Page 1

portfolio | ΚΦ // δείγμα σπουδών στην Αρχιτεκτονική Σύνθεση


ΣΎΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΣΗΜΕΊΩΜΑ

Φυσαράκη Καλλιόπη (Κάλλια) τηλέφωνο: 6946282541 e-mail: kalliaa@hotmail.com

[Σ ΠΟΥΔΕΣ ] 2016 - σε εξέλιξη

ΕΜΠ. Αρχιτεκτονική Σχολή. Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός του Χώρου. Κατέυθυνση Α: «Σχεδιασμός – Χώρος – Πολιτισμός», Ειδίκευση: Α1 - Γνωσιολογία της Αρχιτεκτονικής.

2016 -17

ΑΣΚΤ. ASFA_PhotoCourses: «Ζητήματα Θεωρίας των Εικαστικών Τεχνών και της Φωτογραφίας». (εξάμηνο σεμινάριο)

2008 -15

Παν. Πατρών. Πολυτεχνική Σχολή. Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. (7,81)

2005 - 08

Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου. (19,1) [Ε ΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ Ε ΜΠΕΙΡΙΑ ]

2017- σε εξέλιξη

Παροχή επικουρικού διδακτικού έργου για το χειμερινό και το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-18, στο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τομέα ΙΙΙ -Αρχιτεκτονικής Γλώσσας Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ. (Ν. Παππά) (Ελεύθερο Σχέδιο 1, Ελεύθερο Σχέδιο 2, Ζωγραφική και Ειδικά Θέματα Αρχιτεκτονικού Χώρου και Επικοινωνίας 8ου)

2016 -17

Εξωτερικός συνεργάτης για αρχιτεκτονική σύνθεση, τρισδιάστατη αναπαράσταση και φωτορεαλισμό σε γραφείο διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων. (Ε. Φρυσούλη)

2014-16

Βοηθός σε γραμμικό, ελεύθερο σχέδιο και στο παιδικό εικαστικό εργαστήριο «Κοιτάζω και Βλέπω», του εργαστηρίου ζωγραφικής ARTio, στο Ηράκλειο Κρήτης. (Β. Βασιλειάδης, Τ. Χριστοφοράτου)

2012

Πρακτική άσκηση. Αποτύπωση ευρημάτων αρχαιολογικής ανασκαφής του Παν. Κρήτης, στην Γαύδο. (Κ. Κόπακα)

2011-14

Συνδιδασκαλία φωτογραφικής σύνθεσης και τεχνικής, στις Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Παν. Πάτρας. Υπεύθυνη φωτογραφικού θαλάμου φωτογραφικού τμήματος ΠΟΦΠΠ (2012-13). Συνδιοργανώτρια ετήσιων εκθέσεων φωτογραφίας και πανελλήνιου φεστιβάλ φωτογραφίας. (Συμμετέχουσα με προσωπικά έργα)


[Δ ΕΙΓΜΑ Σ ΥΜΜΕ ΤΟΧΩΝ ] 2017

Συνδιοργάνωση και συμμετοχή στην ομαδική εικαστική έκθεση «Talking Heads», στη γκαλερί CheapArt (Στο μάθημα, του ΔΠΜΣ, «Πλαστική και Σύγχρονα

Επικοινωνιακά Μέσα Απεικόνισης του Χώρου» Ι. Γρηγοριάδης, Γ. Γυπαράκης, Ι. Ισιδώρου).

2016

Συμμετοχή στο εργαστήριο «Parametric Construction ΙV», στο ανεξάρτητο κέντρο Space Under –για αρχιτεκτονική και έρευνα. Παραγωγή και κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου σε κλίμακα 1:1. (Σχεδίαση εξολοκλήρου με Grasshopper, με δοκιμή μέσω Kangaroo και κοπή σε lasercut.)

2013

Συμμετοχή στο εργαστήριο «Un-creative City». Κεραμεικός, Αθήνα. (Στο πλαίσιο του Creative Time Summit, Art, Place and Dislocation in the 21st Century, Νέα Υόρκη.)

[ΓΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ / ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ] Autodesk AutoCAD / 3D, Adobe Photoshop / InDesign / Premiere, Rhino / Grasshopper, V-Ray, SketchUp, Microsoft Office. Αγγλικά, καλή γνώση. Γερμανικά, καλή γνώση.


ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ

2015

[X ENIA S CHOOL]

Αποκατάσταση και επανάχρηση του Ξενία Μοτέλ Καρτερού. (Διπλωματική εργασία)

2011

2010

2010

[Π ΟΛΥΜΟΡΦΙΚΌ]

Σχολικό συγκρότημα στα Ψηλά Αλώνια Πάτρας. (5ο Εξάμηνο) [V ILLA P RACTICE]

Κατοικία με χώρο εργασίας. (3ο Εξάμηνο) [Α ΚΆΛΥΠΤΟΣ]

Πολυκατοικία με μικρό χώρο προβολών και μπαρ. (4ο Εξάμηνο)


X ENIA S CHOOL

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ/ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΨΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ-ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ | ΝΟΕ. 2014 - ΦΕΒΡ. 2015)


2015 Διπλωματική εργασία

Η διπλωματική μου εργασία αφορά τη ευρύτερη περιοχή του Ξενία Μοτέλ Καρτερού (Ηράκλειο, Κρήτης). Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας αναδύθηκε η αναγκαιότητα μιας σχολικής μονάδας καθώς και ενός πολιτιστικού και κοινωνικού κέντρου το οποίο θα ενισχύει την υπάρχουσα τάση της μετατροπής της παραθεριστικής – τουριστικής περιοχής σε μια σύγχρονη κοινότητα. Το συγκρότημα του Ξενία κτίστηκε το 1963 στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης ξενοδοχείων από τον ΕΟΤ και σχεδιάστηκε από τον Άρη Κωνσταντινίδη. Βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Αμνισού. Εντοπίζεται έντονη εμπορική χρήση του αιγιαλού από ξενοδοχειακές μονάδες και στην ενδοχώρα έχει αναπτυχθεί ζώνη πρώτης κατοικίαςς.


ΤΜΗΜΑ ΟΨΟΤΟΜΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΤΗΡΙΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΨΕΩΝ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (ΠΡΟΤΑΣΗΣ)


COLLAGE ΙΔΕΑΣ (ΠΡΟΤΑΣΗΣ)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΨΕΩΝ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (ΠΡΟΤΑΣΗΣ)

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΨΗ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (ΠΡΟΤΑΣΗΣ)


Π ΟΛΥΜΟΡΦΙΚΌ

ΤΟΜΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΡΣΙΑ/ΔΙΑΜΗΚΗ

ΟΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ


2011 5ο Εξάμηνο Συνεργασία με την Ανθή Λαλιώτη

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΨΗ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑΤΟΣ (ΙΣΟΓΕΙΟΥ)

Το σχολείο δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε με μια πρώτη ματιά, ένα προαύλιο με κτισμένο χώρο. Ο έφηβος έχει πράγματα να ανακαλύψει. Ο συνδυασμός πολλών μορφών αντανακλά την πολυπροσωπικότητα του και οι κρυφές αυλές εξυπηρετούν την ανάγκη του για ανακάλυψη και κοινωνικοποίηση. Το σχήμα της κυψέλης χρησιμοποιήθηκε καθώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση χώρου και στη δημιουργία κρυφών αυλών. Παράλληλα οι αίθουσες ενώνονται προσδοκώντας μια νέα μορφή διδασκαλίας.


V ILLA P RACTICE

ΔΙΑΜΗΚΗΣ ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΛΗ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ (ΔΥΣΗ)

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ (ΑΝΑΤΟΛΗ)


2010 3ο Εξάμηνο

ΚΑΤΟΨΗ 1ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ

ΚΑΤΟΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

Μια μονοκατοικία για δύο γυναίκες μεγάλης ηλικίας. Οι δύο κατεξοχήν ασχολίες τους είναι να φροντίζουν και να φιλοξενούν σκύλους και να καλλιεργούν μικρά φυτά. Έχουν μια τάση προς απομόνωση και επιθυμούν η κατοικία τους να ικανοποιεί τις παραπάνω ανάγκες. Η κατοικία τοποθετήθηκε από την πλευρά του δρόμου, έτσι ώστε να δημιουργείται μια πίσω αυλή, που θα βλέπει προς τον κήπο και θα χρησιμοποιείται για την φιλοξενία των σκύλων.


Α ΚΆΛΥΠΤΟΣ

ΣΚΙΤΣΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ

ΟΨΟΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ (ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ)

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ

ΜΙΚΡΗ ΝΟΤΙΟ-ΔΥΤΙΚΗ ΟΨΗ (ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ)

ΜΙΚΡΗ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΨΗ (ΜΠΑΡ)


Πολυκατοικία με μικρό χώρο προβολών και μπαρ. Ο ακάλυπτος του οικοπέδου ως αποτέλεσμα προσθετικής διαδικασίας κατοίκησης γίνεται η αφορμή για μια πρόταση αντίστοιχης αισθητικής κτιρίου κατοικιών στο κέντρο της Πάτρας, με μεικτή χρήση υλικών και συσυστημάτων αναφοράς.

2010 4ο Εξάμηνο

ΚΑΤΟΨΗ 3ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ

ΚΑΤΟΨΗ 2ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ

ΚΑΤΟΨΗ 1ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ

ΚΑΤΟΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ


Ι ΟΎΛΙΟΣ | 2018

portfolio |ΚΦ  

/δείγμα σπουδών στην αρχιτεκτονική σύνθεση

portfolio |ΚΦ  

/δείγμα σπουδών στην αρχιτεκτονική σύνθεση

Advertisement