Page 25

25

Κάποιοι μεγάλωσαν με αυν τές...Κάποιοι τις ανακάλυψα βοπρο ς τικέ εοπ από τις τηλ λές...οι υπέροχες μουσικές του cult ελληνικού κινηματογράφου ( «Εκείνο Το Καλοκαίρι», «Αγκίστρι», «Ψυχή & Σάρκα» , «Αναζήτησις» , « ές Συμπόσιο» κλπ ), οι μουσικ σπουδαίων ελλήνων συνθε, τών όπως ο Γιάννης Σπανός σε ο Γιώργος Χατζηνάσιος, κα . υές σκε δια ς τικέ ληκ νέες εκπ H αφρόκρεμα της ελληνικής οεναλλακτικής ροκ & ηλεκτρ st νικής σκηνής αλλά και gue από το εξωτερικό δίνουν τις ς πιο απρόβλεπτες εκτελέσει .Η ατα θέμ ενα όσμ απρ στα πιο και επιλογή των θεμάτων αλλά a em Cin ek Gre του γή η παραγω ώνη Revisited έγινε από τον Αντ ιΒιλλιώτη. Κυκλοφορεί σε ειδ ny κή deluxe συσκευασία. (So BMG)

γιορτή } πυξίδα { η αγάπη είναι

Κυκλοφόρησε το νέο CD single του Χρήστου Αβραμίδη με γενικό τίτλο «Κερδίζεις & Χάνεις». Περιέχει δυο νέα ύτραγούδια σε στοίχους Αργ ρη Αράπη και μουσική Βασίλη Γαβριηλίδη και Αργύρη Αρά ρδι «Κε το για αι κειτ πη. Πρό ζεις & Χανεις» και το «Λόγια Ψυχής». Το πρώτο είναι ένα το ρυθμικό pop τραγούδι ενώ αιοσφ ατμ μια ι είνα ο τερ δεύ ρική μπαλάντα. (PLUS REC / Universal Music)

a revisited } διάφοροι { greek cinem

ρδίζεις & χάνεις} αβραμίδης χρήστος { κε

μουσική

Δύο σημαντικοί μουσικοί με ξεχωριστές συνεργασίες, ο Γιάννης Ζάρας και η Κωνσταντίνα Νάσιου, αποτελούν το νέο group Πυξίδα και μας ς παρουσιάζουν το πρώτο του ». album «Η αγάπη είναι γιορτή τη φει γρά υπο Ο Γιάννης Ζάρας ν μουσική και τους στίχους όλω άρα κιθ ζει παί ν, διώ γου τρα των και τραγουδά. Η Κωνσταντίνα Νάσιου παίζει πιάνο και τραγουδά. ύ Τους στίχους του τραγουδιο Δηα Λίν η φει «Ξανά» υπογρά μοπούλου. (Impact Music)

[πρόταση της εβδομάδα

ς]

To CD “Balkan Routes Vol. 01: Nikola Tesla”, (Βαλκανικές διαδρομές) είναι μια συλλογή 15 τραγουδιών με σύγχρονο Βαλκανικό ήχο. Πρόκειται για μια σειρά από CDs, που το καθένα θα είναι αφιερωμένο σε εξέχουσες προσωπικότητες των Βαλκανίων, που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα σύνορα των χωρών τους και μέσω των επιτευγμάτων τους να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Το 1ο CD της σειράς είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου Σέρβου επιστήμονα και εφευρέτη Νικόλα Τέλσα (1856-1943) ο οποίος ήταν στην κυριολεξία ο Προμηθέας του ηλεκτρισμού. Του χρωστάμε περισσότερες από 700 εφευρέσεις, ορισμένες εκ των οποίων θεμελίωσαν το σύγχρονο κόσμο μας (ραδιοκύματα, ραδιόφωνο, ακτινογραφία, ραντάρ κ.α.). Τα περισσότερα από τα τραγούδια κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ το κομμάτι “Nikola Tesla” του Σέρβου συνθέτη – ερμηνευτή Zeljko Joksimovic (τον οποίο γνωρίσαμε το 2004 όταν με την μπαλάντα του “Lane moje” (Λάνε Μόγιε) κατέλαβε την 2η θέση στον διαγωνισμό της Eurovision το 2004 στην Κωνσταντινούπολη, την 3η το 2006 και είναι ο παρουσιαστής της φετινής Eurovision) κυκλοφορεί για πρώτη φορά από την Ελλάδα για όλες τις χώρες. Η επιμέλεια της παραγωγής και η επιλογή των κομματιών ανήκουν στον Δημήτρη Μεϊδάνη. Το CD υποστηρίζεται από τις πρεσβείες των χωρών που συμμετέχουν και πρόκειται να κυκλοφορήσει τόσο στην Βαλκανική αγορά, όσο και σε άλλες αγορές του εξωτερικού. Ανάμεσα στα ονόματα που συμμετέχουν στο cd διαβάζουμε κι αυτά των ελλήνων δημιουργών Άνεμος, Βασιλική Παπαγεωργίου, Κρίστη Στασινοπούλου, Στάθη Καλυβιώτη και Παλίρροια. (protasis)

nikola tesla {balkan routes vol.1} T20.indd 25

26/5/2008 5:42:04 μμ

Θ week  
Θ week  

Tv & music & cinema

Advertisement