Page 1

Karcsúsító alvás

A természetes és egyszerű út 1


TARTALOMJEGYZÉK Az Ön táplálkozási tanácsadója ................. Bevezetés .......................................................... Biokémiai folyamatok ................................... Jo-jo hatás ........................................................ Tápanyagok ...................................................... Energiafelhasználás ........................................ Tökéletes segítség ......................................... Vitális tanácsadás .......................................... Az Ön döntése .................................................

2

03 04 06 08 09 14 15 17 20

AZ ÖN TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÓJA Uwe von Renteln számos olyan német élsportoló személyes táplálkozási tanácsadója, akik magasugrásban, távolugrásban, diszkoszvetésben, evezésben illetve vitorlázásban olimpia és világbajnokok. A németországi Mecklenburg-Vorpommernben és Szászországban lévő edzőtáborokban az egyénileg induló atlétákon kívül a német könnyű atlétikai, evezős valamint vitorlás nemzeti válogatottat is ellátja útmutatásaival. Ügyfelei közé tartoznak ezen kívül a kézi és röplabda nemzeti kupa egyesületek, továbbá számos VIP a politikából, gazdasági és társasági életből. Uwe von Renteln a Webstar csapatával együttműködve dolgozta ki a Webstar táplálkozási tervező, tanácsadó és élelmiszer színkód módszerét.

3


BEVEZETŐ A legtöbb ember számára a helyes és egészséges táplálkozás kérdése először akkor vetődik fel, amikor le akarnak fogyni. De ha egy pillantást vetünk a népességre egyértelműen látszik, hogy a legtöbb európai országban a lakosság 50%-a túlsúlyos vagy kórosan elhízott. Statisztikák támasztják alá, hogy hozzávetőlegesen a népesség 70%-a a helytelen táplálkozási szokások következtében betegszik meg.

folyamatainak megértésére van szükség. Hogyan reagál szervezetünk a különböző tápanyagokra? Mi készteti egyáltalán testünket zsír készletek felhalmozására? Vagy például hogyan éget el zsírt szervezetünk? Meg fognak döbbenni milyen egyszerűen valóra válhat a „tartósan egészséges, karcsú és energiától duzzadó lét” utáni álom.

A legkomolyabb rizikófaktor a túlsúly. Az elhízott emberekre jellemző betegségek közé tartozik a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a szív és keringési megbetegedések, a csontritkulás és a köszvény. Ezen kórok jelentőségét gyakran alábecsülik és egyszerűen „civilizációs betegségnek” tekintik. Manapság hihetetlen mennyiségű táplálkozási tanács, tipp, fogyókúra recept és tudományos felfedezés igyekszik útmutatást adni a megfelelő életforma kialakításához. Azonban a legtöbb ember elbizonytalanodik, amikor megpróbálja kiválasztani ezek közül a számára legmegfelelőbbet, mellyel sikeresen felveheti a küzdelmet a kilóival. Az ételeknek jó ízűnek, egyszerűen elkészíthetőnek és nem utolsó sorban egészségesnek kell lenniük. Létezik az egészséges táplálkozás mindenható iránytűje? Véleményem szerintem igen! Az egészséges életmód tartósan, sikeresen és élvezettel kialakítható. Ehhez némi információra és a test működésének alapvető

4

5


BIOKÉMIAI FOLYAMATOK Vegyünk mindent sorjában. Testünk minden folyamatához energiára van szükség. Ezen belül nincs jelentősége, hogy a testhőmérséklet szabályozásáról, egyes szervek táplálásáról, az izmok mozgatásáról vagy az emésztésről van szó. Az egyes emberek energiaszükséglete egymástól jelentősen eltérhet. Az életkor, a nemi hovatartozás és a testmagasság komoly szerepet játszanak, de legalább ennyire fontosak mindennapi tevékenységeink is. Rendkívül meghatározó ugyanakkor mit kaptunk Természet Anyánktól útravalónak, azaz milyenek a biológiai lehetőségeink. A szaknyelvben ezt „energetikai tényezőnek” nevezzük, ami egyénenként változik. Testi felépítésünktől függően az emberi szervezet 1500-7000 kalória közötti energiát használ fel naponta. Amikor az energia-bevitel meghaladja a szükségeset, a szervezet azt többlet energiaként raktározza. Fordított esetben, amennyiben testünk a felhasználtnál kevesebb energia-bevitelben részesül, a test az elraktározottakból gazdálkodik. Ha átlagosan 100kcal/ óra energiafelhasználásból indulunk ki, testünknek napi 2400 kcal energiára van szüksége. Ez négy étkezésre elosztva hozzávetőlegesen 600 kcal étkezésenként. A fel nem használt tápanyagokat testünk későbbi felhasználásra elraktározza. A nap végén a szervezet egyenleget készít. Ha csak 2000 kcal-t kapott, ugyanakkor 2400 kcal-ra lett volna szüksége 400 kcal-t

