Kafblad 2021

Page 1

Het kafblad 202 1 Beste Vinkelnaren, beste carnavalvierders,

Optocht, polonaise en volle kroegen. Het kan helaas niet… De strijd tegen het coronavirus blijkt een zaak van lange adem. Als bestuur Kafland hadden wij vorig jaar rond de zomer niet gedacht dat we er nu, een half jaar later, zo intensief mee bezig zouden zijn. En helaas is het einde nog niet in zicht. Daarom toch mooi, dat enkele activiteiten binnen de corona spelregels toch doorgang kunnen vinden. Je leest er alles over in dit kafblad, de echo en op onze facebook pagina. We hopen hiermee toch iets van een carnavalsgevoel te kunnen overdragen waardoor we met zijn allen toch ff aan iets anders denken dan het coronavirus. En beloofd, we maken het meer dan goed, zodra er meer kan en mag laten wij als Kafland weer van ons horen. Hopelijk rond de zomer al en anders zeker weer met carnaval 2022. Houd nog ff vol, zorg goed voor jezelf en je naaste, en pakt er thuis mar unne borrel op! Alaaf!! Met hartelijke carnavalsgroet, Bestuur Kafland

Bekant een joar geleje was het carnaval 2020! Da war nog is skôn!

- Prins Jordy & adjudant Hans Wij mochten voorop in het feestgedruis als prins en adjudant. Dit was een mooie ervaring én een mooi begin van het jaar waarin veel stond te gebeuren! Na een opwarmweekend bij de Dolle avonden in ‘t Zijl waren we klaar voor de carnaval, nog niet wetend wat er ons écht te wachten stond. Op vrijdag begonnen we ‘s ochtends bij de Mariaschool, waarna we op ziekenbezoek mochten op diverse locaties. Dit werd door de zieken zeer op prijs gesteld en het was één groot feest!! De vrijdagavond werd geopend door jeugdprins Freek en jeugdprinses Lourdes bij de jeugdsoos. Daar hebben we gezien dat de jeugd ook wel weet hoe er een feestje gebouwd moet worden. Na lichte opstartproblemen op zaterdagochtend hebben we de kinderoptocht mogen aanschouwen. Deze werd afgesloten met een bloedstollende prijsuitreiking die alleen maar winnaars kende. Nadat we een mooie mis hebben bijgewoond met de verkiezing van ereburger Sieneke zijn we door gegaan naar ‘t KAFeeke. Daar was het aan ons de eer om dit officieel te openen. ‘Wa waren die ouw er blij mee!’ Zondagmorgen.. God wa waaide het toch! Na een spoedberaad van de optochtcommissie kwam het hoge woord eruit: de optocht werd verzet naar maandagochtend. Ook bij ons moest er een spoedberaad komen, want de dag moest toch ingevuld worden en we waren bang voor een overvollemaandag. Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen en was de zondag toch een geslaagde dag! Meer lezen? Kafland.nl Oud-Prins Jord

y d’n Urste & adju

dant Hans


Kwis Op carnavalszondag 14 februari organiseert stichting Kafland vanaf ELF over twee in de middag een blijf thuis kwis. Een digitale kwis die binnenshuis gemaakt kan worden waaraan u gratis kunt deelnemen. Met daarin vragen voor jong en oud. De antwoorden op deze vragen moeten door u voor het buiten donker is teruggestuurd zijn. We hebben een kwis samengesteld die we in 11 rubrieken hebben verdeeld. Met daarin vragen over carnaval, muziek, actualiteit, Vinkel en diverse andere onderwerpen. Kortom Kaflands karnavals kwis is een kwis voor het hele gezin. Voor de winnaar van deze kwis (die de zelfde avond bekend gemaakt zal worden) hebben wij een fantastische prijs waar de overige deelnemers verschrikkelijk jaloers op zullen zijn. Ook voor de deelnemers die 2de en 3de worden hebben wij een prijs. Kortom meemaken dr bijzijn!!

CV tis alt wa: Oertijd 1ste prijs grote wagens

U kunt zich aanmelden voor deze kwis via info@kafland.nl t/m 14 februari 12.00 uur. Graag bij de opgave het e-mail adres doorgeven waar de kwis naar toegestuurd mag worden.

Vur sles: De optocht start van de andere kant, nu hebben wij tegewind in Kafland. 1ste prijs loopgroepen

Jaarembleem

€5

Wellicht hadden jullie het al gelezen, er is een speciaal 2021 embleem voor jullie ontworpen! Met een vette knipoog naar carnaval 2021. Want dit joar zulde zelf de slingers moette ophangen!

€4 *Ø 7,5 cm

Ook de emblemen van 2020 zijn te bestellen. Je kan alle emblemen bestellen via info@kafland.nl In de week van 11 februari worden deze bij je thuis afgeleverd. Dan hedde tijdens de carnaval mooi de tijd om het embleemke op u jaske te zetten. Graag willen we van je weten welk embleem je graag wil bestellen. Op welk adres we de emblemen kunnen afleveren en je 06 nummer voor het sturen van een Tikkie. We zien jullie bestellingen graag verschijnen!

Redactie

€4

€5

€4,5

Zoals jullie normaal van ons gewend zijn, zouden jullie rond deze tijd van ons het kafblad krijgen. Door corona is natuurlijk alles anders in deze tijd, maar toch wilde we graag iets kleins doen. Vandaar dat we dit jaar een flyer hebben gemaakt. Dan is het kafblad en carnaval toch nog een beetje bij jullie. Lach, geniet en blijf vooral gezond dit jaar. Dan hopen we dat we volgend jaar weer kunnen knallen met elkaar. Mocht je onder het genot van een pilsje/wijntje toch wat leuke dingen met ons willen delen, zijn wij daar altijd voor in. We zullen doorgoan, maar moeten nu efkes stilstaon. Hopelijk tot snel, Laura, Mees, Aniene, Wille & Janne

CV nie te houwe gaat voor het eerste jaar bouwen 1ste prijs jeugdgroepen

Versieren! Hoe leuk zou het zijn als heel ons dorp tijdens de carnaval toch versiert zou zijn? Leuk toch?! Om je hierbij te helpen hebben wij alvast de slingers en ballonnen voor je gezocht. Jij hoeft het alleen nog maar op te hangen! Mocht je graag nog een extra vlaggenlijntje willen, dan kan je deze halen bij onze plaatselijke supermarkt.