Page 36

36 GEiEG

DES. 2015 / GENER 2016

seccions

Muntanya

Matagalls des del Coll de Borduriol i Vall de Llémena amb la subsecció infantil

Reconeixent una cova en una de les sortides. Foto d’Emma Fàbrega. La subsecció infantil va fer aquest cim emblemàtic del Montseny, el passat 18 d’octubre, en una de les seves estacions d’esplendor: la tardor i els seus colors. Els tres grups de la subsecció van fer rutes adaptades a la seva edat, enmig de fagedes i boires que feien més misteriós el trajecte. Un dia més boirós de l’esperat va acompanyar les quasi 100 persones que van assistir el passat 8 de novembre a aquesta excursió a la vall de Llémena. Menuts i grans van entrar a la Cova de Boratuna i van fer una volta circular molt ben aprofitada per collir bolets entorn de la Muntanya de Velers.

Informació pràctica sobre el funcionament de la subsecció infantil de Muntanya Per poder-hi participar cal ser soci del GEiEG o ser afiliat a la secció de Muntanya. ● Cal estar federat a la FEEC (o disposar de la llicència temporal, gestionada abans del dijous anterior a la sortida, a les instal·lacions de Sant Narcís). ● Cal inscriure’s per a cada sortida al blog http://sub-infantilgeieg.blogspot.com.es/ (el formulari d’inscripció s’obre una setmana abans). S’organitzen tres recorreguts, adequats a les edats de la mainada, i que diferenciem per: ● Puigsacalms: mainada que cursa P3, P4 i P5 ● Bastiments: mainada que cursa 1r, 2n, 3r i 4t ● Pedraforca: mainada que cursa 5è i superiors ●

Els grups de Puigsacalms i Bastiments sempre van acompanyats dels pares/mares, mentre que el grup de Pedraforques van acompanyats de 2-3 pares/mares de la comissió, a mode de “monitors”, ja que a aquestes edats són totalment autònoms. És important recordar-vos que som una secció de muntanya infantil i com a tal es limita l’acompanyament dels fills a la unitat familiar bàsica (abstenir-se avis, tiets, amics adults…). L’objectiu principal és fer muntanya i fomentar valors com l’estima a la natura, el coneixement del país o fer noves amistats en aquest entorn. La comissió organitzadora de la subsecció és un grup de famílies que ens reunim mensualment per valorar la sortida anterior i preparar les futures. Les sortides sempre són prèviament realitzades in situ per tal de valorar sobre el terreny la idoneïtat per ferles amb mainada. Dates (provisionals) sortides subsecció infantil 2016: 10 de gener, Gavarres. 14 de febrer, 12 - 13 de març, 10 d'abril. Al blog http://sub-infantil-geieg.blogspot.com.es/ trobareu tota la informació necessària, el projecte, l’històric de les sortides anteriors, etc. Avís: Ens calen vocals per portar excursions! Agraïm la col·laboració als que sempre ens ajuden.

Molta activitat a BTT i un munt de sortides El mes d’octubre vam realitzar diferents sortides: el dia 1 va tenir lloc la Caldes- Barcelona, una sortida longitudinal de 106 km i 800 m de desnivell. Vam entrar a la capital pel riu Besòs i vam travessar la ciutat amb la bici per agafar el tren a Gracia per poder tornar a Caldes, el punt de sortida. El dia 3 vam anar amb L'ADAC a fer una sortida amb bici per L'Alt Empordà, en un recorregut fàcil pels pobles de Rabòs, Garriguella i Vilajuïga. El dia 5, en un dia magnífic de sol, vam sortir per Espolla i Sant Quirçe de Colera i, cosa rara, no va fer gens de vent. El dia 18, de Blanes al Montbarbat en un dia núvol i amb un recorregut amb fortes pujades i baixades per l'extrem més sud de l'Ardenya, que mor en l'ampla vall del Riu Tordera. El dia 24 d’octubre, juntament amb la colla Platanbike, es va fer la sortida mensual, aquesta vegada pels voltants de Banyoles, a càrrec de l'amic Xavier Casamitjana. El dia 27, a Sant Feliu de Guíxols, de L'Ardenya a Les Gavarres. Aquesta sortida té com a curiositat la visita de les Termes Romanes de Panedes, que es troben amagades dins el bosc i són de difícil localització. El 28, de Sant Feliu de Guíxols al Puig de Cadiretes, tornant per Llagostera i pel carril bici. I, per acabar, el dia 29, diada de Sant Narcís, no podia ser menys i vam fer una sortida gironina al Santuari dels Àngels, pujant des de Celrà i Sant Martí Vell. Us recordem que es fan sortides pràcticament cada dimarts i dijous a més dels caps de setmana; les rutes es poden trobar al WIKILOC.

Profile for Juanjo Valeros

Butlletí GEiEG - desembre 2015/gener 2016  

Butlletí GEiEG - desembre 2015/gener 2016

Butlletí GEiEG - desembre 2015/gener 2016  

Butlletí GEiEG - desembre 2015/gener 2016

Profile for jvaleros
Advertisement