Page 1

Joan Maragall Va ser un poeta i escriptor català, destacant la poesia modernista del segle

XIX al XX. La seva

obra manuscrita es conserva a l’Arxiu Joan Maragall de Barcelona. Hi destaca la tradició jocfloralista de la Renaixença, el romanticisme de Verdaguer, el naturalisme d’Apel·les Mestres i el classicisme d’Alcover i de Costa i Llobera. Maragall tenia quatre germans, ell va ser el quart, d’una família de petits industrials tèxtils. Va néixer a Barcelona el 10 d’Octubre de l’any 1860. Té la ESO, estudis de batxillerat i les obligacions familiars.

(http://goo.gl/Y8RXC)

Segons les seves paraules, va acabar el batxillerat i va començar a ser infeliç, perquè va patir un canvi brusc, desfent-se dels llibres i col·locant-se davant la taula de treball en la indústria. Explica que el cop el va fer sentir molt malament, però en aquell moment, es va crear una espècie de misticisme per la Naturalesa, que s’anava filtrant dins seu. Tenia molt d’amor per la poesia, i aquesta es va convertir en una espècie de rabia per omplir la munió de versos, en totes les estonetes que podia robar al treball, llibretes que amagava amb proses i plenes de números de la indústria. Eugeni d’Orts també va assenyalar la influència de Spinoza en el panteisme de la poesia de Joan Maragall. Va morir a Barcelona, el 20 de Desembre del 1911.


Valoració personal El trobo un escriptor interessant, ja que ha publicat moltes obres, i em sonava molt d’haver llegir obres seves quan era petita.

Bibliografia http://lletra.uoc.edu/ca/autor/joan-maragall/detall http://lletra.uoc.edu/ca/autor/joan-maragall

Joan maragall  
Advertisement