Page 1

GARDEN ŠKOLSKI PROJECT GODIŠNJAK

Garden SrednjeProject škole Ivan created Švear byIvanić-Grad Lorem Elementary 6th Grade Class 2013

Work Street Work City, Work State Work ZIP • Work Phone


UVODNIK Dragi moji učenici, poštovani roditelji, kolegice i kolege, prijatelji Škole!

Parafrazirala bih Goethea: Kako je dug dan, o Bože, a kako je kratka godina!

Brzinom se izlistali ti dugi dani, u njima školski sati, mali i veliki odmori najavljivani i odjavljivani školskim zvonom. Zvono je utihnulo, još je možda negdje zaostao njegov eho i eho polifonije glasova, glasova naših učenika i naših maturanata.

S njima se opraštamo. Rastanci su uvijek emotivni, ali da ne budem patetična, već

samo optimistična – rastanci uvijek navješćuju neki ponovni susret. I on je emotivan. Njemu se veselimo jer kroz srednjoškolsko razdoblje trudili smo se davati, a ne oduzimati; pružati, a ne otimati; poticati, a ne zaustavljati. Davati znanje, jer znanje je razumijevanje svijeta oko nas, ono je ključ koji će vam pomoći da naučite razmišljati izvan okvira koje vam netko drugi zadaje, i izraziti sebe.

A to će se, vjerujem, pamtiti i vjerujem da se nekom novom susretu veselite i vi,

dragi moji, sada već bivši učenici. Očekujem da ćete nam doći s nekim novim idejama kojima ćete obogatiti naš svijet.

Na stazama i raskrižjima koja vas očekuju, od srca svima vama želim puno sreće

i svako dobro!

Vaša ravnateljica Ksenija Pavlović, prof.

2


2012.

2013.

O s v rt na š ko l s ku g od i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Maturalno putovanje: PRAG – BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA i 4.c „Nezaboravno iskustvo koje nikad nećemo zaboraviti“ – najbolji je opis naših sedam dana koje smo proveli putujući Češkom, Slovačkom i Mađarskom. Na svom putovanju obišli smo neke od

najljepših

gradova Europe,

isprobali poznato češko pivo, ali se i okupali u Balatonu. No, tragom izreke kako slika govori tisuću riječi, odlučili smo s vama podijeliti neke od najdražih fotografija s našeg putovanja! :-)

Maturalac u Pragu Toliko mnogo riječi rečeno je o Pragu, a tako malo da bi se zaista dočarala njegova ljepota. Što se Praga tiče, nije riječ samo o ljepoti, već postoji nešto čudesno u samoj srži tog divnog grada što čovjeka jednostavno privuče i ne pušta. I mi smo bili u Pragu, i mi smo ostali očarani svime što grad nudi: zabavne izlaske i odlične pubove (što se nama posebno svidjelo), prekrasnu arhitekturu, osobito na glavnom gradskom trgu, te mnoštvo uličnih svirača koji privlače mase i glazbom stvaraju jednu jako pozitivnu atmosferu. Ipak svoj maturalac voljeli smo svi provoditi jedni uz druge. Iako smo putovali cijelu noć te ujutro posjetili Beč i tamo se upoznali sa središtem političkih i kulturnih zbivanja Austro-Ugarske Monarhije, zatim nastavili prema Pragu i tamo se upoznali s gradskim središtem, svejedno nismo bili preumorni da bi se s mnogo vedrine, energičnosti i euforičnosti zabavljali od jutra do sutra. Vjerujem da smo svi bili oduševljeni prekrasnim renesansnim gradom Karlovy Varima, na zapadu Češke s mnoštvom termalnih izvora, gdje su mladi i ambiciozni arhitekti činili čuda kako bi se probili u svijetu arhitekture. Jedan smo cijeli dan također proveli u velikim toplicama zabavljajući se i zbližavajući jedni s drugima, a nakon toga uslijedio je i povratak. Iako još nismo bili spremni vratiti se „stvarnom svijetu“ pošli smo s osjećajem sjete u domaće krajeve, a maturalac će ostati u jednom stvarno lijepom sjećanju. :-)

3


2012.

2013.

O s v rt na š ko l s ku g od i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Jednodnevna terenska nastava – „Končar“, Tehnički muzej – Zagreb Učenici 1.f, 1.k, i 3.k razreda dana 14. studenog 2012. godine posjetili su Tehnički muzej u Zagrebu i pogon tvornice Končar u pratnji voditelja terenske nastave profesora Branka Gretića, profesora stručnih predmeta Rozarija Ivačića i Mate Brizara te pedagoginje Nade Gregorek. Po dolasku u Končar, učenici su uz pratnju stručnih vodiča obišli pogon distributivnih i specijalnih transformatora gdje su mogli vidjeti cijeli tijek proizvodnog procesa u izradi transformatora. Naši učenici imali su mnogo pitanja na koja su im stručni vodiči rado odgovarali. Obišli smo još i pogon tvornice Končar – Energetski transformatori i KPT u sklopu firme Siemens i pogon Končar – Mjerni transformatori. Na kraju smo posjetili društvo Končar – Generatori i motori gdje smo obišli sve pogone od strojne obrade kučišta i rotora do pogona gdje se montiraju i sastavljaju generatori. U Tehničkom muzeju smo poslušali predavanje o životu, radu i izumima genija Nikole Tesle. Slijedila je zanimljiva demonstracija uređaja, izuma Nikole Tesle, u kojem su sudejlovali i neki naši učenici. Pod vodstvom djelatnika muzeja obišli smo sve ostale odjele, kao što su npr.: rudnik, odjel transformacije energije, prometna sredstva, odjel vatrogasne opreme, odjel motora... Na kraju je ostalo vremena i za obilazak Gornjeg grada.

Ova nastava bila je iskustvo koje će

uveliko učenicima predočiti o važnosti njihove struke te ih motivirati u daljnjem školovanju. )

)

)

)

Branko Gretić, prof.

Poludnevna terenska nastava – Info sajam, Inteliber, Sajam glazbe i multimedije Zagrebački velesajam Dana 16. studenoga 2012. godine organizirana je terenska poludnevna nastava za grupu od 40 zainteresiranih učenika naše škole. Voditelji grupe bili su profesori Iva Ipšin i Josip Požega. Učenici 2.a, 2.b, 2.k i 2.d razreda imali su prilike upoznati se sa novim informacijskim tehnologijama, suvremenim trendovima i razvojem inf. tehnologije. Okupljanje učenika započelo je u 13 sati na autobusnom stajalištu škole, a na Zagrebački velesajam stigli smo oko 14 sati. Na ulazu su učenicima podjeljene ulaznice i

dogovoreno je vrijeme povratka. U paviljonima

Zagrebačkog velesajma učenici su mogli posjetiti tri sajma: Info sajam, Interliber te Sajam glazbe i multimedije. Na Info sajmu prezentirali su se najsuvremeniji proizvodi i tehnologije, sadržaji zabavno – edukativnog karaktera poput gameing natjecanja, a učenici su pogledali i izložbu starih računala RETRO INFO. Na Interliberu učenici su imali prilike vidjeti promocije novih naslova i izdanja, kupiti knjige po povoljnim cijenama, ali i sudjelovati u književnim radionicama ili razgovarati sa svojim omiljenim piscima. Raznoliku ponudu svjetskih proizvođača glazbala, glazbene opreme i profesionalne opreme poznatih svjetskih brandova učenici su pogledali na Sajmu glazme i multimedije. )

)

)

)

)

)

)

4

)

)

Iva Ipšin, prof.


2012.

2013.

