100 % ponovno rastu – i to kod pune snage čišćenja u provjerenoj ­Kärcher kvaliteti!

37


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Posebne primjene. Proizvod/Br. za narudžbu Opis Komplet čistača ­podvozja 2.642-561

Visokoučinkoviti čistač podvozja za učinkovito i lako uklanjanje prljavštine, blata, mulja, pijeska i stvrdnute soli. Uključena je i mlaznica za održavanje za nanošenje voska na podvozje. Odgovara za sve visine vozila od 11 cm do 38 cm, od sportskih automobila do terenaca, kamp-kućica ili prikolica. Uklj. mlaznica za održavanje & vosak za podvozje 250 ml

Teleskopska mlazna cijev 2.642-347

Teleskopska mlazna cijev s dometom do 4 m. Idealno za praktično visokotlačno čišćenje npr. roleta ili fasada na visini. S komfornim pojasom za nošenje i integriranim podesivim pištoljem. Traka za rame, bajunetni spoj i integrirani, ergonomski podesivi pištolj. Težina: cca. 2 kg.

Komplet za čišćenje krovnih žlijebova i cijevi 2.642-240

Visokotlačno crijevo (20 m) Sa super fleksibilnim crijevom za čišćenje cijevi, koje je priključeno na Vaš Kärcher visokotlačni čistač, možete čistiti cijevi ili krovne žlijebove u duljini do 20 metara u jednom komadu.

AKCIJA

Stezaljka za pričvršćenje Pomoću stezaljke možete bez problema pričvrstiti čistač krovnih žlijebova na krovne žlijebove. Na ovaj način je moguće sigurno korištenje i na višim krovnim žlijebovima. Klizači za čišćenje krovnih žlijebova Klizači s visokotlačnom mlaznicom se kreću ­samostalno pod pritiskom vode iz visokotlačnog crijeva kroz krovne žlijebove i učinkovito ih čiste. Ako uređaj dođe do začepljenog mjesta, povucite i zatim skinite pištolj dok se začepljenje ne otopi. Zaštitno sito Kod čišćenja krovnih žlijebova zaštitno sito spriječava da lišće i prljavština dospiju u odvodnu cijev i začepe je. Visokotlačna mlaznica U nekoliko poteza dobivate od čistača cijevi ­čistač odvoda pomoću odgovarajućih visokotlačnih mlaznica K 2 – K 7. Njih jednostavno ­nataknete na crijevo čistača krova i cijevi i u ­ metnete u čistač.

38


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Površinski čistači. Super brzo – super čisto! Kärcher površinski čistači T 250 Plus, T 300 plus i T 400 plus brinu se za sjajne rezultate kod čišćenja terasa i drugih velikih površina. Potpuno brzo i bez prskanja. Ovaj je princip jednako jednostavan koliko i učinkovit: Dvije mlaznice putem tlaka vode pokreću propeler u kućištu čistača. ­Propeler lebdi iznad tla i manjih neravnina. T 300 Plus i T 400 Plus dodatno imaju okretnu ručicu kojom se može namjestiti udaljenost mlaznice od objekta čišćenja. Integrirana drška omogućava također čišćenje fasada ili garažnih vrata bez prskanja. Vaše prednosti:  Optimalna zaštita od prskanja vode  Ravnomjeran rezultat čišćenja  Savršena prilagodba dotičnoj podlozi  Do četiri puta brže u odnosu na mlaznicu s plošnim mlazom  Za drvene terase, prirodni kamen, pločice, beton, itd.  Specijalna zaštitna mreža omogućava i čišćenje šljunčanih površina i japanskih vrtova

Proizvod/Br. za narudžbu Opis T 250 Plus za K 2 – K 7 Za čišćenje ravnih površina poput terasa i kamenih zidova bez prskanja. S 2.642-194 dodatnom ručkom za čišćenje okomitih površina. Inovativna zaštitna mreža štiti površinski čistač T 250 Plus od uskovitlanih kamena ili šljunka te tako omogućuje čišćenje š­ ljunčanih površina ili japanskih vrtova.

T 300 Plus za K 2 – K 7 2.640-212

Za čišćenje ravnih površina poput terasa i kamenih zidova bez prskanja. S dodatnom ručkom za čišćenje okomitih površina, kao npr. garažnih vrata. Mogućnost namještanja razmaka mlaznice od objekta čišćenja. Inovativna zaštitna mreža štiti površinski čistač T 300 Plus od uskovitlanih kamena ili šljunka te tako omogućuje čišćenje šljunčanih površina ili japanskih vrtova.

T 400 Plus za K 4 – K 7 2.641-647

Za čišćenje ravnih površina poput kamenih i drvenih terasa i ulaza u garaže bez prskanja. S dodatnom Power-mlaznicom za učinkovito čišćenje kutova i rubova. Podešavanjem visine za prilagođavanje snage čišćenja ovisno o objektu čišćenja. Inovativna zaštitna mreža štiti površinski čistač T 400 Plus od uskovitlanih kamena ili šljunka te tako omogućuje čišćenje šljunčanih površina ili japanskih vrtova.

39


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Četke, spužve i kompleti pribora. Kärcher četke i spužve omogućuju šire područje primjene Kärcher visokotlačnih čistača te se zahvaljujući odgovarajućem adapteru mogu jednostavno priključiti na svako vrtno crijevo. Protektor prsten po cijelom obodu štiti površine od ogrebotina, a holender matica se brine za čvrsti dosjed na visokotlačnom pištolju. Bilo da je riječ o čišćenju vrta, automobila, motocikla, prozora ili zimskog vrta – za svaku zadaću čišćenja Kärcher nudi savršeni komplet.

40

Proizvod/Br. za narudžbu PS 40 Power ribač (Powerschrubber) 2.640-865

Opis U kombinaciji s Kärcher visokotlačnim čistačem, PS 40 Power ribač (Powerschrubber) s tri integrirane visokotlačne mlaznice skida snažno, pouzdano i u kratkom vremenu i najtvrdokorniju prljavštinu s najrazličitijih površina. Idealno za stepenice i rubove.

Power četka (Power Brush) 2.641-812

Power četka (Power Brush) za čišćenje osjetljivih površina bez prskanja. Efikasan način ­djelovanja visokog tlaka i ručnog pritiska četki štedi energiju, vodu i do 30 % vremena.

Rotirajuća četka za pranje sa zglobom 2.640-907

Meka čekinja koju pogoni vodeni mlaz, zglob s mogućnošću kontinuiranog pomicanja za 180°, mogućnost regulacije broja okretaja i ­d oziranja sredstva za čišćenje, Protektor prsten po cijelom obodu.

Četka za naplatke 2.640-699

Posebno prikladna za čišćenje teško dostupnih mjesta i međuprostora, ravnomjerna raspodjela vode u rasponu od 360°.


Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

Proizvod/Br. za narudžbu Opis Meka četka za pranje Meka čekinja koja čuva površinu, uzdužno Protektor prsten po cijelom obodu. 2.640-589

Meka četka za pranje poprečno 2.640-590

Meka čekinja koja čuva površinu, Protektor prsten po cijelom obodu, radna širina od 248 mm.

Adapter za vrtno crijevo Za spajanje Kärcher četki za pranje na vrtno crijevo. 2.640-732

Komplet za čišćenje Komplet za čišćenje prozora i zimskih vrtova iz meke prozora i zimskih vrtova četke za pranje, Vario-zgloba, 3-stupanjskim produžet2.640-771 kom mlazne cijevi i izvlakača. Za čišćenje i sušenje prozora i zimskih vrtova. Može se produžiti do 1,70 m.

41


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Pribor za sve slučajeve. Pravilan pribor čini Kärcher visokotlačni čistač pravim Multitalentom a može se koristiti i za brojne dodatne primjene. Na primjer za pjeskarenje i čišćenje mokrim mlazom ili za čišćenje cijevi i krovnih žlijebova. Pomoću Vario-zgloba se i teško dostupna mjesta sasvim lako čiste. Usisno crijevo s filtrom omogućuje usisivanje vode iz različitih izvora poput jezerca, bačvi s kišnicom i bazena.

Proizvod/Br. za narudžbu Opis Komplet za čišćenje cijevi Visokoučinkoviti specijalni komplet protiv ­začepljenih cijevi za 7,5 m: i odvoda. 2.637-729 rima za 15 m: • označavanje po met 2.637-767 • fleksibilni prsten za ­označavanje • poboljšana zaštita od ­prelamanja Komplet za čišćenje krovnih žlijebova i cijevi 2.642-240

AKCIJA

42

2-u-1 sustavno rješenje za brzo i jednostavno visokotlačno čišćenje krovnih žlijebova i cijevi. Čistač krovnih žlijebova se samostalno i efikasno pomiče po krovnim žlijebovima. Crijevo za čišćenje cijevi pouzdano oslobađa začepljene cijevi i odvodne cijevi od prljavštine. S visokotlačnim crijevom od 20 m. (pogledajte stranicu 38)

Vario-zglob 2.640-733

Mogućnost kontinuiranog pomaka za 180° za praktično čišćenje teško dostupnih mjesta. Montira se između visokotlačnog pištolja i ­pribora ili između produžetka mlazne cijevi i pribora.

Zaštita od prskanja za glodalo za čišćenje 2.640-916

Za čist posao: Zaštita od prskanja sprječava prskanje vode i odvojene nečistoće kod čišćenja. Za postavljanje na sva glodala za čišćenje ­Kärcher (osim 4.763-184).

Sustav za odlaganje „Organiser” 2.641-630

Za jednostavno i pregledno odlaganje Kärcher pribora. S različitim mogućnostima izvedbe.


Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

Proizvod/Br. za narudžbu Opis Komplet čistača ­podvozja 2.642-561

Visokoučinkoviti čistač podvozja za učinkovito i lako uklanjanje prljavštine, blata, mulja, pijeska i stvrdnute soli. Uključena je i mlaznica za o ­ državanje za nanošenje voska na podvozje. Odgovara za sve visine vozila od 11 cm do 38 cm, od sportskih automobila do terenaca, kamp-kućica ili prikolica. Uklj. mlaznica za ­održavanje & vosak za podvozje 250 ml.

Usisno crijevo eco!ogic 2.642-743

Usisno crijevo iz serije eco!ogic prikladno je za sve uređaje K 3 do K 7 i omogućuje usisavanje vode iz alternativnih izvora poput npr. bačvi s kišnicom ili bačvi s vodom. Crijevo ne sadrži ftalate i PVC, može se reciklirati do 90 % i uz to je tako zapakirano da ne šteti okolišu.

AKCIJA Vodeni filtar 4.730-059

Sprječava da čestice prljavštine kod prljave vode dospiju u visokotlačnu pumpu i oštete ju.

Komplet za pjeskarenje/ Za uklanjanje hrđe i boje u kombinaciji s ­mlaznim sredčišćenje mokrim mlazom stvom Kärcher. 2.638-792

Sredstvo za pjeskarenje Za uklanjanje hrđe i boje u kombinaciji s ­kompletom za 25 kg Vreća: pjeskarenje/čišćenje mokrim mlazom. 6.280-105 Zrno 0,2–0,8 mm 25 kg Kanta: 6.280-106

43


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Visokotlačna crijeva Bilo kao zamjensko crijevo ili kao produžno crijevo za još veću fleksibilnost – Kärcher kvalitetna crijeva udovoljavaju svakom zahtjevu. Mogu se dobiti s praktičnim Quick Connect-priključkom kao i klasičnim vijčanim prključkom. S kompletom za naknadno opremanje mogu se stari uređaji naknadno opremiti komfornim sustavom Quick Connect – jedina iznimka: uređaji s bubnjem za crijevo.

Proizvod/Br. za narudžbu

Opis

Produžetak za visokotlačno crijevo, Sustav do 2007. godine Produžetak za ­visokotlačno crijevo, 10 m, K 2 = K 7 6.390-961

Priključite između pištolja i visokotlačnog crijeva – primjereno samo za uređaje s namotajem za visokotlačno ­crijevo. Robusno, kvalitetno crijevo DN-8, sa zaštitom od prelamanja i s mesinganim priključkom za dulju trajnost. Prikladno za primjenu sa sredstvima za čišćenje. Do 160 bar, do 60 °C.

Produžetak za ­visokotlačno crijevo, 6 m, K 2 = K 7 6.390-243

Spojiti između uređaja i visokotlačnog crijeva. Robusno, kvalitetno crijevo DN-8, ojačano tekstilnim pletivom, sa zaštitom od prelamanja i s mesinganim priključkom za dulju trajnost. Prikladno za primjenu sa sredstvima za čišćenje. Do 160 bar, do 60 °C.

Produžetak za ­visokotlačno crijevo, 10 m, K 2 = K 7 6.389-092

Spojiti između uređaja i visokotlačnog crijeva. Robusno, kvalitetno crijevo DN-8, ojačano tekstilnim pletivom, sa zaštitom od prelamanja i s mesinganim priključkom za dulju trajnost. Prikladno za primjenu sa sredstvima za čišćenje. Do 160 bar, do 60 °C.

Produžetak za gumeno visokotlačno crijevo, 10 m, K 2 – K 8 6.390-096

Kvalitetno gumeno crijevo s čeličnim umetkom za veću fleksibilnost. Do 160 bar, do 80 °C. Za spajanje između uređaja i visokotlačnog crijeva.

Produžetak za visokotlačno crijevo, Sustav od 2008. godine (Quick Connect)

44

Produžetak za ­visokotlačno crijevo, 10 m, K 3 = K 7 2.641-710

Spojiti između pištolja s brzom spojkom (od 2008. godine) i visokotlačnog crijeva. Robusno, kvalitetno crijevo DN-8, sa zaštitom od prelamanja i s mesinganim priključkom. Prikladno za primjenu sa sredstvima za čišćenje. Do 160 bar, do 60 °C.

Produžetak za gumeno visokotlačno crijevo, 10 m, K 5 – K 7 2.641-708

Kvalitetno gumeno crijevo s čeličnim umetkom za veću fleksibilnost. Do 160 bar, do 80 °C.


CLI

CK

C

LIC

Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

CLICK

K

Proizvod/Br. za narudžbu Opis Zamjenska visokotlačna crijeva, Sustav od 2008. godine (Quick Connect) Zamjensko visokotlačno crijevo, 9 m, K 3 – K 7 2.641-721

Jednostavno spojiti između pištolja s brzom spojkom i visokotlačnog crijeva. Robusno, kvalitetno crijevo DN-8, ojačano tekstilnim pletivom, sa zaštitom crijeva od p ­ relamanja i s mesinganim priključkom za dulju trajnost. Prikladno također i za primjenu sa sredstvima za čišćenje. Tlak do 160 bar, za temperature do 60 °C.

Komplet zamjenskih visokotlačnih crijeva, Sustav od 1992. godine Komplet zamjenskog visokotlačnog crijeva, 7,5 m 2.641-828

Visokotlačni adapter, pištolj, visokotlačno crijevo 7,5 m, max. 160 bar. Za preinaku starijih visokotlačnih čistača (od godine proizvodnje 1992. nadalje) u jednostavni i praktični Quick Connect sustav.

Komplet zamjenskog visokotlačnog crijeva, 12 m 2.642-953

Visokotlačni adapter, pištolj, visokotlačno crijevo 12 m, max. 160 bar. Za preinaku starijih visokotlačnih čistača (od godine proizvodnje 1992. nadalje) u jednostavni i praktični Quick Connect sustav.

Visokotlačni adapter 4.470-041

Za Quick Connect sustave, odgovara za sve Home & Garden visokotlačne čistače. (od godine proizvodnje 1992.)

45


Pribor za visokotlačne čistače

Vanjske površine

Mlazne cijevi i produžetci. Bilo da je riječ o Multi-Power-Jetu s 5 različitih oblika mlaza, glodalu za čišćenje s rotirajućom mlaznicom s točkastim mlazom protiv naročito ­t vrdokorne prljavštine ili 4 m dugoj teleskopskoj mlaznoj cijevi za efikasno i komforno čišćenje više ležećih mjesta – Kärcher za svaku primjenu nudi odgovarajuću mlaznu cijev s odgovarajućim priborom.

Proizvod/Br. za narudžbu Opis Multi-Power-Jet, K3–K5 2.642-440 K6–K7 2.641-971

Mlazna cijev s 5 različitih vrsta mlaza: Niskotlačni mlaz sredstva za čišćenje, visokotlačni plošni mlaz, srednje široki plošni mlaz, točkasti mlaz i rotirajući mlaz. Vrsta mlaza se bira okretanjem na mlaznoj cijevi.

Vario Power mlazna cijev Kontinuirana regulacija tlaka jednostavnim ­okretanjem na za K 2: mlaznoj cijevi: od niskotlačnog mlaza sredstva za čišćenje 4.760-543 do visokotlačnog mlaza. za K 3 – K 4: 4.760-565 za K 5 – K 7: 4.760-545 Glodalo za čišćenje za K 2 – K 4, HC 10: 4.763-977 za K 5 – K 7: 4.763-228

Rotirajući visokotlačni mlaz s 50 % više snage čišćenja. Za tvrdokorne i debele naslage nečistoće.

Fleksibilna mlazna cijev 4.760-272

Pomoću mlaznice koja se okreće za 180° sami ćete bez problema očistiti krov transportera.

5 različitih vrsta mlaza na Multi-Power-Jet-mlaznoj cijevi:

46


Vanjske površine

Pribor za visokotlačne čistače

Proizvod/Br. za narudžbu Opis Kutna mlazna cijev 2.638-817

Krovni žlijebovi, blatobrani i druga teško ­dostupna mjesta sada su u tren oka ponovno čista; Dužina cca. 1 m.

Produžetak mlazne cijevi 4.760-262

Produžetak za 40 cm. Za učinkovito čišćenje teško dostupnih mjesta.

3-stupanjski produžetak Mogu se podesiti 3-stupnja (90 cm, 130 cm, 170 cm), mlazne cijevi za visoke objekte koji se čiste, kao npr. prozori, fasade 2.639-722 ili zimski vrtovi.

Teleskopska mlazna cijev 2.642-347

Teleskopska mlazna cijev s dometom do 4 m. Idealno za praktično visokotlačno čišćenje npr. roleta ili fasada na visini. S komfornim pojasom za nošenje i integriranim podesivim pištoljem. Traka za rame, bajunetni spoj i integrirani, ergonomski podesivi pištolj. Težina: cca. 2 kg.

47


Sredstva za čišćenje

Vanjske površine

Sredstva za čišćenje i njegu za privatne korisnike. Kärcher sredstva za čišćenje su točno namijenjena za uređaje. To ne jamči samo optimalne rezultate čišćenja već štedi vodu, vrijeme i energiju. Laka biološka razgradivost se ionako podrazumijeva. Kod novog univerzalnog čistača eco!ogic Kärcher ide i korak dalje koristeći za proizvodnju isključivo tenzide iz sirovina koje 100 % ponovno rastu što je dodatni plus po pitanju zaštite okoliša.

Opis proizvoda

Primjena

Br. za n ­ arudžbu

S visokotlačnim čistačem Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti ­usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čićenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod v­ isokim tlakom.

6.295-747 (1 l)

Univerzalno sredstvo za čišćenje Univerzalni čistač eco!ogic Snažan i ekološki univerzalni čistač s tenzidima iz sirovina koje 100 % ponovno rastu i bocom na bazi šećerne trske. Bez poteškoća uklanja ulja, masti i prljavštinu koja sadrži minerale oko kuće, u vrtu i na vozilima. Sadržaj: 1 l, 5 l

6.295-670 (5 l)

AKCIJA 5 l

48

Univerzalni čistač Snažan univerzalni čistač za obradu s Kärcher visokotlačnim čistačima. S novim aktivnim otapalom za ­prljavštinu koje samo bez poteškoća uklanja ulja, masti i tvrdokornu ­prljavštinu koja sadrži minerale ­hladnom vodom. Koristi se oko ­kuće, u vrtu i za vozila. Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti ­usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čićenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod v­ isokim tlakom.

6.295-753

Univerzalni čistač RM 555 Snažan višenamjenski čistač bez poteškoća uklanja ulja, masti i ­prljavštinu koja sadrži minerale. Za vrtni namještaj, vozila, fasade i sve vodootporne površine. Sadržaj: 5 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ručno promiješati u omjeru 1:10 u kanti i nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje, zatim dobro isprati.

6.295-357

Clean Tabs Samootapajuće univerzalno sredstvo za čišćenje Tabs, pojedinačno zapakirano u foliji koja se rastapa u vodi. Otapa ulja, masti i prljavštinu koja sadrži minerale. ­Sadržaj: 10 ­tableta

S visokotlačnim čistačem ili ručno Otopiti 1 tabletu u cca. 0,5 l vode i nanijeti visokotlačnim čistačem. Podesiti doziranje ovisno o stupnju prljavštine. Ručno otopiti 1 tabletu u cca. 10 l vode i dobiva se otopina gotova za uporabu.

6.290-626


Vanjske površine

Sredstva za čišćenje

Opis proizvoda

Primjena

Br. za narudžbu

Oko kuće: Primjena visokotlačnog čistača Sredstvo za čišćenje kamena i fasada 3-u-1 Jedinstvena formula 3-u-1: najveći učinak čišćenja, učinkovita formula koja sprječava nastajanje algi, zaštita od vjetra i nevremena. Najveći učinak čišćenja, njega i zaštita u ­jednom. Za kamene terase, zidove i fasade. ­Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem 6.295-765 Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čišćenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Ponovno izvlačenje ­pojačava njegu i zaštitu.

Sredstvo za čišćenje drva 3-u-1 Jedinstvena formula 3-u-1: najveći učinak čišćenja, formula za UV zaštitu i intenzivna njega. Najveći učinak čišćenja, njega i zaštita u jednom. Za sve obrađene i neobrađene drvene površine u vanjskom području. ­Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem 6.295-757 Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čišćenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Ponovno izvlačenje ­pojačava njegu i zaštitu.

Sredstvo za čišćenje plastike 3-u-1 Jedinstvena formula 3-u-1: najveći učinak čišćenja, formula za zaštitu boja i materijala. Najveći učinak čišćenja, njega i zaštita u ­jednom. Za vrtni namještaj, prozorske ­okvire i ostale plastične površine. Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem 6.295-758 Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čišćenje u spremnik. Nanijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Ponovno izvlačenje ­pojačava njegu i zaštitu.

Sredstvo za čišćenje kamena i fasada Bez poteškoća uklanja ulja, masti, čađu, prašinu, alge i emisijska onećišćenja s ­kamenih i aluminijskih fasada, kamenih ­zidova, terasa i ostalih kamenih površina. Sadržaj: 5 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ručno promiješati u omjeru 1:10 u kanti i ­nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje i dobro isprati.

