Page 1

ANSWERS

IDENTITY

INSPIRATION

THIS IS

ME

JAN PETER Z E T S& T R A ME MY ANSWERS

CREATION

FUTURE


INHOUDSOPGAVE ANSWERS

IDENTITY

INSPIRATION

CREATION

FUTURE

03

02

04

06

10

12

14


My

ANSWERS

IN DE ROL ALS ADVISEUR In de rol als adviseur kan ik mijzelf constant bijschaven. De rol die ik als adviseur zijnde vaak aanneem is voornamelijk gebaseerd op het koopmodel. Opdrachtgevers komen

04

naar mij toe om ideeĂŤn te verwezenlijken. Ik probeer mijn opdrachtgevers zo ver dat mogelijk is alijd tevreden te stellen. Bij elke gesprek ben ik het luisterende oor en vraag door om zodoende de wensen en achterligende behoeftes te inventariseren. Daarbij denk ik na welke wensen zoals functies in een website/systeem haalbaar zijn en hierbij creatieve alternatieven aan te bieden indien nodig. Uiteindelijk ben ik tevreden als de klant tevreden is naar het eindproduct. Maar om dit te kunnen bereiken is het noodzakelijk om goed te communiceren met de opdrachtgever. Immers geeft slechte communicatie al direct een slechte input voor het project, wat tevens kan leiden tot een slechte output.

VALKUILEN Bij het leveren van de eerste prototypes aan de klant is het altijd spanned wat hij of zij ervan vindt. Maar ik ben ervan overtuigt dat vrijwel elke feedback van de klant jezelf als ontwikkelaar zowel als adviseur verder kunt bijschaven en ontwikkelen. Zelfs als de klant totaal niet tevreden is met het product dien ik open te staan voor kritiek. Natuurlijk zijn zulke situaties even slikken en begin ik ook aan mijzelf te twijfelen maar aan de andere kant kun je er ook veel van leren. Ik zelf ben helaas een koppig persoon en krijg graag mijn gelijk.

In situaties waarin een klant niet tevreden is met mijn product kan dit mij leiden tot een valkuil. Ik ben mij daarvan bewust, ik mag dan wel de klant overtuigen waarom ik voor bepaalde zaken heb gekozen maar ik zal de klant hier nimmer mee opdringen. Als het aan mij ligt laat ik mijn koppigheid liever achterwege voordat ik naar een opdrachtgever ga.

Een ander allergie die ik tijdens mijn carrière tegen zal kunnen komen is misschien wel te perfectionistisch zijn. Deze allergie kan bij mij ontstaan doordat ik zeker wil zijn van mijn zaak en dus geen slecht werk wil afleveren. Echter kan dit bij mij doorslaan en zal ik niet snel tevreden zijn.

BLIJVEN GROEIEN Als professioneel adviseur denk ik dat je vooral moet blijven groeien in het vak. Mijn opdrachtgevers bevinden zich voornamelijk in het MKB. De grotere bedrijven trekken mij overigens ook niet aan. Ik merk dan ook op dat gesprekken anders verlopen bij eenmanszaken dan die van bedrijven met meer personeel. Hoewel elk gesprek uiteindelijk een zakelijk gesprek is ben ik altijd benieuwd naar de mens achter het bedrijf. Hierbij vraag ik me altijd af wie ik eigenlijk voor me heb en probeer diegene en zijn bedrijf te leren kennen. Met elke opdrachtgever probeer ik een zo goed mogelijke band te krijgen. Ik vind het daarom ook eerst prettig om sociaal belangstellend te zijn voordat ik met het zakelijke gedeelte begin. Zodoende kan ik mij meer inleven in de wens en achterliggende behoeftes van de opdrachtgever. Naderhand kan ik op deze manier mijzelf ook afvragen of het advies/oplossing ook past bij het bedrijf.

DE HELPER & DOENER Mijn basis als adviseur heb ik al enkele jaren geleden gemaakt, vooral tijdens mijn vorige opleiding als grafische vormgever voor websites en applicaties. Tijdens mijn voorgaande opleiding ben ik dus al vaak in aanraking gekomen met opdrachtgevers. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat ik mijzelf automatisch verder ontwikkel en bijschaaf. Momenteel zie ik mij in de rol als adviseur qua stijl vooral als doener (actie) maar helper (mensen) vind ik ook wel eens prettig en misschien is het ook wel een combinatie van beiden.

05


My

IDENTITY

Muziek

Vrienden

Vrije tijd

Online

06

Doelen bereiken

XWS

Interactieve media

Web2.0

PHP

Javascript

CSS

Webdevelopement

PHP Senior jQuery Ervaring MySQL Vormgever

(X)HTML

Huisstijlen

Brainstormen

Hanze Hogeschool Groningen Communicatiesystemen

Creatief Luisteren

Ondernemend

Collega’s

07


My

IDENTITY DENKER

08

IS AMBITIEUS

HEEFT OOG VOOR DETAIL BIED VAAK EEN LUISTEREND OOR AAN

VRIENDELIJK VAN AARD :)

70 KILOGRAM, MAAR SPORT NIET :S

Nationaliteit: Nederlands Naam: Jan Peter Zetstra Geboortedatum: 26 MEI 1987 Lengte1.78 Geslacht: Mannelijk Geboren te: Hattem, Gelderland 09 Huidige woonplaats: Zuidhorn, Groningen Beroep: Student, Programmeur/Scripter


My

INSPIRATION R A L P H

W A L D O

E M E R S O N

“ EVERY ARTIST WAS FIRST AN AMATEUR “ 10

SMASHING MAGAZINE

CSSMANIA

SMASHINGMAGAZINE.COM

CSSMANIA.COM

INSPIRATIE & TUTORIALS

GALLERIJ VOOR WEBSITES

WEBAPPERS

ABDUZEEDO

WEBAPPERS.COM

ABDUZEEDO.COM

ONLINE HULPMIDDEL VOOR WEBAPPLICATIES

COLLECTIE VAN VISUELE INSPIRATIE

DEVIANTART

FROM UP NORTH

DEVIANTART.COM

FROMUPNORTH.COM

ONLINE KUNST GALLERIJ

COLLECTIE VAN VISUELE INSPIRATIE

BËHANCE

TUTORIAL9

BEHANCE.COM

TUTORIAL9.COM

ONLINE KUNST GALLERIJ

TUTORIALS VOOR DTP PROGRAMMA’S

11


My

CREATIONS www.xws.nl

XWS Interactieve media

12

www.frankmeester.nl

Tuincentrum Frank Meester

www.wakeshop.nl

Wakeboardingshop Reit

www.terveertransport.nl

ter Veer transport

13


My

FUTURE

14

15 14

think of the future “Iitnever comes soon enough. ” Albert Einstein


THIS WAS ME zie ook www.xws.nl om meer van me te zien

Thisisme Magazine  
Thisisme Magazine  

This is Me Magazine van Jan Peter

Advertisement