O s v rt na š ko l s ku g od i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Posjet Hrvatskom saboru Dana 12. prosinca 2012. godine učenici drugih, trećih i četvrtih razreda posjetili su Hrvatski sabor kako bi naučili nešto više o predstavničkom tijelu Republike Hrvatske. Hrvatski sabor je predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti RH. Građani biraju svoje predstavnike kako bi donosili odluke u ime svih. Njihove glavne zadaće su donošenje zakona, nadzor nad radom Vlade i razmatranje važnih unutarnjih i vanjskih pitanja politike. Hrvatski sabor ima vrlo dugu povijest te djeluje kao demokratski višestranački sabor. Nakon nastave uputili smo se autobusom na svoje odredište, Markov trg. Tamo nas je dočekala diplomirana politologinja Jasenka Šarlija koja nas je pobliže upoznala s poviješću Sabora i njegovim ovlastima. Najzanimljiviji dio posjeta bio je posjet Velikoj vijećnici, gdje smo pratili zasjedanje Sabora, na kojem su zastupnici raspravljali i iznosili svoje mišljenja.

Zahvaljujući našim profesoricama politike i gospodarstva

Aleksandri Toth i Ani Bošnjak, pobliže smo upoznali samu zgradu Hrvatskog sabora i naučili pokoji novi podatak o njegovom radu. )

)

)

)

)

)

)

5

)

)

)

Ivona Hodak, 4.b


2012.

2013.

Š vearov ci pok az a li d a ima j u v elik o s r c e. . . LJUBAV JE U ŠVEARU Povodom Valentinova učenici naše škole postavili su kutiju za sva ljubavna pisma koja su pristizala uoči Valentinova. Tokom dana zaljubljenih, pisma su podijelili učenicima. Ove godine polaznice izborne nastave novinarstva ukrasile su školski pano srčekima i prigodnim tesktovima o Valentinovu te na taj način obilježile Dan zaljubljenih. Učenici su na panou mogli pročitati sve o zaštitniku zaljubljenih, sv. Valentinu, kako se Valentinovo obilježava u svijetu te razne zanimljivosti vezane uz omiljeni dan svih zaljubljenih.

Švearovci za Noru Foru - Strašnog lava Početkom veljače učenici naše škole priključili su se velikoj humanitarnoj akciji Nora Fora – Strašan lav za prikupljanje novčanih sredstava koja su malenoj Nori omogućila odlazak na liječenje u Americi. Učenici 4.b razreda pozvali su sve svoje prijatelje da se odreknu jednog sendviča ili soka i da pomognu onoliko koliko mogu. Nažalost, Nora je izgubila bitku s opakom bolešću mjesec dana kasnije. Učenici naše škole pokazali su da imaju veliko srce i da će se sigurno i ubuduće odazivati ovakvim humanitarnim akcijama.

6


2012.

2013.

O s v rt na š ko l s ku g od i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Projekt Planska igra „Lokalna samouprava“ Projekt je održan u srednjoj školi „Ivan Švear“ 4. i 5. ožujka, te u Spomen domu Alojz Vulinec 6. ožujka 2013. godine. Projekt provodi Zaklada „Friedrich Ebert“, a održan je u okviru nastave iz predmeta politika i gospodarstvo. Učenici koji su sudjelovali navedena tri dana na projektu su: Anamaria Došen, Mislav Đakić, Elena Emm, Perica Jakšić, Ivor Jović, Klaudia Jurić, Martina Miljan, Josipa Mitrović, Mia Novosel, Nikola Novosel, Karla Orlić, Martina Rukavina, Tijana Škrivanek i Petra Valjak. Cilj igre

je da mladi steknu znanje o lokalnoj

samoupravi, području odlučivanja Gradskog vijeća, ulozi gradskih vijećnika, ulozi gradonačelnika i funkcioniranju gradske vlasti

kako bi prepoznali mogućnosti i granice lokalne

samouprave. Teme dnevnog reda ove sjednice sastavili su sami mladi, a isključivo za ovu igru osnovane su i tri stranke: “Stranka mladih revolucionara”, “Kulturna stranka mladih” i “Stranka mladih intelektualaca”. Nakon što je usvojen dnevni red mladi vijećnici su na aktualnom satu postavljali pitanja gradonačelniku Borisu Kovačiću. Tako je gradonačelnik morao odgovarati na pitanja o kriterijima dodjela novčanih sredstava sportskim udrugama, o autobusnom prijevozu na liniji Ivanić-Grad Zagreb i naplati cestarina, o pomanjkanju kulturnih događaja za mlade, sanaciji dvorane kod Srednje škole, smanjenju broja stabala u gradu te čišćenju rijeke Lonje i mogućnosti izgradnje šetnice u njenoj blizini.Nakon toga pristupilo se raspravi i glasovanju o prijedlozima vijećnika, a teme su bile obnova i proširenje parka Zelenjak,

redizajn službene web stranice Ivanić-Grada i

ponovno uvođenje ljetnog film festivala. Na kraju sjednice uručena su priznanja Zaklade Friedrich Ebert svim učenicima koji su sudjelovali u ovom projektu. ) )

)

Aleksandra Toth, prof.

Čišćenje okoliša škole i uređenje učionica povodom Dana planete Zemlje U srijedu, 17. travnja 2013. učenici 2.i i 2.g razreda, usmjerenja komercijalist i frizer, sudjelovali su u akciji čišćenja okoliša škole. Akciju su pokrenule njihove razrednice Gordana Celinić Haramustek i Marina Mihaljević Hranitelj. Učenici su u jednosatnoj akciji čišćenja smeća oko škole i sportske dvorane odstranili korov oko nasada perunika, koje su simbol našeg grada, te sortirali otpad u posebne vreće i na kraju akcije odložili ga u zasebne kontejnere. Učenici 2.i razreda su, kao i prošle godine, uredili svoju učionicu. Pokrečili su zidove i ukrasili ih svojim radovima. Svoj prostor za učenje i upijanje novih znanja učinili su tako urednim, lijepim i ugodnim za rad. )

)

)

)

)

)

)

7

)

Gordana Celinić Haramustek, prof.


2012.

2013.

O s v rt na š ko l s ku g od i n u i z p era n a ši h rep o rtera

DAN ZA MUZEJ - uz deset godina programa Baština u školi 24. travnja 2013., ŠVEAROVCI preživjeli proljetni DAN ZA MUZEJ

&

PRIJATELJI

U prostoru SŠ Ivan Švear u Ivanić-Gradu prizemlju škole, gdje su članovi

BAŠTINE Ivanić-Grada uspješno su organizirali i

te srijede

bilo je živahno. Još najviše oko

info-pulta u

udruge PRIJATELJI BAŠTINE-AMICI HEREDITATIS, Ivanić-Grad uz pomoć

brojnih učenika i djelatnika srednje škole predstavili dio svojih aktivnosti u sklopu ovogodišnje

inicijative

PRAVO

NA MUZEJ, pokrenute tijekom proljeća ove godine u cilju poticanja javnosti na razmišljanje o bogatstvu kulturnopovijesne baštine zavičaja. Inicijativa se izravno nadovezuje na nedorečenu priču o mogućem osnivanju gradskog muzeja u Ivanić-Gradu koja traje već godinama i zbog koje je, 17. svibnja 2005. godine upravo pod okriljem Srednje škole Ivan Švear započelo djelovanje Udruge građana PRIJATELJI BAŠTINE-AMICI HEREDITATIS, Ivanić-Grad. Tijekom dana, na info-pultu dežurali su učenici 1.d, 4.d, 3.j, 3.b, 2.a i 3.a razreda te pomogli – s pomoću knjiga, letaka i video-projekcija u informiranju učenika, djelatnika i posjetitelja škole o poruci Dana za muzej, a istovremeno su prikupljali i potpise peticije Pravo na muzej te provodili anketu o baštini Ivanić-Grada. Na kraju dana, peticiju za muzej je potpisalo gotovo 80 punoljetnih učenika i djelatnika škole, a popunjeno je i preko 130 anketnih listića. I udruga Prijatelji baštine od te je srijede jača za dva nova člana – volontera iz redova naših učenika. )

)

)

)

)

)

)

8

)

)

)

Vida Pust Škrgulja, prof.


2012.

2013.

