Page 1


Voorwoord Weeral veel te laat komt ons vierde clubblad uit. Wegens een erg drukke aganda lukt het bijna nooit om een clubblad tijdig online te zetten. Net zoals vorig jaar beloof ik dat ik zal proberen om dit volgend seizoen sneller af te krijgen. Dit is meteen ook mijn sterkste kant, beloven.

genoeg om tevreden te kunnen terugblikken op deze tornooien.

Wij zijn wel nog op tijd om u te kunnen meedelen dat de trainingen opnieuw starten op woensdag 26 augustus, en dit voor de drie groepen afzonderlijk.

Ook in het seizoen 2015-2016 zullen wij opnieuw samenwerken met gasttrainers. Waar dit vorig jaar niet altijd lukte, hebben zowel Jef als Marnix reeds toegezegd om een gasttraining te komen verzorgen voor onze leden. De exacte datum moeten wij nog bekijken. Wij laten het u in elk geval tijdig weten.

Met het nieuwe seizoen zullen er enkele veranderingen komen. De grootste verandering is dat er nu tijdens elke schoolvakantie één of meerdere trainingen zullen zijn, dit bij ons of in een andere club. Ook zullen in de loop van het jaar clubs bij ons op bezoek komen of zullen wij op bezoek gaan bij andere clubs. Meer hierover is te lezen in het artikel over het judoplatform Laarne, Wetteren Lochristi verder in dit blad. Ook zullen wij vanaf nu punten toekennen aan deelname en medailleplaatsen op tornooien. Met deze punten zul je in de club bepaalde voordelen kunnen behalen. Een concreet uitgewerkt plan is er nog niet, maar wij kunnen wel al verklappen dat je op deze manier gratis zult kunnen deelnemen aan onze clubactiviteiten. Wie bvb een aantal punten bij elkaar heeft behaald zal gratis meekunnen met de volgende clubuittap. Wij hopen in de loop van het najaar een uitgewerkt schema te kunnen voorleggen. Trainen en deelnemen aan tornooien is dus de boodschap. Net zoals andere jaren organiseren wij opnieuw een fotowedstrijd voor onze leden. Eerste prijs is een jaar lang gratis lidgeld, de tweede prijs is een judogi volgens maat. Waarom zou je dus niet meedoen? Ook hierover is meer te lezen in dit clubblad. Met het einde van het sportseizoen namen wij nog deel aan enkele U11-U13 tornooien. Svea vervulde haar taak als coach. Jammer genoeg konden wij geen eerste plaatsen behalen, maar de inzet van onze deelnemers was groot

Vanaf september zal Svea weer de trainingen van de tweede groep op zich nemen. Afwisselelnd met Ewout zullen zij instaan voor de begeleiding van onze competitiejeugd.

Ook willen wij volgend seizoen enkele val sessies aanbieden aan mensen die geen lid zijn. Zowel Svea als Erik volgden dit voorjaar de cursus ‘Vallen zonder zorgen’ en behaalden het attest van Valistructeur. Daar de meeste ongevallen gebeuren bij verplaatsen, lijkt het ons onze morele plicht om een of meerdere cursussen vallen aan te bieden aan de mensen van Lochristi. Scholen, jeugd- en bejaarden verenigingen zullen op ons beroep kunnen doen om een val initiatie te krijgen. Ook hierover komt weldra meer informatie. Ondertussen is er weer vertraging gekomen in de story van de nieuwe zaal. De bouw is nu weer opgeschoven naar het najaar van 2015.

