Page 1

Hofleverancier

van kleur

2020/21 NL EDITIE


Hofleverancier

van kleur

Met veel genoegen bieden wij u onze nieuwe bloembollen catalogus 2020 / 2021 aan. Naast de vele duurzaam geteelde nieuwe soorten en mengsels uit eigen kwekerij hebben wij dit jaar ook weer een aantal nieuwe ontwikkelingen te melden; JUB Holland is een samenwerking aangegaan met Natuurpro en heeft de Bonte Berm opgericht. Met deze twee organisaties promoten wij het toepassen van bollen en kruidenmengsels in bermen voor een langdurige en een bijvriendelijke bloei (zie pag. 16). Naar aanleiding van de hardnekkige problemen met de eikenprocessierups (EPR) heeft JUB in samenwerking met Silvia Hellingman een speciaal EPR mengsel samengesteld dat de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aantrekt waaronder de gaasvlieg, sluipwesp en de sluipvlieg. Meer over het EPR mengsel op pagina’s 20-21 en op onze website. U bent misschien nog niet zo bekend met de term ‘Wadi’. Wat Wadi’s zijn en wat voor een mogelijkheden zij bieden voor toepassingen van bloembollen, kunt u lezen in het artikel van Carien van Boxtel op pagina’s 22 - 23. De grondige kennis van bloembollen vormt het fundament van ons 110 jarige bedrijf. Als hofleverancier onderscheidt JUB zich door het persoonlijk contact, meedenken met de afnemer en innovaties op het gebied van toepassen van bloembollen in het groen. Ons JUB Holland team van specialisten (zie pag. 131) staat graag voor u klaar voor advies. Vriendelijke groet van uw ‘Hofleverancier van Kleur’ Team JUB

INSCHRIJVEN VOOR DE JUB NIEUWSBRIEF U kunt zich als (potentiële) klant inschrijven voor onze nieuwsbrief vol wetenswaardigheden, laatste nieuws, interessante projecten, beurzen of andere zaken m.b.t. bloembollen in het algemeen en JUB bloembollen in het bijzonder. Ga naar onze website www.jubholland.nl om u aan te melden. Ook voor het volledige assortiment kunt u terecht op onze website

2

BESTELLEN VIA DE WEBSHOP Door als klant in te loggen op een speciaal beveiligd deel van onze website heeft u de mogelijkheid om uw bestelling bij JUB on-line te plaatsen. Via onze klantenservice kunt u een inlognaam en -code aanvragen. Door het on-line bestellen van uw bollen bespaart u veel tijd en heeft u direct een overzicht van wat u heeft besteld. U heeft ook een overzicht van de actuele voorraad van de beschikbare producten. Producten op voorraad kunnen snel worden verstuurd of afgehaald op de kwekerij. Als u vragen heeft over onze nieuwe webshop neemt u dan contact op met onze klantenservice of met één van onze JUB specialisten.


Ons programma voor 2020 i

INTRODUCTIE & SPECIALE ONDERWERPEN • JUB op Keukenhof • Nieuw voor 2020 • Legenda van symbolen • JUB flowerdesigner app • Biodiversiteit • Nederland Zoemt • De Bonte Berm

03 - 23

• De Groene Stad • Bollen voor daktuinen • Vaste planten, eenjarigen en bloembollen • Eikenprocessierups bestrijding • Wadi’s en (bollen)beplanting, door Carien van Boxtel

(HEEM)PARKEN & STINZENBOLLEN

24 - 31

Heemparken Assortiment stinzenbollen

BERMEN EN GAZON

32 - 53

Beheervriendelijke bollen voor bermen en gazon

54 - 73

BLIKVANGERS Bollenmengsels voor bijzondere plekken in de openbare ruimte

74 - 111

ASSORTIMENT Het volledige assortiment JUB bloembollen met soortnamen, hoogtes, leverbare bolmaten.

BIOLOGISCHE BOLLEN

112 - 119

Assortiment van biologisch geteelde bloembollen

PRAKTISCHE INFORMATIE

120 - 131

Machinaal planten & Kwaliteitscontrole Praktische kenmerken & Alfabetische assortimentslijst JUB-specialisten & Leveringsvoorwaarden

DOOR JUB BEHAALDE CERTIFICATEN:

JUB PARTNERS:

802708

3


i

JUB Holland is veelzijdig KWALITEIT EN KENNIS JUB Holland is een vierde generatie familiebedrijf dat de laatste jaren veel innovatieve ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Door onze actuele product- en marktkennis en onze jarenlange ervaring kunnen wij de beste kwaliteit en service bieden. De medewerkers van JUB zijn toegankelijk en behulpzaam. Gedurende het hele jaar staan zij graag voor u klaar om met u mee te denken en u een passend advies te geven. Op de foto het JUB Holland management.

SHOWTUIN

EIGEN KWEKERIJ

JUB heeft een eigen showtuin met ruim 850 individuele soorten en ook alle mengsels en eyecatchers. In het voorjaar is er de gelegenheid deze showtuin en de kwekerij te bezoeken.

JUB Holland is een van de weinige bollenbedrijven die nog steeds zowel kweker als handelaar/ exporteur is. Op de 35 ha. grote kwekerij beginnen de jaarrond activiteiten in september met het planten van de bollen. Wij kweken volgens het PlanetProof certificaat van bloembollen.

STUDIEDAGEN IN APRIL JUB organiseert ieder jaar, in april, de studiedagen. Klanten van JUB krijgen zo een kans om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen. Middels een excursie en diverse presentaties wordt men geïnformeerd over de achtergrond van het bedrijf en de nieuwste ontwikkelingen.

4

JUB TODAY

BOLLENONTWERP

Via sociale media het laatste nieuws wat betreft bollentrends, wetenswaardigheden, de beurs en tentoonstellingsagenda. Via JUB Today blijft u up-to-date.

Samen met Carien van Boxtel kunnen wij zorgen voor een volledig ontwerp van uw bollenaanplant. Vraag naar de mogelijkheden.


JUB HEEFT ZORG VOOR HET MILIEU: PLANETPROOF Wij zijn trots op ons nieuwe milieucertificaat PlanetProof (milieukeur), dat in samenwerking met verschillende milieuorganisaties tot stand is gekomen. Hiermee neemt JUB een voortrekkersrol binnen de sector.

WAT IS PLANETPROOF? Ons bedrijf is MPS-A en NL-Greenlabel gecertificeerd en werd als één van de eerste bedrijven PlanetProof gecertificeerd. PlanetProof voldoet aan ‘Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Groenvoorzieningen’, zoals gepubliceerd door PIANOo. Met PlanetProof hebben overheden een ruime keus bij het inkopen van duurzame bloembollen.

PlanetProof zet in op zes gebieden: • Bodem, landschap & biodiversiteit • Water • Energie • Productie & consumptie • Klimaat • Diergezondheid en -welzijn Meer te lezen op: www.planetproof.nl/wat-is-planetproof/

BIODIVERSITEIT Biodiversiteit is belangrijk voor JUB. In deze catalogus veel informatie over biodiversiteit. Wat het is, wat JUB er aan doet en wat u er aan kunt doen.

5


i

JUB Holland op Keukenhof 2019/2020 JUB BLOEMBOLLEN BORDERS OP KEUKENHOF 2019 De door Carien van Boxtel ontworpen JUB borders in 2019 waren ‘Nude&Black’ en ‘Nude&White’: Een heel dramatische donkere border naast een frisse witgroene border, beide met zalm- en ‘nude’-kleurige accenten. De borders waren opgebouwd uit meerdere lagen, waarin vele soorten werden aangeplant.

JUB Keukenhof borders eind maart 2019

Beide mengsels kunnen worden besteld: zie blz. 68 voor meer details

JUB Keukenhof border 2019 Nude&Black; nu te bestellen

JUB Keukenhof border 2019 Nude&White; nu te bestellen

6


ONTWERP VAN DE JUB KEUKENHOF BORDERS 2020 DOOR CARIEN VAN BOXTEL

nr. 14

Carien van Boxtel, ontwerper bij JUB Holland over de nieuwe 2020 Keukenhof borders: “Dit jaar raakte ik geïnspireerd door kleurtemperaturen en maakte een keuze uit ‘hot colours’: warmrood, bruin en oranje en daarnaast ‘cool colours’: poederig mauve, lila en lavendel roze die ik door elkaar gebruik. Dat levert een ongewoon tegenspel op van heel verschillende kleurfamilies en het wordt spannend of het concept ook in werkelijkheid goed uitpakt. Er zijn 170.000 bollen (respectievelijk 46 en 48 verschillende soorten per border) aangeplant in 3 lagen (lasagne beplanting)”.

JUB Keukenhof border 2020. De bollen zijn in positie gelegd

KOM KIJKEN NAAR HET RESULTAAT

Carien inspecteert vooraf de bollen

Het Keukenhof seizoen in 2020 loopt van 21 maart t/m 10 mei. Wij nodigen u graag uit om onze borders en natuurlijk de hele Keukenhof te bezoeken. Om het verloop van de borders te volgen is het zelfs aan te raden om het park en onze borders meerdere malen te bezoeken. U komt toch ook? Vlak bij de molen, tuin nr. 14.

JUB Keukenhof borders 2020 worden geplant door de tuinmannen van Keukenhof

7


i

Nieuwe mengsels en soorten 2020 Een selectie van nieuwe mengsels (parken en gazon), kleurcombinaties (blikvangers) en individuele soorten worden in deze catalogus aangeduid met:

8

NEW

Mengsel Sun Valley

P. 48

Mengsel Moerdijk

P. 45

Blikvanger Nude&Black

P. 68

Blikvanger Fosteriana Beauties

P. 58

Blikvanger Happy Mix

P. 72

Blikvanger Purplish

P. 71

H. Annabelle

P. 76

H. Blue Trophy

P. 76

T. Merry Christmas P. 77

T. Mata Hari

P. 81

T. Washington

P. 82

T. Tropical Wave P. 79

T. Salmon Prince P. 77

T. Kansas Proud P. 80

T. Fire Wings

T. Sonnet

P. 84

P. 85


T. Purple Heart

P. 85

T. Request

N. Flower Record

P. 81

T. Siesta

P. 86

T. James Last

P. 87

T. Fiery Club

P. 91

N. Jack Snipe

P. 95

N. Rapture

P. 95

N. Silver Chimes P.95

Ipheion Jessie P. 108

P. 86

N. Spring Sunshine P. 96

N. White Petticoat P. 96

All. tuberosum P. 100

Hyac. hisp. Blauw P. 104

Iris ret. Blue Hill

Iris ret. Purple Hill P. 105

Lil.m.ClaudeShride P.108

Lilium martagon Guinea Gold

P. 109

M. Touch of Snow P. 105

Muscari Mix

P. 106

P. 105

Lilium martagon Snowy Morning

P. 109

9


i

Legenda van gebruikte symbolen in catalogus Humusrijke standplaats

Bloeitijd (maanden) humus

2-3

Hoogte in cm. kalkrijk

40 cm

Bolmaat, omtrek in cm. 11/12 12/+

Kalkrijke standplaats

Vochtige standplaats vochtig

Verwilderingsbollen

Bollen geschikt voor potten potten

Aantal bollen per vierkante meter 100/m2

Biologisch gekweekte bollen bio

Maaiperiode (maanden) 5

biodivers

Zonnige standplaats zon

Bollen/mengsels die bijen aantrekken biodivers

Halfzonnige standplaats half zon

schaduw

Geurende bloemen geurend

Schaduwrijke standplaats

Mengsel Amsterdam

10

Bollen/mengsels die vlinders aantrekken


JUB Flowerdesigner App HET VOORJAAR KOMT VIRTUEEL TOT LEVEN

JUB designer App op een iPad

ZIE METEEN HET RESULTAAT We hebben de mogelijkheid om u te laten zien hoe de wegberm of een bloembed eruit zal zien wanneer de bloemen in volle bloei staan. Hoe werkt de app? 1. We nemen een foto van het gebied waar bloembollen moeten worden geplant. U kunt ook zelf een foto maken en deze naar ons opsturen. We plaatsen de foto in de designer-app. 2. De te planten oppervlakte wordt gedefinieerd. 3. Selecteer een bloemmix of individuele variĂŤteiten. Er zijn veel verschillende soorten en mengsels om uit te kiezen. Het is ook mogelijk om te kiezen hoeveel bollen er per m2 geplant worden. 4. Nu kunt u het resultaat zien van wat u hebt gekozen en hoe het er in werkelijkheid uit zal zien. Met de tool zal het gemakkelijker zijn om een indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die er zijn met bloembollen. Heeft u een gebied dat u overweegt om met bloembollen te verfraaien? Neem contact op met uw JUB specialist en bespreek de mogelijkheden.

1. Foto maken

2. Te planten oppervlakte definiĂŤren

3. Keuze maken van soorten en mengsels

4. Voorbeeld resultaat

11


i

Biodiversiteit: bollen voor bijen en vlinders WAT IS BIODIVERSITEIT? Biodiversiteit is een term die we gebruiken om de rijkdom van de natuur aan te duiden. Het gaat om de grote verscheidenheid aan dieren, planten, habitats en genen. Biodiversiteit zorgt door de interactie met omgevingsfactoren voor ecosystemen waarin organismen kunnen leven, zoals de mens. De leefgebieden van bijen en vlinders zijn steeds kleiner geworden en zijn ook steeds verder uit elkaar komen te liggen. Bloemrijke bermen, tuinen en openbaar groen kunnen een belangrijke schakel vormen tussen de leefgebieden. Bijen op Muscari

BLOEMBOLLEN VOOR BIJEN De bloembollen uit onze bijenmengsels behoren allemaal in de top 10 van bijvriendelijke planten. Van de onderstaande bollen zijn alle botanische vormen goed voor bijen. Met ‘bijen’ worden zowel honingbijen als wilde bijen bedoeld. Deze soortnamen zijn voorbeelden van beproefde soorten. De nectar- en stuifmeelwaarden zijn afhankelijk van diverse omstandigheden zoals weer en standplaats. In de twee kolommen zijn de waarden aangegeven van 1 (matig maar bruikbaar) tot 5 (zeer goed). Nectar Stuifmeel 5 5 Allium sphaerocephalon, moly, giganteum 5 5 Nectaroscordum siculum 5 5 Crocus (botanisch en grootbloemig) 3 3 Chionodoxa luciliae, sardensis 3 3 Scilla bifolia en siberica 3 3 Muscari armeniacum en ‘aucheri soorten’ 3 3 Galanthus 3 3 Hyacinthoides non-scripta 3 3 Eranthis 2 2 Botanische tulpen 1 2 Anemone blanda en nemorosa 1 1 Ornithogalum umbellatum 1 1 Leucojum aestivum

12


VEEL BOLBLOEMEN ZIJN AANTREKKELIJK VOOR BIJEN EN VLINDERS Veel bolbloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Dat hebben ze te danken aan de grote hoeveelheid nectar in hun bloemen. Bijen en vlinders zijn er verzot op. Nectar is een zoete stroperige vloeistof, waarin suikers, eiwitten en vitamines zitten. De bijen en vlinders hebben die stoffen nodig om eitjes te leggen. Terwijl ze van bloem naar bloem vliegen, zorgen ze en passant voor bestuiving van de bloemen. Een win-win situatie.

Vlinder op Allium giganteum

SAMENWERKING MET DE NBV EN DE VLINDERSTICHTING De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging zetten zich in om de leefomstandigheden van vlinders en bijen te verbeteren. Samen met deze instanties hebben wij speciale mengsels ontwikkeld die bij- en vlindervriendelijk zijn.

Hommel op Hyacinthoides non-scripta

BLOEMBOLLEN VOOR VLINDERS De bloembollen uit onze vlindermengsels behoren allemaal in de top 10 van vlindervriendelijke planten. Van de onderstaande bollen zijn alle botanische vormen goed voor vlinders. Deze soorten zijn voorbeelden van beproefde soorten. De nectar- en stuifmeelwaarden zijn afhankelijk van diverse omstandigheden zoals weer, standplaats, e.d. In de twee kolommen zijn de waarden aangegeven van 1 (matig maar bruikbaar) tot 5 (zeer goed). Nectar Stuifmeel Allium sphaerocephalon, moly, giganteum 5 5 Nectaroscordum siculum 5 5 Chionodoxa forbesii 3 3 Hyacinthoides non-scripta 3 3 Muscari armeniacum en de ‘aucheri soorten’ 3 3

13


i

Nederland Zoemt WAT DOET NEDERLAND ZOEMT? Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu. De organisaties willen het voedselaanbod en de nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland structureel vergroten. Het gaat namelijk niet goed met de wilde bij, de helft van alle 358 soorten is bedreigd. Van het groente en fruit dat wij eten is 80% afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten.

MOERDIJK BEKROOND TOT BIJVRIENDELIJKSTE GEMEENTE 2019 Moerdijk is ĂŠĂŠn van de 67 bijvriendelijke gemeentes in Nederland. Een bijvriendelijke gemeente voldoet aan de criteria voor bijvriendelijk beheer door onder andere te zorgen voor jaarrond bloeiende planten, bijvriendelijk bermbeheer en nestgelegenheid voor wilde bijen. De gemeente neemt haar inwoners hierin mee en legt uit wat mensen zelf kunnen doen om de leefomstandigheden van wilde bijen te verbeteren. In verband met die bekroning heeft JUB een speciaal Moerdijk mengsel aan het assortiment toegevoegd. Een speciaal, langdurig bloeiend mengsel met meerdere fasen van vroege voorjaar tot in de zomer. Zie details over mengsel Moerdijk op P. 45

14

Mengsel Moerdijk, fase 1

Mengsel Moerdijk, fase 2

Het bewijs van de bekroning in 2019

Mengsel Moerdijk in de zomer (met kruiden)


HOE WORD JE EEN BIJVRIENDELIJKE GEMEENTE? Een gemeente kan veel doen om te zorgen dat de wilde bijen het nog beter doen. Geef ze woonruimte; zorg voor werk, eten en voorzieningen. Ze hebben maar weinig nodig om zich thuis te voelen! Wat doet jouw gemeente al voor deze zoemende inwoners? Vul het formulier in op de website www.nederlandzoemt.nl en geef bij de verschillende onderwerpen aan welke maatregelen jouw gemeente al neemt voor de wilde bijen. Als het al hard genoeg zoemt bij jullie, krijgt jouw gemeente de erkenning ‘Bijvriendelijke gemeente’ en prijkt jouw gemeente op de landkaart met bijvriendelijke gemeenten.

Mengsel Moerdijk

DE ‘NEDERLAND ZOEMT’ BOLLENTAS (BIO BOLLEN) Een vrolijke ‘Nederland Zoemt’ draagtas met een mengsel van diverse biologische, bijaantrekkende bloembollen. Natuur in de stad of het dorp is een belangrijk aandachtspunt. Door het planten van vlinder- en bijen aantrekkende biobollenmengsels (ook door individuele burgers) kunnen bijen en vlinders voor bestuiving van veel planten zorgen. Ze zijn zo een belangrijke schakel in de natuurontwikkeling en natuurbeleving. Door deze draagtas aan de burgers beschikbaar te maken stimuleert dit de burgerparticipatie.

BETREK BURGERS BIJ GROENBEHEER EN HET PLANTEN VAN BOLLEN Door burgers (volwassenen en kinderen) steeds vaker te betrekken bij het onderhoud van het openbaar groen en vooral kinderen uitleg te geven hoe belangrijk de natuur is voor een gezonde leefomgeving, ontstaan er diverse effecten: •

Positieve aandacht voor het doel.

Nieuwe verbindingen tussen mensen en landschap/natuur.

lntensieve samenwerking met burgers en vrijwilligers.

Aansluiting op maatschappelijke trends op regionaal, provinciaal en landelijk niveau.

Kinderen planten bollen in openbaar groen

15


i

De Bonte Berm HET CONCEPT & BIODIVERSITEIT Biodiversiteit in de stedelijke omgeving wordt belangrijker! Daarnaast is er veel aandacht voor ecologisch beheer en de ontwikkeling van kruidenrijke vegetaties. Om een grote biodiversiteitswaarde te behalen ĂŠn een lange bloeitijd te garanderen is het concept Kruiden en Bollen ontwikkeld. Binnen dit concept worden de krachten van stabiele, inheemse kruidenvegetaties gebundeld met een specifiek ontwikkeld natuurlijk bollenmengsel. Hiermee wordt een vegetatie gecreĂŤerd met een lange bloeitijd, grote meerwaarde voor biodiversiteit en extensief, ecologisch onderhoud. Tevens wordt met deze combinatie de seizoensbeleving versterkt. Ons verkoopteam informeert u graag verder over dit concept.

Alliums in het late voorjaar De mengsels van bollen met kruiden worden samengesteld in samenwerking met:

Botanische tulpen en -narcissen in voorjaar

16

Kruidenbeplanting in de zomer


De Groene Stad; groen is meer dan mooi alleen WAT DOET DE ‘GROENE STAD’ ? Het levert een belangrijke bijdrage aan klimaatvraagstukken, biodiversiteit, stressreductie en vastgoedwaarde...., Biodiversiteit, klimaatverandering, werkstress, psychische gezondheid, leer- en werkprestaties en zorgkosten. Het zijn allemaal actuele onderwerpen. Allemaal zaken waarin groen kan bijdragen in het oplossen of verlichten van problemen. De Groene Stad zet zich in voor een fijne en gezonde stedelijke leefomgeving voor bewoners, werknemers, patiënten, leerlingen… Oftewel: voor mens en dier. De Groene Stad doet dit door: • Kennis • Verbinden • Inspireren

Narcissenmix in een ‘groene stad’

INTERNATIONAAL De Groene Stad maakt onderdeel uit van het Europese programma “Green Cities for a sustainable Europe”. O.a. België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en de UK kennen hun eigen The Green City-organisaties op nationaal niveau. Onderling wordt nauw samengewerkt. Meer info: www.degroenestad.nl www.thegreencity.eu

Crocus Jeanne d’Arc in een stadspark

Daktuin in de “Groene Stad’

17


i

Bollen voor daktuinen BOLLEN OP HET DAK? Weelderige daktuinen sieren steeds meer daken. Prachtige borders van vaste planten gecombineerd met wuivende siergrassen. Samen met de draagstructuur van bomen, hagen en heesters vormen ze een fraaie eenheid. Strategische eyecatchers zijn de bloembollen op het dak. Paden, gazons en terrassen maken het beeld compleet. Een groene verrassing die voor verademing zorgt! Door dubbel grondgebruik kan het dak als tweede maaiveld optimaal worden benut. Een tuindak is bij uitstek geschikt voor wonen, werken, sporten, spelen en ontspannen.

Allium Purple Sensation

Narcissen, sedum en andere vaste planten

18

Naturalistische beplanting: vaste planten en bollen

Muscari, narcissen en grassen

Allium ‘Miami’ en siergrassen op parkeergarage

Narcissus Segovia en vaste planten


Vaste planten, eenjarigen en bloembollen DOOR AANPLANT VAN BLOEMBOLLEN ONTSTAAN IN HET VOORJAAR KLEURRIJKE VASTE PLANTEN BORDERS, GECOMBINEERD MET EENJARIGEN Veel borders met vaste planten zijn in het vroege voorjaar vrijwel kleurloos wanneer er geen bloembollen geplant zijn. Om extra lang te genieten van deze borders kunnen er bollen geplant worden die in maart, april en mei bloeien. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met wat er op dat moment al te zien is aan eventueel vroegbloeiende of vroeg in het blad komende vaste planten. Daarnaast zijn er ook vele eenjarige voorjaarsbloeiers die kunnen worden toegepast.

Narcissus Thalia met diverse vaste planten

Allium Purple Sensation, aquilegia, etc.

Tulpen, narcissen, vaste planten + eenjarigen

Fritillaria rubra met grassen

Narcissus Rapture gecombineerd met grassen

19


i

Eikenprocessierups bestrijding; Bollenmengsel stimuleert natuurlijke vijanden EIKENPROCESSIERUPS BOLLENTAS Vier jaar geleden hebben wij in samenwerking met Silvia Hellingman onderzoek gedaan naar het aantrekken van de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups met bloembollen. Aan de hand van het hieruit voortgekomen rapport hebben wij een speciaal mengsel samengesteld dat de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aantrekt waaronder de gaasvlieg, sluipwesp en sluipvlieg. Dit mengsel is niet alleen te verkrijgen voor het openbaar groen maar ook als consumentenverpakking voor bijvoorbeeld aanplant in de boomspiegels. Meer informatie over de eikenprocessierupsbestrijding op onze website www.jubholland.nl

Het eikenprocessierups mengsel in bloei

EFFICIENT BESTRIJDEN De eikenprocessierups heeft zich landelijk gevestigd en op tal van plaatsen zorgen de brandharen van de rupsen voor grote overlast voor mens en dier. EfficiĂŤnt bestrijden van de eikenprocessierupsen bestaat uit diverse maatregelen die positief op elkaar inwerken. Naast het preventief bespuiten van de rupsen, het verwijderen van de nesten en vangen van de mannetjes vlinders met feromoonvallen, vormt het stimuleren van de aanwezigheid van natuurlijke vijanden zoals vogels en insecten een onontbeerlijke schakel in de beheersing van deze lastige rupsen.

20


BLOEMBOLLEN TREKKEN DE JUISTE INSECTEN AAN

Sluipvlieg op narcis

Snuitvlieg op crocus

Zandbij op anemoon

Er zijn veel insecten die de eikenprocessierupsen bestrijden, zoals sluipvliegen, sluipwespen, kevers, gaasvliegen etc. Een groot deel van deze insecten zijn afhankelijk van nectar en pollen tijdens hun leven als volwassen insecten. Een voorbeeld is de gaasvlieg. De larven eten vlindereitjes, jonge rupsen en tal van andere insecten. De gaasvlieg overwintert als volwassen insect. In het voorjaar komt de gaasvlieg uit zijn overwinteringsplek en gaat op zoek naar voedsel. Daarna paren ze en de eitjes worden afgezet op plekken waar voldoende prooien voor hun nakomelingen zijn. Daarnaast zijn ook vroegere sluipwespen actief die eveneens afhankelijk zijn van pollen en nectar.

INSECTEN VROEG NAAR LOCATIE LOKKEN De kunst is om de insecten vroeg naar de gewenste locaties te lokken door middel van het planten van de juiste bloembollen. Geel trekt heel veel insecten aan, daarom is het belangrijk om narcissen te planten. Blauwe druifjes en crocussen zijn rijk aan nectar en worden veelvuldig bezocht door insecten. Hiermee creĂŤren we een brug naar de kruidenrijke vegetatie die ingezaaid wordt om natuurlijke vijanden aan te trekken. Deze worden hierdoor maximaal gestimuleerd. Tevens is het ook goed voor de bijen en andere bestuivende insecten die het al moeilijk hebben en bovendien aantrekkelijk voor het publiek.

Sluipvlieg op tulipa sylvestris (bostulp)

21


i

Wadi’s en (bollen)beplanting DOOR CARIEN VAN BOXTEL, ONTWERPSTER BIJ JUB

Carien van Boxtel

Tuin- en landschapsontwerper Carien van Boxtel is de vaste ontwerpster en beplantingsdeskundige voor JUB Holland. Samen met JUB werkt Carien aan bijzondere bollenprojecten met verwilderingsbollen. Onder andere voor de gemeente Breda, waar ze ‘koninklijke bollenlinten in koninklijke tinten’ heeft ontworpen die het hele stadscentrum ‘inpakken’. In het prachtige Kamerik is samen met bewoners een aantal bijzondere verwilderingsmengsels aangeplant. In het Archeon is Carien samen met JUB aan de slag gegaan met het toepassen van historische bloembollen.

WAT ZIJN WADI’S? Een wadi (‘Waterafvoer door Drainage en Infiltratie’) is een met grind en zand gevulde verlaging van het maaiveld in een bewoond (stedelijk) gebied, bijvoorbeeld een greppel, sloot of een heel gebied, die water kan bergen en infiltreren en daarmee oppervlaktewater vertraagd kan afvoeren naar het grondwater. Een wadi wordt ook wel een mini-retentiegebied genoemd. Bij een wadisysteem stroomt hemelwater niet rechtstreeks in de riolering, maar via bovengrondse goten en/of greppels in de wadi. Een goed ontworpen wadisysteem beperkt overstort, verbetert de oppervlaktewaterkwaliteit en beperkt verdroging. Een wadi heeft een beplante bovenlaag met een doorlaatbare bodem. Onder deze laag bevindt zich, vooral op kleigrond, een zogenaamde ‘percolatiekoffer’ van grind, zand, lavasteen of gebakken kleikorrels. Deze materialen hebben veel tussenruimte waardoor het regenwater kan afstromen en ‘inzijgen’. Soms wordt er ook drainage aangebracht om het water naar andere laaggelegen plekken te kunnen laten afstromen.

WADI’S IN OSS In Oss worden wadi’s gerealiseerd op dekzandruggen met een laag grondwaterpeil en op een goed infiltrerende bodem van zandgrond: daarom wordt er geen percolatiekoffer gemaakt en mag verwacht worden dat de wadi’s door de snelle infiltratiecapaciteit grotendeels droog zullen staan.

22


(NATUURLIJKE) WADIBEPLANTING Een natuurlijk aangeplante wadi is niet alleen mooi maar heeft veel bijkomende voordelen: het infiltrerend vermogen van de wadi neemt toe doordat niet alleen de percolatiekoffer zijn werk doet maar daarnaast de planten water opslaan in hun holle stengels. Een natuurvriendelijke wadi vraagt minder onderhoud dan een met gazon begroeide wadi waarvan het gras veel vaker gemaaid moet worden. De hoog opgaande, bloeiende beplanting van een natuurlijke wadi draagt bovendien bij aan de stedelijke biodiversiteit: veel insecten, vogels en zoogdieren zoals egels hebben er hun habitat. Gevarieerde beplanting zorgt bovendien voor een beter doorwortelde luchtige bodem met een gezond bodemleven die op de lange termijn waterdoorlatend blijft.

Leucojum aestivum Gravetye Giant

GESCHIKT SORTIMENT Planten die geschikt zijn voor een wadi zijn niet altijd moerasplanten maar moeten wel bestand zijn tegen dynamische cq wisselende situaties: vaak droog en soms (erg) nat. Gazon is niet geschikt voor wadi’s: gazongrassen kunnen slecht tegen zuurstofgebrek. Een (vaste)kruidenvegetatie, al dan niet gecombineerd met bomen, is ideaal. Ook een (beperkt sortiment) bloembollen kan in een wadi worden toegepast. Bloembollen verdragen droogte tijdens hun rustperiode en een aantal soorten kan zeer goed worden toegepast op natte tot vochtige standplaatsen. In alle gevallen dient de drainage wel optimaal te zijn. Ook een redelijke voedselrijkdom is een voorwaarde. Voor een optimale verwildering zal het maaibeheer moeten worden aangepast aan de tijd die het loof nodig heeft om af te sterven zodat de bol weer voedsel kan opslaan voor het volgende groeiseizoen.

Fritillaria meleagris

BLOEMBOLLEN VOOR EEN WADIBEPLANTING Camassia cusickii (foto 1) Camassia leichtlinii Camassia quamash Nectaroscordum siculum (foto 2) Leucojum aestivum ‘Gravetye Giant’ Fritillaria meleagris Narcissus jonquilla hybriden Galanthus nivalis Muscari azureum (foto 3) Muscari botryoides

1

2

3

23


24


(Heem)parken & Stinzenbollen STINZEN EN BEHEERVRIENDELIJKE BOLLEN VOOR BOSPLANTSOEN, HEEMPARKEN, TUINEN EN BUITENPLAATSEN Veel stinzenplanten komen van ver en hebben een Zuid-, Oost- of Midden-Europese herkomst, denk bijvoorbeeld aan het mooie turkse tulpje (Tulipa turkestanica) of de knikkende vogelmelk (Ornithogalum nutans), maar er zijn ook inheemse stinzenbollen. JUB Holland heeft samen met de Amstelveense heemparken de unieke ‘Amstelveense heembollen collectie’ geïntroduceerd: een speciaal sortiment bijzondere inheemse stinzenbollen die in hedendaagse tuinen en parken kunnen worden toegepast. Inheems: dus net zoals alle planten in de heemparken behorend tot de oorspronkelijke Nederlandse flora, de wilde planten van ons land. Prachtige soorten, die in het wild meestal zeer zeldzaam zijn, die van levensbelang zijn voor onze wilde bijen, vlinders en die ontwerpers en beheerders opnieuw kunnen introduceren in onze groenprojecten. En die je op een betoverende wijze toegepast kunt zien in de onvolprezen Amstelveense heemparken.

25


Parken & Stinzenbollen SNEEUWKLOKJES - GALANTHUS NIVALIS - P. 104 Galanthus houdt van een vochtige grond onder bladverliezende bomen en struiken maar ook op een warme, zonnige plek is deze stinzenbol goed toepasbaar.

2-3

biodivers

half zon

15 cm

150/m²

BOSANEMONEN - ANEMONE NEMOROSA - P. 101 Anemone nemorosa voelt zich thuis op een schaduwrijke en vochtige plaats. Deze bodembedekker moet direct na ontvangst geplant worden.

3 -4

biodivers

vochtig

10 cm

150/m²

SNEEUWROEM - CHIONODOXA LUCILIAE - P. 102 Chionodoxa groeit in alle goed doorlatende grondsoorten op een zonnige of halfschaduw plaats. Hij is dus erg goed toepasbaar onder bladverliezende bomen, heesters en hagen.

3-4

26

biodivers

half zon

15 cm

200/m²


HOLWORTEL - CORYDALIS CAVA - P. 107 Corydalis cava staat graag in de volle schaduw tussen bomen of struiken, in een humusrijke vochthoudende bodem. Corydalis cava groeit bodembedekkend.

3-4

biodivers

half zon

20 cm

50/m²

BOSTULP - TULIPA SYLVESTRIS - P. 90 Tulipa sylvestris houdt van een vochtige, voedselrijke standplaats in de volle zon. Ze groeien ook goed in gras en in lichte schaduw.

5

biodivers

zon

30 cm

100/m²

KIEVIETSEITJES - FRITILLARIA MELEAGRIS - P. 103 Fritillaria meleagris ofwel de kievietsbloem heeft een vochtige, matig voedselrijke grond nodig. Daarnaast voelt hij zich het meest prettig in de lichte schaduw.

4-5

biodivers

vochtig

20 cm

100/m²

27


Parken & Stinzenbollen BOERENCROCUS - CROCUS TOMMASINIANUS - P. 97 Deze crocus voelt zich prettig op een zonnige plaats of onder bladverliezende struiken en voelt zich thuis in bijna alle grondsoorten zolang ze maar niet te vochtig staan.

2

biodivers

half zon

10 cm

200/m²

OOSTERSE STERHYACINT - SCILLA SIBERICA - P. 107 Deze scilla’s trekken veel bijen aan. Plant ze op een zonnige tot half-schaduwrijke plaats in een goed gedraineerde grond. De scilla vermeerdert zich snel door middel van de bol en door zaad.

3-4

biodivers

half zon

15 cm

150/m²

BOSHYACINT - HYACINTHOIDES NON-SCRIPTA - P. 104 De ‘Boshyacint’ of ‘Bluebell’ houdt van een lichte schaduwplaats in een matig droge tot matig vochtige grond.

4-5

28

biodivers

half zon

30 cm

100/m²


HONDSTAND - ERYTHRONIUM PAGODA - P. 108 Erythronium Pagoda heeft mooie bloemen en prachtig licht gevlekt blad. Dit soort voelt zich prettig in een zanderige humusrijke grond in de schaduw tot halfschaduw.

4-5

biodivers

half zon

25 cm

100/m²

DICHTERSNARCIS - NARCISSUS POETICUS (VAR. RECURVUS) - P. 93 Dit is een prachtige laatbloeiende, narcis. Alleenstaande licht geurende bloemen. Houdt van een humusrijke grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

5

biodivers

half zon

40 cm

60/m²

ZOMERKLOKJES - LEUCOJUM AESTIVUM - P. 108 De naam Zomerklokje is misleidend, hij bloeit namelijk al in april/mei en kan goed toegepast worden in een vochtige grond en daardoor uitstekend geschikt voor toepassing in klei- of leemachtige grond.

4-5

biodivers

vochtig

30 cm

75/m²

29


Parken & Stinzenbollen DASLOOK - ALLIUM URSINUM - P. 100 De ‘daslook’ voelt zich prettig op een zonnige of halfschaduwrijke plek in een vochtige, kalkrijke grond. Deze allium geeft tijdens de bloei een sterke knoflookachtige geur af. Bolletjes direct na ontvangst planten.

5

biodivers

half zon

35 cm

100/m²

HERFSTTIJLLOOS - COLCHICUM CILICICUM - P. 98 Colchicums komen vooral voor in bossen en in vochtige weilanden. Zij houden van een zonnige tot licht beschaduwde plaats. Eén bol kan wel twintig bloemen geven.

10 - 12

biodivers

half zon

10 cm

30/m²

KNIKKENDE VOGELMELK - ORNITHOGALUM NUTANS - P. 109 De Ornithogalum nutans heeft een breed blad en houdt van een zonnige tot half-schaduwrijke standplaats. Deze ‘Vogelmelk’ geeft de voorkeur aan een vochtige, kalkhoudende grond.

4-5

30

biodivers

vochtig

25 cm

100/m²


ITALIAANSE ARONSKELK - ARUM ITALICUM - P. 107 De Arum italicum staat graag op een vochtige grond in de schaduw en is goed te combineren met varens, klimop en hosta’s. De roodoranje bessen verschijnen in augustus.

4-5

biodivers

schaduw

40 cm

30/m²

GEWONE VOGELMELK - ORNITHOGALUM UMBELLATUM - P. 109 Gewone vogelmelk houd van een zonnige tot licht beschaduwde plaats op een matig vochtige en matig voedselrijke grond.

4-5

biodivers

half zon

15 cm

100/m²

WINTERAKONIET - ERANTHIS HYEMALIS - P. 107 De winterakoniet is één van de meest vroege bolbloemen. Eranthis hyemalis vraagt een standplaats onder bladverliezende bomen en struiken in een lemige of kleiige bodem.

2-3

biodivers

half zon

5 cm

200/m²

31


32


Bermen en gazon BEHEERVRIENDELIJKE BOLLEN VOOR BERMEN EN GAZON Op zoek naar beheervriendelijke bollenmengsels die jarenlang terugkomen? Kijk dan in dit hoofdstuk ‘Bermen en Gazon’. Hier vindt u ook onze bijen- en vlindermengsels. Sommige mengsels bloeien alleen vroeg in het voorjaar, andere bloeien door tot ver in juni. Afhankelijk van het maairegime kunt u het geschikte mengsel uitzoeken.

33


Mengsels voor bermen en gazon MENGSEL TILBURG (IN 2 BLOEIPERIODES) Opvallend mengsel met in februarimaart diverse botanische crocussen gevolgd door anemone blanda, muscari’s en botanische tulpen.

Bloeiperiode 1, februari - maart

1

2-5

10-30 cm

350/m2

6>

2

Bloeiperiode 2, april - mei

MENGSEL ANTWERPEN Een vroegbloeiend pastelkleurig mengsel met crocussen, sneeuwklokjes en scilla’s.

2-3

34

10-15 cm

200/m2

5>


MENGSEL MAASTRICHT Vroegbloeiend bont mengsel van specie en grootbloemige crocussen. Bij gebruik van deze twee soorten wordt de bloeitijd verlengd.

2-3

10-15 cm

250/m2

5>

STINZENMENGSEL LEIDEN (IN 2 BLOEIPERIODES) Dit wordt ook wel het stinzen-mengsel genoemd. Bijzondere bolgewassen, waaronder veel inheemse soorten. Dit mengsel past heel goed in bosplantsoenen.

Bloeiperiode 1, februari - april

BLOEIPERIODE 2, april - mei

Bloeiperiode 2, april - mei

1

2-5

10-25 cm

300/m 2

7>

2 35


Mengsels voor bermen en gazon MENGSEL NIJMEGEN (IN 2 BLOEIPERIODES) Zeer bijzonder mengsel van najaarsbloeiende crocussen in combinatie met voorjaars-bloeiende crocussen. Zo is het mogelijk om twee keer per jaar verrast te worden.

Bloeiperiode 1, februari - maart

1

2-3 / 10-11

10-15 cm

300/m2

5>

2

Bloeiperiode 2, oktober - november

MENGSEL VOORSCHOTEN Een mooie voorjaarscombinatie van muscari, anemone blanda en chionodoxa.

3-4

36

10-15 cm

250/m2

6>


MENGSEL EIKENHORST Dit blauw/lila mengsel wordt ook wel ‘blauw bloed’ genoemd en bloeit vroeg in het voorjaar. Het bestaat uit bijzondere bollen in combinatie met specie tulpen.

2-4

10-25 cm

300/m2

6>

MENGSEL HAARLEM Een mengsel van grootbloemige crocussen met alleen blauwe en witte tinten. Vroege bloei en zeer geschikt voor meerjarenbloei in het korte gazon.

2-3

10-15 cm

200/m2

5>

37


Mengsels voor bermen en gazon MENGSEL NOORDWIJK Dit vroegbloeiende bonte mengsel van grootbloemige crocussen bestaat uit de kleuren geel, wit, blauw en paars.

2-3

10-15 cm

200/m2

5>

MENGSEL VEENENDAAL (IN 2 BLOEIPERIODES) Een bijen aantrekkend mengsel in twee bloeiperiodes. In februari-maart de rijkbloeiende specie crocussen Ruby Giant met daaropvolgend in maart-april een blauw/rood mengsel van botanische tulpen en muscari’s.

Bloeiperiode 1, februari - maart

Bloeiperiode 2, maart - april

38

1

2-4

10-25 cm

350/m2

6>

2


MENGSEL BUSSUM Bijen en hommels zijn in het vroege voorjaar vaak afhankelijk van bloembollen. Vooral crocussen en anemonen worden druk bezocht vanwege hun nectar. Door het aanplanten van dit speciale mengsel worden bijen en hommels aangetrokken over een lange periode.

2-5

10-15 cm

300/m2

6>

MENGSEL HOUTEN (IN 2 BLOEIPERIODES) Natuurlijk mengsel met een vroeg begin van crocussen, chionodoxa’s en scilla’s en een doorbloei van diverse tulpen, narcissen, muscari’s en fritillaria’s.

Bloeiperiode 1, februari - maart

Bloeiperiode 2, maart - mei

1

2-5

30-40 cm

300/m2

7>

2 39


Mengsels voor bermen en gazon MENGSEL AMSTELVEEN Dit mengsel van chionodoxa’s (Sneeuwroem) met botanische narcissen is prima geschikt voor meerjarenbloei.

3-4

10-25 cm

250/m2

6>

MENGSEL PRINSENBEEK Prachtig vroegbloeiend verwilderingsmengsel voor o.a. stadsparken met muscari’s, scilla’s, anemonen, botanische tulpen en botanische narcissen.

NEW 2-4

10-20 cm

350/m 2

6>

MENGSEL LISSE Dit bonte mengsel van uitsluitend specie crocussen zorgt heel vroeg in het voorjaar voor een mooi kleureffect.

2-3

40

10 cm

250/m2

5>


MENGSEL HUIZEN Heel natuurlijk mengsel van diverse stinzenbollen. Corydalis, scilla’s en chionodoxa’s zorgen voor een bijzondere kleurencombinatie.

3-5

10-20 cm

250/m2

7>

MENGSEL TYNAARLO (IN 2 BLOEIPERIODES) Mengsel met een grote diversiteit aan bloembollensoorten en een lange bloei, bestaand uit crocussen, narcissen, puschkinia’s en botanische tulpen.

Bloeiperiode 1, februari - maart

Bloeiperiode 2, maart - april

1

2-4

10-25 cm

300/m2

6>

2 41


Mengsels voor bermen en gazon MENGSEL LELYSTAD Mooi mengsel van botanische narcissen, botanische tulpen, muscari’s en chionodoxa’s.

3-5

10-25 cm

330/m2

6>

MENGSEL OXFORD (IN 2 BLOEIPERIODES) Deze combinatie zorgt voor een opvallende verschijning, met een doorbloei van gemengde crocussen naar botanische narcissen, muscari’s en felrode tulpen.

Bloeiperiode 1, februari - maart

Bloeiperiode 2, maart - mei

42

1

2-5

10-30 cm

350/m2

6>

2


MENGSEL MIDDELBURG Uitsluitend botanische narcissen met een mooie variatie van kleuren, vormen en bloeitijd. Sommige soorten zijn bovendien heerlijk geurend.

2-4

20-40 cm

100/m2

6>

BIJENMENGSEL BREDA (IN 2 BLOEIPERIODES) Een bijen aantrekkend mengsel in 2 bloeiperiodes. In februari-maart een zee van gele en zachtlila specie crocussen en chionodoxas met daaropvolgend in maart-april een bont mengsel van specie tulpen, muscari’s en anemonen.

Bloeiperiode 1, februari - maart

Bloeiperiode 2, maart - april

1

2-4

10-25 cm

350/m2

6>

2 43


Mengsels voor bermen en gazon MENGSEL BRUSSEL Zeer kleurrijk mengsel met diverse soorten narcissen en tulpen en ideaal voor entreewegen.

2-4

25-50 cm

130/m2

6>

MENGSEL LEERDAM (IN 2 BLOEIPERIODES) Gevarieerd mengsel met een start van blauwe crocussen en een doorbloei van chionodoxa, muscari’s, hyacinthoides , camassia, diverse botanische tulpen en witte narcissen.

NEW

Bloeiperiode 1, februari - maart

Bloeiperiode 2, maart - mei

44

1

2-5

10-30 cm

400/m2

6>

2


MENGSEL ROTTERDAM Prachtig mengsel van uitsluitend gele narcissen die een doorbloei hebben omdat er lage vroege soorten in zitten die in februari bloeien en hogere narcissen die tot eind april bloeien.

2-4

30-50 cm

100/m2

6>

MENGSEL MOERDIJK (IN 2 BLOEIPERIODES) Een mengsel met eerst uitbundig bloeiende crocussen, botanische tulpen en botanische narcissen, gevolgd door alliums en camassia’s

NEW

Bloeiperiode 1, februari - april

1

2-6

10-80 cm

200/m2

7>

NEW

Bloeiperiode 2, mei - juni

2 45


Mengsels voor bermen en gazon MENGSEL FLORIADE (IN 3 BLOEIPERIODES) Dit mengsel werd speciaal ontwikkeld voor de aankleding van de hoofdentree van de Floriade 2012 te Venlo. Vanaf het vroege voorjaar tot aan de zomer kunt u genieten van een grote diversiteit aan bloembollen.

Bloeiperiode 1, februari - maart

46

1

2-6

30-90 cm

120/m2

7>

Bloeiperiode 2, maart - april

2

Bloeiperiode 3, mei - juni

3


MENGSEL AMSTERDAM Zeer divers mengsel in verschillende kleuren en vormen, met vele soorten uit alle groepen grootbloemige narcissen.

2-4

30-50 cm

100/m2

6>

MENGSEL EDE (IN 2 BLOEIPERIODES) Een verrassend eenvoudig mengsel met twee bloeiperiodes: een heldergele start in maart, gevolgd door zuiver wit in april-mei.

Bloeiperiode 1, maart - april

Bloeiperiode 2, april - mei

1

3-5

20-30 cm

120/m2

6>

2 47


Mengsels voor bermen en gazon MENGSEL APELDOORN Een kleurig mengsel van botanische narcissen, met als toevoeging twee soorten tulpen in contrasterende kleuren.

2-5

20-50 cm

100/m2

6>

MENGSEL SUN VALLEY Dit vrolijke vroegbloeiende mengsel is een prachtige combinatie van 3 soorten bloembollen: botanische narcissen, crocussen en vroege tulpen.

NEW 2-4

10-25 cm

225/m2

6>

MENGSEL ZWOLLE Dit mengsel bestaat uit uitsluitend witte bloemen: witte crocussen, witte chionodoxa’s, witte scilla’s, witte narcissen en twee bijzondere soorten witte tulpen.

2-4

48

10-50 cm

220/m2

6>


MENGSEL VOLENDAM (IN 2 BLOEIPERIODES) Mengsel Volendam is zeer geschikt voor de ruige berm met een doorbloei van gele narcissen. Hierna komen de alliums en camassia’s als extra verrassing.

Bloeiperiode 1, februari - april

1

2-6

40-90 cm

105/m2

7>

2

Bloeiperiode 2, mei - juni

MENGSEL LIVERPOOL Uitbundig bloeiend voorjaarsmengsel met diverse soorten narcissen en opvallende rode tulpen.

3-4

25-50 cm

130/m2

6>

49


Mengsels voor bermen en gazon MENGSEL KENT (IN 2 BLOEIPERIODES) Kleurrijk mengsel met in maart/april diverse narcissen en tulpen gevolgd in mei/juni door camassia’s en alliums.

Bloeiperiode 1, maart - april

1

3-6

20-70 cm

110/m2

7>

2

Bloeiperiode 2, mei - juni

MENGSEL ARNHEM Een echte kleurknaller met als basis drie maanden bloei van gele narcissen en als extra aanvulling diverse rode tulpen om het contrast aan te brengen.

2-4

50

30-50 cm

110/m2

6>


MENGSEL BRIGHTON (IN 3 BLOEIPERIODES) Drie verschillende kleuren in een mengsel. De eerste vroege bloei bestaat uit gele narcissen, deze worden opgevolgd door witte narcissen met een uiteindelijke doorbloei van blauwe camassia soorten.

Bloeiperiode 1, maart - april

1

3-6

15-70 cm

100/m2

7>

Bloeiperiode 2, april - mei

2

Bloeiperiode 3, mei - juni

3 51


Mengsels voor bermen en gazon MENGSEL EINDHOVEN (IN 2 BLOEIPERIODES) Dit mengsel is speciaal geschikt voor de ruige berm. De bloeitijd loopt van begin februari tot eind juni. Diverse gele narcissen vormen de basis en zelfs eind april bloeien er nog geurende narcissen. De bloei wordt afgesloten in mei/juni door alliums in het ruige gras. Direct na de langste dag in juni kan er worden gemaaid.

Bloeiperiode 1, februari - april

1

2-6

30-80 cm

100/m 2

7>

2

Bloeiperiode 2, mei - juni

MENGSEL MANCHESTER Een in het late voorjaar bloeiende kleursensatie voor bermen en gazons. Een mengsel bestaand uit diverse alliums, camassia’s en narcissen.

5-6

52

50-100 cm

80/m2

7>


VLINDERMENGSEL ALKMAAR (IN 2 BLOEIPERIODES)

1

Bloeiperiode 1, mei - juni

Vlinders zijn een belangrijke schakel in de voedselketen en bestuiven bovendien bloemen als ze deze bezoeken om nectar te zuigen. Vlinders stellen hoge eisen aan hun leefomgeving. Komen ze op bepaalde plaatsen voor, dan gaat het daar dus goed met de natuur. Door het aanplanten van dit speciale mengsel worden vlinders aangetrokken in het late voorjaar.

Bloeiperiode 2, juni - juli

2

5-7

60-90 cm

150/m2

7>

MENGSEL VENLO CreĂŤer een kleursensatie in bermen en gazons met dit intrigerende mengsel! Grote alliums op lange, stevige stelen bloeien in het late voorjaar. De bloemen in diverse tinten paars en wit bloeien wekenlang, en vertonen daarna decoratieve zaaddozen.

5-6

80-90 cm

60/m2

7>

53


54


Blikvangers BOLLEN VOOR BIJZONDERE PLEKKEN IN DE OPENBARE RUIMTE Wilt u een opvallend bollenmengsel op een speciale locatie, ter viering van een evenement of voor het benadrukken van een bijzondere plek, dan kijkt u bij ‘Blikvangers’. Deze mengsels zijn ook ideaal voor bloembakken en rotondes. We hebben ze geselecteerd op kleur, hoogte en bloeitijd.

55


Blikvangers - vroegbloeiend EARLY BIRDS

3-4

15-25 cm

200/m2

ROYAL PRINCES

3-4

30-35 cm

100/m2

COMPANIONS

3-4

15-25 cm

200/m2

56


IMPERIAL FRIENDS

3-4

35-40 cm

100/m2

HAVE PLEASANT DREAMS

3-4

35-40 cm

100/m2

BRIGHT SIDE

3-4

35-40 cm

100/m2

57


Blikvangers - vroegbloeiend FAMOUS WOMAN

FOSTERIANA BEAUTIES

NEW

3-4

35-40 cm

100/m2

3-4

IRRESISTIBLE FRAGRANCE

58

25-35 cm

150/m2

PROMISE OF SPRING

3-4

2-4

25-35 cm

10-20 cm

50/m2

200/m2


Blikvangers - middenbloeiend PALETTE OF SPRING

4-5

15-55 cm

150/m2

FRESH COLLECTION

4-5

35-45 cm

150/m2

PEACEFUL PASTELS

4-5

40-45 cm

100/m2

59


Blikvangers - middenbloeiend RED AND WHITE ART

4-5

40-55 cm

100/m2

EXOTIC SHOW

3-4

25-35 cm

100/m2

MAGNIFICENT DUO

4-5

15-30 cm

150/m2

60


REASON TO BE CHEERFUL

4-5

25-35 cm

100/m2

DARING DISPLAY

4-5

25-80 cm

100/m2

PINKS AND A TOUCH OF WHITE

4-5

35-55 cm

100/m2

61


Blikvangers - middenbloeiend COMPLIMENTARY COLOURS

4-5

35-55 cm

100/m2

EXTRAVAGANT

4-5

45-90 cm

80/m2

FRESH SPRING

4-5

15-90 cm

110/m2

62


ORANGE GLOW

4-5

50-90 cm

100/m2

DANCING TULIPS

4-5

15-55 cm

150/m2

GLOWING BEAUTY

4-5

40-80 cm

100/m2

63


Blikvangers - middenbloeiend FLOWER ART

DELICATE

4-5

15-55 cm

150/m2

SUN FEVER

4-5

64

50-55 cm

4-5

30-80 cm

100/m2

FLAMING BEAUTY MIX

100/m2

4-5

35-45 cm

100/m2


VIBRANT SUNSET

4-5

30-40 cm

100/m2

COLOUR INTERPLAY

4-5

15-35 cm

200/m2

HARMONY OF PURPLES

4-5

45-50 cm

100/m2

SWEET DREAMS

4-5

25-55 cm

100/m2

65


Blikvangers - middenbloeiend BEST FRIENDS

AMORE

4-5

35-40 cm

100/m2

DAILY NEWS

4-5

66

45-50 cm

4-5

40-45 cm

100/m2

35-40 cm

100/m2

ROYALS

100/m2

4-5


MOON DANCE

QUEENS

4-5

45-50 cm

100/m2

35-80 cm

35-45 cm

100/m2

QUIET CONTRASTS

SUNSHINE

4-5

4-5

100/m2

4-5

40-65 cm

100/m2

67


Blikvangers - middenbloeiend NUDE&WHITE (JUB KEUKENHOF BORDER 2019)

3-6

12-80 cm

165/m2

NEW

NUDE&BLACK (JUB KEUKENHOF BORDER 2019)

2-6

12-80 cm

130/m2

NEW

BLAZE

4-5

15-55 cm

150/m2

68


SUNSET

FOXY FOXES

4-5

35-40 cm

100/m2

SPRING PEONIES

4-5

45-50 cm

100/m2

4-5

40-55 cm

100/m2

SMALL STUFF

4-5

10-25 cm

200/m2

69


Blikvangers - middenbloeiend PINK REVELATION

4-5

25-55 cm

70/m2

NEW

PAINTERS CHOICE

4-5

35-80 cm

75/m2

MYSTERY

4-5

50-60 cm

100/m2

70


PURPLISH

4-5

25-55 cm

80/m2

NEW

MASSIVE SPRING

4-5

40-55 cm

100/m2

ENERGY

4-5

50-80 cm

100/m2

71


Blikvangers - laatbloeiend FIESTA

5

55-60 cm

100/m2

HAPPY MIX

4-5

30-90 cm

150/m2

NEW

PURE & PASTEL

4-5

45-80 cm

100/m2

72


DAYLIGHT TO DUSK

4-5

50-60 cm

100/m2

FIREWORKS

4-5

45-50 cm

100/m2

ELEGANT LILIES

5

50-55 cm

100/m2

73


74


Assortiment BOLLEN IN VERSCHILLENDE PRODUCTGROEPEN Alle bollen die JUB levert kunt u vinden in ‘Assortiment’. De bollen staan overzichtelijk geordend met foto’s en informatie over bloeitijd, hoogte en aantal bollen per m2.

75


Assortiment - Hyacinten HYACINTEN - enkelbloemig Apricot Passion

Aqua

50/m.2 Blue Trophy

Blue Jacket

Carnegie

NEW

4

25 cm 15/16 17/18

City of Haarlem

4

25 cm 15/16 17/18

Pink Surprise

4

25 cm 15/16 17/18

4

25 cm 15/16 17/18

4

25 cm 15/16 17/18

Purple Sensation

4

4

25 cm 15/16 17/18

Gipsy Queen

Delfts Blauw

25 cm 15/16 17/18

4

25 cm 15/16 17/18

Splendid Cornelia

4

4

25 cm

15/16

Jan Bos

25 cm 15/16 17/18

4

25 cm 15/16 17/18

White Pearl

4

4

76

25 cm

15/16

Multiflora Blauw

4

25 cm

I

Multiflora Roze

4

25 cm

1

25 cm 15/16 17/18

4

25 cm 15/16 17/18

Woodstock

25 cm 15/16 17/18

HYACINTEN - multiflora Hyacinten Mix

4

Pink Pearl

4

25 cm 15/16 17/18

50/m.2 Multiflora Wit

4

25 cm

I


Assortiment - Hyacinten / Tulpen HYACINTEN - dubbelbloemig Annabelle

Royal Navy

50/m.2 Snow Crystal

NEW

4

25 cm

15/16

4

25 cm

15/16

4

25 cm

15/16

80/m.2

ENKELE VROEGE TULPEN Couleur Cardinal

Flair

Hermitage

Merry Christmas

Pretty Princess

NEW

4

35 cm 11/12 12/+

Prinses Irene

4

35 cm 11/12 12/+

Prinses Margriet

4

35 cm 11/12 12/+

4

35 cm 11/12 12/+

4

35 cm 11/12 12/+

Candy Prince

Yokohama

ENKELE VROEGE TULPEN: ‘PRINCE’ SOORTEN

4

35 cm 11/12 12/+

Flaming Prince

4

35 cm

11/12

Purple Prince

4

4

35 cm 11/12 12/+

Salmon Prince

Sunny Prince

35 cm 11/12 12/+

White Prince

NEW

4

35 cm 11/12 12/+

4

35 cm 11/12 12/+

4

35 cm 11/12 12/+

4

35 cm 11/12 12/+

4

35 cm 11/12 12/+

77


Assortiment - Tulpen DUBBELE VROEGE TULPEN Abba

4

30 cm 11/12 12/+

Brownie

4

35 cm

Crossfire

12/+

Foxy Foxtrot

4

4

30 cm 11/12 12/+

4

Foxtrot

4

25 cm 11/12 12/+

Mondial

30 cm 11/12 12/+

Monte Carlo

80/m.2

4

Monte Orange

4

30 cm 11/12 12/+

4

4

45 cm 11/12 12/+

Queen of Marvel

35 cm 11/12 12/+

Showcase

4

40 cm 11/12 12/+

4

78

25 cm 11/12 12/+

Angélique

5

45 cm 11/12 12/+

Black Hero

5

60 cm 11/12 12/+

30 cm 11/12 12/+

Verona

4

DUBBELE LATE TULPEN Murillo Mix

30 cm 11/12 12/+

Monsella

40 cm 11/12 12/+

80/m.2 Blue Diamond

5

40 cm 11/12 12/+


DUBBELE LATE TULPEN - vervolg Carnaval de Nice

5

50 cm 11/12 12/+

Flaming Evita

5

35 cm 11/12 12/+

Red Princess

Copper Image

5

40 cm 11/12 12/+

Mount Tacoma

5

45 cm 11/12 12/+

Renown Unique

80/m.2 Dream Touch

Danceline

4

40 cm 11/12 12/+

Negrita Double

5

45 cm 11/12 12/+

5

40 cm 11/12 12/+

Orange Princess

5

30 cm 11/12 12/+

Uncle Tom

Tropical Wave

Drumline

5

45 cm

11/12

Pink Star

5

35 cm 11/12 12/+

Yellow Pompenette

NEW

5

30 cm 11/12 12/+

5

60 cm 11/12 12/+

5

40 cm 11/12 12/+

5

45 cm 11/12 12/+

5

TRIUMPH TULPEN Annie Schilder

4

40 cm 11/12 12/+

80/m.2

Bourbon Street

4

40 cm 11/12 12/+

45 cm

12/+

Brown Sugar

Calgary

4-5

4-5

50 cm 11/12 12/+

20 cm 11/12 12/+

Calgary Flames

4

20 cm 11/12 12/+

79


Assortiment - Tulpen TRIUMPH TULPEN - vervolg Carnaval de Rio

4-5

45 cm 11/12 12/+

Gavota

4

4

50 cm 11/12 12/+

Golden Dynasty

45 cm 11/12 12/+

Holland Queen

4-5

Don Quichotte

4

45 cm 11/12 12/+

Ile de France

45 cm 11/12 12/+

5

50 cm 11/12 12/+

Leen van der Mark

Kansas Proud

80/m.2 Dynasty

4

Escape

45 cm 11/12 12/+

Grand Perfection

4

45 cm 11/12 12/+

Jacuzzi

4

40 cm

4

Franรงoise

50 cm 11/12 12/+

45 cm 11/12 12/+

Jan van Nes

12/+

Liberation

4

50 cm 11/12 12/+

Hemisphere

Havran

4

4

50 cm 11/12 12/+

Librije

4-5

45 cm 11/12 12/+

Jan Reus

4

50 cm 11/12 12/+

Mango Charm

NEW

5

80

50 cm 11/12 12/+

4

45 cm 11/12 12/+

4

45 cm

12/+

4

45 cm

12/+

4

40 cm 11/12 12/+


TRIUMPH TULPEN - vervolg Mascara

Mata Hari

80/m.2 Mistress Mystic

Mistress

National Velvet

NEW

4

40 cm 11/12 12/+

Negrita

4-5

50 cm

11/12

50 cm 11/12 12/+

4

45 cm

12/+

Pim Fortuyn

50 cm 11/12 12/+

Request

4

4 - 5 50 cm 11/12 12/+

Outbreak

Neper

Paul Scherer

4-5

4-5

40 cm 11/12 12/+

Rosalie

4

30 cm

12/+

Playgirl

4

4

50 cm 11/12 12/+

Pallada

50 cm 11/12 12/+

Royal Virgin

4

45 cm 11/12 12/+

Pleasure

4

45 cm 11/12 12/+

Seadov

4

50 cm 11/12 12/+

Passionale

4

40 cm 11/12 12/+

Rems Favourite

4

50 cm

11/12

Spitsbergen

NEW

4

40 cm

12/+

4

50 cm 11/12 12/+

4

40 cm 11/12 12/+

4

40 cm 11/12 12/+

4

50 cm

11/12

81


Assortiment - Tulpen TRIUMPH TULPEN - vervolg Strong Gold

Suncatcher

80/m.2 Synaeda Amor

Washington

Triumph Mix

NEW

4

50 cm 11/12 12/+

4

45 cm

11/12

4

30 cm 11/12 12/+

4

50 cm 11/12 12/+

4

40 cm 11/12 12/+

DARWIN HYBRIDE TULPEN Ad Rem

4

60 cm 11/12 12/+

Beauty of Apeldoorn

4

55 cm 11/12 12/+

Hakuun

4

82

55 cm 11/12 12/+

American Dream

4

55 cm 11/12 12/+

Beauty of Spring

4

55 cm 11/12 12/+

80/m.2 Apeldoorn

4

55 cm 11/12 12/+

Daydream

4

55 cm 11/12 12/+

Light and Dreamy

4

55 cm 11/12 12/+

Apeldoorn’s Elite

4

55 cm 11/12 12/+

Golden Apeldoorn

4

55 cm 11/12 12/+

Ollioules

4

55 cm 11/12 12/+

Banja Luka

4

50 cm 11/12 12/+

Golden Oxford

4

60 cm 11/12 12/+

Oxford

4

60 cm 11/12 12/+


DARWIN HYBRIDE TULPEN - vervolg Spryng Break

80/m.2

Walsrode

Design Impression

DARWIN HYBRIDE TULPEN: IMPRESSION SOORTEN

4

50 cm

12/+

4

4

50 cm 11/12 12/+

World Friendship

4

40 cm

Pink Impression

4

12/+

Darwin Hybride Mix

4

60 cm 11/12 12/+

Salmon Impression

4

55 cm 11/12 12/+

60 cm 11/12 12/+

60 cm 11/12 12/+

Red Impression

4

60 cm 11/12 12/+

Sweet Impression

4

60 cm 11/12 12/+

ENKELE LATE TULPEN Atlantis

5

40 cm 11/12 12/+

Big Smile

5

60 cm 11/12 12/+

80/m.2 Blushing Lady

5

65 cm 11/12 12/+

Clearwater

5

65 cm 11/12 12/+

Helmar

5

55 cm 11/12 12/+

83


Assortiment - Tulpen ENKELE LATE TULPEN - vervolg Kingsblood

Queen of Night

80/m.2

Sorbet

Avignon

ENKELE LATE TULPEN: FRANSE SOORTEN

5

55 cm 11/12 12/+

Dordogne

5

60 cm 11/12 12/+

Muscadet

5

65 cm 11/12 12/+

5

60 cm 11/12 12/+

5

5

5

Maureen

5

65 cm 11/12 12/+

Renown

5

55 cm 11/12 12/+

La Courtine

60 cm 11/12 12/+

Menton

65 cm 11/12 12/+

5

65 cm 11/12 12/+

Rhapsody of Smiles

65 cm 11/12 12/+

5

60 cm 11/12 12/+

LELIEBLOEMIGE TULPEN Ballerina

Claudia

80/m.2 Elegant Lady

Fly Away

Fire Wings

NEW

5

84

55 cm 11/12 12/+

5

55 cm

11/12

5

45 cm 11/12 12/+

4-5

50 cm

11/12

5

50 cm 11/12 12/+


LELIEBLOEMIGE TULPEN - vervolg Greenstar

5

50 cm

Holland Chic

5

11/12

Merlot

Moonblush

50 cm 11/12 12/+

Pieter de Leur

80/m.2 Mariette

5

55 cm 11/12 12/+

Purple Dream

Marilyn

5

55 cm 11/12 12/+

Purple Heart

NEW

5

50 cm 11/12 12/+

Sanne

5

55 cm 11/12 12/+

5

55 cm 11/12 12/+

West Point

Sonnet

4-5

50 cm 11/12 12/+

4-5

50 cm

11/12

White Triumphator

NEW

5

50 cm 11/12 12/+

5

40 cm 11/12 12/+

5

50 cm 11/12 12/+

5

60 cm 11/12 12/+

GEFRANJERDE TULPEN Leliebloemig Mix

5

50 cm 11/12 12/+

Bastia (dubbel)

5

50 cm 11/12 12/+

Canasta

5

45 cm 11/12 12/+

80/m.2 Crystal Star

5

50 cm 11/12 12/+

Cummins

5

45 cm 11/12 12/+

85


Assortiment - Tulpen GEFRANJERDE TULPEN - vervolg Curly Sue

5

50 cm 11/12 12/+

Lambada

Davenport

5

45 cm 11/12 12/+

Mascotte (dubbel)

80/m.2

Fancy Frills

5

Honeymoon

45 cm 11/12 12/+

Queensland (dubbel)

5

55 cm 11/12 12/+

Sensual Touch (dubbel)

Labrador

5

50 cm 11/12 12/+

Siesta

NEW

5

50 cm 11/12 12/+

5

40 cm 11/12 12/+

5

40 cm

5

11/12

50 cm

11/12

5

MEERBLOEMIGE TULPEN Antoinette

5

50 cm 11/12 12/+

Happy Family

5

50 cm 11/12 12/+

Candy Club

55 cm 11/12 12/+

80/m.2 praestans Fusilier

4

35 cm 11/12 12/+

praestans Shogun

4

25 cm

9/+

Night Club

Fiery Club

Wonder Club

MEERBLOEMIGE TULPEN: CLUB SOORTEN NEW

5

86

50 cm 11/12 12/+

5

50 cm 11/12 12/+

5

50 cm 11/12 12/+

5

50 cm 11/12 12/+


VIRIDIFLORA TULPEN Artist

5

China Town

30 cm 11/12 12/+

Golden Artist

5

30 cm

12/+

5

30 cm 11/12 12/+

Groenland

5

55 cm 11/12 12/+

80/m.2 Doll’s Minuet

5

55 cm 11/12 12/+

50 cm

5

Flaming Springgreen

30 cm 11/12 12/+

Spring Green

Nightrider

5

Esperanto

12/+

5

50 cm 11/12 12/+

5

5

PARKIET TULPEN Yellow Springgreen

5

50 cm 11/12 12/+

Flaming Parrot

Amazing Parrot

5

50 cm 11/12 12/+

Garden Fire

45 cm

11/12

80 p.m.2

Apricot Parrot

5

50 cm 11/12 12/+

Virichic

50 cm 11/12 12/+

Green Wave

Black Parrot

5

50 cm 11/12 12/+

Irene Parrot

Estella Rijnveld

5

50 cm 11/12 12/+

James Last

NEW

5

60 cm 11/12 12/+

5

45 cm 11/12 12/+

5

50 cm 11/12 12/+

5

50 cm

12/+

5

55 cm 11/12 12/+

87


Assortiment - Tulpen PARKIET TULPEN - vervolg Parrot King

5

Parrot Negrita

50 cm 11/12 12/+

5

45 cm

12/+

80/m.2 Rococo

5

35 cm 11/12 12/+

Silver Parrot

5

40 cm 11/12 12/+

White Parrot

5

45 cm 11/12 12/+

FOSTERIANA TULPEN Concerto

Exotic Emperor

3-4

3-4

25 cm 11/12 12/+

Madame Lefeber

4

40 cm 11/12 12/+

Solva

4

88

40 cm

Flaming Purissima

4

40 cm 11/12 12/+

Orange Emperor

4

4

40 cm 11/12 12/+

40 cm 11/12 12/+

Princeps

4

40 cm 11/12 12/+

Sweetheart

12/+

80/m.2

Yellow Purissima

4

40 cm 11/12 12/+

25 cm 11/12 12/+

Juan

4

40 cm

12/+

Purissima

4

40 cm 11/12 12/+


KAUFMANNIANA TULPEN Heart’s Delight

3-4

20 cm 11/12 12/+

Ice Stick

3

35 cm 11/12 12/+

80/m.2 Johann Strauss

3

20 cm 11/12 12/+

Love Song

3

25 cm 11/12 12/+

Scarlet Baby

3

20 cm 11/12 12/+

GREIGII TULPEN Showwinner

Stresa

3-4

3-4

25 cm 11/12 12/+

Für Elise

4

30 cm 11/12 12/+

Toronto

4

35 cm 11/12 12/+

25 cm 11/12 12/+

Grand Prestige

4

40 cm 11/12 12/+

Trauttmansdorff

4

30 cm 11/12 12/+

The First

3

Calypso

20 cm 11/12 12/+

Quebec

4

35 cm 11/12 12/+

35 cm

30 cm 11/12 12/+

4

30 cm 11/12 12/+

Roodkapje

Willem van den Akker

4

4

Cape Cod

12/+

4

30 cm 11/12 12/+

Peacock Mix

4

30 cm 11/12 12/+

89


Assortiment - Tulpen BOTANISCHE TULPEN bakeri Lilac Wonder

4

15 cm

6/+

15 cm

6/+

pulchella humilis

4

10 cm

6/+

tarda (dasystemon)

4

90

10 cm

batalinii Bright Gem

5

15 cm

6/+

linifolia

Honky Tonk

4

150/m.2

8/+

4

15 cm

10 cm

5/+

6/+

turkestanica

4

20 cm

4

20 cm

5/6

Little Beauty

pulch. Persian Pearl

4

chrys. Tubergen’s Gem

7/+

4

10 cm

6/+

pulch .Violacea - zwart hart

4

10 cm

6/+

urumiensis

4

10 cm

clusiana Cynthia

4

20 cm

6/+

orphanidea Flava

4

15 cm

5/+

saxatilis

4

20 cm

4

25 cm

4

20 cm

6/+

polychroma

4

15 cm

6/+

sylvestris

6/7

Botanische Mix

7/+

clus. Peppermintstick

6/+

5

30 cm

6/+


Assortiment - Narcissen TROMPET NARCISSEN Dutch Master

4

50 cm 12/14 14/16 16/18

60/m.2

Goblet

4

Golden Harvest

40 cm 12/14 14/16

4

45 cm 12/14 14/16

Las Vegas

4

45 cm 12/14 14/16

Mount Hood

4

40 cm 12/14 14/16

GROOTKRONIGE NARCISSEN Pink Parasol

4

40 cm

12/14

Bella Vista

4

Rijnveld’s Early Sensation Standard Value

1-2

35 cm

4

12/14

Brackenhurst

45 cm 12/14 14/16

Coral Crown

4

40 cm 12/14 14/16

Cairngorm

40 cm 12/14 14/16

4

35 cm

4

45 cm 12/14 14/16

Carlton

12/14

Fortissimo

Flower Record

Accent

4

45 cm 12/14 14/16 16/18

Ice Follies

60/m.2 Avalon

4

35 cm 12/14 14/16

Chromacolor

4

45 cm 12/14 14/16

Pink Charm

NEW

4

35 cm

12/14

4

40 cm 12/14 14/16

4

45 cm 12/14 14/16

4

40 cm 12/14 14/16

4

45 cm 12/14 14/16

91


Assortiment - Narcissen GROOTKRONIGE NARCISSEN - vervolg Red Devon

4

Salome

45 cm 12/14 14/16

4

45 cm 12/14 14/16

Sempre Avanti

4

45 cm 12/14 14/16

60/m.2 Stainless

4

Tickled Pinkeen

45 cm 12/14 14/16

4

45 cm 12/14 14/16

DUBBELE NARCISSEN Grootkronige Mix

Delnashaugh

60/m.2

Dick Wilden

Double Star

NEW

3-4

Flower Drift

4

45 cm 12/14 14/16

Queen’s Day

4

92

4

45 cm 12/14 14/16

40 cm

12/14

Golden Ducat

4

40 cm 12/14 14/16

Tahiti

4

45 cm 12/14 14/16

40 cm 12/14 14/16

Ice King

4

40 cm 12/14 14/16

Westward

4

45 cm 12/14 14/16

4

45 cm 12/14 14/16

My Story

4

40 cm 12/14 14/16

45 cm

50 cm

12/14

Obdam

Dubbele Mix

4

4-5

12/14

4

40 cm 12/14 14/16


KLEINKRONIGE NARCISSEN Actaea

5

Altruist

50 cm 12/14 14/16

5

40 cm

60/m.2 Barrett Browning

12/14

4

45 cm 12/14 14/16

Polar Ice

4

50 cm

recurvus

12/14

5

40 cm

POETAZ / TROS NARCISSEN Avalanche

4

40 cm

60/m.2 Bridal Crown

5

13/15

Sir Winston Churchill

12/14

45 cm 12/14 14/16

Cheerfulness

5

45 cm 12/14 14/16

Geranium

5

35 cm 12/14 14/16

Yellow Cheerfulness

KAMERCULTUUR

5

45 cm 12/14 14/16

5

Grand Soleil d’Or

Paperwhite

10 - 12 40 cm

10 - 12 40 cm 15/17 17/+

45 cm 12/14 14/16

15/17

93


Assortiment - Narcissen SPLEETKRONIGE NARCISSEN Blazing Starlet

4

40 cm

12/14

4

Changing Colors

40 cm 12/14 14/16

Printal

Orangery

4

Cassata

40 cm 12/14 14/16

4

60/m.2

4

40 cm

12/14

Smiling Twin

40 cm 12/14 14/16

4

40 cm

12/14

Chanterelle

4

Lemon Beauty

40 cm 12/14 14/16

Sunny Girlfriend

4-5

40 cm 12/14 14/16

4

40 cm 12/14 14/16

Spleetkronige Mix

4

40 cm 12/14 14/16

BOTANISCHE NARCISSEN Baby Boomer

4

20 cm

8/10

Elka

4

94

Bell Song

4

35 cm

Blushing Lady

12/14

February Gold

20 cm

8/+

2-3

100/m.2

25 cm 12/14 14/16

4

35 cm

12/14

Canaliculatus

4

20 cm

12/14

Golden Bells

5

20 cm

6/8

Charming Lady

4

35 cm

12/14

Golden Dawn

4-5

40 cm

12/14


BOTANISCHE NARCISSEN - vervolg Golden Echo

100/m.2

Hawera

Jetfire

Jack Snipe

NEW

4-5

40 cm

4-5

12/14

Julia Jane

2-3

20 cm

Lemon Sailboat

4

5/+

odorus plenus

5

25 cm

40 cm

12/14

4

Rapture

10/12

4

25 cm

35 cm

12/14

Rip van Winkle

4

35 cm

4

20 cm

12/14

12/14

12/14

4

25 cm

12/14

Pueblo

4

30 cm

20 cm 12/14 14/+

4-5

20 cm

8/10

Quail

12/14

Segovia

Sailboat

3

New Baby

Minnow

Prom Dance

Pipit

10/12

20 cm

Lieke

4

30 cm

12/14

Silver Chimes

NEW

3-4

30 cm

10/12

NEW

4

15 cm

10/12

4

35 cm

12/14

4-5

20 cm

12/14

4

30 cm

15/17

95


Assortiment - Narcissen / Crocussen BOTANISCHE NARCISSEN - vervolg Spring Sunshine

Sun Disc

100/m.2

Tête-à-Tête

Tête Bouclé

Topolino

NEW

3- 4

30 cm

12/14

triandrus Thalia

5

20 cm

10/12

3

20 cm 12/14 14/16

White Marvel

W.P. Milner

3

20 cm

3

11/12

White Petticoat

25 cm

10/12

Botanische Mix

NEW

4-5

30 cm

12/14

4

15 cm

8/10

4

35 cm

12/14

3-4

15 cm

6/8

3-4

35 cm

GROOTBLOEMIGE CROCUSSEN

96

150/m.2

Flower Record

Golden Yellow

Grand Maître

Jeanne d’Arc

Pickwick

2-3

2-3

2-3

2-3

2-3

12 cm 8/9 9/10

12 cm 8/9 9/10

12 cm 8/9 9/10

Queen of the Blues

Remembrance

Vanguard

2-3

2-3

2-3

12 cm

8/9

12 cm 8/9 9/10

12/14

12 cm

12 cm 8/9 9/10

Grootbloemige Mix

8/9

2-3

12 cm 8/9 9/10

12 cm 8/9 9/10


SPECIE CROCUSSEN

200/m.2

angustifolius

2

10 cm

10 cm

5/+

chrys. Snowbunting

2

10 cm

5/+

tommasinianus

2

10 cm

2

5/+

chrys. Cream Beauty

2

chrysanthus Ard Schenk

5/+

chrys. Fuscotinctus

2

10 cm

5/+

Orange Monarch

2

10 cm

5/+

tomm. Barr’s Purple

2

10 cm

5/+

10 cm

10 cm

5/+

sieberi Firefly

2

10 cm

5/+

tomm. Ruby Giant

2

10 cm

2

5/+

chrys. Goldilocks

2

chrys. Blue Pearl

5/+

chrys. Prins Claus

2

10 cm

5/+

sieberi Tricolor

2

10 cm

6/+

5/+

10 cm

chrys. Romance

2

10 cm

5/+

Spring Beauty

2

5/+

10 cm

tomm. Whitewell Purple Species Mix

2

10 cm

5/+

2

10 cm

5/+

97


Assortiment - Herfstbloeiend CROCUS, COLCHICUM, CYCLAMEN, STERNBERGIA

98

Crocus kotschyanus

Crocus sativus

9 - 10

9 - 10

8 cm

9/10

150/m2

8 cm

8/9

Crocus speciosus

150/m2

9 - 10

12 cm

5/+

Crocus spec. Albus

9 - 10

150/m2

12 cm

5/+

150/m2

Crocus spec. Artabir

Crocus spec. Conqueror

Colchicum autumnale

Colch. aut. Alboplenum

Colchicum aut. Album

9 - 10

9 - 10

10 - 12 12 cm

10 - 12 12 cm

10 - 12 12 cm

12 cm

5/+

150/m2

12 cm

5/+

150/m2

13/+

30/m2

13/+

30/m2

13/+

30/m2

Colchicum a. Pleniflorum

Colchicum byzantinum

Colchicum cilicicum

Colchicum Giant

10 - 12 10 cm

10 - 12 15 cm

10 - 12 10 cm

10 - 12 15 cm 20/22 24/+ 30/m2

13/+

30/m2

20/22 30/m2

20/+

30/m2

Colchicum Waterlily

Cyclamen cilicium

Cyclamen hederifolium

Cyclamen hed. Album

Sternbergia lutea

10 - 12 12 cm

10 - 12 15 cm

10 - 12 15 cm 13/15 30/35 40/m2

10 - 12 15 cm

10 - 12 15 cm

16/+

30/m2

13/15

40/m2

10/+

40/m2

10/12

40/m2


Assortiment - Allium ALLIUM - GROOTBLOEMIG Ambassador

5 - 6 120 cm

20/24

atropurpureum

6

Forelock

8/+

80 cm

30/m2

90 cm

20/+

20/m2

Purple Rain

5- 6

90 cm

12/14

5-6

65 cm

6-7

80 cm

14/+

30/m2

5-6

90 cm

60/m2

6 - 7 150 cm

10/+

20/m2

12/14

30/m2

5 - 6 100 cm

20/24

20/m2

100 cm

50 cm

14/+

30/m2

5-6

125 cm

5-6

80 cm

14/+

30/m2

Globemaster

20/+

20/m2

5-6

80 cm

20/+

20/m2

12/+

30/m2

10/+

20/m2

nigrum (multibulbosum) Ostara

20/+

20/m2

Red Mohican

7

5-6

Early Emperor

Gladiator

Mont Blanc

Purple Sensation

30/m2

10/+

60 cm

giganteum

Miami

His Excellency

6

5-6

20/m2

Firmament

christophii

10/+

5-6

80 cm

12/+

30/m2

schubertii

30/m2

5-6

40 cm

5-6

40 cm

Spider

12/14

20/m2

5-6

50 cm

99


Assortiment - Allium ALLIUM - GROOTBLOEMIG - vervolg

ALLIUM - KLEINBLOEMIG

Summer Drummer

Violet Beauty

caeruleum

7 - 8 175 cm

5-6

12/+

30/m2

40 cm

I

100/m2

20 cm

30/m2

12/14

5-6

40 cm

30/m2

scorodoprasum Art

6-7

5-6

80 cm

6/+

30/m2

Eros

5/+

100/m2

moly

karataviense

5-6

12/+

cowanii

cernuum

6-7

70 cm

White Cloud

5-6

5/+

100/m2

sphaerocephalon

5-6

40 cm

5/+

100/m2

flavum

40 cm

5/+

100/m2

neapolitanum

25 cm

6 -7

Cameleon

35 cm

4/+

7-8

40 cm

I

100/m2

5-6

15 cm

4/5

100/m2

ursinum

tuberosum

4/+

25 cm

100/m2

5-6

35 cm

6/+

60/m2

5/+

100/m2

roseum

oreophilum

100/m2

6-7

Graceful Beauty

5-6

25 cm

vineale Hair

NEW

6

100

110 cm

5/+

100/m2

6-7

90 cm

6/+ 100/m2

6-7

50 cm

I

100/m2

5

35 cm

I

100/m2

6-7

90 cm

5/+

100/m2


Assortiment - Anemone ANEMONE

150/m.2

blanda Blue Shades

blanda Charmer

3-4

3-4

15 cm

5/+

15 cm

5/+

bl. White Splendour

3-4

15 cm

5/7 7/+

blanda Mix

3-4

15 cm

nemorosa

5/+

3-4

10 cm

I

ranunculoides

coronaria Admiral

coronaria bicolor

coronaria Bride

3-4

4-5

4-5

4-5

15 cm

I

25 cm

6/7

25 cm

6/7

25 cm

6/7

coronaria De Caen Mix

coronaria Governor

coronaria Hollandia

cor. Lord Lieutenant

4-5

4-5

4-5

4-5

25 cm

6/7

25 cm

6/7

25 cm

6/7

25 cm

6/7

cor. Mount Everest

coronaria Mr. Fokker

coronaria St. Brigid Mix

coronaria Sylphide

4-5

4-5

4-5

4-5

25 cm

6/7

25 cm

6/7

25 cm

6/7

25 cm

6/7

101


Assortiment - Camassia / Chionodoxa / Eremurus CAMASSIA cusickii

5-6

80 cm

CHIONODOXA

40/m.2

forbesii Blue Giant

leichtlinii Alba

14/+

5-6

80 cm

14/+

3-4

15 cm

leichtlinii Caerulea

leichtlinii Sacajawea

luciliae

5-6

5-6

3-4

80 cm

14/+

80 cm

leichtlinii Semiplena

quamash

5-6

5-6

80 cm

14/+

35 cm

14/+

6/+

100/m2

15 cm

5/+

200/m.2 forbesii Pink Giant

3-4

15 cm

5/+

3-4

15 cm

luciliae Violet Beauty

sardensis

3-4

3-4

15 cm

5/6

luciliae Alba

5/+

15 cm

5/+

5/+

EREMURUS himalaicus

6

102

150 cm

5/m.2 robustus

I

6

175 cm

Ruiter hybr. Cleopatra

I

6

125 cm

I

Ruiter hybr. Romance

6

125 cm

I


Assortiment - Eremurus / Fritillaria 5/m.2

EREMURUS Ruiter hybr. Mix

6

125 cm

I

stenophyllus

6

125 cm

I

FRITILLARIA - kleinbloemig elwesii

4-5

25 cm

5/6

100/m.2

meleagris Alba

meleagris Mix

4-5

4-5

20 cm

5/+

20 cm

FRITILLARIA grootbloemig michailovskyi

pontica

4-5

4-5

30 cm

5/+

25 cm

uva-vulpis

6/+

4-5

30 cm

8/+

20/m.2

imp. Aureomarginata

imperialis Aurora

4-5

4-5

90 cm

20/+

imperialis Max. Lutea

imperialis Premier

imperialis Rubra Maxima

4-5

4-5

4-5

90 cm

24/+

persica

4-5

90 cm

20/24

90 cm

20/24

90 cm

persica Ivory Bells

p. Twin Towers Tribute

raddeana

4-5

4-5

4-5

90 cm

20/+

90 cm

20/+

6/7

70 cm

90 cm

24/+

24/+

16/+

103


Assortiment - Galanthus / Hyacinthoides / Iris GALANTHUS elwesii

150/m.2

HYACINTHOIDES English Bluebells

nivalis

100/m.2

hispanica blauw

hispanica Excelsior

NEW

2-3

15 cm

6/7

nivalis Flore Pleno

2

12 cm

5/+

2-3

15 cm

5/6 6/+

woronowii

2-3

15 cm

6/7

4-5

25 cm

5/6

4-5

30 cm

8/10

4-5

hispanica Wit

hispanica Mix

4-5

4-5

4-5

30 cm

8/10

30 cm

8/10

Autumn Princess

Hyacinthoides non-scripta

104

30 cm

7/8 8/+

6-7

Eye of the Tiger

Purple Sensation

Red Ember

6-7

6-7

6-7

50 cm

7/8

50 cm

7/8

50 cm

7/8

50 cm

7/8

8/10

30 cm

IRIS HOLLANDICA

4-5

10/+

30 cm

hispanica Roze

100/m.2

Blue Magic

6-7

50 cm

8/9

Royal Yellow

Silvery Beauty

6-7

6-7

50 cm

7/8

50 cm

7/8


Assortiment - Iris / Muscari 100/m.

IRIS HOLLANDICA - vervolg Symphony

6-7

White van Vliet

7/8

50 cm

danfordiae

6-7

50 cm

7/8

Katharine Hodgkin

hollandica Mix

6-7

50 cm

7/8

2

IRIS KLEINBLOEMIG bucharica

4

30 cm

I

30/m2

reticulata Alida

reticulata

150/m.2

reticulata Blue Hill

NEW

2-3

15 cm

6/+

reticulata Harmony

2-3

15 cm

6/+

ret. Painted Lady

2-3

15 cm

5/6

reticulata Pauline

2-3

15 cm

5/6

reticulata Pixie

2-3

15 cm

6/+

reticulata Purple Hill

NEW

2-3

15 cm

6/+

2-3

15 cm

6/+

2-3

15 cm

6/+

2-3

15 cm

6/+

2-3

15 cm

MUSCARI armeniacum

6/+

150/m.2 arm. Fantasy Creation

arm. Night Eyes

arm. Siberian Tiger

arm. Touch of Snow

NEW

4-5

15 cm

8/9 10/+

5

20 cm

8/9

4

15 cm

7/8

4

15 cm

8/9

4

15 cm

5/6

105


Assortiment - Muscari / Scilla MUSCARI - vervolg aucheri Blue Magic

4

15 cm

8/9

aucheri Ocean Magic

4

15 cm

botryoides Superstar

comosum

4-5

5-6

15 cm

6/+

latifolium Grape Ice

150/m.2

25 cm

7/8

azureum

4

12 cm

botryoides Album

6/+

comosum Plumosum

6/+

macr. Golden Fragrance

5

20 cm

8/9

Pink Sunrise

4-5

15 cm

6/+

Joyce Spirit

latifolium

4-5

4-5

15 cm

7/8

Valerie Finnis

6/+

15 cm

Muscari Mix

NEW

4

15 cm

5/+

4-5

15 cm

9/+

4

12 cm

5/+

4

15 cm

8/9

4-5

15 cm

SCILLA

150/m.2

bifolia

3

106

10 cm

8/9

bifolia Rosea

5/+

3

10 cm

5/+

bifolia Mix

3

10 cm

litardierei

5/+

4

20 cm

mischtschenkoana

6/+

2-3

12 cm

8/+


Assortiment - Scilla / Diverse bloembollen SCILLA - vervolg peruviana

6

25 cm

150/m.2

peruviana White Moon

18/20

40/m2

6

25 cm

17/+

40/m2

siberica

3-4

15 cm

7/8 8/+

siberica Alba

sib. Spring Beauty

3-4

3-4

15 cm

7/8

15 cm

8/9

DIVERSE BLOEMBOLLEN A - E Arum italicum

4-5

40 cm

I

30/m2

Arum maculatum

Bellevalia Green Pearl

Bellevalia pycnantha

Bulbocodium vernum

4-5

5-6

5-6

1-2

40 cm

I

30/m2

25 cm

6/+

Convallaria majalis (leverbaar begin oktober)

Corydalis cava

5-6

3-4

25 cm

I

100/m2

20 cm

150/m2

25 cm

6/+

150/m2

50/m2

I

3-4

20 cm

6/+

50/m2

Dracunculus vulgaris

Eranthis cilicica

Eranthis hyemalis

6-7

5-6

2-3

2-3

5/+

20/m2

60 cm

15/20

20/m2

5 cm

4/5

6/+

100/m2

Corydalis sol. Beth Evans Cyclamen coum hybriden

Dichelostemma ida-maia

60 cm

15 cm

200/m2

5 cm

4/5

12 - 3

10 cm

10/13

40/m2

200/m2

107


Assortiment - Diverse bloembollen DIVERSE BLOEMBOLLEN E - L Erythr. dens-can. Mix

3-4

10 cm

I

100/m2

Gladiolus byzantinus

Erythronium Pagoda

4-5

25 cm

I

Erythr. rev. White Beauty Geranium tuberosum

4

100/m2

Ipheion uniflorum

Ipheion u. Alberto Castillo

25 cm

I

100/m2

Ipheion unifl. Jessie®

4-5

25 cm

5/+

100/m2

Ipheion unifl. Tessa

NEW

5-6

50 cm

6/+

100/m2

5-6

15 cm

Ipheion uni. Wisley Blue

Ixia Eos

5-6

6-7

15 cm

4/+

100/m2

Leucojum a. Gravetye Giant

35 cm

4/+

100/m2

5-6

20 cm

5/+

100/m2

Ixia Mix

5/+

150/m2

Leucojum vernum

6-7

50 cm

5/+

150/m2

Lilium candidum

5-6

10 cm

4/+

100/m2

5-6

20 cm

4/+

100/m2

Ixiolirion tataricum

Leucojum aestivum

5-6

4-5

40 cm

4/+

150/m2

Lilium martagon

30 cm

10/12 75/m2

Lilium mart. Claude Shride

NEW

5-6

108

40 cm

12/14

75/m2

5

30 cm

I

75/m2

6 - 8 100 cm

24/+

40/m2

6-7

70 cm

12/+

40/m2

6-7

80 cm

16/18

25/m2


DIVERSE BLOEMBOLLEN L - Z Lilium martagon Guinea Gold

Lilium martagon Snowy Morning

Lilium regale

NEW

6-7

80 cm

16/18

25/m2

NEW

6-7

80 cm

16/18

25/m2

8 - 9 100 cm

18/20

25/m2

Nectaroscordum siculum

Ornithogalum balansae

Ornithogalum Moskou

Ornithogalum nutans

5-6

3-4

5-6

4-5

90 cm

10/12 100/m2

Ornithogalum umbellatum

4-5

15 cm

6/+

100/m2

Oxalis adenophylla

6

10 cm

6/+

Ranunculus per kleur

Ranunculus Mix

6-7

6-7

40 cm

6/7

150/m2

40 cm

6/7

100/m2

15 cm

6/+

100/m2

12/14

40/m2

25 cm

6/+

100/m2

Puschkinia libanotica

Puschkinia lib. Alba

3-4

3-4

15 cm

6/+

150/m2

Sparaxis Mix

150/m2

55 cm

6-8

25 cm

5/+

Triteleia Kon. Fabiola

150/m2

7

30 cm

5/6

150/m2

15 cm

5/6

150/m2

Zantedeschia aethiopica

7-9

80 cm

14/16

20/m2

109


Assortiment - Amaryllis AMARYLLIS - ENKELBLOEMIG Ambiance

11 - 3

60 cm 28/30 34/36

Apple Blossom

11 - 3

60 cm 28/30 34/36

Carmen

11 - 3

60 cm 28/30 34/36

Charisma

11 - 3

60 cm 28/30 34/36

Clown

11 - 3

60 cm 28/30 34/36

Floris Hekker

Gervase

Hercules

Minerva

Mont Blanc

11 - 3

11 - 3

11 - 3

11 - 3

11 - 3

60 cm 28/30 34/36

60 cm 28/30 34/36

60 cm 28/30 34/36

60 cm 28/30 34/36

60 cm 28/30 34/36

Naranja

Picotee

Red Lion

Rilona

Rosalie

11 - 3

11 - 3

11 - 3

11 - 3

11 - 3

60 cm 28/30 34/36

60 cm 28/30 32/34

60 cm 28/30 34/36

60 cm 28/30 34/36

60 cm 28/30 34/36

AMARYLLIS - DUBBELBLOEMIG

110

Celica

Double Dragon

Double Dream

Double Record

Lady Jane

11 - 3

11 - 3

11 - 3 60 cm 28/30 34/36

11 - 3

11 - 3 60 cm 28/30 34/36

60 cm 28/30 34/36

60 cm 28/30 34/36

60 cm 28/30 34/36


AMARYLLIS - DUBBELBLOEMIG

AMARYLLIS - KLEINBLOEMIG

Marilyn

Fairytale

Rapido

Sleeping Beauty

NEW

11 - 3 60 cm 28/30 34/36

11 - 3

40 cm

26/28

11 - 3

40 cm

26/28

11 - 3

40 cm

26/28

111


112


Biologische bollen GECONTROLEERD EN GECERTIFICEERD Wij betrekken onze BIO-bollen van betrouwbare biologische kwekers, die alles doen wat mogelijk is om hun bollen zo biologisch en duurzaam mogelijk te telen. Deze soorten leveren bovendien een grote bijdrage aan het welzijn van de bijen, vlinders en andere insecten.

SK A L NL- BIO - 0 1

113


Assortiment - Biologische bloembollen S K A L NL- BI O - 0 1

HYACINTEN Delfts Blauw

50/m.2 Pink Pearl

Splendid Cornelia

White Pearl

NEW

4

25 cm

14/15

4

25 cm

14/15

4

25 cm

4

14/15

25 cm

14/15

TULPEN Catherina, enkel laat

80/m.2 Muscadet, enkel laat

Orange van Eijk, DH

Pink Impression, DH

Purple Flag, enkel vroeg

NEW

4

55 cm

11/12

Queen of Night, enkel laat

5

114

60 cm

10/11

5

65 cm

11/12

Red Impression, DH

4

60 cm

11/12

Sapporo, leliebloemig

Stresa, kaufmanniana

4-5

3-4

45 cm

11/12

25 cm

10/11

4

45 cm

11/12

Salmon Impression, DH

4

60 cm

11/12

NEW

4

60 cm

4

11/12

50 cm

10/11

Salmon Van Eijk, DH

Sanquin, Darwin Hybr.

4-5

4-5

55 cm

11/12

Van Eijk, Darwin Hybride

4

50 cm

11/12

45 cm

11/12


TULPEN - BOTANISCH bakeri Lilac Wonder

100/m.2 Dasystemon tarda

clusiana Tinka

linifolia

NEW

4

15 cm

5/+

Little Beauty

4

30 cm

5/+

praest. Zwanenburg

4

10 cm

4

6/7

sylvestris

15 cm

4/+

turkestanica

NEW

4

10 cm

5/+

4

35 cm

7/+

5

20 cm

5/+

4

20 cm

6/7

NARCISSEN Brackenhurst, grootkr.

4

40 cm

12/14

recurvus, kleinkronig

5

40 cm

12/14

60/m.2 Bridal Crown, tros

5

45 cm

12/14

Replete, dubbel

4

40 cm

12/14

Calgary, dubbel

4

45 cm

12/14

Tahiti, dubbel

4

45 cm

12/14

Martinette, tros

3-4

35 cm

12/14

Papillon Blanc, spleetkr.

4

45 cm

12/14

Mix, grootkronig

3-4

45 cm

12/14

115


Assortiment - Biologische bloembollen S K A L NL- BI O - 0 1

NARCISSEN - BOTANISCH Minnow

4

25 cm

Sun Disc

Sailboat

10/12

4

35 cm

100/m.2

5

10/12

20 cm

Tête-à-Tête

10/12

3

20 cm

12/14

CROCUSSEN triandrus Thalia

Tête Rosette

3

20 cm

4-5

12/14

Geel, grootbloemig

30 cm

4

12/14

Grand Maître, grootbl.

Flower Record, grootbloemig

Tresamble

30 cm

12/14

2-3

Jeanne d’Arc, grootbl.

12 cm

7/8

150/m2

King of the Striped, gr. bl.

Ard Schenk, species

NEW

2-3

12 cm

7/8

150/m2

Barr’s Purple, species

2-3

12 cm

7/8

150/m2

Romance, species

2-3

12 cm

7/8

150/m2

Ruby Giant, species

2-3

12 cm

7/8

150/m2

Tricolor, species

2

10 cm

5/+

Species mix

NEW

2

116

10 cm

5/+

200/m2

2

10 cm

5/+

200/m2

200/m2

NEW

2

10 cm

5/+

200/m2

2

10 cm

5/+

200/m2

2

10 cm

5/+

200/m2


ALLIUM christophii

Mount Everest

90 cm

10/12

30/m2

Schubertii

sphaerocephalon

NEW

NEW

5-6

Purple Sensation

5 - 6 125 cm

10/12

30/m2

5-6

90 cm

10/12

30/m2

5-6

40 cm

16/+

CHIONODOXA

MUSCARI

forbesii Blue Giant

armeniacum

3-4

4-5

15 cm

5/+

200/m2

15 cm

forbesii Pink Giant

Lady Blue

3-4

4-5

15 cm

5/+

200/m2

15 cm

4/5

7/8

30/m2

6-7

90 cm

5/6

100/m2

Fantasy Creation

150/m2

5

20 cm

7/8

150/m2

5/+

150/m2

latifolium

20 cm

7/8

150/m2

15 cm

7/8

150/m2

4-5

15 cm

Wit

luciliae Alba

3-4

NEW

NEW

200/m2

4-5

117


Assortiment - Biologische bloembollen S K A L NL- BI O - 0 1

DIVERSE BLOEMBOLLEN Bellevalia romana

5

30 cm

7/+

100/m2

Fritillaria Early Dream

4

75 cm

16/20 20/m2

Camassia leicht. Caerulea Camassia leicht. Sacajawea (bont blad)

Erythronium Pagoda

5-6

4-5

80 cm

14/+

40/m2

5-6

80 cm

14/+

40/m2

Fritillaria meleagris

Fritillaria uva-vulpis

4-5

4-5

20 cm

6/+

100/m2

30 cm

7/8

I

100/m2

40/m2

Hyacinthoides hispanica Blauw

Hyacinthoides hispanica Roze

25 cm

Hyacinthoides hisp. Wit

NEW

4-5

118

30 cm

7/8

100/m2

4-5

30 cm

7/8

4-5

100/m2

Ixiolirion tataricum

Leucojum aestivum Gravetye Giant

Ornithogalum balansea

5-6

5-6

3-4

40 cm

4/+

75/m2

40 cm

12/14

75/m2

15 cm

6/+

150/m2

30 cm

7/8

100/m2


DIVERSE BLOEMBOLLEN - vervolg Puschkinia libanotica

Scilla siberica

3-4

3-4

15 cm

5/+

150/m2

15 cm

6/7

150/m2

119


120


Praktische info MACHINAAL PLANTEN, BEMESTING, KWALITEIT, STANDPLAATS, ALPHABETISCHE INDEX, JUB SPECIALISTEN EN LEVERINGSVOORWAARDEN JUB Holland heeft ruim 25 jaar geleden een plantmachine ontwikkeld die op een eenvoudige manier bloembollen kan planten in bestaande gazons of bermen. Hierover, maar ook over bemesting en maaibeleid, kunt u in dit hoofdstuk informatie vinden. Tevens vindt u hier een handige lijst waarin per soort de juiste standplaats, specifieke eigenschappen, levensduur etc. worden vermeld en er is een alphabetische index.

121


Machinaal planten MACHINAAL PLANTEN VAN BLOEMBOLLEN Met onze speciale plantmachine is het mogelijk om grote hoeveelheden bloembollen te planten onder de grasmat, langs wegen in de berm, in het gazon, op rotondes etc. Door de bollen machinaal te laten planten kunt u een grote besparing op de arbeidskosten bereiken. De plantcombinatie bestaat uit een (mini)tractor met daarachter de plantmachine. De bollen worden in de bak gestort, waarna ze via een lopende band aangevoerd worden bij de twee zgn. plantvoeten. Voor de plantvoeten zijn verticaal roterende messen gemonteerd die de graszoden opensnijden. De voeten ‘duiken’ de grond in en vouwen de graszoden open. Tegelijkertijd vallen de bollen in de kokers van de plantvoeten en worden geplant. Direct daarna worden de zoden teruggeleid en aangedrukt door een rol.

De plantmachines

122

Het vullen van de plantmachine

De bollen op de band richting plantgat

De bollen worden geplant

Met rollers wordt de grasmat aangedrukt


PLANTCAPACITEIT VAN DE PLANTMACHINE Onder normale omstandigheden kan de plantmachine +/- 10.000 narcissen of 25.000 crocussen/ bijzondere bolgewassen per uur planten. De snelheid van het planten is o.a. afhankelijk van factoren als: - grondsoort - locatie - bolmaat - weersomstandigheden

TALUDBEPLANTING

PLANTEN MET VERSTEKPLANTER

Speciaal voor de taluds hebben wij een machine die op een helling kan planten met een maximale hoek van 30 tot 35 graden. Deze machine is voorzien van rupsbanden en een extra plantvoet zodat een gelijkmatig plantbed kan worden bereikt.

Om dichter bij bomen te kunnen planten hebben wij een verstekplanter. Bij deze machine is de plantvoet gemonteerd aan de zijkant van de machine zodat deze zowel tussen als dichtbij de bomen kan planten.

De taludplanter aan het werk

Planten met de verstekplanter

Resultaat op een talud in het voorjaar

Resultaat van planten met verstekplanter

123


Bemesten, bemestingsplan en maaien BEMESTEN EN BEMESTINGSPLAN Voor het behoud van uw bloembollen is het heel belangrijk om ze van voedsel te voorzien. JUB heeft daarom de service verder uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om een bemesting uit te voeren in het najaar en voorjaar met onze speciaal geselecteerde biologische bloembollenmest, dit is dezelfde mest die wij gebruiken bij onze eigen teelt in Noordwijkerhout. In het najaar worden tegelijkertijd met het machinaal planten van bloembollen in gras meststoffen toegevoegd via een op de plantmachine geinstalleerd apparaat. In het voorjaar wordt een milieuvriendelijke organische voeding gebruikt. Het organische bestanddeel in deze meststof wordt omgezet in humus.

Najaarsbemesting

Voorjaarsbemesting

MAAIEN Bij verwilderingsbollen in het gras geldt als regel dat gemiddeld zes tot acht weken na de bloeiperiode kan worden begonnen met maaien.

Maaien, gemiddeld 6-8 weken na bloeiperiode

124

Deze periode hebben de bollen nodig om voldoende energie op te bouwen om het volgende jaar goed terug te komen. Een uitzondering hierop is de allium, deze kan direct na de bloei afgemaaid worden. De bladeren van de allium zijn namelijk vóór de bloei al afgestorven.


Kwaliteit JUB in beeld AANDACHT VOOR KWALITEIT

Maatcontrole ✓

Kwaliteitscontrole ✓

Bij JUB Holland wordt veel aandacht besteed aan de volgende punten: • • • • •

De bewaring van de bollen tot het moment van verzending De gezondheid van de bollen Het soort-echt en maat-echt leveren van de bollen Verpakking en transport van de bollen Verpakken van bollen in netlons met kleurenlabel + plantenpaspoort info

Netlon verpakking met soortlabel

Bollen leverbaar in kratten of netlons

JUB kwaliteit ✓

125


Overzicht praktische kenmerken van bloembollen licht

zon

Soort Allium - grootbloemig

X

half- schaduw zonnig

bollen/m2

vochtig

meerjarig

in voor com- kleurbinatie effect

bloeimaand

humus

kalk

X

X

X

X

15

30

5-8

X

X

60

100

5-8

Allium - kleinbloemig

X

X

X

Amaryllis

X

X

X

X

X

10

15

11-3

Anemone coronaria

X

X

X

X

X

80

150

4-5

Anemone blanda

X

X

X

X

X

X

80

150

3-4

Anemone - overige

X

X

X

X

X

X

80

150

3-4

Arum

X

X

X

X

X

X

10

30

4-5

X

X

X

X

80

150

5-6

X

X

X

50

100

1-2

X

X

X

10

20

5-6

X

X

X

100 200

3-4

X

15

30

10-12

Bellevalia

X

X

Bulbocodium

X

X

Camassia

X

X

Chionodoxa

X

X

X

X

Colchicum

X

X

X

X

Convallaria

X

X

X

X

X

X

50

100

5-6

X

X

X

X

X

X

50

100

3-4

X

X

X

80

150

2-3

X

X

X

100 200

X

X

X

X

20

40

10-3

X

X

80

150

6-7

X

X

10

20

5-6

X

100 200

2-3

Corydalis Crocus - grootbloemig

X

X

Crocus - botanisch

X

X

Cyclamen

X

Dichelostemma

X

X

X

Dracunculus

X

X

X

Eranthis Eremurus

X X

Erythronium

X

X

X X

X X

X

X X

X

2

X

3

5

6-7

X

50

100

3-5

10

20

4-5

X

Fritillaria - grootbloemig

X

X

X

Fritillaria - kleinbloemig

X

X

X

X

X

60

100

4-5

Galanthus

X

X

X

X

X

X

80

150

2-3

X

X

60

100

4-5

X

60

100

5-6

30

50

4

X

60

100

4-5

X

60

100

5-6

50

100

6-7

80

150

2-4

80

150

6-7

X

80

150

5-6

X

40

75

4-6

Geranium tuberosum

X

X

X

Gladiolus byzantinus

X

X

X

X

Hyacinthus

X

X

X

X

X

Hyacinthoides

X

X

X

X

X X

Ipheion

X

X

Iris hollandica

X

X

X

Iris kleinbloemig

X

X

X

X

Ixia

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Ixiolirion

X

Leucojum

126

grond

X X

X

Lilium

X

X

X

X

X

20

40

6-9

Muscari

X

X

X

X

X

80

150

4-6


licht

zon

Soort

grond

half- schaduw zonnig

humus

kalk

bollen/m2

vochtig

meerjarig

in combinatie

voor kleureffect

bloeimaand

Narcissus - grootbloemig

X

X

X

X

X

30

60

4-5

Narcissus - botanisch

X

X

X

X

X

60

100

2-5

Narcissus - kamercultuur

X

X

X

X

Nectaroscordum

X

X

X

X

Ornithogalum

X

X

X

X

Oxalis

X

X

X

Puschkinia

X

X

X

Ranunculus

X

X

Scilla - kleinbloemig

X

X

Scilla - grootbloemig

X

X

Sparaxis

X

Sternbergia

X

Triteleia

10-12 X

60

100

5-6

X

60

100

3-6

X

X

60

100

6

X

X

X

80

150

3-4

X

X

X

X

80

150

6-7

X

X

X

X

80

150

2-4

X

X

X

20

40

6

X

X

20

40

6-8

X

X

X

X

20

40

10-12

X

X

X

X

X

80

150

7

Tulipa - Darwin Hybride

X

X

X

X

30

80

4

Tulipa - Dubbele Vroege

X

X

X

X

30

80

4

Tulipa - Dubbele Late

X

X

X

X

30

80

5

Tulipa - Enkele Vroege

X

X

X

X

30

80

4

Tulipa - Enkele Late

X

X

X

X

30

80

5

Tulipa - Fosteriania

X

X

X

X

30

80

3-4

Tulipa - Gefranjerde

X

X

X

X

30

80

5

Tulipa - Greigii

X

X

X

X

30

80

4

Tulipa - Kaufmanniana

X

X

X

X

30

80

3-4

Tulipa - Leliebloemige

X

X

X

X

30

80

5

Tulipa - Meerbloemige

X

X

X

X

30

80

4-5

Tulipa - Parkiet

X

X

X

X

30

80

5

Tulipa - Botanisch

X

X

X

X

40

100

4-5

Tulipa - Triumph

X

X

X

X

30

80

4-5

Tulipa - Viridiflora

X

X

X

X

30

80

5

Zantedeschia

X

X

X

X

20

40

7-9

X

X

X

X

X

X

Camassia’s en late witte tulpen op begraafplaats in Amsterdam

127


Assortiment - Alfabetische lijst A - Z B = Biologisch Soort

Blz.

All. Ambassador

99

All. scordoprasum Art All. atropurpureum

Blz.

Soort

Blz.

Soort

Blz.

Amar. Mont Blanc

110

Croc. Ard Schenk

97

Frit. Aureomarginata

103

100

Amar. Naranja

110

Croc. Ard Schenk - B

116

Frit. Aurora

103

99

Amar. Picotee

110

Croc. Blue Pearl

97

Frit. Maxima Lutea

103

100

Amar. Rapido

111

Croc. Cream Beauty

97

Frit. Premier

103

All. Cameleon

100

Amar. Red Lion

110

Croc. Flower Record

96

Frit. Rubra Maxima

103

All. cernuum

100

Amar. Rilona

110

Croc. Flower Record - B

116

Frit. meleagris Alba

103

All. christophii

99

Amar. Rosalie

110

Croc. Fuscotinctus

97

Frit. meleagris Mix

103

All. christophii - B

117

Amar. Sleeping Beauty

111

Croc. Golden Yellow

96

Frit. meleagris Mix - B

118

Anem. Admiral

101

Croc. Goldilocks

97

Frit. michailovskyi

103

All. caeruleum

All. cowanii

100

All. Firmament

99

Anem. bicolor

101

Croc. Grand Maître

96

Frit. persica

103

All. Early Emperor

99

Anem. blanda Blue Shades

101

Croc. Grand Maître - B

116

Frit. pers. Ivory Bells

103

Anem. blanda Charmer

101

Croc. Grootbloemig Mix

96

Frit. pers. Twin Tower Tribute 103

All. Eros

100

All. flavum

100

Anem. blanda Mix

101

Croc. Jeanne d’Arc

96

Frit. pontica

All. Forelock

99

Anem. bl. White Splendour

101

Croc. Jeanne d´Arc - B

116

Frit. raddeana

103

All. giganteum

99

Anem. Bride

101

Croc. King of the Striped - B

116

Frit. uva-vulpis

103

All. Gladiator

99

Anem. De Caen Mix

101

Croc. kotschyanus

98

Frit. uva-vulpis - B

114

All. Globemaster

99

Anem. Governor

101

Croc. Orange Monarch

97

Galanthus elwesii

104

100

Anem. Hollandia

101

Croc. Pickwick

96

Galanthus Flore Pleno

104

Anem. Lord Lieutenant

101

Croc. Prins Claus

97

Galanthus nivalis

104

Anem. Mount Everest

101

Croc. Queen of the Blues

96

Galanthus woronowii

104

All. Graceful Beauty All. His Excellency All. karataviense

99 100

103

All. Miami

99

Anem. Mr. Fokker

101

Croc. Remembrance

96

Geranium tuberosum

108

All. moly

100

Anem. nemorosa

101

Croc. Romance

97

Gladiolus byzantinus

108

All. Mont Blanc

99

Anem. ranunculoides

101

Croc. Romance - B

116

Hyacinthoides Engl. Bluebells 104

All. Mount Everest - B

117

Anem. St. Brigid Mix

101

Croc. sativus

98

Hyacinthoides hisp. Blauw

Anem. Sylphide

101

Croc. sieberi Firefly

97

Hyacinthoides hisp. Blauw - B 118

Arum italicum

107

Croc. sieberi Tricolor

97

Hyacinthoides hisp. Excelsior 104

Arum maculatum

107

Croc. sieberi Tricolor B

116

All. neapolitanum All. nigrum

100 99

All. oreophilum

100

104

Hyacinthoides hisp. Mix

104

All. Ostara

99

Bellevalia Green Pearl

107

Croc. Snowbunting

97

Hyacinthoides hisp. Roze

104

All. Purple Rain

99

Bellevalia pycnantha

107

Croc. species Mix

97

Hyacinthoides hisp. Roze - B 118

All. Purple Sensation

99

Bellevalia Romana - B

118

Croc. speciosus

98

Hyacinthoides hisp. Wit

All. Purple Sensation - B

117

Bulbocodium vernum

107

Croc. spec. Albus

98

Hyacinthoides hisp. Wit - B

118

All. Red Mohican

99

Cam. cusickii

102

Croc. spec. Artabir

98

Hyacinthoides non-scripta

104

104

All. roseum

100

Cam. leichtlinii Alba

102

Croc. spec. Conqueror

98

Hyac. Annabelle

77

All. schubertii

99

Cam. leicht. Caerulea

102

Croc. Spring Beauty

97

Hyac. Aqua

76

117

Cam. leicht. Caerulea - B

118

Croc. tommasinianus

97

Hyac. Apricot Passion

76

Cam. leicht. Sacajawea

102

Croc. tomm. Barr’s Purple

97

Hyac. Blue Jacket

76 76

All. schubertii - B All. sphaerocephalon

100

All. sphaerocephalon - B

117

Cam. leicht. Sacajawea - B

118

Croc. tomm. Ruby Giant

97

Hyac. Blue Trophy

All. Spider

99

Cam. leicht. Semiplena

102

Croc. tomm. Ruby Giant - B

116

Hyac. Carnegie

76

100

Cam. quamash

102

Croc. tomm. Whitewell Purple 95

Hyac. City of Haarlem

76

All. tuberosum

100

Chion. forb. Blue Giant

100

Croc. Vanguard

96

Hyac. Delfts Blauw

76

All. ursinum

100

Chion. forb. Blue Giant - B

117

Cycla. cilicium

98

Hyac. Delfts Blauw - B

114

All. Violet Beauty

100

Chion. forb. Pink Giant

100

Cycla. coum hybriden

107

Hyac. Mix

76

All. vineale Hair

100

Chion. forb. Pink Giant - B

117

Cycla. hederifolium

98

Hyac. Gipsy Queen

76

All. White Cloud

100

Chion. luciliae

102

Cycla. hed. Album

98

Hyac. Jan Bos

76

110

Chion. luciliae Alba

102

Dichelostemma ida-maia

107

Hyac. Multifl. Blauw

76

Amar. Apple Blossom

110

Chion. luciliae Alba - B

117

Dracunculus vulgaris

107

Hyac. Multifl. Roze

76

Amar. Carmen

110

Chion. luc. Violet Beauty

102

Eranthis cilicica

107

Hyac. Multifl. Wit

76

Amar. Celica

110

Chion. sardensis

102

Eranthis hyemalis

107

Hyac. Pink Pearl

76

Amar. Charisma

110

Colch. autumnale

98

Erem. himalaicus

102

Hyac. Pink Pearl - B

114

Amar. Clown

110

Colch. aut. Alboplenum

98

Erem. robustus

102

Hyac. Pink Surprise

76

Amar. Double Dragon

110

Colch. aut. Album

98

Erem. hybr. Cleopatra

102

Hyac. Purple Sensation

76

Amar. Double Dream

110

Colch. aut. Pleniflorum

98

Erem. hybr. Romance

102

Hyac. Royal Navy

77

Amar. Double Record

110

Colch. byzantinum

98

Erem. ruiter hybr. Mix

103

Hyac. Snow Crystal

77

Amar. Fairytale

111

Colch. cilicicum

98

Erem. stenophyllus

103

Hyac. Splendid Cornelia

76 114

All. Summer Drummer

Amar. Ambiance

128

Soort

Amar. Floris Hekker

110

Colch. Giant

98

Erythr. dens-canis Mix

108

Hyac. Splendid Cornelia - B

Amar. Gervase

110

Colch. Waterlily

98

Erythr. Pagoda

108

Hyac. White Pearl

76

Amar. Hercules

110

Convallaria majalis

107

Erythr. Pagoda - B

118

Hyac. White Pearl - B

114

Amar. Lady Jane

110

Corydalis cava

107

Erythr. White Beauty

108

Hyac. Woodstock

76

Amar. Marilyn

111

Corydalis Beth Evans

107

Frit. elwesii

103

Ipheion uniflorum

108

Amar. Minerva

110

Croc. angustifolius

Frit. Early Dream - B

118

Ipheion uni. Alberto Castillo 108

97


B = Biologisch Soort

Blz.

Soort

Blz.

Soort

Blz.

Soort

Blz.

Ipheion unifl. Jessie

108

Musc. Mix

106

Narc. My Story

92

Puschk. libanotica

Ipheion unifl. Tessa

108

Narc. Accent

91

Narc. New Baby

95

Puschk. libanotica - B

109 119

Ipheion unifl. Wisley Blue

108

Narc. Actaea

93

Narc. Obdam

92

Puschk. libanotica Alba

109

Iris bucharica

105

Narc. Altruist

93

Narc. odorus plenus

95

Ranunculus per kleur

109

Iris danfordiae

105

Narc. Avalanche

93

Narc. Orangery

94

Ranunculus Mix

109

Iris holl. Autumn Princess

104

Narc. Avalon

91

Narc. Paperwhite

93

Scilla bifolia

106

Iris holl. Blue Magic

104

Narc. Baby Boomer

94

Narc. Papillon Blanc - B

115

Scilla bifolia Mix

106

Iris holl. Eye of the Tiger

104

Narc. Barrett Browning

93

Narc. Pink Charm

91

Scilla bifolia Rosea

106

Iris holl. Mix

105

Narc. Bell Song

94

Narc. Pink Parasol

91

Scilla litardierei

106

Iris holl. Purple Sensation

104

Narc. Bella Vista

91

Narc. Pipit

95

Scilla mischtschenkoana

106

Iris holl. Red Ember

104

Narc. Blazing Starlet

94

Narc. Polar Ice

93

Scilla peruviana

107

Iris holl. Royal Yellow

104

Narc. Blushing Lady

94

Narc. Printal

94

Scilla per. White Moon

107

Iris holl. Silvery Beauty

104

Narc. Botanisch, Mix

96

Narc. Prom Dance

95

Scilla siberica

107

Iris holl. Symphony

105

Narc. Brackenhurst

91

Narc. Pueblo

95

Scilla siberica - B

119

Iris holl. White van Vliet

105

Narc. Brackenhurst - B

115

Narc. Quail

95

Scilla siberica Alba

107

Iris Katherine Hodgkin

105

Narc. Bridal Crown

93

Narc. recurvus

93

Scila sib. Spring Beauty

107

Iris reticulata

105

Narc. Bridal Crown - B

115

Narc. recurvus - B

115

Sparaxis Mix

109

Iris reticulata Alida

105

Narc. Cairngorm

91

Narc. Red Devon

92

Sternbergia Lutea

Iris reticulata Blue Hill

105

Narc. Calgary - B

115

Narc. Replete - B

115

Triteleia Koningin Fabiola

Iris reticulata Harmony

105

Narc. canaliculatus

94

Narc. Rijnv. Early Sensation

91

Tul. Abba

78

Iris reticulata Painted Lady

105

Narc. Carlton

91

Narc. Rip van Winkle

95

Tul. Ad Rem

82

Iris reticulata Pauline

105

Narc. Cassata

94

Narc. Sailboat

95

Tul. Amazing Parrot

87

Iris reticulata Pixie

105

Narc. Changing Colours

94

Narc. Sailboat - B

115

Tul. American Dream

82

Iris reticulata Purple Hill

105

Narc. Chanterelle

94

Narc. Salome

92

Tul. Angélique

78

Ixia Eos

108

Narc. Charming Lady

94

Narc. Segovia

95

Tul. Annie Schilder

79

Ixia Mix

108

Narc. Cheerfulness

93

Narc. Sempre Avanti

92

Tul. Antoinette

86

Ixiolirion tataricum

108

Narc. Chromacolor

91

Narc. Silver Chimes

95

Tul. Apeldoorn

82

Ixiolirion tataricum - B

118

Narc. Coral Crown

91

Narc. Sir Winston Churchill

93

Tul. Apeldoorn’s Elite

82

Leuc. aestivum

108

Narc. Delnashaugh

92

Narc. Smiling Twin

94

Tul. Apricot Parrot

87

Leuc. Gravetye Giant

108

Narc. Dick Wilden

92

Narc. Spleetkronig Mix

94

Tul. Artist

87

Leuc. Gravetye Giant - B

118

Narc. Dubbel Mix

92

Narc. Spring Sunshine

96

Tul. Atlantis

83

Leuc. vernum

108

Narc. Dutch Master

91

Narc. Stainless

92

Tul. Avignon

84

Lilium candidum

108

Narc. Elka

94

Narc. Standard Value

91

Tul. bak. Lilac Wonder

90

Lilium martagon

109

Narc. February Gold

92

Narc. Sun Disc

96

Tul. bak. Lilac Wonder - B

115

Lilium mart. Claude Shride

108

Narc. Flower Drift

92

Narc. Sun Disc - B

115

Tul. Ballerina

84

Lilium mart. Guinea Gold

109

Narc. Fortissimo

91

Narc. Sunny Girlfriend

94

Tul. Banja Luka

82

Lilium mart. Snowy Morning 109

Narc. Geranium

93

Narc. Sweet Pomponette

92

Tul. Bastia

85

Lilium regale

109

Narc. Goblet

91

Narc. Tahiti

92

Tul. bat. Bright Gem

90

Musc. armeniacum

105

Narc. Golden Bells

94

Narc. Tahiti - B

115

Tul. Beauty of Apeldoorn

82

Musc. armeniacum - B

117

Narc. Golden Dawn

94

Narc. Tête-à-Tête

96

Tul. Beauty of Spring

82

Musc. arm. Fant. Creation

105

Narc. Golden Ducat

92

Narc. Tête-à-Tête - B

116

Tul. Big Smile

83

Musc. arm. Fant. Creation - B 117

Narc. Golden Echo

95

Narc. Tête Bouclé

96

Tul. Black Hero

78

Musc. arm. Lady Blue - B

117

Narc. Golden Harvest

91

Narc. Tête Rosette - B

116

Tul. Black Parrot

87

Musc. arm. Night Eyes

105

Narc. Grand Soleil d’Or

93

Narc. Tickled Pinkeen

92

Tul. Blue Diamond

78

Musc. arm. Siberian Tiger

105

Narc. Grootkr. Mix

92

Narc. Topolino

96

Tul. Blushing Lady

83

Musc. arm. Touch of Snow

105

Narc. Grootkr. Mix - B

115

Narc. Tresamble - B

116

Tul. Botanische Mix

90

Musc. auch. Blue Magic

106

Narc. Hawera

95

Narc. triandrus Thalia

96

Tul. Bourbon Street

79

Musc. auch. Ocean Magic

106

Narc. Ice Follies

91

Narc. triandrus Thalia - B

116

Tul. Brown Sugar

79

Musc. azureum

106

Narc. Ice King

92

Narc. W.P. Milner

96

Tul. Brownie

78

Musc. botr. Album

106

Narc. Jack Snipe

95

Narc. Westward

92

Tul. Calgary

79

Musc. botr. Superstar

106

Narc. Julia Jane

95

Narc. White Marvel

96

Tul. Calgary Flames

79

Musc. comosum

106

Narc. Jetfire

95

Narc. White Petticoat

96

Tul Calypso

89

Musc. com. Plumosum

106

Narc. Las Vegas

91

Narc. Yellow Cheerfulness

93

Tul. Canasta

85

Musc. Joyce Spirit

106

Narc. Lemon Beauty

94

Nectaroscordum siculum

109

Tul. Candy Club

86

Musc. Grape Ice

106

Narc. Lemon Sailboat

95

Orn. balansae

109

Tul. Candy Prince

77

Musc. latifolium

106

Narc. Lieke

95

Orn. balansae -B

118

Tul. Cape Cod

89

Musc. latifolium - B

115

98 109

Narc. Martinette - B

115

Orn. Moskou

109

Tul. Carnaval de Nice

79

Musc. macr. Gold. Fragrance 106

Narc. Minnow

95

Orn. nutans

109

Tul. Carnaval de Rio

80

Musc. Pink Sunrise

106

Narc. Minnow - B

115

Orn. umbellatum

109

Tul. Catherina - B

114

Musc. Valerie Finnis

106

Narc. Mount Hood

Oxalis adenophylla

109

Tul. China Town

87

91

129


Assortiment - Alfabetische lijst A - Z B = Biologisch Soort

130

Blz.

Soort

Blz.

Soort

Blz.

Soort

Blz.

9

Tul. chr. Tubergen’s Gem

90

Tul. Hermitage

77

Tul. Orange van Eijk - B

114

Tul. Sensual Touch

Tul. Claudia

84

Tul. Holland Chic

85

Tul. orphanidea Flava

90

Tul. Showcase

86 78

Tul. Clearwater

83

Tul. Holland Queen

80

Tul. Outbreak

81

Tul. Showwinner

89

Tul. clusiana Cynthia

90

Tul. Honeymoon

86

Tul. Oxford

82

Tul. Siesta

86

Tul. clus. Peppermintstick

90

Tul. Honky Tonk

88

Tul. Pallada

81

Tul. Silver Parrot

88

Tul. clusiana Tinka - B

115

Tul. Ice Stick

89

Tul. Parrot King

88

Tul. Solva

88

Tul. Concerto

88

Tul. Ile de France

80

Tul. Parrot Negrita

88

Tul. Sonnet

85

Tul. Copper Image

79

Tul. Irene Parrot

97

Tul. Passionale

81

Tul. Sorbet

84

Tul. Couleur Cardinal

77

Tul. Jacuzzi

80

Tul. Paul Scherer

81

Tul. Spitsbergen

81

Tul. Crossfire

78

Tul. James Last

87

Tul. Peacock Mix

89

Tul. Spring Green

87

Tul. Crystal Star

85

Tul. Jan Reus

80

Tul. Pieter de Leur

85

Tul. Spryng Break

83

Tul. Cummins

85

Tul. Jan van Nes

80

Tul. Pim Fortuyn

81

Tul. Stresa

89

Tul. Curly Sue

86

Tul. Johann Strauss

89

Tul. Pink Impression

83

Tul. Stresa - B

114

Tul. Danceline

79

Tul. Juan

88

Tul. Pink Impression - B

114

Tul. Strong Gold

82

Tul. Darwin Hybride Mix

83

Tul. Kansas Proud

80

Tul. Pink Star

79

Tul. Suncatcher

82

Tul. Davenport

86

Tul. Kingsblood

84

Tul. Playgirl

81

Tul. Sunny Prince

77

Tul. Daydream

82

Tul. La Courtine

84

Tul. Pleasure

81

Tul. Sweet Impression

83

Tul. Design Impression

83

Tul. Labrador

86

Tul. polychroma

90

Tul. Sweetheart

88

Tul. Doll’s Minuet

87

Tul. Lambada

86

Tul. praestans Fusilier

86

Tul. sylvestris

90

Tul. Don Quichotte

80

Tul. Leen v.d. Mark

90

Tul. praestans Shogun

86

Tul. sylvestris - B

115

Tul. Dordogne

84

Tul. Leliebloemig Mix

85

Tul. pr. Zwanenburg - B

115

Tul. Synaeda Amor

82

Tul. Dream Touch

79

Tul. Liberation

80

Tul. Pretty Princess

77

Tul. tarda

90 115

Tul. Drumline

79

Tul. Librije

80

Tul. Princeps

88

Tul. tarda - B

Tul. Dynasty

80

Tul. Light and Dreamy

82

Tul. Prinses Irene

77

Tul. The First

89

Tul. Elegant Lady

84

Tul. linifolia

90

Tul. Prinses Margriet

77

Tul. Toronto

89

Tul. Escape

80

Tul. linifolia - B

115

Tul. pulchella humilis

90

Tul. Trauttmansdorff

89

Tul. Esperanto

87

Tul. Little Beauty

90

Tul. pulch. Persian Pearl

90

Tul. Triumph Mix

82

Tul. Estella Rijnveld

87

Tul. Little Beauty - B

115

Tul. pulch Violacea

90

Tul. Tropical Wave

79

Tul. Exotic Emperor

88

Tul. Love Song

89

Tul. Purissima

88

Tul. turkestanica

90

Tul. Fancy Frills

86

Tul. Madame Lefeber

88

Tul. Purple Dream

85

Tul. turkestanica - B

113

Tul. Fiery Club

86

Tul. Mango Charm

80

Tul. Purple Flag - B

114

Tul. Uncle Tom

79

Tul. Fire Wings

85

Tul. Mariette

85

Tul. Purple Heart

85

Tul. urumiensis

90

Tul. Flair

77

Tul. Marilyn

85

Tul. Purple Prince

77

Tul. Van Eijk - B

114

Tul. Flaming Evita

79

Tul. Mascara

80

Tul. Quebec

89

Tul. Verona

78

Tul. Flaming Parrot

87

Tul. Mascotte

86

Tul. Queen of Marvel

78

Tul. Virichic

87

Tul. Flaming Prince

77

Tul. Mata Hari

81

Tul. Queen of Night

84

Tul. Walsrode

83

Tul. Flaming Purissima

88

Tul. Maureen

84

Tul. Queen of Night - B

114

Tul. Washington

82

Tul. Flaming Springgreen

87

Tul. Menton

84

Tul. Queensland

86

Tul. West Point

85

Tul. Fly Away

84

Tul. Merlot

85

Tul. Red Impression

83

Tul White Parrot

88

Tul. Foxtrot

78

Tul. Merry Christmas

80

Tul. Red Impression - B

114

Tul. White Prince

77

Tul. Foxy Foxtrot

78

Tul. Mistress

81

Tul. Red Princess

79

Tul. White Triumphator

85

Tul. Francoise

80

Tul. Mistress Mystic

81

Tul. Rems Favourite

81

Tul. Willem van den Akker

89

Tul. Für Elise

80

Tul. Mondial

78

Tul. Renown

84

Tul. Wonder Club

86

Tul. Garden Fire

87

Tul. Monsella

78

Tul. Renown Unique

79

Tul. World Friendship

83

Tul. Gavota

80

Tul. Monte Carlo

78

Tul. Request

80

Tul. Yellow Pompenettte

79

Tul. Golden Apeldoorn

82

Tul. Monte Orange

78

Tul. Rhapsody of Smiles

84

Tul. Yellow Purissima

88

Tul. Golden Artist

87

Tul. Moonblush

85

Tul. Rococo

88

Tul. Yellow Springgreen

87

Tul. Golden Dynasty

80

Tul. Mount Tacoma

79

Tul. Roodkapje

89

Tul. Yokohama

Tul. Golden Oxford

82

Tul. Murillo Mix

78

Tul. Rosalie

81

Zantedeschia aethiopica

Tul. Grand Perfection

80

Tul. Muscadet

84

Tul. Royal Virgin

81

Tul. Grand Prestige

89

Tul. Muscadet - B

114

Tul. Salmon Impression

83

Tul. Green Wave

87

Tul. National Velvet

81

Tul. Salmon Impression - B

114

Tul. Greenstar

85

Tul. Negrita

81

Tul. Samon Prince

77

Tul. Groenland

87

Tul. Negrita Double

79

Tul. Salmon Van Eijk - B

114

Tul. Hakuun

82

Tul. Neper

81

Tul. Sanne

85

Tul. Happy Family

86

Tul. Night Club

86

Tul. Sanquin - B

114

Tul. Havran

80

Tul. Nightrider

87

Tul. Sapporo - B

114

Tul. Heart’s Delight

89

Tul. Ollioules

82

Tul. saxatilis

90

Tul. Helmar

83

Tul. Orange Emperor

88

Tul. Scarlet Baby

89

Tul. Hemisphere

80

Tul. Orange Princess

79

Tul. Seadov

81

77 109

Realisatie JUB Holland landscape catalogus 2020/2021 Lay-out: Joop Hüner (JHG). Foto’s: Joop Hüner, JUB Holland, Tony Lindhout, iBulb, diverse kwekers, Arjan Boekel (daktuinen Rotterdam), Ton Muller (Daktuin Amsterdam) en op P22, Sonja Vetter-Samuels (2 wadi foto’s ‘Park en de tuin van Darwin’, Amsterdam, www.rainproof.nl’).


JUB specialisten Robbert Uittenbogaard Directeur - Landscape verkoop + 31 (0)6 5155 3625 (mobiel) + 31 (0)252 204 112 (rechtstreeks) robbert@jubholland.nl

Job van Eeden Verkoop Nederland + 31 (0)6 4397 8319 (mobiel) job@jubholland.nl

Jaap-Jan Uittenbogaard Directeur - Retail verkoop + 31 (0)6 5021 0935 (mobiel) + 31 (0)252 204 110 (rechtstreeks) jaap-jan@jubholland.nl

Olivier Vico Verkoop België + 32 4756 06378 (mobiel) vico.olivier@jubholland.nl

Jaap Uittenbogaard Verkoop Landscape en Retail + 31 (0)6 5375 0393 (mobiel) + 31 (0)252 204 116 (rechtstreeks) jaap@jubholland.nl

Lenneke Kaptein Verkoop binnendienst + 31 (0)6 1513 1428 (mobiel) + 31 (0)252 204 100 (rechtstreeks) lenneke@jubholland.nl

Willem Zandbergen Verkoop Nederland + 31 (0)6 1132 5252 (mobiel) willem.zandbergen@jubholland.nl

Corine Hogewoning Verkoop binnendienst + 31 (0)252 204 102 (rechtstreeks) corine@jubholland.nl

Otto de Vroomen Verkoop Nederland + 31 (0)6 5773 4269 (mobiel) + 31 (0)252 204 101 (rechtstreeks) otto@jubholland.nl

Leveringsvoorwaarden Nederland en België Algemeen: Alle offertes en leveringen door JUB Holland (Jac. Uittenbogaard & Zonen B.V.), geschieden uitsluitend op basis van de algemene verkoopen leveringsvoorwaarden bloembollen van Anthos, de brancheorganisatie van de handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten, alsmede onderstaande aanvullende condities. [De verkoop- en leveringsvoorwaarden bloembollen van Anthos zijn beschikbaar op de website van JUB Holland.] Eventueel door de koper gehanteerde voorwaarden worden hierbij expliciet van de hand gewezen, tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Door het plaatsen van een bestelling verbindt koper zich volledig en zonder enig voorbehoud aan deze leveringsvoorwaarden en aanvullende condities. Offertes: Alle door JUB Holland gedane offertes en prijsopgaven zijn geheel vrijblijvend. [Offertes hebben een geldigheidsduur van 30 dagen.] Een overeenkomst komt tot stand nadat deze schriftelijk door verkoper is bevestigd. Alle prijzen van de producten worden vastgesteld in euro’s (€) exclusief BTW, Ex Works Noordwijkerhout, tenzij anders overeengekomen. [De minimale besteleenheid per product is vermeld op de prijslijst.] Bestellingen vanaf € 200,00 worden Franco huis geleverd in Nederland en en vanaf € 250,00 in België”. Levering: Indien JUB Holland producten in geval van overmacht, waaronder mede maar niet uitsluitend oogstresultaten, niet kan leveren, behoudt zij zich het recht voor de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden of aan te passen. Ofschoon de opgegeven levertijd zoveel mogelijk in acht zal worden genomen, geldt deze levertijd slechts bij benadering en kan deze nimmer worden beschouwd als een fatale termijn. JUB Holland is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van niet tijdige levering. Betaling: Betaling dient te geschieden binnen 30 dagen na factuurdatum, tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Bij betaling binnen acht dagen is 1% betalingskorting toegestaan. Bij overschrijding van de betaaltermijn is JUB Holland gerechtigd om vanaf de vervaldag de wettelijke rente in rekening te brengen. Zolang geen integrale betaling van alle door JUB Holland gefactureerde bedragen heeft plaatsgevonden, blijven de geleverde producten eigendom van JUB Holland en heeft zij het recht om de producten terug te nemen. Bij nieuwe kopers behouden wij ons het recht voor alleen na vooruitbetaling te leveren. Reclames: Koper is verplicht de producten bij aflevering te onderzoeken op zichtbare en/of direct waarneembare gebreken. Reclames moeten uiterlijk binnen zeven kalenderdagen na aflevering schriftelijk zijn ingediend. Door het indienen van een klacht wordt de betalingsplicht van koper niet opgeschort.

131


JUB HOLLAND

JUB Holland Robijnslaan 43 2211 TG Noordwijkerhout Nederland tel. +31 (0)252 373 762 fax +31 (0)252 377 402 info@jubholland.nl www.jubholland.nl JUB TODAY Facebook: jubholland Twitter: @jubholland Instagram: jub_holland

Profile for JUB Holland

JUB Holland Landscape 2020 (NL)  

JUB Holland Landscape 2020 (NL)  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded