Page 1

ict outsourcing in de praktijk Uitwijk & Backup

platform

tarq ontzorgmodel Uw IT Zorg ....... onze IT Zorg

De Werkende Werkplek速

IT voor een vast bedrag per maand!


inhoud

Over TARQ Veel bedrijven zouden hier schrijven dat ze trots zijn op hun bedrijf. Wij kiezen ervoor om onze klanten aan het woord te laten. Esther Salomon, controller bij Geveke Werktuigbouw: "Onze IT is te complex om zelf in huis te hebben en breidt zich alleen maar verder uit."

Suzanne Middendorp, hoofd bedrijfsvoering bij Impuls Wisselwerk: "Het is makkelijker en qua kosten overzichtelijker."

mr. Dick van den Bosch, plv. algemeen directeur van EVO: "TARQ weet precies wat er bij ons speelt en denkt met ons mee op directieniveau."

Dennis Roemer, inkoper en productmanager van Multifast: "De Werkende Werkplek® biedt ons de mogelijkheid om continu te beschikken over het nieuwste van het nieuwste op ICT gebied."

Hans van Gestel, manager financiën en ICT bij HSK Groep: "TARQ is voor ons een strategische leverancier, waarmee wij jaarlijks de dienstverlening evalueren en waarmee wij onze strategische jaarplannen delen."

Wilbert Heurkens, teamleider ICT & Geoinformatie van de Gemeente Waalre: "De IT Continuïteit & Uitwijk Service van TARQ levert een forse besparing op ten opzichte van andere aanbieders van een uitwijkovereenkomst."

Lauwrens de Jong, directeur/eigenaar van Verhuisbedrijf Henneken: "Wij kwamen uit bij de Werkende Werkplek®, die een zorgeloze automatisering biedt."

Ronald de Beijer, directeur/eigenaar van Beijer Automotive: "Het geeft vertrouwen en rust dat alles nu centraal geregeld is."

Graag reserveren wij in het volgende nummer ruimte voor uw bedrijf!

Colofon Redactie Hans van Os (Jumble Marketing) Anqelique Vollering (TARQ)

Over TARQ / Colofon Inhoud / Voorwoord TARQ Ontzorgmodel EVO ICT Outsourcing in de praktijk De Werkende Werkplek® in de praktijk  De Werkende Werkplek® ICT als een goed maatpak TARQ Backup Platform Service Snel weer operationeel na een calamiteit Gemeente Waalre waarborgt IT continuiteït TARQ E-mail Archiveringsservice De Helpdesk: het hart van uw IT-organisatie Hosted Exchange TARQ, uw partner voor IT-projecten / POCBOX Van de eerste PC tot betalen per proces in beeld

Vormgeving Dazzle Graphic Design

Drukwerk Drukkerij Protocol B.V.

Uitgever TARQ Magazine is een uitgave van TARQ Information Technology Postbus 489 2700 AL Zoetermeer Platinastraat 11 2718 SZ Zoetermeer T +31 (0)79 346 46 46 F +31 (0)79 346 46 56 E verkoop@tarq.nl I www.tarq.nl TARQ 02 / Over TARQ / Colofon

04

06

14

24

Voorwoord In deze editie laten wij nog meer onze klanten aan het woord. Onze klanten hebben de stappen gezet die u nu wellicht overweegt. Doe er uw voordeel mee! Volgens Gartner gaan de komende jaren bedrijven massaal hun IT omgevingen onderbrengen in de "The cloud" en betalen per werkplek per maand. Inmiddels hebben wij hierin al een flink aantal jaren ervaring en zijn wij vandaag een service-organisatie die invult wat de klant verwacht of zou mogen verwachten. De dienstverlening loopt uiteen, zodat wij u in uw operationele automatisering kunnen blijven ondersteunen. Ons doel is dan ook ontzorgen en u een goed werkende nutsvoorziening bieden. Zo vragen steeds meer organisaties naar oplossingen om hun dienstverlening te waarborgen in geval van calamiteiten. Denk aan brand of waterschade die al uw data vernietigen. Met de Continuïteit & Uitwijk Service is uw IT en uw bedrijfsvoering snel weer operationeel. Wij garanderen dat wij binnen de afgesproken uren uw omgeving weer operationeel hebben vanuit ons eigen datacenter in Zoetermeer. De Werkende Werkplek®, het Nieuwe Werken, thuiswerken, decentrale vestigingen of een uitwijklocatie kunt u bij ons als standaard oplossingen in gebruik nemen. De TARQ beheerafdeling waakt over uw IT omgeving en u betaalt een vast bedrag per maand. Duidelijk, helder en goed te budgetteren. Nu en over drie jaar. Uniek is ons TARQ data- en belevingscentrum. De combinatie van letterlijk zicht op uw IT omgeving en het testen van de mogelijkheden om prettig te werken wordt door onze klanten gewaardeerd. In ons datacenter is uw data ook fysiek aanwezig. U blijft dus altijd eigenaar en controle houden over uw data! Steeds meer organisaties willen kennismaken met het werken vanuit een cloud of virtuele omgeving. Hierop is onze werkwijze dan ook volledig afgestemd. Mocht u vragen hebben of wensen over het nieuwe werken, neem dan direct contact met ons op zodat wij u kunnen uitleggen hoe u naar een goedkopere en betere ICT omgeving kunt migreren. Peter Verboven, directeur TARQ 03 / Inhoud / Voorwoord


Uw IT Zorg ....... onze IT Zorg

Tarq Ontzorgmodel De komst van de eerste personal computer in het begin van de jaren '80 is het begin geweest van het huidige IT landschap. De ontwikkelingen hebben zich nadien in een razendsnel tempo opgevolgd. Het internet in haar huidige vorm is bijvoorbeeld 'slechts' 5000 dagen oud. Het internet is inmiddels onmisbaar geworden. Denk aan het groeiend aantal diensten dat wordt aangeboden via internet. Niet vreemd dus om onderscheid te maken tussen nieuwe en oude IT. We kunnen steeds beter gebruik maken van de middelen die ons ter beschikking staan. We moeten het wel handig aanpakken. TARQ biedt u hiervoor de mogelijkheden. Steeds meer klanten komen tot de conclusie dat ze bepaalde zaken niet in eigen beheer zouden moeten hebben. U heeft toch ook niet een eigen energiecentrale in uw bedrijf staan? Het dienstenportfolio van TARQ is ingericht rondom het TARQ Ontzorg Model (TOM). Dit model is erop ingericht om organisaties stap voor stap te begeleiden van de overstap van een traditionele IT omgeving naar een IT omgeving waar het beheer niet meer door uw eigen organisatie verzorgd wordt. Echter, niet iedere organisatie is hetzelfde. Het TARQ Ontzorg Model is flexibel. Dit betekent dat het dienstenpakket wordt afgestemd op de mate van 'ontzorging' die u wenst.

05 Hoe werkt TOM? In een traditionele IT omgeving bent u zelf verantwoordelijk voor de inkoop van IT producten, de inhuur van gekwalificeerd en gecertificeerd personeel en de invulling van een IT project onder uw eigen regie of dat van een IT leverancier.

Product

Dienst

Project

Levering van producten tegen een marktconforme prijs

Gekwalificeerd en gecertificeerd personeel inhuren

Projectinvulling onder uw of onze regie

Nieuwe IT volgens het TARQ Ontzorg Model bestaat uit een drietal mogelijkheden:

Ontzorg Model 1

Ontzorg Model 2

Werkende Werkplek速 Model

Managed Services

Managed Services met gebruik van datacenter

Wij zijn verantwoordelijk voor uw IT

Ontzorg Model 1

Ontzorg Model 2

Ontzorg Model 3 De Werkende Werkplek速

De beheerders van TARQ nemen het dagelijkse onderhoud van uw IT omgeving uit handen en verzorgen dit centraal. Het Managed Services dienstenpakket van TARQ bestaat onder meer uit systeembeheer op afstand en de TARQ Hybride Helpdesk Service.

De beheerders van TARQ nemen het dagelijkse onderhoud van uw IT omgeving uit handen en verzorgen dit centraal. Daarnaast maakt u ook gebruik van het TARQ datacenter voor bijvoorbeeld de Backup Platform Service en Uitwijk.

Wij zijn uw IT afdeling (u heeft alleen PC's, notebooks, iPads en printers nodig).

04 TARQ 04 / TARQ Ontzorgmodel

TARQ 05 / TARQ Ontzorgmodel


EVO heeft in TARQ al meer dan 10 jaar een betrouwbare ICT-partner Werkgeversorganisatie EVO is tien jaar nadat zij op het gebied van ICT is gaan samenwerken met TARQ Information Technology nog steeds zeer tevreden die stap te hebben genomen. Niet alleen de eigen automatisering is bij TARQ ondergebracht, maar sinds een paar jaar biedt EVO ook exclusief voor haar leden verschillende automatiseringsdiensten via TARQ aan. "Wij hebben in TARQ een betrouwbare partner gevonden met wie wij goede afspraken hebben, die in de praktijk uitstekend werken", zegt mr. Dick van den Bosch, plv. algemeen directeur van EVO.

06 TARQ 06 / EVO

EVO-OfficeZorg Als gevolg van de goede ervaringen die EVO met haar 'huisautomatiseerder' TARQ heeft, besloten beide bedrijven zo’n drie jaar geleden te onderzoeken of er voor de leden van EVO een exclusief ICT producten- en dienstenpakket kon worden ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in EVO-OfficeZorg, een initiatief waarin beide bedrijven als partners samenwerken. Het initiatief is het antwoord op onafhankelijk onderzoek, waaruit blijkt dat ruim driekwart van alle mkb-bedrijven onvoldoende kennis heeft van de mogelijkheden die moderne ICT-toepassingen bieden. Daardoor wordt tijd en geld verspild. Samen met partners van formaat maken de initiatiefnemers moderne ICT toegankelijk voor EVO-leden, met als uitgangpunt altijd de juiste, best passende oplossing voor problemen. EVO-OfficeZorg biedt een keur aan exclusieve ICT-producten en -diensten waar de leden direct (financieel) baat bij hebben. Als voorbeeld noemt Van den Bosch De Werkende Werkplek® die via partner TARQ wordt aangeboden. Hiermee hoeft een bedrijf nooit meer te investeren in hardware, software en dure servers. Van den Bosch: "Na een aarzelende start is EVO-OfficeZorg het 'ei van Columbus' gebleken. En met ons nieuwe social media-initiatief EVOconnect gaan wij ook OfficeZorg op een innovatieve wijze bij onze leden onder de aandacht brengen."

07

Innovaties Zowel EVO als TARQ is voortdurend op zoek naar vernieuwing. "Wij hebben maandelijks meerdere malen contact met elkaar", aldus Van den Bosch. "Daardoor weet TARQ precies wat er bij ons speelt en denkt met ons mee op directieniveau. Door onze jarenlange relatie zie ik TARQ dan ook niet alleen als ICT-leverancier, maar ook als sparringpartner als het gaat om innovaties voor de toekomst." "Het is belangrijk dat een ICT-leverancier heel alert blijft", zegt Van den Bosch tot slot. "Hiervoor heb je een betrouwbare partner nodig die alles snel voor je oplost, maar ook voeling houdt met je bedrijf en kijkt naar de toekomst. Want als bedrijf ben je afhankelijk van een goed werkende automatisering. Dus als je rustig wilt slapen……."

"TARQ weet precies wat er bij ons speelt en denkt met ons mee op directieniveau. Door onze jarenlange relatie zie ik TARQ dan ook niet alleen als ICT-leverancier, maar ook als sparringpartner als het gaat om innovaties voor de toekomst." mr. Dick van den Bosch, plv. algemeen directeur van EVO

EVO behartigt de logistieke belangen van maar liefst 30.000 bedrijven, van mkb’ers tot multinationals, die voor meer dan 70 procent van alle goederenverplaatsingen in Nederland over weg, water, rails en door de lucht verantwoordelijk zijn. "Dat doen wij door te adviseren, informeren en op te leiden, maar ook door te lobbyen", zegt Van den Bosch. Met dit laatste verwijst hij naar de contacten met beleidsmakers in zowel Den Haag, de regio’s als in Brussel. "Wij doen er alles aan om de goederenbewegingen te stroomlijnen." Dus bij onder meer files, onnodig strenge regels en onvoldoende marktwerking zorgt EVO ervoor dat er naar de belangen van haar leden wordt gekeken. "Daarnaast bieden wij onze leden met korting een aantal producten aan, waaronder verschillende automatiseringsdiensten via TARQ." Dat het lidmaatschap van EVO zin heeft voor een bedrijf blijkt wel uit de vele soorten van dienstverlening. "En de contributie die onze leden betalen, hebben ze binnen een jaar terugverdiend."

TARQ 07 / EVO


ict outsourcing in de praktijk Totale outsourcing IT neemt zorg weg bij Geveke Werktuigbouw Geveke Werktuigbouw is gespecialiseerd in het adviseren, leveren, in bedrijf stellen en onderhouden van een breed pakket aan technische producten. Een goed werkende IT is hiervoor van essentieel belang. "Door deze in zijn geheel bij TARQ onder te brengen, heeft Geveke die zorg buiten de deur gezet," zegt Esther Salomon, die als controller verantwoordelijk is voor financiën en IT bij deze industriële handelsmaatschappij.

De onderneming, met drie vestigingen in Nederland en een kantoor in België, werkt met heel wat specifieke bedrijfsapplicaties. De zes business units - Pompen, Persluchttechniek, Klimaattechniek, Besturingstechniek, Technical Solutions en Energy Services - hebben elk een op afnemersgroepen afgestemd productaanbod en marktbenadering. "Wij maken hiervoor veel gebruik van specifieke leverancierssoftware. Daarnaast hebben wij natuurlijk onze 'gewone' kantoorsoftware en bedrijfssoftware," vertelt Salomon. Bij elkaar is het zo veel, dat Geveke al jaren geleden besloot om alle kennis extern in te kopen en het beheer en onderhoud van de eigen IT infrastructuur uit te besteden.

"Onze IT is te complex om zelf in huis te hebben en breidt zich alleen maar verder uit."

Pro-actief "Toen ons vorige beheercontract ging aflopen en wij moesten beslissen hoe verder te gaan, hebben wij geen moment overwogen dit anders te regelen", vervolgt zij. "Onze IT is te complex om zelf in huis te hebben en breidt zich alleen maar verder uit." Er werd een selectieprocedure voor een beheerder gestart en omdat servers ook aan vervanging toe waren, werden deze meteen in het hele verhaal meegenomen: eigen servers aanschaffen of gebruik maken van centrale servers bij de geselecteerde aanbieder.

08 TARQ 08 / ICT Outsourcing in de praktijk

Project "De pro-actieve houding van TARQ bij de outsourcing van onze IT spreekt ons zeer aan", zegt Esther Salomon, controller bij Geveke Werktuigbouw. TARQ was een van de aanbieders. "Wij merkten al snel dat de mensen van TARQ niet alleen voor hun eigen belang gaan, maar echt meehelpen en meedenken om de beste oplossing voor ons bedrijf te vinden. Die pro-actieve houding spreekt ons erg aan", aldus Salomon. "Ook hebben wij een paar keer een referentiebezoek gebracht aan het dataen belevingscentrum in Zoetermeer en wat we daar zagen, stemde ons tevreden. Wij konden er allerlei mogelijkheden testen en konden zien dat de beveiliging er prima is geregeld; in geval van stroomuitval beschikt TARQ over een noodaggregaat en er is een degelijke blusinstallatie."

