Page 1

Beste bestuurskunde student,

Agenda

Het tweede blok is weer begonnen en het einde van het jaar is in zicht. Nog een paar weken ‘doorbijten’ en om de tijd sneller te laten gaan hebben wij weer een aantal activiteiten in petto!

2-12 & 9-12

Tentamentraining Rechten

14-12

Magisterborrel

15-12

Dagje Den Haag 1ste jaars

Eerst nog even een terugblik op vorige maand. Helaas is het bezoek aan Klaas Dijkhoff op het laatste moment afgelast door een spoeddebat over ontwikkelingssamenwerking waar dhr. Dijkhoff aanwezig moest zijn. We hopen snel een nieuwe datum te kunnen prikken voor dit bezoek. De carrièrecommissie heeft in de tussentijd niet stil gezeten want op vrijdag 24 januari wordt er een bezoek gebracht aan Zenc. Zenc is een onderzoeks- en adviesbureau in de publieke sector. We zullen deze middag onder meer stage- en afstudeermogelijkheden bespreken! Aanmelden kan via juribes@magisterjft.nl.

14-1/16-1

Pre 2e semesterkamp

24-1

Bezoek Zenc

03-02

Bezoek P&W

08-02

Openbare Vergadering

22-02

Symposium i.s.m. Vrijspraak

Verder is vorige week het eerste deel geweest van de tentamentraining voor staats- en bestuursrecht georganiseerd door Magister JFT | Juribes in samenwerking met de TSPB. Aanstaande donderdag vindt het vervolg hiervan plaats. Op 15 december gaan de eerstejaars een dag naar Den Haag toe. Deze dag wordt voor het eerst samen met de TSPB georganiseerd. Het programma bestaat onder andere uit een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer en een gesprek met Tweede Kamerleden. De grootste activiteit die er echter aan zit te komen is het Pre Tweede Semester Kamp. Een weekend weg voor maar !49,50! Meer informatie hierover vindt je op de laatste pagina. Als laatste hopen we jullie dit jaar nog eenmaal te zien op de laatste Magisterborrel van dit jaar. Deze vindt plaats op dinsdag 14 december in café Brandpunt. Namens het bestuur van Juribes,

Carrière maken in de adviessector? Magister JFT !Juribes biedt je op maandagmiddag 24 januari de kans om jouw carrièremogelijkheden te bespreken bij onderzoeks- en adviesbureau Zenc in Den Haag. Zenc is op zoek naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken door met innovatieve oplossingen de werkwijzen van organisaties in het publiek domein te verbeteren. Tijdens het bezoek staan onder meer een casus en afstudeer- en stagemogelijkheden op het programma. Aanmelden via juribes@magisterjft.nl

TSPB Nieuws - Op donderdag 16 december vindt er weer een filmavond plaats. De film van deze maand is: ‘’The Revolution will not be Televised’’. De filmavond vindt plaats in Dz10 en start om 18.00. - De TSPB gaat verhuizen! Vanaf 1 januari zit de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur op de derde verdieping in het Montesquieu gebouw.

Janine Mulder Secretaris 2010-2011

Meer informatie www.magisterjft.nl/juribes | samenvattingen, agenda, foto’s en meer!


1 2

Lorem Ipsum

Column | Liebe Gruße aus Berlin Liebe Juribessers, Deze tekst schrijf ik vanuit de stad die afstamt van de nederzetting Cölln, de stad die van 1961 tot 1989 werd gedeeld door een muur, de stad die op dit moment 3.444.400 inwoners telt, de stad van de ‘Ampelmannetjes’, de Fernsehturm en de Trabantjes ... jawohl aus Berlin! Het gemoedelijke Tilburg heb ik voor enkele maanden verruild voor deze metropol en ik moet zeggen dat ik me hier al helemaal thuis voel! Ik mag me sinds twee maanden student aan der Freie Universität noemen. De Freie Universität is in tijden van de Berlijnse muur met steun van Amerika in West Berlijn gesticht, om als tegenwicht te dienen tegen de Humboldt Universiteit die toentertijd onder communistisch gezag stond. Heute Tagen mag deze universiteit zich nog steeds oprecht een vrije universiteit noemen. De universiteit kent zó een uitgebreid vakkenpakket, dat je als student elk semester uit tientallen vakken je eigen vakkenpakket kunt samenstellen. Ook is het onderwijs hier heel interactief, de inhoud van het vak wordt samen met de docenten vastgesteld. De campus is denk ik wel 10 keer zo groot als de campus in Tilburg en ligt in een villawijk. Verschillende villa’s zijn door de universiteit in gebruik genomen. Zo hebben studenten filantropie les in een tuinhuis in een reusachtige tuin achter een villa.

Alleen de Mensa is al een bezoek waard, deze is denk ik wel tien keer zo groot als de Tilburgse mensa en elke dag kun je hier uit minstens vijftien verschillende gerechten kiezen (voor ongeveer !2,- ben je al in het bezit van een bord vol met heerlijk eten). Naast studeren ben ik druk bezig de toerist uit te hangen en nieuwe mensen te leren kennen. Berlijn is echt een absurde stad, er is dag en nacht zoveel te zien en te doen! Het is hier ’s nachts in de S-bahn gewoon drukker dan overdag. Ik kan het echt iedereen aanraden om een semester in het buitenland te studeren en al helemaal om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheid om in Berlijn-Potsdam te studeren! Je leert zoveel verschillende mensen uit verschillende landen met verschillende achtergronden kennen en ook jezelf doordat je even uit je vertrouwde omgeving wordt gehaald en een nieuw leven opbouwt in een ander land. Ja… en Berlijn is natuurlijk de mooiste, levendigste, hipste en interessante stad waar je kunt studeren!

Liebe Gruße aus Berlin, Manon Persoon 4e jaars studente bestuurskunde


All Inclusive arrangement Eten & Drinken Gezelligheid Onvergetelijke activiteiten Slapeloze nachten

Voor maar !49,50!

14-16 Januari 2011

PRE 2E SEMESTER KAMP Pubquiz – Biercantus – Workshop – Feest – Activiteit X

Thema: Wintersport Inschrijven? Stuur een e-mail naar juribes@magisterjft.nl (vol=vol) Deadline:

3 januari

Nieuwsbrief Juribes December  

Nieuwsbrief met informatie over activiteiten Juribes + maandelijkse column

Nieuwsbrief Juribes December  

Nieuwsbrief met informatie over activiteiten Juribes + maandelijkse column

Advertisement