O s v rt na š ko l s ku g od i n u i z p era n a ši h rep o rtera

PROJEKT BAŠTINA U ŠKOLI Učenici 1.f,projekta 1.k, i 3.kBAŠTINA razreda dana studenog 2012.segodine posjetili su Tehnički muzej u Zagrebu i pogon Ideja U 14. ŠKOLI izravno nadovezuje na program koji je, pod radnim nazivom Prijatelji baštine, pokrenut u sklopu nastave likovne umjetnosti i latinskog jezika i profesorice Vide Pust Škrgulje po programu opće gimnazije

u

gimnazijskim odjeljenjima

Srednje škole

Ivan Švear u Ivanić Gradu u školskoj godini 2002/2003. Programski sadržaji projekta tematski povezuju različite sadržaje nastavnih programa i izvannastavnih aktivnosti učenika te, prema potrebi, uključuju u rad i vanjske suradnike. Izvođenje svake programske cjeline traje najmanje 1 školski sat, dok izvođenje drugih cjelina povezuje aktivnosti tijekom

jednog

ili više dana, jednog ili više tjedana unutar nastavne godine, dok se neke cjeline provlače i kroz više nastavnih odnosno školskih godina.

U školskoj godini 2012/2013. iza novo dograđenog dijela škole, uz stajalište učeničkog autobusa u Športskoj ulici počeli smo uređivati „Švearov kutak za povijesnobotanički trenutak“ – prostor za fizičku i duhovnu rekreaciju učenika na zapuštenoj zelenoj površini. Na zemljištu smo zacrtali obrise tvrđave (približna forma prema povijesnim crtežima) i oblikovali niske zemljane opkope te prilazni put. Obrisnu liniju smo obilježili drvenim oblicama (ostaci srušenih suhih borova koji su rasli okolo škole), u središte „tvrđe“ posadili lipu, sa strane perunike i drugo bilje, a stazu posipali pijeskom (kao nekoć u gradskom parku). Nedavno smo postavili i tablu s povijesnim informacijama o Ivanu Švearu

te o ivanićkoj tvrđavi iz

razdoblja Vojne krajine, ali o lipi (Tilia cordata) i perunikama (Iris Croatica). Radovi na „našoj maloj tvrđi“ još traju, a u njima sudjeluju djelatnici službe održavanja i učenici trogodišnjih strukovnih usmjerenja, uz pomoć Prijatelja baštine i donatorske tvrtke Explanta d.o.o. iz Kloštar Ivanića. )

)

)

Vida Pust Škrgulja, prof.

Učenici naše škole sudjelovali u radionici "Napiši projekt za bolji grad" zaklade Friedrich Ebert Stiftung Seminar je trajao od 28. do 30. travnja 2013. u Varaždinu, a sudjelovali su Anamaria Došen, Klaudija Jurić i Nikola Novosel U ponedjeljak 13. svibnja 2013. na nastavi su nam prezentirali što su radili na radionici. Naučili su što treba poduzeti da bi se u gradu u kojem žive proveo projekt kojim mogu utjecati na promjene u lokalnoj zajednici. Na sat smo pozvali predsjednika Savjeta mladih Ivanić Grada Zdravka Leškovića koji nas je izvijestio što Savjet radi, te s učenicima razgovarao o provođenju ideja i projekata u Ivanić-Gradu. )

)

)

)

)

)

)

9

)

Aleksandra Toth, prof.


2012.

2013.

O s v rt na š ko l s ku g od i n u i z p era n a ši h rep o rtera

Terenska nastava – KOPRIVNICA – HLEBINE Dana 3. svibnja 2013. godine organizirana je terenska nastava za učenike prvog, drugog i trećeg razreda, usmjerenja komercijalist. Učenici su u pratnji svojih nastavnica Gordane Celinić Haramustek, Manuele Božić i Jadranke Dorešić krenuli tragom podravskih delicija i slika. Glavna odredišta bila su im Hlebine i Koprivnica. Prvo odredište nam je bila Galerija naivne umjetnosti Hlebine. Kustosica galerije upoznala je učenike o samim počecima naivne umjetnosti u Hrvatskoj, tehnici rada i njenim glavnim predstavnicima Ivanom i Josipom Generalićem i Ivanom Lackovićem Croatom.Nakon Hlebina smo posjetili prehrambenu tvornicu Podravka. Tamo smo poslušali predavanje o radu Podravke, a zatim se uputili u pogon u kojem se prerađuje voće i vidjeli kako danas izgleda suvremena automatizirana proizvodnja pekmeza. U pivovari Carlsberg u Koprivnici domaćin nam je pokazao i objasnio tehnologiju proizvodnje piva te rashladne sustave koji za vrijeme fermentacije i vremena odležavanja piva hlade proizvod. Učenici su slušali kako se zbrinjava otpad i pročišćavanju otpadne vode koje izlaze iz proizvodnog procesa. Nakon pivovare smo posjetili Muzej prehrane, zasad jedini takve vrste u Hrvatskoj. Muzej je u sastavu prehrambene industrije Podravka od 1982. godine, a osnovan je s ciljem očuvanja industrijskog i kulturnog naslijeđa o prehrani. Učenici su mogli vidjeti kako je nekada izgledala proizvodnja hrane u tvornici Podravka, ali i u seoskim domaćinstvima. Na samom kraju našeg posjeta Koprivnici učenici su prošetali centrom ovog prekrasnog grada i vidjeli Trg N.Š.Zrinskog, katedralu Presvetog Trojstva te park s paviljonom. )

)

)

)

)

)

)

10

)

Gordana Celinić Haramustek, prof.


2012.

Ško l s ka nat j ec a n j a , p r o j ek t i . . . .

2013.

Međužupanijsko natjecanje u disciplini PRODAVAČ veljače 2012. naša je škola bila domaćin poludnevna nastava za grupu od 40 zainteresiranih DanaDana 16. 18. studenoga 2012.godine godine organizirana je terenska Međužupanijskog natjecanja u disciplini PRODAVAČ, u kojem je sudjelovalo 13 učenika srednjih škola Zagrebačke i Krapinsko – zagorske županije, a s njima i 8 mentora. Škole sudionice bile su: Ekonomska škola Velika Gorica, Srednja škola Jastrebarsko, Srednja škola Krapina, Srednja škola Zabok, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor, Srednja škola Ban Josip Jelačić, Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad. Konačni poredak: 1. mjesto: MATEJ LUKIĆ, Jastrebarsko 2. mjesto: LUCIJA HERAK, Zabok 3. mjesto: ANAMARIJA PRANJIĆ, Ivanić – Grad

Projekt : „Volontiranje – karta za bogatiju budućnost lokalne zajednice“ Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom "MALI PRINC" osnovana je 24.02.2007. godine sa svrhom zaštite i promicanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih, informacijskih, sportskih, rekreacijskih i drugih prava i interesa, te sudjelovanja u razvoju lokalne zajednice i kreiranju politike za osobe s invaliditetom u lokalnoj zajednici. Udruga "Mali princ" provodi projekt "Volontiranje - karta za bogatiju budućnost lokalne zajednice" kojem su financijsku podršku dale Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH. Projekt se provodi u 2013., a osmišljen je u dva dijela - radionice sa učenicima SŠ "Ivan Švear" te direktan rad sa djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom u "Malom princu". Voditeljice radionica su Andrea Lončarek i Ivana Čvoriščec, a ime koje su si članovi grupe izabrali „Osmijeh“. Prvi dio edukacije se sastoji od šest radionica. Do sada su obrađene četiri.

Prvu radionicu započela je

predstavljanjem udruge „Mali princ“. Kako je došlo do ideje za osnivanje Udruge, koji su ciljevi Udruge, tko su prinčevi i princeze te tko s njima radi… Sve bitne informacije učenici su dobili od dvije voditeljice radionica, inače stručnih suradnica Udruge, Andree i Ivane. Učenicima je zatim predstavljen volonterski projekt – tko je projektu dao financijsku podršku, koji je cilj projekta te kako ćemo ga postići, koja je uloga učenika u projektu. U drugoj radionici učenici su se pobliže upoznali s volontiranjem, osobinama volontera te svime s čim se oni susreću. U trećoj radionici su

naučili koliko je komunikacija važna i kako se s dobrom komunikacijom sve

lakše i bolje postiže. Na četvrtoj radionici gostovao je Daniel Hanžek, dugogodišnji volonter i odnedavno novi zaposlenik Udruge. Održao je prezentaciju „Moje volontiranje u udruzi Mali princ“. U prezentaciji je iznio svoje šestogodišnje iskustvo volontiranja na raznim aktivnostima u Udruzi

te su učenici dobili informacije o

mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici. )

)

)

)

)

)

)

11

)

)

Ilijana Mišković


2012.