6

a tartalékokból használ fel. Amennyiben 2800 kcal-t fogyasztottunk el, 400 kcal többletenergia a raktárakba vándorol. Ahhoz, hogy fogyni tudjunk, testünknek „energiahiányra” van szüksége. Ez akkor keletkezik, hogy ha az elfogyasztott táplálékmennyiség kevesebb, mint amennyi energiára a szervezetnek szüksége lenne. Hogy testünk egy ilyen helyzetben is fenntarthassa működőképességét, az idők folyamán felhalmozott energiakészleteket kezdi hasznosítani. Az eredmény: fogyás. Minél kevesebbet eszünk, annál nagyobb súlyveszteség keletkezik. Ez a következtetés azonban nem teljesen felel meg a valóságnak. Az energia bevitel csökkentése nem jelenti azt automatikusan, hogy testünk az energiahiányt kizárólag a zsírkészletekből kénytelen pótolni. A hagyományos fogyókúráknál, mint például a felező, az elválasztó vagy más, éhezésre alapozott diéták esetében az energiahiánynak hozzávetőlegesen 70%-át izomfehérjéből és mindössze 30%-át fedezi zsírkészletekből szervezetünk. Minél nagyobb az energiahiány, annál nagyobb az izomleépülés. A fogyni szándékozók számára ez az összefüggés igen gyakran egy soha véget nem érő ördögi kör kiindulási pontja.

7


JO-JO HATÁS Az izomsejtek energiaellátásáért a mitokondrium felelős. Ezek a sejterőművek alakítják át az élelmiszerekben található tápanyagokat energiává. Amikor a fogyókúra során testünk izomfehérjét épít le, a mitokondriumok száma is megfogyatkozik. Ez, a 2400 kcal/nap példát alapul véve azt jelenti, hogy testünknek már nincs 2400 kcal-ra szüksége, egyszerűen azért, mert kevesebb izmot kell energiával ellátni. Az izomleépítés következtében szervezetünknek már csak 1800 kcal-ra van szüksége. A következmény: leáll a fogyás. Az eredeti 2400 kcal helyett már csak 1800 kcal-ra van szükségünk – éppen annyira, amennyire a fogyókúra miatt csökkentettünk energia bevitelünket. Annak érdekében, hogy tovább csökkenjen a testsúlyunk, az energia bevitelünket ismét csökkenteni kell. Ekkor, például 1000 kcal/nap esetében egyfelől tovább csökken az izomtömegünk, másfelől lassul az anyagcserénk. A fogyás nyilvánvalóan ismételten megáll. Testsúlyunk színten tartása érdekében példánknál maradva 1200kcal/napnál nem lehetne többet ennünk. Ha csak egy kevéssel is többet fogyasztunk ennél, a többletenergia egyenesen a zsírraktárakba vándorol. Teljesen mindegy miből származik ez a többletenergia. Egy alma, mindössze 100 kcal-lal is erre a sorsa jut. A fogyásnak és hízásnak ezen körforgása „jo-jo hatásként” közismert. Számtalan tanulmány bizonyítja, hogy a fogyókúrák 95%-a egy év elteltével legjobb esetben is az eredeti súlyra történő visszahízással végződik.

8

Nézzük meg mi történt fogyókúrás kísérletünk során. A diéta kezdetekor testünk 35%ban izomból, 20%-ban testzsírból állt. Egy év önsanyargatást követően testünk már csak 25% izomtömegből, ugyanakkor 30% testzsírból épül fel. Összefoglalva lefogytunk ugyan, de végső soron kövérebbek lettünk.

