__MAIN_TEXT__

Page 1

Prijsvraag “Viva Van Sijpesteijn - Het kan beter”

15-7-12

NS heeft een voorlopig stedenbouwkundig plan gemaakt voor de Van Sijpesteijnkade in Utrecht vlak bij het Centraal Station. Volgens de Ontwikkelgroep Lombok Centraal en de stichting Bevaarbare Leidsche Rijn voldoet dit plan niet aan de motie ‘Viva Van Sijpesteijn’ en de ontwikkelingsvisie Lombokplein en omgeving.

Welke stedenbouwkundige, architect, ontwikkelaar, specialist openbare ruimte helpt ons door te verbeelden dat het beter kan?

Maak een ontwerp dat uitgaat van: - maximaal behoud van de historische bebouwing - een inspirerende inpassing van de bestaande historische bebouwing in nieuwe bebouwing en openbare ruimte - maak gebruik van de geschiedenis van de plek en de relatie van de plek in de omgeving; het historische lint langs de Leidsche rijn. - een openbare ruimte, bebouwing en programma die passen bij de functie van de Van Sijpesteijnkade als deel van de belangrijkste verbinding voor langzaam verkeer (fietsen, voetgangers, boten) tussen Utrecht West, het station en de oude binnenstad - een openbare ruimte, bebouwing en programma die passen binnen de ontwikkelvisie Lombokplein en omgeving.

Profile for jutstra

Prijsvraag viva van sijpesteijn 15 juli 2012  

“Viva Van Sijpesteijn - Het kan beter” 15-7-12

Prijsvraag viva van sijpesteijn 15 juli 2012  

“Viva Van Sijpesteijn - Het kan beter” 15-7-12

Profile for jutstra
Advertisement