Ško l s ka na t j ec a n j a , p r o j ek t i . . .

2013.

Županijsko natjecanje srednjih škola Zagrebačke županije u rukometu – mladići Dana 14. ožujka 2013. godine naša je škola bila domaćin Županijskog natjecanja srednjih škola Zagrebačke županije u rukometu za mladiće. Naši rukometaši osvojili su prvo mjesto.

Sudionici: ŠŠD BAN, Srednja škola Ban Josip Jelačić, Zaprešić ŠŠD BUMBAR, Ekonomska škola Velika Gorica, Velika Gorica ŠŠD JASTREB, Srednja škola Jastrebarsko, Jastrebarsko ŠŠD MARTIN, Srednja škola Dugo Selo, Dugo Selo ŠŠD MLADOST, Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad ŠŠD MLADOST 1957, Srednja strukovna škola Samobor, Samobor Konačni poredak: 1. mjesto: ŠŠD MLADOST, Srednja škola Ivan Švear, Ivanić-Grad 2. mjesto: ŠŠD JASTREB, Srednja škola Jastrebarsko, Jastrebarsko 3. mjesto: ŠŠD BAN, Srednja škola Ban Josip Jelačić, Zaprešić U završnici Državnog prvenstva školskih športskih društava 2012./2013. godine za srednje škole/ rukomet - mladići koje se održalo u Poreču od 01. svibnja – 03.svibnja 2013. godine, naši su rukometaši osvojili odlično treće mjesto. Konačni poredak: 1. mjesto: ŠŠD GIMNAZIJALAC SUŠAK, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, Rijeka 2. mjesto: ŠŠD GYMNICUS, I. gimnazija Osijek, Osijek 3. mjesto: ŠŠD MLADOST, Srednja škola Ivan Švear Ivanić-Grad, Ivanić-Grad Pohvale našoj momčadi: Josip Novaković, 3.n, Ivan Novosel, 1.k, Karlo Grgić, 3.a, Krešimir Štefanović, 4.a, Mateo Lukačec, 3.k, Lujo Bilandžić, 3.a, Toni Špoljarić, 3.c, Filip Vučelić, 3.c, Leon Rešetar, 2.a, Zoran Janković, 2.i, Edi Kilih, 1.b, Filip Križanić, 3.c, Mateo Matijević, 2.n, Jakov Bunjevac, 1.k, mentor Goran Bobić

12


2012.

Ško l s ka nat j ec a n j a , p r o j ek t i . . . .

2013.

Jakov Bunjevac srebrni na Europskom prvenstvu u karateu Od 8 do 10. veljače u Turskom gradu Konya održavalo se Prvenstvo Europe u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem je sudjelovao 801 natjecatelj iz 44 zemlje. Kao član reprezentacije na natjecanju je nastupio i karatist karate kluba Mladost Jakov Bunjevac, učenik 1.k razreda naše škole. Jakov je nastupio u najtežoj kadetskoj kategoriji preko 70 kg i uspio doći do samog kraja. Redom je pobijedio predstavnike Crne Gore (1:0), Makedonije (2:0), Ukrajine (3:0) te u polufinalu Danske 3:1. U neizvjesnom finalu Jakov je izgubio od turskog predstavnika 5:4 i osvojio srebrnu medalju.

13


2012.

2013.

Posebni u s p j e s i n aš i h u če n i k a n a ž u p a n i j s k i m i dr ž avnim n a t j ec a n j i ma

I ove školske godine učenici naše škole postizali su zavidne uspjehe na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima i ovim putem im se iskreno zahvaljujemo.

LIDRANO Katarina Marić, 3.a, mentorica Iskra Kušec, za sudjelovanje Hrvatski jezik Lara Vasari, 2.b, mentorica Mirjana Banković – Malečić, za sudjelovanje Engleski jezik Maja Madaras, 2.b, mentorica Jozefina Dolenčić, za osvojeno treće mjesto Sanja Spielberger, 4.b, mentorica Ina Dukarić, za sudjelovanje Fizika Teo Šestak, 2.b, mentorica Mirela Lukačević, za osvojeno treće mjesto Filip Posilović, 4.a, mentorica Mirela Lukačević, za sudjelovanje Geografija Tibor Vrbanić, 4.a, mentor Vedran Berlan, za sudjelovanje Iva Križanović, 1.c, mentor Robert Haim, za sudjelovanje na državnom natjecanju Tena Škvorc, 1.c, mentor Robert Haim, za osvojeno drugo mjesto Povijest Lucija Cerovečki, 3.a, mentor Davor Matijević, za sudjelovanje Petra Šenija, 4.c, mentorica Nikolina Kucelj Tkalčić, za osvojeno drugo mjesto Matematika Teo Šestak, 2.b, mentor Marijan Ralašić, za osvojeno prvo mjesto i sudjelovanje na državnom natjecanju Željko Habulin, 1.k, mentor Marijan Ralašić, za sudjelovanje Amalija Blagajac, 1.b, mentorica Anđela Kosovec, za sudjelovanje Silvija Tovernić, 4.a, mentorica Anđela Kosovec, za osvojeno drugo mjesto Kemija Paula Pranjić, 2.c, mentorica Valentina Kukas, za sudjelovanje Ivana Marinić, 3.a, mentorica Marijana Čorak, za sudjelovanje Biologija Lucija Levar, 1.a, mentorica Snježana Pavunec, za osvojeno treće mjesto Amalija Blagajac, 1.b, mentorica Snježana Pavunec, za sudjelovanje Iva Ledinščak, 2.b, mentorica Snježana Pavunec, za sudjelovanje Kristina Rajski, 3.b, mentorica Snježana Pavunec, za sudjelovanje Katarina Marić,m 3.a, mentorica Snježana Pavunec, za sudjelovanje Barbara Novačić, 4.a, mentorica Snježana Pavunec, za sudjelovanje Njemački jezik Philipp Pleše, 4.a, mentorica Mirela Marek Vulinec, za osvojeno treće mjesto

14


2012.

2013.

Posebni u s p j e s i n aš i h u če n i k a n a ž u p a n i j s k i m i dr ž avnim n a t j ec a n j i ma

Infokup Stjepan Družinec, 2.a, mentor Josip Požega, za sudjelovanje Filozofija Dario Kovačić, 4.c, mentorica Ana Bošnjak, za sudjelovanje Prodavač Anamarija Pranjić, 3.j, mentorica Silvija Svetoivanec Marinčić, za osvojeno treće mjesto na međužupanijskoj razini Frizer Marijana Matić, 3.g, mentorica Senka Derifaj, za sudjelovanje Mladež Hrvatskog Crvenog križa Lara Vasari, 2.b, Gloria Sraka, 2.b, Marela Grgurić, 2.b, Matea Podgorski, 2.d, Antonia Marković, 1.b, Sara Oreški, 2.b, mentor Vedran Berlan, za osvojeno prvo mjesto na međužupanijskom natjecanju i sudjelovanje na državnom Sport Eni Kurešić, 1.a, Dagmar Marinić, 3.c, Božica Komes, 4.c,m Margareta Medunić, 3.i, mentor Antonijo Pokas, za sudjelovanje u krosu Josipa Novaković, 3.a, Ana Ladan, 3.a, Matea Podgorski, 2.d, Glorija Sraka, 2.b, Lara Vasari, 2.b, Lucija Kozina, 1.b, Nikolina Adamović, 2.a, Tena Masnajk, 3.b, Eleonora Kovačević, 2.b, Maja Orač, 3.i, Ana Hrabal, 3.i, mentor Antonijo Pokas, za sudjelovanje u odbojci Ivan Blažević, 3.k, Stjepan Blažević, 3.k, Ivan Šprajaček, 3.n, Leon Božićević, 3.d, Durim Ramadani, 3.d, Tomislav Hadaš, 2.d, Matija Škrivanek, 2.a, Leon Bakić, 2.k, Hrvoje Šeremet, 3.c, Max Slunjski, 2.c, mentor Antonijo Pokas, za sudjelovanje u malom nogometu Krešimir Štefanović, 4.a, Lujo Bilandžić, 3.a, Nikša Kušec, 4.c, Matija Sigečan, 4.k, Božidar Marjanović, 2.k, Ivan Vucić, 2.k, Mario Prugovečki, 4.k, Ivor Jović, 4.k, Sven Bulava, 4.c, Andrija Semenjuk, 4.c, David Prelić, 4.c, mentor Antonijo Pokas, za sudjelovanje u odbojci Ivana Grgić, 2.d, Doris Hren, 1.a, Lucija Levar, 1.a, Dorotea Baotić, 2.a, Paula Benko, 2.i, Lea Jambrek, 1.a, Antonija Šipić, 3.c, Lucija Žerjavić, 3.i, Katja Škarica, 3.n, Karmen Kralj, 1.i, Tamara Žertuš, 3.d, Nikolina Miljan, 1.d, Ružica Dolić, 4.a, Petra Vlahek, 1.a, Eni Kurešić, 1.a, Antonija Liška, 4.a, mentor Goran Bobić, za osvojeno drugo mjesto u rukometu Tijana Škrivanek, 4.a, Silvija Tovernić, 4.a, Marija Petković, 2.d, Nino Domitrović, 4.n, Filip Vrlec, 3.a, Antun Vukes, 3.a, mentor Goran Bobić, za sudjelovanje u stolnom tenisu Krešimir Štefanović, 4.a, Lujo Bilandžić, 3.a, Ivor Jović, 4.k, Mario Prugovečki, 4.k, mentor Antonijo Pokas, za sudjelovanje u tenisu

15


1

2012.

2013.

4.A

O PĆ A GI M NAZ I JA

Razred smo pun ideja, znatiželje i smijeha. Ove smo četiri godine puno izostajali, odgađali i prebacivali, ali uvijek bili dosljedni sebi; sve s valjanim razlogom opravdali. Često nezainteresirani, zajedno smo dolazili do rješenja i jedni uz druge naučili što je to razumijevanje, kolegijalnost i prijateljstvo. Velike zahvale idu našem Vedranu; najboljem razredniku! Od njega smo uvijek imali bezuvjetnu potporu i razumijevanje da budemo ono što jesmo i slijedimo ono što volimo.

16


JOSIP B ANIĆ

ANJA BOŠNJAKOVIĆ

Dežurni blagajnik (lopov :-) )

Mama će opravdat!

KRISTIAN ČELINA

IVANA ČIČAK

Njega nema!

Ja ništa ne vidim!

R UŽ I C A DOLIĆ

ANAMARIA DOŠEN

Nisam ja, Niva je!

Ajme neeeee!

MARIJA DUVNJAK

MISLAV ĐAKIĆ

brodski biciklizam

bljuć!

J O S I PA GENZIĆ

KLAUDIA J U RIĆ

Šalići d.o.o.

Piše da sam kasnila!

17


N IVE S KAJFEŠ

DORA KLIČAN

Najglasniji smijeh

Ispričavam se što kasnim!

ADRIANA KULEŠ

ANTONIJA LIŠKA

Imaš za fejs?

Klub će opravdat!

MARIJA MARIJIĆ

N I VES MARŠIĆ

Ko’ ode s hrvatskog?

Nisam ja, Ruža je!

M A RT I N A MILJAN

ILIJANA MIŠKOVIĆ

Možete ponovit?

Mogu podijelit :-)

VA L E N T I N A MIŠURA

B ARB ARA N OVAČ IĆ

“jako sramežljiva”

ali profesorice....

18


MIA NOVOS E L

PETRA PAPI ŠTA

“Mijenjam stranke ko’ čarape, ali Javora za gradonačelnika!” xD

Ja imam sve iz kemije!

FI LIP POSILOVIĆ

MARIJA PETRAČIĆ

Nemoj zalijevati ljude!

matematika: nema me!

VILIM REDŽA

MARTINA R U K AV I N A

Odem!

Bit ću časna sestra!

KREŠIMIR Š T E FA N OV I Ć

TIJANA Š K R I VA N E K

Imao sam trening

Nisam crtala!

S I LV I J A TOVERN I Ć

TIBOR VRBANIĆ

Silvija=MORE

znači....

19


MANUELA VUJEVIĆ Može glasnije?

r azrednik VEDRAN BERLAN, nastavnik geografije

20


1

2012.

2013.

4.B

O PĆ A GI M NAZ I JA

Mi smo razred putnika, sanjara i bolesnih samo petkom. Možemo odšutjeti 45 minuta ako tako želimo. Mi smo razred s najviše stradalih glava, ruku i nogu. Mi smo razred vrijedan pamćenja.

21


LUKA A L IĆ

MARTA B ARIČEVIĆ

Vidi u budućnost...

Marta, dosta s pričom!

VEDRAN BELOŠEVIĆ

LIDIJA BUDAK

Ej, što volim miris kamiona...

burek sa sirom.

I VA N A COTA

GABR IJELA ĆOSIĆ

Garavušo, garava...

Nema sviju, samo Gabi tu...

ELENA EMM

ANITA H A J D I N OV I Ć

Tancaj, tancaj kapetane

Kasnio mi je vlak

I VO N A H O DA K

MARIJA J EL AČ IĆ

Učite, učite brojeve, padeže...

22


SANDRA JE L IĆ

VA L E N T I N O KAŠNER

Mlađe je slađe

Sve su žene oko mene...

MANDA MADARAS

TENA KAŠNERHODŽIĆ

Centarfor Gdje je Tena?!

MARKO MALIŠ

TIHANA MIHALJ

Mora, škora

Ne pijem, vozim

IVAN OŽETSKI

I VA N MILIĆ

Ico i njegova bica

Produženi vikend u šumi

PHILIPP PLEŠE

ROMANNA SOFIA RANDIĆ

Bude mama zvala Najbolja među degenericima

23


K ATA R I N A R U DA R

SANJA SPIELBERGER

K’o zna, Kata zna

Sanja, jel se čujemo?

TEA VEREŠ

I VO N A U Z E L AC

Što Tea radi kad ne

Neću odgovarati!

jede? Sendvič!

PETRA VRABEC

VA L E N T I N A VIRIĆ

Neke ptice nikad ne polete

Može sve osim valkača!

MARIJANA ZRNO

r azrednica SNJE Ž ANA PAVUNEC ,

Aaaa, neba ti!

nastavnica biologije

24


2012.

2013.

4.C

O PĆ A GI M NAZ I JA

1

Prije nepune četiri godine, još kao djeca, našli smo se u našoj jedinici ispunjeni strahom i uzbuđenjem od nečeg novog i nepoznatog. Bio je potreban samo jedan školski sat da početni strah nestane i da naša mladenačka zaigranost i brbljanje postanu glavna tema zbornice. Tada još nismo bili svjesni što nas čeka, a to su brojni dani puni smijeha, nezaboravnih trenutaka i sloge. Ne samo da smo bili kolege u razredu, već smo postali prijatelji, zapravo postali smo jedna prava mala obitelj. Gimnazija nam je, osim obrazovanja, pružila brojna iskustva, prijatelje i trenutke kojih ćemo se zauvijek sjećati. Naše uzajamno pomaganje nikada nije doživjelo krizu, već smo uvijek zajedničkim snagama izrađivali šalabahtere, pokrivali se u glupostima koje smo radili, markirali bez zapisivanja i organizirali najbolje fešte u Moslavini, ako ne i šire ;). Bili smo razred o kojem se mnogo pričalo i o kojem će se i dalje pričati. Mnogim ćemo profesorima ostati u pamćenju upravo po našem dobrom raspoloženju

i

uvijek

veseloj

i

prijateljskoj

atmosferi

koja

je

vladala

našim

razredom. Sada, kada je došlo vrijeme rastanka i suze nam naviru na oči, za sobom ostavljamo

uspomene

i

brojne

trenutke

koji

su

nas

obilježili,

a

nadolazećim

generacijama želimo da u našoj kriškoj gimnaziji uživaju isto kao što smo i mi! I za kraj želimo reći jedno veliko hvala svim profesorima na razumijevanju i pruženom znanju, a posebnom našem najdražem razredniku Miletu koji je uvijek bio tu za nas!

25


M AT I J A BELAVIĆ

MARIO BROZ

Samo ljubav....

Bojim se da ne padnem na ispitu, nadam se da ću dobiti kvalitetan stolac

SVEN BULAVA

LUCIJA BUBENIK

Prof. Belavić: ”Sven, jel si ti bolestan?”

Prof. Kucelj: “Koji je najpoznatiji Spartanac?”

Sven: “Ne, zašto?” Prof. Belavić: “Pa zato kaj šutiš već 5 minuta”

Lucija: “Brad Pitt!”

JOSIP C ARIĆ

MARTINA FU KA Č

Dođoh, vidjeh, pobjedih

Prof. Haim: “Rijeka u New Yorku?” Fuka: “Dunav”

J O SIP G R G AT

MATEO G A Š PA R E C

Da! “Arrrrgggggghhhhh nnnnn Grrrrr Gahr” - Chewbacca

M AT E J A GRGIĆ

STJEPAN HERCEG

Jel to nekaj za jest?!?? :D

I wanna get high!

26


MARIO HRŽINA

MARTINA KOLMAN

Uvijek budi svoj

Carpe Diem!

K ATA R I N A KOMAR

BO ŽIC A KOMES

Kak da ja prof. Haimu objasnim opseg zemlje na primjeru bunara kad ja doma ni nemam bunar

Koji je glavni grad JFK-a ?!??

VA N N A KOPEJTKO

DA R I O KOVAČ IĆ

Tiha voda brege dere :)

Be yourself, everyone is already taken :D

NIK ŠA KUŠEC

KRISTINA KRALJ

Šef, hoću reći Masterchef!

El Presidente :)

JOSIP LUKŠIĆ

STJEPAN TIN MARTINEC

Naša taxi

Sve na dva para

služba :D

27


MIRNA PAVLI Ć

J ANKO PODVOREC

“Nemoj da te strah od poraza spriječi

I and I

da zaigraš!”

DAV I D POSARIĆ

DAV I D PRELIĆ

Trenirka style :p

Oprostite što kasnim!

ANDRIJA SEMENJUK

PETRA ŠENIJA

Njemu kalkulator nije potreban :)

Znam da ništa ne znam

JOSIPA ŠTIRJAN

LORENA ŠPOLJARIĆ

Uspješno odradila 4 mandata blagajnice razreda :)

“ono što proturječi srcu ne ulazi u glavu”

TIN V U J N OV I Ć Masa je mama

28


Razrednik

MILE MARINČIĆ vjeroučitelj

29


2012.

4.D

E KO N O M I S T I

1

Za svađu smo uvijek spremni bili, par puta se i "počupali", oko izleta se nikada dogovoriti mogli nismo, ali za jesti,piti i kartati uvijek bili svi smo... Englezci smo postali, matematiku rasturili, novu mamu upoznali, međusobno se zavoljeli. Sada smo došli do kraja, ali ova knjiga vječno nas spaja...!   

30

2013.


KRISTIJAN BENKOVIĆ

ANTONIA BRADIĆ

Previše romantičan, nikad problematičan!

Bude mama opravdala!

I VA N A CERJANEC

IVANA DIMITRIĆ

Velike "oči"!

Profesore, moram ići! Imam gažu!

TEA D O M I T ROV I Ć

MAJA D R AG U L J I Ć

Al' ja ne moram bit' na tjelesnom!

Tiha voda brege dere!

MARTINA H A B I N OV E C

M AT E J A F ILIP OVIĆ

Kol'ko ti je ispalo u zadnjem zadatku?!

Pijem samo parnim datumima!

VA L E N T I N A H O RVAT

B ARB ARA J AGA R

Čast iznimkama!

Cenzura!

31


M A RT I N A JA IĆ

MARIN J AKŠIĆ

Al' ja to ne znam!!!

Bez mane, k'o pravi Hrvat!

DORIAN KIŠ

MANUELA KOVAČ IĆ

Englezac!

Moram ić'! Zove baba Fana!

ANNA KOZAK

FI L I P KREZO Švearov maneken!

Prodajem borove! Ugovor obavezan!

PET RA LIBER

ANJA KULENOVIĆ

Dajte ljudi novce do sutra!

'Potica u vojsci na visokoj peti!

MARIJA LONČAR

MAJA LONČARIĆKLOBUK

A kaj buš?! Kraljevska janjetina kod mene doma!

32


BARBARA L OV R E KOV I Ć

KRISTINA PAVKOVIĆ

A sad mi je nekak' termin!

Kaj je bilježnica teža ako u nju pišemo?!

TEA RAMIĆ

MIHAELA RAŠIĆ

Pjeva Teja kos!

Matematičarka na kvadrat!

TEA RUPČIĆ

IVAN ŠPEHAR

Nemojte jest', sad sam i ja gladna!

Ma baš me briga!

ANDREJA ŠPELIĆ

MARINKA TO MIĆ

Jel' mogu na kiosk?!

'Ajde na terasu i uzmi tu flašu!

TIHANA TOPIĆ

MARKO VIDMAR

Ja više ne bum dolazila na nulti!

Čovjek zna!!

33


Razrednica

JOSIPA ILIĆ nastavnica ekonomske grupe predmeta

34


1

2012.

2013.

4.I

KOMERCIJALISTI

"Profesorice, ja idem, nije mi dobro!"... rečenica je koju je svatko od nas barem jednom izgovorio. Razrednica je bila odlična, brinula se za nas, tješila nas, bila uz nas kad nam je bilo najteže, ali i najljepše. Pratila naše uspone i padove, brisala naše suze, a mi, mi smo uvijek bili "bolesni" .  Da, to smo mi, 4.i. Svi će pamtiti 4.i - u radionicama aktivni, a u markiranju još aktivniji. 

35


M AT E A B A Č EK

DANIELA B ALTA

Girls just wanna have fun!

Girls just wanna have fun!

BARBARA BITTNER

VEDRANA BORIĆ

Profesorice, kasnio je vlak! :-)

Pišite 1, nisam učila.

ALEN BUKOVIĆ

GORDANA GRLIĆ

Sve su žene oko mene, nikad nemam mira. :-)

Čokolada s fafaronina.

M A RT I N A GUDIĆEK

MARIJANA HOSTIĆ Girls just wanna have fun!

Ko? Što? Jeste mene prozvali?

MIRNA JURA K

KLAUDIJA J U RIĆ

Sam ili ne, moraš hodati naprijed.

Možda nisam neki biser, ali sam barem svoj režiser. :-)

36


M A RT I N A KLJAK

ALEKSANDRA KRSNIK Samo smijem se i smiješ se... :-)

Mi učimo, lalalalala, cijeli dan i noć!

M AT E A LISJAK

MONIKA LISJAK

Matea, neka te vani!

Profesorice, jel može Tea sa mnom?

VA L E N T I N A LONČAR

MARIJA MANDIĆ

Neću ja nikaj pitati! :-)

Jel ima ko kaj za jesti? :-)

DORIANA MARTIĆ

MONIKA MARTINČEVIĆ

Luđaci i djeca uvijek govore istinu. :-)

Jel ima ko olovku? :-)

VA L E N T I N A MARTINOVIĆ

SARA MEDVED

Bilo kuda, matematika svuda.

Girls just wanna have fun!

37


M AT E J A MIJAČEVIĆ

ANJA PAL Č IĆ

When I'm sad, I stop beeing sad and be awsome instead. :-)

Nikuda bez cvjetića.

TEA PINTARIĆ

MARIJA RADIĆ

Profesorice, ja idem s Monikom. :-)

Dej zašutete!

DA L I J A R A S TOV I Ć

LUCIJA R AT KOV I Ć

Jezik brži o pameti.

A mi pijani i nikad trezni. :-)

KARLA RIBARIĆ

KRISTINA SABLJAK

Josip mi je rekao MAMA. :-)

Don't let fear control your life. :-)

KRISTINA SMILJANIĆ

MIHAELA ŠALAMUNEC

Nova ličnost. :-)

Neda mi se više bit, idem doma! Hihihihi!

38


ANA ŠARIĆ

KATARINA ŠKULEC

Oprostite što kasnim, zaspala sam! :-)

A kad ja ćutim, tad znajte da nekaj nije u redu. :-)

SANDRA VUKELIĆ Music is my life. :-)

Razrednica

TIHANA KATALINIĆ nastavnica ekonomske grupe predmeta

39


1

2012.

2013.

4.K

TEHNIČARI

Mi smo generacija za pamćenje. Kroz suze i kroz smijeh probijali smo se naprijed. Bio visoki ili niski napon – mi smo tekli dalje. Stigli smo od početka pa sve do kraja, povezani u snop koji se ne razdvaja. 2009.-2013. – generacija elektrotehničara sada i više nikada!!!

40


BOŽIDAR B AKRAN

IVANA BERINAC

Vlak kasni!

Evo me sada, na burzi rada...

I VA N BLAŽEVIĆ

TEA BREKALO Meni nije dobro.

MARIJA CIRIMOTIĆ

J O ZO ĆALUŠIĆ

Zašt ja moram sve?

Intrading buissnes! :-)

DAVO R ĐUKEC

TONI FAK

Samo daj, gas do daske.

Dvorska luda

PERIC A JA K ŠIĆ

VA L E N T I N O J EL AKOVIĆ

Volim svoju razrednicu koja mi ne želi skinuti opomenu!

Baš me briga.

41


IVOR JOVIĆ

NIKOLA KAURIN

Malo Alfa, malo Kuga, sve su cure prava pljuga!

Što reći?

NEVEN KUŠEC

MATEO MARKUŠ

DJ Neno

Vlak kasni!

N I KO L A N OVOSE L

TINA O Š TA R I J A Š

I kad hodam dolinom stijena smrti se ne bojim.

Mene je sram.

JOSIP PAU Š IĆ

NIKOLA PAVANIĆ

Bude stari opravdal.

It's happy time.

FRA N JO PEDLJO

J O SIP PENDELIĆ

Što neću dobiti 5??

Kumplug niža, plati pa hiža. :-)

42


MARIO PRUGOVEČKI

KATARINA RADOŠ

Ne znam.

Žena, majka, kraljica!

TOM ISLAV SAMARDŽIJA

MATIJA SIGEČAN

Vino, vino daj, sve čaše razbijaj!

E, Sigi, kaj pišemo ovaj tjedan?

S T J E PA N SOPINA

TO MI SLAV Š E S TA K

Frajer bez trbuha, ko mercedes bez znaka.

Sve od A do B.

N I KO L A ŠKRIBULJA

DOMINIK VA L K A J

Mi odemo

Bus kasni!

I VA N VA S I L J

NIKOLA TRNČIĆ

Ko, ja?

Jel' idemo?

43


FIL IP TUPEK

MATEJ ZRIMS

Zgodni

Bus kasni!

MATEO DELIĆ

AN TONIO MATIJEVIĆ

Osmijeh koji plijeni sada daždi s visina na nas. Hvala ti, Mateo!

Pokretačka snaga razreda, onaj koji sve čini za druge – pravi altruist! Hvala ti, Antonio!

r azrednica:

MIRJANA B ANKOVIĆ MALEČIĆ nastavnica hrvatskog jezika i književnosti

44


1

2012.

2013.

4.N

NA F TA Š I

Prije četiri godine ušli smo u ovu školu. Bili smo svakakvi, uvijek na glasu najgorih, radili svašta i uvijek nam je radila mašta. Sada odlazimo zauvijek, a profesorima ostaje samo sjećanje na nas. :-)

45


AN TON IO B AKIN

TO MISLAV BITENC

Baks kaže: " Ja sam kralj" !

Temperamentan u svakom pogledu

ELLA BIŽEC

DARIO CUNJ

Ne vidi se, al se čuje ! ;)

Zavodnik..

LEO DELINIĆ

N I NO D O M I T ROV I Ć

Direktor ;)

Oko mene pica, pica, pica..

MIA GALIĆ

DA N I J E L GREGURIĆ

Jer ja sam Miaaaa, a ti zmia, zmiaa ..!

SMAJLI ! :D

FLORAN IM E RI

MATIJA KRAPEC

Šminker ;)

Jel možemo Tomac i ja na vlak ?

46


MARIO KARAŠIĆ

STEFAN KRETIĆ

Otkad se zaljubio, totalno je poludio ! ;)

Imam domsku ispričnicu

N I KO L A LEDINŠČAK

LEO LETVENČUK

Bum ja rešil tih 10 litri vina

Naš Grle ! :)

DENIS L OV R E KOV I Ć

MARIO M A RT I N Č E V I Ć

Ja sam mali Denis ispao mi... reket !

Usporeni film...

DA M I R PAJK

MATIJA POKAS

Umjetnik skrivenih sposobnosti ! :)

Razredna luda ;)

JOSIP RAŠO

H RVO J E SIGEČAN

Ljepota razreda ! ;)

Ništa ne ući, a sve zna ! :)

47


D O M AG O J SVEJTLIČIĆ

DARIA Š I F TA R

Smijanje u nedogled ! :D

:***

KRISTINA TA D IĆ

I VA N ŠUBEK

Samo ona radi salatu sa solnom kiselinom ;)

Šubi, imaš čik? ;)

DA M J A N TOM AC

MARINA ZOVKIĆ

Omaaaaraaa.. Odgovarat ću sljedeći tjedan

r azrednica:

ROMANA L E Š KOV I Ć nastavnica matematike i informatike

48


1

2012.

2013.

3.E

INDUSTRIJSKI MEHANIČARI

Nije bilo lako, ali izdržali smo! U prvom nas je razredu bilo preko trideset, ali znate kako je to s industrijskim mehaničarima, izgube se lako u tri teške godine. Samo su najuporniji izdržali sve te ukore, opomene i odgojne tretmane i na kraju nas je ostalo 24. Svega je bilo u ove tri godine i svađa i tučnjava i kašnjenja i markiranja, a o zapisima sa strane da ne govorimo. No, vrijeme i godine nekako izbrišu sve ono loše, a sačuvaju dobro. Tako vas i mi ostavljamo s dobrim uspomenama i nastavljamo dalje sami neke druge, životne škole.

49


ALEN A L IĆ

IVAN BILANDŽIJA

Jel' ima tu kaj za popit?"

buduća nogometna zvijezda

JOSIP BOKUN

DOMAGOJ CINDRIĆ

Bog, obitelj i domovina

Samo chill

GORAN CUNDIĆ

DAVOR DA B AC

uvijek gladan

Za kol'ko zvoni?"

KRISTIAN D O M I N KOV I Ć

IVAN G R B AVAC

Zaspao sam.

najtiši u razredu (moš mislit)

S T J E PA N H O RVAT I N Č I Ć

H RVO J E J AKŠIĆ

Škola mi nije išla od ruke

lov i ribolov

50


N IKOL IN O JE LA KOVIĆ

VA L E N T I N O KRALJEK

Ne da mi se

Tolerancija mi nije jača strana

S T J E PA N L E VA K

MARIN LUTER

miran, tih i povučen

uvijek glasan

MARKO MARIČIĆ

ANTE MEDVED

zna pokazat matematiku

partijaner

IGOR N UJIĆ

BOŽO PERVAN

buduća rukometna zvijezda

Ne psujem ja puno

I VA N EMANUEL PODGAJSKI

LUKA PRESNEC Ja to sve imam u malom prstu

Meni stavite samo dvije točkice (..)

51


MATO PUŠKARIĆ

MIRO ŠAFRAN

Samo da je pojest i popit.

Bez stresa

JOSIP HARAMUSTEK

ANDRIJA ŠVEC

Nemojte meni ništa napisati

roker i metalac

r azrednica:

ZVJEZDANA KUREŠIĆ nastavnica hrvatskog jezika i književnosti

52


2012.

2013.

3.G

1

F RI Z E RI

Mi smo 3.g, frizeri, putnici iz 5 županija, koristimo vlakove bez voznog reda, netko dođe autobusom, rijetki pješke, često na nastavu zakasnimo, ali na norijadu i maturalnu dođemo bez greške. Volimo moderne, a i tradicijske frizure i sretni smo što nemamo državne mature.

53


EMSALE ABAZI

ANAMARIJA B AN

Đukice, a ja?

Imam praksu – nemam praksu.

ANTONIO BOŽIĆ

MAG DA L E N A BOUČEK

Školovani bećar.

Mama će opravdati.

I VA N BOŽIĆ

PHILIP BUDIĆ

Ipak frizer.

Ulovio sam soma

Ž ELJKA D U T KOV I Ć

MIHAELA ČVORIG Maca i po’

Jel' vam naporno?

MIHAELA FABIJANČIĆ

ANAM ARIJA FR AN JEVIĆ

Pazi Auto!

Kasni vlak iz Čazme.

54


HELENA GAJECI

ROMANA GALIĆ

Od sutra sam na dijeti.

Diplomirana spavačica.

M AT E J A KOSIĆ

ANA KRULJAC

HŽ štrajka!

Kuća – škola – kuća

I VA N A KUŠAN

IVANA L AG U N D Ž I J A

Opet vlak kasni. :-)

Jaka sam na jeziku.

N IKOL LISJAK

MAJA MAJER

Pusa, volim te!

Uvijek tu, ali je nikad nema

MIRJANA MATIĆ

DEJ AN MIRT

Doći će vam moja sestra.

Ljubavnik godine

55


TA M A R A RENDULIĆ

VALENTINA S E RT I Ć

Izgubila se na putu do škole.

Di je Amy?

KAROLINA TERIHAJ

MIHAELA SLIJEPČEVIĆ

Naša mama.

Niskoprofilna šlepa.

AN TON IO TIŠLJAR

IRMA VUJIĆ

Nisam u takvoj situaciji pametan.

Jel' ima tko ogledalo?

r azrednik:

IVAN PRUSINA nastavnik hrvatskog jezika i književnosti

56


1

2012.

2013.

3.J

P RO DAVA Č I

Slobodni smo. Nema više školskih pravila koja će nas sputavati. Nije lako smjestiti 30-tak ljudi u ovakav mali prostor. Puno toga nam se dogodilo u ove tri godine, bilo je tu i svađa i plača, ali i mnogo lijepih zajedničkih trenutaka. Borili smo se svi skupa za prolaz, da najbolje napišemo ispit. Puno smo markirali, ali naša razrednica Silvija nam je sve opravdala. Bilo je tu i mnogo uspona i padova, ali dokazali smo svoje, da svi možemo nešto postići. Uvijek ćemo se sjećati svojih srednjoškolskih dana. Kako vrijeme bude prolazilo, slike će blijediti, ali uspomene će živjeti.

57


DINO BILANDŽIJA

IVANA BILUŠ

Oprostite što kasnim.

Glasna i jasna

MANUELA CIMAŠ

WILSON DEMAJ Let's get medicated! :-)

DA N I J E L DILBER

MARIO FER ENČ IĆ

Ne gudrujem se više, a ni manje.

DA N I J E L A FOTOVIĆ

PET RA GRGURIĆ

Daj šutite da nešt zapišem.

Ne treba mi alkohol i droga, luda sam i bez toga!

VA L E N T I N A H O RVAT I N Č I Ć

VALENTINA J OVANOVIĆ Ja nisam vrtni patuljak, samo tak izgledam.

58


I VA N KOSTIHA

FI LIP KOŠĆEVIĆ Čovjek ljudskog karaktera

MAJA KUNEK

SINDY KUNEK

Sitna, ali dinamitna.

Profesorice, možemo doma?

L AU R A MAHNET

MATEA MEĐAKOVIĆ

A šta? Ništa.

Ne može nam niko ništa (Ćelava pjevačica)

A N I TA MIC AN

MARIJA N OVAKOVIĆ

Oprostite, vlak je kasnio.

Smisao mog života je moje dijete.

PETRA N E D JE L JKO

ANAM ARIJA PRANJIĆ

Puno sam markirala, nije bilo lako, sve sam opravdala, ne pitaj me kako.

U srcu meka, na jeziku jaka, za ruku ne pitajte.

59


I VO N A RADOŠEVIĆ

KLARA R E PA Č

Nije mi dobro, moram na hitnu.

I VA SEKULIĆ

RENATA TERZIĆ

Idem do kioska. :-)

M AT E A ZAJEC

VALENTINA ZELINKA

Nisam ja ništa kriva.

Englenski mi nije jača strana.

KR I S T I N A – I VA N A Ž A N

ANTONIJA ŽIVIĆ

Prag u srcu

Od smijeha mi se plače! :-)

60


Razrednica

SILVIJA SVETOIVANEC MARINČIĆ nastavnica ekonomske grupe predmeta

61


1

2012.

3.L P O M O Ć N I A D M I N I S T R ATO R I / B R AVA R I

Nismo brojni, al smo složni. Svi za jednog, jedan za sve. Nitko nam nije ravan, skoro pa smo svi odlikaši.

62

2013.


RO B E RT A M IĆ

SEB ASTIJAN B ALUG

Mogu nacrtati svašta, sve što

Mobitel uvijek u ruci, a jedna mala u mislima.

zamisli mašta

N I KO L A FIL IP OVIĆ

MATIJA KRUPEC

Ispričavam se što kasnim, nemiran sam.

Ne diraj lava dok spava, baš ste srce.

DA M I R MALETIĆ

VALENTINA MARONIĆ

Podravski cimbulaš.

Mala, oštrog jezika, svađalica velika.

DINO MATANOVIĆ

PJETER TUNAJ

Nogomet, cure i bubnjevi – tri su moje ljubavi.

Bez ljutnje, samo pišite, ja se ne ljutim.

M AT E J A ŽUŽIĆ

MIHOVIL MIHELJA

Ne idem doma, ostat ću do kraja sata.

Bolje ikad nego nikad.

63


Razrednica

SLAVKA DERMIŠEK voditeljica praktične nastave

64


Izdavač: SŠ IVAN ŠVEAR IVANIĆ GRAD, Školska 12, 10310 IVANIĆ-GRAD ' 01 2888 992, 2888 993 ' http://www.ss-isvear-ivanic-grad.skole.hr Za izdavača: Ksenija Pavlović, prof. Fotografije: Branko Gretić, nastavnik praktične nastave Dizajn i grafička obrada: Josip Požega, prof. informatike Materijali: Iskra Kušec, prof. Lektorice: Iskra Kušec, prof., Ksenija Pavlović, prof. Tisak: Borovac i Bence d.o.o. za grafičke usluge, B.Magovca 44, 10 020 Zagreb Naklada: 300 primjeraka

Zahvaljujemo Gradu Ivanić-Gradu na razumijevanju i financijskoj potpori u tiskanju ovog godišnjaka

65


ŠKOLSKI GODIŠNJAK Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad

Dragi maturanti, Na stazama i raskrižjima koja vas svima vama želimo puno sreće i

očekuju, od srca

svako dobro!

Godisnjak 2013 verzija2  
Godisnjak 2013 verzija2  
Advertisement