Veel plezier met het lezen van dit nieuwe clubblad, Erik Van Isacker


U11-U13 tornooi van Kruishoutem Op zaterdag 28 maart ging te Kruishoutem het jaarlijkste U11U13 tornooi door. Svea van Isacker was coach van dienst. Pauline Serie was de enige deelneemster aan dit tornooi van onze club. In haar eerste kamp kan ze de tegenstander onmiddellijk werpen met Koshi Guruma, maar krijgt van de scheidsrechter geen punten. Als ze even later opnieuw kan werpen met Koshi Guruma en de tegenstander blijft vasthouden met Gesa Gatame behaalde ze een welverdiene ippon. Bij de tweede kamp komt Pauline opnieuw Koshi Guruma in. Deze maal links. De tegenstander wil Pauline overnemen met Tani Otoshi maar Pauline laat zich niet vangen. Ze drukt de tegenstander tegen de mat en kan haar de volle ippon tijd vasthouden met opnieuw Gesa Gatame. De derde en laatste tegenstander van Pauline is meteen ook de zwaarste. Pauline komt Koshi Guruma links in, maar krijgt wederom geen punten. Als de tegenstander dezelfde worp probeert krijgt ze meteen Waza Ari en kan Pauline de resterende tijd vasthouden Pauline behaald een tweede plaats. Proficiat. Jammer genoeg kregen wij geen foto’s van dit tornooi

Coachbijscholing 13 september 2015 Op

zondag 13

september

2015

zal

de

volgende bijscholing voor coaches doorgaan te Gent van 09u00 tot 12u30. Ben je VJF-vergunninghouder met minimumgraad e

van 1 kyu en volg je één van de bijscholingen? Dan ontvang je jouw gepersonaliseerde Coachkaart die geldig is t.e.m. 2017. De kaart geeft je het recht om te coachen en de wedstrijdzone te betreden op de officiële organisaties van de VJF en de KBJB. Om de geldigheid van de kaart te verlengen dient men opnieuw één coachbijscholing te volgen voor de vervaldatum. Vergunninghouders die hun diploma Trainer B of A volgen in 2015 kunnen rechtstreeks een coachkaart aanvragen. Bij elke inschrijving dient de coach (en de trainers A en B 2015) een foto op te laden via zijn/haar persoonlijke account. Aanmelden: 08u30-09u00 Locatie: Gent Meeting Center, Akkerhage 2, 9000 Gent Inschrijven uiterlijk op 8 september 2015 via de website van de Vlaamse Judofederatie


Promotiemateriaal seizoen 2014-2015 Om onze sport te promoten voor het volgende seizoen hebben wij opnieuw, in samenwerking met de Vlaamse Judo Federatie, 2.000 flyers (A5) en 20 affiches (A3) laten drukken. Net zoals vorige jaren zijn deze recto verso gedrukt en in full color. De voorzijde is bedoeld voor kinderen. De achterzijde voor volwassenen. Op de voorzijde is plaats voor de gepersonaliseerde informatie over de club. Wij hebben deze ontvangen na de bijscholing voor leraars in juni. Tijdens september en oktober bieden wij opnieuw 8 gratis initiatielessen aan voor ge誰nteresseerden.

Wie wenst reclame te maken voor zijn club, op school of bij vrienden? Eveneens willen wij vragen wie een affiche wil ophangen zodat anderen deze kunnen zien? Aanvraag van een affiche kan eveneens via e-mail gebeuren op het gekende adres. (admin@judolochristi.be) Alvast bedankt voor de medewerking.


U11- U13 tornooi van Wachtebeke

.

Deze maal deden drie van onze leden mee. Het tornooi vond plaats op zaterdag 3 mei in het Provinciale Domein Puyenbroeck. Wederom was het Svea die de coaching op zich nam. Dries Vandewalle begon zijn eerste kamp en kreeg al snel twee maal yuko tegen door O Soto Gari van de tegenstander. Dries probeerde Ippon Seoi Nage in te komen, maar kon niet scoren. In zijn tweede kamp slaagt hij erin om Waza Ari te behalen met O Goshi. De tegenstander kan Dries echter om de grond houden en krijgt de Ippon toegewezen. In zijn laatste kamp kan Dries Waza Ari behalen met Ippon Seoi Nage. Als de tegenstander even later Dries kan werpen met O Soto Gari, krijgt hij er Ippon voor. Dries deed echt zijn best maar mist nog competitie ervaring. Pauline Serie raakt in haar eerste kamp in houdgreep en slaagt er niet in zich te bevrijden. In haar tweede kamp is het haar beurt om de tegenstander vast te houden met Gesa Gatame en de Ippon binnen te halen.

Haar derde kamp is zowat een copy van haar tweede. Heel snel kan Pauline de tegenstander vasthouden met Gesa Gatame en Ippon behalen. Lucas Handekyn heeft niet zijn beste dag. Zijn eerste tegenstander kan Lucas al snel werpen met Ippon Seoi Nage, wat hem Waza Ari opleverde, en verder afmaken op grond met Gesa Gatame. De tweede tegenstander van Lucas kan hem werpen met een heupworp en blijven houden met Gesa Gatame. In zijn derde kamp wordt Lucas geworpen met Koshi Guruma en verliest met Ippon. Resultaten van deze dag: tweede plaats Pauline Serie vierde plaats Dries Vandewalle Lucas Handekyn


Examens voor graadsverhoging Op woensdag 3 juni namen wij opnieuw examens af bij onze leden. Wie voldoende wachttijd had en de leestof beheerste, kon zich aanbieden voor graadsverhoging. In totaal schreven zich zevenentwintig leden in op de lijst. vierentwintig van hen namen effectief deel aan het examen, allen slaagden in hun opzet, al moesten wij vier van onze leden dellibereren.

Met vier tafels en vijf examinatoren verliep het examen redelijk vlot. Gert, Nathan & Ewout namen het leeuwendeel van de examens voor hun rekening. Erik en Svea namen de hogere examens af. Het merendeel van onze leden legde een goed examen af. Er waren zelfs enkele uitschieters die een prachtig examen aflegden. Het was heel duidelijk zichtbaar wie een tandje heeft bijsgestoken en voor wie het eigenlijk nog wat te vroeg was om het examen af te leggen Wegens familiale redenen en wegens zieke vroegen enkele leden aan om het examen een week vroeger of twee dagen later te mogen afleggen. Daar wij geen onmensen zijn werd dit toegelaten. Wij willen er echter nogmaals op wijzen dat deze werden goedgekeurd als uitzondering. Het is voor iedereen makkelijker om de examens af te leggen op de dag zelf. Iedereen weet ondertussen al dat men ten aller tijde vragen over techniek mogen gesteld worden aan onze lesgevers en zwarte gordels. Zijn zullen u met plezier helpen. Indien zijn zelf het antwoord schuldig zouden blijven, wat ons ten zeerste zou verwonderen, zal dit worden verder gevraagd en zal zo snel mogelijk een antwoord worden gegeven.

Van harte proficiat!

Hieronder de geslaagden: 6de kyu – Wit/gele gordel Pynaert Prieel De Lange Vinsent Blondeel Lotte Sobrie Josefien Van Kerckhove Kobe Michiels Victor 5de kyu – Gele gordel Drieghe Senne Groenier Siebe 4de kyu – Oranje gordel Van Parys Jordy Van Hecke Dries Duquenne Rune De Keyster Arne De Peuter Tibo Sandyck Aiko Stas Marit Denorme Margot 3de kyu – Groene gordel Handekyn Lucas Serie Pauline Boone Arne 2de kyu – Blauwe gordel De Keyster Britt Van Hecke Ginny Bogaert Izaak Tuytte Victor Clement Robin


Tweede Black Belts BBQ Met het einde van het sportseizoen hadden wij ook onze Black Belts BBQ. Deze ging door op zaterdag 20 juni. Bij een zonovergoten dag konden wij, samen met onze zwarte gordels en hun naasten, even ontspannen en genieten van lekker eten en drinken. Omstreeks 11u00 was het tijd voor de aperitief en het aansteken van de BBQ. Omstreeks 12u00 waren de eerste stukken vlees gaar. Meer dan 4 uur zaten wij aan tafel, te praten over judo en diverse andere onderwerpen. Een geslaagd samenzijn, dat wij volgend jaar opnieuw organiseren voor onze zwarte gordels. Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Geen probleem. Behaal je bruine gordel, neem deel aan shiai’s of officiele tornooien, behaal je 10 wedstrijdpunten en slaag in het sho dan shiken voor eerste dan. Easy â˜ş.


Clubuitstap Bobbejaanland Traditioneel maken wij op het einde van een sportseizoen een clubuitstap. Dit jaar werd er gekozen voor Bobbejaanland. De uitstap ging door op zaterdag 29 juni. De dag was goed gekozen, wat het was de ganse dag stralende zon. Jammer genoeg schreven zich amper 40 personen in om deel te nemen aan deze activiteit. De afwezigen hadden ongelijk. Ondanks het goede weer was het betrekkelijk rustig in het park, of het park is zo groot dat het er rustig leek …☺. Toeval of niet, maar wij kwamen er natuurlijk weer andere bekende

judoka’s tegen. Jordy Celis vierde er zijn vrijgezellendag. Zowel jong als minder jong konden de attracties doen die zij wensten. De oudsten van onze leden gingen hun eigen weg. Wij waren afgeproken om samen te lunchen. Na de lunch gingen de kleinsten en de groteren weer elk hun eigen gang. Op regelmatige tijdstippen kwamen wij elkaar tegen. Veel te snel was het 18u00 en tijd om huiswaarts te keren.


Judoplatform Wetteren Laarne Lochristi Naast onze samenwerking met het Gentse Judoplatform, kregen wij ook de vraag om in te stappen in een eigen judoplatform. Samen met de clubs van Laarne en Wetteren kwamen we op 20 mei bijeen om de eerste krijtlijnen te zetten. Daar werden twee pijlers uitgezet: Pijler 1: Tijdens de dalperiodes (vakantieperiodes) liggen de meeste clubs stil wegens te weinig leden. Leden die dan toch willen trainen, vinden er geen geschikte partner. Door in deze periodes enkele lessen aan te bieden in één van deze clubs, er met beide andere clubs heen te gaan, kunnen wij de judoka’s voldoenden trainingsmogelijkheden aanbieden. Pijler 2: Groepstrainingen. Met beide clubs de derde club bezoeken in plaats van te trainen in de eigen club. Dit zou 1 maal per twee maanden gebeuren. Zo hopen wij op een overvolle zaal en voldoende tegenstanders. Ook kunnen onze leden leren van de techniek van de anderen. Pijler 2 zou enkel zijn voor de leden van onze derde groep, daar waar Pijler 1 over alle leden heen zou gaan. Uiteraard zullen wij zelf voor vervoer moeten zorgen, maar dat lijkt ons geen groot probleem. Wij zijn er zeker van dat vele ouders willen car-poolen. Concteet werd er een agenda uitgewerkt als test. Mocht dit een succes zijn, gaan we verder. Een evaluatievergadering zal volgen in het najaar van 2015. Wij rekenen alvast op uw steun ! Pijler 1 - Herfstvakantie: woensdag 4 november 2015 bij JC Lochristi groep 1 (U13): 18u-19u groep 2 (U16): 19u-20u30 - Kerstvakantie dinsdag 22 december 2015 bij JC Laarne groep 1 (U13): 19u-20u groep 2 (U16): 20u-21u30 woensdag 30 december 2015 bij JC Wetteren groep 1 (U13): 18u15-19u30 groep 2 (U16): 19u30-21u Pijler 2 dinsdag 20 oktober 2015 bij JC Laarne - 20u-21u maandag 23 november 2015 bij JC Wetteren - 19u30-21u de adressen van de dojo’s zijn hieronder te vinden. JC Wetteren-Serskamp dojo Warandelaan 14, 9230 Wetteren JC Kano Kwai Laarne dojo Sporthal Laarne, Leeweg 25, 9270 Laarne


Judoclub Hokkaido Lochristi Sporthal ’t Veerleveld Kan. P. J. Triestlaan 1 9080 Lochristi 0494 / 98 66 31 info@judo-lochristi.be Trainingen op woensdag en vrijdag Woe 17u00 – 18u00, 18u00 – 19u00, 19u00 – 20u30 Vrij 18u00 – 19u00, 19u00 – 20u00, 20u00 – 21u30 Werkten mee aan de samenstelling ervan: Erik Van Isacker Svea Van Isacker Ewout Van de Capelle Gert Van Eester Nathan Vandekerckvoorde

Profile for Judoclub Hokkaido

Clubblad 18 4  

Clubblad 18 4  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded