Page 1

GEiEG

maig 2011

número. 775

www.geieg.cat

sociocultural

78è aplec - festa major del grup 2011

activitats d’estiu 2011

entrevista

martÍ anglada, periodista


2

maig 2011

GEiEG

03 04 06 07 08 12 14 16 17 18 20 21 23 24 25 38 40 42 44 46 47

sumari

EDITORIAL OPINIÓ El Celler de Can Roca, per Salvador García-Arbós AGENDA GENT SOCIS REPORTATGE Activitats d’estiu 2011 ENTREvISTA Martí Anglada, periodista ENTITAT Signatura d’un conveni amb el Centre Cultural La Mercè i Master Class de Melcior Mauri ENTITAT Estand del GEiEG per la diada de Sant Jordi i la selecció d’Angola s’entrena al GEiEG INSTAL·LACIONS Nova distribució de les lletres del GEiEG SOCIOCuLTuRAL Tot a punt pel 78è Aplec-Festa Major del GEiEG SOCIOCuLTuRAL Participació del GEiEG a l’exposició Girona, Temps de Flors SERvEIS La safata al Pàdel CAMPIONATS SOCIALS Resultats de les Lligues Socials de Futbol 7, Futbol 5, Esquaix i Pàdel SECCIONS Atletisme, bàsquet, coral, handbol, escola de futbol, pesca, gimnàstica artística i estètica, gimnàstica rítmica, muntanya, natació, pàdel, OK Lliga, patinatge, sardanes, rugbi, judo, tennis i waterpolo LLIBRES Recomanacions de llibres MÚSICA Programació de l’Auditori de Girona el mes de maig i juny EXPOSICIÓ “Santiago Sobrequés i Vidal. Un compromís amb Girona” MÚSICA Qui som els amics de l’òpera de Girona? ART La Fontana d’Or va reobrir el dia 5 de maig com a Caixafòrum Girona BREuS


editorial GEiEG Grup Excursionista i Esportiu Gironí BUTLLETÍ: Núm. 775/maig 2011 · EDITA: GEiEG DIPÒSIT LEGAL: GI-6-1958 DIRECTOR: Francesc Cayuela COORDINACIÓ, REDACCIÓ I DISSENY: Eva Berenguer i Juanjo Valeros CONSELL DE REDACCIÓ: Francesc Cayuela, Josep Albert Cirera, César de Tiburcio, Carles Alonso, Eva Berenguer i Juanjo Valeros GERENT: Josep Albert Cirera PUBLICITAT: Núria Frigola REALITZACIÓ: Hermes Comunicacions, S.A. IMPRESSIÓ: Rotimprès TIRADA: 10.000 exemplars · DIFUSIÓ: 35.000 MANIPULACIÓ: Giroassist NOTA: Els articles signats són responsabilitat exclusiva dels seus autors i no s'identifiquen necessàriament amb l'opinió d'aquest butlletí. El butlletí del GEiEG es distribueix entre els seus 18.000 socis, de forma gratuïta i arriba, així mateix, a la corporació municipal, a les entitats oficials i culturals locals i comarcals, com també a clubs i federacions dels esports en què la nostra entitat té representació per les seves activitats. President: Francesc Cayuela / Vicepresident 1r.: Guillem Nadal / Vicepresident 2n: Josep Lluís Eusebio / Secretari General: Marc Ferrer / Sotssecretària General: Nidia Camacho / Tresorer: Rafael García / Administrador: Pere Buixeda / Cap Comissió Intal.lacions: Jordi Sanabras / Cap Comissió Esportiva: Fredi Guillazo / Cap Comissió Sociocultural: Cristina Verdaguer / Cap CERA: Cristina Taulats / Vocals Comissió Esportiva: Narcís Caula i Ricard Figueras / Vocals Comissió Instal.lacions: David Anda i Daniel Berney / Vocal Comissió Sociocultural: Pau Sanz

A

rriba el bon temps. I quan arriba el bon temps l’activitat del GEiEG es dispara: preparem piscines, participem en el Temps de Flors, les nostres instal·lacions s’omplen de competicions esporFrancesc Cayuela President tives de final de temporada... Moviment, molt moviment. Tot això ho podeu haver vist si heu vingut darrerament per la casa. Però el que potser no haureu apreciat és el que es cou entre bambolines: l’organització perseverant i acurada del que són les activitats grupistes que més gent mouen cada any: els casals i campus. L’organització d’aquestes més de 19 activitats és una maquinària complexa, on els engranatges d’instal·lacions, tècnics, equipaments, logística i la creativitat, la diversió, l’educació i la pedagogia... van ajustant-se de mica en mica per acabar fent, un any més, una eina ben feta. El ritme gruixut de les inscripcions va passant. El fet de poder oferir aquesta activitat per setmanes fa, això sí, que les inscripcions siguin un degoter constant.

En la seva dilatada existència, al GEiEG, li han estat atorgades nombroses distincions com a reconeixement a la tasca realitzada. Les més significatives són:

Estem parlant de mobilitzar més de 1.600 nens i nenes. Aviat és dit! Ens omple de satisfacció veure com, any rere any, veiem les mateixes cares i com les de sempre es barregen amb d’altres de noves.

COPA STADIUM (1947) MEDALLA D’OR DE LA CIUTAT DE GIRONA (1952) MEDALLA D'OR DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA (1960) CREU DE SANT JORDI (1994) DISTINCIÓ ATHENEA (1995) DECLARACIÓ D’ENTITAT D'UTILITAT PÚBLICA (2000) PREMI CATALUNYA A LA GESTIÓ EN L'ESPORT (2002) PREMI IMPORTANT DEL TURISME (2002) PREMI ESPECIAL ANY EUROPEU DE L’EDUCACIÓ EN L’ESPORT (2004) MENCIÓ PER EQUIP DELS V PREMIS FAIR PLAY (2005) PREMI DESTÍ GIRONA (2007)

Quan parlem dels nens i nenes de casa diem tres expressions, una darrere l’altra: Que grans sou! Que grans sereu! I que grans que ens feu! I és ben cert: tenir els nens i nenes per la casa ens omple de satisfacció i creiem sincerament que, en la nostra mesura, ajudem a construir un futur millor.

Oficines i complexos esportius Oficines centrals GEiEG Palau Sacosta Horari: 10h-13h i 16h-20h Esglèsia de St. Miquel, 18 Tel. 972 22 66 35 17003 Girona

@

GEiEG Sant Ponç Carrer de l’Esport, 16 Tel. 972 20 10 47 Fax 972 20 98 39 17007 Girona

Lloc web

www.geieg.cat

correu: geieg@geieg.net

3

Moviment, molt moviment

fundat el 1919

Punt d’atenció al soci Carrer Albareda 3-5 Tel. 972 20 29 46 Horari: 10h a 14h

maig 2011

GEiEG

GEiEG Sant Narcís Carrer Empúries, 47 Tel. 972 23 44 59 Fax 972 24 41 97 17005 Girona

GEiEG Palau Sacosta Esglèsia de St. Miquel, 18 Tel. 972 22 66 35 Fax 972 20 35 20 17003 Girona

Atenció al soci 902 366 101

de dilluns a dijous: 10h-13h i 16h-19h divendres: 8h-14h

Amb la col·laboració de:


4

maig 2011

GEiEG

opinió El Celler de Can Roca

Salvador García-Arbós

E

l barri de Taialà de Girona és un centre mundial de la gastronomia. Hi ha radicat el segon millor restaurant del món, segons la llista The World's 50 Best Restaurants. El Celler de Can Roca és un dels dos restaurants més influents de la cuina actual. És el fruit de molt anys de treball i de coneixement acumulat per moltes generacions. Els germans Joan, Josep i Jordi Roca Fontané són fills, néts, besnéts, renéts... d'hostalers de la Vall del Llémena. Els pares no van obrir el seu propi local a Girona fins al 1967, a un barri humil d'immigrants. Tot i haver superat l'edat de jubilació, Josep Roca i Pont i Montserrat Fontané i Serra, encara avui, cada dia, baixen a treballar a Can Roca. Molts de veïns de Germans Sàbat encara parlen del Bar de Josep. Josep Roca, el Jefe, i Montserrat Fontané, la Montse, es van casar el 16 de maig de 1962. El fill gran va néixer l'11 de febrer del 1964 i és cuiner, reflexiu, savi i creatiu. Al mitjà, el van batejar amb el nom de Josep, però tothom li diu Pitu: va arribar el 19 de març, pel seu sant patró, el 1966, i és culte i molts li diuen el Ferran Adrià dels vins, i s'ha fet molt popular amb un programa a la tele. Al petit, li van posar Jordi; va néixer el 2 de maig de 1978 i és pastisser, postmodern i rebel. El 1986 els germans Joan i Josep Roca van fundar el Celler de Can Roca al costat mateix de Can Roca. Es van menjar molts de zeros. L'èxit va trigar. I tampoc no es van pas posar de seguida a fer plats nous. Al començament feien una fideuada espectacular, apresa de la mare, i un lluç que Joan va aprendre a fer a Hondarribia, al País Basc. També havien cuinat un llobarro desespinat i farcit d'una mousse de crustacis amb salsa de vi blanc, flam de carbassó o marisc al cava. Abans d'arribar on són van passar pel receptari francès. Recorden decoracions amb julivert plantat com si fos un bonsai i amb una rotllana de carbassó acanalat; semblava una rosella. El 1991 ja es van fixar en can Sunyer, una casa de pagès, híbrida d'estils, modernista i colonial, construïda el 1911 per l'arquitecte Isidre Bosch i Bataller. La van comprar i des del 1992 en són els amos. Primer hi van fer una sala de banquets, anomenada la Torre de Can Roca, i després, des del novembre de 2007, el Celler de Can Roca.

Quan ja feia temps que havien inventat el carpaccio de peus de peus de porc, el 1995 van rebre la primera estrella Michelin. El 2002 va arribar la segona, quan el Celler ja era un dels restaurants més influents del món. El 25 de novembre de 2009 va arribar la tercera estrella Michelin. L'abril de 2009 la revista anglesa Restaurant Magazine els va situar al 5è lloc de la llista dels 50 millors restaurants del món. El 2010 van guanyar una posició i el 2011, l'any de la retirada de Ferran Adrià per dos anys, s'han situat al número 2, només per darrere del Noma, de Copenhaguen. La segona posició d'El Celler de Can Roca en aquesta llista, el reconeixement de la professió de la capacitat d'influència dels tres germans, demostra que l'èxit de la cuina catalana no és fruit de la generació espontània. Hi ha un pòsit. I això, crec, és el que també va voler reconèixer la Universitat de Girona amb la concessió del títol de Doctor Honoris Causa a Joan Roca. Ells, fills també de l'Escola d’Hostaleria Sant Narcís de Girona, encarnen uns valors que la universitat i, per extensió, la societat actual hauria de tenir sempre presents: I+R+D (innovació, recerca i desenvolupament), treball en equip, emprenedoria i renovació constant, modernitat amb respecte per la tradició, objectius clars, però no immòbils, i humilitat. Aquest reconeixement confirma, en efecte, que la cuina de les comarques gironines i, per extensió, la catalana continuen al centre del món gastronòmic, i que el gran moment de la cuina catalana no ha estat una casualitat i que, tot i que molts s'ho qüestionaven, hi ha vida més enllà d'El Bulli.


6

maig 2011

GEiEG

agenda

elgegòmetre gener

- torneig de BÀsQuet júnior d’anY nou

feBrer març

- cicle d’audiovisuals de muntanYa i aventura - campionat social d’esQuÍ - pujada a peu als Àngels

aBril

- activitats de setmana santa - trofeu mÀster de natació - sant jordi

maig

- 6 Hores tennis - eXposició de flors - travessada popular - torneig internacional de BotXes - aplec del grup

junY

- cloenda temporada - inici de les activitats d’estiu - torneig d’interinstituts de rugBi 7

juliol

- mulla’t per l’esclerosi múltiple - aQuasport

agost setemBre

- cloenda de les activitats d’estiu - festa del pedal - torneig d’HoQuei Base la Bola

octuBre

- concurs infantil de pintura rÀpida - trofeu de fires de natació - trofeu de fires de BotXes - inici lliga social d’esQuaiX - torneig social de tennis - trofeu de fires d’HalterofÍlia - inici campionats socials de futBol 7 i futBol 5

novemBre

- concurs de sardanes - concurs de fires de pesca - cursa d’orientació de Btt (road Book)

desemBre

- concert de nadal - activitats de nadal - missa del gall - Quina - lleuresport

7 de maig, XiV Torneig internacional de Botxes GEiEG, complex Esportiu de sant Ponç. 7 i 8 de maig, Esquí de muntanya: massís de l’Aneto i Maladetes. 8 de maig, 17ª Mitja Marató ciutat de Girona. Muntanya, Grup infantil: Bufadors de Beví. Del 7 al 15 de maig, participació del GEiEG a la 56a edició de l’exposició Girona, Temps de Flors. 14 i 15 de maig, Muntanyisme. La Travessada. Travessa integral dels ports de Beseit. 21 de maig, 6 hores de Tennis, complex Esportiu de sant Ponç. 29 de maig, 78è Aplec - Festa Major del GEiEG, complex Esportiu de Palau.

l ’age ✓ del g nda eieg

Per a informació i inscripcions de les activitats de muntanya: tel. 972 22 66 35 i per a les sortides de BTT: tel. 972 21 51 46 (Josep oller).

socis GEiEG:

15% de descompte en adquirir les

entrades a les taquilles de manera anticipada.

informació: www.auditorigirona.org

sortides en BTT

La subsecció de BTT gestiona el centre de Quart que resta a la vostra disposició els dissabtes i els diumenges de 9h a 14h (tancat: entre el 8 de desembre i el 31 de gener). En aquest centre, hi trobareu informació de rutes lliures i guiades, road books així com serveis complementaris, bar i lloguer de bicicletes. Per a més informació: centre BTT a Quart, c/ del Tren, s/n; tel. 972 46 82 42. E-mail: btt@girones.org.


gent

maig 2011

GEiEG

gentdelgeieg Gerard Telechea Usuari d’instal·lacions

- Quan fa que ets soci del GEiEG? - Fa quinze anys, anava a la piscina de sant Narcís a l’estiu i jugava a bàsquet amb amics. - Per quin motiu te'n vas fer? - Per les bones instal·lacions que disposava al centre de Girona. - Tens més familiars socis? - si, tinc parents i familiars que també ho són. Quines activitats practiques? De quines instal·lacions ets usuari? Habitualment participo al torneig social d’esquaix, a sant Ponç també

jugo a pàdel i utilitzo la piscina. També vaig a jugar a tennis a Palau. - Què és el que més t'agrada del GEiEG? Recomanaries a algú que se’n fes soci? Per què? - El millor del GEiEG és la gent que en forma part, l’escola esportiva, els casals i campus, les escoletes de tennis, l’ambient que s’hi respira. Jo ho recomanaria a tots els pares i mares que volen formar els seus fills en valors. De fet, jo espero algun dia portar-hi els meus. També per als esportistes, per la seva varietat d’opcions, gràcies a les bones instal·lacions de què disposa.

Diumenge 29 de maig, vine al...

78è APLEC - FESTA MAJOR DEL GRUP LLOC: Complex Esportiu de Palau Més informació i la programació detallada a: www.geieg.cat i a totes les instal·lacions de l’Entitat.

7


8

maig 2011

GEiEG

socis

Entrada gratuïta

La targeta del GEiEG t’ofereix descomptes i avantatges, aprofita’ls!

Descomptes especials Museu d’Història dels Jueus

Botigues d’El Cor de Girona

Museu de la il·lusió i la curiositat

Força, 8 - 17004 Girona Telèfon 972 21 67 61 callgirona@ajgirona.org

Establiments de la plaça del Vi, pujada del Pont de Pedra i carrer Ciutadans (Barri Vell). Descomptes diversos segons el comerç

Av. Església, 1 - 17246 Sta. Cristina d’Aro tel. 667 29 25 00 wwww.xevi-ilusionista.com Visites guiades: Estiu: de dijous a diumenges i festius: 19h Hivern: diumenges i festius: 12h 20% de descompte; 2 entrades per targeta

Museu d’Història de la Ciutat Força 27 · 17004 Girona Telèfon 972 22 22 29 museu@ajgirona.org

Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol Sèquia 1 - 17001 Girona Telèfon 972 41 27 77 museu_cinema@ajgirona.org

Museu d’Art Pujada de la Catedral, 12 - 17004 Girona Telèfon 972 20 38 34 museuart_girona.cultura@gencat.cat

Descomptes especials Fundació Josep Pla Nou, 51 - 17200 Palafrugell Telèfon 972 30 55 77 www.fundaciojoseppla.cat Preu reduït en les activitats.

Auditori de Girona www.auditorigirona.org 15% de descompte (excepte Càpsules i espectacles de públic familiar) Cal adquirir les localitats a taquilla.

Fira de Girona Pg. de la Devesa, 34 tel. 972 41 91 00 / fira@grn.es Preus especials en l’entrada a les fires de l’any.

Associació Catalana d’Aikido de l’Escola Yoshinkan Tel. 615 069 083 www.yoshinkan.fr.st/ aikigirona@yahoo.es 16% de descompte en els cursos

Festival Temporada Alta www.temporada-alta.cat 15% de descompte 2 entrades x 1 targeta en adquirir les localitats a taquilla.

Museu del joguet de Catalunya - Figueres

Cinemes Ocine

Hotel París Sant Pere, 1 - 17600 Figueres tel. 972 504 585 www.mjc.cat 20% de descompte

Pont de la Barca 12-14 - 17001 Girona telèfon 902 170 831 www.ocine.es PREU DEL DIA DE L’ESPECTADOR de dilluns a dijous laborables, excepte vigilies i festius

Centre Cultural la Mercè

Parc de les Coves prehistòriques de Serinyà

Pujada de la Mercè, 12 -17004 Girona Tel 972 22 33 05 www.ajuntament.gi/ccm ccm@ajgirona.org 25% de descompte en les activitats de l’EMA i de l’Aula d’Humanitats

Telèfon 972 59 33 10 coves_serinya@plaestany.net www.plaestany.org/coves Socis del GEiEG: 2 entrades al preu d’1

Cinema Truffaut

Museu d’Arqueologia de Catalunya - Empúries 17130 Empúries - L'Escala Tel. 972 77 02 08 macempuries.cultura@gencat.cat 2x1 entrada; els menors de 16 anys o els majors de 65 anys acompanyats d’un titular tenen l’entrada gratuïta

Museu d’Arqueologia de Catalunya GIRONA: Pedret, 95- 17007 Girona Tel. 972 20 46 37 ULLASTRET: Afores s/n Puig de Sant Andreu - 17114 Ullastret Tel. i Fax 972 17 90 58 30% de descompte en el preu de l’entrada

Portal Nou, 7 - 17004 Girona Telèfon 972 22 50 44 info@cinematruffaut.com Entrada reduïda tot l’any: 4,50 euros, excepte festius.

Ofertes especials Carns i Embotits J.Bassó Collsacabra, 2 - 17007 Girona Telèfon 972 22 52 52 www.carnsbasso.com 5% de descompte en compres superiors a 50•

Lògica Gironina Matrícula gratuïta presentant el carnet de soci del GEiEG


socis

maig 2011

GEiEG

9

Ofertes especials Audioson Centres Auditius

Parc d’Aventura Costa Brava

Pompeu Fabra, 13. Tel. 972 203 132 - 17002 Girona audiosongirona@audioson.es Migdia, 77 - Tel. 972 230 005 - 17003 Girona audiosonmigdia@audioson.es 14 € de descompte en la parella d’AQUATAPS per a les orelles. Revisió Auditiva gratuïta per a socis. 10% de descompte en ajudes auditives (inclouen piles gratuïtes, garantia integral, revisions i manteniment, cobertura per robatori o trencament, tot durant 3 anys)

17210 Calella de Palafrugell 972 113 443 - 697 764 194 info@costabravaparcaventura .com 10% de descompte en l'entrada tots els dies.

Òptica Universitària Joan Maragall, 49 Tel. 972 91 01 39 - GIRONA "Els nostres preus són el millors amb diferència. I ara, presentant el carnet del Geig, tens un 10% de descompte adicional. Vine a veure-ho". No acumulable a altre ofertes"

Centres Mèdics Dentals

OFERTES ESPECIALS PELS SOCIS EN RELLOTGES SUUNTO -C/ Argenteria,22 - 17004 Girona Telf 972 204 690 - C/ St. Antoni Maria Claret,10 - 17002 Girona Telf 972 224 228 - C/ 11 de Setembre, 36 - 17320 Palamós Telf 972 314 813 - C/ Lasauca, 1 - 17600 Figueres Telf 972 511 545 Telefon d'informació 972 20 46 90 - www.perequera.com Email: info@perequera.com

Halcón Viatges C/ Nou, 37 - 17001 GIRONA Tel. 972 200 055 C/ Migdia, 28 -17002 GIRONA Tel. 972 426 180

Juli Garreta, 1, entresòl GIRONA tel. 972 22 64 69

Ofertes especials per als socis del GEiEG: www.halconviajes.com/colectivos/GEIEGCOM

Finançament personalitzat. Fins un 20% de descompte en tractaments. 1a visita sense compromís i gratuïta. Higiene bucal: 12 euros.

20% de descompte en ulleres. 5% descompte en instruments (prismàtics, altímetres, telescopis...). No acumulables a d’altres ofertes vigents.

Intersport Ferrer Migdia, 40 17002 GIRONA Tel. 972 21 72 95 ferrer@shop.interesport.es 10% en totes les compres.

Hotels Sidorme Esmorzar totalment gratuït per als socis, sempre que es faci una reserva a la cadena d´hotels SIDORME

Antenes Gerunda Nou Punt Roba interior. Nou, 14. 17001 GIRONA Tel. 972 21 54 01 15% en totes les compres (excepte ofertes especials).

Pedret, 142 - 17007 GIRONA Tel 972 203 192 Fax 972 223 810 gerunda@stl.logiccontrol.es 10% de descompte per tots els socis del GEiEG

Margarit Canonge Dorca, 7 - 17005 GIRONA Tel 972 201 575 www.margarit.com info@margarit.com Ofertes especials per a socis

Motos Casademont Girona Figuerola, 49 - 17001 GIRONA Tel. 972 20 53 15 Fax 972 22 85 20 info@motoscasademont.com www.motoscasademont.com 10% de descompte en la compra d’accessoris i equipaments. Matriculació gratuïta per la compra d’una moto.

Grup Simon Crta. Barcelona 16, pral.- 17002 GIRONA Tel. 972 202 202 Fax 972 215 258 info@grupsimon.com www.grupsimon.com Consulteu les ofertes a la pàgina 21 i http://www.grupsimon.com/arxius/inicigeieg.html

P

TARIFES ESPECIALS DE PÀRQUINGS DE GIRONA 20% descompte a taquilla Pàrquing del Parc Central C/ Barcelona - La Creu (Farinera Montserrat) Cal mostrar la targeta en pagar a la taquilla. 20% de descompte Pàrquing de la Plaça Constitució (accés per Jaume I) Pàrquing GASSA (accés pel carrer Sèquia)

Descompte per a socis que vagin a la seu social (on se us segellarà) per fer-hi alguna gestió. cal que pagueu a la taquilla del pàrquing.


12

maig 2011

GEiEG

el reportatge

Activitats d’estiu

Text: Irene Serra

2011

L

a proposta del GEiEG per passar un estiu inoblidable ja és aquí! Viu l’estiu al GEiEG 2011 acaba de sortir del forn i, un any més, 1.500 nens i nenes podran passar-s’ho bé, riure, banyar-se, fer esport, somiar i moltes coses més a través d’un projecte esportiu, de lleure però també educatiu. Enguany podem destacar tres noves activitats: el Campus de Judo, que es farà durant les setmanes 3, 4 i 5 al GEiEG de Sant Narcís, l’activitat de Multiesport, que es durà a terme durant tot el juliol per les diferents instal·lacions de l’entitat i que està adreçada a tots aquells nois i noies (nascuts entre 1995 i 1998) a qui agradi fer tot tipus d’esports, i el Campus de Rugbi, que es desenvoluparà al GEiEG de Palau durant les setmanes 1, 3 i 4. Altres aspectes a destacar són: per una banda, el 10% de descompte en la quota d’activitat que l’entitat fa a les famílies nombroses, monoparentals i acollidores (presentant el document acreditatiu), i per l’altra que, igual que l’any passat, el pagament també es podrà efectuar amb targeta. Les inscripcions s’organitzaran en diferents períodes i són els següents:

Període telefònic: Per tal d’evitar cues en el moment de fer la inscripció el GEiEG posa a disposició de soci una centraleta amb diverses línies telefòniques per poder concertar el dia i l’hora de la inscripció. Del 26 al 29 d’abril i de 9 h a 21 h (horari ininterromput). Telèfons: 972 21 91 39 -- 972 21 79 20 ● PERÍODE I: a partir del 4 de maig. SOCIS amb hores concertades durant el període telefònic. Les inscripcions s’efectuaran a la secretaria del complex esportiu GEiEG Sant Narcís de dilluns a divendres i de 16 h a 20 h. ● PERÍODE II: del 13 al 25 de maig, dirigit a socis i a no socis. De dilluns a divendres de 17 h a 19:45 h. ●

A cada participant inscrit dins dels períodes esmentats anteriorment se l’obsequiarà amb quatre vals de descompte per anar als parcs aquàtics Aquadiver i Waterword, i amb una samarreta de Viu l’Estiu al GEiEG. Cal recordar que, el fet de tenir hora no vol dir tenir la plaça assegurada, ja que les places són limitades i es designen per rigorós ordre d’inscripció.


el reportatge Seguint amb la mateixa línia dels últims anys també s’oferiran uns serveis complementaris que volen facilitar la logística familiar:

SERVEI DE BON DIA Es tracta d’un servei de vigilància amb un monitor de les 7:45 h a les 8:45 h per a totes aquelles famílies que ho necessitin.

