Page 1

ITINERARI A PARÍS: 1r MATÍ

El primer dia sortirem des de l’estació Gare du Nord, que és el put més elevat que trobem al mapa. El primer que farem serà agafar el metro i arribar fins l’estació École Militaire. Caminarem una mica i ens trobarem amb la Torre Eiffel (Tour Eiffel en francès) per anar una mica assabentats: va ser erigida amb motiu de l'Exposició Universal celebrada a París (França) l'any 1889. Va suposar una fita decisiva en la construcció en ferro. L'enginyer francès Alexandre Gustave Eiffel va projectar aquesta impressionant estructura reticulada de ferro colat. Quan haguem vist aquest impressionant monument, anirem al Boulevard Saint-Germain: és un llarg bulevard parisenc que recorre tres districtes de la capital. És un dels principals eixos del barri llatí. Neix a la vora del riu Sena, en el V districte al costat del moll Saint-Bernard, enfront de la illa Sant Luis, sense allunyar-se molt del curs del riu, travessa el VI districte íntegrament per tornar a unir-se amb el Sena en el VII districte a l'altura del moll de Orsay. Per últim, aquest matí visitarem el Barri Llatí: és un barri del centre de París que ocupa el Vº districte i part del VIº districte.


Se situa al voltant d'Universitat de la Sorbona, en la riba esquerra del Sena. El barri deu el seu nom al fet que durant l'Edat Mitjana els estudiants parlaven el Llatí com a llengua acadèmica, est era el distintiu del barri parisenc on la població era eminentment estudiantil. Aquí acaba el primer matí a París. Anirem a menjar a un restaurant i després continuarem.

Torre Eiffel

1ª Tarda

Boulevard Saint-Germain

Barri Llatí


Quan haguem acabat de veure el barri llatí, ens dirigirem cap als Jardins du Trocadéro per agafar un vaixell que ens donarà una volta pel riu Sena. Al finalitzar el recorregut, ens deixarà a les portes,a L’illa de la Cité pràcticament de la catedral de Notre-Dame (una breu informació): la catedral de París, és una de les catedrals franceses més antigues d'estil gòtic. Dedicada a la Verge Maria (Notre-Dame és la forma francesa per "Nostra Senyora"), se situa a la plaça del Parvis, a la petita Ille de la Cité, al 4t districte de París, i envoltada per les aigües del riu Sena. Quan haguem acabat de veure aquesta meravellosa església ens dirigirem al museu d’Orsayés un museu que es troba a París, França, dedicat a les arts plàstiques. Va ser inaugurat l'any 1986, després de la remodelació de l'estació de ferrocarril d'Orsay, portada a terme per l'arquitecta Gae Aulenti. Quan finalitzem la visita del museu ens dirigirem a Montparnasse: és un barri del sud de París a la riba esquerra del riu Sena, al districte 14è. Va ser integrat a la ciutat, juntament amb altres municipis, al 1860. Acabat aquest trajecte, anirem a l’hotel on es allotgem.


Catedral de Notre-Dame

Museu d’Orsay

Montparnasse


2n MatĂ­

El tercer dia tornarem a sortir des de la Gare du Nord. Tornarem a agafar el metro i ens baixarem a la parada Charles de Gaulle-Étoile i anirem a


l’Arc de Triomf: plaça Charles-de-Gaulle de París abans place de l'Étoile (en català, "plaça de l'Estrella"), a l'extrem oest de l'avinguda dels ChampsÉlysées, a 2,2 quilòmetres de la plaça de la Concorde. Amb una alçària de 50 metres i amplària de 45 metres, és administrat pel Centre des monuments nationaux. Després podem agafar un bus que et deixa a prop del Museu Louvre: És un dels museus més importants i visitats del món. Es troba a París, (França), al palau del Louvre.El museu del Louvre compta actualment amb diferents col·leccions d'obres d'art provinents decivilitzacions, cultures i èpoques variades. Conté al voltant de 300.000 peces, de les quals només 35.000 estan exposades. Creuarem el pont per sobre del riu i anirem a veure un espectacle al Boulevard Moulin Rouge: és un cabaret de París. Va ser fet construir l'octubre de 1889 per l'empresari terrassenc Josep Oller i Roca, qui ja tenia l'Olympia, associat amb l'alsacià Charles Zidler. Sempre ha estat situat al mateix lloc: a Pigalle (18è districte), a prop de Montmartre. Quan aabem de veure l’espetacle, s’haurà acabat el recorregut per aquesta emblemàtica ciutat.

Arc de Triomf

Louvre


Moulin Rouge

RESTAURANTS Brasserie Bofinger, un restaurant clàsic en París Entre les múltiples possibilitats d'oci i recreació a París, descansar i gaudir d'un bon menjar són excel·lents opcions que cal tenir en compte a l'hora de triar un restaurant, i des d'Hotels París avui et recomanem el Brasserie Bofinger en el districte de la Bastilla

Le Train Bleu Para mi és un dels restaurants més curiosos i encantadors de París. En aquest sentit, sóc molt poc imparcial, ja que m'encanten els trens. És pel que un restaurant en plena estació de la Gare du Lió significava per a mi de visita obligada


Le Divellec Menjar a París sol resultar una mica car, especialment per la beguda, que encareix bastant el preu. No obstant això, de vegades cal donar-se un petit caprichito en un país on la cuina és tal vegada del millor que podem trobar al món.

La Rose de France En ple centre de París és difícil trobar un restaurant més barat que el que us animem a conèixer avui. A més, compta amb unes precioses vistes del Posa't Neuf i el Sena des de la seva terrassa. Es tracta de la Rose de France, situat en la Plau Dauphine, una d'aquestes terrasses típiques de la ciutat.

HOTELS Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées 74 Avenue Des Champs-Elysées, Campos Elíseos, París El Fraser Suites Li Claridge Champs-Elysées ofereix amplis apartaments i estudis completament equipats per a estades curtes o perllongades en l'elegant districte de moda de Champs Élysées.

Napoleon Paris 40, Avenue de Friedland, Campos Elíseos, París El luxós Hotel Napoleon Paris es troba a només un minut a peu de l'Arc de Triomf i els Campos Elíseos. Ofereix habitacions decorades de forma individual i equipades amb comoditats modernes.


Paris Marriott Hotel Champs-Elysees 70 Avenue Des Champs-Elysees, Campos Elíseos, París El Paris Marriott Hotel Champs-Elysées es troba en la famosa avinguda del mateix nom, a 700 metres de l'Arc de Triomf. Ofereix un gimnàs i una sauna.

Balmoral 6 rue du General Lanrezac, Palacio de Congresos, París L'Hotel Balmoral està situat a 100 metres dels Campos Elíseos i de l'estació de metro Xerris de Gaulle Etoile.

Concorde La Fayette 3 Place du Général Koenig, Palacio de Congresos, París El Concorde La Fayette es troba entre els Campos Elíseos i La Défense. És un establiment famós pel seu bar, situat en la planta 33, que ofereix vistes panoràmiques a la Torre Eiffel.

Hôtel De l'Arcade 9, Rue De L'arcade, Campos Elíseos, París Aquest hotel amb encant està situat en el centre de París, a només 120 metres de la Madeleine i a 10 minuts a peu de l'òpera Garnier.

Itinerari a París  

Guia de viatje