Jyväskylä Bridal Fair Issuu VOL 1

Page 1

VOL. 1 19-10-2019

JYVÄSKYLÄ

BRIDAL FAIR

OFFICIAL ISSUU FOR THE EVENT

2019EDDY K


KORUJA

JOTKA

KERTOVAT

RAKKAUDESTA

Kultaseppä Torkkeli Me Kultasepänliike Torkkelissa uskomme, että sormus on enemmän kuin pelkkä koru, jota kannamme mukanamme; se kertoo tarinaa ajasta, hetkestä sekä rakkaudesta. Kihla- ja vihkisormukset ovat mukana elämämme jokaisessa päivässä. Meille on suuri kunnia ja ilo valmistaa sormuksia ja koruja, jotka kertovat käyttäjänsä tarinaa.

Olemme paikallinen perheyritys ja jokainen Torkkeli-koru valmistetaan käsityönä Jyväskylän pajassamme. Teemme jokaisen korun tilauksesta, mikä mahdollistaa mallistomme sormusmallien pienet muokkaukset sekä täysin uniikit asiakkaan toiveiden mukaan valmistetut korut. Suuri mallistomme verkkosivuillamme sekä liikkeessä antaa asiakkaillemme paljon inspiraatiota myös täysin uniikkien kokonaisuuksien toteuttamiseen.


Sormukset suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. Käymme läpi toiveita sekä ideoita yhdessä joko liikkeessämme tai vaikkapa sähköpostitse. Teemme yleensä sormussuunnitelmasta asiakkaalle 3D-piirrokset, jotka havainnollistavat sormuksen mittasuhteet ja muotoilun. Tässä vaiheessa sormuksen mallia ja mittoja voidaan vielä tarvittaessa muuttaa. Kun malli on toiveiden mukainen, valmistamme sormuksen yhdistämällä perinteistä käsityötä moderniin tekniikkaan. Näin syntyvät kestävät sormukset, joissa upeat yksityiskohdat ja tarkka viimeistely yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi.

Rakastetuinta Torkkeli-sormuksissa on eri sävyissä lumoavasti säihkyvät jalokivet sekä timantit. Hiotutamme jalokivet koruihimme usein mittatilauksena ja käytämme vain laadukkaimpia aitoja jalokiviä sekä timantteja. Myös eettisyys ja ekologisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Tällä hetkellä sormuksiimme on saatavilla erilaisia suomalaisia jalokiviä ja solitairesormuksiimme on saatavilla Canadamark-timantteja. Kaikki kulta on koruissamme aina 100% kierrätettyä. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Kultaseppä Torkkelin koruihin Jyväskylä Bridal Fair -tapahtumaan!

@torkkelijewellery

Torkkeli Jewellery


HÄÄTAPAHTUMA

JYVÄSKYLÄ BRIDAL FAIR TERVETULOA MUKAAN IHANUUKSIEN IHMEMAAHAN!

Tämä lehti on sinulle, Jyväskylä Bridal Fair -häätapahtuman vieras! Ihanaa että olet mukana! Lehti on oppaasi tapahtumassa mukana olevien hääpukusuunnittelijoiden, hääpukuliikkeiden, juhlapaikkojen, musiikin, kukkien, korujen ja kaiken muun ihanan maailmaan. Tutustu etukäteen näytteilleasettajiin ja tule osastoille juttelemaan osaajille kysy neuvoa, kysy tarjouksia ja vertaa palveluntarjoajia. Olemme messuilla juuri SINUA varten, haluamme esitellä palveluitamme ja viettää kanssasi mukavan päivän.

KANSI

Kuvaaja Dominika Montonen-Koivisto Malli Susanna Mäkelä / Modelpoint models Hääpuku Heidi Tuisku The J Collection

Tapahtuman perustaja Maija Putkonen on "mompreneur", eli tekee usein töitä kotoa tyttäriensä kanssa. Maija on perustanut hääpukujen kierrätysliike Wedding Garagen ja toimii sen toimitusjohtajana. Maija suosii ekologisia, laadukkaita, kotimaisia, positiivisia ja ajattomia ratkaisuita. Hän on myös nainen lauseen "morsian on aina oikean kokoinen" takana.

Tapahtuman virallinen kuvaaja Rami Saarikorpi on raudanluja ammattilainen, jonka erikoisuus on 360panoraamakuvaus. Ramin kuvia on valittu lukuisia kertoja maailman parhaiden 360panoraamakuvien joukkoon. Palveluitaan hän tarjoaa asiakkailleen ympäri maailman.

Tapahtuman tuotantoassistenttina toimii Linda Simpanen, joka suorittaa samalla JAMKin liiketalouden opintojensa harjoittelua. Harjoittelijana Linda on päässyt tekemään kaikkea mitä tapahtumatuotantoon liittyy!

Meikkitaiteilija ja hiusartesaani Heini Tetri on lainattu tapahtumaan Tampereelta. Heini suhtautuu intohimoisesti kauneuteen ja on tutkinut sitä niin opintojensa kuin kokemuksen kautta. Heini palvelee asiakkaita KOKO by Vili Ketola-kampaamossa Tampereen keskustassa. Paikallisena hiusten ja meikin "luottonaisena" Heini oli juuri oikea nainen suunnittelemaan tyylit näytöksiin. Tapahtuman toinen virallinen kuvaaja on Santeri Saari eli Saari Visuals. Nuori ja lahjakas valokuvaaja tuottaa sekä kuva- että videomateriaalia niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Kurkkaa Santerin tekemä tapahtuman virallinen promovideo tapahtuman nettisivuilta!

Muusa Sahlberg opiskelee Jyväskylän yliopistossa venäjää ja kauppatieteitä. Muusa toimi tuotantoassistenttina taittamalla tapahtuman lehteä ja oli myös työstämässä tapahtuman visuaalista ilmettä.TAPAHTUMAN JUONTAA ILMIÖMÄINEN

REA TALLGREN

REA TALLGREN (OS.HAVERINEN) TUNNETAAN RADIO SUOMIROCKIN JUONTAJANA. JYVÄSKYLÄLÄISLÄHTÖINEN, PITKÄÄN MEDIA-ALALLA TYÖSKENNELLYT NAINEN KIRJOITTAA MYÖS SUOSITTUA RAKKAUDELLA, REA -BLOGIA, JOKA TULI TOISEKSI VUODEN HÄÄBLOGI ÄÄNESTYKSESSÄ ALKUVUODESTA 2019. REA ITSE ON KESÄN 2019 MORSIAN, JOTEN HÄIDEN MAAILMA ON NAISELLE TULLUT TUTUKSI OMIEN HÄÄJÄRJESTELYJEN JA BLOGGAAMISEN KAUTTA TODEN TEOLLA!

Kaipaatko lisää lukemista? Kurkkaa tänne! www.mennaannaimisiin.fi/rakkaudella-rea


Suunnittelijat Jyväskylä Bridal Fairhäämuotinäytöksissä EDDY K

HEIDI TUISKU

AURORA RAISKINEN

IINA NAUMANEN

JOHANNA PAATOLA

MIIA KUUSINEN-HEIKKILÄ


Eddy K Milanolainen Eddy K on suunnitellut hääpukuja jo vuodesta 1994.

Eddy K -mallistojen koti on muodin mekassa, Milanossa.

Wedding Garage esittelee häämuotinäytöksessä Eddy K Curvy-malliston.


Heidi Tuisku Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija 2018 työskentelee Helsingissä Ateljé Tuhkimotarinassa.

Heidi on tehnyt 12 mallistoa, joista uusin J collection on esillä Jyväskylä Bridal Fair-tapahtumassa.

Näytöksessä on mukana 8 uuden malliston pukua.


Aurora Raiskinen Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija 2016.

Tunnettu erityisesti näyttävistä, uniikeiksi mittatilauksena valmistetuista ilta- ja juhlapuvuistaan, sekä vartaloa kauniisti muokkaavista korseteistaan.

Suunnittelijan pukuja on nähty jo vuosien ajan esiintymislavoilla, gaaloissa ja Linnan juhlissa, näyttelyissä ja satojen elämänsä tärkeimpiä juhlia viettävien yllä.


Iina Naumanen Suunnittelija Iina Naumanen on tunnettu niin Linnan juhlien kehutuimpien iltapukujen kuin läpi Suomen morsianten päällä olevien hääpukujen kautta.

Kolmen vuosikymmenen ajan asiakkaitaan palvellut Naumanen tuo näytöslavalle sekä miesten että naisten hääpukeutumista.

Vuoden 2021 morsiamille on valmistumassa kokonaan uusi mallisto.


Johanna Paatola Johanna Paatolalla on jo 25 vuoden suunnittelija- ja ompelijaura.

Johannan mittatilaustyönä tekemissä vaatteissa yhdistyy kauneus, mukavuus ja toimivuus.

Ainutlaatuisia, juuri tietylle asiakkaalle suunniteltuja, omannäköisiä hääpukuja.


Miia KuusinenHeikkilä Valmistunut Mikkelin ammattikorkeakoulusta v. 2013 artenomiksi vaatetussuunnittelun koulutusohjelmasta ja kouluttautunut Gradiassa pukeutumisneuvojaksi v. 2018.

Erikoistunut juhla- ja häävaatteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Miia ottaa vaatesuunnittelussa huomioon mm. asiakkaan vartalotyypin, mittasuhteet, tyylin ja värimaailman, jolloin asiakas hehkuu ja esiintyy edukseen niin juhlapäivänä kuin arkenakin.


@lovemedofi

Love me do


Mukana kaupungin parhaassa häätapahtumassa!

HITTIBIISEJÄ, IKIVIHREITÄ, VERET SEISAUTTAVIA SOOLOJA, TIMANTTISTA JYYSTÖÄ, YLÄHUULIHIKEÄ! TÄTÄ JA KAIKKEA MUUTA TARJOAA BILEBÄNDI KRUUVAUS. LYHYESTI JA YTIMEKKÄÄSTI; KRUUVAUS TARJOAA ELÄMÄSI PARHAAT BILEET!

@kruuvaus

live @jyvaskylabridalfair VIP Lounge and stage!

Kruuvaus www.kruuvaus.weebly.com


EDDY K


TAPAHTUMASSA MUKANA LIVENÄ

Bilebändi Paradise

@BILEBANDIPARADISE

BILEBÄNDI PARADISE

VIIHDYTTÄVIN, AMMATTITAITOISIN JA MONIPUOLISIN BILEBÄNDI, JOKA EI JÄTÄ KETÄÄN KYLMÄKSI MENOMEININGILLÄÄN JA LAAJALLA BIISIVALIKOIMALLAAN!

WWW.BILEBANDI-PARADISE.WEBNODE.FI/


Kierr채tyskultaiset uniikit sormukset S채채st채 rahaa ja luontoa, tee se ylellisesti

Amfora-mallisto


A L I T S U T I V O S G N I D D E W A S S E G A R A G

HÄÄPUKULIIKKEET TAPAHTUMASSA ON MUKANA USEITA HÄÄPUKULIIKKEITÄ NIIN JYVÄSKYLÄSTÄ KUIN KAUEMPAAKIN TÄSSÄ HEIDÄN ESITTELYNSÄ


Hääpukuliikkeet Jyväskylä Bridal Fairhäämuotinäytöksissä WEDDING GARAGE

OMPELIMO ATELJÉ IINA

AARON'S

NIINATAR

GLAMOUR

ATELJÉ TUHKIMOTARINA

MORSIUSATELJEE HELMI


Wedding Garage Jyväskylässä 2016 perustettu hääpukuliike Wedding Garage kierrättää hääpukuja säästääkseen luontoa. Vihreä sydän sykkien Wedding Garagen tiimi on saanut uudelleen käytettäväksi jo satoja pukua, varjellen luonnonvaroja. Hääpukuala on iso bisnes kansainvälisestikin ja Wedding Garage on löytänyt tuosta isosta pelikentästä oman nurkkansa. Perustaja Maija Putkosen ura alkoi, kun hän kävi asiakkaana hääpukuliikkeessä ja pyysi saada sovittaa pukuja. Sovitus oli asiakaspalvelullinen katastrofi, jossa myyjä avasi ovella keskustelun sanomalla, ettei liikkeessä ole yhtään riittävän isoa pukua ja oli aiheuttaa jopa häiden peruuntumisen murskattuaan asiakkaan itsetunnon. Pienen harkinnan ja tarkkojen liikesuunnitelmien jälkeen Putkonen päätyi avaamaan pienen autotalliputiikin (siitä nimi ”garage”) jossa olisi taatusti hyvä palvelu. Yllättäen asiakkaita alkoi virrata pieneen 15m2 autotalliputiikkiin ei vain ympäri Suomea, vaan myös eri mantereilta ympäri maailmaa. Liike aloitti kymmenellä puvulla ja kasvoi 20 pukuun, sitten 50 pukuun ja pian hääpukuja oli niin paljon, että autotalliin ei enää mahtunut enempää.