CURSET DE NATACIÓ Per als nens i nenes del casalet i del casal s’ofereix la possibilitat de fer un curset de natació durant la jornada del matí. El curset va a càrrec de tècnics de l’àrea d’Activitat Aquàtica de l’entitat i té una durada de 40 minuts, aproximadament. Aquest servei s’oferirà del 27 de juny al 19 d’agost i de dilluns a dijous.

maig 2011

GEiEG

13

SERVEI DE DINAR Menú equilibrat i saludable supervisat per una especialista en nutrició. L’horari aproximat del dinar és de 13 h a 14 h. De les 14 h a les 15 h els inscrits tenen una estona de joc lliure. Els menús es poden adquirir a la recepció de qualsevol instal·lació o es poden consultar a www.viulestiualgeieg.blogspot.com.

SERVEI D’AUTOBÚS Ruta d’autobús que enllaça les tres instal·lacions on es fan activitats (Sant Narcís, Sant Ponç i Palau) i el centre de Girona. Aquest servei s’oferirà del 27 de juny al 29 de juliol. A partir del 21 d’abril es podrà consultar tota la informació relacionada amb les activitats d’estiu al web del GEiEG, al blog específic www.viulestiualgeieg.blogspot.com o a les recepcions de les instal·lacions.


14

maig 2011

GEiEG

l’entrevista

Text: Eva Berenguer / Fotos: Arxiu de Televisió de Catalunya, TV3

MARtí AnGlAdA PERIODISTA

“Pensava que m’hi estaria fins als 65 anys treballant a Brussel·les i Berlín.” Ha estat cap d’Informació Internacional de Televisió de Catalunya (TV3) i corresponsal de política internacional a TV3 (Estats Units, Brussel.les, Berlín) i abans va ser corresponsal amb La Vanguardia a l’Orient Mitjà, Roma i Londres. Llicenciat en Dret i en Ciències de la Informació, després de 38 anys dedicat a la professió, a principis d’any en Martí Anglada (Girona, 1949), ‘resignadament’, com ell mateix diu, va acollir-se a la prejubilació proposada per Televisió de Catalunya. Sobre el que n’han dit d’ell bona part dels companys de professió —com, per exemple, que és una llàstima que el periodisme perdi una figura clau com la d’en Martí— nosaltres només podem constatar, després de compartir una enriquidora conversa amb ell, que tenen tota la raó. El 9 de juny serà guardonat amb el Premi Ernest Udina per la seva "trajectòria europeista", guardó que concedeix l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC). Caldrà estar atents, doncs, al seu proper llibre, per continuar aprenent i per, segurament, entendre millor què passa al món. - D’on és originària i a què es dedicava la seva família? - La família del meu pare era de Vilert, al Pla de l’Estany, i la família de la meva mare era originària de Jafre, al Baix Empordà. Així que els meus cosins eren els meus companys de vacances. El meu avi matern, en Martí Birulés, era un gran emprenedor. Abans de la Guerra Civil, tenia la concessió de la Renault i de l’Skoda a Girona, i va ser pioner a Girona amb la venda de cotxes. Durant molts anys va tenir un bon negoci de bicis i motos, però, pel que fa als cotxes, la seva importació es va truncar a causa de la Guerra i l’autarquia posterior. - Vostè va néixer a Girona, però va viure a Barcelona. Què recorda de la Girona de l’època? - Sí, vaig néixer al carrer Jaume I de Girona. Conservo un molt bon record de la ciutat i hi tinc família i amics. Hi he passat moltes temporades; hi veníem sempre que no hi havia col•legi. El cert és que, quan eren vacances i, per tant, era divertit, jo era a Girona. Girona per mi té la visió i el punt de vista d’un nen. Recordo la ciutat ben

diferent a com és ara, era més grisa; sempre he tingut a la memòria la Devesa i els rius... i també les inundacions. - Però treballar-hi, no ha treballat mai a Girona. - No, però encara que no hagi treballat mai a Girona com a periodista, reconec que tinc una part gironina. A més, recordo que, quan va néixer El Punt, a més d’alegrar-me’n molt, vaig pensar: ‘podria anar a treballar-hi si visqués allà!’. A més, les meves lectures també em condueixen a Girona. De petit m’agradava molt llegir, i els llibres en català els trobava a casa dels meus avis a Girona. La col•lecció del Patufet, tots els llibres d’en Folch i Torres, històries de l’Imperi Romà. Era a Girona on em trobava amb Roma. - Com ha viscut els canvis en el món del periodisme arran de l’aparició i l’eclosió de les noves tecnologies? - Ha canviat molt. Imagina’t. Recordo que jo era a Washington quan va néixer Internet, i no com avui dia el coneixem. Al principi només el feia servir la comunitat científica; els periodistes, no. Te-


l’entrevista

GEiEG15 maig 2011

nia notícia de la seva existència però encara no el podia fer servir. Passava una cosa sem“L’essència del blant a la telefonia mòbil, on hi havia aparells periodisme és explicar massa grans i amb molt poca cobertura. Eren sistemes poc operatius. En aquella època, jo una notícia de manera enviava les cròniques via satèl•lit. No com breu però que, dins ara, en que arran de l’expansió que va tenir lloc als noranta, Internet forma part del nostre d’aquesta brevetat, a dia a dia a l’enviar les cròniques. I, és clar, més d’informació clara quan he tornat a ser corresponsal el que em preocupava és que a l’hotel hi hagués wi-fi i i precisa, hi hagi també que anés ràpid. De cares a la comunicació és humanitat, i fins i tot fantàstic. També hi ha les xarxes socials... alguna anècdota. ” però reconec que és fàcil perdre’s entre un món virtual amb tanta informació, una informació que no sempre és fiable. fàcil!, i bé, la veritat és que pensava que m’hi estaria més temps, - Visita sovint Girona, ara que viu prop de Figueres? - De fet, en els tres mesos que fa que hi sóc, només he anat a Gi- fins als 65 anys!, però només he pogut estar dos anys a rona per veure un partit de futbol. El meu tiet Josep Maria deia en Brussel•les i Berlín, abans de tornar, resignat. La crisi econòmica ocasions que a Girona li faltava un equip de futbol potent, però ha estat més forta. semblava que a Girona no hi havia manera... I si et sóc sincer, des - Per a bona part de la professió i el públic en general és un que va pujar de categoria a Segona A (en aquella època era co- referent del periodisme. rresponsal a Berlín) sempre el segueixo: em llegeixo els diaris gi- - El cert és que mai he deixat de fer —com m’agrada definir-ho— ronins per Internet per estar-ne ben informat! En altres ocasions, gimnàstica d’internacional. S’ha d’estar al corrent del que passa al però, he vingut a la ciutat per visitar l’exposició de Flors i, acom- món, i ser cap d’Internacional em va servir de gran ajuda. Sempre panyat dels meus fills, al saló de l’Equus Catalonia. No conec mol- he volgut estar al dia, i processo la informació i l’articulo mentaltes coses, perquè no hi vinc de manera habitual, però, per exem- ment mitjançant missatges clars, sintètics. Pensa que les emissions són d’un temps determinat, aproximadament d’un minut o miple, estic molt sorprès amb la quantitat de socis que té el GEiEG! Les corresponsalies impliquen passar llargues temporades fora de nut i mig, espai de temps en què ha de cabre tot el que vols dir i casa, com es pot conciliar vida familiar amb aquest tipus de feina? que allò dit expliqui bé el que està passant. A mi m’agrada explicar Crec que les corresponsalies són incompatibles amb la vida fami- el que passa, i això es nota a l’hora dels directes. És l’essència del liar (somriu). El cert és que de cada tres mesos un te’l passes viat- periodisme: explicar una notícia de manera breu però que, dins jant, i entenc que no és gaire agradable per a la teva família. Quan d’aquesta brevetat, a més d’informació clara i precisa, hi hagi erem als Estats Units, la meva dona em deia, ‘et passes el 33 per també humanitat, i fins i tot alguna anècdota. cent del temps vivint fora de casa’. A més, és una feina dura. Per - Com es suporta el pes de la fama? El fet de ser ‘fitxat’ pel exemple, a Washington, normalment els corresponsals viuen a les Polònia, tenir club de fans... afores i, amb la diferència horària, informar per a Catalunya et con- - (Somriu) La veritat és que al principi em feia una mica d’angúnia verteix d’alguna manera en un esclau, perquè acabes a les dotze això del Polònia, pensava ‘a veure com anirà...’. Però reconec que i comences a les sis... Mai hi ha caps de setmana en aquest tipus vaig tenir molta sort, a més l’actor Manel Lucas de Polònia em dóna confiança, vull dir que estic tranquil. Pel que fa als grups de fans de feina. - En el seu cas, vostè va decidir tornar temporalment a Barce- del Facebook, em vaig quedar molt sobtat quan el meu fill em va dir que hi havia tres grups diferents, i un lona, després de Washington. d’ells en castellà! - Sí, jo vaig tornar per la meva família, - A què dedica el seu temps ara? volia estar amb ells, almenys fins que Un llibre: Expiació, d’Ian McEwan - El dedico a escriure. Des de fa deu anys els fills fossin més grans. Així va ser Una pel·lícula: Match Point, de Woody Allen tinc una casa entre Navata i Pontós, des com em vaig encarregar de les notícies Una ciutat: Florència d’on es veu el Fluvià, al darrere tinc l’Alt Emdel Canal 33 i del Parlament, fins que Una beguda: Una “Leffe” rossa pordà, i a davant Banyoles... Allà m’hi sento va sortir l’oportunitat de ser cap d’InterUn plat: Arròs a la cassola tranquil, i és el lloc ideal per escriure el meu nacional, el que em permetia estar en Una virtut: El sentit de l’humor segon llibre, després d’Afers (no tan) escontacte amb els corresponsals. PasUn defecte: La ira trangers. Les claus del nou mapa polític sat un temps, i amb paciència, vaig aconseguir novament una corresponmundial (Edicions 62, La Mina, 2008), que Una il·lusió: Acabar el llibre que escric salia, aquest cop l’europea. No va ser també vaig escriure aquí.

EL PERFIL


16 GEiEG maig 2011

entitat

Signatura d’un conveni amb el Centre Cultural la Mercè convenis

E

l passat 7 d’abril, l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el president del GEiEG, Francesc Cayuela, van rubricar un conveni amb el Centre Cultural La Mercè, amb l’objectiu de col·laborar en la realització i difusió d’activitats per a la sensibilització de l’opinió pública i difusió de coneixement en l’àmbit cultural.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, amb el president del GEiEG, Francesc Cayuela. Foto: Ajuntament de Girona.

Master Class de Melcior Mauri a les instal·lacions del GEiEG master class

P

er celebrar la finalització dels cursos de fitness de la UdG, Melcior Mauri, exciclista professional i creador de la filosofia de Ciclisme Indoor Bikecontrol, va venir a les instal·lacions del GEiEG de Sant Narcís a realitzar una master class per a tots els alumnes, juntament amb la formadora, trainer i instructora de ciclisme indoor professional Mònica Estrella. Esperem poder-ho repetir!

L’exciclista Melcior Mauri realitzant una master class a socis del GEiEG. Foto: Carles Alonso.


entitat Estand del GEiEG per a la diada de Sant Jordi

A

quest any, tot i la previsió de pluja, vam tenir al nostre estand un gran nombre de socis i no socis per informar-se de totes les activitats que realitza el GEiEG

D

La selecció d’Angola d’hoquei patins, al pavelló Lluís Bach. Foto: Carles Alonso.

17

sant jordi

i de la ja famosa promoció. Fins i tots els humans de quatre potes estan orgullosos de ser del GEiEG perquè... Sóc del GEiEG, i tu?

la selecció d’Angola d’hoquei patins s’entrena al GEiEG urant la setmana del 4 al 17 d'abril, la selecció d'Angola ha estat concentrada a Girona i entrenant a les instal·lacions del complex esportiu GEiEG Sant Narcís, amb motiu de la seva preparació per a la Copa de les Nacions que es disputa cada any a Montreaux (Suissa). Els angolenys, que tenen de seleccionador Miquel Umbert, tornaran a l'agost a les instal·lacions esportives, aquesta vegada per preparar el Mundial, que està previst que es disputi al setembre a San Juan (Argentina).

maig 2011

GEiEG

HoQUei


18 GEiEG desembre 2010

instal·lacions

nova distribució de les lletres del GEiEG senyalística

D

esprés d’un període de restauració que ha permès la recuperació de la seva original bellesa i espectacularitat, les conegudes Lletres del GEiEG ja són novament a la vista del públic. Amb

una nova distribució, pensada per procurar claredat i dotar de més vistositat al conjunt, els socis poden contemplar l’emblemàtica peça vermella a l’entrada del complex esportiu de Sant Ponç.

Fotos: Carles Alonso.


Els MECENES del GEiEG


20 GEiEG maig 2011

sociocultural

tot a punt pel 78è Aplec – Festa Major del GEiEG aplec del geieg

Diverses imatges de l’Aplec - Festa Major del GEiEG de l’any passat. Fotos: Carles Alonso.

E

l proper diumenge 29 de maig tindrà lloc al complex esportiu del GEiEG de Palau - Sacosta l'Aplec – Festa Major del Grup, que enguany arriba a la seva 78a edició. Com cada any, la diada tindrà un programa atapeït, que clourà amb el tradicional dinar de germanor. A partir de les 10:30 hores del matí nens i nenes podran gaudir dels inflables, activitats d'aventura i activitats organitzades per les seccions. Paral·lelament i com a novetat, aquest any s'organitza el I Torneig Interseccions de futbol-7, on pares, mares, entrenadors i amics majors de 18 anys podran formar un equip propi de la secció o grup d'usuaris i participar en aquesta competició durant tot el matí. Per cloure aquest primer bloc d'activitats, la colla sardanista Aires Gironins del GEiEG oferirà una actuació acompanyada d'una cobla sardanista. A partir de la 13 hores, tindrà lloc l'acte central del dia, amb la confecció d'un mosaic humà amb les sigles de l'entitat per part de tots els esportistes i assistents a l'acte. Posteriorment a aquesta activitat, es realitzarà l'entrega de reconeixements i mèrits esportius i socials a diferents membres de l'entitat, que anirà acompanyat d'una breu actuació de la coral del GEiEG.

El dinar per a tots els assistents (el tiquet del qual s’haurà d’haver comprat anteriorment en qualsevol de les tres instal·lacions del GEiEG) començarà a les 14 hores i constarà d’arròs, botifarra amb patates, postres, pa, aigua i vi. Després del dinar es gaudirà d’una estona de sobretaula amenitzada amb música. Trobareu més informació i la programació detallada a www.geieg.cat i a totes les instal·lacions de l’Entitat.


sociocultural Participació del GEiEG a l'exposició Girona, temps de Flors

maig 2011

GEiEG

21

temps de flors

El GEiEG per la Pau, muntatge floral realitzat per Miquel Pellicer (a la foto). Fotos: Carles Alonso.

U

n any més, el GEiEG va escollir el pati de l'Edifici Fòrum per realitzar-hi el muntatge floral coincidint amb l'Exposició Girona, Temps de Flors, que enguany ha celebrat la 56ª edició. Des del 7 de maig i fins el diumenge 15 de maig la ciutat de

Girona ha pogut veure l'obra artística sota el lema “El GEiEG per la Pau” realitzada per l'autor Miquel Pellicer Busquets. Des de l'Entitat volem agrair, molt especialment, la col·laboració de la comunitat de propietaris de l'Edifici Fòrum i de l'Ajuntament de Girona.


serveis

maig 2011

GEiEG

la safata

L

a safata és un del cops més coneguts i sorgeix com una necessitat tàctica la qual cosa fa que sigui un dels cops més importants del pàdel. A continuació us explicaré el cop, quan s’ha d’utilitzar i alguns aspectes tàctics que de ben segur us seran de gran ajuda.

23

pàdel

Així doncs, podem dir que a més de ser un dels cops més coneguts i importants del pàdel, cal dir que potser és el més complicat d’aprendre i que requereix molta pràctica. Però amb una mica de paciència tothom pot arribar a fer-la. Text: Augusto Expósito

El cop Per fer la safata, la pala haurà d’estar en algun moment del recorregut cap a la pilota, per sobre del punt d’impacte, per tal de donar l’efecte tallat a la pilota. Amb aquest efecte buscarem que la pilota reboti el més baix possible de la paret, dificultant el contraatac del rival. Per poder donar aquest efecte és important que ens col·loquem en una posició còmode de costat i que col·loquem la cara de la pala lleugerament mirant cap al cel, com si portéssim una safata, marcant amb la mà lliure la pilota per tal d’agafar bé la distància i l’equilibri. Després anirem a buscar l’impacte a l’alçada del cap i a la dreta del nostre cos. Fent un moviment de dalt a baix i de dreta a esquerra, colpejarem la pilota tirant tot el pes del cos a sobre per donar més acceleració al cop (en el cas dels jugadors esquerrans el moviment serà d’esquerra a dreta).

Quan utilitzar-la? La safata sempre serà aconsellable des de qualsevol punt de la pista, ja que és un cop que, ben fet, és molt difícil per als contrincants de contraatacar i ens permet recuperar la posició molt ràpidament per tal de no deixar forats letals per als contrincants. Direm que l’opció més òbvia o obligada per fer la safata és quan els contrincants ens fan un globus passat i no hi ha més remei que fer-la per no perdre la xarxa, que és el més important, ja que normalment la parella que manté més la xarxa en un partit és la que guanya.

Aspectes tàctics Per tal d’aconseguir resultats amb la nostra safata haurem de tenir en compte: ● Tenir un percentatge d’errors molt baix. ● Dirigir la pilota als costats de la pista, on amb un doble rebot dificultarem la devolució al rival. ● Buscar profunditat apuntant sobre la ratlla del servei, per tal de reduir l’anticipació del contrincant. ● Generalment la safata la jugarem creuada ja que és molt més segura i més senzilla de fer. ● Segons la nostra posició vers la xarxa podrem accelerar més o menys la pilota (com més a prop més acceleració).

Nacho Hernández durant la realització del cop de la safata.


24

maig 2011

GEiEG

campionats

lligUes socials

socials

Resultats de les lligues Socials

FUTBOL 7

Es continuen disputant partits d’aquesta segona fase de lliga, on els equips juguen amb l’objectiu de passar-ho bé i anar sumant punts per tal de quedar entre els 8 primers de la seva categoria i poder optar al títol. Actualment les dues categories estan de la manera següent: PREFERENT EQUIP

1 GAMBOA FC 2 INTERNACIONAL 3 KITEPIRINHA 4 EL 9 DC-NEXE IMPRESSIONS 5 TRIDENT SENSES 6 ASSEGURANCES JORDI ROCA 7 NOU I EL XAVA 8 JOSEP LLORENS I FILLS 9 LOKEMOTIVA DE MOSCÚ 10 SENGLARS 11 GIRVISA 12 BRODATS XITA

PJ

PG

PE

PP

GF

GC PTS

7 7 4 6 4 5 7 2 4 6 4 5

5 5 4 4 3 3 3 1 1 0 0 0

1 0 0 0 1 0 0 1 0 1 0 0

1 2 0 2 0 2 4 0 3 5 4 5

26 24 18 21 17 10 12 9 4 16 6 7

14 23 3 11 8 7 22 8 10 35 11 17

PJ

PG

PE

PP

GF

GC PTS

7 4 5 5 5 5 6 6 6 6 7 5

5 4 4 3 3 3 3 3 3 2 2 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

2 0 1 2 2 2 3 3 3 4 5 5

31 30 18 17 18 20 24 16 15 12 15 10

16 8 10 6 13 15 21 15 24 27 41 31

16 15 12 12 10 9 9 4 3 1 0 0

SEGONA DIVISIÓ EQUIP

1 SPARTAK D'AIGUAVIVA 2 ORANGE 3 VUI DIR 4 LO PUTO KRAKS 5 GERSAL 6 KTKRAK'S 7 CATEDRAL TEAM 8 L'EXÈRCIT DE LA CINTA VERMELLA 9 TEIXITS AGELL 10 SKONTO DE RISA 11 SUC DE TRO 12 QUANTS SEREM AVUI FC

15 12 12 9 9 9 9 9 9 6 6 0

FUTBOL 5 El Campionat de Futbol 5 de la temporada 2010-11 està arribant a les últimes setmanes de competició. A aquestes alçades s’estan acabant de disputar els últims partits de la lliga regular, fet que permetrà que la classificació s’acabi de definir i doni pas als 8 equips que es disputaran el títol en el play-off. El calendari previst per disputar aquest play-off és el següent: 17 i 18 de maig – Quarts de Final / 25 de maig – Semifinals / 30 de maig – 3r i 4t lloc 1 de juny - Final.

ESQUAIX

Després de finalitzar la quarta ronda del campionat social d’esquaix del GEiEG, el dia 28 de març va engegar la cinquena ronda. En la ronda anterior, els dos primers classificats de cada categoria, amb el corresponent ascens de categoria, varen ser: 1a categoria – Francesc Esteve, Fermin Bermejo 2a categoria – Joan Torelló, Jordi Font 3a categoria – Jordi Xapelli, Marc Torrellas 4a categoria – Toni Cuesta, Lluis Turon 5a categoria – Gerard Telechea, Xavier Bigas 6a categoria – Eduardo Rial del Rio, Raimon Serra 7a categoria – Xavier Franquet, Edgar Pallerols 8a categoria – Josep Lluis de la Rosa, Esteban Vilar

PÀDEL A continuació us mostrem els resultats corresponents a les Lligues Socials de Pàdel: IV LLIGA SOCIAL - RONDA 2, CAMPIONS: -Grup 1: Xavi Ramos - Marc Requena -Grup 2: Nacho Hernández - Miquel Serra -Grup 3: Alfons Enrique - Unai Uriarte -Grup 4: J. Torres - J. Martínez -Grup 5: Salvador Castro - Geni Soler -Grup 6: Pau Soler - Enric Serrat -Grup7: David Illa - Salva Castro -Grup 8: Eduard Puig - Christian Ballo -Grup 9: Joan Cuixart - Manel Roman -Grup 10: Xavier Palahí - Tono Casabó -Grup 11: Xavier Sitjà - A. Plaza -Grup 12: Josep Moreno - Jordi Andolz -Grup 13: Marcelo Pino - S. Broseta -Grup 14: Josep Bosch - A. Ribas -Grup 15: Lluís Serra - Miquel Sánchez III LLIGA SOCIAL LADIES - RONDA 2, CAMPIONES: -Grup 1: Paola Laciar - Silvia Martínez -Grup 2: Luana Esser - Núria Vila -Grup 3: Inno Garcia - Elena Jorda -Grup 4: Teresa Sanz - Maribel Martínez -Grup 5: Anna Palos - Júlia Roure I LLIGA SOCIAL MIXTA - RONDA 1, CAMPIONES: -Grup 1: Xavier Bautista - Noemi Becchi -Grup 2: Nacho Hernández - Geni Soler -Grup 3: Núria Vila - Albert Pradel


seccions Comença la temporada atlètica a l’aire lliure

maig 2011

GEiEG

25

atletisme

H

abitualment, la temporada atlètica de pista a l’aire lliure té com a preàmbul el Campionat de Catalunya de 10.000 m, coincidint amb la finalització de la temporada de cross. Enguany, aquesta competició es va celebrar a Gavà el dia 19 de març. L’atleta grupista Ignasi Baldellou va obtenir una meritòria medalla de bronze en categoria promesa, amb un temps de 33:12 que superava àmpliament la seva anterior marca personal en aquesta distància. Durant el mes d’abril comença la Lliga Catalana de Clubs, que tradicionalment representa l'inici de la temporada de competicions de pista a l'aire lliure per equips. La Lliga Catalana de Clubs es disputa en dues jornades classificatòries amb mig programa de proves i una jornada final a programa complet que se celebra el segon diumenge del mes de maig. En aquestes tres jornades participen els clubs classificats sobre la base dels resultats de la temporada passada. La suma de les puntuacions de les dues jornades classificatòries decideix l'agrupament de la participació a la jornada final. Tant l’equip femení com l’equip masculí competeixen en aquesta Lliga Catalana de Clubs. Les instal·lacions de Palau acolliran la celebració de la segona jornada de la lliga masculina. Pel que fa als joves atletes de l’escola d’atletisme, aquests participen durant els mesos d’abril i maig en les jornades atlètiques de promoció per a les categories benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil que se celebren en diverses pistes d’atletisme de les comarques gironines. Atès que l’atletisme és també un esport d’equip, la nostra escola d’atletisme dedica part de l’entrenament a preparar les competicions per relleus. Gràcies al fet d’estimular els nens i les nenes, s’ha aconseguit classificar 6 equips per al Campionat de Catalunya de Relleus en les categories de promoció: 4x100 Cadet Femení, 4x100 Cadet Masculí, 4x300 Cadet Femení, 4x300 Cadet Masculí, 4x80 Infantil Femení i 4x60 Aleví Femení. La temporada atlètica continua durant els mesos de juny i juliol amb els Campionats de Catalunya i d’Espanya Individuals de les diferents categories.

Ignasi Baldellou. Foto: Secció d’Atletisme.

Atletes de l’equip Femení de Lliga Catalana de Clubs. Foto: Secció d’Atletisme.

Atletes de l’equip Masculí de Lliga Catalana de Clubs. Foto: Secció d’Atletisme.


26 GEiEG maig 2011

seccions

Grans notícies per a les grupistes de la secció de bàsquet bàsQUet

Maria Martí a la preselecció espanyola La jugadora de l'Infantil'98 del GEiEG ha estat escollida per la Federación Española de Baloncesto per formar part de la preselecció estatal de la seva edat (U13). La jugadora grupista ha estat concentrada aquesta Setmana Santa a Saragossa, i ha pogut gaudir d'uns dies de treball i de reconeixement a la feina feta en el dia a dia.

L'Infantil A es proclama campió en terres gallegues L'Infantil A grupista s'ha proclamat campió del 8è Memorial Miguel Ángel González Estévez a la localitat gallega de Villagarcia d’Arousa, província de Pontevedra. L'equip dirigit per Carles Surís ha mostrat un gran nivell de joc, lluint un joc intens i vistós Imatge de les jugadores de l'Infantil A amb la copa de campiones, estirades al parquet del pavelló Fontecarmoa (Villagarcia d’Arousa, Pontevedra). Foto: Secció de Bàsquet. enfront de set dels millors equips infantils de tot l'estat. Les gironines van fer una sòlida defensa al llarg de tot el L'equip grupista, essent la majoria de jugadores de primer any, res campionat i un atac amb molt criteri adaptant-se al fet d'haver va poder fer per imposar-se en el partit inaugural del torneig al d'atacar diferents defenses zonals practicades pels equips rivals. Ciudad Ros Casares valencià. En les altres jornades de la fase de Aquest torneig ha potenciat la feina que està duent a terme aquest grups, el GEiEG va complir guanyant contundentment a l'amfitrió conjunt i, des d'uns dies amens i de bonica convivència, han Clavijo de Logroño, i va aconseguir donar la sorpresa imposant-se al poderós Rivas de Madrid. Als quarts de final, l'equip grupista ha comprovat que el treball és el camí per gaudir d'aquest esport. estat eliminat pel Donosti Basket, fent palesa de diferència física Sílvia Serrat i Belén González entre ambdós conjunts. Finalment, el GEiEG ha acabat en un sotscampiones d'Espanya a Cadis meritori setè lloc, caient en un final d'infart de màxima igualtat Les jugadores del Mini A Sílvia Serrat i Belén González han enfront el Castelló, i imposant-se al Cortegada gallec en el quart i disputat aquesta passada setmana santa el Campionat d'Espanya últim dia de competició. per autonomies organitzat a Cadis per la Federación Española de Baloncesto. La selecció catalana es plantava a semifinals del campionat havent comptat els seus partits per victòries i, en semifinals s'imposaven a Andalusia, fet que els classificava per disputar la final d'Espanya. A la final, Catalunya va caure derrotada per Madrid en una disputada final, de molta tensió i nervis, on les madrilenyes van mostrar-se més encertades al tram final. Les dues jugadores grupistes han tingut un paper molt destacat al llarg de tota la competició disputada al complex Bahía Sur de Cadis, havent viscut una inoblidable i gratificant experiència.

El Cadet A signa un notable paper al prestigiós torneig Ciudad de Logroño El Cadet A de la secció ha signat una notable participació al prestigiós 4t torneig Ciudad de Logroño obtenint el setè lloc, en un campionat on s'han aplegat quinze dels millors equips de l'estat.

Imatge de Sílvia Serrat i Belén González amb l'entrenadora grupista Laura Ullate, al complex Bahía Sur (Cadis). Foto: Secció de Bàsquet.


seccions

maig 2011

GEiEG

la Coral del GEiEG, a la missa dels dolors

27

coral

E

l dia 15 de abril, amb motiu del dia de la Mare de Déu dels Dolors, es va celebrar la missa en homenatge seu a l'església de la Mare de Déu dels Dolors, organitzada per la cofradia del mateix nom. La Coral dirigida per M. Pilar Sanz va interpretar, com a cant d’entrada, Sempre que m’invoqui; Senyor, tingueu pietat, d’A. Ferrer; salm: El senyor es el meu pastor; aclamació abans de l’Evangeli: Glòria i lloança a vos; a l’ofertori, l’Ave Maria d’Arcadelt; Sanctus d’A. Ferrer; al moment de la pau, Advent Peace canon, de Johann Pachelbel; a la comunió, Vell pelegrí¸ popular, i Stabat Mater, i com a cant final, el Salve Regina gregorià.

La coral del GEiEG a la Missa de la XI Trobada d’Associacions Xacobees de l’Ebre i de la Mediterrània 2011

La Coral del GEiEG, a la missa dels Dolors. Foto: Roser Orenes.

El diumenge 3 d'abril, amb motiu de la celebració de la XI Trobada d'Associacions xacobees de l'Ebre i de la Mediterrània 2011, la coral del GEiEG, dirigida per Pilar Sanz, va cantar a la missa que es va celebrar a la Catedral de Girona i que va ser oficiada pel bisbe de Girona, Mn. Francesc Pardo. Les peces interpretades, amb l’acompanyament de la pianista Irina Merchealova i la violinista Aliona Merchealova, van ser les següents: com a cant d’entrada, Sempre que m’invoqui; Senyor, tingueu pietat, d’A. Ferrer; salm: El senyor es el meu pastor;

aclamació abans de l’Evangeli: Glòria i lloança a vos; a l’ofertori, l’Ave Maria d’Arcadelt; Sanctus d’A. Ferrer; al moment de la pau, Advent Peace canon, de Johann Pachelbel; a la comunió, Vell pelegrí¸ popular, i com a cant final, el Salve Regina gregorià. L'assistència va ser de la totalitat dels participants a la trobada i d'altres fidels que assistien a l'esmentada missa. Al final de la cerimònia el Bisbe va agrair els càntics de la coral valorant positivament la interpretació

Comença la lliga Escolar promoguda per la secció d’handbol

C

om a cloenda de la promoció feta per la secció a les escoles de la ciutat de Girona, s’organitza per primera vegada la Lliga Escolar, en categories benjamí (nascuts a partir de 2001) i aleví (nascuts el 1999 i el 2000). Participaran equips dels col·legis Dalmau Carles, Marta Mata, Mare de Déu del Mont, Carme Auguet i Cassià Costal. La lliga començarà el dia 9 d’abril i s’allargarà fins a la cloenda de la temporada d’handbol a la secció, el cap de setmana dels dies 4 i 5 de juny. D’altra banda, el primer equip segueix en la lluita per entrar dins els quatre llocs que donen accés a la Lliga Catalana. Segueix en 6a posició a dos punts del quart classificat a falta de cinc partits per jugar-se.

Foto: Xavier Molina Villanueva (Secció d'Handbol).

Handbol


maig 2011

28 GEiEG

seccions

Recta final per als equips de l’Escola de Futbol escola de fUtbol

E

ls equips de l’Escola de Futbol entren a la recta final de la temporada. A mitjans de maig, tots els equips finalitzaran les seves respectives competicions oficials, i passaran a jugar partits amistosos i tornejos fins a arribar a l’últim dia de la temporada, 18 de juny. S’espera que abans d’aquest dia es pugui informar els esportistes de la temporada 2011-12, dels horaris, dies i inici dels entrenaments per a tots els equips, així com de l’equip del qual formaran part. Dintre dels diferents equips que formen l’Escola, aquesta temporada trobem el Pre-Benjamí F. Aquest equip està format per: Christian Rau, Pol Paretas, Genís Calvet, Sergi Comas, Gerard Serra, Pol Garrote, Joan de Castro, Bernat Cortada, Jan Sureda, Javier Sagrera, Lluc Noelle i Jan Gratacós. L’entrenador és Juan Pablo Gómez i el delegat Narcís Calvet. També forma part de l’Escola el PreBenjamí D. Aquest equip està format per: Josep Maria de Bedoya, Biel Garcia, Marc Trafach, Carles Iglesies, Arnau Parareda, Joan Rodena, Mar Imbergamo, Lluc Perich, Arnau Girgas, Marc Pujiula, Pol Serra, David Tejada, Tomàs Hereu. Els entrenadors són Cristian Vallecillo i Isaac Colom, i el delegat Joan Perich.

Equip Prebenjamí D del GEiEG. Foto: Escola de Futbol.

Equip Prebenjamí F del GEiEG. Foto: Escola de Futbol.

la secció de pesca inaugura la temporada i convoca nous concursos pesca

L

a secció de pesca va inaugurar la temporada el passat dia 3 d’abril, i ho va fer amb un Concurs marítim a les roques de Llançà. Durant la jornada van ser capturades 32 peces amb un pes total de 3.110 gr. El primer classificat va ser Víctor Ferrer, amb la captura d’una mostela d’un pes de 0,476 gr, per la qual va obtenir el Trofeu Pesca Eduard de Llançà. En segona posició es va classificar Enric Godó, amb un pes de 0,703 gr, aconseguint el Trofeu Joieria Quera.

El dia 9 d’abril es va organitzar un altre Concurs, aquest cop fluvial, que va tenir lloc a Pedret. La primera posició va ser per Jaime Galia, per la captura d’una carpa de 4.300 gr, i enduent-se el Trofeu Societat de Pesca La Canya de Girona. En segona posició es va classificar Maria Vidal, amb un pes de 6.650 gr, guanyant el Trofeu Coca-Cola. Durant el transcurs de la jornada van ser capturades 15 carpes amb un pes total de 32,300 kg.


seccions Comencem amb molt bon peu la temporada 2010-2011

maig 2011

GEiEG

29

gimnàstica artística

Gimnastes alevines, cadets i infantils, amb el president i el director general esportiu del GEiEG, Francesc Cayuela i César de Tiburcio.

J

a hem començat les competicions d’aquest curs 2010-2011, les quals han canviat una mica respecte als anys anteriors, ja que les gimnastes de la categoria prebenjamí participen però només fan exhibició i les de la categoria benjamí tenen puntuació però no tenen classificació, i les categories aleví, infantil i cadet-juvenil sí que són puntuades i tenen classificació, tant per equips com individual. La nostra secció aquest any està formada per 42 gimnastes, repartides segons l’edat: 15 prebenjamines, 8 benjamines, 4 alevines, 8 infantils i 7 cadets, que entrenen dos dies a la setmana. El cos tècnic està format per les entrenadores Anna Parpal i Cristina Manteiga, i per les monitores Míriam Fernández, Ariadna Alarcón i Laura Muñoz. Ja hem participat en dues competicions, en les quals hem demostrat tot el que hem treballat, i això s’ha pogut veure en tots els podis. El passat 29 de gener vàrem participar a la 1a Copa Consell, que se celebrava al pavelló municipal de Salt, en la qual vam aconseguir els primers llocs en totes les categories, tant del nivell A com del B. El dia 19 de febrer vàrem celebrar al pavelló Lluís Bachs la 2a Copa Consell, on també vam obtenir molts bons resultats. A la categoria aleví del nivell B l’equip format per Nina Lemby, Bruna Daunis, Alba Gil i Cristina Figuereda aconseguia la 2a posició. A la categoria infantil també del nivell B, l’equip format per Kabita Brunet, Maria Daunis i Judit Salamero aconseguiren la 1a posició i l’equip format per Neus Ortega, Júlia Bosch i Mireia Garcia quedaren en 2a posició. En la classificació individual de la categoria cadet, Patrícia Molina va aconseguir la 1a posició. En el nivell A també es varen aconseguir uns bons llocs a la

categoria cadet-juvenil, com el 1r lloc aconseguit per l’equip format per Ariadna Gispert, Ariadna Alarcón i Laia Mateos i el 2n lloc aconseguit per l’equip format per Núria Prat, Sara Arboleas i Aida Reina. En la classificació individual Ania Costoya va aconseguir un 2n lloc darrere de Bet Fradera, que aconseguí el 1r lloc en la categoria infantil. La propera competició se celebrarà al pavelló de Sant Gregori i aquesta ja serà classificatòria per participar en la Territorial que tindrà lloc el proper dia 9 d’abril a Ripoll. Esperem que tinguin molta sort i puguin participar-hi totes les gimnastes. Des de la secció ens agraden molt i volem que continuïn aquests bons resultats i encoratgem les gimnastes, entrenadores i monitores a treballar de valent per continuar aconseguint aquests bons resultats.

Gimnastes Pre-benjamines. Fotos: Secció de Gimnàstica Artística i Estètica.


30

maig 2011

GEiEG

seccions

El mes d'abril va aplegar una pluja de competicions gimnàstica rítmica

E

l passat dia 2 d’abril es va disputar la fase comarcal individual i de conjunts de Jocs Escolars, en la qual cal destacar el tercer lloc obtingut per la infantil de categoria A Paula Ruiz, amb el seu exercici d’aro, i el primer lloc assolit per l’alevina A Mireia Cànovas, amb l’aparell de pilota. També cal fer esment dels pòdiums obtinguts a Vilarroja pels conjunts benjamí A i aleví B, que obtingueren la tercera posició, i el conjunt infantil A, que va quedar primer. El mateix 2 d’abril a Vilanova del Camí l’infantil de Copa Catalana de nivell VII Júlia Miquel pujava al pòdium amb una merescuda tercera posició amb el seu exercici d’aro. El dia 3 es va celebrar la II fase de Copa Catalana de nivell IV a Andorra, on 5 gimnastes grupistes (Alexandra Nicolescu, Marta Juanola, Júlia Cabrera, Ainoa Capel i Maria Krasnoperova) es varen classificar per a la final que s’ha de celebrar el mes de maig. El 10 d’abril els tres conjunts del GEiEG de Jocs Escolars varen fer pòdium a la fase provincial celebrada a Santa Coloma de Farners. El conjunt benjamí A, format per Maria Zhi, Marta Jiang, Paula Lloret, Rosó Cabrera, Gal·la Talavera, Ariadna García i Ènia Pallarès, va aconseguir el primer lloc. El conjunt aleví B, integrat per Sharon Sofía Rau, Alejandra Maestro, Claudia Laura García Antón i Dàlia Suteu, va quedar tercer. El conjunt infantil A, format per Paula Ruiz, Èlia Pujol, Alba Renart, Guadalupe Estévez i María Aguirre, va aconseguir la segona posició i es va classificar per a la fase nacional, que tindrà lloc el dia 21 de maig a Sabadell. Finalment, el dia 10 d’abril es va celebrar la II fase de Copa Catalana de nivell V, VI i VII a Sant Feliu de Llobregat, on les gimnastes Judith Serrano, Laia Caballero i Gemma Vendrell es varen classificar per a la final que s’ha de celebrar a Reus el dia 8 de maig. Cal felicitar especialment l’actuació de Judith Serrano, que va aconseguir l’or d’aquesta competició en categoria sènior nivell V amb l’aparell de pilota. Moltes felicitats pel seu treball a totes les gimnastes i entrenadores, i molta sort per a totes les participants de les finals, que se celebren aquests dies.

A dalt la gimnasta Mireia Cànovas. A baix, les nostres gimnastes a la Copa Consell. Fotos: Secció de Gimnàstica Rítmica.


seccions

maig 2011

GEiEG

31

Primeres i darreres neus a la primavera mentre continuen les activitats

mUntanya

MUNTANYISME HIVERNAL 6 MARÇ 2011. Pic del Balandrau, Tres Pics i Puig de Fontlletera Un dia molt agradable va acompanyar les 13 persones que es van enfilar al Pic del Balandrau, passant prèviament pel Puig de Fontlletera i els Tres Pics. La pujada es va iniciar des de la pista que surt de Tregurà i es va fer amb relativa poca neu per la temporada.

ESQUÍ DE MUNTANYA 19- 20 DE MARÇ, nocturna a la Tossa Plana de Lles Les nevades de mitjans de març van fer que finalment fos possible plantejar-se de pujar a aquest bonic cim de la Cerdanya amb esquís de muntanya i amb la lluna per companya.

SUBSECCIÓ INFANTIL DE MUNTANYA

Participants a la pujada al Pic del Balandrau.

12-13 MARÇ. Estada al refugi del Coll de l’Ouillat i ruta per l’Albera Malgrat la pluja continuada del dissabte que no va permetre que els més menuts de la secció sortissin del refugi, el diumenge es va despertar amb sol i es va fer una caminada des del Puig Neulós, per la carena i en direcció al mar. La ruta va recórrer boniques zones de fageda i de prat. La pluja a finals del matí va fer, però, que tant grans com petits haguessin de córrer per tornar al refugi.

BTT 1 març. Encetem el mes amb una sortida a les Guilleries, Ruta de les Ermites, el Padró i el Sobirà (40 km i 1100 m de desnivell). 6 i 27 de març. Sortides de preparació dels 100 km per les Gavarres amb BTT. 10 de març. Sant Feliu-Tossa-Llagostera amb un dia magnífic. És una ruta de 57 km i 1047 m de desnivell. 19 març. De Cantallops al Puigneulós, ruta molt dura feta amb condicions de vent molt fort. 51 km i 1850 m de desnivell acumulat.

Part de la secció de BTT en una de les sortides organitzades.

CICLE DE CINEMA DE MUNTANYA I AVENTURA Els dijous 10, 17, 24 i 31 de març s’ha dut a terme el XV Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura, amb la presència de persones de renom en el món de la muntanya, com Ferran Latorre, Israel Blanco, Carlos Suárez i Ester Sabadell, i la participació d’un públic nombrós.

La Subsecció Infantil a l’Albera. Fotos. Secció de Muntanya.


32 GEiEG maig 2011

seccions

Participació en les jornades de lliga i en el trofeu del Ram natació

Sortida a la competició de Figueres. Foto: Berta Llenas.

E

ls nostres nedadors han participat durant aquest mes d’abril a les seves jornades de lliga. El dia 2 d’abril va ser el torn dels més petits de la secció: amb l’organització del CN Centelles, es va disputar la 4a jornada de lliga prebenjamina i la 5a jornada de lliga benjamina. Els millors resultats grupistes en les respectives proves van ser: 25 m papallona femení: Mireia Franco (27.72); 100 estils femení: 4a, I. Folch (1.48.76), i 5a, P. Romo (1.49.87); 200 estils masculí: 8è, G. Roura (3.41.04), i 10è, J. Hernández (3.46.76); 200 estils femení: 2a, Txell Font (3.19.42), i tercer lloc aconseguit per l’equip femení de 8x50 lliures. El 9 d’abril els nedadors grupistes varen disputar el Trofeu del Mercat del Ram a la piscina del CN Vic, en sessió matinal. El protagonisme va ser per les categories d’infantils fins a absoluts i a la tarda per als alevins. La jornada del matí era la tercera competició del Circuit Girosoni, i els guanyadors absoluts varen ser l’argentí Aguilera i la vigatana Marta González. L’actuació dels nostres nedadors i de la resta de clubs va ser discreta a causa de la finalització dels campionats nacionals i la represa de la preparació per a les futures competicions. Les millors classificacions grupistes varen ser les següents: en categoria masculina per Giamarco Donzelli, 3r a 100 esquena (1.06.60)¸ 3r a 200 papallona (2.22.79) i 7è a 50 esquena (31.26); X. Feliu, 5è a 100 esquena (1.08.72); R. Aragon, 6è a 100 lliures (58.67), 4t a 100 estils (1.09.08), i en 200 braça la sisena posició d’Adrià Prades (2.49.58). En categoria femenina destaca l’actuació d’Antonia Taylor en la 3a posició dels 200 papallona (3.06.90); de

Mar Romero, 8a a 200 braça (3.12.22), i Berta Llenas, 4a a 200 lliures (2.22.42) i 8a a 100 crol (1.05.70). En la jornada de tarda d’aquest Trofeu del Ram en categoria aleví cal destacar la bona actuació de l’Elsa Romero amb la 3a posició en els 100 esquena (1.24.10) i de l’equip femení dels 4x100 estils que va aconseguir la 8a posició amb un temps de 6.49.20. El 16 d’abril es va fer a Figueres la Jornada de Repesca en categoria benjamí, on Ivett Foch va aconseguir la primera posició en els 50 m lliures amb un temps de 44.29. En la mateixa piscina es va disputar la 5a Jornada de la lliga aleví, on predominaven les proves de fons. Va ser una competició llarga i lenta, en la qual els millors resultats dels nostres nedadors són a la prova de 800 lliures: 13è, Y. Coronado (13.07.58); 14è, P. Folch (13.13.87), i en femení 11a, E. Romero (12.44.55) i 13a, T. Vicens (13.06.12).

Natació Màsters Els nedadors veterans han participat aquest 10 d’abril en l’Open Màster del CN Mataró, on es disputa la prova de fons per excel·lència, els 1.500 m, on han millorat els seus registres personals: Laura Bertran (26.19.90), Dani Ribas (20.43.50), Jaume Sabrià (24.55.00), Francisco López (25.18.81) i Rafael Garcia (30.07.42). Els nostres nedadors màsters estan preparant els propers Campionats de Catalunya, que es disputaran els propers 21 i 22 de maig a les instal·lacions del CN Sant Andreu.


seccions Interclubs provincial i II Open de Pàdel Olímpic

maig 2011

GEiEG

33

pàdel

Interclubs Provincial Finalitza la primera volta de les lligues Interclub amb un gran èxit per als grupistes, on els equips masculins i femenins de primera categoria es mantenen en primera posició en guanyar totes les eliminatòries a equips tan potents com el CT La Bisbal, CT Girona, CE Torremirona, CT d’Aro, CT Banyoles i CT Roses. Pel que fa als equips en segona categoria, també hem de felicitar l’equip femení, que finalitza en segon lloc amb possibilitats de fer una gran segona volta i col·locar-se primeres. L’equip masculí B no té la mateixa sort, ja que ha finalitzat la primera volta en les últimes posicions, però com bé sempre diem: “queda molta lliga”, i fins que no finalitzi la competició no es pot dir res.

Partit femení d’Interclubs. Foto: Secció de Pàdel.

II Open de Pàdel Olímpic Del 14 al 23 de maig, el GEiEG acull el II Open de Pàdel Olímpic de caràcter amateur obert a tots els practicants d’arreu de la província en categoria sènior. Tots els participants obtindran un obsequi de benvinguda i, com l’edició passada, es repartiran molts premis i es finalitzarà el torneig amb un pica-pica.

Es faran diferents categories, des de principiants fins a experts, i també es faran consolacions per als perdedors a primera ronda (segons inscripció també es farà categoria mixta). El dia 15 de maig al matí tindrem el privilegi de rebre Gaston Malacalza (18è en el rànquing mundial), que ens farà un clínic de pàdel i, a continuació, juntament amb els monitors del Club, hi haurà un partit d’exhibició.

Actualitat de l’OK lliga

ok lliga

E

l passat mes d'abril, tal com dèiem en el número anterior, ha estat vital i malauradament per als homes que entrena Israel Umbert, ha certificat el descens a la Primera Divisió estatal després de dues temporades a l'OK Lliga. La derrota davant l'Igualada 4-5 en el Lluís Bachs i davant el Blanes a la nova ciutat esportiva per 4-1, juntament amb uns resultats desfavorables als gironins per part dels seus rival, va fer que l'aventura grupista finalitzés després de dues temporades a l'elit de l'hoquei patins estatal. Malgrat tot, el primer equip de la secció d'hoquei patins encara haurà de disputar els dos darrers partits de lliga davant el Lloret (equip que també ha baixat de categoria) i davant el CP Vic a la pista dels osonencs.

Malgrat el descens, hi ha molt en joc Els grupistes no podran baixar els braços en aquests dos darrers partits de l'OK Lliga. Evitar quedar cuer de l'OK Lliga, podria tenir

premi. D'aquesta manera, el Lluís Bachs hauria de ser vital per a l'enfrontament davant del Lloret (un cop llegit aquest article ja s'haurà disputat). Text i foto: Carles Alonso


maig 2011

34 GEiEG

seccions

200 patinadores en la celebració del II Memorial Irene Pell Bosch patinatge

U

n total de 200 patinadores i 11 clubs de les comarques gironines i de Barcelona van participar el passat 20 de març al II Memorial Irene Pell que, per motius d'aforament, es va dur a terme, de la mateixa manera que en l'edició anterior, al pavelló de Palau Sacosta. La recaptació de l'entrada va anar destinada a la Fundació Irene Megías contra la meningitis i sepsis. El president de la Fundació, Jorge Megías, es va desplaçar des de Madrid per assistir a l’acte, en el qual va fer una petita presentació de la Fundació i va explicar quins n’eren els objectius. Tot seguit va donar pas al festival.

A l’esquerra, les petites de la secció, 1r grup amb la coreografia "Boles de neu". A sota, 2n grup amb la coreografia “Follets del bosc”. Fotos: Secció de Patinatge.

El grup de xou Consell, amb la coreografia "Pluja d'estels", primeres a la Copa Consell Sota la direcció tècnica de la Raquel Quintana, aquest grup format per un total de 17 patinadores d'entre 7 i 11 anys van quedar en primera posició a la fase comarcal, el que els dóna pas a participar a la fase territorial el 7 de maig al GEiEG.

Últimes activitats abans d'entrar en competició sardanes

E

l passat 20 de març es va celebrar la cloenda del Campionat de Catalunya a la població de Valls. Al matí va haver-hi recepció a l’Ajuntament i audició de sardanes amb la cobla Reus Jove i, com a novetat, l’organització d’un concurs de colles anomenat 2.0, que va ser un gran èxit. Hi varen participar balladors de diferents colles, localitats i edats, formant anelles úniques i especials, amb un vestuari que brillava per la seva originalitat i espectacularitat. L’objectiu del concurs era oblidar tensions entre colles i passar una estona divertida per a tothom. El Grup hi va ser representat amb la participació de balladors de les tres colles. Després del dinar es va fer l’entrega de trofeus i diplomes de la temporada 2010: a la colla Aires Gironins, per la seva participació al Campionat de Catalunya en Punts lliures, i a la colla Galligans, pels resultats obtinguts en la modalitat de sardanes revesses del Campionat Territorial. Els dies 2 i 3 d’abril representants de les colles sardanistes del GEiEG varen assistir al Clínic de Sardanes, organitzat per la colla Sabadell amb l’objectiu de fer arribar a tots el participants, a nivell bàsic, tècniques d’assaig, interpretació, sardanes revesses, entre altres. Els assistents varen participar activament tant a la part

Cloenda en la participació al Campionat de Valls. Foto: Aires Gironins.

teòrica com a la pràctica. A partir d’aquest mes de maig les colles inicien la competició al Campionat Territorial i també, igual que la temporada passada, els podrem veure a diverses exhibicions arreu de les nostres comarques.


seccions

maig 2011

GEiEG

Imbatut a primera catalana

35

rUgbi

E

l passat 17 d'abril l'equip sènior masculí va finalitzar la lliga regular de primera catalana, aconseguint igualar la fita de l'històric equip de la temporada 2001-2002, que va quedar invicte. L'actual equip grupista, que entrena Tommy Garcia, ha finalitzat la lliga catalana amb una sèrie de 17 victòries i un empat. Aquest triomf va fer que els grupistes juguessin la promoció d'ascens a primera divisió. La primera eliminatòria l'han jugat contra el CAU VALENCIA B. En tancar l'edició no sabíem els resultats de l'eliminatòria. Si van aconseguir guanyar, havien de diputar una segona eliminatòria davant l'equip guanyador de l’eliminatòria Balears - Murcia.

Presents en el partit de l'USAP i el Toulo La secció va estar present a l'històric partit entre l'USAP Perpignan i el RC Toulo que es va disputar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. Tres autocars i nombrosos cotxes particulars varen fer que els colors grupistes es veiessin a la grada. Els integrants de l'escola varen desfilar abans del partit pels voltants de la pista d'atletisme.

Els infantils, guanyadors del seu grup Temporada magnífica la dels infantils de la secció, que varen aconseguir el títol de segona divisió. Molt d'ells, participants per primera temporada d'un equip de rugbi, varen mostrar-se molt

contents pel triomf aconseguit. El seguiment del treball de base va donar els seus fruits, i una mostra d'això és que cada hi ha més inscrits als equips de base.

L'escola viatja a Tarragona a la Trobada d'Escoles de Catalunya Va ser un dia per gaudir. A final de març (ja teníem el Butlletí d'abril tancat) els integrants de l'Escola de rugbi es varen desplaçar a Tarragona per disputar la trobada d'escoles de tota Catalunya. No van haver-hi perdedors. Tots varen guanyar i, sobretot, el rugbi. Veure tants equips de base gaudint del nostre esport és per sentirse’n orgullós. Els petits del GEiEG van ser-hi presents.

Els judokes grupistes aconsegueixen 12 medalles en el torneig de tordera

E

En el Torneig van participar els següents clubs: Judo Blanes, Judo Pineda, Judo Lloret, Judo Tordera, Judo Santa Coloma de Farners, Judo Nova Unió, Judo Athletic i GEiEG.

l 16 i 17 d’abril es va dur a terme el Torneig de Tordera de judo per a les categories prebenjamí, benjamí i aleví. A continuació s’adjunten els resultats dels judokes grupistes.

Prebenjamins Jan Trota Pes – 20 kg. Medalla d’or Denis Serrano Pes – 20 kg. Medalla de bronze Gerard Guerrero Pes – 22 kg. Medalla de bronze Eloi Guiralt Pes – 22 kg. Medalla de bronze Emma Rodríguez Pes – 24 kg. Medalla de bronze Marc Palahí Pes – 30 kg. Medalla d’or Miriam Ramon Pes – 34 kg. Medalla de plata Benjamins Marc Serrano Pes – 30 kg. Medalla d’or Alba Rodríguez Pes – 34 kg. Medalla de plata Sophi Krymska Pes – 36 kg. Medalla d’or Meritxell Brugues Pes – 38 kg. Medalla d’or Aleví Toni Romero Pes – 60 kg. Medalla de plata

jUdo

Els medallsites a Tordera. Foto: Secció de Judo.

Eduard Martínez, medalla de bronze al Campionat Català de Judo Cadet

El mateix cap de setmana es va dur a terme a la Ciutat Esportiva de Blanes el Campionat de Catalunya infantil i cadet. La representació grupista va anar a càrrec de tres judokes, dels quals Eduard Martínez va aconseguir el resultat més destacat amb un meritori tercer lloc a la categoria cadet de –50 kg. Àlex Fuentes, a la categoria infantil, i Daniel Short, a la cadet, no es varen classificar per a les rondes finals.


maig 2011

36 GEiEG

seccions

l’equip absolut masculí es queda a les portes de conquerir el Campionat de Catalunya tennis

L

’equip absolut masculí va assolir de manera brillant la final del campionat de Catalunya de terceres en el grup Bronze, on va perdre per 4-1 contra el CT Valldoreix, un equip realment potent, més encara tenint en compte que jugaven a casa sobre terra batuda, una superfície que no és l’ideal per als jugadors de GEiEG, acostumats a jugar en pista ràpida. En aquest camí cap a la final, el GEiEG es va desfer del CN Lleida (3-4), el CT Hospitalet (5-0) i el CN Sant Andreu (2-5). De tota manera queda pendent la promoció d’ascens, que es jugarà contra el CD Hoquei Terrassa, on els jugadors del Grup tenen força possibilitats d’arribar a la categoria Argent del tennis català. Aquest fet que significaria un enorme èxit per al GEiEG, que porta ja uns anys amb aquest ascens com a objectiu. Des de la secció desitgem molta sort a Mario Puerta, Daniel Merlos, Oriol Martí, Jordi Paretas, Adam Buscà i components d’aquest equip en la propera confrontació! Per la seva banda, l’equip femení del Foto de l’equip Absolut Masculí. Foto: Secció de Tennis. GEiEG format per Pilar Garcia, Sandra Tena, Paula Hors, Ariadna Berdala i Estela Garcia va mantenir la Grabuleda, cap de sèrie número 2 del torneig, on va acabar cedint categoria Or en guanyar al CT Vic per 3-2. Felicitem les jugadores per un 6/2 6/3. del Grup, que un any més jugaran a la màxima categoria catalana.

Campionat juvenil de Llafranc

L’equip +40 B queda campió en la seva categoria en el Gironí Sènior L’equip sènior +40 B va quedar campió de la categoria Bronze en guanyar tots els enfrontaments en la primera volta (contra CT Roses, CT Lloret, CT Alt Empordà) i perdre en segona volta només contra el CT Alt Empordà. L’equip +40 A manté la categoria Argent després de guanyar el CT Girona B i el CT Banyoles B.

Albert Nicolàs arriba a les semifinals del campionat Aleví Gironí individual Després de guanyar Joan Manel Maneu (6/2-6/0), Axel López (6/06/3) i el jugador també del grup Arnau Martin (6/3-7/6), Albert Nicolàs es va plantar a les semifinals en derrotar a quarts de final Pau Romagosa (6/2-6/4). En la semifinal es va trobar amb Pau

Diferents jugadors del Grup han obtingut molt bons resultats en el darrer campionat juvenil de Llafranc. En el quadre Aleví masculí 2, Joan Vilarasau va arribar a la final després de guanyar a semifinals el cap de sèrie número 1 Joan Cornudella per 6/2-6/4. Va perdre la final contra el cap de sèrie 2 Francesc Subirà per 6/3-7/5. En el quadre Aleví masculí 3, Albert Nicolàs va quedar campió en derrotar a la final Xavier Sánchez per 6/2-6/0. En el quadre infantil femení 1 Pilar Garcia va quedar finalista en derrotar a semifinals Helena Jansen, cap de sèrie número 2, per 3/6-6/1-7/5 i va perdre a la final contra Elena Fernández per 6/3-6/2. Tots els components de l’equip tècnic volem felicitar l’Albert, en Joan i la Pilar per les fites aconseguides i animar-los a ells i a tots els seus companys a continuar treballant amb il·lusió per assolir resultats similars en el futur.


seccions

maig 2011

GEiEG

37

El sènior es classifica per a la fase final d’ascens a 2a nacional

waterpolo

E

l sènior A ha aconseguit la classificació per jugar per segon any consecutiu la fase final d’ascens a 2a Nacional, que es disputarà a la piscina del CN Poble Nou del 13 al 15 de maig. Els equips que disputaran aquesta fase estaran distribuïts de la manera següent: tres catalans (CN Poble Nou, CN Martorell i GEiEG), dos equips de Canàries, dos de mallorquins i un equip de la resta d’Espanya. El sistema de competició serà: dos grups per sorteig, i es jugaran preliminars, semifinals i final. L’equip que guanya la final la temporada vinent jugarà a 2a Divisió Nacional. L’equip de Jordi Gasulla va aconseguir el Selecció gironina de waterpolo a Bilbao. Foto: Secció de Natació Waterpolo. punt que li feia falta per arribar a la fase final a la piscina del líder de la lliga catalana, el CN Poble Nou, amb un amb uns resultats que tot i rebre molts gols en contra, van meritori empat a 12. Va haver-hi un gran domini dels jugadors demostrant que estan creixent com a grup i en el seu joc, sobretot grupistes, que varen manar en l’electrònic als barcelonins, però el defensiu, aprenent i treballant partit a partit per millorar tant el finalment aquests varen aconseguir esgarrapar l’empat aprofitant seu nivell tècnic com tàctic. Des del punt de vista ofensiu van els minuts finals de l’últim període, on els gironins varen estar assimilant les sortides ràpides al contraatac per aconseguir tenir desencertats en porteria contrària. Aquest resultat fa pensar en una superioritat numèrica per fer l’ocasió de gol. uns bons auguris per als interessos grupistes a la fase final, ja que L’equip benjamí ha iniciat la 3a fase de la lliga regular en el seu els del CN Poble Nou han liderat amb autoritat la lliga cedint molts grup F. Cal dir que els partits són triangulars en la mateixa piscina. pocs punts i els ha servit per aconseguir el primer lloc amb En la primera jornada a la piscina del CN Molins, varen jugar avantatge respecte al segon i tercer classificats de la lliga regular. contra els locals amb un resultat de 17 a 2, i en el segon partit El sènior A va finalitzar la lliga a Sant Ponç vencent el CN Rubí B contra el CN Catalunya van perdre per 15-0. En la segona jornada per 12 a 7. Va ser un partit dominat de començament a final pels varen millorar el seu joc i varen plantar cara als barcelonins grupistes, i l’entrenador gironí va aprofitar per donar minuts a tota obtenint aquests resultats: el CN Molins va aconseguir la victòria per 14-8 i el CN Catalunya per 12-1. En la tercera jornada, que es la plantilla. Ara els gironins tenen un mes per preparar la fase final, i, com a disputarà a Sant Ponç, esperem que els gironins aconsegueixin preparació, el partit de play-off 1-4, a Sant Ponç el proper 29 d’abril conèixer la victòria contra els barcelonins. contra el CN Martorell que, en cas de guanyar-lo, podran disputar Els grupistes, a les seleccions gironines la final contra el guanyador del CN Poble Nou – CN Olot, i optaran a ser els campions del grup de 3a Divisió Nacional zona Catalana Els dies 2 i 3 d’ abril els nostres tècnics i jugadors convocats varen temporada 2010-2011. participar en la formació de les respectives seleccions gironines: L’equip sènior femení ha finalitzat la temporada perdent l’últim alevins , infantils (mixtes) i cadets-juvenils. Aquest esdeveniment partit com a visitant a la piscina del CN Sant Feliu amb un resultat es fa per segon any consecutiu i està organitzat des de la de 23-11. D’aquesta manera s’acaba la temporada 2010-2011 en Comissió Gironina de Waterpolo de la Delegació de Natació, que la qual s’ha aconseguit la cinquena posició de la classificació de la depèn de la Federació Catalana. primera divisió nacional. Els jugadors i jugadores seleccionats han estat: L’equip infantil ha aconseguit quedar en la primera posició del seu Alevins: Pep Folch i Txell Vicens grup de la 2a fase de la lliga regular. Va guanyar el CN Manresa Infantils: Cesc Folch, Eudald Sangenis, Adrià Prades, Clàudia a Sant Ponç amb autoritat i fent un gran partit tant en defensa com Brugués, Ariadna López, Marta Romo, Júlia Serena i Cristina en atac amb un resultat final de 12-3, amb la qual cosa va quedar Molas. demostrada la superioritat gironina. Cadets-juvenils: Pau Herrera i Arnau Carrenyo. L’equip aleví segueix competint amb els millors de la seva lliga, Tècnics: Robert Roura i Jordi Sala.


38

maig 2011

GEiEG

cultura

Recomanacions de llibres Los enamoramientos Javier Marías (Alfaguara, 2011) Nova novel·la de Javier Marías, consagrat com un dels millors novel·listes contemporanis. Amb una prosa profunda i captivadora, l’obra reflexiona sobre l’estat d’enamorament, considerat universalment com quelcom positiu i fins i tot redemptor a vegades, tant que sembla justificar quasi totes les coses: les accions nobles i desinteressades, però també els més grans excessos i roïneses. Los enamoramientos es també un llibre sobre la impunitat i sobre l’horrible força dels fets; sobre l’inconveniència del fet que els morts puguin retornar, per molt que se’ls hagi plorat i que, aparentment, res es desitgi tant com el seu retorn o, almenys, que aquests continuessin vius; sobre la impossibilitat també de conèixer mai la veritat de manera cabal, ni tan sols la del nostre propi pensament, sempre oscil·lant i variable.

llibres

Selecció d'Eva Berenguer

Octubre Miquel Pairolí (A Contra Vent Editors, 2010) Considerada com l’obra més personal, Octubre és una obra de maduresa d’aquest autor nascut a Quart. Després de Paisatge amb flames (1990) i L'enigma (1999), aquesta tercera aportació de Pairolí al dietarisme el confirma amb força com un autor amb una veu pròpia i un discurs original en el panorama literari català. Amb una llengua prenyada de vivesa i genuïnitat, Pairolí, observador pacient i sensible de la roda del temps, ofereix pàgines magistrals tant descrivint la natura com plantejant reflexions sobre literatura i música o de caràcter filosòfic. De Pla a James, de Haydn a Tkaikovski, de Miró a Balthus, evoca amb una gran capacitat de suggestió diversos creadors que l'emocionen amb les seves obres artístiques.

El sueño del celta Mario Vargas Llosa (Alfaguara, 2011) L’aventura que narra aquesta novel·la del peruà Mario Vargas Llosa, Premi Nobel de Literatura 2010, comença en el Congo l’any 1903 i acaba a una presó de Londres, un matí de 1916. L’obra explica la peripècia vital d’un home de llegenda: l’irlandés Roger Casement. Heroi i vilà, traïdor i llibertari, moral i immoral, la seva figura múltiple s’apaga i renaix després de la seva mort. Casement va ser un dels primers europeus que va denunciar els horrors del colonialisme. Dels seus viatges al Congo Belga i a la Amazònia sud-americana van resultar dos informes memorables que commocionaren la societat del seu temps. Aquests dos viatges i el que allà va veure canviarien a Casement per sempre, el que va provocar que emprengués una altra travessia, en aquest cas intel·lectual i cívica, tant o més devastadora, que el va dur a enfrontar-se a una Anglaterra que admirava, així com a militar activament a favor de la causa del nacionalisme irlandès. El sueño del celta descriu una aventura existencial, en què l’obscuritat de l’ànima humana apareix en el seu estat més pur i, per tant, més enfangat.


40

maig 2011

GEiEG

cultura

Programació de l’Auditori de Girona el mes de maig i juny

DISSABTE 21 DE MAIG, 21 H. SALA SIMFÒNICA (FORMAT REDUÏT)

Standstill

música

TEXT.

Auditori de Girona

Rooom

Des del mateix moment del seu debut, el 1997, es va detectar en Standstill un batec molt singular dins l'escena independent a Catalunya. El seu nou projecte, Rooom, sorgeix arran de la transcripció escènica del triple disc Adelante Bonaparte. D'aquesta manera, es basteix un espectacle musical de vint cançons, ordenades cronològicament en tres capítols, que desglossen el contingut íntegre de la seva obra. L'estètica visual i unes històries tan quotidianes com punyents es conjuguen en aquest muntatge, que és tota una lliçó d'ofici artesà i de bon gust.

DIVENDRES 3 DE JUNY, 21 H. SALA SIMFÒNICA

laurie Anderson

delusion. A new solo opera by laurie Anderson Nascuda com un seguit de relats curts de misteri, Delusion se situa en la frontera entre allò mític i allò quotidià. Tot inspirant-se en Balzac, Ozu i Laurence Sterne i a través de veus alterades i una col·lecció de convidats inventats, la polifacètica artista Laurie Anderson ens porta una complexa història sobre la voluntat, la memòria i la identitat. Laurie Anderson és una de les figures més importants de l'avantguarda nord-americana. Coneguda com la "trobadora tecnològica", ha explorat de manera rupturista pràcticament totes les formes d'expressió, sempre amb reflexions al voltant del llenguatge, la política o els reptes de la civilització occidental.

DIUMENGE 5 DE JUNY, 20 H. SALA DE CAMBRA DIUMENGE 29 DE MAIG, 12 H. SALA SIMFÒNICA

Selva Big Band Beatles per sempre

La Selva Big Band presenta a l'Auditori de Girona el seu darrer projecte, Beatles per sempre, un homenatge al grup de música més popular durant els anys seixanta i setanta. L'espectacle recupera les cançons més emblemàtiques del tàndem Lennon - McCartney, possiblement el duet de compositors més prolífic i genial de la música popular del segle XX: A Hard Day's Night, Can't Buy Me Love, Here Comes the Sun, With a Little Help from my Friends, Yesterday, Come Together... Amb aquest nou projecte, la SBB consolida la seva trajectòria de 19 anys i més de 400 concerts per tota la geografia catalana.

Guillermo Klein & Girona Jazz Project la música d'Isaac Albéniz

La big band Girona Jazz Project i Guillermo Klein col·laboren una vegada més a l'Auditori de Girona. Després de l'èxit del projecte Camino (premi Jaç al millor artista de Catalunya 2008), ara tornen amb una revisió en clau de jazz de la música d'Isaac Albéniz. L'obra d'aquest músic universal passa pel sedàs creatiu de l'inquiet pianista i compositor argentí, considerat un dels emblemes de la connexió jazzística entre Barcelona i Nova York. En aquest espectacle, concebut en forma de suite, la big band sedueix per la seva versatilitat sonora i estableix un maridatge sorprenent entre les melodies d'Albéniz i el groove i la improvisació propis del jazz.


42

maig 2011

GEiEG

cultura

Exposició "Santiago Sobrequés i Vidal. Un compromís amb Girona"

exposició

TEXT.

: Comissió Organitzadora del Centenari de Santiago Sobrequés i Vidal

El proper 12 de setembre de 2011 es compleixen cent anys del naixement de Santiago Sobrequés i Vidal a Girona, ciutat inseparable de la seva vida i obra.

A dalt, d’esquerra a dreta: Pere Freixas, director del MHCG; Jaume Sobrequés, comissari de l’exposició i fill de Santiago Sobrequés; Mercè Morales, comissària de l’exposició i doctora en Història Medieval de Catalunya; Calaia Sobrequés, filla de Santiago Sobrequés; Anna Pagans, alcaldessa de Girona i antiga alumna del professor Santiago Sobrequés. A sota, bandera del GEiEG que ha estat cedida per l’Entitat en motiu de l’Exposició. FOTOS: MHCG.

P

er commemorar l’efemèride i honorar-ne la memòria, diferents institucions públiques i privades gironines han constituït, amb el suport de la família Sobrequés-Callicó, una Comissió Organitzadora del Centenari de Santiago Sobrequés i Vidal (1911-2011). Al llarg de tot l’any 2011 se celebraran nombroses activitats adreçades a recordar la producció científica, el treball pedagògic i el compromís cívic de qui fou un dels historiadors catalans més destacats del segle passat. El Museu d’Història de la Ciutat de Girona acull una exposició sobre la figura de Santiago Sobrequés i Vidal. N’és comissari el doctor Jaume Sobrequés i Callicó, i director museogràfic el doctor Pere Freixes i Camps, director del museu. L'exposició "Santiago Sobrequés i Vidal. Un compromís amb Girona" es va inaugurar el dia 15 d'abril al Museu d'Història i romandrà oberta fins el proper mes de setembre.


44

maig 2011

GEiEG

cultura

música

TEXT.

Maite Mer, Presidenta dels Amics de l’òpera de Girona

Qui som els amics de l’òpera de Girona?

E

ls Amics de l’òpera de Girona ens vam constituir com a associació cultural sense ànim de lucre la primavera de 2010. Som una entitat gironina formada per persones a les quals ens agrada la lírica: espectadors habituals de les programacions musicals de l’Auditori, Casa de Cultura, Teatre Municipal, Teatre de Salt, festivals de música, etc. i també cantants i músics que tenim la nostra residència a Girona i província. Ens vam unir per tal de consolidar una sèrie de projectes a l’entorn de la lírica i que segueixen dues línies d’actuació: anar a veure espectacles musicals programats i, d’altra banda, fer la nostra pròpia programació, col·laborant amb els diferents agents culturals de la ciutat i província. Enguany hem consolidat una sèrie de projectes a l’entorn de la lírica a les ciutats de Girona i Figueres. De totes aquestes activitats hi ha sens dubte la principal: la creació del cor dels Amics de l’òpera de Girona. També fem col·laboracions amb Anella Cultural i els cinemes OCINE portant a terme les presentacions de les retransmissions líriques que es programen i en les quals contribuïm de manera desinteressada. A canvi, els nostres socis i sòcies poden gaudir de descomptes en la compra de les seves entrades i també d’algunes

Concert de presentació dels Amics de l’òpera de Girona. 5 de juny de 2010. Auditori Viader de Girona. FOTO: JORDI RIBAS.

invitacions que sortegem. Un altre dels objectius que estem consolidant és el de donar informació als simpatitzants i als socis de les activitats líriques que es programen a la ciutat via xarxa social, mailing... i estem treballant per tal d’organitzar anades a l’òpera als festivals d’estiu i a la propera temporada del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Tothom que vulgui col·laborar amb la lírica gironina es pot fer soci/sòcia amb una aportació anual de 50 €.

Més informació a www.amicsoperagirona.entitatsgi.cat


ELPUNT


46

maig 2011

GEiEG

art

La Fontana d’Or va reobrir el dia 5 de maig com a Caixafòrum Girona, amb l’exposició “La febre d’or”

Edifici de la Fontana d’Or, nou Caixafòrum Girona.

art

TEXT.

bonart

D

es del dia 5 de maig, la Fontana d’Or de Girona es va convertir en Caixafòrum Girona, un cop finalitzats els treballs de manteniment que s’han dut a terme a la façana i a l’interior. L’antiga seu de l’Obra Social de la Fundació Caixa Girona serà escenari, fins al 15 d’agost, de l’exposició La febre d’or. Escenes de la nova burgesia, una mostra mai vista de producció pròpia, que reuneix obres mestres dels pintors catalans de l’últim terç del segle XX. Posteriorment, el centre serà el marc d’Un altre Egipte, una exposició que permetrà veure a Girona les Col·leccions Coptes del Museu del Louvre, gràcies a l’acord entre la pinacotea francesa i l’Obra Social de “la Caixa” per a l’organització conjunta d’exposicions. Els màxims responsables de “la Caixa” i la Fundació “la Caixa” van anunciar, conjuntament amb la programació de la nova etapa que s’obre després de l’absorció de la Fundació Caixa Girona, que l’entitat manté el compromís cultural amb les comarques de Girona, fet que s’exemplifica, entre altres iniciatives, amb l’activitat al Jardí Botànic de Cap Roig, que va obrir les seves portes el 14 de març. L’entitat està treballant en una nova edi-

ció, aquest estiu, del Festival Jardins de Cap Roig. El president de “la Caixa” i de la Fundació “la Caixa”, Isidre Fainé, va presentar el compromís global de l’entitat amb les comarques gironines, i va concretar les noves línies d’actuació un cop iniciat el procés de fusió entre l’obra Social de “la Caixa” i la Fundació Caixa Girona. L’entitat financera invertirà enguany més de 16 milions d’euros en el desenvolupament de programes socials, educatius, culturals i mediambientals a les comarques gironines. Pel que fa a l’oferta expositiva de Caixafòrum Girona, a partir del 5 de maig s’hi pot veure l’exposició La febre d’or, que reuneix un conjunt d’obres en què els burgesos d’aquest període són els protagonistes. Al mateix temps, aquestes obres esdevenen un compendi del seu gust –de l’art que més els agradava– i un excel·lent document històric per conèixer les escenes que van protagonitzar, els seus espais i els seus costums, molts dels quals encara perduren i són un clar exemple de com els trets que definien la seva classe social es van anar difuminant al llarg del segle XX en un col·lectiu més gran.


breus

maig 2011

GEiEG

47


Butlletí GEiEG Maig 2011  

Butlletí GEiEG Maig 2011

Butlletí GEiEG Maig 2011  

Butlletí GEiEG Maig 2011

Advertisement