OSLO COWORK

Page 1

C OSLO

Interiør SOFI 2020

OSLO COWORK

KANDIDATNR 10463769

1 1


C OSLO

KANDIDATNR 10463769

Innholdsfortegnelse S3 S4 S5 S6 S7 S8 S9 S10 S11 S12 S13 S14 S15 S16 S17 S18 S19 S20 S21 S22 S23 S24 S25 S26 S27 S28 S29 S30 S31 S32 S33 S34 S35 S36 S37 S38 S39 S40 S41 S42

Presentasjon av oppgaven Visjon / Verdier / SWOT analyse Konsept forklaring / Logo Konsept moodboard Material moodboard Materialer Material forklaring Målgruppe moodboard Målgruppe forklaring Arealplan Arealplan med mål Soner Cowork Oppriss Stillerom & Kreativ halvetasje Oppriss Møterom / Podbooth Oppriss Kjøkken Oppriss Belysning Belysningsplan Belysning med armaturer Perspektivtegninger / Inngang Glassfasade & Natursti Resepsjon & Cowork Cowork Cowork Venterom / Lounge Sosial sone & Podbooth Kjøkken Kjøkken & Podbooth Kjøkken 4 løsninger Detaljbilde & Natursti Store møterom Natursti & Cowork Styling Styling detalj Kilder

2


C OSLO

NYTT KJØPESENTER PÅ GUNERIUS "Olav Thon ønsker å rive Gunerius kjøpesenter og bygge om hele dette kvartalet. Gunerius ligger i nærheten av både Oslo Spektrum og Oslo City på Vaterland i Oslo. Senteret ligger i et noe belastet område på Vaterland og målet er å bygge om Gunerius til et mer trivelig senter med gode, grønne uterom og et spennende og variert tilbud av butikker, cafeer, restauranter og ulike servisetilbydere i første etasje. I andre etasje og oppover planlegges det å bygges kontorer og kommunen er også interessert i å bygge et ressurssenter med ulike helseforetak rettet mot varierte brukergrupper i deler av bygget. Hele senteret skal stå ferdig i 2025" Nye Gunerius midt i Oslo sentrum er en ypperlig mulighet til å skape noe nytt, luftig, innbydende og nytenkende i en noe utfordrende bydel. Økonomien er i en usikker periode, og felleskapsløsinger er dermed viktigere enn noen sinne. Med disse tankene i bakhodet skapes OSLO COWORK i andre etasje i det nye senteret. OSLO COWORK vil være et sted hvor bedrifter skal kunne leie kontorplasser og møterom. Bedriftene kan velge mellom ulike leasingavtaler i korterere eller lengre perioder. For eksempel kan dette være et sted å møte en samarbeidspartner, et sted for ansatte å få ny inspirasjon noen dager per uke, eller å benytte det som fast kontor.

I den spesielle perioden landet er i med hensyn til coronakrisen og de implikasjonene vi ser i arbeidslivet, vil i tillegg OSLO COWORK være et sted å møte likesinnede, tenke nytt og få hjelp til å komme på beina igjen. Bygget skal bidra til et nytt løft for Vaterlandsområdet med en ide om et høyhus utført i materialer av glass, stein og tre som vil virke oppløftende og skape en god dialog med byrommet rundt. Foto av Vaterlandsområdet og Gunerius slik den er i dag.

KANDIDATNR 10463769

3


C OSLO

VISJON & VERDIER Oslo har de siste ti årene forandret seg betydelig, ikke bare har nye bydeler oppstått, som Bjørvika, det bygges både en havnepromenade langs hele fjorden og flere nye signalbygg som Hoveddeichmann, Museet for Samtidskunst og Munch museet for å nevne noe. OSLO COWORK skal være en del av denne spennende utviklingen og ser også på de små bedriftene som for eksempel badstueflåtene ved Sørenga, hvor lokalt intiativ, fokus på bærekraftige materialer, fysisk og mental helse og ikke minst bidrag til samfunnet står i sentrum. Dette er verdier OSLO COWORK ville bringe med seg som en viktig del av sitt konsept. OSLO COWORK sin visjon er å være et sentrum for nytenkning ved å invitere til samarbeid på tvers av bransjer. Nye Gunerius ligger et steinkast fra de ovennevnte prosjektene og ønsker å bygge videre på disse ideene inn i bykjernen og Vaterlandsområdet.

SWOT analyse

KANDIDATNR 10463769

Strenghts: Området bygget skal ligge i er i en spennende utvikling, det gir oppmerksomhet og interesse fra inn og utland. Et helt nytt bygg vil tiltrekke bedrifter. Nærhet til Oslo S. Bruke erfaringer fra andre cowork.

Weaknesses: Bedrifter tør ikke satse på noe nytt. Økonomiske innsparinger gjør at senteret bli mindre attraktivt. Hjemmekontor har blitt den nye normen og mange fortsetter med dette.

Oppourtunities: I en vanskelig tid øker den kreative tenkningen, bedrifter blir presset til å tenke nytt. Å samarbeide med andre, som man gjør i et cowork, kan derfor være en løsning på utfordringene.

Threats: Samfunnet fortsatt delvis nedstengt. Bedrifter har ikke råd til å leie lokaler. Konkurser i mange næringer. Lokalet må ha færre kontorplasser pga smitteregler. Oslo har mange andre cowork som byr på konkurranse.

4


C OSLO

KONSEPT FORKLARING På OSLOCOWORK skal ulike bedrifter kunne leie seg inn på kortere eller lengre tid. Alt fra ungt entrepreneurskap til forskere og folk på bedriftsreise kan leie enkle plasser, cowork for fler, møterom av ulik størrelse eller arrangere workshops/eventer. Et cowork er et sted å møte andre bedrifter og få de tverrfaglige møtene på daglig basis. En hub for flere bedrifter gir nye muligheter og et dytt til å hele tiden tenke nytt, tenke bredt og spille hverandre gode. OSLO COWORK vil derfor være et dynamisk sted i konstant endring ettersom bedrifter tilbys leasingavtaler etter deres egne behov. Bokstaven C i cowork står for ” community, communication, creative space og cross-discipline ”. Det inviteres til et internasjonalt miljø og sparring med andre liknende coworks i Norge og utlandet blir viktig.

C

OSLO COWORK

I et samfunn delvis tilbake etter coronakrisen med mange usikre variabler kan en møteplass som dette være et viktig sted å få økonomien tilbake. Å møte andre bedrifter i samme situasjon, bli oppmuntret og inspirert er viktige stikkord i både medgang og motgang. OSLO COWORK skal ikke minst være et godt lokale å være i. Møbel, material – og fargevalg, tekniske og praktiske løsninger, alt sammen skal underbygge og støtte opp under konseptet og visjonen til OSLO COWORK. Logoen skal være lett å lese med tydelig font. Den friske fargen `Golden Lime’ fra Pantone brukes sammen med `Blue´ fra Pure&Original for å skape en fin kontrast og understreke konseptet; Lime: friskhet og nytenking, Blå: fokus fremover, klarhet. Bokstaven C i fargen Pantone #398 blir brukt som forkortet logo. Hvis konseptet åpnes i flere byer, settes bynavnet under.

cross-discipline communication creative space community

Golden Lime Pantone Pantone #398 Blue Pure & Original

C BODØ

KANDIDATNR 10463769

5


C OSLO

KONSEPT MOODBOARD

KANDIDATNR 10463769

6


C OSLO

MATERIAL MOODBOARD

KANDIDATNR 10463769

7


C OSLO

MALING VEGG og DØRER

MATERIALER og FARGER PÅ MØBLER

SEAMOSS Pure & Original 2626-G83Y

Kjøkkenøy og møbler i venterom BLUE GROUND, Farrow&Ball S1520-B20G

Barstoler fra Zeta

FRESH OLIVE Pure & Orignial S5010-G70Y

Skillevegg i lydabsorber-ende stoff fra SOFTLINE

Sofa Fora Form Senso

GOLDEN LIME Pantone 160543

Regulerbare arbeidsbord IKEA ‘Bekant’

Kunst fra Frank Brunner og Sverre Bjertnes

BRINJAL Farrow&Ball 6022-Y48R

Kontorstoler FUTU MESH, Håg by Flokk. Regulerbare deler.

TAK SENSES Jotun S3010-Y50R GULV BAMBU NOBLE Hardstuff. Teppeabo Craft teppeflis sklisikker brannklasse C1

Ergonomiske baller OFFICE BALLZ fra GØTESSONS

Møterom The pod family, Martela

Mediabenk VOGUE, 2DB MESSING MØRKEBLÅ

SPILEVEGGER KANDIDATNR 10463769

8


C OSLO

MATERIAL FORKLARING Å komme inn i lokalene skal umiddelbart påvirke sansene for de som skal oppholde seg der. Interiøret skal underbygge det taktile og det visuelle, alt i alt sanselige opplevelser. Fokuset er på hele mennesket og hva som fungerer best i et cowork. Regulerbare skrivebord med plater i furufiner blir benyttet på arbeidsstasjonene. Dette er rimelige og gode produkter å ha i miljøet. De er i tillegg naturmaterialer, avgir ikke giftige gasser, og kan gjenbrukes og endres. Skilleveggene er lyddempende og kan også brukes som oppslagstavle. De kan lett flyttes. Tepper i syntetisk materiale legges på gulvene, dette er lett å rengjøre, lyddempende, og brannsertifisert. Teppene tåler årevis med bruk og kan legges i fliser og på den måten byttes ut uten å måtte fjerne hele gulvet. Den lune følelsen tepper gir skaper også en hjemlig atmosfære og er godt mot glassfasaden og den høye takhøyden som har en mer kald effekt. Planter er vesentlig i utformingen og henger ned fra taket over kjøkkenet, langs naturstien, på plantevegger, i møterom og rundt arbeidsstasjonene. Langs naturstien legges tregulv i bambus. Gulvet er meget slitesterkt og forsterker naturfølelsen i lokalet. Norge består av mye stein og det trekkes inn ved å plassere steinskulpturer i venterom/lounge og i starten og slutten av naturstien. Stein representerer det håndfaste og uforanderlige, noe som kan gi en god balanse opp mot det kreative og visjonære. Malingen er fra leverandørene Pure and Original og Farrow and Ball som fukuserer på høykvalites og giftfri maling. Taket males i giftfri maling fra Jotun da den er rimeligere og blir et naturlig valg på det største området. Nødvendige tiltak for at mange mennesker skal oppholde seg i samme lokale er blant annet plexiglass som kan settes inn etter råd fra myndighetene, at lokalet er lett å rengjøre og planter som renser luften sammen med et godt aircondition system. Materialer som glass (som speiler himmel og hav), ubehandlet tre, stein og planter i interiøret kan sammen forlenge den gode følelesen fra havneområdet og naturen på osloøyene. Glasset gir også en umiddelbare kontakt med bymiljøet rundt og kan være inspirerende for dem som jobber der. Trespiler brukes for å myke opp lokalet og skape varme, de plasseres ved inngangen og leder mot resepsjonen og venterommet. På kjøkkenet monteres trespiler innenfor vinduet og hindrer dermed noe av innsynet fra de som er inne på senteret.

KANDIDATNR 10463769

Friske limefarger er satt både på vegger og møbler. Denne fargen er god for inspirasjon og gir energi. For å ikke overdrive er det kobinert med dempet mørk aubergine (lilla). Lime kombineres også med nynaser av grønt som hjelper på ro og konsentrasjon. Klare, mørke blåtoner er på skillevegger og teppe og gir god konsentrasjon. Bevegelige skillevegger, mobile modulsystemer og andre møbler gjør at lokalene kan endres etter behov. På flere av veggene henger kunst som også er et viktig bidrag til atmosfæren og den kreative hjernen!

9


C OSLO

MÃ…LGRUPPE MOODBOARD

KANDIDATNR 10463769

10


MÅLGRUPPE FORKLARING På OSLO COWORK vil det være en rekke ulike bedrifter som leier;

C OSLO

• • • • •

Startups som vil jobbe i et innovativt miljø Mer etablerte bedrifter som ønsker å tenke nytt og sparre med andre Selvstendig næringsdrivende som ønsker sosialt felleskap og læring på tvers av bransjer Bedrifter som trenger å leie møterom / ønsker å ha events utenfor arbeidsplassen Mindre selskaper med ambisjoner om å vokse

Det finnes flere ulike systemer å dele målgrupper inn i, en er etter 1) Psykografiske kriterier, der noen av ytterpunktene kan være følgende; • • •

2)

• • •

• Reflekterte - overfladiske Utadvente - innadvente • Utforskende - traisjonsbundne Optimistiske - pessimistiske • Aktive – passive Risikosøkende – trygghetssøkend Venstre side av skalaen vil være et gjennomgående mønster for målgruppen til OSLO COWORK da disse er mennesker/bedrifter som vil utvikle seg, prøve noe nytt og satse. Alderen vil ligge på mellom ca 20 og 50 år. Dette kan og passe med utvalget som kan trekkes fra VALS (Values and Lifestyles System) hvor vi kan velge ut følgende 3:

Iverksettere (ressurssterke mennesker som er åpne for endringer og villige til å prøve nye produkter) Superstrebere (statusorienterte og hardt arbeidende) Skapere (legger vekt på kvalitet og verdi, praktisk orienterte)

3) En tredje måte å forstå trender og målgrupper på er gjennom det danske firmaet PEJ som produserer rapporter om ulike trender I fremtiden. Her er utdrag i stikkord fra 2021 rapporten som kan implementers i konseptet til OSLO COWORK (OC):

‘Wanderers: Hypermobilitet, eventyrlysten arkeolog, multietnisk, utforsker. Fruktige farger’ OC :bruker sitrusfarge i logo. Har kreativt rom for utfoldelse. Bedrifter som søker seg til Cowork er gjerne utforskere. ‘Workers, jobbe bæredyktig, ha kjærlighet til naturen, klima, mosegrønn, klare blåfarger.’ OC: fargen seamoss, grønnyanser, blå, levende planter, har egen natursti, bruker giftfri maling. ‘Sensers; hige etter taktilitet, svært bevisst på kvalitet i det sanselige’ OC: Rene naturmaterialer, eks furu, bambus og stein, spilevegger, planter, ergonomiske løsninger. ‘Dreamers: fokus på sinnet, vende blikket innover, surrealismen, virtual reality, pastellfarger.’ OC: Yogarom hvor man man gjøre yoga /egen trening og meditere. Fargene aquablå på bord i kjøkken og venterom. Kunst på veggen. Tekbedrifter som forsker på fremtidens løsninger vil meget mulig jobbe på OSLO COWORK. KANDIDATNR 10463769

Fra både psykografiske kriterier, VALS og alle PEJs trendgrupper for 2021 kan man se egenskaper som OSLOCOWORKS målgruppe kan innebefatte og interiørvalgene vil forhåpentligvis imøtekomme deres ønsker for en god arbeidsplass.

11


C OSLO

2D AREALPLAN

ALLE MÅL MÅ KONTROLLMÅLES STEDET ALLE MÅL MÅ KONTROLLMÅLES PÅPÅ STEDET

KANDIDATNR 10463769

2D

12


C OSLO

2D AREALPLAN med mål

ALLE MÅL MÅ KONTROLLMÅLES PÅ STEDET

KANDIDATNR 10463769

2D med alle mål

13


C

SONER

OSLO På OSLO COWORK kan man både trekke seg tilbake i stille rom, være sosial, ha møter, gå en tur, og benytte gymrom for meditasjon og trening. På de neste sidene følger et utvalg av sentrale soner med keyplan og oppriss. Fargene indikerer ulike soner.

COWORK MØTEROM 1,2,3

3

KOPIROM VENTEOMRÅDE RESEPSJON SOSIALT OMRÅDE KJØKKEN NATURSTI TELEFONROM

2

1

YOGAROM/GYM KREATIVT ROM

KANDIDATNR 10463769

14


C OSLO

KANDIDATNR 10463769


C OSLO

Cowork område

KANDIDATNR 10463769

16


C OSLO

Oppriss Cowork

ALLE MÅL MÅ KONTROLLMÅLES PÅ STEDET

4 ROM

KANDIDATNR 10463769

17


C OSLO

Stillerom & kreativt rom

KANDIDATNR 10463769

18


C OSLO

Oppriss stillerom & kreativt rom

ALLE MÅL MÅ KONTROLLMÅLES PÅ STEDET

4 ROM

KANDIDATNR 10463769

19


C OSLO

Møterom/ Podbooth

KANDIDATNR 10463769

20


C OSLO

Oppriss Podbooth

ALLE MÅL MÅ KONTROLLMÅLES PÅ STEDET

PODBOOTH

KANDIDATNR 10463769

21


C OSLO

Kjøkken

KANDIDATNR 10463769

22


C OSLO

Oppriss kjøkken

ALLE MÅL MÅ KONTROLLMÅLES PÅ STEDET

KJØKKEN

KANDIDATNR 10463769

23


C OSLO

BELYSNING I dette store lokalet på 400 kvm trengs det en god kombinasjon av allmennbelysning, funksjonslys og effektbelysning. Det vil være en stor samling av mennesker med ulike behov. Da noen jobber fokusert, vil andre være i en sosial sone, noen er på en presentasjon og så videre. Ikke minst har mennesket ulike syn og sensibilitet til lys. Allmennbelysningen består av nedhengte armaturer og ettersom takhøyden er 4 meter unngår man blending ved å henge dem på 3m. Med 2700-3000 K skapes det også godt lys for rengjøring. Disse armaturene kan dimmes. Arbeidsbordene er med vilje unngått å være hvite da dette skaper høy refleksjon - og ingen flater er hvite i lokalet noe som gjør det mulig å jobbe flere timer uten å bli sliten av krevende lys. Halve lokalet er omgitt av en glassfasade som slipper inn naturlig lys. Ved arbeidsstasjonene her er det derfor lagt på folie på glasset som tar imot mye av det mest generende lyset på dagtid. Funksjonslys er plassert på de ulike arbeidsstasjonene og på kjøkken med spot og spot på skinne over kunstverk. Disse kan justeres. I inngangsområdet ønsker OSLO COWORK å sette stemningen for den som kommer inn med et stort nedhengt armatur i dekorativ design. Dette skal både stimulere det visuelle og gi nok lys for å raskt orientere seg. Videre vil spotter i taket naturlig lyse opp gangveier. Effektbelysningen er lagt over kjøkkenbord, i venteområde, yogarom og møterom. I disse områdene skal det skapes en god atmosfære med lyset. For eksempeI i yogarommet skal man kunne dimme helt ned, mens i naturstien får plantene i taket oppmerksomhet med spotter plassert i gulvet. Lysene i naturstien blir også funksjonslys da spottene er delt slik at lyset også spres utover og ikke generer de som jobber langs med glassfasaden.

KANDIDATNR 10463769

24


C OSLO

Allmennbelysning: Markert med

Funksjonsbelysning: Markert med

Effektbelysning: Markert med

- spot er markert i sort

ALLE MÅL MÅ KONTROLLMÅLES PÅ STEDET

KANDIDATNR 10463769

25


C OSLO

Allmennbelysning:

Funksjonsbelysning:

Effektbelysning:

Cowork; møterom og store arealer:

Telefonrom; CELLAR pendel lampe

Kreativt rom og natursti; Foscarini GREGG gulvlampe

Inngang og venterom med kunst på vegg; OSCA fixed spot, dimbar.

Skrivebord; Arne Jacobsen BELLEVUE table lamp

Inngangsparti; HALO PENDEL

Natursti; LED UPLIGHT Går også som et funksjonslys

Kjøkken & små møterom; OLD PENDANT fra XXXXX

Kopirom, yogaromom og møterom; Stålampe TOMMY Fra XXXXX

Kjøkken; PHILIPS pongee skinne med takspot

Yogarom & kreativt rom;

JILLY LINEÆR fra Erco

KANDIDATNR 10463769

Downlight fra FLOS, svingbar og dimbar 26


C OSLO

KANDIDATNR 10463769


C OSLO

PERSPEKTIVTEGNINGER Inngang Velkomment til OSLO COWORK! Her ser man inngangspartiet og utsnitt fra bygget rundt. Lokalet ligger i andre etasje og den ytre fasaden er av glass. Inngangen til OC er fra innsiden av bygget. I bildet under ser man inn fra kortsiden, der kjøkkenet ligger. Pü innsiden av hovedvinduet er spilevegg som hindrer for mye innsyn og skaper hygge i lokalet.

KANDIDATNR 10463769

28


C OSLO

Glassfasade og natursti Her ser man naturstien som er lagt utenfor kontorområdet med grønne planter fra taket og spot i gulvene. Flere arbeidsplasser er plassert langs med glassfasaden. Det er lagt på et tynt folielag der hvor personen sitter for å begrense innsynet noe og ta imot for lyset både for elektriske apparater og for de som jobber der.