”Morsian on aina oikean kokoinen” seinätaulun teksti oli päässyt lehtiin ja hurmannut messuilla – liike laajensi Jyväskylän keskustan kivijalkaliikkeeksi ja osakeyhtiöksi. Tuli uusi toimitusjohtaja ja lisää henkilökuntaa. Vuoden äitiysloman jälkeen Putkonen palasi yritykseen töihin ja toimitusjohtajaksi ja ilmoitti pian uusista muutoksista: yrityskauppa Ateljé Iinan kanssa seuraa 2019 lokakuussa ja liike laajentaa uusiin tiloihin Rajakadulle, saman katon alle Iinan kanssa. Uusi yhteistyö tarkoittaa uusia haasteita: saman katon alta löytyy nyt uusia, käytettyjä, käyttämättömiä, outlet- ja vuokrapukuja sekä Iinan yksilöllisesti suunnittelemia pukuja. Myös pesulapalvelut, juhlapuvut ja miesten puvut ovat uuden kaksikerroksisen myymälän valikoimassa.

www.weddinggarage.fi

@wedding_garage

Wedding Garage


Ompelimo Ateljé Iina Vinkit sulhasille Kokenut miesten ja naisten vaatettaja, ompelija ja suunnittelija Iina Naumanen kokosi vinkkinsä häitä suunnitteleville sulhasille. Paikka Pukua valitetessa kannattaa huomioida juhlapaikan tyyli. On paikka sitten kartano, hotelli, maalaishäät tallinvintillä, jokaisessa on oma tunnelmansa. Morsiamen tyyli Varsinkin persoonallisempaan tyyliin pukeutuvan morsiamen kanssa on suotavaa, että tuleva puoliso sopii samaan kuvaan. Suurieleisempi tyyli kaipaa rinnalleen juhlallisempaa tai näyttävää pukua. Kokonaisuuden huomioiminen tarkoittaa niin värien kuin asusteiden miettimistä rauhassa.

Oma tyyli Mies ei toki saa unohtaa omaa tyyliään, vaikka hänen tulee huomioida monta muutakin toivetta. Miehen tulee miettiä, haluaako hän noudattaa etikettiä esimerkiksi siitä mihin kellonaikaan häät ovat – mm. saketti on iltajuhliin tarkoitettu. Budjetti Vuokraaminen on järkevää, sillä siten saa näyttävänkin puvun, kengät ja hatun, jopa keppejä, ilman suurta taloudellista panostusta. Persoonallisemman tyylin haluava saa toiveensa helpoiten teettämällä puvun itselleen. Aikataulu Miesten synti on, että pukua tullaan etsimään liian myöhään. Iina muistuttaa, että vuokrattavaa pukua kannattaa tulla katsomaan 3kk aiemmin, teetettävää pukua 4-5kk ennen juhlaa.

www.ompelimo.fi

@ateljeiina

Ompelimo Ateljé Iina


@vaatetusliikeaarons

Aaron's

Aaron's Olemme miesten vaatetuksen ja juhlapukeutumisen erikoisliike, sijaitsemme Jyväskylän kävelykadulla. Meidän kauttamme löydät muun muassa miesten laadukkaat puvut, asusteet ja jalkineet juhlaan kuin juhlaan - esimerkiksi sulhasille ja bestmaneille ammattitaitoisen palvelun kera. Meiltä voit myös vuokrata frakin tai smokin juhlia varten. Jos haluat puvultasi hieman enemmän, kuin mitä valmiit vaihtoehdot voivat tarjota, on vastauksesi silloin Cavalieren mittamuutospuku, joka teetetään mittojesi ja toiveidesi mukaan jokaista yksityiskohtaa myöten. Kaikki vaatteiden ja pukujen muokkaukset teemme omassa ompelimossamme, oman vaatturimme toimesta, joten lähtiessäsi meiltä pukusi istuu täydellisesti. Kaikissa miesten pukeutumiseen liittyvissä kysymyksissä voitte aina kääntyä meidän puoleemme - tervetuloa palveltavaksi ammattitaitoiseen ja iloiseen liikkeeseemme!

Aaron'sin vinkit hääpuvun hankintaan: Aloittakaa suunnittelu ajoissa, yleensä 46 kk ennen hääjuhlaa, jotta saatte varmasti toiveidenne mukaiset hääpuvut.

Lähes kaikki villeimmätkin ideat pukeutumisen suhteen on mahdollista toteuttaa, kunhan niiden kanssa on liikkeellä hyvissä ajoin. Suunnitteluvaiheessa kannattaa aina sovitella avoimin mielin erilaisia vaihtoehtoja sekä hyödyntää ammattilaisen näkemys ja kokemus, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Panosta hääpuvussa laatuun, materiaaliin ja istuvuuteen; puvun tulee istua kantajalleen täydellisesti ja sen tulee myös hengittää kesäkuumalla, jotta se päällä on mukava juhlia koko pitkän hääpäivän ajan. Laadukas puku on myös aina järkevä investointi, sillä asusteita vaihtamalla sille löytyy käyttöä myös tulevaisuudessa. Mietithän hääpäivän tyylisi yksityiskohtia myöten kuntoon; muun muassa kalvosinnapit, huolletut kengät, siististi leikatut ja kammatut hiukset sekä hoidetut kädet kuuluvat jokaisen sulhasen juhlavaan tyyliin. Hääpäivänä sulhasen kannattaa pukeutua laadukkaisiin ja pitkiin sukkiin, esimerkiksi polvisukkiin, jotka eivät valu nilkkoihin alttarilla ollessa. Morsiuskimppuun sopiva, puvuntakin kaulukseen kiinnitettävä kukkaviehe on aina tyylikäs valinta sulhaselle kuin sulhaselle.

www.vaatetusliikeaarons.fi


Niinatar Niinatar on Helsingissä toimiva hää- ja iltapukujen erikoisliike. Niinattaresta löydät yli 1000 upeaa hääpukua ja yli 800 iltapukua. Verkkosivuiltamme pääset kurkistamaan osaan valikoimastamme ja myymälästä löydät enemmän. Palvelemme ajanvarauksella, varaa aikasi osoitteesta: www.timma.fi/niinatar

www.niinatar.fi

@niinatarbridalshop

Niinatar


Helsinki

Glamour LAHTI HELSINKI

Edustamme useita eri morsiuspukumerkkejä, valikoimamme on trendikäs, moderni ja muodikas. Lahden myymälästä löydät myös miesten puvut vuokralle! Glamour Lahti palkittiin Vuoden Hääpukuliikkeenä 2017. Glamour on ajanvarauksella palveleva hääpukuliike, varaa sovitusaikasi Lahteen tai Helsinkiin:

www.timma.fi/glamour www.timma.fi/glamourhelsinki www.glamourlahti.fi

@glamourlahti

Glamour

Lahti


Ateljé Tuhkimotarina Vuonna 2013 perustettu Ateljé Tuhkimotarina on pieni hääpukumyymälä Helsingin Vallilassa. Myymälä toimii Heidi Tuiskun ateljéna ja liikkeessä on myynnissä asusteita morsiamille: kenkiä, laukkuja, huntuja, boleroita ja alusvaatteita. Tavoitteena on, että asiakas löytää erityistä päiväänsä varten kaiken saman katon alta. Jos asiakas ei löydä tarvitsemaansa tuotetta myymälästä, Heidi etsii sen asiakkaalle ”melkein mistä tahansa”.

www.ateljetuhkimotarina.fi

@atelje_tuhkimotarina

Ateljé Tuhkimotarina


Morsiusateljee Helmi Morsiusateljee Helmi on uudenlainen, ensimmäinen, täysin kotimaisiin pukuihin keskittynyt hääpukuliike Helsingin Wedding District -alueella. Kokoamme suomalaisen häämuodin kuumimmat ja kiinnostavimmat nimet sekä laadukkaimmat puvut saman katon alle. Saat välittömästi kattavan kuvan siitä, millaisia pukuja ja tyylejä on tarjolla joutumatta kiertämään monia showroomeja ja liikkeitä. Tavoitteenamme on tuoda useampia suomalaisia hääpukumallistoja ja persoonallisia uniikkipukuja helpommin morsianten saataville. Suomalainen käsityö, ammattitaidon jatkuvuus ja osaaminen on meille tärkeä arvo. Meiltä ostamalla tuet lähityöllisyyttä ja saat samalla ympäristön kannalta kestävästi valmistetun puvun. Valikoima elää ja kasvaa koko ajan. Löydät meiltä sovitettavaksi Heidi Tuiskun, Aurora Collectionin, SuviMorsiamen ja Riikka Couturen mallistoja, sekä Boutique Minnen ja Atelier Tanja Lahden pukuja. Syksyllä rekit täydentyvät vielä uusilla nimillä. Kotimaiset merkit ovat myös huomattavasti joustavampia kuin suuret maailmanmerkit. Monelta merkiltä saa tilattua puvun omia mittojasi ja toiveitasi huomioiden myös niin sanottuna puolimittatilauksena, ja osalta brändeistä saa myös mix´n´match -periaattella tilattua aivan omannäköisen puvun värejä väheksymättä.

Lähes kaikki puvut kaipaavat hieman ompelijan kosketusta istuakseen täydellisesti ja jotta helmat laskeutuisivat oikein. Liikkeen yhteydessä toimii ateljeeompelimo, josta saat kokeneiden ompelijoiden varmaa ammattitaitoa palvelukseesi. Tarjoamme myös laajat tilauskangas- ja pitsivalikoimamme itse tekevien saataville. Haluamme auttaa jokaista morsianta löytämään omantyylisensä, täydellisesti istuvan puvun tärkeään päivään. Olet aina ainoa asiakas liikkeessä ja saat hääpukuspesialistin avun kokonaan itsellesi. Autamme sinua myös valitsemaan parhaat asusteet ja lisäpalvelut juhlalookkisi täydentämiseksi. Hääpuvun etsiminen on tarkoitus olla hyvä, iloinen ja ihana kokemus – iästä, sukupuolesta tai koosta riippumatta. Siksi meillä panostetaan asiakaspalveluun ja siihen, että sinä saisit sovituksesta hyvänmielen elämyksen ja löytäisit samalla unelmiesi puvun. Meillä tehdään töitä suurella sydämellä! Tervetuloa!

www.morsiushelmi.fi

@morsiusateljee_helmi

Morsiusateljee HelmiV I U L I S T I

J O N A S

H Ä Ä M U S I I K K I A

H I R V E L Ä J U H L A A N N E

Miten saatte vihkiseremoniastanne persoonallisen? Helpoin tapa saada vihkimisestänne ainutlaatuinen, on liittää siihen musiikkia, joka tuo esiin teidän kestävää rakkauttanne. Elävä musiikki vaikuttaa tunteisiin ja tekee vihkimisestä ainutkertaisen. Tilaisuuteen on tärkeää valita musiikkia, joka on teille itsellenne merkityksellistä ja herättää teissä vahvoja tunteita.

"Ave Maria" (Prizeman, Caccini), ”Romanssi” (elokuvasta Munkkiniemen Kreivi). Musiikin valintaan kannatta paneutua ajoissa, sillä suunnittelu on tärkeä osa juhlaanne valmistautumista. Muusikoilta voi pyytää koe-esiintymistä, jotta varmistutte oikeasta kappalevalinnasta. Heillä on myös tarjota musiikkivaihtoehtoja, jos koette valinnan vaikeaksi.

