Page 28

r u u t a n n e n e r e d Kin ! d n a r t s n e e e z , n zo teur

e en au t s li a n r u jo r art natuu a k ik P a d n rkind.nl u u t door Jola a n . w w en.net w v ij r h c s . w w w

Zon, zee en strand. Mmmm, vakantie! Zitten op je handdoek met een schepje in het zand. Maar de zee en het strand zijn ook natuur. Zoek samen met de kinderen naar schelpen. Was de schelpen thuis en maak er als ze droog zijn sieraden van of natuurlijke kunstvoorwerpen. En er is nog veel meer te doen.

Natuuruitje: Wadlopen met kinderen De vogels roepen naar je, je voeten vastgezogen en tot je knieĂŤn in het water. Als dat geen natuurbeleving is. Wadlopen is een echt avontuur voor kinderen. Het is spannend en leerzaam. Bij kinderwadlopen gaat het om kleine tochtjes van ongeveer 2,5 kilometer. Het is leuk en leerzaam, en buikschuiven of een moddergevecht kan natuurlijk ook.

Natuursite: Webkwestie over schelpen Wat eet een schelp, hoe krijgt hij jonkies en wat is zijn naam? Wil je kind meer weten over schelpen of is er een opdracht in de klas? In deze webkwestie vind je allerlei opdrachten. Leuk voor thuis of op school na een dagje strand.

Natuurapp: Wadwaaier-app Tijdens het wadlopen kom je natuurlijk van alles tegen dat daar kruipt, drijft of groeit. Geen boek in je tas? Zoek het dan op in de Wadwaaier-app. Wat is de grootte of kleur? Welk dier heb jij gevonden? Maak een foto en deel die met je vrienden.

28

Profile for Kaat Mossel

Kortemettenjunijuli2013  

Feelgood glossy voor vrouwen over: huishouden, administratie, gezin, gezonde leefstijl en time-management

Kortemettenjunijuli2013  

Feelgood glossy voor vrouwen over: huishouden, administratie, gezin, gezonde leefstijl en time-management

Advertisement