Page 1

PORTFOLIO JULIE A. J. DE HINGH


“Wat je hoort vergeet je, wat je ziet onthoud je, wat je beleeft begrijp je.” -Confusius


INHOUDS OPGAVE Hallo

3

Curriculum Vatae

4

Projecten FRAGILE

7

‘t Apegatje

9

50 Yellow Stools

13

Houvast

15

Experimenteel Ambacht Keramiek

19

Epoxy

21

Meubelmaken

23


HALLO In de afgelopen vier jaar aan de HKU, waarvan twee bij Spatial Design en twee bij Product Design, heb ik mijzelf ontwikkeld als betrokken ontwerper met een focus op de ervaring van de toeschouwer. Ik ben een denker en een doener. Zowel bij de conceptontwikkeling als bij het uitwerken van een ontwerp ben ik graag betrokken omdat ik geloof dat een ervaring pas ĂŠcht goed overkomt wanneer er een sterk concept staat wat tot in het kleinste detail van de uitvoering uitgewerkt is. Ik ontwerp graag vanuit de filosofie van Imagineering, omdat dit mij helpt groots te denken in de conceptfase en door te pakken in de uitwerking. Kijk gerust hier rond naar wat ik de afgelopen jaren heb gemaakt!

3


CURRICULUM VITAE Julie A. J. De Hingh 12 september 1997 Wintersoord 8, Nijmegen 06-12804494 juliedh97@gmail.com

09 - 2009 t/m 05 - 2015/ VWO 09 - 2013 t/m 11 - 2014/ Certificate in Advanced English 09 - 2016 t/m 08 - 2018/ Spatial Design, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Mijn visie

Alles wat je kan fantaseren is maakbaar.

01 - 2019 t/m 07 - 2019/ Stage bij Hella Duijs

Assisteren in productie en ontwerpen, zelf ontwerpen en experimenteren, Social Media beheren

09 - 2018 tot heden/ Product Design, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nederlands Engels Adobe Maya Keramiek Meubelbouw 3D printen

05 - 2019 tot heden/ Leidinggevende bij Lunchbar de Viking

Filming & Editing 4

2020

PORTFOLIO DE HINGH


PROJECTEN


7

Prototype van een plant in de installatie “Fragile�


Detail Beweging. Detail porseleinen blaadjes.

25 weeks/ 09 - 2019

In een zoektocht naar hoe kwetsbaarheid en dynamiek samen gaan ontstond Fragile. Door een golvende dichtklappende beweging te maken met zeer dun, lichtdoorlatend porselein vertaal ik deze zoektocht in een fysiek werk. Dynamiek werd opgezocht in meerdere aspecten van het werk doordat Fragile dichtklapt als je in de buurt komt. De lichtdoorlatendheid van het één millimeter dunne porselein, en het tikken van de blaadjes als ze zich sluiten vergroot het kwetsbare gevoel dat ik met deze installatie zichtbaar wil maken aan de toeschouwer.

8

Geïnspireerd op Kruidje-RoerMij-Niet en gedreven door de filosofie van het Imagineering ben ik te werk gegaan in dit project. Het was de eerste keer voor mij om een mechanisch en machinaal object te maken, dus een nieuwe uitdaging. Dankzij de eerder genoemde filosofie van het Imagineering heb ik de relatief complexe beweging die de porseleinen blaadjes maken kunnen realiseren. De plant op de foto’s is een prototype. Op de volgende pagina is te zien hoe Fragile is doorontwikkeld in tijden waar het niet mogelijk was om een nieuwe fysieke versie te maken.

2020

FRAGILE

PORTFOLIO DE HINGH


PART2

Een crisis zoals wij die in 2020 doormaken vraagt om aanpassingen en creatieve oplossingen. Het doel was om na het prototype van Fragile een tweede versie te maken. Ik had niet verwacht dat die versie digitaal zou zijn, maar door deze in een digitale omgeving te ontwikkelen bevestig ik nogmaals mijn visie: alles wat je kan fantaseren is maakbaar.