Vihkiminen on juhlallinen tilaisuus, jossa te seisotte alttarin edessä ja liitytte yhteen läheistenne läsnä ollessa. Tuossa hetkessä on valtava tunnelataus, joka nostaa esiin herkästi onnen kyyneleet. Valitsemallanne musiikilla on suuri vaikutus juhlahetkeenne. Persoonallinen musiikki tekee juhlastanne juuri teidän näköisenne.

Tervetuloa kuuntelemaan musiikkivaihtoehtoja Jyväskylä Bridal Fair -tapahtumaan 19.10.2019, Jyväskeskukseen! Jonas Hirvelä esiintyy mm. tapahtuman päälavalla. Messuilla esiintymässä ovat Jonas Hirvelä, viulu; Päivi Hakanen, piano ja Tuuli Nurmesviita, laulu.

Musiikkivaihtoehtoja on monia. Suosittuja kappaleita vihkitilaisuudessa ovat klassisten teosten lisäksi esimerkiksi Johanna Kurkelan ”Rakkauslaulu”, Céline Dionin ”My Heart Will Go On”,

Klassinen viulisti, Jonas Hirvelä www.viulisti.com


Silkkikukkien erikoisliike S-SANIAINEN KUKKALOISTOA KESTOKUKILLA Kestokukkien käyttö hääsidonnassa on nouseva trendi. Kestokukat ovat edullisia sekä erehdyttävän aidonnäköisiä, ja ammattitaitoisella sidontatyöllä niistä saadaan upeita hääkukkia.

S-Saniainen on silkkikukkakauppa, joka on erikoistunut hääsidontaan. Meillä kimput tehdään rakkaudella. Verkkokaupassa www.silkkikukkia.fi on tarjolla valmiita tuotteita, mutta jos et löydä sopivaa, on mahdollista yksilöllisellä suunnittelulla tehdä juuri sinulle unelmiesi hääkukat. Suunnittelu on maksuton, saat kuvia materiaaleista sekä valmiista tuotteista ennen postitusta. Postitus on mahdollinen kaikkialle Suomeen.

Miksi valita kestokukat? Kestokukat voit tilata hyvissä ajoin ennen juhlia. Kukkavalikoiman suuruus ei myöskään ole vuodenajoista riippuvainen. Kukkien säilyvyydestä ei tarvitse huolehtia, ja hääkukista jää pysyvä muisto. Kestokukat ovat allergiaystävällinen vaihtoehto, ja kukat voi käyttää uudelleenkin.

www.silkkikukkia.fi

@s_saniainen

Tmi S-Saniainen


Palokan Keskuskulman Kukka

K U K A T

K R U U N A A V A T

... siispä istahda alas ja suunnittele, mitä haluaisitte tärkeässä päivässänne kukittaa! Morsiuskimppu on toki oltava, sekä vieheet eli rintakukat sulhaselle ja bestmanille. Entä tulisiko kaasoille ja morsiusneidoille hius-tai rannekoriste tai vaikka pieni kimppu? Olisiko hääauto tyylikkäämpi kukilla somistettuna? Esimerkiksi kirkkokin on mahdollista koristaa näyttävillä kukilla, jotka voi halutessaan siirtää juhlapaikalle. Päästä luovuus valloilleen ja anna meidän ammattilaisten olla tarvittaessa apunasi!

@keskuskulmankukkajahautaus

J U H L A N

Kukkien valintaan vaikuttaa muun muassa lempikukkasi ja -värisi, häiden teema sekä vuodenaika. Huomioi, että kukkakaupan valikoima vaihtelee sesongin mukaan. Jos rakastat pionia, kannattaa hääjuhla silloin ajoittaa huhtikuun ja heinäkuun välille. Me Palokan Keskuskulman Kukassa autamme mielellämme kukkien sekä tilojen suunnittelussa. Kukitetaan yhdessä elämänne päivä!

www.keskuskulmankukkajahautaus.fi

Palokan Keskuskulman kukka- ja hautauspalvelu


H I U S S A L O N K I

Y K K Ö S E T

V U O D E S T A

1 9 7 2

Palvelemme kaikenlaisia ja kaikenikäisiä asiakkaita. Työskentelemme laadukkaiden tuotteiden kanssa, jotka mahdollistavat täydelliset värjäykset, muotoilut sekä viimeistelyt, ja antavat meille hyvät työkalut vastata tämän päivän vaativimpiinkin toiveisiin.

Meillä kaikki toiminta lähtee asiakkaan, eli juuri sinun tyylistäsi ja toiveistasi. Tavoitteenamme on luoda kokonaisuus, jonka perusta rakentuu sille, että varaamme riittävästi aikaa, suunnittelemme sinulle parhaiten sopivat hiukset ja toteutamme palvelut huolellisesti.

Kouluttaudumme jatkuvasti, sillä haluamme palvella asiakkaita mahdollisimman laadukkaasti ja monipuolisesti. Esimerkiksi väriopin sekä kemian ymmärtämisen avulla pystymme luomaan parhaita ratkaisuja eri tyyppisille hiuksille sekä persoonille. Häälookin voi kruunata kukkakoristeella. Kukilla ja hiuskoristeilla korostat luonnettasi ja persoonallisuuttasi!

Haluamme koko tiimimme puolesta, että käyntisi liikkeessämme on sinulle mahdollisimman miellyttävä ja positiivinen kokemus!

Häämuotinäytösten kampaukset ja meikit loihtii Hiusykköset!


Meille on tärkeää, että hääpäivänä morsian ja sulhanen tuntevat olonsa omaksi. Hiuksilla ja meikillä luodaan itsevarmuus tärkeään päivään. Meille on mahdollista tulla myös seurueen kanssa!

Rentoa, boheemia tyyliä sinulle, joka haluat häälookisi olevan "easygoing". Tähän tyyliin vaihtoehtoja on äärettömän paljon.

Muoti muuttuu, mutta klassisuus on aina tyylikästä. "Niskanuttura" modernilla twistillä toimii jokaiselle muuntatumiskykynsä vuoksi, painopistettä ja muotoa vaihtamalla.

Lämpimästi tervetuloa meille asiakkaaksi, nähdään messuilla!

Häämuotinäytösten kampaukset ja meikit loihtii Hiusykköset! www.pkykkoset.fi

@hiussalonki_ykkoset

Ykköset Hiussalonki


HEIDI TUISKU Jos haaveissa on suunnittelijan sinulle tekemä hääpuku, Heidi Tuiskun tärkein neuvo on, että otat ajoissa selvää kiinnostavien suunnittelijoiden aikatauluista. Jokaisella on oma työtahtinsa ja työtilanteensa, mutta kysytyimmät kotimaiset suunnittelijat bookataan jo yli vuotta aiemmin. "Kerron verkkosivuillani ja sosiaalisessa mediassa tasaisin välein aikatauluista ja niiden tilanteista. Joustovaraa on harvoin, sillä vuorokaudessa on vain tietty aika tunteja työnteolle." Kun häiden ajankohta on tiedossa, kannattaa käyttää hetki sen miettimiseen, mitä itse haluaa hääpuvulta hääpäivänään. Joillekin on todella tärkeää, että puku on teetetty, toiset voivat ostaa valmisvaatteen. Osa morsiamista taas on seurannut jotain tiettyä suunnittelijaa jo pidempään ja tietää valmiiksi, että tahtoo juuri hänen työnsä.

"Jokaisella suunnittelijalla on oma tyylinsä, minun käsialani puvuissa vaihtelee. Mallistojen tyylit vaihtelevat, ja se on ihan hyväkin, sillä ei ole järkeä tehdä samaa pukua uudelleen ja uudelleen. Seuraava mallistoni on enemmän back to basics, kun esimerkiksi 2019 julkaistu I colletion on rento, naisellinen ja modernimpi." "Usein puvun teettämiseen päättyvät ne ihmiset, jotka eivät tiedä mikä heille sopii tai eivät ole löytäneet valmispuvuista omaa tyyliään. Teen myös mallistoni puvut mittojen mukaan, jolloin voimme hienosäätää istuvuutta ja tarvittaessa tehdä muutoksia. Yleisimpiä muokkauksia on hihan pituuden säätäminen, vyötärölinjan korkeuden säätö – sellaisia asioita jotka tekevät meistä uniikkeja ihmisinä mittasuhteiltamme.

www.heidituisku.fi @heidituiskuweddingdresses

Heidi Tuisku Wedding Dresses


JOHANNA PAATOLA Olen suunnittelija ja mittatilausompelija Johanna Paatola. Ompelimossani Väinönkadulla Jyväskylässä valmistan ihanille naisille vain lempivaatteita. Asiakkaitani yhdistää rakkaus ja arvostus kauniisiin vaatteisiin ja ympäristöön.

Häissä minua kiehtoo erityisesti morsian sekä hääparin yhteinen tarina. Tekemissäni hääpuvuissa on usein yhteistä muokkautuvuus, sillä hääjuhla alkaa tyypillisesti muodollisuuksineen kirkossa ja päättyy pikkutunneilla rennosti kavereiden kesken.

Kaikenikäisille naisille juhliin ja muihin elämän erikoistilanteisiin valmistetut vaatteet varmistavat kantajalleen onnellisen ja säteilevän olon, sillä lempivaate on juuri oikean kokoinen, vartalon kauniita puolia korostava ja joka kohdasta miellyttävä päällä.

Pyrin tekemään puvusta sellaisen, että sen ilmettä voi vaihtaa tilanteen mukaan esimerkiksi irrottamalla laahuksen: näin säästytään myös mahdolliselta kakkospuvun hankkimiselta! Suosin klassisia ja elegantteja hääpukuja jonkin ainutlaatuisen yksityiskohdan kera. On tärkeää, että vuosien päästä hääpotretteja katsoessaan morsian näkee itsensä hehkuvan.

Olen 25 vuoden suunnittelijaompelijaurani aikana pukenut kaiken muotoisia ihania naisia, sillä kaikki lähtee liikkeelle hyvästä kaavoituksesta eli vartalon ja vaatteen muodosta ja oikeista mittasuhteista sekä hyvistä materiaaleista. Jokainen voi säteillä omaa persoonallista kauneuttaan, kun hänellä on hyvä olo vaatteissaan.

Ei ole väliä, miltä valtavirran häämuoti näyttää - morsian saa pukeutua vaikka kirkuvan punaiseen, jos se on hänelle se oikea! Lempivaatteita minulta sinulle, Johanna

www.ompelimojohannapaatola.fi @lempivaate

Ompelimo Johanna Paatola


AURORA RAISKINEN AURORA COLLECTION

Aurora Collectionin vintagevaikutteiset puvut ovat ihanan ajattomia, rennon helppoja. Vanhan Hollywoodin glamour yhdistyy kepeään boheemiuteen, keijumaiseen fantasiaan, ylellisen tuntuisiin materiaaleihin ja mukavuuteen. Puvut on mitoitettu suomalaisen naisen mukaan ja ne valmistetaan tilauksesta kotimaisena ateljeetyönä. Suunnittelija Aurora Raiskinen on Vuoden Suomalainen Hääpukusuunnittelija 2016. www.auroraraiskinen.fi

@auroraraiskinen

Aurora Collection


MIIA K-H DESIGN

”Kirkasta oma kruunusi” ja tuo parhaat puolesi esiin pukeutumalla oikein vartalotyyppisi ja väriperheesi mukaan. Hääpäivä on yksi tärkeimmistä ja isoimmista juhlapäivistä ihmisen elämässä. Jokainen morsian ja sulhanen haluavat näyttää upeilta, sädehtiviltä ja tuntea olonsa mukavaksi valitsemassaan vaatetuksessa. Valitsemalla oikean mallisen puvun vartalotyypillesi, korostat vartalosi parhaita puolia. Useinkaan ei tule ajatelleeksi, että puvun mallin lisäksi värimaailma on tärkeä osa kokonaisuutta. Kun valitset vaatteen väriksi juuri sinulle sopivan sävyn, saa se ihosi hehkumaan. Pukujen tyylejä on myös paljon erilaisia ja tyylin valinnalla voit tuoda esiin persoonaasi ja tuntea sitä kautta olosi varmaksi. Kaikki tämä korostuu erityisesti hääpäivänä, jolloin jokainen haluaa näyttää täydelliseltä! Oli kokosi, vartalotyyppisi ja vartalosi mittasuhteet mitkä tahansa, kaikkien kuuluu saada pukeutua hyvin istuviin ja oikeankokoisiin vaatteisiin. Miia K-H Designin takana on Miia Kuusinen-Heikkilä. Jokainen Miia K-H Designin suunnittelema puku on kunnianosoitus tavallisille upeille naisille, eri vartalotyypeille ja väriperheille sekä se on mittatilauksena juuri sinulle valmistettu.

"Uusin innostukseni kohteeni on silkkikukkien valmistus. Hääpukusuunnittelussa minulle on tärkeää vaatteen varioitavuus ja käytettävyys ikimuistoisen juhlapäivän jälkeen. Näen mittatilausvaatteiden valmistuksen tärkeänä tehtävänäni, sillä tavalla asiakas saa persoonallisen, oman tyylisen ja vartalolle sopivan vaatteen."

M&M PUKEUTUMISPALVELU M&M Pukeutumispalvelun takana on Miia Kuusinen-Heikkilä ja Minna Elonheimo. M&M Pukeutumispalvelu tekee väri- ja vartalo-analyyseja ja järjestää koulutuksia sekä teemailtoja esimerkiksi ystävä- tai polttariseurueille.

Haluatko sinä pukeutua juhlaan tai arkeen eduksesi? Haluatko, että vaatetuksesi saa sinut hehkumaan? Me autamme tekemään sinusta juhlaja arkipukeutumisen kuningattaren tai kuninkaan!

: Maa rit T iihon

en-H

uttu

"Suunnittelussani otan huomioon asiakkaan persoonan, tyylin, vartalon mittasuhteet, vartalotyypin ja värimaailman, jolloin sinä kukoistat ja hehkut niin juhlapäivänä kuin arkenakin. Puvuissani näkyy rakkauteni historiallisiin aikakausiin ja vuosikymmeniin sekä materiaaleihin. Ammennan sieltä mm. siluetteja, yksityiskohtia ja koristeita", Miia kertoo.

@miiak.hdesign

Kuva

www.miiak-hdesign.fi Miia K-H Design


I T ' S

L O V E

E V E N

Häihin ja naimisiinmenoon liittyy moni elämän ihanimmista ja tärkeimmistä asioista. Yhteisen elämän kynnyksellä kaikkein tärkeimpänä on varmasti tulevan hääparin rakkaus toisiaan kohtaan sekä yhteiset unelmat ja toiveet. Onnen huumassa ja häävalmisteluiden pyörteissä ei useinkaan muisteta varautua avioliiton merkittäviin taloudellisiin vaikutuksiin, vaikka sillä säästyttäisiin myöhemmin monelta päänvaivalta.

Avioliiton solmiminen ei lähtökohtaisesti muuta puolisoiden taloudellista asemaa. Aviopuolison omasta omaisuudesta ei tule avioliiton solmimisen myötä puolisoiden yhteistä, yhteisesti omistettu omaisuus pysyy avioliiton solmimisenkin jälkeen yhteisenä eikä avioliiton aikana saadusta omaisuudesta automaattisesti tule yhteistä, ellei omaisuutta hankita tai saada yhteiseksi. Sama koskee pääsääntöisesti myös puolisoiden velkoja.

I F

Y O U

P L A N

I T

Avioliiton merkittävimmät taloudelliset vaikutukset tulevat kuitenkin esiin avioliiton päättyessä joko avioeroon tai puolison kuolemaan. Tällöin puolisoilla katsotaan lähtökohtaisesti olevan aviooikeus kaikkeen toistensa omaisuuteen. Kun avioliiton päätyttyä puolisoiden välillä toimitetaan ositus, jossa puolisoiden varat jaetaan, on kummallakin lähtökohtaisesti oikeus puoleen puolisoiden yhteenlasketusta, veloilla vähennetystä omaisuudesta. Toinen puoliso siis saattaa joutua antamaan toiselle puolisolle osan omasta omaisuudestaan. Pariskunnan tilanne saattaa kuitenkin olla sellainen, ettei omaisuuden tasaaminen edellä kuvatulla tavalla ole toivottavaa. Puolisoilla saattaa esimerkiksi olla omaisuutta, jonka toivotaan pysyvän suvussa, yritystoimintaa tai ennen nykyistä parisuhdetta saatuja lapsia. Muun muassa tällöin tulevan hääparin voi olla syytä harkita avioehdon tai testamentin tekemistä.

Kuvaaja: Ilona Pietiläinen


Avioehto on puolisoiden välinen sopimus, jolla kaikki tai osa puolisoiden avio-oikeudesta toistensa sopimushetkellä omistamaan tai myöhemmin saamaan omaisuuteen suljetaan pois. Jos puolisot tekevät täysin poissulkevan avioehdon, ei kummallakaan puolisolla ole aviooikeutta toistensa nykyiseen tai tulevaan omaisuuteen. Toisaalta avioehto voi koskea esimerkiksi vain tiettyä omaisuutta (kuten sukutilaa) tai vain ennen avioliittoa saatua omaisuutta. Avioehto voi koskea myös vain toisen puolison omaisuutta.

Vaikka avioehdot ja testamentit tuskin pyörivät ensimmäisenä tulevan hääparin mielessä, olisi niistä keskusteleminen tärkeää jokaiselle pariskunnalle. Jos niille on tarve, ne kannattaa laatia jo silloin, kun avioliiton päättyminen on kaukaisin ajatus pariskunnan mielessä. Hyvällä suunnittelulla ja asiantuntijan avulla voidaan säästyä tulevaisuudessa monelta murheelta ja tuleva hääpari voi keskittyä yhteisen taipaleensa alun juhlimiseen. It’s love even if you plan it! Ilona Turunen

Testamentti tulevan aviopuolison hyväksi voi puolestaan olla tarpeen, jos tulevalla hääparilla on lapsia aiemmista suhteista. Tällöin lesken aseman turvaaminen avioliiton päättyessä kuolemaan voi olla tarpeen. Testamentilla testamentin tekijä määrää omaisuudestaan kuolemansa jälkeen. Testamentilla voidaan määrätä testamentin tekijän omaisuus leskelle hallintaoikeuksin. Tätä mahdollisuutta saattaa rajoittaa testamentin tekijän rintaperillisten oikeus lakiosaan, mutta sillä voidaan joka tapauksessa parantaa lesken asemaa kuoleman varalta. Se voi olla myös verotuksellisesti järkevä ratkaisu.

Asianajotoimisto J. Rajamäki Oy laatii 25 vuoden kokemuksella mm. avioehtoja ja testamentteja. Tule tutustumaan palveluihimme messuilla!

Lakimies

www.asianajotoimistorajamaki.fi


vaarunhovi M I L J Ö Ö

T E K E E

Jyväskylän Korpilahdella Päijänteen rannalla sijaitseva Vaarunhovi on häiden järjestäjän unelma, 1800-luvun vaihteen miljöötä henkivä pitsihuvila. Vaarunhovissa saat päätalon lisäksi käyttöösi myös kolmen hehtaarin pihaalueet ja niiden rakennuksia, kuten kesällä 2019 valmistuneen tanssiladon sekä rantasaunan.

H Ä Ä T U N N E L M A N ❦ Juhli päätalolla ja tanssi pääsi pyörryksiin maalaisromanttisella tanssiladolla. Majoituksen löydät pihaaitastamme. ❦ Mieti mikä tekee häistänne juuri Teidän – onko se ruoka, miljöö, aktiviteetit tai vaikkapa yhdessäolo – ja panosta siihen.

Miksi valita Vaarunhovi juhlapaikaksenne?

❦ Kattavan yhteistyöverkostomme avulla saat nauttia päivästäsi rauhassa ja levollisin mielin.

❦ Valitse juhlapaikaksesi se, joka on sydämesi valinta.

❦ Voit mennä naimisiin myös tontillamme tai naapurista löytyvässä hirsikappelissa.

❦ Kaunis paikka ei vaadi hallaharsoja ja tuolihuppuja – jollet itse niitä halua! Vaarunhovin kauniit puitteet eivät vaadi piilottamista ja koristelua voit luoda monin tavoin.

❦Upea pappilamiljöö ja läheinen Kärkisten silta antaa mahdollisuuksia taianomaisiin hääkuviin – kesällä ja talvella.

❦ Kolmen hehtaarin juhla-alueemme luo mahdollisuuksia häissäsi vaikka mihin – vaikka polttariväen väliseen jalkapallootteluun.

www.vaarunhovi.fi

❦ Sijaitsemme Päijänteen rannalla, joten voit oikeasti purjehtia avioliiton satamaan isommallakin venheellä.

@vaarunhovi

Vaarunhovi


"Me elämme tarinaa, jonka kuvat kertovat. Tarinat eivät katoa koskaan." - Kaisu-Leena Pekkanen, ammattivalokuvaaja

- Valokuvaus ja valokuvat ovat intohimoni ja rakkauteni. Tunteiden, ohikiitävien hetkien ja ainutlaatuisten tilanteiden kuvaaminen on palkitsevaa ja arvokasta sekä kuvaajalle, että kuvien saajalle.


Kuvat kertovat tarinaa yli vuosikymmenien ja vuosisatojen. Parhaimmillaan kuvat - muistot siirtyvät perintönä jälkipolville.

- Vaikka asiakkaani ovat minulle vieraita, voin silti tuntea sen ilon ja onnen, joka hääpäivänä on läsnä. Juuri sen takia olen hääkuvaaja. Usein silmäkulma kostuu myös kameran takana.


- Hääkuvaus on valokuvausalalla suurin intohimoni. Rakkauden, läheisten ja ystävien läsnäolo kahden ihmisen elämän tärkeimpänä päivänä on käsinkosketeltavaa.

Elän sen hetken asiakkaideni mukana.

www.kaisuleena.fi

@photokaisuleena

Photo Kaisu-Leena


H Ä Ä K U K A T

K O K E M U K S E L L A

Kukkakauppa Marjatta Ryynänen Olemme liki 50 vuotta toiminut perheyritys Jyväskylässä Puistokadulla. Runsaasta ja monipuolisesta valikoimastamme taitavat floristimme sitovat toiveidenne mukaiset kimput, asetelmat ja muut koristeet elämän erilaisiin hetkiin. Meillä on helppo asioida, liikkeemme edessä on kiekollisia kadunvarsipaikkoja ja olemme avoinna joka päivä klo 9-18. Lämpimästi tervetuloa!

www.marjattaryynanen.fi

Kukkakauppa ja Hautaustoimisto Marjatta Ryynänen ky


hypoxi Maailman tehokkain luonnollinen menetelmä kohdentaa rasvanpolton lantiolle, reisiin, pakaroihin ja vatsanseutuun. Näkyviä ja mitattavia tuloksia jo neljässä viikossa; HYPOXI-menetelmällä saat kolme kertaa paremmat tulokset kuin liikunnan ja ruokavalion yhdistelmällä. Menetelmä perustuu kevyen liikunnan ja alipaineen yhdistelmään, ja sopii sekä naisille että miehille. Se polttaa tehokkaasti sisäelinrasvaa ja vähentää tehokkaasti selluliittia. Harjoittelu toteutetaan henkilökohtaisessa ohjauksessa. Patentoidun menetelmän on kehittänyt itävaltalainen Nober Egger, ja Suomessa HYPOXI toimii 26:ssa eri kaupungissa ja toimipisteessä. Tule meille sellaisena kuin olet, sillä menetelmä sopii kaikille kunto- tai lähtötasosta riippumatta. Varaa maksuton tutustumiskäynti!

HYPOXI-menetelmä sopii siis erinomaisesti sinulle, kun tahdot näyttää upealta hääpäivänäsi! Naisilla rasva kertyy vatsanseudun ja lantion lisäksi reisiin ja pakaroihin ja miehillä ensisijaisesti vatsan- ja lantionseudulle. HYPOXI-hoidot kohdentavat rasvanpolton nimenomaan ongelmaalueille ja saavat juhlapukusi istumaan päällesi täydellisesti. HYPOXI-treenit ovat kevyitä ja helppoja, ja auttavat sinua pääsemään elämäsi kuntoon. Aloita oma HYPOXI-jaksosi nyt ja varmista, että juuri sinä näytät hyvältä, elämäsi tärkeimpänä päivänä. Jyväskylän HYPOXI Studiomme sijaitsee osoitteessa Yliopistonkatu 18.

www.hypoxi.fi

@hypoxijkl

Hypoxi Jyväskylä


M U U R A M E S S A

O R I F L A M E A

N A U M A S E N

E D U S T A V A N

K A U N E U S K O N S U L T T I

I H O N H O I T O V I N K I T

Tiesitkö, että voit itse vaikuttaa ihosi ikääntymiseen jopa 80%? Nämä 80% ovat niin sanottuja ulkoisia tekijöitä, kuten UV-säteily, saasteet, stressi ja lepo. Loput 20% ikääntymiseen vaikuttavista tekijöistä ovat sisäisiä, eli esimerkiksi geeniperimä, etnisyys, sukupuoli ja ikä.

Morsiamen kasvot ovat katseiden kohteena suurena päivänä. Hyvin hoidettu iho luonnollisen meikin alla saa kasvot loistamaan. Oikein tehty kasvojenhoitorutiini tekee ihostasi hehkuvan ja näin ollen sinulla on yksi huolenaihe vähemmän hääpäivänäsi.

T A N J A

M O R S I A M I L L E .

Viimeistään hääpäivää edeltävänä iltana kannattaa tehdä kosteuttava naamio, jolla taataan ihanan raikas ja heleä meikki hääpäivänä. Meikin alla on muistettava kunnon kosteutus, jottei iho jää pintakuivaksi ja meikki muutu suttuiseksi. Vain kaksi minuuttia kahdesti päivässä riittää siihen, että ihosi säilyy kauniina ja nuorekkaana! Vaihe vaiheelta –rutiini varmistaa, että tuotteiden yhteisvaikutus toimii ja saat niistä parhaan mahdollisen tehon irti. - Ja ei unohdeta sulhasta, tämä rutiini sopii myös miehille ja heille Oriflamella on tarjolla oma nuorekkuuden säilyttävä ihonhoitosetti; NovAge Men.

Suositeltavaa on, että ihonhoidon aloittaa viimeistään kuukautta ennen suurta päivää, varsinkin jos ei ole aiemmin käyttänyt ihonhoitotuotteita. Hääviikolla ei kannata enää tehdä voimakkaita kuorintoja tai äärimmäisen syväpuhdistavia ihonaamioita. Tällöin keskitytään ensisijaisesti kirkastaviin ja rentouttaviin naamioihin, jotka tarjoavat pienen rentoutushetken sekä iholle että morsiamelle itselleen.

Puhdistus Ihonhoitorutiinin ensimmäinen vaihe on puhdistus, joka poistaa iholta epäpuhtaudet, ylimääräisen talin, kuolleet ihosolut ja edistää hoitoaineiden imeytymistä. Puhdista ihosi aamuisin ja iltaisin. Silmänympärysvoide Silmänympärysiho on ohuempaa ja herkempää kuin muu kasvojen iho, minkä vuoksi rypyt ilmaantuvat siihen aikaisemmin. Silmänympärysvoiteet ovat ohuempia, jotta ne imeytyvät helpommin ja kohdistuvat erityisiin silmänympärysalueen erikoistarpeisiin kuten turvotukseen ja ryppyihin. Taputtele silmänympärysvoide kevyesti sormenpäillä silmänalusiholle aamuisin ja iltaisin. Tehosta ihonhoitoasi käyttämäsi ihonhoitolinjan seerumilla tai kapseleilla. Ne sisältävät samantyyppisiä vaikuttavia aineita kuin voiteetkin, mutta aktiiviaineita on enemmän. Levitä puhdistetuille kasvoille aamuisin ja/tai iltaisin. Hiero, kunnes seerumi on kokonaan imeytynyt. Levitä päälle päivä- ja/tai yövoide. Päivävoide Levitä aamuisin päivävoidetta, joka kosteuttaa ja suojaa ihoa ulkopuolisilta haittatekijöiltä kuten saasteilta. Suojakerroin ehkäisee UV-säteiden vahingoittavia vaikutuksia. Levitä päivävoide aamuisin puhdistetuille kasvoille ja kaulalle silmänympärysihoa välttäen, sillä silmänympärysiho on jo hoidettu silmänympärysvoiteella. Yövoide Öisin kun iho lepää, täyteläinen ja ravitseva voide palauttaa ihon päivän rasitteista ja edistää ihon uusiutumista levon aikana. Levitä yövoide kasvoille ja kaulalle seerumin jälkeen pitämään iho nuorekkaana.


Kesällä 2019 lahjoitimme 5 NovAge Ecollagen Wrinkle Power -ihonhoitosettiä kesän hääseurueelle testattavaksi. Tässä heidän kokemuksiaan kyseisestä setistä:

LUPAUS: NovAge Ecollagen Wrinkle Power -ihonhoitosetin tuotteet silottavat ja heleyttävät ihoa. Ihonhoitosetin tuotteet yhdessä aktivoivat kollageenia, silottavat ryppyjä, kosteuttavat ja suojaavat ihoa ympäristön haittatekijöiltä. Tuotteet sisältävät mm. Tri-Peptide -tekniikkaa, hyaluronihappoa, jolla on alhainen molekyylipaino, sekä alppitähden kasvikantasolu-uutetta.

Täydellinen ihonhoitorutiinisetti sisältää viisi normaalikokoista tuotetta: NovAge Supreme -puhdistusgeeli NovAge Ecollagen Wrinkle Power silmänympärysvoide NovAge Ecollagen Wrinkle Power seerumi NovAge Ecollagen Wrinkle Power päivävoide SK 30 NovAge Ecollagen Wrinkle Power yövoide

-

"Mulla näkyvä muutos on otsassa, joka ei ole hilseillyt nyt yhtään."

"Silmänympärysvoiteen ja seerumin pumpuista plussaa, jotenkin helppo annostella."

"Tuotteet on ollut helppo ottaa käyttöön! Yövoiteessa on aivan ihana pehmeä, vaahtomainen koostumus."

"Kaikki imeytyy hyvin, ei jää rasvaista tunnetta. Aamurutiinien jälkeen sai melko nopsaa levitettyä myös meikit päälle."

"Kun eka kerran avasin paketit, niin tuoksut tuntuivat vähän voimakkailta. Mutta nyt käytössä en ole huomannut mitään ongelmaa, nopeasti tuoksuihin tottui eivätkä ne ole liian hallitsevat."

@oriflame_edustus_muurame

"Rutiini on tullut aika helposti osaksi normiarkea. Enää ei tee mielikään jättää illalla rutiinia tekemättä, vaikka jo väsyttäisikin. Tuotteet imeytyvät edelleen hyvin ihoon. Päivävoide tuntuu joskus liian rasvaiselta, mutta kyllä sekin ihoon imeytyy, kun jaksaa rauhassa odotella."

Oriflame edustus Muurame


E L Ä M Ä S I

S I N U N

S O R M U S

M I T T O J E S I

M U K A A N

Kultasepät Andreasen Olemme Tamperelainen Kultasepät Andreasen, yli 30 vuotta alalla toiminut kultasepänliike. Liikkeemme sijaitsee Tampereen keskustassa Hämeenkadulla. Tarjoamme asiakkaillemme upean laajan sormusmallistomme, jonka muotokielessä heijastuu skandinaavinen klassisen ajaton estetiikka. Laatu ja aikaa kestävät sormusmallit ovat meille tärkeitä arvoja. Räätälöimme kaikki mallistomme korut kantajalleen sopivaksi. Meiltä saat palvelua aina jalometallialan ammattilaisilta. Valmistuksessamme työskentelee sekä kultaseppiä että korumuotoilijoita, joten saat timanttista ammattitaitoa sekä suunnittelussa että valmistuksessa. Sormusmalliston lisäksi palveluihimme kuuluvat monipuoliset korujen uniikki-, huolto- ja korjaustyöt.

Mitä etuja mittatilauksena valmistetusta vihkisormuksesta on ja mistä lähteä liikkeelle? Vihkisormuksen valinnassa hyvänä pohjana voi toimia jo olemassa oleva kihlasormus. Tämän kautta lähdetään pohtimaan seuraavia kysymyksiä; Minkälainen sormus sopii kihlan vierelle mallinsa ja tyylinsä puolesta? Minkälainen budjetti vihkisormusta varten on varattu? Mitä muita asioita kannattaa ottaa huomioon? Kauniisti yhteensopivat sormukset Onko kauniisti yhteen istuvien sormusten löytäminen mahdottomuus? Valmiskorujen kohdalla joissain tapauksissa se voi olla sitä, mutta teetättämällä saat vihkisormuksen aina kihlan kanssa sointuvaksi. Käytämme kihlasormuksesi mittoja pohjana vihkisormuksen valmistuksessa. Teetättäessä vihkisormukseen on mahdollista tehdä pieniä muutoksia, jotta sormusten istuvuus sointuu yhteen keskenään. Näin syntyy kauniisti vieretysten istuva sormuspari.


Materiaali Materiaalin valintaa pohtiessa suosittelemme valitsemaan kihla- ja vihkisormuksen materiaaliksi saman jalometallin ja pitoisuuden, jotta vierekkäin vuosikaudet viihtyvät sormukset ovat keskenään samaa kovuusluokkaa. Meillä voidaan hyödyntää valmistuksessa myös asiakkaan omia vanhoja koruja, kysy asiasta lisää! Budjetti Vihkisormuksen valinnassa on yhtenä suurena tekijänä tietysti pariskunnan itse asettama budjetti. Suosituksemme tarkan budjetin kohdalla ovat esimerkiksi timantin eri laatujen hintavertailut tai mahdollisen vaihtoehtoisen jalokiven käyttö vihkisormuksen kivenä. Myös oman kultamateriaalin käytöstä vihkisormuksen teossa kannattaa kysyä. Timanttien laaduissa on eroja, mikä näkyy tietenkin myös hinnassa. Laskemalla tai nostamalla laatuluokkaa voit vaikuttaa sormuksen hintaan. Mahdollisen vaihtoehtoisen jalokiven käyttö timantin sijasta on hyvä keino säästää, mikäli näyttävyydessä ei haluta tinkiä. Päivittäisessä käytössä olevan vihkisormuksen jalokivivaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi safiiri ja rubiini. Myös timanteista löytyy esimerkiksi konjakinruskeita, shampanjan sävyisiä tai täysin mustia, kauniita sävyjä, jotka ovat kirkkaita timantteja edullisempia vaihtoehtoja. Timanteissa on saatavilla myös erivärisiä vaihtoehtoja. Näistä kivistä löytyy esimerkiksi upeita hohtelevia eri sinisen, vihreän, keltaisen ja pinkin sävyjä. Värillisten timanttien hinnat voivat vaihdella hyvin paljon niiden sävyn mukaisesti, joten tiedustelut väritimanteista lasketaan aina kivikohtaisesti.