De gehele overgang naar het datacenter van TARQ werd als een project opgepakt, waarbij alle zaken van levering van de lijnen, die één op één werden overgenomen, tot en met de afhandeling van de helpdesk calls van tevoren waren uitgedacht. "Geveke is een organisatie die heel veel wensen heeft", zegt Salomon. "De verhuizing, die in het lange Hemelvaartweekend plaatsvond, moest dan ook zodanig gepland zijn, dat we van een werkende omgeving zonder problemen naar een werkende omgeving konden gaan. En dat is gelukt, wij konden er meteen actief mee aan de slag." Salomon is dan ook zeer tevreden over de aanpak van TARQ. "TARQ heeft veel goede mensen ingezet. Door de korte lijnen kon er zeer flexibel op allerlei vragen en problemen worden ingesprongen. Zo hadden wij in eerste instantie wat printproblemen en daar gingen de mensen van TARQ heel voortvarend mee aan de slag. En dat geldt op alle fronten. Zij denken goed met ons mee."

"Om alles in eigen beheer te kunnen doen, zouden we aardig wat mensen in dienst moeten hebben, die constant trainingen zouden moeten volgen om up to date te blijven."

Continuïteit Salomon noemt als voordeel van het outsourcen van de gehele IT waarvan zo'n 240 werknemers gebruik maken, dat Geveke zich nu geen zorgen meer hoeft te maken over de automatisering. "Om alles in eigen beheer te kunnen doen, zouden we aardig wat mensen in dienst moeten hebben, die constant trainingen zouden moeten volgen om up to date te blijven. Bovendien zit je bij ziekte of vertrek van iemand van het technische team meteen met een continuïteitsprobleem. Wij doen zelf wel de eerstelijns support, maar de complexere meldingen gaan allemaal door naar TARQ. Wat de kosten betreft, wij betalen een vast bedrag per maand en weten dus precies wat wij daarvoor mogen verwachten. En wij hoeven geen tijd en kennis te investeren in het werkend en up to date houden van de software." "Er is een continu proces bij TARQ gaande om verbeteringen na te streven", besluit Salomon. Die pro-actieve houding sluit goed aan bij Geveke Werktuigbouw, want een zorgeloze levering van producten en diensten die bijdragen aan het succes van de klanten, is ook de eigen strategie van deze handelsmaatschappij.

09 TARQ 09 / ICT Outsourcing in de praktijk


► ICT Outsourcing in de praktijk

ICT partnership ondersteunt groei HSK Groep

Applicaties uit de 'cloud'

De eisen die de HSK Groep aan haar ICT netwerk stelt, worden met de dag hoger. Alleen al in de laatste vijf jaar is deze landelijke, toonaangevende organisatie op het gebied van psychologische zorg twee keer zo groot geworden. De beschikbaarheid van systemen moet daarom optimaal geregeld zijn. "ICT is het hart van de operationele ondersteuning", zegt Hans van Gestel, manager financiën en ICT. "In TARQ hebben wij een partner gevonden die met ons voortdurende verbetering nastreeft." Het snel kunnen uitrollen van nieuwe, ICT gerelateerde functionaliteit is voor de HSK Groep zeer belangrijk. De ruim 400 medewerkers, waaronder meer dan 250 psychologen en 12 psychiaters, op meer dan 30 locaties in heel Nederland zijn gebaat bij een goede technische infrastructuur. Als gevolg van het aflopen van het contract met de toenmalige ICT leverancier vond eind 2008 een leveranciersselectie plaats. In dit proces kwam TARQ naar voren als de beste kandidaat. Van Gestel: "TARQ is een no-nonsens organisatie, niet te groot en niet te klein; je vindt er dus geen ambtenarij. Ze doen wat ze zeggen en dat is voor ons belangrijk. Daarom zijn wij met hen in zee gegaan."

"Als testcase hebben wij in 2009 de verhuizing van de ICT infrastructuur van het HSK hoofdkantoor naar de Oude Oeverstraat in Arnhem door TARQ laten uitvoeren", vervolgt Van Gestel. "Tegelijkertijd besloten wij dat wij ons gehele serverpark centraal wilden laten hosten. Tot dan toe had elke vestiging zijn eigen server. Nadelen hiervan waren, los van kosten en het ontbreken van geschikte ruimtes, dat iedere vestiging een backup moest maken en verantwoordelijk was voor het onderhoud en beheer van de server. Elke vestiging had in de loop der tijd zelf een netwerkomgeving gecreëerd, waarop ook 'eigen' applicaties en data werden gezet. Dat is nu niet meer mogelijk. Wij werken tenslotte met medische informatie, waarbij vertrouwelijkheid en veiligheid boven alles gaan. De continuïteit en veiligheid van onze ICT zijn nu veel beter gewaarborgd, omdat de servers op een beveiligde, centrale plaats staan in het TARQ datacenter in Zoetermeer, waar ook het beheer wordt gedaan."

TARQ 10 / ICT Outsourcing in de praktijk

Hybride beheer HSK heeft een hybride beheerovereenkomst met TARQ. Dit betekent dat zij de ICT infrastructuur gezamenlijk beheren. Hierbij maken zij gebruik van dezelfde helpdesktool. In de tool is direct duidelijk wie op welke melding moet handelen. De focus van HSK ligt op de eerstelijns support en applicatiebeheer en bij TARQ ligt het zwaartepunt op het technische beheer, tweede en derdelijns support en de 'problems' en 'changes'. Er wordt daarbij transparant gewerkt en de afspraken en procedures worden ondersteund door een service management applicatie die gezamenlijk wordt gebruikt. Hierdoor is het service management proces eenvoudig te monitoren en te sturen. Van Hassel: "De operationele ondersteuning loopt goed. TARQ kan in geval van nood zelfs ons eerstelijns support overnemen. Het managementdeel functioneert nog niet optimaal, maar daar wordt samen met TARQ aan gewerkt." En de praktijk leert dat we dat krijgen wat we wensen.

"Zodra HSK besluit iets in 'the cloud' te gaan doen, wordt er overleg gepleegd met TARQ." Victor van Hassel, hoofd ICT

Dynamiek "De voordelen van het samenwerken met TARQ zijn de korte lijnen waardoor snel geschakeld kan worden en het feit dat we niet vastzitten aan formele procedures", aldus Van Gestel. "Dit is belangrijk in een omgeving waarin continu vernieuwd wordt. TARQ is een echte partner, die zich ook kwetsbaar durft op te stellen. Met elkaar komen we steeds een stap verder; we zitten in dezelfde dynamiek."

Innovatie In de toekomst zal er veel in de zorg veranderen. Van Gestel: "We zullen meer en meer overgaan op E-health, digitale ondersteuning van het zorgproces. In een cliëntenportal kan dan de status van de zorgtrajecten worden bijgehouden, cliënten kunnen communiceren met de therapeut en er kunnen afspraken worden gemaakt. Onze kracht is het verkrijgen van een optimale wisselwerking tussen cliënt en therapeut. Face to face contact is hierbij essentieel, maar zal worden ondersteund door moderne, digitale technieken. Dat eist de huidige zorgconsument. In TARQ hebben wij een partner gevonden die ons op ICT gebied hierbij kan ondersteunen."

Datacenter

10

11

Na de succesvolle verhuizingoperatie kwam de samenwerking in een stroomversnelling. Nadat de complete ICT infrastructuur was overgegaan naar TARQ, werd er ook gekeken naar het gebruik door HSK van web gebaseerde applicaties (ook wel cloudcomputing genoemd) en hoe daar zowel kostentechnisch als beheersmatig nog meer voordeel uit kon worden gehaald. Als voorbeelden noemt Victor van Hassel, Hoofd ICT, de CRM applicatie van Microsoft die door TARQ met Citrix ontsloten werd en de urenregistratie die gekoppeld werd met de patiëntendossiers. De samenwerking met TARQ stelt HSK in staat maximaal voordeel te halen uit 'the cloud'. "Zodra HSK besluit iets in 'the cloud' te gaan doen, wordt er overleg gepleegd met TARQ."

Van Gestel tot slot: "TARQ is voor ons een strategische leverancier, waarmee wij jaarlijks de dienstverlening evalueren en waarmee wij onze strategische jaarplannen delen. Er wordt een roadmap gemaakt met daarin de gezamenlijke activiteiten voor het komende jaar."

"Met TARQ hebben we een actief partnership." Hans van Gestel, manager financiën en ICT

"Het voordeel van samenwerken met TARQ: de korte lijnen waardoor snel geschakeld kan worden."

TARQ 11 / ICT Outsourcing in de praktijk


impuls wisselwerk

Water komt uit de kraan. Stroom uit het stopcontact. Het is beschikbaar, overal en altijd. Bedrijven willen dit met hun ICT ook. Het moet gewoon werken; je moet erop kunnen vertrouwen. ICT als nutsvoorziening. "De Werkende Werkplek® van TARQ biedt ons de broodnodige flexibiliteit", aldus Lauwrens de Jong van Verhuisbedrijf Henneken.

12

®

de werkende werkplek in de praktijk

De Werkende Werkplek® is de oplossing wanneer er minder geïnvesteerd kan worden in ICT. U hoeft niet in één keer te investeren in een eigen ICT omgeving. U betaalt een vast bedrag per maand voor een altijd werkende werkplek voor uw medewerkers, die altijd beschikbaar is vanuit het TARQ datacenter. De Werkende Werkplek® is de TARQ invulling van het concept dat u wellicht kent als ASP of SaaS. Met de Werkende Werkplek® oplossing is er een minimum aan apparatuur in uw organisatie aanwezig. Beeldschermen, toetsenborden, printers, PC’s of Thin Clients en een goede internetverbinding zijn voldoende om de continuïteit van uw bedrijf op ICT gebied te waarborgen. Uw ICT omgeving draait volledig op centrale servers in het datacenter bij TARQ, waar ook het onderhoud en beheer plaatsvindt.

Voordelen  Vast bedrag voor uw IT omgeving per maand Geen beheer meer nodig  Nooit meer investeren in servers Altijd de nieuwste licenties  Hulp nodig? Bel gewoon onze Helpdesk Ook integratie van uw eigen bedrijfsapplicaties Groen, energiezuinig en milieudoordacht

"Het is gemakkelijker en qua kosten overzichtelijker." Kort en krachtig vat Suzanne Middendorp, hoofd bedrijfsvoering bij Impuls Wisselwerk in Wateringen, samen waarom haar bedrijf voor de Werkende Werkplek® heeft gekozen. "Tegenwoordig gebeuren veel zaken digitaal en goed werkende ICT is daarom heel belangrijk." Tot een jaar geleden stonden bij dit bureau voor werving en selectie, uitzending en detachering voor met name administratief, commercieel, financieel en secretarieel personeel eigen servers. "Deze moesten nodig worden vervangen en dan ga je dus kijken naar de beste oplossing", aldus Middendorp. "We hebben een aantal zaken op een rijtje gezet en kwamen tot de conclusie dat het zelf beheren van de oude servers ons jarenlang enorm veel tijd en geld hebben gekost. Denk alleen maar aan het maken van back-ups, het installeren van updates en de moeite die het kost om bij problemen met het systeem snel een ICT dienstverlener ter plaatse te krijgen. Wij zijn dus gaan zoeken naar een eenvoudiger constructie, die op de langere termijn prijstechnisch voordeliger zou zijn en kwamen uit bij de Werkende Werkplek®."

Datzelfde doet TARQ ook. De mensen van dit bedrijf denken met ons mee", vervolgt Middendorp. "En de helpdesk is altijd bereikbaar. Dat is prettig, want een goed werkende ICT is heel belangrijk, met name e-mail is voor een bedrijf als het onze essentieel." Het feit dat de Werkende Werkplek® altijd kan worden uitgebreid woog bij de keuze voor dit concept voor Impuls Wisselwerk eveneens mee. "Niet alleen meer of minder werkplekken kunnen direct worden geregeld, maar ook werken op een andere locatie en mailen via de mobiele telefoon is mogelijk."

"De ICT kosten zijn overzichtelijk en voorspelbaar; we komen niet meer voor verrassingen te staan."

"Door onze flexibiliteit leveren we altijd maatwerk. We weten dat een goede samenwerking alleen lukt als we goed luisteren en doorvragen. Impuls Wisselwerk noemt dat de wisselwerking. Een persoonlijke benadering met duidelijke afspraken. Wisselwerking omdat we luisteren en begrijpen en vervolgens hiermee professioneel aan de slag gaan.

Verhuisbedrijf Henneken Verhuisbedrijf Henneken in Zoetermeer is opgericht in 1870 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bedrijf dat meer dan 1000 verhuizingen per jaar regelt, in binnen- en buitenland. "Wij hebben een uitstekende naam opgebouwd in de verhuiswereld door continu vakwerk af te leveren", aldus Lauwrens de Jong, directeur/eigenaar. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel van Mondial Verhuisbedrijf Henneken. Dat geldt op alle fronten.

Zowel aan de eigen dienstverlening als aan alle zaken die ertoe moeten bijdragen om het bedrijf optimaal te laten functioneren worden hoge eisen gesteld. Daaronder valt dus ook de automatisering. "Toen er problemen optraden met de server, waardoor de continuïteit van het werk in gevaar zou kunnen komen, gingen wij op zoek naar de beste oplossing", vervolgt De Jong. "Wij kwamen uit bij de Werkende Werkplek®, die een zorgeloze automatisering biedt."

"Het werkt gewoon, zoals ICT hoort te doen." "Overgaan op dit concept betekende voor ons in de eerste plaats dat wij zelf geen nieuwe server hoefden aan te schaffen, omdat wij via een beveiligde netwerkverbinding op de centrale servers van TARQ zijn aangesloten. Dit leverde ons niet alleen een aanzienlijke investeringsbesparing op, maar bood ons ook de mogelijkheid onze kosten te spreiden. Verder biedt de Werkende Werkplek® flexibiliteit, want er kan gemakkelijk worden uitgebreid met bijvoorbeeld andere softwaretoepassingen zoals TARQ Online Backup, maar ook met extra werkplekken. Trouwens, minder kan ook. Verder kunnen we gemakkelijk werken vanuit huis".

TARQ 12 / De Werkende Werkplek® in de praktijk

13

"Mijn bureau ligt helemaal vol. Elke zorg die er vanaf kan, is er weer één."

stichting onemen De Stichting oneMen ondersteunt wereldwijd kleinschalige ontwikkelingsprojecten. "oneMen kan niet functioneren zonder internet, een database en verschillende softwaretoepassingen. We hebben projecten over de hele wereld en zijn afhankelijk van ICT om het overzicht te bewaren. Maar we zijn geen ICT-specialisten, waardoor het voor ons echt een zorg was om ons eigen netwerk in de gaten te houden", vertelt Herman van Aken directeur van Miva/oneMen. "Door gebruik te maken van de Werkende Werkplek® van TARQ kunnen we ons volledig concentreren op onze kerntaken, namelijk het helpen van mensen in ontwikkelingslanden met transport en communicatie", aldus Van Aken. TARQ 13 / De Werkende Werkplek® in de praktijk


wat zijn de voordelen voor uw organisatie? Zekerheid Uw werknemers kunnen altijd en overal werken. Uw bedrijfsgegevens zijn beschermd en continu beschikbaar.

Betalen naar gebruik

IT voor een vast bedrag per maand!

De vergoeding voor de Werkende Werkplek® is gebaseerd op een vaste prijs per maand per medewerker. Dit bedrag wordt mede bepaald door de beschikbaar gestelde software, de schijfruimte per gebruiker en de gewenste vorm van ondersteuning.

Besparing Het is vandaag de dag vanzelfsprekend dat er water uit de kraan komt en stroom uit het stopcontact. Organisaties willen ICT graag op dezelfde manier altijd beschikbaar hebben. Het moet gewoon werken en u moet erop kunnen vertrouwen. TARQ biedt u het comfort en de zekerheid van probleemloos werkende automatisering. Uw ICT zorg wordt onze ICT zorg.

Investeringen in en onderhouden van harden software wordt aanzienlijk vereenvoudigd, omdat de Werkende Werkplek® de kosten bij u op locatie aanzienlijk reduceert. Vanzelfsprekend zijn wij verantwoordelijk voor de licenties en het updaten van uw software, waardoor u ook op uw software zal besparen.

Centrale beveiliging Hoe wordt dat mogelijk? Doordat het hart van uw bedrijfsnetwerk fysiek in het TARQ datacenter wordt geplaatst en uw bedrijfstoepassingen via een beveiligde internetverbinding beschikbaar worden gesteld aan uw medewerkers op kantoor, thuis of onderweg. Wij noemen dit concept de Werkende Werkplek®. Gewoon omdat dit precies de situatie beschrijft: uw medewerkers krijgen een altijd werkende werkplek. Wij nemen de zorg op ons om dit elke dag weer te realiseren.

De Werkende Werkplek®: nooit meer investeren in dure servers, backup, serversoftware, netwerkapparatuur en centrale storage! De Werkende Werkplek® is de oplossing wanneer er minder geïnvesteerd kan worden in ICT. U hoeft niet in één keer te investeren in een eigen ICT omgeving. U betaalt een vast bedrag per maand voor een altijd werkende werkplek voor uw medewerkers, die altijd beschikbaar is vanuit het TARQ datacenter.

14

Met de Werkende Werkplek® oplossing is er een minimum aan apparatuur in uw organisatie aanwezig. Beeldschermen, toetsenborden, printers, PC’s of Thin Clients en een goede internetverbinding zijn voldoende om de continuïteit van uw bedrijf op ICT gebied te waarborgen. Uw ICT omgeving draait volledig op centrale servers, waar ook het onderhoud en beheer plaatsvindt. U heeft ook de mogelijkheid om uw eigen bedrijfsapplicaties in de Werkende Werkplek® te integreren.

TARQ 14 / De Werkende Werkplek®

Naast het filteren van spam berichten, worden ook programmatuur, documenten, e-mails e.d. in de Werkende Werkplek® continue gescand op virussen.

Flexibele mogelijkheden Uw bestaande apparatuur, bijvoorbeeld servers of werkplekken, kunnen worden hergebruikt. Daarnaast is het mogelijk dat u (tijdelijk) meer of minder werkplekken nodig heeft. Zo lopen uw totale maandlasten voor ICT gelijk met de ontwikkelingen van uw bedrijf.

15 Gebruik

van de meest moderne ICT U doet mee aan "De nieuwe manier van werken". Met het nieuwste van het nieuwste op ICT gebied werken uw medewerkers prettig en efficiënt.

M  ilieubewust ondernemen U realiseert energiebesparing met de moderne, geluidsarme Thin Cliënt PC’s op uw bureaus. Door gebruik te maken van zeer geavanceerde koelingstechnieken draait ons datacenter bijna 60% van de tijd klimaatneutraal. T  ransparantie in investeringen Met de Werkende Werkplek® heeft u een maandelijks overzicht van de kosten van uw automatisering. Integreren bedrijfsapplicaties Uw bedrijfsspecfieke applicaties kunnen opgenomen worden in de Werkende Werkplek®. Hierdoor ontstaat uniformiteit en komen alle voordelen van de Werkende Werkplek® ook beschikbaar voor deze applicaties.

TAR Q ondersteuning  Onze afdeling Support staat voor u en uw medewerkers dagelijks klaar.

Bewezen kwaliteit Tijdens de contractsperiode zullen wij u op maandelijkse basis een rapportage presenteren. Hierin worden alle uitgevoerde ondersteuningsactiviteiten in een overzichtelijk document vastgelegd.

Met de Werkende Werkplek® heeft uw organisatie een altijd goed werkende ICT omgeving tegen lagere kosten. In het gesprek met een van onze adviseurs kan voor uw specifieke situatie een berekening worden gemaakt van de besparingen die u met de Werkende Werkplek® kunt bereiken.

TARQ 15 / De Werkende Werkplek®


Integreer uw bedrijfsapplicatie in de Werkende Werkplek®

ict als een goed maatpak

TARQ Backup Platform Service

Zoveel organisaties in Nederland betekent ook even zoveel verschillen. Gelukkig maar,

Een actueel en betrouwbaar data "backup

want onze economie is voor een belangrijk deel afhankelijk van de keuzevrijheid die we

& recovery" plan is cruciaal voor elke orga-

hebben. Ook de software die gebruikt wordt als bedrijfsapplicatie varieert sterk per branche en bedrijf. Uitbesteding van uw ICT omgeving moet zitten als een goed maatpak; het moet goed zitten en volledig afgestemd zijn op uw specifieke wensen. Goed om te weten dat u ook uw eigen bedrijfsapplicaties kunt integreren in de Werkende Werkplek®.

nisatie, ongeacht de grootte of de branche. Een essentieel onderdeel van een dergelijk plan is een oplossing die garandeert dat de data is veiliggesteld en eenvoudig

16

beschikbaar is wanneer het nodig is.

Uw eigen bedrijfsapplicaties in de Werkende Werkplek® integreren De TARQ Werkende Werkplek geeft u de mogelijkheid om uw bedrijfsapplicaties onder te brengen in het datacenter van TARQ. Onze consultants zorgen dat uw eigen applicaties probleemloos worden geïntegreerd in de Werkende Werkplek®. ®

Of u nu gebruik maakt van bijvoorbeeld Microsoft Dynamics, SAP Business One, Exact Globe, AccountView of een eigen gemaakte applicatie, geen probleem. TARQ zorgt voor het operationele beheer.

Voorbeelden van applicaties van klanten die beheerd worden door TARQ zijn onder andere: • • • • • • •

17

SAP Business One Exact Globe Microsoft Dynamics King Cicero Univers en vele maatwerk applicaties

De kracht van TARQ zit erin dat Werkende Werkplekken kunnen worden voorzien van eigen servers. Of deze nu virtueel zijn of fysiek, voor onze infrastructuur is dat geen probleem.

TARQ 16 / ICT als een goed maatpak

Multifast Holland Multifast Holland heeft continu aandacht voor innovaties binnen de eigen markt, zodat altijd de beste producten en oplossingen kunnen worden geboden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze groothandel in bevestigingsmaterialen voor de vernieuwing van zijn ICT uitkwam bij een bedrijf met eenzelfde visie. "Al bijna 25 jaar leveren wij onze klanten hoogwaardige materialen van gerenommeerde fabrikanten in een goede prijs-kwaliteitverhouding", vertelt Dennis Roemer van Multifast. Dat dit een probleemloos werkende automatisering vereist, is evident. "Wij waren behalve aan vervanging van onze hardware sowieso toe aan de vernieuwing van allerlei software", zegt Roemer. "Daarnaast hebben wij ook eens goed naar het kostenplaatje gekeken. Dit was mede de reden om onze automatisering 'buiten de deur' te doen en te gaan werken met de Werkende Werkplek®." De vergoeding hiervoor is immers gebaseerd op een prijs per maand per gebruiker. De hoogte van het bedrag wordt mede bepaald door de beschikbaar gestelde software, de schijfruimte per medewerker en de gewenste vorm van ondersteuning. Met andere woorden, er wordt exact betaald voor datgene dat wordt gebruikt. "Toen wij gebruik gingen maken van de Werkende Werkplek® hebben wij op advies van TARQ glasvezel genomen, omdat we daarmee aanzienlijk sneller zouden kunnen werken", vervolgt Roemer. "Ook zijn wij overgestapt op software van King, een compleet pakket voor de financiële en logistieke automatisering. En dat bevalt zeer goed. De Werkende Werkplek® biedt ons de mogelijkheid om continu te beschikken over het nieuwste van het nieuwste op ICT gebied."

Het veiligstellen van data behoort één van de primaire doelstellingen van een IT organisatie te zijn. Zonder data komt het voortbestaan van nagenoeg ieder bedrijf in gevaar. Een kopie van de data op tape is een nog veel gebruikte traditionele oplossing. Helaas worden hierbij regelmatig alle "best-practice" instructies genegeerd. Het jaarlijks vervangen van tapes is een actie die vaak nog wel wordt uitgevoerd. Het overzetten van data van een oude tape naar een nieuwe tape, zien we al een stuk minder vaak. En het testen of data nog terug gelezen kan worden van tape is iets wat er al helemaal snel bij inschiet. Vanzelfsprekend, maar in de praktijk blijkt het vaak lastig te zijn om deze zaken goed te regelen. Door onvoldoende budget, kennis of prioriteit, blijkt dit onderwerp nog regelmatig voor herhaling vatbaar. TARQ heeft de basiselementen van deze oplossing in een platform ondergebracht waarvoor u een vast bedrag per maand betaalt. Met de TARQ Backup Platform Service haalt u een stevig fundament in huis waarop u verder kunt bouwen.

Backup van uw data lokaal en offsite opslaan Met de TARQ Backup Platform Service heeft u uw backupfundament voor een vaste prijs per maand. Deze dienst bestaat uit het beschikbaar stellen van lokale- en offsiteopslag voor uw backup data. U gebruikt uw bestaande backupsoftware om een backup te maken naar de lokale opslag binnenshuis. Daarnaast voorziet het in het repliceren van de backup naar de offsite-opslag, namelijk het TARQ datacenter. Het bewaren van uw bedrijfskritische data buitenshuis is direct geregeld met deze service.

Voordelen Vereenvoudiging van backup jobs Restore acties snel uit te voeren Verbetering van uw backup & restore oplossing, zonder complex migratietraject U voldoet aan wettelijke regels en normen (compliance) U bespaart op uw backup kosten Optimalisatie van uw Disaster Recovery plan

TARQ 17 / TARQ Backup Platform Service


TARQ Continuïteit & Uitwijk Service

snel weer operationeel na een calamiteit De afhankelijkheid van Informatie Technologie (IT) bij de overheid, instellingen en het bedrijfsleven wordt steeds groter. Er zijn genoeg voorbeelden van calamiteiten, waarvan de gevolgen een hele organisatie "buiten werking" stellen. Om ervoor te zorgen dat u bij een calamiteit snel weer 'in de lucht bent' heeft TARQ de Continuïteit & Uitwijk Service ontwikkeld.

Bedreigingen en calamiteiten

Uitwijkkantoor

U kunt de krant niet openslaan of er wordt bericht over calamiteiten die een heel bedrijf of organisatie treffen, waardoor het hele bedrijf "buiten werking" wordt gesteld. In het ergste geval heeft het tot gevolg dat faillissement moet worden aangevraagd. Een horrorscenario waar u als ondernemer natuurlijk niet aan wilt denken.

De TARQ Continuïteit & Uitwijk Service zorgt dat u een volledige ICT werkomgeving ter beschikking gesteld krijgt, bestaande uit een set werkplekken, printer, servers, backup/ restore apparatuur en een internet verbinding. U kunt zelfs gebruik maken van het speciaal hiervoor ingerichte uitwijk kantoor in het TARQ Belevingscentrum.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ondanks dat u de juiste voorzorgsmaatregelen heeft getroffen kunt u getroffen worden door brand- of waterschade. Of u ondervindt de gevolgen van een calamiteit bij de buurman. Een lijst van mogelijke calamiteiten is zonder al teveel moeite op te stellen.

Daarnaast staan professionals van TARQ voor u klaar om uw ICT omgeving weer werkend op te leveren na het aanleveren van de tapes. We garanderen zelfs dat u binnen uiterlijk 2 x 24 uur een werkende IT omgeving ter beschikking heeft op een door u gewenste locaties of in ons uitwijkkantoor te Zoetermeer.

Juist doordat u zo afhankelijk bent van de Informatie Technologie (IT) en vooral ook de bedrijfsinformatie (data) die daaraan gerelateerd is, is IT één van uw voornaamste aandachtsgebieden bij een bedrijfsbrede calamiteit.

TARQ Continuïteit & Uitwijk Service U wilt na een calamiteit zo snel mogelijk uw bedrijfsvoering continueren. TARQ kan u vanuit IT perspectief ondersteunen met de TARQ Continuïteit & Uitwijk Service. Deze service zorgt ervoor dat – indien de situatie dat vereist – u de beschikking krijgt over een functionele IT Infrastructuurlaag, die snel kan worden uitgebouwd tot een werkende IT omgeving voor uw bedrijf. Precies volgens de laatst vastgelegde actuele stand van zaken. Onze doelstelling is: het creëren van optimale condities, zodat u zeer snel eenvoudig en efficiënt een werkende, functionele IT omgeving heeft. Zo wordt bij een grote calamiteit het IT gedeelte van uw bedrijfsvoering gewaarborgd en bent u in staat om binnen twee dagen uw 'eigen' dienstverlening te hervatten.

Voordelen

18 TARQ 18 / Snel weer operationeel na een calamiteit

19

 Na een calamiteit heeft u snel een werkende functionele IT omgeving tot uw beschikking De uitwijkconfiguratie is functioneel gelijkwaardig aan uw huidige IT infrastructuur U ontvangt een certificaat na uitvoering van een succesvolle jaarlijkse restoretest

Uitwijktest Door het afnemen van deze dienst bent u verzekerd van een goed uitgewerkt en voorbereid plan, om bij calamiteiten uw bedrijfsvoering weer snel op te kunnen pakken. Daarbij wordt als onderdeel van deze dienst periodiek gezamenlijk met u een uitwijktest verzorgd, zodat u ook zeker weet dat bij een geval van calamiteit u wel gewoon met uw bedrijfsvoering door kunt gaan.

Uitwijk moet geregeld zijn bij gemeentes Gemeentes kennen al jaren regelgeving wanneer het gaat om het weer operationeel krijgen van de Gemeentelijke Basis Administraties (GBA) na een calamiteit. De TARQ Continuïteit & Uitwijk Service is mede ontwikkeld om aan deze strenge regelgeving te kunnen voldoen. "Het is voor een gemeente essentieel dat we snel weer onze basis dienstverlening op kunnen pakken na een calamiteit. Gezien dit belang testen wij minimaal één keer per jaar een restore van de GBA op een uitwijkset van TARQ. Na een succesvolle restore ontvangen wij als gemeente een certificaat. De verzekeringsmaatschappij en accountant verlangen van ons dat wij een dergelijk certificaat kunnen overleggen", aldus de IT Manager van een middelgrote gemeente.

TARQ 19 / Snel weer operationeel na een calamiteit


gemeente waalre waarborgt dienstverlening met IT Continuïteit & Uitwijk Service De zeer korte tijd waarin na een calamiteit kan worden overgeschakeld naar een andere werkende, ICT omgeving én de lage kosten die hieraan verbonden zijn, waren voor de gemeente Waalre redenen om gebruik te gaan maken van de Continuïteit & Uitwijk Service van TARQ. "Nederlandse gemeenten zijn verplicht om na een calamiteit met name de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) zo snel mogelijk weer operationeel te hebben", vertelt Wilbert Heurkens, teamleider ICT & Geoinformatie. "Met deze service zijn wij daarvan verzekerd."

Uitwijktest Om ervan verzekerd te zijn dat de Continuïteit en Uitwijk Service werkt zoals afgesproken, wordt er regelmatig een zogenaamde uitwijktest gedaan. "Dat gebeurt jaarlijks op de uitwijklocatie bij TARQ", vervolgt Heurkens. "In mei 2010 is onze eerste zogenaamde uitwijktest tot volle tevredenheid verlopen. Binnen 48 uur hadden wij onze gehele IT omgeving vanaf tape werkend. Hiervoor hebben wij een certificaat ontvangen, dat onder andere door de accountant wordt gebruikt in zijn jaarverslag voor de gemeente. Ook voor de verplichte GBA-audit en de BAG-audit, die één keer in de drie jaar worden gehouden, is een certificaat nodig. Hiermee wordt aangetoond dat aan de voorgeschreven maatregelen voor herstel en uitwijk van de IT omgeving wordt voldaan. Met andere woorden, de continuïteit van onze dienstverlening op dit gebied is gewaarborgd."

Kortom, er zijn veel redenen om te kiezen voor de Continuïteit & Uitwijk Service van TARQ. De gemeente Waalre is niet voor niets overgestapt van een van de weinige andere aanbieders van deze vorm van dienstverlening naar TARQ, die een redelijk nieuwe speler op deze markt is. "Concreet betekent onze overstap een besparing op de jaarlijkse kosten van de uitwijkovereenkomst van maar liefst 50%. Bovendien is de tijd waarin de uitwijk kan worden gerealiseerd aanzienlijk korter dan voorheen."

21

Wanneer zich een calamiteit voordoet, zoals bijvoorbeeld een brand of wateroverlast en de gehele of gedeeltelijke automatisering komt plat te liggen, is het van het grootste belang dat er zo snel mogelijk een nieuwe ICT werkomgeving wordt ingericht. Omdat TARQ over een 24x7 bereikbaarheidsdienst beschikt kan meteen na de melding hiermee worden begonnen.

E-mail archivering

Uitwijklocatie

Iedere organisatie krijgt steeds meer e-mail te verwerken. De e-mail mailstore heeft inmiddels een behoorlijke grootte bereikt en groeit gestaag. Daarnaast moet u voldoen aan steeds complexere vereisten op het gebied van archivering, elektronische raadpleging en naleving van wet- en regelgeving. De TARQ oplossing voor het managen van al die e-mailberichten, ook wel e-mail archivering genoemd, helpt u 'de ballast' binnen het e-mail systeem te reduceren tot een werkbaar niveau. Uit de praktijk blijkt dat het recoveren – na een incident – van grote mailstores uit kan lopen op een 'Recovery Time' van dagen. Doordat het e-mail systeem niet beschikbaar is, wordt het primaire bedrijfsproces zwaar gehinderd. Sterker nog: het is niet ondenkbaar dat het bedrijfsproces stil valt.

Heurkens: "Al binnen 4 uur na melding van een calamiteit is het met deze dienst van TARQ mogelijk om te beschikken over een vervangende ICT infrastructuur op een speciaal hiervoor ingericht uitwijkkantoor op de locatie van TARQ in Zoetermeer. Maar ook kan uitwijkapparatuur worden aangeleverd op een door een gemeente aangegeven locatie. Waalre heeft gekozen voor laatstgenoemde mogelijkheid. De apparatuur wordt bij een calamiteit geplaatst in de brandweerkazerne of de gemeentewerf", aldus Heurkens. "Nadat de uitwijkapparatuur operationeel is leveren wij onze tapes met alle benodigde gegevens, zoals back-updata en back-upsoftware licenties aan en gaan de mensen van TARQ aan de slag om onze ICT omgeving werkend te maken. TARQ garandeert dat dit binnen 48 uur gebeurt (wettelijke verplichting voor gemeentes), alles volgens van tevoren gemaakte afspraken en vastgelegde procedures."

20

► Gemeente waalre waarborgt dienstverlening met IT Continuïteit & Uitwijk Service

"De IT Continuïteit & Uitwijk Service van TARQ levert een forse besparing op ten opzichte van andere aanbieders van een uitwijkovereenkomst."

TARQ E-mail ArchiveringSService

E-mailstore reduceren Het managen van e-mailberichten is een veel toegepaste oplossing om de mailstore flink te laten reduceren. Zo kunnen e-mails van een bepaalde ouderdom en bijlagen van een bepaalde grootte verplaatst worden. Met achterlating van een klein 'shortcut' bestand wordt het originele bestand verplaatst naar een andere (goedkopere) opslaglocatie. Dit kan in het datacenter van TARQ maar uiteraard ook op uw eigen locatie. Door het configureren van 'regels' (policies) worden er bijvoorbeeld dagelijks bijlagen groter dan 5MB uit de mailstore verplaatst naar de opslaglocatie.

Voordelen Betrouwbaar e-mail systeem met goede performance Door archivering geen 'ballast' data Uniforme wijze om e-mail op te slaan Betere restore/recovery mogelijkheden U voldoet aan de eisen van wettelijke opslag E-mailberichten gemakkelijk terug te vinden

Na de implementatie en ingebruikname van deze e-mail management oplossing zorgt TARQ voor het operationeel beheer en het up-to-date houden. Voor een vast bedrag per maand is uw e-mail structureel gearchiveerd, gemakkelijk terugvindbaar en snel weer beschikbaar na een calamiteit.

Wilbert Heurkens, teamleider ICT & Geoinformatie van de Gemeente Waalre TARQ 20 / Gemeente Waalre waarborgt IT continuïteit

TARQ 21 / E-mail archivering


Hybride beheersvormen als dienst voor uw bedrijf

De helpdesk is de 'hartbewaking' van uw IT-omgeving. Bij een helpdesk kunnen uw medewerkers terecht voor hulp, een storing, een urgente vraag of

de helpdesk: het hart van uw it-organisatie

eenvoudigweg een verzoek. Daar wordt uw verhaal aangehoord, worden afspraken gemaakt over het vervolg en krijgt u vervolgens regelmatig een update van de laatste stand van zaken. De helpdesk activiteiten zijn "zicht- en voelbaar" voor de hele organisatie en bepalen dan ook voor een groot deel het rapportcijfer dat de IT afdeling van de organisatie krijgt. TARQ kan u met de Hybride Helpdesk Service ondersteunen bij uw helpdesk activiteiten.

23

Eén van de grootste uitdagingen voor een helpdesk is de grote diversiteit aan vragen, verzoeken en storingen op een efficiënte manier af te handelen. De kennis ligt namelijk niet bij één persoon of één afdeling. Het ligt vaak zelfs buiten de organisatie. De benodigde kennis moet geleverd worden, doeltreffend en efficiënt. De oplossing hiervoor is de TARQ Hybride Helpdesk Service. TARQ handelt samen met uw IT afdeling de Helpdesk taken af.

Duidelijke structuur Met de TARQ Hybride Helpdesk Service creëert u de structuur naar kennisgebied en wordt het geheel vervolgens als platform aan alle kennispartijen aangeboden. Dus, zowel uw helpdesk afdeling als het supportteam van TARQ gebruiken dezelfde helpdesktool. In de tool is direct duidelijk wie op welke melding dient te handelen. En niet onbelangrijk, u behoudt de volledige controle. Een ander belangrijk voordeel van de TARQ Hybride Helpdesk Service is dat u naast bijvoorbeeld TARQ ook andere organisaties kunt laten aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een applicatieleverancier. U heeft altijd volledige keuzevrijheid wie, welke kennisgebieden afhandelt. De 1ste lijn support door het eigen team bijvoorbeeld en de 2e lijn support door het support team van TARQ. De software die TARQ gebruikt voor haar Hybride Helpdesk Service is ingericht om te kunnen werken volgens de ITIL norm. Dit zorgt ervoor dat het service management proces eenvoudig te monitoren en te sturen is.

Voordelen

22 TARQ 22 / De Helpdesk: het hart van uw IT-organisatieIngericht op uw werkwijze en niet andersom Werken volgens de ITIL methode Benodigde kennis snel beschikbaar Eenvoudige monitoring en sturing

"Net als de andere diensten van TARQ is de Hybride Helpdesk Service flexibel in te richten. Wij zijn onlangs overgestapt op een nieuw financieel pakket, King. De 1ste lijns support doen we zelf, maar wordt het wat lastiger dan schakelen wij de Supportafdeling van King Software in. Dit is zo ingeregeld in de SLA die deel uitmaakt van de TARQ Hybride Helpdesk", aldus een tevreden TARQ relatie.

Wat is ITIL? ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library en is ontwikkeld als een referentiekader voor het inrichten van de beheerprocessen binnen een ICT-organisatie. ITIL is geen methode of model, maar eerder een reeks van best practices en concepten. Het resultaat van procesimplementatie met behulp van ITIL is vergelijkbaar met de ISO-9000 regulering in de niet-ICT-branche, waarbij alle onderdelen van de organisatie zijn beschreven en in een bepaalde hiërarchie qua bevoegdheid/ verantwoordelijkheid zijn gerangschikt. Bron: Wikipedia

TARQ 23 / De Helpdesk: het hart van uw IT-organisatie


TARQ Hosted Exchange: professionele e-mail en agenda zonder eigen server

TARQ

E-MAIL: zorg of zekerheid?

uw partner voor it-projecten

E-mail is voor veel organisaties als brand-

TARQ ervaart dat bij veel van haar klanten alles draait om informatie. Een kritieke succesfactor in de nieuwe manier van werken is de mogelijkheid om medewerkers, partners en andere gebruikers 'on-demand' veilig toegang te verschaffen tot deze zakelijke informatie.

stof voor een auto; zonder kom je niet vooruit. De e-mail omgeving is voor veel organisaties een essentiële en bedrijfskritische applicatie. Steeds meer bedrijven beseffen dit ook en kiezen voor zekerheid in plaats van de zorg over het functioneren van de omgeving. Beijer Automotive bijvoorbeeld koos voor TARQ Hosted Exchange. "Het geeft vertrouwen en rust dat alles nu centraal geregeld is".

Met TARQ Hosted Exchange wordt de zorg over uw e-mail omgeving uit handen genomen. Eigen e-mail servers zijn niet meer nodig en het onderhoud wordt ook uit handen genomen. Monitoring, filtering, patching, updating en probleemanalyse wordt door het gekwalificeerde Support Team van TARQ verzorgd. U heeft altijd en overal toegang tot uw e-mail, agenda’s, contactpersonen, gedeelde documenten en alles wat verder in Outlook staat. Integratie met mobiele apparaten is ook mogelijk, zodat u ook onderweg toegang heeft tot al uw gegevens.

Beijer Automotive Beijer Automotive is gespecialiseerd in het verstrekken van installatie-instructies en in de ontwikkeling van productspecifieke voertuigelektronica en interfaces voor het achteraf inbouwen van apparatuur in auto’s, trucks en motorfietsen. De informatie wordt aangeboden in de zogeheten voertuigspecifieke In-Car instructies. "Wij doen onze kennis op door in een zo vroeg mogelijk stadium dus wanneer de voertuigen nog maar net bij de importeurs staan, allerlei metingen te verrichten", aldus directeur/eigenaar Ronald de Beijer.

De informatiesystemen, gecreëerd door verschillende lagen van technologieën, de enorme diversiteit aan beschikbare platforms, apparatuur, standaarden en infrastructuren vragen om specialistische kennis. TARQ pakt het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een IT-infrastructuur projectmatig aan. De juiste oplossingen, vakkundig geïnstalleerd en als project aangestuurd, onder uw of onze regie. Eventueel door TARQ op afstand in beheer genomen, met duidelijke afspraken in een SLA vastgelegd.

Uw project bij ons in goede handen TARQ beschikt over een toegewijd ecosysteem van professionals. Wij bezitten niet alleen de vereiste kennis van ICToplossingen, maar ook van de filosofie en strategie die onze partners en leveranciers aanreiken en uitdragen.

25 Met onderscheidende toegevoegde waarde voeren wij uw projecten uit. De TARQ projectwerkwijze is helder en pragmatisch, veelal op basis van resultaatverplichting. Er wordt binnen een project een plan van aanpak samengesteld, waarin uw doelstellingen worden bepaald en gerealiseerd, onafhankelijk van onze leveranciers en partners. Met de TARQ-aanpak bent u verzekerd van de beste oplossing voor uw project. Ongeacht de branche waarin u werkzaam bent en ongeacht de omvang van uw organisatie. Dat bewijzen onze uitstekende referenties, uiteenlopend van gemeenten, installatiebedrijven en scholen tot logistieke omgevingen. U zult uiteindelijk zien dat u met de vernieuwde infrastructuur in staat bent bedrijfsprocessen te optimaliseren en zo uw bedrijfsresultaten te verbeteren. TARQ, uw partner van blauwdruk tot SLA.

Verandering in uw IT omgeving? Met de POCBOX direct aan de slag Centraal geregeld

24 TARQ 24 / E-mail: zorg of zekerheid?

De oplossingen van Beijer Automotive worden o.a. gebruikt door inbouwstations, garages, merkdealers, leasemaatschappijen en hulpdiensten. "Met zoveel klanten is een feilloos werkende e-maildienst dan ook zeer belangrijk", vervolgt De Beijer. "E-mail kwam in het verleden wel binnen, maar verspreid over meerdere postbussen, lokaal opgeslagen op PC’s. Wij moesten daarom zelf regelmatig backups draaien, want anders zouden wij bij een eventuele crash e-mail kwijt kunnen raken". "Met TARQ Hosted Exchange is een grote zorg bij ons weggenomen. Alle e-mail wordt centraal op een veilige plek, een e-mail server bij TARQ, opgeslagen. Wij hoeven zelf geen onderhoud meer te plegen, geen backups meer te maken en hebben geen licenties meer nodig. Bovendien wordt door TARQ gefilterd op spam en gescand op virussen. En dat geef rust".

Bent u bezig met een verandering in uw ICT omgeving en komt uw leverancier met het luminieuze idee om bij u een proof of concept (POC) uit te voeren? Zeg dan direct NEE!! U laat een leverancier op uw kosten een omgeving bouwen die aan uw verwachtingen moet gaan voldoen, maar waar u al wel flink voor in de buidel moet tasten! Dat hoort volgens TARQ niet bij het moderne werken, wij bieden u POCBOX.

Wat is POCBOX? De filosofie van TARQ is dat niet iedere keer het wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden voor het bouwen van een Proof of Concept voor klanten. Er zijn een aantal vaste componenten nodig, te weten: hardware, operating system, virtualisatie software, ruimte om alles te plaatsen en niet te vergeten procedures. Daarna kunt u uw specifieke applicaties toevoegen aan de farm. Voor een vast bedrag hebben we de POCBOX voor u klaar staan en beschikbaar gesteld in ons datacenter. U kunt dus direct aan de gang en u hoeft geen uren en tijd te besteden om hard- en software te configureren en de standaard installatie te laten uitvoeren. De POCBOX kan tot 60% besparen.

TARQ 25 / TARQ, uw partner voor IT-projecten / POCBOX


Van de

eerste PC tot betalen per proces in beeld

1981

198x

1991

2000

2003

2005

2010

2015 Proces

Outsourcing Virtueel Continu誰teit Millennium Structuur Samenwerken Eerste PC

De eerste Microsoft netwerken zijn nu de basis voor de wereld IT.

De test voor de IT branche! Vele bedrijven hebben allerlei testen gedaan om millenniumproof te worden.

De afhankelijkheid van het internet en PC netwerken is inmiddels zo groot dat er alles aan gedaan wordt om de up time te garanderen.

De virtuele server is niet meer weg te denken. Servers niet meer harware-matig configureren maar gewoon als bestand. Dat is de toekomst.

Bedrijven willen zich bezig houden met de core business en brengen hun IT omgevingen onder bij specialisten.

Uiteindelijk willen we ons helemaal niet meer bezig houden met IT. Maar betalen we gewoon per transactie. Het inkopen, bezorgen en regelen dat het geld op tijd binnen is tegen een fixed price!

De eerst PC worden gekoppeld in een netwerkstructuur. Het samenwerken kan starten.

Eindelijk een PC die op een bureau past! Met een nieuw operating systeem. De standaard voor nog vele jaren!

TARQ 26 / Van de eerste PC tot betalen per proces in beeld

TARQ 27 / Van de eerste PC tot betalen per proces in beeld


TARQ Information Technology Postbus 489 2700 AL Zoetermeer Platinastraat 11 2718 SZ Zoetermeer T +31 (0)79 346 46 46 F +31 (0)79 346 46 56 E verkoop@tarq.nl I www.tarq.nl

www.tarq.nl

Tarq Magazine 2 Editie Maart 2011  

De 2e editie van het relatiemagazine van Tarq Information Technology. In dit nummer o.a. aandacht voor klantverhalen van HSK, Geveke en EVO....

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you