20 weeks/ 04 - 20120

FRAGILE

Fragile uitgetekend en een skelet gegeven in het animatieprogramma Maya.

In het 3D programma Maya heb ik de nieuwe versie van Fragile uitgetekend, een skelet gegeven en geanimeerd. Fragile is nu te beleven middels een interactieve film, waar je door verschillende keuzes te maken de interactie aangaat met Fragile. Het voordeel hiervan is dat ook u als lezer nu ter plekke de interactie met Fragile aan kan gaan via deze Fragile in één van de scènes van de interactieve ervaring. link: projects.ivorystudio.net/embed/projects/Zx5JHXDm47e7 9


De digitale versie van Fragile sluit de kwetsbare porseleinen bladeren.

10

2020

PORTFOLIO DE HINGH


“Kun jij je nog dat ene avontuur herinneren, dat jij

als kind hebt meegemaakt, wat eigenlijk niet mocht? Waar je nu nog op terugkijkt met spanning in je buik, maar het volwassen verstand in je hoofd heeft je ondertussen geleerd dat je dat nóóit meer mag doen?

APEGATJE

Met mijn volwassen geest zou ik nooit over een golfplatendak en twee dakgoten zijn geklommen, maar daar is wel de meest avontuurlijke herinnering ontstaan die ik nu koester. Niet in een door volwassenen ontworpen speeltuin. En zo kwam ik bij het idee van ‘t Apegatje. Apegatje is een liefkozend Amsterdams bijnaampje voor een kwajongen. In Amsterdam wonen een veel gezinnen, zo ook op de Zuid-As. Het is er een volwassen wereld, een mooi voorbeeld hiervan vind ik het kinderdagverblijf onder in het World Trade Center. Handig voor de ouders, maar de kinderen worden letterlijk in het kantoorleven ondergebracht. Naast het WTC is een pleintje. Een pleintje met vele mogelijkheden. En dit keer niet voor de volwassenen.

Voor mij was dat tijdens de Nijmeegse vierdaagse. Ik was mijn vriendjes kwijt waarmee ik aan het buitenspelen was. Na een poosje tussen de menigte wandelaars te zoeken kwam Daniël verheugd naar mij toe. “Kom snel, we hebben een geheime hut gevonden!” Ik snelde tussen de bezwete kuiten en afritsbroeken achter Daniël aan. Hij rende door de menigte en schoot in een rustig steegje, om de hoek bij mijn ouders huis. Daar klom hij achterin een parkeerplaats boven op een muurtje. Toen op een schutting, toen op een schuurtje. Op een golfplatendak, op handen en voeten over een plank die daarop lag, via twee dakgoten -inmiddels twee verdiepingen hoog- op een platdak. Daar zag ik mijn zus en Annemarie bij een houten bouwseltje. Achter hen lonkte een uitzicht tot ver over de buurt, we hoorden onder ons de Vierdaagse door de straten gonzen. Wat een plek!

Ik wilde een plek creëeren voor die kwajongens, die avonturiers, die apegatjes. Een geheime plek voor kinderen, zonder regeltjes en organisatie zichtbaar van volwassenen. Een plek waar kinderen zelf met hun fantasie kunnen bepalen wat het is. De ene dag een fort, de volgende dag een geheime hut.

11

8 weeks / 04 - 2018

‘T


Visual vanaf plein.

Visual vanuit bosje. 12

2020

PORTFOLIO DE HINGH


Ontmoeting, samenkomst, voor de Apegatjes.

Doorloop.

Kalmte, rust onder het werk. Open, mogelijkheid voor evenementen.

Analyse van de omliggende pleinen op de Zuid-As, reden van het ontwerpen van ‘t Apegatje.

Klimmen, ontdekken, zonnewijde. Alle leeftijden. Waterelement in de vorm van een apenstaart over het plein. Verstoppen, ravotten, kattekwaad uithalen. Voor de Apegatjes. Ontmoetingsplek met urban Barbeque voor families. Open, klimmen, ontdekken, contact met ouders.

13


Opbouw ‘t Apegatje.

Op ‘t Apegatje zijn drie plantsoenen met daartussen een plein, een waterelement en zitplaatsen. Het ene plantsoen heeft heuvels en keien, het andere heeft de perfecte klimbomen, de derde geschikte bosjes om in te verstoppen. Drie werelden van fantasie, waar de volwassenen zich buiten laten. Drie werelden die je zelf kan creëeren waarvan volwassenen niet eens zullen zien dat het een geheime hut of fort ís.

14

2020

PORTFOLIO DE HINGH


8 weeks / 10 - 2017

50 YELLOW STOOLS

Interventie op het stationsplein van Amersfoort Met de 50 Yellow Stools.

Dit project heeft mij geleerd om niet alleen te kijken naar wat een opdrachtgever wilt, maar ook waarom. Het vraagstuk was: ‘herontwerp de stationsstraat van gemeente Amersfoort’. Toen ik erachter kwam hoe vaak dit al was gedaan en wat dit had gekost ben ik gaan kijken naar waarom dit tot noch toe geen succes is geweest. Het probleem zat ‘m in de sfeer van de straat; die was te treurig. Als ook de lange route naar de stad zou bezoekers afschrikken. Hoe kon ik de sfeer veranderen zonder een plan te maken waarmee ze miljoenen moesten investeren?

15


Ik heb een interventie opgezet op het stationsplein door er 50 kleine gele krukjes neer te zetten, die functioneerden als grote letterdoos. Door deze simpele ingreep veranderde de sfeer in de omgeving, kinderen maar ook volwassenen gingen ermee aan de haal. In dit project heb ik de opdrachtgever laten zien hoe je op een andere manier een vraagstuk kunt benaderen.

Drie van de 50 Yellow Stools.

16

2020

PORTFOLIO DE HINGH


Een ziekenhuis in de omgeving Utrecht vroeg ons iets te ontwerpen voor patiĂŤnten die de operatiekamer in gaan. Een klasgenoot en ik hebben ons gefocust op de emoties die een patiĂŤnt doormaakt voor en na een operatie en eenzame patiĂŤnten die prettige liefdevolle aanrakingen missen in hun herstel proces. Houvastjes zijn kleine silliconen objecten die kunnen functioneren als stressbal om in te kunnen knijpen, maar ook als zachte aanraking.

17

8 weeks / 06 - 2018

HOUVAST


Een Houvastje. 18

2020

PORTFOLIO DE HINGH


19


experimenteel

AMBACHT

20

2020

PORTFOLIO DE HINGH


KERAMIEK

Het prachtige aan werke geschiedenis maakt elke verfijning van het ambac maar ook mogelijkheden

Experimenteel werk met translucent porselein.

Resultaat van cursus plateelschilder 21


en met porselein is de duik die je in de e keer als je ermee werkt. De eeuwenlange cht geeft je kaders om binnen te werken n om daarbuiten te experimenteren.

ren.

Experiment met onderglazuur. 22

2020

PORTFOLIO DE HINGH


Experiment met Epoxy en ingegoten materialen.

EPOXY

23


Epoxy gegoten bank blad.

Epoxy geeft mij de kans te experimenteren met vorm, lichtinval en ruimtelijkheid. Het fascineert me hoe je met epoxy een eeuwige cocon kunt maken voor alles wat je erin vergiet.

24

2020

PORTFOLIO DE HINGH


MEUBELMAKEN

Dit ontwerp was om binnen mijn eigen interieur ruimtelijkheid en rust te creeĂŤren. Ik zocht bij meubelboulevards naar een kast die dit zou kunnen. Toen ik deze niet vond bedacht ik mij hoe een Imagineer dit probleem op zou lossen: door het zelf te maken!

Hangkast ontwerp uitgetekend in Sketchup.

25


Hangkast met wijnrek en uitsparing voor wijnfles.

26

2020

PORTFOLIO DE HINGH


Julie A.J. De Hingh juliedh97@gmail.com 06-12804494 27

Profile for juliedehingh

Portfolio  

Portfolio  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded