Page 1


Beste lezer, Dagelijks zijn wij met het hele team betrokken bij onze klanten. Betrokken is het thema dat mij inspireerde toen ik Kaars Koffie startte. Ik zag een club mensen voor me die zich kon inleven in de klant. Het kernwoord betrokken heeft voor mij 3 pijlers: Betrokken zijn met de klant Betrokken zijn met ons personeel Betrokken zijn met de leverancier/farmer Betrokken zijn met de klant heeft ervoor gezorgd dat wij begin 2019 onze nieuwe vestiging in Veghel gaan starten. We hebben op dit moment mooie klanten in Noord-Brabant, die we vanuit Veghel nog beter kunnen bedienen. Noord-Brabant is een bedrijvige provincie, waar Kaars Koffie goed bij past. De nieuwe vestiging gaat ons serviceniveau verhogen en onze aanrijtijden verkorten, wat weer winst is voor het milieu. Vanuit Veghel zullen monteurs, chauffeurs en verkopers hun werk gaan doen. Het doel is om eind februari 2019 volledig operationeel te zijn. Zaken zoals de planning, finance en orderverwerking blijven we coördineren vanuit Reeuwijk. Al met al is de nieuwe vestiging een mooie stap voorwaarts richting een grotere bekendheid van Kaars Koffie en dienstbaarheid richting de klant. Service to the boon krijgt zo nog meer gestalte. Waar mensen met elkaar meeleven ontstaat verbinding. Je hebt iets voor elkaar over en je bent trots op elkaar. Zo zie ik het ook graag bij Kaars Koffie. Wij zijn trots dat wij u als klant mogen bedienen. Wij zijn trots op de positie die wij innemen in de markt. Wij zijn ook trots op onze mooie producten en op de relatie met onze leveranciers en koffieboeren.

In dit magazine nemen we u mee op onze koffiereis. Hier leest u dat het in de landen waar wij de koffie kopen, minder goed geregeld is dan bij ons. Een hoge inflatie, koffieplanten die aangetast worden door koffieroest en een overheid die zich niet om de landbouwers bekommert. Slechte logistieke voorzieningen, geen toegang tot kennis en lage koffieprijzen maken het lastig om trots te zijn. Hoe zorgen wij ervoor dat de koffieboeren wél trots zijn op de koffie die ze produceren? Deze vraag ontstond tijdens een eerdere reis. Het antwoord ligt bij de coöperatie PAC. Deze organisatie zet zich in voor kleine boeren in de hoger gelegen gebieden. Jaarlijks kopen wij nu rechtstreeks een container koffie voor een eerlijke prijs. Een prijs waar toekomst in zit. Wij worden betrokken en krijgen elk kwartaal een update van de boeren uit het koffiegebied. Deze informatie delen wij met onze klanten. Zo brengen wij de verbinding op gang. Wij laten de boeren ook weten wat er met hun koffie gebeurt. Dat is iets om over en weer trots op te zijn. In 2018 heeft PAC 18 gezinnen aan Kaars Koffie gekoppeld. Deze gezinnen leveren al onze PAC-koffie. Wij zijn dankbaar voor deze mooie samenwerking en hopen hier samen met u nog lang van te mogen genieten.

Een warme groet, namens alle medewerkers, Paul Kaars

3


HET BEL ANG VAN

goede koffie op het werk

iets is fijner dan de dag te starten met een heerlijke kop verse koffie. Smaken verschillen en iedereen heeft zo zijn eigen wensen. De één houdt van een sterke bak, de ander wil juist starten met een zachte lungo.

N

Gemiddeld wordt er per jaar in Nederland 8,4 kg koffie per inwoner gedronken. Daarom worden er hoge eisen aan de smaak gesteld. Koffie op kantoor moet minstens net zo lekker zijn als in de horeca of thuis. Maar het allerbelangrijkste is de beschikbaarheid. Nederlanders vinden dat er altijd koffie moet zijn. Een kantoor of andere werkplek zonder koffieautomaat is ondenkbaar. Koffie heeft een sociaal en bindend karakter. Uit onderzoeken blijkt dat de helft van de medewerkers aangeeft dat sociale interactie in de koffiecorner plaatsvindt. Van de millennials ziet zelfs

4

tweederde de koffiehoek als ontmoetingsplek. Koffie blijft dus van essentieel belang voor een goede sfeer. Ook variatie blijkt belangrijk te zijn voor de tevredenheid over de koffie. De koffiecultuur heeft een vlucht genomen in Nederland. Doordat er veel variaties te koop zijn verwachten werknemers deze smaken ook op het werk. Ook voor klanten en relaties die uw kantoor bezoeken is goede koffie belangrijk. Het is prettig om te kunnen zeggen: “Wat kan ik voor u inschenken? Een espresso, cappuccino of liever een latte?” Kaars Koffie inspireert u graag over de vele mogelijkheden tijdens een koffieproeverij. Wist u dat uw personeel zich meer gewaardeerd voelt als er goede koffie in uw bedrijf geschonken wordt? Een logisch gevolg is dat


05

Service of direct koffie nodig? 0182 - 308000

men zich verantwoordelijker voelt en dus productiever wordt. Zo is koffie een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Goede koffie ondersteund uw imago Wanneer u bezoek ontvangt is het belangrijk dat u kwaliteit serveert. De koffie die u schenkt zegt namelijk veel over uw organisatie. Als uw gasten een heerlijk kopje koffie voorgeschoteld krijgen, dan laat dat een positieve indruk achter. Kaars Koffie biedt u graag creatieve ideeĂŤn om uw klanten en personeel te verrassen met onze heerlijke producten.

Koffie is van essentieel belang voor een goede sfeer.

5


De Gouden Tip: Bel met Kaars Koffie via 0182-308000 en wij laten u graag de machine zien die precies bij u past.

Begin bij uzelf:

“Welke koffie vind ik zelf lekker?” 6


Koffiekeuzetips voor het kiezen van de juiste automaat

Begin bij uzelf: wat voor koffie drinkt u? Uw machine kan koffie zetten van ter plekke gemalen of eerder gemalen bonen, van liquid- of van vriesdroogkoffie. Elke koffiemachine heeft een bepaalde productiecapaciteit. Hoeveel mensen maken er op een gemiddelde dag gebruik van een koffiemachine? Staat de koffiemachine bij een vergaderruimte waar snel veel kopjes koffie moeten worden uitgegeven? Of staat de machine op een plek waar je de tijd kan nemen voor een vers kopje koffie? Kent u de piekmomenten in uw koffievoorziening? Dit inzicht helpt bij het vinden van de balans tussen snelheid van uitserveren en de hoeveelheid machines. Bedenk wat voor u het belangrijkst is in een koffiemachine. Is dat alleen de smaak of spelen de prijs en uitstraling ook een rol? Uw machine verdient aandacht voor onderhoud. Voor het ene model betekent dit minder dan een minuut, voor het andere 5 minuten. U kunt die aandacht zelf geven of u besteedt het uit aan de leverancier die het met plezier voor u doet. Welke warme dranken wilt u precies uit uw koffiemachine halen? Denk bijvoorbeeld aan zwarte koffie, koffie met suiker en melk, cappuccino, espresso, chocolademelk; er is zo veel mogelijk. Liefhebbers van melk in de koffie weten dat de soort melk belangrijk is voor romigheid, mondgevoel en smaak. Wilt u een machine die verse melk kan serveren? Waar komt de Kaars koffiemachine te staan? Zijn er aansluitingen voor water, elektriciteit en is er eventueel een afvoer? Heeft u zelf al een voorkeur voor een merk koffiemachine? Wij kunnen vrijwel ieder merk leveren Ên onderhouden. Bijvoorbeeld: De Jong Duke, Etna, Necta, WMF, Jura, Sielaff, Schaerer en Crane.

Wilt u er zeker van zijn dat u de juiste machine kiest? Vraag dan een gratis koffieproeverij of een proefplaatsing aan via 0182-308000 of info@kaarskoffie.nl.

7


Koffie van baristakwaliteit met één druk op de knop! EVERSYS CAMEO Eversys is een Zwitsers bedrijf dat in 2009 is opgericht door een team van ingenieurs. Zij hebben in de afgelopen dertig jaar veel ervaring opgedaan in het ontwerpen, ontwikkelen en fabriceren van high-end espressomachines. Hieruit zijn een aantal baanbrekende innovaties voortgekomen. De Eversys espressomachines staan nu in toonaangevende horecagelegenheden, zoals in het hoogste gebouw ter wereld, maar ook in het hoofdkantoor van een bekende marktleider in IT-oplossingen. Kaars Koffie is een van de weinige dealers van deze exclusieve machines in Nederland en levert u service binnen twee uur.

EVERSYS CAMEO uitgelicht

Zeer betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige automaat van Nederlandse bodem met duurzame Zwitserse materialen. Optimale beleving door een elektronisch melkschuimsysteem en full-colour led. Automaat is makkelijk te vullen en automatisch te reinigen. De automaat spoelt zichzelf dagelijks en heeft wekelijks een automatisch reinigingsprogramma. Sterkteregeling voor ingrediënten, 2 stapjes milder en 2 stapjes sterker. Gescheiden uitgifte voor koffie en warm water zodat er nooit een druppel koffie in het thee­ water valt. Dubbele uitgifte, mogelijkheid om twee koppen tegelijk te zetten. Zetsnelheid per kopje koffie: circa 30 seconden.

8


Met slechts 28 cm buffetruimte kunnen 350 espresso’s per uur worden geserveerd.

Uitgifte: Alle koffierecepten kunnen voorge­ programmeerd worden, zodat de uitgifte altijd even nauwkeurig en efficiënt wordt uitgevoerd. Hierdoor is een constante productie en kwaliteit gegarandeerd. Het resultaat is net zo goed als bij een

Voorraad: Tweemaal een grote bonencapaciteit van 1200 gram.

traditioneel bereide koffie.

Eenvoud: Gemak dient de mens bij Eversys. Het kleurentouchscreen is eenvoudig te bedienen door het gebruik van duidelijke symbolen. Het is zelfs mogelijk om persoonlijke afbeeldingen toe te voegen. Koffierecepten worden naar smaak en voorkeur met één druk op de knop ge­ programmeerd. Het e’Barista­ systeem zorgt voor de rest.

+

+

+

Afmetingen H x B x D = 570mm x 430mm x 600mm

9


UNI E K I N NE D E R L A N D

Op weg naar duurzaamheid Kaars Koffie levert zoveel mogelijk gecertificeerde koffie. Maar om echt iets te kunnen betekenen voor de boeren in Nicaragua zijn wij een samenwerking aangegaan met PAC (Asociación Pueblos en Acción Comunitaria: vereniging volkeren in gezamenlijke actie). icaragua is een vruchtbaar vulkanisch land. Maar er heerst ook veel armoede en er zijn veel hoge gebieden die extreem lastig te bereiken zijn. Voor de kwaliteit van de koffie is het juist erg goed als de bonen hoog groeien, maar de plantages in die gebieden worden vaak vergeten. PAC is er voor deze boeren.

N

De boeren die zich hebben aangesloten bij PAC ontvangen van een gespecialiseerd team een pakket aan diensten, zoals technische en logistieke ondersteuning, kwaliteitscontroles en financiering voor onderhoud en renovatie. Ook wordt hun geleerd verantwoord om te gaan

met afvalstoffen en wordt er speciale aandacht gegeven aan het behoud van natuurlijke bronnen, zoals water en grond. De samenwerking is voor de lange termijn. De missie van PAC is om de boeren te bevrijden uit de armoede door ze te stimuleren zelf verantwoordelijkheid te nemen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Daar hoort ook het in stand houden van de ecologie bij. Verder moeten ze leren de grondstoffen niet uit te putten. De aangesloten boeren ontvangen een gegarandeerde prijs én een sociale premie die ze investeren in de ontwikkeling van de community. PAC heeft vier keurmerken: Fairtrade, Fairtrade USA, UTZ & C.A.F.E. Practices. Daarnaast heeft de organisatie een eigen FLO nummer: ID#5937. Een unieke verpakking Ook aan de verpakking is gedacht. Het hele productieproces hebben we in beeld gebracht. Een leuke detail is de foto van een crossmotor waarmee de ‘coaches’ van PAC naar de boeren gaan om ze te onderwijzen. Iedere keer wanneer u zo’n zak koffie ziet, weet u dat de boeren uitzicht hebben op een betere toekomst.

Meer over dit project? www.apac.org.ni 10


Doordat u gebruik maakt van onze producten steunt u de projecten in Nicaragua. Daarnaast doneert Kaars Koffie over uw koffieomzet 5% aan PAC.


K A A R S KO F F I E OP BEZOEK IN N ICARAGUA

Goed voor de boer Kaars Koffie boert goed en gunt dat de hardwerkende koffieboer ook. Om deze

wens te laten slagen staan we dicht bij de koffieboer en zijn familie. Zo ontstaat er betrokkenheid en begrip over en weer. Deze manier van werken is niet eenvoudig.

Het rechtstreeks inkopen, testen, verpakken en verschepen is een hele klus. Normaal gaat de handel namelijk via traders en handelaren. Wij kiezen ervoor om het hele traject in eigen hand te houden, om zo onze droom te verwezenlijken.

e lieten ons aangeharkte landje achter ons en vlogen via Atlanta naar Managua, de hoofdstad van Nicaragua. Vanaf het vliegveld reden we door naar Matagalpa, waar het hoofdkantoor van PAC staat. PAC is een coöperatie die kleine boeren met raad en daad bijstaat. Terwijl we met de mensen van PAC spraken, raakten we onder de indruk van de vaak trieste verhalen. De laagopgeleide lokale koffieboeren hebben het niet makkelijk. De plantages liggen op de meest afgelegen plekken en ze hebben weinig kennis en middelen om een goed bestaan op te bouwen. PAC brengt daar verandering in door ze te leren om meer kilo’s bonen per hectare te oogsten, waardoor de opbrengst hoger wordt.

W

Op bezoek bij de boer Met een stevige Toyota Land Cruiser trokken we diep het land in om drie plantages te bezoeken. Bepakt en bezakt met voldoende drinkwater en snacks, omdat de eetgewoonten en hygiëne daar voor ons als westerling behoorlijk uitdagend zijn. Drinken uit de kraan, zoals wij dat kennen, is onmogelijk. Met eigen ogen zagen we hoe moeilijk het hier voor een landbouwer moet zijn. De grote koffieboeren hebben plantages dicht bij de stad, 12

waardoor ze makkelijk te bereiken zijn. Voor de kleine boeren is het een heel karwei om de bonen bij de handelaren in de stad te krijgen. Het transport gaat met de bus die slechts één keer ’s ochtends en één keer ’s avonds rijdt. Dat betekent dat je als landbouwer die dag niet op je bedrijf kunt zijn om te produceren. PAC heeft daarom diverse inzamelpunten gemaakt in de dorpen, waar de boeren hun producten kunnen inleveren. De eerste boer die we bezochten is Carlos. Hij liet ons zien wat PAC hem geleerd heeft en hoe hij de kennis heeft toegepast. Zijn oogst is inmiddels drie keer hoger dan voordat hij met PAC werkte. Hij bouwt nu aan een goed bestaan, wat anders onmogelijk was geweest. Primitieve opstandigheden Op vrijdag wordt het loon contant uitbetaald aan de arbeiders. Het geld brandt dan in hun zakken en wordt uitgegeven aan alcoholische drankjes. Omdat dat vaak heibel geeft, moesten we voor zonsondergang in ons hotel zijn. Een klein hotel met maar één maaltijd op de kaart: ei, bruine bonen en bakbanaan. Op deze afgelegen plek is de internetverbinding slecht,


De afgelegen plantages van lokale boeren zijn moeilijk bereikbaar.

13


waardoor alleen contant kan worden afgerekend. Geld halen kost veel tijd, omdat de enige bank in de grote stad te vinden is. Vroeg in de morgen maakten we een wandeling door het dorpje El Cua om vervolgens onze reis naar de volgende twee plantages te hervatten. Daar aangekomen zagen we weer hoe moeilijk het is om als koffieboer je hoofd boven water te houden. Vaak zijn de kleinere boeren niet geschoold, internet is duur, de verbinding is slecht en de logistiek is niet op orde. De boer is op zichzelf aangewezen en een prooi voor koffiehandelaren die het product tegen de laagste prijs kopen. PAC zorgt voor een toekomst De mensen van PAC proberen daar verandering in te brengen. Iedere dag gaan de leraren op pad met een crossmotor, omdat de wegen zo slecht zijn. Vaak zijn ze een halve dag onderweg om bij de boer te komen. Ze blijven daar regelmatig slapen om in de ochtend weer door te gaan naar de volgende plantage. De leraren van PAC laten zien hoe de boer het maximale 14

uit zijn akker kan halen. Daarnaast is er aandacht voor het milieu, de kwaliteit van het product en de diverse certificeringen. Tijdens ons bezoek zagen we de verbeteringen. Zo zit een koffieboon in een koffiebes. De boon moet worden gescheiden van de bes, waardoor pulp achterblijft. Voordat PAC in beeld was werd de koffiebespulp in de rivier gegooid. De boeren wisten niet dat er giftige stoffen voor mens en milieu in zitten. Tegenwoordig laat men de pulp indrogen en wordt het gebruikt als compost. Ook certificeringen worden steeds belangrijker. Inmiddels zijn er verschillende labels, zoals: UTZ, Fairtrade en C.A.F.E Practices (Starbucks). Deze zijn voor een groot deel hetzelfde, maar wijken af op details. PAC zorgt ervoor dat de boeren voor minimaal 3 labels gecertificeerd zijn. Daar houden ze een administratie van bij, omdat tijdens een controle de papieren paraat moeten zijn. De administratie wordt vaak door de kinderen bijgehouden, omdat de ouders niet geschoold zijn.


Kleine boeren leven in ‘the middle of nowhere’

Niets is vanzelfsprekend Op zondag werden we uitgenodigd om met een groepje koffieboeren naar de kerk te gaan. We beleefden een bijzondere dienst, waar de passie en de afhankelijkheid voelbaar was. In Nederland zijn we gewend dat veel dagelijkse dingen vanzelfsprekend zijn. De supermarkt is om de hoek en we maken ons meestal geen zorgen over de eerste levensbehoeften. Dat staat in schril contrast met het leven in Nicaragua. Hier is niets vanzelfsprekend en is men sterk afhankelijk van wat de oogst biedt. Op maandag reisden we terug naar Managua waar we nog een bezoek brachten aan Atlantic, een wereldwijde trader. Dit bedrijf heeft 80 hectare land waar hoopjes koffiebonen liggen te drogen in de zon. Dagelijks wordt deze koffie gekeerd om optimaal te drogen. Vervolgens wordt een monster gebrand en geproefd. De proever geeft de koffie een cijfer, zodat de koffie met hetzelfde smaakprofiel in dezelfde baal terecht komt. Zo ontstaat een constante kwaliteit. Na het bezoek aan Atlantic vertrokken we met nieuwe inzichten en bijzondere indrukken richting Nederland. We hopen dat u door dit verslag anders naar koffie bent gaan kijken. Ook dit jaar importeren wij de koffie van 18 gezinnen uit Nicaragua. Omdat we deze mensen kennen, voelen we ons nog meer betrokken. We nemen de koffie af tegen een goede prijs, die de boer zelf bepaalt. Zo kan de boer investeren. Ook heeft Kaars Koffie een donatie aan PAC gedaan. Dat geld wordt gebruikt om boeren op te leiden. Kennis zorgt immers voor een stabiele toekomst voor koffieboeren in Nicaragua.

15


Het gezin heeft nu een goede watervoorziening, een wijnhuis en een leefbaar arbeiderskamp.


E E N V E R H AAL OVER VERAN DERIN G

Samen groeien Carmen Isabel Cruz Alfaro is één van de koffieboeren die betrokken is bij de koffie die Kaars Koffie importeert.

armen is 56 jaar oud en getrouwd met Moises Altamirano. Samen hebben ze vier volwassen kinderen: Betty, Meyling, Lesther en Massiel. De familie heeft in totaal dertien Manzanas (één mazana is een koffieveld van 7034 m2) waarvan er 6 door de Moises worden bewerkt. Carmen is verantwoordelijk voor bijna drie velden. De overige vier worden beheerd door twee van hun kinderen die de koffievelden hebben geërfd. Samen hebben ze de laatste oogst van het jaar 2016 en 2017 verkocht aan Kaars Koffie. Het gezin heeft hierdoor veel verbeteringen kunnen aanbrengen aan hun leefomgeving. De watervoorziening is nu goed, er is een wijnhuis en het arbeiderskamp is op orde gebracht.

C

De koffievelden die bewerkt worden door Carmen zijn ruim acht jaar oud. De variëteit aan verschillende koffies overheerst op deze plantages. In de laatste cyclus van het jaar was de opbrengst 30 kwintalen (1360,80 kg) in perkament. Met de behaalde winsten en aanbevelingen bij de commercialisering van haar bedrijf besloot Carmen om één veld te vernieuwen. Door middel van recepotechniek (techniek

om nieuwe koffieplanten te enten in een oude stam) zullen de prestaties van haar koffieveld verbeterd worden. Daarom verwachten we veel van de cyclus 2019-2020. De opbrengst van dit veld zal naar verwachting 10 kwint (453,6 kg) per perkament meer opleveren. In de toekomst wordt het resterende koffiegebied vernieuwd om ook daar de productie te verhogen. De kleine boer implementeert de adviezen die door het ondersteuningsteam van PAC worden aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn de behandeling van weefsels, het bijhouden van de administratie en plaagbestrijding. De belangrijkste uitdaging voor Carmen is het verhogen en stabiliseren van de productie. Maar ze wil ook graag de omstandigheden van de infrastructuur verbeteren. Haar werknemers zijn op de plantage gevestigd tijdens het oogstseizoen. Ook zet ze zich in om toegang te blijven houden tot markten die de kleine producenten erkennen. Kaars Koffie vindt het bijzonder om al deze ontwikkelingen van dichtbij mee te maken. 17


T H EEREIS

Bezoek Fair Tea Foundation Sri Lanka Afgelopen jaar heeft Kaars Koffie één van de projecten van de Fair Tea Foundation bezocht in Ratnapura.

eze reis voerde ons naar een gebied dat ernstig getroffen was door overstromingen en aardverschuivingen in het voorjaar van 2017. Veel mensen die op de verschillende theeplantages werkten zijn hierdoor getroffen. Het Rode Kruis heeft gezorgd voor de eerste levensbehoeften, zoals eten en drinken. De huizen waren helaas verwoest en leeg getrokken door het stromende water. In samenwerking met de Fair Tea Foundation heeft Kaars Koffie voor 150 gezinnen pakketten samengesteld, met daarin kookgerei, zodat ze weer zelfstandig konden koken.

D

Samen met de coördinator van de Fair Tea Foundation, Mr. Jayasinghe, hebben wij meerdere gezinnen bezocht die gebruik hebben gemaakt van onze hulp na de overstromingen. Het gebied lag zeer afgelegen, op ongeveer drie uur rijden van de grote stad. Er was een hoofdweg in dit gebied, met kleine smalle onverharde wegen naar verschillende huizen. Deze huizen waren alle meubels verloren. Families leefden op de betonnen vloer. De restanten van de overstroming waren in de buurt nog goed te zien. Je zag grote scheuren in de muren en overal waren nog mensen puin aan het ruimen. Bij het eerste gezin dat we bezochten werkten 18

de vader en de moeder op de plantages. Hij hield zich vooral bezig met het opnieuw aanplanten van theestruiken en zij plukte de thee. Ze hebben twee kinderen die heel enthousiast hun schoolwerk aan ons lieten zien. De mooie kleurplaten die we kregen hangen nu in het kantoor van Kaars Koffie. In ieder huisje waar we kwamen was een klein fornuis waar de lekkerste maaltijden op werden gekookt. In het keukentje zagen we de pannen en het gasstel dat we gedoneerd hadden. Ook stond er een klein houten krukje met een rasp eraan. Hier waren ze het meest content mee. De vrouw ging zitten op het krukje en pakte een halve kokosnoot en begon te raspen. Ze voegde water toe en begon te kneden. Op die manier ontstond er kokosmelk. De melk werd gebruikt om mee te koken. De kokosrasp gebruikte ze ook om heerlijke curries mee te maken. Het was erg mooi om te zien dat de gezinnen de geschonken materialen zo goed konden gebruiken. Zo zagen we met eigen ogen dat het geld echt op een goede manier werd besteed. We trokken verder. Het volgende adres was één van de vele theeplantages. Hier hebben we


gezien hoe de thee werd geplukt. We waren verbaasd hoe ongelofelijk snel de vrouwen de blaadjes plukken. Ze plukken alleen de bovenste groene blaadjes van de struik en iedere twee weken herhalen ze dat. Wij vonden het fijn om te horen dat de vrouwen een gemiddeld loon krijgen en daar goed van rond kunnen komen. De Fair Tea Foundation is steeds aan het kijken hoe ze de leef- en werkomstandigheden van de mensen op de plantages kunnen verbeteren. Tijdens de reis hebben we samen met de foundation gebrainstormd over nieuwe projecten. Mede door uw steun hopen we de plannen in de komende tijd uit te voeren.

Het geld wordt op een goede manier besteed. 19


REFEREN T IES

Dit zeggen onze relaties Klanten geven ons een:

9,2

Om tot de beste koffieleverancier te komen schreven wij een tender uit. Onlangs hebben wij ons nieuwe pand in gebruik genomen en hiervoor zochten wij een stand-alone koffiemachine. Het is voor ons belangrijk dat de machine een grote capaciteit heeft. Op basis van onze wensen adviseerde Kaars een tabletop machine. In ons geval was de De Jong Duke Virtu 9235 met koudwaterunit de ideale oplossing. Deze koffiemachine heeft een dubbele bonenmaler, vier kilo koffievoorraad en een snelle doorvoer, waardoor hij prima aan de vraag kan voldoen. De de Jong Duke Virtu is een prachtige koffievoorziening die helemaal past in de stijl van ons nieuwe gebouw en de nieuwe pantries. Bekijk de video op: kaarskoffie.nl/referenties Mariëlle Aldenhuijsen,

facilitair teamleider bij Vanderlande

“Deze machine past bij de stijl van onze pantries.” 20


Bekijk ook de video’s Ga naar kaarskoffie.nl/referenties

“

Wat is de kracht van Kaars Koffie? Afspraak is afspraak. Dit is voor ons erg belangrijk. Kaars Koffie heeft dat tot op heden prima laten zien. Zij hebben een goed product tegen een goede prijs. Daar kunnen ze nog veel verder mee komen, denk ik. Ook de service is prima. Als wij een suggestie voor verbetering hebben, dan gaan ze daar direct mee aan de slag. Ik zou Kaars Koffie zeker aanbevelen. Ook voor de wat grotere organisaties. Het is een prettige partner om zaken mee te doen! Johan Gunter, arbeidsmanager van 4Evergreen 21


Kaars Koffie onderscheidt zich in mijn ogen het meest in het persoonlijke contact. Vooral de helpdesk en de storingstelefoon worden altijd opgenomen en je hebt 99% kans dat je Richard aan de telefoon krijgt. Richard weet precies op welke locatie welke machine staat en welke koffie er gebruikt wordt. Dat is gewoon heel prettig. Het is erg fijn om een partner als Kaars Koffie te hebben, omdat zij precies weten welke uitgaven er gedaan moeten worden en hoe de budgetten zijn. Kaars Koffie houdt ons op de hoogte met nieuwe soorten koffie, die zij tegen een goede prijs aanbieden. Voor ons is het dan ook interessant om nieuwe smaken te proberen. Wij kiezen voor Kaars door de continuïteit van het leveren van ingrediënten en het bieden van service. Remco van Deijl, facilitair coördinator van Rexel

22

“Wij zijn klant puur op basis van tevredenheid!”


