Page 1

Janina Fry suosii makuuhuoneessaan rauhallisia värejä ja siistiä ilmettä. Siksi syntyi Janina F -mallisto, johon kuuluvat muun muassa tämän sivun vuodevaatteet. Myös mekko on Janinan omasta mallistosta.

34

3/2013


Janinan täysosumat

Malli Janina Fry on paljon muutakin kuin seurapiirien säkenöivä juhlija. Hän elää perheenäidin ja uranaisen ruuhkavuosia – aikaa, jossa kalsaripäivät ovat ylellisyyttä. Mistä kaikkialta Janina löytää arjen luksusta? T e k st i Pä i v i L e h to -T r a p n o w s k i   |  k u vat H a n n a l i n n a k ko

Perhe Perhe-elämän ylellisyyttä on se, että on aikaa olla rennosti yhdessä ilman aikatauluja. Etenkin lapsille on tärkeää, että on paljon vapaata leikkiä. Varsinkin viikonloppuina on hyvä viettää välillä niin kutsuttuja kalsaripäiviä. Pienten lasten pitää päästä välillä ulos, mutta senkin voi hoitaa niin, että vetää haalarit kalsareiden päälle.

Itseilmaisu Saan toteuttaa itseäni ja visioitani mallistoni kautta. Se on hienoa. Toteutan itseäni myös valokuvaamalla – erityisesti luontokuvaus on lähellä sydäntäni. Kävelylenkillä silmiini osuu aina paljon kuvattavaa. Aamulenkillä voin ihastua oksiin, jotka ovat kuin pitsiä. Otin niistä kerran kuvan, ja näkymä innoitti myös mallistoni suunnittelussa. Kuvaamalla haen asioihin oman näkökulmani ja pystyn sitä kautta välittämään ideoitani suunnittelijoille.

Flow Olen luovassa tilassa, kun saan keskeytyksettä koota kollaaseja valokuvista, kangastilkuista ja erilaisista materiaaleista Janina F -mallistoani varten. Näin työskennellessäni näkemykseni kirkastuu. Nautin siitä äärettömästi. Arjen ylellisyyttä on myös osata pysähtyä näkemään kauneus jossakin pienessä yksityiskohdassakin. Meillä kaikilla on arjessa tuhansia juttuja, jotka jäävät hel-

posti huomaamatta kaiken kiireen keskellä. Siihen auttaa, kun keskittyy olemaan läsnä juuri kyseisessä hetkessä.

Ystävät

päässyt ruostumaan sitten kouluvuosien. Myös valokuvauskurssille olisi kiva päästä. Aina ei tarvita edes kursseja, vaan työssäkin voi oppia uusia taitoja. Itse olen oppinut paljon mallistoa suunnitellessani.

Ystävät liittyvät luksukseen kaikin tavoin. Kun tapaamme lapsuudenaikaisten porvoolaisystävieni kanssa, jatkamme aina siitä, mihin viimeksi jäimme. Jos alan liikaa leijua, niin kaverit vetävät maanpinnalle. Silloin taas muistan, kuka olen ja mistä tulen. Ystävieni kanssa voin jakaa fiiliksiäni, sekä iloa että turhaumia. Olen vähän ylihuolehtiva äiti, suoranainen kanaemo. Yksi parhaista ystävistäni saattaa kommentoida huoliani tyyliin ”whatever – kaikkea vastaan ei voi suojautua”. On vapauttavaa, kun hän sanoo sen suoraan.

Unelmointi

Työkaverit

Olen todellinen iltakukkuja. Illat ovat omaa aikaani. Silloin puhelin ei soi ja lapset nukkuvat. Usein teen arkiaskareita, viikkaan pyykkiä tai vastaavaa. Sekin on omalla tavallaan meditatiivista, jos saan tehdä sitä hitaasti ja kerralla valmiiksi. Pienten lasten äidille arkiaskareiden keskeytymätön tekeminen on arkipäivien parhautta.

Hyvät työkaverit ovat kaikki kaikessa. Minulla on ollut ilo mallistoa suunnitellessa tehdä työtä huikeiden ammattilaisten, kuten mallimestareiden, suunnittelijoiden ja sisäänostajien kanssa. Tiimimme pelaa hyvin yhteen, ja me täydennämme toisiamme. Kun kerron ideoistani, taitavat ammattilaiset pystyvät toteuttamaan ja kehittämään niitä kuvausteni perusteella.

Oppiminen Jokainen tarvitsee uusien asioiden oppimista; se pitää skarppina. Haaveilen ranskan kielen opinnoista, sillä kielitaitoni on

Unelmointi on jäänyt näin aikuisena vähemmälle. Toisaalta olen aina saanut tehdä sitä, mitä olen halunnut, ja siten toteuttanut unelmiani. Yksi suuri unelmani on juuri toteutunut, kun sain malliston, joka kantaa omaa nimeäni. Tuntuu huikealta, että luonnosta poimimani ajatukset ja ideat päätyvät mallistoni kuoseihin.

