Page 1

FOTOCÀPSULA ELS "LIGHT GRAFFITI" un exemple

El control de la llum és un recurs bàsic a controlar. Però més encara quan tenim poca, molt poca llum. En aquesta activitat millorarem el coneixement de la nostra càmera, de les seues virtuts ... i dels seus límits. L'activitat és assequible a qualsevol dels vostres equips i el seu resultat, encara que no és independent d'ells, és possible amb qualsevol d'ells. Només necessiteu que la càmera dispose de la selecció manual de la velocitat i que aquesta arribe als 7 segons, si fa no fa.

El tema de vostre LG el deixo a la vostra elecció.

Factors que haureu de tenir en compte són els que heu estudiat als últims mòduls de manera teòrica. Ara es tracta de posar en pràctica els conceptes, i fer-ho de manera creativa. Aspectes a considerar: •

La sensibilitat: quan més baixa, més increment del temps d'exposició o de diafragma més obert, però menys "soroll".

El diafragma: a més obertura, més entrada de llum, però menys franja nítida. Això ens obliga a ajustar la distància de la manera més exacta possible, i com que és fotografia amb molt poca llum o nocturna, us recomano que ho feu de manera manual.

La velocitat: serà molt baixa, així que poseu la càmera sobre un trípode o una base fixa qualsevol (una taula, un banc...) i dispareu amb el temporitzador per evitar que la pressió del dit sobre el disparador li transmeta moviment. Feu unes quantes proves a diferents velocitats per poder triar. Estem parlant de velocitats realment llargues, al voltant dels 7 segons.

Modes automàtics. Algunes càmeres tenen mode de fotografia nocturna, però no tots us serviran. Proveu, en tot cas. Sobretot que no us activen el flaix. Useu el trípode si en disposeu i no feu servir, o desactiveu, el flaix. Feu proves amb diverses combinacions fins trobar la que us satisfà.

• •

CARACTERÍSTIQUES DE L'ENTREGA L'entrega constarà d'un mínim de 3 fotografies (1024x768 aprox., a 72ppp en JPG): una del propi Light graffiti, una altra del muntatge (escenari amb llum normal) i una altra dels elements que heu fet servir. L'entrega en aquesta carpeta amb l'enllaç via embed a l'àlbum PicasaWeb que les contindrà. Podeu adjuntar més d'una prova de Light graffiti. En el mateix correu, indiqueu els paràmetres de les fotos del LG (sensibilitat, velocitat, diafragma i si hi ha cap altre detall que considereu d'interès). Un videotutorial. Un vídeo d'un anunci fet amb aquesta tècnica: molt interessant. I més exemples per inspirar...

Light graffiti  

Guia sobre com fer light graffiti

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you