Page 1

PTF Foto - Kaja


Oppgave 1 Konfirmant/ miljøportrett


I disse konfirmasjonsbildene har jeg prøvd å få frem forskjellige sider av konfirmantens personlighet. Konfirmanten har selv en hund som er en stor del av livet hennes, derfor var dette tema på et av bildene. Hun er glad i diverse kjøretøy, og hun ønsket å ta et bilde litt utenom det vanlige. Da tok vi et av bildene på en gammel traktor. Det siste bildet er et helt vanlig portrettbilde for å få frem den konfirmanten alle kjenner til.


Oppgave 2 Miljøportrett Bestemor


I dette portrettbildet valgte jeg ü ha en eldre person som motiv for gjøre bildet mer interessant. Portrettbilder av eldre mennesker kan ofte kan vise mer en et vanlig portrettbilde av en yngre person fordi eldre mennesker ofte har en historie ü fortelle. Ikke bare noe de kan fortelle med stemmen men ogsü noe de kan fortelle med anisktet og de ulike ansiktsutrykkene og personlige trekk. Meningen med bildet er at det skal vise et langt liv i ansiktet til en eldre person. Mottakeren kan selv tenke seg frem til en historie.


Oppgave 3 Gullfisk


I dette bildet har jeg prøvd å få frem en mening og et budskap ved å bruke et litt utenom det vanlige motiv og sammensetning. Bildet symboliserer måten menneskene holder andre skapninger borte fra deres naturlige omgivelser på. Ikke bare dyr men også andre mennesker. Det symobliserer også måten man kan være så nær noe, men sammtidig så langt borte. Og at man ikke alltid kan kontrolere ting selv.


Oppgave 4 Kunst portrett – Gaia


Disse bildene skal vise de forskjellige egenskapene og personen og gudinnen Gaia. Gaia er den gudinnen for skapelsen av jord og det grønne liv ifølge gresk mytologi. Jeg ville fü frem hennes egenskaper gjennom skapelsen der det kun er hennes og hennes skapelser i universet som er tilstede. Et bilde som viser hvordan hun fører med seg skapelsene og at hun selv er en del av det, et bilde der hun viser sin kjÌrlighet for det som spirer og et bilde der hun er under selve skapelsen.


kaja honnemyr  

skolebilder

Advertisement