TÁPANYAGOK Általában elmondható, hogy sajnos minél inkább csökkentjük az energia bevitelt, annál kevesebb vitális anyagot veszünk magunkhoz. Bizonyos tápanyagokat, mint például a vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak illetve egyes zsírsavak, csak élelmiszerek elfogyasztásával juttathatunk szervezetünkbe. Ezek biztosítják testünk zökkenőmentes működését. A csökkentett tápanyag felvétellel egyenes arányban csökken a szervezetünkbe jutatott vitális anyagok mennyisége is. Ennek a szervezetre gyakorolt következményei szinte észrevehetetlenek. A vitális anyagok hiánya gyakran mindössze fáradtságban és a koncentrálóképesség csökkenésében jelentkezik. De sok esetben ugyanerre vezethető vissza a kötőszövetek rugalmatlanná válása, csakúgy mint a biokémikus folyamatok alulműködése, melyek akár egyes szervek működésképtelenné válásához vezethetnek. Az előbbiekhez hasonló módon a csontritkulás

9


vagy bizonyos anyagcsere zavarok mögött is ez az ok húzódhat meg. Véleményem szerint szervezetünk tartós károsodását semmiképpen nem teheti elfogadhatóvá az az átmeneti siker, melyet a súlycsökkenés által elérhetünk.

A szervezetbe juttatandó tápanyagokat három csoportra osztjuk: fehérjék, zsírok és szénhidrátok.

vesznek. Ugyanakkor a szervezet nem képes a zsírokhoz vagy szénhidrátokhoz hasonló módon tárolni a fehérjét. Az élelmiszerekkel bejutatott fehérje csak rövid ideig áll a test rendelkezésére egyfajta átmeneti fehérjeraktárakban. Amikor ezek az átmeneti raktárak kiürülnek testünk kénytelen az izmokban lévő fehérjét hasznosítani, minek következtében izomvesztés lép fel. Tekintettel arra, hogy az izmok használják fel messze a legtöbb energiát, az izmok leépülése egyúttal azt jelenti, hogy a zsírégetés csökken. Nyilvánvaló, hogy vagy több fehérjéhez juttatjuk szervezetünket vagy elkerülhetetlenül csökken az izomtömegünk.

Fehérjék

Zsírok

A fehérjék egyfelől a test építő elemei, másfelől biokémiai folyamatokhoz szükségesek. Szervezetünk fiziológiai felépítéséből fakadóan napjainkban hozzávetőlegesen 25%-ban fehérjéből épül fel. Ide tartoznak az izmok, szervek, testszövetek, csontok és ízületek. A hormonok és enzimek is ebből a létfontosságú anyagból állnak. Szervezetünk ezen kívül energiát is fehérjék segítségével állít elő. Amennyiben testünk a felvett táplálékkal nem jut elegendő fehérjéhez, ez például hosszasabb éhezési időszakok esetén vagy akár stressz helyzetekben is bekövetkezhet, kénytelen a szükséges fehérjét „más forrásból” biztosítani. A fehérjék a legtöbb biokémiai folyamatban is részt

Akárcsak a fehérjéknek, a zsíroknak is sokféle tulajdonsága van és testünk a legkülönbözőbb feladatokra használja ezeket: bőr építő anyagaként, hormonképzőként, vitaminhoz hasonló összetevőként vagy energiahordozóként. A zsírokban kétszer annyi energia van, mint a szénhidrátokban és fehérjékben, 9kcal/gramm. Ugyanakkor testünk előszeretettel tárolja is a zsírokat. Ez az a tulajdonságuk, melynek rossz hírüket köszönhetik. A megfelelő hozzáállással azonban ezeket a zsírraktárakat a szervezet energia szükségletének biztosítására tudjuk hasznosítani. Fontos tudni, hogy a zsírok csak szénhidrátok segítségével képesek a zsírsejtekhez vándorolni. Ez számunk-

Ahhoz, hogy táplálkozásunkat hosszú távon egészségesebbé tegyük, egyúttal a vitális anyagok sokféleségét biztosítsuk, a testünkben zajló folyamatokról lényegesebben többet kell tudnunk.

10

11


ra azt jelenti, hogy zsíros ételeket szénhidrátszegényekkel kell párosítanunk, mint például zöldségekkel illetve salátákkal. Ilyenkor ugyanis testünk a zsírt közvetlenül energiává tudja átalakítani. Ellenkező esetben a szénhidrátok körbeveszik a zsírsejteket és ezzel máris szabad az út a raktározáshoz.

