Page 1

L’handbol es un esport on hi ha molt contacte.

Les regles de l’handbol son: Mode de joc Durada: L'handbol es juga en dues parts de 30 minuts amb un descans de 10 minuts. En cas d'empat i quan les normes de la competició exigeixen un guanyador, es jugarà un període de 5 minuts. Jugadors: Un equip d'handbol està format per 12 jugadors, dels quals només poden jugar 7 al mateix temps. Es poden fer tots els canvis que l'entrenador consideri oportuns. Inici de partit: Es sorteja el servei. Quan l'àrbitre toca el xiulet l'equip té 3 segons per posar la pilota en joc. Tots els jugadors han d'estar en la meitat del camp corresponent.

Passos: Un jugador no pot donar més de tres passos amb la pilota a les mans. Per desplaçar-se també pot utilitzar el pot. Dobles: Després de parar de botar no està permès tornar a botar novament. En canvi, és possible donar tres passos. Ha de passar, llançar a porteria o botar abans de complir 5 segons des que va agafar la pilota. Cal trepitjar la línia lateral del camp per fer un servei de banda. La pilota es pot tocar des del genoll cap amunt. El porter ho pot fer amb qualsevol part del seu cos.


Seleccions de els últims campionats d’Europa importants d’handbol:

La selecció de Dinamarca:

La selecció de Sueccia: 2 vegades campiona d’Europa i 3 vegades 3era de Europa. La selecció de França: 4 vegades Campiona de Europa. La selecció Russa:

2 vegades campiona de Europa i una vegada 3era de Europa. La selecció de Serbia: 1 vegada campiona i 2 vegades subcampiona d’Europa. La selecció Croata: 1 vegada subcampiona de Europa. La selecció espanyola: 2 vegades subcampiona i 2 vegades tercera d’Europa. La selecció Alemana: Subcampiona d’Europa 3 vegades i una vegada 3era de Europa.

1 vegada campiona, 1 vegada segona i 1 vegada tercera d’Europa.


Lligues professionals de handbol: La LNH (Ligue Nationale de Handball) es la lliga professional de França.

Lliga ASOBAL es la lliga que es troba a España.

HBL (Handball Bundesliga), es la lliga Alemana.

F.I.G.H es la lliga italiana d’handbol.

Balonmano Reglas  

Reglas i tambe lligues europees i seleccions europees mes importants al Campionat d'europa

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you