Wij gaan voor 100% kwaliteit

Richard Bakker Coördinator en leidinggevende van de Technische Dienst van Kaars Koffie.

Twee jaar geleden werd ik gebeld door Paul Kaars met de vraag of ik interesse had om te solliciteren bij Kaars Koffie. Ik kende hem en het bedrijf al dertien jaar vanuit mijn werk bij een grafisch bedrijf. Het leek mij een mooie kans om deel uit te gaan maken van het hechte team van Kaars Koffie. Mijn ervaring op het technische en commerciële vlak kan ik optimaal inzetten bij Kaars Koffie. Ik stuur nu elf monteurs aan, die dagelijks machines plaatsen, storingen oplossen en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Daarnaast heb ik veel contact met klanten en leveranciers. De afwisseling zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier aan het werk ben. Maar wat ik nog belangrijker vind is de sfeer in het bedrijf. Het voelt alsof wij één grote familie zijn. Laatst werd er nog door een relatie gezegd: “Jullie zijn echt Kaarsianen!”

De Kamado is mijn favoriete BBQ. Dit is een keramisch ‘ei’ waarin je kunt grillen, slow cooken, bakken en koud of warm roken. De gerechten krijgen een heerlijke rooksmaak door het toevoegen van verschillende soorten rookhout.

“Ons team is één grote familie.” Net als bij mijn hobby ga ik op het werk ook voor 100% kwaliteit. Iedere dag werk ik onder het motto: “Service to the boon”. Samen maken we onze klanten blij met de producten en service van Kaars Koffie!

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met BBQ’s. Uitgebreid kokkerellen met een glaasje wijn erbij en na afloop natuurlijk een lekker kopje Kaars koffie.

23


Waarom Kaars

Goede koffie... uw organisatie kan niet zonder. Dat is de reden waarom Kaars Koffie ‘service’ op de eerste plaats heeft staan.

Wij denken ‘out of the box’ voor de beste oplossing

Full­operating

Snel contact op verschillende manieren

Wij leveren standaard maatwerk

Wij helpen met overstappen


Alexander

Bij Kaars Koffie zijn we gedreven tot op het bot. Wij zijn koffiemeesters, -techneuten en -liefhebbers. Wij zorgen voor goede koffie, goede machines en onderhoud op alle typen koffiemachines. Wij zijn gebrand op goede service. Zo maken wij het organisaties makkelijk de lekkerste koffie te serveren.Wij zijn Kaars Koffie. Tot uw dienst.


SERVICEBELOFT E

Welkom bij de Kaars familie aars Koffie zet alles op alles voor de optimale koffievoorziening. Onze uitgebreide technische kennis van alle machines zetten we in voor alle merken. Dankzij koffieproeverijen op uw locatie, actief voorraadbeheer en het bijvullen, schoonmaken en onderhouden van uw machines zit u nooit meer zonder de

K

26

lekkerste koffie. De Kaars familie staat altijd voor u klaar.

Service of direct koffie nodig? Bel 0182 - 308000.


7

Service beloftes van Kaars

Oprecht betrokken Eerlijk en open communiceren Creatief en ‘out of the box’ denken De beste koffie zoals u het wenst Bestaande contracten nemen wij over Gratis koffiemachine op proef Service & levering in heel Nederland en over de grens

0182­308000 direct contact

service@kaarskoffie.nl stuur ons een e-mail

kaarskoffie.nl bericht via chat

06 3408 8034 Whatsapp


Kaars Koffie. Service to the Boon.

Profile for kaarskoffie

Kaars Koffie Magazine 2019  

Het Kaars Magazine is het ultieme koffietafelboek voor uw bedrijf. Met schitterende fotografie wordt koffie tot leven gebracht. Wilt u dit i...

Kaars Koffie Magazine 2019  

Het Kaars Magazine is het ultieme koffietafelboek voor uw bedrijf. Met schitterende fotografie wordt koffie tot leven gebracht. Wilt u dit i...

Advertisement