Page 1

Augmented Reality Door Ju Na – Jan zonder land


Contents


Huisstijl •

Kleuren template:

zwart en geel

Kleuren banner:

voornamelijk zwart en geel

Lettertype:

Verdana

Grootte lettertype: 14p tekst

Banner: stukje eigen project van projectie mapping, bewerkt in photoshop


Nieuwe technologieĂŤn Augmented Reality of AR is gerelateerd aan het meer algemene concept mediated reality, waarbij de waarneming van de realiteit word gewijzigd door een computer (Informatie kan zowel worden toegevoegd als

weggenomen). De technologie probeert er voor te zorgen dat de gebruiker een beter begrip van de werkelijkheid krijgt. AR is in zekere zin gerelateerd aan virtuele realiteit. De voorbeelden die volgen zijn allen in thema AR maar zijn afzonderlijke ontwikkelingen.


Google Glass is een draagbare computer in de vorm van een bril, die in april door Google Inc. ontwikkeld is in het kader van het onderzoek- en ontwikkelingsproject Project Glass. Google Glass moet het mogelijk maken informatie te vinden door middel van een head-mounted display (HMD). Bewoners van de Verenigde Staten konden in april 2014 voor ĂŠĂŠn dag Glass aanschaffen via de webshop van Google. Dit bleek echter een proefballon te zijn, momenteel kan iedereen Google Glass kopen. Eerst waren het enkel mensen uit de V.S. die Google Glass konden kopen, nu heeft de gehele wereld toegang tot de revolutionaire bril. Met deze stap is de bril officieel een consumentproduct geworden. Google Glass geeft informatie weer zoals op een smartphone, maar dan handsfree. Een gebruiker kan het toestel bedienen met zijn stem of een touchpad aan de zijkant van het toestel. Momenteel zijn er nog geen brillenglazen toegevoegd aan het toestel, maar Google overweegt samen te werken met brillenfabrikanten als Ray-Ban of Warby Parker. De bril is modulair gebouwd, en kan daardoor worden gekoppeld aan een normale bril. Google Glass is ontwikkeld door het Google X Lab in de VS, dat ook werkt aan auto's zonder bestuurder. Het project zelf was aangekondigd op Google+ door projectleider Babak Parviz, Steve Lee en Sebastian Thrun. Google heeft Project Glass gepatenteerd.


Projection Mapping is een techniek waarbij een onderwerp naar keuze een totale metamorfose ondergaat. Zowel gevels van gebouwen als interieurs, auto's, producten‌ kunnen doormiddel van projectie voorzien worden van visuele effecten die uw publiek vasthouden. Doordat we op het voorwerp zelf projecteren is de communicatie directer dan ooit tevoren, niet langer zijn er beelden rond uw producten te zien maar de producten spelen zelf de hoofdrol. Video Projection Mapping is een projectietechniek die ieder oppervlak lijkt te veranderen in een videoscherm. Er ontstaat een optische illusie tussen 2D en 3D, tussen projectie en realiteit. Deze techniek wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het projecteren op gebouwen. Wanneer de projectie heel exact is, is het bijna onmogelijk om nog een onderscheid te maken tussen het echte gebouw en de projectie ervan.


Transformaties, tekst, visuele effecten op het ritme van muziek, alles is mogelijk in een virtuele omgeving! Ook is het mogelijk om de gehele inkleding van uw evenement, beursstand of productvoorstelling af te stellen op elkaar. Licht, geluid en projectie worden via onze stuurtafels gecoĂśrdineerd om een verbluffend totaalspektakel te creĂŤren.


Drone of een onbemand luchtvaartuig of is een luchtvaartuig zonder piloot aan boord. De toestellen worden vaak op afstand bestuurd, waarbij de bestuurder zich in de nabijheid kan bevinden, maar ook op duizenden kilometers afstand. Er zijn ook autonomere toestellen, die volgens een geprogrammeerde opdracht handelen. Er bestaan verschillende namen waaronder een dergelijk toestel bekend is: UAV (Unmanned Aerial Vehicle) of RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems), Micro Air vehicle (MAV), Autonomous Aerial Robotics (AAR), Small Unmanned Aircraft System (SUAS), microcopter, mini UAV of small UAV, rotor-UAV of RUAV. Het woord drone is oorspronkelijk een Engels woord dat dar betekent (mannetjesbij). In het Nederlands wordt ook wel eens het woord droon gebruikt. "Drone" is oorspronkelijk een militaire luchtvaartterm voor een onbemand vliegtuig dat dient als 'vliegend doel' om uit te schakelen bij oefeningen. Drones worden samengesteld met een framework waarbij deze door de keuzevariatie aan hardware- en software componenten geoptimaliseerd kan worden voor een bepaald doel zoals in open source robotics (en closed source robotics). De huidige populariteit van UAV's komt door de daling van de prijzen en het gewicht van o.a. camera's, data opslag, sensoren, GPS, GLONASS, Beidou en radar. Door


massaproductie voor mobiele telefoons en is ook gecombineerd gebruik mogelijk zoals in dit voorbeeld met een Nokia 1020 waarvan de camera in het UAV framework gebruikt wordt. Een voorbeeld van een geoptimaliseerde drone is de Titan Solara UAV die tot 5 jaar in de lucht kan blijven. Een UAV is meestal voorzien van video besturing ofwel Firstperson view (FPV) via wifi, radiofrequenties of een satelliet waarbij de beelden van de videocamera te zien zijn op het grondstation.


Klikbare URL bronnen http://edition.cnn.com/2014/04/14/tech/mobile/google-glass-attack/ http://www.iphoneness.com/iphone-apps/best-augmented-reality-iphoneapplications/ http://www.wired.com/2013/11/a-glimpse-into-apples-crazy-newspaceship-headquarters/ http://vimeo.com/43385747 https://www.youtube.com/watch?v=vG9vfjdcmRw http://www.media.mit.edu/research/highlights/sixthsense-wearablegestural-interface-augment-our-world http://www.popularmechanics.com/technology/military/planesuavs/drones-come-home-9617213 http://electronics.howstuffworks.com/everyday-tech/10-non-murderousdrones.htm http://www.techradar.com/news/world-of-tech/future-tech/first-look-atthe-3d-map-created-with-google-s-project-tango-1227279 http://www.standaard.be/cnt/dmf20140428_01085152 http://www.pranavmistry.com/projects/sixthsense/# http://wccftech.com/xbox-head-phil-spencer-confirms-microsoft-workingvirtual-reality/ http://www.businessinsider.com/easyjet-drones-augmented-realityairplanes-2014-5


Blogs


URL Tumblr: http://superjunova.tumblr.com/


Website


URL website: http://kimvanhoekjuna.wix.com/augmentedreality#!googleglass/c1jo3


Powerpoint + PDF


Prezi


URL prezi: http://prezi.com/xj5kdpeyhuhi/augmented-reality/


Delicious

URL delicious: https://delicious.com/superjunova

RSS Reader

URL Protopage: http://protopage.com/kimvanhoek


Twitter

URL Twitter: https://twitter.com/kimvanhoek


Instagram

URL Instagram: http://instagram.com/kim_van_hoek


Pinterest

URL Pinterest: http://www.pinterest.com/kimvanhoekjuna/

Augmented Reality  

Ju Na - Jan zonder land - presenteert Augmented Reality