Uniikkimallit Valmistamme vihkisormuksia myös yksilöllisinä uniikkitöinä! Mikäli mielessäsi on uniikki vihkisormusmalli josta haaveilet, olemme mieluusti apunasi. Ota mukaan esimerkiksi kuvia ja muuta inspiroivaa materiaalia niin käynnistämme sormuksen suunnitteluprosessin yhdessä kanssasi. Asiantuntevat kultaseppämme ja korumuotoilijamme auttavat sinua vihkisormuksen mallin ja yksityiskohtien suunnittelussa, jossa etenemme sinun ehdoillasi. Tutustu sormuksiimme sivuillamme

www.andreasen.fi

@kultasepat_andreasen

Kultasepät Andreasen


EDDY K


A I N A

O N

A I K A A

H Y V Ä L L E

teeleidi Teeleidi tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille! Upea puutarhan ympäröimä, yli satavuotias talokaunotar palvelee kaikkia hyvän teen ystäviä lähellä keskustaa, Älylässä. Laadukas tee on osa tyylikästä hääpöydän tarjoilua. Teen suosio kasvaa vauhdilla, ja teen ystävät arvostavat haudutettua teetä. Teeleidistä saatte neuvot tyylikkääseen teen tarjoiluun ja esille laittoon. Yli 140 teen valikoimasta löydätte juuri teille sopivat laadut, lisäksi tarjoilua varten kauniit teekannut ja muut tykötarpeet. Kiva muisto vieraille on myös "häätee," pieni pussillinen laadukasta irtoteetä, vaikka hääparin kuvalla ja pienellä runolla. Loistava vaihtoehto hääkarkeille! Järjestämme teekursseja ja tastingeja, ja tiloissamme voi järjestää mukavat kokoukset ja tapaamiset. Teeleidin myymälästä löydätte myös kivat viemiset kotiin ja lahjaksi. Teetämme voitte löytää myös yli sadalta jälleenmyyjältä.

www.teeleidi.fi @teeleidi

Teeleidi

T E E L L E !


B Ä N D I

J U H L I I N ?

bilebändi paradise & kruuvaus oppaanasi musiikin valintaan! Mitä hääparin kannattaa ottaa huomioon valitessaan bändiä juhliinsa? Ammattibändit Bilebändi Paradise sekä Kruuvaus jakoivat parhaat vinkkinsä bändin tilaamista suunnitteleville. Molemmilla bändeillä on kokemusta hääkeikkailusta jo vuosien ajalta. Kruuvauksen mukaan, ensimmäisenä on hyvä miettiä, mitä musiikilta haluaa. Onko tarkoitus tunnelmoida taustamusiikin soljuessa ihanasti vai heittää korkkarit kattoon viimeisimpien bilehittien tahtiin? Vaikka kyseessä on hääparin unelmien päivä, voi musiikin suhteen olla hyvä harkita myös sitä, minkä tyylinen musiikki voisi toimia koko hääväen keskuudessa. Bilebändiä valittaessa onkin hyvä kurkata bändin ohjelmistoa, joka antaa jo kattavan kuvan siitä, minkälaista tyylisuuntaa olisi tulossa. Usein ohjelmisto on nähtävissä bändin nettisivuilla.

”Ammattibändi taipuu moneen, joten meitä voi hyödyntää myös duona tai triona”, huomauttaa Paradise. ”Huomioittehan, että kreisibailauksen lisäksi voitte tilata meidät tunnelmoiman myös herkempiin tilaisuuksiin, kuten vihkiseremoniaan. Lisäksi, kun tilaatte ammattimuusikoista koostuvan bändin, ei teidän tarvitse stressata musiikkiin tai äänentoistoon liittyvistä asioista. Saatte siis koko hääpäivän musiikkipaketin valaistuksesta lähtien.” Myös hääpaikka ja -tila tulee ottaa huomioon musiikkia suunnitellessa. ”Hääpaikka määrittää sitä, mikä tulee olemaan bändin kannalta järkevää. Jos olet epävarma, minkä kokoinen bändi tilaan mahtuu, niin kannattaa kysyä juhlapaikalta aiempia kokemuksia. Bändi on myös saattanut keikkailla jo kyseisessä tilassa ja tietää mikä toimii,” Kruuvaus vinkkaa.


Entä mistä tietää, että bändi on hyvä? ”Bilebändien kiistaton ykkönen mainostajissa on puskaradio”, Kruuvaus kertoo. ”Mikäli kuitenkin pelkkään huhupuheeseen luottaminen tuntuu arveluttavalta, löytyy bändeiltä usein jonkinlainen ääninäyte kuunneltavaksi. Yksi kikka on myös kurkata bändin keikkakalenteria ja sen varaustilannetta. Näyttääkö kiireiseltä? Tämä on yleensä merkki siitä, että bändistä on tykätty aiemmin, joten bändi voisi olla sinunkin häihisi sopiva.” Keikkailevan bilebändin työpäivä voi olla pitkä ja raskas. ”Työpäivämme ovat usein yli 20-tuntisia matkoineen, roudauksineen ja odotteluineen”, kuvailee Bilebändi Paradise. ”Mieltämme lämmittäisi, jos päiväämme sisältyisi lämmin ruoka ja taukotila,” he vinkkaavat tilaajille.

”Käytännöt vaihtelevat tässä asiassa paljon niin bändien kuin tilaajienkin puolesta,” Kruuvaus lisää. ”Etenkin jos juhlapaikka sijaitsee kaukana sivistyksestä, voit saada bändistä elinikäisiä ystäviä tarjoamalla heille aterian juhlapaikalla!” Kun on löytänyt mieleisensä bändin, on se hyvä varata nopeasti. ”Vuosi vuodelta hääparit ovat yhä aikaisemmin liikkeellä, joten ei ole ollenkaan liioiteltua varata bändiä jo esimerkiksi vuosi etukäteen,” Kruuvaus huomauttaa. Myös Bilebändi Paradise kehottaa ripeyteen, sillä keikkakalenteri täyttyy hyvää vauhtia. ”Joskus voi käydä niin ikävästi, että bändi onkin jo varattu. Tällöin kannattaa kysyä myös bändiltä suosituksia muista bändeistä. Piirit ovat pienet!” Kruuvaus lisää.


T A R I N O I T A

V A L O K U V I E N

T A K A N A

Valokuvaaja Ilona Pietiläinen VALOKUVAAJA maastoutuu ympäristöönsä sulavasti - on se sitten matto tai verhot. Tehtävänä ei toki ole suorittaa salaista operaatiota, vaan kuvata mahdollisimman huomaamattomasti hetkiä, joiden tahdotaan pysähtyvän. Hänet löytää usein myös puskista tai puiden takaa kyykkimästä tai maasta makaamasta. Hän ei kuitenkaan lepää vaan tekee tämän nähdäkseen kuvan muurahaisen, linnun tai vaikka kalan perspektiivistä katseltuna. Liian valon hän torjuu varjolla ja kirkastaa harmaan päivän loisteella.


Sinun valokuvaajasi on tarkoitus tehdä sinusta kaunein, komein tai särmikkäin henkilö maailmassa. Älä siis koskaan epäröi kysyä häneltä mitään tai toivoa mielestäsi mahdottomia. Valokuvaajan sanavarastoon ei kuulu "mahdoton". Jos pimeys on kuvauspäivänä väistämätöntä - se taltutetaan valon voimalla. Hento hymy syttyy huomaamatta - viimeistään löytäessäsi valokuvaajasi ruohikolta hakemassa oikeaa kuvakulmaa. Sinä olet ihmeellinen, sen huomaavat kaikki kuvakulman löytyessä. Lasten kuvauksissa kuvaaja juo kuravellikeittoa - sitä hän on harjoitellut useita kertoja. Hän voi olla myös taikuri, satuolento tai vaikkapa ratsu, jos palkintona on pienen kuvattavan hymy.


Hääpäivänäsi kuvaaja on valmistellut kaiken niin, että tuli vastaan sade tai myrsky, on ratkaisu aina takataskussa. Hääpaikka on tutkittu tarkkaan jo kauan ennen päivää. Teidän toiveenne on kirjoitettu toki ylös, mutta aina on tarkoitus ylittää ne - huomata ihan kaikki ympärillä tapahtuva. Usein hetkien tallentaja kantaa kahta kameraa, varmuuden vuoksi - sekä etäisyyksien. Hän kehottaa sinua kantamaan itsesi nostamalla selän suoraksi ja kohottamalla leukaasi, mutta vain aavistuksen. Lopuksi hän on vain hiljaa. Siitä tiedät että olet täydellinen, ja myös sen, että kuvaajasi on pidättänyt henkeään jo tovin, jottei vain hetki katoaisi. Valokuvaajasi Ilona


www.ilonapietilainen.fi

@valkoinen_puutalokoti

Ilona Pietiläinen Storygraphy


P E R S O O N A L L I S U U T T A

J A

K Ä S I N T E H T Y Ä

Glimmering deep design Me olemme Jussi ja Pia Moilanen. Olemme Jyväskylässä asuva pieni perhe, joka päätti muuttaa yhden harrastuksistaan työksi. Harrastamme perheemme kesken paljon lautapelejä, musiikkia ja erinäisiä kädentaitojen projekteja. Mielenkiintoihimme liittyy vahvasti kaikki fantasia-, steampunk-, fiftari- ja viikinkiaiheet, mikä näkyykin paljolti tuotteissamme. Askartelu ja yleensäkin käsityöt ovat olleet meille molemmille tärkeitä jo varhaisesta iästä asti ja viimein, hetken mietiskelyn jälkeen, päätimme perustaa Glimmering Deep Design Oy:n.

www.glimmeringdeepdesign.com @glimmeringdeep

Glimmering Deep Design

Valokuvaaja Emmi Virtanen @byemmi Kukat Kukkakauppa Ruusupuu Hartaana toiveena olisi tehdä juuri sitä mitä haluaa elääkseen ja tämä on meille juuri se. Glimmering Deep Design Oy myy käsintehtyjä koruja ja kortteja. Teemme tilauksesta suunniteltuja hääkoruja ja useat jo valmiiksi tehdyt sopivat häihin, joko hääparille tai vieraille. Hiuskorumme sopivat erittäin hyvin hääkampauksiin. Teemme yhteistyötä monien eri hääalan ammattilaisten kanssa. Somistamme hääpukuja ja juhlavaatteita. Teemme erilaisia asusteita, kuten steampunk hattuja ja muita somisteita. Jos haluat vieraillesi persoonalliset, oman näköiset kutsukortit, suunnittelemme ja toteutamme ne kanssasi.

Puvun on tehnyt Johanna Paatola @lempivaate, Korut, puvunsomistus ja hattu Glimmering Deep Design @glimmeringdeep, Valokuvaaja Nina Piippanen @piipshows, Malli Kati Liiri @Katimirjam.


@valokuvaaja_sari_muhonen

Valokuvaaja Sari Muhonen


Beachcomber Hotels, Mauritius

U N E L M I E N

H Ä Ä M A T K A T

Helin matkat Avioliitto on yksi elämän tärkeistä matkoista. Häämatka on upea tapa juhlistaa yhteistä taivalta. Osaavan matkatoimiston avulla on vaivattomampaa suunnitella unelmien matka. Kokenut unelmakonsultti osaa suositella kohteita ja elämyksiä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Räätälöidyllä matkalla, jonka ostat matkatoimistolta matkapakettina, matkustat myös turvallisesti. Häämatkaunelmat ovat yksilöllisiä. Yhden unelmana on majoittua parhaimmissa, ylellisimmissä hotelleissa, toisen taas nauttia paljasjalkaunelmaa kaukana kivikaduista. Monet haluavat luoda erityistä hohtoa matkalle unohtumattomilla retkillä kohteessa: helikopteri- tai kuumailmapallolento, ratsastus rannalla, shampanjakylpy tai illallinen autiolla saarella. ”Kaikki toiveet, romanttiset, villit, seikkailulliset, pyrimme toteuttamaan mahdollisuuksien rajoissa. Tavoitteenamme on toteuttaa kullekin parille unelmien häämatka”, sanoo Lea Simpanen, Helin Matkojen toimitusjohtaja. Aina suosittuja ja suositeltavia häämatkakohteita ovat Intian valtameren saaret: Malediivit, Seychellit ja Mauritius. Kohteet tarjoavat puuterinvalkoisia hiekkarantoja, lämmintä auringonpaistetta ja ylellisiä hotellivaihtoehtoja hemmotteluun, romantiikkaan ja kahden oloon.

Mutta erinomaisia häämatkakohteita löytyy joka puolelta maailmaa. Bali on ihana monipuolinen kohde samoin kuin Karibian saaret Aruba ja Curacao, jotka sijaitsevat hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella. Havaijille kannattaa myös matkata, ja poiketa matkalla vaikka San Franciscossa. Varsinkin lyhyemmille matkoille, esimerkiksi heti häiden jälkeen suositellaan Euroopan kohteita, kuten vaikka romanttista Pariisia, kaunista Santorinia Kreikassa tai Italian upeaa Amalfi-rannikkoa.

Turvallisesti maailmalle Helin Matkat on jo vuosikymmenien ajan toteuttanut hääparien unelmamatkoja. Ammattitaitoinen henkilökunta käyttää hyväksi laajaa kohdetuntemustaan sekä maailmanlaajuista kontakti- ja yhteistyöverkostoa matkoja räätälöidessään. ”Yksilöllisesti räätälöidyt matkat, joita tarjoamme, ovat matkapaketteja eli kuluttajansuojalain takaamin vakuuksin turvattuja. Lisäksi Helin Matkat on AAAluottoluokitustason omaava yritys. Haluamme asiakkaidemme matkustavan turvallisesti”, painottaa toimitusjohtaja Lea Simpanen.

www.helinmatkat.fi @helinmatkat

Helin Matkat


T A N S S I N

M A G I A A

Villielo Jyväskylässä Kilpisenkadulla sijaitseva Villielo tarjoaa paitsi hyvinvointipalveluja sekä luonnonkosmetiikkaa, niin myös paritanssiohjausta! Tanssiohjausta on tarjolla sekä pareille että ryhmille, yksilöohjausta unohtamatta! Tanssiopetuksemme on rentoa, pääpainona on tanssista ja musiikista nauttiminen. Hääparille luodaan tanssi, jonka aikana ei tarvitse jännittää. Emme keskity rakentamaan liian vaikeita koreografioita, vaan annamme työkaluja, joiden avulla voi kasata omanlaisen, kauniin, rennon tanssin.

Manun ja Sarin rennossa ohjauksessa saatat saada tanssikärpäsen pureman ja pääset uuden harrastuksen pariin! Tanssilajeja, joita opetamme, ovat muun muassa: tango, valssi, foksi, fusku, bugg, boogie woogie, hidas valssi, salsa, rumba ja cha cha.

www.villielo.fi

@villielosarimanu

Villielo


J U H L I E N

L Ä P I

E L Ä M Ä N

Ilon juhlat Miksi häitään suunnitelevan kannattaisi palkata ammattisuunnittelija? Ilon Juhlien juhlasuunnitelija Saara Karjalainen kertoo, miksi: Toimin juhla- ja hääsuunnittelijana Suomessa Joensuussa, sekä Espanjassa. Taitonani on luoda uusia ja ennennäkemättömiä kokemuksia asiakkailleni. Hääsuunnittelijanasi säästän aikaasi, rahaasi ja hermojasi. Asiakkaalle jää tehtäväksi esittää ajatuksensa ja toiveensa juhlasta ja päättää parhaat suunnittelijan ehdottamista vaihtoehdoista. Tapaan mielelläni hääparin alkukartoituspalaverissa, jossa käymme läpi muun muassa häiden päivämäärää, hääteemaa, mihin sisältyy somistus ja koristelu, sekä mahdollisia hankinta- ja purkutöitä. Lisäksi tahdon kuulla hieman parin toiveista sekä juhlan painopisteistä, eli mihin hääpari haluaa erityisesti panostaa juhlassaan. Myös budjettia käydään läpi; tehdään arviointilaskelmat, mietitään huomioitavia kustannuksia ja kartoitetaan mahdollisia palveluita ja yrityksiä. Palaveri kestää yleensä noin puolesta tunnista tuntiin ja on maksuton. Lopulta tapaamisesta tehdään yhteenveto ja tarjouslaskelma lähetetään sähköpostilla.

Suunnittelija auttaa havainnoimaan budjetin eri vaiheet. Missä tulee kustannuksia, missä kannattaa säästää? Saat käyttöösi juhlasuunnittelijan yhteistyökumppanit. Säästät budjettikustannuksissa. Kaikki juhlavieraat saavat nauttia täysillä itse juhlasta. Suunnittelija hoitaa, varmistaa, aikatauluttaa ja tarvittaessa toimii myös seremoniamestarina. Ammattilainen tukemaan tärkeintä päiväänne. Suunnittelija auttaa, jos juhlien punainen lanka on aivan hukassa. Hääjärjestelyt helposti ja kivuttomasti.

@ilonjuhlat

Ilon Juhlat

Vinkiksi häitään suunnittelevalle parille antaisin sen, että jos suunnittelee ja toteuttaa hääjuhlansa alusta loppuun itse, kannattaa silti suunnittelijalta kysyä vinkkilistaa. Vinkkilistaan hääsuunnittelija voi kasata kilpailutuksen kaikesta häihin liittyvästä. Kustannukseksi tällaisesta vinkkilistasta veloittaisin itse suunnittelijana tuntihintaisen kustannuksen. Häiden suunnittelu kannattaa aloittaa jo todella hyvissä ajoin. Jopa 1,5-2 vuotta etukäteen kilpailutetut eri palveluntuottajat voivat laskea alustavat hinnat palveluilleen, kun vierasmäärä on varmistunut. Näin saatte varmistettua takuulla mieleisenne juhlapaikan, esiintyjän, tarjoilun ja muun. Oman yritykseni tärkeimpiin arvoihin kuuluu vihreät valinnat: Pystyn itse yhteistyökumppaneideni kanssa tekemään maailmaa vähemmän kuormittavia valintoja. Suosin omasta puolestani esimerkiksi koristeita, jotka voi juhlien lopuksi myös kompostoida. Toinen arvoni on sydämellisyys. Olen persoonaltani perinteinen, puhelias pohjoiskarjalainen. Minua saa lähestyä ja minulle voit kertoa kaiken, mikä askarruttaa. Vahvana ammattilaisena pidän sinut aina sovitusti ajan tasalla siitä, missä juhlien suunnittelun kanssa mennään. Kolmas arvoni on: ”Juhlien läpi elämän!” Tämä summaa erinomaisesti ajatusmaailmani kokonaisuudessaan. Jokainen elämän uusi päivä on juhlapäivä! Sinua varten! Saara Karjalainen

www.ilonjuhlat.fi


T I L A T

J A

T A R J O I L U T

H Ä Ä J U H L A A N

juurikkasaari Juurikkasaaren ainutlaatuinen sijainti niemenkärjessä Päijänteen läheisyydessä takaa tunnelmallisen ilmapiirin niin pienelle, kuin isommallekin porukalle. Herkulliset ja alusta loppuun itse valmistetut tarjoilut sekä ystävällinen, ammattitaitoinen henkilökunta takaavat sen, että tärkeä päivä muistetaan vielä vuosienkin jälkeen, lämpimin, kauniin ajatuksin.

Mikä tekee Juurikkasaaresta erityisen? Ainutlaatuisessa ympäristössään, kauniissa järvimaisemissa, Juurikkasaari tarjoaa viehättävän juhlapaikan luonnon läheisyydessä ympäri vuoden. Ammattitaitoinen henkilökunta varmistaa juhlapäivän sujuvuuden. Juurikkasaaren tärkeimpiä arvoja ovatkin asiakkaan arvostus ja kunnioitus.

Keski-Suomen monipuolisin catering-palvelu Art Catering huolehtii Juurikkasaaren juhlatarjoiluista. Art Catering toteuttaa tilaisuutesi ammattitaidolla – rakkaudesta ruokaan! Juurikkasaarella on yli 250 hääjuhlan kokemus, sekä tuhansien tapahtumien ammattitaito. Juurikkasaari tarjoaa avarat ja toimivat juhlatilat ympäri vuoden!

www.juurikkasaari.fi

@juurikkasaari

Juhlatalo JuurikkasaariS U O M E N

L A A J I N

H Y V Ä N O L O N K A U P P A

antishop Antishop on jo vuodesta 2000 ollut Suomen seksuaaliterveyden edelläkävijä ja työskentelee yhteistyössä useiden eri terveydenhuoltoalan toimijoiden kanssa. Antishopin missiona on tarjota Suomen laajin valikoima aikuisten hyvinvoinnin tuotteita, sekä huolehtia että jokainen asiakas tuntee olonsa tervetulleeksi. Laajan tuotevalikoiman lisäksi Antishop pyrkii panostamaan asiakaspalveluun sekä tuotetietämykseen. Antishopin 400 m² liikkeessä Jyväskylän keskustassa teitä palvelee asiantuntevat myyjät, jotka ovat täydellisen vaitiolovelvollisuuden alaisena.

Antishopin tuotteita voi tilata myös verkkokaupasta. Missä tahansa tuotteisiin liittyvissä asioissa sinua palvellaan joko puhelimitse tai sähköpostilla. Tarkemmat yhteystiedot löydät Antishopin verkkokaupasta,

www.antishop.fi

Minä, Hanna Kuoremäki, hallinnoin Antishopin kotiesittelijätoimintaa. Kotiesittely on erinomainen tapa juhlistaa syntymäpäiviä, polttareita tai mitä tahansa muuta tapahtumaa. Kotiesittelyssä minulle on tärkeää, että esittelyssä olevat viihtyvät ja saavat uutta tietoa seksuaaliterveydestä ja tuotteista. Kotiesittely on asiakkaalle täysin maksuton Jyväskylän alueella. Jyväskylän lisäksi toimimme pääkaupunkiseudun, Pohjanmaan, Mikkelin, Kuopion sekä Lahden alueilla.

Hanna Kuoremäki

@antishopfinland

Antishop@confetti_jyvaskyla

Confetti Jyväskylä

K A I K K E A

K O R I S T E L U U N

Confetti jyväskylä Confetti Jyväskylä tarjoaa kattavan valikoiman tarvikkeita kertakäyttökattaukseen ja koristeluun kaikenlaisiin juhliin! Myymälässä on runsas valikoima erilaisia ilma- ja heliumpalloja, joilla juhlatilan saa koristeltua nopeasti ja vaivattomasti. Juhlaleivontaan meiltä löytyy laadukkaat välineet ja tarvikkeet niin kotileipurille kuin ammattilaisellekin. Valikoimaa on valtavasti kakunkoristeita kakkulaatikoihin ja paljon siltä väliltä. Voit tulla myymälään ideoimaan ja suunnittelemaan juhlien koristelua tai tarjoiluja yhdessä meidän kanssamme! Autamme ja opastamme mielellämme esimerkiksi leivontavälineiden käytössä. Confetti Jyväskylä palvelee Seppälän Citymarketilla, osoitteessa Vasarakatu 29, 40320 Jyväskylä


V A L I T S E

H Ä Ä P U K U ,

Jokaisen morsiamen hääpuku-unelma on erilainen ja yksilöllinen. Häät-lehden ja Häät.fin perustaja ja päätoimittaja Sari Yli-Salomäki seuraa häämuotia kotimaassa päivittäin ja käy tiheästi kansainvälisillä häämuotimessuilla. Mitä tuulahduksia Sari näkee tämän hetken hääpuvuissa?

Arvot ovat nousussa ”Näen tärkeimpänä erona vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen tilanteeseen sen, että tämän päivän morsian tekee yhä useammin hääpukuvalinnan arvojensa pohjalta”, Sari pohtii. ”Siinä missä morsiamen äiti saattaa enempää asiaa pohtimatta tokaista, että ’toi on sulla ihan nätti’, morsian miettii, haluaako hän noudattaa ekologisia periaatteitaan ja valita unelmansa käytettyjen second hand -pukujen joukosta tai varmistaa, että se on valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista. Ympäristöystävällinen vaihtoehto on myös valita tai teettää asu, jolle on käyttöä häiden jälkeenkin tai huolehtia oma puku edelleen seuraaville käyttäjille. Viime vuosina on syntynyt myös erikoisliikkeitä, kuten jyväskyläläinen Wedding Garage, joiden avulla laadukkaat hääpuvut siirtyvät seuraaville omistajille vaivattomasti.” ”Myös eettisyys korostuu, eikä tuntemattomissa olosuhteissa valmistettu mekko välttämättä enää kelpaa, oli se miten kaunis tai edullinen tahansa. Kestäviä periaatteita vaalivien hääpukuvalmistajien on nyt korkea aika lisätä läpinäkyvyyttä ja kertoa, missä ja miten puvut valmistetaan ja tämä tapahtuneekin heti, kun kuluttajat alkavat tihenevässä tahdissa kysellä tarkempia tietoja. Tällä hetkellä helpoin tapa tehdä eettinen valinta lienee se, että teettää yksilöllisen puvun Suomessa tai valitsee pukunsa suomalaisten pienvalmistajien mallistoista, koska silloin koko ketju on varmistettavissa.”

J O S S A

V I I H D Y T

Hyvää palvelua kannattaa etsiä – ja arvostaa ”Olen myös huomannut, että luotettavia hääpukubrändejä edustavia merkkiliikkeitä on alettu arvostamaan aivan uudella tavalla ja asiakaspalvelu on noussut taas kunniaan!” Sari iloitsee. ”Sovitukset hoidetaan parhaissa liikkeissä todella yksilöllisesti ja kiireettömästi. Työ- ja hääkiireidensä keskellä kamppaileva morsian osaa arvostaa sitä, että erikoisliikkeessä pukeutumiseen liittyvät asiat hoidetaan ammattitaitoisesti ja asiakasta palvellaan taitavasti alusta loppuun. Jos kaikki hoituu jouhevasti puvun valinnasta aina viimeiseen sovitukseen asti, ainakaan puvun istuvuudesta ei tarvitse stressata ja morsiamelle jää aikaa huolehtia muista tärkeistä asioista.” ”Palvelua arvostavat morsiamet ovat hoksanneet, että hääpuku ei ole vain yksi monista nettikaupan pahvilaatikossa saapuvista vaatteista, jonka istuvuuden kanssa kamppailussa jää kotona yksin, vaan sen hankinta on itsessään jo eräänlainen elämys, johon omien tunteiden lisäksi kytkeytyy runsaasti asiantuntijan osaamista, tukea – ja työaikaa. Tämän oivallettuaan hääpuvusta on valmis myös maksamaan tavallista vaateostosta enemmän.”


Moni seuraa kuninkaallisia ja kansainvälisiä julkkiksia. Mitä vinkkejä heiltä on viime aikoina saatu? ”Meghan Marklen kuninkaallisten häiden iltajuhlaan valitsema minimalistinen puku toi halterneckit takaisin juhlamuodin catwalkeille”, Sari muistuttaa. ”Tämän kauden uutuus on kapealla Vleikkauksella kevennetty halterneckpääntie, ja modernisoitu halterneck on trendikäs valinta morsiamelle, joka etsii tyylikästä vähäeleistä lookia. Katso kuvia halterneck-puvuista täällä.”

Anna Häät.fi Hääpukukoneen auttaa sinua hääpuvun valinnassa! Sukella hääpukujen maailmaan täällä. Teksti Sari Yli-Salomäki / Häät-media Kuvat London Bridal Fashion Week

Poimi joku 3 kuumimmasta muotitrendistä omaan häälookiisi Haluaisitko että häälookissasi olisi sensuellisti seksikästä? ”Läpinäkyvyys ja alusasuista inspiraationsa saaneet hääpuvut luovat viettelevää fiilistä morsiamen häämekkoon. Vain kevyellä pitsillä tai pelkällä läpinäkyvällä ihonvärisellä tyllillä peitettyjä paljastavia avauksia nähdään korsettiosion lisäksi selässä, kainaloiden alla tai reisien sivuissa. Jokaisen valmistajan mallistosta löytyy jonkinlainen lingerie-versio, kun uutuusmekot saapuvat myymälöihin syksyllä 2019. Katso kuvia läpinäkyvyyttä ilmentävistä puvuista täällä”, Sari vinkkaa.

Kaipaatko hääpuvultasi peittävyyttä olkapäille tai käsivarsille? ”Hyviä uutisia, sillä kaikenlaiset hihat ovat hääpuvuissa nyt hotteja! Olipa hihat lyhyet, pitkät, kapeat, pudotetut, liehuvat tai puhvit, kaikki käy ja valikoimaa löytyy. Useimmiten hihan materiaali on läpikuultava ja kevyt, mutta modernein ilme luodaan täysin peittävillä kankailla. Katso kuvia hihallisista puvuista täällä.”

www.haat.fi

@haatfi

HäätT U N N E L M A L L I S E T

J U H L A T

A I D O S S A

M A A L A I S M A I S E M A S S A

varjola Varjola on maaseudulla sijaitseva matkailutila, jossa häitä on juhlittu jo 20 vuoden ajan. Päärakennuksenamme toimii entinen navetta, joka on uudistettu tyylikkäästi asiakaskäyttöön. Navettaravintolan Heinävintti tarjoaa jopa 120 hengen seurueelle juhlatilat, jossa kaikki pääsevät viettämään juhlaa samaan tilaan. Kesäaikaan meillä on varattavissa myös toinen juhlatila, noin 60 hengelle sopiva Tallinvintin juhlatila. Tämä tila on rustiikkinen vanha navetan ylinen, missä katon puuparrut henkivät vanhaa tunnelmaa. Varjolassa voi hääjuhlaa viettää ilman huolta ja suunnittelun tuomia harmaita hiuksia. Meiltä saat kaiken hääjuhlaan tarvittavan juhlamenusta siivoukseen. Samasta pihapiiristä löytyy juhlatilojen lisäksi erilliset savusaunat porealtaineen, runsaasti tasokasta majoitustilaa hääsviitteineen ja jopa vihkiminen onnistuu meillä paikan päällä. Tarjoamme 20 vuoden rautaisen kokemuksen sinulle käyttöösi myös suunnittelupalaverien muodossa; lisämaksuton henkilökohtainen suunnittelupalvelu on tarjolla jokaiselle Varjolan hääparille!

www.varjola.com @varjolaresort

Varjolan tila


saari visuals Tahdotko elämäsi tärkeimmän päivän ikuistettavan laadukkain kuvin, tai ehkäpä videolle? Valoja videokuvaksen monipuolinen osaaja Saari Visuals tekee muun muassa hääkuvauksia sekä videotuotantoa ja toimii koko Suomen alueella.

Saari Visualsin vahvuuksia ovat tehokkuus, luovuus ja laatu. Töitä tehdään iloisella ja hyvällä fiiliksellä, ja tämä välittyy myös valokuvista.

Tsekkaa Saari Visualsin portfolio: www.saarivisuals.com

@saarivisuals

Saari Visuals


M A A L A I S R O M A N T I I K K A A

Lemettilän tila Lemettilän tila on Jyväskylän läheisyydessä Petäjävedellä sijaitseva maalaisromanttinen tila, joka tarjoaa hääjuhlaan puitteet, majoitukset ja tarjoilut. Unescon maailmanperintöluetteloon merkityltä Petäjäveden vanhalta kirkolta kulkee kävelypolku suoraan peltojen halki juhlapaikalle. Maatilan tunnelmallinen kivinavetta on käytössä läpi vuoden 30-50 henkilön hääjuhliin. Kesäaikaan yläkerran vintti toimii juhlien jatkopaikkana. Vihkimisen voi toteuttaa myös pihapiirissä luhtiaitan edessä, jonka vellikelloa emäntä soittaa tarvittaessa. Sään salliessa pihalla voi toteuttaa myös muuta ohjelmaa. Majoitusta on tarjolla pihapiirissä ja sen läheisyydessä olevilla mökeillä ajankohdasta riippuen 12-30 henkilölle. Tarvittaessa myös lähitiloilla voi majoittua. Me Lemettilän tilalla valmistamme herkullista ruokaa kotimaisuutta painottaen. Ruokalista suunnitellaan hääparin toiveet huomioiden. Olemme tunnettuja hyvästä ja joustavasta palvelusta, me teemme työtä sydämellä ja asiakasta kuunnellen. Tilavuokraan kuuluu myös astiat ja juhlaliinat, ja maljakoitamme voi käyttää juhlakoristeluissa.

www.lemettilantila.fi @lemettilantila

Lemettilän tila


J O T A I N

U U T T A ,

J O T A I N

V A N H A A !

Avara-kvartetti Olemme nuorekas jousikvartetti Avara Kuopiosta ja keikkailemme ympäri Suomea, vaikka kotipaikkamme onkin Savossa. Soitamme kaikenlaista musiikkia popista klassiseen asiakkaan toiveet huomioiden. Musiikki jousisoittimilla tuo oman tunnelmallisen lisänsä vihkimistilaisuuteen ja sopii erinomaisesti myös viihdyttämään hääpaikalle esimerkiksi nykymusiikin kvartettisovitusten muodossa. Jousikvartettiin kuuluu kaksi viulua, alttoviulu ja sello. Neljä jousisoitinta muodostaa harmonisen, täyteläisen ja kauniin soinnin, jota on miellyttävää kuunnella. Kokoonpanomme taipuu mainiosti niin perinteisiin häämarsseihin, kuin hääparille merkityksellisiin tuoreimpiin rakkauslauluihin.

Akustisena kokoonpanona jousikvartetti ei tarvitse soidakseen äänentoistoa, joten äänimaisema on ainutlaatuinen ja soitinten roudaus on helppoa ja nopeaa. Joustavuutta löytyy myös tilan suhteen, sillä soittopaikaksi riittää pienempikin tila, kunhan sinne sopii neljä soittajaa tuoleineen. Kvartetti kulkeutuu vaivatta sinne missä vihkiminen tapahtuu tai juhlat juhlitaan: kirkossa tai juhlapaikalla, sisällä tai ulkona, jos ei sada vettä. Avara-kvartetti tarjoaa tärkeään päiväänne erityisen ja mieleenpainuvan lisän. Tehdään siitä ikimuistoinen juuri teille!

@avarakvartetti

Avara-kvartetti


S I N U N

T O I V E E S I ,

M E I D Ä N

A M M A T T I T A I T O M M E

Lily dream wedding Lily Dream Wedding tarjoaa Suomessa ja ulkomailla palkittua hääsuunnittelua ja somistusvuokrausta koko Suomen alueelle. Toteutamme häitä myös ulkomailla.

Tule tapaamaan hääsuunnittelijaamme osastollemme ja kysymään vinkkejä unelmiesi häiden toteuttamiseksi!

Lily Dream Wedding on suunnitellut useiden julkisuuden henkilöiden häät ja hääsuunnittelumme toteutetaan aina asiakkaan toiveden mukaisesti. Hääsuunnittelijamme on apuna niin pienen budjetin häissä, suurissa yli 300 vieraan juhlissa tai intiimeissä suuren budjetin häissä. Sinun toiveesi, meidän ammattitaitomme. Meille tärkeintä on asiakkaan kokemus ja luomme jokaiselle asiakkaallemme uniikit somistukset asiakkaan omien toiveiden mukaisesti. Lily Dream Wedding luo aktiivisesti uusia trendejä hääalalle, kuten tuolihuput jotka toimme Suomeen reilu 6 vuotta sitten. Tuolihuppujen lisäksi vuokraamme muita somistustarvikkeita. Jyväskylä Bridal Fair tapahtumassa Lily Dream Wedding tarjoaa tuolihuput messuhintaan.

@lilydreamwedding

Lily Dream Wedding www.lilydreamwedding.com


Rami Saarikorpi 360Panorama.fi

www.360panorama.fi

@360panorama.fi

Saarikorpi.com


www.bo.fi


Jyväskylä Bridal Fair Issuu VOL 2 julkaistaan tapahtuman jälkeen uutiskirjeen tilaajille! Tilaa oma uutiskirjeesi www.jyvaskylabridalfair.fi Mukana on häämuotinäytösten kuvat sekä parhaat palat messuilta!

JYVÄSKYLÄ BRIDAL FAIR ISSUU VOL 1 SYYSKUU 2019

www.jyvaskylabridalfair.fi info@jyvaskylabridalfair.fi Jyväskylä Bridal Fair

@jyvaskylabridalfair