Page 1

BUTLLETÍ D’INFORMÀTICA En aquest butlletí hi apareixeran 5 temes principals, tots vinculats amb la informàtica. Novetats de Hardware: Hi apareixerà les novetats mes recents i importants que hem cregut del 2013.

Novetats de Software: Hi apareixerà les novetats més actuals del 2013, relacionades amb programes importants.

Pàgines Web recomanades: Hi apareixerà pàgines interessants, i que volem compartir.

Reportatge sobre Blocs: Hi apareixerà un comentari de bloc educatiu, una guia de com elaborar un bloc.

Glossari: Hi apareixerà alguns termes que s’han de saber per entendre aquest butlletí.

GLOSSARI -Hardware: és el conjunt de les parts físiques d’un ordinador. Exemples de hardware, o maquinari (en català), serien el monitor, la placa base, el teclat, el ratolí, etc. -Blog: és un diari interactiu i personal. Està creat amb la funció de que el propietari del blog, pengi articles i tota mena de dades, amb una data concreta, i que l’altra gent les pugui veure gratuïtament. Dos programes molt coneguts per a crear blogs són el Blogger i el Wordpress. -Monitor: és una pantalla que mostra l’activitat que es du a terme a la computadora al que està connectada. Per moure’ns a través de la pantalla sovint utilitzem el ratolí i el teclat. -Software: el software es coneix en català com a programari, és a dir, el conjunt de programes informàtics, procediments, i documentació, que fan alguna tasca a l’ordinador. Segons la llibertat que ofereix el programari, es classifica en diferents tipus, el programari lliure, el programari propietari, el programari gratuït, i el programari de prova. -Equalitzador de veu: és un dispositiu que processa senyals d’àudio. Fa que es pugui variar la intensitat dels sons bàsics. -Dactilografia: tècnica que consisteix en fer servir tots els dits de les mans per escriure en un teclat, sense necessitat de mirar-lo. -Gadgets: són tots els elements que s’incorporen en un bloc, com ara el cercador, el rellotge, el traductor, pàgines, etiquetes, etc.


NOVETATS DE HARDWARE

Samsung presenta el primer disc SSD mSATA de 1TB, amb unes velocitats per la lectura i 520 MB/s en el cas de la escriptura.

Els nous monitors Dell UltraSharp 32 i 24 proporcionen una claredat visual i òptima per els professionals més existents, mentre que UltraSarp 28 permet al gran públic disfrutar de la resolució Ultra HD a un bon preu.

Kingston llença pendrives que ofereixen protecció per empreses. Es el primer hardware de la industria encriptat amb el rendiment USB 3.0. També el dispositiu de memòria DataTraveler VaultPrivacy USB 3.0 també està disponible de forma opcional amb la tecnologia de protecció anti- malware de ESET

NOVETATS DE SOFTWARE

En aquest software podem millorar el so de la nostra música encara que tinguem altaveus de ordinador de millor qualitat. Equalify és un equalitzador de deu bandes per utilitzar a Spotify

Paragon Partiton Manager 2013 Free disponible per els usuaris. Aquesta versió està orientada al ús comercial per això es distribueix de forma totalment gratuïta y es tracta d’una versió reduïda de la suite Paragon Disk Manager amb menys funcions que aquesta.

Desenvolupen una aplicació per a persones amb discapacitat visual. És una aplicació que impulsa guanyar pràctica o ensenyar a practicar la dactilografia a persones amb discapacitat visual o inclús sense ella. Ressalta que per la seva funcionalitat la opció de dos idiomes i la seva condició de manipular.


COM CREAR UN BLOG A PAS A PAS En aquest apartat s’expliquen els passos per crear correctament un bloc a Blogger, només necessitem un compte de Google, i el servei és gratuït. PAS 1 El primer que hem de fer és anar a Blogger. Si no es té un compte de Google, el primer pas és registrar-nos per accedir a tots els seus serveis. PAS 2 A continuació ens apareixerà el nostre escriptori de Blogger on es mostra informació del nostre perfil, els nostres blogs i les seves estadístiques i la llista dels blogs als quals estem subscrits. La nostra intenció és crear un blog i per tant hem de clicar a l’esquerra on apareix “bloc nou”

PAS 3 Ens apareixerà un requadre on haurem de escollir el nom del nostre blog i la seva adreça (que es podrà modificar en qualsevol moment). A continuació Blogger ens facilita plantilles gratuïtes pel blog. Un cop ho hem triat tot ja tenim creat el nostre blog i per tant hem de clicar al botó que indica “Crea el bloc”

PAS 4 Ja tenim el blog creat i per tant podem accedir-hi clicant el botó que posa “Visualitza el blog”. PAS 5 Ara podem tornar a l’escriptori de Blogger i clicar el llapis per crear una nova entrada, ens apareixerà un quadre per redactar i editar la nostra entrada i a la dreta un quadre d’opcions per configurar-la. Un cop l’hem publicat apareixerà una llista amb totes les nostres entrades. També podem començar per personalitzar el nostre bloc clicant al botó de “personalitza” a l’apartat de plantilla, a continuació se’ns obrirà un editor que ens deixarà escollir entre vàries opcions com el disseny, la imatge de fons... Un cop tenim el blog al nostre gust cliquem on diu “Aplica-ho al blog”, i ja tenim el nostre blog creat.


COMENTARI DE BLOGS

MUSIC NEWS EL NOSTRE BLOG El nom del nostre blog és Music News. Com el seu nom indica, hi podem trobar des de frases d’autors noticies musicals. El programa per crear el blog que vam utilitzar és el Blogger. El disseny del bloc és força modern, tal com es pot observar a la fotografia. Actualment hi ha una vintena d’entrades. Els gadgets que hi decidir posar-hi són: contador de visites, calendari (amb publicitat a sota), un cercador, pàgines i per últim etiquetes. L’enllaç del bloc és: www.espumusic.blogspot.com

LLEGIR EN CATALÀ BLOG EDUCATIU El nom d’aquest blog és Llegir en català. Està creat amb el programa wordpress. A la pàgina d’inici hi podem observar diversos títols de llibres, una breu explicació, l’editorial, i una petita imatge. Els gadgets que s’hi poden observar són: un cercador, un enllaç directe amb el Twitter per poder seguir el blog, i un calendari d’activitats. El disseny del blog està molt ben fet. Aquest blog té 6 pàgines, que són: Pàgina d’Inici, Catàlegs, Decàleg, Editorials, Premsa i Qui som. L’enllaç del blog és: www.llegirencatala.wordpress.com

PÀGINES WEB RECOMANADES http://www.abc.es/tecnologia/informatica-internet-telecomunicaciones.asp En aquesta pàgina web hi pots trobar tot tipus d’informació sobre la tecnologia, hi ha diversos apartats: informàtica, mòbils, electrònica, rets, videojocs, blocs i també un consultori. http://aplicacionesandroid.es/ Aquesta pàgina web és molt útil si tens un telèfon android ja que pots trobar tota la informació sobre les noves aplicacions i tot el que et cal saber sobre el teu telèfon. http://www.neoteo.com/ És una pàgina web on hi pots trobar coses sobre ciència i tecnologia que explica coses sobre gadgets, internet, jocs… GIL, JÚLIA, LAIA, ESTEFANIA

Butlletí d'informàtica  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you