Page 1

PEACH

Life, Style & Fashion voor girls met pit

#4

innerview Pommeline Van Vliet / travel De job van je leven / art Ongetemd / music Hilfiger denim live

vervaekeJulie_DTP_Peach.indd 1

19/05/2013 15:08:41


PEACH

/ spinsels

Woord: Ellen De Craemer

SPINSELS

WAAROM WE SURFEN EN NIET TENNISSEN

Het was weer zover. Moeder natuur had net die dag beslist dat het perfect werd. Niet te steil, niet te traag. Zon, side-off- shorewind, het was weer even het pa- radijs op zee voor zij die windsurfen. De lichtjes in de ogen van mijn vriend staan in vlam als hij vertelt over de oneindige serie moves die hij ‘s nachts in zijn dromen zal uitvoeren op Punta Preta. Midden in de winkel houdt hij zijn zeil in bedwang op een net tembare golf, op de vlucht voor het schuim dat hem gulzig volgt. Ik lach, want ook mijn fantasie over eindeloze ritten en radicale moves durft wel eens op hol te slaan. Elke surfer gaat op jacht naar die endless summer: Dik, blond, zelfvoldaan of schuchter, ze hebben éénzelfde ideaal; lange golven, méér surfen, warm water en zon. En allemaal zuchten ze van tijd tot tijd bij de plaatjes van Hawaï.

“WAT HEB JE AAN EEN DROOM DIE WERKELIJKHEID WORDT?” Toch kan ik er me niet van ontdoen dat het een droom moet blijven. Wat heb je aan een droom die werkelijkheid wordt? Alle films, plaatjes, boeken gaan altijd over het tijdperk van voor de droom en nooit vertellen ze erbij hoe die droom in de realiteit belandt om echt te worden als je ochtendplas. Je hebt nu eindelijk je lange golven die steeds even steil of mellow zijn als je gehoopt had. Je staat op om te surfen en je gaat en- kel uit het water voor je unreal tropische voedselschalen (en je krijgt géén té gespierde rug, te droge haren of te pukkelige huid). Je bruint non-stop (maar je verbrandt nooit) in de tropische zee met al je vrienden en vriendinnen wanneer je er zin in hebt. Je leven is je droom.

Steeds recht op de plank maakt nostalgisch naar de hilarische babbels in een platte line-up. Mijmerend in de warme zon duikt het eerst schuchter, maar steeds kordater op: Het verlangen naar.. het verlangen. Naar de opwinding als het in onze Noordzee weer even episch is en we alles laten liggen voor dat ene uurtje sop. Het gevoel onoverwinnelijk en uniek te zijn na een wintersessie met botjes, hand- schoenen en kapje. De takeoffs die we dán nemen, vergeten we nooit meer. De vervloekte afhankelijkheid van de elementen kan ons dieptriest of uitzinnig euforisch maken. We willen geen kant-en-klare surf, geen berekenbaarheid. We gruwelen van het feit steeds op dinsdag te moeten surfen tussen vijf en zes. Geluk, gráág, maar misschien niet elke dag. Geen vijf tot zes. Dan kozen we wel surfen..

.2

vervaekeJulie_DTP_Peach.indd 2

19/05/2013 15:08:42


Pink Shirt | Purple Top | White Shorts Kelly Verbier  | www.nikitaclothing.com

vervaekeJulie_DTP_Peach.indd 3

19/05/2013 15:08:42


PEACH

/ spinsels

Woord: Ellen De Craemer

Daarom moet ik altijd in Nederland met de ouderen surfen. Ik surfte een aantal Europese ASP-wedstrijden met meisjes van mijn leeftijd en daar leerde ik heel veel bij. Vooral omdat zij ook onwijs fanatiek zijn en gewoon heel goed kunnen surfen. De surfscene voor vrouwen in het buitenland is gewoon anders, relaxter. Daar worden meisjes van mijn leeftijd getraind, zo kun je je meten en optrekken en heb je een beter vergelijk. Ik heb nu drie jaar ervaring met ASP en plaatselijke wedstrijden in Spanje en Frankrijk. Bij de VQS werd ik vierde, wat een sfeer en gezellig- heid! Ik heb hier veel surfvriendinnen aan overgehouden en zelfs mijn Frans is verbeterd. Maar inschrijvingsgeld en verblijf is duur, vandaar dat ik nu hard centjes aan het verdienen ben. Anders dan toen ik snowboardde voor de Nederlandse Ski Vereniging, moet ik nu alle buitenlandse wedstrijden zelf regelen.

OP EEN GEGEVEN MOMENT VERHUISDE JE NAAR AMSTERDAM, MAAR DAT HIELD JE NIET ZO LANG VOL.

OP JE ZEVENTIENDE REISDE JE ALLEEN DE WERELD ROND, MAAKTEN JE OUDERS ZICH NOOIT EENS ONGERUST?

Ik woon al lang niet meer in Amsterdam! Ik had geen keuken en ik woon het liefste dicht bij het strand. Ik woon al mijn hele leven in Scheveningen, groeide er op. Nu woon ik dus weer even bij mijn ouders, maar ik ben wel op zoek naar een huisje voor mezelf. Het liefst antikraak. Op dit moment ben ik bezig met de vooropleiding voor de Willem de Kooning Academie (kunstacademie) in Rotterdam, waar ik waarschijnlijk de richting Illustratie of Lifestyle & Design wil volgen. Die vooropleiding is goed voor me, zo kan ik langzaam wennen aan naar school gaan. Ik ben 2,5 jaar niet naar school geweest, als ik nu meteen een hele dag college zou moeten volgen, dan zou ik dat echt niet kunnen.

Mijn familie heeft me losgelaten. Mijn moeder was er inderdaad niet blij mee dat ik met school stopte en vroeg me of ik niet aan mijn toekomst moest denken. Maar ik kom altijd op mijn pootjes terecht. Nu is het tijd om weer iets te gaan doen, daarom ben ik ook zo blij met die studie. Ik ben lekker bezig. Eind april vertrek ik naar Marokko, waar ik les ga geven voor Chicks on Wave, dat is weer een leuke onderbreking. Ik ken Marokko goed. Daar heb ik met mijn moeder, twee jaar geleden, vier maanden lang rondgereisd in het campertje. De hele kust langs tot MauritaniĂŤ.

.4

vervaekeJulie_DTP_Peach.indd 4

19/05/2013 15:08:43


PEACH

/ spinsels

JE NAAM STAAT OP DE WEBSITE VAN HET KLEDIJMERK ONGETEMD, WAT DOE JE DAARVOOR? Voor Ongetemd maak ik twee keer per jaar ontwerpen, niet alleen de graphics maar ook de designs van de kleding. Ik heb nu afgesproken dat ik een aantal keer op kantoor kom zitten om te brainstormen. In deze collectie zitten er heel veel stukken van mij, als ik eenmaal aan de slag ben, ga ik ook lekker door. Maar ik besef wel dat ik nog heel veel moet leren wat betreft Photoshop en Illustrator. Er kruipt heel veel tijd in om die programma’s onder de knie te krijgen. Wat betreft het ontwerpen laten ze me helemaal mijn eigen gang gaan. Ik heb een eigen visie, dus ik kom niet aan met bloemetjes, hartjes en iets te girlie dingen. Eerder stoere en vreemde graphics die mensen normaal niet zouden aandurven.

Als ik geen inspiratie heb dan maak ik ook niks, dan ga ik andere dingen doen.

GAAT HET ONTWERPEN JE MAKKELIJK AF? Kleding ontwerpen is moeilijk vind ik. Niet als het voor mezelf zou zijn, omdat ik weet wat ik wil. Maar je moet je goed kunnen verplaatsen in de persoon die het zal gaan dragen, en iets ontwerpen wat iedereen goed staat. De maat XL vind ik lastig, ook omdat ik een uitgesproken stijl heb. Dus het is voor mij veel visualiseren en uitproberen, en hopen dat andere

“IK HEB EEN EIGEN VISIE, DUS IK KOM  NIET AAN MET BLOEMETJES, HARTJES EN IETS TE GIRLIE DINGEN”

mensen het leuk vinden. Soms zit ik wel in spanning te wachten tot de kleding in de winkels ligt en er reacties komen. Gelukkig kan ik goed met kritiek omgaan en vinden mensen het leuk wat ik maak. Eigenlijk heb ik niet zo heel erg veel met mode, vooral trends haat ik. Dan loopt iedereen met dezelfde kleren rond. Maar wat ik wel leuk vind, is dat je jezelf wel op een heel eigen manier kunt neerzetten. Als je daar de ballen voor hebt dan. Ik vind het zelf leuk om dingen op een hele andere manier te dragen dan anderen. Schattig gemixt met rock-‘n-roll of een mannenoverhemd met laarzen. Het moet wel vrouwelijk zijn, je blijft natuur- lijk een meisje hé! Meer over Pommeline? www.pommeline.info

.5

vervaekeJulie_DTP_Peach.indd 5

19/05/2013 15:08:44

Peach opdracht  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you