Page 1

PTF Periode:

FOTO Kaja Honnemyr 2MKB, Vennesla VGS


Innledning: Her finner du diverse innformasjon om min PTF periode. Tidsplan og utleverte oppgaver. Vi har tilsammen hatt litt over 4 uker med PTF der vi har hatt muligheten til å jobbe med våre individuelle oppgaver - Ide til ferdig produkt. Innenfor disse ukene har vi også hatt diverse øvingsoppgaver. Klassen har også hatt en felles fotoshoot for Absolutt KRS. Til slutt har vi hatt en uke til selvstendig arbeid med fotografering og redigering i Photoshop før Deadline. Her ser du en oversikt:

Tidsplan for PTF peioden 2012 FOTO:


Oppgaver PTF peioden 2012 FOTO: Selvportrett : Du skal presentere deg selv som fotograf og ta et gjennomtenkt selvportrett som ikke bare viser hvordan du ser ut, men også hvem du er... Ideene dine skal skisses og presenteres for faglærer før opptak. Sted : inne/ute (Selvvalg) Portrett/interiør/reklame/natur el. : Selvvalgt oppgave. Du velger selv bildesjanger og annen utførelse. Ideene dine skal skisses og presenteres for faglærer før opptak. Sted : ja Kunstfotografering : Transport/logistikk : 5 motiv i str. 100x100 (?) til bildører / panser el. (Metallplater) Stikkord til motivene : flytte ting fra A til B, varer, gods, truck, lasting, lossing, sikring av last Den nye avdelingen på Vennesla vgs. ønsker fotokunst som veggpryd i klasserommene. Etter brief fra lærere. Sted : studio / location Motefotografering : Vi har en avtale med livsstilsmagasinet AbsoluttKRS om fotografering av en moteserie. Også her skal vi briefes i forkant av redaktør Belinda Bjerke rundt hva slags bilder, uttrykk, tøy osv. som vi skal jobbe med. Bjerke vil også være med under selve fotograferingen hvor hun bl.a. fungerer som stylist. Sted : i studio (dronningens gt.), fredag 4.12. Elevene deler i to grupper. Tidspunkt 9-11 og 11.10-13.10 Vi skal ta bilder av modell og hund med forskjellig tilbehør, f.eks. smykker. Dvs. at fokus i bildene ikke først og fremst vil ligge på modellen, men hva hun/han har på seg. Dette er viktig å tenke gjennom ift. poseringene. Bildene skal settes opp som mote/beauty bilder, men referanser til fotografen Elisabeth Hoff (www.elisabethhoff.com). Det skal også brukes en colorflex ift. whitbalansering.


Diverse øvingsoppgaver og Backstage bilder fra perioden: Her kan du se diverse bilder - både foran og bak kamera fra forskjellige deler av perioden. Noen er ferdig redigerte bilder fra øvingsoppgaver og forberedelser til andre oppgaver, og noen bak kamera.

Øvingsoppgave bilde tatt på Hundsfoss.

“Godt” og kaldt bak kamera på Hundsfoss.


Øvingsoppgave før vi tok bilder for Absloutt KRS. Her øver vi på lysoppsett inspirert av Elisabeth Hoff. I studio for å ta modell bilder til valgfritt. Modell og vindblåser :)

Bak kamera hos Absolutt Kristiansand

Øvelse på Elisabeth Hoff metode.

Før fotoshoot hos Absolutt KRS

Bilde på Absolutt KRS for senere å kunne justere hvitbalanse.


Oppgaver:


Oppgave 2: Selvvalg


Oppgave 2: Selvvalg Om Oppgaven: På denne oppgaven fikk vi velge hva vi ville gjøre. Jeg syns det er gøyere å jobbe i photoshop og etterbehandling en det er er å ta bilder, så derfor har jeg valgt å bruke mulighetene vi har i Photoshop til å lage et manipulasjonsbilde for denne valgfrie oppgaven. Jeg valgte et undervannsmotiv fordi dette var noe jeg hadde lyst til å prøve ut, også lære mer om fremgangsmåte og effekter.

