Page 1


Presentació Hola em dic Júlia Font Garciapons, tinc 16 anys i vaig néixer el dia 9 d’ Agost de l’any 1997 a Barcelona, he viscut tota la meva vida a Vilassar de Mar, però ara visc a Cabrils a una casa amb la meva mare Anna, el meu germà Xavier que té 23 anys i el meu altre germà Eduard que en té 20. Una persona molt important per mi és el meu xicot. M’agrada molt la gimnàstica artística, ja que vaig estar des de molt petita fent-ne però ho vaig deixar per culpa d’una lesió. Estic estudiant 4t de la E.S.O a l’INS Pere Ribot Quan acabi la E.S.O m’agradaria fer algun cicle formatiu de grau mig d’aministració o de “marketing” i publicitat, ja que m’agradaria treballar en un futur d’administrativa. Aquesta optativa em servirà per aprendre a utilitzar millor programes informàtics o a aprendre a utilitzar programes nous.. L’any passat a la assignatura de informàtica vaig aprendre a fer servir el Sketchup. L’ordinador es una eina de treball molt útil. Els únics programes que utilitzava eren el Power Point, Windows Movie Maker, Microsoft Office. He escollit aquesta optativa ja que penso que en l’actualitat és una eina indispensable i en un futur, encara molt més, ja que tot està informatitzat, i vull aprendre a dominar programes d’edició de fotografia i vídeo.  


Multimèdia TRACTAMENT D’IMATGES -Dibuix vectorial -Què és? Els dibuixos vectorials és un programa on és treballen fitxers de dibuix i que s’elaboren a partir de formulacions químiques. -Quines característiques té? Les característiques principals d’aquests programes són els següents: no perden qualitat al fer-ho més gran o més petit, els fitxers generals són de dimensions petites i cada part del dibuix es pot modificar fàcilment. -Altres programes El Corel Draw, el Macromedia Flash, el Autocad i QCad i el Inkscape, que és el que utilitzem nosaltres.

L’INKSCAPE - Què és l’Inkscape? L’inkscape és un programa de dibuix vectorial on pots dibuixar o realitzar algun treball a partir de les diferents eines que conté. -Enllaç a la descarrega http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Inkscape -Logotip


Exercicis de l’Inskape

Projecte de l’Inskcape El projecte és un treball realitzat amb l’Inskape. Aquest treball és una representació d’un logotip on tingui veure amb la optativa de Informatica, l’Institut o el nostre poble. En aquest logotip apareix el meu nom, el nom de el meu institut i el nom de la meva professora. El meu treball és un ordinador, e fet un ordinador perquè té a veure amb l’optativa ja que treballem amb ordinadors. Al principi de tot e posat una imatge i despues una capa a sobre i u e anat fent amb les corbes de beizer i el color del ordinador de colors difuminat.


MAPA DE PUNTS -Definició: Els mapes de punts a diferència dels dibuixos vectorials, els formen punts anomenats píxels. Un píxel és la unitat mínima que forma una imatge gràfica. Es defineix com un punt o un quadrat, però no te una forma determinada. Les imatges amb mapa de punts es fan servir per reproduir fotografies que son impossibles de representar amb format vectorial. - Programes de mapa de punts: Alguns programes de mapa de punts son el Gimp, que és un programa d’edició d’imatges igual que el Paint, que és un programa senzill de dibuix gràfic.

GIMP -Que és el Gimp ? Es un programa d’edició d’imatges digitals en forma de mapa de bits. És un programa lliure i gratuit. El Gimp està disponible per Mac, Linux i Windows. -Característiques: -La resolució, que és la densitat de punts que te la quadricula mesurada per polzades. -El gimp emmagatzema la informació on queda definit el seu color i la seva llum. -Les imatges poden tenir profunditat. -Pot descomprimir les imatges de la càmera de fotos i que lordinador les pugui llegir. -Enllaç a la descarrega


http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP

-Logotip

Projecte amb el Gimp Aquest projecte amb el Gimp es una figura de atomium. Hem posat una imatge i hem posat una capa a sobre, en primer lloc, abans de fer cada esfera hem de crear una capa per cada una i la capa tindra el nom del color, amb la eina de circumferencies hem fet les esferes amb un difuminat radial. I per segon lloc hem fet les barres de la figura amb el mateix procès que les esferes però amb la eina camins, que em fet un degradat lineal amb els dos colors de les dos boles. Després hem afegit un text que l’hem fet apart i per acabar l’hem exportat a jpg.


Projecte del fotomontatge El meu fotomontatge tracta de unes vacances de nadal a Londres. Per començar e posat una fotografia de Londres i e afegit una altre fotografia meva. He hagut de girar la meva fotografia perquè quedes be amb la cabina telefònica. Desprès e fet el text que le posat a sobre de la imatge, perquè es veies be on estava i on vaig pasar el nadal 2013. I a sobre del big ben li he posat un gorro de nadal perquè fes mes gracia i sigues mes nadalenc.


PICASA -Que es el picasa? Picasa es un programa de retoc (ajustament del color, reducció dels ulls vermells, etc.) i emmagatzament de fotografies a la web. És un programa que permet compartir les fotografies en un àlbum web i a més es poden compartir o enviar aquestes mitjançant el correu electrònic. Picasa es un programa gratuit i lliure. -Enllaç a la descarrega http://www.softonic.com/s/picassa

-Logotip

MOSAIC El mosaic està fet amb picasa, consta de tots els logotips que hem fet els alumnes de la optativa 2 de informatica. El meu logotip és el del mig, el que consisitia fer el collage es que el teu logotip quedes en primer pla i es diferencies el teu de els altres i es veies mes el teu.


EDICIÓ El procés de l’’edició consistia en editar les fotos. A la carpeta de Gimp a dintre hi havia una altre carpeta que es deia ‘’edicion’’ que allà dintre hi havien les fotos que havíem de editar, aquestes fotografies editades o em fet amb el picassa i aquí us mostro un exemple.


ÀLBUMS WEB PICASSA Els àlbums web picassa, es un àlbum que es poden publicar fotos amb privat o amb public. Vem crear un àlbum i per crear-lo hem hagut de fer-nos un compte a la web de àlbums web i amb el Gmail hem pogut entrar, hem hagut de crear una carpeta que es diu: nom_edició i allà em de posar les fotos que em editat.

EXERCICI VOLUNTARI Es tracta de agafar una fotografia bastant acolorida perquè amb el programa de gimp pues la podrem editar com volem. Es tracta de posar tota la fotografia amb blanc i negra i despues amb l’eina de pinzell acolorias el tros de la fotografia que tu volies, i en aquest cas voliem el lloro que es el cas de la meva fotografia.


AUDACITY -Que es l’audacity? L’Audacity és un editor i enregistrador d'àudio fàcil d'utilitzar, disponible per a Windows, Mac OS X, GNU/Linux i altres sistemes operatius. Amb l'Audacity podeu fer el següent: -Enregistrar àudio en directe. -Convertir cintes i gravar-les en format digital o CD. -Editar fitxers d'àudio en format Ogg Vorbis, MP3, WAW o AIFF. -Tallar, copiar, dividir o barrejar sons. -Canviar la velocitat de l'enregistrament. -Enllaç a la descarrega http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Audacity -Logotip

PODCAST -Què és? Un podcast és un arxiu de àudio, normalment un MP3. Mitjançant el podcasting es poden gravar arxius que es poden penjar públicament. -Logotip


GOEAR -Què és ? Es una pàgina web gratuita i fàcil de registrar-se, que pots buscar cançons, com escoltarles o compartir musiques. -Enllaç a la descarrega http://www.softonic.com/s/descargar-goear -Logotip


EXERCICI VOLUNTARI

PLAYLIST

L’exercici voluntari consistia en crear una playlist, que una playlist és una llista de reproducció, on pots posar moltes músiques i de alla es van reproduin totes sense que tu tinguis que fer re, i apart pots posar que es reprodueixin aleatoriament o com l’ordre que esta.

WINDOWS MOVIE MAKER -Què és? El windows movie maker és un programa d’edició i formació de videos que forma part del conjunt de eines que proporciona Windows. Els Windows Movie Maker té varies

funcions, però les més destacades són l’acceleració o desaccerelació de un vídeo, la conversió al color sèpia, equilibri del so i captura del vídeo directament de la càmera. El Windows Movie Maker a part de ser un programa d’edició de vídeo, és un programa senzill i lleuger, és a dir, pràcticament no consumeix recursos del sistema. I a més amés és molt pràctic i efectiu. Windows Movie Maker ofereix la possibilitat de crear i editar vídeos i després publicar-les en SkyDrive, Facebook, YouTube, Vimeo y Flickr de forma gratuïta.


-Enllaç a la descarrega http://windows-movie-maker.softonic.com/ -Logotip

VIDEO FET AMB WINDOWS MOVIE MAKER Per començar, vem obrir el programa, i primer de tot hem posat les fotografies i els videos, vem buscar imatges a internet i despues la professora ens va donar un video i fotos de granada. Un cop vem tenir las fotos i el video tot penjat, vem fer transicions de las imatges i efectes de las imatges. Vem posar tambe un audio fet per nosaltres amb l’audacity, que deia: En aquest video us mostrare las imatges de les meves ultimes vacances, juntament amb 3 cançons. Link on podreu trobar el video: https://www.youtube.com/watch?v=21fgOXEkGUU Captures de fotos del meu video penjat al youtube:


L’ESCOLA DE DEMÀ La idea del meu vídeo de l’escola de demà és que arribem al l’institut amb les motxilles i tothom amb ple de llibres a les motxilles i aleshores jo no porto pes a la motxilla i porto un E-Book amb tots els llibres a dintre del E-book, ho porto per ensenyar-ho a els tutors i els alumnes lo practic i comode que es anar amb un E-book a la motxilla i no anar amb tots els llibres a la motxilla, es millor perque no portas tant de pes i perque es molt comode, llavors la professora va decidir que a partir d’ara l’escola de demà seria amb E-books tothom a classe i es veu com tothom porta E.-books i no llibres i es molt mes comode. GUIÓ DEFINITIU: Muntar un video fet per nosaltres que ens presentem cadascu i que explican que es el que hem de fer. Despues afegir fotos de la escola antiga de fa molts anys i l’escola mes moderna i al final de el video hem afegit una foto nostre de els 5 que hem fet aquest projecte Link: https://www.youtube.com/watch?v=Po3KCrutjEk&feature=autoshare


Captura:

BLOG -Què és? Un bloc és un lloc web fàcil de crear i fàcil de mantenir on una persona publica de forma instantània a Internet Dues coses distingeixen els blocs: -Fan que l'escriptura al web sigui realment fàcil -Disposem d'una audiència per a les nostres idees -Logotip


Aquest blog l’hem fet a través d’una pagina que es diu blogger. Et registres amb el teu gmail. És poden publicar imatges, vídeos, enllaços, presentacions de imatges, musica, etc. Hem creat 3 entrades, la primera es diu salutacions que es una entrada on ens presentem i expliquem una mica tot, la segona entrada és del viatge on s’explica una mica, des de que vam sortir de Vilassar fins que vam arribar a els bungalous i ens vam anar a dormir. I per ultim la ultima entrada, explico els meus 5 dies a Astúries, des de que ens aixecàvem fins que ens anavam a dormir. Aquí esta el link del meu blog: http://juliafontgarciapons.blogspot.com.es/


VOKI Per presentar el nostre blog hem fet servir una pàgina web que es diu VOKI. Voki és una eina interessant que tracta sobre crear un avatar, ja que es un personatge que pot parlar, canviar la seva roba, estil, ambient a on està, etc. En aquest cas e creat un voki el que mes s’asembli a mi, e triat aquest perquè encara que no s’asembli doncs es un que m’agrada perquè els altres no m’agradavan, e triat el cabell de color marró i els ulls marrons com jo i de fons e triat un carrer de una ciutat. El voki el podem posar en diferentes pagines web, com per exemple el nostre blog, el portafoli, etc.


CREATIVE COMMONS És una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatiu. Ho hem et servir per el nostre blog. Aquest es el meu cc del blog:

PINTEREST Pinterest és una página web que ens permet marcar imatges que ens interessan i guardar-les a la própia web. Els usuaris poden seguir pinboards d’altres persones que comparteixin els mateixos gustos. Pinterest l’objectiu que té és unir a totes les persones de tot el món que tinguin a tots els mateixos gustos. El nom ja tu diu tot, Pinterest = Pin + interest, que vol dir enganxa els teus interessos. -Logotip


-Captura del meu perfil

-Captura grup informĂ tica


CODI QR Els codis QR són una evolució del popular codi de barres. Un estàndard que permet representar en un gràfic bidimensional més de 4.000 caràcters alfanumèrics.Per llegir o interpretar un codi QR és necessari un dispositiu amb càmera de fotos i un lector compatible. Per crear un codi QR és necessita un generador de codis QR. Pel meu movil em vaig descargar: Lector Codis QR ----> QR Reader for iPhone - Per a iOS Generador Codis QR ---> QR Code Generator FREE - Per a iOS Els meus codis són: Blogger

Pinterest

Video

Portafoli Julia Font  

Aquest és el meu portafoli de tot el curs d'informàtica de 4rt.

Advertisement