Page 1

N J I M R E K N DO E W U A BL R E V O C GEMAAKT DOOR JUSTIN BIONDA


Inhoud van kleur Voetbal speler 1 Rietje 2 Prullenbak 3 Golf 4 Blauw papier 5 Plastic 6 Complementaire kleur 7 Oranje8 Vuurgolf9 PIJL10 ? dingetje 11 Poster  12 Zitje13 Puss in boots 14


Voetbal speler

1


Rietje

2


Prullenbak

3


Golf

4


Blauw papier

5


Plastic

BLAUW Oneindigheid, de hemel, ruimte, reizen, geestelijke liefde, meditatie en eeuwigheid

6

Waarheid, helderheid, waardigheid, status en macht


Complementaire kleur

Complementaire kleuren zijn eigenlijk kleuren die vloeken, zoals geel en paars of rood bij groen. Deze kleuren staan tegenover elkaar in de kleurencirkel. Ze kunnen elkaar ook enorm versterken, dit hebben we liever niet in de modebranche bijvoorbeeld en daarom vinden we dat de kleuren bij elkaar vloeken. Complementair zijn de volgende paren: Geel – Paars Oranjegeel – Paarsblauw Oranje – Blauw Oranjerood – Blauwgroen Rood – Groen Roodpaars – Geelgroen Wanneer je complementaire kleuren met elkaar mengt ontstaat er altijd donkergrijs. Probeer het maar eens zelf! Dit is tevens de reden waarom complementaire kleuren complementaire kleuren heten. Complementair betekent aanvullend, de kleuren vullen elkaar zo aan dat er donkergrijs ontstaat.

7


Oranje Oranje is een mengeling van rood en geel en hoort bij woensdag. Het is de kleur van de planneet Mercurius en staat symbool voor vruchtbaarheid, gezondheid en vreugde. Dit zonnige kleur zorgt voor een overdadige opbrengst van de vruchten der aarde. Denk maar eens aan de sinaasappelboom. Deze geven elk jaar een enorme oogst en bruiden dragen traditioneel, de witte bloesems ervan als symbool van vruchtbaarheid.

8


Vuurgolf

9


PIJL

10


? dingetje

11


Poster

12


Zitje

13


Puss in boots

14


15

Kleur justin  

Blauw

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you