Page 1


Inhoudsopgave

Propositie…………………………………………………………………………………………….3 Concept 1…………………………………………………………………………………………….4 Moodboard 1……………………………………………………………………………………….5 Concept 2…………………………………………………………………………………………….6 Moodboard 2……………………………………………………………………………………….7 Concept 3…………………………………………………………………………………………….8 Moodboard 3……………………………………………………………………………………….9 Concept 4…………………………………………………………………………………………..10 Moodboard 4……………………………………………………………………………………..11 Concept 5……………………………………………………………………………………………12

TAC - Meet your inspirations

Moodboard 5…………………………………………………………………………..…………13

2


Propositie Meet your inspirations

Temporary Art Centre (TAC) is een ontmoet- en ontwikkel plek voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Interactie en heldere communicatie tussen deze twee groepen is van groot belang en dit komt terug in de 5 concepten. Bij ieder bezoek wordt de bezoeker door verschillende zintuigen geprikkeld en beleefd hij/zij kunst op een vernieuwende wijze.

TAC - Meet your inspirations

TAC – Meet your inspirations

3


Moving Art Don’t watch the art, the art will watch you

Moving art? Combinatie tussen een sushi bar en een modeshow. Waar de stemmen van de kunstenaar per kunstwerk door de zaal galmen. De kunstwerken komen op een lopende band door de zaal heen. Hoe zien wij dit voor ons? Een soort van modeshow idee. De bezoekers komen naar de Enozaal en krijgen een plaats langs de lopende band (zittend of staand). Een voor een komen de kunstwerken voorbij, ondersteund door de stem van de kunstenaar. De kunstenaar geeft informatie over het kunstwerk. Hierna verdwijnt het kunstwerk en komt een volgend werk op de lopende band langs. Het lijkt op een soort show, waar de bezoekers ondertussen een hapje en drankje kunnen nuttigen. Pay Off Don’t watch art, the art will watch you!

TAC - Meet your inspirations

Communicatiemiddelen Via sociale media meer duidelijkheid geven over het concept. Via de normale kanalen, dat wil zeggen, posters, banners, flyers etc. het idee vaag laten, zodat erover gepraat wordt, en dan via social media meer duidelijkheid geven na verloop van tijd. Lokale media aanschrijven voor een bezoek aan de expositie, Eindhovens Dagblad, Omroep Brabant, etc. Misschien via die media uiteindelijk de landelijke media bereiken op Nederland 2.

4


TAC - Meet your inspirations

Moodboard: Moving art

5


Art dark room In the dark of the art

Art dark room? Een donkere zaal waar de reguliere kunstwerken tentoongesteld worden. Hier worden tevens speciale exposities in dit thema gehouden (zoals braiile kunst en tastbare kunst). Door het weghalen van een zintuig worden andere zintuigen extra gestimuleerd en wordt de kunst op een andere manier beleefd. Tevens kunnen mensen ervaren hoe het is om blind te zijn. Hoe zien wij dit voor ons? Kamer helemaal donker, je ziet geen hand voor ogen (in de avonduren). De Enozaal is heel licht gemaakt en hier wordt alles uitgelegd (de hoe en wat). Dan kom je in de donkere grote zaal, waar de echte ‘donkere’ expositie plaatsvindt. De bezoeker krijgt speciale lichtjes, waardoor hij/zij de kunstwerken kan bekijken. Dit gebeurd in groepsverband. Er zijn aparte ruimtes door middel van verschuifbare componenten waar speciale thema’s worden uitgelicht, zoals braillekunst. In optie: Aan het eind van de ronde gaat het licht aan en kunnen de bezoekers de kunstwerken bekijken. Pay Off In the dark of the art

- Virale Marketing - Posters - Website - Social Network applicaties/ games - Lokale media - Kunst opleiding magazines

TAC - Meet your inspirations

Communicatiemiddelen Om het ‘Art dark room’ concept bekend te maken bij het publiek zouden er enkele communicatiemiddelen gebruikt kunnen worden, zoals:

6


TAC - Meet your inspirations

Moodboard: Art dark room

7


Meet & Eat art Eat your art out

Meet & Eat art? Dit is de kunstzinnige vorm van de origineel speeddating door middel van een picknick. Hierdoor kunnen bezoekers in een bepaalde korte tijd speeddaten met andere bezoekers of de kunstenaars. De kunstwerken zijn ook aanwezig in de dezelfde ruimte, waardoor dit ook aan bod kan komen als gespreksonderwerp. Hoe zijn wij dit voor ons? Het bestaat uit twee componenten: intern en extern. Intern: Bij Tac zelf kunnen de bezoekers met de kunstenaars speeddaten in een natuurlijke, groene omgeving, met bijvoorbeeld grasmatten, palmbomen, Natuurgeluiden. Tevens verzorgt het biologisch restaurant voor lekkere picknick hapjes. Extern: Op festivals. Het idee is eigenlijk hetzelfde, alleen de omgeving hoeft niet gecreĂŤerd te worden, want je bent al op een leuk buiten evenement. Mogelijkheid tot interactie met de kunstenaars (ontmoeten van TAC). Meer naamsbekendheid, mensen worden bekend met TAC. Hier verzorgd het biologisch restaurant ook voor de catering. Pay Off Eat your art out

TAC - Meet your inspirations

Communicatiemiddelen Festival standjes. Flyers. Posters. Social Network. Lokale media.

8


TAC - Meet your inspirations

Moodboard: Picknick speeddaten

9


Battle for your future Nothing comes for free

Battle for your future? Het is een wedstrijd tussen verschillende toonaangevende kunstopleidingen in Brabant. Bij succes kunnen ook internationale scholen uitgenodigd worden. De wedstrijd wordt per editie verbonden aan een actuele gebeurtenis. Zo blijft de wedstrijd actueel en interessant voor iedereen. Hoe zien wij dit voor ons? Op de scholen zelf wordt de wedstrijd en het thema uitgelegd aan de studenten. De studenten gaan hier mee aan de slag, en zijn volledig vrij in wat ze doen. Van Foto`s tot beeldende kunst. Na een aantal weken kiest de school zelf hun kandidaat voor de wedstrijd. Dit gekozen kunst voorwerp word gedurende een aantal weken geëxposeerd in de ENOzaal. Hier kunnen de bezoekers stemmen op hun favoriet. Daar naast hebben de scholen de mogelijkheid om via sociale netwerken als hyves en facebooks hun kandidaat te promoten, en de stemmers naar TAC te sturen om te gaan stemmen. Tevens worden de kunstwerken door een vakjury beoordeeld, dit kunnen vakdocenten zijn, maar ook de kunstenaars die momenteel exposeren binnen TAC. Aan het eind van de maand komt er een prijsuitreiking. De winnende student mag zijn winnende kunst werk een maand lang gratis exposeren bij tak, even als één toekomstig kunstwerk van de student. Wat is het voordeel voor TAC? Het helpen van de beginnende kunstenaar zit bij TAC in het bloed, en juist deze toekomstige kunstenaar heeft deze hulp hard nodig. Door de jeugd al vroeg bij de organisatie TAC te betrekken, weten deze al vroeg wat TAC inhoud, en wat TAC ook voor de jeugd kan betekenen. Het zijn immers de artistieke breinen van de toekomst. Ook zullen bij de wedstrijd automatisch vrienden, vriendinnen en ouders betrokken worden bij TAC. Dit zal leiden tot een verhoogde naamsbekendheid en bezoekers aantallen. Naast de directe omgeving van de deelnemers, zullen ook de scholen tijd besteden aan de organisatie TAC, en kan er ook een persbericht de deur uit worden gedaan met de uislagen van de wedstrijden, en korte samenvattingen over de organisatie van TAC. Kort om, een geweldige kans om TAC een verbeterd imago te bezorgen, en meer naamsbekendheid onder de jeugd te verwerven.

Communicatie middelen De wedstrijd zelf word via de scholen georganiseerd, en zullen dus ook via de scholen naar de deelnemers gecommuniceerd worden. Om de bezoekers en het publiek ook op de hoogte te stellen van het feit dat er gestemd kan worden, kunnen de social network site`s ingezet worden. Elke school heeft een eigen publieke hyves, die zoveel mogelijk vrienden zal hebben. Door middel van posters in en rond het gebouw, en mischien zelfs door de stad Eindhoven zullen de overige bezoekers op de hoogte gesteld worden. Dit alles kan uiteraard in combinatie met een persbericht aan het begin van de wedstrijd, en een persbericht om de winnaars te feliciteren.

TAC - Meet your inspirations

Payoff Nothing comes for free

10


TAC - Meet your inspirations

Moodboard: Battle for your future

11


TAC Identity The face of art Binnenkant naar buiten uitdragen TAC Identity? De identiteit van TAC moet van buitenaf zichtbaar zijn. Dit willen wij bewerkstelligen door overal de identiteit van TAC terug te laten komen, zowel binnen als buiten het pand/ENOzaal. Hoe zien wij dit voor ons? Als je bij TAC aan komt lopen zie je meteen hoe het gebouw er van binnen uitziet. Foto’s die van binnen zijn genomen (ENOzaal), zijn buiten tegen de muur aangehangen en deels is de expositie al zichtbaar voor het publiek. Door de foto’s is het duidelijk waar TAC voor staat, en wat het wil doen voor kunstenaars. De identiteit bestaat deels uit de identiteit van de kunstenaars, dit willen wij terug laten komen in de Enozaal, door middel van projecties van de portfolios. De bezoeker kan hier zelf door heen ‘bladeren’ naar de kunstenaar in kwestie, en hierover meer te weten komen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een reactie in het gastenboek achter te laten. Deze reacties worden ook geprojecteerd, en zijn bij binnenkomst in de entree meteen zichtbaar voor nieuwe bezoekers. Om TAC een gezicht te geven worden bij de entree 3d afgietsels van de hoofden van de vrijwilligers te hangen. Op deze manier maakt iedereen van TAC deel uit van de exposities en het uiterlijk.

Niet alleen analoog,maar ook digitaal is de identiteit van TAC belangrijk. Met internet als nummer 1 informatiebron, is het van belang dat er constant updates staan over de exposities en events van TAC, op verschillende social media (twitter, hyves, facebook). Daarnaast een vast item/blog op de lokale nieuws/actualiteiten website. Pay off The Face of Art Communicatiemiddelen Social Media, Free Publicity, De buitenkant is al een communicatiemiddel op zich. Local Media.

TAC - Meet your inspirations

Door middel van een audio tour krijgt de bezoeker informatie over de kunstwerken. De kunstenaars zullen deze omschrijving van hun werk persoonlijk inspreken, zodat de bezoeker volledig wordt geïnformeerd en de connectie houdt met de maker.

12


TAC - Meet your inspirations

Moodboard: Tac Identity

13


14

TAC - Meet your inspirations

TAC meet your inspirations  

Richtingsplan TAC

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you