Page 1

“GOSPEL PER UN SOMNI” …POR UN SUEÑO…POUR UN RÊVE…FOR A DREAM…


GOSPEL PER UN SOMNI …POR UN SUEÑO…POUR UN RÊVE…FOR A DREAM… “GOSPEL PER UN SOMNI” OFEREIX UN CONCERT DE GOSPEL FRESC, INTIMISTA I ELEGANT, ALLUNYAT DE LES ESTRIDÈNCIES. LA MÚSICA DE “GOSPEL POR UN SUEÑO” ES BASA EN L’ESSÈNCIA ENERGÈTICA DELS NEGRO-SPIRITUALS I EN UN GOSPEL ACTUAL SENCILL, MELÒDIC I VIBRANT.

“GOSPEL POUR UN RÊVE” PRETÉN SER UN PONT D’ESPERANÇA CAP A UN MÓN MÉS HUMÀ, ESPIRITUAL I EMOCIONALMENT BELL.

“GOSPEL FOR A DREAM” ESTÁ FORMAT PER: SABINE VAN WAESBERGHE: CANTANT SOLISTA THE BLACKBIRDS: FORMACIÓ VOCAL A CAPPELLA XAVI GARCÍA: PERCUSSIÓ & JAUME SUBÍAS: GUITARRA, BAIX ACÚSTIC I BANJO


SABINE VAN WAESBERGHE: CANTANT SOLISTA D’arrels caribenyes, ha estudiat cant al Conservatori Francis Poulenc a París amb Isabel Garcisanz i Alexandra Papadjakou, a la Chartehouse School of Music a Londres, amb Maria Dolors Aldea a Barcelona, i ha rebut masterclass d’Alfred Heller, Kurt Widmer y Dalton Baldwin. La seva passió pels negro-spirituals la porta a New York. De retorn a Europa, segueix aprofundint el gospel amb la cantant americana Joan Minor a París. Acompanyada pel pianista i baríton alemany Jan Stümke, amb el qual forma el “Duo Gospel”, exhibeix la seva extraordinària veu pel gospel en nombroses programacions musicals i festivals de França. També realitza recitals de repertori clàssic amb el pianista Àngel Soler i el guitarrista Gustavo Them al “Duo Lied”. A Catalunya i la resta d’Espanya ha actuat al Festival de veus femenines “Elles” (Aliança francesa de Sabadell), a Santander amb Ennio Morricone, als Cicles de concerts del “Mas i Mas” (Palau de la Música Catalana de Barcelona), al Monestir de Sant Benet, al Monestir de Pedralbes…. També ha cantat a ràdio i TV: France3, TVE, TV3, Catalunya Música…


THE BLACKBIRDS: FORMACIÓ VOCAL A CAPPELLA The BlackBirds es constitueix el 1994 a Barcelona. Planteja els seus concerts com una manera de donar a conèixer els negro-spirituals, transmetent la càrrega emotiva que imprimeix a aquesta música una força verdaderament especial. The BlackBirds ha actuat a: la inauguració del XIè Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses, XIVª Conferència Internacional de la Sida, Palau de la Música Catalana, Basílica de Montserrat, Teatre Nacional de Catalunya, Palau de la Generalitat, Harlem Jazz Club, Bikini, Luz de Gas, Teatro Real de Madrid, a tota Espanya, a les sales "Le Chéval de sable" i "All Jazz Club" de París, a Catalunya Música, TV3, Canal 33, a la boda de Ferran Adrià (El Bullí)… The BlackBirds ha col.laborat amb l’il.lusionista Sergi Buka, amb la cantant americana Jan Harrignton, amb el Pastor Robert Lee Brown, amb la solista Katty Autrey i, actualment, amb Sabine van Waesberghe.


The BlackBirds està integrat per: JORDI VALLESPÍ: TENOR Líder musical, pianista, arranjador i membre fundador de The BlackBirds. Estudis musicals al Conservatori de Barcelona i amb el pianista Manel Camp (Aula de Música Moderna i Jazz ); i de cant amb Xavier Torra. Ha cantat amb: Coral Sant Jordi, Càrmina, Vox Europae, Lieder Càmera, Capella de Música de Santa María del Mar, Enjòlit, Gospel Train, Five 4U, Cor del Gran Teatre del Liceu (“Lohengrin”). Interpreta música vibracional amb bols de quars amb el grup Shirai (Espanya, Anglaterra i Holanda). Ha dirigit formacions corals i cursos sobre negro-spirituals a Catalunya (FCEC) i la resta d’Espanya. Ha col.laborat amb Rosa Zaragoza (músiques de les cultures musulmana, jueva i cristiana): Tuníssia, Líban, Turquia, Portugal, Itàlia, Rússia, Alemanya i França. Per L’Auditori de Barcelona, ha creat i interpretat els espectacles “Wimoweh” (gravació en CD) i “Ecos del Silenci”. Col.labora amb la Fundació La Caixa, presentant per tot Espanya els espectacles “La Petita Flauta Màgica”, “El Súperbarber de Sevilla” y “Un te a la menta”. Al Palau de la Música Catalana presenta i canta l’espectacle “La Veu del Món”. FRANCESC PAGÈS: TENOR Pianista, organista, arranjador i compositor. Forma part de The BlackBirds des del 2002. Educat musicalment a l’ancestral i prestigiosa Escolania de Montserrat, és membre del Cor d’Antics Escolans i de la Capella Monserratina. Ha cantat al quartet vocal Enjòlit, al Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, a la Capella de Música de Santa Maria del Mar… Combina la seva dedicació a la docència musical, en diferents escoles de música de Catalunya, amb la direcció de formacions corals, per les quals ha composat i arranjat nombroses cançons i les Cantates “Vent de foc, terra de pluja” i “Notes de Colors”. És el creador, junt amb Jordi Vallespí, de l’espectacle “Wimoweh”, participant en la seva gravació en CD i en la pràctica totalitat de les fucions, durant més de 10 anys, a L’Auditori de Barcelona.

FRANCISCO VILLAS: BARÍTON Membre fundador de The BlackBirds. Ha estudiat solfeig, harmonia i piano al Conservatori del Liceu de Barcelona, a l’estudi de música d’Àngel Soler i al Taller de Músics de Barcelona. Des del 1997 perfecciona la seva formació vocal amb el contratenor Xavier Torra. Ha format part de la Coral Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya i del Gran Cor del Taller de Músics de Barcelona. Ha col.laborat amb el Cor d’Antics Escolans de Montserrat. Ha estrenat com a baríton solista: l’òpera “Sort” (composada i dirigida per Daniel Antolí i Plaza) on ha interpretat el paper del “Príncep de la terra”; i la “Missa Defunctorum” de J.Sancho Marraco, amb la Camerata Impromptu i l’Orquestra de Cambra “I Dilettanti” (Auditori CaixaForum de Barcelona i Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat).


JORDI BOLTES: BAIX

Forma part de The BlackBirds des del 1995. Educat a l’Escolania de Montserrat, amplia els seus estudis musicals al Conservatori Municipal de Bcn (violí i piano). Premi d’honor en Grau Professional de Cant amb el mestre Xavier Torra. Graduat amb el Diploma Avançat (cant i direcció) a la Welsh College of Music and Drama (Cardiff), sota la tutela del tenor John Mitchinson. Ha gravat “La Música Sacra” (Escolania de Montserrat), “Wimoweh” (L’Auditori de Bcn) i 3CD’s amb les orquestres La Portàtil FM i Genuïna. Ha interpretat com a solista: “Il Tabarro”, “L’Elisir d’Amore”, “Rigoletto”, el “Rèquiem” de Mozart i el de Fauré, el “Magnificat” i “l’Oratori de Nadal” de J.S.Bach. Ha col.laborat amb la Capella Reial de Catalunya dirigida per Jordi Savall, amb Carles Santos (“La Pantera Imperial”), La Fura dels Baus (“Don Quixot”), Comediants (“La Flauta Màgica) i amb el Cor del Gran Teatre del Liceu (“Parsifal”, “Billy Budd”, “Aida”, “Tosca”, “Enrique VIII”, “Ana Bolena”, “Peter Grimes”…). Ha dirigit tallers de gospel i formacions corals a tot Catalunya, essent durant 15 anys Director del Cor d’Antics Escolans de Montserrat.

ABEL GARCÍA: BAIX PROFUND Membre fundador de The BlackBirds. Estudis de cant amb Jerzy Artysz (Bcn i Varsòvia), amb Luigi Roni (Milà) i amb Vicenç Sardinero (Madrid); i d’interpretació, clown i màscara neutra amb Pierre Byland, Nadine Abad i Johnny Melville. Actor i cantant de musicals, òpera, sarsuela, teatre i TV: “Mahagonny” (Joe, el Llop d’Alaska), “Sweeney Todd” (Premis Max al Millor Espectacle Musical), “Jesucristo Superstar” (Caifàs), “El rapte en el serrall” (Osmín), “La Bruja” (l’Inquisidor), “La Tabernera del Puerto” (Verdier), “Los Sobrinos del Capitán Grant” (el General), “a.Babel Historias de un manicomio” (estrena absoluta), “La Petita Flauta Màgica” (Sarastro/DVD) i “Boccato di Cardinale” (Comediants), “Don Carlo”… Cant armònic amb Shirai (Espanya i Anglaterra). Ha gravat: “Mulan” (Disney), “El Príncipe de Egipto” (Spielberg), “Bartok” (20th Century Fox), “Wimoweh”, “Arcadia”, “Shirai en directe” “Univers”… Ha estat dirigit per: Mario Gas, Paco Mir, Joan Font, Luis Olmos, Stephen Rayne, Miguel Roa, Pérez-Sierra, Ros Marbà, J.A.Amargós… Presentador de la Cerimònia Inaugural dels XCampionats Mundials de Natació, per a tot el món. Presenta i dobla en directe l’espectacle “Ombres Xineses” (Mandrake D’Or) de l’il.lusionista internacional Sergi Buka.


XAVI GARCÍA: PERCUSSIÓ

Desde del 1999 és compositor i intèrpret de CALAMENTO, formació instrumental que fusiona jazz, rock i influències balcàniques amb el flamenc (grup resident al Harlem Jazz Club des del 2001). Ha actuat a Festivals de França, Suïssa, Hongria, Itàlia i Espanya (Grec, Jazz de Ciutat Vella, Folk de Getxo, Mercat de Música Viva de Vic…) i en nombroses ocasions a MTV, TVE, La2, Canal33, TV3, Ràdio Barcelona, Radio3, Ràdio4, RAC105, RAC1, Catalunya Ràdio… Especialitzat en cajón, bongó, darbouka i batería, també és instrumentista, músic d’estudi i arrenjador de: Daniele Silvestri, Gogol Bordello, Gino Pacifico, Caparezza, La Ultra Violet Experience, Irakunda, Selton, Omar Pedrini, Barlumen, Vittorio Silvestri, Claudio della Corte, Oriol Tramvia, The BlackBirds, Enric Hernáez, Steve de Swardt, Dr. Fargo... Té més de 25 CD’s editats i ha compartit cartell, en diferents festivals, amb artistes com Duquende, Mártires del Compás, Jack Bruce, Ismael Serrano, Revólver, Macaco, Ojos de Brujo, Sol Picó, Quico Pí de la Serra, Pau Riba, Vicente Feliu, Jaume Sisa i David Broza, entre d’altres.


JAUME SUBÍAS: GUITARRA, BAIX ACÚSTIC I BANJO

Comença en el món de la música cantant en corals, alhora que s'inicia en la interpretació amb diversos instruments, dedicant-se plenament a la guitarra i al banjo. Amb ells ha tocat en diverses formacions d'estils ben diferents: gospel amb el cor Zetzània, blues i rock amb els Mojo Working, rock i country amb els Camins de Pols, negro-spirituals i gospel amb The BlackBirds, música tradicional mallorquina amb Els Blancs (ball de bot), música tradicional amb Ratafia... També ha acompanyat diversos solistes (Sabine Van Waesberghe, Carlos Vallez, Aleix Garriga, Olga Miracle...) i és col·laborador habitual de l'Orfeó Gracienc de Barcelona. Les seves diverses experiències musicals l'han dut a actuar a sales com el Palau de la Música Catalana, el Teatre Grec de Barcelona o l’Auditorio Nacional de Madrid. Aprofunditza en el domini del banjo bluegrass, banjo tenor, ukelele, baix, contrabaix, guitarró i també, a l'Aula de Música Tradicional i Popular de Catalunya, de l'acordió diatònic.


“GOSPEL PER UN SOMNI” www.gospelperunsomni.com

Contacto: gospel@gospelperunsomni.com SABINE VAN WAESBERGHE: 605880703 JORDI VALLESPÍ: 659914220

Gospel per un Somni  

Dossier de Gospel per un uomni