6.295-359

Sredstvo za čišćenje drva Za temeljito čišćenje svih obrađenih i neobrađenih vodootpornih drvenih površina kao što su vrtni namještaj, drveni podovi i terase. Posebno čuva materijal. Sadržaj: 5 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ručno promiješati u omjeru 1:10 u kanti i nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje i dobro isprati.

6.295-361

Sredstvo za čišćenje plastike Za temeljito čišćenje vrtnog namještaja, ­okvira prozora iz PVC-a, dječjih tobogana i ostalih plastičnih površina. Posebno čuva materijal. Sadržaj: 5 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ručno promiješati u omjeru 1:10 u kanti i nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje i dobro isprati.

6.295-358

49


Sredstva za čišćenje

Vanjske površine

Sredstva za čišćenje i njegu za privatne korisnike.

Opis proizvoda

Primjena

Br. za n ­ arudžbu

Njega vozila: Primjena visokotlačnog čistača Auto-šampon 3-u-1 S jedinstvenom formulom 3-u-1: najveći ­učinak čišćenja zahvaljujući aktivnom otapalu za prljavštinu, formula za brzo sušenje i formula za ultra sjaj. Najveći učinak čišćenja, njega i zaštita u jednom. Blago čišćenje svih vozila. Sadržaj: 1 l

S visokotlačnim čistačem 6.295-750 Spojiti bocu na visokotlačni čistač, umetnuti usisno crijevo u bocu ili izliti sredstvo za čišćenje u spremnik. N ­ anijeti pod niskim tlakom, pustiti da kratko djeluje i zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Ponovno izvlačenje pojačava njegu i zaštitu.

Auto-šampon Blago alkalno sredstvo za čišćenje koje se pjeni za temeljito čišćenje vozila. Neškodljiv za okoliš i posebno pažljiv prema svim ­lakiranim i plastičnim površinama. Sadržaj: 5 l

S visokotlačnim čistačem ili ručno Nanijeti visokotlačnim čistačem ili ­ručno promiješati u omjeru 1:10 u kanti i nanijeti spužvom. Pustiti da kratko djeluje i dobro isprati.

6.295-360

S mlaznicom za pjenu Ulijte ultra sredstvo za čišćenje pjenom u spremnik s mlaznicom za ­pjenu, podesiti doziranje na Min. ili Max. ovisno o stupnju prljavštine i n ­ anijeti. Pustiti da kratko djeluje, o ­ čistiti četkom i isprati pod visokim tlakom. Ne pustiti da se osuši.

6.295-743

Njega vozila: Primjena mlaznica za pjenu Ultra sredstvo za čišćenje pjenom S ekstra pojačivačem pjene za još intenzivnije čišćenje. Novo aktivno otapalo za prljavštinu otapa ulje, prljavštinu koja sadrži masti i tipičnu prljavštinu sa vozila i cesta. Bez fosfata i čuva materijal. Sadržaj: 1 l

Njega vozila: Primjena na podvozju Vosak za podvozje Njegujući vosak za podvozje za primjenu s čistačem podvozja zajedno s mlaznicom za održavanje. Intenzivna njega podvozja i zaštitna formula protiv soli osiguravaju djelotvornu zaštitu od prljavštine koja nastaje zbog cestovnog prometa, zimske soli i korozije. ­Sadržaj: 1 l

S mlaznicom za održavanje na ­čistaču 6.295-759 podvozja Uliti u spremnik s mlaznicom za održavanje na čistaču podvozja i nanijeti. Pri tome polako spustiti cijelo podvozje vozila.

Boca za prskanje Boca za prskanje S Kärcher bocom za prskanje s pumpicom bez poteškoća se nanose sredstva za čišćenje i njegu.

50

Ručna primjena Uliti sredstvo za čišćenje ili njegu, pumpanjem staviti bocu pod tlak, podesiti mlaz za prskanje i nanijeti.

6.394-374


Vanjske površine

Sredstva za čišćenje

Opis proizvoda

Primjena

Br. za n ­ arudžbu

Sredstvo za čišćenje naplataka Pažljivo skida prašinu od kočnica, zimsku sol itd. s čeličnih naplataka i od lakog metala. Inteligentna promjena boje pokazuje kada treba isprati sredstvo za čišćenje. Sadržaj: 500 ml

Ručna primjena Poprskati na suhe, hladne naplatke. Pustiti da djeluje dok sredstvo za čišćenje ne postane crveno. Zatim temeljito isprati pod visokim tlakom. Ne čistiti vruće dijelove.

6.295-760

Sredstvo za odstranjivanje insekata Pažljivo uklanja insekte s lakiranih površina, rešetki hladnjaka, vanjskih zrcala, stakala i plastike. Sadržaj: 500 ml

Ručna primjena 6.295-761 Poprskati na suhu površinu, pustiti da djeluje 3–5 min, zatim temeljito isprati pod visokim tlakom.

Gel za čišćenje stakla Za ručno čišćenje staklenih i zrcalnih površina te sjajnih vodootpornih površina. Odstranjuje čak i nečistoće od masti i ulja. Gel-formula sprječava curenje na okomitim površinama. Sadržaj: 500 ml

Ručna primjena 6.295-762 Poprskati na površinu, ravnomjerno razmazati krpom a zatim i utrljati.

Sredstvo za čišćenje motocikla Za ručno čišćenje vozila na dva kotača. Pažljivo i učinkovito uklanja prašinu od kočnica, tragove guma, insekte, blato, prljavštinu koja sadrži ulje itd. Sadržaj: 500 ml

Ručna primjena Poprskati na suho hladno vozilo na dva kotača, pustiti da djeluje 3–5 min i temeljito isprati pod visokim tlakom. Ne čistiti vruće dijelove.

Njega vozila: Ručna primjena

6.295-763

Mlaznice za pjenu Velika mlaznica za pjenu Za stvaranje i nanošenje snažne pjene s visokotlačnim čistačem. Mogućnost namještanja visine prskanja pomoću okretnog raspršivača, mogućnost doziranja sredstva za čišćenje (min. – max.). Sadržaj: 500 ml

2.641-847

Mala mlaznica za pjenu Za stvaranje i nanošenje snažne pjene s visokotlačnim čistačem. Sadržaj: 300 ml

2.641-848

Komplet mlaznica za pjenu s ultra sredstvom za čišćenje pjenom

Idealno kompletno rješenje za stvaranje i 2.642-943 izbacivanje snažne pjene za čišćenje automobila, motocikala & sličnih stvari. Kapacitet spremnika s doziranjem iznosi 0,6 l. Uklj. 1 l ultra sredstva za čišćenje pjenom.

51


Strojevi za metenje

Metenje – 5x brže nego s metlom.

1

2

Vanjske površine

Metenje može biti tako jednostavno. Pomoću Kärcher strojeva za metenje moguće je brzo, praktično i pouzdano ukloniti nečistoću s pločnika, ulaza u garažu ili terasa. Sve vanjske površine će u kratkom vremenu dobiti novi sjaj – i to bez napornog sagibanja. Tu ne može konkurirati ni jedna metla.

3

3

1

Brzo, brže, Kärcher

Pomoću naših strojeva za metenje korisnici čiste i do pet puta brže nego s metlama i lopaticama. Rukovanje uređajima je dječja igra.

2

3

Najjednostavnije pražnjenje

Spremnici za smeće Kärcher strojeva za metenje se mogu sasvim jednostavno izvaditi te isprazniti – uhvatiti, podignuti, gotovo.

Pravi užitak

Jednostavno metenje, sasvim bez truda i napora – na taj način čini metenje pravo zadovoljstvo.

53


Strojevi za metenje

Vanjske površine

Brži od bilo koje metle. Tko bi rekao da je metenje tako lako? S Kärcher strojevima za metenje je pločnik i cestu, ulaz i dvorište moguće i do pet puta brže pomesti nego s metlom i lopaticom. Pometeno smeće se pouzdano odvodi u spremnik smeća: jednostavno, brzo i čisto. Tako se danas mete!

Jednostavno i ­kompaktno Svi naši strojevi za metenje se spremaju u nekoliko poteza i štede prostor: jednostavno preklopiti izvlačnu ručku i stroj za metenje postaviti okomito. Gotovo!

S 550

S 650

 Podesiva izvlačna ručka  Položaj za spremanje  Samostojeći spremnik za smeće  Jedna bočna metla

 Podesiva izvlačna ručka s ­praktičnom drškom

 Položaj za spremanje  Samostojeći spremnik za smeće  Dvije bočne metle

Tehnički podatci Max. površinski učinak

m²/h

1600

1800

Radna širina s bočnom metlom

mm

550

650

Radna širina bez bočne metle

mm

Spremnik za smeće

l

16

16

Težina, stanje pripravnosti za rad kg

11,0

11,0

Dimenzije (D x Š x V)

690 x 610 x 930

690 x 670 x 930

1.766-200

1.766-300

Broj za narudžbu

54

mm


Vanjske površine

Strojevi za metenje

Spremnik za velike prostore S 750 ima veliki spremnik s dovoljno prostora za veće količine pometenog smeća.

Pravi nagib S praktičnim okretnim gumbom se izvlačna ručka može brzo i jednostavno dovesti u optimalni položaj.

Najjednostavnije vađenje Spremnici za smeće Kärcher strojeva za metenje se mogu sasvim jednostavno izvaditi te isprazniti – uhvatiti, podignuti, gotovo.

Fleksibilno i komforno Ergonomske izvlačne ručke strojeva za metenje mogu se namještati po visini, a po potrebi se mogu potpuno preklopiti.

S 750  Podesiva izvlačna ručka s praktičnom drškom  Položaj za spremanje  Posebno velika bočna metla  Podesiva sila pritiskanja bočne metle  Samostojeći spremnik za smeće

2500 700 480 32 13,0 940 x 770 x 1090 1.766-910

55


Mokro/suhi usisavači

Mokro/suhi usisavači za sve slučajeve.

1

1

1

Unutarnje površine

Bilo da se radi o suhoj ili mokroj, krupnoj ili sitnoj nečistoći – za Kärcher mokro/suhe usisavače to je svejedno. Svestrani uređaji omogućuju univerzalnu primjenu te se brinu za beskompromisnu čistoću bez ako i ali. 3

Performance Line 2

2

2

3

Comfort Line

1

Performance Line

Non-stop usisivanje suhe i vlažne prljavštine s konstantno visokim učinkom usisivanja čak i kod zahtjevnih primjena – Performance Line to omogućuje. Jedinstveno na tržištu: ExPress čišćenje filtra brine se za konstantno visoki učinak usisivanja bez prekida rada. Mijenjanje između suhog i vlažnog usisivanja po želji i bez prekida rada omogućuje tehnologija filtra s ravnim naborima koja je raspoloživa samo kod Kärchera. Za intenzivno usisivanje se preporuča srednja i vrhunska klasa s ExPress čišćenjem filtra i snagom do 1800 W. Na taj se način i najteži zadaci čišćenja mogu savladati bez poteškoća, efikasno i uz uštedu vremena.

2

matskog namatanja kabela, inovativnog spremnika za crijevo i pribor, položaju odlaganja i Kärcher efikasnom čišćenju filtra.

3

Kärcher čišćenje filtra

Zahvaljujući istaknutom Kärcher čišćenju filtra se filtar s patronama s nano-premazom brzo i efikasno čisti snažnim udarima zraka. Na taj način korisnik štedi dragocjeno vrijeme, ne dolazi u dodir s prljavštinom, a učinak usisavanja ostaje konstantno visok. Novo i ekskluzivno kod uređaja Kärcher Performance Line: ExPress čišćenje filtra za maksimalni komfor u primjeni. Struja zraka (%)

Comfort Line

Naziv je program: Uređaji Kärcher Comfort Line ispunjavaju očekivanja svojim snažnom učinkovitošću, koja ide pod ruku sa istaknutim komforom u radu. Iz bogate ponude uređaja svatko može pronaći odgovarajući uređaj za sebe, bilo da je riječ o osnovnim modelima ili vrhunskoj klasi – te tako svakom korisniku nude idealno rješenje za sve manje i veće izazove svakodnevice. Ovisno o razini opreme je rad s uređajima jednostavan i zabavan poput igre zahvaljujući praktičnim detaljima poput auto-

100

Usporedba snage usisavanje s i bez Kärcher čišćenja filtra

90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 0 100 300

500

700

900 1100 1300 1500 1700 1900

Količina prašine (g)

S čišćenjem filtra i filtrom s patronama s nano-premazom Bez čišćenja filtra i sa standardnim filtrom

57


Mokro/suhi usisavači

Mokro/suhi usisavači iz Kärcher serije eco!ogic predstavljaju se posve kao održivi i ekološki prikladni: Pri istoj snazi troše manje struje. Rade tiše. Ne sadrže štetne tvari. I mogu se reciklirati. Jednom riječju: S novim proizvodima iz serije eco!ogic Kärcher inzistira na odgovornom i pažljivom odnosu prema ­resursima. Na taj način svatko može ekološkim djelovanjem pridonijeti čistoj budućnosti.

Usisavanje istim učinkom kao i sa 1400 W Kärcher modeli eco!ogic sa 1000 W pružaju isti učinak čišćenja kao i standardni uređaji od 1400 W te istodobno štede 25 % energije. Kod modela WD 5.800 i WD 7.800 korisnik može birati između dva eco! stupnja za uštedu energije s različitom snagom usisavanja. Pri tome odlučuje ovisno o stupnju prljavštine koji će stupanj koristiti.

Uporaba materijala koji čuvaju resurse U smislu odgovornog odnosa prema resursima modeli iz serije eco!ogic mogu se gotovo u potpunosti reciklirati. Pri tome se kod proizvodnje uređaja koristi 15 % recikliranih materijala kao doprinos zaštiti okoliša. Kod ambalaže se ne koristi stiropor. ­M aterijal za ambalažu je napravljen od 50 % materijala za reciklažu. Preostalih 50 % potječe iz održivog šumarstva.

Selektivni odabir materijal Kärcher pridaje veliku pažnju pažljivom ­odabiru materijala, pazi na dobru ekološku neškodljivost te izbjegava korištenje tvari kao što su ftalati i PVC.

Tiha, tiša serija eco!ogic Kod modela iz Kärcher serije eco!ogic je znatno smanjena bučnost pomoću izolacije.

59

Unutarnje površine

Serija eco!ogic – tiha, snažna i učinkovita.


Mokro/suhi usisavači

Vanjske površine

Jaki zaštitnici okoliša. Ekstra tiha Kärcher serija eco!ogic spaja beskompromisni učinak čišćenja s velikom energetskom ­učinkovitošću i ekološkom neškodljivošću. Bazirajući se na uređajima iz Comfort i Performance Line moguće je i kod serije eco!ogic po potrebi odabrati između filtera s patronama i s ravnim naborima te različitih veličina spremnika i drugih svojstava opreme. Mokro/suhi usisavači iz serije eco!ogic ­napravljeni su do 15 % iz recikliranog materijala, ne sadrže PVC i ftalate i gotovo se u potpunosti mogu reciklirati.

Trostruko dobra Ekskluzivna ručka 3-u-1 kod WD 5.800 eco!ogic omogućuje komforno nošenje, kao i otvaranje, zatvaranje i pražnjenje spremnika.

WD 3.800 M eco!ogic  Snažan kao i 1400 W ali 25 % manja potrošnja energije  Manja bučnost: 69 dB(A)  Ne sadrži PVC i ftalate

Oprema Usisno crijevo

2m

Usisne cijevi 2 x 0,5 m

Plastika

Mlaznica za mokro/suho usisavanje

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Mlaznica za fuge Filtarska vrećica

 Papir

Filtar

Filtar s patronama

Funkcija puhanja

Položaj odlaganja

Spremanje crijeva/pribora

–/

Tehnički podatci Max. ulazna snaga

W

1000

Vakuum

mbar

210

Količina zraka

l/s

68

Spremnik

l

17, Plemeniti čelik

Priključni kabel

m

4

Nazivna širina pribora

mm

35

Težina

kg

5,7

Dimenzije (D x Š x V)

mm

390 x 340 x 520

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

60

1.629-700


Mokro/suhi usisavači

WD 5.800 M eco!ogic

WD 7.800 M eco!ogic

 Snažan kao i 1400 W ali 25 % manja potrošnja energije  Manja bučnost: 69 dB(A)  Ne sadrži PVC i ftalate  Regulacija snage

 Snažan kao i 1400 W ali 25 % manja potrošnja energije  Manja bučnost: 69 dB(A)  Ne sadrži PVC i ftalate  Regulacija snage

2,2 m

2,2 m

Plastika

Plastika

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Mogućnost prebacivanja

 Papir

 Flis

Filtar s patronama

Filtar s ravnim naborima

/

/

1000

1000

210

210

68

68

25, Plastika

25, Plastika

5

6

35

35

8,5

9,4

450 x 400 x 600

505 x 340 x 550

1.347-860

1.347-540

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 71–75.

Vanjske površine

Regulacija snage WD 5.800 i WD 7.800 eco!ogic nude dva eco! stupnja za regulaciju snage usisavanja i bučnosti. Idealni su za prilagođavanje po potrebi različitim vrstama čišćenja.

Lijepo spremljeno Praktično i višestrano: U sustavu odlaganja mogu se u bilo koje vrijeme brzo i ne zauzimajući puno mjesta spremiti crijeva, kabeli i ostali pribor.

61


Mokro/suhi usisavači

Vanjske površine

Comfort Line osnovna klasa – kompaktno, praktično, svestrano. Osnovna klasa osvaja svojstvima opreme koja odgovaraju visokim standardima. Tu se, između ostalog, ubrajaju funkcija puhanja, veći spremnik i komforni položaj odlaganja za jednostavno odlaganje usisne cijevi i podne mlaznice. Specijalni filtar s patronama, koji je u osnovnoj opremi, omogućuje mokro i suho usisavanje bez izmjene filtra.

Komforno i štedi vrijeme Bez obzira radi li se o tekućinama ili suhoj nečistoći – specijalni filtar s patronama omogućava mokro i suho usisavanje bez izmjene filtra.

WD 2.200

WD 3.200

 Filtar za pjenu  Funkcija puhanja  Praktični spremnik za pribor na uređaju  Položaj odlaganja  Filtar s patronama  Praktični spremnik za pribor na uređaju

Oprema Usisno crijevo

1,9 m

Usisne cijevi 2 x 0,5 m

Plastika

2m Plastika

Mlaznica za mokro/suho usisavanje

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Mlaznica za fuge Filtarska vrećica Filtar s patronama

 Papir –

 Papir Standard

Funkcija puhanja

Položaj odlaganja

Tehnički podatci Max. ulazna snaga

W

1200

1400

Vakuum

mbar

200

210

Količina zraka

l/s

65

68

Spremnik

l

12, Plastika

17, Plastika

Priključni kabel

m

4

4

Nazivna širina pribora

mm

35

35

Težina

kg

4,6

5,4

Dimenzije (D x Š x V)

mm

370 x 340 x 430

390 x 340 x 505

1.629-550

1.629-600

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

62


Mokro/suhi usisavači

Vanjske površine

Čista stvar Utičnica s automatikom za uključenje/isključenje. Kod priključivanja električnih alata se prljavština može usisati već u trenutku nastajanja.

Bez izmjene filtra Zbog posebnog materijala u Kärcher filtru s patronama omogućeno je mokro kao i suho usisavanje bez izmjene filtra.

AKCIJA NOVO

WD 3.300 M

WD 3.320 M Steel Edition

WD 3.500 P

 Funkcija puhanja  Položaj odlaganja  Filtar s patronama

 Funkcija puhanja  Položaj odlaganja  Filtar s patronama  Mlaznica za pod s mogućnošću

 Funkcija puhanja  Položaj odlaganja  Filtar s patronama  Utičnica s automatikom za ­uključenje/

­prebacivanja

isključenje za primjenu s električnim alatom

 Opsežan pribor (pogledajte stranicu 10)

2m

2m

2m

Plastika

Plemeniti čelik

Plastika

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

mogućnost prebacivanja

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

 Papir Standard

 posebno duga Papir Standard

 Papir Standard

1400

1400

1400

210

210

210

68

68

68

17, Plemeniti čelik

17, Plemeniti čelik

17, Plastika

4

4

4

35

35

35

5,8

5,8

5,7

390 x 340 x 520

390 x 340 x 520

390 x 340 x 505

1.629-650

1.629-669

1.629-680

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 71–75.

63


Mokro/suhi usisavači

Vanjske površine

Comfort Line srednja klasa – snažan partner protiv prljavštine. Maksimalna snaga do 1600 W i opremljeni s puno praktičnih svojstava proizvoda iz komfor-klase – za veću učinkovitost i uštedu vremena: automatsko namatanje kabela već kod modela WD 4.200, sustav odlaganja za uštedu prostora kod spremanja usisnog crijeva, praktični položaj odlaganja za prekide rada, patentirana ručka 3-u-1 kod modela WD 5.200 M, kao i veliki 25 l spremnici i plosnati filtar s ­patronama za više volumena kod mokrog usisavanja.

AKCIJA NOVO

Kao otpuhano Svuda gdje nije moguće usisavanje pomaže praktična funkcija puhanja koja je raspoloživa od modela WD 3.200 dalje. Tako se, na primjer, lišće može bez muke ukloniti sa šljunka.

WD 4.200

WD 5.200 M

WD 5.220 M Steel Edition

 Funkcija puhanja  Filtar s patronama  Spremnik za crijevo  Automatsko namatanje

 Funkcija puhanja  Filtar s patronama  Spremnik za crijevo  Komforna ručka 3-u-1

 Funkcija puhanja  Filtar s patronama  Spremnik za crijevo  Mlaznica za pod s

kabela

­mogućnošću prebacivanja

 Opsežan pribor

(pogledajte stranicu 11)

Oprema Usisno crijevo

2,2 m

2,2 m

2m

Usisne cijevi 2 x 0,5 m (35 mm)

Plastika

Plastika

Plemeniti čelik

Mlaznica za mokro/suho ­usisavanje

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

Kopča s 2 gumena vijenca i 2 reda četki

mogućnost prebacivanja

Mlaznica za fuge

 Papir Standard

 Papir Standard

 posebno duga Papir Standard

Filtarska vrećica Filtar s patronama Funkcija puhanja

Položaj odlaganja

Efficient čišćenje filtra Spremnik za crijevo

Tehnički podatci Max. ulazna snaga

W

1400

1600

1600

Vakuum

mbar

210

220

220

Količina zraka

l/s

68

75

75

Spremnik

l

25, Plastika

25, Plemeniti čelik

25, Plemeniti čelik

Priključni kabel

m

5

5

5

Nazivna širina pribora

mm

35

35

35

Težina

kg

7,5

8,1

8,1

Dimenzije (D x Š x V)

mm

450 x 405 x 605

450 x 400 x 600

450 x 400 x 600

1.347-700

1.347-800

1.347-814

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

64


Mokro/suhi usisavači

Bez dodira s prašinom, a uz potpuni učinak usisavanja u roku od nekoliko sekunda – u srednjoj klasi istaknuto Efficient čišćenje filtra zamjenjuje otprašivanje filtra i omogućava znatno učinkovitiji i udobniji rad. Isto tako i novo i samo u Kärcheru: filtar s patronama s nano-premazom. Za još bolju snagu ­usisavanja i veće suzbijanje prašine čak i kod najsitnijih čestica prašine. Zahvaljujući max. snazi do 1800 W i brojnim novim detaljima opreme mogu se svladati i najveći izazovi bez muke.

