Page 1

De sneeuwman

Er was eens een sneeuwman. Hij woont op de Noordpool. Het is daar heel erg koud. Daarom verhuist hij naar Nederland.


Hij had een heel mooi huis in Nederland. In Nederland was het warmer als op de Noordpool. Iedereen vraagt wat er op de Noordpool was. Hij voelde zich een beetje eenzaam, want er wonen geen andere sneeuwmannen in Nederland.


Toen werd het winter. En het begon het te sneeuwen. Gelukkig dacht de sneeuwman. Nu maak ik een sneeuwpop die op mij lijkt en een iglo. Samen gingen ze wandelen. Tenminste, dat wilde de sneeuwman. Maar helaas kon dat niet, omdat de sneeuwpop niet kan lopen.


Nu moet ik iets anders verzinnen dacht de sneeuwman. Ik ga de sneeuwpop aankleden met een sjaal en een muts en een jas. Op de jas zitten kleine knoopjes. En op het gezicht zit een wortel met twee knopen als ogen en een banaan als mond. Aan zijn lichaam zaten twee takken als armen.


De sneeuwman zette de sneeuwpop op een slee. Samen gingen ze van de berg af. Maar wat gebeurt er nu! De sneeuwpop ging stuk!


De sneeuwman ging huilend weg. Hij liet een spoor achter van ijs. Nu is de sneeuwman weer eenzaam. Hij ging weer terug naar de Noordpool. Daar wonen zijn vriendjes. Toen was hij heel blij en gingen ze een spelletje spelen. Hij wil nooit meer weg van de Noordpool.

De Sneeuwman  

Gemaakt met paint en word door de groep van juf Marjolein E.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you