Page 1

Julie Møllegaard 8.A Geografi Aflevering – vand

Geografi Aflevering – Vand 1. Vandet i søen fordamper når solen skinner på det. Når det fordamper kommer det op i luften og bliver til skyer. Vandet bliver senere hen til nedbør, som regner ned i jorden. Noget af vandet optager træet, og noget af vandet siver ud i søen, og resten bliver senere hen til grund vand. Træet omdanner vand bliver til fotosyntese.

2. Først bliver alle de store dele som feks. Plastic, vat rondeller og vatpinde mm, fjernet ved hjælp fra en rist. Så bliver vandet transporteret over til en anden boks hvor fedt og salt fjernes, ved hjælp fra noget luft som bliver blæst ud i vandet. Der efter kommer vandet over i en anden boks hvor det ligger i ro, så feddet kan fjernes. Derefter tilsættes der forskellige stoffer så andre ting som grums og næringsstoffer falder til bunds. Stofferne er feks. fosfor og nitrat. Så bliver vandet ført over til en ny boks som er fyldt med knuste sten, det laver mikroorganismer som æder affaldsstofferne. Til sidst bliver de sidste urenheder opsamlet, så vandet får en god kvalitet, og er klar til at komme ud til havvandet næsten uden at gøre skade.


Julie Møllegaard 8.A Geografi Aflevering – vand 3. Når det regner siver vandet ned i jorden og bliver senere hen suget op. Så tilsættes der klor som renser det for urenheder, så bliver kloret fjernet igen og der kalk og co 2 for at give det en naturlig smag og vandet sendes derefter ud til husende.

4. At vi siden 1989 har været bedre til at spare på vandet og har produktseret ting med mindre vandforbrug. Man er blevet klogere på vi ikke har evige mængder vand at bruge af, og så er vandpriserne også steget så man skal betale meget mere pr. Persen end man gjorde for 20 år siden. Og forskere har regnet ud at der om flere 1000 år ikke er mere grundvand tilbage.

5. Man kan bruge havvandet. Man tager de stører dele fra. Derefter tilsætter tilsættes klor så der ikke kommer alge vækst. Så udsættes vandet på tryk fra 60-70 atmosfære der presset gennem et filter hvor kun vand molekylerne kan komme gennem. Derefter fjernes kloret og kalk og co2 tilsættes for at give vandet en naturlig smag. Man kan også koge noget saltvand og tage dampene der fra, for når de bliver kølet af bliver det også til rent vand. 6. Man mener at vandet et fremtidens vigtigste vare, fordi vi er ved at bruge alt vandet op. Så der om rigtig mange år ikke er mere vand tilbage i verden. Hvis man ser på et land som feks. Afrika, kan man se at der ikke er særlig meget vand tilbage. Det er fordi at der


Julie Møllegaard 8.A Geografi Aflevering – vand tørke stort set hele året undtagen nogle få uger. Det gør at der ikke er særlig meget vand der kommer ned i jorden og bliver til rent grund vand. Sammen tildigt er der også rigtig mange mennesker og dyr til at deles om den smule vand der er. Der er hvert år mange mennesker der dør af sygdomme, tørst eller sult. De får mange sygdomme fordi de ofte drikker vand fra den samme lille sø som mange dyr drikker af og bader i.

Geografi aflevering – vand  

lille aflevering om vand

Geografi aflevering – vand  

lille aflevering om vand

Advertisement