Page 1

Digitaal Werkboek Multimediadesign Julide Ozdemir C1D www.julideozdemircmd.blogspot.nl


Inhoudsopgave: Week 1 Inspire me kanalen analyse Portfolio’s Personal Dna Mindmap Transmedia Week 2 Develop me Personal Brands Persoonsanalyse Lezing Ruud Boer Moodboard digitaal Moodboard Analoog Week 3 Design me Fonts Monogram Typografie in het wild Moodboard Merkstijl Week 4 Look around me Excursie Pixar Grid


Week 1 In


nspire me


Kanalen analyse De kanalen analyse heb ik gemaakt door te kijken naar welke social media mij het meest aansprak. Ik vond het wel interresant om de kanalen analyse te doen omdat ik hierdoor ben achtergekomen dat ik meer wist over social media dan dat ik dacht.

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/2013/09/11-inspiratie-kanalen.html

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/2013/09/11-inspiratie-kanalen.html


Voordelen: + Het is gratis + Makkelijk te bedienen + Goed promotie materiaal + Veel mensen kunnen bereiken + Makkelijk mensen vinden’ + Vor weinig geld kun je jezelf extra promoten + Je kunt verschillende foto’s tegelijk uploaden Nadelen: - Als je profiel openbaar is kunnen mensen snel informatie van je overnemen - Het is makkelijk om een nep profiel aan te maken - Links wat je naast je profiel krijgt die je kan liken - Mensen waarmee je een gesprek voert kunnen zien waar je bent - Als je een status post zien mensen waarvandaan je dat gepost hebt. Voordelen + Het werkt snel + Je bereikt veel mensen in een korte tijd + Lay out is mooi + Het is voor alle doelgroepen + Het is makkelijk in gebruik Nadelen: - Je moet foto voor foto uploaden - Je kunt de foto alleen een andere kleur geven Voordelen: + Het werkt handig + Je kunt er veel tekst op kwijt Nadelen: - het is niet heel erg overzichtelijk - Het slaat niet altijd even goed op


Portfolio’s De Portfolio’s heb ik gemaakt doormiddel van te kijken naar welke 2 bekende artiesten mij het meeste aanspraken en waar ik mezelf in herkende. Ik vond het erg leuk om de portfolio’s te maken omdat ik erachter ben gekomen dat ikmezelf terug kon vinden in 2 totaal verschillende personen.

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/2013/09/portfolio-kim-kardashian_6.html


#1 Mijn eerste voorkeur gaat uit naar artieste Alicia Keys. Dit komt puur omdat zij mij erg inspireert met haar liedjes, zelf ben ik ook altijd druk geweest met het schrijven van teksten over het leven, en zij doet dat door zich te uiten in haar liedjes. Het liedje dat mij het meeste aanspreekt is Girl on fire en het is ook gelijk een song waarin ik mezelf terug vindt. In het liedje Girl on fire verteld ze over een meid met pit en die gaat voor wat ze wilt net als ik. Ik kan mezelf goed met Alicia vergelijken. Dit komt vooral omdat ze een zacht aardig karakte en lieve uitstraling heeft. Haar manier van kleden is iets wat ik ook leuk vind aan haar. Ze heeft haar eigen style, daar houdt ik zelf ook erg van, omdat ik niet meegaand ben met de standaard modetrends maar me eigen style creëer .

#2 Mijn tweede voorkeur ging uit naar Kim Kardashian. Ik heb haar uitgekozen omdat zij mij ook inspireert maar dan op een andere manier als Alicia Keys, want als je die twee naast elkaar zet zijn ze eigenlijk het tegenovergestelde van elkaar en toch vind ik mij terug in beide personen. Kim is iemand die zich nergens wat van aantrekt en gewoon doet wat ze wilt doen, en toch ook erg opvalt. Haar make-up en haar style is datgene wat haar interessant maakt voor mij dit gebruik ik zelf ook in me dagelijkse make-up. Ik kijk vaak naar haar reality show ‘’ Keeping up with the Kardashians ‘’ waarin Kim Kardashian samen met haar gezin in 1 huis woont waar elke dag wel wat te beleven is. Hier herken ik mij erg in terug omdat ik zelf dagelijks ook de gekste dingen meemaak er gaat geen dag voorbij dat het rustig is. Kim Kardashian heeft naast haar reality show ook een eigen kleding lijn ontworpen genaamd: Kardashian Kollection.


Personal DNA Voor de opdracht Personal DNA moesten we op de website personaldna.com multiple choice vragen beantwoorden , aan de hand daarvan kwam je erachter wat jij nou bent bij mij kwam: You are attentive visionary.

De personal DNA heeft voor een deel bevestigt hoe ik in elkaar zit maar voor een kleine deel ook niet. Ik vond het lastig om alles goed aan te geven omdat de website in het engels was , maar de woorden en vragen die ik wel begreep heb ik naar waarheid ingevuld en het uiteindelijke resultaat klopte dan ookwel een beetje met hoe ik ben en kwa eigenschappen.

http://personaldna.com/report.php?u=5e07745254ac&k=hDwaHLkhijsahcb-FN-DAAAA-e299


you are a visionary Your imagination, self-assuredness, and knowledge of the world combine to make you a VISIONARY. You have clear notions of how things could be, and the confidence to try to make them that way. You enjoy having a routine, and prefer comfort and familiarity to risk and adventure. Not needing others’ approval to forge ahead, you are confident in your designs for the future. Your imagination allows you to envision the world as a better place. . You are good at creating works of art in forms with which you’re familiar.

you are attentive Because you like spending time with others, understand their feelings, and often know what is best for them, you are ATTENTIVE. Some people are merely concerned about others, but you take action, helping people when you have the opportunity. Although you care about others, you are hesitant to trust them to act in the best way on their own. You don’t let your concerns with people go unnoticed: if someone has hurt your feelings, that person will hear about it. People energize and excite you—you are able to have fun and be yourself when you’re around others. Understanding the dynamics of a situation is an important skill that you have, and you often intervene to clarify things for others.


Mindmap In deze mindmaoppen heb ik informatie gegeven in steekwoorden over MMD & CMD. De steekwoorden die per woord worden gebruikt kwamen spontaan in me op. Bij de eerste mindmap gaat het voornamelijk om het vak MMD per week, daarbij het ik in verschillende woorden verteld waaraan ik dacht per week. Bij de tweede mindmap gaat het over CMD daar het ik verschillende woorden neergezet die het meest te maken hadden met de opleiding

kom je op veel variaties. Het was wel leuk om dit te maken omdat je spontaan op verschillende woorden komt als je begint bij 1 woord, zo ga je steeds dieper denken en gaat, en dat je opeens Bij deze opdracht ben ik er achter gekomen dat als je eenmaal bezig bent met het bedenken van verschillende ddingen het ineens allemaal vanzelf spontane ideeen krijgt.


Transmedia Met de transmedia opdracht heb ik expres 3 verschillende media uitgekozen. Het was interresant om deze opdracht te doen omdat ik hierdoor ben achtergekomen dat er allemaal verschillende dingen gebeuren voordat iets echt populair word bij de mensen, en dat je het ook in stand moet houden met reclames etc. zodat je niet vergeten word.

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/2013/09/transmedia-26.html


Apple:

Apple is een Amerikaans Eletronicabedrijf dat vooral bekend is door zijn Apple Mac-computers, IPod-muziekspelers, IPhone-smartphones en iPad-tablets. Naast hardware ontwikkelt Apple ook veel software voor het eigen besturingssysteem Mac OS X, maar ook voor Windows. Apple promoot zichzelf op verschillende manieren, te denken aan: Facebook, billboards, magazines, kranten, posters, YouTube etc. Ze spreken verschillende doelgroepen aan te denken aan zowel mensen uit het bedrijfsleven als scholieren dit voornamelijk om het uiterlijk, Apple heeft hun producten zo gecreĂŤerd dat het bij iedereen in de smaak valt.

Adidas

is een sportkledingmerk dat wereldwijd een naam heeft gemaakt. Adidas word gedragen door jong en oud en heeft verder geen specifieke doelgroep. Het assortiment van Adidas bestaat uit verschillende producten. Om op te vallen gebruikt Adidas een eigen website, Facebook pagina, reclame commercials ook sponsoren ze bijvoorbeeld een voetbal,basketbal, zwem team om naam te maken.

GTST Goeden tijden slechte tijden is een Soap. Het voor de doelgroep 18+ omdat er bepaalde beelden wordt uitgezonden. voor dat elke uitzending op tv komt maken ze er veel reclame voor en laten stukjes zien zodat het meer kijkcijfers trekt. Ook heeft GTST een eigen fanclub website waarin alle delen van de soap terug te zien zijn, foto’s en filmpjes van achter de schermen worden gedeeld, uiteraard kunnen de fans zich daar uitleven over wat zij van de soap vinden etc.


Week 2 De


evelop me


Personal Brands

Het is grappig als je er over na gaat denken dat je dagelijks best veel merken draagt zonder dat je het in de gaten hebt, te denken aan: shirt/ trui , broek/legging, sneakers/pumps etc. De merken die je draagt laten zien aan de buiten wereld wat voor persoon je bent. Stel je maakt een collage met daarin de merken die je draagt en kleurtjes die bij jou passen, als je dat dan aan een onbekende zou laten zien en zu vragen wat voor iemand daar nou het beste bij past dan zou dat makkelijk omschrijfbaar moeten zijn. Opzich was dit een interresante opdracht omdat er verschillende dingen bij komen . Als je uiteindelijk alle merken bij elkaar optelt om tot een conclusie te komen dan komt er ook een filosofische gedachte bij kijken.

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/2013/09/22-personal-brands.html


Merk ik analyse voor de opdracht merk ik analyse heb ik de vragen beantwoord op de site www.als-jij-eenmerk-zou-zijn.nl en de antwoorden hiervan heb ik voor een klein deel om te laten zien waar het over gaat hier op deze 2 pagina’s gezet en de rest van de antwoorden die staan op mijn blogger.

Het was wel leuk om deze opdracht te maken je moest er echt bij nadenken wat wil ik, wat zijn mijn doelen en hoe ziet mijn toekomst eruit.

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/2013/10/23-merk-ik-analyse.html


DE A.U.B.-CHECK Authentiek: hoe echt ben je? ✓ Past je uiterlijk (uitstraling) bij je innerlijk (karakter) ✓ Past je gedrag bij je innerlijk (karakter)? ✓ Past je gedrag bij je uiterlijk (uitstraling)? ✓ Sluiten je privé- en zakelijk leven op elkaar aan ? ✓ Vinden anderen je betrouwbaar? ✓ Vind je dat je jezelf bent? ✓ Zit je lekker in je vel?

JA / NEE JA / NEE JA / NEE JA / NEE JA / NEE JA / NEE JA / NEE

Uniek: hoe onderscheidend ben je? ✓ Ben je je bewust van je eigen persoonlijkheid? ✓ Is verwarring met anderen zeldzaam? ✓ Heb je er een hekel aan om anderen ‘na te apen’? ✓ Ben je wel eens een inspiratiebron voor anderen? ✓ Word je op basis van je cv makkelijk uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

JA / NEE

✓ Als iemand anders goede sier maakt met jouw werk, treed je dan op om dit te corrigeren? ✓ Weet je wat er te zijner tijd over jou in je overlijdensbericht

JA / NEE JA / NEE

JA / NEE JA / NEE JA / NEE JA / NEE

kan staan om jou te typeren? Bekend: hoe opgemerkt ben je? ✓ Weet je hoogste baas hoe je heet? ✓ Weet je hoogste baas wat je doet? ✓ Weten je buren hoe je heet en wat je doet? ✓ Weet je partner wat je toekomstdroom is? ✓ Krijg je zakelijk wel eens een spontaan compliment? ✓ Kunnen andere mensen het zich meestal herinneren als je ergens bent geweest? ✓ Krijg je minimaal één, liefst meerdere hits als je je eigen naam op Google intikt?

JA / NEE JA / NEE JA / NEE JA / NEE JA / NEE JA / NEE


Persoons analyse Julide Merkvisie

Apart zijn en met een style komen die niemand heeft zodat ze daardoor opvalt op haar eigen manier.

Merkmissie

Doelen stellen om naar toe te werken, genieten van elke dag : Carpe Diem

Merkwaarden

spontaan, sociaal, betrouwbaar, eerlijk,

Merkpersoonlijkheid communicatief, open

Merkbelofte

Het merk beloofd eerlijk en trouw te zijn aan mensen die haar kennen en steunen.

Merk kern concept

betrokken en behulpzaam

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/2013/09/persoon-analyse.html


Persoons analyse Naar aanleiding van de lezing van Ruud Boer was de opdracht het maken van een persoon analyse met het brand design model van Ruud Boer. Merkvisie

Apart zijn en met een style komen die niemand heeft zodat ze daardoor opvalt op haar eigen manier.

Merkmissie

Doormiddel van haar style zo gek mogelijk te maken op te vallen over de hele wereld. Lady gaga is een doorzetter, ze wist van jongs af aan al wat ze wilde bereiken en zo wilt ze aan haar fans overbrengen dat het niet raar is om een eigen stijle te hebben.

Merkwaarden

Doordat ze zo apart is en haar eigen style heeft qua muziek en kleding hebben veel mensen haar als idool genomen omdat dat haar uniek maakt. De woorden die dan ook bij haar passen zijn: Overdreven & Artistiek.

Merkpersoonlijkheid

Ze durft zichzelf te zijn, zonder met iemand rekening te houden. In 1 woord: Zelfverzekerd.

Merkbelofte

Het merk belooft gekke style en muzikaliteit te promoten over de hele wereld, het verspreiden van ideeĂŤn door middel van muziek.

Merk-kernconcept

Mother Monster / Uniek


Lezing Ruud Boer De lezing van Ruud Boer ging over zijn boek Branddesign, hier uit heeft Ruud een paar onderwerpen kort behandeld doormiddel van opsommingen. Ruud Boer is zelf directeur/eigenaar bij de Bataafsche Teeken Maatschappij, en heeft12 jaar gewerkt als Brandmangazer bij diverse A merken. 13 jaar geleden heeft Ruud de overstap gemaakt naar de bureauwereld. In zijn vrije tijd heeft Ruud de Boer het boek Branddesign geschreven. Brand design is in fases opgebouwd. Marketing – Branding – Brand Design – Communicatie. Brand Design gaat over innerlijk en uiterlijk dit moet kloppen,VB: een tijgerkonijn het is een konijn met een tijgervel.. je weet dan niet of dat die je nou gaat bijten als je hem voert of dat die rustig blijft, daarom moet dit voor de consument altijd bij elkaar overeen komen kwa innerlijk, uiterlijk & gedrag.

Ruud de Boer heeft 6 punten gemaakt hoe je het merkinnerlijk vast kunt leggen. Deze 6 stappen zorgen samen voor je merkinnerlijk: 1. Merkvisie: 2. Merkmissie: 3. Merkwaarden: 4. Merkpersoonlijkheid: 5.Merkbelofte: 6.Merk-kernconcept:

toekomstbeeld markt en merk hoe de merkmissie te realiseren wat maakt het merk waardevol het merk als mens wat belooft het merk het merk in 1 woord


Wat ik heb geleerd door de lezing van Ruud de boer is dat er veel meer bij een merk komt kijken als ik dacht, qua alle punten en begrippen. Ik begrijp nu meer hoe een merk in elkaar zit en hoe je een merk het beste kan promoten voornamelijk het stukje’ je product tot leven laten komen’ was erg interresant wat je met je creativiteit allemaal kunt bereiken.

Wil je hier meer over lezen of zien ? Klik dan op de links hieronder Verslag: Filmpje:

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/2013/10/ruud-boer.html www.hansonexperience.com/blog/2011/09/video-van-lezing-ruud-bruin-over-brand-design.html/


Moodboard digitaal


Moodboard Digitaal


Analoog Moodboard


Week 3 De


esign me


Kanelen voor mijn Merk - ik http://instagram.com/passion_obsession https://www.facebook.com/Jullpull http://julideozdemircmd.blogspot.nl

Dit zijn de kanalen waarop ik ben te vinden


Audio & Film Voor de opdracht audio + filmpje voor mijn Merk-Ik heeft het even geduurd voor het allemaal klopte, Het was wel erg leuk om dit te doen het was dan ook een leerzame opdracht waarbij ik in de toekomst ook baat van ga hebben. Ik heb gekeken naar hoe ik de audio en het filmpje het beste kon maken en het uiteindelijke resultaat vind je op mijn blogger:

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/2013/10/audio-filmpje.html


Fonts Bij de fonts heb ik gekeken naar welke mij het meeste aanspraken qua stijl, leesbaarheid en sierlijkheid. Ik heb een kleine onderzoek gedaan naar de fonts en er een verslagje over geschreven. Het was een interresante opdracht omdat je op deze manier achter komt wat nou de geschiedenis is van verschillende fonts en hoe ze ontstaan zijn. het grappige was dat als je goed gaat kijken veel fonts toch wel veel gemeen hebben met elkaar.

Courier | Courier Courier |Courier

Calibri | Calibri Calibri |Calibri

Century | Century Century | Century

ArabDances | ArabDances ArabDances |ArabDances

Het was ook wel een beetje lastig om bij bepaalde fonts de juiste informatie te vinden maar uiteindelijk is het allemaal gelukt. Branley Hand TC Branley Hand TC Branley Hand TC Branley Hand TC

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/2013/09/font-families.html


# COURIER

#CENTURY La sezione 1.10.33 del “de Finibus Bonorum et Malorum”, scritto da Cicerone nel 45 AC “At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delecperferendis doloribus asperiores repellat.”

La sezione 1.10.33 del “de Finibus Bonorum et Malorum”, scritto da Cicerone nel 45 AC “At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.”


Mijn monogram logo Voor het monogram logo ging ik eerst kijken naar wat wil ik

gaan gebruiken qua: figuurtjes,kleuren,style en vroeg ik mezelf af wat past het beste bij mij daarna ben ik in mijn dummy gaan schetsen en heb ik verschillende creaties gemaakt. Het is interresant om te zien dat het in eerste instantie allemaal verschillende kanten opging kwa ideeen, maar na mate ik vaker begon te tekenen/ schetsen kon ik er uiteindelijk een link in leggen omdat het allemaal de sierlijke kant opging . Het was moeilijk om een beslissing te maken en het heeft even geduurd maar uiteindelijk ben ik uitgekomen op het logo hieronder.


Schetsen Logo Analoog


Logo digitaal


Het uiteindelijke resultaat Dit is de logo waar ik uiteindelijk voor heb gekozen. Mijn keuze ging hiernaar toe omdat het logo qua kleur, grootte en lettertype het beste bij mij past, je kunt aan de kleurgebruik, slogan en letterype achterhalen dat het oosters is. Het is een logo die tussen verschillende merken in een drukke winkelstraat er alsnog uit zou springen, dit komt voornamelijk door de grootte en omdat het niet te druk is. Het logo past bij mij omdat de kleuren die ik heb gebruikt warmte uitstralen, de lettertype is een beetje speels en sierlijk.


ypografie in het wild Ik liep rond in de stad en keek naar winkels die mij het meeste aanspraken, en ging zo foto’s maken en verzamelen. Toen ik uiteindelijk alle foto’s in een collage ging zetten besefte ik dat het qua lettertype allemaal best wel op elkaar lijkt dat was wel grappig om te zien. Datgene wat mij het meeste opviel was dat de stijl van de lettertypes strak waren en dat er tussen de letters spatie zit bij het ene merk meer als bij de ander, zodat het duidelijk en leesbaar is. De winkels hebben qwa letterstijl veel gemeen maar zijn toch allemaal anders dat komt door het kleurgebruik, hoe de letters lopen, letters in combinatie met een plaatje etc.

Het was een leuke opdracht omdat ik er zo achter ben gekomen dat de winkels die ik leuk vind toch ook wel een overeenkomst met elkaar hebben.


Moodboard Merkstijl Bij dit moodboard heb ik plaatjes gezocht die het meeste passen bij mijn merk/logo. Ik heb gekeken naar kleur, wat er op het plaatje stond en sfeer. Het was leuk om te zien na dat ik alle plaatjes had verzameld dat de kleuren goed op elkaar aansluiten.


Week 4 Look


k around me


Excursie Pixar

Op 23 september 2013 hebben we met een klein groepje uit de klas het Pixar bezocht wat een leuke ervaring was. Ik had voordat ik naar het Pixar ging voor mezelf al bedacht hoe het eruit zou kunnen zien. Op het momoment dat ik er naar binnen liep en er rond ging kijken besefte ik me dat er veel meer bij kwam kijken als dat ik in gedachte had. Ik heb er een visueel verslag van gemaakt op mijn Blooger :

http://julideozdemircmd.blogspot.nl/


CONTENTS

Grid

AUTUMN

2012

54

30

40 3 EDITOR’S NOTE 7 CONTRIBUTORS 8 NEWS PHOTOS SHARIF HAMZA STYLING LUDIVINE POIBLANC

20 I’M FASHION WORDS SUSIE LAU PHOTOS PIERPAULO FERRARI 24 THE RISE OF THE STYLIST

WORDS NAVAZ BATLIWALLA

30 LET’S GET

PHYSICAL PHOTOS LACHLAN BAILEY STYLING CLARE RICHARDSON

64 74 LANA DEL REY

WORDS LISA DOUGAN PHOTOS INEZ VAN LAMSWEERDE &

VINOODH MATADIN

40 MODERN RETRO PHOTOS GIAMPAOLO SGURA STYLING JULIA VON BOEHM

78 THIS ONE’S GOT LEGGS WORDS LAUREN COCHRANE

54 SHE’S A FLY GIRL PHOTOS SHARIF HAMZA STYLING LUDVINE POIBLANC

82 QUIK QUESTIONS FOR JOEL KINNAMAN WORDS BEN PERDUE

64 NEW YORK STATE OF MIND

PHOTOS MARIANO VIVANCO WORDS DEREK BLASBERG


SHE’S A FLY GIRL FUTURISTIC FLY GIRL STYLE, CLASHING MATERIALS. FUNKY FRESH ACCESSORIES AND A COOLER- THAN-THOU ATTIDUDE...

ARE YOU READY TO TAKE BOLDNESS TO THE NEST LEVEL? PHOTOS SHARIF HAMZA | STYLING LUDICINE POIBLANC


Julide MMD werkboek digitaal