Programa electoral de Junts per Taradell 2019

Page 1

JUNTSXTARADELL.CAT

#ELTEUEQUIP

T L #E

P I U Q E U E

O R P M O C , A I C N È I R E P EX

R U T U MÍS I F


#ELTEUEQUIP

EXPERIÈNCIA, COMPROMÍS I FUTUR

Sóc en Lluís Verdaguer Vivet, alcalde de Taradell des de l’any 2007 i tinc 48 anys. Vaig entrar a formar part del consistori taradellenc quan tot just en tenia 32, a l’equip d’en Josep Munmany i Vila, que va ser alcalde del municipi durant 20 anys. Aquests dies, amb certa nostàlgia, he estat fent l’exercici de mirar enrere i he estat repassant les propostes que hem presentat cada 4 anys a les eleccions municipals. He viscut des de dins del consistori la construcció de: la ronda de Ponent, la residència per gent gran, el nou dispensari municipal, els pisos socials del Pujoló, el tanatori municipal, la reforma integral de l’ajuntament, el nou edifici de Les Pinediques i el del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès, la renovació de La Plaça, la creació de la rotonda i finalització de la urbanització de Mont-rodon; el desenvolupament del sector de Ca l’Iglesias, la renovació de l’Av. Mn. Cinto Verdaguer, la nova piscina del Parc d’Esports, la creació de l’EAS Taradell. I així fins a un llarg etcètera. A banda de les grans obres, us asseguro que el més satisfactori ha estat fer costat a la gent en aquelles necessitats i problemàtiques més individuals, més anònimes i sovint més difícils de resoldre. Us puc ben assegurar que tot això no hauria estat possible sense tots i cadascun dels regidors i regidores que m’han acompanyat tots aquests anys i sobretot per la gran implicació i companyonia que es respira entre tots els treballadors de l’ajuntament. Voldria aprofitar aquest espai per agrair a tots els vilatans i vilatanes de Taradell el gran respecte i suport que he rebut al llarg de tots aquests anys els quals he tingut l’honor de ser el vostre alcalde. De la mateixa manera també us demano disculpes i comprensió per les errades, sempre involuntàries, que considereu que hagi pogut cometre. No tinc cap dubte que els grans equips que han anat conformant les diferents legislatures al llarg de 32 anys han estat la clau de l’èxit, potser massa sovint atribuït a l’alcalde, que han fet el Taradell actual. És per això que la meva retirada és tranquil·la i satisfactòria quan penso que el gran equip que conforma la nostra llista serà capaç, si compta amb la vostra confiança, de mantenir i millorar el nivell de serveis que estem acostumats. El meu vot serà per Junts per Taradell, i amb tot el respecte us demano que el vostre també ho sigui.

Lluís Verdaguer Vivet Alcalde de Taradell


#ELTEUEQUIP

EXPERIÈNCIA, COMPROMÍS I FUTUR

Taradellenques i taradellencs, Tenim l’oportunitat d’adreçar-nos a vosaltres a través d’aquest programa per exposar-vos els valors i les propostes que, després d’intenses sessions de treball, reflexió i debat, hem elaborat. Hem creat un equip que es vol posar a la vostra disposició per representar-vos políticament els pròxims quatre anys i seguir, juntament amb vosaltres, fent de Taradell el millor poble on viure. Junts per Taradell us demanem que ens feu confiança per ser #elteuequip. Un equip compromès amb les persones i les seves necessitats, amb experiència en la gestió municipal, en l’administració dels recursos públics i amb visió de futur per continuar garantint el benestar de les persones que vivim a Taradell. Un equip de persones il·lusionades que encarem aquest repte. Ho fem amb l’experiència, la presència i el suport de tots els regidors i regidores de l’equip que hem estat al capdavant del consistori a l’actual legislatura; i amb la incorporació de cares noves en l’àmbit de la política municipal. Hem construït un equip divers, vinculat al teixit associatiu de Taradell, actiu i proactiu. Un equip amb un ferm compromís i disposat a treballar. Que creu en els fets per davant de les paraules, en la pràctica per davant de la teoria i amb un propòsit clar: seguir treballant per Taradell. Un equip que apostem per la societat del futur i per l’esdevenir del nostre poble. Tenim al davant nous reptes a assolir, necessitats per donar-hi resposta i ho volem fer amb coherència. No volem créixer perquè sí, volem trobar-hi el motiu. No volem canviar perquè sí; canviarem si cal, perquè hi trobem la necessitat. Volem seguir conservant la nostra identitat, la nostra manera de fer. Volem que la joventut que ens acompanya ens empenyi des de dins i des de fora cap endavant. Encarem un futur on tothom ha de trobar el seu lloc, sentir-se integrat, respectat i atès. Tots hem de tenir la possibilitat de gaudir d’un alt nivell de serveis. Només així, amb criteri i valentia, aconseguirem el benestar. Si ho fem possible, Taradell seguirà endavant cap a un futur esperançador. I encara més, posarem tot l’esforç, intel·ligència, dedicació i valentia perquè aquest futur i aquest lloc que tots hem de trobar, també el sàpiga trobar el nostre estimat país, d’una manera lliure, independent i republicana. Som així, així pensem, i així volem Taradell. Compartim amb tu el poble, som #ELTEUEQUIP.

Santi Estragués Casanovas Candidat a l’alcaldia de Taradell


GRUP MUNICIPAL DE JUNTS PER TARADELL

1 Santi Estragués i Casanovas. 30 anys.

10 Pilar Nualart i Mundó. 73 anys.

2 Eduard Morató i Casassas. 37 anys.

11 Irene Morató i Castany. 34 anys.

3 Araceli Garcia i Español. 66 anys.

12 Xavier Caro i Tarrés. 22 anys.

4 Sílvia Puntí i Bigas. 41 anys.

13 Xavier Solagran i Casassas. 37 anys

5 Dolors Martí i Verdaguer. 52 anys.

Suport. Pemba Chhoti Sherpa. 40 anys.

6 Lidia Bueno i Damas. 28 anys.

Suplent. Gemma Puigbò i Montull. 35 anys.

7 Joan Casassas i Martí. 71 anys.

Suplent. Cristina Santamaria i Abelló.

8 Toni Morcillo i Soler. 35 anys.

Suplent. Jordi Baucells i Colomer. 50 anys.

9 Jordi Molist i Arenas. 44 anys.

Suplent. Lluís Verdaguer i Vivet. 48 anys.

Llicenciat en Economia. Gestor de negocis en una entitat financera. Membre de Canya que no és conya, de la Comissió de Reis i col·laborador de la Festa d’en Toca-Sons. Regidor de Cultura des de l’any 2015.

Llicenciat en Administració i Direcció d’empreses i Ciències Actuarials i Financeres. Responsable comptable en una multinacional asseguradora. Exjugador i actualment col·laborador de la UD Taradell, taradell.com i la Festa d’en Toca-Sons. També ha col·laborat amb l’equip de pàdel del Parc d’Esports, als Tonis Taradell i a la Comissió de Reis. Jubilada del sector comerç. Presidenta de la delegació a Taradell d’Osona contra el càncer i voluntària de Càritas Taradell. Regidora de Serveis Socials, Gent Gran i Salut des de l’any 2015.

Tècnica Auxiliar Administrativa. Treballa com administrativa, comptable i secretaria en una entitat social.

Treballadora de la Fundació Vilademany. Membre de la Comissió de Reis i Comissió de Festes. Regidora d’Ensenyament des de l’any 2015. També ha format part de l’AMPA del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès.

Llista de candidats

Llicenciada en Biotecnologia. Treballa al Departament de qualitat d’una empresa d’alimentació de la comarca. Membre de la Junta de la Festa d’en Toca-Sons i membre de Canya que no és conya.

Jubilat del sector de la torneria. Exjugador professional de futbol. Expresident de la UD Taradell. Regidor d’Esports i Festes des de l’any 2007.

Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes. Responsable de sistemes informàtic a una empresa de distribució alimentària. Ha collaborat a la UD Taradell, el Parc d’Esports i l’Agrupament Rocaguinarda. Regidor de Joventut i Comunicació i Noves tecnologies des de l’any 2015.

Responsable en projectes farmacèutics. Ha estat membre de l’Agrupament Rocaguinarda, a l’Esbart Sant Genís, l’AMPA de la Xarranca i el Col·legi Sant Genís i Santa Agnès. Va exercir de delegat-president de la secció local de CDC durant 10 anys.

Diplomada en Educació Primària. Jubilada en el sector docent. Membre de junta de l’Associació Som Dones de Taradell.

Tècnica en Educació Infantil. Actualment treballa d’administrativa. Forma part de la Colla Jove de Geganters i Grallers de Taradell i és membre de l’AMPA del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès i jugadora de Pàdel al Club Parc d’Esports. També ha format part de l’Agrupament Rocaguinarda, l’AMPA de La Xarranca i a la UD Taradell.

Estudiant de Màrqueting i Comunicació Empresarial. Treballa en un negoci familiar. És membre del Consell de Joventut de Taradell i jugador de la UD Taradell.

Tècnic Superior en sistemes de regulació i control automàtic. Actualment treballa en una empresa del sector portant la direcció comercial i cursa un programa MBA. Ha col·laborat a l’Agrupament Rocaguinarda, Ràdio Taradell i a la Comissió de Reis. Durant vuit anys va ser Tècnic de So i Llum al Centre Cultural Costa i Font. Actual responsable del PDeCAT - Junts per Taradell. Estudis d’arts i humanitats. Cantant. Regenta un negoci propi en l’àmbit de la restauració. Membre de Education Devlopment Foundation Nepal (EDFON) de Catalunya. Nascuda al Nepal, forma part de la comunitat Nepalí de Taradell. Protagonista del documental ‘La Pemba torna a Goli’. Activa i col·laboradora amb les associacions locals.

Tècnic Superior en animació esportiva, tècnic superior en Educació infantil i Directora de lleure entre altres. Actualment treballa com a directora de lleure al Mas Can Pic i de tècnic d’activitats dirigides a l’EAS Taradell. Ha collaborat amb la Festa dels Tonis i en diversos actes de Festa Major.

32 anys. Llicenciada en dret i en administració i direcció d’empreses. Advocada mercantilista i empresària. Regidora d’Economia des de l’any 2015.

Llicenciat en Biologia i Enginyer Tècnic Agrícola. Empresari del sector mediambiental. Regidor de medi ambient, turisme, pagesia i comerç des de l’any 2011. President de l’Institut Català d’Ornitologia.

Diplomat en Ciències Empresarials. Alcalde de Taradell des de l’any 2007 i responsable de l’àrea d’urbanisme.


EDUCACIÓ

MEDI AMBIENT i PAGESIA

COMUNICACIÓ i NOVES TECNOLOGIES

JUNTS FAREM

JUNTS FAREM

JUNTS FAREM

• • • •

• • • • •

• Crearem una aplicació mòbil A � PP� de Taradell, simple i pràctica, per avisar-vos via notificacions de les activitats i notícies d’interès n� evades, circulació...�i amb la qual podreu fer-nos arribar els vostres suggeriments. • Wi-fi gratuït a tots els equipaments públics.

Posarem l’educació com a eix central del poble. L’educació també és tecnologia. Dotarem de suports digitals a cada centre. Contribuirem al desenvolupament de l’ampliació de l’Institut. Ampliarem l’aparcament de l’Escola de primària de les Pinediques.

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS • Creat nous espais artístics. • Ofert informació i formació d’interès.

CULTURA i FESTES JUNTS FAREM • Crearem nous espais al Centre Cultural Costa i Font: sala de teatre, sala d’exposicions tancada, més sales de reunions... • Estarem sempre al costat de les entitats. • Preservarem i conservarem el patrimoni cultural del municipi, promovent la recerca i la investigació. • Impulsarem una fira d’entitats.

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS • Inventariat, donat a conèixer i protegit el nostre patrimoni. • Millorat els equipaments culturals.

BENESTAR SOCIAL i GENT GRAN JUNTS FAREM

Enjardinament i il·luminació LED eficient. Mantindrem els camins i recuperarem les fonts. Impulsarem horts urbans. Instal·larem punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Apostarem per l’energia solar fotovoltaica. Creem una cooperativa solar fotovoltaica? • Fomentarem el cultiu d’aromàtiques. Són una alternativa viable i sostenible.

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS • Aconseguit un municipi més verd i sostenible. • Conservat els camins rurals i la biodiversitat del nostre entorn.

ESPORTS JUNTS FAREM • Treballarem juntament amb el Parc d’Esports per cobrir l’excés de demanda del pavelló i per donar cobertura a la demanada d’esports com són el tenis taula, l’skate, l’indoor pàdel, l’escalada, el voleibol... • Millorarem la gestió i eficiència dels equipaments esportius.

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS • Adequat les instal·lacions esportives municipals. • Consolidat l’EAS com a equipament de salut i benestar.

JOVENTUT JUNTS FAREM

• Ampliarem en 20 les places de residència i posarem en funcionament els 16 habitatges tutelats amb capacitat per a 33 persones. • Farem visites periòdiques a persones que viuen soles, majors de 65 anys o amb necessitats especials. • Crearem nous convenis amb entitats de lleure per facilitar l’accés a persones amb necessitats socials.

• Ajuts i promoció de pisos de lloguer amb opció a compra per a joves. Els joves han de poder viure a Taradell. • Ajudarem a crear vincles laborals entre empreses i joves. • Cercarem, juntament amb el Consell de Joventut, espais de trobada per als joves. • En època d’exàmens, facilitarem un espai d’estudi fora de l’horari de la biblioteca.

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS

• Acompanyat als joves en la inserció laboral, en la salut, en la prevenció. • Fet un oci amb menys riscos, més segur i responsable.

• Seguit garantint el benestar de tothom. • Reubicat i millorat l’Espai Solidari.

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS

COMERÇ i TURISME ECONOMIA i HISENDA

• Potenciat els fons documentals i fotogràfics, la seva digitalització, conservació i divulgació. • Comunicat d’una manera rigorosa, amb qualitat i transparència i posat en funcionament l’administració electrònica.

CIUTADANIA i CIVISME JUNTS FAREM • Incorporarem la figura de l’agent cívic, que amb constància, control i capacitat sancionadora, pugui reconduir conductes incíviques en tinença d’animals, residus i convivència. • Decidirem entre tots la partida dels pressupostos i accions concretes a implementar mitjançant processos participatius. • Crearem el consistori infantil i juvenil.

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS • Consultat i visualitzat la vostra opinió. • Posat eines i instruments per decidir.

URBANISME, VIA PÚBLICA i MOBILITAT JUNTS FAREM • Amb el desenvolupament del pla parcial, obrirem la ronda de Montserrat millorant la mobilitat i el trànsit del nucli urbà i disposarem d’una nova zona d’aparcament cèntric. • Crearem la Ruta de l’aigua: adequarem un camí de passeig de Taradell a Mont-rodon, que seguirà fins a Vic. • Incentivarem la reducció de velocitat i prioritzarem els vianants i l’ús de la bicicleta dins el municipi. • Obrirem un pas entre el centre cultural i el dispensari. • Desenvoluparem l’ampliació del Polígon del Vivet.

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS • Millorat l’espai públic permetent una major accessibilitat i seguretat.

JUNTS FAREM

• Ajuts econòmics per fomentar el lloguer jove i la implantació d’energies renovables als habitatges. • Mantindrem els tributs per sota de la mitjana dels municipis similars. • Seguirem gestionant amb èxit els comptes de l’Ajuntament.

• Suport màxim a la dinamització dels agents econòmics: comerç, restauració, serveis, allotjament, oci i lleure. • Potenciarem el turisme de proximitat i sostenible perquè creiem en els beneficis que aporta al poble. • Treballarem les rutes a l’entorn natural, el valor del nostre patrimoni, i el projecte aromes de Taradell-Parc de les Olors seran el nostre motor turístic.

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS

• Obtingut més de 4 milions d’euros en subvencions per tirar endavant projectes sense necessitat de gravar els impostos municipals.

• Creat a través de les plantes aromàtiques una aposta turística, sostenible i social. • Promocionat el nostre comerç, els seus valors i qualitats.

JUNTS FAREM

JUNTS HEM FET... I MOLT MÉS

EL NOSTRE PAÍS JUNTS FAREM • Seguirem donant suport i lluitant perquè el nostre país assoleixi la plena llibertat. • Defensarem la democràcia i les llibertats individuals i col·lectives donant veu a tots els col·lectius com el feminisme i LGTBI per combatre les desigualtats socials, econòmiques i jurídiques del nostre país. • Lluitarem per la llibertat dels presos polítics i exiliats.


JUNTSXTARADELL.CAT

: M O S S T N

JU

ers p o r •p nts e r a sp ors • tran d a n sio e h o •c ors d e n pre • em aris d i l o •s tius a p i tic • par

rs o d a ov • inn ents i c i f •e ents r e h • co les b a s pon s e r • ants g o l • dia rants e v r se • per rs o d a l al • treb

#ELTEUEQUIP

JUNTS SOM TARADELL #ELTEUEQUIP EXPERIÈNCIA, COMPROMÍS I FUTUR

Més informació i desenvolupament del programa a: www.juntsxtaradell.cat

junts per taradell

juntsxtaradell

juntsxtaradell

621 34 17 30