Page 1

JUN YI LOH D E S I G N P O R T F O L I O // ARCHITECTURE Bachelor of Architectural Studies (Major) Master of Architecture UNSW


JUN YI LOH Bachelor of Architectural Studies Master of Architecture University of New South Wales, Australia T :

+61420242301

E :

brendenloh@live.com

Photography site currently under construction.

Alt:

https://www.flickr.com/photos/136507667@N06/


Projects

AGRI + CULTURE Humanizing Vertical Farms, Blackwattle Bay East

LITTLE BIG HIGH RISE Mid - Rise Office Building, Sydney CBD

THE LANTERN

Riverside Performing Arts Centre, Parramatta

THE ROCKS PROMENADE Regional Studio - South West Rocks, Kempseyshire

COCKATOO ISLAND RE-IMAGINED Urban Islands - Cockatoo Island


The Marketplace Exterior Perspective View


Address:

Blackwattle Bay East

Program:

Vertical Farming Community + Marketplace

Project:

ARCH7202, Major Design Studio

Tutor:

Philip Oldfield, Ivan Ip

Design Folio:

https://issuu.com/junloh/docs/agri_culture_72dpi

To accommodate a growing urban population, we need greater land and resources for agriculture. But, traditional agricultural practices can contribute to environmental degradation through a loss of biodiversity from land clearance, the use of pesticides, and the significant carbon footprint of transporting food from rural to urban areas. One solution to overcome this is the idea of vertical farming, where food is grown in high-rise factories within the city, limiting the need for land and transportation. However, many vertical farm proposals are little more than growing machines, designed to achieve the maximum economic yield, with little in terms of social benefits to the neighbourhood. This project aims to overcome these challenges by proposing a hybrid vertical farm, market and residential community in Pyrmont, Sydney. Rather than considering the vertical farm as a ‘machine’, the design presents opportunities for urban farming, growing and cooking to be a key driver for social sustainability and community, challenging the sterile high-rise environments of the past.

AGRI + CULTURE

Urbanistically, the design presents a new vision for Sydney’s fish market. A new open-air waterfront market is masterplanned, influenced by the tightknit street patterns of medieval market towns. A series of towers rise from the market providing high-density living intertwined with growing and communal eating spaces. The form is broken down into vertical villages, with each having access to hydroponic façade-integrated growing spaces, shared kitchens and group dining spaces. The celebration of growing and greenery is designed to also provide psychological and physiological benefits for the occupants & local community based on the ideas of biophilia. Environmentally, a mesh façade provides a degree of protection from the wind, but allows for the natural ventilation of internal spaces. Each village accommodates its own closed-loop water filtration system, while waste from the plant cuttings is harvested to a fuel biogas anaerobic digestion plant, providing an energy supply for the district.


Proposed Masterplan Growing - Living - Selling

R e s i de n t ia l + C om m un it y Fa r m

Service Core

G r owi n g M o d u le

B u i l di n g Fr a m e

Ma rk e t p la c e / Retail

S i t e B ou n d a r y + G re e n A r e a


Proposed Section Solid - Void - In between Market Typology

Basic Module

Hybrid Module

Floating Module

Plug-in Module


Vertical Farming Village Plan

Design Philiosophy

Growing - Living - Selling

1902 Theorem ‘The Hypothesis’

Level 1

Living in-between Garden Living

Level 2

Lifting of Ground Plane ‘Liberation’

Level 3

Residential Living

The Hub

Communal Living Sharing Space Growing - Making - Eating

Level 4 Defining the Space Space Within a Space

Permeability

Blurring the Boundar y Inside = Outside


The Communal Core Interior Perspective View


Address:

275 George Street, Metropolitan Sydney

Program:

Office Building + Retail

Project:

ARCH7112 Studio 2, First Year (Masters)

Tutor:

Ivan Ip (Architectus)

Design Folio:

http://issuu.com/junloh/docs/folio_2

Hidden in the valley of tall buildings, an elegant, monolithic structure stood humbly, at the intersection of George and Margaret Street. Rooted on heavy stone cladded base, the proposed building is not only designed to accommodate the growing needs of quality office space in the metropolitan Sydney. But also as a reminder of what this place - Wynyard used to be, in terms of the texture, the palette and the Building Height Restriction Act that was once implemented that changes the overall fabric of Sydney CBD. The overall schematic program planning is aimed to achieve a balance between workspace and amenities while re-think of the working environment in tall buildings by introducing semi exterior breakout space for the offices and the tenants. On a larger scale, the proposed design not only answers to but intended to celebrate the changes of George Street from a motor vehicle traffic street into a fully pedestrianized promenade; coherent to the vision of Sydney 2030.

LITTLE BIG HIGH RISE


High - Rise Premium Offices

Framed Harbour View Great Solar Access Isolation From Street

Mid - Rise

Offices + Communal Space

Moderate Harbour View Moderate Solar Access Noises from Street Activities

Low-Rise

Retail + Offices

Strong Street Engagement

Restricted Solar Access Strong Street Presence Easy Access


Office Layout Design Logic: Prospect vs Refuge

Detail:

THE “HEARTH”

Semi - Open Glazing System ( Public Space ) Closed Cavity Double Glazing Facade System (Office)

-communal -discussion -meeting

Raised Flooring Batten 200mm RC Floor Slab

The Back - Presentations -Pantry

450 x 1200 RC Band Beam

50mm Acoustic Ceiling Panel

- Archives - Lockers

Ducted Skirting

Production -Casual Discussion Area - Workstations

Suspension Cable

Storage

10mm Vision Glass

Production

Drip Grove Louvres 12mm Low E Glass Roller Blind

600 x 600 mm RC Column Ceiling Purlins

-Casual Discussion Area - Workstations

Entry

Drainage Pipe

-Reception -Lift Lobby

Lightweight Soil Geotextile Fabric + Drainage Cell Waterproof Membrane + Protective Layer

Topping Slab

Reserved Chamber for Mechanical Service

Venetian Blinds Vision Glass Low-E Glazing


Address:

Corner Church and Market Streets, Parramatta

Program:

Theatre + Function Space + Library

Project:

ARCH7112 Studio 1, First Year (Masters)

Tutors:

Sam Marshall (Architect Marshall), Dijana Alić

The design was inspired by the changing role of Parramatta River that was once the main element that gathers and enables settlement around the area which is then developed into the Parramatta we see today. Therefore the significance of the river must not be overlooked. However, by assessing the river in relation to the urban / suburban context in the present day, the river appears to be an element of separation, almost a boundary that separate both the urban / suburban scene of Parramatta. The proposed scheme is therefore intended to again, brings back the role of the river as a connecting / gathering element achieved through the interventions and re-designing Riverside Theatre that strategically located at the transition area of the urban - suburban scene while ‘hugging’ a part of Parramatta River at one side and Prince Alfred park at the other. As the present is to design for the future, the design will not only focused to respond to current site condition and constrain but design to anticipate future challenges and adapt to the dynamic urban fabric of Parramatta. Therefore, the design proposal will be considered carefully not only to respond to the client’s need but to be able to adapt to the urban development plans of Parramatta City Council in reference to Parramatta City Centre Public Domain Framework Plan 2012 and the DESIGN PARRAMATTA project.

THE LANTERN


Northern Elevation - Night View


Ground Floor Plan

First Floor Plan

Substation UP

UP

Switch Room

Restaurant

LAUNDRY

Lennox Theatre STORAGE

STORAGE

workshop 1

WC

Creche

Nothern Elevation - Dawn


Second Floor Plan

Third Floor Plan

Southern Elevation - Night View


Parramatta River


Detail: Perforated Brickworks. Adaptive Reuse - Har vested Brick from Demolition Process Proximity - Conceal vs Reveal


Detail Design : Rehearsal + Media Conference Room


Address:

South West Rocks, Kempseyshire, NSW

Program:

Rock Pool, Retail, Accommodation

Project:

ARCH1302 Graduation Studio, Bachelor Degree

Tutors:

Ian Martin (Patonga Design)

Supervisor:

Prof. Glenn Murcutt

The underlying awareness for rising water levels over the next 100 years provides a framework for understanding South West Rocks. Situated in northern NSW, the design brief will proposed a series of coastal pools, cafe, and performing space along the protected back creek. The incredibly dynamic site with it’s daily tidal changes and delicate coastal dunes further stress a solution of minimal imposition on a site which has already been heavily engineered and manipulated. The proposed design will be exploring the unique relationship of human presence and built environment, the built environment and the surrounding + nature forces and how built environment and surrounding nature can stimulate human senses . On a macro scale, the design interventions will focused on both the sense of arrival and departure with careful planning in considering the movements of the viewer / user from space to space while embracing surrounding nature elements. Looking further into the macro scale, the safety, comfort and wellbeing of the user of course, is stressed and prioritized. As the public spaces are activated and guided by sound and movements while private spaces are sheltered from noise but open up to the serenity of the surrounding site.

THE ROCKS PROMENADE


Site Plan: Aerial View Design Inter ventions


3

2

1

4

5

6

7

10

9

8

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10

Promenade

Cafe + Oyster Bar Changing Rooms + W/C Caretaker Accommodation Performing Space Kids Pool Casual Swimming Pool ( Protected ) Casual Swimming Pool w/ shark nets Lap Pool Sunbathing Area


Sections: Section A - Cutting through the cafe Section B - Cutting Through the Change room and Washrooms


Detailed Design - CafĂŠ: Solid & Void - Perforations Visual Curiosity Activation - Sound and Movements.


Sectional Detail - CafĂŠ: Minimal Footprint - Screwed Piles Thermal Mass - Concrete Flooring Solar Har vesting - Roof-intergrated Solar Panels


Detailed Design - Caretaker Accommodation: Public vs Private Separation vs Connection Environmental Performance

summer

winter

Section Through Living Room

Caretaker Accommodation Plan


Address:

Cockatoo Island

Program:

Conceptual Masterplanning

Project Type:

Urban Islands

Supervisor:

Pedro Ressano Garcia ( Lisbon )

Links:

https://vimeo.com/133522697

http://issuu.com/junloh/docs/publication_final-revised

Cockatoo Island has always played a significant role in Sydney’s development. Its sandstone punished reoffending convicts while dressing the city. Its isolation enhanced its jail. Its walls reformed delinquent youth and housed the orphaned. Its docks helped defend and connect the city. Yet what remains now are mere scars on the landscape, reminding all of its once continuous contribution. 176 years ago, the first occupants carved away at the island’s fabric, creating the cliffs and the Fitzroy Dock. Latter interventions doubled the land mass facilitating the growing industry on the island. It makes one wonder whether the next 176 years will see a similar expansion of the island’s programs and physical boundaries.

The result of a western understanding of permanence, commonly manifesting itself in strict material preservation, can be seen all over the island. This view is not only practically impossible, but an illusion at best, as all structures inevitably erode away. Eastern thought has evolved differently, recognising that the only imperishable elements are moments of human experience. This understanding informed cultures which value the process of making and remaking, rather than making and holding. This notion of temporality parallels modern practice and theories of architecture, where both concepts and forms are disposable and ever changing.

It can’t be denied that what survives is always a fragment of what existed. Each fragment, old or new, implies the history of both its deposit and recovery. The expression of this fragmentation is better suited to the island, allowing for more fearless interventions, as ultimately preservation is only a means to an end – When it becomes an end in itself, it ceases to advance its prime functions of use, instruction, and delight. We attempted to explore both its ephemeral and enduring features through physical investigations, to inform a proposal that transcends pure contemporary utility, and the trending museumisation of the island.

So the question arises: Several attempts have been made to revive the island to varying degrees of success. While the increasing list of artefacts has been helpful in enriching its character, they also reinforced the emerging mania of memorabilia on the island; ranging from colonial and industrial remnants, to blockbuster props.

Does the loss of material authenticity coincide with a loss of identity and value? Or does an object’s inherent value lie in a more ephemeral quality?

COCKATOO ISLAND RE - IMAGINED


Our Proposal - Site Plan


Proposed Program - A Response to Future Issues: Food Shor tage Sustainable Farming Renewable Energies

Vertical Agriculture

The Waterfront

Bee Square

Modular Pontoon

Biodome and Algae Farm


Proposed Program - Visualization

The Waterfront

Bee Square

Biodome

Vertical Agriculture

Algae Farm

Modular Pontoon


Architectural Visualization


Photography


Jun Yi LOH +61420 242 301 brendenloh@live,com https://issuu.com/junloh

EDUCATION

PUBLICATION

EMPLOYMENT

EXHIBITION

2016

2016

August - November 2016

Dec 2016

Masters of Architecture

2016 Masters of Architecture Graduation Catalogue

Architectural Assistant & Partner

UTOPIA REDUX

Make Architects, Sydney

University of New South Wales

University of New South Wales Achieved a WAM of overall Distinction. Awarded High Distinction for Final Year project

University of New South Wales Graphic Team Leader Editor + Layout Designer

2016 Masters of Architecture Graduation Exhibition Committee

March - June 2016

Casual Staff 2014

2016

INTERNATIONAL VENICE DESIGN STUDIO

AGRI + CULTURE

Universita IUAV Di Venezia

Graduation Thesis Research: How Can We Encompass Vertical Farming within Hyperdensity?

Visiting Student in a short term student exchange and cooperative research workshop in Venice

Tutor for ARCH 1142 Architectural Communications

University of New South Wales 2014 - 2015

Architectural Visualizer Freelancing

2015 2011 - 2014

COCKATOO ISLAND: 2191

BACHELOR OF ARCHITECTURE STUDIES

Urban Islands 2015 Studio

University of New South Wales

University of New South Wales

Group Co-coordinator Editor + Layout Designer

Curriculum Vitae

Visualization and Rendering

Graphic Team Leader


References

Skills

Simon Lincoln Partner and Architect, Make Architects Ps

Id

Ai

Revit

Model Making

MS Office

simonlincoln@makearchitects.com

Philip Oldfield Senior Lecturer, UNSW Lr

AutoCAD

Sketchup

p.oldfield@unsw.edu.au

Ivan Ip Senior Urban Designer / Architect Architectus

Languages

Photography

Ivan.Ip@architectus.com.au

English Mandarin Chinese Cantonese Malay

Portraiture Architectural Event

Russell Rodrigo Senior Lecturer, UNSW russell.rodrigo@unsw.edu.au


Thank You

Jun Yi LOH Architecture Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you