Pappa i barnehagen. Krympekatastrofe

Page 1


IM L B

LEKE SJØRØVER, TINA! G O ED

© 2021 Kagge Forlag AS Omslagsdesign og layout: Lars Rudebjer Omslagsillustrasjon: Lars Rudebjer Papir: Arctic Volume White 150 g Boka er satt med Adobe Caslon Pro Trykk og innbinding: Livonia Print SIA ISBN: 978-82-489-2756-3

Kagge Forlag AS Tordenskiolds gate 2 0160 Oslo www.kagge.noHei! Jeg heter Tina, er 5 år og går i barnehagen. Jeg har en veldig tøysete pappa. Hver gang han henter meg i barnehagen, sier han: – Nei, i morgen bytter vi, Tina. Så går du på jobben min. Og jeg i barnehagen din.


Det synes alle barna i barnehagen er veldig morsomt. Ja, Geir også, som jobber på avdelingen min. Jeg synes det er litt flaut. Men en gang ble alt veldig annerledes. Og det som var litt flaut, ble ...

kjempeflaut!


Denne dagen var pappa ekstra tøysete da han skulle hente meg. På vei over lekeplassen suste han ned sklia. – JU-HU! lo han. Etterpå hoppet han av huska mens han ropte:

ANG TIL! G N –E


På vei ut porten sa han: – Skulle ønske jeg kunne vokse nedover, Tina. Så kunne jeg bli like liten som deg og begynne i barnehagen din. Da skulle vi lekt mye, da! Det lo vi godt av begge to.


Det vi ikke visste, var at en snill fe gikk forbi akkurat da. Og du vet kanskje hva feer gjør når noen ønsker seg noe?


Jeg merket ikke så mye først. Da vi kom hjem, begynte pappa å steke fiskepinner til middag. Han plystret og knipset. Det er sånn pappa pleier å gjøre når han lager mat.


Men plutselig ble han veldig trøtt. – Tina! Kan ikke du lage middag?

Hæ? Så forsvant pappa inn på soverommet. Uten å slå av stekeplata.