Ide og skisse:

Siden jeg allerede viste at jeg ville lage et undervanns bilde søkt jeg på “underwater” på Google.com. Det kom opp diverse bilder, min ide (skisse oppe til venstre) ble mest innspirert av bildet med ariel og prinsen. Jeg ville prøve å skape et lignende bilde og slik kom jeg opp med ideen min.

Skisse

-->


Metode:

På denne oppgaven har jeg brukt diverse bilder og satt sammen, sammtidig som jeg har laget noen elementer i Photoshop. Elementer som er brukt: Bakgrunn (laget i PS), div. bushes (bobbler), div. bilder av forskjellige busker, bilde av statue, bilde av modell, Photoshop effekter (vannoverflate, solskinn...). Jeg begynnte med å legge en gradient blå bakgrunn (lys til mørk). Så laget jeg vanneffekten og lyseffekten fra overflaten. For å gjøre dette brukte jeg “Clouds” som du finner under Filter -> Render menyen i PS. Kombinert med “Plastic Wrap” som du finner under Filter -> Artistic menyen. På denne måten ble det noe som kunne se ut som en realistisk vannhinne. For å skape lyseffekten brukte jeg “Lighting effects” som er under samme meny som “Clouds”. Jeg har brukt “Distort” som du finner under “Transform” for å bøye og legge elementene slik at det passet. Nå var bakgrunnen laget og jeg begynnte å legge inn bildene og motivene. Når jeg laget buskene brukte jeg 3 forskjellige bilder, en til den øvre (klattreplanten) og to andre kombinert lenger nede. På den lengst nede har jeg brukt samme busker mange ganger, kopiert og rotert og brukt vector mask og visket slik at de passet sammen og så ut som “en”. Så har jeg brukt vector mask og flere (svake, sterke) lag for å få frem de detaljerte kantene. Jeg har brukt diverse lag med curves for å skape dybde (curves er også brukt for å skape skygger og lyspunkter). Så plasserte jeg statuen og justerte lys (ved hjelp av curves) og laget et tynt moselag ved hjelp av et bilde med gress der gjennomsiktighetenn ble stilt ned. På modellen er det brukt mange lag med curves, color balance, levels og photo-filter for å få riktig farge og lys. Bobblene er en photoshop brush funnet fra Internett. Til slutt for å skape en dypere farge laget jeg et nytt lag av alle lagene og stilte “Blending Mode” til Overlay og brukte “vecor mask” for å tegne det inn der jeg ville ha det. Jeg har brukt det gyllne snitt og lys for å fremheve hovedelementene.

Vurdering:

Jeg ble både fornøyd, og missfornøyd med det ferdige bildet. Hvis jeg hadde hatt tid til å gjøre noe på nytt ville jeg ha tatt modellbildene på nytt og tenkt nøyere gjennom poseringer og ansiktsuttrykk slik at det ville passet bedre inn under vann. Jeg følte heller ikke jeg fikk modellen til å passe helt inn i bildet på den måten jeg ønsket. Hadde jeg hatt tid er dette noe jeg ville gjort mer research på og prøvd ut mer.


Oppgave 3:


Transport


Oppgave 3: Kunstfotografering - Transport Om Oppgaven:

Vi fikk i oppgave å ta bilder til transport som de kunne henge opp på veggene i klasserommene. Etter vi hadde gått igjennom briefing med læreren fra Transport fikk vi ned noen stikkord: lytte ting fra A til B, varer, gods, truck, lasting, lossing, sikring av last...m.m. Vi skulle ta 2-3 bilder hver.

BILDE 1:

Ide og Skisse:

Før vi begynnte å tenke veldig på hva vi skulle ta bilde av gikk vi ned i hallen til Transport for å få litt inspirasjon. Der var det mange trucker. Pga det var så mange Trucker vil jo det si at det en sentral del i opplæringen til Transportklassene. Derfor tenkte jeg å ta bilde av en truck. Siden transportfag er ganske tøft, tenkte jeg å fremheve truckens tøffhet ved å bruke en kul effekt på bildet mitt. Jeg brukte effekten “Lens Flare” som vi hadde lært om tidligere i perioden.


Metode:

For å få nok lys og den effekten jeg ønsket på bildet tok vi med oss studiolys ned i hallen til Transportklassen der Truckene sto. Jeg spurte noen elever der om de ville hjelpe å sette trucken på en fin plass, deretter satte vi opp studiolysene. Jeg brukte to reflektor lamper med blits og satte de opp bak Trucken. Sammtidig hadde jeg naturlig lys forfra fra garasjeporten. Lampene ble satt opp litt skrått utover hversin vei bak trucken, den ene lampen litt lenger ut på den ene kanten en den andre. På denne måten fikk jeg en Lens Flare effekt. Bildet er undervinklet og står litt på skrå for å skape en tøff effekt og fremheve truckens tøffhet enda mer. Det er også brukt dybdeskarphet for å fremheve Trucken fra omgivelse rundt, jeg valgte å ha denne bakgrunnen fordi det også er en normal del av Transporthverdagen.

Vurdering:

Jeg syns selv at jeg fikk til effekten jeg ønsket på den måten jeg ønsket. Men hadde jeg hatt bedre tid og mulighet ville jeg kanskje prøvd med en lampe foran også slik at jeg ikke hadde trengt å stille opp lyset så mye i etterkant som førte til at bildet ble litt kornete. Også fjerne litt mer støy i bildet.


Oppgave 3: Kunstfotografering - Transport BILDE 2:

Ide og Skisse:

En av de føste tingene jeg forbinder med Transportfaget er lastebil. Pga dette ville jeg ta bilde av en lastebil. Igjen på samme måte som det forige transportbildet mitt ville jeg også fremheve lastebilens tøffhet ved å undervinkle bildet litt. Ettersom jeg ikke fikk tid til å ta et bilde av en virkelig lastebil ble det en lego lastebil. Legoen kan også symbolisere hvordan dette kan være en gøy jobb (akuratt som å leke med lego), man bygger opp ting og frakter. Sammtidig som å være en lastebilsjåfør er noe mange små gutter drømmer om. Og dette kunne være en måte å vise guttedrømmen på i virkelige omgivelser.


Metode:

Bildet er tatt ute i naturlig dagslys. Bildet er lett undervinklet for å gjøre det tøffere og gjøre bilen større. Jeg har valgt å bruke noe mellom total- og halvtotalutsnitt slik at du får med hele bilen, men sammtidig ikke helt. På denne måten ser det nesten ut som bilen er i bevegelse og det gjør bildet mer realistisk. Jeg har også brukt dybdeskarphet for å fremheve fronten og legomannen inni.

Vurdering:

Jeg ble sånn passe fornøyd med dette bildet. Hadde jeg hatt tid ville jeg som sagt tatt bilde av en virkelig lastebil slik som planen var. Jeg ville også gjærne satt litt lenger i Photoshop med det for å prøve å gjøre det litt renere.


Oppgave 4: Motefotografering


Oppgave 4: Motefotografering Om Oppgaven:

I denne oppgaven skulle vi ta bilder for magasinet Absolutt KRS. Vi skulle fotografere en modell med ulike klær og accesoarer på seg i forskjellige utsnitt. Senere skulle vi etterbehandle de for så å sende de inn til magasinet igjen.

Ide og Skisse: Vi fikk vite fra læreren at bildene skulle være litt à là Elisabeth Hoff. Så jeg ville prøve å få frem noen av hennes måter i bildene. Eks. bruk av hender og veldig klare rene bilder. Metode:

På disse bildene er det brukt reflektorlampe med paraply ovenfra, og i tilegg er det brukt en soft box nede på bildene i heltotal. Dette er for å få et jevnt fint lys. Modellen poserer og er fotografert på en måte for å fremheve og vise klærne og accesoarene på forskjellige måter. I etterbehandling er det gjort en basic beauty retusj og fremheving av kontraster i klærne.

Vurdering:

Jeg kan nå se at jeg kanskje burde ha jobbet litt mer med etterbehandlingen, men jeg ble alikevell fornøyd med slik det ble seendes ut. Hvis jeg skulle tatt bildene på nytt ville jeg gjærne ha fått tatt noen bilder fra andre sider og perspektiver slik at jeg kunne fått litt mer variasjon på bildene. Spesielt bakfra, ettersom dette var noe som var litt spesielt med denne kåpa.

PTF periode - Foto (Kaja Honnemyr, 2MKB)  

Skole oppgave i PTF Foto

Advertisement