Page 1

Case: Gebouw Gerard Juliette Schuurmans


Welke meerwaarde biedt het concept aan opdrachtgevers en hoe creëer je hiermee een win-win situatie? De meerwaarde van dit concept is dat het publiek wordt verrast met een inspirerende en unieke belevenis waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. De betrokken potentiële klant wordt als het ware op een creatieve manier in de spotlights gezet bij het borrelende of dinerende publiek. Het publiek kijkt met een positieve houding( ze zijn gezellig aan het dineren of borrelen) naar het belevingsconcept van de klant, waardoor reclame uitingen sneller worden opgenomen bij de consument (merkbeleving). Dit genereert voor beide partijen naamsbekendheid en merkvoorkeur. Daarbij worden tevens de meest doelmatige, tastbare communicatiemiddelen ingeschakeld waardoor de belevingsmarketing voor de opdrachtgever extra wordt versterkt. Deze win-win situatie creëer je door al vanaf het begin bij het concept de klant te betrekken, dus de naam/product/concept van de klant in alle pr campagnes, acties/ communicatie uitingen te vernoemen/communiceren via pakkende tekst of visueel mooi beeld. Samen bereik je meer dan alleen. Andersom kan de klant het evenement gaan promoten of alle communicatie uitingen gaan “sharen”.


Wat voor soort events denk je dat er passen binnen concept? Een verrassend en prikkelend aanbod van kunst & cultuur, muziek, food en technologie die de locatie Strijp S tot leven gaat brengen. Daarbij moet je denken aan creatieve en culturele events, mode events, beauty events, food/ culinaire events, product launches van modemerken of luxe drankmerken, artistieke tentoonsteling vb van modehuizen, jazz en/of salsa avonden, Tiki pop up bar,live muziek, thema feesten, muziekfestival, pop up concept stores, dansvoorstellingen zoals dansmaand. Biologische familie brunch of happy easter fashion brunch, Mode fabriek (ontwerpers die aan de slag gaan), Bruiloften, Onderdeel van glow met geprojecteerde animaties, moeder-dochter dag met high tea arragement, High beer, High wine. Pop up Mode etalages bij binnenkomst, art/design/music festivals. Tropicana clubnights: music en cocktails. Espresso Cocktail Bar


Welke potentiële klanten zou jij benaderen? Magmum/ Moët & Chandon/ Calvin Klein/ Dom Perignon/ H&M/ Mini/ Olympus/ Sissy-Boy/ Tommy Hilfiger/ Heineken/ Barcadi/ Jillz/ Karen Millen/ Alexander Wang/ Chanel/ Mercedes-Benz/ Tom Ford Eyewear/ ICI Paris XL/ Swarovski/ FOAM/ Micheal Kors/ Yves Saint Laurent/ Avelon/ Levi's/ SuperTrash/ MARIE-STELLA-MARIS/ VOGUE Nederland/ Nespresso/ Spotify/ AXE/ Vita Coco/ Apenkooi/ Scotch & Soda en nog veel meer!


Hoe zou je ze benaderen? Allereerst een doelgroep analyse maken (wie is je doelgroep) en vervolgens kijken of deze overeenkomt met die van de potentiĂŤle klanten. De beste manier om je potentiĂŤle klanten te benaderen is de persoonlijke manier. Ze zullen wel wekelijks(!) diverse brochures, flyers en brieven binnen krijgen. Als je het persoonlijke contact aangaat, laat je direct een behoorlijk deel van je concurrenten achter je. Daarnaast zou ik kiezen voor een uitdagende en prikkelende vormgeving voor de (digitale) brochure, mensen zijn visueel ingesteld. Het moet de aandacht van de klant trekken en onderscheidend zijn (van je concurrentie). Als er een website wordt ontworpen voor dit concept en je bent actief op verschillende media zoals social media geef je de mensen de mogelijkheid om ook jou te kunnen benaderen.


Hoe zou je het event promoten? Welke kanalen etc. Ik zou kiezen voor een crossmediale aanpak door (visual) storytelling; een fenomeen waarbij verschillende mediakanalen allemaal een klein stukje van het complete merkverhaal vertellen. Het zorgt voor conversatie over met het concept/evenementen. Consumenten gaan nadenken over het concept/evenementen en krijgen er een positief gevoel bij. Online Media: De website is de basis. Alle Media kanalen zijn bedoeld om verkeer naar de website te genereren. Een visueel aantrekkelijke en informatieve website is dus erg belangrijk. Gebruik maken van e-mailings, SEO / SEA strategie inzetten en Social media intensief gebruiken om een buzz te creëren rondom de evenementen om aandacht te krijgen. Het uitnodigen van bloggers om live een verslag te schrijven over een evenement. De doelgroep bevindt zich continu op Social Media  en kunnen er voor zorgen dat meer interessante bezoekers hun weg weten te vinden naar de evenementen en dat de naamsbekendheid van de organisatie (online) enorm toeneemt. Offline Media Door printmedia effectief in te zetten bereik je een groot aantal mensen. Het is een uitstekend middel om meer mensen naar de site te krijgen. De inzet van zowel online als offline communicatiemiddelen vormt de ultieme marketingmix. Het versturen persberichten naar diverse media, ervoor zorgen dat je gezien wordt door de pers en dan volgt de rest vanzelf. Uitdelen van flyers, maandagenda/ seizoensbrochure. Regionaal A0 formaat posters verspreiden. Benaderen van regionale televisiezenders


Hoe zou je het aftersalestraject inrichten? Betrokken blijven met de klanten/sponsoren. In een eind evaluatiegesprek bespreken hoe de resultaten zijn geweest en hoe de klant alles heeft ervaren. Niet alleen achteraf, maar ook tijdens het traject kort evalueren met de klant. Hierdoor creĂŤer je betrokkenheid bij de klant. Na afloop van een event wordt er een geprinte maandagenda/seizoensbrochure aan de bezoekers meegegeven bij de uitgang. De agenda is niet alleen voorzien van informatie over leuke evenementen die volgende maand gepland staan maar tevens kortingsacties om de bezoekers extra te verleiden om opnieuw terug te komen. Ook staat er informatie in over alle klanten/sponsoren. Als laatste worden alle social media kanalen in de maandagenda gepromoot zodat de bezoekers online op de hoogte kunnen blijven van alle updates. Voor de aftersales traject ook een e-maildatabase opbouwen van de bezoekers met zoveel mogelijk relevante informatie, zodat er in een later stadium targetgericht hun nieuwsbrieven/ uitnodigingen voor evenementen kan worden verstuurd.


Hoe zie jij je eigen rol binnen cosijns hospitality Group? Als International Programmamanager Evenementen / pr-adviseur. Als PR-adviseur om op creatieve manieren en met inlevingsvermogen het publiek, de potentiÍle klanten en de pers te communiceren over dit concept en alle evenementen. Als International Programmamanager Evenementen om belevingsconcepten te ontwikkelen voor evenementen. Het project van concept tot evaluatie te overzien, uit te voeren en aan te sturen. Nieuwe klanten en sponsors binnenhalen door acquisitie te doen. Externe betrekkingen opbouwen en onderhouden.

Pitch  

Gebouw Edgar Juliette Schuurmans

Pitch  

Gebouw Edgar Juliette Schuurmans

Advertisement