Szénhidrátok Szénhidrátokat elsősorban növényi élelmiszerekben találhatunk. Ilyenek a gyümölcsök, gabonafélék, burgonya, rizs vagy a különböző tészták. Összetételük következtében a szervezet nagyon gyorsan képes ezeket energiává alakítani. Szénhidráttartalmú táplálék fogyasztása során az adott élelmiszertől és szénhidrátmennyiségtől függően minden alkalommal inzulin termelődik. Ez a hormon felelős azért, hogy azokat a tápanyagokat, melyeket testünk a táplálékfelvétel során nem hasznosít, azonnal a megfelelő raktárba szállítsa. Ezeket hasznosítja azután szervezetünk szükség esetén, oly módon, hogy ismételten energiává alakítja. A szénhidrátokat a májban, az izomzatban vagy a zsírsejtekben található zsírban tároljuk. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy amikor a szervezetnek energiára van szüksége, minden alkalommal zsírt szabadít fel. Testünk lényegesen érdekeltebb abban, hogy a már raktározott zsírkészleteket érintetlenül hagyja. Az evolúció során az emberi test működése úgy alakult, hogy ameddig

12

energiaszükségleteit szénhidrátokkal képes fedezni, addig nem nyúl a zsír készletekhez. Ez ugyanakkor általában csak egy hosszasabb élelmiszerben szegény időszak során következik be. Természetesen, a raktározott zsír is hasznosítható energia forrásként. Ez azonban elsősorban csak akkor következik be, ha az utolsó étkezéssel felvett tápanyagokat felhasználtuk vagy elraktároztuk. Ez a folyamat egy szénhidrátban gazdag étkezést követően 1,5-2 óra időtartamot vesz igénybe. Ezen időtartam elteltével kezdi testünk a zsírkészleteket hasznosítani. Ez a természetes zsírégetés ugyanakkor azonnal félbeszakad, amint szénhidráttartalmú tápanyag kerül szervezetünkbe, legyen az gyümölcs, innivaló, édesség, gabonafélék, burgonya vagy rizs. Az, hogy ezekből a táplálékokból milyen mennyiséget fogyasztunk lényegtelen. Csak rajtunk múlik, hogy a nap folyamán a zsírkészletek felhasználásának ilyen jellegű félbeszakítása hányszor fordul elő. Mint Önök is láthatják a zsírégetést fokozhatjuk anélkül, hogy kevesebbet ennénk. Azzal a többlettudással, mely már most az Önök birtokában van arról a folyamatról, amely a fogyásban fontos szerepet játszik, lépésről lépésre egyre közelebb kerülhetnek az ideális testsúly eléréséhez.

13


ENERGIAÁTALAKÍTÁS A következőkben arról fogok Önöknek beszélni, hogyan szabadít fel testünk energiát és, hogy ezt hogyan tudjuk a magunk javára fordítani. Megígérem, azt fogják mondani: „Bárcsak hamarabb tudtam volna mindezt!”. Napjaink szénhidrátban gazdag táplálkozása mellett az egyetlen olyan időpont, amikor szervezetünk hosszasabban zavartalanul zsírt tud elégetni, az éjszaka. Éjjel a testünk a már bevezetőben leírt folyamatokhoz, mint például a testhőmérséklet fenntartása, a különféle szervek ellátása vagy a táplálék emésztése energiát hasznosít. Ehhez a szervezet a zsírraktárakban tárolt készletekhez folyamodik, mivel nincsen számára elérhető szénhidrát. Milyen készletek kerülnek kiaknázásra az éjszakai szénhidrátszükséglet fedezésére? Az izomzat csak fizikai aktivitás során szabadít fel szénhidrátot. Kézenfekvő lenne, hogy a máj szolgáljon forrásként, mivel ez a szervünk nyugalmi állapotban is képes szénhidrátot felszabadítani. Amennyiben a májban nincs elegendő szénhidrát, testünk rákényszerül, hogy zsírból nyerjen energiát, mert úgy az agyunk, mint egyes szerveink is csak szénhidrát útján juthatnak energiához. Egy bizonyos mennyiségű energiát tehát szervezetünk minden esetben szénhidrátból kényszerül előállítani – és itt bezárul a kör. Lehetőleg már a délután folyamán, de legkésőbb a

14

vacsoránál tartózkodjon szénhidráttartalmú étel fogyasztásától. Ily módon az említett folyamat során egyetlen éjszaka alatt 50-100 g zsírt tud elégetni. A legenergiadúsabb étkezés továbbra is a reggeli és az ebéd kell, hogy legyen. Nem kell azonban lemondania a vacsoráról. A kínálat változatos: spenót lazaccal vagy zöldségfelfújt, egy carpaccio vagy paradicsomos mozzarella, saláta pulykával, vagy egyszerűen egy darab sajt. Ezek mind tökéletesen megfelelnek az esti szénhidrátszegény étkezés követelményeinek.

A TÖKÉLETES SEGÍTSÉG Tartósan és egészségesen fogyni rendkívül egyszerű. Egy bizonyos ideig vonjon meg szervezetétől energiát, ezzel energiahiányt idézve elő. Ezen kívül este energia és szénhidrátszegényen egyen. Ily módon alvásközben nem csak karcsúbbá válik, hanem a testsúlya is csökkenni fog. A Wellstar Viewty termékei ezt a folyamatot innovatív módon támogatják. A Viewty LC jóízű energiaszegény italként fogyasztva értékes és természetes bio összetevői segítségével küzd az éjszaka folyamán az Ön fogyásának elősegítéséért. Az ún. WPC 80

15


és az ún. MPC összetett fehérjék akadályozzák az izomvesztést, ugyanakkor optimalizálják az Ön számára fontos vitális anyagok szervezetbe jutását. A Viewty LC, mely egy alacsony szénhidráttartalmú ital, előidézi a fogyáshoz szükséges energiahiányt. Fogyókúrájának időtartama alatt az esti étkezést Viewty LC fogyasztásával helyettesítheti. A Viewty LC-ben található rostok szavatolják a jóllakottság érzését, és az éjszaka aktívizálódó fehérje összetevői pedig határozott súlycsökkenést segítenek elő. Egy több évig tartó norvég tanulmány is a CLA-val történő szenzációs fogyásról számol be. A kísérlet során a lebontott zsír nem raktározódott el ismételten, így a jo-jo hatás elmaradt. Fogyókúrás fegyvertárának nélkülözhetetlen kelléke a Wellstar egy másik terméke: a Viewty kapszulák. Ezek exkluzív bio hatóanyaganyag kombinációt tartalmaznak, többek között konjugált linolsavakat (CLA). Több kísérlet során bebizonyosodott, hogy a CLA az anyagcserét rendkívül erőteljesen felgyorsítja, különös tekintettel a has tájékán lerakódott zsír lebontására. Ugyanakkor ezzel egyidejűleg az izomzat növekedését is elősegíti. Mindezeken túl a Viewty kapszulákban található Omega3 zsírsavak a testhőmérséklet szinten tartásának érdekében fokozott tápanyag felhasználásra késztetik szervezetünket. Ezt a folyamatot „thermogenezis”-nek nevezik. Ez a testet egyértelműen nagyobb energiafelhasználásra ösztönzi, mely ugyanakkor fokozott zsírlebontást eredményez.

16

VITÁLIS TANÁCSADÁS Eddig elég sok mindent elmondtunk már arról, hogyan élhet karcsún és energiától duzzadóan, anélkül, hogy le kellene mondania a jóízű falatokról. Az éjszakai fogyás egyértelműen működik. A Wellstar Viewty termékei ezt a folyamatot nagymértékben elősegítik. Az étkezési szokásainak átalakítását követő első napokban vagy akár hetekben nem lesznek komoly nehézségei. A gyors sikerek segítségére lesznek, hogy motivált maradjon. Ugyanakkor ahhoz, hogy ezeket a megváltozott szokásokat hosszú távon is képes legyen fenntartani, a legtöbb embernek szüksége van bíztatásra és olyan valakire, aki segíti abban, hogy az eredeti célt ne tévessze szem elől. Azonban Európa fogyni vágyó lakosságának mindössze 3%-a engedheti meg magának személyi edző segítségét, aki támogatja őt egyéni céljainak sikeres elérésében. A többség rövidebb vagy hosszabb idő után visszatér régebbi, megrögzült szokásaihoz, majd gyakran újabb fogyókúrába kezd. Ezen a ponton siet a Wellstar ismét az Önök segítségére, oly módon, hogy egy professzionális táplálkozási és edzéstervet kialakító személyi tanácsadót nyújt át Önöknek, függetlenül a felhasználó anyagi lehetőségeitől. Ez a forradalmi újdonság a 3D-s vitális tanácsadó felület a „Webstar”. Napjainkban már több mint 200 000-en használják a Webstar-t, ezt a vitalitás-

17


hoz és a vágyott súly eléréséhez vezető új, egyszerű és teljes körű módszert. A Webstar eligazítja Önöket, hogyan tudják a szénhidrátokat és zsírokat helyesen használni. Az egyéni sajátosságokat különböző kérdések útján felméri, hogy megállapítsa Ön jó vagy rossz „táplálék felhasználó”. Ez az elemzés egy tudományosan megalapozott anyagcsere elméleten alapul. Ezenkívül a Webstar kiszámítja az Ön életmód hányadosát, mely összesen nyolc különböző részből áll és ennek alapján összeállít egy életvezetési programot, mely kiterjed táplálkozására és napi edzéstervére. A Webstar részeként használhatja azt az élelmiszer színkódot, melynek segítségével egyénileg is összeállíthatja étkezéseit. Minden élelmiszer a három szín valamelyikéhez tartozik, attól függően milyen tápanyagokat tartalmaz. Választhat, hogy egy előre kidolgozott táplálkozási tervet követ vagy önmaga állítja össze, mit eszik aznap. A színkód rendszer alapján azonnal látható, melyik „szín” illik a reggelijébe, ebédjébe vagy vacsorájába. Ezenkívül, minden élelmiszer egy bizonyos számú vitális anyag pontszámot kap, melyeknek segítségével a vitális anyag felhasználását is optimalizálni tudja. A Webstar széleskörű lehetőségeket biztosít a fitness-modulon belül is, annak érdekében, hogy fizikai erőnlétét is javítani tudja. Választhat az előzetesen, egyénre szabottan összeállított edzéstervek közül. Hogy ha egyedül nem tud formába len-

18

dülni, akkor támogatásra lelhet a Webstar sziget strandján lévő 3D-s fitness központban. Itt együtt dolgozhat Laurával, a Webstar személyi edző avatárjával, aki pezsdítő zenei aláfestéssel, részletes útmutatásokkal ösztönzi a kiválasztott erőnléti és állóképesség fokozó gyakorlatok végrehajtásában. Garantáltan kellemes élményben lesz része! Aki szívesebben teniszezik, kerékpározik vagy fut, annak egyéni tervek elkészítéséhez több, mint százféle sportág áll rendelkezésére. Ugyanilyen széles a választék nyújtási és relaxációs gyakorlatokból azok számára, akik rugalmasságukon akarnak javítani vagy megnyugvást keresnek. Laura változó szögből, 3D-s perspektívában mutatja be, hogyan kell az egyes gyakorlatokat optimálisan végrehajtani. A gyakorlatok díszletei lélegzetállítóak, a sziget stégjén, kilátással a tengerre hajtjuk végre a nyújtó gyakorlatokat, jógázni pedig egy vízesés előtt lehet. A Webstar integrált edzés és táplálkozás naplója segítségével nagyszerűen figyelemmel kísérheti sikerei alakulását. Ráadásul az is szemmel láthatóvá válik hogyan kerül egyre közelebb céljai eléréséhez. A „My Home” statisztikai központban figyelemmel kísérheti hogyan halad a fitness, vitalitás és mentális kiegyensúlyozottság tökéletesítésének útján. Végül, de nem utolsósorban különleges csemegeként a Webstar Egyetemen több, mint 50 különböző, a táplálkozással és mozgással kapcsolatos oktatófilm áll rendelkezésére.

19


AZ ÖN DÖNTÉSE Most tehát szabaddá vált az út egy karcsúbb és vitálisabb jövő felé. Immár nem zárja ki egymást, hogy kiadósan egyen és ugyanakkor megőrizze ideális alakját. Mindeközben nem kell lemondania a jóízű falatokról. Tűzzön ki célokat maga elé. A hétköznapok során hasznosítsa testének biokémiai folyamatait, melyekkel zsírt éget el. Ezeken a napokon tartózkodjon a sörtől és bortól. A hétvégén azután csemegézhet szénhidrátokból és némi alkohol fogyasztást is engedélyezhet magának. Használja ki a fantasztikus Viewty termékek és a Webstar programja által nyújtott lehetőségeket annak érdekében, hogy életmódja kiegyensúlyozottabb, aktívabb és egészségesebb legyen. A Webstar a táplálkozási tanácsadás forrradalmasítása. Haladjon Ön is a Webstar útján, mert ez az út sikerre viszi. Szeretettel üdvözli Önt: Uwe von Renteln

20

21

Karcsúsító alvás  

A természetes és egyszerű út

Advertisement