Page 10

10

FIKTION / POLITIKENS FORLAG

ANNE-MARIE VEDSØ OLESEN

LUCIE

Hun er tusind år gammel Hun er nordisk kannibal Hun er umættelig Lucie kan ikke dø. Om sig selv ved hun kun, at hun for tusind år siden steg fuldvoksen op af Trondhjemsfjorden, at der i hendes årer flyder vand i stedet for blod, og at hun med jævne mellemrum overmandes af en hunger ef�er levende menneskekød.

Forfatterfoto: Robin Skjoldborg

Under en heavy metal-festival i København møder hun den tidligere børsmægler Casper og tager ham med til en københavnsk opiumshule. Her får hun i en fælles rus endelig adgang til en flig af sin egen fortid og mærker de åndelignende væsner, der vil forhindre hende i at lære sin egen historie at kende. Især da Casper og hans nærmeste ven, religionshistorikeren Martin, inviterer hende på pilgrimsvandring til Trondhjem, bliver ånderne urolige. Under vandringen op gennem Norge begynder eventyrlige ting at ske. Nordiske guder dukker op, talende fugle advarer om ragnarok, og de mystiske ånder afslører deres sande natur. Samtidig kan Lucie ikke modstå sin sult efter menneskekød og efterlader sig et spor af dødsfald i de smukke norske landskaber. Da de endelig ankommer til Trondhjem, er det med politiet i hælene.

FORFATTER: ANNE-MARIE VEDSØ OLESEN OMFANG: 384 SIDER FORMAT: 14,5 X 22,8 CM - HARDCOVER PRIS: 250,00 KR. UDKOMMER: FEBRUAR 2018 ISBN-NR.: 978-87-400-3646-6

Lucie er en spændingsfyldt roman om nordiske myter og kristendom, om identitet, tro og rationalitet fra en forfatter, der er blevet sammenlignet med både Stephen King, Anne Rice og Umberto Eco. OM FORFATTEREN

Anne-Marie Vedsø Olesen (f. 1962) debuterede i 2000 med den prisbelønnede historiske roman Salernos sol. Siden har hun bl.a. skrevet den anmelderroste trilogi om den ægyptiske gud Seth: Djævelens kvint, Tredje Ikaros og Gudernes tusmørke, der udkom samlet under titlen Gudestorm i 2012. Samme år udkom også romanen Glasborgen og operalibrettoen Orkestergraven. Med Mordersken (2016) fuldendtes den actionmættede renæssance-trilogi om Madeleine de Montdidier, der også tæller Dronningens dame (2013) og Bastarden (2015).

JP/Politikens Forlag - Hr. Ferdinand - nyheder - oktober-marts 2017  
JP/Politikens Forlag - Hr. Ferdinand - nyheder - oktober-marts 2017  

JP/Politikens Forlag - Hr. Ferdinand - nyheder - oktober-marts 2017

Advertisement