KANDIDATNR 10463769

29


C OSLO

Resepsjon og cowork

Vel innenfor møtes man av en liten resepsjon, her er støydempende skillevegger inn mot cowork området som også skal hindre for mye innsyn. KANDIDATNR 10463769

30


C OSLO

Cowork

Her ser man sitteløsningene med tre hovedbord og sü en rekke langs med hele glassveggen ned til enden av lokalet. Rommet er tilpasset rullestol, det vil si svingradius er etter forskrifter. KANDIDATNR 10463769

31


C OSLO

Cowork

Her ser man mot området med fire løsninger vegg-i-vegg, der en mann sitter i andre etasje og en er i telefonrommet. Planteveggen rett frem har innfelt ledlys og en mørk aubergine farge som skaper et godt område å hvile øynene, ikke minst gir det lunhet og friskhet til rommet. KANDIDATNR 10463769


C OSLO

Venterom / lounge og kopirom

I loungen er planter, magasiner, kaffemaskin og en steinskuptur. Steinskulpturer står også plassert langs naturstien og påminner om båndet til naturen.

Kunst og plantevegg samt spilevegger bidrar til en lun følelse. Den mørke auberginefargen fra tidligere går igjen i sofatekstiler. Videre ser man fargene fra konseptmoodboardet gå igjen i alle overflater.

KANDIDATNR 10463769

33


C OSLO

Sosial sone og Podbooth

Her ser man Podbooth og de sosiale sonene. Podboothen kommer ferdig fra leverandør og monteres på stedet, den har spesialglass og tekstiler som gjør den lydtett. Rundt den store bæresøylen midt i lokalet er det et spesialtegnet trebord/plate med barkrakker rundt. Her kan man ha et uformelt møte eller liten pause. KANDIDATNR 10463769

34


C OSLO

Kjøkken med perspektiv ut

Fra kjøkkenet har man god oversikt over lokalet og kan se hvordan fargene spiller sammen. På kjøkkenøya ser man detaljer som koketopp og vask og mot venstre er stille, yoga og –kreativt rom. KANDIDATNR 10463769

35


C OSLO

Kjøkken og Podbooth Her ser vi overgangen mellom Pod og kjøkkensone. På kjøkkenet er det mulig å lage mat. Her er et stort kjøleskap, oppvaskmaskin og god benkeplass. Ved det store bildet henger et høyt barbord med stoler under som gjør det mulig å ta en pause også her. Logoen er formet i en ledlysstripe for dekorasjon.

KANDIDATNR 10463769

36


C OSLO

Over øya er det en overhengt hylle hvor lamper er montert og ikke minst planter som henger ned og gjør det til en egen hyggelig sone i lokalet. Spoter kan brukes for matlaging. Til venstre er spileveggen og den plassbygde benken. Naturstien starter nederst i hjørnet og her starter den åpne glassfasaden ut mot byen.

KANDIDATNR 10463769


C OSLO

4 løsninger vegg-i-vegg Innerst til venstre er yogarom hvor en mann sitter på blå matte og veggen til venstre for ham har en ribbevegg. Det er begrenset med innsyn så brukerne kan få være i fred. Innerst til høyre er et tomanns møterom, dette kan også bookes for å jobbe i stillhet. Alle brukerne av OSLO COWORK setter seg opp på tider når de ønsker å benytte fasilitetene utenom sin kontorplass.

Stillerommet nederst til venstre har tak. Her setter man seg gjerne når man skal ta en telefon og ikke vil forstyrre andre. For å komme opp i halvetasjen til høyre må man klatre en stige som er plassert langs med veggen. Hvert rom har eget lys for dets bruk. Veggene beskytter men går ikke helt opp for å beholde sirkulasjon av frisk luft som genereres fra plantene langs naturstien.

KANDIDATNR 10463769

38


C OSLO

Detaljbilde og natursti

KANDIDATNR 10463769

39


C OSLO

Store møterom

Dette rommet kan romme opptil 20 personer, det er mulighet for å bruke fremviser på både kortvegg og langvegg. Blå mediabenk til venstre inneholder nødvendig teknisk utstyr og skjermer kan plasseres etter behov. Vinduet vender inn mot senteret og har derfor store gardiner for å begrense innsyn. Rommet kan leies ut eksternt og gi inntekter.

KANDIDATNR 10463769

40


C OSLO

Natursti og cowork Naturstien går langs med halve lokalet og er (som resten av OC) designet med tanken på hele mennesket; arbeid, mosjon, produksjon og hvile /restitusjon. Den fysiske og den mentale kroppen skal begge ha det bra på OSLO COWORK. Brukerne skal bli inspirert og oppfordret til å benytte seg av alle mulighetene. Hva skjer med din konsentrasjon etter flere timer foran pc? Hva skjer når vi legger inn bevegelse, yoga, meditasjon, grønne planter og ikke minst et fargerikt lokale å være i? Fargesettingen av vegger, stolper, dører, tak og gulv skal hver for seg og sammen skape følgende; Energi (gulgrønn) Arbeidsro (grønn) Konsentrasjon og Klarhet (blå) Kreatvitet (dyp lilla). Brukerne kan også variere hvor de sitter og dermed benytte seg av fargene i de ulike sonene ettersom hva de har behov for. Arbeidsplassen skal være et sted man har lyst å dra til når man våkner om morgenen. OSLO COWORK ønsker å kunne gi en slik opplevelse!

KANDIDATNR 10463769

41


C OSLO

STYLING

Ideen her er å bringe inn de ulike elmentene fra arbeidsplassen i coworket. Bord og vegg har lime og grønntoner fra konseptfargene. Plante og yogamatte er med, og de litt mørke auberginetonene gir varme til plassen. Godt lys, her i kombinasjon av dagslys og funksjonslys gjør det bra å arbeide.

KANDIDATNR 10463769

42


C OSLO

DETALJBILDER

Konseptfargene er hentet inn til arbeidsplassen. En god materialmiks skaper dynamikk og kan gi godt grunnlag for kreativitet og trivsel.

KANDIDATNR 10463769

43


C OSLO

KILDER FORELESNINGER: Skoleåret SOFI 2019 / 2020 med notater ZOOM foredrag 2020: PEJ Trends & målgrupper mars 2020 Fotostyling av Christine Herra , mars 2020 Fargetrender av Dagny T. Moe, april 2020 ERCO Belysning av Geirr Sletbakk, april 2020 LYS av Helga Wåseth, april 2020 LITTERATUR : TOVE STEINBO, “Fargene Forteller”, 2006 TONE KROKEN, “Mine 100 beste iinteriørtips “, 2018 VERONIKA MOEN, “ Style med stil”, 2018 TRINE B TALGØ & MARGUN UNDERHAUG , “Interiørkonsulenten”, 2012 MARIT ANDREASSEN, “Retail Design”, 2017 FRANCIS D.K CHING , “Interior design illustrated”, 4th ed, 2018 THOMAS HAUFFE, “Design “, Cappelen Damms Kulturguide, 3 oppl., 2006 Nettsider: FARROW&BALL PURE AND ORIGINAL PANTONE ERCO JOTUN LINDBAK IKEA SØSTRENE GRENE LAMPEGIGANTEN MARTELA GØTESSONS NCC FREMTIDENS ARBEIDSPLASSER MESH NORWAY SONO FORMFUNK BLENDER COLLECTIVE

KANDIDATNR 10463769

Nettartikler: Cappelen Damm / Målgrupper og markedssegmentering https://merkur3.cappelendamm.no/c425779/merkurmodul/vis.html?tid=425 793 E24: https://e24.no/naeringsliv/i/AdxPkz/kontorkrigen-fortsetter-coworkingveksten-i-oslo-har-naadd-london-nivaaer PINTEREST: Konto @juliehoen INSTAGRAM: ROMLABORATORIET KOI FARGESTUDIO LINDBAK HAMRAN SNEKKERVERKSTED INSPIRASJONSGUIDEN NORGE MUUTO SUSTAINABLE FURNITURE AFTENPOSTEN: 18.04.20 “BærekrFatig interiør er blitt et krav” Synne Hellum Marschhauser FOTOKILDER: Alle bilder fra Pinterest og produktene som brukes fra deres respektive websider.

44


C OSLO

KANDIDATNR 10463769

45