1800 W

WD 5.300

WD 5.400

 Efficient čišćenje filtra  Filtar s patronama s

 Ekstra snažan motor s 1800 W  Praktično spremanje crijeva i pribora

nano-premazom

 Praktično spremanje crijeva i pribora

2,2 m

2,2 m

Plemeniti čelik

Plastika

mogućnost prebacivanja

mogućnost prebacivanja

 Papir

 Papir

S nano-premazom

Standard

 

 –

1600

1800

220

230

75

80

25, Plastika

25, Plastika

6

6

35

35

7,9

8,5

450 x 400 x 600

450 x 400 x 600

1.347-830

1.347-850

Trostruko dobra Ekskluzivna ručka 3-u-1 omogućuje komforno nošenje uređaja, kao i otvaranje, zatvaranje i pražnjenje spremnika.

Fleksibilno i bez prašine Utičnica s automatikom za uključenje/isključenje kod WD 3.500 P i WD 5.600 MP. Kod priključivanja električnih alata se prljavština može usisati već u trenutku nastajanja. Crijevo za priključivanje nastavaka omogućuje dodatnu fleksibilnost.

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 71–75.

65

Vanjske površine

Comfort Line srednja klasa – za opušteni rad.


Mokro/suhi usisavači

Vanjske površine

Comfort Line vrhunska klasa – za najveće zahtjeve. Optimalno opremljeni za sve slučajeve: naši vrhunski uređaji maksimalne snage 1800 W, velikim spremnikom zapremine 30 l i istaknutim Kärcher Efficient čišćenjem filtra osvajaju vrhunskim učinkom ­usisavanja, vrhunskim komforom u radu i posebice višestrukom primjenom. Bilo da treba očistiti velike ­količine sitne prašine, tvrdokornu grubu nečistoću ili litre vode – s uređajima vrhunske klase svi mali i veliki zadaci svladavaju se bez imalo muke. Osim toga: Samo Kärcher nudi uređaje s tako velikim stupnjem opremljenosti. 1800 W

To može samo Kärcher Specijalni filtar s patronama također je prikladan i za mokro usisavanje. Time se izbjegava promjena filtra i štedi vrijeme. Zajedno s većim spremnikom dobiva se znatno veći volumen mokrog/ suhog usisavanja.

1800 W

WD 5.500 M

WD 5.600 MP

 Efficient čišćenje filtra  Vijak za ispuštanje vode  Automatsko namatanje kabela  Filtar s patronama s nano-­

 Efficient čišćenje filtra  Vijak za ispuštanje vode  Filtar s patronama s nano-­

premazom

premazom

 Utičnica s automatikom za uključenje/ isključenje za primjene s električnim alatima uklj. 1 m savitljivog crijeva za priključivanje nastavaka  Regulacija snage  Komplet za krupne nečistoćev

Oprema Usisno crijevo (35mm/ 60mm)

2,2 m/–

2,2 m/2 m

Usisne cijevi 2 x 0,5 m (35 mm/60 mm)

Plemeniti čelik/–

Plemeniti čelik/Plastika

Mlaznica za mokro/suho usisavanje/­ mlaznica za krupne nečistoće

mogućnost prebacivanja/–

mogućnost prebacivanja/

Mlaznica za fuge Filtarska vrećica

 Papir

 Papir

Filtar s patronama

S nano-premazom

S nano-premazom

Funkcija puhanja

Položaj odlaganja

Efficient čišćenje filtra

Spremnik za crijevo

Tehnički podatci Max. ulazna snaga

W

1800

1800

Vakuum

mbar

230

230

Količina zraka

l/s

80

80

Spremnik

l

30, Plemeniti čelik

30, Plemeniti čelik

Priključni kabel

m

6

6

Nazivna širina pribora

mm

35

35/60

Težina

kg

9,0

9,3

Dimenzije (D x Š x V)

mm

450 x 400 x 650

450 x 400 x 650

1.347-900

1.347-921

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

66


Mokro/suhi usisavači

To omogućuje samo Kärcher: Konstantno visoki učinak usisivanja bez prekida rada čak i kod intenzivnih, zahtjevnih primjena kod renoviranja ili u radionici omogućuje jedinstveno ExPress čišćenje filtra. Pogotovo uređaji vrhunske klase omogućuju beskompromisno visoki učinak i izvanrednu efikasnost. Bilo da se radi o suhoj ili mokroj, krupnoj ili sitnoj nečistoći, unutra ili vani – raznolikosti u primjeni nema granica.

Jedinstveno efikasno Praktično ExPress čišćenje filtra pritiskom na gumb: Pomoću ručice se jedinstveni ­Kärcher filtar s ravnim naborima može ispuhati u samo nekoliko sekundi snažnim udarima ­zraka te zatim ponovno postiže svoj visok učinak usisivanja.

WD 7.300

WD 7.500

WD 7.700 P

 ExPress čišćenje filtra  Praktično spremanje

 ExPress čišćenje filtra  Automatsko namatanje kabela

 Trolley  ExPress čišćenje filtra  Praktično spremanje crijeva

crijeva i pribora

 Utičnica s automatikom za

crijeva i pribora

 Praktično spremanje

i pribora

uključenje/isključenje za primjene s električnim ­alatima uklj. 1 m savitljivog crijeva za priključivanje nastavaka  Regulacija snage

Oprema Usisno crijevo (35 mm)

2,2 m

2,2 m

3,5 m

Usisne cijevi 2 x 0,5 m (35 mm)

Plastika

Plemeniti čelik

Plemeniti čelik

Mlaznica za mokro/suho ­usisavanje

mogućnost prebacivanja

mogućnost prebacivanja

mogućnost prebacivanja

Mlaznica za fuge Filtarska vrećica

 Flis

 Flis

 Flis

Filtar s ravnim naborima

S nano-premazom

S nano-premazom

S nano-premazom

Funkcija puhanja

Položaj odlaganja

ExPress čišćenje filtra

Površina za odlaganje za sitne dijelove

Spremanje crijeva i pribora

Tehnički podatci Max. ulazna snaga

W

1400

1600

1800

Vakuum

mbar

210

220

230

Količina zraka

l/s

68

75

80

Spremnik

l

25, Plastika

25, Plastika

25, Plastika

Priključni kabel

m

6

6

6

Nazivna širina pribora

mm

35

35

35

Težina

kg

10,0

10,0

11,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

505 x 340 x 550

505 x 340 x 550

505 x 340 x 550

1.347-560

1.347-600

1.347-630

Broj za narudžbu

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 71–75.

67

Vanjske površine

Performance Line – konstantno visoki učinak usisivanja.


Usisavači za pepeo/suhi usisavači

Vanjske površine

Usisavači za pepeo i suhi usisavači – snažni i provjereni od TÜV-a. Novi usisavači za pepeo i suhi usisavači s turbinom od 1200 W osvajaju velikom i dugotrajnom snagom usisavanja te pružaju najveću sigurnost kod usisavanja pepela. Uređaj je certificiran od strane TÜV-a i prije toga je prošao njihov ispitni program. Na taj način se može jednostavno i bezopasno ukloniti pepeo s kamina i roštilja. Model AD 3.200 može se koristiti zajedno s usisnom cijevi i mlaznicom za pod kao i odgovarajući suhi usisavač.

NOVO

NOVO

Provjeren od TÜV-a TÜV Süd potvrdio je u okviru posebnog ispitivanja za Kärcher, da ­usisavači za pepeo i suhi usisavači pružaju maksimalnu sigurnost kod usisavanja pepela.

AD 3.000

AD 3.200

 Metalni spremnik i crijevo  Inovativni filtarski sustav  Kosi ručni nastavak cijevi

 Metalni spremnik i crijevo  Inovativni filtarski sustav  Usisne cijevi i mlaznica za pod

Usisno crijevo

1,7 m

1,7 m

Usisne cijevi 2 x 0,5 m

Pocinčani metal

Mlaznica za pod

Kopča s 2 reda četki

Filtarski sustav

Metalni filtar s ravnim naborima i filtar za krupne nečistoće

Metalni filtar s ravnim naborima i filtar za krupne nečistoće

Spremanje pribora

Oprema

Tehnički podatci Max. ulazna snaga

W

1200

1200

Vakuum

mbar

200

200

Količina zraka

l/s

65

65

Spremnik

l

17, Metal

17, Metal

Priključni kabel

m

4

4

Nazivna širina pribora

mm

35

35

Težina bez pribora

kg

6,5

6,5

Dimenzije (D x Š x V)

mm

380 x 340 x 560

380 x 340 x 560

1.629-667

1.629-660

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

68


Usisavači za pranje

Kärcher usisavači za pranje osiguravaju duboku i temeljitu čistoću, primjerice na tepisima, tapeciranom namještaju, madracima, tekstilnim ukrasima na zidovima i auto-sjedalima. Tekućina za čišćenje pomoću tlaka prodire duboko u tepih i usisava se zajedno s rastvorenom prljavštinom. Masnoće, prljavština i neugodni mirisi se tako učinkovito odstranjuju.

NOVO

Sustav s 2 spremnika Odvojeni spremnici za svježu i prljavu vodu – uvijek s ručkom za jednostavno vađenje, punjenje i pražnjenje.

SE 4001

SE 4002

SE 5.100

 Veliki, odvojivi spremnik

 Veliki, odvojivi spremnik

 Veliki kapacitet spremnika

 Može se koristiti i kao

 Komforni sustav 2-u-1:

Usisno-prskajuće crijevo s ručkom

2m

2m

2m

2 usisno-prskajuće cijevi, svaka 0,5 m

Mlaznica za pranje s nastavkom za tvrde površine

za svježu vodu

mokri i suhi usisavač

za svježu vodu

zbog filtra s ravnim naborima  Može se koristiti i kao integrirano prskajuće mokri i suhi usisavač crijevo  Plus: Mlaznica za dubin-  Komforni sustav 2-u-1: sko pranje tapeciranih integrirano prskajuće površina crijevo

Oprema

Mlaznica za pod

Kopče

Kopče

mogućnost prebacivanja

Mlaznica za fuge i tapecirane površine Filtarska vrećica

/ Papir

/ Papir

/ Papir

Filtar

Filtar za pjenu

Filtar za pjenu

Filtar s ravnim naborima

RM 519

Tehnički podatci Količina zraka

l/s

70

70

70

Vakuum

mbar

210

210

210

Spremnik svježe/prljave vode

l

4/4

4/4

4/4

Max. snaga turbina/ pumpa

W

1400/40

1400/40

1400/40

Radna širina

mm

230

230

230

Količina prskanja

l/min

1

1

1

Tlak prskanja

bar

1

1

1

Dužina kabela

m

7,5

7,5

5

Težina bez pribora

kg

8,0

8,0

7,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

385 x 385 x 500

385 x 385 x 500

370 x 290 x 470

1.081-130

1.081-140

1.081-200

Broj za narudžbu

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 71–75.

69

Vanjske površine

Usisavači za pranje – za temeljite rezultate čišćenja.


Pribor za mokro/suhe usisavače

Za mokro/suhe usisavače Kärcher nudi opsežan i koristan pribor za svakodnevnu uporabu. Od prave usisne mlaznice preko odgovarajućeg crijeva pa do specijalnih filtarskih sustava, sve naše komponente su optimalno usklađene. Tako Kärcher mokro/suhi usisavači uvijek ispunjavaju specifične zahtjeve određenog područja primjene i na svim poljima osiguravaju beskompromisnu čistoću.

1

2

2

3

1

Filtar za pepeo/filtar za krupne nečistoće

Kamini, ložišta u saunama ili roštilji su nakon svake uporabe zaprljani pepelom. On se može bez problema usisati Kärcher mokro/suhim usisavačem s predspojenim filtrom za pepeo. Pepeo i nečistoća se pouzdano hvataju. Nakon uporabe filtar za pepeo se jednostavno čisti i ispire vodom.

2

Komplet za unutarnje čišćenje automobila

Ovaj opsežni komplet pribora omogućava kompletno unutarnje čišćenje osobnog automobila. Komplet je koncipiran tako da se njime može očistiti sve, od autosjedala preko međuprostora i automata pa do osjetljivih armatura.

3

Komplet za usisivanje za električne alate

Komplet sadrži 1 m dugo, ekstra tanko i savitljivo crijevo za priključivanje nastavaka s adapterom za priključivanje električnih alata na mokri i suhi usisavač (s utičnicom). Prašina koja nastaje prilikom bušenja, piljenja ili brušenja može biti direktno usisana.

71

Unutarnje površine

Čistoća po mjeri.


Pribor za mokro/suhe usisavače

Kompleti pribora i usisne mlaznice. Unutarnje površine

Posebno praktični i višestrani: Kärcher kompleti pribora i specijalne mlaznice. Zahvaljujući opsežnim mogućnostima opreme, mokro/suhi usisavači se mogu primijeniti gotovo svuda. Tako je npr. kompletom za unutarnje čišćenje vozila moguće kompletno unutarnje čišćenje osobnog automobila

Kompleti pribora

Komplet za usisivanje za električne alate

72

Br. za narudžbu Opis 2.863-112 Savitljivo usisno crijevo (1 m) uključujući i adapter za priključivanje crijeva na nastavak za izlazni zrak električnih alata (npr. ubodnih pila, električnih blanjalica, i sl.). Prašina koja nastaje tijekom rada može biti odmah i direktno usisana.

Komplet za unutarnje čišćenje automobila

2.862-128

Opsežan pribor za sve radove čišćenja u automobilu: 1,5 m produžno crijevo, posebno duga mlaznica za fuge (350 mm), mlaznica za usisavanje automobila, četka za usisavanje s mekom čekinjom, četka za usisavanje s tvrdom čekinjom, krpa za prozore, višenamjenska krpa od mikro-vlakana.

Komplet za krupne nečistoće

2.637-945

Opsežni komplet za usisavanje krupnih nečistoća svih vrsta, npr. strugotine od drva i građevinskog otpada: usisno crijevo 2,0 m, 2 usisne cijevi po 0,5 m, mlaznica za fuge, mlaznica za krupnu nečistoću, adapter. (Nazivna širina 60)

4-dijelni komplet za usisavanje u domaćinstvu

2.638-510

Opsežni komplet pribora za sve zadaće čišćenja u domaćinstvu: mlaznica za suho usisavanje s mogućnošću prebacivanja, mlaznica za fuge, mlaznica za tapecirane površine te priložen adapter za korištenje s nazivnom širinom 37.


Unutarnje površine

Pribor za mokro/suhe usisavače

Mlaznice za usisavanje

Komplet za unutarnje čišćenje automobila

Komplet za krupne nečistoće

Komplet za usisavanje u domaćinstvu

Komplet za usisivanje za električne alate

Br. za narudžbu Mlaznica za mokro 2.863-204 i suho usisavanje s mogućnošću prebacivanja

Opis Univerzalno primjenjivo na tekstilnim podnim oblogama i tvrdim podovima, također i za usisavanje tekućina. S dodatnom napravom za zakvačiti mlaznicu u položaj odlaganja, ukoliko postoji na uređaju.

Posebno duga mlaznica za fuge (350 mm)

2.863-144

Specijalno za čišćenje teško dostupnih mjesta, kao npr. između tapeciranih površina i bočnih džepova u automobilu.

Mlaznica za automobil

2.863-145

Za lako i brzo čišćenje auto-sjedala, tepiha, prtljažnika i prostora za noge.

Četka za usisavanje s tvrdom ­čekinjom

2.863-146

Za temeljito čišćenje tapeciranih površina i tepiha u automobilu. Osušena prljavština se ovom četkom može jednostavno odstraniti.

Četka za usisavanje s mekom čekinjom

2.863-147

Za čišćenje osjetljivih površina u vozilu bez oštećivanja, npr. armaturne ploče.

Turbo četka za tapecirani namještaj

2.903-001

Praktična mlaznica s rotirajućom četkom na zračni pogon. Čisti tapecirani namještaj i tekstilne površine. Idealna za uklanjanje životinjskih dlaka. Radna širina 160 mm.

73


Pribor za mokro/suhe usisavače i usisavače za pranje

Posebne primjene.

Posebne primjene

Unutarnje površine

Posebni problemi u primjeni zahtijevaju specifična rješenja: Na primjer, pomoću kvalitetnog metalnog Kärcher filtra za pepeo (za mokro/ suhe usisavače) moguće je čistiti kamine, peći na drva ili roštilje. Također je posebno praktičan i produžetak crijeva dužine 3,5 m, koji jamči optimalnu slobodu pokreta pri radu.

Br. za narudžbu Filtar za krupne 2.863-139 nečistoće/filtar za pepeo Basic

Opis Sastoji se od: spremnika 20 l i 1 m fleksibilnog metalnog usisnog crijeva. Čišćenje kamina, roštilja, ložišta u saunama. Također prikladan i za odstranjivanje krupnih nečistoća, kao što su pijesak i piljevina. Prikladan za sve Home & Garden mokro/suhe usisavače.

Filtar za krupne 2.863-161 nečistoće/filtar za pepeo Premium

Sastoji se od: spremnika 20 l, 1 m fleksibilnog metalnog usisnog crijeva i finog filtra koji sigurno zaustavlja i najsitniju prašinu. Za čišćenje kamina, roštilja, ložišta u saunama, kao i za odstranjivanje krupnih nečistoća, kao što su pijesak i piljevina. Prikladan za sve Home & Garden mokro/suhe usisavače.

Metalna mlaznica 2.640-951 za fuge (za filtar za krupne nečistoće/ pepeo)

Posebno duga metalna mlaznica za fuge (360 mm) za učinkovito odstranjivanje pepela i čišćenje teško dostupnih mjesta, kao npr. u kaminima, kod ložišta u saunama i roštilja. Osim toga, odstranjuje krupne nečistoće, kao što su pijesak i piljevina.

Produžetak ­usisnog crijeva 3,5 m

Produžetak usisnog crijeva 3,5 m za veće radijuse kod rada.

2.638-955

Filteri i pribor za usisavače za pranje.

Pribor i filteri za usisavače za pranje

Papirnata filtarska vrećica

74

Br. za narudžbu Opis 6.959-130 5 papirnatih filtarskih vrećica

Filtar s patronama za SE 4.xxx

6.414-552

Omogućava mokro i suho usisavanje bez zamjene filtra.

Mlaznica za tapecirane površine za vlažno čišćenje

2.885-018

Tapecirano pokućstvo i auto-sjedala se čiste dubinski mlaznicom za dubinsko pranje tapeciranih površina. Radna širina 110 mm.

Filtar s ravnim naporima za SE 5.xxx

6.414-498

Omogućava mokro i suho usisavanje bez zamjene filtra

NOVO


Pribor za mokro/suhe usisavače i usisavače za pranje

Kärcher filteri s patronama i filteri s ravnim naborima ispunjavaju očekivanja velikom površinom filtera na minimalnom prostoru. Lako se mijenjaju. S dvo do troslojnim papirnatim vrećicama odn. filtarskim vrećicama od flisa se Kärcher brine za savršenu učinkovitost filtera i vrhunsku otpornost na kidanje.

Filtar

Papirnati filtar za WD 2.xxx za WD 3.xxx za WD 4.xxx/5.xxx

Br. za narudžbu Opis 5 kom. papirnatih filtar-vrećica 6.904-322 6.959-130 6.904-409

Filtarska vrećica od flisa za WD 7.xxx

6.904-413

4 filtarske vrećice od flisa. Izrazito otporna na kidanje, visoki stupanj odbijanja prašine. Omogućuje znatno duže usisivanje nego s papirnatim filtarskim vrećicama.

Filtar s patronama za WD 2.xxx/3.xxx

6.414-552

Prikladan za sve navedene Kärcher tipove uređaja. Omogućava mokro i suho usisavanje bez zamjene filtra.

Filtar s patronama s nano-premazom za WD 4.xxx/5.xxx

6.414-960

Filtar s patronama s nano-premazom. Potpuna snaga usisavanja traje duže, budući da filtar ostaje dulje čist. Visoki stupanj odbijanja prašine osigurava da prašina ostaje tamo gdje joj je mjesto. Omogućava mokro i suho usisavanje bez zamjene filtra.

Filtar s ravnim naborima s nano-premazom za WD 7.xxx

6.414-971

Omogućuje neprekidno usisivanje suhe i vlažne prljavštine, bez zamjene filtra i bez prekida rada. Zahvaljujući nano-premazu puna snaga usisavanja traje duže. Filtar ima visoki stupanj odbijanja prašine – prašina ostaje tamo gdje joj je mjesto.

Filtar s ravnim naborima za usisavače za pepeo i suhe usisavače

6.415-953

Robusni filtar s ravnim naborima za dugotrajni učinak usisavanja

NOVO

75

Unutarnje površine

Filteri i filtarske vrećice.


Home Cleaning Indoor

Postoje i ljepše aktivnosti od mučnog čišćenja – posebno u vlastita četiri zida. Stoga je Kärcher za ­unutarnje čišćenje razvio mnoštvo pametnih rješenja za savršeno čiste rezultate. Naši uređaji su maksimalno učinkoviti, što korisniku štedi snagu i vrijeme. Rezultat je uvijek blistava čistoća. Dakle, zasučite rukave i idemo!

1

2

3

1

VapoHydro funkcija za savršeno čiste rezultate

Snažno dubinsko djelovanje bez dodatka kemijskih ­sredstava! S prirodnom parom Kärcher parni čistači osiguravaju higijensku i dubinsku čistoću u cijeloj kući! Bilo mali i praktični, s funkcijom da neprestano proizvodi paru ili kao uređaj vrhunske klase: Kärcher nudi za svaki zahtjev i potrebu odgovarajući model a time i idealnu alternativu dosadašnjem čišćenju. Zahvaljujući VapoHydro funkciji i najtvrdokornija zaprljanja mogu se sasvim lako skinuti pomoću uređaja vrhunske klase: Pritiskom na gumb vruća voda prelazi u paru i rastvorena prljavština se jednostavno ispire. Kärcher parni čistači su prikladni za gotovo sve podne obloge. Uređaji pažljivo i e ­ fikasno otklanjaju i masne mrlje na površinama u kuhinji i u kupaonici.

2

boci i jastučića za čišćenje se nečistoće prvo učinkovito rastapaju. Zatim se pomoću Window Vac sustava usisava prljava voda tako da ne ostaju ni tragovi niti kapljice – za apsolutno blistavi pogled.

3

Za brzo povremeno čišćenje

Kärcher akumulatorska metla K 55 Plus može prema potrebi biti opremljena s dvije različite četke – zamjena je jednostavna pritiskom na gumb. Standardna četka otklanja prljavštinu u tren oka i omogućuje optimalan rezultat čišćenja do ruba. Pomoću specijalno razvijene četke sa životinjskim dlakama kosa se može odstraniti sa svih površina, posebice s tepiha, bez poteškoća. Inovativna tehnologija četki jamči jednostavno i higijensko odstranjivanje kose sa same četke.

Window Vac – kapljice nestaju

Jednostavno čišćenje prozora: Inovativnim Window Vac sustavom Kärcher nudi jednostavno, brzo i uvjerljivo temeljito rješenje za blistavo čiste prozore. Postupak čišćenja je jednostavan: Pomoću isporučenog spreja u

77

Unutarnje površine

Uređaji za čišćenje unutarnjih prostora.


Usisavači s vodenim filtrom

Unutarnje površine

Usisavanje bez filtarske vrećice – i bez gubitka snage usisavanja. Novi usisavač s vodenim filtrom DS 5.800 ne osigurava samo čiste podove već i svježi i čisti zrak a time i ugodnu klimu u prostoriji. Pored svojeg snažnog učinka usisavanja filtrira 99,9 % prašine iz zraka zahvaljujući inovativnom vodenom filtru. Ne ostaje ništa osim čiste svježine. Za razliku od dosadašnjih usisavača s filtarskom vrećicom novo razvijeni DS 5.800 radi uz pomoć prirodne snage vode.

Filtarski sustav s više stupnjeva – za 99,9 % čisti zrak

 Filtarski sustav s više stupnjeva zadržava i mikroskopski male čestice prljavštine. Ono što izađe je 99,9 % čisti zrak.

 Dugotrajni međufiltar, koji se može prati, filtrira sićušne lebdeće čestice iz kondenziranog vlažnog zraka.

 HEPA-visokoučinkoviti filtar zadržava peludi koje uzrokuju alergiju, spore gljivica, bakterije i izlučevine grinja.

NOVO

pno dostu 2013. ja n v od tra

DS 5.800  Idealno za alergičare  Pretinac za pribor  Nije potrebna filtarska vrećica

Oprema Mlaznica za pod s mogućnošću prebacivanja

Mlaznica za fuge

Mlaznica za tapecirane površine

HEPA 12 filtar

Teleskopska usisna cijev

Softgrip-umetak na ručki

Pomoć za odlaganje i pospremanje

Odstranjivač pjene „FoamStop“

Tehnički podatci Snaga

W

900

Zapremina vodenog filtra

l

2

Radijus djelovanja

m

8,6

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

78

1.195-210


Usisavači prašine

Pomoću uređaja iz serije VC usisavanje ide posebno brzo i lako – gotovo samo od sebe. Ovi usisavači spajaju izvanredno veliku snagu usisavanja s neuobičajenim obilježjima komfora. Na primjer, u svijetu jedinstveni sustav QuickClick za brzu i jednostavnu promjenu mlaznica. Ili EasySlider, praktično zaobilaženje zapreka.

Promjena mlaznice pomoću sustava QuickClick Pomoću jedinstvenog sustava brze izmjene moguće je zamijeniti mlaznice u tren oka i samo jednim klikom – i na ručki i na teleskopskoj cijevi.

Daljinski upravljač na ručki

VC 6100

VC 6200

VC 6300

 Zamjena pribora u

 Zamjena pribora u  Daljinski upravljač na sekundi pomoću sekundi pomoću ručki sa stand-by jedinstvenog jedinstvenog funkcijom  Bočni dio s izgledom QuickClick sustava QuickClick sustava  Temeljito usisavanje  Temeljito usisavanje kvalitetnog plemenitog oko zapreka pomoću bez zapreka pomoću čelika i s LEDEasySlider okretnog EasySlider okretnog prikazom snage na prstena prstena uređaju  Čisti izlazni zrak –  Čisti izlazni zrak –  Čisti izlazni zrak – alergeni nemaju šanse alergeni nemaju šanse alergeni nemaju šanse

Oprema ComfoGlide mlaznica za pod

 Integrirani QuickClick-pribor: kist za na mještaj, mlaznica za tapecirane površine, mlaznica za fuge s teleskopskom drškom

Električna regulacija snage usisavanja

Na uređaju

Na uređaju

Na ručki

HEPA 12 filtar

 Flis

 Flis

 Flis

Filtarska vrećica s higijenskim zatvaračem Teleskopska usisna cijev

 s pomičnom tipkom

 s pomičnom manžetom  s pomičnom manžetom

Softgrip-umetak na ručki

Prikaz zamjene filtra

Automatsko namatanje kabela

Pomoć za odlaganje i pospremanje

Tehnički podatci Snaga

W

1800

2000

2000

Volumen filtarske vrećice

l

4

4

4

Radijus djelovanja

m

10

10

10

Težina bez pribora

kg

7,0

7,0

7,0

1.195-501

1.195-521

1.195-541

Broj za narudžbu

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 91–95. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 96–97.

79

Unutarnje površine

Usisavači prašine s glavicom.


RoboCleaner

Unutarnje površine

RoboCleaner – potpuno automatski profesionalac za čišćenje. Više nema savijanja prstiju kod usisavanja – to omogućuje RoboCleaner: Ovaj uređaj čisti sve podne obloge uobičajene u kućanstvu. Čak i kada nema nikoga kod kuće. Jednostavno treba spojiti stanicu za punjenje, uključiti uređaj, zadati vrijeme čišćenja i RoboCleaner kreće u akciju. Pri tome bez problema savladava prepreke. Bez muke prepoznaje i zaobilazi čak i stepenice. Pomoću infracrvenog zračenja se nakon obavljenog posla automatski vraća u bazu. Tu prazni nečistoću i ponovo puni svoje baterije.

Sve automatski Pomoću infracrvenog zračenja se navigira. RoboCleaner se sam vraća u bazu.

RC 3000  Za sve podne obloge uobičajene u kućanstvu

 Plug & clean

Oprema Četka za čišćenje

Senzor zaprljanosti (4 programa čišćenja)

Senzori pada

Infracrvena navigacija

Kontaktni senzori

Letvica za zaštitu namještaja po cijelom obodu

Filtarska vrećica

Papir

Na internetskim stranicama www.robocleaner.de navodimo detaljne informacije u vezi s našim potpuno autonomnim robotom za čišćenje. Video-isječci prikazuju inovativnu tehniku u svakodnevnoj primjeni.

Tehnički podatci Snaga čišćenja

m2/h

15

Ulazna snaga

W

600

Vrijeme punjenja akumulatorske baterije min Spremnik za nečistoće ­RoboCleaner

l

10–20 0,2

Spremnik za nečistoće Baza l za punjenje

2

Bučnost u Quiet načinu rada dB (A)

54

Težina RoboCleaner

kg

2,0

Dimenzije RoboCleaner (D x V)

mm

285 x 105

Dimenzije (D x Š x V)

mm

500 x 250 x 230

Broj za narudžbu

 Sadržano u opsegu isporuke

80

1.269-101

Optimalno pozicioniranje stanice za punjenje. Maksimalni radijus djelovanja: 20 m


Uređaji za poliranje

Poliranje je sada dječja igra: FP 303 osigurava posvuda savršene rezultate poliranja. Može se koristiti na različitim podnim oblogama kao što su parket, laminat, kamen, PVC, pluto ili linoleum. Pri tome je vrlo lagan za korištenje i nudi mnoge praktične detalje. Na primjer trokutasti oblik, koji osigurava dobro poliranje kutova. Prašina kod poliranja se jednostavno usisava, a kabel se uredno pohranjuje na namotaju za kabel izravno na dršci. Na taj način poliranje predstavlja užitak!

Poliranje kutova Zahvaljujući optimiziranom trokutastom obliku glave za poliranje kutovi postaju lakše dostupni.

Praktično spremljeno Na dršci je kvalitetna tekstilna vrećica koja sadrži filtarsku vrećicu. U zasebnom pretincu za pribor mogu se pohraniti podloge za poliranje, što štedi prostor.

FP 303  Optimalan rezultat poliranja zahvaljujući velikom broju ­okretaja

 Ergonomska izvedba i optimiziran oblik  Spremanje pribora na uređaju

Oprema 3 podloge za poliranje Filtarska vrećica (1 kom.)

 Papir

Namotaj kabela

Tekstilna vrećica uklj. pretinac za pribor

Tehnički podatci Broj okretaja

U/min

1000

Radna širina

mm

290

Volumen filtarske vrećice

l

4

Ulazna snaga

W

600

Težina

kg

7,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

385 x 340 x 1155

Dužina kabela

m

7

Broj za narudžbu

1.056-820

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 91–95. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 96–97.

81

Unutarnje površine

Usisno laštilo FP 303 – blistavi sustav.


Uređaji za sakupljanje prašine kod bušenja

Unutarnje površine

Bušenje bez prašine uz pomoć uređaja DDC 50. Rupe su brzo izbušene, ali uklanjanje sitne prašine od bušenja traje dulje. Ovaj problem rješava Kärcher uređaj za sakupljanje prašine kod bušenja DDC 50. Pomoću svoje funkcije vakuumskog držanja on se priljubljuje uz sve uobičajene unutarnje površine. I pouzdano sakuplja prašinu koja nastaje kod bušenja.

Čisto rješenje Zahvaljujući funkciji držanja pomoću vakuuma DDC 50 se drži čvrsto priljubljen uz zid i skuplja prašinu od bušenja izravno na mjestu gdje ona nastaje. Nije potreban dodatni uređaj ni pribor. Prikladan za svaku bušilicu i za veličine svrdla do 10 mm.

Sasvim jednostavno Uređaj postaviti, uključiti, bušiti i nakon obavljenog posla isključiti DDC 50. I to je to.

DDC 50  Funkcija držanja vakuumom za sve uobičajene površine u unutarnjem prostoru

 Nije potreban dodatni usisavač  Obje ruke su slobodne za bušenje

Oprema Baterije: 2 x 1,5 V Mignon AA LR 6

Zaštitna kapa

Tehnički podatci Volumen spremnika

cm³

23

Veličine svrdla

mm

max. 10

Težina

g

236

Dimenzije (D x Š x V)

mm

160 x 80 x 40

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

82

1.679-100


Akumulatorske metle

Kärcher akumulatorske metle su idealne za povremeno čišćenje tepiha i tvrdih podova. Ove metle su korisne uvijek kada je čišćenje usisavačem suviše komplicirano, a metlom suviše nepraktično. Valjak s akumulatorskom metlom brzo uklanja nečistoću – bez nepraktičnog kabela, bez nepotrebnog sagibanja. Za učinkovito uklanjanje životinjske dlake Kärcher nudi specijalnu četku za životinjsku dlaku sa svjetski jedinstvenom tehnikom četkanja.

Čišćenje blizu ruba Uređaj K 55 Pet Plus zbog dodatnog vijenca četki omogućuje čišćenje blizu ruba.

Pametna ideja Oko četke za životinjsku dlaku se nalazi mrežasti tuljak koji se skida za čišćenje. ­Dlaka ostaje visjeti na tuljku te se tako može vrlo jednostavno odstraniti.

K 55 Pet Plus  Fleksibilne mogućnosti primjene zahvaljujući mogućnosti izmjene četki

 2 različite četke  Promjena četki pritiskom na gumb

Oprema Zidni držač

Punjač za akumulatorsku bateriju

Dugotrajna akumulatorska baterija Standardna četka

 Odvojivo

Četka za životinjsku dlaku

Odvojivo

Tehnički podatci Autonomija

min

30

Radna širina

mm

235 (Četka za životinjsku dlaku)/265 (Standardna četka)

Volumen spremnika

l

0,5

Napon akumulatorske baterije

V

4,8

Težina uklj. akumulatorsku bateriju

kg

2,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

260 x 300 x 96

Broj za narudžbu

1.258-509

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 91–95. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 96–97.

83

Unutarnje površine

Brže od metle – praktičnije od usisavača.


Parni čistači

Unutarnje površine

Nova osnovna klasa – bolja nego ikad. Stigla je nova optimizirana klasa parnih čistača! Nova serija parnih čistača, u usporedbi sa svojim prethodnicima, ima spektakularna poboljšanja: kraće vrijeme zagrijavanja, manja potrošnja energije i manja težina samo su neke od uvjerljivih prednosti. Također i kod pribora ima ugodnih iznenađenja – na rimjer po pitanju dizajna, ergonomije i rukovanja.

Jednostavno genijalno Jedinstvena abrazivna krpa od mikro-vlakana – koja se može dobiti kao poseban dodatni pribor u kvalitetnom kompletu krpa od mikro-vlakana za kupaonicu – jednostavno skida naslage kamenca i sapuna.

SC 952

SC 1.020

SC 1.030 B

 Ručni parni čistač za

 Lagan, kompaktan

 Uključujući glačalo s

 Vrijeme zagrijavanja oko

 S kompletom za čišćenje

povremeno čišćenje 15 sek

uređaj

 Funkcija uklanjanja kamenca

glatkom podlogom od plemenitog čelika i komplet za čišćenje  Lagan, kompaktan uređaj

Oprema Zaštita od neovlaštenog uključenja Sigurnosni ventil

 –

Komplet za čišćenje poda

Mlaznica/čistač za prozore

–/ –

 –/–

 –/–

Na ručki

Na ručki

Ručna/točkasta mlaznica/­ okrugla četka

–/–/

//

//

Integrirani lijevak za punjenje

Regulacija količine pare

Tehnički podatci Snaga grijanja

W

1600

1500

1500

Volumen spremnika

l

0,25

1

1

Max. tlak pare

bar

3,2

3,2

Težina bez pribora

kg

1,2

3,0

3,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

84

190 x 100 x 280

380 x 254 x 260

380 x 254 x 260

1.516-201

1.512-227

1.512-231


Parni čistači

Srednja klasa – efikasnija nego ikad. Unutarnje površine

Nova generacija parnih čistača neprestano proizvodi paru tako da ne morate prekidati rad. Odvojivi spremnik se može u tren oka ponovno napuniti. Na taj se način čak i velike površine mogu brzo očistiti – u potpunosti bez kemijskih sredstava. Kompaktna izvedba i kvalitetan pribor nude veliku dozu fleksibilnosti i komfora.

AKCIJA

Para bez prekida

Para bez prekida

Para bez prekida

SC 2.500 C

SC 2.550 C

SC 2.600 CB

 Kontinuirani rad zahvalju-

 Kontinuirani rad zahvalju-

 Kontinuirani rad zahvalju-

jući sustavu s 2 spremnika

jući sustavu s 2 spremnika

 Odvojivi spremnik  Mlaznica za pod i ručna  Pretinac za pospremanje mlaznica s navlakom  Mlaznica s točkastim kabela na uređaju  Brzo vrijeme zagrijavanja mlazom  Štapići za odstranjivanje kamenca

jući sustavu s 2 spremnika

 Odvojivi spremnik  Pretinac za pospremanje kabela na uređaju

 Brzo vrijeme zagrijavanja  Uklj. glačalo s glatkom

podlogom od plemenitog čelika

 Uklj. besplatan pribor

(pogledajte stranicu 13)

Oprema Zaštita od neovlaštenog uključenja

Sigurnosni ventil

Komplet za čišćenje poda

 Na ručki

 Na ručki

 Na ručki

Ručna/točkasta mlaznica/­ okrugla četka

//

//

//

Integrirani lijevak za punjenje

Regulacija količine pare

Tehnički podatci Snaga grijanja

W

1500

1500

1500

Volumen spremnika

l

0,5+0,8 (odvojivi spremnik)

0,5+0,8 (odvojivi spremnik)

0,5+0,8 (odvojivi spremnik)

Max. tlak pare

bar

3,2

3,2

3,2

Težina bez pribora

kg

4,1

4,1

4,1

Dimenzije (D x Š x V)

mm

Broj za narudžbu

350 x 280 x 270

350 x 280 x 270

350 x 280 x 270

1.512-350

1.512-357

1.512-361

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 91–95. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 96–97.

85


Parni čistači

Unutarnje površine

Vrhunska klasa – vrhunsko dostignuće za najveće zahtjeve. Vrhunska klasa označava maksimalan učinak čišćenja i zadovoljstvo korisnika. Neprestana proizvodnja pare jamči učinkovito čišćenje i konstantan rad. VapoHydro funkcija omogućuje praktično uzimanje vruće vode tako da se rastvorena prljavština pod utjecajem pare jednostavno i praktično ispire. Zahvaljujući regulaciji količine pare na uređaju količina pare se može u bilo koje vrijeme optimalno prilagoditi bilo kojoj površini i intenzitetu prljavštine. Jednostavno vrhunski!

Para bez prekida

Para bez prekida

Odvojivi spremnik za paru bez prekida Za rad bez prekida spremnik se može brzo i jednostavno odvojiti i napuniti pod slavinom.

SC 5.800 C

SC 5.800 CB

 Brzo spreman za rad zahvaljujući

 Brzo spreman za rad zahvaljujući

vrlo kratkom vremenu zagrijavanja  Mogućnost stalnog punjenja  VapoHydro funkcija vode  Pretinac za pospremanje kabela na uređaju  S kompletom za čišćenje

vrlo kratkom vremenu zagrijavanja

 Mogućnost stalnog punjenja  VapoHydro funkcija vode  Pretinac za pospremanje kabela na uređaju

 S kompletom za čišćenje te glačalom na paru

Oprema Zaštita od neovlaštenog uključenja

Sigurnosni ventil

Komplet za čišćenje poda

Štapići za odstranjivanje kamenca (3 kom.)  Regulacija količine pare Na uređaju

 Na uređaju

Ručna/točkasta mlaznica/okrugla četka

//

//

Integrirani lijevak za punjenje

Tehnički podatci Snaga grijanja

W

1800

1800

Volumen spremnika

l

0,5 + 1,5 (odvojivi spremnik)

0,5 + 1,5 (odvojivi spremnik)

Max. tlak pare

bar

4,0

4,0

Težina bez pribora

kg

6,0

6,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

439 x 301 x 305

439 x 301 x 305

1.439-130

1.439-150

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

86


Usisavači na paru

Premium klasa – čišćenje na paru i usisavanje u jednom. Unutarnje površine

Kärcher parni usisavači ujedinjuju prednosti parnih čistača i usisavača na suho. Oni usisavaju npr. mrvice s poda te istovremeno brišu pod korištenjem vlage. S ovim svestranim uređajima i odgovarajućim priborom svatko ima čisto kućanstvo – jednostavno, praktično, brzo i bez kemije.

Trojka visoke čistoće Naši parni usisavači mogu usisivati, čistiti na paru i sušiti – sve u jednoj etapi. Time su savršeni čak i za velike površine iz pločica, ­prirodnog kamena ili PVC-a.

SV 1802

SV 1902

 Učinkoviti filtarski sustav s

 Moguć kontinuirani rad zahvaljujući

4 stupnja  S opcijskim priborom mogućnost korištenja kao stanica za glačanje

sustavu s 2 spremnika

 Učinkoviti filtarski sustav s 4 stupnja

 S opcijskim priborom mogućnost

korištenja kao stanica za glačanje

Oprema Zaštita od neovlaštenog uključenja/sigurnosni ventil

/

/

HEPA 12 filtar

Komplet za čišćenje poda s funkcijom parnog usisavanja

Ručna/točkasta mlaznica/mlaznica za prozore

//

//

Mlaznica za fuge

Mlaznica za tapecirane površine

Odstranjivač pjene „FoamStop“

Tehnički podatci Max. snaga

W

2300

2300

Volumen kotla

l

1,2

1,2

Spremnik za dolijevanje

l

0,5

Max. tlak pare

bar

4

4

Vodeni filtar

l

1,2 + 0,6

1,2 + 0,6

Vakuum

mbar

210

210

Dužina kabela

m

6

6

Dimenzije (D x Š x V)

mm

520 x 340 x 340

520 x 340 x 340

1.439-300

1.439-310

Broj za narudžbu

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 91–95. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 96–97.

87


Sustav parnih glačala

Unutarnje površine

Dvostruko dobro: glačanje i čišćenje na paru. Pored čišćenja poda, druga namjena Kärcher parnih čistača je glačanje. Sustav parnih glačala SI 2.600 CB ovdje nudi maksimalni komfor u primjeni. Dokazani univerzalni parni čistač SC 2.600 CB s aktivnim stolom za glačanje AB 1000 čini savršen tim za prvoklasne rezultate glačanja i čišćenja.

Para bez prekida

AB 1000

SI 2.600 CB

 Stol za glačanje s funkcijom

 Stol za glačanje s funkcijom

puhanja i aktivnim usisavanjem

puhanja i aktivnim usisavanjem

 Parni čistač SC 2.600 CB s

kompletnim priborom (pogledajte stranicu 85)  Kontinuirano se može puniti

Oprema Zaštita od neovlaštenog uključenja

Sigurnosni ventil

Komplet za čišćenje poda

Mlaznica/čistač za prozore

 –/–

Regulacija količine pare

Na ručki

Ručna/točkasta mlaznica/okrugla četka

//

Integrirani lijevak za punjenje

Stol za glačanje s funkcijom puhanja i aktivnim usisavanjem pare

Tehnički podatci Snaga grijanja

W

1500

Volumen spremnika

l

0,5 + 0,8

Max. tlak pare

bar

3,2

Težina bez pribora

kg

9,0

13,1

Dimenzije (D x Š x V)

mm

120 x 38

120 x 38

2.884-933

1.512-367

Broj za narudžbu  Sadržano u opsegu isporuke.

88


Akumulatorski usisavači za prozore

Kärcher Window Vac je prvi usisavač za prozore na svijetu. Pomoću njega će glatke površine kao što su prozori, pločice, ogledala itd. biti očišćene u kraćem vremenskom roku i bez tragova čišćenja. Inovativni usisavač vode usisava prljavu vodu prije nego kapne na pod. Usisavač za prozore omogućuje higijenski rad bez ostavljanja crtica. Vrlo je jednostavan za rukovanje, a zahvaljujući pogonu na akumulatorske baterije može se koristiti uvijek i svuda.

Za sve glatke površine Prozori, ogledala, pločice i ostalo čiste se usisavačem za prozore bez muke.

NOVO

WV 50 Plus

WV 60 Plus

 Kompletno rješenje za čišćenje

 Kompletno rješenje za čišćenje

 Električno usisavanje vode  Nema kapanja vode

 Električno usisavanje vode  Nema kapanja vode  Uklj. torbicu oko struka

glatkih površina

glatkih površina

Oprema Punjač za akumulatorsku bateriju

Litij-ionska akumulatorska baterija

Sprej u boci s krpom od mikro-vlakana

Koncentrat za čišćenje prozora

Torbica oko struka

Tehnički podatci Spremnik prljave vode

ml

100

100

Autonomija akumulatorske baterije

min

20

20

Snaga čišćenja po snazi akumulatora

m2

do 60 (cca. 15 prozora)

do 60 (cca. 15 prozora)

2

2 280

Vrijeme punjenja akumulatorske baterije h Radna širina usisne mlaznice

mm

280

Težina uklj. akumulatorsku bateriju

kg

0,7

0,7

Dimen. ili usisna mlaznica (D x Š x V)

mm

130 x 90 x 355

130 x 90 x 355

1.633-101

1.633-111

Broj za narudžbu

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 91–95. Sredstva za čišćenje i njegu na stranicama 96–97.

89

Unutarnje površine

Uživanje u pranju prozora.


Pribor za Home Cleaning Indoor

Bilo usisavanje, čišćenje tapeciranog namještaja ili promjena tapeta – u domaćinstvu uvijek imamo posla. Za različite primjene postoji opsežan Kärcher originalni pribor. Od svakog uređaja stvori učinkovit specijalni uređaj. S točno namijenjenim dijelovima pribora za usisavače ili parne čistače možemo svakoj kompliciranoj zadaći čišćenja pogledati uvijek opušteno u oči.

1

1

2

3

1

Čistoća do najmanjeg detalja

Bilo na površinama od plemenitog čelika, ogledalima, tuš kabinama ili podovima – Kärcher krpe od mikro-vlakana uklanjaju tvrdokornu prljavštinu u tren oka. Specijalni kompleti krpa za kupaonicu i kuhinju se brinu za beskompromisnu čistoću bez ako i ali. U kombinaciji s Kärcher parnim čistačima kvalitetne krpe od mikro-vlakana čine nepobjediv tim koji izlazi na kraj i bez sredstava za čišćenje. Za komforno čišćenje koje štedi snagu i vrijeme. Uz to Kärcher nudi za svoje parne čistače puno zanimljivih dijelova pribora koji mogu znatno proširiti mogućnosti primjene.

2

Za sjajni nastup

Polirani podovi daju čistu sliku prostorija. Svojim modelom FP 303 Kärcher nudi kompletno rješenje za optimalnu njegu i očuvanje vrijednosti tvrdih podova: Uređaji za poliranje, podloge za poliranje i različita sredstva za njegu – za svaku podnu oblogu imamo pravu kombinaciju. Podloge za poliranje za FP 303 brinu se da su podovi optimalno polirani i njegovani.

3

Za optimalno uklanjanje nečistoće

Presvlaka za brisanje od mikro-vlakana za usisavač za prozore WV čini glatke površine ponovno savršeno čistima. Prikladna je za optimalno uklanjanje nečistoće sa svih glatkih površina poput prozora, ogledala, pločica itd. Zajedno s usisavačem za prozore i Kärcher koncentratom za čišćenje prozora opet brzo zavlada čistoća. Zahvaljujući mikroskopski tankim mikro-vlaknima nečistoća se lako uklanja s malo napora.

91

Unutarnje površine

Pripada obitelji – odgovarajući pribor.


Pribor za Home Cleaning Indoor

Usisavači prašine, uređaji za poliranje, RoboCleaner, čistači prozora. Unutarnje površine

Bez pravog pribora čak i najjače usisavanje ostaje više-manje bez učinka. Stoga Kärcher ima opsežnu ponudu pribora, specijalnih mlaznica i četki za sva područja primjene. Odgovarajući pribor jamči maksimalno čiste rezultate na najrazličitijim materijalima te maksimalni komfor u radu.

Uređaji za poliranje

Usisavači prašine

Br. za narudžbu Opis

92

Mlaznica za ­parket

4.130-172

S četkom od prirodne čekinje za čišćenje parketa i tvrdih podova bez oštećivanja, širina rada 360 mm.

Turbo-četka

4.130-177

Četka sa zračnim pogonom, optimalna za tepihe i za usisavanje životinjske dlake, širina rada 280 mm.

Turbo-mlaznica

2.903-001

Praktična mlaznica s rotirajućom četkom na zračni pogon. Čisti tapecirani namještaj i tekstilne površine. Radna širina 160 mm.

Mlaznica za ­madrace

6.906-755

Za usisavanje madraca, kao i teško dostupnih m ­ eđuprostora na krevetu.

Filtarska vrećica od flisa za ­usisavač (VC)

6.904-329

Veliki učinak filtriranja, izrazito otporna na kidanje, ­sustav zatvaranja za higijensko vađenje. 5 kom.

HEPA 12 filtar za usisavač (VC)

6.414-805

Posebno kvalitetna brtva. Pouzdano zadržava alergene. Izlazni zrak je čistiji od zraka u prostoriji.

HEPA 13 filtar za usisavač s ­vodenim filtrom (DS 5.600/ DS 5.800)

2.860-273

Poseban visokoučinkoviti filtar, koji pouzdano filtrira 99,99 % svih čestica većih od 0,3 µm. Sa skupom brtvom za zaštitu od peludi, spora gljivica, bakterija i izlučevina grinja.

Podloge za ­poliranje (­univerzalne)

2.863-193

3 podloge za poliranje za savršeno poliranje svih tvrdih podova.

Podloge za 2.863-196 ­poliranje parketa, navoštene

3 podloge za poliranje za savršeno poliranje navoštenih podova.

Podloge za ­poliranje impregniranih parketa/ laminata

3 podloge za poliranje za savršeno poliranje impregniranih podova.

NOVO

2.863-197

Podloge za 2.863-198 ­poliranje kamena/ linoleuma/PVC-a

3 podloge za poliranje za savršeno poliranje kamena, PVC-a ili linoleuma.

Papirnata ­filtarska vrećica

3 papirnate filtarske vrećice.

6.904-128


Unutarnje površine

Pribor za Home Cleaning Indoor

Turbo-četka

Uska usisna mlaznica za Window Vac.

Mlaznica za tekstil i tapecirani HEPA 13 filtar za DS 5.800. namještaj

Čistač prozora

RoboCleaner

Br. za narudžbu Opis Komplet filtara

6.904-257

5 papirnatih filtarskih vrećica i 1 mikro-filtar za bazu za punjenje.

Presvlaka za brisanje od ­mikro-vlakana

2.633-100

Za optimalno uklanjanje nečistoće. 2 kom.

Gumeni brisač 280 mm

2.633-005

2 rezervna brisača (280 mm) za široku usisnu mlaznicu usisavača za prozore.

Gumeni brisač 170 mm

2.633-104

2 rezervna brisača (170 mm) za usku usisnu mlaznicu usisavača za prozore.

Mlaznica za ­izvlačenje 170 mm

2.633-002

Uska usisna mlaznica za usisavač za prozor za čišćenje uskih površina poput prozora s poprečnim i uzdužnim prečkama, ogledala, vitrina i sl.

Torbica oko ­struka WV

2.633-006

Praktična torbica oko struka za primanje usisavača za prozore kao i spreja u boci.

Produžetak za usisavače za prozore WV (od travnja 2013.)

2.633-007

Komplet se sastoji od produžetka sa zglobom, posebne mlaznice za izvlačenje kod usisavača za prozore (280 mm) i brisača od mikro-vlakana. Za čišćenje glatkih površina do 2 m visine.

Komplet boca za prskanje kod usisavača za prozore WV

2.633-106

NOVO

NOVO

Boca za prskanje, umetak brisača, presvlaka od m ­ ikro-vlakana i 20 ml sredstva za čišćenje. Za p ­ rimjenu s usisavačima za prozore WV.

93


Pribor za Home Cleaning Indoor

Parni čistači i stanice s parnim glačalima. Unutarnje površine

Kärcher nudi široki asortiman dijelova pribora koji znatno proširuju područje primjene parnih čistača. Odlikuje ih jednostavno rukovanje, štede vrijeme i snagu te predstavljaju veliku pomoć kod svih redovitih radova čišćenja.

Parni čistači/parni usisavači/glačala

Br. za narudžbu Opis Glačalo na paru I 6006

2.863-208

Visokokvalitetno glačalo na paru s glatkom podlogom od plemenitog čelika, žuto/crno Samo za parne čistače SC 1.030 i sve nove parne čistače.

Glačalo na paru l 6002 za parne usisavače (SV)

4.862-165

Visokokvalitetno glačalo na paru s glatkom podlogom od plemenitog čelika, žuto/crno, uklj. adapter. P ­ rimjereno samo za parni usisivač.

Podloga glačala sa 2.860-132 zaštitom od prianjanja za I 6002 Podloga glačala sa 2.860-142 zaštitom od prianjanja za I 6006 Navlaka za stol za 2.884-969 glačanje

Za osjetljive materijale (svila, lan, crna odjeća, majice s otiscima, čipka itd.) Za parna glačala s glatkom ­podlogom od plemenitog čelika. Za BE 6006, s glatkom podlogom od plemenitog čelika, za osjetljive materijale (svila, lan, crna odjeća, čipka).

Parna turbo-­četka 2.863-159

Za sve radove čišćenja kod kojih bi uobičajeno bilo potrebno ribanje. Osigurava čišćenje bez muke u dvostruko kraćem vremenu.

Power-mlaznica s 2.884-282 produžetkom

Izrazito povećava snagu čišćenja mlaznice s točkastim mlazom. Idealna za teško dostupna mjesta (npr. kutova).

Mlaznica za njegu 4.130-390 tekstila

Za osvježavanje odjeće i tekstila, uklanja mirise, glača komplicirana mjesta. Integrirani odstranjivač vlakanaca.

Mlaznica za ­prozore

4.130-115

Za lagano i temeljito čišćenje staklenih površina i ogledala.

Mlaznica za pod

2.885-142

Bolji učinak čišćenja – zahvaljujući optimiziranom korištenju pare i većoj površini za čišćenje. Koristiti sa svim dostupnim krpama za pod.

Ručna mlaznica

2.884-280

Ručna mlaznica s dodatnom čekinjom za čišćenje malih površina kao što su tuš kabine, zidne pločice i puno toga. Može se koristiti sa ili bez navlake.

Mlaznica s točka- 2.884-281 stim mlazom

Mlaznica s točkastim mlazom jamči čišćenje fuga, kutova, rubova i ostalih teško dostupnih mjesta bez muke.

Univerzalni komplet pribora za parne čistače

Komplet pribora za parne čistače sastoji se od 3 krpe za pod, 3 krpe od frotira za ručnu mlaznicu, 2 crne okrugle četke i 2 crvene okrugle četke za različita područja primjene kao što su kuhinja i kupaonica.

AKCIJA

94

Od pamuka i spužve, velike propusnosti, za bolje prodiranje pare u rublje.

2.863-215

NOVO


Unutarnje površine

Pribor za Home Cleaning Indoor

Glačanje pomoću tlaka pare skraćuje vrijeme glačanja i do 50 %.

Čišćenje pločica, stakla i drugih površina parnim krpama od mikro-vlakana.

Stol za glačanje s funkcijom puhanja i aktivnim usisavanjemza još više komfora.

Jedinstvena abrazivna krpa od mikro-vlakana bez poteškoća skida naslage kamenca i sapuna.

Parni čistači/parni usisavači/glačala

Br. za narudžbu Opis Komplet okruglih četki

2.863-058

Dvije različite boje za različite namjene: u kuhinji i kupaonici.

Komplet okruglih četki s čekinjom od mesinga Rubna četka sa strugalom

2.863-061

Za lagano uklanjanje tvrdokorne prljavštine, skorene nečistoće na rešetki pećnice. Nije primjereno za osjetljive površine.

2.863-140

S dva reda četki otpornih na visoke temperature i strugalom za uklanjanje tvrdokorne prljavštine, npr. na štednjaku. Nije primjereno za osjetljive površine.

Komplet krpa od mikro-vlakana za kupaonicu

2.863-171

2 meke krpe za pod od pliš-velura, 1 abrazivna krpa za uklanjanje tvrdokornih naslaga kamenca i sapuna; 1 krpa za poliranje za čišćenje bez tragova crtica i vlakanaca.

Komplet krpa od mikro-vlakana za kuhinju

2.863-172

2 meke krpe za pod (pliš-velur), 1 meka navlaka za ručnu mlaznicu (pliš-velur) za bolje otapanje nečistoće, 1 krpa za čišćenje bez tragova i njegu površina od plemenitog čelika.

Komplet krpa od mikro-vlakana za čišćenje poda Komplet krpa od mikro-vlakana, meke navlake Komplet krpa od mikro-vlakana

2.863-173

2 meke krpe za pod od pliš-velura: za bolje otapanje i upijanje nečistoće.

2.863-174

2 meke navlake za ručnu mlaznicu od pliš-velura: za bolje otapanje i upijanje nečistoće.

6.905-921

1 krpa za pod + 1 navlaka od kvalitetnih mikro-­v lakana za još bolje upijanje nečistoća.

Krpe od frotira, uske

6.369-357

5 krpa za pod od kvalitetnog pamuka. Ne otpuštaju vlakanca, dobro upijaju i otporne su na trošenje.

Krpe od frotira, široke

6.369-481

5 ekstra širokih krpa za pod od kvalitetnog pamuka. Ne otpuštaju vlakanca, dobro upijaju i otporne su na trošenje.

Krpe od frotira za 6.370-990 ručnu mlaznicu

5 navlaka od kvalitetnog pamuka. Ne otpuštaju vlakanca, dobro upijaju i otporne su na trošenje.

Komplet krpa od frotira

6.960-019

2 krpe za pod, 3 krpe od frotira za ručnu mlaznicu.

HEPA 12 filtar za parni usisavač (SV)

2.860-229

EPA-visokoučinkoviti filtar zadržava pelud, spore gljivica, bakterije i izlučevine grinja. Zadržava se 99,99 % svih čestica većih od 0,3 μ.

Komplet okruglih četki za parni usisavač (SV)

2.860-231

4 različite boje za različite namjene.

95


Sredstva za čišćenje Home Cleaning

Unutarnje površine

Sredstva za čišćenje i njegu za privatne korisnike.

Opis proizvoda

Primjena

Br. za n ­ arudžbu

Sredstvo za čišćenje tepiha, RM 519 Tekuće sredstvo za čišćenje s formulom za brzo sušenje za povremeno čišćenje. Prikladno za tepisone, tepihe, tapecirani namještaj, auto-sjedala itd. Sadržaj: 1 l

Ovisno o prljavštini uliti 100–200 ml sredstva za čišćenje tepiha u spremnik za svježu vodu, nadoliti vodu (< 50 °C). Odmah nakon toga istovremeno poprskati i usisati. Ne ispirati.

6.295-771

Sredstvo za impregnaciju tekstila Care Tex, RM 762 Visokoučinkovita zaštita s dugotrajnim djelovanjem za sve tekstilne obloge. Na tepisima, tapeciranom namještaju i auto-sjedalima stvara zaštitni film koji usporava ponovno prljanje. Prljavština se može lakše i temeljitije usisati. Sadržaj: 0,5 l

Prije toga očistiti tekstilne površine. Pomiješati 500 ml sredstva za impregnaciju tekstila sa 3,5 l vode. Uliti otopinu za impregnaciju u spremnik za svježu vodu, ravnomjerno poprskati mlaznicom za pranje na odstojanju od cca. 30 cm i pustiti da se osuši.

6.295-769

Sredstva za čišćenje i njegu za usisavače za pranje

Odstranjivač pjene za usisavače s vodenim filtrom i parne usisavače FoamStop neutralni S ovim tekućim sredstvom za odstranjivanje pjene u tren oka ćete je odstraniti. Sadržaj: 125 ml

Dodati jedan čep Foam Stop (2 ml) u puni spremnik za vodu. Kod prekomjernog stvaranja pjene može se dodati još jedan čep.

6.290-892

Ovisno o veličini uređaja i stupnju naslaga kamenca staviti 1–3 štapića u uređaj, nadoliti mlaku vodu i pustiti da djeluje cca. 10–12 sati. Zatim najmanje 2x isprati čistom vodom.

6.295-206

Štapići za odstranjivanje kamenca za parne čistače Štapići za odstranjivanje kamenca Brzo i učinkovito odstranjivanje kamenca iz Kärcher parnih čistača. Jednostavno doziranje i izrazito blago djelovanje na materijal. Štapići za odstranjivanje kamenca 9 x 13 g

Proizvodi za čišćenje stakla i prozora kod usisavača za prozore

96

6.295-772

Koncentrat za čišćenje stakla Za čišćenje svih staklenih površina i ogledala bez ostavljanja tragova. Uklanja također i tvrdokornu prljavštinu kao što su slojevi masnoće, masnoća od kože i emisije. Sadržaj: 500 ml

Uliti koncentrat u bocu za prskanje i nadoliti vodu (doziranje lt. etiketa na ambalaži).

Koncentrat za čišćenje prozora Sredstvo za čišćenje stakla u praktičnim pakiranjima na otkidanje, za čišćenje svih vodootpornih, glatkih površina kao što su stakla, prozori, ogledala, tuš kabine itd. Zahvaljujući ovom sredstvu kišne kapi brže klize po prozoru a usporava i ponovno onečišćenje. Sadržaj: 4 x 20 ml

Otkinuti pakiranje, uliti koncentrat u bocu za prska- 6.295-302 nje i nadoliti 250 ml vode.


Unutarnje površine

Sredstva za čišćenje Home Cleaning

Opis proizvoda

Primjena

Br. za n ­ arudžbu

Sredstvo za njegu tvrdih površina u kombinaciji s uređajima za poliranje Sredstvo za čišćenje kamena/linoleuma/ PVC-a, RM 533 Za temeljito odstranjivanje starih slojeva sjaja i tvrdokorne prljavštine na kamenu, linoleumu, PVC-u, impregniranom parketu i plutu. Optimalni rezultat sjaja trenutnim korištenjem Kärcher proizvoda za njegu. Napomena: Nije primjereno za nelakirane drvene površine. Sadržaj: 1 l

Za temeljito odstranjivanje starih slojeva 6.295-775 sjaja/tvrdokorne prljavštine: Usisati pod. Uliti 100 ml/l sredstva za čišćenje u vodu za pranje vjetrobranskog stakla i ravnomjerno razmazati mopom. Pustiti da kratko djeluje ali ne pustiti da se osuši i prebrisati 1 do 2 puta čistom vodom. Kod normalne prljavštine: Usisati pod. Uliti 100 ml na 5 l vode i obrisati pod.

Sredstvo za njegu navoštenog parketa/ parketa sa završnom obradom uljnim voskom, RM 530 Optimalna njega i zaštita navoštenih drvenih podova sa završnom obradom uljnim voskom. Uklanjaju se tragovi od hodanja, obnavlja se zaštitni film i pod dobiva blago svilenkasti sjaj. Sadržaj: 1 l

Kod prve uporabe: Usisati pod i obrisati. Isprati mop i ižmikati. Nanijeti 10 ml/m² proizvoda za njegu i ravnomjerno razmazati mopom. Pustiti da se vlažan zaštitni fim u potpunosti osuši (cca. 20–30 min), zatim ispolirati pod, primjena na već održavanim podovima: Usisati pod. Uliti 30 ml/l u vodu za pranje vjetrobranskog stakla, obrisati pod, pustiti da se osuši i po potrebi ispolirati.

6.295-778

Sredstvo za njegu impregniranog parketa/ laminata/pluta, RM 531 Optimalna njega i zaštita podova od impregniranog parketa, laminata i pluta. Uklanjaju se tragovi od hodanja, obnavlja se zaštitni film i pod dobiva blago svilenkasti sjaj. Sadržaj: 1 l

Kod prve uporabe: Usisati pod i obrisati. Isprati mop i ižmikati. Nanijeti 10 ml/m² proizvoda za njegu i ravnomjerno razmazati mopom. Pustiti da se vlažan zaštitni fim u potpunosti osuši (cca. 20–30 min), zatim ispolirati pod, primjena na već održavanim podovima: Primjena na već održavanim podovima: Usisati pod. Uliti 30 ml/l u vodu za pranje vjetrobranskog stakla, obrisati pod, pustiti da se osuši i po potrebi ispolirati.

6.295-777

Sredstvo za njegu mat kamenih podova/ linoleuma/PVC-a, RM 532 Optimalna njega i zaštita mat podova od umjetnog i prirodnog kamena, linoleuma i PVC-a. Uklanjaju se tragovi od hodanja, obnavlja se zaštitni film i pod dobiva blago svilenkasti sjaj. Napomena: Pustiti da ulašteni podovi otvrdnu 24 sata, ne nanositi vodu, ne pomicati namještaj, ne hodati po podu u cipelama. Zaštititi od smrzavanja.

Kod prve uporabe: 6.295-776 Usisati pod i obrisati. Isprati mop i ižmikati. Nanijeti 10 ml/m² proizvoda za njegu i ravnomjerno razmazati mopom. Pustiti da se vlažan zaštitni fim u potpunosti osuši (cca. 20–30 min), zatim ispolirati pod. Primjena na već održavanim podovima: Usisati pod. Uliti 30 ml/l u vodu za pranje vjetrobranskog stakla, obrisati pod, pustiti da se osuši i po potrebi ispolirati.

97


Sustavi za navodnjavanje

Kärcher proizvodi za navodnjavanje koji se međusobno savršeno nadopunjuju osiguravaju odgovoran odnos prema prirodnim resursima. Dragocjena voda se tako koristi optimalno i ekološki razborito. Inovativna tehnika i precizni senzori jamče da istječe upravo toliko vode koliko je biljkama potrebno za rast. Za radost u vrtu u skladu s prirodom Kärcher nudi prskalice, pištolje, brizgaljke, crijeva, automate za navodnjavanje, pumpe, utične sustave crijeva i sustave za spremanje crijeva namještene na najveću učinkovitost.

1

1

2

Spojke za crijeva

Kärcher univerzalne spojke za crijevo su kompatibilne s tri najprihvaćenija promjera crijeva i svim postojećim kliksustavima. Spojke se odlikuju robusnošću i prijelomnom čvrstoćom te osiguravaju dugi životni vijek i učinkovit rad. Praktična funkcija Aqua Stop jamči izrazito komforno otpajanje i bez prskanja.

2

Prva kutija za crijevo posebno za balkon

CR 3.110 Balcony je idealno rješenje za navodnjavanje balkona, krovnih terasa ili malih vrtova. Zahvaljujući isporučenom priključku za slavinu bubnjevi za crijevo mogu se pričvrstiti na vanjske kao i na unutarnje slavine. Dvije Aqua Stop spojke stalno jamče komforno otpajanje i bez prskanja. CR 3.110 Balcony je prikladan i kao dovodno crijevo za K 2.200 Balcony.

3

3

4

Prskajuće ideje

Opsežnim izborom prskalica Kärcher uvijek nudi ispravno rješenje za velike i male, ravne i strme vrtove. Kako bi spremanje sada bilo još komfornije, kod naših četverokutnih prskalica smo ugradili zaštitu od prskanja. Tako će postavljanje i usmjeravanje zajamčeno brže proći bez mokre odjeće. Dragocjena voda dolazi ciljano upravo tamo gdje je potrebna. Vezano za: Također su regulacija količine vode i isključivanje mlaznica vrijedni pomagači u borbi protiv nepotrebne potrošnje vode.

4

Sat za navodnjavanje WT 2.000

Savršena kombinacija: WT 2.000 je sat za navodnjavanje i 3-kraki razdjelnik u jednom. Vrijeme navodnjavanja može se podesiti do 120 minuta po želji i automatski se zaustavlja po isteku odabranog vremena. Izlaz na satu za navodnjavanje može se u bilo koje vrijeme ručno otvoriti i zatvoriti. Priključak za slavinu i predfiltar sadržani u opsegu isporuke.

99

Vrt

Navodnjavanje s mirnom savješću.


Prskalice i pištolji

Vrt

Voda u svom najljepšem obliku. Optimalno navodnjavanje se postiže samo savršeno namještenim vrstama mlaza. Vrsta mlaza i količina vode mogu se namjestiti od biljke do biljke precizno, po potrebi i da čuvaju biljke i na taj način osiguravaju primjerenu njegu biljaka. Ljepši sporedni efekt: Nepotrebno rasipanje vode je gotovo isključeno.

Prskalica

Prskalica Plus

Regulacijska prskalica

Regulacijski ­raspršivač

 Mogućnost regulaci-  Mogućnost regulaci-  Podešavanje količi-

 Podešavanje količi-

2.645-053

2.645-051

je vrste mlaza od jakog do slabog

je vrste mlaza od jakog do slabog  Ergonomski oblikovana ručka (jednostavna uporaba čak i s vrtnim rukavicama)

ne protoka vode jednom rukom

ne protoka vode jednom rukom  Mogu se podesiti 4 različite vrste mlaza

Prskalice/pištolji Broj za narudžbu

2.645-177

2.645-050

Pištolj za prskanje

Pištolj za prskanje Plus

Multifunkcijski pištolj za prskanje Plus

 Mogućnost regulacije vrste

 Mogućnost regulacije vrste

 4 vrste mlaza  Robusno metalno tijelo  Otporan na udarce i klizanje  Kontinuirana regulacija i

mlaza od punog mlaza do maglice  3-stupanjska regulacija ­količine vode  Kuka za vješanje

mlaza od punog mlaza do maglice  Robusno metalno tijelo  Otporan na udarce i klizanje  Kontinuirana regulacija i fiksiranje protoka vode

fiksiranje protoka vode

 Disk s rupicama sprijeda od nehrđajućeg metala

Prskalice/pištolji Broj za narudžbu

100

2.645-105

2.645-048

2.645-049


Prskalice i pištolji Premium metalni pištolj za prskanje Profesionalna varijanta: Glava prskalice i spojka iz robusnog metala.

Vrt

Premium multifunkcijski pištolj za prskanje Četiri podesiva oblika ­mlaza – od jakog punog mlaza do blage maglice.

Premium pištolj za prskanje

Premium metalni ­pištolj za prskanje

Premium multifunkcijski Komplet priključnih pištolja pištolj za prskanje za prskanje Premium

 Ergonomsko rukovanje

 Ergonomsko rukovanje

 Ergonomsko rukovanje

2.645-045

2.645-046

2.645-047

Komplet pištolja za prskanje Plus

Komplet pištolja za prskanje

Komplet priključnih Komplet prskalica regulacijskih prskalica

 Pištolj za prskanje Plus  Priključak za slavinu G3/4

 Pištolj za prskanje  Priključak za slavinu G3/4

 Regulacijska prskalica  Univerzalna spojka za

 Univerzalna spojka za

 Univerzalna spojka za

 Univerzalna spojka crijeva

 Univerzalna spojka crijeva

2.645-110

2.645-109

jednom rukom  Kontinuirana regulacija količine vode  Fina regulacija vrste mlaza  Automatsko zatvaranje/ deblokiranje pomoću ručice  Komforna ručka

s reduktorom G1/2 crijevo Plus

s funkcijom Aqua Stop

jednom rukom  Kontinuirana regulacija količine vode  Fina regulacija vrste mlaza  Automatsko zatvaranje/ deblokiranje pomoću ručice  Komforna ručka

s reduktorom G1/2

 Premium metalni pištolj za jednom rukom prskanje  Kontinuirana regulacija  Univerzalna spojka crijeva količine vode Premium s Aqua Stop  4 vrste mlaza funkcijom  Automatsko zatvaranje/ deblokiranje pomoću ručice  Komforna ručka

crijevo Plus s Aqua Stop funkcijom

crijevo

2.645-112

 Prskalica  Priključak za slavinu G3/4 s reduktorom G1/2

 Univerzalna spojka za crijevo

 Univerzalna spojka crijeva

s funkcijom Aqua Stop

s funkcijom Aqua Stop

2.645-111

2.645-123

101


Vrtni tuševi i štapovi za zalijevanje

Vrt

Vrtna zabava za cijelu obitelj. Za ljetnih vrućih dana ljudi i biljke žude za osvježenjem. S novim vrtnim tuševima i štapovima za zalijevanje svaki vrt postaje u tren oka prava oaza osvježenja! Kärcher šipka tuša ne nudi samo prštavu zabavu prilikom tuširanja već je idealna za navodnjavanje biljaka. Vrtni tuš koji se brzo sastavlja je stabilan i kod spremanja ne zauzima puno prostora. A također je i novi ergonomski Kärcher Premium štap za zalijevanje remek-djelo perfekcije i komfora. Njegove svestrane mogućnosti primjene čine ga univerzalnim multitalentom.

Zadivljujuća mogućnost promjene U kombinaciji sa zidnim držačem štap za zalijevanje u tren oka postaje vrtni tuš.

Vrtni tuš

Zidni držač

 Sastavljen u 3 minute  S tronošcem i šiljkom  Podesiv po visini od 1,50–2,20 m  Odvojiva šipka tuša i za navodnjavanje

 Mogućnost fiksiranja za štapove za zalijeva-

Priključni navoj

G3/4 i G1

G3/4 i G1

Broj za narudžbu

2.645-181

2.645-182

(2-u-1)  Široki mlaz raspršivanja  Regulacija količine protoka vode jednom rukom i pomoću funkcije ON/OFF  Pomična glava prskalice (180°)  S komfornom mogučnošću spremanja uz štednju prostora

nje da se koriste kao vrtni tuš

 Može se montirati na unutarnje zidove za spremanje štapova za zalijevanje i ostalih cijevi (promjer cijevi 16–20 mm)  Uklj. čepovi i vijci

Vrtni tuš i zidni držač

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm.

102


Vrtni tuševi i štapovi za zalijevanje Premium štap za zalijevanje Praktično rješenje za univerzalne primjene – od navodnjavanja tla do radova na visini iznad glave.

Vrt

Za velike i male Visina tuša se može se podesiti pritiskom na gumb jednostavno jednom rukom između 1,50 m i 2,20 m.

Štap za zalijevanje

Štap za zalijevanje Plus

Premium štap za zalijevanje

 Regulacija količine protoka vode

 Regulacija količine protoka vode

 Pomična glava prskalice (180°)  Teleskopski štap (70–105 cm)  Regulacija količine protoka vode

jednom rukom i pomoću funkcije ON/OFF  6 vrsta mlaza

jednom rukom i pomoću funkcije ON/OFF  6 vrsta mlaza  Pomična glava prskalice (180°)  Mogućnost praktičnog vješanja

jednom rukom i pomoću funkcije ON/OFF  Mogućnost praktičnog vješanja  6 vrsta mlaza

Štapovi za zalijevanje 2.645-157

2.645-158

2.645-137

103


lika vara. K . Odgo sa svim e ž je li Na atibilan sustavima! Komp im klik n je a ič uob

Utični sustavi za crijevo

Vrt

Jedna spojka, tri promjera.

Univerzalne spojke za crijeva ispunjavaju očekivanja izvrsnom stabilnošću i maksimalnom vlačnom i prijelomnom čvrstoćom. Mogu se dobiti sa ili bez funkcije Aqua Stop. Premium univerzalna spojka dodatno ima pričvršćenje za crijevo od aluminija i utore za držanje od meke plastike za još bolje rukovanje. Svi Kärcher utični sustavi su, naravno, kompatibilni sa svim uobičajenim klik-sustavima.

Premium univerzalna spojka za crijevo

Premium univerzalna spojka za crijevo

Univerzalna spojka za crijevo

Univerzalna spojka za crijevo

Plus

Plus

 Robusno pričvrš-

 Robusno pričvrš-

 Utori za držanje od  Utori za držanje od

ćenje za crijevo od aluminija

ćenje za crijevo od aluminija

 Utori za držanje od  Utori za držanje od meke plastike za lagano rukovanje

meke plastike za lagano rukovanje

meke plastike za lagano rukovanje  Aqua Stop

meke plastike za lagano rukovanje

 Aqua Stop

Utični sustavi za crijevo Broj za narudžbu

2.645-195

2.645-196

2.645-193

2.645-194

Univerzalna spojka za crijevo

Univerzalna spojka za crijevo

Univerzalni reparator za crijevo

Regulacijski ventil

 Ergonomski dizajn

 Ergonomski dizajn

2.645-191

2.645-192

s funkcijom Aqua Stop za lagano rukovanje

 Univerzalno odgo-  Univerzalno odgoza lagano rukovanje varaju svim uobivaraju svim uobi Odvajanje bez čajenim vrtnim čajenim vrtnim prskanja zahvaljucrijevima crijevima  Ergonomski dizajn  Za regulaciju jući funkciji Aqua za lagano rukovanje protoka Stop  Za spajanje ili po-  Uklj. 2-kraka pravak 2 crijeva spojka  Za spajanje između crijeva i prskalice za zalijevanje ili 2 crijeva

Utični sustavi za crijevo Broj za narudžbu

2.645-197

2.645-198

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm.

104


Utori za držanje Posebno komforni utori za držanje od meke plastike olakšavaju spajanje i otpajanje Kärcher spojki Premium i Plus.

Spojka za crijevo Bez obzira o kojem se ­promjeru crijeva radi, o 1/2", 5/8" ili 3/4": Kärcher spojke za crijeve uvijek odgovaraju.

1/2" = 13 mm 5/8" = 15 mm

3/4" = 19 mm

NOVO

NOVO

2-kraki razdjelnik 3-kraki razdjelnik 2-kraka spojka

3-kraka spojka

Priključak za slavinu za unutarnje armature

 2 nezavisna podesi-  Priključak na slavinu

 Za priključenje va priključka za vodu s navojem G1 i 2 crijeva  Priključak za slavinu  Robusni dizajn reduktorom G3/4 G3/4 s reduktorom  Omogućuje istovremeno navodnjavanje s G1/2 najviše 3 crijeva  Kontinuirani regulatori  Sa 3 priključka za slavinu

 Za priključenje triju

 Omogućuje priključenje

2.645-199

2.645-200

2.645-008

2.645-009

2.645-010

Priključak za slavinu G3/4

Priključak za slavinu G1

s reduktorom G1/2

s reduktorom G3/4

Priključak za uređaje G1/2/ G3/4

Univerzalni komplet spojki za crijevo

Univerzalni komplet spojki za crijevo

crijeva  Robusni dizajn

 Za spajanje spojki

 Univerzalna spojka

2.645-006

2.645-098/-099

2.645-107

va priključak na 2 veličine navoja  Prije svega prikladno za priključenje na Kärcher vrtne pumpe

2.645-007

zahvaljujući unutarnjem navoju od mesinga  Zaštita navoja radi lakšeg fiksiranja

s priključkom za slavinu s 2-krakom spojkom

 Posebno robusno  Posebno robusno  Reduktor omoguća-  Reduktor omogućava priključak na 2 veličine navoja

vrtnog priključka u kući

 Robusno fiksiranje

za crijeva i npr. prskalica s unutarnjim navojem

 Univerzalna spojka za crijevo za crijevo  Priključak za slavinu  2-kraki razdjelnik G1 s reduktorom G3/4  Idealno za priključenje crijeva na sve Kärcher vrtne pumpe

2.645-108

105

Vrt

Utični sustavi za crijevo


Mesing linija

Vrt

Navodnjavanje s glavicom. Kärcher kvalitetna mesing linija specijalno je razvijena za zahtjevnu primjenu u vrtu. Robusni proizvodi osvajaju odličnom obradom i životnim vijekom. Time mesing linija ne vodi samo računa o visokom ­Kärcher zahtjevu za kvalitetom već i ispunjava očekivanja u pogledu ekološki razborite uporabe materijala da se izbjegne stvaranje smeća.

Mesing spoj- Mesing spoj- Mesing spoj- Mesing spoj- Mesing repaka za crijevo ka za crijevo ka za crijevo ka za crijevo rator za crijevo 1/2"

1/2"

+ Aqua Stop

3/ 4"

3/4"

+ Aqua Stop

1/2"

+ 3/4"

 Komforni gu-

 Komforni gu Komforni gu Komforni gu Za spajanje meni prsten na meni prsten na meni prsten na meni prsten na crijeva unutarnjeg promjera dršci za lagano dršci za lagano dršci za lagano dršci za lagano 1/2" i 5/8" ili rukovanje i rukovanje i rukovanje i rukovanje i 3/4" bolje fiksiranje bolje fiksiranje bolje fiksiranje bolje fiksiranje  Odgovara za  Odvajanje bez  Odgovara za  Odvajanje bez  Za popravak crijeva 1/2" prskanja zacrijeva 3/4" prskanja zaoštećenog hvaljujući funkhvaljujući funkcrijeva ciji Aqua Stop ciji Aqua Stop  Odgovara za  Odgovara za crijeva 1/2" crijeva 3/4"

Mesing linija Broj za narudžbu

2.645-015

2.645-017

2.645-016

2.645-018

2.645-102/-103

2-kraka mesing spojka

3-kraka mesing spojka

Mesing Mesing Mesing priključak za priključak za prskalica slavinu G3/4 slavinu G1 s reduktorom G1/2

 Za priključenje

 Za priključenje

 Komforni gu-

 Komforni gu-

2.645-100

2.645-101

2.645-013

2.645-014

dvaju crijeva i za produžetak crijeva

triju crijeva  Omogućuje postavljanje 2 nezavisnih vodova crijeva

meni prsten na dršci za lagano rukovanje i bolje fiksiranje  Reduktor omogućuje priključak na 2 veličine navoja

 Gumena drška meni prsten na za lagano rukodršci za lagano vanje  Mogućnost rukovanje i regulacije vrste bolje fiksiranje mlaza od jakog do slabog

Mesing linija Broj za narudžbu

2.645-054

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm.

106


Četverokutna prskalica OS 3.220

Četverokutna prskalica OS 5.320 S

 Za srednje i velike

Četverokutna prskalica OS 5.320 SV

 Za srednje i velike površine i vrtove površine i vrtove  Kontinuirano  Komforno usmjeravanje ­namještanje dometa zahvaljujući zaštiti od  Posebno dugotrajan prskanja  Podesiva količina prijenosnik  Max. površina vode (0-max) navodnjavanja 220 m²  Max. površina navodnjavanja 320 m²

 Za srednje i velike

Impulsna, kružna i sektorska prskalica PS 300

 Za velike površine i površine i vrtove vrtove  Komforno usmjeravanje  Površine navodnjavanja zahvaljujući zaštiti od od 30–360°  Mogućnost namještanja prskanja  Podesiva količina kuta navodnjavanja, vode (0-max) npr. za navodnjavanje  Max. površina ispod drveća navodnjavanja 320 m²  Robusni šiljak za  Regulacija širine neravne ili strme navodnjavanja podloge  Max. površina navodnjavanja 706 m²

Prskalice Dužina m Širina m m2

Dužina m Širina m m2

Dužina m Širina m m2

kod 2 bara

5–14

9 45–120

5–16

12

60–190

5–16

5–12

25–190

25 490

kod 4 bara

6–17

13

6–20

16

100–320 6–20

6–16

36–320

30 706

Domet navodnjavanja

80–220

Ø u m

m2

Vrsta mlaza Broj za narudžbu

2.645-133

2.645-134

2.645-135

2.645-023

Kružne prskalice RS 130/3

Kružne prskalice RS 120/2

Raspršivači CS 90 Spike i CS 90 Vario

Multifunkcijske ­površinske prskalice MS 100, 6- struke

 Za srednje površine i

 Za srednje površine i  Za male površine i vrtove vrtove vrtove  Robusni metalni  Mogućnost namještanja  Robusni šiljak za ­krakovi kuta navodnjavanja neravne ili strme  Max. površina  Max. površina podloge navodnjavanja 133 m² navodnjavanja 113 m²  Max. površina navodnjavanja 64 m²  Dodatni adapter za navodnjavanje pravokutnih površina (CS 90 Vario)

 Za male površine i vrtove

 Različiti oblici navodnjavanja zbog 6 različitih oblika mlaznica  Zidni držač  Max. površina navodnjavanja 78 m²

Prskalice Ø u m m²

Ø u m m²

Ø u m m²

Ø u m m²

kod 2 bara

11 95

8 50

9 64

8,4 55

kod 4 bara

13 133

12 113

9 64

10 78

2.645-019

2.645-020

2.645-024/2.645-025

2.645-026

Domet navodnjavanja

Vrsta mlaza Broj za narudžbu

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm. Podaci o površini navodnjavanja odnose se na tlak sustava od 4 bara

107

Vrt

Prskalice


Mobilni spremnik za crijevo

Vrt

Nova sloboda pokreta.

Metalna kolica za crijevo HT 80 M

Metalna kolica za crijevo HT 80 M Kit

 Robusni nehrđajući metalni okvir i bubanj  Kao kolica za crijevo HT 80 M  Ergonomska ručka koja ne kliže  S 20 m 1/2"-crijeva PrimoFlex® Plus,  Poluga za guranje podesiva po visini ­ ištoljem za prskanje Plus, 4 univerzalne p  Vodilica za crijevo i ručica sa slobodnim spojke za crijevo Plus i priključkom za hodom

 Zaobljeni priključak za crijevo  S 2 univerzalne spojke za crijevo Plus

slavinu G3/4

Spremnik za crijevo Kapaciteti crijeva 1/2" (13 mm)

Max. 80 m

Max. 80 m

3/4" (19 mm)

Max. 40 m

Max. 40 m

2.645-042

2.645-043

Broj za narudžbu

Kolica za crijevo HT 3.420 Kit

Kolica za crijevo HT 4.500

Kolica za crijevo HT 4.520 Kit

 Poluga za guranje

 Ergonomska ručka koja

 Poput HT 4.500  S 20 m

­ odesiva po visini p  Preklopivo, za uštedu prostora kod spremanja  S 20 m 1/2"-PrimoFlex®crijevom, prskalicom Plus, 3 spojke za crijevo, 1 spojkom za crijevo s funkcijom Aqua Stop i priključkom za slavinu G3/4

ne kliže  Poluga za guranje ­podesiva po visini  Preklopivo, za uštedu prostora kod spremanja  Zaobljeni priključak za crijevo  Mogućnost fiksiranja za štap za zalijevanje ili prskalicu  Kuka za pohranjivanje za kratko crijevo  2 spojke za crijeva

1/2"-PrimoFlex®crijevom, prskalicom Plus, 3 spojke za crijevo, 1 spojkom za crijevo s funkcijom Aqua Stop i priključkom za slavinu G3/4

Spremnik za crijevo Kapaciteti crijeva 1/2" (13 mm)

Max. 40 m

Max. 50 m

Max. 50 m

3/4" (19 mm)

Max. 20 m

Max. 23 m

Max. 23 m

2.645-166

2.645-170

2.645-168

Broj za narudžbu

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm.

108


Vrt

Mobilni spremnik za crijevo

Premium nosač za crijevo HR 7.300

Premium nosač za crijevo HR 7.315 Kit

Priključni komplet za kolica za crijevo

 Mogućnost spremanja za  Kao nosač crijeva

 Za spajanje kolica za

Max. 30 m

Max. 30 m

2.645-163

2.645-164

2.645-122

Držač crijeva

Držač crijeva Plus

Premium držač ­crijeva s kutijom

prskalice i raspršivače HR 7.300  Prostrana kutija za  S zidnim držačem, 15 m pospremanje vrtnih 1/2"-PrimoFlex®crijevom, prskalicom Plus, 3 spojke rukavica, škara, lopatica, za crijevo, 1 spojkom itd.  Mogućnost fiksiranja za za crijevo s funkcijom štap za zalijevanje ili Aqua Stop i priključkom prskalicu za slavinu G3/4  Odvojivi bubanj za crijevo (2 u 1)  Sa zidnim držačem i 2 spojke za crijevo

crijevo i nosača crijeva sa slavinom  Odgovara za sve uobičajene proizvode  Priključak za slavinu G3/4 s reduktorom G1/2  2 x Univerzalna spojka crijeva  1,5 m crijeva 5/8"-KEVLAR®

Spremnik za crijevo Kapaciteti crijeva 1/2" (13 mm) Broj za narudžbu

 Robusna obrada  Praktično čuvanje crijeva  Praktično čuvanje crijeva  Jednostavno postavljanje koje zauzima malo mjesta koje zauzima malo mjesta  Mogućnost spremanja za  Mogućnost spremanja za na vanjske zidove  Praktično, štedi prostor, s prskalice i raspršivače prskalice i raspršivače mogućnošću spremanja,  Pretinac za odlaganje za  Pretinac za odlaganje za za prskalice i raspršivače

 Za sva poznata vrtna

priključke za slavinu, spojke i vrtne rukavice

crijeva

priključke za slavinu, spojke i vrtne rukavice  Dodatna kutija za pospremanje za vrtne škare i ostali vrtni pribor

Spremnik za crijevo Broj za narudžbu

2.645-044

2.645-161

2.645-162

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm.

109


Crijeva, automati za navodnjavanje

Vrt

Spremnik za crijevo u svom savršenstvu. Gotovo je s opasnim spoticanjem i nepospremljenim crijevima. Pomoću praktičnih Kärcher sustava za spremanje crijeva se mogu elegantno spremiti i po potrebi ponovno izvaditi. Premium kutija za crijevo CR 7.220 Automatic je opremljena s ravnomjernim automatskim uvlačenjem crijeva, integriranim kutnim namještanjem i funkcijom zakretanja za 180°. Ili kompaktna kutija za crijevo CR 3.110 s tankim crijevom od 10 m: idealno za navodnjavanje balkona i krovnih terasa. Osim toga: Zahvaljujući odgovarajućem priključku za slavinu za unutarnje armature kutija za crijevo CR 3.110 Balcony može se priključiti i na unutarnje slavine.

1

2

3

1

Funkcionalno & nenametljivo

Ne možete zapeti, ne smeta očima: Zidni držač u ekstrauskoj izvedbi djeluje jako decentno. CR 7.220 Automatic možete sigurno montirati – i ponovno skinuti.

2

Jako prilagodljivo

Zahvaljujući podesivim zakretnim štoperima područje zakretanja CR 7.220 Automatic može se smanjiti za svakih 30°. Na taj način se mogu izbjeći oštećenja.

110

3

4

Pametno zapakirano

CR 3.110 Balcony s inteligentnim konceptom spremanja prskalica i dovodnih crijeva brine se da na putu od stana do balkon ne izgubi niti jedna kap vode.

4

Predivno kompaktno

Idealno za balkon: Zahvaljujući maloj težini i kompaktnim dimenzijama CR 3.110 Balcony može se lako transportirati.


Crijeva, automati za navodnjavanje Uvlačenje crijeva S automatskim uvlačenjem crijeva je gotovo s opasnim spoticanjem i nepospremljenim crijevima.

Vrt

Kutija za crijevo Kompaktna kutija za crijevo CR 3.110 Balcony se može pospremiti i u stanu da ne zauzima puno mjesta.

Premium kutija za crijevo CR 7.220 Automatic

Kompaktna kutija za crijevo CR 3.110 Balcony

 S automatskim i uređenim uvlačenjem

 Prvi bubanj za crijevo za navodnjavanje

crijeva  Lako povlačenje crijeva  Mogućnost zakretanja od 0° – 180°  Podesivi zakretni štoper izbjegava oštećenja na zidovima ili predmetima pokraj kutije za crijevo  Uklj. 20 plus 2 m kvalitetnog 1/2"crijeva koje ne sadrži ftalate, prskalicu Plus, 1 spojku za crijevo, 1 spojku za crijevo s funkcijom Aqua Stop, priključak za slavinu G3/4 i reduktor G1/2  Komforno spremanje pribora  Gotovo montiranje

balkona, krovnih terasa i malih vrtova

 Idealan i kao dovodno crijevo za čistač balkona K 2.200 Balcony

 Mogućnost spremanja u stanu jer ne zauzima puno mjesta

 Nema prljavštine ili istjecanja vode u stanu

 Komforno i brzo namatanje i odmatanje crijeva

 Mogućnost spremanja dovodnog crijeva i pribora direktno na kutiji za crijevo

 Uklj. 10 plus 2 m kvalitetnog crijeva koje

ne sadrži ftalate, prskalicu Plus, 2 spojke za crijevo s funkcijom Aqua Stop za odvajanje bez prskanja, priključak za slavinu G3/4 i reduktor G1/2, plosnati zidni držač, priključne elemente za vanjsku i unutarnju slavinu  Gotovo montiranje

Stacionarni spremnik za crijevo Kapaciteti crijeva

1/2" (13 mm) = Max. 20 m

5/16" (8 mm) = Max. 10 m

Br. za narudžbu

2.645-218

2.645-210

111


Crijeva, automati za navodnjavanje

Bez ftalata i teških metala. Vrt

Kärcher PrimoFlex® kvalitetna crijeva ne sadrže omekšivače štetne za zdravlje. Odlikuje ih maksimalna robusnost, fleksibilnost i otpornost na prelamanje te su optimizirani za svoju funkciju i rukovanje.

Crijevo PrimoFlex®  Praktično vrtno crijevo s opletenom armaturom otpornom na tlak  Kvalitetno vrtno crijevo neškodljivo za zdravlje jer ne sadrži ftalate  3 sloja  Vanjski sloj s UV-zaštitom otporan na vremenske utjecaje  Srednji sloj koji ne propušta svjetlost sprječava stvaranje algi u crijevu  Probojni tlak 24 bara  Velika otpornost na temperature od –20 do +65 °C  Ne sadrži kadmij, barij ni olovo  12 godina jamstva

Crijeva 1/2" 1/2" 3/4" 3/4"

Unutarnji promjer Dužina

20 m

Težina g/m

110 110 220 220

50 m

25 m

50 m

Broj za narudžbu

2.645-138 2.645-139 2.645-142 2.645-143

Crijevo PrimoFlex® Plus

Crijevo PrimoFlex® Premium

 Za napredne korisnike vrta  Kvalitetno vrtno crijevo neškodljivo za

 Za zahtjevne korisnike vrta  Kvalitetno vrtno crijevo neškodljivo za

 Ekstremno robusno, fleksibilno crijevo

 Otporno na visoki tlak zahvaljujući patentira-

zdravlje jer ne sadrži ftalate

otporno na prelamanje

zdravlje jer ne sadrži ftalate

noj dvostrukoj armaturi: pletivo i križno tkanje s inovativnim žutim KEVLAR® vlaknima vlaknima proizvođača DuPont proizvođača DuPontTM  3 sloja  5 slojeva  Unutarnji sloj koji ne propušta svjetlost  Vanjski sloj s UV-zaštitom otporan na vresprječava stvaranje algi u crijevu menske utjecaje  Probojni tlak 45 bara  Srednji sloj koji ne propušta svjetlost sprje Velika otpornost na temperature od –20 do +65 °C čava stvaranje algi u crijevu  Ne sadrži kadmij, barij ni olovo  Izrazito fleksibilno, otporno na prelamanje i  15 godina jamstva gaženje  Probojni tlak 50 bara  Velika otpornost na temperature od –20 do +65 °C  Ne sadrži kadmij, barij ni olovo  18 godina jamstva

 Križno pletivo s inovativnim žutim KEVLAR® TM

Crijeva Unutarnji promjer

1/2" 1/2" 3/4" 3/4"

Dužina

20 m

Težina g/m

130 130 230 230

155 155

Broj za narudžbu

2.645-144 2.645-145 2.645-148 2.645-149

2.645-150 2.645-151

50 m

25 m

50 m

1/2" 1/2" 20 m

50 m

KEVLAR® je registrirana marka E.I. du Pont de Nemours and Company. G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm.

112


Crijeva, automati za navodnjavanje Spiralno crijevo Komplet spiralnog crijeva može ostati pričvršćen na slavini za redovito navodnjavanje. Zahvaljujući fiksiranju na zidni držač spiralno crijevo je uvijek spremno za uporabu.

Vrt

Držač crijeva Praktični držač crijeva za postavljanje na zid.

Komplet crijeva s držačem crijeva, 15 m

Komplet crijeva, 20 m

 Idealan komplet za korištenje kao dovodno

 Idealan komplet za početnike  20 m crijeva 1/2"-PrimoFlex®  Pištolj za prskanje  Priključak za slavinu G3/4 s reduktorom G1/2  Univerzalna spojka za crijevo  Univerzalna spojka crijeva s funkcijom

crijevo za visokotlačni čistač  Držač crijeva  15 m crijeva 1/2"-PrimoFlex®  Prskalica  Priključak za slavinu G1 s reduktorom G3/4  Univerzalna spojka za crijevo  Univerzalna spojka crijeva s funkcijom Aqua Stop

Aqua Stop

Crijeva Dužina

15 m

20 m

Broj za narudžbu

2.645-114

2.645-115

Komplet spiralnog crijeva/komplet spiralnog crijeva za početnike, 10 m  Idealno za navodnjavanje biljaka u manjim vrtovima, na balkonima, terasama ili kampovima  10 m spiralnog crijeva koje ne sadrži ftalate, otporno je na prelamanje i UV zrake  Multifunkcijski pištolj s 4 vrste mlaza  Spojka za spiralno crijevo sa zaštitom od prelamanja  Spojka za spiralno crijevo sa zaštitom od prelamanja i funkcijom Aqua Stop  Priključak za slavinu G3/4  Priključak za slavinu za unutarnje armature (samo kod 2.645-178.0)  Zidni držač (samo kod 2.645-178.0)

Crijeva Dužina

10 m

Broj za narudžbu

2.645-178/2.645-179

113


Crijeva, automati za navodnjavanje

Vrt

Automati za navodnjavanje Samoposluživanje za vaše cvijeće. Čak i kada ste na godišnjem odmoru, ne morate se više brinuti za vaš vrt: Automati za navodnjavanje tvrtke Kärcher upravljaju vaš sustav navodnjavanja prema zadanom planu.

NOVO

Sat za navodnjavanje WT 2.000

Sat za navodnjavanje WT 4.000

 Idealno za priključenje 3 crijeva na jednu

 Max. trajanje navodnjavanja 120 min  Moguće ručno navodnjavanje  Odvojivi zaslon za jednostavno

slavinu

 2 kontinuirano podesiva priključka za vodu  1 priključak za vodu sa satom za navodnjavanje  Navodnjavanje do 120 min  Navodnjavanje se automatski zaustavlja nakon isteka zadanog vremena

programiranje

 Uklj. priključak za slavinu i predfiltar  Baterija od 9 V nije uključena

Automati za navodnjavanje Priključni navoj

G3/4 i G1

G3/4 i G1

Broj za narudžbu

2.645-209

2.645-174

Automat za navodnjavanje WU 60/2 sun

Automat za navodnjavanje WU 60/49

 Program navodnjavanja s 1 do 2 navodnja-

 49 programa za navodnjavanje za navodnja-

vanja dnevno  Moguće ručno navodnjavanje  Solarni/UV-senzor aktivira navodnjavanje kod izlaska sunca  Uklj. priključak za slavinu i predfiltar  Baterija od 9 V nije uključena

vanje ovisno o potrebi

 Max. trajanje navodnjavanja 60 min  LCD-prikaz  Uklj. priključak za slavinu i predfiltar  Navodnjavanje se automatski pokreće i zaustavlja prema zadanom vremenu

 Kompatibilno sa senzorom za kišu  Baterija od 9 V nije uključena

Automati za navodnjavanje Priključni navoj

G3/4 i G1

G3/4 i G1

Broj za narudžbu

2.645-034

2.645-035

G1 = 33,3 mm; G3/4 = 26,4 mm; G1/2 = 21,0 mm; Unutarnji promjer crijeva 1/2" = 13 mm; 5/8" = 15 mm; 3/4" = 19 mm.

114


Crijeva, automati za navodnjavanje Automat za navodnjavanje WU 60/2 sun Solarni senzor aktivira navodnjavanje kod izlaska sunca.

Vrt

Senzor kiše Navodnjavanje po potrebi. Od određene količine vode u spremniku za sakupljanje, senzor za kišu prekida plan navodnjavanja automata.

Automat za navodnjavanje WU 90/72

Senzor kiše

 72 programa za navodnjavanje za

 Mjerenje količine kiše i uvrštavanje u plan

 Max. trajanje navodnjavanja 90 min  LCD-prikaz  Uklj. priključak za slavinu i predfiltar  Navodnjavanje se automatski pokreće i

 Za priključenje na automate za

navodnjavanje ovisno o potrebi

­zaustavlja prema zadanom vremenu

 Kompatibilno sa senzorom za kišu  Baterija od 9 V nije uključena

navodnjavanja

navodnjavanje WU 60/49 i WU 90/72

 Cca. 4,5 m priključnog kabela  Nije potrebno napajanje el. energijom  Uključujući zidni držač i šiljak

Automati za navodnjavanje Priključni navoj

G3/4 i G1

Broj za narudžbu

2.645-036

2.645-037

115


Pumpe za navodnjavanje

Palčeve gore za bujno zelenilo! Lijepi vrt je melem za dušu i jako uveseljava svoje vlasnike. Kärcher nudi proizvode za navodnjavanje koji koriste alternativne izvore vode kako se ne bi trošilo više vode nego li je potrebno. Rezultat: odgovorno i razborito navodnjavanje vrta – i mirna savjest.

1

1

2

Pumpe za bolji rast biljaka

Za radost u vrtu i raskošne cvjetove Kärcher nudi sustave inteligentnih pumpi koje štede rad i pružaju zadovoljstvo. Na primjer nove Multistage vrtne pumpe. One su pravi majstori što se tiče efikasnosti. Zbog izrazito velike snage štede 30 % energije u izravnoj usporedbi s uobičajenim mlaznim vrtnim pumpama. Osim toga, odlikuju se izrazito tihim radom. Zahvaljujući visokom tlaku, čak i na većim udaljenostima, moguće je istovremeno priključenje više prskalica za zalijevanje pa je iskorištenje zaliha vode iz izvora, bunara, jezera ili bačvi s kišnicom optimalno.

2

Odgovorno korištenje vode

S Kärcher pumpama za montažu na bačvu moguća je jednostavna i povoljna opskrba vrta kišnicom. To ne štedi samo leđa i budžet. I biljke također profitiraju. Zbog malog stupnja tvrdoće je normalna kišnica u pravilu daleko bolja za zalijevanje nego skupa pitka voda. Vezano za učinkovitost: S Kärcher pumpom za montažu u bačve SBP 3800 moguća je ušteda dragocjene energije, što omogućava prekidač za direktno uključenje i isključenje na uređaju.

117

Vrt

Usavršene pumpe za savršen vrt.


Pumpe za navodnjavanje

Vrtne pumpe – mala dalekosežna čuda. Vrt

Kärcher vrtna pumpa GP 70 Mobile Control je komforna snažna pumpa s praktičnim daljinskim upravljanjem. Ona, primjerice, ima funkciju programiranja potpuno automatskog navodnjavanja velikih površina. Snažne pumpe izvrsno su prikladne za dobivanje vode iz alternativnih izvora kao što su cisterne i bačve s kišnicom.

a Pump tlakom ećim jv a n s si u kla

Paket snage S tlakom od 7 bara GP 70 je najjača pumpa u svojoj klasi. Prednost: moguć istovremeni rad više prskalica – zalijevanje trave je u potpunosti završeno u najkraćem vremenu.

GP 40

GP 45

GP 55

GP 70

Mobile Control

 Ručka za nošenje  Ručka za nošenje  Ručka za nošenje  Ručka za nošenje  Komforno  Komforno  Komforno odzračivanje

odzračivanje

odzračivanje

 Daljinski

upravljač

Oprema Optimirani priključni nastavak

– –

Praktičan nožni prekidač

Uključujući predfiltar

Veliki nastavak za punjenje

 –

Daljinsko upravljanje uklj. funkciju programiranja –

 –

Priključni element adapter za pumpu

 –

Tehnički podatci Snaga motora max.

W

650

850

1100

1600

Količina prijenosa max. *

l/h

3000

3800

4300

5000

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

36/3,6

43/4,3

49/4,9

70/7

Visina usisa max.

m

9

9

9

9

Jet

Jet

Jet

Jet

Pogonska jedinica pumpe Težina bez pribora

kg

7,3

10,2

10,2

12,3

Dimenzije (D x Š x V)

mm

360 x 225 x 223

486 x 233 x 267

486 x 233 x 267

486 x 233 x 267

Priključni navoj

G1

G1

G1

G1

Broj za narudžbu

1.645-220

1.645-221

1.645-222

1.645-224

 Sadržano u opsegu isporuke. * Savjet: Učinak prijenosa pumpe ovisi o visini prijenosa i priključenim crijevima i sustavima za navodnjavanje. Što je manja visina prijenosa i što je veći promjer priključenih crijeva i sustava za navodnjavanje, to se postiže veća količina protoka.

118


Pumpe za navodnjavanje

Multistage vrtna pumpa – tih i štedljiv paket snage.

Praktično na putu GP 60 M 5 se lako kreće zahvaljujući praktičnoj Trolley-ručki.

Vrt

Više snage, učinka i tišine – nova Kärcher Multistage vrtna pumpa nudi mnoge uvjerljive prednosti. Zbog višestupanjskih rotora ova pumpa radi s manjom snagom motora nego mlazne pumpe te tako u usporedbi s njima štedi oko 30 % energije.

* Uspoređujući s mlaznim vrtnim pumpama, ovisno o transportiranoj količini vode.

GP 60

Multistage 5

 Dva izlaza za vodu  Trolley-ručka na izvlačenje  Komforno odzračivanje

Oprema Gornji dio kućišta pumpe od plemenitog čelika

Unutarnji navoj od mesinga

Termoosigurač

Odlaganje u okomitom položaju

Trolley-ručka na izvlačenje

Dva izlaza za vodu

Priključni elementi pumpe (3 kom.)

Pokrovna kapica za zatvaranje drugog izlaza za vodu

Dvostruko je praktično Uređaji imaju dva izlaza za vodu. Tako se po želji mogu istovremeno priključiti dva crijeva.

Tehnički podatci Snaga motora max.

W

1400

Količina prijenosa max. *

l/h

6000

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

60/6

Visina usisa max.

m

8 5-stupanjska

Pogonska jedinica pumpe Temperatura prijenosa max.

°C

35

Težina bez pribora

kg

13,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

573 x 296 x 255

Priključni navoj

G1

Broj za narudžbu

1.645-307

Savršeno zaštićeno Ugrađeni termoosigurač štiti pumpu od pregrijavanja.

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 130–133.

119


Pumpe za navodnjavanje

Pumpe za bačve – pažljivo korištenje resursa. Vrt

Zahvaljujući inovativnim pumpama za montažu u bačvu moguće je jednostavno i povoljno navodnjavanje vrtova kišnicom bogatom hranjivim tvarima. Više nema dizanja teških kanti za zalijevanje. Nema troškova skupe pitke vode.

Praktično i sigurno Integrirani prekidač za uključivanje/isključivanje na držaču na rubu bačve omogućuje brzo uključivanje i isključivanje na licu mjesta te tako štedi energiju.

SBP 2200

SBP 3800

 Fleksibilno pričvršćenje na rubu  Fleksibilno pričvršćenje na rubu bačve

 Uključujući predfiltar

bačve

 Uključujući predfiltar  Integrirani prekidač za uklj./isklj. u prekidaču s plovkom

Oprema Komforna ručka za nošenje

Fleksibilno pričvršćenje na rub bačve

Crijevo s namještanjem po dužini

Uključujući predfiltar

Integrirani prekidač za uklj./isklj.

 –

Regulacijski i blokirajući ventil

Jednostavno definiranje visine uključenja

Tehnički podatci Snaga motora max.

W

350

400

Količina prijenosa max. *

l/h

2200

3800

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

11/1,1

11/1,1

Veličina zrna max.

mm

1

1

Težina bez pribora

kg

4,1

4,2

Dimenzije (D x Š x V)

mm

172 x 137 x 266

172 x 137 x 266

1.645-452

1.645-462

Broj za narudžbu

 Sadržano u opsegu isporuke. * Savjet: Učinak prijenosa pumpe ovisi o visini prijenosa i priključenim crijevima i sustavima za navodnjavanje. Što je manja visina prijenosa i što je veći promjer priključenih crijeva i sustava za navodnjavanje, to se postiže veća količina protoka.

120


Pumpe za navodnjavanje

Tlačne podvodne pumpe – jako uvjerljive. Vrt

Pomoću Kärcher tlačnih podvodnih pumpi alternativni izvori vode u tren oka se koriste za navodnjavanje vrta koje čuva resurse. Svojim dimenzijama jamče svestrane i fleksibilne mogućnosti primjene.

Seže u dubinu SPP 60 Inox pomoću visokog tlaka transportira vodu iz dubine do 60 m. Uže za pričvršćenje, koje je sadržano u isporuci, osigurava dobro držanje pumpe.

SPP 33 Inox

SPP 60 Inox

 Ručka za nošenje  Kućište pumpe od plemenitog

 Posebno male dimenzije: promjer

čelika

98 mm

 uklj. uže za pričvršćenje 20 m  Kućište pumpe od plemenitog čelika

Oprema Kućište pumpe od plemenitog čelika Uklj. uže za pričvršćenje

 –

 20 m

Integrirani povratni ventil

Komforna ručka za nošenje

Priključni element za crijevo

 1", 3/4", 1/2"

Jednostavno definiranje visine uključenja

Tehnički podatci Snaga motora max.

W

850

1200

Količina prijenosa max. *

l/h

6200

6000

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

33/3,3

60/6

Dubina uranjanja max.

m

9

14

3-stupanjska

8-stupanjska

Pogonska jedinica pumpe Promjer

mm

220

98

Težina bez pribora

kg

7,4

13,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

Priključni navoj

220 x 220 x 400 G11/4

G11/4

Broj za narudžbu

1.645-412

1.645-414

98 x 98 x 600

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 130–133.

121


Pumpe za odvodnjavanje

Kärcher podvodne pumpe svojim inteligentnim IQ senzorom razine nude pouzdanu zaštitu od šteta uzrokovanih vodom. Zahvaljujući elektronskom senzoru pumpe odmah reagiraju pri dodiru s vodom. Pomoću prilagodljivog ritma pumpe podešavaju se različitim uvjetima i točno se isključuju u pravo vrijeme. Keramička prstenasta klizna brtva jamči ekstra dugi životni vijek.

1

2

3

1

Voda ide od A do B

Kärcher pumpe za odvodnjavanje ne ostavljaju nikoga u vodi. One rade iznimno pouzdano i idealno su prikladne za ispumpavanje ili prepumpavanje također i većih količina vode. Izrazito učinkovite podvodne pumpe sigurno transportiraju hladnu vodu na bilo koje mjesto – kako iz bazena, pronice rublja, podruma ili drenažnog okna. Pouzdan rad osigurava IQ senzor razine koji se može kontinuirano namještati po visini i koji odmah reagira na dodir s vodom te uključuje, odnosno isključuje pumpu. Inteligentni sustav prilagođava ritam pumpe točno pojedinom nadolaženju vode i time automatski nudi optimalnu zaštitu. Ili drugim riječima: Tako jednostavna i sigurna kontrola razine vode kao nikada prije!

2

Podvodne pumpe za otpadnu vodu

Zahvaljujući inteligentnom IQ senzoru razine Kärcher podvodne pumpe jamče najveću pouzdanost. Jer se ritam pumpe uvijek prilagođava točno pojedinom nadolaženju vode. Uključujući uštedu električne energije.

3

Podvodne pumpe za bistru vodu

Pomoću prilagodljivog ritma pumpe Kärcher pumpe za bistru vodu znaju uvijek točno kada i koliko vode moraju ispumpavati – ovisno koliko vode i koliko brzo voda istječe. To jamči optimalnu zaštitu i maksimalnu uštedu električne energije. Zahvaljući preklopnim postoljima voda se može ispumpati čak do 1 mm. Zajamčeno samo brisanje krpom!

123

Vrt

Pametne podvodne pumpe.


Pumpe za odvodnjavanje

Podvodne pumpe za otpadnu vodu – nepromočive prednosti. Vrt

Kärcher pumpe za prljavu vodu nose pečat kvalitete „Ceramic tehnologija“. Provjerena keramička prstenasta klizna brtva koja se koristi i profesionalno čini pumpu robusnijom, dugotrajnijom i u vrhunskoj formi za ekstremne zahtjeve u privatnom području. Nov je i IQ senzor razine: Zahvaljujući prilagodljivom ritmu pumpe IQ senzora razine se ispumpava uvijek točna količina vode.

Trenutno reagira IQ senzor razine uključuje pumpu čim dođe u kontaktu s vodom. Razina uključivanja se može kontinuirano regulirati jednostavnim pomicanjem.

SDP 5000

SDP 7000

 Ručka za

 Reling

nošenje  Prekidač s plovkom

SDP 9500

SDP 14000

SDP 18000

IQ senzor razine IQ senzor razine

 Reling  Reling ručka  Reling ručka  Elektronički  Elektronički ručka ručka  Prekidač s  Odzračivanje IQ senzor IQ senzor plovkom pritiskom na razine: kontirazine: kontinuirana visina gumb nuirana visina  Prekidač s uključenja uključenja  Odzračivanje  Odzračivanje plovkom pritiskom na pritiskom na gumb gumb  Odvojivi predfiltar od plemenitog čelika

Oprema Optimirani priključni nastavak  Izmjena normalnog rada, plošno usisavanje –

 –

 –

 1", 3/4"

 1 1/4", 1"

 1 1/4", 1"

uklj. povratni ventil

uklj. holender maticu i povratni ventil

Odzračivanje pritiskom na gumb

Sklopka utikača ON/OFF/automatski

Keramička prstenasta klizna brtva

Priključni element za crijevo

1"

1"

Tehnički podatci Snaga motora max.

W

250

320

450

800

1100

Količina prijenosa max. *

l/h

5000

7000

9500

14.000

18.000

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

5/0,5

6/0,6

6/0,6

8/0,8

9/0,9

Dubina uranjanja max.

m

8

9

9

9

9

Plošno usisavanje (do)

mm

Veličina zrna max.

mm

20

20

20

25

30

Težina bez pribora

kg

4,0

4,3

4,3

6,8

8,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

170 x 190 x 310 170 x 190 x 310 200 x 210 x 315 220 x 220 x 390

220 x 220 x 400

Priključni navoj

G1

G1

G1

G1 1/4

G1 1/4

Broj za narudžbu

1.645-123

1.645-119

1.645-120

1.645-121

1.645-122

 Sadržano u opsegu isporuke. * Savjet: Učinak prijenosa pumpe ovisi o visini prijenosa i priključenim crijevima i sustavima za navodnjavanje. Što je manja visina prijenosa i što je veći promjer priključenih crijeva i sustava za navodnjavanje, to se postiže veća količina protoka.

124


Pumpe za odvodnjavanje

Pumpa za bistru vodu SCP 16000 IQ senzor razine s funkcijom plošnog usisavanja i kontinuirano podesivim IQ senzorom razine reagira na dodir s vodom. Prilagodljivi ritam pumpe jamči pumpanje vode točno prilagođeno pojedinom nadolaženju vode. Pumpa usisava vodu do razine od 1 mm, što se može obrisati krpom.

SCP 5000

SCP 6000

SCP 7000

SCP 9000

 Ručka za

 Reling ručka  Prekidač s

 Reling ručka  Prekidač s

 Reling ručka  Reling ručka  Plošno usisavanje  Elektronički IQ

­nošenje  Prekidač s plovkom

plovkom

plovkom

do razine 1 mm

 Prekidač s ­plovkom

 Odzračivanje pritiskom na gumb

SCP 12000

IQ senzor razine

SCP 16000

IQ senzor razine

 Reling ručka  Elektronički IQ

senzor razine: senzor razine: kontinuirana kontinuirana visina uključenja ­visina uključenja  Odzračivanje  Odzračivanje pritiskom na pritiskom na gumb gumb  Plošno usisavanje  Plošno usisavanje do razine 1 mm do razine 1 mm  Odvojivi predfiltar od plemenitog čelika

 –

 –

 –

 –

 –

1"

1"

1"

 1", 3/4"

 1 1/4"

 1 1/4"

uklj. povratni ventil

uklj. holender maticu i povratni ventil

220

250

280

350

600

900

5000

6000

7000

9000

12.000

16.000

5/0,5

5/0,5

6/0,6

7/0,7

7/0,7

9/0,9

8

9

9

9

9

9

5

5

5

1

1

1

5

5

5

5

5

5

3,8

4,0

4,2

4,2

6,5

7,6

175 x 190 x 260

175 x 190 x 260

175 x 190 x 260

180 x 195 x 280

210 x 215 x 335

215 x 215 x 385

G1

G1

G1

G1

G1 1/4

G1 1/4

1.645-175

1.645-170

1.645-171

1.645-172

1.645-173

1.645-174

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 130–133.

125

Vrt

Podvodne pumpe za bistru vodu – za kontinuirano ispumpavanje.


Kućna vodoopskrba

Kärcher pumpe za kućnu vodooskrbu značajno pridonose uporabi vode koja čuva resurse. Pomoću Kärcher pumpi za kućnu vodoopskrbu potrošna voda se koristi jednostavno, ne šteteći okolišu i učinkovito za opskrbu nužnika, perilica rublja i vanjske slavine.

1

1

2

Kärcher automati za kućnu vodoopskrbu

Voda je previše vrijedna da bi se rasipala. Kärcher automati za kućnu vodoopskrbu jamče opskrbu potrošnom vodom na pametan način. Moge se koristiti primjerice za rad nužnika ili perilice rublja te navodnjavanje vrta. Zahvaljujući podesivom vremenu zaustavljanja uređaj se optimalno može prilagoditi instalacijskim uvjetima na licu mjesta. To čuva pumpu, povećava životni vijek te štedi energiju.

2

Kärcher kućne vodovodne stanice

Korištenje alternativnih izvora vode pomaže očuvanju pitke vode i omogućuje odgovoran odnos prema sve dragocjenijoj vodi. Kärcher kućne vodovodne stanice koriste potrošnu vodu za kućnu vodoopskrbu i navodnjavanje vrta te značajno pridonose ekološko razboritom odnosu prema vodi.

127

Vrt

Koristite vodu na ekološko razborit način.


Kućna vodoopskrba

Automati za kućnu vodoopskrbu: Voda po potrebi. Vrt

Kärcher automati za kućnu vodoopskrbu imaju iznenađujuće veliki tlak i količinu prijenosa. Inteligentna tehnika jamči veliki komfor kod rukovanja. Kod potrošnje vode uređaji se automatski uključuju, a kasnije opet isključuju. Zahvaljujući kompaktnoj izvedbi i maloj težini mogu se također prenijeti i u vrt i tamo koristiti za zalijevanje.

Neškodljivi za okoliš Naši automati za kućnu vodoopskrbu rade izrazito mirno. Vrijeme zaustavljanja može se regulirati individualno.

BPE 4000/45 Auto Control

BPE 4200/50 Auto Control

BPE 5000/55 Auto Control

 Podesivo vrijeme

 Info-zaslon  Podesivo vrijeme

 Info-zaslon uklj.

zaustavljanja  Uklj. predfiltar i povratni ventil

zaustavljanja  Uklj. predfiltar i povratni ventil

prikaz tlaka

 Podesivo vrijeme zaustavljanja

 Uklj. predfiltar i povratni ventil

Oprema Podesivo vrijeme zaustavljanja

Uklj. predfiltar i povratni ventil

Zaštita od rada na suho

Veliki nastavak za punjenje

Komforna ručka za nošenje

Praktičan nožni prekidač

Optimirani priključni nastavak

 –

Zaslon s jednostavnim rukovanjem

Tehnički podatci Snaga motora max.

W

850

1100

1300

Količina prijenosa max. *

l/h

3800

4200

4800

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

44/4,4

49/4,9

55/5,5

Visina usisa max.

m

9

9

9

Jet

Jet

Jet

Težina bez pribora

kg

10,3

10,3

11,9

Dimenzije (D x Š x V)

mm

Pogonska jedinica pumpe

486 x 233 x 267

486 x 233 x 267

486 x 233 x 267

Priključni navoj

G1

G1

G1

Broj za narudžbu

1.645-262

1.645-263

1.645-264

 Sadržano u opsegu isporuke. * Savjet: Učinak prijenosa pumpe ovisi o visini prijenosa i priključenim crijevima i sustavima za navodnjavanje. Što je manja visina prijenosa i što je veći promjer priključenih crijeva i sustava za navodnjavanje, to se postiže veća količina protoka.

128


Kućna vodoopskrba

Kärcher kućne vodovodne stanice pumpaju jeftinu potrošnu vodu kroz cijelu kuću. Dodatni spremnik za vodu osigurava izjednačenje tlaka, tako da rijetko treba uključiti pumpu. Predfiltar, povratni ventil i prikaz tlaka su integrirani.

Pregledno Integrirani prikaz tlaka osigurava potpunu kontrolu aktualnog tlaka vode u bilo koje vrijeme.

BPP 3000/42

BPP 4000/48

BPP 4500/50

 Integrirana posuda

 Integrirana posuda

 Integrirana posuda

 18 litara

 18 litara

 18 litara

za izjednačenje tlaka (18 litara)  Integrirani prikaz tlaka  Uklj. predfiltar i povratni ventil

za izjednačenje tlaka (18 litara)  Integrirani prikaz tlaka  Uklj. predfiltar i povratni ventil

za izjednačenje tlaka (18 litara)  Integrirani prikaz tlaka  Uklj. predfiltar i povratni ventil

Oprema Uklj. predfiltar i povratni ventil Integrirana posuda za izjednačenje tlaka Integrirani prikaz tlaka

Veliki nastavak za punjenje

Mogućnost pričvršćenja

Optimirani priključni nastavak

Tehnički podatci Snaga motora max.

W

700

900

1200

Količina prijenosa max. *

l/h

3000

3700

4500

Dobavna visina/tlak max.

m/bar

40/4,0

43/4,3

50/5,0

Visina usisa max.

m

8

8

8

Jet

Jet

Jet

Težina bez pribora

kg

16,0

16,0

17,0

Dimenzije (D x Š x V)

mm

Pogonska jedinica pumpe

493 x 283 x 554

493 x 283 x 554

493 x 283 x 554

Priključni navoj

G1

G1

G1

Broj za narudžbu

1.645-292

1.645-293

1.645-294

Opsežni asortiman originalnog Kärcher pribora nalazi se na stranicama 130–133.

129

Vrt

Kućni vodovodi – snaga vode za cijelu kuću.


Pribor za sustave pumpi

S odgovarajućim Kärcher priborom pumpe se mogu koristiti brzo i jednostavno. Usisna crijeva, usisne garniture, predfiltri, priključci, zaštita od rada na suho i elektronički tlačni prekidači – bogati asortiman pribora osigurava da se svaki krajobraz optimalno navodnjava. Na taj način voda se može učinkovito koristiti iz alternativnih izvora vode individualno i čuvajući resurse.

1

2

3

1

Robusni i sigurni

Spiralna crijeva otporna na vakuum za priključak na ­Kärcher pumpe raspoloživa su kao gotovi kompleti ili na metre za individualnu prilagodbu.

2

3

4

Najbolje spajanje

S Kärcher adapterima i priključcima moguće je bez problema i sigurno priključiti crijeva na odgovarajuću pumpu. S praktičnim klik-sustavom to ide posebno jednostavno i brzo.

Optimalna zaštita

Filtri štite pumpe od onečišćenja i začepljenja te osiguravaju neograničenu učinkovitost. Za svaku namjenu Kärcher ima odgovarajući filtar.

4

Savršeno opremljeni

Odgovarajući pribor od zaštite od rada na suho pa do crijeva za izjednačenje tlaka osigurava komforno i sigurno korištenje. Tako, na primjer, komplet plosnatih crijeva pomaže kod odvođenja vode u slučaju poplava – a opet se može pospremiti tako da ne zauzima puno mjesta.

131

Vrt

Odgovarajući pribor za pumpe.


Pribor za sustave pumpi

Vrt

Pribor za sustave pumpi.

132

Usisna crijeva

Br. za narudžbu Veličine

Usisno crijevo, na metre 3/4"

6.997-347

Dužina: 25 m

Usisno crijevo, na metre 1"

6.997-346

Dužina: 25 m

Usisno crijevo 3/4"

6.997-348

Dužina: 3,5 m

Usisna garnitura 3/4"

6.997-350

Dužina: 3,5 m

Usisna garnitura 3/4"

6.997-349

Dužina: 7 m

Usisno crijevo za cjevovode 3/4"

6.997-360

Dužina: 0,5 m

Filtar

Br. za narudžbu Veličine

Usisni filtar sa zaštitom od povratnog toka, Basic 3/4" Usisni filtar sa zaštitom od povratnog toka, Basic 1" Usisno crijevo sa zaštitom od povratnog toka, premium

6.997-345

Za 3/4" crijeva

6.997-342

Za 1" crijeva

6.997-341

Komplet za 3/4" i 1" crijeva

Predfiltar pumpe, mali

6.997-343

Do 3000 l/h

Predfiltar pumpe, veliki

6.997-344

Do 6000 l/h

Predfiltar za podvodne pumpe, mali

6.997-351

Predfiltar za podvodne pumpe, veliki

6.997-353

Adapter/Priključci

Br. za narudžbu Veličine

Priključni komad za usisno crijevo uklj. povratni ventil, mali

6.997-359

Za crijeva 3/4" i 1"

Priključni komad za usisno crijevo uklj. povratni ventil, veliki

6.997-418

Za crijeva 1" i 1 1/4"

Priključni komad za pumpe s unutarnjim navojem, mali

6.997-352

G1 na G1

Priključni komad za pumpe s unutarnjim navojem, veliki

6.997-354

G1 1/4 na G1

Priključni komplet Basic

6.997-358

G1

Priključni komplet Premium

6.997-340

G1

Ostalo

Br. za narudžbu Veličine

Zaštita od rada na suho

6.997-355

Elektronički tlačni prekidač sa zaštitom od rada na suho

6.997-357

Prekidač s plovkom

6.997-356

Crijevo za izjednačenje tlaka 3/4"

6.997-417

Dužina: 1 m

Komplet plosnatih crijeva 1" sa stezaljkom za crijevo

6.997-419

Dužina: 10 m


Opis Spiralno crijevo otporno na vakuum. Prodaje se na metre za rezanje individualnih dužina crijeva. Mogućnost primjene u kombinaciji s Kärcher priključnim elementima i Kärcher usisnim filtrima kao individualna usisna garnitura.

 

Spiralno crijevo otporno na vakuum. Prodaje se na metre za rezanje individualnih dužina crijeva. Mogućnost primjene u kombinaciji s Kärcher priključnim elementima i Kärcher usisnim filtrima kao individualna usisna garnitura.

                      

  

         

Kompletno spiralno crijevo otporno na vakuum, spremno za izravni priključak na pumpe. Za produženje usisne garniture ili za primjenu s usisnim filtrima. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm).

         

Kompletno spiralno crijevo otporno na vakuum, spremno za priključak, s usisnim filtrom i zaštitom od povratnog toka. Može se također primijeniti i kao produžetak usisnog crijeva. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm).

         

Kompletno spiralno crijevo otporno na vakuum, spremno za priključak, s usisnim filtrom i zaštitom od povratnog toka. Može se također primijeniti i kao produžetak usisnog crijeva. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm).

         

Priključak pumpe na zabijeni bunar ili cjevovode na usisnoj strani, otporan na vakuum. Kod priključka pumpe treba se pridržavati lokalnih propisa o vodama. Obostrano s priključnim navojem G1 (33,3 mm).

    

Opis Za priključak na usisno crijevo na metre. Zaštita od povratnog toka sprječava povratni tok transportirane vode i time smanjuje vrijeme ponovnog usisavanja. Uključujući stezaljku za crijevo.

         

Za priključak na usisno crijevo na metre. Zaštita od povratnog toka sprječava povratni tok transportirane vode i time smanjuje vrijeme ponovnog usisavanja. Uključujući stezaljku za crijevo.

         

Robusna izvedba od metala/plastike. Za priključak na usisno crijevo na metre. Zaštita od povratnog toka sprječava povratni tok transportirane vode i time smanjuje vrijeme ponovnog usisavanja. Uključujući stezaljku za crijevo.

         

Predfiltar pumpe za sve uobičajene pumpe bez integriranog filtra. Za zaštitu pumpe od velikih čestica prljavštine ili pijeska. Fini filtar se može prati. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm).

  

Predfiltar pumpe za sve uobičajene pumpe bez integriranog filtra. Za zaštitu pumpe od velikih čestica prljavštine ili pijeska. Fini filtar se može prati. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm).

         

Odvojivi predfiltar od plemenitog čelika povećava sigurnost funkcioniranja Vaše podvodne pumpe i štiti rotor pumpe od začepljenja. Odgovara za SCP 9000 i SDP 9500.

Odvojivi predfiltar od plemenitog čelika povećava sigurnost funkcioniranja Vaše podvodne pumpe i štiti rotor pumpe od začepljenja. Odgovara za SDP 14000, SDP 18000, SCP 12000 i SCP 16000.

 

  

 

Opis Priključak usisnih crijeva na pumpu, otporan na vakuum. Uključujući holender maticu, stezaljku za crijevo, plosnatu brtvu i povratni ventil. Za pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm) i crijeva 3/4" i 1". Priključak crijeva na pumpu, otporan na vakuum. Uklj. holender maticu, dva priključna elementa pumpe, plosnatu brtvu i povratni ventil. Za pumpe s priključnim navojem G1 1/4 (41,9 mm) i crijeva 1" i 1 1/4".

  

     

             

Za spajanje pumpi s unutarnjim navojem na priključke za vodu.

Za spajanje pumpi s unutarnjim navojem na priključke za vodu.

Za spajanje crijeva za vodu 1/2" (12,7 mm) na pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm).

         

Za spajanje crijeva za vodu 3/4" (19 mm) na pumpe s priključnim navojem G1 (33,3 mm). Za veći protok vode.

         

Opis Kada voda ne teče kroz pumpu, zaštita od rada na suho štiti pumpu od oštećenja i automatski ju isključuje. S priključnim navojem G1 (33,3 mm). Posebno prikladno za kućne vodovode.

     

Idealno za preinaku vrtne pumpe u automat za kućni vodovod. Kod potrošnje vode pumpa se automatski uključuje i opet isključuje. Kada voda ne teče kroz pumpu, zaštita od rada na suho štiti pumpu od oštećenja i automatski ju isključuje. S priključnim navojem G1 (33,3 mm).

    

Prekidač s plovkom automatski uključuje/isključuje pumpu ovisno o razini vode. Sa specijalnim priključnim kabelom dužine 10 m. U kombinaciji s GP 70 Mobile Control prikladno samo za isključenje pumpe.

 

          

Spojno crijevo za krute cjevovodne sustave. Pad tlaka u kućištu kompenzira se putem elastičnog unutarnjeg crijeva od silikona. Na taj način se javlja manje vibracija i znatno se smanjuje šum. Unutarnja dilatacija u crijevu dodatno sprječava povremeno uključenje i isključenje pumpe. Priključni navoj G1 (33,3 mm) na oba kraja. Dužina: 1,0 m, promjer: 3/4" Savitljivo plosnato crijevo iz PVC-a i s umetkom od tekstilne tkanine s pocinčanom stezaljkom za crijevo 25–40 mm. Posebno se preporuča kod odvođenja vode u slučaju poplava. Max. radni tlak: 4–5 bar

 

    

  

  

133

Vrt

BPP 4500/50

BPP 3000/42 i 4000/48

BPE 5000/55 Auto Control

BPE 4200/50 Auto Control

BPE 4000/45 Auto Control

GP 60 Multistage 5

GP 70 Mobile Control

GP 55

GP 45

GP 40

SPP 60 Inox

SPP 33 Inox

SDP 16000 IQ senzor razine

SDP 12000 IQ senzor razine

SCP 9000

SCP 7000

SCP 6000

SCP 5000

SDP 18000 IQ senzor razine

SDP 14000 IQ senzor razine

SDP 9500

SDP 7000

SDP 5000

Pribor za sustave pumpi


Kärcher servis

Kärcher servis se razlikuje. Kärcher uređaji već se desetljećima proizvode pažljivo i nedostižne su kvalitete. To čini svaki proizvod inovativnim i pouzdanim pomagačem oko kuće i vrta. Naravno želimo Vam i nakon kupnje Kärcher uređaja pružiti trajnu kvalitetu i optimalno spreman uređaj za uporabu. S Kärcher servisnom službom te originalnim priborom i rezervnim dijelovima ste kod nas uvijek u najboljim rukama.

U slučaju popravka možete se obratiti najbližem Kärcher centru, svakom Kärcher poslovnom partneru ili svakoj poznatoj trgovini – bez obzira gdje ste kupili svoj uređaj. Stalno školovanje naših tehničara, stalne kontrole kvalitete, originalni rezervni dijelovi i brzi pristup centralnom skladištu jamče vrhunski servis u najboljoj Kärcher kvaliteti.

Kontakt:

Telefon: +43 1 250 60-0 info@kaercher.at Alfred Kärcher Ges.m.b.H. Lichtblaustraße 7 1220 Wien

Ostale informacije dobit ćete i na internetskoj stranici www.kaercher.at

135

Karcher home garden 2013  
Karcher home garden 2013  
Advertisement