Hiljaisuus

Meri Isoisäni, merikapteeni ja Cap Hornin kiertäjä kertoi meille suvun lapsille tarinoita meriltä. Se on yksi syy, miksi haluan asua lähellä merta. Vesielementin avoimuus kiehtoo: merta pitkin pääsee vaikka toiselle puolelle maapalloa. Sen avaruus peilautuu 3/2013

35


myös ihmismieleen. Lenkkini teen aina mahdollisuuksien mukaan merenrantaa pitkin.

Kun lapset ovat nukahtaneet, kääriydyn torkkupeitteeseen ja avaan dvd-boksin. Viihde vapauttaa. Solsidan-sarja on suosikkini. Kun katson sitä, saatan nauraa ääneen sarjan hulluille käänteille. Etenkin lapsiperhe-elämän kuvaus osuu naulan kantaan. Oman elämän pikkumurheet tuntuvat taas kevyemmiltä kantaa.

Itsekään en aina siinä onnistu. Usein päällä olevani musta poolopuseroni huutaa, että ”mieheni on työmatkoilla, pyöritän koko huushollia yksin”. Mustaan on kuitenkin helppo pukeutua silloin, kun on kiire. Valon lisääntyminen vaikuttaa niin, että päivien pidentyessä kaipaan taas värejä ja kevätkuoseja kukkineen. Värit antavat energiaa. Pienilläkin jutuilla voi tehdä päivityksen ulkoiseen olemukseensa. Uusi kynsilakka tai hiuskoriste tuo iloa koko päivään. Samoissa kangistuneissa kaavoissa pyöriminen turruttaa.

Nukkuminen

Liikunta

On tärkeää, että makuuhuoneessa ei ole liian stimuloivia värejä – se on tieteellisestikin todettu. Harmoniset sävyt rauhoittavat. Makuuhuoneesta olisi hyvä karsia turhat tavarat ja pitää huolta, ettei sinne kasautuisi vaatevuoria. Saan itsekin olla tarkkana. Vaikka siivoan perjantaisin, niin tavaraa alkaa kerääntyä loppuviikosta. Tähän auttaa, kun ei pidä makuuhuoneessa sellaisia huonekaluja, joihin voi ladata tavaraa.

Jouduin polvivamman vuoksi jättämään liikunnan kuukaudeksi väliin, mutta nyt osaan taas arvostaa liikuntaa ja sen tuomaa iloa. Innostun liikkumaan, kun päätän, että haluan näyttää mahdollisimman hyvältä mallistoni alusvaatteissa ja bikineissä. Myös kauniit treenikamppeet kannustavat liikkumaan.

Viihde

Pukeutuminen Kannattaa panostaa itseensä, vaikka olisi kuinka kiire ja tekisi mieli mennä työpaikalla puurtamaan pipo silmillä nurkkaan. 36

3/2013

Peseytyminen Kylpemisestä voi tehdä oman tärkeän hetkensä: tuoksukynttilät palamaan ja kuorinta-aineet päällä saunaan. On kiva kokoontua saunomaan myös naisten kesken. Kun ystävänikin elävät ruuhkavuosiaan, kaikille sopivaa aikaa on

vaikea löytää. Pesutiloista saa pienillä jutuilla viihtyisän, kuten vaihtamalla pyyhkeiden sävyt vuodenaikojen mukaan. Kun luonto ja valo ulkona muuttuvat, koti tarvitsee ihan eri värejä aina pyyhkeitä myöten.

Ruoanlaitto Välineiden täytyy olla ajan tasalla ja työtasoilla väljää, jotta ruoanlaitto olisi kivaa. Lisää intoa toisi myös osallistuminen jollekin ruoanlaittokurssille. Vielä enemmän hohdokkuutta elämään toisi se, jos miehen voisi lähettää sellaiselle kurssille – silloin voisi itse välillä pyörittää peukaloita. •

Mallisto nimeltä Janina F ȚȚ

ȚȚ

ȚȚ ȚȚ

Janina F -mallisto lanseerattiin K-citymarketin kanssa lokakuussa 2012. Mallistoon kuuluu muun muassa alusvaatteita, kosmetiikkaa, yöasuja sekä vuodetekstiileitä. Tuotteiden laatuun ja materiaaleihin on kiinnitetty erityistä huomiota. Keväällä 2013 valikoima laajenee vaatteisiin, asusteisiin ja uimapukuihin.

Janina Fryn täysosumat  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you